gyártjuk magas minõségû termékeinket.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "gyártjuk magas minõségû termékeinket."

Átírás

1 Árlista 2009 Érvényes: április 1-jétõl

2 HAGYOMÁNY ÉS INNOVÁCIÓ A Wienerberger Téglaipari zrt. Magyarországon A Wienerberger Téglaipari zrt., amely óta van jelen Magyarországon, gyárak vásárlásával és a kõszegi-, ócsai- és tiszavasvári gyárak zöldmezõs beruházásaival teremtette meg gyártókapacitásait. A Wienerberger nemcsak tõkét, hanem gyártási know-how-t is hozott a magyar társaságba. A fõleg energiafelhasználást csökkentõ és környezetvédelmi beruházásaira a cég az elmúlt években több mint 10 milliárd Ft-ot költött. 600 alkalmazottnak munkát adó 11 gyárunkban elsõsorban a hazai piac kiszolgálására, hazai alapanyagból gyártjuk magas minõségû termékeinket. A Wienerberger termékeit mintegy 300 szakmailag felkészült, naprakész információval rendelkezõ szerzõdött kereskedõpartnerén keresztül értékesíti. Vásárlóink termékeinkrõl, szolgáltatásainkról érdeklõdhetnek Belsõ Vevõszolgálatunkon, vagy a címû weboldalunkon, ahol ajánlott kereskedõpartnereink listája megyei bontásban is megtalálható. A gyártó neve garancia A Wienerberger számára minden területen elsõdleges fontosságú a minõség. Ennek bizonyítéka, hogy a cég a téglagyártók között elsõként, 1999-ben vezette be az ISO rendszert. Mára a cég minden termelõegységében mûködik Minõségirányítási Rendszer, (MIR), illetve Környezetirányítási Rendszer (KIR) is. Wienerberger - tartósság, fenntarthatóság, biztonság A bécsi tõzsdén jegyzett Wienerberger Konszern Európa legrégibb téglagyártó vállalata, mára egyben a világ vezetõ téglagyártójává vált. Egy világelsõ Konszern biztonsága, fenntartható növekedése ad hátteret a 3 kontinens 26 országában mûködõ 245 üzemben dolgozó mintegy munkatársnak.

3 MIÉRT TÉGLAHÁZ? Lakócélra a téglaépületek felelnek meg a legjobban. A téglából épített ház komplexen elégíti ki az otthonunkkal szemben támasztott jogos elvárásokat. A téglaház tartós, értékálló befektetés, gazdaságosan megépíthetõ, késõbb könnyen bõvíthetõ, gazdaságosan üzemeltethetõ, porózus anyagának köszönhetõen kiváló hõszigetelõ, kiváló hõtároló képességgel rendelkezik: télen bent tartja a meleget, nyáron lassan melegszik fel. A tégla páraáteresztõ képességeinek köszönhetõen a ház "természetes klímaberendezése". A rendszer speciális elemei kiváló megoldást biztosítanak a hangszigetelés kérdéseire. A tégla masszív anyag, a külsõ behatások ellen hatékony védelmet nyújt, biztonságos otthont építhetünk belõle. Már több ezer évvel ezelõtt is jó befektetésnek számított téglából építeni, ahogy ma is. Természetes alapanyaga miatt bontásával nem szenynyezi a környezetet. Közép-Európában a telek az átlagosnál hidegebbek, a nyarak az átlagosnál melegebbek. A magyarországi építési- és éghajlati viszonyoknak a téglából épített házak felelnek meg a legjobban. Téglaházban lakni jó.

4 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER Családi ház építése esetén az elsõ nagy lépés a falak és födémek elkészítése. A Porotherm Építési Rendszer segítségével a ház a pincétõl a padlásig szerkezetkész állapotáig építhetõ. A rendszer használatának számos elõnye van. A lakótér minden határoló felületén egységes, téglaalapú felületet biztosít. A téglatulajdonságoknak köszönhetõen a ház kiváló hõszigetelõ, hõtároló és páradiffúziós képességekkel rendelkezik. Kész megoldásokat nyújt a szerkezetkész ház legproblematikusabb építési pontjaira is, gátolva ezzel a hõhidak kialakulását. Egységes méretrendben készül, minden funkcióra kínál megfelelõ, korrekt mûszaki megoldást, terméket. Az elõre kidolgozott összeépítési koncepció miatt rövidebb építési idõt tesz lehetõvé. Költséghatékony, nem kell a drága egyedi megoldásokkal kísérletezni. Az átgondolt megoldások miatt kevesebb hiba adódhat a kivitelezésben. A termékek egy helyen és egy tételben gazdaságosan beszerezhetõek, szállíthatóak. mindezt Európa legrégibb és a világ legnagyobb téglagyártó cégének tapasztalatával és garanciájával. A falazati termékek a Porotherm Profi termékcsalád részeként csiszolt fomában is elérhetõk!

5 POROTHERM FALAK A Porotherm Építési Rendszer legfõbb elõnye, hogy minden falazati funkcióra kész megoldást ad. A Rendszer két fõ eleme a Porotherm falazat és a Porotherm födém. A falazótéglák között megkülönböztetünk külsõ, illetve belsõ falak építésére alkalmas termékeket. Különbözõ funkciókra, különbözõ megoldások között válogathatunk, ezért érdemes jól átgondolni, hogy a Rendszer mely elemét hol alkalmazzuk. Arról se feledkezzünk meg, hogy a téglák közé kerülõ habarcs is a falazat része, amely ronthatja, vagy javíthatja a falazatok minõségét. Külsõ falazat - meghatározza lakóérzetünket A lakás, a ház klímájáért, a bent lakók közérzetéért, lakóérzetéért leginkább a külsõ falazat anyaga felelõs. A külsõ falazat elválaszt a külvilágtól - biztonságot nyújt, hangszigetel - és megfelelõ termékek kiválasztása esetén kiegészítõ hõszigetelés beépítése nélkül, önmagában is megfelelõen hõszigetel. Belsõ falazatok - különbözõ funkcióval Otthonunk belsõ falai elválasztják a tereket egymástól, biztosítják a közöttük lévõ hangszigetelést, valamint teherhordó funkcióval is rendelkezhetnek, azaz tartják a födémeket, a tetõt. Belsõ falak speciális változatai a lakáselválasztó falak, amelyek sorházak, többlakásos társasházak lakásait egymástól és a folyosótól elválasztják és megfelelõ hangszigetelést biztosítanak.

6 FOLYAMATOS INNOVÁCIÓ A PIACVEZETÕTÕL Porotherm HS után Porotherm Profi - új téglatechnológia Magyarországon 20 %-kal jobb hõszigetelõ, 30 %-kal gyorsabb, 100 %-kal szebb falazat Az új Dryfix ragasztóhabban akár további 30 %-kal gyorsabb és akár -5 C-ig alkalmazható Új termék, új technológia, új szolgáltatások és minõségi munka. Ezek az ismerévei a pontos és kitûnõ minõségû, jó hõszigetelõ, esztétikus falazat építését lehetõvé tevõ Porotherm Profi techológiának, amelynek építése során mindössze 1 mm-es habarcsfúga szükséges és a falazás munkaideje is csökkenhet. A csiszolt termékcsalád mind nútféderes, mind HS minõségben kapható, és az azokhoz kínált kiegészítõ elemek sora is rendelkezésre áll. Az új, Porotherm Profi technológia legfontosabb szakasza az elsõ sor pontos lerakása, melyhez lézeres szintezõre van szükség. Ezután az egyes téglasorok közé mindössze 1 mm vastagságú vékony falazó habarcs kerül, amelynek nagy elõnye, hogy falvastagságtól függõen kb %-kal kevesebb kell belõle, mint a normál falazó habarcsból. A habarcsterítés a célszerszám révén gyorsabb és egyszerûbb. Az építés során nem keletkezik annyi hulladék, tisztább, rendezettebb az építési helyszín. A vékony falazó habarcs alkalmazása kevesebb bevitt nedvességet eredményez, ezért a falazat gyorsabban szárad, hamarabb lehet a következõ munkafázist kezdeni. Mindezek együttesen azt eredményezik, hogy falvastagságtól függõen a falazási idõ akár 30%-kal is rövidebb lehet. A kevesebb habarcsból adódóan a Profi falazat 4-22 %-kal jobb hõszigetelõ. Csökkenti a hõhíd kialakulásának lehetõségét. Akusztikai, páratechnikai, tûzvédelmi paramétereiben a hagyományos nút-féderes kerámia blokkokhoz hasonló értékeket biztosít. A év újdonsága, a Porotherm Dryfix technológia során már nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használjuk az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erõs ragasztóhabot. A Dryfix ragasztóhab felvitele a vékony ágyazatú habarcs terítésénél is akár további 30 %-kal gyorsabb, és a téli idõszakban, -5 C alkalmazható, száraz technológia.

7 A POROTHERM Profik A Porotherm Profi beépítése nem hagyományos kõmûves munka, használata szinte burkoló munka pontosságot kíván, ezért kizárólag kiképzett és ellenõrzött minõségben dolgozó kivitelezõk alkalmazhatják. Felkészült, profi kivitelezõk speciális szerszá-mokkal dolgoznak, többek között ez az egyik oka, hogy a Porotherm Profi termékcsaláddal házilagos módon nem kivitelezhetõ családi ház. A kiszolgálás különlegessége, hogy a speciális habarcs a téglához automatikusan jár, a habarcs árát a tégla ára tartalmazza, és kiszállítása egy fuvarral a gyárból egyenesen az építkezés helyszínére történik. Egy Porotherm Profival falazott fal nem, vagy minimálisan kerül többe mint az azonos hõszigetelõ képességû hagyományos technológiával falazott fal - mégis többet nyújt. A szomszéd is ilyet szeretne Talán apróságnak tûnik, de a vörös színû és vékony habarcsréteg miatt a falazat homogén és egyenletes megjelenésû, amely optikájában is a tökéletességet és precizitást, valamint a magas minõséget sugallja. Mindez a kivitelezõ és kõmûves munkáját dicséri, ami a megrendelõ elégedettségét és bizalmát növeli. A Wienerberger konszern német és osztrák tapasztalatai alapján a Porotherm Profiból falazott ház építtetõi örömmel tekintenek épülõ házuk tökéletes megjelenésû és minõségû falazatára. Nem elhanyagolható az sem, hogy a gyorsan növekvõ, szép falazat láttán a szomszéd is ilyet szeretne majd. A felfekvõ felületein csiszolt, Magyarországon Porotherm Profi néven forgalmazott téglát és az összeépítési technológiát Németországban a 80-as évek közepén szabadalmaztatták és kezdték el alkalmazni. Az elmúlt két évtized alatt a csiszolt termékek részaránya a teljes német téglapiacon 70 százalékra, Ausztriában 25 százalékra emelkedett.

8 POROTHERM HS, Magyarország legjobb hõszigetelõ téglája! Hõszigetelés helyett 10 üregsorral több POROTHERM HS - Hosszú Sikerre építõknek! A Porotherm HS termékcsalád elemei %-kal hatékonyabb hõszigetelõ képességgel rendelkeznek, mint a nútféderes termékek. Optimalizált üregszerkezetének és a megnövelt üregszámnak köszönhetõen biztosítja a ház koncentrált hõtárolását %-kal hatékonyabb hôszigetelõ képesség koncentrált hõtárolás környezetbarát és energiatakarékos Akadályozzuk a hõvezetést és a hõáramlást! A Porotherm falazóelemek nyersanyagába az elõkészítés során fûrészport kevernek, ami a kemencében elég és helyükön jól hõszigetelõ légpórusok keletkeznek. Így a falazóelemek tömör részei, az égetett kerámia bordák is igen jó hõszigetelõ képességûekké válnak. Azáltal, hogy a PTH HS 30-asban 6-tal, a 38-asban és 44-esben 10-zel több az üregsorok száma, mint az azonos vastagságú PTH N+F falazóelemekben, megnövekszik az energia által megteendõ távolság és ez is növeli a hõszigetelést. 8 új kiegészítõ elem - tökéletes falazat A különbözõ méretû saroktéglák, feles elemek és kávatéglák, HS üregszerkezettel készülnek, de speciális nútféder kialakításuk révén az N+F és a HS termékcsalád falazóblokkjaival is összeépíthetõek. Az új elemek használata több egymást erõsítõ pozitív hatással van a kész falazat hõ- és páratechnikai tulajdonságaira, sõt elõnyösen befolyásolja a kivitelezést, csökkenti a falazás idejét, a hulladékképzõdést és a habarcs felhasználást is. Ez egyszerre jó az építtetõnek, beruházónak, kivitelezõnek, üzemeltetõnek és természetesen a bent lakóknak. A kiegészítõ elemeknek köszönhetõen elmondható, hogy megfelelõ szerkezetû és vastagságú tégla szakszerû beépítésével, kiegészítõ hõszigetelés nélkül is olyan szerkezet építhetõ, amely messzemenõkig kielégíti az épületenergetikai szabályozás elõírásait. Kiegészítõ hõszigetelés nélkül megfelel az elõírásoknak: rövid távon versenyképes ár, hosszabb távon energia-megtakarítás.

9 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista POROTHERM HS TERMÉKCSALÁD (01) Termék Méretek Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Hõátbocsátási tényezõ 3 U (W/m 2 K) Tömeg (kg/db) (db/m 2 ) Rakatnorma 1 (db/raklap) Anyagszükséglet Habarcsigény 2 (l/m 2 ) Összehasonlító ár (Ft/m 2 ) Irányár (Ft/db) TEHERHORDÓ FALAK POROTHERM 44HS POROTHERM 38HS POROTHERM 30HS x25x23,8 7 0, ,5 6880,- 430,- 38x25x23,8 7 0,35 14, ,- 400,- 30x25x23,8 7 0, , ,- 370,- POROTHERM 44HS POROTHERM 38HS POROTHERM 30HS POROTHERM HS KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK* Termék Méretek Anyagszükséglet Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Hõátbocsátási tényezõ 3 U (W/m 2 K) Tömeg (kg/db) Rakatnorma 1 (db/raklap) Irányár (Ft/db) POROTHERM 44 HS 5 feles POROTHERM 44 HS 5 saroktégla POROTHERM 44 HS 5 kávatégla POROTHERM 44 HS 5 kávatégla feles POROTHERM 38 HS 5 feles POROTHERM 38 HS 5 kávatégla POROTHERM 38 HS 5 kávatégla feles POROTHERM 30 HS 5 feles x12,5x23,8 7 0,30 8, ,- 1 db/sor 44x19x23,8 7 0,30 12,77 /90 fokos falsarok ,- 44x25x23,8 7 0,30 15,5 2 db/ függõleges fm 4 db/ vízszintes fm ,- 44x12,5x23,8 7 0,30 7,75 2 db/ függõleges fm 4 db/ vízszintes fm ,- 38x12,5x23,8 7 0,35 7, ,- 38x25x23,8 7 0,35 13,5 2 db/ függõleges fm 4 db/ vízszintes fm ,- 2 db/ függõleges fm 38x12,5x23,8 7 0,35 6,75 4 db/ vízszintes fm ,- 30x12,5x23,8 7 0,43 5, ,- POROTHERM 44 HS feles POROTHERM 44 HS saroktégla POROTHERM 44 HS kávatégla POROTHERM 44 HS kávatégla feles POROTHERM 38 HS feles POROTHERM 38 HS kávatégla POROTHERM 38 HS kávatégla feles POROTHERM 30 HS feles 1. Gyáraktól függõen. 2. Tájékoztató adat. 3. Kétoldalt mészvakolattal Porotherm TM hõszigetelõ falazóhabarccsal falazva. 5. Nem minden gyárunkban gyártjuk. * A Porotherm HS kiegészítõk az N+F termékekkel is összeépíthetõk.

10 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER POROTHERM NÚTFÉDERES TERMÉKCSALÁD* Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista Termék Méretek Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Hõátbocsátási tényezõ 3 U (W/m 2 K) Tömeg (kg/db) (db/m 2 ) Rakatnorma 1 (db/raklap) Anyagszükséglet Habarcsigény 2 (l/m 2 ) Összehasonlító ár (Ft/m 2 ) Irányár (Ft/db) TEHERHORDÓ FALAK POROTHERM 38N+F POROTHERM 30N+F x25x23,8 10 0, ,- 390,- 30x25x23,8 10 0, ,- 340,- POROTHERM 25N+F x37,5x23,8 10 0, , ,- 405,- POROTHERM 20N+F x50x23,8 10 1, ,5 3200,- 400,- POROTHERM 38N+F POROTHERM 30N+F POROTHERM 25N+F POROTHERM 20N+F VÁLASZFALAK POROTHERM 12N+F POROTHERM 10N+F x50x23, ,- 295,- 10x50x23, ,5 2200,- 275,- POROTHERM 12N+F POROTHERM 10N+F PINCEFALAK (HABARCSTÁSKÁS TÉGLA) POROTHERM 38 5 pincetégla x25x23,8 14 0, ,- 380,- POROTHERM 38 pincetégla 1. Gyáraktól függõen. 2. Tájékoztató adat. 3. Kétoldalt mészvakolattal Porotherm TM hõszigetelõ falazóhabarccsal falazva. 4. Kétoldalt mészvakolattal hagyományos falazóhabarccsal falazva. 5. Nem minden gyárunkban gyártjuk. * A Porotherm HS kiegészítõk az N+F termékekkel is összeépíthetõk.

11 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER SPECIÁLIS ELEMEK Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista Hangszigetelés Porotherm termékekkel A Porotherm Építési Rendszer elemei falazatok számos funkciójának ellátására kész megoldásokat kínálnak. Ilyen a hangszigetelés kérdése is. Két lakás közötti - vagy akár helyiségek között - áthallás megakadályozására, a lépcsõházból a lakásba szûrõdõ zaj kiküszöbölésére fejlesztették ki a Wienerberger mérnökei a Porotherm hanggátló termékeket. A sorházi lakások egymástól történõ elválasztására a Porotherm 20 N+F speciális beépítését ajánljuk. A termékek alkalmazásával kapcsolatosan kérje Belsõ Vevõszolgálatunk segítségét. HANGSZIGETELÕ LAKÁSELVÁLASZTÓ FAL Termék Méretek Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Súlyozott laboratóriumi léghanggátlási szám R w (db) Tömeg (kg/db) (db/m 2 ) Rakatnorma 1 (db/raklap) Anyagszükséglet Habarcsigény 2 (l/m 2 ) Összehasonlító ár (Ft/m 2 ) Irányár (Ft/db) POROTHERM 30 5 hanggátló x14,5x11, , ,- 180,- POROTHERM 30/24 6/5 hanggátló x24x11, *8 52 **8 13,5 32 * * 7520,- 26 ** ** 6110,- 235,- ZSALUZÓELEM Termék Méretek Anyagszükséglet Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Hõvezetési ellenállás R (m 2 K/W) Tömeg (kg/db) (db/fm) Rakatnorma (db/raklap) (01) Irányár (Ft/db) POROTHERM U 5 zsaluzóelem POROTHERM U 5 zsaluzóelem x23,8x23,8 5 0,46 9, ,- 38x23,8x23,8 5 0,53 10, ,- KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Termék Méretek Nyomószilárdság (N/mm 2 ) Tömeg (kg/db) Anyagszükséglet 25-ös fal 38-as fal (db/m 2 ) Rakatnorma 1 (db/raklap) Habarcsigény 2 25-ös fal 38-as fal (l/m 2 ) (01) Irányár (Ft/db) Tömör Kisméretû lyukas Kettõs méretû soklyukú x25x6,5 10 2, ,- 12x25x6,5 10 2, ,- 12x25x , ,- raklap Betéti díj Használati díj 1500,- 200,- 1. Gyáraktól függõen. 2. Tájékoztató adat. 5. Nem minden gyárunkban gyártjuk. 6. Kétirányban beépíthetõ: 30 cm vastag falként beépítve lakáselválasztó falként, 24 cm vastag falként beépítve lakás és közös helyiségek (pl. folyosó) közötti falként. 7. Két oldalon 2 cm mész-cement vakolattal. 8. Két oldalon 1,5 cm mész-cement vakolattal. *30 cm vastagságban beépítve. **24 cm vastagságban beépítve.

12 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista ÁTHIDALÓK (03) Termék Méretek Hosszúság l Falköz (nyilásméret) Tömeg Rakatnorma Irányár (kg/db) (db/köteg) (Ft/db) POROTHERM S ELEMMAGAS ÁTHIDALÓ x23,8xl ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl , ,- 8x23,8xl ,- KERÁMIA BURKOLATÚ NYÍLÁSÁTHIDALÓK POROTHERM A-12 12x6,5xl ,- 12x6,5xl , ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl , ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl , ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl , ,- 12x6,5xl ,- KERÁMIA BURKOLATÚ NYÍLÁSÁTHIDALÓK POROTHERM A-10 10x8,5xl ,- 10x8,5xl , ,- 10x8,5xl ,- 10x8,5xl , ,- 10x8,5xl ,- 10x8,5xl , ,- 10x8,5xl ,- 10x8,5xl , ,- 10x8,5xl ,- 10x8,5xl , ,- FALAZÓHABARCSOK (97) Termék Csomagolás (zsák) Kiadósság Rakatnorma (zsák/raklap) Ft/zsák Irányár Ft POROTHERM TM hõszigetelõ falazóhabarcs l 40 l/zsák , ,-/m 3 POROTHERM M100 falazóhabarcs 40 kg 24 l/zsák , ,-/t POROTHERM M30 falazóhabarcs kg 25 l/zsák , ,-/t

13 WIENERBERGER ÁTHIDALÓK A Wienerberger különbözõ alkalmazási területekre három különbözõ áthidalót kínál. POROTHERM ÁTHIDALÓ A-10 A Porotherm A-10 nyílásáthidalók 10 cm-es szélességükkel illeszkednek a Porotherm építési rendszer 10, 20 és 30 cm vastagságú falazataihoz. Az áthidaló optimálisan alkalmazható 10 cm-es válaszfalakban és 20 illetve 30 cm vastag teherhordó falakban, de az ettõl eltérõ vastagságú falazatok áthidalásai is megoldhatóak vele. Az áthidaló szerkezetet külsõ falban hõtechnikailag méretezni kell. Az áthidaló a terhelés függvényében kialakítható rábetonozással, vagy ráfalazással, illetve a megengedett határokon belül válaszfalak esetében külön nyomott felsõ öv kialakítása nélkül, önmagában. POROTHERM ÁTHIDALÓ A-12 A Porotherm A-12 nagyfokú teherbírásának köszönhetõen igen sokrétûen használható fel. 12 cm-es szélessége illeszkedik a Porotherm építési rendszer 38-as és 25-ös elemeihez. Az áthidaló kialakítása alapján külsõ nyílásáthidalókhoz is javasolt. Az áthidaló szerkezetet külsõ falban hõtechnikailag méretezni kell. Az áthidaló rábetonozással, vagy tömör tégla ráfalazással éri el végleges teherbírását. POROTHERM S ELEMMAGAS ÁTHIDALÓ A Porotherm S Elemmagas áthidaló 8 cm-es szélességével lehetõvé teszi, hogy teherhordó falakban univerzálisan alkalmazható legyen a falazat vastagságától függetlenül. Az áthidaló kialakítása alapján külsõ nyílásáthidalókhoz is javasolt, hõtechnikailag méretezni szükséges. A javasolt szerkezeti kialakításokat a mellékelt ábra mutatja. Az áthidaló beépítési magasságának, mely megegyezik a Porotherm építési rendszer tégláinak sormagasságával, és a keresztmetszeti kialakításának köszönhetõen beépítés után nem igényel külön ráfalazást, vagy rábetonozást. Az elhelyezés után egybõl terhelhetõ, építés közben nem igényel alátámasztást.

14 A POROTHERM FÖDÉM CSALÁDI HÁZAK IDEÁLIS FÖDÉMMEGOLDÁSA A POROTHERM FÖDÉMRENDSZER ELEMEI gerenda + béléstest + koszorútégla + felbeton A Porotherm Födémrendszerrel épített födém jellemzõi Az egységes alsó kerámia felület kiváló vakolattartó tulajdonságokkal rendelkezik. Páradiffúziós tulajdonsága megegyezik a téglafalakéval. A homogén érintkezõ felületek (kerámia burkolatú gerenda és kerámiabéléstest) miatt repedésmentes födém építhetõ belõle. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Az elemek kis súlya miatt a beépítésekor nincs szükség darura, a gerendák kézi erõvel beemelhetõek. Elemei raktárról azonnal szállíthatóak. 7 m belméretig alkalmazható. A beton megkötéséig alátámasztást igényel. A Porotherm födémet egyszerûbb geometriájú épületek esetén ajánljuk, segítségével a ház szerkezetkész állapotig építhetõ.

15 POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZER Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista POROTHERM KERÁMIA ALAPÚ FESZÍTETT FÖDÉM (04) Termék Méretek Hosszúság l Falköz (nyilásméret) Tömeg Rakatnorma Irányár (kg/db) (db/köteg) (Ft/db) KERÁMIA BURKOLATÚ VASBETON GERENDA x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- 12x6,5xl ,- HÖSZIGETELÕ KOSZORÚTÉGLA Termék Méretek Anyagszükséglet Gerendatávolság Hajlítótörõ erõ Tömeg Rakatnorma 1 Összehasonlító ár (01) Irányár (kn) (kg/db) (db/m) (db/raklap) (Ft/db) POROTHERM 5 koszorútégla hõszigeteléssel x33x db/m ,-Ft/fm 351,- FÖDÉMBÉLÉSTESTEK (01) POROTHERM x52x ,67 db/m ,-Ft/m 2 360,- POROTHERM x37x ,89 db/m ,-Ft/m 2 290,- POROTHERM koszorútégla hõszigeteléssel POROTHERM 60 POROTHERM Gyáraktól függõen. 5. Nem minden gyárunkban gyártjuk.

16 TERCA TÉGLABURKOLATOK A Terca Téglaburkolatok termékcsalád elemei sokoldalúan és széles körben felhasználhatóak. A homlokzatburkoló termékek családi házak külsõ vagy belsõ burkolására, díszítésére, kerti építmények, grillsütõk, virágtartók, támfalak, kerítések építésére is alkalmasak. Miért ajánljuk a Terca Téglaburkolatokat? Mert kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületnek, alkalmazásával javítható a falazat hõszigetelõ- és hõtároló képessége, valamint a hangszigetelõ tulajdonsága, természetes, környezetbarát anyag, idõtálló és tartós megoldás, nagy ellenállóképességgel rendelkezik: kopásálló, fagyálló és a klinkerek savállóak is, karbantartási igénye csekély, gazdag színválaszték a sárgás színektõl a vörös számos árnyalatáig, változatos formaválaszték, különleges felületválaszték: sima, rusztikus, homokszórt, húzott és érdesített változatai között válogathatunk. Tekintse meg élõben választékunkat bemutatótermünkben, a Wienerberger budapesti székházában. Idõpontegyeztetés Belsõ Vevõszolgálatunkon. Tel.: (1)

17 TERCA TÉGLABURKOLATOK Érvényes április 1-jétõl. Áfa nélküli fogyasztói irányárak. Az árak a fuvardíjat nem tartalmazzák. Árlista FALBURKOLÓ TÉGLÁK (02) ABOTE 181,-Ft/db LYON PALERMO PASTORALE TENERE 154,-Ft/db 176,-Ft/db 176,-Ft/db 146,-Ft/db ATINEA VALERIAN TUNISZ LICHTBRONS 176,-Ft/db 166,-Ft/db 197,-Ft/db 154,-Ft/db MEZÕTÚRI egész: 76,-Ft/db háromnegyedes: 53,-Ft/db feles: 42,-Ft/db fejelõ: 53,-Ft/db ORION MILANO AURORA BLOW-ROOD AGORA TITAAN 146,-Ft/db 176,-Ft/db 176,-Ft/db 166,-Ft/db 249,-Ft/db GENT KLINKERHABARCS (97) BURKOLÓHABARCS (97) ,-Ft/db 850,-Ft/zsák 850,-Ft/zsák FALBURKOLÓ KLINKER TÉGLÁK (02) CORDOBA lyukas: 179,-Ft/db fejelõ: 112,-Ft/db VALENCIA lyukas: 197,-Ft/db tömör: 229,-Ft/db CUBA lyukas: 197,-Ft/db SCHWERIN ,-Ft/db ALTBERK ,-Ft/db GRANADA SEVILLA ALT-LÜBECK ,-Ft/db 236,-Ft/db 199,-Ft/db Az itt bemutatott termékek részletes mûszaki paramétereit keresse további kiadványainkban!

18 POROTHERM FALAZÓELEMEK MÛSZAKI ADATAI Áttekintõ táblázat a Porotherm Építési Rendszer falazati elemeirõl, részletes mûszaki adatokkal, teljesítményjelzõkkel.

19 POROTHERM FÖDÉMEK MÛSZAKI ADATAI Áttekintõ táblázat a Porotherm Építési Rendszer födémérõl, részletes beépítés módjával összefüggõ mûszaki adatokkal, teljesítményjelzõkkel.

20 HASZNOS TANÁCSOK TÉGLAVÁSÁRLÁSHOZ! Hol keressük a Porotherm termékeket? A Wienerberger Téglaipari zrt. termékeit országszerte szerzõdött kereskedõpartnerein és azok viszonteladóin keresztül értékesíti. Értékesítési partnereink számos szolgáltatással állnak a vásárlók rendelkezésére, úgymint a szükséges termékmennyiség kiszámítása, mérnökszaktanácsadás, készletezés, fuvarozás, rakodás, illetve födémrendszerünk alátámasztásához szükséges alátámasztó rendszer bérletének biztosítása. A mennyiségi számítást szerzõdött partnereink, de akár cégünk mûszaki szaktanácsadó szolgálata is elvégzi. Amennyiben igénybe kívánja venni szolgáltatásunkat, kérjük küldje el tervét (alaprajz 1:100 méretben, a metszetek és homlokzatok) központi címünkre "mennyiségszámítás" jeligével. Az egyes kereskedések által nyújtott szolgáltatások körérõl tájékozódhat modulban, ahol Partnereink elérhetõségeit megyei bontásban találja meg. Válassza ki az építkezés helyszínéhez legközelebb esõ két-három kereskedést, és kérjen tõlük árajánlatot a rendelkezésére álló engedélyezési vagy kiviteli terv alapján. Kereskedésbõl az építés helyszínéig Családi házat építõ vásárlóinknak javasoljuk, hogy ne csupán egy-egy termék, vagy termékcsoport árai után érdeklõdjenek, például ne csak a téglatermékek vagy födém árait kérdezzék meg, hiszen kedvezõbb árajánlatot kaphatnak, ha több, esetleg egyidõben szükséges termékre kérnek árajánlatot; például tégla és hõszigetelõ zsákos habarcs, vagy a késõbbiekben felhasználásra kerülõ termékekre is, például tégla, habarcs és tetõcserép. A téglaterméket egyes gyártók eltérõ méretekben gyártják, ezért javasoljuk, hogy mindig m 2 -ben kérjen téglatermékekre árajánlatot. Ajánljuk kiegészítõ termékeink (pl. feles elemek) alkalmazását, mellyel idõt takaríthat meg a kivitelezés alatt, illetve az egyes szerkezetek megépítésre kínált megoldásainkat (pl. káva vagy falsarkok kialakítása alkalmas termékeink), melyek speciális szerszámok hiányában is jelentõs anyagi elõnyt jelentenek. Mindemellett az építõanyag kereskedõtõl - tevékenységi körétõl függõen - a termékeket házhoz szállítással, lerakodással együtt is kérheti, melynek költsége további ártárgyalásra adhat lehetõséget. A rakatok nagy méretük és tömegük miatt fajlagosan drágán fuvarozhatóak és mozgathatóak, ezért ennek elõkészítésére feltétlenül figyelmet kell szentelni. A fuvarozás és mozgatás ugyanis csak speciális eszközök és speciális szaktudás segítségével oldható meg, illetve csak így kerülhetõ el a termékek sérülése, a minõség romlása. Fontos megállapodni a fuvarozást végzõ vállalkozóval, hogy az érkezõ árut lerakodja-e és pontosan hova: az utcára, a telekre vagy szükség esetén, akár a födémre daruzva. Raklapok költsége és visszaváltása A Wienerberger termékeit a szállíthatóság és mozgathatóság érdekében raklapokra csomagolva értékesíti. A Wienerberger a raklapokért letéti díjat és használati díjat számol fel. A használati díj a termék amortizációjának

21 költségét fedezi, a letéti díjat azonban a raklapok visszaváltásakor visszatérítjük. A kereskedõvel való tárgyalásnak fontos szempontja, hogy vállalja-e, megszervezi-e a raklapok visszaszállítását. Olyan kereskedõtõl vásároljon, akiben a raklapok kezelésében partnerre talál, ugyanis az ezzel kapcsolatos költségek jelentõs tételnek bizonyulhatnak a költségvetésben. A termékeken található jelzések A Porotherm és Terca termékek, valamint habarcsaink raklapokra csomagolva érkeznek a kereskedésbe, illetve a késõbbiekben az építkezés helyszínére. A rakatokat egyértelmû jelzésekkel látjuk el a termék fajtáját, minõségét illetõen. Az EK - Megfelelõségi Nyilatkozat és a hozzá tartozó adatlap a rakatokra ragasztva kerül a vásárlókhoz. E két dokumentum szolgál a termék azonosítására és igazolja, hogy az adott termék rendelkezik CE jelöléssel. A CE jelölés feltüntetése igazolás vásárlóink részére, hogy a termékre a megfelelõség igazolása megtörtént, illetve garancia, hogy az adott terméket egy harmonizált európai szabvány szerint gyártották április 1-je óta Magyarországon égetett agyag falazóanyagokat, külsõ és belsõ teherhordó falazóelemet, válaszfalelemeket, illetve burkoló és klinkertéglákat, csak CE jelöléssel lehet forgalomba hozni. A Wienerberger termékválasztékából nem CE jelöléshez kötött a zsaluzóelemek és a béléstestek forgalmazása. Vásárláskor mindig gyõzõdjön meg arról, hogy a vásárolt terméknek van-e CE jelölése, azaz Magyarországon forgalomba hozható-e. A folyamatos vizsgálatok érdekében a Wienerberger tíz gyárában teljesen felszerelt laboratóriumot állított fel és mûködtet, és valamennyi termékét I. kategóriába soroltan hozza forgalomba. Ha mégis probléma adódna A Wienerberger mindent megtesz annak érdekében, hogy vásárlói termékeivel és szolgáltatásaival maradéktalanul elégedettek lehessenek. Ha Ön mégsem elégedett termékeink minõségével, reklamációjával építõanyag kereskedõjéhez, vagy közvetlenül hozzánk is fordulhat. Reklamációját a "Bejelentõlap" formanyomtatványon nyújthatja be, amelyen feltétlenül szükséges a terméket elõállító gyár megnevezése, a szállítólevél száma és kelte, valamint CE azonosító feltüntetése. A helyszíni szemlén szükséges a vásárlást igazoló számla bemutatása, emiatt kérjük õrizze meg a többi bizonylattal együtt. Hová fordulhat segítségért? Honlapunkon termékeinkrõl és szolgáltatásainkról részletes információt talál. Ha mégis marad megválaszolatlan kérdése, keressen bennünket a központi telefonszámon. Wienerberger Téglaipari zrt Budapest, Bártfai u. 34. Infomációs vonal: (1) F: (1) info@wienerberger.hu címen

22 POROTHERM TÉGLAHÁZAK RENDSZERE Ha családi háza megépítéséhez megbízható kivitelezõt keres, akire annak akár kulcsrakész állapotig történõ megvalósítását is rábízhatja, ismerkedjen meg a Porotherm Téglaházak Rendszerével. A Porotherm Téglaházak Rendszerben dolgozó kivitelezõ partnerek helyileg elismert, kiváló minõségben építõ, megbízható cégek. Téglából szerkezetkésztõl akár kulcsrakész állapotig vállalják egyedi tervezésû vagy Wienerberger háztervek alapján épülõ családi házak megépítését. A kivitelezõ cég az építtetõvel kötött vállalkozási szerzõdésben rögzített fix áron, kötbéres határidõre, garanciával vállalja a munkát. A Porotherm Téglaházak Rendszerében épült családi házak szerkezetkész állapotukban - a Wienerberger munkatársainak mûszaki ellenõrzését követõen - Wienerberger Mesterház Minõségi Igazolást kapnak, amely igazolja, hogy a kivitelezõ a fõ tartószerkezeteket az elõírásoknak és a minõségi követel-ményeknek megfelelõen építette. A Mesterház minõsítés a Wienerberger térítésmentes szolgáltatása a Porotherm Téglaházak rendszerében épült családi házakhoz. A Porotherm Téglaházak országszerte kiépült hálózatának tagjai már jelentõs részben elsajátitották a Porotherm Profi technológia alkalmazását, azaz jogosulttá váltak Porotherm Profi ház építésére. A Porotherm Téglaházak Rendszerében dolgozó kivitelezõ partnerek és további részletek után érdeklõdjön: Tel.: (40) Fax: (1) teglahazak@wienerberger.hu

23 A Porotherm Építési Rendszer Külsõ teherhordó falak - Profi és Dryfix Porotherm 44 HS Porotherm 38 HS Porotherm 30 HS Porotherm 38 N+F Porotherm 44 HS Porotherm 38 HS Porotherm 30 HS Porotherm 38 N+F Porotherm HS kiegészítõ elemek 44 HS feles 44 HS kávatégla 44 HS kávatégla feles 44 HS saroktégla 38 HS feles 38 HS kávatégla 38 HS kávatégla feles 38 HS feles 44 HS feles 44 HS kávatégla 44 HS kávatégla feles 44 HS saroktégla 38 HS feles 38 HS kávatégla 38 HS kávatégla feles 38 HS feles Pincefal Porotherm 38 pincetégla Belsõ teherhordó falak Porotherm 30 N+F Porotherm 25 N+F Porotherm 30 N+F Porotherm 25 N+F Porotherm 20 N+F Válaszfalak + Dryfix is! Lakáselválasztó fal Porotherm 12 N+F Porotherm 10 N+F Porotherm 12 N+F Porotherm 10 N+F Porotherm 30 Hanggátló Porotherm 30/24 Hanggátló Kerámia alapú födém és áthidaló rendszer Porotherm N+F Hõszigetelt koszorútégla Porotherm kerámia béléstestek Porotherm kerámiaburkolatú vasbeton gerenda Porotherm U zsaluelemek Porotherm A kerámiaburkolatú nyílásáthidalók A-12 A-10 Porotherm S elemmagas áthidaló

24 Fogyasztóknak szóló kiadványaink Szakembereknek szóló kiadványaink Az Ön partnere: H-1119 Budapest, Bártfai. u. 34. Telefon: (1) Fax: (1) Információ: (1) Tégla. Nekünk készült.

Áraink a szállítás költségét tartalmazzák!

Áraink a szállítás költségét tartalmazzák! Árlista 2010 Érvényes: 2010. január 1-jétõl PROFI CSALÁD 20%-kal jobb hõszigetelõ képesség 30%-kal gyorsabb kivitelezés A Dryfix ragasztóhab -5 C fokig alkalmazható Milliméter pontosra csiszolt felület

Részletesebben

Árlista 2011. Érvényes: 2011. június 1-jétől

Árlista 2011. Érvényes: 2011. június 1-jétől Magyar Innovációs Nagydíj 2010 Árlista 2011 Érvényes: 2011. június 1jétől RENDSZERHÁZ A falazati termékek Profi márkanévvel síkracsiszolt minőségben, illetve nem csiszolt felülettel, HS és normál üregszerkezettel

Részletesebben

Árlista 2012. Érvényes: 2012. január 1-jétől

Árlista 2012. Érvényes: 2012. január 1-jétől Magyar Innovációs Nagydíj 2010 Árlista 2012 Érvényes: 2012. január 1jétől RENDSZERHÁZ TÉGLA KISOKOS Termékfejlesztésünk lépései nútféderes (N+F) termékcsalád A nútféderes termékek horonyeresztékes módon

Részletesebben

POROTHERM Építési Rendszer

POROTHERM Építési Rendszer POROTHERM Építési Rendszer WB_8_oldalas_2011.indd 1 2011.03.28. 14:55 A téglából épült otthon Energiatakarékos, hiszen a Wienerberger leginnovatív téglater- mékeinek hőszigetelő értéke kiegészítő hőszigetelés

Részletesebben

Árlista 2012. Érvényes: 2012. március 1-jétől

Árlista 2012. Érvényes: 2012. március 1-jétől Árlista 2012 Érvényes: 2012. március 1-jétől Miért fontos a falazatválasztás? A falazat a ház olyan szerkezeti eleme, amelyet beépítés után már nem lehet kicserélni. Érdemes tehát előre és rendszerben

Részletesebben

Árlista 2013 Érvényes: 2013. június 1-jétől. Megoldás falazatra

Árlista 2013 Érvényes: 2013. június 1-jétől. Megoldás falazatra Árlista 2013 Érvényes: 2013. június 1-jétől Megoldás falazatra Megoldás falazatra Miért fontos a falazatválasztás? A falazat a ház olyan szerkezeti eleme, amelyet beépítés után m nem lehet kicserélni.

Részletesebben

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++

Kiváló energetikai minőség okostéglával! OKOSTÉGLA A+++ Kiváló energetikai minőség okostéglával! A+++ Megoldás falazatra Miért fontos a megfelelő téglaválasztás? Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell

Részletesebben

Leier MDE előfeszített nyílásáthidaló kerámiaköpennyel

Leier MDE előfeszített nyílásáthidaló kerámiaköpennyel A, AD JELŰ ÁTHIDALÓ "A" jelű áthidaló 12 "AD" jelű áthidaló 12 5 25 29 10 5 11 5 "A" JELŰ NYÍLÁSÁTHIDALÓK Jel Vasbeton nyílásáthidalók Feszített beton f Méretek l s Nyomatéki teherbírás nem hegesztett

Részletesebben

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl 20%kal jobb hõszigetelõ képesség, 30%kal gyorsabb építés, 100%kal szebb falazat. Porotherm csak PROFIKNAK! POROTHERM PROFI és DRYFIX Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Új termék,

Részletesebben

Megoldás falazatra. Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől. Érvényes: 2013. június 1-jétől

Megoldás falazatra. Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől. Érvényes: 2013. június 1-jétől Megoldás falazatra Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől Érvényes: 2013. június 1-jétől Energiahatekony_prosi 2013_210x297mm_v5.indd 1 2013-06-06 8:35 PM Megoldás falazatra 6x '05 '07 '08 '09 '11

Részletesebben

Égetett kerámia falazórendszer. www.leier.hu. MÉRNÖktÁMoGatÁs

Égetett kerámia falazórendszer. www.leier.hu. MÉRNÖktÁMoGatÁs MÉRNÖktÁMoGatÁs árajánlatadó- és tervezőprogramok tervezői segédanyagok részletrajzok termékinformációk CAD szoftverek /mernoktamogatas Égetett kerámia falazórendszer kerámia Fa L azór e N dszer válassza

Részletesebben

Megoldás falazatra. Porotherm termékkatalógus. Érvényes: március 1-jétől

Megoldás falazatra. Porotherm termékkatalógus. Érvényes: március 1-jétől Megoldás ra Porotherm termékkatalógus Érvényes: 2019. március 1-jétől Wienerberger Építési Rendszer Terca homlokzatburkolat 4 Kiváló megoldás magas esztétikai igényű, vakolat nélküli tégla falfelületek

Részletesebben

Porotherm csak PROFIKNAK! Porotherm Profi - új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl

Porotherm csak PROFIKNAK! Porotherm Profi - új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Porotherm csak PROFIKNAK! Porotherm Profi - új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Porotherm Profi - új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Az energiatudatos építés

Részletesebben

Silka alapanyagok. Mész Homok Víz. Xella Magyarország Kft. 2

Silka alapanyagok. Mész Homok Víz. Xella Magyarország Kft. 2 Silka Silka alapanyagok Mész Homok Víz 2 Gyártástechnológia Az alapanyagok - homok - mész - víz Keverés Előérlelés Utókeverés Préselés Minőség ellenőrzés Gőzszilárdítás Csomagolás Feliratozás Kiszállítás

Részletesebben

Az év újdonsága a Hosszú Sikerre építôknek!

Az év újdonsága a Hosszú Sikerre építôknek! Az év újdonsága a Hosszú Sikerre építôknek! Energiatudatos csúcstégla a XXI. század emberének 12-15%-kal hatékonyabb hôszigetelõ képesség koncentrált hôtárolás környezetbarát és energiatakarékos POROTHERM

Részletesebben

Ytong építési rendszer elemei

Ytong építési rendszer elemei építési rendszer elemei Pef előfalazó lap Pfe furatos elem Pke koszorúelem Pu zsaluelem Peá elemmagas áthidaló 600 200 50 600 200 75 600 200 300 furat d=200 Pke 100 600 200 50+50 600 250 50+50 600 300

Részletesebben

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője

A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák. Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője A falazat kiválasztása, hőszigetelési praktikák Tóth Zsolt, az é z s é kft. ügyvezetője Miért téglából építünk? - évezredek óta használjuk - az első mesterséges építőanyag - tartós - időjárásálló - nagy

Részletesebben

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes augusztus 1-jétől

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes augusztus 1-jétől Megoldás ra Porotherm árjegyzék Érvényes 2018. augusztus 1-jétől Megoldás ra Területi képviselők Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megyék Nyugat-Budapest, Nyugat- Pest megye, Nógrád megye Kelet-Budapest, Kelet-Pest

Részletesebben

Silka mészhomoktégla KIVONAT A XELLA MAGYARORSZÁG KFT. SILKA ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓBÓL KIZÁRÓLAG OKTATÁSI CÉLOKRA

Silka mészhomoktégla KIVONAT A XELLA MAGYARORSZÁG KFT. SILKA ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓBÓL KIZÁRÓLAG OKTATÁSI CÉLOKRA Silka mészhomoktégla KIVONAT A XELLA MAGYARORSZÁG KFT. SILKA ALKALMAZÁSTECHNIKAI ÚTMUTATÓBÓL KIZÁRÓLAG OKTATÁSI CÉLOKRA Silka termékválaszték, alkalmazási területek HM és HML teherhordó és akusztikus falazóelemek

Részletesebben

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe:

Építtetô neve: Tervezô neve: telefonszáma: címe: Építtetô neve: Tervezô neve: Építési engedély szám: Kivitelezés megnevezése: (*) családi ház / sorház / ikerház Kivitelezés helyszíne (címe): Kivitelezést végzô cég neve: Kivitelezést végzô cég címe: telefonszáma:

Részletesebben

Korszerű -e a hő h tá ro s? T th ó Zsolt

Korszerű -e a hő h tá ro s? T th ó Zsolt Korszerű-e ű a hőtárolás? Tóth Zsolt 1. Mikor beszélünk hőtárolásról? 1.Könnyűszerkezet 2.Nehéz szerkezet 1. Fogalmak? 1. Hőtároló tömeg 2. Hő kapacitás 3. Hővezető képesség 4. Aktív tömeg 5. Hő csillapítás

Részletesebben

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl. Érvényes: 2010. február 1-jétõl

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl. Érvényes: 2010. február 1-jétõl 20%kal jobb hõszigetelõ képesség, 30%kal gyorsabb építés, 100%kal szebb falazat. Porotherm csak PROFIKNAK! és DRYFIX Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Érvényes: 2010. február 1jétõl

Részletesebben

Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől

Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől Energiahatékony falazatok a Wienerbergertől Érvényes: 01. március 1-jétől Energiahatékony építés A hőszigetelés önmagában házunk nem minden energetikai problémáját oldja meg. Az igazán energiahatékony

Részletesebben

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes: március 1-jétől

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes: március 1-jétől Megoldás ra Porotherm árjegyzék Érvényes: 2019. március 1-jétől Területi felosztás Magyarország Koch Kristóf Pap Győző Simigh Attila Herczku Anikó Süveges Gábor Vancsó Tamás Tarjányi Róbert Hartai Károly

Részletesebben

KÖRÖS FALAZÓELEMEK ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

KÖRÖS FALAZÓELEMEK ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ KÖRÖS FALAZÓELEMEK ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Körös falazóelem A KÖRÖS égetett agyag falazóelemekbõl készülõ falszerkezet erõtani tervezése minden esetben egyedi szerkezettervezõi feladat, amit az alkalmazott

Részletesebben

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes: január 1-jétől

Megoldás falazatra. Porotherm árjegyzék. Érvényes: január 1-jétől Megoldás ra Porotherm árjegyzék Érvényes: 2019. január 1-jétől Megoldás ra Területi felosztás Magyarország Koch Kristóf Pap Győző Simigh Attila Herczku Anikó Süveges Gábor Vancsó Tamás Tarjányi Róbert

Részletesebben

www.tolnayvasker.hu Tolnay Vas és Építőanyag Kft. Magasépítési termékek Alkalmazástechnika HU-2071 Páty, Torbágyi út 0134/73 Hrsz

www.tolnayvasker.hu Tolnay Vas és Építőanyag Kft. Magasépítési termékek Alkalmazástechnika HU-2071 Páty, Torbágyi út 0134/73 Hrsz Tolnay Vas és Építőanyag Kft. HU-207 Páty, Torbágyi út 034/73 Hrsz 06 23 343 389, 06 30 7432 688 Nyitva tartás: H-P 07-6, Szo 07-2 www.tolnayvasker.hu Magasépítési termékek Alkalmazástechnika . Zsalukövek

Részletesebben

Megoldás falazatra 2

Megoldás falazatra 2 Megoldás falazatra 2 Mitől okos a tégla? Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nútféderes falazóelemeké.

Részletesebben

A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 12/2013. (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 12/2013. (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 12/2013. (III.28) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 08 Kőműves és hidegburkoló

Részletesebben

Az YTONG építési rendszer elemei

Az YTONG építési rendszer elemei Az YTONG építési rendszer elemei YTONG építési rendszer elemei YTONG vasalt tetőpalló DA Szélesség: 600 és 625 Vastagság: 200, 240, 300 Hossz: 600-6000-ig YTONG teherhordó áthidaló Ptá Szélesség: 125/175

Részletesebben

Családi ház Porothermbõl

Családi ház Porothermbõl Családi ház Porothermbõl A WIENERBERGER Téglaipari zrt. - EN ISO 9001: 2000 szerint tanúsított Minõségirányítási Rendszert mûködtet CSALÁDI HÁZ A POROTHERM ÉPÍTÉSI RENDSZERBÕL A WIENERBERGER Téglaipari

Részletesebben

Á R L I S T A. 01 Falazó tégla termékek (FT) Tömör téglák ForrásTégla kisméretű tömör tégla

Á R L I S T A. 01 Falazó tégla termékek (FT) Tömör téglák ForrásTégla kisméretű tömör tégla Á R L I S T A Tapolcafői Téglaipari Kft. 8598 Pápa-Tapolcafő, Tóradülő utca Hrsz.: 9075/2 Telefon: +36 89 318 343 Telefax: +36 89 319 057 info@forrastegla.hu www.forrastegla.hu Érvényes: 2018.02.20-tól

Részletesebben

Fertőszéplaki Téglaipari Kft. 9436 Fertőszéplak, Gyártelep Adószám: 11131638-2-08. Árjegyzék. m 2 igény: falvastagság - db

Fertőszéplaki Téglaipari Kft. 9436 Fertőszéplak, Gyártelep Adószám: 11131638-2-08. Árjegyzék. m 2 igény: falvastagság - db Árjegyzék KISMÉRETŰ TÖMÖR TÉGLA Kültéri sima 101,00 128,27 Kültéri hagyományos (rusztikus) 12-50 90,00 114,30 Nagyszilárdságú 25-100 390 86,00 109,22 38-150 I. o. 61,00 77,47 II. o.. 25 x 12 x 6,5 cm 55,00

Részletesebben

Fehér Szerkezetek 2013 konferencia. Xella Magyarország Kft.

Fehér Szerkezetek 2013 konferencia. Xella Magyarország Kft. Fehér Szerkezetek 2013 konferencia Április 25. Május 7. Május 14. Május 21. Május 23. Budapest Salgótarján Veszprém Pécs Debrecen Xella Magyarország Kft. 1 Újdonságok a Xella termékpalettáján 1. Ytong:

Részletesebben

Termékünk a TÉGLA. Cégünk a Baranya-Tégla Kft. A tégla előnyei

Termékünk a TÉGLA. Cégünk a Baranya-Tégla Kft. A tégla előnyei ünk a TÉGLA Cégünk a Baranya-Tégla Kft. A tégla előnyei A Baranya-Tégla Kft. 1994-ben alakult meg a Baranya-Tolna megyei Tégla- és Cserépipari Vállalat jogutódjaként. Száz százalékban magyar tulajdonú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Wienerberger termékek forgalomba hozatala 2013. július 01-től

TÁJÉKOZTATÓ. Wienerberger termékek forgalomba hozatala 2013. július 01-től TÁJÉKOZTATÓ Wienerberger termékek forgalomba hozatala 2013. július 01-től A Wienerberger zrt. a megváltozott jogszabályi környezetnek eleget téve a 2013. július 01-től gyártott termékeihez teljesítmény

Részletesebben

Alkalmazástechnikai és tervezési útmutató

Alkalmazástechnikai és tervezési útmutató BAKONYTHERM Alkalmazástechnikai és tervezési útmutató Alkalmazási előnyök természetes anyagokból készül, költségtakarékos beépítés, a legkönnyebb elemmagas áthidaló, így a felhelyezése is könnyebb, az

Részletesebben

www.leier.hu BIZTONSÁG ÉS STABILITÁS ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉGETETT KERÁMIA FALAZÓRENDSZEREK

www.leier.hu BIZTONSÁG ÉS STABILITÁS ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉGETETT KERÁMIA FALAZÓRENDSZEREK www.leier.hu BIZTONSÁG ÉS STABILITÁS ENERGIAHATÉKONYSÁG ÉGETETT KERÁMIA FALAZÓRENDSZEREK Hagyomány, innováció, szakértelem a biztonságos és stabil otthonokért Leier 30 Magyarországon éve A Leier cégcsoport

Részletesebben

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek YTONG és YTONG MULTIPOR anyagok használatával Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek Tartalomjegyzék: 1) Környezetbarát termék 2) Hőtechnika:

Részletesebben

BAKONYTHERM TERMÉKKATALÓGUS

BAKONYTHERM TERMÉKKATALÓGUS BAKONYTHERM TERMÉKKATALÓGUS Cég ismertető A Pápateszéri Téglagyár a Bakony hegység lábánál, Pápa városától 0 km-re található. Családi vállalkozásként, két testvér alapította 1-ban. Pápateszéren a téglagyártás

Részletesebben

2011.11.08. 7. előadás Falszerkezetek

2011.11.08. 7. előadás Falszerkezetek 2011.11.08. 7. előadás Falszerkezetek Falazott szerkezetek: MSZ EN 1996 (Eurocode 6) 1-1. rész: Az épületekre vonatkozó általános szabályok. Falazott szerkezetek vasalással és vasalás nélkül 1-2. rész:

Részletesebben

PÓRUSBETON FALAZÓELEMEK

PÓRUSBETON FALAZÓELEMEK PÓRUSBETON FALAZÓELEMEK STALOWA WOLA S.A. PÓRUSBETON FALAZÓELEMEK Tisztelt érdeklődő SOLBET STALOWA WOLA S.A. 50 évnyi tapasztalatot ötvöz intenzív korszerűsítéssel. Ügyfeleik érdekében nagyon sok figyelmet

Részletesebben

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése Küszöbön a felújítás! E-learning sorozat Xella Magyarország Kft. ásványi hőszigetelő lapok anyagjellemzők Ásványi és tömör Magasfokú hőszigetelőképesség Természetes

Részletesebben

Árlista Érvényes 2008. március 1-jétől

Árlista Érvényes 2008. március 1-jétől Árlista Érvényes 2008. március 1-jétől SILKA burkoló téglák (Vámtarifaszám: 68 10 111 000) Terméktípus Méret (mm) H M Sz Ft / db m 3 / raklap db / raklap Cikkszám SILKA-VB 30 250 65 30 33,- 0,585 1200

Részletesebben

BAKONYTHERM 10-es válaszfal nyílásáthidaló

BAKONYTHERM 10-es válaszfal nyílásáthidaló BAKONYTHERM 10-es válaszfal nyílásáthidaló Alkalmazástechnikai és tervezési útmutató Alkalmazási előnyök természetes anyagokból készül, költségtakarékos beépítés, kedvező teherbírás, a teherbírási táblázatok

Részletesebben

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1

Fehér Szerkezetek - 2014. Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Május 8. Május 13. Május 15. Május 20. Május 27. Budapest Debrecen Veszprém Hódmezővásárhely Győr Xella Magyarország Kft. 1 Fehér Szerkezetek - 2014 Program: 09.00-09.30: Követelmények

Részletesebben

Előadó neve Xella Magyarország Kft.

Előadó neve Xella Magyarország Kft. ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT Főtámogató Szervezők Homlokzati falszerkezetek belső oldali hőszigetelése ásványi hőszigetelő lapokkal Előadó neve Xella Magyarország Kft. hőszigetelő lapok anyag jellemzők

Részletesebben

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db...

1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db... 1. oldal 1 32-000-2.1 (2) ÖN Vízszintes tartószerkezeti elem bontása és kiemelése, vasbeton gerenda vagy áthidaló, 0,10 t/db tömegig 4 db............ 2 33-000-21.1.1.2.2.1 (23) ÖN Válaszfal bontása, égetett

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 34 582 14 Kőműves Tájékoztató

Részletesebben

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező)

TERVEZŐI NYILATKOZAT. Budapest és Pest Megyei Mérnök kamara: T (tartószerkezeti tervező) TERVEZŐI NYILATKOZAT 1 Építtető: Balatonboglár Városi Önkormányzat 8630 Balatonboglár, Erzsébet u.11. Építés helye: 8630 Balatonboglár, Attila u. Hrsz 423 Tervezett szerkezet: Ravatalozó épület Vezető

Részletesebben

A teljesítménynyilatkozatok tartalma, felhasználása és gyakorlati buktatói.

A teljesítménynyilatkozatok tartalma, felhasználása és gyakorlati buktatói. A teljesítménynyilatkozatok tartalma, felhasználása és gyakorlati buktatói. 2014 Előadó: Nyíri Csaba tűzvédelmi szakértő Elérhetőség: Tel: 20-261-79-37 e-mail:nyiri@t-online.hu Web:nyirituzvedelem.hu 1

Részletesebben

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR

Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek. YTONG és YTONG MULTIPOR Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek YTONG és YTONG MULTIPOR anyagok használatával Környezetbarát, energiahatékony külső falszerkezetek Tartalomjegyzék: 1) Környezetbarát termék 2) Hőtechnika:

Részletesebben

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása

GLEN R FALSZERKEZET FÖDÉM 39 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET 41 CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET. 180 m 2 LOGLEN favázas mintaház fázisainak bemutatása FALSZERKEZET FÖDÉM CM-ES TÖMÖR, HOMOGÉN FALSZERKEZET KÜLSŐ ÉS BELSŐ VAKOLÁST NEM IGÉNYEL cm Acél vázszerkezet 0, cm Feltöltő nyílások Ø 8 cm cm cm Üvegszövet háló Burkolat 7 7 8 9 CM-ES FÖDÉMSZERKEZET

Részletesebben

Érvényes 2014. július 1-jétől. Árlista

Érvényes 2014. július 1-jétől. Árlista Érvényes 2014. július 1-jétől Árlista Tartalom Bevezető... 5 Külső falszerkezeti megoldások... 6 Válaszfal megoldások... 8 Felújítás, átépítés és tetőtér... 10 Külső oldali hőszigetelő rendszer... 12 Silka

Részletesebben

Műszaki adatkatalógus

Műszaki adatkatalógus Műszaki adatkatalógus Silka termékválaszték, falazóelem típusok Silka teherhordó, térhatároló falazó elemek Típus Jel Méret H M Sz Forma alkalmazási terület Nyomószilárdsági Testsűrüségi (kg/m 3 ) Legnagyobb

Részletesebben

A munka leírása: Polgármesteri Hivatal homlokzat felújítási munkálatai.

A munka leírása: Polgármesteri Hivatal homlokzat felújítási munkálatai. Név Cím Tel: Fax: Email: Név : Nemesnádudvar Község Önkormányzata Cím : 6345 Nemesnádudvar Dózsa György Tér 1. Hrsz.: 267 Kelt: Szám Készítette A munka leírása: Polgármesteri Hivatal homlokzat felújítási

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 29/2016. (III.26) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 29/2016. (III.26) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII.27) NGM rendelet a 29/2016. (III.26) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 34 582 14 Kőműves Tájékoztató A

Részletesebben

Építő- és anyagmozgatógép kezelője 31 582 06 0100 31 03 Építési anyagelőkészítő gép kezelője

Építő- és anyagmozgatógép kezelője 31 582 06 0100 31 03 Építési anyagelőkészítő gép kezelője A 10/007 (II. 7.) SzMM rendelettel módosított 1/006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Xella szerkezetek a gyakorlatban

Xella szerkezetek a gyakorlatban Az alaptól a belsőépítészetig Xella szerkezetek a gyakorlatban Xella Magyarország Kft. 2011 május Külső határoló szerkezetek P2-0,5 NF+GT 600x200x250 U=0.44 W/m2K P2-0,5 NF+GT 600x200x300 U=0.37 W/m2K

Részletesebben

Építőanyagok gyakorlat. Építési kerámiák és falazóanyagok

Építőanyagok gyakorlat. Építési kerámiák és falazóanyagok Építőanyagok gyakorlat Építési kerámiák és falazóanyagok Égetett agyagtéglák és vázkerámiák kisméretű tömör tégla kevés és soklyukú égetett téglák soklyukú blokktéglák és falazóelemek vázkerámia kézi falazóblokkok

Részletesebben

Válassza a nyugalmat! POROTHERM Profi 25 HG hanggátló tégla

Válassza a nyugalmat! POROTHERM Profi 25 HG hanggátló tégla Válassza a nyugalmat! POROTHERM Profi 25 HG hanggátló tégla Válassza a nyugalmat! Építse be a POROTHERM Profi 25 HG hanggátló téglát! ALKALMAZÁSI ELŐNYÖK: 25 cm vastagságban kielégíti a lakások közti akusztikai

Részletesebben

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak

Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak www.thermo-block.hu Szakmai kérdések: 06 20/350-6750 Értékesítés: 06 20/364-3843 Közel nulla energiaigényű A+ energiaosztályú Passzívházak építési rendszere 60-70%-os energia megtakarítás Nem kell utólagos

Részletesebben

ÉPSZERK / félév

ÉPSZERK / félév ÉPSZERK-5 2015/2016. 2. félév NAGY MAGASSÁGÚ VÁLASZFALAK KÜLÖNLEGES VÁLASZFALAK Előadó JUHARYNÉ DR. KORONKAY ANDREA egyetemi docens BME ÉPÜLETSZERKEZETTANI TANSZÉK CSARNOK VÁLASZFAL RAKTÁR CSARNOKTÉR FELADAT

Részletesebben

Megoldás falazatra. Tűzvédelem téglával, egyszerűen. Érvényes: szeptember 15-től

Megoldás falazatra. Tűzvédelem téglával, egyszerűen. Érvényes: szeptember 15-től Megoldás falazatra Tűzvédelem téglával, egyszerűen Érvényes: 2017. szeptember 15-től Bevezető A tégla tűzvédelmi szerepe annak létrejötte óta elvitathatatlan. Anyagánál fogva égetett agyag, szerves, éghető

Részletesebben

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések

Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések Fókuszban az energiahatékonyság Érezze magát egy életen át komfortosan korszerűen hőszigetelt otthonában! www.wienerberger.hu Az energiahatékonyság kötelező

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghetõ hõ- és hangszigetelõ ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek.

Ismertetõjegyek. Nyomószilárdság Stabil, masszív házat építeni értékálló befektetés. Az YTONG épületek a biztonságot nyújtják Önnek. Építési 1 x1 2 Ismertetõjegyek 3 Tartalomjegyzék Az YTONG ismertetõjegyek.........................................3 Bevezetõ.........................................................4 Az YTONG építési rendszer

Részletesebben

A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása

A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása A falazóelemek megfelelőség-igazolása, a CE jel használata, műszaki követelményeinek európai szabályozása Falazóelemek Törökné Horváth Éva tudományos osztályvezető ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály

Részletesebben

Műszaki adatkatalógus

Műszaki adatkatalógus Műszaki adatkatalógus SILKA ÉPÍTÉSI RENDSZER ELEMEI Silka-HM 200 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 333 199 200 Silka-HM 250 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 248

Részletesebben

LEIERTHERM Égetett kerámia termékek. www.leier.hu

LEIERTHERM Égetett kerámia termékek. www.leier.hu LEIERTHERM Égetett kerámia termékek www.leier.hu É G E T E T T K E R Á M I A É P Í T ŐA N YAG O K Válassza a LEIERTHERM égetett kerámia termékcsaládot, mert: pontos munkát tud végezni munkaidőt takarít

Részletesebben

Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 5 A munka ára 1979478 1138385

Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 5 A munka ára 1979478 1138385 Ssz Megnevezés Mérték Összeg [1] mérték [1] összeg 1 Építmény közvetlen költségei 1355449 788768 1.2 Akadályoztatási költség 0% 0 0% 0 1.3 Építés közvetlen költségei 1355449 788768 2.1 Árkockázati fedezet

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS FŐÖSSZESÍTŐ

KÖLTSÉGVETÉS FŐÖSSZESÍTŐ 1/7 oldal Ajánlatadó Kft 1111 Budapest, Megrendelő Zrt 1222 Budapest, Munkahely: Budapesti családi ház építési munkái KÖLTSÉGVETÉS FŐÖSSZESÍTŐ Ssz. Megnevezés Anyagköltség Díjköltség 1 Építmény közvetlen

Részletesebben

Hegedűs Construction Kft.

Hegedűs Construction Kft. Hegedűs Construction Kft. Árlista FONTOS: Minden munkára egyedi árajánlatot adunk ingyenes felmérés után! A táblázatban szereplő árak irányárak, egyszerűbb (haladósabb) munkáknál alacsonyabb, bonyolultabb

Részletesebben

Műszaki adatkatalógus

Műszaki adatkatalógus Műszaki adatkatalógus Silka építési rendszer elemei Silka-HM 200 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 333 199 200 Silka-HM 250 NF+GT teherhordó, hanggátló térelhatároló falazó elem 248

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

EXTRUDÁLT POLISZTIROL

EXTRUDÁLT POLISZTIROL EXTRUDÁLT POLISZTIROL A Fibrotermica SpA társaság extrudált polisztirol lemezt gyárt, melynek neve FIBROSTIR. A FIBROSTIR egyrétegû, kiváló hõszigetelõ képességû sárga színû lemez, alkalmazható mind egyéni

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Kőműves és hidegburkoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 08 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Hogyan válasszunk falazatot?

Hogyan válasszunk falazatot? Hogyan válasszunk falazatot? A WIENERBERGER Téglaipari Zrt. - EN ISO 9001: 2000 szerint tanúsított Minõségirányítási Rendszert mûködtet Tisztelt Építkezõ! "A lényeg, ami nem látszik" - ez volt a WIENERBERGER

Részletesebben

Alkalmazási és tervezési útmutató 2010

Alkalmazási és tervezési útmutató 2010 Alkalmazási és tervezési útmutató 2010 vékony falazóhabarcs illesztés POROTHERM Profi 44 HS saroktégla POROTHERM Profi 44 HS kávatégla feles POROTHERM Profi 44 HS feles extrudált (XPS) polisztirol helye

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Magasépítéstan alapjai 2. Előadás

Magasépítéstan alapjai 2. Előadás MAGASÉPÍTÉSTAN ALAPJAI Magasépítéstan alapjai 2. Előadás BME MET Előadó: 2014/2015 II. szemeszter egyetemi docens, BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék 2. Előadás (TEHERHORDÓ) Falas épületek 1. Bevezetés

Részletesebben

Megoldás falazatra. Hogyan építhetünk közel zéró energiafogyasztású családi házakat téglából? Bartók László - műszaki szaktanácsadó

Megoldás falazatra. Hogyan építhetünk közel zéró energiafogyasztású családi házakat téglából? Bartók László - műszaki szaktanácsadó Megoldás falazatra Hogyan építhetünk közel zéró energiafogyasztású családi házakat téglából? Bartók László - műszaki szaktanácsadó TARTALOM 2020-as energetikai követelmények irányelvei A közel zéró fogalma

Részletesebben

KÖRÖS FALAZÓELEMEK BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

KÖRÖS FALAZÓELEMEK BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ CSERÉP TETÕFOKON! Körös falazóelem KÖRÖS FALAZÓELEMEK A KÖRÖS égetett agyag falazóelemekbõl készülõ falszerkezet erõtani tervezése minden esetben egyedi szerkezettervezõi feladat, amit

Részletesebben

Megoldás falazatra. Wienerberger K+F füzetek Épületfi zika. Titán II. kétszintes családi ház részletes energetikai vizsgálata és kiértékelése

Megoldás falazatra. Wienerberger K+F füzetek Épületfi zika. Titán II. kétszintes családi ház részletes energetikai vizsgálata és kiértékelése Wienerberger K+F füzetek Épületfi zika Titán II. kétszintes családi ház részletes energetikai vizsgálata és kiértékelése Érvényes: 2012. december 1-jétől Külső teherhordó falak Profi technológiával (DRYFIX

Részletesebben

KNAUF tolóajtó-rendszer

KNAUF tolóajtó-rendszer KNAUF tolóajtó-rendszer Tartalom Oldal 1. Változatos ajtószélesség és -magasság 3 2. Gyors és egyszerû szerelés 3 3. A szerelés lépései 4 4. A Knauf tolóajtó-rendszer elônyei 6 5. Tartozékok és kiegészítõk

Részletesebben

Megoldás homlokzatra. Terca termékkatalógus. Érvényes: június 1-jétől

Megoldás homlokzatra. Terca termékkatalógus. Érvényes: június 1-jétől Megoldás homlokzatra Terca termékkatalógus Érvényes: 2019. június 1-jétől Megoldás homlokzatra Terca TERCA termékeink kifejezetten magas esztétikai igényű, vakolat nélküli tégla falfelületek építésére

Részletesebben

Címét lásd a végén. Címét lásd a végén

Címét lásd a végén. Címét lásd a végén Címét lásd a végén Címét lásd a végén Tóth Balázs Tóth Balázs Pontifex: A rómaiak legfontosabb papi testületének tagja. Számuk a köztársaság korában öt, vezetőjük a Pontifex maximus volt. A pontifex eredeti

Részletesebben

2,30 óra/m 2 NETTÓ MUNKADÍJ: 2,30 óra/ m 2 x 1.900.-Ft/ rezsióra díj = 4.370.- Ft/ m 2

2,30 óra/m 2 NETTÓ MUNKADÍJ: 2,30 óra/ m 2 x 1.900.-Ft/ rezsióra díj = 4.370.- Ft/ m 2 JS-1 ZSALUELEMES FÖDÉM A számítás egy 6,60 m fesztávolságú sződligeti családi ház padlásfödéméhez készült JS bennmaradó hőszigetelő zsaluzóelemekkel kialakított alulbordás monolit vasbeton lemezfödémről.

Részletesebben

FELHASZNÁLHATÓSÁGA EGYEDÜLÁLLÓAN SOKRÉTÛ

FELHASZNÁLHATÓSÁGA EGYEDÜLÁLLÓAN SOKRÉTÛ a téglakó TÉGLAKÔ AZ ÚJ TERMÉK RENDKÍVÜL ELÔNYÖS TULAJDONSÁGOKKAL BÍR Mint egy igazi, klasszikus tégla a boldog békeidôkbôl, csak épp fagyálló és kopásálló. Új gyártási eljárás. Új árképzés. Új magyar

Részletesebben

TMKEMegoldás falazatra TMKE TMKE TMKE. Téglaszerkezetek kialakítása igazolásuk. Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt.

TMKEMegoldás falazatra TMKE TMKE TMKE. Téglaszerkezetek kialakítása igazolásuk. Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt. Megoldás falazatra Téglaszerkezetek kialakítása igazolásuk Orbán Imre termékfejlesztési mérnök Wienerberger zrt. TARTALOM OTSZ KÖVETELMÉNYEK FÜGGŐLEGES SZERKEZETEK FALAZÓELEM - FALAZAT HAGYOMÁNYOS FAL

Részletesebben

Vasbeton födémek. Az előregyártott vasbeton födémek elemei nem a helyszínen hanem az előregyártó üzemekben készülnek. Előnyeik:

Vasbeton födémek. Az előregyártott vasbeton födémek elemei nem a helyszínen hanem az előregyártó üzemekben készülnek. Előnyeik: Betontermékek Vasbeton födémek Az előregyártott vasbeton födémek elemei nem a helyszínen hanem az előregyártó üzemekben készülnek. Előnyeik: Jobb minőség Termelékenység emelkedése a gépesítésnek köszönhetően

Részletesebben

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól

Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A fenntarthatóság iránt elkötelezett építészetért Műanyag nyílászárók a SCHÜCO-tól A SCHÜCO rendszer műanyag nyílászárói a hazai piacon is egyre nagyobb teret és elismerést nyernek, hiszen előnyös tulajdonságaikkal,

Részletesebben

Hagyomány, innováció, szakértelem

Hagyomány, innováció, szakértelem www.leier.hu Hagyomány, innováció, szakértelem a biztonságos és stabil otthonokért A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970- től döntően

Részletesebben

POROTHERM Profi és DRYFIX extra

POROTHERM Profi és DRYFIX extra POROTHERM Profi és DRYFIX extra Egyszerű és gyors falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertől Érvényes: 2012. január 1-jétől WB_Profi_Prosi_2012_210x297mm_press.indd 1 2012.01.30. 10:30 A POROTHERM

Részletesebben

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini

Vevő. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás. Aljzatbetonozás 9-12cm Vasszerelés,betonozás helyszini Ablak beszerelés Ablak beszerelése redöny szerelés nélkül. Alap készítés helyszini keveréssel. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás helyszini keveréssel. Alap készítés mixer betonnal. Vasszerelés,zsaluzás,betonozás

Részletesebben

VILÁG SZABADALOM. ...több, mint tégla.

VILÁG SZABADALOM. ...több, mint tégla. VILÁG SZABADALOM...több, mint tégla. MAGUNKRÓL Cégünk egy olyan termék gyártását és forgalmazását végzi, mely az építőipari hagyományokat figyelembe véve, az egész világon megoldást jelenthet az építőipar

Részletesebben