FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI CENTRUM ORTOPROFIL A FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI SPECIALISTA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI CENTRUM ORTOPROFIL A FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI SPECIALISTA"

Átírás

1 FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI CENTRUM ORTOPROFIL A FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI SPECIALISTA

2 BEMUTATKOZUNK Lengyel István ügyvezető Az OrtoProfil Kft-t 1992-ben abból a célból alapítottuk, hogy az akkor átalakuló ortopédiai, rehabilitációs és gyógyászati segédeszköz ellátási rendszerben egy olyan 100%-ban hazai tulajdonban lévő egészségügyi szolgáltató jöjjön létre, mely a páciensek igényeit helyezi előtérbe. A kezdeti időszakban cégünk fő profilja a gyermekek számára készített egyedi gerincfűzők gyártása volt. Tevékenységi körünk a következő két évtized alatt egyre szélesebbé és sokrétűbbé vált; termékeink között jelenleg éppúgy megtalálhatók az egyedi gyártású, akár sportolásra is alkalmas protézisek, mint a legegyszerűbb bokarögzítők. Hazánk összes régiójára kiterjedő üzlethálózatunkban, rehabilitációs központjainkban ortopédiai műszerészekből, kötszerészekből, gyógyászati segédeszköz forgalmazókból, gyógytornászokból álló szakmai stábbal állunk pácienseink rendelkezésére. Termékeink, szolgáltatásaink meghatározó része társadalombiztosítási támogatás, illetve egészségpénztári finanszírozás igénybevétele mellett is elérhető. Cégünk elkötelezett a technológiai újítások, fejlesztések, innovatív megoldások kidolgozása, bevezetése iránt. A mögöttünk álló több évtized erőfeszítéseinek eredményeként az OrtoProfil napjainkra a hazai piacvezető ortopédtechnikai- és gyógyászati segédeszköz szolgáltatók között foglalja el a helyét Magyarországon.

3 INNOVÁCIÓ A PROTETIKÁBAN A felső végtag pótlásának két fő célja az esztétikai pótlás és a részlegesen vagy teljesen elveszített testrész funkcionális pótlása. Az időben elkészített és helyesen megválasztott művégtag segítségével javíthatjuk a felhasználó mentális közérzetét és funkciót adhatunk csonkjának. Mindezekkel megelőzhető a test statikájának megbomlása, meggátolható az idővel torzuló testtartás, gerincferdülés, egyenetlen ízületi kopás kialakulása. A XXI. századra a protézis készítés a páciensek igényeinek teljes körű kiszolgálása érdekében egyre modernebb alapanyag felhasználásra törekszik a gyártás során. A legújabb alapanyagok, és a csúcstechnológia alkalmazása ma már olyan megoldásokat tesz elérhetővé, amelyekkel nemcsak az természetes, hogy minden aktív és passzív protézis idomul a végtagok anatómiájához, de ezen felül az ellátottak számára a legkifinomultabb mozdulatok is elvégezhetővé válnak. A jövő protézise pedig a lehető legtökéletesebben utánozza majd az emberi mozgásokat, érzéseket továbbít az agy felé (pl.: hőmérséklet, nyomás), gondolattal irányítja a művégtagokat, sőt kozmetikai borítása sérülés esetén önmagától regenerálódik.

4 FELSŐ VÉGTAG PROTÉZISKÉSZÍTÉS MESTERFOKON Az OrtoProfil felső végtag protetikai centruma egyedi kivitelezésű, professzionális passzív és aktív felső végtag protéziseket készít. Kínálatunkban megtalálható a hazánkban elérhető felső végtag protetikai megoldások széles palettája, a szilikon pótlástól kezdve egészen a csúcstechnológiát képviselő, bionikus kézprotézis rendszerekig. Protetikai központunkban több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező, képzett, beteg centrikus ortopéd műszerész csapatunk fogadja a pácienseket, s a közös konzultációk során együtt választjuk ki a legmegfelelőbb felső végtag protézist az ellátott aktivitásához és igényeihez mérten. Az ellátás teljes időtartama alatt szoros együttműködésben állunk az ellátottakkal, a szakorvossal és a gyógytornásszal, a lehető legjobb és legteljesebb gyógyászati megoldás biztosítása érdekében. Az általunk gyártott szilikon epitézisek egyedülálló minőségben, a páciensek igényeinek maximális figyelembe vételével készülnek, elsősorban részleges felső végtag- és kézujjpótlásra, alsó végtagi pótlásra (előláb, lábujj, láb, sarok, talp), orr- és fülprotézisekre, illetve égési sérültek esetén bőrpótlásokra. A szilikon pótlások hozzájárulnak az életminőség javításához funkcionális és esztétikai értelemben egyaránt. A szilikon pótlások készítése mellett cégünk évtizedek óta foglalkozik komplett felső végtag protézisek gyártásával, a hagyományos technológiát alkalmazó kozmetikai művégtagtól, az aktív, illetve az elektronikusan működő, csúcstechnológiát képviselő bionikus kézprotézisekig. Az OrtoProfil a kizárólagos magyarországi forgalmazója a csúcstechnológiát alkalmazó Touch Bionics vállalat által kifejlesztett I-LIMB HAND karprotézis rendszernek, mely alkalmazásával pácienseink képesek a kifinomult mozgások, mozdulatok, speciális fogásformák és kézfunkciók elvégzésére is.

5 SZILIKON ÉLETHŰ, FUNKCIONÁLIS MÁSOLAT A szilikon protézisek teljes mértékben manufakturális módszerrel készülnek, high-tech orvosi alapanyagok felhasználásával. A szilikon technológiának köszönhetően ma már lehetőség van arra, hogy az ép végtagról vett minta alapján elkészülhessen annak élethű mása. A szilikon-pótlás viselése során a páciens el tudja végezni mindazokat a mindennapi tevékenységeket, aktivitásokat, mint az egészséges, ép végtaggal rendelkezők, legyen szó úszásról, házkörüli munkákról, gépelésről, futásról, könnyebb terhelést jelentő sportokról. Mivel minden egyes pótlást egyedileg készítünk, igazodva a páciens bőrszínéhez, végtagkontúrjához, így a szilikon protézis vizuálisan nem megkülönböztethető az ép testrésztől, esztétikailag tökéletes megoldást jelentve. Az ellátás orvosi vény, illetve egyedi engedély alapján igényelhető. A SZILIKON PROTÉZIS FŐBB JELLEMZŐI: emberi testen kívüli orvosi felhasználásra kifejlesztett speciális alapanyag, színezhető, így a páciens bőrszínéhez teljes mértékben adaptálható, légáteresztő, bőrbarát, a sérült testrészre felhelyezett szilikon pótlás felveszi az emberi test hőmérsékletét, bőrszerűvé váló tapintása teszi természetessé, élethűvé a protézist, rugalmas, mégis ellenálló, így kiválóan alkalmas végtagpótlásra. a szilikon protézis vizuálisan nem megkülönböztethető az ép testrésztől

6 AKTÍV FELSŐ VÉGTAG PROTÉZIS RENDSZER TOUCH BIONICS I-LIMB HAND SYSTEM A skóciai székhelyű Touch Bionics cég folyamatosan megújuló fejlesztése az i-limb HAND bionikus kézprotézis rendszer, mely a világon elsőként tette lehetővé a páciensek számára, hogy az egészséges, ép kéz mozgásait modellezve, összetett mozdulatokat, kifinomult mozgásokat végezhessen. E csúcskategóriás felső végtag protézis rendszert a felhasználó által végzett izom aktivitásából származó elektromos jel működteti. A csonk bőrének felszínére felhelyezett elektródák érzékelik ezeket a jeleket, amelyeket továbbítanak a kézfejbe, és ott az egyénileg beállított program segítségével mozgatják az elektromotorokat. A BIONIKUS ELVEN MŰKÖDŐ KÉZPROTÉZIS RENDSZER LEGFŐBB ELŐNYEI: minden ujj mozgatásáról külön elektromotor gondoskodik, a pozícionálható hüvelykujj (elektromosan, vagy manuálisan a modell függvényében) lehetővé teszi a tárgyak jobb megragadását, a fogás erőssége, és sebessége személyre szabható, a kéz automatikus érzékelővel felszerelt, mely megakadályozza a tárgyak kicsúszását, egy időben akár öt mozgásminta programjának tárolására, és közvetlen előhívására is alkalmas, mobil alkalmazás segítségével a felhasználó számára könnyedén elérhetővé válnak a fontosabb fogás minták, melyeket gyorsan, egyszerűen igényeinek megfelelően állíthat be, számos elektromos felső végtag protézissel kompatibilis, moduláris felépítésének köszönhetően az ujjak akár külön-külön is cserélhetők, a funkcionális kézfejek könnyen le-, illetve felcsatolhatók, használata könnyen és gyorsan megtanulható, akár 60 hónapos garanciával rendelhető. Az említett végtagpótlás egyedi engedélyhez kötött ellátás, vagy saját finanszírozás keretén belül igényelhető.

7 AKTÍV FELSŐ VÉGTAG PROTÉZIS RENDSZER TOUCH BIONICS I-LIMB DIGIT KÉZPROTÉZIS Az i-limb digit a Touch Bionics rendszer teljesen egyedi, moduláris elektronikus kézprotézise, melynek alkalmazása azoknak a pácienseknek ajánlott elsősorban, akiknek egy, vagy akár több ujjuk, esetleg részlegesen kézfejük szorul pótlásra. Az i-limb digit legfőbb előnye, hogy számos variációja adaptálható, hiszen moduláris felépítéséből következően az egyes ujjak külön-külön, egymástól függetlenül működő egységekből állnak. A kézprotézis képes összehangoltan működni az ép kézrészekkel, ujjakkal, elősegítve a testrész optimális működését. Egyedileg készül, tökéletesen illeszkedik a páciens hiányzó végtagjához, ezzel biztosítva, hogy a végtag minden szükséges funkciót el tudjon látni, és így a páciens teljes életet élhessen. Minden i-limb digit bionikus rendszer meghajtásáról finomhangolású bionikus motorok gondoskodnak, melyek működését akkumulátorok biztosítják. A tok kialakításakor elsődleges szempont a pontos illeszkedés, valamint a rendszerrel közvetlenül érintkezésben lévő bőrfelület védelme. Ezért a tok belső felülete speciális, orvosi felhasználásra kifejlesztett szilikon anyaggal bélelt, amely irritációmentes viseletet nyújt. Egyedi tervezésű és kivitelezésű i-limb bőrborítás (skin match) A külső tok erős, szénszálas műanyagból készül, így garantálva a stabil rögzíthetőséget, funkcionalitást és a több éves kihordási időt. Az i-limb digit végleges külső borítása lehet szilikon védőburkolat, vagy egyedi tervezésű és kivitelezésű, a paciens kezéhez hasonló i-limb bőrborítás (skin match).

8 X-FINGER Az X-Finger protézis, a világ első aktív funkcióval ellátott mechanikus vezérlésű ujj- és kézpótlása. Ez a speciális protézis lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a meglévő ujj, illetve kézrészre csatlakoztatva képes legyen az ujjak egyidejű hajlítására és nyújtására, emellett a protézissel történő fogásra, és különféle tárgyak megtartására. A termék mechanikusan, testi erővel működtethető, így nincs szükség semmilyen külső energiaforrásra (pl. akkumulátor). A meglévő ujjrészekre felhelyezett alkatrészek segítségével, mozgathatóvá válnak a protézis ujjak is, melyeket az amputált személy közvetlenül tud irányítani. A pótolt ujjak és ízületek pontos anatómiai helyükre kerülnek, így természetes mozgás érhető el. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a készüléket akár azonnal használhassa, anélkül, hogy hosszas tanulási folyamaton kellene átesnie. Az elvesztett ujjrészek helyére visszakerülő elemeknek köszönhetően a páciens agyának a mozgás elvégzéséhez ugyanazt az utasítást kell kiadnia, mint korábban. Az X-Finger komponenseit úgy tervezték, hogy nem csak az ízületek mozgása élethű, hanem a szilikon borítás is valódi kéz hatását kelti, kialakításának köszönhetően hajlításkor is természetesebbnek tűnik. Az ellenoldali kéz használatával a termék fel- és levétele biztosan és stabilan megoldható. Az X-Finger segítségével lehetséges akár több ujj egyidejű funkcionális pótlása is, melyet a kézamputált személy megfelelő kontroll és tanulás mellett mozgatni képes. A termék egyedi méltányossági kérelemmel rendelhető vagy saját finanszírozás keretén belül megvásárolható. ORTOPROFIL FELSŐ VÉGTAG PROTETIKAI CENTRUM Postacím/Műhely: Szilikon-Ház Kft., 1074 Budapest, Csengery utca 28., II. emelet Telefon/Fax: , Mobil: , szilikonhaz@ortoprofil.hu

SiOCX protézistok. Még több kényelem felső végtag amputáltak számára

SiOCX protézistok. Még több kényelem felső végtag amputáltak számára SiOCX protézistok Még több kényelem felső végtag amputáltak számára Szilikon és karbon ötvözete: SiOCX protézistokok felső végtagokhoz Manapság megnőttek az elvárások a művégtagokkal szemben. Következésképpen

Részletesebben

Innovatív méretvételi eljárások hazai módszerei

Innovatív méretvételi eljárások hazai módszerei Innovatív méretvételi eljárások hazai módszerei Dr. Fazakas Kinga FESZ XVII. Kongresszus, Cserkeszőlő Vázlat 1. A méretvétel fontossága a segédeszközök egyedi gyártása során 2. A méretvétel során felmerülő

Részletesebben

GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK GYÁRTÁSA ÉS FORGALMAZÁSA

GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK GYÁRTÁSA ÉS FORGALMAZÁSA GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK GYÁRTÁSA ÉS FORGALMAZÁSA KÖZPONTI ELÉRHETŐSÉG OrtoProfil Gyógyászati Segédeszközöket Gyártó és Forgalmazó Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-165265 Székhely: H-1074 Budapest, Csengery

Részletesebben

Páciens tájékoztató felkar-amputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások

Páciens tájékoztató felkar-amputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Páciens tájékoztató felkar-amputáltaknak Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Az Ön mobilitása fontos számunkra Az amputáció hatalmas változást jelent nemcsak az érintettek, hanem

Részletesebben

dr. Till Attila O O R I

dr. Till Attila O O R I dr. Till Attila O O R I AZ AMPTÁCIÓ OKAI Érbetegség kb. 80 % Baleset kb. 17 % Daganat Fejlődési rendellenesség kb. 3% Gyulladásos megbetegedés Egyéb AZ AMPUTÁCIÓ HAZAI GYAKORISÁGA 65 csonkolás / 100 000

Részletesebben

Páciens tájékoztató lábszár-amputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások

Páciens tájékoztató lábszár-amputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Páciens tájékoztató lábszár-amputáltaknak Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Az Ön mobilitása fontos számunkra Az amputáció hatalmas változást jelent nemcsak az érintettek, hanem

Részletesebben

Páciens tájékoztató combamputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások

Páciens tájékoztató combamputáltaknak. Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Páciens tájékoztató combamputáltaknak Ottobock Mobilitás Központ: optimális protetikai megoldások Az Ön mobilitása fontos számunkra Az amputáció hatalmas változást jelent nemcsak az érintettek, hanem hozzátartozóik

Részletesebben

ÚJ CSOMAGOLÁS. Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat:

ÚJ CSOMAGOLÁS.  Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: DE PAUL HARTMANN AG 89522 Heidenheim Germany Ha többet szeretne megtudni a HARTMANN-ról és termékeinkrõl, kérjük látogassa meg honlapunkat: HU HARTMANN-RICO Hungária Kft. 2051 Biatorbágy, Paul Hartmann

Részletesebben

BETÉT KFT. Árlista: OEP vényre rendelt gyógyászati segédeszközök térítési díjai Érvényes: augusztus 16.-tól

BETÉT KFT. Árlista: OEP vényre rendelt gyógyászati segédeszközök térítési díjai Érvényes: augusztus 16.-tól BETÉT KFT. Árlista: OEP vényre rendelt gyógyászati segédeszközök térítési díjai Érvényes: 2009. augusztus 16.-tól Forrás : Az egészségügyi miniszter 25/2009. (VIII. 3.) EüM rendelete Ez a rendelet 2009.

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2442-06 Műszerész ortetika protetika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2442-06 Műszerész ortetika protetika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Egy rehabilitációs csoport fórumot tart érdeklődők számára. Felkérik Önt egy előadás tartására. Tartsa meg előadását! Az előadás megtartása során az alábbiakra térjen ki: - Az ortopédiai betegségek

Részletesebben

A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes!

A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes! A Cardo űrtechnológiát hoz az otthonunkba! 9x-es Superbrandsgyőztes! Cardo ispace matrac alvás egy más világ stílusában Képzelje el a tökéletes alvást, ami egész éjszakán át tartó könnyed, a lebegéshez

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek

Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Mozgásszervi fogyatékossághoz vezető kórképek Dr Élő György Miért szükséges ismeretek ezek? Tudni kell a funkció károsodás okát, ismerni a beteg általános állapotát, hogy testi, szellemi és lelki állapotának

Részletesebben

Komplett programot kínálunk!

Komplett programot kínálunk! Komplett programot kínálunk! Mechanikus végállású motorok Redõnyök és napellenzõk számára Mechanikus végállású motorok Egyszerûen meggyõzõek Biztonságot adunk Védelem betörés ellen - teljesen automatikusan

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

BN Office Solution. Egy igazán jó megoldás számodra

BN Office Solution. Egy igazán jó megoldás számodra Portfólió BN Office Solution Egy igazán jó megoldás számodra A BN Office Solution tapasztalt szakértője az irodai belső terek komplett berendezése területén. Legfőbb erősségünk az ügyfeleink teljes körű

Részletesebben

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft.

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Szemináriumok 1. OBH001 A rehabilitációs team-munka fontossága a sikeres alsóvégtag protetizálás érdekében akkreditált képzés, 16 pont 2. OBH001P Lábszár

Részletesebben

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka

BEMUTATKOZUNK. Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás. Egységesség. Erős csapatmunka BEMUTATKOZUNK Nevünk jelképezi cégünk fő tulajdonságait és sikerünk titkát: Stabil szakmai tudás Egységesség Erős csapatmunka 1 KIK VAGYUNK? Az Expertise Team 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy adattárházi

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

601H-R és 601H-F típusú HŐÉRZÉKELŐK

601H-R és 601H-F típusú HŐÉRZÉKELŐK 601H-R és 601H-F típusú HŐÉRZÉKELŐK 1. BEVEZETÉS A 601H-R és 601H-F hőérzékelők a mennyezetre szerelhető, aljzatra illeszthető 600-as sorozatú érzékelők közé tartoznak. Kétvezetékes hálózatba szerelhető,

Részletesebben

Rátgéber László, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány A modern kondicionális és koordinációs képzés

Rátgéber László, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány A modern kondicionális és koordinációs képzés Rátgéber László, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány A modern kondicionális és koordinációs képzés konferencia A Testnevelési Egyetem és a Magyar Olimpiai

Részletesebben

Triton Smart Ankle protézisláb. Akiknek az átlagos nem elég

Triton Smart Ankle protézisláb. Akiknek az átlagos nem elég Triton Smart Ankle protézisláb Akiknek az átlagos nem elég Akiknek az átlagos nem elég Olyan mechatronikus protézislábat fejlesztettünk ki, amely a lehető legjobban képes utánozni a láb és a bokaízület

Részletesebben

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending

Bevezetés. A Qbiss One két dizájnlehetőséget kínál: Süllyesztett dizájn (Qbiss One B) Egy síkban fekvő dizájn (Qbiss One F) Qbiss One - patent pending Bevezetés Qbiss One 1, a költséghatékony homlokzati megoldás, amely az átszellőztetett homlokzatok ideális alternatívája. A teljes funkcionalitás és az esztétika kombinációja, természetes választás az

Részletesebben

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja

Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja Gyógyászati segédeszközök műszaki dokumentációja B u d a p e s t, 2 0 1 3. s z e p t e m b e r 2 7. Orvostechnikai eszköz vs. Gyógyászati segédeszköz Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3.

Részletesebben

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit.

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. 155 Professzionális, nagy teljesítményű gépek, olíva és más gyümölcsök szedésére fejlesztve,

Részletesebben

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft.

Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Bemutatkozik a P.Max Technológia Kft. Cégünk, a 2001. évben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalatként. Központi telephelyünk, üzemünk, raktárunk Balatonfűzfőn, az Ipari Park területén található.

Részletesebben

Speciális irányítási lehetőségek. az Ottobock kerekesszékekhez

Speciális irányítási lehetőségek. az Ottobock kerekesszékekhez Speciális irányítási lehetőségek az Ottobock kerekesszékekhez Mobilitás és független élet személyre szabott megoldásokkal Speciális irányítás Az egyéni képességeknek megfelelően Minden kerekesszék használó

Részletesebben

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft.

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Szemináriumok 1. OBH001 A rehabilitációs team-munka fontossága a sikeres alsóvégtag protetizálás érdekében akkreditált képzés, 16 pont 2. OBH001P Lábszár

Részletesebben

Sarkantyú kezelése gyógytornával

Sarkantyú kezelése gyógytornával Sarkantyú kezelése gyógytornával A sarkantyú tulajdonképpen egy meszes kinövés a sarokcsont talpi felszínén, vagy az Achilles ín sarkon tapadó részén. Gyógytornászként sokszor találkozom ezzel a problémával,

Részletesebben

Salming Running Technológiák

Salming Running Technológiák Salming Running Technológiák A sarok csészét úgy terveztük, hogy a lehető legkisebb mértékben növelje a cipő tömegét, és alkalmazkodjon a futó lábához A felsőrész kétrétegű szendvics szerkezettel és ExoSkeleton

Részletesebben

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat.

A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. A Bosch VitaFresh rendszere frissen tartja ételeit. És megőrzi az értékes vitaminokat. Bosch NoFrost készülékek VitaFresh funkcióval tökéletesítve. www.bosch-home.com/hu *Háztartási nagykészülékek Forrás:

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft.

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Szemináriumok 1. OBH001 A rehabilitációs team-munka fontossága a sikeres alsóvégtag protetizálás érdekében akkreditált képzés, 16 pont 2. OBH001P Lábszár

Részletesebben

Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök

Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal 1051 Budapest, Zrínyi utca 3. Gyógyászati segédeszközök vs sporteszközök P a r á d f ü r d ő, F E S Z K o n g r e s s z u s - 2 0 1 4. s z e p t e m

Részletesebben

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft.

Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Továbbképzési program 2014 Otto Bock Hungaria Kft. Szemináriumok 1. OBH001 A rehabilitációs team-munka fontossága a sikeres alsóvégtag protetizálás érdekében akkreditált képzés, 16 pont 2. OBH001P Lábszár

Részletesebben

Hogyan ajánljunk kényelmi cipőt és gyógypapucsot?

Hogyan ajánljunk kényelmi cipőt és gyógypapucsot? Hogyan ajánljunk kényelmi cipőt és gyógypapucsot? A német Bauerfeind család vállalkozása Gyógyászati segédeszközök Magas minőségű ortézisek, kompressziós harisnyák, speciális talpbetétek. Minden termék:

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer

Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Franke SORTER konyhai szelektív szeméttároló rendszer Minden európai ország szabályozza a hulladékkezelést cél az, hogy a háztartásokban keletkező hulladék egyre nagyobb arányban újrafeldolgozható legyen.

Részletesebben

Fé nyké pék, á brá k Szábá lyozott ho mé rsé klétét fénntárto égé szsé gü gyi észko z

Fé nyké pék, á brá k Szábá lyozott ho mé rsé klétét fénntárto égé szsé gü gyi észko z Fé nyké pék, á brá k Szábá lyozott ho mé rsé klétét fénntárto égé szsé gü gyi észko z Tartalomjegyzék 1. Konstrukció 1.1. Külső oldal: a készülék sematikus rajza a külvilág (a testfelülettel átellenben

Részletesebben

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu

Árnyékolás gördülékenyen. biztonsági. redőnyrács Katalógus. www.umbroll.hu Árnyékolás gördülékenyen biztonsági redőnyrács Katalógus www.umbroll.hu Umbroll - Árnyékolás gördülékenyen Az Umbroll mára Magyarország egyik legismertebb árnyékolástechnikai márkaneve. A fejlesztési kihívások

Részletesebben

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft.

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Világítástechnika mesterfokon Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Egyedi igényekre szabott tervezés 2 A Webs Világítástechnikai Kft. komplex és egyedi megoldásokat kínál a kül-, és beltéri díszvilágítás,

Részletesebben

Ortopédiai cipész Cipész, cipőkészítő, cipőjavító

Ortopédiai cipész Cipész, cipőkészítő, cipőjavító Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel Geberit vizelderendszer Minden igénynek megfelel Előnyök egy kézből A Geberit vizelderendszert rugalmasság jellemzi: tökéletes megoldást nyújt bármely kívánság vagy építési helyzet esetén. A teljes körű

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

Dahle. a flipchart tábla, tervező és információs táblák és kiegészítőik. a minőség a jövő legjobb befektetése, és ez visszatükröződik

Dahle. a flipchart tábla, tervező és információs táblák és kiegészítőik. a minőség a jövő legjobb befektetése, és ez visszatükröződik 4 az innovációiról és eljárásairól híres márka választékát nem csupán iratmegsemmisítők és vágógépek alkotják, de megtalálhatók széles választékban a prezentációs eszközök, mint a flipchart tábla, tervező

Részletesebben

Phonak Virto V. Hallhatóan nagy. Láthatóan kicsi

Phonak Virto V. Hallhatóan nagy. Láthatóan kicsi Phonak Virto V Hallhatóan nagy. Láthatóan kicsi A legjobban őrzött titok Elkötelezettségünk a technológiai újítások és a meglévő technológiák határainak feszegetése felé azt eredményezte, hogy kifejlesztettünk

Részletesebben

Fogászati implantátum rendszer

Fogászati implantátum rendszer P L U S Fogászati implantátum rendszer ORVOSI MÛSZERGYÁRTÓ KFT. 6800 Hódmezõvásárhely, Rákóczi út 2-4. - 6800 Hódmezõvásárhely, Lázár u. 61/A -- Tel./ Fax: 06 (62) 241-609, 248-144 E-mail: protetim@protetim.hu

Részletesebben

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység A legújabb generáció Piacvezető fogászati kezelőegység A Belmont abszolút piacvezető a fogászati kezelőegységek legújabb generációjával Szék 1. Állítható pozíció Különösen széles skálán mozgó határértékeinek

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0005/4. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0005/4. Módosítás 8.2.2017 A8-0005/4 4 Jean-Luc Schaffhauser 1 bekezdés felszólítja a Bizottságot, hogy tegyen javaslatot a kiberfizikai rendszerek, az autonóm rendszerek, az intelligens autonóm robotok és alkategóriáik

Részletesebben

Praktikus fejlesztések

Praktikus fejlesztések ÚJ! DeLaval ruházat munkaruha választék professzionális tejtermelőknek DeLaval Praktikus fejlesztések Erősebb cipzár és erősebb cipzár védelem, mely megakadályozza a cipzár esetleges eltörését az overál

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

1. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS

1. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS 1. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS közbeszerzési eljárásban a 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 56. alapján Ajánlatkérő: MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok (5000 Szolnok, Verseghy út 6-8.) Közbeszerzési

Részletesebben

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal Présszerszámok Mindig egyforma préserő jellemzi, ami mindig ugyanolyan megbízható, vízzáró illesztést biztosít. Kiváló konstrukció, mely a legjobb minőséget és tartósságot biztosítja - RIDGID élethosszig

Részletesebben

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ Innovatív dizájn, mindent felülmúló teljesítmény, fejlett és megbízható technológia mindennapi használatban. PROFESSZIONÁLIS JÁRMŰTISZTÍTÁS ERŐS. KÉNYELMES. EGYEDI. Kärcher

Részletesebben

Stroke rehabilitáció segédeszközzel

Stroke rehabilitáció segédeszközzel Stroke rehabilitáció segédeszközzel Az Ottobock átfogó ellátási koncepciója a stroke korai rehabilitációjától az utógondozásig Aktívan stroke után Magyarországon évente kb. 45 ezer új stroke esetet regisztrálnak

Részletesebben

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut

MaxiCut. prorange TM. MaxiCut A jól szellőző kesztyű a vágás elleni védelmet a kényelemmel, a rugalmassággal és a száraz környezetben történő precíz munkavégzéssel kombinálja. 6-féle méretben, 2-féle tenyérrel és 4 vágási szinttel

Részletesebben

Használati javaslat Fontos figyelmeztetés - tanácsok Tisztítás

Használati javaslat Fontos figyelmeztetés - tanácsok Tisztítás Használati útmutató Köszönjük, hogy a számítógépes talpfelmérés alapján készült Batz egyedi talpbetétet választotta. Kérjük, hogy a tájékoztatót figyelmesen olvassa végig! A Batz egyedi talpbetét a megváltozott

Részletesebben

Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann

Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann Boros Erzsébet dr és Bódi Mariann e.boros@rehabint.hu FESZ kongresszus 2012. szept. 28-30. Velence Téma fontossága Rehabilitáció folyamat Ellátás minősége folyamatosság, egyenletes színvonal Gazdaságosság

Részletesebben

Egy igazán jó megoldás számodra

Egy igazán jó megoldás számodra Portfólió Egy igazán jó megoldás számodra A BN Office Solution tapasztalt szakértője az irodai belső terek komplett berendezése területén. Legfőbb erősségünk az ügyfeleink teljes körű kiszolgálása, a konzultációktól

Részletesebben

ACÉL- FÉLKÖRÍVES KIALAKÍTÁSSAL ROBOSZTUS NEHÉZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. A FÉLKÖRÍVES FELÉPÍTMÉNY IDEÁLIS A DURVA ANYAGOK SZÁLLÍTÁSÁHOZ.

ACÉL- FÉLKÖRÍVES KIALAKÍTÁSSAL ROBOSZTUS NEHÉZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. A FÉLKÖRÍVES FELÉPÍTMÉNY IDEÁLIS A DURVA ANYAGOK SZÁLLÍTÁSÁHOZ. SPECIALISTA 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 Egyedi segédalváz kialakítás típustól függően Billentő hidraulika henger, 50 fokos szögnél nagyobb nyitás, könnyebb ürítés Széles felfekvés, nagyobb

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2441-06 Kötszerész ortetika protetika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 2441-06 Kötszerész ortetika protetika követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Pályaválasztási tanácsadás keretében érettségi előtt álló fiatalok számára előadás tartására kérték fel. Tartsa meg az előadást az ortopédiai kötszerész és fűzőkészítő tevékenységéről! Az előadás

Részletesebben

GRASSROOTS A GYERMEKEK KOROSZTÁLYOS JELLEMZŐI. 5-7 éves korban

GRASSROOTS A GYERMEKEK KOROSZTÁLYOS JELLEMZŐI. 5-7 éves korban GRASSROOTS A GYERMEKEK KOROSZTÁLYOS JELLEMZŐI 5-7 éves korban ÁLTALÁNOS ÉSZREVÉTELEK: A gyermekek fejlődésük során különböző szinteken mennek át. Különböző szükségletek, attitűdök és növekedési periódusok.

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS TRÉNING SZEREPE A PORCKÁROSODÁSOK PREVENCIÓJÁBAN ÉS A REHABILITÁCIÓBAN

FUNKCIONÁLIS TRÉNING SZEREPE A PORCKÁROSODÁSOK PREVENCIÓJÁBAN ÉS A REHABILITÁCIÓBAN FUNKCIONÁLIS TRÉNING SZEREPE A PORCKÁROSODÁSOK PREVENCIÓJÁBAN ÉS A REHABILITÁCIÓBAN Készítette: Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornász SANITAS Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ 2017.09.16. FUNKCIONÁLIS

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA T 121006/2/2 Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítéselágazás,

Részletesebben

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet

...komfort Neked. naturalhouse. épületgépészet ...komfort Neked naturalhouse épületgépészet Energiatakarékosság A természet energiája a lábunk elõtt hever A hõszivattyú biztosítani tudja Önnek a szükséges energiát a fûtéshez, melegvíz készítéshez.

Részletesebben

Gyógyászati segédeszköz ismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

Gyógyászati segédeszköz ismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2364-10 Gyógyászati segédeszköz ismeretek követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Traumatológiai ellátásban részesült beteg számára tehermentesítő ortézist szeretne a hozzátartozója vásárolni.

Részletesebben

Segédeszközök szerepe geriátriai rehabilitáció során. dr Császár Tamás Zala Megyei Kórház Geriátria,Belgyógyászati Rehabilitáció és Utókezelő Osztály

Segédeszközök szerepe geriátriai rehabilitáció során. dr Császár Tamás Zala Megyei Kórház Geriátria,Belgyógyászati Rehabilitáció és Utókezelő Osztály Segédeszközök szerepe geriátriai rehabilitáció során dr Császár Tamás Zala Megyei Kórház Geriátria,Belgyógyászati Rehabilitáció és Utókezelő Osztály 1 Beteganyag Belgyógyászati Rehabilitáció Ágyszám: 27

Részletesebben

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK

PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK EuRoll PROFI GÉPEK, BERENDEZÉSEK Bevezető Tisztelt Partnerünk! Ön az EuRoll Hungária Kft. Profi gépek és berendezések katalógusát tartja kezében. Több éves tapasztalatunkat felhasználva, katalógusunkat

Részletesebben

Az automatizálás a hajtóerőnk

Az automatizálás a hajtóerőnk Az automatizálás a hajtóerőnk 02 Springer Az automatizálás a hajtóerőnk Springer GmbH - innovatív vállalat, hogy automatizálása sikeres legyen Springer Az automatizálás a hajtóerőnk Innovációs erejével,

Részletesebben

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com

FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com FAI Automotive prezentáció www.faiauto.com Így kezdődött A FAI 1968 óta egy sikeres autóversenyző csapatból nőtte ki magát motoralkatrész, napjainkra pedig már egyéb alkatrészek széles kínálatát is gyártó

Részletesebben

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK

KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK KÉPVISELET EMELŐ BERENDEZÉSEK KÉTFŐTARTÓS FUTÓDARUK Elmas kétfõtartós futódaru Demag rendszer Elektromos emelõmûvel és Demag vonszolókábeles áramellátással felszerelve Teherbírás 3,2 t Fesztáv 28,8 m Emelési

Részletesebben

Segédeszközök használata a gyakorlatban. Készítette: Szabó Tünde Dakos Zsófia

Segédeszközök használata a gyakorlatban. Készítette: Szabó Tünde Dakos Zsófia Segédeszközök használata a gyakorlatban Készítette: Szabó Tünde Dakos Zsófia 1 Járás gyógyászati segédeszközeinek meghatározása A járás gyógyászati segédeszközén értjük azon testhez nem hozzáerősített

Részletesebben

Aktív kerekesszékek. Horváth Gergely, Otto Bock Hungaria Kft.

Aktív kerekesszékek. Horváth Gergely, Otto Bock Hungaria Kft. Aktív kerekesszékek Horváth Gergely, Otto Bock Hungaria Kft. 1. Mi az aktív kerekesszék? 2. Hazai aktív székes piac 3. Szabályozás 4. Ellátás menete 5. Kérdések 2 Kerekesszék az az eszköz, amelynek használatával

Részletesebben

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer

Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Korszerű vérvételi eszközök - gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb módszer Gyors Könnyű Biztonságos Accu-Chek ujjbegyszúró rendszerek elleni harcban Partner a cukorbetegség 10 éve Magyarországon Accu-Chek

Részletesebben

TERMÉK INFORMÁCIÓ DT-sorozatú DEUTSCH csatlakozók

TERMÉK INFORMÁCIÓ DT-sorozatú DEUTSCH csatlakozók TERMÉK INFORMÁCIÓ DT-sorozatú DEUTSCH csatlakozók Környezeti behatások Maximális védettség külső tényezők ellen TERMÉKJELLEMZŐK A koncepcióval kiváló minőségű anyagokból olyan csatlakozórendszer jön létre,

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át.

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. ÚJ living by Danfoss termosztátok Váltson magasabb komfortszintre! Egyszer beállítja és elfelejtheti a programozást Az

Részletesebben

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint gyártó és forgalmazó

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

Teret adunk elképzeléseinek

Teret adunk elképzeléseinek Teret adunk elképzeléseinek T O K S Z E R K E Z E T E K R E J T E T T T O L Ó A J T Ó K H O Z Minõség, esztétika praktikusság Az olasz Ermetika falba futó rejtett tolóajtórendszerek segítségével megoldást

Részletesebben

Önálló eszköz. Önálló eszköz Más gyártók által gyártott termékek rajza (csak szemléltetésképpen)

Önálló eszköz. Önálló eszköz Más gyártók által gyártott termékek rajza (csak szemléltetésképpen) Mit kérünk a pályázatban: A rendelkezésre álló minták alapján, a funkciók megtartásával, egy egyedi arculatú termékcsalád megtervezését, és a pályázat nyertesétől ezt követően a gyártási szintű tervek

Részletesebben

Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után

Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után Rehabilitációs protokoll külbokaszalag-sérülések után A protokoll használatával lerövidül a külboka-szalagsérülések gyógyulási ideje, a sportolók hamarabb visszatérhetnek korábbi aktivitási szintjükhöz.

Részletesebben

OEP által támogatott gyógyászati segédeszközök a stroke utáni rehabilitációban

OEP által támogatott gyógyászati segédeszközök a stroke utáni rehabilitációban OEP által támogatott gyógyászati segédeszközök a stroke utáni rehabilitációban Ágoston Lajos FESZ Elnökségi tag Ortopédiai műszerész mester 1 Hazai előzmények Dr. Endres Mária nevéhez fűződik a téma első

Részletesebben

Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P

Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P Szerszám- és Formakészítő Kft. V2.50P A RIGO Kft 1990-ben alakult 25 millió forintos törzstőkével. 100 %-ban magyar tulajdonú cég, családi vállalkozás. A Kft. székhelye Budapest, Orsovai út 3., két telephelyen,

Részletesebben

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2390-06 Masszázs alapozás követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat Ön azt a feladatot kapta a munkahelyén, hogy készítsen kiselőadást a sejtek működésének anatómiájáról - élettanáról! Előadása legyen szakmailag alátámasztva, de a hallgatók számára érthető!

Részletesebben

Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165

Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165 Használati utasítás insportline Lotos vibromasszázsgép IN 2165 A SZERVIZT ÉS AZ ALKATRÉSZEKET AZ ELADÓ BIZTOSÍTJA! Insportline Hungary kft., Kossuth Lajos utca 65, 2500 Esztergom tel/fax: +36(06)33 313242,

Részletesebben

www.sistemair.hu www.kozpontiporszivorendszer.hu SINCE 1993 Központi porszívók

www.sistemair.hu www.kozpontiporszivorendszer.hu SINCE 1993 Központi porszívók www.sistemair.hu SINCE 1993 Központi porszívók SINCE 1993 Európa kedvenc Központi porszívója már Magyarországon is! GARANCIA év Nézze meg hogyan működik a rendszer! 4 2 3 1 1 Központi porszívó 2 Süllyesztett

Részletesebben

ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by

ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL Jelmagyarázat Tehergépjárművekhez Online felügyelet, riasztás. Mezőgazdasági gépekhez GPS - jármű helymeghatározó rendszerekkel kompatibilis. Ipari gépekhez

Részletesebben

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 31 521 08 Műanyag hegesztő Tájékoztató

Részletesebben

Bemutatkozás.

Bemutatkozás. Bemutatkozás A BNM azért jött létre, hogy olyan minőségi egészségmegőrző és gyógyászati termékek gyártására és fejlesztésére koncentráljon, amelyek jól képviselik a cég szemléletmódját az egészségmegőrzés

Részletesebben

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást.

Cégünk vállalja a projekttel kapcsolatos műszaki szaktanácsadást. ELoNYÖK Mozgó korona: a lámpatestek karbantartása a talajszinten elvégezhető, nagy magasságú, speciális emelőkocsit a munkálatok nem igényelnek. A fényforrások cseréje a forgalom jeletősebb zavarása nélkül

Részletesebben

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad EN-MOTION FUTÓGÉP Az EN-Motion futógép egy értékes befektetés a fizioterápia és a rehabilitáció világában. Egy innovatív készülék a fizioterápia és a rehabilitáció területén. AZ EN-MOTION FUTÓPAD Az EN-MOTION

Részletesebben

Használat közben tölti vezeték nélkül gamer egereit a Logitech. Írta: Logitech június 12. hétfő, 18:36

Használat közben tölti vezeték nélkül gamer egereit a Logitech. Írta: Logitech június 12. hétfő, 18:36 Több mint négyévnyi fejlesztés után a Logitech G, a Logitech saját márkája a mai napon mutatta be két új technológiáját. A Logitech G POWERPLAY a világ első, gaming egerek számára tervezett vezeték nélküli

Részletesebben

gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu

gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu TÉLIKERT árnyékolás A télikert árnyékoló divatos és hasznos megoldás családi házak teraszainak, télikertek üvegfelületeinek és egyéb tetőszerkezeteknek

Részletesebben

MIG/MAG hegesztőpisztolyok

MIG/MAG hegesztőpisztolyok Az Ön márkakereskedője B.L.Metál Hungária Kft. MIG/MAG hegesztőpisztolyok OK 150A - 500A Kiváló minőségű réz nyakkal, a maximális hőelvezetés érdekében MIG/MAG CE/3C minősítéssel ellátva A nikkel bevonatos

Részletesebben

THERMOWOOD TERASZBURKOLAT

THERMOWOOD TERASZBURKOLAT THERMOWOOD TERASZBURKOLAT A THERMOWOOD (HŐKEZELT) FA TÖRTÉNETE Évszázadok óta ismert eljárás, még a vikingek is használták, hogy a fát megégetik, így tartósítva azt. Például szőlőkarók és más cölöpök földbe

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 544 02 Fluidumkitermelő technikus

Részletesebben