ELŐTERJESZTÉS május 24-i rendkívüli ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére"

Átírás

1 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az önkormányzat víziközmű-szolgáltatási feladatainak ellátása a jövőben Előterjesztő: Szabó Loránd polgármester Készítette: Önkormányzati és Szervezési Iroda Tárgyalta: Városgazdálkodási Bizottság Pénzügyi Bizottság Tanácskozási joggal meghívott: Szücs István ügyvezető, Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. Költségvetési, pénzügyi-gazdálkodási szempontból ellenőrizte: Kovács Gyula irodavezető, Városgazdálkodási Iroda Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Gábor Ferenc jegyző

2 Tisztelt Képviselő-testület! A decemberben elfogadott víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvény (a továbbiakban: Vkszt.) megteremti a víziközmű-szolgáltatás kereteit és alapelveit. A törvény célja a nemzeti víziközmű vagyon védelme, a víziközműszolgáltatási ágazatokban a fenntartható fejlődés, a fogyasztóvédelem széles körű érvényesülését szolgáló víziközmű-szolgáltatási feltételek biztosítása és az átlátható szabályozás. A jövőben víziközmű-szolgáltatást a Magyar Energia Hivatal által kiadott engedély alapján lehet végezni. Az engedély kizárólagos jogot biztosít és kötelezettséget jelent az engedélyben meghatározott ellátási területen víziközmű-szolgáltatás nyújtására. A július 1-én víziközmű szolgáltatást végző köteles május 31-ig víziközműszolgáltatói működési engedély iránti kérelmet benyújtani a Hivatalhoz. A július 1-én működő, víziközmű-szolgáltatást végző gazdálkodó szervezet a kérelem jogerős elbírálásáig jogosult a Vkszt. szerint engedélyköteles tevékenységét a törvényben előírtak szerint folytatni. A Hivatal a víziközmű szolgáltató részére első alkalommal legalább felhasználói egyenérték elérése esetén is kibocsáthatja a működési engedélyt. Az így kibocsátott engedélyt a Hivatal visszavonja december 31. napjával, ha a felhasználói egyenérték nem éri el a et, december 31. napjával, ha a felhasználói egyenérték nem éri el a et. Tolna megyében a Vkszt. követelményeinek való megfelelés érdekében két irányban indult el szerveződés: - Szekszárd központtal 19 település társulási megállapodást kötött, a létrehozott társulás pedig egyszemélyes zártkörűen működő részvénytársaságot alapított a víziközmű-szolgáltatás végzésére, - Paks vezetésével a Paksi Vízmű Kft. átalakításával regionális víziközmű-szolgáltató társaság került létrehozásra, amelyhez számos település csatlakozott. 1. Sió- és Duna-Menti Regionális Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás december 2-án tartott alakuló ülésen Szekszárd vezetésével 19 települési önkormányzat létrehozta a Sió- és Duna-Menti Víziközmű és Közszolgáltatási Társulást (székhelye: 7100 Szekszárd, Béla Király tér 8., képviseletre jogosult: Ács Rezső elnök), melyet a Magyar Államkincstár december 15-én a törzskönyvi nyilvántartásba bejegyzett. A jogi személyiséggel rendelkező társulás alapító tagjai: Aparhant, Bogyiszló, Báta, Decs, Dunaföldvár, Fadd, Felsőnána, Grábóc, Harc, Keszőhidegkút, Kisszékely, Kéty, Regöly, Simontornya, Szakály, Szárazd, Szekszárd, Zomba, Őcsény települési önkormányzatok. A társulás december 15-én egyedüli részvényesként megalapította 5 millió Ft jegyzett tőkével a Sió- és Duna-Menti Víziközmű Regionális és Közszolgáltató Zrt-t. (székhelye: 7100 Szekszárd, Epreskert u. 9.; cégjegyzékszáma: Cg ; képviseletre jogosult: Artim Andrásné vezérigazgató.) A Zrt-t december 16-án jegyezte be a Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága.

3 A társulási tanács április 2-i ülésén arra való tekintettel, hogy a társuláshoz a Sió- és Duna-menti területeken túli önkormányzatok is csatlakozni kívánnak Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás elnevezésre, a Zrt. nevét pedig Egyesült Regionális Víziközmű és Közszolgáltatási Zrt. elnevezésre módosította. A társulási tanács elfogadta az új tagok csatlakozása miatt szükségessé vált társulási megállapodás módosítást is. A Társuláshoz csatlakozó önkormányzatok: Alsónyék, Alsónána, Bátaapáti, Bátaszék, Bikács, Csanytelek, Csongrád, Diósberény, Felgyő, Fürged, Gyönk, Kistormás, Kölesd, Mórágy, Murga, Pörböly, Sárpilis, Szakadát, Szálka, Tolna, Tömörkény, Udvari, Várdomb, Varsád. (1. számú melléklet: az 1. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt társulási megállapodás tervezete). A társulás tagjai a társulás és a Zrt. működése érdekében szindikátusi megállapodást kötnek (2. számú melléklet). A szindikátusi megállapodás szerint a társulás tagjai a víziközmű-szolgáltatás érdekében vagyonkezelési szerződéssel a társulás használatába adják a víziközmű vagyont, amely azt továbbadja a Zrt. részére használatba, a cég pedig használati díjat fog fizetni a társulási tagoknak. A Zrt. működésének megkezdésekor melynek tervezett ideje május 1. a szükséges alaptőke mértékét az ellátandó terület nagyságának figyelembevételével 200 millió Ft-ban határozták meg, amelyet átmenetileg a jelenlegi közszolgáltatók biztosítanak majd a szolgáltatás megkezdésekor. A megállapodás rögzíti, hogy a társulás december 31-ig a tagok ellátási területére vonatkozó üzemeltetési szerződést megköti a Zrt.-vel, amely a korábbi üzemeltetési szerződések megszűnésével egyidejűleg május 1. napján lép hatályba. A Zrt. fióktelepeket hoz létre a jelenlegi szolgáltatók székhelyén és azokat üzemegységként működteti, a víziközmű-szolgáltatásban dolgozó alkalmazottakat átveszi. Az üzemegységek dolgozóinak létszámát az érdekelt tagok határozzák meg, a társulás tagjai megállapodnak, hogy a Zrt. által továbbfoglalkoztatott dolgozók munkaviszonya május 1-től 5 éven belül rendes felmondással csak az üzemegység vezetőjének hozzájárulásával szüntethető meg. A Zrt. felett a tulajdonosi jogokat a társulás elnöksége gyakorolja. A Zrt. működése során felmerülő közös költségek fedezésére a társaság működési alapot, illetve havaria alapot hoz létre. 2. Mezföldi Regionális Víziközmű Kft. Paks február 10-én tartott egyeztetést a regionális víziközmű-szolgáltató társaság szervezésével kapcsolatban, melyet követően lépéseket tettek a koncepció megvalósítására. A koncepció a Vkszt. követelményeinek teljesítésére az önkormányzatok közös tulajdonában lévő gazdasági társaság létrehozását javasolja, az együttműködés módja egy már létező társasághoz való csatlakozás. Paks befogadó társaságnak a Paksi Vízmű Kft-t javasolta. Az új szolgáltató működési alapelvei:

4 - tiszta profil: a társaság kizárólag víziközmű-szolgáltatással foglalkozna, az egyéb tevékenységeket ki kell szervezni; - tulajdon, társasági képviselet: az ellátásért felelős önkormányzatnak legyen beleszólása a szolgáltató működésébe, a társaságon belül a tulajdoni arány a fogyasztói egyenérték és az apportált vagyon alapján kerül meghatározásra; a szavazati arány a tulajdoni hányad és a kisebbségi tulajdonosok védelmének elve határozza meg; - megfelelő szolgáltatási színvonal: a szolgáltató társaság olyan műszakigazdasági rendszert működtessen, amellyel a szolgáltatás színvonalának megfelelőségét biztosítani tudja; - elfogadható szolgáltatási díj és költségmegtérülés elve: a társaság a profit maximalizálása helyett a költségek minimalizálását tartja szem előtt. - foglalkoztatás: a jelenlegi alkalmazottak továbbfoglalkoztatása a szolgáltatási területen meghatározott ideig. Paks jelentős szerepet vállal az előkészületekhez szükséges szellemi és anyagi erőforrások előteremtésében. A társaságalapítási és szervezési feladatok (szervezési és jogi munkák, műszaki és előkészítési munkák, gazdálkodás, támogatás) végrehajtását év végéig tervezik. Ehhez professzionális menedzsmentre van szükség, melynek költségeit Paks meg tudja előlegezni, ezért a csatlakozó önkormányzatok a szervezéssel Paks Város Önkormányzatát bízzák meg. A víziközmű vagyon tulajdonosi viszonyait tekintve elérő állapotok vannak az egyes önkormányzatok esetében, amelyet az átalakulás során rendezni kell, ennek figyelembevételével a tervezett menetrend: - a csatlakozásról való döntés, - a szerződések rendezése a jelenlegi és az új szolgáltatóval, - decemberig a szolgáltatás megszervezése, a működtető és a víziközmű vagyon rendezése. A tervek szerint a csatlakozó önkormányzatok a Vkszt. 5. (1) bekezdése alapján a víziközmű-szolgáltató által a Magyar Energia Hivatal részére fizetendő felügyeleti díjnak (felhasználói egyenérték x 150,- Ft) megfelelő összegért vásárolhatnak üzletrészt a befogadó társaságban az apportált vagyon értékének figyelembevételével. Az üzletrész vételárát az önkormányzat december 31-ig köteles befizetni. Az önkormányzat üzemeltetési szerződést köt a társasággal, amely átmenetileg alvállalkozói szerződést köt a jelenlegi szolgáltatóval. A Paksi Vízmű Kft. átalakítása érdekében a társaság taggyűlése áprilisban 94 millió Ft alaptőke-emelést hajtott végre, a Kft. nevét Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. elnevezésre módosította és új ügyvezetőt nevezett ki Csapó Sándor személyében. A februári tájékoztató óta 29 település döntött a Paks-Bonyhád tengely mentén létrejövő szerveződéshez való csatlakozásáról (pl. Bonyhád, Daruszentmiklós, Bőszállás, Mezőfalva), ezzel a Kft. 61 ezer felhasználási hellyel rendelkezik.

5 A befogadó társaság jelenlegi és jövőbeli jellemzői: Tulajdonos Saját tőke február decemberre vonatkozó terv Paks Város Önkormányzata, Sárszentlőrinc Község Önkormányzata, Györköny Község Önkormányzata, Madocsa Község Önkormányzata, 90 millió Ft település 90 millió Ft + 15 millió Ft törzstőke emelés (Paks) + apportált működtető vagyon ~ fő Foglalkoztatottak létszáma 75 fő Árbevétel ~ 800 millió Ft ~ 3-5 milliárd Ft Tolna megye + M6 Szolgáltatói terület Paks és környéke melletti Fejér és Pest megyei települések *** A Képviselő-testület március 8-i ülésén háromfős delegációt bízott meg, hogy vizsgálják meg a lehetőségeket és tárgyalásokat folytassanak. A delegáció tagjai: Szücs István, a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetője, Szigethy Istvánt, a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. felügyelőbizottságának elnöke és Kerényi Zsolt alpolgármester. A delegáció a tevékenységéről, a lefolytatott tárgyalásokról vagy a felmért lehetőségekről mindeddig sem engem, sem a Képviselőtestületet nem tájékoztatta, azért javaslom a határozat visszavonását. Július 1-ig az önkormányzatnak el kellene döntenie, melyik szerveződéshez csatlakozik a törvényi feltételek teljesítése érdekében, hiszen a jelenlegi szolgáltató, a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. nem kaphat működési engedélyt. A) alternatíva Határozati javaslat Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a víziközmű szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvényből adódó ellátási kötelezettsége teljesítése érdekében az alábbi döntést hozza: A Képviselő-testület ellátási kötelezettségének teljesítése érdekében a évi CCIX. törvény szerint kinyilvánítja csatlakozási szándékát a Sió- és Duna-Menti Regionális Víziközmű és Közszolgáltatási Társuláshoz, felhatalmazza a polgármestert a csatlakozási szándék továbbítására és a tárgyalások lefolytatására, valamint annak

6 eredménye és az egyéb szükséges döntésekre vonatkozó javaslatok képviselő-testület elé terjesztésére. A Képviselő-testület a 72/2012. (III. 8.) számú határozatát visszavonja. Határidő: június 30. Felelős: Polgármester Végrehajtásért felelős: Önkormányzati és Szervezési Iroda B) alternatíva Határozati javaslat 1. Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a víziközműszolgáltatásról szóló évi CCIX törvényből adódó ellátási kötelezettségének teljesítése érdekében a következőkről nyilatkozik: A Képviselő-testület az önkormányzat ellátási kötelezettségének teljesítése érdekében, a évi CCIX. törvényben foglaltak szerint szándékát fejezi ki, hogy részt vesz egy, az önkormányzatok közös tulajdonában levő regionális víziközmű szolgáltató társaságban az alábbi alapelvek érvényesítésével: Tiszta profil Az egyértelmű elszámolás és átláthatóság miatt a társaság lehetőség szerint kizárólag viziközmű szolgáltatással (TEÁOR 3600, 3700) foglalkozzon, az egyéb tevékenységeket meghatározott időn belül (pl. 1,5 év) ki kell szervezni. Társasági képviselet Az ellátásért felelős önkormányzatnak legyen beleszólása a szolgáltatást nyújtó szervezet működésébe; - A társaságon belüli tulajdoni arányt a fogyasztói egyenérték, az auditált működtető vagyon (apport) és a beolvadó társaság műszaki, gazdasági mutatói fogják meghatározni. - A társaságon belüli szavazati arányt a tulajdoni arány és a kisebbségi tulajdonosokat is védő elvek határozzák meg. Foglalkoztatás Az alkalmazottak továbbfoglalkoztatására meghatározott ideig, lehetőség szerint a jelenlegi szolgáltatási területen vállal garanciát az új társaság, alapításkori létszámstop elrendelése mellett. Szolgáltatási színvonal - Az ellátásért felelős önkormányzatok vállalják, hogy a szolgáltató által fizetett bérleti díjat a viziközmű rendszer felújítására, pótlására fordítják; - A szolgáltató olyan ésszerű folyamatokat és műszaki-gazdasági szervezet működtet, amellyel a szolgáltatás színvonala megfelelőségét biztosítja. Díjképzés

7 A társaság az üzemeltetés és a gazdálkodás biztonságának elsődleges szem előtt tartása mellett, a költségek minimalizálása alapelvének érvényesítésével a szolgáltatási díj alacsony megállapításában érdekelt. Nem a profit maximalizálását, hanem a költségek minimalizálását tartja szem előtt. A Képviselő-testület kijelenti, érdekelt abban, hogy az önkormányzatnak érdemi ráhatása legyen a víziközmű szolgáltatás színvonalára és a díjaira. A Képviselőtestület az együttműködés módjaként elfogadja, hogy egy már működő, ún. befogadó társasághoz csatlakozik. 2. A Képviselő-testület az 1. pontra tekintettel kifejezi szándékát, hogy csatlakozni kíván a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. regionális víziközmű szolgáltató társasághoz, mellyel kész bérleti-üzemeltetési szerződést kötni és abban első ütemben a fogyasztói egyenérték alapján, majd második ütemben a hasznosítható működtető vagyon alapján tulajdont szerezni. A Képviselő-testület a fenti együttműködés operatív feladatainak megszervezésére, az ehhez szükséges szervezési, jogi, gazdasági és műszaki szakértői feladatokat ellátó csoport megbízására felhatalmazást ad Paks város polgármesterének, különös tekintettel az alábbiakra: a működtető vagyon felértékelésére, a vagyonleltár tervezetek egységes elveinek és módjának kidolgozására, ill. ezek elkészítésére; a befogadó társaságban való tulajdonszerzés részleteinek kidolgozására, ill. az új társasági szerződés(ek), valamint üzletrész vásárlási szerződések előkészítésére; a társaság működésének megszervezésére, munkafolyamatainak, belső szabályainak és munkaszervezetének kialakítására. A Képviselő-testület hozzájárul továbbá ahhoz, hogy a fenti feladatok elvégzéséhez az önkormányzat, ill. a többségi tulajdonában levő Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. ügyeiről a Paks város polgármestere által megbízott szakértő(k) részére a csatlakozással összefüggően minden adatot, ill. felvilágosítást megad. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a csatlakozási szándék továbbítására és a tárgyalások lefolytatására, valamint annak eredménye és az egyéb szükséges döntésekre vonatkozó javaslatok képviselő-testület elé terjesztésére. 3. Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. többségi tulajdonosa az alábbiak képviseletére hatalmazza fel az Önkormányzat képviseletében eljáró képviselőt a társaság taggyűlésén: A taggyűlésen javasolja és fogadja el, hogy a Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. a Paks város polgármestere által megbízott szakértő(k) részére a víziközmű-szolgáltatás törvényi feltételeinek eleget téve a Mezőföldi Regionális

8 Víziközmű Kft.-hez való csatlakozás érdekében és azzal összefüggően minden adatot, ill. felvilágosítást adjon meg. 4. A Képviselő-testület a 72/2012. (III. 8.) számú határozatát visszavonja. Határidő: június 30. Felelős: Polgármester, Tóthné Sudár Beáta képviselő Végrehajtásért felelős: Dombóvári és Környéke Víz- és Csatornamű Kft. Önkormányzati és Szervezési Iroda Szabó Loránd polgármester

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok április 20. 201. április 20. Bonyhád Lakó >65 nap Aparhant 1006 49 15 4 1 9 9 10 14 412 11,9 71 6,87 0,82 Bátaapáti 96 5 6 2 15 5 11 21 162 21,6 08 11,6 1,6 Bonyhád 1741 556 178 45 128 102 10 80 171 5568 10,0 9112

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok október 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok október 20. Bonyhád Aparhant 974 15 2 4 3 3 3 1 4 411 3,6 Bátaapáti 415 11 3 7 0 3 3 2 5 160 6,9 Bonyhád 13179 253 40 59 32 51 49 45 57 5547 4,6 Bonyhádvarasd 403 6 2 1 2 0 0 0 1 166 3,6 Cikó 861 26 7 6 4 4 8 4 8

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok november 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok november 20. szintű munkaerő-piaci adatok Bonyhád >65 nap () Aparhant 1021 18 5 1 6 0 41 4,2 746 2,4 0,5 Bátaapáti 418 26 5 8 6 9 5 21 167 15,6 27 8,0 1,6 Bonyhád 160 40 87 64 87 69 79 52 119 5808 5,9 9475,6 0,7 Bonyhádvarasd

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok március 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok március 20. Bonyhád - ra '2017 1 () Aparhant 985 4 6 4 5 5 5 14 411 8, 71 4,8 0,9 Bátaapáti 420 28 2 8 10 7 12 19 159 17,6 18 8,8 1,7 Bonyhád 122 298 41 7 45 48 74 8 90 558 5,4 9086, 0,6 Bonyhádvarasd 407 9 2 2 2

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok július 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok július 20. Bonyhád () Aparhant 1009 22 5 7 0 4 4 4 5,1 74,0 0,7 Bátaapáti 42 26 5 9 8 5 5 16 168 15,5 25 8,0 1,9 Bonyhád 1471 274 52 60 5 67 65 52 82 582 4,7 9256,0 0,7 Bonyhádvarasd 416 7 1 0 0 0 0 0 174 4,0 14

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok január 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok január 20. Bonyhád Aparhant 985 19 2 5 3 5 1 4 6 411 4,6 Bátaapáti 420 12 2 3 3 0 5 0 9 160 7,5 Bonyhád 13322 230 46 47 34 49 54 36 47 5547 4,1 Bonyhádvarasd 407 5 2 0 2 1 0 1 0 166 3,0 Cikó 870 23 5 5 3 8 7 7 11

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok december 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok december 20. Bonyhád () Aparhant 985 14 1 1 2 5 0 4 5 411 3,4 713 2,0 0,5 Bátaapáti 420 13 3 4 3 1 5 1 10 159 8,2 318 4,1 1,1 Bonyhád 13322 199 43 43 30 45 51 34 38 5538 3,6 9086 2,2 0,6 Bonyhádvasd 407 6 2 0 3 1 0

Részletesebben

Településszintű munkaerő-piaci adatok február 20.

Településszintű munkaerő-piaci adatok február 20. Bonyhád () Aparhant 947 20 3 4 4 1 3 1 7 414 4,8 665 3,0 0,7 Bátaapáti 385 16 5 6 2 5 5 3 8 161 10,0 295 5,4 1,3 Bonyhád 12982 233 44 51 28 49 58 33 55 5580 4,2 8483 2,7 0,7 Bonyhádvasd 413 3 1 0 1 0 0

Részletesebben

7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére

7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat víziközmű-szolgáltatási feladatainak

Részletesebben

Regionális Víziközmű

Regionális Víziközmű Regionális Víziközmű TERVEZETT PROGRAM: 1. Koncepció ismertetése 10.00 11.00 2. Kérdések, válaszok 11.00 12.00 POLGÁRMESTERI FÓRUM Paks, 2012. február 10. 2012.02.10. REGIONÁLIS VÍZMŰ KONCEPCIÓ 1 MIT MOND

Részletesebben

Bevezetett helyi adók (2013. január 1.)

Bevezetett helyi adók (2013. január 1.) Bevezetett helyi adók (2013. január 1.) Megye kód KSH-kód Település neve lakás Vagyoni típusú adók építményadó nem lakás Ft/m 2 vagy a forgalmi érték %-a telekadó Ft/m 2 vagy a forgalmi érték %-a Magánszemély

Részletesebben

Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó

Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó Tolna megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Alsónána 150 Ft/m2 6000 Ft/év 2 Alsónyék 50 Ft/m2 8000 Ft/év 2000 Ft/fő 1,5 % 3 Aparhant 6500 Ft/év 2% 4 Attala 9000 Ft/év

Részletesebben

Településszintő munkaerı-piaci adatok február 20.

Településszintő munkaerı-piaci adatok február 20. Bonyhád Lakó >65 nap (becsült) korú népes. Aparhant 111 6 8 11 5 0 466 7,7 777 4,6 0,65 Bátaapáti 41 45 5 14 6 11 160 28,1 296 15,20 2,12 Bonyhád 14045 619 218 166 50 186 6147 10,1 9576 6,46 0,90 Bonyhádvarasd

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. 2015. október 28-i RENDES ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. 2015. október 28-i RENDES ülésére A NAPIREND SORSZÁMA: 2. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásának felülvizsgálata E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Döntés az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás megszüntetéséről

Döntés az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás megszüntetéséről Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. február 11-én 18 órakor megtartandó ülésére Az előterjesztés száma: 1/2015. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Döntés az Első

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. . Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Előterjesztő:. polgármester Mellékletek száma: nincs. Képviselő-testületének 2014. év. napján tartandó rendkívüli, nyílt ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Önkormányzat tulajdonában lévő víziközművek

Részletesebben

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról

Döntés a Polgármesteri Konzultációs Fórum létrehozásáról Az előterjesztés száma: 58/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. március 30. napján 18-órakor megtartandó ülésére Döntés a Polgármesteri

Részletesebben

Re-Víz Duna-menti Kft Szekszárd, Epreskert u évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám:

Re-Víz Duna-menti Kft Szekszárd, Epreskert u évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám: Re-Víz Duna-menti Kft. 7100 Szekszárd, Epreskert u. 9. 2015. évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám: 17-09-009021 Re-Víz Duna-menti Kft. 7100 Szekszárd, Epreskert u. 9. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. december 31. 2

Részletesebben

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal

Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony. Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Dr. Ugodi Andrea Járási Hivatalvezető Asszony Iktatószám: TO-04I/30/640-6/2014. Ügyintéző: - Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal SZEKSZÁRD Bezerédj u. 1. 7100 Tárgy: Tájékoztatás kéknyelv betegségről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 27-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Kft. díjkompenzációs igénye Előterjesztő:

Részletesebben

a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 68-74/2014. (XI. 6.) számú határozat. d. rendeletek: - Ügyiratszám:.

a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 68-74/2014. (XI. 6.) számú határozat. d. rendeletek: - Ügyiratszám:. Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 6.-án megtartott (helye: 4275 Monostorpályi, Bajcsy Zs. utca 1/C., Művelődési Ház terme) rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje

Részletesebben

Szolgáltató adatlap - Összes szakma

Szolgáltató adatlap - Összes szakma Szolgáltató adatlap - Összes szakma Általános adatok: Szolgáltató kódja : 501301 Szolgáltató megnevezése : Dombóvári Szent Lukács Kórház Szolgáltató címe : 7200 Dombóvár Kórház utca 39-41. Telefon : 74/564-000

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS december 16-i és december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS december 16-i és december 20-i ülésszakára Delegálás: egyszerű többség Választás: minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Gazdasági társaságok

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (egységes szerkezetben) A TÁRSULÁS ALAPÍTÓ TAGJAI:

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (egységes szerkezetben) A TÁRSULÁS ALAPÍTÓ TAGJAI: TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (egységes szerkezetben) Az alább felsorolt települési önkormányzatok képviselő-testületei elhatározzák, hogy a helyi önkormányzatok társulásairól és együttműködéséről szóló 1997.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat legalább többségi tulajdonában álló gazdasági

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. október 9-én megtartott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. december 14-i rendes ülésére Új napirendi pont 31. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 14-i rendes ülésére Tárgy: Hulladékgazdálkodási tárgyú döntések

Részletesebben

TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 236. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 25-i ülésére. A dombóvári távhőszolgáltatóval kapcsolatos ügyek

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 25-i ülésére. A dombóvári távhőszolgáltatóval kapcsolatos ügyek Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 25-i ülésére Tárgy: A dombóvári távhőszolgáltatóval kapcsolatos ügyek Előterjesztő: Szabó Loránd polgármester

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. május 30-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Tárgy: Margaréta Református Óvoda részére juttatott önkormányzati támogatás visszafizetése

Részletesebben

SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS BELSŐ ELLENŐRZÉSI ÜTEMTERV 2012. évre Jóváhagyta: Misóczki Anikó munkaszervezet-vezető 1 Ellenőrzési stratégia 2012 A belső általános stratégiai célja,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Új napirendi pont 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: A Városháza konyhájának működtetése

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 3901-3/2016. Javaslat a Salgótarjáni Csatornamű Szolgáltató Kft. alapító okiratának módosítására, továbbá a víziközmű működtető vagyon bérleti szerződéseinek

Részletesebben

Új napirendi pont 30. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 30. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 30. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i rendes ülésére Tárgy: Az ÖKO-DOMBÓ Kft. folyószámlahitel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2013. február 14-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2013. február 14-i rendes ülésére 10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 14-i rendes ülésére Tárgy: A Kaposvár TISZK Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 26-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 26-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 26-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dalkia Energia Zrt. KEOP-2012-5.4.0

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 7-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 7-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Minősített többség alapító okirat módosítása ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 7-i rendkívüli ülésére Tárgy: A szőlőhegyi közösségi ház üzemeltetése

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (a módosításokkal egységes szerkezetben) A TÁRSULÁS ALAPÍTÓ TAGJAI:

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (a módosításokkal egységes szerkezetben) A TÁRSULÁS ALAPÍTÓ TAGJAI: TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS (a módosításokkal egységes szerkezetben) Az alább felsorolt települési önkormányzatok képviselő-testületei elhatározzák, hogy Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi

Részletesebben

Tájékoztató a szelektív hulladékszállítás évi rendjéről GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Tájékoztató a szelektív hulladékszállítás évi rendjéről GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Tisztelt Ingatlantulajdonos! GYŰJTSÜNK EGYÜTT SZELEKTÍVEN 2018-BEN IS! Házhoz menő lomtalanítás Társaságunk 2013-ban bevezette az évente egy alkalommal, az ingatlantulajdonossal előre egyeztetett időpontban a háztartásban keletkezett

Részletesebben

Sió- és Duna-menti Víziközmű Regionális és Közszolgáltató Zrt Szekszárd, Epreskert u évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám:

Sió- és Duna-menti Víziközmű Regionális és Közszolgáltató Zrt Szekszárd, Epreskert u évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám: Sió- és Duna-menti Víziközmű Regionális és Közszolgáltató Zrt. 7100 Szekszárd, Epreskert u. 9. 2012. évi BESZÁMOLÓ Cégjegyzékszám: 17-10-001277 Sió- és Duna-menti Víziközmű Regionális és Közszolgáltató

Részletesebben

Siófok Város Önkormányzata. Polgármester

Siófok Város Önkormányzata. Polgármester 1 Siófok Város Önkormányzata Polgármester 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 24. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a

Szám: IV.57-7/ A Közgyűlés felkéri és felhatalmazza a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjét a szerződés megszűnésével egyidejűleg a Szám: IV.57-7/2015. 164/2015.(VIII.18.) határozata Szekszárd városi távfűtő rendszer folyamatos üzemeltetésére, karbantartására és fejlesztésére létrejött vállalkozási szerződés azonnali hatállyal történő

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Új napirendi pont 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Dombóvári Környezet- és Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 29-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Rendelettervezet: minősített többség Határozati javaslat: egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 29-i rendes ülésére Tárgy:

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulások munkaszervezeti, az

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 1-3/2015. (I. 14.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS 2. számú módosítása A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulást alkotó települések önkormányzatai a 2013. június 30-án kelt társulási megállapodást Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Autóbusszal végzett menetrend szerinti helyi személyszállításra szóló közszolgáltatási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA:.. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Fadd és Környéke Gyepmesteri Társulás társulási megállapodása E L Ő T E R J E S Z T É S.. KÖZSÉG/NAGYKÖZSÉG/VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére 10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvár és Környéke Víziközmű-társulat működésével

Részletesebben

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28-i rendes ülésére

3. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-i rendes ülésére Tárgy: A CAMINUS Tüzeléstechnikai Kft. magántulajdonú üzletrészének

Részletesebben

Döntés az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás társulási megállapodásának módosításáról

Döntés az Első Magyar Önkormányzati Víziközmű és Közszolgáltatási Társulás társulási megállapodásának módosításáról Az előterjesztés száma: 92/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. június 25-én, 18-órakor megtartandó ülésére Döntés az Első

Részletesebben

2. számú előterjesztés Minősített többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i rendkívüli ülésére

2. számú előterjesztés Minősített többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i rendkívüli ülésére 2. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Gunaras Zrt. tartozásával és az ellene indított

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a Dombóvár és Környéke Kistérségi Ivóvízminőségjavító

Részletesebben

2014. augusztus 28-i rendes ülésére

2014. augusztus 28-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. augusztus 28-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű Kft.-vel kapcsolatos

Részletesebben

Új napirendi pont 38. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére

Új napirendi pont 38. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Új napirendi pont 38. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár és Környéke Víz- és Csatornamű

Részletesebben

2015. április 30-i rendes ülésére

2015. április 30-i rendes ülésére 31. napirendi pont Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Esztári Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosítása

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ALJEGYZŐJE

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ALJEGYZŐJE SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ALJEGYZŐJE Ikt.szám: IV.286/2013. Tárgy: tájékoztatás Mell.: 1 db Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Polgármester Úr! Szekszárd és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30-án 16 órakor megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt, Csernik József,

Részletesebben

Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 26. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: ÖKO-DOMBÓ Kft. ügyvezetője prémiumfeladatainak

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 14/229-11/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület július 30-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND Ügyiratszám: 14/229-11/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület július 30-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND Ügyiratszám: 14/229-11/2018. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2018. július 30-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A települési víziközmű

Részletesebben

Szükséges lenne azokat az alapvető döntéseket meghozni, amelyek lehetővé teszik a víziközmű szolgáltatók szükséges és elégséges integrációját.

Szükséges lenne azokat az alapvető döntéseket meghozni, amelyek lehetővé teszik a víziközmű szolgáltatók szükséges és elégséges integrációját. Városi Önkormányzat Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 562-095 Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői titkárság Az előterjesztés megtárgyalja: Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Pénzügyi

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 66/2017.

Az előterjesztés száma: 66/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 66/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. április 19.

Részletesebben

2014. április 24-i rendes ülésére

2014. április 24-i rendes ülésére Új napirendi pont 22. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 24-i rendes ülésére Tárgy: Hozzájárulás az Egyesített Szociális

Részletesebben

1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 1. helyen végzett szállító pontszáma. 2. helyen végzett szállító

1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 1. helyen végzett szállító pontszáma. 2. helyen végzett szállító Ellátott intézmény OM azonosító Ellátott intézmény neve Ellátott intézmény címe Tankerület 1. helyen végzett 1. helyen végzett pontszáma 1. helyen végzett pályázatának benyújtási ideje 2. helyen végzett

Részletesebben

SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS

SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS SZEKSZÁRD ÉS TÉRSÉGE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS Szekszárd és Térsége Önkormányzatai Társulás Társulási Tanácsa 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Elıadó: a Társulás és Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

16. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére

16. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-i rendes ülésére Tárgy: Feladatellátási szerződés kötése a Dombóvár-Tamási (Pári)

Részletesebben

J A V A S L A T. a évi CCIX. törvény és módosításainak megfelelő ÉRV ZRT által tett üzemeltetési ajánlat megtárgyalására

J A V A S L A T. a évi CCIX. törvény és módosításainak megfelelő ÉRV ZRT által tett üzemeltetési ajánlat megtárgyalására PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-113/2012. A javaslat elfogadásához minősített szavazattöbbség szükséges! J A V A S

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 29-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Baranya-Víz Kft. taggyűlési határozatainak jóváhagyása Iktatószám:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere Szám: 15178/2018. Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosításával kapcsolatos döntések meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. április 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. április 26-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 26-i rendes ülésére Tárgy: A Hamulyák Közalapítvány tartozásainak rendezése Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tenkesvíz Kft. Baranya-Víz Zrt.-be történő beolvadása Iktatószám:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/15/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. december 16-i ülésére Tárgy: A) Eplény ivóvízellátó víziközmű-rendszer

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS szeptember 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS szeptember 13-i rendes ülésére 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: Előterjesztő: A József Attila Általános Művelődési

Részletesebben

Tisztelt Társulási Tanács!

Tisztelt Társulási Tanács! 1 Tisztelt Társulási Tanács! A A Víziközmű - szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról megjelent a Kormány 58/2013 (II.27.) Korm. rendelete. A korábban megismert

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 44. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 39. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulás keretében

Részletesebben

Új napirendi pont 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS

Új napirendi pont 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Új napirendi pont 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 21-i rendkívüli ülésére Tárgy: A dombóvári általános iskolák felvételi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-i rendes ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár megjelenése a helyi nyomtatott és elektronikus médiában Előterjesztő:

Részletesebben

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE március 1.

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE március 1. KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK, POLGÁRMESTERI HIVATALOK CÍMJEGYZÉKE 2013. március 1. Sorszám Irányító szám 1.* 7147 Alsónána Kossuth u. 27. 2. 7148 Alsónyék Fő u. 1. 3.* 7186 Aparhant Kossuth u. 34. 4.*

Részletesebben

2015. július 23-i rendkívüli ülésére

2015. július 23-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási NKft. felügyelőbizottsági

Részletesebben

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

JELENTÉS. A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Előterjesztés száma:162/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére Jelentés a lejárt

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 05-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 05-i rendkívüli ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. április 05-i rendkívüli ülésére 5. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzatának az Izsák-Kom Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a 2014. évi civil keretre Előterjesztő:

Részletesebben

16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-i rendes ülésére

16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30-i rendes ülésére Tárgy: Viessmann Technika Dombóvár Kft. közérdekű kötelezettségvállalása

Részletesebben

Dombóvár Város, Szakcs, Lápafő és Várong Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 4-i rendkívüli együttes ülésére

Dombóvár Város, Szakcs, Lápafő és Várong Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 4-i rendkívüli együttes ülésére 1. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város, Szakcs, Lápafő és Várong Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 4-i rendkívüli együttes ülésére Tárgy: A Dombóvári

Részletesebben

Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának. Óvodai ellátására társulási megállapodás

Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának. Óvodai ellátására társulási megállapodás Báta Község Önkormányzatának és Sárpilis Község Önkormányzatának Óvodai ellátására társulási megállapodás Báta és Sárpilis Községek Önkormányzatainak Képviselő testületei, annak érdekében, hogy a Magyarországi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 4-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 4-i rendkívüli ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 4-i rendkívüli ülésére Tárgy: Saját forrás biztosítása a Dombóvár és térsége ivóvízminőség-javító

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 30-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Hamulyák Közalapítvány 2009. évi tevékenységéről Előterjesztő: Horváth Éva

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 2549/2010/HUM. : (53) 360-017 : (53) 360-010 Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 28-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. február 28-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének december 16-i és december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének december 16-i és december 20-i ülésszakára Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: A Dalkia Energia Zrt.-vel gázmotor üzemeltetésére kötött

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 13-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 13-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 15. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Dombóvár és Környéke Kistérségi

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás indítása a Teleki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 5-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 5-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március 5-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 13/2018. (III.5.) Zagyvakörnyéki Települési Szilárdhulladék-gazdálkodás

Részletesebben

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T

Dunaföldvár Város Önkormányzata Száma: 881-13/2012. K I V O N A T 80/2012.(IV.11.) KT. 1./ Dunaföldvár város Önkormányzatának Képviselő-testülete Ráthgéber Lászlónének, a DIT Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, mint megbízottnak, a Dunaföldvár Város Önkormányzata,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 13-án 18 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 13-án 18 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-22/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére Új napirendi pont 29. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére Tárgy: Döntés a helyi menetrend szerinti személyszállítási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 5-i rendes ülésére 13. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 5-i rendes ülésére Tárgy: A Gunaras Gyógyfürdő és Idegenforgalmi Zrt.-vel kapcsolatos

Részletesebben