Használati útmutató AMICO távvezérl höz

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató AMICO távvezérl höz"

Átírás

1 Használati útmutató AMICO távvezérl höz 10 / 1 Heti programozású távvezérl egység digitális vezérléssel felszerelt kazánok számára. F bb jellemz k Az Amico Remoto Control ( A.R.C ) távvezérl a beállított program szerint szabályozza és irányítja az Immergas készülékek ( SUPERIOR, HERCULES, VICTRIX szériák ) m ködését. Az AMICO távvezérl egy programozható szobatermosztátként m ködik, mely a beállított program szerint két eltér h mérsékletet képes biztosítani a megadott id szakokban. A h fokszabályozó rendszer mellett a kazán összes funkciója vezérelhet err l az AMICO-ról, valamint folyamatosan kijelzi a kazán pillanatnyi üzemállapotát. Elektromos összekapcsolás Az ARC távvezérl t elektromosan össze kell kötni a kazán f vezérl paneljével. A két vezeték mérete 0,5 2,5 mm 2 és a maximális hossza 50 méter lehet. Az ARC polaritás érzékeny ( + és - ) ezért fokozottan ügyelni kell a bekötés helyességére. Megfelel bekötés esetén a távvezérl m ködése lehet vé teszi mind a kazán szabályozott m ködését a helyiség h mérsékletét l függ en, mid pedig az adatváltást a kazán és az ARC között ( szabályozás, a kazán m ködési állapotai, hibakódok ). Kazán vezérl panel

2 10 / 2 Vezérlés és szabályozás Kazán vezérl gombok 1. F kapcsoló (üzemmód választó): Kikapcsolás (fagyvédelem) / Nyári üzemmód / Téli üzemmód Az alábbi üzemmódok állíthatóak be ezzel a forgató gombbal: Kikapcsolt állapot / Fagyvédelmi funkció: a kazán kizárólag akkor m ködik, ha a helyiség h mérséklete 5 C alá csökken. Ebben az állásban az ARC-t nem lehet programozni. Nyári üzemmód: csak használati melegvíz el állítás Fagyvédelmi funkció aktív marad. Téli üzemmód: f tés és használati melegvíz el állítás 2. A használati melegvíz h mérséklet szabályozó gombja Ezzel állítható be a használati melegvíz h mérséklete a minimum értékt l a maximumig. 3. A f t víz h mérséklet szabályozó gombja A vezérl gomb segít beállítani a f t rendszer vizének h mérsékletét a minimum értékt l a maximumig. Ha a küls szonda be van állítva, az hozzájárul az átfolyási sebesség h mérsékletének és a kinti h mérséklet közötti arányválasztáshoz. A távvezérl programozásához szükséges gombok 4. Törlés gomb A gomb benyomásával minden beállítást törölhetünk (bekapcsolások, h mérsékletek, id k). Minden állítható érték visszaáll a gyári alapbeállításokra Az állítható mértékek növelése ill. csökkentése A programozás során ezekkel módosíthatjuk a beállítandó értékeket (h mérséklet, id, nap). Ha a termosztát üzemmód választó gombja (11) Auto állásban van, ezekkel a gombokkal a pillanatnyilag érvényes helyiség h mérsékletet módosíthatjuk (nem programozott h fokválasztás). Ez a h mérséklet a következ programozott id pontig marad érvényben (a programozott ciklus végéig). 7. OK gomb A programozás során ennek lenyomásával véglegesíthetjük a beállított illetve változtatott értékeket. Ha a termosztát üzemmód választó gombja (11) Auto állásban van, ezt a gombot megnyomva a kijelz n megjelennek a hét napjaira kiválasztott programok. 8. Reset gomb A kazán leállása vagy túlmelegedése esetén ezzel a gombbal lehet újra indítani a kazánt. Ha a kazán leállása rövid id n belül még 5 alkalommal megismétl dik, ez a gomb érvényét veszti, és a kazánt csak a saját m szerfalán lév gombokkal lehet újra indítani.

3 10 / 3 9. Copy gomb Az ARC programozása alatt lehet vé teszi a beállított id k és h mérsékletek másolását egyik kiválasztott napról a másikra. 10. H mérséklet választó gomb komfort / csökkentett h mérséklet Lehet vé teszi a kívánt h mérséklet összekapcsolását egy kívánt id ponttal. 11. Programozható szobatermosztát üzemmód választó gomb Függ en attól, hogy melyik állásban van, lehet vé teszi az alábbi funkciókat: Program szerinti m ködés: a beprogramozott bekapcsolási id k és h mérsékletek szerint vezérli a kazán m ködését a helyiség h mérsékletének függvényében. A program futhat a gyári (IMMERGAS) beállítások vagy a felhasználó által átprogramozott értékek szerint is. Programozás: ebben az állásában lehet a saját kapcsolási id ket és kívánt helyiség h mérsékleteket beállítani. Ha programozást befejeztük, a gombot vissza kell állítani az Auto felirathoz, mert az ARC csak ekkor rögzíti az új értékeket. Csökkentett h mérséklet: programozás során a csökkentett h mérsékletet az 5-ös és 6-os gombokkal lehet változtatni. Komfort h mérséklet: programozás során a helyiségben kívánt normál h mérsékletet az 5-ös és 6-os gombokkal lehet változtatni. Id beállítás: az 5-ös és 6-os gombokkal állítható be a pontos id és az aktuális nap. Kézi h mérséklet szabályozás: az ARC a programtól függetlenül egyszer szobatermosztátként m ködik, mely id alatt a h mérséklet az 5-ös és 6-os gombokkal választható. 12. A h mérséklet kijelz gomb A gombot lenyomva tartva a kijelz n váltakozva jelenik meg az el men f t víz h mérséklete, a szoba beállított h mérséklete, és a küls h mérséklet (amennyiben a küls h mérséklet érzékel csatlakoztatva van a kazánhoz).

4 10 / 4 Kijelz 1. Helyiség h mérséklet kijelzés és hiba kódok Itt jelzi ki az A.R.C a helyiség h mérsékletét, valamint ha kazán m ködésével kapcsolatban probléma merül fel, az aktuális hiba kódját is itt írja ki a távvezérl. Hibakódok: OFF Az A.R.C távvezérl F kapcsolója kikapcsolt/fagyvédelmi állásban van CON Az A.R.C elektromos kapcsolata nem megfelel E01 Gyújtási hiba, a kazán leállt E02 Túlf tés, a határoló termosztát letiltott, a kazán leállt E03 A füstgáz érzékel vagy a légnyomás kapcsoló (presszosztát) letiltott, a kazán leállt E05 A f tési h mérséklet érzékel (NTC) meghibásodott E06 A használati melegvíz h mérséklet érzékel (NTC) meghibásodott E07 A kazán kéménysepr üzemmód -ban van (a kazán ellen rzésekor kapcsolható be) E10 A nyomáskapcsoló vízhiányt jelez E11 A légnyomás kapcsoló (presszosztát) csatlakoztatása nem megfelel E14 Az elektromos kapcsolat a vezérl panel és a gyújtás vezérl kártya között nem megfelel E31 Az A.R.C nem kompatibilis a kazánnal (az adott kazánhoz nem kapcsolható) E64 A F kapcsoló (1 lásd Vezérlés és szabályozás) nincs a megfelel állásban E65 Az üzemmód válsztó (lásd Vezérlés és szabályozás - 11) nincs a megfelel állásban E66 A helyiség h mérséklet érzékel nem m ködik Megjegyzés: a fenti kódokon kívül az A.R.C kijelzi a csatlakoztatott kazán m ködési- és hibakódjait is, melyek leírását az adott kazán dokumentációiban találja meg ( Használati és karbantartási útmutató ). 2. Csökkentett h mérséklet Akkor látszik a kijelz n, ha a f tés a beállított csökkentett szobah mérsékleten m ködik. 3. Komfort h mérséklet Akkor látszik a kijelz n, ha a f tés a beállított komfort szobah mérsékleten m ködik. 4. Kazán indítás Akkor látszik a kijelz n, ha az A.R.C távvezérl f tést kér a kazántól. 5. Kézi h mérséklet szabályozás Akkor látszik a kijelz n, ha az A.R.C távvezérl üzemmód választója kézi vezérlésre van állítva (lásd Vezérlés és szabályozás - 11) Gyújtás probléma Akkor jelennek meg a kijelz n, ha a kazán nem képes begyújtani (pl. gáz kimaradás), vagy ha valamilyen okból túlf tött. 8. Az aktuális nap kijelz je A távvezérl m ködése illetve programozása alatt az aktuális napot jelzi (Lun=Hétf, Mar=Kedd, Mer=Szerda, Gio=Csütörtök, Ven=Péntek, Sab=Szombat, Dom=Vasárnap)

5 10 / H mérséklet kijelz A h mérséklet kijelz gomb (lásd Vezérlés és szabályozás - 12) nyomva tartása mellett az alábbi h mérsékleteket mutatják a kis kijelz n (17) a megfelel jelek felvillanásakor: : a beprogramozott szobah mérséklet (az aktuális program szerint a komfort vagy a csökkentett) : küls h mérséklet (ha a kazánhoz küls h mérséklet érzékel t szereltek) - 12.: a f tési rendszer el remen vízh mérséklete. 13. Óra A nap 24 óráját mutatja 30 perces osztásokkal, az adott id szakra beállított h mérséklet jelzéssel. 14. Pillanatnyi id szak Az aktuális id intervallumot jelzi (30 perc) 15. Beprogramozott h mérséklet Kijelzi, hogy az adott id szakhoz melyik h mérsékletet állítottuk be: - Komfort h mérséklet - Csökkentett h mérséklet. 16. Celsius fok jel Látható, ha a nagy kijelz (1) h mérsékletet mutat. 17. Óra / h mérséklet kijelz Az éppen használt funkciónak megfelel en az alábbi adatokat mutatja: - pillanatnyi id (alap kijelzés) - beállított h mérséklet (komfort vagy csökkentett) - f t víz h mérséklet - küls h mérséklet - visszatér f t víz-h mérséklet.

6 10 / 6 A h mérséklet és az id programozása Id beállítás - Ha a távvezérl üzemmód választó gombja állásban van, a kis kijelz n a perc adatok villognak. - Miután a megfelel perc értéket a gombokkal beállítottuk, az gombbal véglegesítsük. Ekkor a következ beállítható adat kezd villogni, jelen esetben az óra értékhelyei. - Az el bbi módon állítsa be a módosítandó adatokat (óra, nap) mindig az gombbal véglegesítve. - Az üzemmód választó gombot forgassa el a kívánt állásba. Alap program (automatikus m ködés a gyári beállítás szerint) - Forgassa a távvezérl F kapcsolóját (1) állásba, az üzemmód választó gombot pedig állásba. Ekkor az A.R.C távvezérl a gyárilag beállított program szerint kezd el m ködni az alábbiak szerint: Napok Hétf - Péntek Csökkentett h mérséklet 17 C és Komfort h mérséklet 20 C és Szombat - Vasárnap Átmeneti helyiség h mérséklet módosítás - Állítsa be a kívánt h mérsékletet a gombok segítségével, miközben a F kapcsoló állásban az üzemmód választó gomb pedig állásban van. Ekkor a távvezérl a pillanatnyilag beállított h mérsékletre f ti fel a helyiséget. Ez a h mérséklet érték a következ beprogramozott id pontig marad érvényben!

7 10 / 7 Egyéni program beállítása A komfort és a csökkentett h mérséklet beállítása Forgassuk a távvezérl üzemmód választó gombját a megfelel állásba: - komfort h mérséklet, - csökkentett h mérséklet. Az egyes h mérsékletek megváltoztatásához használja a gombokat. Az id intervallumok és h mérsékletek beállítása - A F kapcsolót forgassuk állásba, az üzemmód választó gombot pedig állásba. Ekkor az aktuális napot mutató jel ( ) villoni kezd. - A gombokkal válasszuk ki azt a napot, amelyiknek a programját meg kívánjuk változtatni: (Lun=Hétf, Mar=Kedd, Mer=Szerda, Gio=Csütörtök, Ven=Péntek, Sab=Szombat, Dom=Vasárnap). A kiválasztást véglegesítsük az gomb segítségével. - Az id szak jelölést (14) a gombokkal mozgassuk az egyes id szakokhoz (egy id szak 30perc) amelyeknél a beállított h mérsékletet meg akarjuk változtatni. Az adott id szaknál a h fokváltást a gomb megnyomásával lehet változtatni ( - komfort h mérséklet, - csökkentett h mérséklet). - A változtatásokat mindig véglegesítsük az gomb megnyomásával. Teljes napi program másolása a hétnek egy másik napjára - Az el bbi módon megváltoztatott illetve beállított napi program átmásolható a hét egy másik napjára is a gomb megnyomásával, így az azonos napi programokat nem kell külön-külön végég programozni. - A cél napot a gombok segítségével válasszuk ki, majd az gomb megnyomásával véglegesítsük a másolást. A beállítások befejeztével a távvezérl üzemmód választó gombját forgassuk az állásba, hogy a változtatásokat a távvezérl végre tudja hajtani. Ezután az A.R.C az új program szerint teljesen automatikusan fog m ködni. Ha a távvezérl Törlés gombját (lásd Vezérlés és szabályozás - 4) benyomjuk egy arra alkalmas vékony, tompa hegy eszközzel, minden egyedi beállítás azonnal törl dik és minden állítható érték visszaáll a gyári alapbeállításokra (lásd Alap program cím fejezet).

8 10 / 8 Az A.R.C helyiség (bels ) h mérséklet érzékel jének kiiktatása (arra az esetre, ha a távvezérl t olyan helyen szereljük fel, ahol nem kell a helyiség h mérsékletét érzékelni) Ahhoz, hogy ezt az üzemállapotot elérjük, az alábbiakat kell tenni: - Vegyük le a távvezérl t a hátlapról az elektromos vezetékek kikötése nélkül. - A távvezérl hátsó panelén nyomjuk meg az 1 -es gombot (lásd az ábrán), és tartsuk folyamatosan benyomva (a kijelz teljesen kikapcsol). - Ezután az el lapon nyomjuk meg a 2 -es gombot és tartsuk folyamatosan benyomva (az 1 -es gombot még mindig benyomva tartjuk). - Engedjük el az 1 -es gombot a távvezérl hátsó panelén és ellen rizzük hogy megjelenik-e a kijelz n a cnf felirat (a 2 -es gombot még mindig benyomva tartjuk). - Engedjük el a 2 -es gombot. - Amíg a kijelz n látható a cnf felirat, nyomjuk meg a távvezérl el lapján található gombot a bels h mérséklet érzékel kiktatására. - Végül a kijelz n a tdi felirat jelenik meg, ami 20 másodpercig látható.

9 10 / 9 A távvezérl m ködésének beállítása KI/BE kapcsolásos vagy modulációs szabályozás Az A.R.C távvezérl mint szobatermosztát gyárilag modulációs szabályozásra van beállítva (a f t víz h mérséklete a beállított kívánt h mérséklett l és a pillanatnyi mért h mérséklett l függ). Ezt a m ködését lehet megváltoztatni egyszer KI/BE kapcsolásos szabályozásra (a távvezérl nincs befolyással a f t köri szekunder - szivattyú m ködésére, csak a kazán illetve kazánköri primer - szivattyú távvezérlését látja el). Ahhoz, hogy ezt az üzemállapotot elérjük, az alábbiakat kell tenni: - Vegyük le a távvezérl t a hátlapról az elektromos vezetékek kikötése nélkül. - A távvezérl hátsó panelén nyomjuk meg az 1 -es gombot (lásd az ábrán), és tartsuk folyamatosan benyomva (a kijelz teljesen kikapcsol). - Ezután az el lapon nyomjuk meg a 2 -es gombot és tartsuk folyamatosan benyomva (az 1 -es gombot még mindig benyomva tartjuk). - Engedjük el az 1 -es gombot a távvezérl hátsó panelén és ellen rizzük hogy megjelenik-e a kijelz n a cnf felirat (a 2 -es gombot még mindig benyomva tartjuk). - Engedjük el a 2 -es gombot. - Amíg a kijelz n látható a cnf felirat, az alábbi gombokat nyomhatjuk meg: - a gomb megnyomásával a távvezérl t egyszer KI/BE kapcsolásos szabályozásra kapcsolhatjuk (a kijelz n a ton felirat jelenik meg 20 másodpercre). Ezt az átkapcsolást mindig meg kell tenni, ha az A.R.C távvezérl zóna vezérléssel m ködik együtt és a zónákhoz külön szobatermosztátok tartoznak! Ha az Amico egyben valamelyik zóna vezérlését is el kell, hogy lássa (az adott zónához külön szobatermosztátot nem kötünk) a távvezérl t modulációs szabályozáson kell hagyni! - a gomb megnyomásával a távvezérl t modulációs szabályozásra kapcsolhatjuk (a kijelz n a trc felirat jelenik meg 20 másodpercre).

10 10 / 10 A távvezérl m ködése küls h mérséklet érzékel vel A f t víz h mérsékletének szabályozása a küls h mérséklet függvényében. TM = MAX / MIN = a f t víz h mérsékletének szabályozási tartománya Te = küls h mérséklet A küls h mérséklet érzékel szonda (opcionális) csatlakoztatása lehet vé teszi a kazán szabályzásának, hogy a f t víz h mérsékletét a küls h mérséklet függvényében szabályozza. M ködés: Az A.R.C távvezérl f t víz h mérséklet szabályozó gombjának (lásd Vezérlés és szabályozás - 3) elforgatásával kiválaszthatjuk a megfelel szabályozási arányvonalat (lásd a fenti diagramot), eközben a kis kijelz n megjelenik a pillanatnyi arányvonal száma (1-9). Ez a szám a fenti diagramból kiválasztható szabályozási arányvonalat jelöli, mely meghatározza, hogy a küls h mérséklet függvényében a f t víz a szabályozási tartományán belül, milyen arányú (h mérséklet ) lesz. A szabályozás közben a f t víz h mérséklete a kiválasztott arányvonal függvényében változik a minimum és maximum értékei között. Technikai adatok Méretek: 128 x 82 x 31 mm Elektromos bekötés: 2 vezeték a kazán vezérlését l vezetékek mérete 2 x 0,5-2,5 mm 2 maximális hossza 50 m Készenléti id : 24 óra F tési vízh mérséklet szabályozási lehet ségei: KI/BE kapcsolásos Modulációs Id járásfügg Beállítható h mérsékletek száma: 2 (komfort és csökkentett) Komfort: +5 C C Cökkentett: +5 C C Bels fagyvédelmi h mérséklet: +5 C Kijelz n megjelen információk: Id k, h mérsékletek, üzemi- és hibakódok Diagnosztikai funkciók: A.R.C (öndiagnosztika) és kazán diagnosztika Gyári programválaszték: 1 Programozási pontosság: 30 perc (legkisebb állítható id intervallum) Napi h mérséklet váltások száma: max. 48 A m szaki változtatás jogát fenntartjuk!

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 +105 C Pt100-99 - +300 C Pontosság: 1 digit

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

Használati és karbantartási utasítás T100 HTM

Használati és karbantartási utasítás T100 HTM Telestart T100 HTM Használati és karbantartási utasítás T100 HTM Általános tudnivalók Tisztelt Webasto Ügyfelek! Köszönjük, hogy Webasto termék vásárlása mellett döntött. Feltételezzük, hogy a Telestart

Részletesebben

Valena Life/ Valena Allure , , , ,

Valena Life/ Valena Allure , , , , Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35, 7 523 35, 7 555 38, 7 555 39 EN LE08584AA EN - 2 LE08584AA_EN_print_p3.pdf 1 2015.09.07. 9:32 EN - 3 EN - 4 Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35,

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió Termék leírás HT01-es sorozatú Fűtő Termosztát alkalmas Vízfűtő rendszerként működni 3 amper terhelés alatt, valamint 16 amper terhelés alatt Elektromos fűtő rendszerként funkcionál. A termék egyenletes

Részletesebben

Használati Utasítás 0828H

Használati Utasítás 0828H Használati Utasítás 0828H Digitális heti időkapcsoló vízmenetes kivitel IP 44 0828H Rendeltetésszerű használat Lámpák és elektromos készülékek automatikus kapcsolására kül- és bel térben. Technikai adatok

Részletesebben

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1

MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 1 MAGICTIME digitális szobatermosztát 2 MAGICTIME BAXI DIGITÁLIS SZOBATERMOSZTÁT KHG 714 086 710 páratlan típus: napi és heti programozás 2 db AA típusú elemmel működik

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

CM507 PROGRAMOZHATÓ TERMOSZTÁT TULAJDONSÁGOK TERMÉK LEÍRÁS

CM507 PROGRAMOZHATÓ TERMOSZTÁT TULAJDONSÁGOK TERMÉK LEÍRÁS CM507 PROGRAMOZHATÓ TERMOSZTÁT TERMÉK LEÍRÁS A CM507 termosztát családi házak és lakások fűtési rendszerének időprogram szerinti, automatikus szabályozására alkalmazható. Felhasználható gázkazánt, szivattyút

Részletesebben

URIEL UTH-200 BELTÉRI TERMOSZTÁTHOZ

URIEL UTH-200 BELTÉRI TERMOSZTÁTHOZ ELECTRIC UNDERFLOOR HEATING SYSTEM HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ URIEL UTH-200 BELTÉRI TERMOSZTÁTHOZ UTH-200 hőmérséklet szabályozó termosztát Használati utasítás Kijelzők & Funkciók 1. LCD kijelző (1) Sávkijelző:

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

TÁVSZABÁLYOZÓK. Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ 3.020946. Távszabályozó. MD11026-2011-09-13 Műszaki dokumentáció

TÁVSZABÁLYOZÓK. Használati útmutató ASZNÁLATI TMUTATÓ 3.020946. Távszabályozó. MD11026-2011-09-13 Műszaki dokumentáció TÁVSZABÁLYOZÓK ASZNÁLATI TMUTATÓ Használati útmutató AMICO Universal Távszabályozó Műszaki dokumentáció 3.020946 tartalomjegyzék 1. Telepítés 6. oldal 1.1. Telepítési információk 6. oldal 1.2. Elhelyezés

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Részletesebben

Hőmérséklet-szabályozás

Hőmérséklet-szabályozás Áttekintés PB501158 PB501159 Állítható termosztátok O (kék gomb) záró érintkez vel a ventilátor indításának vezérléséhez, ha a h mérséklet meghaladja a kijelzett maximum értéket. C (piros gomb) nyitó érintkez

Részletesebben

WP1 Vezérlő Használati Útmutató

WP1 Vezérlő Használati Útmutató WP1 Vezérlő Használati Útmutató Lásd a kötési diagram. 24Volt 9Volt A vezérlő egy 9V-os Rain Bird szolenoidot működtet. Győződjön meg róla, hogy a szelepeket a vezérlővel összekötő vezeték, kisfeszültségű

Részletesebben

A rendszerbe foglalt reléprogram 1954 óta

A rendszerbe foglalt reléprogram 1954 óta A rendszerbe foglalt reléprogram 1954 óta 1C/1T sorozat Szobatermosztátok Tartalomjegyzék 1T sorozat 1T.01.1 oldal 1 1T.31.9.003 oldal 3 Általános tulajdonságok, kezelési tudnivalók az 1T.31 szobatermosztáthoz

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

QAA73 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek

QAA73 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek QAA7 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek JELLEMZŐK Működési feszültség Védelem OpenTherm bus Csatlakoztathatóság Vezeték hossz Vezeték ellenálló képessége Teljesítményfelvétel Biztonsági szint

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Süllyesztett időkapcsoló óra Modell: EFP700ET A. Funkció 1. 20

Részletesebben

ROMEO OpenTherm távvezérlés

ROMEO OpenTherm távvezérlés 1 Áttekintés: Módválasztó gomb: -ki, -nyár/tél, -reset,hibák Automatikus/Kézi üzemmód átkapcsoló Főtés - HMV programozó gomb Idıpont és nap program gomb Főtési hımérséklet beállító gomb HMV hımérséklet

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronika a "Beril kazántól

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21

OFFMANAUTO CM707. HU Használati utasítás... 17-21 1 2 3 4 5 6 7 OFFMANAUTO CM707 HU Használati utasítás... 17-21 1 CM707 - HASZNÁLATI UTASÍTÁS HU Leírás A Honeywell CM707 egy olyan programozható helyiséghőmérséklet szabályozó, ami a fűtési rendszert hatékonyan

Részletesebben

DRC távvezérlő. Kezelési útmutató

DRC távvezérlő. Kezelési útmutató DRC távvezérlő Kezelési útmutató 1 Kedves Vásárló! Gratulálunk, hogy egy, a csúcsminőséget képviselő Immergas terméket vásárolt, amely hosszú ideig és biztonságosan fogja az Ön kényelmét szolgálni. Az

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló

Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Kezelési leírás RAIN BIRD ESP modulos id kapcsoló Az ESP modulos id kapcsoló kiskertek és közepes méret közterületek öntöz rendszeréhez kifejlesztett id kapcsoló. Az ESP modulos id kapcsoló kültéren és

Részletesebben

Alapjel állító HCU 23. Telepítés és működés

Alapjel állító HCU 23. Telepítés és működés Alapjel állító HCU 23 Telepítés és működés Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Áttekintés 3 Tájékoztatás 3 Alkalmazás 3 Csomag tartozékai 3 Kezelő szervek és kijelző 4 Indítás 5 Elemek behelyezése

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Megjegyzés. Ez a készülék nem használható magasabb hmérsékletü füt és hüt rendszerek irányításánál.

Megjegyzés. Ez a készülék nem használható magasabb hmérsékletü füt és hüt rendszerek irányításánál. Programozható termosztát MINIB model 482 - CE kézikönyv B e v e z e t é s Ez a termosztát digitálisan programozható egysége a fütés és a hütés irányításának. Minden füt és hüt rendszernél használható.

Részletesebben

A transzformátor bekötése. 2. Mágnesszelepek bekötése

A transzformátor bekötése. 2. Mágnesszelepek bekötése - 2-1. A transzformátor bekötése A transzformátort az idõkapcsoló mellett helyezzük el. A piros színû vezetéket csatlakoztassuk a 220 V- os hálózatra. A fekete vezetéket illesszük az idõkapcsoló 24V jelû

Részletesebben

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

FIGYELMEZTETÉSEK ÉS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉSEK ÉS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A TÁVVEZÉRLŐ HELYES HASZNÁLATA ÉRDEKÉBEN OLVASSA EL FIGYELMESEN ÉS TARTSA BE AZ ITT LEÍRTAKAT. FIGYELMEZTETÉSEK 1) Olyan helyre kell telepíteni, ahonnan megfelelően

Részletesebben

MILUX RF idõzítõs termosztát

MILUX RF idõzítõs termosztát MILUX RF idõzítõs termosztát 1 JELLEMZÕK Vezetéknélküli rádiójeles kommunikáció a termosztát és a vezérlõ között. Megközelítõleg 30 méteres hatótávolság átlagos lakóház szerkezet esetén 7 napos programozási

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

Elite RBC 24 Elite RBS 24

Elite RBC 24 Elite RBS 24 Használati útmutató Elite RBC 24 Elite RBS 24 készülékekhez Fali gázkazánok bitermikus hőcserélővel Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM Paragrafus Tárgy 1. Vezérlés / Szemléltetés panel 1.1. PARANCSOK 1.2. SZEMLÉLTETÉS 2. Üzemmódok 2.1. AUTOMATIKUS

Részletesebben

SALUS T105 TERMOSZTÁT

SALUS T105 TERMOSZTÁT SALUS T105 TERMOSZTÁT A T105 termosztát egy programozható hőfokszabályozó, amely a fűtő- és hűtőrendszerek vezérlésére és szabályo-zására szolgál. A termosztát első használata előtt figyelmesen tanulmányozza

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató

Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika. Kezelési útmutató Aquakert Öntözırendszer 1. Oldal, összesen: 5 NELSON EZ PRO kültéri öntözésvezérlõ automatika Kezelési útmutató Kezelõelemek és jelek Beállító gombok A SELECT nyomógombok segítségével választhatjuk ki

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez SAS921FHL-7-Wifi termosztát elektromos padlófűtéshez, okostelefonnal távvezérelhető Wifi-n keresztül (padló hőmérséklet érzékelővel, 16A max. kapcsolható

Részletesebben

1601-12. = "fel" = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = "le" = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A

1601-12. = fel = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = le = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A 1601-12 = KI / BE = Hőmérséklet = Kezdési idő = Szaunázási idő = Szaunavilágítás = Szellőzés OK 1 2 3 4 = "fel" = OK = "le" = programgombok 314 SYRA 3 A RAMOZÁS ELŐVÁLASZTÁS KI/BE KAPCS.BENYOMNI HÁTTÉRVILÁGÍTÁS

Részletesebben

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató R 24 E Elite készülékhez Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSI UTASÍTÁSOK

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz

KEZELÉSI UTASÍTÁS. VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz KEZELÉSI UTASÍTÁS VEZETÉKES TÁVIRÁNYÍTÓ FM magasfali fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! GL_OM_WP_vezetékes_20140310

Részletesebben

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11 H 1. Tartalom jegyzék 2 1. Tartalom Oldal 2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5 3. Kezelőelemek 6 4. Kijelző 6 5. Gyári beállítás 7 6 Beállítások változtatása 8 6.1 Pontos idő, a hét napjai 8 6.2

Részletesebben

8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1.Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 4. Időzóna beállítás... 5 5. Időzóna kézi beállítása a fő számlapon... 6 6. Időzóna

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

Rendszertípusok és kapcsolási ábrák

Rendszertípusok és kapcsolási ábrák Rendszertípusok és kapcsolási ábrák 7 7 Rendszertípusok és kapcsolási ábrák Egy közvetlen magas hőmérsékletű zóna SZOBAI TEROSZTÁTTAL VAGY KI/BEKAPCSOLÁSI ÓDBAN ÛKÖDŐ IDŐKAPCSOLÓS TEROSZTÁTTAL ELLÁTOTT

Részletesebben

MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység TV 32 fan-coil egységhez

MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység TV 32 fan-coil egységhez MICRO-D Mikroprocesszoros vezérlő egység TV 32 fan-coil egységhez Főbb funkciók A levegőhőmérséklet szabályozása a ventilátor-fordulatszám automatikus változtatásával A levegőhőmérséklet szabályozása a

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Vezérlés beüzemelése: A vezérlés bekapcsolása után a kijelző alap állapotba kerül. A kijelző 4x20 karaktert képes megjeleníteni. A vezérlés alapbeállítása

Részletesebben

NEO HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEO HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEO HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 5 2 3 4 6 7 1 Nappal 2 A kívánatos (beállított) hőmérséklet 3 A fűtés bekapcsolva / kikapcsolva 4 Éjjel 5 Funkciós nyomógomb 6 A hőmérséklet csökkentése nappal (5 nap) 7 A hőmérséklet

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

PRN-5T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ PRN-5T. !!! A berendezés jellemzői: PORTOS motorok vezérlési rendszere. Technikai adatok:

PRN-5T KEZELÉSI ÚTMUTATÓ PRN-5T. !!! A berendezés jellemzői: PORTOS motorok vezérlési rendszere. Technikai adatok: Portos Hungary Kft 2220 Vecsés Dózsa György u. 86. Tel.: +36-29/550-280 Mobil.:+36-20/376-1776 +36-20/457-0266 E-mail: portos@portos.hu www.portos.hu urthermore, R PORTOS motorok vezérlési rendszere KEZELÉSI

Részletesebben

AC808 szobatermosztát

AC808 szobatermosztát AC808 szobatermosztát Fan Coil vezérléséhez Használati Útmutató 1. Általános tudnivalók Az AC808 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Rosslare AC-B31 ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Telepítési és kezelési utasítás: Három működési mód (normál, kiiktatott, biztonsági) Kód keresési funkció a programozáskor

Részletesebben

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1. Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 A GPS vételek jele aktív... 4 A GPS vételek jele inaktív... 5 4. Időzóna beállítás...

Részletesebben

RDJ10. Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagy méretű LCD kijelzővel. Fűtési rendszerekhez

RDJ10. Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagy méretű LCD kijelzővel. Fűtési rendszerekhez 3 071 Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagy méretű LCD kijelzővel Fűtési rendszerekhez RDJ10 Működési módok: automatikus mód, komfort mód, energiatakarékos mód és fagyvédelmi mód Nagy

Részletesebben

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2

Tartalomjegyzék. TORO DDC Kerti vezérlőautomatika kezelési és használati utasítás 2 Tartalomjegyzék Felszerelési útmutató: 3 Az esőérzékelő bekötése: 4 Beállítás: 6 A pontos idő és nap beállítása ( SET TIME/DAY ): 6 Öntözési idők beállítása ( RUN TIME ): 6 Mester szelep/szivattyú modul

Részletesebben

A 2-es partíció neve könyvelés, az 1-es alrendszerhez tartozik; a felhasználó az alrendszer master

A 2-es partíció neve könyvelés, az 1-es alrendszerhez tartozik; a felhasználó az alrendszer master Satel CA-64 Függelék Ez a függelék muködési példákat tartalmaz, melyeket akkor kell végrehajtani, amikor valamilyen felhasználói funkciót hív meg. Az elso oszlopban láthatja, hogy melyik gombot kell megnyomnia,

Részletesebben

Keverőköri szabályozó készlet

Keverőköri szabályozó készlet 0KITZONE00 Szerelési és használati útmutató Tahiti Condensing Tahiti Dual Line Tech Nias Condensing Niua Dual Line Tech Fondital fali kazánokhoz Kedves Vásárló Köszönjük, hogy cégünket és termékünket választotta.

Részletesebben

FUJITSU AIRSTAGE VRF-VII, JII, VRII

FUJITSU AIRSTAGE VRF-VII, JII, VRII FUJITSU AIRSTAGE VRF-VII, JII, VRII A beltéri és hűtőköri címzés beállítása, fukcióparaméterbeállítás a beltéri egységeken INFRA távirányítóval Ez a funkció minden infra vevővel ellátott beltéri egységen

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

MINIB C bekötési útmutató

MINIB C bekötési útmutató C szabályzás bekötési útmutató Oldal: 1 / 5 MINIB C bekötési útmutató Bevezetés A MINIB konvektorok vezérl rendszereit az általános 230V/50Hz áramellátó hálózatból látják el energiával. Azért, hogy biztosítsuk

Részletesebben

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT.

Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT. Használati utasítás D11 Wifi termosztát DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu D11 Wifi termosztát termékleírás 4.3inch színes érintőképernyő Elektromos fűtés

Részletesebben

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat

EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Felhasználói és programozási kézikönyv 1 EC vezérlő 4, és 6 zónás kültéri és beltéri változat Kezelőelemek és jelek: A folyadékkristályos kijelző 1. Fő kijelző az összes programozott adatról tájékoztat

Részletesebben

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 TD-1 PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 1. Alkalmazás Az érzékelő a hőmérsékletet érzékeli és információt nyújthat: a túl alacsony hőmérsékletről, pl. melegház, virágüzlet, gyerekszoba, stb.;

Részletesebben

GreenCon On/Off szobatermosztát

GreenCon On/Off szobatermosztát Leírás Jellemzők: Skandináv dizájn fehér háttérvilágítással Felhasználóbarát interaktív kezelőfelület Szobahőmérséklet kijelzése és beállítása 12 vagy 24 órás időkijelzés és -beállítás Háromfokozatú kézi/automatikus

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató

programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató programozható, digitális szobatermosztát Kezelési útmutató A TERMOSZTÁT ÁLTALÁNOS ISMERTETÉSE A COMPUTHERMQ7 szobatermosztát a Magyarországon forgalomban lévõ kazánok túlnyomó többségének szabályozására

Részletesebben

Programozható digitális kapcsolóóra kezelési utasítása

Programozható digitális kapcsolóóra kezelési utasítása Cikkszám: EMT707PA FONTOS! Programozható digitális kapcsolóóra kezelési utasítása Az első üzembe helyezés előtt, legalább 1 órát töltse a készülék beépített akkumulátorát, úgy, hogy azt helyezze a dug.aljzatba.

Részletesebben