A hirdetményi közlésre irányuló kérelmet (közzétételi kérelem) - amennyiben a földterület Eger közigazgatási területéhez tartozik -:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A hirdetményi közlésre irányuló kérelmet (közzétételi kérelem) - amennyiben a földterület Eger közigazgatási területéhez tartozik -:"

Átírás

1 Tájékoztató az elovásárlási és elohaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és 'a haszonbérleti szerzodés hirdetményi úton történo közlésére vonatkozó eljárási szabályokról szóló 474/013. (XII. 1.) Korm. rendeletrol A következo eloírásokat a 014. március 1-jén vagy azt követoen közzétett (közölt) adásvételi szerzodésekre, a 013. december 15-e és 013. december 31-e között közzétett (közölt) haszonbérleti ajánlatokra, a 013. december 15-én vagy azt követoen közzétett (közölt) haszonbérleti szerzodésekre kell alkalmazni. A hirdetményi közlésre irányuló kérelmet (közzétételi kérelem) - amennyiben a földterület Eger közigazgatási területéhez tartozik -:. adás-vételi szerzodés esetén a tulajdonosnak, haszonbérleti szerzodés, illetve haszonbérleti ajánlat esetén a haszonbérbeadónak kell Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzoje részére postai úton elküldeni (Hajmáskéri Közös Önkormányzati Hivatal, 819, Hajmáskér, Kossuth Lajos utca 31) vagy személyesen átadni (819, Hajmáskér, Kossuth Lajos utca 31., Kovács János György jegyzo) a szerzodés aláírásától számított 8 napon belül. Mit kell csatolni a kérelemhez? Adás-vételi szerzodés esetén: Az adás-vételi szerzodés 4 eredeti példányát, amelyek közül egy példánynak biztonsági okmányon kiállítottnak kell lennie (a biztopsági okmánnyal kapcsolatos eloírásokat a 47/014. (11.6.) Kormány rendelet tartalmazza; a biztonsági okmány ára 60 Ft + Áfa, amelyet ajogi képviselo ajái<:tsi földhivataltól vásárolhat meg). Azt, hogyakérelemnek mely adatokat kell tartalmaznia, a rendelet 1. melléklete tartalmazza. Az adásvételi szerzodés hirdetményi úton történo közlésére vonatkozó eljárás dij- és illetékmentes. Haszonbérleti szerzodés esetén: A haszonbérleti szerzodés 3 eredeti példányát. Azt, hogya kérelemnek mely adatokat kell tartalmaznia, a rendelet. melléklete tartalmazza. A haszonbérleti szerzodés hirdetményi úton történo közlésére vonatkozó eljárás díj- és illetékmentes.

2 Osztatlan közös tulajdonban álló föld haszonbérlete esetén: ha haszonbérleti szerzodéseket mindegyik tulajdonostárssal külön-külön kötötték meg, csatolni kell. a haszonbérleti szerzodéseket együttesen, össze/uzve, a haszonbérlo írásbeli nyilatkozatát arról, hogya tulajdonostársakkal önállóan kötött haszonbérleti szerzodések tartalmilag megegyeznek, azok kizárólag a haszonbérbeadó tulajdonostársak személyében, és az öket megilletö tulajdoni tekintetében különböznek. Ezen kérelem tartalmát a rendelet 3. melléklete tartalmazza, a kérelemhez csatolni kell a kérelmezo tulajdonostárs által kitöltött, a mellékletben meghatározott adat~~rtalmú közzé téte li közleményt. A kérelmet a tulajdonostársak döntése szerint kijelölt tulajdonostárs nyújthatja be. A kérelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján közzétett formanyomtatványon kell benyújtani, amely a következo helyrol töltheto le: 1esztesi-miniszterium/kozigazgatasiallamti tkarsag/hirek/fo 1dhi vatali -forman Vomtatv an vo k A jegyzo a kérelem beérkezését követo 15 napon belül függeszti ki a szerzodés 1 példányát a polgármesteri hivatal hirdetötábláján. A tulajdonos a kérelmet a szerzodés kifüggesztéséig vonhatja vissza, a visszavonást írásban kell bejelenteni ajegyzönek. Visszavonásra a kifüggesztést követoen nincs mód. Adás-vételi szerzodés esetén az elövásárlásra jogosultnak a kifüggesztéstöl számítva 60 napja van az adásvételi szerzodést elfogadni vagy az elövásárlási jogróllemondani. Ez a határido jogvesztö, tehát ha az elövásárlásra jogosult a 60 napos határido alatt Qemnyilatkozik, akkor ez ellen igazolással nem élhet. \1. Haszonbérleti szerzodés esetén az elöhaszonbérleti jog jogosultjának 15 napja van az elöhaszonbérleti szerzodést elfogadni vagy az elohaszonbérleti jogról.lemondani. Ez a határido szintén jogveszto.

3 ADAs- VÉTELI SZERZODÉS HIRDETMÉNY! ÚTON TÖRTÉNO KÖZLÉSÉRE. IRANYULÓ KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM 1. A tulajdonos (eladó), mint kérelmezo adatai: 1.1. Természetes személy kérelmezo adatai: a) természetes személyazonosító adatai: Családi- és utónév:... Születési családi- és utónév: """""""""""""""""""""'" Születési hely és ido (év, hó, nap):... Anyja születési családi- és utóneve:... b) lakcíme és értes ítés címe]: ' Gazdálkodó vagy egyéb szervezet kérelmezo adatai: a) megnevezése: b) székhelye... c) képviseletében eljáró személy Családi - és utóneve: Képviseloi minosége:... Lakcíme: Az adás-vételi szerzodés tárgyát képezo földre vonatkozó adatok földrészletenkénti bontásban: adatae: neve helyrajzi száma területnagysága (ha, m) muvelési ága az átruházással érintett tulajdoni 3. A kérelem mellékleteként csatolt okiratokra vonatkozó adatok: 3.1. Az eredeti adás-vételi szerzodések példányszáma:.", db 3.. Földrészletek adatait tartalmazó /A. számúpótlap: Az "igen" mezo kitöltése esetén a 1A. számú pótlap oldalszáma: D igen I D nem db 4. Kérem a település önkormányzat jegyzojét, hogya mellékelten csatolt adás-vételi szerzodésnek az elovásárlásra jogosultakkal való közlése érdekében a szerzodés hirdetményi úton történo közlésrol gondoskodni szíveskedjen. 5. Nyilatkozom, hogya kérelem ben feltüntetett adatok a valóságnak és az adás-vételi szerzodésben foglaltaknak megfelelnek. Kelt:, 0 év hó nap kérelmezo aláírása 1Az értesítési címet akkor kell kitölteni, ha az eltér alakcímtol. gazdálkodó vagy egyéb szervezet kérelmezo esetében annak bélyegzolenyomata Ha a mezo- és erdogazdasági földek forgaimárój szóló 013. évi CXXII. törvény 19. (5) bekezdése alapján a szerzodésben több föld eladására kerül sor, úgy egy földrészlet adatait ezen a nyomtatványon, a többi földrészlet adatait a /A. számú pótlapon kell megadni.

4 A jegyzo tölti ki! Postai úton érkezo közzétételi kérelem érkezési ideje: 0 év hó nap. Személyesen átvett közzétételi kérelem átvételének idopontja: 0 év hó nap. Kelt:, 0 év hó nap.... jegyzo aláírása '>0.

5 HASZONBÉRLETI SZERZODÉS HIRDETMÉNYI ÚTON TÖRTÉNO KÖZLÉSÉRE. IJUNYULÓ KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM 1. A haszonbérbeadó, mint kérelmezo adatai: 1.1. Természetes személy kérelmezo adatai: a) természetes személyazonosító adatai: Családi- és utónév: """"""""""""""""""""""""""" Születési családi- és utónév: Születési hely és ido (év, hó, nap):... Anyja születési családi- és utóneve:... b) lakcíme """""""""""""""""""""""""""""'" és értesítés címe!:... : Gazdálkodó vagy egyéb szervezet kérelmezo adatai: a) megnevezése: b) székhelye: """'" c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve: Képviseloi minosége:... Lakcíme: A haszonbérleti szerzodés tárgyát képezo földre vonatkozó adatok földrészletenkénti bontásban: adatae: neve helyrajzi száma a haszonbérlettel érintett. terület nagysága l l t. l I (ha, m) a,resz e Je e,- muvelési ~a Haszonbér mértéke:... '"... :'. """... Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó.,., nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év..hó..nap 3. A kérelem mellékleteként csatolt okiratokra vonatkozó adatok: 3.1. A kérelemhez csatolt eredeti haszonbérleti szerzodések példányszáma: db 3.. Földrészletek adatait tartalmazó /8. számú pótlap: Az "igen" mezo kitöltése esetén a /8. számú pótlap oldalszáma: D igen / D nem... db 3.3. Az osztatlan közös tulajdonban álló földet érintoen, ha a haszonbérleti szerzodés a haszonbérbeadó tulajdonostársanként külön okiratonként készült, úgy a) a haszonbérlo arra vonatkozó nyilatkozata, hogyatulajdonostársakkal önállóan kötött haszonbérleti szerzodések tartalmilag megegyeznek, az eltérés kizárólag a haszonbérbeadó tulajdonostársak személyében, és az oket megilleto tulajdoni nak megfelelo azon terület tekintetében áll fenn, amelyet haszonbérlo részére használatra átengedtek3 D igen / D nem! Az értesítési címet akkor kell kitölteni, ha az eltér alakcímtol. Ha a mezo- és erdogazdasági földek forgalmáról szóló 013. évi CXXIl. törvény 47. (5) bekezdése alapján a szerzodésben több föld haszonbérbe adására kerül sor, úgy egy földrészlet adatait ezen a nyomtatványon, a többi földrészlet adatait a /8. számú pótlapon kell megadni. 3 Az elovásárlási és elohaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és a haszonbérleti szerzodés hirdetményi úton történo közlésére vonatkozó eljárási szabályokról szóló 474/013. (XII. 1.) Korm. rendelet 1. (1) bekezdésében meghatározott nyilatkozat.

6 b) a kérelmezo tulajdonostárs által kitöltött közzétételi közlemény4 D igen / D nepl 4. Kérem a települési önkormányzat jegyzojét, hogy a mellékelten csatolt haszonbérleti szerzodésnek az elohaszonbérletre jogosultakkal való közlése érdekében a szerzodés hirdetményi úton történo közlésrol gondoskodni szíveskedjen. 5. Nyilatkozom, hogya kérelem ben feltüntetett adatok a valóságnak és a haszonbérleti szerzodésben foglaltaknak megfelelnek. Kelt:, 0 év hó nap. A jegyzo tölti ki! kérelmezo aláírása gazdálkodó vagy egyéb szervezet kérelmezo esetében annak bélyegzolenyomata Postai úton érkezo közzétételi kérelem érkezési ideje: 0 év hó nap. Személyesen átvett közzétételi kérelem átvételének idopontja: 0 év hó nap. Kelt:, 0 év hó nap.... jegyzo aláírása 11-4 Az elovásárlási és elohaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és a haszonbérleti szerzodés hirdetményi úton történo közlésére vonatkozó eljárási szabályokról szóló 474/013. (XII. 1.) Korm. rendelet 3. mellékletében meghatározott adattartalmú közlemény.

7 1. SZAMÚ PÓTLAP A TULAJDONOSTARSANKÉNT KÜLÖNOKIRATBA FOGLALT HASZONBÉRLETI SZERZODÉS ESETÉBEN KIFÜGGESZTENDO KÖZZÉTÉTELI KÖZLEMÉNYHEZ A SZERZODÉSBEN RÉSZES HASZONBÉRBEADÓK ADATAINAK KÖZLÉSÉRE! A kérelem benyújtására jogosult haszonbérbeadó tulajdonostárs által kitöltendo adatok: 1. A szerzodésben részes természetes személy haszonbérbeadó tulajdonostársak adatai: 1.1. Haszonbérbeadó tulajdonostárs adatai: Természetes személy: a) Családi- és utóneve: b) lakcíme és értesítés címe: Gazdálkodó vagy egyéb szervezet: a) megnevezése:... '" """"""'" b) székhelye: c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve:... Képviseloi minosége:... Lakcíme: Haszonbérbeadó tulajdonostárs adatai: Természetes személy a) Családi- és utóneve: """"""""""'.""""""""""""""""""... b) lakc íme és értesítés címe:""""':"":"""""""""""""""""""""""ii-'...:... Gazdálkodó vagy egyéb szervezet: a)megnevezése:... b) székhe Iye: c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve: Képviseloi minosége:... Lakcíme:... I Az 1. számú pótlap a haszonbérleti szerzodésben részes tulajdonostársak adatainak közlésére szolgál, mely a közzétételi közlemény elválaszthatatlan részét képezi. A szerzodésben részes tulajdonostársak számának megfeleloen apótlap. oldala - a megfelelo sorszámozással ellátva - sokszorosítható. Az értesítési címet akkor kell kitölteni, ha az eltér alakcímtol

8 1. 3. Haszonbérbeadó tulajdonostárs adatai: Természetes személy a) Családi- és utóneve:... b) lakcíme és értesítés címe:... Gazdálkodó vagy egyéb szervezet a) megnevezése:... b) székhelye:... c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve:... Képviseloi minosége: :... Lakc íme: Haszonbérbeadó tulajdonostárs adatai: Természetes személy a) Családi- és utóneve: b) lakcíme és értesítés cím e: Gazdálkodó vagy egyéb szervezet a)megnevezése:... b) székhelye:... c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve:... Képviseloi minosége: :... Lakcíme: Haszonbérbeadó tulajdonostárs adatai: Természetes személy.'", a) Családi- és utóneve:... b) lakcíme és értesítés címe:... Gazdálkodó vagy egyéb szervezet a) megnevezése:... b) székhelye: c) képviseletében eljáró személy Családi- és utóneve: Képviseloi minosége:... Lakcíme:

9 . Kérelmezo haszonbérbeadó tulajdonostársként nyilatkozom, hogyapótlapon feltüntetett adatok a valóságnak és a haszonbérleti szerzodésben foglaltaknak megfelelnek. Kelt:, 0 év hó nap kérelmezo haszonbérbeadó tulajdonostárs/gazdálkodó vagy egyéb szervezet haszonbérbeadó esetében a képviselo aláírása a kérelmezo gazdálkodó vagy egyéb szervezet haszonbérbeadó esetében annak bélyegzolenyomata '\1. 3

10 lia. SZÁMÚ PÓTLAP ADÁS-VÉTELI SZERZODÉSHEZ A FÖLDRÉSZLETEK ADATAINAK KÖZLÉSÉRE, HA A SZERZODÉS TÁRGYÁT TÖBB FÖLDRÉSZLET KÉPEZI J A közzétételi kérelem benyújtására jogosult által megadandó tartalmi elemek: 1. Az adás-vételi szerzodés tárgyát képezo földre vonatkozó adatok földrészletenkénti bontásban: 1.1. adatai: neve az átruházással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, m ) ága tulajdoni 1.. adatai: az átruházással. neve helyrajzi területnagysága muvelési érintett - száma (ha, m) '" ága tulajdoni 1.3. adatai: neve az átruházással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, m ) ága tulajdoni 1 Ha a mezo- és erdogazdasági földek forgalmáról szóló 013. évi CXXII. törvény 19. (5) bekezdése alapján a szerzodésben több föld eladására kerül sor, úgy a közzétételi kére]men, illetve közleményen nem szereplo földrészletek adatainak közlésére szolgál ez a pótlap, amely az említett esetben a közzétételi kérelem, illetve a közlemény elválaszthatatlanrészét képezi. ekszámánakmegfeleloenapótlap. oldala - a megfelelosorszámozással ellátva - sokszorosítható

11 1.4. adatai: neve az á tru házással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, ID ) ága tulajdoni 1.5. A röldrészlet adatai:. neve az átruházással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, ID ) ága tulajdoni 1.6. adatai: neve az átruházással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, m) ága tulajdoni " -'\ A röldrészlet adatai: neve az átruházással helyrajzi területnagysága muvelési érintett száma (ha, m) ága tulajdoni

12 . Nyilatkozom, hogyapótlapon feltüntetett adatok az adás-vételi szerzodésben foglaltaknak megfelelnek. Kelt:, 0 év hó nap. kérelmezo aláírása. a kérelmezo gazdálkodó vagy egyéb szervezet esetében annak bélyegzolenyomata -lj. 3

13 /B. SZAMÚ PÓTLAP HASZONBÉRLETI SZERZODÉSHEZ A FÖlDRÉSZLETEK ADATAINAK KÖZLÉSÉRE, HA A SZERZODÉS TARGyAT TÖBB FÖLDRÉSZLET KÉPEZI! A közzétételi kérelem benyújtására jogosult által megadandó tartalmi elemek: 1. A haszonbérleti szerzodés tárgyát képezo földre vonatkozó adatok földrészletenkénti bontásban: 1.1. adatai: neve helyrajzi száma terület nagysága (ha, m) a haszon bérlettel érintett jele Haszonbér mértéke: Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó nap Haszonbérlet befejezésének idopontja:... év..hó..nap 1.. adatai: neve helyrajzi száma terület nagysága I {ha, m) a haszon bérlettel érintett I - I t. l I a resz e Je e Haszonbérmértéke:... Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó...nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év hó nap 1.3. adatai: -110 a haszon bérlettel érintett neve helyrajzi szama terület nagysága jele (ha, m) Haszonbérmértéke:... Haszonbérlet kezdetének idopontja:.év.hó..nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év hó nap I Ha a mezo" és erdogazdasági földek forgalmáról szóló 013. évi CXXII. törvény 47. (5) bekezdése alapján a szerzodésben több föld haszonbérbe adására kerül sor, úgy a közzétételi kérelmen, illetve közleményen nem szereplo földrészletek adatainak közlésére szolgál ez a pótlap, amely az említett esetben a közzétételi kérelem, illetve a közlemény elválaszthatatlanrészét képezi. ekszámánakmegfeleloenapótlap. oldala - a megfelelosorszámozással ellátva - sokszorosítható

14 1.4. A fóldrészlet adatai: neve helyrajzi száma terület nagysága I (ha, m) a haszon bérlettel érintett 1. l t. l I a resz e Je e Haszonbérmértéke:... Haszonbérlet kezdetének idopontja:..év.hó..nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év...hó....nap 1.5. A fóldrészlet adatai: neve helyrajzi száma a haszon bérlettel érintett terület nagysága l l t. l I (ha, m) a resz e Je e. I Haszonbérmértéke:... Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó..nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év..hó...nap 1.6. A fóldrészlet adatai: neve helyrajzi száma a haszon bérlettel érintett. terület nagysága l l t. l I I (ha, m) a resz e Je e Haszonbér mértéke:... Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó...nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év..hó...nap 1.7. A fóldrészlet adatai: - a "Jtaszonbérlettel érintett neve helyrajzi szama terület nagysága jele (ha, m) Haszonbér mértéke: Haszonbérlet kezdetének idopontja: év hó...nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év..hó.nap 1.8. A fóldrészlet adatai: a haszon bérlettel érintett neve helyrajzi száma terület nagysága (ha, m) jele Haszonbér mértéke: Haszonbérlet kezdetének idopontja:.év..hó.nap Haszonbérlet befejezésének idopontja: év hó nap

15 . Kérelmezo haszonbérbeadó nyilatkozom, hogya pót lapon feltüntetett adatok a haszonbérleti szerzodésben foglaltaknak megfelelnek. Kelt:, 0 év hó nap kérelmezo haszonbérbeadó tulajdonostárs/gazdálkodó vagy egyéb szervezet haszonbérbeadó esetében a képviselo aláírása a kérelmezo gazdálkodó vagy egyéb szervezet haszonbérbeadó esetében annak bélyegzölenyomata \j. 3

Tisztelt Lakosság, Földtulajdonosok, Földhasználók!

Tisztelt Lakosság, Földtulajdonosok, Földhasználók! Tisztelt Lakosság, Földtulajdonosok, Földhasználók! Szeretném felhívni figyelmüket a mező- és erdőgazdasági művelés alá eső területek forgalmára, valamint azzal összefüggésben az elővásárlási/haszonbérleti

Részletesebben

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 207. szám 84489 II. A kérelem benyújtására szolgáló nyomtatványon a földhivatal által feltüntetendő tartalmi elemek: 1. A földhivatal bélyegzője 2. A kérelem érkezési

Részletesebben

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 1. oldal 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő

Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 2. oldal (1a)1 Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő Magyar joganyagok - 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet - az elővásárlási és előhaszo 1. oldal 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi

Részletesebben

Ügytípus megnevezése. Haszonbérleti hirdetmények kifüggesztése. A hirdetmény kifüggesztésének menete

Ügytípus megnevezése. Haszonbérleti hirdetmények kifüggesztése. A hirdetmény kifüggesztésének menete Ügytípus megnevezése Az ügy leírása Haszonbérleti hirdetmények kifüggesztése A hirdetmény kifüggesztésének menete Haszonbérleti ajánlatot egységes okiratba foglalt szerződésbe kell foglalni, és azt a haszonbérbeadónak

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP Járási hivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... További földrészletek adatait tartalmazó 1v. számú pótlap csatolása: Az igen mező kitöltése esetén az 1. számú

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP Földhivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... További földrészletek adatait tartalmazó 1v. számú pótlap csatolása: Az igen mező kitöltése esetén az 1. számú

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP (MINTA!)

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP (MINTA!) Földhivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Pótlapok száma:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP (MINTA!) I. Földhasználó adatai 1. Magánszemély földhasználó

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP Földhivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... További földrészletek adatait tartalmazó számú pótlap csatolása: Az igen mező kitöltése esetén az számú pótlap

Részletesebben

Földhivatala. Tájékoztató. a hatályos földforgalmi rendelkezések végrehajtásával kapcsolatban

Földhivatala. Tájékoztató. a hatályos földforgalmi rendelkezések végrehajtásával kapcsolatban Földhivatala Tájékoztató a hatályos földforgalmi rendelkezések végrehajtásával kapcsolatban A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény és a mező- és erdőgazdasági földek

Részletesebben

84482 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 207. szám. Kormányrendeletek

84482 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 207. szám. Kormányrendeletek 84482 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 207. szám III. Kormányrendeletek A Kormány 473/2013. (XII. 12.) Korm. rendelete a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló 356/2007. (XII. 23.)

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP Járási hivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... További földrészletek adatait tartalmazó 1. számú pótlap csatolása: Az igen mező kitöltése esetén az 1. számú

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP Földhivatal neve: Érkezési idő:... Iktatószám:... Pótlapok száma:... Mellékelt okiratok, szerződések száma:... FÖLDHASZNÁLATI VÁLTOZÁS-BEJELENTÉSI ADATLAP I. Földhasználó adatai 1. Magánszemély földhasználó

Részletesebben

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése

1. Az adás-vételi szerződés hirdetményi úton történő közlése Hirdetmények kifüggesztése és továbbítása Vonatkozó jogszabályok: - a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokrólszóló

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi úton történő közlésével kapcsolatban

Gyakorlati útmutató az adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi úton történő közlésével kapcsolatban Gyakorlati útmutató az adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi úton történő közlésével kapcsolatban dr Regős-Benák Edit Főosztályvezető-helyettes Szeged, 2016 december 7 474/2013 (XII12) Korm

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés Önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére kiírt pályázat elbírálásáról

Város Polgármestere. Előterjesztés Önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére kiírt pályázat elbírálásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/124, 125, 133 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Önkormányzati

Részletesebben

Tájékoztató a termőföld tulajdon és használati jog megszerzésének szabályairól

Tájékoztató a termőföld tulajdon és használati jog megszerzésének szabályairól Tájékoztató a termőföld tulajdon és használati jog megszerzésének szabályairól A mező és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (a továbbiakban: földforgalmi törvény) 2014. május

Részletesebben

Földhivatala Földügyi Osztály. Tájékoztató. Földhasználati bejelentéssel kapcsolatos jogszabályi változásról

Földhivatala Földügyi Osztály. Tájékoztató. Földhasználati bejelentéssel kapcsolatos jogszabályi változásról Földhivatala Földügyi Osztály Tájékoztató Földhasználati bejelentéssel kapcsolatos jogszabályi változásról 2013. január 1-jével, illetve 2013. február 1-jével változtak a földhasználati nyilvántartási

Részletesebben

38298 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 183. szám

38298 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 183. szám 38298 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 183. szám A Kormány 429/2012. (XII. 29.) Korm. rendelete a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet módosításáról

Részletesebben

474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet

474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és a haszonbérleti szerződés hirdetményi úton történő közlésére vonatkozó eljárási szabályokról

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP

FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP Földhivatal neve: Érkezési idı:... Iktatószám:... Pótlapok száma:... Mellékelt szerzıdések száma:... FÖLDHASZNÁLATI BEJELENTÉSI ADATLAP I. Földhasználó adatai 1. Magánszemély földhasználó adatai: Születési

Részletesebben

K É R E L E M. Önkormányzat Jegyzője 5932Gádoros Kossuth utca 16 Tel./Fax.:68/ ; 68/ Melléklet: 2 db vételi ajánlat

K É R E L E M. Önkormányzat Jegyzője 5932Gádoros Kossuth utca 16 Tel./Fax.:68/ ; 68/ Melléklet: 2 db vételi ajánlat K É R E L E M Önkormányzat Jegyzője 5932Gádoros Kossuth utca 16 Tel./Fax.:68/490-001; 68/490-000 Melléklet: 2 db vételi ajánlat Alulírott.,... szám alatti lakos kérem, hogy a termőföldre vonatkozó elővásárlási

Részletesebben

A Földforgalmi törvény és a kapcsolódó jogszabályok alkalmazásának tapasztalatai

A Földforgalmi törvény és a kapcsolódó jogszabályok alkalmazásának tapasztalatai A Földforgalmi törvény és a kapcsolódó jogszabályok alkalmazásának tapasztalatai Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatala Dr. Horváth Áron földügyi osztályvezető 2015. február 27. AGRYA Konferencia,

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: A Kérelmező panaszt nyújtott be a pénzügyi intézményhez, melyben az elszámolást vitatja vagy azt sérelmezi, hogy nem kapott elszámolást,

Részletesebben

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2.1 Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben

Részletesebben

Előterjesztés. a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről

Előterjesztés. a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről Előterjesztés a bicskei 0144 és 0146 hrsz-ú ingatlan haszonbérletéről 1. előterjesztés száma: 336/2017 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

Telekadó bevallása, kivetésének ügyintézése

Telekadó bevallása, kivetésének ügyintézése Telekadó bevallása, kivetésének ügyintézése Ügyintéző: Otoltics Gyuláné Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatala Adó Iroda Fadd, Dózsa György utca 12. Ügyfélfogadás ideje: Hétfő: 8 00-12

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax:

2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: , Fax: Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34. Tel: 06 24 511-830, Fax: 06 24 511-831 E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma 1

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma 1 Hatály: 2016.I.1. - 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól A Kormány az Alkotmány 35. (1) bekezdésének b) pontjában foglalt feladatkörében, továbbá a

Részletesebben

Ingatlan-nyilvántartási kérelem I.

Ingatlan-nyilvántartási kérelem I. Ingatlan-nyilvántartási kérelem I. IKTATÓ BÉLYEGZŐ HELYE A vékony vonallal bekeretezett rovatokat a kérelmező vagy a nevében eljáró képviselő tölti ki. A kérelem kitöltésével kapcsolatban a kérelmező/

Részletesebben

Szántó, kivett saját használatú út, 051/24 legelő

Szántó, kivett saját használatú út, 051/24 legelő ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 19-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 947-9/2014/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB V I I. NAP IR E N D Tárgy: Indítványok,

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY NEMZETI FÖLDLPB TRTOZÓ FÖLDRÉSZLETEK NYILVÁNOS PÁLYÁZTTÁS, ILLETVE ÁRVERÉS MELLŐZÉSÉVEL TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK 2015/I. SZÁMÚ ÜTEMÉRE VONTKOZÓN mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró

Részletesebben

Építésügyi hatósági kérelem

Építésügyi hatósági kérelem Építésügyi hatósági kérelem 1. A kérelmet benyújtó személy adatai Viselt név Születési név Anyja születési neve Születési hely Ország Születési id Állandó lakcím Irányítószám Ha nem egyezik meg az állandó

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az elektronikus ügyintézéshez rendszeresített Regisztrációs lap hoz KÉRJÜK, HOGY A REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE ELŐTT A KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T FIGYELMESEN OLVASSA EL! AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉST

Részletesebben

, , , , , , , ,

, , , , , , , , M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 41. szám 4267 56. 2004. 1,618 57. 2005. 1,469 58. 2006. 1,365 59. 2007. 1,326 60. 2008. 1,239 61. 2009. 1,217 62. 2010. 1,140 63. 2011. 1,071 64. 2012. 1,049 2. melléklet

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám:

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY NEMZETI FÖLDLPB TRTOZÓ FÖLDRÉSZLETEK NYILVÁNOS PÁLYÁZTTÁS, ILLETVE ÁRVERÉS MELLŐZÉSÉVEL TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK 2015/III. SZÁMÚ ÜTEMÉRE VONTKOZÓN mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró

Részletesebben

NYILATKOZAT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI VISZONYRÓL 1

NYILATKOZAT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI VISZONYRÓL 1 TÁJÉKOZTATÓ A mező és erdőgazdasági földekre szerződéssel alapított, 2014. április 30-án fennálló, határozatlan időre, vagy 2014. április 30-a után lejáró, határozott időtartamra nem közeli hozzátartozók

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) SEDINA Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-071721, székhely: 7623 Pécs, Rákóczi út 10.., levelezési cím: 7623 Pécs, Rákóczi út 10..), mint a(z) Kaposvári Nyomdaipari Szolgáltató Kft.

Részletesebben

GERESDLAK. B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. ADÓKÖTELEZETTSÉG KELETKEZÉSÉNEK, VÁLTOZÁSÁNAK IDŐPONTJA: év hó nap

GERESDLAK. B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. ADÓKÖTELEZETTSÉG KELETKEZÉSÉNEK, VÁLTOZÁSÁNAK IDŐPONTJA: év hó nap 1. sz. melléklet, a 10/2016. (IX. 10.) számú önkormányzati rendelethez 3. AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! A BEÉRKEZÉS DÁTUMA: B E V A L L Á S Települési adó megállapításához 1.A BEVALLÁSBENYÚJTÓ ADATAI: NÉV: SZÜLETÉSI

Részletesebben

SZELLŐ. B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. 2. A BEVALLÁS BENYÚJTÁSÁNAK OKA /kérem húzza alá a megfelelőt/:

SZELLŐ. B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. 2. A BEVALLÁS BENYÚJTÁSÁNAK OKA /kérem húzza alá a megfelelőt/: 1. sz. melléklet a 10./2016. (VII. 15.) számú önkormányzati rendelethez 1 3. AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! A BEÉRKEZÉS DÁTUMA: B E V A L L Á S Települési adó megállapításához 1.A BEVALLÁSBENYÚJTÓ ADATAI: NÉV:

Részletesebben

1. sz. melléklet, a 10/2016. (IX. 10.) számú önkormányzati rendelethez 3. AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! A BEÉRKEZÉS DÁTUMA: B E V A L L Á S Települési adó megállapításához 1.A BEVALLÁSBENYÚJTÓ ADATAI: NÉV: SZÜLETÉSI

Részletesebben

B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. 2. A BEVALLÁS BENYÚJTÁSÁNAK OKA /kérem húzza alá a megfelelőt/:

B E V A L L Á S Települési adó megállapításához. 2. A BEVALLÁS BENYÚJTÁSÁNAK OKA /kérem húzza alá a megfelelőt/: 3. AZ ADÓHATÓSÁG TÖLTI KI! A BEÉRKEZÉS DÁTUMA: B E V A L L Á S Települési adó megállapításához 1.A BEVALLÁSBENYÚJTÓ ADATAI: NÉV: SZÜLETÉSI NÉV: ANYJA NEVE: SZÜLETÉSI HELY, IDŐ: ADÓAZONOSÍTÓ JEL/ADÓSZÁM:

Részletesebben

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól A Kormány az Alkotmány 35. (1) bekezdésének b) pontjában foglalt feladatkörében, továbbá a termőföldrő l szóló

Részletesebben

5. Napirend ELŐTERJESZTÉS Vadászati joggal kapcsolatos földtulajdonosi meghatalmazás

5. Napirend ELŐTERJESZTÉS Vadászati joggal kapcsolatos földtulajdonosi meghatalmazás 5. Napirend ELŐTERJESZTÉS Vadászati joggal kapcsolatos földtulajdonosi meghatalmazás Tisztelt Képviselő-testület! Drajkó Endre tolmácsi lakos és földtulajdonos a mellékelt kérelemmel fordult a képviselő-testülethez.

Részletesebben

ZÁRT ÜLÉS DÖNTÉSEI 2018. JÚLIUS 20. 444/2018.(VII.20.) sz. képviselő-testületi határozat: Szarvas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Szarvas, Szabadság u. 50-52. (hrsz: szarvasi

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező panaszát az elszámolással és/vagy szerződésmódosulással kapcsolatban a pénzügyi intézmény elkésettség

Részletesebben

ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához

ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához I. ADATLAP az állandó tartózkodási kártya kiállításához A hatóság tölti ki! Kérelmet átvevő hatóság: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ügyszám: Gépi A kérelem átvétel dátuma: Arcfénykép A kérelem jogalapja: év hónap

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód helye ÜGYSZÁM: Érkeztetés helye (A Kérelmező panaszát az elszámolással és/vagy szerződésmódosulással kapcsolatban a pénzügyi intézmény elkésettség

Részletesebben

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról

Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról 1 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 28/2015.(XI.30.) önkormányzati rendelete A mezei őrszolgálatról Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSI ADATLAP EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE - TÖRZSLAP Szervkód: A kérelem ügyszáma: A csatolt pótlapok száma: A db B db C db D db E db F db A kérelmező tölti ki! A vállalkozás azonosításához

Részletesebben

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSI ADATLAP EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE TÖRZSLAP Szervkód: A kérelem ügyszáma: Az adatváltozás bejelentési adatlap beadásának dátuma: A csatolt pótlapok száma: A: db B: db C: db D:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. 1.) Használt autóbusz vásárlása, a közbeszerzési eljárás megindítása. Előadó: alpolgármester

MEGHÍVÓ. 1.) Használt autóbusz vásárlása, a közbeszerzési eljárás megindítása. Előadó: alpolgármester Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015.szeptember 03-án csütörtök)14,00

Részletesebben

III. számú melléklet (a Földalap nyilvántartásához)

III. számú melléklet (a Földalap nyilvántartásához) III. számú melléklet (a Földalap nyilvántartásához) - 1 - A Nemzeti Földalapba tartozó területek hozzárendelt vagyonának leírása, a vagyonnyilvántartásban tárolandó adatok A Nemzeti Földalapba tartozó

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Jogcímkód: 6.122.01.01. Általános tudnivalók KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem kitöltéséhez Jogcímkód: 6.122.01.01 Általános

Részletesebben

Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk Önt az Önkormányzati Divíziót érintő szervezeti és személyi változásokról.

Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk Önt az Önkormányzati Divíziót érintő szervezeti és személyi változásokról. Tisztelt Polgármester Asszony/Úr, Jegyző Asszony/Úr! Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk Önt az Önkormányzati Divíziót érintő szervezeti és személyi változásokról. A DRV Zrt. működési területének jelentős

Részletesebben

POLGÁRMESTER. Siófok Város Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére

POLGÁRMESTER. Siófok Város Képviselő-testületének 2015. február 26-i ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. február 6. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 30-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 30-i ülésére HIDEGKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE Szám: HID/27 10/2014. E l ő t e r j e s z t é s Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-i ülésére Tárgy: A Hidegkút külterület

Részletesebben

Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése

Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése Magánszemélyek kommunális adója bevallásának, kivetésének ügyintézése Ügyintéző: Otoltics Gyuláné Ügyintézés helye: Fadd Nagyközség Polgármesteri Hivatala Adó Iroda Fadd, Dózsa György utca 12 Ügyfélfogadás

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/2015. (IV.17.) önkormányzati rendelete mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületek bérbe-, használatba- és haszonbérbe adására vonatkozó eljárási

Részletesebben

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN

152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN 152. KÉRELEM PANASZELJÁRÁS LEFOLYTATÁSA TÁRGYÁBAN vonalkód elye ÜGYSZÁM: A Kérelmező panaszt nyújtott be a pénzügyi intézményez, melyben az elszámolást vitatja vagy azt sérelmezi, ogy nem kapott elszámolást,

Részletesebben

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz

Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Áttekintő táblázat a rendeletmódosításhoz Az előterjesztés 2. sz. melléklete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 7/2012. (III.5.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az igénylés feltételeiről Bucsa Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-03 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez 23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751 E-mail: ertesitoaxelero.hu On-line

Részletesebben

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma: Kérelem benyújtásának időpontja: Kérelmet átvevő vámszerv megnevezése, aláírása: KÉRELEM vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez Új kérelem

Részletesebben

FÖLDFORGALMI TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSA-KAMARAI FELADATOK

FÖLDFORGALMI TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSA-KAMARAI FELADATOK FÖLDFORGALMI TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSA-KAMARAI FELADATOK JAKAB TAMÁS NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA mb. HEVES MEGYEI IGAZGATÓ Eger, 2014 08. 26. Jogszabályi háttér áttekintése A mező- és erdőgazdasági földek

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Pályázat kiírása önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Pályázat kiírása önkormányzati tulajdonú szántók haszonbérletére Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/124, 125, 133 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: beruhazas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Pályázat kiírása

Részletesebben

Jogalkalmazási dilemmák: Az elővásárlási jog gyakorlásának sorrendje termőföld vonatkozásában

Jogalkalmazási dilemmák: Az elővásárlási jog gyakorlásának sorrendje termőföld vonatkozásában INGATLAN-NYILVÁNTARTÁS Dr. Földesi Csaba Jogalkalmazási dilemmák: Az elővásárlási jog gyakorlásának sorrendje termőföld vonatkozásában A most induló rovatunkban, a mások számára is hasznos információkat

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Kvantál Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-364827, székhely: 1122 Budapest, Városmajor utca 74.., levelezési cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 74..), mint a(z) OKNOPLUSZ Kft f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1001-01 számú Betétlap képviseletre jogosult bejelentéséhez elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági Ügyfélnyilvántartási Rendszerben

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE

HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE Oldal 1/3 HASZONBÉRLETI SZERZŐDÉS EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE (a mező- és erdőgazdaságiföldekforgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény 58. (2) bekezdése szerint) amely létrejött egyrészr ől név:

Részletesebben

2014. FÖLDÜGYI FÓRUM. Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala

2014. FÖLDÜGYI FÓRUM. Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala 2014. FÖLDÜGYI FÓRUM Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala FÖLDÜGYI FÓRUM 2014. SZEGED CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDHIVATALA FÖLDÜGYI FÓRUM 2014 2 A SZERKESZTETŐ: Gósz Zoltán A Csongrád Megyei

Részletesebben

Javaslat a Bp. XXIII., /3 hrsz.-ú ingatlan értékesítésére (Bné B. I.)

Javaslat a Bp. XXIII., /3 hrsz.-ú ingatlan értékesítésére (Bné B. I.) Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Bp. XXIII., 195791/3 hrsz.-ú ingatlan

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) Szántó 21 Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz

Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Kitöltési útmutató a 09VAMO Állandó meghatalmazás bejelentésére szolgáló nyomtatványhoz Az állami adóhatóság előtti eljárásban az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a Pénzügyi Békéltető Testület honlapjáról

Részletesebben

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (Földforgalmi törvény vagy Fftv.) a gyakorlatban

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (Földforgalmi törvény vagy Fftv.) a gyakorlatban A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (Földforgalmi törvény vagy Fftv.) - és a 2013. évi CCXII. törvény (Fétv.) - a gyakorlatban 2014. december 19. A FÖLDFORGALMI TÖRVÉNY

Részletesebben

v é g z é s t: I n d o k o l á s

v é g z é s t: I n d o k o l á s Bajai Járásbíróság A Bajai Járásbíróság a... (... szám alatti lakos) kérelmezőnek a BAJAI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA (6500 Baja, Szentháromság tér 1. szám alatti székhelyű) kérelmezett ellen indított választási

Részletesebben

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára

Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Nyilvántartásba vétel, vagy nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem - természetes személyek számára Nyilvántartásba vétel esetén benyújtandó

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) ÁZSIÓ Kft. (cégjegyzékszám: 15-09-060370, székhely: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3.., levelezési cím: 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 3..), mint a(z) CUNAJ Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP

13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP 13TMUNK BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó adatokról a munkavállalót kölcsönvevő, foglalkoztató adózó részére történő bejelentéshez Tisztelt Adózó! Felhívjuk szíves figyelmét,

Részletesebben

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Körjegyzőségi Hivatal 6922-Földeák, Szent László tér 1. Tel: (62) 524-092,Fax: (62)524-090. Átvétel dátuma:20 év hó nap Ügyintéző a: LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Neve: Születési neve: Szül. hely:

Részletesebben

K É R E L E M. Illetékmentes!

K É R E L E M. Illetékmentes! Iktatószám Hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló (A Hivatal tölti ki!) K É R E L E M a mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályairól

Részletesebben

FÖLDHASZNÁLAT V.141028

FÖLDHASZNÁLAT V.141028 FÖLDHASZNÁLAT V.141028 Földtörvény(ek) 2013. évi CXXII. Törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról - földekre vonatkozó haszonélvezeti jog alapítására, - mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY NEMZETI FÖLDLPB TRTOZÓ FÖLDRÉSZLETEK NYILVÁNOS PÁLYÁZTTÁS, ILLETVE ÁRVERÉS MELLŐZÉSÉVEL TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK 2015/III. SZÁMÚ ÜTEMÉRE VONTKOZÓN mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró

Részletesebben

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe: címe: Telefonszáma:

KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT. (projekt megnevezése) Neve: Levelezési címe:  címe: Telefonszáma: Kormányhivatal (település) (utca/tér)..(ir.sz.) KÉRELEM KISAJÁTÍTÁSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSA IRÁNT (projekt megnevezése) I. KÉRELMEZŐ Neve: Címe / Székhelye: Bankszámlaszáma Képviselőjének Neve: Levelezési

Részletesebben

NOBILIS HUMÁN SZOLGÁLTATÓ

NOBILIS HUMÁN SZOLGÁLTATÓ NOBILIS HUMÁN SZOLGÁLTATÓ gyermekek napközbeni ellátását biztosító szakmai egység( bölcsőde) BÖLCSŐDEI FELVÉTELI SZABÁLYZATA Készítette: Horváth Katalin Jóváhagyta: Fáki László polgármester 42/2015(III.24...Kt.

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a www.penzugyibekeltetotestulet.hu oldalról,

Részletesebben

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma

356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet. a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól. A földhasználati nyilvántartás tartalma Hatály: 2018.VI.19. - 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól A Kormány az Alkotmány 35. (1) bekezdésének b) pontjában foglalt feladatkörében, továbbá

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 22-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM

150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM vonalkód helye 150. ÁLTALÁNOS FOGYASZTÓI KÉRELEM ÜGYSZÁM: Benyújtandó 1 példányban a Pénzügyi Békéltető Testülethez Érkeztetés helye E nyomtatványt letöltheti a Pénzügyi Békéltető Testület honlapjáról

Részletesebben

Építésügyi hatósági kérelem

Építésügyi hatósági kérelem Építésügyi hatósági kérelem 1. A kérelmet benyújtó személy adatai Viselt név Születési név Anyja születési neve Születési hely Ország Születési idő Ha nem egyezik meg az állandó lakcímmel Levelezési cím

Részletesebben

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye

Pályázati felhívás. Pályázat tárgya. Pályázat jellege. Eljárás nyelve: Pályázati ajánlat beadási formája, benyújtás helye Pályázati felhívás Pályázat tárgya Vilonya Község Önkormányzata pályázatot hirdet Vilonya Község teljes közigazgatási területére kiterjedően a településképi arculati kézikönyv elkészítésére, a településképi

Részletesebben

C/1. KÉRELEM. (Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány.) személy- és vagyonvédelmi magánnyomozói

C/1. KÉRELEM. (Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány.) személy- és vagyonvédelmi magánnyomozói Iktatószám: /2- C/1. KÉRELEM (Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány.) személy- és vagyonvédelmi magánnyomozói működési engedély kiváltásához/megújításához.

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Keszau-Solder-Serec-L Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-077793, székhely: 1125 Budapest, Istenhegyi út 58.., levelezési cím: 1125 Budapest, Istenhegyi út 58..), mint a(z) HU-CO Kft.

Részletesebben

Tartózkodási engedély kérelem tanulmányi célból

Tartózkodási engedély kérelem tanulmányi célból Tartózkodási kérelem tanulmányi célból Kérelmet átvevő hatóság: : ügyszám Gépi Tartózkodási kiadása első alkalommal Arcfénykép beutazás helye: beutazás ideje:... év... hó... nap Tartózkodási vízum száma:

Részletesebben