Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a vagy a honlapon

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a www.kalandtt.hu vagy a www.furfangkiado.hu honlapon"

Átírás

1 A monitorfüggőség leküzdése A programban részt vevő kiskamaszokkal és kamaszokkal (10 15 éves) olyan szabadidős tevékenységeket, játékokat ismertetünk meg, amelyekben a későbbiekben barátaikkal, osztálytársaikkal, testvéreikkel is felszabadultan monitormentesen jól érezhetik magukat. Mindemellett kiemelkedő szerepet kap a közösséghez tartozás pozitív érzésének felismertetése, megtapasztaltatása, ezáltal a szociális kompetenciák fejlesztése. Megmutatjuk a 21. század gyermekének a számára nomád életvitelnek tűnő a monitormentes világban rejlő szépségeket, örömöket és kihívásokat. A megvalósításban pedagógusok, drámapedagógusok és pszichológus segíti a munkát. A foglalkozásokat korcsoportonként tartjuk. Budapest Déli pályaudvar reggel 6 45 Indulás: Budapest Déli pályaudvar 7 30 Hazautazás: a tábort 10 óráig hagyjuk el Érkezés: Budapest, Déli pályaudvar délután Táborvezető: Miskolci Szilvia tankönyvíró, Kalandpróba verseny szervezője Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a vagy a honlapon

2 Táborvezető: Széplaki Erzsébet érdemes tankönyvíró, a Ne felejtsek! verseny szervezője A táborban részt vevő 8 14 éves gyerekek gyalogos és motorcsónakos túrákon megismerkednek a Körös Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének állat- és növényvilágával, valamint a település látványosságaival. A madárrajok szellemi és sportvetélkedőkön, akadályversenyeken mérhetik össze tudásukat, képességeiket. Estéink a tánc, móka, kacagás jegyében telnek, de nem marad el a közös főzés, a szalonnasütés és a tábortűz sem. Várunk minden kalandvágyó, természetkedvelő fiatalt! Budapest, Nyugati pályaudvar, , hétfő, 8 00 ; Indulás: 8 28 Debrecen, pályaudvar , 9 00 ; Indulás: 9 31 Hazaérkezés: Budapest, Nyugati pályaudvar, , péntek, Debrecen, pályaudvar , Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a és a honlapon.

3 Sportolj velünk! Kalandozzunk együtt a természetben! A programban részt vevő gyermekeknek, kiskamaszoknak (8 14 évesek) olyan kirándulásokat, programokat, szabadidős tevékenységeket, játékokat kínálunk, amelyekkel a természet, a sport, a túrázás iránt még inkább felkeltjük az érdeklődésüket. Ugyanakkor megtapasztalják a közösséghez tartozás pozitív érzését is. Megmutatjuk, hogy mennyi szépség rejlik a természetben. Fejlesztjük a táborlakók erőnlétét a különböző szabadtéri sporttevékenységekkel. A délutáni programok során a játéké lesz a főszerep. A kalandparkban pedig próbára tehetik bátorságukat és ügyességüket. Táborvezető: Gyulayné Gavló Gabriella Budapest, Keleti pályaudvar reggel kor Indulás: Budapest, Keleti pályaudvar 7 00 Hazautazás: A tábort 10 óráig hagyjuk el Érkezés: Budapest, Keleti pályaudvar délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon.

4 Lovagi Tábor Minden gyakorlati tevékenységet elméleti képzéssel alapozunk meg. Tesszük ezt mi is a lovagkor jellemzőinek megismertetésével. Betekintünk a lovagkor kultúrájába, megismerjük fegyverzetüket, életmódjukat. A tábor idejére lovagrendeket alakítunk ki. Rendezünk lovagi tornát, lovagi próbát, lesz Erős ember választás és Honfoglaló játék, íjászat és lovaglás. Készítünk vármakettet, címert, címerpajzsot, zászlót, sisakot, fátylas süveget; írunk lúdtollal adományozó levelet. Megízlelhetik a gyerekek a saját készítésű lovagkori étkeket, és mulatságon vehetnek részt, ahol lovagkori zene és tánc fokozza a hangulatot. Táborvezető: Forró Zoltán Miskolci Szilvia Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar, , hétfő 7 30 Indulás: Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar, reggel 8 15 Hazautazás: , péntek (a tábort 14 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon.

5 Érezd velünk, ahogy a nap és a szél simogatja bőröd egy biciklitúrán! Éjszakai gyalogtúra Salgói vár Somoskői vár Kercseglapos Baglyaskő Strandolás Vármakett-készítés Sok-sok kilométer biciklivel Táborvezető: Koppándi János Budapest, Keleti pályaudvar, , vasárnap, reggel 7 50 Indulás: Budapest, Keleti pályaudvar, 8 35 Érkezés egyéni utaztatással: , vasárnap óra Hazautazás: , péntek (a tábort 14 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Keleti pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon!

6 Helyszín: Dombóvár, Gunaras Időpont: (4 éjszaka/5 nap) A tábor költsége egyéni utazással: Ft, szervezett utazással Budapestről, egyéni megbeszélés szerint más városokból is: Ft Információs telefonszám: 06-30/ vagy 06-30/ Nyaralj velünk, hogy legyen egy igazán jó nyarad! Az úgy volt, hogy amikor hazajöttem a táborból, itthon mindenki nekem esett, hogy na mi újság, mi volt, hogy volt, meséljek már. Én általában tudom, hogy mi az újság, csak nem szeretem, ha folyton kérdik. Ezért mondtam, hogy semmi. De ők csak tovább erőltették, hogy miért kell énbelőlem minden szót harapófogóval kihúzni, hát miért nem tudom elmondani, hogy milyen volt. Mondtam, hogy jó. De ez sem volt nekik elég. Janikovszky Éva: Az úgy volt... Játék, játék és játék: kézműves foglalkozások sárkánykészítés, sárkányeregetés sport, tánc Táborvezető: Rácz Csilla Budapest, Déli pályaudvar, , hétfő, reggel 8 15 Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, 8 55 Érkezés egyéni utaztatással: , hétfő 10 óra Hazautazás: , péntek (a tábort 14 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Déli pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon!

7 Hódoljunk együtt a vízi sportoknak! A programban részt vevő kiskamaszokat és kamaszokat (8 14 éves) megismertetjük a Tisza-tó szépségével. A diákok kipróbálhatnak különböző vízi sportokat: csónakázást, kajakozást, kenuzást. A horgászást kedvelők szakszerű felügyelet mellett hódolhatnak szenvedélyüknek, amennyiben hozzák magukkal engedélyüket és felszerelésüket. Kiépített szabad vízi strandon lehetőség nyílik fürdőzésre, irányított játékokra. Táborvezető: Gyulayné Gavló Gabriella Budapest, Keleti pályaudvar, , hétfő, reggel 6 45 Indulás: Budapest, Keleti pályaudvar, 7 30 Hazautazás: , péntek (a tábort 10 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Keleti pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon!

8 Porold le velünk angoltudásod! Rádiózz velünk! Várunk a táborba minden diákot, aki az önfeledt szórakozás mellett kipróbálná magát a média, azon belül is a rádiózás világában, szeretné angol tudását erősíteni és nem utolsósorban sportolna, táncolna vagy kézműveskedne! Hallgasd velünk, a Szól a rádió-t! Készíts velünk közösen csak az élmény kedvéért saját rádióműsort! Tanulj velünk angolul! Filmezz velünk! Sportolj velünk! Táncolj velünk! Játssz velünk! Táborvezető: Forró Zoltán Budapest Nyugati pályaudvar reggel 7 45 Indulás: Budapest Nyugati pályaudvar 8 04 Hazautazás: a tábort 15 óráig hagyjuk el Érkezés: Budapest, Nyugati pályaudvar délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon.

9 Helyszín: Dombóvár, Gunaras Időpont: (4 éjszaka/5 nap) A tábor költsége egyéni utazással: Ft, szervezett utazással Budapestről, egyéni megbeszélés szerint más városokból is: Ft Informáci ciós telefonszám: 06-30/341 30/ vagy 06-20/380 20/ Szerezz új barátokat! Nyaralj velünk!,,a nyaralást, kirándulást legjobb barátokban, és nem mérföldekben mérni.' Játék, játék és játék: kézműves foglalkozások diafilmtől a moziig programok balatoni kirándulás sport tánc méta Táborvezető: Rácz Csilla Budapest, Déli pályaudvar, , hétfő, reggel 8 15 Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, 8 55 Érkezés egyéni utaztatással: , hétfő 10 óra Hazautazás: , péntek (a tábort 14 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Déli pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon!

10 Újra itt a balatoni nyár! Ha végre itt a nyár, és meleg az idő. Az ember strandra jár, mert azért van idő! Gyere, strandolj velünk! Élvezzük együtt a vizes sportokat, a napfényt! Kézműveskedjünk! Sportoljunk! Táncoljunk! és ismerjük meg közösen a Balaton és környéke természeti kincseit és történelmi nevezetességeit! Táborvezető: Rácz Csilla Budapest, Déli pályaudvar, , hétfő 7 00 Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, reggel 7 30 Hazautazás: , péntek (a tábort 10 óráig hagyjuk el) Érkezés: Budapest, Déli pályaudvar, , délután Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a honlapon!

11 Mozogj velünk! Légy bátor egy táborhoz! A táborban részt vevő gyerekek a következő helyeken tehetik próbára a bátorságukat: a Bélkő-hegy megmászásakor, a Bélkő Tanösvény bejárásakor, Istállóskőn az ősember barlangjában, élő vad bemutatón, a szilvásváradi kalandparkban és bobpályán, az egri várban, a kristálytiszta levegőjű, festői környezetben fekvő bélapátfalvai Telekessy Vendégházban. Találkozó a felügyeletünkkel utazóknak: Budapest, Nyugati pályaudvar, , hétfő, ; Indulás: Debrecen, pályaudvar , ; Indulás: Hazaérkezés: Budapest, Nyugati pályaudvar, , péntek, Debrecen, pályaudvar , Táborvezető: Széplaki Erzsébet a Ne felejtsek! verseny szervezője Bővebb információk a tábori tájékoztatóban a vagy a honlapon.

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2383-2/2011. 19. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Természetközeli sporttábor

Természetközeli sporttábor TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0062 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem Felzárkóztatás a magyar gazdaság versenyképességéért a gyulai szakiskolában Természetközeli sporttábor 2015. 10. 19-21. Természetközeli

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017!

KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017! KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017! Helyszín: Hercegkúti Zemplén gyermek- és ifjúsági tábor Időpontja: július 16 július 21-ig. A tábor költsége 28.000 Ft, ami tartalmazza a: szállást + napi 3-szori étkezést

Részletesebben

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY Napok Bentlakásos táboroztatás (6 nap / 5 éjszaka) Gyerekek és pedagógusok Egy turnusba 80 fő tanulót, velük 4 fő kísérőtanárt tud fogadni a Manna 6 fős tantestülete. Vigyázók

Részletesebben

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY VÁRUNK NYÁRON IS! 2019. NAPKÖZIS NYÁRI TÁBOROK A PASARÉTI SÍISKOLÁBAN Síiskolánkban nyáron sem áll meg az élet! Színes programokkal várjuk táborainkba a gyerekeket. A napközis táborokban minden nap 90

Részletesebben

Agora táborok Itt mindig történik valami!

Agora táborok Itt mindig történik valami! Agora táborok 2017 Itt mindig történik valami! Ötkarikás SPORT tábor 2017. június 19-23., 8-16 óráig Helyszín: Földi Imre Sportcsarnok Szent Borbála ú Spor elep sportlétesítményei Korosztály: 7 éves kortól

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2411-2/2011. 20. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a földesi

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018.

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018. BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018. Egyesületünk ez éven 4 féle tábort indít: - Miskolc ZOO napközis tábor - a hagyományos Zoo tábor, új programmal - Bükki TÚRA napközis tábor -

Részletesebben

TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD

TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD TÜSKEVÁR PIHENŐHÁZ GYOMAENDRŐD Hétszínvirág-Tüskevár Szolgáltató Nonprofit BT. 5502 Gyomaendrőd, Fő út 67. Telefon:: 70/940-1619 e-mail: hetszinviragtuskevar@upcmail.hu www.hetszinviragbt.webnode.hu Gyomaendrőd

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

2014. július 10. csütörtök

2014. július 10. csütörtök 2014. július 10. csütörtök A vendégdelegációk hivatalos fogadása A résztvevő testvértelepülések bemutatkozása A találkozó programjainak bemutatása A találkozó feladatainak és céljainak megbeszélése Közös

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

ERDEI ISKOLA programja

ERDEI ISKOLA programja ERDEI ISKOLA programja 2010. május 10-14. Felsőtárkány Hagyd ott a várost. Csend-övembe jöjj, hagyd ott az ingerült és hetyke szókat. Itt fákat, felhőt, forrást üdvözölj, s hallgasd a zengő, mámoros rigókat.

Részletesebben

THE NYÁRI KALANDTÁBOR

THE NYÁRI KALANDTÁBOR THE NYÁRI KALANDTÁBOR Tudás-Buli-Kaland-Szórakozás 2010 A táborról röviden A nyár a kikapcsolódás és az új élmények időszaka. A THE program abszolút újdonsággal jelentkezik: természettudományos alapokra

Részletesebben

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22.

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Hétfő 07. 18. 9.15-10.00 Bemutatkozás-ismerkedés. 10.00-12.00 Zeneiskola - Fúvószenekar bemutatója, hangszerek kipróbálása

Részletesebben

Részletes programterv

Részletes programterv Részletes programterv 1. nap 2015. május 26. (kedd) 2. nap 2015. május 27. (szerda) 7:45 Gyülekező Ászáron az iskola előtt 8:00 Indulás az Erdei iskolába 11:00 Megérkezés Zebegénybe 11:15 Hajózás történeti

Részletesebben

TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR

TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR TARSADALOMTUDOMANYI DIAKTABOR PROGRAMTERVEZET -- CSÍKSZENTDOMOKOS, 2016. AUGUSZTUS 23 28. AUGUSZTUS 23., KEDD 7.00 13.00 Érkezés, szálláshelyek elfoglalása Orchidea Panzió, Önkormányzati vendégház 13.00-14.00

Részletesebben

XV évfolyam - 6 szám FALUNAPI FOZOVERSENY Keressük a falu legjobb szakácsát! 2014 július 13 (vasárnap) Jelentkezés és bővebb információ Csatordai Lajosnál kérhető (tel: 70/775-2672) Részvételi díj: 3 000

Részletesebben

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka Helyi értékek - vonzerőleltár Kulturális hagyaték Természetvédelmi értékek Turisztikai

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd Sukoró Arborétum XVI. Erdők Hete programjai 2012. október 1-5. Dátum Program megnevezés Helyszín Rendezi Megjegyzés 2012. 10. 01. Erdők hete programsorozat 1. nap: 9:30 Mit csinál az Erdész? Arborétum

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázónként egy pályázat nyújtható be, amelyben 2 pályázati helyszín és ahhoz tartozó időpont megjelölésére van lehetőség.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pályázónként egy pályázat nyújtható be, amelyben 2 pályázati helyszín és ahhoz tartozó időpont megjelölésére van lehetőség. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Melléklet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet debreceni székhelyű állami fenntartású általános iskolák, debreceni székhelyű önkormányzati fenntartású gyermekvédelmi

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

A támogatás keretösszege: 5.000.000.- Ft.

A támogatás keretösszege: 5.000.000.- Ft. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet debreceni székhelyű állami fenntartású általános iskolák, debreceni székhelyű önkormányzati fenntartású gyermekvédelmi és gyermekjóléti

Részletesebben

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)?

1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? 1. Mit tart az óvoda legfontosabb feladatának (3 választ húzzon alá)? a) a gyermekem sok verset, éneket tanuljon 0 0,0% b) érezze jól magát az óvodában 19 70,4% c) minél többet játsszon 11 40,7% d) barátokat,

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerik a Hortobágy

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 05-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László, Frák Erika 09.01 Felhívás

Részletesebben

Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában. Tisztelt Szülők, Tanulók!

Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában. Tisztelt Szülők, Tanulók! Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában Tisztelt Szülők, Tanulók! Hiánytalanul megérkeztek a 2018/19-es tanévre megrendelt tankönyvek. Osztásukra a következő időpontokban kerül sor: 2018. augusztus

Részletesebben

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK 2017. Egyesületünk ez éven 3 féle tábort indít: - Miskolc ZOO napközis tábor - a hagyományos Zoo tábor, megújult programmal - Bükki TÚRA napközis

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA:2015.06.22-26. Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV

Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat Programtervezet 2015/2016 TANÉV Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér Helyszín: NYÍR Pláza első emelet Önkéntesség, nemzetközi ifjúsági cserék, kiállítások,

Részletesebben

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz.

Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját! Távolsági vonatainkon is biztosítunk kerékpárszállítási lehetőséget a Tisza-tóhoz, a Dunántúlidombsághoz, a Balatonhoz. BALATON-PART

Részletesebben

Rossz id esetén társasozás, filmnézés, kézm veskedés, sportprogram az iskolában. Jó id esetén egész nap strand.

Rossz id esetén társasozás, filmnézés, kézm veskedés, sportprogram az iskolában. Jó id esetén egész nap strand. 1. hét. 06. 29. 06. 30. 07. 01. 07. 02. 07. 03. Faöntözés, játékos délel tt (gumi ugróiskola, petanque, stb.) Kirándulás Balatonszepezdre, játszótér, sportpálya Faöntözés, Séta a lovardához, kézm ves foglalkozás

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át!

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Jelentkezés a Találkozóra Koszovácz Erzsi/Zsebinél

Részletesebben

Időpont Esemény Helyszín Felelős 2014.04. hónapban minden nap

Időpont Esemény Helyszín Felelős 2014.04. hónapban minden nap Időpont Esemény Helyszín Felelős minden nap Iskolai felzárkóztatás Elsősegély nyújtási alapismeretek két két szombaton szerdánként három alkalommal, kedd, szerda, csütörtök péntek délután szerdánként 10:00

Részletesebben

Ismertető a nyári táborunkról

Ismertető a nyári táborunkról Ismertető a nyári táborunkról Idei táborunkat a csodaszép Őrségben rendezzük. Három, egy hetes turnussal készülünk. - 1. Június 26 (péntek) - Július 03 (péntek) - 2. Július 19 (vasárnap) - Július 26 (vasárnap)

Részletesebben

PROGRAM. TÁJÉKOZTATÓ Időpont: június (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162.

PROGRAM. TÁJÉKOZTATÓ Időpont: június (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162. A Kárpát-medencei Néprajzi Gyűjtők Tradíció Tábora - Szántód 2018 - PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ Időpont: 2018. június 15 19. (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162.

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

Idén a Gerecsébe megyünk, Tardos közelébe. Javasoljuk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, Budapestről együtt utazzunk le vonattal.

Idén a Gerecsébe megyünk, Tardos közelébe. Javasoljuk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, Budapestről együtt utazzunk le vonattal. 1 HELLÁSZ TÁBOR Kedves Szülők, Táborozók! Kedves Táborozó, örülünk, hogy jelentkeztél a X. BIKA-táborba. Sokan régóta készülünk már, és mindent megteszünk azért, hogy minél több élményben legyen részed.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 30-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása testvér-települési programokra Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821. Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor

TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821. Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor TÁMOP-3.14.-12/2-2012-0821 Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola pályázata az innovatív iskolák fejlesztése című konstrukcióra Gyermekláncfű egészségmegőrző és környezetvédő tábor TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0821

Részletesebben

A céges programok új dimenziója

A céges programok új dimenziója Referenciák A céges programok új dimenziója Exkluzív kreatív extrém Különleges programot szeretne ügyfeleinek, üzleti partnereinek, munkatársainak? Nincs ideje, ötlete, szakembere és tapasztalata? Értékteremtő

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 15. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók Szántóné Seller Szilvia, Frák Erika 09. hótól folyamatos

Részletesebben

EGÉSZSÉGHÉT 2010. március 8-12.

EGÉSZSÉGHÉT 2010. március 8-12. EGÉSZSÉGHÉT 2010. március 8-12. március 8. HÉTFŐ Program: 7.45-9.30 Egészségbeugró ( Vass Marianna ) Du spielst mit deinem Leben!-Rätsel!(Szarka Gabriella) 9.45-10.30 Számolj az egészségeddel! -társasjáték

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban

Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban Sport az életünkben, küzdelem a mindennapokban A SIÓFOKI VAK BOTTYÁN JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI 5. ÉVFOLYAMOS TANULÓI RÉSZÉRE 2016.09.05-09 KÖZÖTT SZERVEZETT ERDEI ISKOLAI PROGRAM DOKUMENTÁCIÓJA Palkó

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és a Mozaik Gazdasági Szervezet Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott táborozási lehetőséget hirdet VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA sport, szabadidős

Részletesebben

Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS

Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS Kincskereső tábor 2012. LABIRINTUS 2012. július 30. hétfő Időpont Tartalmi rész Felelős és feladatai Terem berendezése Kellékek kiosztása, 8:15-8:45 - Névtanulás, ismerkedés - Csapatalakítás - CSENDJEL

Részletesebben

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai:

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai: KAPCSOLATAINK Számomra minden kisgyermek csoda. És mindegy, hogy szép vagy eláll a kisfüle, mindegy, hogy csillagszemű vagy kancsal egy picit kisgyermek, tehát csoda. Esendő és kiszolgáltatott. Óvjuk és

Részletesebben

Szabad program, játék. Uzsonna

Szabad program, játék. Uzsonna BUDAPEST KÖRNYÉKI KIRÁNDULÁSOK: Négy napos kirándulások: Szállás teljes ellátással: 3800Ft/fő/éj - Szállás: 2000 Ft /fő/ éj - Étkezés: reggeli: 140 Ft tízórai: 140 Ft ebéd: 810 Ft uzsonna: 140 Ft vacsora

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5.

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Szakmai program: Nyári napközbeni ellátás tematika 2017. Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Időpont: 2017. június 26. augusztus 18. naponta 8.00

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában 1. nap 2015. augusztus 24. (hétfő) Téma: Kapcsolatok(család, barátok, munkahely..) 7.30 Gyülekező, aktuális téma, napi programok megbeszélése, előkészítése, csoportfelosztás 8.00 Reggeli 8.30 Nyelvi foglalkozás

Részletesebben

A legkedvezőbb ár-érték arányt képviselő junior tanfolyamaink Angliában 2015-ben

A legkedvezőbb ár-érték arányt képviselő junior tanfolyamaink Angliában 2015-ben A legkedvezőbb ár-érték arányt képviselő junior tanfolyamaink Angliában 2015-ben SWANAGE, DÉL-ANGLIA A legnépszerőbb helyszínünk minden nyáron! Swanage 12-17 éveseknek 2015.02.28 és 05.02 valamint 05.30

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

Nagyvisnyó Túlélő tábor

Nagyvisnyó Túlélő tábor Nagyvisnyó Túlélő tábor 2014.08.17-22. 1. nap: Tiszafüred Poroszló Hajótúra Dédesi várrom 2. nap : Nagyvisnyó Aggtelek Nagyvisnyó szabad program vacsoráig 3. nap: Csomózási technikák a túléléshez (alpin

Részletesebben

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében JANUÁR 1. hétfő 2. kedd TÉLI SZÜNET 3. szerda Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében Kormos Noémi Szünet utáni 1. tanítási nap E-napló, ellenőrzők egyeztetése Osztályfőnökök 4. csütörtök

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése 1. előadás: AFRIKA 11:00 sport, foci, akadályverseny 17:30 szünet A kollégiumnál kipakolás, elrendeződés A helyszín bemutatása, Csoportok beosztása,

Részletesebben

2006. január. Dialógusok Konferencia a határmenti kulturális együttműködésről Sátoraljaújhely 13. Péntek

2006. január. Dialógusok Konferencia a határmenti kulturális együttműködésről Sátoraljaújhely 13. Péntek 219 ESEMÉNYNAPTÁR Kiemelkedő közművelődési, amatőrművészeti események 2006-ban Információ: Magyar Művelődési Intézet, 1011, Corvin tér 8. Telefon: +36-1-201-5053, fax: +36-1-201-5764, e-mail: esemeny@mmi.hu

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

ERZSÉBET TÁBOR Zánka

ERZSÉBET TÁBOR Zánka ERZSÉBET TÁBOR Zánka A 2015-ös Erzsébet-programban benyújtott sikeres pályázatunknak köszönhetően, a Lepsényi Fekete István Általános Iskolából 98 tanulóval és 10 kísérő pedagógussal vettünk részt 6 napon

Részletesebben

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, 2018. július 11-15. Programterv Általános információk: A központi sátor ad helyet a regisztrációnak és a reggeli osztásának (minden reggel 07:00-08:00 óra között a szobaszám

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

EGYHETES PROJEKTHÉ T PROGRAMTERV

EGYHETES PROJEKTHÉ T PROGRAMTERV EGYHETES PROJEKTHÉ T PROGRAMTERV 1 1.1 A program célja: Programunk célja, hogy gyermekeink szűkebb környezetüket jobban megismerjék, törekedjenek környezetük védelmére, észrevegyék és tegyenek a szép környezetért.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ESSZÉ PÁLYÁZATOT HIRDET

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ESSZÉ PÁLYÁZATOT HIRDET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület és a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely, a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete közreműködésével

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

A legnépszerűbb ifjúsági angol nyelvi programjaink Angliában, Skóciában és Írországban

A legnépszerűbb ifjúsági angol nyelvi programjaink Angliában, Skóciában és Írországban A legnépszerűbb ifjúsági angol nyelvi programjaink Angliában, Skóciában és Írországban - 2017 SWANAGE, DÉL-ANGLIA A legnépszerűbb ifjúsági helyszínünk minden nyáron! Swanage 12-17 éveseknek 2017.03.11

Részletesebben

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem.

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Időpont: 2016. július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Felszerelés: jókedv, bakancs, esőkabát. Biztosítás: egyénileg történik. Találkozó:

Részletesebben

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi programjai (2015.07.31.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi programjai (2015.07.31.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása Időpont 08.03. Hétfő / 9.00 Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi jai (2015.07.31.) 08. 04. Kedd / 09.00 08.04. Kedd / 12.00 08.05. Szerda / 9.00 12.00 javító közösségi 08.06. Csüt. / Addiktológiai

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA

PÁLYÁZATI LAP -2012 AZ ISKOLA A PÁLYÁZAT TARTALMI ÖSSZEFOGLALÁSA AZ ISKOLA Neve: Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Címe: 2541 Lábatlan Rákóczi út 112. Résztvevő diákok száma: 40 Tervezésben résztvevő pedagógusok száma: 6 Kapcsolattartó neve: Kapcsolattartó

Részletesebben

Börzsöny erdei iskola program. Kalandok a természetben. élővilága. Esti vadles. GPS Kincsvadászat

Börzsöny erdei iskola program. Kalandok a természetben. élővilága. Esti vadles. GPS Kincsvadászat Börzsöny erdei iskola program Kalandok a természetben Elméleti oktatás, a Börzsöny élõvilága,képekben, majd séta az erdőben, fafajták bemutatása, táplálékláncok, nevezetességek. A foglalkozás ára: 490,-Ft/fő

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Tanulj Utazva. Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak. Broadstairs - Anglia

Tanulj Utazva. Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak. Broadstairs - Anglia Tanulj Utazva Nyelvtanfolyamok középiskolás csoportoknak Broadstairs - Anglia 1-4 hetes programok egész évben Intenzív nyelvkurzus délelőttönként Városnéző és szabadidős programok Kirándulások Szállás

Részletesebben

Nyári napközistábor. Köszönettel: Gáspárné Ali Júlia igh.

Nyári napközistábor. Köszönettel: Gáspárné Ali Júlia igh. Nyári napközistábor Idén első alkalommal került megrendezésre iskolánkban a nyári Erzsébet napközis tábor 2017. június 26-tól 30-ig. A tábori foglalkozásokon 103 tanuló vett részt az alsó tagozatosok közül.

Részletesebben

Szülői engedély-babits Diáknap szombat 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés

Szülői engedély-babits Diáknap szombat 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés 01 Kirándulás a János hegyen az Erzsébet kilátóba, majd libegőzés Tanárfelelős: Lakihegyi György tanár úr Találkozás 8.10 majd indulás Újpest Központból 8:15 Túra a Széchenyi hegyen és a Normafán, majd

Részletesebben

Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat?

Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat? Mi az a BringaAkadémia? És mire tanítják ott a bringásokat? Nem! Sajnos a BringaAkadémia épülete nem hasonlít a Lomonoszov Egyetemre. És a londoni olimpia kerékpáros stadionjára sem. Bár, azért az jó lenne

Részletesebben

Visszatérő kulturális események:

Visszatérő kulturális események: Visszatérő kulturális események: Magyar Kultúra Napja: Minden év januárjában a Magyar Kultúra napja (január 22.) alkalmából egész hetes programsorozat várja Mezőberény lakosságát és az idelátogatókat.

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE Iktatószám: KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 464 299 E-mail: muvhazfoldes@gmail.com 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes Nagyközség

Részletesebben

4.10. Wellness szolgáltatások

4.10. Wellness szolgáltatások 4.10. Wellness szolgáltatások 1. Bevezetés (Wellnessről) 2. Passzív wellness 3. Aktív wellness a. Outdoor és indoor tevékenységek b. Élménykereső tevékenységek i. játékok ii. funsportok iii. extrém sportok

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben