M.3. számú melléklet. 1/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás, paraméterek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "M.3. számú melléklet. 1/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás, paraméterek"

Átírás

1 M.3. számú melléklet GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás, paraméterek 1/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

2 I. Az egyttműködő földgázrendszer használatáért fizetendő díjtételek Az egyttműködő földgázrendszer használatáért fizetendő díjtételek legmagasabb mértékét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke tételesen, országosan egységesen rendeletben állapítja meg. I/1. Csatlakozási díj A felhasználók a földgázszállítás és földgázelosztás bővítésére és fejlesztésére a földgázellátásba történő bekapcsolásért, vagy a korábban vásárolt kapacitást meghaladó többletkapacitásért a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke által rendeletben meghatározott mértékű csatlakozási díjat fizetnek a földgázelosztónak. A csatlakozási díj általános forgalmiadó-fizetési kötelezettségére klön törvény rendelkezései irányadóak. A csatlakozási díjra vonatkozó rendelkezések betartását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzi. II. Az egyetemes szolgáltató által számlázott díjtételek Az egyetemes szolgáltatás árát, az áralkalmazási feltételeket, valamint az árszabályozás kereteit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke rendeletben állapítja meg. Az egyetemes szolgáltató a felhasználó részére az egyetemes szolgáltatás keretében kiszámlázza - az egyttműködő földgázrendszer használatáért fizetendő díjakat, valamint - az értékesített földgáznak - a kiszámítására vonatkozó jogszabályi előírások és a hatályos rendelet szerinti árát - klön jogszabályban meghatározott egyéb díjakat II/1. Nem az elfogyasztott mennyiségtől fggő díjtételek (alapdíj vagy kapacitásdíj) Az egyttműködő földgázrendszer használatáért fizetendő legmagasabb díjak mértékét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke tételesen, országosan egységesen rendeletben állapítja meg. Rendszerhasználati díjak: 2/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

3 - szállítási rendszerzemeltetési díjat, - rendszerirányítási díjat, - földgázelosztási díjat, - földgáztárolási díjat A rendszerhasználati díjakat a hatékonyan működő engedélyes vállalkozások indokolt működési és tőkeköltsége, és összehasonlító elemzések alapján kell meghatározni, úgy hogy a szabályozás által érintett engedélyeseket gazdálkodásuk hatékonyságának, és az általuk nyújtott szolgáltatás minőségének folyamatos javítására és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének folyamatos javítására és az ellátásbiztonság növelésére ösztönözze. Az indokolt költségek meghatározásának részletes szabályait a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke rendeletben állapítja meg. A Hivatal a rendelet kidolgozása során figyelembe veszi az érintett engedélyesek és a felhasználók reprezentatív érdekképviseleteinek véleményét is. Az indokolt költségek mértékét a Hivatal honlapján teszi közzé. Ezt a felhasználó vagy az előzőekben részletezett tételek formájában vagy egy összegben alapdíj/teljesítménydíj formájában fizeti meg. A hatályos árrendeletnek megfelelően, a gázmérővel rendelkező felhasználók a gázdíjon fell - fogyasztási helyenként - alapdíjat vagy kapacitásdíjat kötelesek fizetni. Gázmérő névleges teljesítménye A fizetendő alapdíjat a gázmérő névleges teljesítménye határozza meg. Egy felhasználási helyen több gázmérő esetén, a gázmérők névleges teljesítményét klön-klön kell meghatározni, majd az átszámítást követően a felhasználási helyre vonatkozóan összegezni. - ha a mérési nyomás 10 kpa Qnevl = Qgynevl - ha a mérési nyomás > 10 kpa Qnevl = Qgynevl x Kpév ahol: Q nevl Q gynevl = Gázmérő névleges teljesítménye (m 3 /h) = Gázmérő gyártó által meghatározott névleges teljesítménye (m 3 /h) K pév = (p bév + psz) / 101,325 p bév = a légköri nyomás előző éves átlaga (kpa) Az Országos Meteorológiai Szolgálat által hiteles mérőeszközzel mért, a gázszolgáltatási terletre (körzetre) jellemző átlagos barommetrikus nyomás. psz = a szerződésben mérőnként meghatározott névleges mérési nyomás (kpa) 3/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

4 Alapdíj (20 m 3 /h alatti névleges mérőteljesítmény) Azoknál a felhasználóknál, ahol a felhasználási helyre vonatkozó névleges (össz)mérőteljesítmény < 20 m 3 /h, a számla kiállítási dátuma alapján meghatározott naptári hónapra vonatkozó alapdíj az éves alapdíj (Ft/év) 1/12 ed része. Havi alapdíj = Éves alapdíj (Ft/év) / 12 Alapdíj (20 m 3 /h és 20m 3 /h feletti névleges mérőteljesítmény) Azoknál a felhasználóknál, ahol a felhasználási helyre vonatkozó névleges (össz)mérőteljesítmény 20 m 3 /h (háztartási felhasználók 20 m 3 /h, és nem-háztartási felhasználók m 3 /h) a számla kiállítási dátuma alapján meghatározott naptári hónapra vonatkozó alapdíj a mérő névleges teljesítménytől fggő éves alapdíj (Ft/m 3 /h/év) 1/12 ed része. Havi alapdíj = [ Qnevl (m 3 /h)] x Éves alapdíj (Ft/m 3 /h/év) / 12 A szezonális fogyasztás esetén a hatályos árrendelet szerint jár el a szolgáltató. Kapacitásdíj (100 m 3 /h feletti névleges mérőteljesítmény) Azoknál a nem-háztartási felhasználóknál, ahol a felhasználási helyre vonatkozó névleges (össz)mérőteljesítmény >100 m 3 /h a számla kiállítási dátuma alapján meghatározott naptári hónapra vonatkozó teljesítménydíj, a felhasználó által a felhasználási helyre, a téli fogyasztási időszakban lekötött leagyobb óracsúcs (MJ/h) alapján számított éves teljesítménydíj (Ft/MJ/h/év) 1/12 ed része. Havi teljesítménydíj = Téli lekötés (MJ/h) x Éves teljesítménydíj (Ft/MJ/h/év) /12 II/2. Egyetemes szolgáltatási alapár A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. az alábbi egyetemes szolgáltatói árszabásokat alkalmazza: - Lakossági átalánydíjas felhasználók 4/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

5 A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. a mindenkor hatályos jogszabályok szerint megállapított, lakás szobaszámától és a felszerelt gázkészlékektől fggő havi hőmennyiséget (MJ/hó) számlázza. Gázdíj = Havi hőmennyiség (MJ/hó) x gázdíj (Ft/MJ) - Gázmérővel rendelkező, nem-jegyzőkönyves felhasználók Az elszámolás alapja a gázmérőn leolvasott fogyasztás, vagy a felhasználó és szolgáltató megállapodása szerint meghatározott részfogyasztás, melyet az elosztói engedélyes gáztechnikai normál m 3 - re számít át. Az átszámítási képlet az Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal hitelesítési előírása alapján kerlt meghatározásra. A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal előírásainak megfelelően - a szabályozott kisnyomáson vagy emelt kisnyomáson vételező felhasználók elszámolásakor - az zemi állapoton szolgáltatott gázmennyiség gáztechnikai normál állapotra történő átszámításhoz az alábbi összefggést alkalmazza társaságunk: V V K p K t V A képletben alkalmazott egyes tényezők értelmezése: V p p T T V = gáztechnikai normál állapotra átszámított mennyiség (m 3 ) V = zemi állapotú gázmennyiség (m 3 ) - a fogyasztási időszakra vonatkozó leolvasott mérőállások klönbsége. K p = nyomásfaktor K t = hőmérsékletfaktor p = zemi állapotú gáz nyomása (kpa) p = gáztechnikai normálállapotú gáz nyomása (101,325 kpa) T = gáztechnikai normálállapotú gáz hőmérséklete 15 ºC (288,15K) T = zemi állapotú gáz hőmérséklete Az elszámoláshoz szkséges gáztechnikai normálállapotra átszámított mennyiséget (m 3 -ben) a földgázelosztó biztosítja az egyetemes szolgáltató részére 5/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

6 Gázdíj = V (m 3 ) x Fűtőérték (MJ/m 3 ) x gázdíj (Ft/MJ) - Gázmérővel rendelkező, jegyzőkönyves felhasználók A földgázelosztó rögzíti a felhasználó napi fogyasztását, valamint annak átszámításhoz szkséges paramétereket és minden napra klön-klön elvégzi a gáztechnikai normálállapotra történő korrigálást. A számlázás alapjául szolgáló gázmennyiség: V = Z x V_napi Az elszámoláshoz szkséges gáztechnikai normál állapotra átszámított mennyiséget (m 3 -ben) a földgázelosztó biztosítja az egyetemes szolgáltató részére Gázdíj = V (m 3 ) x Fűtőérték (MJ/m 3 ) x gázdíj (Ft/MJ) A számlán szereplő fűtőérték az adott teleplésre vonatkozó, a számlázási időszakra kiszámított átlagérték. A számlázási időszakonként változó fűtőérték miatt - a hatályos árrendelet szerint - az egységár nem gázköbméterre, hanem hőmennyiségre vonatkozik (Ft/MJ). III. Energiatámogatás, nagycsaládos kedvezmény A mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően történik az energiatámogatás és nagycsaládos kedvezmény elszámolása. IV. Energiaadó A nem lakossági felhasználók esetében a kiszámlázott földgáz mennyiségére kötelezően felszámítandó az energiaadó, mely általános forgalmi adóalapot is képez. 6/6. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

M.1. számú melléklet. FŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. FŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú melléklet M.1. számú melléklet FŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 2016.12.30. 1/9. oldal FŐGÁZ Zrt. Egyetemes

Részletesebben

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF)

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) 1. Csatlakozási díj fizetésének általános elvei A leendő felhasználó az elosztóvezetékhez történő csatlakozásért, a már csatlakozott felhasználó a kapacitásnöveléséért,

Részletesebben

Vizsgálati jelentés a földgáz fűtőértéknek, valamint a korrekciós tényezők megállapításának módjáról

Vizsgálati jelentés a földgáz fűtőértéknek, valamint a korrekciós tényezők megállapításának módjáról Vizsgálati jelentés a földgáz fűtőértéknek, valamint a korrekciós tényezők megállapításának módjáról A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) 2013. szeptember 30-án

Részletesebben

1. melléklet az 5/2013. (X. 16.) MEKH rendelethez

1. melléklet az 5/2013. (X. 16.) MEKH rendelethez 73847 A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 5/2013. (X. 16.) MEKH rendelete a földgáz rendszerhasználati díjakról, a rendszerüzemeltető által nyújtott szolgáltatás minőségének a

Részletesebben

Elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás

Elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás Elszámolás során alkalmazott részletes számítási eljárás I. Általános elvek 1.1. Gázellátás, nominálás A kereskedő felelős a Felhasználó biztonságos gázellátásáért. Ennek érdekében kereskedelmi szerződést

Részletesebben

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF)

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) 1. Csatlakozási díj fizetésének általános elvei A leendő felhasználó az elosztóvezetékhez történő csatlakozásért, a már csatlakozott felhasználó a kapacitásnöveléséért,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez Mátészalka V á r o s Polgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. sz. Tel.: 44/500-961. Fax.:44/500-967 ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez a távhőszolgáltatási díjak megállapításáról és alkalmazásáról,

Részletesebben

A FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSI ÉS TÁROLÁSI KÖLTSÉGEK MEGHATÁROZÁSA ÉS LEOSZTÁSA ÉRTÉKESÍTÉSI KATEGÓRIÁKRA, ADOTT EGYETEMES SZOLGÁLTATÓRA VONATKOZÓAN

A FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSI ÉS TÁROLÁSI KÖLTSÉGEK MEGHATÁROZÁSA ÉS LEOSZTÁSA ÉRTÉKESÍTÉSI KATEGÓRIÁKRA, ADOTT EGYETEMES SZOLGÁLTATÓRA VONATKOZÓAN 1 A FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSI ÉS TÁROLÁSI KÖLTSÉGEK MEGHATÁROZÁSA ÉS LEOSZTÁSA ÉRTÉKESÍTÉSI KATEGÓRIÁKRA, ADOTT EGYETEMES SZOLGÁLTATÓRA VONATKOZÓAN A Magyar Energia Hivatal által a földgázszállítás és tárolás

Részletesebben

M.1. számú melléklet. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú melléklet M.1. számú melléklet GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 2012. július 20. 1/4.oldal

Részletesebben

M.1. számú melléklet. ENKSZ Észak-Dél Regionális FöldgázszolgáltatóFŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. ENKSZ Észak-Dél Regionális FöldgázszolgáltatóFŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat. számú melléklet 0 M.. számú melléklet ENKSZ Észak-Dél Regionális ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 0. /0. oldal ENKSZ Észak-Dél

Részletesebben

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS Szerződés száma:.. Felhasználási hely száma:. Bekötés szám:.... I. Szerződést kötő felek: FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h alatti gázmérő névleges összteljesítménnyel rendelkező alapdíjas, nem

Részletesebben

> 20m 3 / h gázmérôvel rendelkezôk ,401 82,1. nem rendelkezôk 3, ,7

> 20m 3 / h gázmérôvel rendelkezôk ,401 82,1. nem rendelkezôk 3, ,7 FÔGÁZ kiterjesztett egyetemes szolgáltatási területén a zeti fejlesztési miniszter rendelete alapján az egyetemes szolgáltatásban 0. április -ától alkalmazandó díjak Árszabás az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati

Részletesebben

Magyar joganyagok - 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelet - a földgázpiaci egyetemes szo 2. oldal 3. Általános rendelkezések 3. (1) Az egyetemes szolgáltat

Magyar joganyagok - 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelet - a földgázpiaci egyetemes szo 2. oldal 3. Általános rendelkezések 3. (1) Az egyetemes szolgáltat Magyar joganyagok - 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelet - a földgázpiaci egyetemes szo 1. oldal 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelet a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési árak megállapításáról

Részletesebben

M.1. számú melléklet. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú melléklet M.1. számú melléklet GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 1/5.oldal GDF SUEZ

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei 64881 IV. A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 2/2013. (VII. 25.) MEKH rendelete

Részletesebben

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: 2011. január 1jétől Készítette: controlling osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. ENERGIA SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

M.1. számú melléklet. 1/10. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása

M.1. számú melléklet. 1/10. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat 1. számú melléklet M.1. számú melléklet GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálati irodáinak felsorolása, azok nyitvatartása Hatályos: 2014.06.24. 1/10.

Részletesebben

u) szállítási kapacitásdíj: az a díj, amelyet a lekötött legnagyobb kapacitás (betáplálási és kiadási ponton Ft/kWh/h) alapján kell fizetni,

u) szállítási kapacitásdíj: az a díj, amelyet a lekötött legnagyobb kapacitás (betáplálási és kiadási ponton Ft/kWh/h) alapján kell fizetni, A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 12/2014. (XII. 13.) MEKH rendelete a földgáz rendszerhasználati díjakról, a rendszerüzemeltető által nyújtott szolgáltatás minőségének a rendszerhasználati

Részletesebben

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba. 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.12.31-2013.12.31 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba. 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.11.23-2013.12.30 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben

Az önkormányzat és intézményei földgázenergia beszerzésére

Az önkormányzat és intézményei földgázenergia beszerzésére PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY UTCA 35. (06-32) *460-753 ; *460-155 FAX: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-94/2014. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló rendelet módosítására Mátészalka V á r o s Polgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. sz. Tel.: 44/500-961. Fax.:44/500-967 Száma 222-2/2008 ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló

Részletesebben

2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1

2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő rendelkezéseivel a közüzemi szolgáltatási területeken való egységes,

Részletesebben

2013. évi CLXXXVIII. törvény

2013. évi CLXXXVIII. törvény 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.12.31-2013.12.31 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben

Tájékoztató az Égáz-Dégáz Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről

Tájékoztató az Égáz-Dégáz Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről Tájékoztató az Égáz-Dégáz Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről Ezúton tájékoztatjuk Önöket a földgázszolgáltatásban 2009. évben bekövetkező változásokról: Lakossági Ügyfeleink jelenleg a közüzemi

Részletesebben

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: 2010. január 1jétől Készítette: controlling osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. ENERGIA SZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

az egységes közszolgáltatói számlaképről

az egységes közszolgáltatói számlaképről 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 2013.12.31 2013.12.31 3 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről Az Országgyűl összhangban az Alaptörvény

Részletesebben

M.4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatói szerződés lakossági

M.4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatói szerződés lakossági M.4. számú melléklet Egyetemes szolgáltatói szerződés lakossági Hatályos: 2015.07.07. 1/7. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Szerződésazonosító: amely létrejött egyrészről EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI

Részletesebben

A díjképzés szabályai

A díjképzés szabályai A díjképzés szabályai 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos 57. - 57/D. - 57/F. 57/E. és 57/G. -ainak előírásai: 57. (1) A távhőszolgáltatás csatlakozási

Részletesebben

II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika, energiafelügyeleti rendszerek Hunyadi Sándor

II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika, energiafelügyeleti rendszerek Hunyadi Sándor A 2015. LVII-es energiahatékonysági törvényben meghatározott auditori és energetikai szakreferens vizsga felkészítő anyaga II. Szakmai alap- és szakismeretek, gyakorlati alkalmazásuk 4. Méréstechnika,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez. a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló rendelet módosítására Mátészalka V á r o s Polgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. sz. Tel.: 44/500-961. Fax.:44/500-967 Száma 222-3/2008 ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez a Távhőszolgáltatás legmagasabb díjáról szóló

Részletesebben

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS

FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h-nál kisebb mérő névleges összteljesítménnyel rendelkező, lakossági fogyasztók részére Szerződés száma:.. Felhasználási hely száma:. Bekötés szám:.... I. Szerződést

Részletesebben

2013. évi CLXXXVIII. törvény

2013. évi CLXXXVIII. törvény 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.11.22-2013.11.22 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben

az egységes közszolgáltatói számlaképről

az egységes közszolgáltatói számlaképről 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 2013.11.22 2013.11.22 1 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről Az Országgyűl összhangban az Alaptörvény

Részletesebben

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. (1) Ez a törvény a (2) és (3) bekezdésben foglaltak kivételével a kihirdetését követő napon lép hatályba. 2013. évi CLXXXVIII. törvény Hatályos: 2013.11.22-2013.11.22 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 Az Országgyűlés összhangban az Alaptörvény fogyasztók érdekeit védő

Részletesebben

TIGÁZ ZRT. EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA III/4. sz. melléklet III/4. MELLÉKLET

TIGÁZ ZRT. EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA III/4. sz. melléklet III/4. MELLÉKLET III/4. MELLÉKLET ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSULT FELHASZNÁLÓK RÉSZÉRE I. A szerződés tárgya: A szerződés tárgya a felhasználó földgázzal való ellátása az egyetemes szolgáltatói

Részletesebben

7. NAPIREND Ügyiratszám: 1/237-5/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére

7. NAPIREND Ügyiratszám: 1/237-5/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére 7. NAPIREND Ügyiratszám: 1/237-5/2008. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. május 30-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A távhőszolgáltatásról

Részletesebben

1. A földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó árszabások megállapításáról szóló 28/2009.

1. A földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó árszabások megállapításáról szóló 28/2009. A nemzeti fejlesztési miniszter 32/2014. (VI. 27.) NFM rendelete a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó árszabások megállapításáról szóló 28/2009. (VI. 25.) KHEM rendelet, valamint az egyetemes

Részletesebben

Minta Kft. Település Minta tér 1. Vevő/Fizető: Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító:

Minta Kft. Település Minta tér 1. Vevő/Fizető: Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító: Számla Eredeti példány A számla 2 példányban készült (1 eredeti, 1 másolat) Oldal 1/2 IBAN kód: SWIFT kód: Tel: 0640/300200 Munkanapokon: 8.0017.00 Fax: 061/2020373 Email: ugyfelszolgalat@mvmp.hu Pénzügyi

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. ELOSZTÓI CSATLAKOZÁSI ÉS FEJLESZTÉSI SZERZŐDÉS

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. ELOSZTÓI CSATLAKOZÁSI ÉS FEJLESZTÉSI SZERZŐDÉS ELOSZTÓI CSATLAKOZÁSI ÉS FEJLESZTÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Cégnév: Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság Rövidített cégnév: Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Székhely

Részletesebben

A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása

A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása 1. számú melléklet A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása BUDAPESTI ÁLLANDÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁK CÍME ÉS NYITVA TARTÁSA Dél-pesti Ügyfélszolgálati iroda 1191 Budapest,

Részletesebben

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: április 13-tól

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: április 13-tól FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: 2011. április 13tól Készítette: controlling osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. AZ EGYETEMES

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 81. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 81. szám MAGYAR KÖZLÖNY 81. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. június 13., péntek Tartalomjegyzék 3/2014. (VI. 13.) MEKH rendelet A földgáz rendszerhasználati díjakról, a rendszerüzemeltető által nyújtott

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei 4844 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 51. szám IV. A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Részletesebben

E.ON Szimpla számlamagyarázat

E.ON Szimpla számlamagyarázat Részszámla Elszámolási módszerünk értelmében Önnek egy évben részszámlát és egy elszámoló számlát küldünk. Mivel a versenypiacra való kilépés az elszámolási idôszakot (mérô leolvasás idôpontját) nem módosítja

Részletesebben

A telefonos ügyfélszolgálat az alábbi ügyek intézésére nyújt lehetőséget:

A telefonos ügyfélszolgálat az alábbi ügyek intézésére nyújt lehetőséget: napirendi pont ÉGÁZ Rt. előterjesztése Az Ügyfél kiszolgálás minőségének javítása érdekében a közelmúltban végrehajtott és a folyamatban lévő gázszolgáltatási fejlesztések ismertetése Társaságunk 2005.

Részletesebben

től alkalmazandó csatlakozási díjak

től alkalmazandó csatlakozási díjak 2017. 07. 01-től alkalmazandó csatlakozási díjak A Földgázelosztó tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő elosztóvezetékre történő bekapcsolásra, fejlesztésre, rákapcsolásra (a továbbiakban együtt: csatlakozásra)

Részletesebben

ÁRALKALMAZÁSI FELTÉTELEK BFS2010K Üzleti előrelátó csomaghoz (Érvényes: 2016.01.01 szerinti negyedévre)

ÁRALKALMAZÁSI FELTÉTELEK BFS2010K Üzleti előrelátó csomaghoz (Érvényes: 2016.01.01 szerinti negyedévre) oldal: 1/5 1. Alapdíj (Kapacitás-lekötési díj): ÁRALKALMAZÁSI FELTÉTELEK BFS2010K Üzleti előrelátó csomaghoz (Érvényes: 2016.01.01 szerinti negyedévre) A díj a rendszerhasználati és kereskedelmi költségek

Részletesebben

31/2009. (VI. 25.) KHEM rendelet. a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról. A rendelet hatálya

31/2009. (VI. 25.) KHEM rendelet. a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról. A rendelet hatálya 31/2009. (VI. 25.) KHEM rendelet a földgáz rendszerhasználati díjak megállapításáról A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 133. (1) bekezdés 2. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a közlekedési,

Részletesebben

A 4/2015. (VII. 27.) MEKH

A 4/2015. (VII. 27.) MEKH A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 4/2015. (VII. 27.) MEKH rendelete a rendszerüzemeltetési díjból származó árbevétel megosztására vonatkozó kiegyenlítő fizetésekről szóló1/2015.

Részletesebben

M.1. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára

M.1. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat M.1. számú melléklet M.1. számú melléklet Az által egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára Egyetemes Villamos Energia

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya A nemzeti fejlesztési miniszter 69/2016. (XII. 29.) NFM rendelete a földgázpiaci egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó értékesítési árak megállapításáról és alkalmazásáról A földgázellátásról szóló 2008.

Részletesebben

A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től

A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től A díjképzés szabályai 2009.VII.1-től 1. A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény ármegállapítással kapcsolatos, 57. 57/A. 57/B. előírásai: 57. (1) A távhő legmagasabb hatósági árának megállapításával

Részletesebben

A 5/2016. (VIII. 16.) MEKH 1/2013. (VII. 11.) MEKH

A 5/2016. (VIII. 16.) MEKH 1/2013. (VII. 11.) MEKH A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének 5/2016. (VIII. 16.) MEKH rendelete a földgáz rendszerhasználati akról, a rendszerüzemeltető által nyújtott szolgáltatás minőségének a rendszerhasználati

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 52/2014. (XII. 13.) NFM rendelete egyes energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

A nemzeti fejlesztési miniszter 52/2014. (XII. 13.) NFM rendelete egyes energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról A nemzeti fejlesztési miniszter 52/2014. (XII. 13.) NFM rendelete egyes energetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról Az 1 2. alcím tekintetében földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 133.

Részletesebben

A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása

A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása 1. számú melléklet A FŐGÁZ Zrt. Ügyfélszolgálati irodáinak elérhetőségei és nyitva tartása BUDAPESTI ÁLLANDÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁK CÍME ÉS NYITVA TARTÁSA Dél-pesti Ügyfélszolgálati iroda 1191 Budapest,

Részletesebben

RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS

RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS Szerződés száma: amely létrejött egyrészről RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u. 44. Levelezési címe:

Részletesebben

M.1. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára

M.1. számú melléklet. NKM Áramszolgáltató Zrt. egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára Egyetemes Villamos Energia Szolgáltatói Üzletszabályzat M.1. számú melléklet M.1. számú melléklet Az által egyetemes szolgáltatás keretében értékesített villamos energia ára Zrt. Egyetemes Villamos Energia

Részletesebben

M.4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatói szerződés nem lakossági

M.4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatói szerződés nem lakossági M.4. számú melléklet Egyetemes szolgáltatói szerződés nem lakossági Hatályos: 2015.07.07. 1/7. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Szerződésazonosító: amely létrejött egyrészről EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló

Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének. A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló Nagybakónak Község Önkormányzati Képviselő-testületének A vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről szóló 3. számú egységes szerkezetben a 15/2007.(XII.13.), 7/2008. (XII.29.),

Részletesebben

A liberalizált villamosenergia-piac működése. Gurszky Zoltán Energia és szabályozásmenedzsment osztály

A liberalizált villamosenergia-piac működése. Gurszky Zoltán Energia és szabályozásmenedzsment osztály A liberalizált villamosenergia-piac működése Gurszky Zoltán Energia és szabályozásmenedzsment osztály 1 A villamosenergia-piac liberalizációja A belső villamosenergia-piac célja, hogy az Európai Unió valamennyi

Részletesebben

Szerződés száma: _ FÖLDGÁZ KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitású felhasználók esetén

Szerződés száma: _ FÖLDGÁZ KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitású felhasználók esetén FÖLDGÁZ KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 20 m 3 /h kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitású felhasználók esetén 1. Szerződő felek 1.1. Kereskedő adatai: Cégnév és rövidített cégnév: NKM Földgázszolgáltató Zrt.

Részletesebben

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS

KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS KAPACITÁSLEKÖTÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság () Székhely: 9027 Győr, Puskás T. u. 37-39. Levelezési címe: Cégjegyzékszám: Adószáma:

Részletesebben

Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító:

Cím: Vevőkód: Fizetési azonosító: Számla Eredeti példány A számla példányban készült ( eredeti, másolat) Oldal / IBAN kód: SWIFT kód: Tel: 4/ Munkanapokon: 8.. Fax: / Levelezési cím: 55 Budapest, Pf.: Email: ugyfelszolgalat@mvmp.hu Pénzügyi

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei

A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 80. szám 7367 IV. A Magyar Nemzeti Bank elnökének rendeletei, valamint az önálló szabályozó szerv vezetőjének rendeletei A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Részletesebben

Vállalkozások Energiatudatosságáért. MET-PMKIK közös rendezvénysorozata. 2014. október

Vállalkozások Energiatudatosságáért. MET-PMKIK közös rendezvénysorozata. 2014. október Magyar Energetikai Társaság Vállalkozások Energiatudatosságáért MET-PMKIK közös rendezvénysorozata 2014. október Magyar Energetikai Társaság Kereskedelmi és ipari ingatlanok belső villamosenergia ellátásának

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 116. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 116. szám MAGYAR KÖZLÖNY 116. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. július 13., csütörtök Tartalomjegyzék 6/2017. (VII. 13.) MEKH rendelet Egyes villamosenergia-árakkal kapcsolatos MEKH rendeletek módosításáról

Részletesebben

Hogyan hat az ingyenes csatlakozás bevezetése a földgáz rendszerüzemeltetők fenntartható működésére?

Hogyan hat az ingyenes csatlakozás bevezetése a földgáz rendszerüzemeltetők fenntartható működésére? Hogyan hat az ingyenes csatlakozás bevezetése a földgáz rendszerüzemeltetők fenntartható működésére? Mörcz Andrea főosztályvezető-helyettes Földgázipari Árszabályozási Osztály Érintett témák Miért kell

Részletesebben

Fogyasztói tájékoztató a rezsicsökkentésről

Fogyasztói tájékoztató a rezsicsökkentésről Fogyasztói tájékoztató a rezsicsökkentésről A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény (a Rezsitörvény) 2013. május 10-én lépett hatályba. A jogszabály a földgáz, az áram és a távhő

Részletesebben

2. Földgáz-kereskedelmi szerződés általános tartalmi elemei

2. Földgáz-kereskedelmi szerződés általános tartalmi elemei M3. számú melléklet Igénybejelentés és ajánlattételhez szükséges információ; a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. földgáz-kereskedelmi szerződéseinek általános tartalmi elemei A GDF SUEZ Energia Holding

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselőtestülete 2006. év február 13.ai ülésére Tárgy: A távhőszolgáltatás legmagasabb díjairól szóló többször módosított 23/2000. (X.15.) ÖK rendelet

Részletesebben

2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1

2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 OptiJUS Opten Kft. I 2013. évi CLXXXVIII. törvény 2013. évi CLXXXVIII. törvény az egységes közszolgáltatói számlaképről 1 2013.11.22. és 2013.11.22. között hatályos szöveg Tartalomjegyzék 1. melléklet

Részletesebben

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. Szerződés száma: RENDSZERHASZNÁLATI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.) Székhely: 6724 Szeged, Pulcz u.

Részletesebben

FŐGÁZ Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől

FŐGÁZ Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől FŐGÁZ Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: Készítette: Controlling Osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSBAN ALKALMAZOTT ÁRAK

Részletesebben

számlamagyarázó

számlamagyarázó 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 3 14 15 16 17 18 19 23 20 21 22 25 24 26 27 1 Vevőkód Az Ön egyedi azonosítója, ügyintézéskor kérjük, erre a számra hivatkozzon. 2 Fizetési azonosító 3 Gyűjtött telephelyek

Részletesebben

NORDEST ENERGY KFT. - FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS EGYEDI SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK (ESZF) szerződés azonosítója: N-YYYY.MM.DD.SZ.

NORDEST ENERGY KFT. - FÖLDGÁZSZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS EGYEDI SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK (ESZF) szerződés azonosítója: N-YYYY.MM.DD.SZ. CÉGNÉV RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ TELJES ELLÁTÁS ALAPÚ FÖLDGÁZ ÉRTÉKESÍTÉSÉRE TARTALOMJEGYZÉK SZERZŐDŐ FELEK 72 1. SZERZŐDÉS TÁRGYA 72 2. SZERZŐDÉS HATÁLYA ÉS IDŐTARTAMA 73 3. SZERZŐDÉSES MENNYISÉGEK, KAPACITÁSOK

Részletesebben

NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF)

NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) 1. Csatlakozási díj fizetésének általános elvei Az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. részére az Üzletszabályzat 6. fejezetének 6.1 pontjában leírtak szerint lehet

Részletesebben

TIGÁZ Zrt. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET

TIGÁZ Zrt. FÖLDGÁZELOSZTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA II/8. MELLÉKLET Kapacitás-lekötési szerződésszegés jogkövetkezményei (Üzletszabályzat 8.b) SZERZŐDÉSSZEGŐ MAGATARTÁS FORMÁI FÖLDGÁZELOSZTÓ Nem értesíti az érintett rendszerhasználót az üzletszabályzatban, illetve a szerződésben

Részletesebben

2. sz. SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS. Városi Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vevő (a továbbiakban: Vevő )

2. sz. SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS. Városi Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vevő (a továbbiakban: Vevő ) 2. sz. SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS A Városi Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint vevő (a továbbiakban: Vevő ) és a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint

Részletesebben

Magyar joganyagok - 8/2016. (X. 13.) MEKH rendelet - a földgáz rendszerhasználati d 2. oldal (2) A díjak mértékének szintje és arányai tekintetében fi

Magyar joganyagok - 8/2016. (X. 13.) MEKH rendelet - a földgáz rendszerhasználati d 2. oldal (2) A díjak mértékének szintje és arányai tekintetében fi Magyar joganyagok - 8/2016. (X. 13.) MEKH rendelet - a földgáz rendszerhasználati d 1. oldal 8/2016. (X. 13.) MEKH rendelet a földgáz rendszerhasználati díjak, a külön díjak és a csatlakozási díjak meghatározásának

Részletesebben

T/ számú törvényjavaslat

T/ számú törvényjavaslat Fidesz Magyar Polgári Szövetsé g Képvisel őcsoportj a ORMgiy is tr~irlácsy

Részletesebben

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről

KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről KISTOLMÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 11/2006. (XII.20.) számú rendelete a vízdíjak megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről (módosítással egységes szerkezetben) Kistolmács Község Önkormányzatának

Részletesebben

1/2013. (VII. 11.) MEKH rendelet

1/2013. (VII. 11.) MEKH rendelet 1/2013. (VII. 11.) MEKH rendelet a földgáz rendszerhasználati díjakról, a rendszerüzemeltető által nyújtott szolgáltatás minőségének a rendszerhasználati díjakon keresztül történő ösztönzésének szabályairól,

Részletesebben

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek M4. számú melléklet Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek Hatályos: 1/20.oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 4/2011. (I. 31.) NFM rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzésérõl

A nemzeti fejlesztési miniszter 4/2011. (I. 31.) NFM rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzésérõl A nemzeti fejlesztési miniszter 4/2011. (I. 31.) NFM rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzésérõl A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 170. (2) bekezdés 1. pontjában

Részletesebben

79/2011. (XII. 22.) NFM rendelet a földgáz csatlakozási díjak meghatározásáról és alkalmazásuk általános szabályairól

79/2011. (XII. 22.) NFM rendelet a földgáz csatlakozási díjak meghatározásáról és alkalmazásuk általános szabályairól 79/2011. (XII. 22.) NFM rendelet a földgáz csatlakozási díjak meghatározásáról és alkalmazásuk általános szabályairól Hatályos: 2012.01.02-2012.03.31 A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 133.

Részletesebben

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek M4. számú melléklet Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek Hatályos: 2015.07.07. 1/20. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Részletesebben

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek

M4. számú melléklet. Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek M4. számú melléklet Egyetemes szolgáltatási szerződés 1. számú melléklete: Általános Szerződési Feltételek Hatályos: 2014.06.24. 1/20. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Részletesebben

Számlamagyarázat. Tisztelt Ügyfelünk!

Számlamagyarázat. Tisztelt Ügyfelünk! Számlamagyarázat Tisztelt Ügyfelünk! Ön most számlázásunkkal kapcsolatos segédletünket tartja kezében, amit azzal a céllal készítettünk, hogy megismertessük Önnel a számláinkkal kapcsolatos legfontosabb

Részletesebben

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF)

CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) CSATLAKOZÁS PÉNZÜGYI FELTÉTELEI (CSPF) 1. Csatlakozási díj fizetésének általános elvei Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. részére az Üzletszabályzat 6. fejezetének 6.1 pontjában leírtak szerint lehet csatlakozási

Részletesebben

a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek

a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek 1. sz. melléklet a 49/2005( XII. 22) sz. Önkormányzati rendelethez Elszámolási mérők részbeni hiánya, illetve meghibásodása esetén figyelembe vehető havi mennyiségek 1. Primér hőmennyiségmérő meghibásodása

Részletesebben

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: január 1-jétől FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: Készítette: controlling osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSBAN ALKALMAZOTT

Részletesebben

EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS 1/a. sz. melléklet Felhasználó azonosító száma: Felhasználási hely azonosító: 1. Szerződő felek adatai 1.1. Egyetemes szolgáltató adatai: EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS Vonalkód Egyetemes szolgáltató

Részletesebben

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1 Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Vezetékes földgáz

Részletesebben

Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS

Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS 4. számú melléklet Szerződés minták 20 m3/óra alatti felhasználók esetén HATÁROZOTT IDEJŰ FÖLDGÁZ-KERESKEDELMI SZERZŐDÉS Amely létrejött, egyrészről Székhelye: 1131 Budapest, Babér utca 1-5. Cégjegyzékszáma:

Részletesebben

A rendszerhasználat (legmagasabb) hatósági díjai (általános forgalmi adó nélkül) 2012. január 1-jétől

A rendszerhasználat (legmagasabb) hatósági díjai (általános forgalmi adó nélkül) 2012. január 1-jétől A rendszerhasználat (legmagasabb) hatósági díjai (általános forgalmi adó nélkül) 201 január 1-jétől I. Rendszerirányítási díj (862/2011. sz. határozat): 1 000 000 Ft/év Szagosítási díj (863/2011. sz. határozat):

Részletesebben

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: július 1-jétől

FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS. Érvényes: július 1-jétől FŐVÁROSI GÁZMŰVEK Zrt. SZOLGÁLTATÁSI DÍJSZABÁS Érvényes: Készítette: controlling osztály 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÚTMUTATÓ A DÍJSZABÁS HASZNÁLATÁHOZ 2. oldal 2. AZ EGYETEMES SZOLGÁLTATÁSBAN ALKALMAZOTT

Részletesebben

Tájékoztató az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről és Makó város földgázellátásáról

Tájékoztató az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről és Makó város földgázellátásáról Tájékoztató az ÉGÁZ-DÉGÁZ Zrt. földgáz szolgáltatási tevékenységéről és Makó város földgázellátásáról 1. Ügyfélszolgálati tevékenység bemutatása: 1.1. Ügyfélszolgálat elérhetősége Társaságunk a 2004-2005-ös

Részletesebben