Hamis linzer: a kényszermunkatábortól a magyar cigányszalámiig Közzétette: (

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hamis linzer: a kényszermunkatábortól a magyar cigányszalámiig Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)"

Átírás

1 Hamis linzer: a kényszermunkatábortól a magyar 2013 október 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még értékelve Givenincs Hamis linzer: a kényszermunkatábortól Give Hamis linzer: a kényszermunkatábortól Mérték Give Hamis linzer: a kényszermunkatábortól Give Hamis linzer: a kényszermunkatábortól Give Hamis linzer: a kényszermunkatábortól a a a a a magyar magyar magyar magyar magyar 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Bár a linzi városházán A gondolatok szabadok címmel megnyílt plakátkiállításról többen állították, hogy nem magyarellenes, a verniszázs előtt egy nappal a bécsi Burgtheaternél épp a magyar cigányság helyzete volt a téma, Daróczi Ágnes moderálásával. A Der Standard összekapcsolta a két eseményt. 1. oldal (összes: 10)

2 A cigánykonzerv hasmenést okoz, ennek bármilyen kontextusba ágyazása lealacsonyító a romákra nézve hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Vince a magyarellenes felhangú linzi kiállítás kapcsán az Indexnek írt levelében. Magyarország bécsi nagykövete szerint a kiállítás ezen elemei alkalmasak arra, hogy a magyarországi romák ellen gyűlöletet keltsenek. Nem véletlen, hogy az Ausztriai Romaszövetség elnöke is elutasítóan nyilatkozott az esetről. Ez a kiállítás igazságtalanul vádolja hazánkat idegenellenességgel, miközben a magyar kormány az elmúlt három évben az EU-bizottság által is elismert módon a tagállamok közül az egyik legtöbbet tette a romák integrációjáért. [Az Európai Unió romastratégiája Magyarország soros elnöksége idején született meg 2011-ben, az érdem a magyaroké. A cigányság helyzetének kérdése 2010 nyarán került előtérbe, amikor Franciaország megkezdte illegális romatelepeinek felszámolását és a főleg Romániából és Bulgáriából érkezett romák kitoloncolását a szerk.] Gulyás cigány módra: garantáltan hasmenést okoz Fotó: Flickr A kiállítás hazánkat gyalázza és tünteti fel negatív színben és hozza nemzetiszocialista vagy idegengyűlölő ország gyanújába. Egy Hitler-bajuszos, magyar zászló állőtt álló»átlag magyar hazafi«képe vagy a kormányfő védjegyével ellátott,»cigányokból készült szalámi«(sic!) ábrázolása nem meghökkentő művészi alkotás, hanem sértő provokáció. Nincs köze a valósághoz írta a nagykövet. [A kiállítás visszatérő témája a kannibalizmus, miszerint a magyarok és más európai népek a romákból élelmiszert készítenek a szerk.] 2. oldal (összes: 10)

3 Romastratégia 2020 Fotó: Flickr Szalay-Bobrovniczky Vince az Index egy korábbi, a kiállításról szóló beszámolójához még azt is hozzáfűzte: általánosítás a kiállítás ellen tiltakozó ausztriai magyarokat ausztriai magyar nacionalistának bélyegezni, hiszen ők csak az ország hírnevéért aggódó jó hazafiak. [Meglehet, az Index a Der Standard eljárását követte ebben: az osztrák liberális napilap mindennemű tiltakozást a magyar nacionalisták számlájára írt, ekként számolt be arról is, hogy bécsi nagykövetünk Heinz Fischer osztrák államfőnél tiltakozott a szerk.] 3. oldal (összes: 10)

4 Krematóriumban sült magyar cigány szűzpecsenye, Rossini módra Fotó: flickr Az Index az ausztriai magyar nacionalisták tiltakozásáról azt írta, hogy a plakátok korábban közterületen voltak láthatók, amelyek közül néhányat felháborodott magyarok megrongáltak. Ugyanakkor az összes plakátot miután náci propagandának vélték az osztrák rendőrök tépték le. Utóbbi eset után a bécsi alkotót, Marika Schmiedtet Linz városa azzal kárpótolta, hogy most a városházán állíthat ki. [Ami az MNO-t illeti: mi nem általánosítunk. Nem gondoljuk például, hogy minden osztrák törökellenes. Az FPÖ kuchtenwörthi alapszervezete mindenesetre tavasszal olyan közfelháborodást kiváltó posztot tett közzé a Facebookon, amely szerint a törököknél tradíció a gyermekmolesztálás. A szösszenetet egy kisfiúval fajtalankodó férfi képével illusztrálták, majd a közzétételét hibának tudták be. Egyébként jelenleg a radikális jobboldali FPÖ a legnépszerűbb párt az osztrák fiatalok körében, most szeptember végén 21,4 százalékkal, a harmadik legerősebb pártként került az osztrák parlamentbe a szerk.] A linzi kiállítás megnyitója előtt a magyar cigányság helyzete volt a téma Bár Linz alpolgármestere, Klaus Luger azt hangsúlyozta az Indexnek, hogy a városházán látható kiállítás nem Magyarországról szól, a megnyitó előtt egy nappal a magyar cigányság helyzete volt téma Bécsben, ugyanis október 6-án a Burgtheaternél hol máshol rendezték meg a roma büszkeség napját. [Ez nálunk az aradi vértanúk emléknapja. Egyébként többek szerint nem 4. oldal (összes: 10)

5 magyarellenes a linzi kiállítás a szerk.] A linzi és a bécsi eseményt a Der Standard magától értetődően összekapcsolta. Az osztrák liberális napilap beszámolójából kiderül, mintegy százan voltak kíváncsiak a bécsi Roma Pride-ra, amelynek moderátora Daróczi Ágnes volt. A linzi kiállítás (több mint három adaggal) cigányellenes is Fotó: Flickr Mint ismert, Daróczi Ágnes múlt évben Phralipe Független Cigány Szervezet alelnökeként ekként nyilatkozott a Sky Italiának: A Fidesz politikája nagyon-nagyon hasonlít a Jobbikéhoz. Számukra ha egy roma születik, az már bűnöző, azt mondják, hogy a romák semmilyen munkához sem értenek. És ki a felelős az iskolákban elérhető oktatási színvonalkülönbségért, amit a romákat sújtja? Úgynevezett munkahelyeket teremtenek, és a kormánynak joga van ezeket a dolgozni akaró személyeket otthonuktól nagyon messzire elküldeni, ahol a rendőrség szigorú megfigyelése alatt vannak és konténerekben élnek. De hát mik ezek, ha nem kényszermunkatáborok?! Ez Orbán Viktor ajánlata a munkára. Daróczi Ágnes e nyilatkozatát felidézve miszerint a Fidesz politikája nagyon-nagyon hasonlít a Jobbikéhoz stb. még inkább érthető a linzi kiállítás alábbi plakátjának üzenete. 5. oldal (összes: 10)

6 Főtt-füstölt cigányszalámi magyar romákból, a romák kirekesztéséért felelős uniós hivatal tanúsítványával, Orbán Viktor miniszterelnök fotójával és a Jobbik logójával Fotó: Flickr A Der Standard beszámolója szerint Daróczi Ágnes múlt vasárnap hasonlókat mondott Bécsben: a romáknak közmunkásként kell dolgozniuk, ám hogy kinek, hogyan, milyen feltételekkel, arról a hatóságok döntenek. Az uralkodó előítéletek gyakran az önkényig fajulnak. A Burgtheater előtti pódiumon ezután Rafael Sándor beszélt arról, hogy felgyújtották a házát, ám mivel semmilyen segítséget nem kapott a hatóságoktól, végül elhagyta Magyarországot. [A Der Standard nem számolt be arról, hogy konkrétan melyik településen történhetett mindez, feltehetően ezért nem találtuk az eset nyomát a magyar sajtóban a szerk.] Daróczi Ágnes egyébként aki a Der Standard szerint a magyarországi cigányság egyik legfontosabb reprezentánsa arról is beszélt: a roma büszkeség napját azért lehetett most csak privát keretek között megrendezni, mert a magyar cigányság mély depresszióba zuhant, ennek oka a szegénység és a politikai korlátozások. Alföldi Róberttel és Konrád Györggyel ünnepel a Burgtheater Most hétvégén pénteki kezdéssel háromnapos konferenciával ünnepli fennállásának 125. évét a Burgtheater. Szombat délelőtt Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója tart vitaindító előadást, amelynek témája a művészet szabadsága és a szabadság ára. A színész-rendező az 6. oldal (összes: 10)

7 előadást követő vitában is részt vesz. Vasárnap délelőtt Konrád György tart ünnepi beszédet, majd Heinz Fischer szövetségi elnök, illetve Claudia Schmied kulturális miniszter kap szót, végül Elfriede Jelinek Nobel-díjas osztrák írónő üdvözletét olvassák fel. Emlékezetes: az egykori kommunista párttag Elfriede Jelinek egyebek között a Burgtheater igazgatójával, Matthias Hartmann-nal nyílt levelet írt az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjének, Balog Zoltánnak, a magyar kultúra és különös tekintettel a színház szabadságát követelve. Elfirede Jelinek politikai befolyásolást, ideológiai megregulázást és cenzúrát emlegetett levelében. Az apropó: nem Alföldi Róbert, hanem Vidnyánszky Attila nyerte meg a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Copy Paste: az átlagmagyar Marika Schmiedt szemével hasonlít az osztrák Hitlerre, aki egyébként nagyon szerette Linzet Fotó: flickr Balog Zoltán az osztrák művészek nyílt levele után személyes találkozóra hívta Matthias Hartmannt, a bécsi Burgtheater igazgatóját. A találkozó több levélváltás után június 16-án valósult meg. A találkozó végén Hartmann végül azt javasolta: a Burgtheater bemutatja Vidnyánszky Attila és Schilling Árpád egy-egy rendezését, Balog Zoltán és minisztertársa, Claudia Schmied pedig nyilvános kultúrpolitikai diskurzust folytathat Bécsben. A június 24-ei Der Spiegelben megjelentetett írásában Hartmann ekként jellemezte Balog Zoltánt: Tagja egy olyan kormánynak, amely az antiszemita csőcselékkel és a szélsőjobboldallal flörtöl. Ő a 7. oldal (összes: 10)

8 felelős azért, hogy a romagyerekeket külön iskolai osztályokba szegregálják. Olyan emberek dolgoznak alatta, akik nyíltan elismerik, hogy csak igazán nemzeti érzelmű művészeket akarnak támogatni. Ennek kapcsán Hartmann fel is vetette Nem, miniszter úr címmel közölt úti beszámolójában : Németország államfőjének, Joachim Gaucknak vissza kellene kérnie Balog Zoltántól azt a magas rangú állami kitüntetést, amelyet a német-magyar viszony, valamint az emberi és kisebbségi jogok terén szerzett érdemei elismeréseként adományozott neki május 28-án. [Gauck döntését nagyban meghatározta a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának pozitív állásfoglalása a szerk.] Kétségtelen, hogy a linzi kiállítás, a roma büszkeség napja, valamint a Burgtheater igazgatójának fentebb ismertetett eszmefuttatása között vannak hasonlóságok, egybecsengések. Mindenesetre Marika Schmiedt kiállításának Flickr-oldalán a további, nem éppen magyarbarát képeket találtuk: 8. oldal (összes: 10)

9 mno.hu - tgi 9. oldal (összes: 10)

10 Tweet (adsbygoogle = window.adsbygoogle []).push({}); Ajánló 10. oldal (összes: 10)

Indiai titkaim 31 Törökország európai része

Indiai titkaim 31 Törökország európai része 2011 május 06. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Indiaiértékelve titkaim 31 Give Indiai titkaim 31 Give Indiai titkaim 31 Mérték Give Indiai titkaim 31 Give Indiai titkaim 31 1/5 2/5 3/5 4/5

Részletesebben

A vörös diktatúra áldozatai - Nincs bocsánat!

A vörös diktatúra áldozatai - Nincs bocsánat! 2014 október 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs A vörös értékelve diktatúra Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Hosszú időre megrendültek az alapvető normák: a becsület, az igazmondás, a tisztességes

Részletesebben

Hogyan nézett ki Bécs Hitler alatt?

Hogyan nézett ki Bécs Hitler alatt? 2015 március 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A hitleri idők bécsi építészeti terveiről nyílik kiállítás a bécsi Építészeti Központban (Architekturzentrum

Részletesebben

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje 2011 január 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Give nincs Elkészült értékelve a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Mérték Give Elkészült a Labdarúgó

Részletesebben

Indiai titkaim 31 Törökország európai része

Indiai titkaim 31 Törökország európai része Indiai titkaim 31 Törökország európai része 2011 május 06. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték Emlékszem, 1993 nyarán, tehát indiai utazásunk el?tt fél évvel történt, amikor Bécsben jártunk.

Részletesebben

65 éve indult Sztálinváros építése

65 éve indult Sztálinváros építése 2015 május 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve indult Sztálinváros Mérték Give 65 éve indult Sztálinváros Give 65 éve

Részletesebben

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6.

Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, október. PROGRAMFÜZET október 20. november 6. Kiadja az 1956-os Emlékbizottság Budapest, 2016. október PROGRAMFÜZET 2016. október 20. november 6. 2016. október 20., csütörtök 11:00 óra A MAGYAR IFJÚSÁG TÖRTÉNELMET ÍRT Ünnepi megemlékezés Beszédet

Részletesebben

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5

Give Ez történet Hollywoodban VIII. 5/5 2009 július 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A héten rácsodálkozhatunk arra, hogy A bukottak mennyit is kaszálták, írunk arról is,

Részletesebben

Erős vs. gyenge forint

Erős vs. gyenge forint 2010 február 15. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Naponta halljuk a hírekben, hogy most épp gyengült vagy erősödött a forint, hogyan

Részletesebben

Mit tudunk az Európai Unióról? 3.rész

Mit tudunk az Európai Unióról? 3.rész 2009 július 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Mit értékelve tudunk az Európai Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Tájékoztatás/ismeret hiányból fakad az EU-szkepticizmus? A magyar lakosságnak vajon

Részletesebben

Taxisblokád: négy őrült nap krónikája

Taxisblokád: négy őrült nap krónikája 2010 október 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Taxisblokád: értékelve négy Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Húsz éve, 1990. október 25. és 28. között taxisblokád bénította meg az ország közlekedését.

Részletesebben

Határáttörés Sopronnál Európa beteljesedésének kezdete

Határáttörés Sopronnál Európa beteljesedésének kezdete A Konrad Adenauer és a Fidesz Ifjúsági Tagozata tisztelettel meghívják közös szimpóziumukra Határáttörés Sopronnál Európa beteljesedésének kezdete címmel. Helyszín: Pannonia Med Hotel (9400 Sopron, Várkerület

Részletesebben

Teljessé vált a Balaton története

Teljessé vált a Balaton története 2011 június 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Az egykori fürdőruhadivattal, egy lángosos bódé és egy tipikus hétvégi ház kialakításával a balatoni fürdőkultúra,

Részletesebben

Telefonfülkék Magyarországon

Telefonfülkék Magyarországon 2014 október 03. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A telefonfülkék 130 éves hazai történetében nem jött létre egy olyan típus, amelynek

Részletesebben

Tábla provokál a Mátyás király szoborcsoportnál

Tábla provokál a Mátyás király szoborcsoportnál 2011 május 26. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Táblaértékelve provokál a Mátyás Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Történelmi ferdítésnek, nacionalista politikai üzenetnek tartják a romániai magyarok

Részletesebben

Amikor a politika a gúny tárgya

Amikor a politika a gúny tárgya 2012 február 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Ahogy a mondás tartja: a humor a kétségbeesés udvariassága. A hatalom pedig joggal

Részletesebben

George Bush titkos élete

George Bush titkos élete 2013 július 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Méghozzá eddig nem látott képekben, melyeket Eric Draper fotós készített George W.

Részletesebben

Az EU intézményrendszere

Az EU intézményrendszere Az EU intézményrendszere EU Parlament EU Tanácsa EU Bizottság 1 A Tanács és a Főtitkárság főépülete, a Justus Lipsius Brüsszelben Justus Lipsius (1547-1606) holland jogfilozófus és filológus https://commons.wikimedia.org/wiki/file:justus_lipsius,_eastern_side.jpg

Részletesebben

Vasárnapi Újság - A magyar koronázási jelvények

Vasárnapi Újság - A magyar koronázási jelvények 2011 május 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Vasárnapi értékelve Újság Give Vasárnapi Újság Give Vasárnapi Újság Mérték Give Vasárnapi Újság Give Vasárnapi Újság - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Folyó

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

Mélyponton a teljes politikai elit

Mélyponton a teljes politikai elit Mélyponton a teljes politikai elit A Policy Solutions gyorselemzése a vezető politikusok népszerűségéről 2011. m{jus Vezetői összefoglaló Soha nem volt annyira negatív a teljes politikai elit megítélése,

Részletesebben

Mit tudunk az Európai Unióról? 4.rész

Mit tudunk az Európai Unióról? 4.rész 2009 július 23. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Mit értékelve tudunk az Európai Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Tájékoztatás/ismeret hiányból fakad az EU-szkepticizmus? A magyar lakosságnak vajon

Részletesebben

Firkáljon kedvére ritka krónikák lapjára!

Firkáljon kedvére ritka krónikák lapjára! 2013 július 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Givenincs Firkáljon kedvére Még értékelve Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A kultúrához és az információhoz való hozzáférés túlzás nélkül korunk egyik kulcskérdése.

Részletesebben

Radics Béla: Miniszterelnök úr önnek van szíve? March 04.

Radics Béla: Miniszterelnök úr önnek van szíve? March 04. Radics Béla: Miniszterelnök úr önnek van szíve? 2011. March 04. Tisztelt miniszterelnök úr a roma stratégia kiemelt része a magyar elnökségnek!? Mert miniszterelnök úr hiába okos, ha nincsen szíve! Márpedig

Részletesebben

Blue chipek a BÉT-en 4. rész Magyar Telekom

Blue chipek a BÉT-en 4. rész Magyar Telekom Blue chipek a BÉT-en Blue chipek a BÉT-en 2010 július 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Blue értékelve chipek a BÉT-en Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A sorozat befejező ében a negyedik legnagyobb

Részletesebben

Amerikából jelentem LXXXV. - Szent Patrik Napja

Amerikából jelentem LXXXV. - Szent Patrik Napja 2011 március 19. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Amerikából értékelve jelentem Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Március 17-én mindenki ír. - szól az amerikai mondás, vagyis napja mindenkinek szól,

Részletesebben

A Magyar-Német Fórum 25. Éves Közgyűlése. és a. Magyar-Német Ifjúsági Fórum 5. közgyűlése. 2015. november 12-13.

A Magyar-Német Fórum 25. Éves Közgyűlése. és a. Magyar-Német Ifjúsági Fórum 5. közgyűlése. 2015. november 12-13. Németországi Európa Unió Az Európa Mozgalom Magyar Tanácsa Európa Intézet, Budapest A Magyar-Német Fórum 25. Éves Közgyűlése és a Magyar-Német Ifjúsági Fórum 5. közgyűlése 2015. november 12-13. Az európai

Részletesebben

Platón Párt EU Program VAN ERÉNY! Európainak maradni

Platón Párt EU Program VAN ERÉNY! Európainak maradni Európainak maradni Európa a jogállamiság és a demokrácia bölcsője. Ezek sírjává is válhat néhány erénytelen politikusbűnöző örömére. Rajtunk múlik. Hitler ámokfutása után az Európai Unió hat alapértékre

Részletesebben

Mit nem tehetett egy fiatal lány 1939-ben New Yorkban?

Mit nem tehetett egy fiatal lány 1939-ben New Yorkban? 2011 július 28. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mit nem értékelve tehetett egy Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 York máig a bevándorlók, a továbbtanuló diákok, a munkát keresők és az álmodozók, kalandozni

Részletesebben

Hung. Monitoring 19.5.89. (Kossuth Rádió, Hírek, 16 h ) - Megalakult a magyar Helsinki Bizottság, A ma már szerencsére természetes eseményről számol be Szilágyi Gabriella. - Az alakuló ülésen Schwarzenberg

Részletesebben

Az Unió számára nincs lehetetlen 2.rész

Az Unió számára nincs lehetetlen 2.rész 2009 július 11. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Az Unió értékelve számára nincs Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Új népszavazás, a 2008-as sikertelen referendum után Írország 2009. október 2-án újra

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban... XII.

Ez történt Hollywoodban... XII. 2009 július 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Heti filmes híreinket rögtön Harry Potter bevételeivel kezdjük, illetve megemlítjük

Részletesebben

Magyarország Európa politikája

Magyarország Európa politikája Magyarország Európa politikája Dr. Molnár Balázs, európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár Merre tovább Európa? Körkép 60 évvel a Római Szerződés aláírása után c. konferencia 2017. Március

Részletesebben

Kritika Közellenségek (Public Enemies)

Kritika Közellenségek (Public Enemies) 2009 július 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Kritika értékelve Közellenségek Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A héten ismét moziztunk egyet, Johnny Depp, Christian Bale és Michael Mann adták át

Részletesebben

Közéleti témák Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr Reports

Közéleti témák Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr Reports Közéleti témák Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr Reports Összegzés Megjelenések cikkek, posztok, tweetek Összes interakció like-ok, megosztások, retweetek és +1-ek 342 686

Részletesebben

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése

A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Európa-Mozgalom Németországi Hálózata Németországi Európa-Szövetség Európa-Mozgalom Magyar Tanácsa Európai Intézet, Budapest A Magyar-Német Fórum 21. éves közgyűlése Szakmai Fórum: Kisebbségek társadalmi

Részletesebben

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén

Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapesti politikai helyzetkép 2015 végén Budapest jelenleg kevésbé kormányellenes vagy borúlátó, mint az ország egésze. A fővárosban is többségben vannak azok, akik kormányváltást szeretnének, de arányuk

Részletesebben

Ma már minden negyedik amerikai "felvilágosultnak" mondható. Hallelúja!

Ma már minden negyedik amerikai felvilágosultnak mondható. Hallelúja! Ma már minden negyedik "felvilágosultnak" Ma már minden negyedik "felvilágosultnak" 2014 január 08. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még értékelve Givenincs Ma már minden negyedik Mérték Az ak 74 százaléka

Részletesebben

A világ legdrágább parfümje

A világ legdrágább parfümje 2013 június 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Az illat neve egyszerűen C", alkotója Clive Christian tíz éve áll a

Részletesebben

Magyarországi választások 2010 Re (?) Privatizáció?

Magyarországi választások 2010 Re (?) Privatizáció? Magyarországi választások Magyarországi választások március 04. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Magyarországi értékelve választások Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Magyarországra már régen kitehettük

Részletesebben

Munkanélküliség Magyarországon

Munkanélküliség Magyarországon 2010 február 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Give Give Give Mérték Give Give Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Évek óta nem volt olyan magas a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint most. Ezzel

Részletesebben

Amerikából jelentem LXXXIV. - Öngyilkos hidak

Amerikából jelentem LXXXIV. - Öngyilkos hidak 2011 március 12. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Amerikából értékelve jelentem Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Nem épp vidám téma, de sajnos gyakori jelenség Amerikában is a korlátján egyensúlyozó

Részletesebben

Amerikából jelentem LXXXVIII. - Botox babák

Amerikából jelentem LXXXVIII. - Botox babák 2011 április 09. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Amerikából értékelve jelentem Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Az amerikai sajtóban, televízióban a napokban tetőfokára hágott a felháborodás a

Részletesebben

De vele nem ez volt a helyzet, nem megfontoltságból, alaposságból néztem utána. Hanem egyszerűen szembe jött. Nem

De vele nem ez volt a helyzet, nem megfontoltságból, alaposságból néztem utána. Hanem egyszerűen szembe jött. Nem 2013 március 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Előbb olvastam vele interjúkat, mint hogy a könyveit a kezembe vettem volna. Persze, ez akár érthető is lehet,

Részletesebben

Vox Populi - Schmitt Pál disszertációjáról

Vox Populi - Schmitt Pál disszertációjáról 2012 január 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Vox Populi értékelve - Schmitt Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Schmitt doktori disszertációjával illetve az ezzel kapcsolatos kanosszajárással kapcsolatban

Részletesebben

Végig h? maradt anyanyelvéhez a 25 éve elhunyt Márai

Végig h? maradt anyanyelvéhez a 25 éve elhunyt Márai Végig h? maradt anyanyelvéhez a 25 éve elhunyt Márai 2014 február 25. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték Huszonöt éve, 1989. február 21-én hunyt el Márai Sándor posztumusz Kossuth-díjas

Részletesebben

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő

Simon Böske, az első európai szépségkirálynő 2010 október 21. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Simon értékelve Böske, az első Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Ma már csak kevesen tudják, hogy Magyarország és egyben Európa első je Simon Böske

Részletesebben

Park Kiadó könyvklubja - Őrült divatvilág

Park Kiadó könyvklubja - Őrült divatvilág 2011 április 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Park értékelve Kiadó könyvklubja Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Párizsból észak felé kell elindulni. Arra van a Kozmetika-völgy. A francia, de

Részletesebben

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás

Veled vagyunk Akeem! - Országos véradás 2013 szeptember 27. Flag 0 Értékelés kiválasztása Givenincs Veledértékelve vagyunk Akeem! Még Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Budapesten és vidéken is több ponton van lehetőség vért adni Akeem Adams számára.

Részletesebben

Forradalmárok az október 23-ai szabadságharcból

Forradalmárok az október 23-ai szabadságharcból 2016 október 23. Flag 0 5 Átlag: 5 (1 szavazat) Mérték Mohai Balázs képein keresztül megismerhetünk forradalmárokat, akik 1956-ban a mi szabadságunkért is küzdöttek. Ez a forradalom Magyarország népének

Részletesebben

Romák az Unióban és tagállamaiban

Romák az Unióban és tagállamaiban Romák az Unióban és tagállamaiban Az Unió legnagyobb etnikai kisebbsége 10-12 millió között feltételezik létszámukat Minden országban hasonló problémákkal küzdenek Diszkrimináció a lakhatás, oktatás, egészségügy,

Részletesebben

Vízkereszt Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Vízkereszt Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2011 január 06. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet általában

Részletesebben

BKK - T-systems Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr

BKK - T-systems Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr BKK - T-systems Online- és közösségi média elemzés és interakció analitika lyzr 07. 01. - 08. 10. Összegzés 07. 01. - 08. 10. Megjelenések cikkek, posztok, tweetek Összes interakció like-ok, megosztások,

Részletesebben

Hagyomány és magyarság - egy újonnan megjelent könyv margójára

Hagyomány és magyarság - egy újonnan megjelent könyv margójára Hagyomány és magyarság - Hagyomány és magyarság - 2012 január 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még értékelve Givenincs Hagyomány és magyarság Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Minden nemzet, így a magyarság

Részletesebben

Athenaeum Kiadó Könyvklubja - Párizs fehér fényei

Athenaeum Kiadó Könyvklubja - Párizs fehér fényei 2011 február 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Athenaeum értékelve Kiadó Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Xénia kénytelen volt elhagyni a cári Oroszországot, amikor kb. 16 éves volt. Hirtelen

Részletesebben

2016. augusztus 31. szerda Beköltözés, szülői értekezlet

2016. augusztus 31. szerda Beköltözés, szülői értekezlet A BSZC Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának 2016-2017-es kollégiumi munkaterve a 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján 2016. augusztus 31. szerda

Részletesebben

Grand Palace és a Smaragd Buddha temploma

Grand Palace és a Smaragd Buddha temploma 2012 augusztus 07. Flag 1 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Grand értékelve Palace és a Give Grand Palace és a Give Grand Palace és a Mérték Give Grand Palace és a Give Grand Palace és a Smaragd Smaragd

Részletesebben

Flag - Karácsonyi melléklet 1. - Alapfogalmak

Flag - Karácsonyi melléklet 1. - Alapfogalmak 2013 december 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Flag -értékelve Karácsonyi Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A latin eredetű szó - adventus - megérkezést, eljövetelt jelent. A Jézus születésére

Részletesebben

Családtámogatási rendszer

Családtámogatási rendszer 2010 március 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Mérték Még nincs értékelve 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Idén több részletében is változik a családtámogatási, ez érinti a kisgyermekes szülőket, és a nappali tagozaton

Részletesebben

Amerikából jelentem LXXI. - Karácsony a Hicks Kertészetben

Amerikából jelentem LXXI. - Karácsony a Hicks Kertészetben 2010 december 27. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Give nincs Amerikából értékelve jelentem Give Amerikából jelentem Give Amerikából jelentem Give Amerikából jelentem Mérték Give Amerikából jelentem LXXI.

Részletesebben

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok!

96 év szeptember Olimpiai bajnok is indult a hajdúszoboszlói szenior úszóversenyen Puskás Pál és Krasznai Róbert Örökös Bajnok! 96 év Puskás Pál 96 éves III. rész Szerkesztette Rentka László 2013 2013. szeptember 28-29. A Hajdúszoboszlón megrendezett szenior versenyünkön először osztották ki a szigorú feltételekhez kötött A magyar

Részletesebben

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22.

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. A Közép-európai Rendőrakadémia résztvevő minisztériumai tekintettel a Közép- Európában lezajlott társadalmi, politikai és társadalmi fejleményekre, amelyek Európa államainak

Részletesebben

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26

A Ciróka a sokszínűség bábszínháza. Írta: Major Zoltán szeptember 16. szombat, 12:26 Több mint harminc éve működik hivatásos bábszínházként a kecskeméti Ciróka. A Bóbita szintén több évtizede áll szakmai és baráti kapcsolatban vele. Szeptember 9-én Rigócsőr király című darabjukat adták

Részletesebben

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés Részvétel: a projekt

Részletesebben

A kiirtott magyar szellemfalura emlékeztek

A kiirtott magyar szellemfalura emlékeztek 2014 március 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs A kiirtott értékelve magyar szellemfalura Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Megemlékezést tartottak vasárnap délelőtt a Gánt község közelében található

Részletesebben

Női politikusok a közvélemény szemében

Női politikusok a közvélemény szemében Női politikusok a közvélemény szemében Az Integrity Lab elemzése Tartalom Vezetői összefoglaló... 2 Bevezető... 3 Női politikusok és magyar választók... 4 Pártok és női jelöltek... 5 Alkalmasság megítélése...

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2014/ /2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján

Tanítási év helyi rendje 2014/ /2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján Tanítási év helyi rendje 2014/2015 35/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet alapján tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok száma: 5 nap 1 hónap nap hét napja tanítási nap sorszám feladat óra

Részletesebben

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI

A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 2015-2016-os TANÉV RENDJE, FELADATAI A 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet a 2015/2016. tanév rendjéről alapján. 1. A TANÉV A tanítási év első tanítási napja 2015. szeptember 1. A tanítási év első féléve

Részletesebben

Az aukció időpontja: 2010. december 10., 16 óra Helyszín: Budai Vigadó, Színházterem

Az aukció időpontja: 2010. december 10., 16 óra Helyszín: Budai Vigadó, Színházterem MEGHÍVÓ A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Cigányságkutató Intézet Romano Instituto és a Phralipe Független Cigány Szervezet szeretettel meghívja a KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZEK AZ EMBERI

Részletesebben

Dr. Mezős Tamás, Elnök Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 1.

Dr. Mezős Tamás, Elnök Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 1. Dr. Mezős Tamás, Elnök Kulturális Örökségvédelmi Hivatal 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 1. Tárgy: Roma Parlament (VIII. Tavaszmező u.6.) és Műteremház és Művészkert (VIII. József u. 37.) műemlékvédelmi

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

Képeskönyv a kommunizmusról - gyerekeknek

Képeskönyv a kommunizmusról - gyerekeknek 2012 október 11. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Képeskönyv értékelve a kommunizmusról Give Képeskönyv a kommunizmusról Give Képeskönyv a kommunizmusról Mérték Give Képeskönyv a kommunizmusról

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának 2016. május 13-án Brüsszelben tartott

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2009 december 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Az évad vége felé közeledve, vagy éppen benne a sűrűjében, jöjjön egy áttekintés,

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

Tíz történelmi idézet, amit rosszul tudunk 1. rész

Tíz történelmi idézet, amit rosszul tudunk 1. rész 2014 február 06. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Tíz történelmi értékelve idézet, Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A történelmi emlékezet által megőrzött idézet meghatározza magát a személyt, de

Részletesebben

Eseménynaptár. első tanítási nap. Tanköny pótrendelés. Egészségnap Erdei iskola Erdei iskola

Eseménynaptár. első tanítási nap. Tanköny pótrendelés. Egészségnap Erdei iskola Erdei iskola Hónap SZEPTEMBER Tanítási napok neve Tanítási napok száma Napok sorszáma 1. kedd 1. 2. szerda 2. 3. csütörtök 3. 4. péntek 4. 5. szombat 6. vasárnap 7. hétfő 5. 8. kedd 6. 9. szerda 7. 10. csütörtök 8.

Részletesebben

Szigorodtak a hitel-felvétel feltételei

Szigorodtak a hitel-felvétel feltételei 2010 március 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Az elmúlt egy-két évben jelentősen megemelkedtek a devizahitelek törlesztőrészletei, de a forint alapú hitelek

Részletesebben

Történelmi sodrásban - Ügynökügy: újra, megint, még mindig

Történelmi sodrásban - Ügynökügy: újra, megint, még mindig 2012 április 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Történelmi értékelve sodrásban Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A német szövetségi gyűlés Joachim Gauckot választotta államfővé, a különböző gyanús

Részletesebben

Luca napi jóslatok 2012

Luca napi jóslatok 2012 2010 december 15. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Szubjektív jóslatok a 2012-es esztendőre. Az emberiség utolsó évére... Régen szokás

Részletesebben

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Tíz év egy csónakban, Nr.2013-5154/001-001» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. Telefon: +36 1 795 6590 E-mail: npki@bgazrt.hu Web: www.bgazrt.hu/npki

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. Telefon: +36 1 795 6590 E-mail: npki@bgazrt.hu Web: www.bgazrt.hu/npki Semmi új a nap alatt: kisebbségi jogok, kettős állampolgárság, autonómia A mostani kormányzati ciklus nemzetpolitikai alapvetéseként is értelmezhető Orbán Viktor beiktatásakor elhangzott kijelentése: A

Részletesebben

A paramilitáris szélsőjobboldali szervezetek szerepe ma

A paramilitáris szélsőjobboldali szervezetek szerepe ma A paramilitáris szélsőjobboldali szervezetek szerepe ma Krekó Péter, igazgató, Political Capital Institute 2012. március 28. 1 Szélsőjobb: régi vagy új? Populizmus népszerű témák, stílus és kommunikáció

Részletesebben

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban

Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban Politikusok médiahasználata a magazinműsorokban A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése 2014. március 24-30. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztálya folyamatosan

Részletesebben

Kilencvenöt éves korában elhunyt Robert Merle

Kilencvenöt éves korában elhunyt Robert Merle 3. szint Március-április Kilencvenöt éves korában elhunyt Robert Merle Kilencvenöt éves korában elhunyt Robert Merle, jelentette be kedd este a francia író lánya. Kilencvenöt éves korában Párizs környéki

Részletesebben

Ösztöndíj a szakiskolásoknak

Ösztöndíj a szakiskolásoknak 2010 április 08. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Februártól a hiányszakmákat tanuló szakiskolai tanulók havi 10.000 Ft ösztöndíjat

Részletesebben

KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására

KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására Szentpétery Elemér Együttható Közösségépítő Egyesület KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására Nagyecsed

Részletesebben

Akik nem nyugodhattak békében 1.rész

Akik nem nyugodhattak békében 1.rész 2012 december 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Akik értékelve nem nyugodhattak Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Kihantolták kedden a 2004-ben elhunyt Jasszer Arafat földi maradványait. Rajta

Részletesebben

Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban

Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban Orbán Viktor a Semmelweis Emlék Szimpóziumon Teheránban A Semmelweis Emlékév megemlékezései között is kiemelkedő esemény zajlott Teheránban vasárnap és hétfőn. A két napos Semmelweis Emlékülésen a nőgyógyászati

Részletesebben

Windsor-i kastély története

Windsor-i kastély története 2009 október 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A kastély 1000 éves története összeforrt a monarchia történetével, hiszen nem volt

Részletesebben

Van-e magyar kérdés Romániában?

Van-e magyar kérdés Romániában? Van-e magyar kérdés Romániában? Klaus Johannis decemberben hivatalba lépett 1 román államfő február 26-án, az Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján tett egy, a magyar közéletben

Részletesebben

Iromány száma: T/3373/5. Benyújtás dátuma: :55. Parlex azonosító: GLCHBUWS0001

Iromány száma: T/3373/5. Benyújtás dátuma: :55. Parlex azonosító: GLCHBUWS0001 Iromány száma: T/3373/5. Benyújtás dátuma: 2018-11-21 09:55 Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága Parlex azonosító: GLCHBUWS0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Benyújtó: Bánki Erik, Elnök

Részletesebben

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák MKKSZ válasz a sajtóban Facebook -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://24.hu/kozelet/2017/06/12/torvenysertessel-vadoljak-lazart-a-sztrajkolni-akaro-kozszolgak/

Részletesebben

WIR IN EUROPA - ZUKUNFT GESTALTEN

WIR IN EUROPA - ZUKUNFT GESTALTEN ERASMUS+ PROJEKT HÍRLEVÉL MÁJUS- JÚNIUS WIR IN EUROPA - ZUKUNFT GESTALTEN Magyarország: Április 8. A nemzetközi roma nap Spanyolország: Menekültek, mint a kulturális hét témája - Németország: Kooperáció

Részletesebben

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2016. évi egyszerűsített beszámolója, Közhasznúsági melléklete Előterjesztő: Hargitai Miklós elnök 2017. április 27. Előterjesztés, 2016. évi beszámoló 1 1. MÚOSZ

Részletesebben

Az állam és az adóssága

Az állam és az adóssága 2010 március 31. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A rendszerváltás (?) óta tudjuk, Magyarország azért (is) van rossz gazdasági helyzetben,

Részletesebben

Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap. 4 Sze 5 Cs. 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V

Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap. 4 Sze 5 Cs. 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap 3 K 4 Sze 5 Cs 6 P 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V 9 H 10 K 11 Sze 12 Cs 13 P 14 Szo 15 V 16 H 17 K 18 Sze 19 Cs

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2013 november 11. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A nácik elfajzottnak bélyegezték meg azokat a műremekeket, amelyek esztétikájukat

Részletesebben