Abasár Község Önkormányzatának 5/2010. (II. 24.) rendelete a háziorvosi körzetekrıl (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Abasár Község Önkormányzatának 5/2010. (II. 24.) rendelete a háziorvosi körzetekrıl (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)"

Átírás

1 Abasár Község Önkormányzatának 5/2010. (II. 24.) rendelete a háziorvosi körzetekrıl (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Abasár község Önkormányzat képviselı-testülete a helyi önkormányzatról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésének felhatalmazása alapján, figyelemmel az önálló orvosi tevékenységrıl szóló évi II. törvény, valamint a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységrıl szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendeletben foglaltakra a háziorvosi körzetekrıl az alábbi rendeletet alkotja. I. fejezet Általános rendelkezések 1.. Ezen rendelet hatálya kiterjed Abasár község területén azokra a mőködési joggal rendelkezı háziorvosokra, akik területi ellátási kötelezettséget vállalva a) az önkormányzattal, az önkormányzati feladatokat ellátó egészségügyi intézménnyel közalkalmazotti jogviszonyban állnak, b) az önkormányzattal kötött szerzıdés értelmében a feladatokat gazdálkodó szervezeti formában vagy magánorvosként végzik. 2. (1) A község területén kettı háziorvosi körzet mőködik. (2) A háziorvosok személyesés folyamatos orvosi ellátást nyújtanak a község területén az egészségi állapot megırzésére, a betegségek megelızése és gyógyítása céljából. (3) A folyamatos ellátás keretében a háziorvos hetente legkevesebb 15 órát, de munkanapokon naponta legkevesebb 2 órát rendel. (4) Az egyes háziorvosok rendelési idejét a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (5) A háziorvosok kötelesek ellátni az ellátási területükhöz tartozó, hozzá bejelentkezett és általa elfogadott biztosítottakat. (6) Az egyes háziorvosi körzetekhez tartozó ellátási területeket ezen rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (7) A háziorvosok ellátási kötelezettsége kiterjed a rendelési idejükben hozzá forduló személyekre, ha heveny megbetegedésük, vagy krónikus betegségük miatt ellátatlanságuk az egészséget károsító vagy a gyógyulást lassító állapotromláshoz vezethet. (8) A háziorvosok feladataikat rendelıikben, szükség esetén a beteg otthonában látják el.

2 (9) A háziorvosi alapellátás szakmai minimumfeltételeit a 21/1998.(VI. 03.) NM rendelet 12. számú melléklete alapján ezen rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. A 21/1998. (VI. 03.) NM rendeletet a 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelete 3. -a hatályon kívül helyezte, azonban rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépésekor mőködési engedéllyel vagy ideiglenes mőködési engedéllyel rendelkezı egészségügyi szolgáltatók tekintetében - külön jogszabály eltérı rendelkezése hiányában - alkalmazni kell. II. fejezet A háziorvosi alapellátás 3. (1) A gyógyító-megelızı alapellátás keretében a háziorvos feladatkörébe tartozik különösen az egészséges lakosság részére nyújtott tanácsadás és szőrés, a beteg vizsgálata, gyógykezelése, egészségi állapotának ellenırzése, orvosi rehabilitációja, illetve szükség eseté szakorvosi vagy fekvıbeteg gyógyintézeti vizsgálatra, gyógykezelésre történı utalása. (2) A háziorvos feladatkörébe tartozik továbbá: a) a terhes gondozásban való közremőködés, b) a közegészségügyi-járványügyi feladatok ellátása az (5) bekezdésben foglaltak szerint c) az egészségnevelésben és az egészségügyi felvilágosításban való részvétel, d) az életkorhoz kötött szőrıvizsgálatok elvégzése, e) az önkormányzattal kötött szerzıdésben rögzítettek szerint az ügyeleti szolgálatban való részvétel, f) külön engedély alapján a kézi gyógyszertár kezelése, g) külön jogszabályban meghatározott orvosi, orvos szakértıi feladatok, h) külön jogszabályokban foglaltak szerint halott vizsgálat ellátása. (3) A gyermekorvosi ellátás keretében a háziorvos által a (2) bekezdésben foglaltakon túl ellátandó feladtok: a) a csecsemık és gyermekek gyógyító-megelızı alapellátása, beleértve a tanácsadást is, b) az újszülöttek, a veszélyeztetett csecsemık és gyermekek szükség szerint preventív látogatása, c) a gyermekintézetekbe történı felvétel elıtt orvosi vizsgálat, d) gyermekápolás címén a jogosult keresıképtelen állományba vétele. (4) A háziorvos a gyermek- és oktatási intézmények orvosi feladatait, az ügyeletben, készenlétben való részvételt, illetve a keresıképesség elbírálásán, illetve a gyermekápolás címén a jogosult keresıképtelen állományba vételén túlmenı szakértıi tevékenységét külön díjazás ellenében végzi. (5) A háziorvos szükség estén minden olyan közegészségügyi- járványügyi intézkedést megtesz, amely a lakosság egészének megóvása egészében szükséges. (6) A háziorvos külön jogszabályban foglaltak szerint végez: a) védıoltást és azzal kapcsolatos tennivalókat, b) fertızı betegségekkel és fertızés gyanús személyekkel kapcsolatos tevékenységet,

3 c) kórokozó-hordozókkal kapcsolatos tennivalókat, d) ételmérgezések esetén szükséges teendıket. (7) A háziorvos az észlelt közegészségügyi-járványügyi és egészségügyi hiányosságokról és az általa megtett intézkedésrıl az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (a továbbiakban: ÁNTSZ) városi intézetét. III. fejezet Helyettesítés 4. (1) A háziorvosok helyettesítését csak olyan orvos láthatja el, aki a háziorvosi feladatkörre elıírt személyi feltételeknek megfelel. (2) A háziorvos helyettesítése a munkajogi rendelkezések szerint történik, a helyettesítésre az önkormányzattal kötött szerzıdésben külön ki kell térni. (3) A területi ellátási kötelezettséggel mőködı háziorvos az önkormányzattal kötött megállapodásban rögzítettek szerint a helyettesítést abban a rendelıben is elláthatja, ahol egyébként tevékenységét végzi. Háziorvosi tevékenység esetén az indokolt eset fennállásáról a helyettesítı háziorvos kezdeményezésére az ÁNTSZ városi intézete lehetıség szerint az érintettek véleményének figyelembevételével dönt, amelyrıl területi ellátási kötelezettség esetén tájékoztatja az önkormányzatot is. IV. fejezet Egyéb rendelkezések 5. (1) A háziorvosi tevékenység egészségbiztosítása a tevékenységet végzı orvos feladata. (2) A háziorvosi tevékenység szakmai felügyeletét az ÁNTSZ felügyelı szak fıorvosai látják el. Az ügyelet ellátása 6. (1) A háziorvosi feladatok munkaidın kívüli ellátására ügyeleti szolgálatot vagy készenlétet kell szervezni, illetve az a külön jogszabály szerint központi ügyelet útján kell ellátni. (2) Összevont ügyeleti szolgálat a háziorvosoknak a sürgıs orvosi tevékenységek elvégzése céljából a szervezet olyan szolgálata, amelyet az abban részt vevı háziorvosok a kijelölt orvosi rendelıre telepítve látják el. (3) Készenlét a háziorvosnak munkanapokon sürgıs orvosi tevékenységek elvégzése céljából történı rendelın kívüli rendelkezésre állása, amennyiben a fenti bekezdésben meghatározott feltételek nem biztosíthatók.

4 (4) A központi ügyeleti, az összevont ügyeleti szolgálatot és a készenlétet a területi ellátási kötelezettséggel mőködı háziorvos és önkormányzattal, illetve intézményével kötött szerzıdésnek megfelelıen látja el. (5) Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatra beosztott orvos akadályoztatása esetén jelentési kötelezettség mellett maga gondoskodik helyettesítésérıl, ha ez nem lehetséges, az ügyelet, illetve készenlét megkezdése elıtt legalább 6 órával kéri más orvos kijelölését az ÁNTSZ városi intézetétıl. (6) Az ügyeleti szolgálat, illetve készenlét rendjét a rendelıben, illetve azon kívül kifüggesztett, folyamatosan olvasható tájékoztatón kell közölni a lakossággal. 7. (1) Az ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítı orvos a) orvosi ellátásban részesíti: - a rendelıben megjelent járó beteget, sérültet, - hívásra lakáson, szálláson a fekvıbeteget, sérültet - heti pihenınapon és munkaszüneti napon a folyamatos gyógykezelésre szoruló beteget, b) gondoskodik: - a kórházi, szakorvosi ellátásra szoruló beteg kórházi beutalásáról, szakorvosi vizsgálatra, gyógykezelésre utalásáról, - szükség esetén a betegnek az illetékes intézetbe történı szállításáról, c) külön jogszabály szerint igazolja a beteg keresıképtelenségét, d) hatósági megkeresésre vagy a sérült kérelmére orvosi látleletet készít, és azt kiadja a hatóság részére, illetıleg a külön jogszabályban foglalt térítési díj megfizetését követıen a sérültnek, e) hatósági megkeresésre a betegnél (sérültnél) általános orvosi vizsgálatot végez, f) rendkívüli esetben (tömeges sérülés, mérgezés, elemi csapás stb.) a mentést megszervezi, és mindaddig irányítja, amíg a mentıszolgálat orvosa a helyszínen a mentés irányítását át nem veszi, g) ellátja a halottakkal kapcsolatos rendelkezésekben elıírt feladatokat. (2) Az ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítı orvos gondoskodik arról, hogy a beteg kezelıorvosa megfelelı tájékoztatást kapjon az általa nyújtott ellátásokról. V. fejezet A háziorvosi tevékenység ellátásának feltételei 8. (1) Háziorvosként a házi gyermekorvos kivételével az az általános orvosi oklevéllel rendelkezı orvos dolgozhat, aki a) általános orvostan vagy háziorvostan szakorvosi szakképesítéssel, vagy b) belgyógyászat szakorvosi szakképesítéssel és 10 év körzeti, illetve háziorvosi gyakorlattal rendelkezik, vagy c) december 31. napjáig számított 25 éven keresztül folyamatosan körzeti, illetıleg háziorvosi feladatokat látott el.

5 (2) Háziorvosként a házi gyermekorvos kivételével legfeljebb 4 évig dolgozhat továbbá az az orvos is, aki külön jogszabályban meghatározott, a háziorvostan szakorvosi szakképesítés megszerzéséhez háziorvosi szakgyakorlat folytatására is jogosult. (3) Háziorvosi ügyeleti szolgálatban az az orvos mőködhet közre, aki a) az (1)-(2) bekezdésekben meghatározott feltételek közül legalább az egyik feltételnek megfelel, ennek hiányában b) oxyológiai, aneszteziológiai és intenzív terápia, belgyógyászat, tüdıgyógyászat, foglalkozás c) háziorvosi szakorvos jelöltként a belgyógyászati és ennek keretében oxyológiai gyakorlatot teljesítette és az a) vagy b) pont szerinti orvos felügyelete biztosított, ennek hiányában d) a b) pontban felsorolt szakképesítések szakorvos jelöltként a törzsképzési idıt teljesítette és az a) vagy b) pont szerinti orvosi felügyelete biztosított, ennek hiányában e) ráépített szakképesítésként háziorvosi szakképesítést szerezhet a 2 hét oxiológiai tanfolyamot, 1 hét háziorvosi tanfolyamot, valamint az a) vagy b) pont szerinti orvos folyamatos jelenléte mellett legalább 10 ügyeletet teljesített, és az a) vagy b) pont szerinti orvos felügyelete biztosított. (4) A (3) bekezdés c)-e) pontjai alkalmazása szempontjából a felügyelet akkor biztosított, ha a felügyelı orvos konzultáció céljából folyamatosan elérhetı, és szükség esetén az ügyelet telephelyén történı személyes megjelenése egy órán belül biztosított. 9. (1) A háziorvosi tevékenység akkor kezdhetı meg, illetve akkor folytatható, ha az orvos az alkalmassági vizsgálaton megfelelt. (2) Az alkalmassági vizsgálat célja annak elbírálása, hogy a vizsgált személy megfelel-e egészségi, pszichikai, illetve fizikai alkalmassági követelményeknek. (3) Az egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatot az orvostudomány mindenkori állásának megfelelıen, a szakmai irányelvek figyelembevételével kell végezni. 10. (1) A háziorvosként való tevékenység végzését kizárhatja különösen: a) eszméletvesztéssel járó kórképek (akut, illetve dekompenzált stádiuma), b) szenvedélybetegségek (alkohol- és drogfüggıség), c) pszichiátriai megbetegedések (pszichózisok és személyiségzavarok súlyos formái) d) súlyos és nem korrigált látásromlás, e) súlyos és nem korrigált hallásromlás, f) súlyos és nem korrigált mozgáskorlátozottság fennállása. (2) Az alkalmasság orvosi vizsgálatát a Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Munkahigiénés és Foglalkozás Egészségügyi Intézete (a továbbiakban: OMFI) által kijelölt területileg illetékes foglalkozás egészségügyi szakellátó helyek szakorvosai végzik. Az OMFI a kijelölt szakellátó helyek jegyzékét az Egészségügyi Közlönyben

6 közleményként közzéteszi. A vizsgálat eseti térítési díja megegyezik a munkáltató által külön jogszabályban meghatározottak szerint fizetendı B foglalkozás egészségügyi osztály esetében évente egy fıre fizetendı díjjal. (3) az alkalmasság elbírálásához szükséges, az (1) bekezdésben meghatározott orvosi véleményt a foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely szakorvosa a vizsgálat elvégzését követı 3 munkanapon belıl megküldi az ÁNTSZ megyei intézetének. (4) Az alkalmasság minısítését az ÁNTSZ megyei intézete végzi, és errıl határozatot hoz. (5) Az alkalmasság minısítése az egészségi, fizikai és pszichikai vizsgálat eredményétıl függıen: a) alkalmas, illetve b) alkalmatlan. (6) az alkalmasság minısítésérıl szóló határozat ellen benyújtott jogorvoslati kérelem esetén az alkalmasság orvosi vizsgálatát az Országos orvos szakértıi intézet végzi. Az eseti térítési díj mértéke megegyezik a (2) bekezdése alapján fizetendı díjjal. (7) Az alkalmas minısítés a 62. életév betöltéséig annak kiadásától számított öt évig, a 62. életévig jogosít háziorvosi, fogorvosi tevékenység végzésére azzal, hogy a 62. életév betöltésének évében alkalmassági vizsgálatot kell végezni. (8) A háziorvosnak soron kívüli alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie, ha egészségi állapotában olyan változás következett be, amely feltehetıen alkalmatlanná teszi az adott tevékenység ellátására, illetve vehet részt, ha az egészségi állapotában bekövetkezett változás miatt megítélése szerint a háziorvosi, fogorvosi tevékenység ellátására alkalmassá vált. (9) A soron kívüli alkalmassági vizsgálatot az érintett háziorvos, fogorvos és a magyart Orvosi Kamara kezdeményezheti az ÁNTSZ megyei intézeténél. (10) Ha a háziorvos a soron kívüli alkalmassági vizsgálaton neki felróható okból ismételten nem jelenik meg, vagy a vizsgálat eredményeképpen alkalmatlannak minısül, akkor háziorvosi tevékenységet nem folytathat. VI. fejezet Záró rendelkezések 11. (1) Ezen rendelet április 01. napján lép hatályba. Ezen rendelet hatályba lépésével egyidejőleg hatályát veszti a háziorvosi körzetekrıl szóló 4/2007. (II. 26.) KT rendelet. (2) A kihirdetésrıl a jegyzı a helyben szokásos módon gondoskodik. Abasár, február 20. P. H.

7 Dr. Lénártné Benei Anikó sk. polgármester Dr. Kovács Krisztina sk. jegyzı Záradék: A rendeletet a mai napon kihirdettem. Kelt: Abasár, március 16. Dr. Kovács Krisztina jegyzı

8 1. számú melléklet RENDELÉSI IDİ I. számú háziorvosi körzet Hétfı Kedd Szerda Csütörtök Péntek II. számú háziorvosi körzet Hétfı Kedd Szerda Csütörtök Péntek Központi Háziorvosi Ügyelet Periculum In Mora Kft GYÖNGYÖS, Dózsa Gy. út 18. Hétfı Péntek Szombat Vasárnap

9 ELLÁTÁSI TERÜLETEK 2. számú melléklet I. számú háziorvosi körzet (1.293 fı) 3261 Abasár, Fı út 125. Aba tér (36) Gyöngyösi út (90) Völgy út (54) Árpád út (17) Hegyalja út (28) Béke tér (35) Liget út (10) Dobó út (91) Múzeum út (128) Dózsa György út (57) Pipa út (105) Fı út (239) Radnóti út (48) Fı út (121) Sport út (87) Fı tér (48) Tavasz köz (16) Gárdonyi út (44) Temetı út (56) II. számú háziorvosi körzet (1250 fı) 3261 Abasár, Ady Endre út 9. Ady Endre út (39) Jókai út (127) Zöldfa út (27) Alkotmány út (52) Kinizsi út (15) Almási út (69) Kossuth út (94) Attila út (42) Malom út (24) Ág út (25) Május 1. út (81) Fı út 211-tıl (16) Petıfi út (110) Fı út 166-tól (172) Ságvári Endre út (94) Egészségház köz (6) Szılıskert út (12) Galamb út (80) Visontai út (57) Hunyadi út (9) Vörösmarty út (157)

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére Elıterjesztés 5. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 20-i ülésére Tárgy: Az alapellátásban dolgozó egészségügyi szolgáltatókkal kötött feladatellátási szerzıdések felülvizsgálata

Részletesebben

4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről

4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről Az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 3. -a (7) bekezdésének b) pontjában és az egészségügyről

Részletesebben

Megbízási szerződés minta (gazdasági társaság, önkormányzati tulajdonú rendelő) Megbízási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről

Megbízási szerződés minta (gazdasági társaság, önkormányzati tulajdonú rendelő) Megbízási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről Szám: 07-7/ /200_.. Megbízási szerződés minta (gazdasági társaság, önkormányzati tulajdonú rendelő) Megbízási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről 1. számú melléklet amely létrejött egyrészről

Részletesebben

Feladat-ellátási szerződés a 48. számú háziorvosi körzet ellátásáról

Feladat-ellátási szerződés a 48. számú háziorvosi körzet ellátásáról Szám: 07-7/470-3/2012. Feladat-ellátási szerződés a 48. számú háziorvosi körzet ellátásáról amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.) képviseletében

Részletesebben

Egészségügyi ellátási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről

Egészségügyi ellátási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről Szám: 07-7/426-3/2011. Egészségügyi ellátási szerződés önálló orvosi tevékenység végzéséről amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (7601 Pécs, Széchenyi tér 1.) képviseletében

Részletesebben

Magyar joganyagok - 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - az egészségügyi tevékenys 2. oldal 3. (1) Egészségügyi tevékenység végzésére csak az olyan eg

Magyar joganyagok - 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - az egészségügyi tevékenys 2. oldal 3. (1) Egészségügyi tevékenység végzésére csak az olyan eg Magyar joganyagok - 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - az egészségügyi tevékenys 1. oldal 40/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmasság vizsgálatáról

Részletesebben

2 a szerződés megkötését követő 15 napon belül köteles a házi gyermekorvos Lajosmizse Város Önkormányzata felé benyújtani. 4.) A szerződő felek rögzít

2 a szerződés megkötését követő 15 napon belül köteles a házi gyermekorvos Lajosmizse Város Önkormányzata felé benyújtani. 4.) A szerződő felek rögzít EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (képviselő: Zsigó Viktor polgármester), székhelye: Lajosmizse, Városház tér 1. (a továbbiakban:

Részletesebben

1. oldal, összesen: 5. 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről

1. oldal, összesen: 5. 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről 1. oldal, összesen: 5 A jogszabály mai napon hatályos állapota 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről Az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tiszacsege Város Önkormányzata K I V O N A T Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 31-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 43/2015.(III. 31.) KT. számú HATÁROZAT: Tiszacsege

Részletesebben

11/2002. (VI. 7.) Hev. Ör. rendelete. a háziorvosi, házi-gyermekorvosi és fogorvosi körzetekrıl. Felhatalmazás

11/2002. (VI. 7.) Hev. Ör. rendelete. a háziorvosi, házi-gyermekorvosi és fogorvosi körzetekrıl. Felhatalmazás 11/2002. (VI. 7.) Hev. Ör. rendelete a háziorvosi, házi-gyermekorvosi és fogorvosi körzetekrıl Felhatalmazás Heves Város Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Feladat-ellátási szerződés a 6. számú házi gyermekorvosi körzet ellátásáról

Feladat-ellátási szerződés a 6. számú házi gyermekorvosi körzet ellátásáról Ügyszám: 07-7/1530-2/2015. Feladat-ellátási szerződés a 6. számú házi gyermekorvosi körzet ellátásáról amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.) képviseletében

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS Háziorvosi feladatok ellátására

MEGÁLLAPODÁS Háziorvosi feladatok ellátására Melléklet MEGÁLLAPODÁS Háziorvosi feladatok ellátására mely létrejött egyrészről Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata (képviseli: Kósa Lajos polgármester 4024 Debrecen, Piac u. 20.), mint az egészségügyi

Részletesebben

Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere

Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere dr. Nagy Károly főosztályvezető Munkahigiénés Főosztály OMFI 2003. évi LXXXIV. törvény az egészségügyi tevékenység végzésének

Részletesebben

Egyéni vállalkozó orvosok/egészségügyi dolgozók alkalmassági vizsgálata

Egyéni vállalkozó orvosok/egészségügyi dolgozók alkalmassági vizsgálata Egyéni vállalkozó orvosok/egészségügyi dolgozók alkalmassági vizsgálata dr. Nagy Károly osztályvezető Munkahigiénés Osztály Nemzeti Munkaügyi Hivatal 2003. évi LXXXIV. törvény az egészségügyi tevékenység

Részletesebben

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2002.(X.31.)Ök.sz. rendelete a háziorvosi körzet megállapításáról

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2002.(X.31.)Ök.sz. rendelete a háziorvosi körzet megállapításáról Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2002.(X.31.)Ök.sz. rendelete a háziorvosi körzet megállapításáról (egységes szerkezetben a 23/2004.(IX.15.), a 8/2006. (IV.06.), a 8/2008.(IV.21.),

Részletesebben

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés a 2013. május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Dr. Puskás György háziorvos 2013. május

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Dr. (Név) felnőtt

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére Elıterjesztés 4. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 8-i ülésére Tárgy: VIGA Egészségügyi Szolgáltató Bt-vel házi gyermekorvosi feladatok területi ellátási kötelezettséggel

Részletesebben

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről 113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről Az egészségügyi ellátási kötelezettségről és a területi finanszírozási normatívákról szóló 1996.

Részletesebben

Cece Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(IV.04.)önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről

Cece Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(IV.04.)önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Cece Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014.(IV.04.)önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Cece Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU E l ő t e r j e s z t é s Dorog Város Képviselő-testületének 2015. május 29-i ülésére

Részletesebben

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart.

(4) 5 A gyermek átmeneti gondozása az annak alapjául szolgálók fennállásáig, de legfeljebb 12 hónapig tart. Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2000. (I. 30.) számú rendelete a gyermekek átmeneti gondozása keretében megvalósítandó helyettes szülıi tevékenységrıl 1 (az idıközbeni módosításokkal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tárgy: Háziorvosi feladatok területi ellátási kötelezettséggel történő biztosítása vállalkozási szerződéssel.

E L Ő T E R J E S Z T É S. Tárgy: Háziorvosi feladatok területi ellátási kötelezettséggel történő biztosítása vállalkozási szerződéssel. Kölcse Nagyközségi Önkormányzat Polgármestere 4965 Kölcse, Dózsa u. 6. szám Telefon/fax: 06-44/435-619., E-mail: kolcse@kolcse.hu Szám: 70-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S - Kölcse, Sonkád és Fülesd önkormányzatok

Részletesebben

21/2010. (V. 4.) EüM rendelet az egészségügyi ágazat honvédelmi feladatairól

21/2010. (V. 4.) EüM rendelet az egészségügyi ágazat honvédelmi feladatairól 21/2010. (V. 4.) EüM rendelet az egészségügyi ágazat honvédelmi feladatairól Hatályosság: 2010.07.03 - A honvédelemrıl és a Magyar Honvédségrıl szóló 2004. évi CV. törvény 207. (6) bekezdésében kapott

Részletesebben

1. sz.melléklet az előterjesztéshez SZERZŐDÉS HÁZIORVOSI TEVÉKENYSÉG ELLÁTÁSÁRA

1. sz.melléklet az előterjesztéshez SZERZŐDÉS HÁZIORVOSI TEVÉKENYSÉG ELLÁTÁSÁRA 1. sz.melléklet az előterjesztéshez SZERZŐDÉS HÁZIORVOSI TEVÉKENYSÉG ELLÁTÁSÁRA amely létrejött egyrészről Várpalota Város Önkormányzata (8100 Várpalota, Gárdonyi G. u. 39., Képviseli: Campanari-Talabér

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. március 30-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 87/2017. Kth. Megbízási szerződés kötés a kiskunhalasi 6. számú gyermek háziorvosi körzet tartós helyettesítés

Részletesebben

Feladat-ellátási szerződés a 32. számú fogorvosi körzet ellátásáról

Feladat-ellátási szerződés a 32. számú fogorvosi körzet ellátásáról Ügyszám: 07-7/1460-2/2016. Feladat-ellátási szerződés a 32. számú fogorvosi körzet ellátásáról amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.) képviseletében

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Dr. (név) felnőtt

Részletesebben

2012. június 28. napján tartandó. Dr. Jankovics György háziorvossal kötött feladat-ellátási szerzıdés módosítása

2012. június 28. napján tartandó. Dr. Jankovics György háziorvossal kötött feladat-ellátási szerzıdés módosítása Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1201/2012. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. június 28. napján

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S megüresedett házi gyermekorvosi körzet betöltésére irányuló pályázat kiírására

Részletesebben

Vegyes háziorvosi körzetek

Vegyes háziorvosi körzetek Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017./I.27./ számú rendelete a vegyes háziorvosi, vegyes fogorvosi és védőnői körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 194. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat háziorvosi szolgálat ellátására vonatkozó feladatellátási szerzıdés jóváhagyására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET

FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET FELADAT-ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS - TERVEZET amely létrejött egyrészről SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (továbbiakban: Önkormányzat, képviseli: Kiss Tibor polgármester) másrészről, IUR-MED 2012 Egészségügyi

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl

Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl Dunabogdány Község Önkormányzatának 2/1997 (I.6. ) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a 3/1998. (II. 9.), 18/2005. (XII 9.), 15/2007. (XII.

Részletesebben

2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja

2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja 2011.11.24. Képviselő-testület nyilvános ülésének 15/ Napirendi pontja dr.horváth Magdolna házi gyermekorvos ellátási szerződésének módosítása. HATÁROZATI JAVASLAT Sárvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Megbízási szerződés a Szeghalmi Kistérség Többcélú Társulás központi orvosi ügyeletének ellátása tárgyában- korrigendum

Megbízási szerződés a Szeghalmi Kistérség Többcélú Társulás központi orvosi ügyeletének ellátása tárgyában- korrigendum Megbízási szerződés a Szeghalmi Kistérség Többcélú Társulás központi orvosi ügyeletének ellátása tárgyában- korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/48 1 Beszerzés tárgya: Szeghalom központtal működő,

Részletesebben

Erről értesül: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr Fekete Nóra jegyző 3. Csató Ferenc és Csató Ferencné Kengyel, Kossuth út Irattár. K.m.f.

Erről értesül: 1. Nagy Szilárd polgármester 2. Dr Fekete Nóra jegyző 3. Csató Ferenc és Csató Ferencné Kengyel, Kossuth út Irattár. K.m.f. rendkívüli ZÁRT ülés könyvéből. 72/2015.(VI.22.) Kt. Az önkormányzat 23/2015.(II.26.) határozatának módosításáról Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 23/2015.(II.26.) Kt határozatát az alábbiak

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete a Képviselı-testület hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában

E l ő t e r j e s z t é s. az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában Kunfehértó Község Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s az Önkormányzat és a GYARD 65 Kft között kötendő szerződések tárgyában (Képviselő-testület 2014. november 26-i ülésére) Kunfehértó Község Önkormányzata

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének / (.) Önkormányzati Rendelete egyes anyakönyvi események hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidın kívüli megtartásának engedélyezésérıl

Részletesebben

Buj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 223/2018. (VI.12.) határozata

Buj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 223/2018. (VI.12.) határozata Buj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 223/2018. (VI.12.) határozata Buj Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Nyír-Doki Kft-vel ((Nyíregyháza Víz utca 2. fsz/1. Adószám: 22748623-1-15 képviseli:

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző. Rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző. Rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap Javaslat az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló önkormányzati rendelet megalkotására Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap Az előterjesztést

Részletesebben

Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere (II. rész)

Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere (II. rész) Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmassági véleményezésének jogszabályi háttere (II. rész) dr. Nagy Károly főosztályvezető Munkahigiénés Főosztály OMFI 2003. évi LXXXIV. törvény az egészségügyi tevékenység

Részletesebben

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2002. (V.7.) r e n d e l e t e

CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2002. (V.7.) r e n d e l e t e CSORVÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2002. (V.7.) r e n d e l e t e a háziorvosi körzetekrıl Csorvás Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete az egészségügyi közszolgáltatások

Részletesebben

94/2013. (III. 29.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról 1 hatályos: 2013.03.30-2013.03.31

94/2013. (III. 29.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról 1 hatályos: 2013.03.30-2013.03.31 94/2013. (III. 29.) Korm. rendelet egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról 1 hatályos: 2013.03.30-2013.03.31 Tartalom (módositott rendeletek): Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésérıl

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE FELSŐZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS KÖRZETEINEK KIALAKÍTÁSÁRÓL Felsőzsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tájékoztató Nógrád Megye Közgyőlése részére Nógrád megye háziorvosi ellátásáról 2012. október 31.

Tájékoztató Nógrád Megye Közgyőlése részére Nógrád megye háziorvosi ellátásáról 2012. október 31. NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZAKIGAZGATÁSI SZERVE Tájékoztató Nógrád Megye Közgyőlése részére Nógrád megye háziorvosi ellátásáról 2012. október 31. 3100 Salgótarján, Rákóczi u 36. Levelezési

Részletesebben

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra

Elıterjesztés az iskolai védınıi feladatok ellátásával kapcsolatos mőködési hiány finanszírozásra Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9. tel: 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 3284- /2009 szám Elıterjesztés az iskolai

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgylésének. 302/2007. (06.21.) sz. határozata

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgylésének. 302/2007. (06.21.) sz. határozata Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgylésének 302/2007. (06.21.) sz. határozata Az egészségügyi alapellátás és körzeteinek kialakításáról szóló rendelet végrehajtását szolgáló intézkedésekrl 1./ A

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 42/2014.(II.27.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Orvosi Rendelő Szervezeti és Működési

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testülete 28/2016.(X.27.) önkormányzati RENDELETE EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEIRŐL

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testülete 28/2016.(X.27.) önkormányzati RENDELETE EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEIRŐL Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testülete 28/2016.(X.27.) önkormányzati RENDELETE EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEIRŐL Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

Jobban Eszter és Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia ALAP-ÉS JÁRÓBETEG ELLÁTÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAIRÓL Jobban Eszter és Dr. Marik György 2009. Szeptember 12. XI: Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencia és VI: országos Járóbeteg Szakdolgozói

Részletesebben

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Iktatószám: 2-8/2013. Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Készült: Társulási Tanácsának 2013. október 24. napján 14.11 órakor a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Tanácskozó

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Rendelıintézete

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012.május 31-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012.május 31-i ülésére Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012.május 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének.. /2012.( ) önkormányzati rendelete a háziorvosi,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Alsóörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 06 -i soron következő nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Alsóörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 06 -i soron következő nyílt ülésére ELŐTERJESZTÉS Alsóörs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 06 -i soron következő nyílt ülésére Tárgy: Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet megalkotására

Részletesebben

PÁLYÁZAT VÁLLALKOZÓ FOGORVOS ÁLTAL NYÚJTOTT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS ELLÁTÁSÁRA KÖTENDŐ MEGÁLLAPODÁSRA

PÁLYÁZAT VÁLLALKOZÓ FOGORVOS ÁLTAL NYÚJTOTT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS ELLÁTÁSÁRA KÖTENDŐ MEGÁLLAPODÁSRA PÁLYÁZAT VÁLLALKOZÓ FOGORVOS ÁLTAL NYÚJTOTT EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS ELLÁTÁSÁRA KÖTENDŐ MEGÁLLAPODÁSRA Községi Önkormányzat Egyházasrádóc (9783 Egyházasrádóc, Kossuth Lajos utca 91., törzs-szám: 421382000,

Részletesebben

Hatályosság: 2010.01.01-2010.01.02

Hatályosság: 2010.01.01-2010.01.02 46/2009. (XII. 22.) EüM rendelet a szerzett immunhiányos tünetcsoport kialakulását okozó fertızés terjedésének megelızése érdekében szükséges intézkedésekrıl és a szőrıvizsgálatok elvégzésének rendjérıl

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1.

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Ügyszám: 07-7/580/2011. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Az 1. számú házi gyermekorvosi körzet területi ellátási

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. augusztus 27-i ülésére

Részletesebben

K I V O N A T. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-én megtartott rendkívüli zárt ülésén készült jegyzőkönyvből

K I V O N A T. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-én megtartott rendkívüli zárt ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 6/2014 K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 27-én megtartott rendkívüli zárt ülésén készült

Részletesebben

47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet. a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl

47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet. a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl 47/2012. (XII. 11.) EMMI rendelet a rehabilitációs orvosszakértıi névjegyzékrıl hatályos: 2012.12.14-2012.12.14 A megváltozott munkaképességő személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének március 29-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének március 29-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 29-i ülésére Tárgy: Pályázat elbírálása fogorvosi tevékenység ellátására Az elıterjesztést készítette: Nagy Judit irodavezetı

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 6/2015. (II. 11.) önkormányzati rendelete egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és díjairól * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról /2016. (.) sz.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám: 12/2018 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 28-án megtartott rendes nyílt ülésén készült

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Humán-közszolgáltatási Osztály 1239 Budapest, Hősök tere 12. SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Dr. Nánásiné Dr.

Részletesebben

A R 3. sz. melléklete az alábbiak szerint módosul:

A R 3. sz. melléklete az alábbiak szerint módosul: Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete 6/2011. (IV.11.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról szóló 25/1999. (IX.18.) KT. rendelet

Részletesebben

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2002. (VI. 27.) ÖR sz. rendelete. A háziorvosi körzetekről

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2002. (VI. 27.) ÖR sz. rendelete. A háziorvosi körzetekről Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2002. (VI. 27.) ÖR sz. rendelete A háziorvosi körzetekről Módosítva: 8/2004. (III. 04.) ÖR sz. rendelet Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 2010. augusztus 3-i ülésére 3. számú napirendi

Részletesebben

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki.

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki. Szekszárdi Önkormányzat 19/2001.(X.2.) rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd

Részletesebben

Magyar joganyagok - 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet - a háziorvosi, házi gyermekorvos 2. oldal (2) A fogorvos köteles ellátni az ellátási területéhez t

Magyar joganyagok - 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet - a háziorvosi, házi gyermekorvos 2. oldal (2) A fogorvos köteles ellátni az ellátási területéhez t Magyar joganyagok - 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet - a háziorvosi, házi gyermekorvos 1. oldal 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről Az önálló orvosi

Részletesebben

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról

Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete 10/2012. (XI.22.) önkormányzati rendelete a Falugondnoki szolgálatról Káptalantóti Község Önkormányzata Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016.(VII.27.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról E L Ő T E R J E S Z T É S az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 25-i ülésére Előterjesztő: Bárányné Márton Melinda

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ- TESTÜLETÉNEK. 16/2009. (X.1.) rendelete 1

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ- TESTÜLETÉNEK. 16/2009. (X.1.) rendelete 1 MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ- TESTÜLETÉNEK 16/2009. (X.1.) rendelete 1 Mélykút Város háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzeteirıl Mélykút Város Önkormányzata Képviselı-testülete az

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 30-i ülésére 7. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 30-i ülésére Tárgy: Az alapellátásban dolgozó orvosok szakmai beszámolójának megvitatása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról

az egyes gyermekvédelmi ellátásokról 1 Jánossmorja Város Önkormányzata Képviselı testületének 6/2007. (III.1.) rendelete az egyes gyermekvédelmi ellátásokról Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a gyermekek védelmérıl és

Részletesebben

377/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a katasztrófa-egészségügyi ellátásról

377/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a katasztrófa-egészségügyi ellátásról 377/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet a katasztrófa-egészségügyi ellátásról hatályos: 2012.01.01 - A Kormány az egészségügyrıl szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (1) bekezdés e) pontjában, valamint a katasztrófavédelemrıl

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - )

2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos: 2013.04.30 - ) A Nemzeti Vizsgabizottság közleménye rendkívüli vizsgaidıszakra vonatkozó szakvizsga tájékoztatójáról a 2013. június július közötti vizsgaidıszakra Általános tudnivalók 2013. EüK. 7. szám közlemény 2 (hatályos:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 117 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Pályázati felhívás üres háziorvosi állás betöltésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. április 28-i

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 228. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A VI. számú felnıtt háziorvosi körzet vállalkozásba adása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

Az elıterjesztéshez tartozó mellékletek száma: 1db. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 37 -a alapján egyszerő szavazattöbbség szükséges.

Az elıterjesztéshez tartozó mellékletek száma: 1db. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 37 -a alapján egyszerő szavazattöbbség szükséges. P é c e l V á r o s Ö n k o r m á n y z a t P o l g á r m e s t e r é tıl Iktatószám: SZ/498/10/2009 ELİTERJESZTÉS A péceli 2. számú felnıtt háziorvosi körzet rendelés helyszínének áthelyezése, valamint

Részletesebben

41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet. egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1

41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet. egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 41/2012. (XII. 20.) NGM rendelet egyes foglalkozás-egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról 1 hatályos: 2013.01.01-2013.01.02 A munkavédelemrıl szóló 1993. évi XCIII. törvény 88. (4) bekezdés

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 26/2009.(XII.22.) rendelete a helyi iparőzési adóról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 26/2009.(XII.22.) rendelete a helyi iparőzési adóról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 26/2009.(XII.22.) rendelete a helyi iparőzési adóról * a módosításokkal egységes szerkezetben A helyi adókról szóló többször módosított 1990. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Herend Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Herend Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 28-i nyílt ülésére HEREND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8440 Herend, Kossuth u.97. Tel: (88) 513-701 Fax: (88) 513-705 Ikt.sz.: 57-28/2016. Tárgy: Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet

Részletesebben

11. Napirendi pont EL TERJESZTÉS

11. Napirendi pont EL TERJESZTÉS 11. Napirendi pont EL TERJESZTÉS Felcsút Községi Önkormányzat Képvisel -testületének 2017. január 31. napjára összehívott soros, nyílt testületi ülésére El terjesztés címe és tárgya: Az egészségügyi alapellátási

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT

BÁTONYTERENYEI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT BÁTONYTERENYEI EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

MEDGYESEGYHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011.(I.12.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetekről

MEDGYESEGYHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011.(I.12.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetekről MEDGYESEGYHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2011.(I.12.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetekről Medgyesegyháza Város Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében megállapított

Részletesebben

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14 4/2012. (I. 12.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseirıl szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet módosításáról 1 hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 29/2011. (X. 28.) és a 35/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendeletekkel módosított

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 29/2011. (X. 28.) és a 35/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendeletekkel módosított Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 29/2011. (X. 28.) és a 35/2011. (XI. 30.) önkormányzati rendeletekkel módosított 23/2010. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a háziorvosi és védőnői körzetek

Részletesebben

20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet

20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet 20/2012. (III. 28.) NEFMI rendelet a háziorvosok indikátor alapú teljesítményértékelésérıl és az orvosok gyógyszerrendelése értékelésének egyes szabályairól szóló 11/2011. (III. 30.) NEFMI rendelet módosításáról

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet, A L A P Í T Ó O K I R A T módosítása. 21. Az intézmény hosszú- és körbélyegzőjének hivatalos szövege:

Tiszaújváros Városi Rendelőintézet, A L A P Í T Ó O K I R A T módosítása. 21. Az intézmény hosszú- és körbélyegzőjének hivatalos szövege: X/388/2011. 155/Ökt. határozat melléklete A L A P Í T Ó O K I R A T módosítása Az Alapító Okirat 21. pontja az alábbiak szerint módosul: 21. Az intézmény hosszú- és körbélyegzőjének hivatalos szövege:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S a Késmárki Háziorvosi B-vel iskola- és ifjúságorvoslás, valamint házi gyermekorvosi egészségügyi szolgáltatásra vonatkozó megbízási feladat-ellátási szerződés módosításáról Készült:

Részletesebben

1. Hatásköri szabályok és az igazgatás módja

1. Hatásköri szabályok és az igazgatás módja Súr Község Önkormányzat Képviselı-testülete 4/2015. (II. 25.) önkormányzati rendelete az egyes szociális és gyermekjóléti ellátási formák helyi szabályozásáról Súr Község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

~' '\ I. f, ~... Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Osztály Egészségügyi Iroda

~' '\ I. f, ~... Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Osztály Egészségügyi Iroda 2007 O KT 3 O. ci:, ~ Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Osztály Egészségügyi Iroda Vass Péter osztályvezetõ részére Szombathely Kossuth L. u.

Részletesebben

(3) A rendelet hatálya kiterjed a 7/A. és 7/B. -ok tekintetében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott köznevelési intézményekre.

(3) A rendelet hatálya kiterjed a 7/A. és 7/B. -ok tekintetében Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott köznevelési intézményekre. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 26/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés

Részletesebben