ZÁRÓJELENTÉS. a SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI KÖZÉPISKOLA TORNATEREM TERVEZÉS BŐVÍTÉSSEL" egyszerű tervpályázatról. Budapest, 2005.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ZÁRÓJELENTÉS. a SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI KÖZÉPISKOLA TORNATEREM TERVEZÉS BŐVÍTÉSSEL" egyszerű tervpályázatról. Budapest, 2005."

Átírás

1 ZÁRÓJELENTÉS a SZENT ISTVÁN KÖZGAZDASÁGI KÖZÉPISKOLA TORNATEREM TERVEZÉS BŐVÍTÉSSEL" egyszerű tervpályázatról. Budapest, május

2 2 Budapest Fővárosi Önkormányzat Főpolgármesteri Hivatal (1052 Budapest, Városház u ) mint kiíró, FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejlesztő és Mérnöki Részvénytársaság (1075 Budapest, Rumbach S. u. 14.) mint technikai lebonyolító EGYSZERŰ TERVPÁLYÁZATOT hirdetett a Szent István Közgazdasági Középiskola tornaterem tervezése, a meglévő épület bővítésével, a Budapest, IX. kerület Thaly Kálmán u szám alatti ingatlanon. 1. A TERVPÁLYÁZAT CÉLJA, JELLEGE A tervpályázat célja építészeti, oktatási, gazdaságossági szempontból megfelelő színvonalú, a megvalósításra legalkalmasabb tervjavaslat kiválasztása, mely az építési engedélyezési tervdokumentáció és kiviteli tervek alapját képezi. A tervpályázat a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény és a tervpályázati eljárásokról szóló 137/2004. (IV.29.) Kormányrendelet III. fejezetbe foglalt egyszerű tervpályázati eljárás szerint került lebonyolításra. 2. A LEBONYOLÍTÁS RÖVID ISMERTETÉSE A Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Beruházási és Közbeszerzési Ügyosztálya az alábbi négy tervezőt kérte fel a tervpályázaton való részvételre: K.S. Stúdió Kft. Kocsis Ágnes okleveles építészmérnök 1062 Budapest, Andrássy út 100. Gergely Zsolt és Sattler Anna Építész Iroda BT. Gergely Zsolt okleveles építészmérnök 1026 Budapest, Lupény u. 1/B. FIMÜV Rt. Podolecz Gusztáv okleveles építészmérnök 1091 Budapest, Üllői út 45. Miháltz István okleveles építészmérnök 1092 Budapest, Hőgyes E. u. 11. II. em. 27.

3 3 A tervezők a felkérést elfogadták. FŐBER Rt. a tervpályázat bírálóbizottságban való részvételre a felkéréseket február 9-én postázta a Budapesti Építész Kamara BFFH Beruházási és Közbeszerzési Ügyosztály BFFH Oktatási Ügyosztály Szent István Közgazdasági Középiskola IX. ker. Ferencváros Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítész Iroda dr. Molnár Judit Ügyvédi Iroda felé. A felkért szervezetek a bizottsági tagokat kijelölték. A bírálóbizottság március 4-én 5 fővel megalakult. Elnök: Szakmai titkár: Tagok: Jogi szakértő: Földes László oki. építészmérnök Budapesti Építész Kamara Tóth Erika oki. építészmérnök BFFH Beruházási és Közbeszerzési Ügyosztály Jenéi Ágnes oki. építészmérnök BFFH Oktatási Ügyosztály dr. Sersliné Kócsí Margit oki. építészmérnök IX. ker. Ferencváros Önkormányzat Hegedűs Sándor igazgató Szent István Közgazdasági Középiskola dr. Molnár Judit ügyvéd A bírálóbizottság a tervpályázati hirdetményt és kiírást megtárgyalta és ~ figyelembe véve a Magyar Építész Kamara észrevételeit - elfogadta. A tervpályázati dokumentációt március 10-én a felkért tervezők átvették, mely időpontban nyilatkozatot tettek, mely szerint az építész és szakági tervezők a 137/2004. (IV.29.) Kormányrendeletben foglaltakkal kapcsolatban összeférhetetlenség nem áll fenn. A FŐBER Rt március 22-re helyszíni bejárást tartott a meghívott tervezők részére, melyen minden tervező részt vett. A tervezők a meglévő épülettel és a tervpályázattal kapcsolatban feltett kérdéseket március 23-án postázták.

4 4 A kérdések megválaszolására és postázására a március 29-én tartott bírálóbizottsági ülésen, illetve azt követően került sor. A bírálóbizottság javaslatára, kiíró szakértőt kért fel a BFFH Települési, Értékvédelmi Ügyosztály részéről. Az Ügyosztály Szenei Réka Zsófiát delegálta, aki a pályázatok bontását követően kapcsolódott a bizottság munkájába. A pályamüveket a felkért tervezők, az előírt határidőben, április 20-án adták postára. A beérkezett pályaművek bontása április 26-án megtörtént. Mind a 4 felkért tervező benyújtotta pályázatát. A pályaművek a kiírásnak megfelelő állapotban, sértetlen csomagban, a titkosság szabályait betartva, jelzés nélkül, az előírt tartalommal lettek leszállítva. A bontási eljárást jegyzőkönyv rögzíti, mely tartalmazza a benyújtott pályaművek munkarészeinek ellenőrzését is. A bírálóbizottság a bontást követően megállapította, hogy az első átvizsgálás alapján valamennyi pályamű érvényesnek tekinthető. 3. A PÁLYAMŰVEK ÉRTÉKELESI SZEMPONTJAI A pályamüvek értékelése során az egyes szempontok azonos súllyal kerülnek figyelembevételre. Az építészeti megoldás minősége. Funkcionális és építészeti kapcsolatok a meglévő épülethez. A történeti környezethez és a fővárosi védett épülethez való illeszkedés. Gazdaságos kialakítás és üzemeltetés. További bővíthetőség. Az iskolaudvar kialakításának minősége. 4. AZ EGYES PÁLYAMŰVEKRŐL KIALAKÍTOTT RÉSZLETES SZAKMAI BÍRÁLAT A Szent István Közgazdasági Középiskola épülete a Középső-Ferencváros területén, a Mester utca - Thaly Kálmán utca - Gát utca -Lenhossék utca határolt tömbben található. Az iskola melletti, volt Caola gyártelepen nyílik mód az iskola számára megfelelő tornaterem és szabadtéri sport terület létesítésére, a 37739/1, 37738, hrsz. telkek egyesítésével a rendezési terv szerint kialakítandó rendezett telek figyelembevételével.

5 5 A beépítésre szánt területen építészeti értelekéi nem rendelkező össze -vissza épült 1, 2, 3 szintes, lapos- és magastetős épületek találhatók, melyek elbontásra kerülnek. Az 54/1993. (1994. II. 1.) Főv. Kgy. sz. rendelet értelmében fővárosi védettséget élvező iskola épülete 191 l-l2-ben épült Dr. Hütl Dezső tervei szerint. A pályázat tárgya : az iskolaépület bővítése tornateremmel 1. pályamű A pályázó a megadott tervezési program precíz betartására törekedett. A tornacsarnok elhelyezésére választott koordináta, vélhetően a bővítés lehetősége érdekében, kevésbé illeszkedik a telek adottságaihoz, a környező beépítés jellegéhez. A pályamű tömegalakítása, építészeti formanyelve, anyaghasználata idegen a történeti városrész karakterétől, a középiskola védett épületének jellemzőitől. A városrendezési tervben meghatározott teresedés formálisan létrejön, de nem válik valós térré a tervezett épülettel, a járda és a homlokzat közti rész nem városi tér, hulladék zöldterület. A szabályozási terv előírása a zártsorú beépítési módhoz való illeszkedés, a tűzfal takarása, melyre a pályamű nem ad olyan attraktív építészeti megoldást, mely indokolttá tehetné e szempontoktól való eltérést. A tervezett épület a Thaly Kálmán utcai homlokzat tűzfalcsatlakozásának problémáját nem oldotta meg, ill. két új" tűzfalat alakított ki. A tervezett együttes leszakad a védett épületről, ill. a földszintes átjáróval csatlakozik a régi tornateremhez, ezáltal a védett épület tűzfala erőteljesen érvényesül, míg a lakóépület tűzfala is zavaróan jelentkezik az utcaképben. A tornaterem magas tömegével kiemelkedik az együttesből, míg a járulékos helyiségeket magában foglaló földszintes épületrész kőkerítésként jelenik meg. A zártsorú beépítésben idegen elemet jelent a földszintes, lepényszerűen elhelyezett és a magasabb tornateremmel kialakított épületegyüttes, idegen az utcaképtől, nem illik a városszövetbe. A Lenhossék utcai földszintes toldaléképület, a gépkocsi-kihajtó is környezetidegen. A tornaterem megközelítése a főépületből túlbonyolított lett. Szűk folyosókon, Z alakban, középülethez méltó terek érintése nélkül közlekedhetünk a

6 6 tornateremhez. Az öltözőkből a tornaterem végfalán léphetünk be egy-egy ajtón, ami szerencsétlen és balesetveszélyes megoldás. A tornaterem és az azt körülvevő lepényépület koordináta váltása nem jól megoldott. Az ék alakban elfogyó mellékhelyiségek kialakítása nem kiforrott megoldás. A földszintes épületrész utcai homlokzatára nyíló WC ablakok kialakítása elfogadhatatlan. Homlokzata nagyon sematikus, nem reagál az igényes főépület építészeti nívójára. A Lenhossék utca felőli túldimenzionált kerítés nem a szabályozási vonalon elhelyezett, és a gépkocsi-behajtó is túlméretezett. A lehajtó lefedése és melléképítménybe helyezése nem kellően alátámasztott megoldás. Látszólag gazdaságosnak tűnő javaslat a föépületen kívül kialakított térszín alatti parkoló. Az előírás szerinti parkoló elhagyására, későbbi ütemezett megvalósítására jogszabályi lehetőség nincs. A külön építményben való elhelyezés bizonyosan költségesebb megoldás, mint a fóépülettel egy szerkezetben lévő pinceszinti elhelyezés. A tervezett melléképítmény több szempontból is kedvezőtlen és a középiskola későbbi bővítését ellehetetleníti. Az iskolaudvar, kert egységét tagolja, használhatatlan részeket eredményezve. Gazdaságos megoldásra törekedett, takarékoskodva a területekkel, betartva a kiírásban megadott méreteket, de ez nem társult igényes építészeti megoldásokkal. A pályázónak nem sikerült a környezet adottságaihoz, a városképhez és a meglévő iskolaépület építészeti értékeihez illeszkedő építészeti koncepciót kialakítania. A bírálóbizottság a pályaművet megvételben részesíti. 2. pályamű A pályamű - mint ahogy a műleírás is kiemeli - a védett iskolaépülettel való építészeti kapcsolat kialakítására helyezi a hangsúlyt. Az iskolaépület tűzfalát takaró, többszintes, magastetős épületrész városképi szempontból jó javaslat. A meglévő iskola szintjeihez tervezett közvetlen kapcsolatok funkcionálisan kedvezőek. A Thaly Kálmán utcai téralakításra törekszik a pályázó, de szerves kapcsolatot nem sikerült terveznie.

7 7 A tervezett épület nagyon jól megoldotta a védett épülethez történő csatlakozást, azzal szerves egységet képez. A tornaterem minden szintje a meglévő iskolaépület szintjéhez kapcsolódik, és azokkal összeköttetésben van, ami kívülről az épületek homlokzati képénél is megjelenik. Az új épület védett épülethez csatlakozó szárnya tetőformában, párkánymagasságban, lábazatmagasságban követi a régi" iskolaépületet. A lakóháznál a környező épületeknél alacsonyabb tömegű szárnyat tervezett, amitől az épületegyüttesnek hullámzó" tömege lett. A homlokzat kialakítása kissé ipari jellegű. Az új épület nyílástengelyei nem a két szomszédos épület inkább függőleges irányú nyílástengelyéhez igazodnak (ez a függőleges irány főleg a védett épületnél a hangsúlyos), hanem a vízszintes nyílástengelyek a hangsúlyosak. A tervezett bővítés túlhaladja a tervezett, előírt funkcionális helyigényeket. A koordináta eltéréseket szellemesen elhelyezett lelátóval oldja meg. A tornaterem hossztengely irányú bővítése nincs összhangban a kiírásban szereplő bővítési lehetőséggel. A tervezett megoldás lényegében nem teszi lehetővé a későbbi ütemű bővítést. Az öltözők és a tornaterem közötti kívánatos direkt kapcsolatot az alapelrendezésből következőleg nem tudja megteremteni a pályamű. Az akadálymentes használatot az új épületrészben oldja meg, megteremtve a régi épület nagy létszámban látogatott helyiségeinek akadálymentes megközelítését is. A tervezési programhoz többletként nyújtja a díszterem lifttel való megközelítését és vizesblokkal való ellátását. A burkolt szabadtéri pályák alatti gépkocsi-tárolás általában jó megoldás, különösen utólagos pályaépítések esetén. Jelen esetben azonban a tervezett tornacsarnok alatti parkolószint bizonyosan gazdaságosabb, hiszen az alapozási sík a feltöltött területen egy szint mélységben valószínűsíthető. A "változó színű" műanyag lapostető szigetelés ellentmondásban van a vonatkozó előírásokkal. A vízszintes födémek tetőteraszkénti hasznosítása kedvezőbb lenne, további hasznos tereket biztosíthatna az intézmény működtetéséhez. A "mászófal" létesítése jó ötlet, bár szerelt kialakítása vitatható. Elhelyezése nem szerencsés a tornaterem bővítési irányában, viszont a szomszédos lakóházak megmaradó tűzfalainak megjelenését lényegesen javíthatná, ésszerű funkcióval gazdagíthatná.

8 8 A kisméretű tetőteraszra vezető udvari lépcső eltúlzottan hangsúlyos, túlméretezett megoldás. A terv komoly tervezői erényeket csillogtató, fajsúlyos, de nem eléggé kiérlelt. A pályamű építészeti javaslatai, több részlet-megoldása jól hasznosítható a továbbtervezésben. A bírálóbizottság díjazásban részesíti. 3. pályamű A városrendezési szabályozást tartalmilag tette magáévá a pályázó és maradéktalanul eleget tett az előírásoknak. A zártsorú beépítéshez, a történeti környezethez szervesen sikerült illeszteni a mégis "mai" építészeti kompozíciót. A tűzfalak takarása, az iskolaépületekhez és a szomszédos lakóházhoz való építészeti kapcsolat a tervezett és a felvázolt, magastetős kialakítással egyaránt jó. A lakóház udvarához való tömegkapcsolat jól megoldott építészeti térkapcsolat. A szomszédos épületek melletti szárnyra épített magastetőkkel bővített épület a tűzfalak korrekt lezárását" eredményezné, ez a megoldás az egységes utcaképi megjelenést előnyösen befolyásolná, erre a pályázó nem adott megoldást. A Fsz.+ l szintes utcai szárny tetején tetőkertet alakított ki. A magasabb tömegű tornaterem az utcai homlokzattól kissé visszahúzva, az udvar felé felnyílva" helyezkedik el. A tervezett utcai homlokzat függőleges tengelyű, nyílásrendszere alkalmazkodik a védett épület függőleges tengelyű nyílásaihoz. A tervezett együttes anyaghasználata jól illeszkedik a szomszédos épületekhez és a környező beépítés karakteréhez. A tornatermi szárny épülete, feszesen szerkesztett, elegáns középület benyomását kelti. Méltó a magas építészeti nívót képviselő főépülethez, jóllehet nem konkurál vele. A szimmetrikus szerkesztés térszervező komponálás, egyaránt jó megoldás. A funkciók zóna elven történő kialakítása, tiszta, átlátható alaprajzi rend kialakulásához vezetett. A Tornaterem bővítése nem borítja fel az eredeti állapot hierarchiáját és rendjét. Az udvari árnyékolt szerelt fal könnyen áthelyezhető.

9 9 A Thaly Kálmán utca felöli homlokzat alkalmas a továbbfejlesztésre. Az utca és a ház közötti visszahúzás, jól komponált városi tér. Mindezen építészeti erények alapján, a tervben megfogalmazott épület egy középület rangjára emelkedett, ami önmagában is jó dolog, de különösen előnyös az erős főépület mellett. A tervezett épület alaprajzi elrendezése térszervezete nagyvonalú, jól áttekinthető. A meglévő iskolaépülettel három szinten létrehozott kapcsolat kedvező, elősegíti a javasolt nagyobb rendezvények elgondolását, amelybe nem csak a tornateremnek, hanem a meglévő tornaterem és díszterem is bevonható. Az öltözők és a tornaterem kapcsolata a legkorszerűbb elvek szerint tervezett. A látogató, (néző) forgalom megfelelően elválasztott. A tervezett terek bemutatott "belső világa" humánus, jó minőségű élhető környezetet tükröz. A pályázó a megadott programnál nagyobb méretű tornatermet ábrázol már első ütemben és a bővítés mértéke is eltúlzott. A műleírás alapján a homlokzatképzés és anyaghasználat a meglévő iskolaépület építészeti értékeihez - annak felújításával együtt átgondoltan - igazodó kíván lenni. A tervezett épület közbenső homlokzati részén a törekvés még nem kellően kidolgozott. A parkolót az épület alatt tervezi, ennek következtében csak a tornaterem építéssel egyidejűleg lehetséges. Jelentős gépészeti többlet szükséges, túlméretezett a földalatti helyiségek működtetéséhez. A gépészeti helyiségeket nem szervezi egy egységgé, osztottan helyezi el. Beavatkozik a régi épületbe, az ottani helyiségeket felszámolva oldja meg az akadálymentesítést. A régi épület tornateremhez kapcsolódó karzatát, mely érdemes a védettségre, átalakítja. A kiírástól eltérően többlet helyiségeket helyez el. A reprezentatív nagy forgalmú közönség folyosójának leszűkítése indokolatlan. A sportudvar és a kert javasolt kialakítása tovább fejlesztendő. Az építészeti, téralakítási javaslatokat a pályázó színvonalas ábrázolással, előadásmóddal mutatta be. A pályaművet a bírálóbizottság a legmegfelelőbbnek tartja a tervezési feladat megoldására, í«y díjazásban részesíti.

10 10 4. pályamű A szabályozási előírásokat a pályázó figyelembe vette. A történeti városi szövetbe illeszkedés, a foghíj beépítés szemlélet alapvetésként jó, de olyan mértékűvé vált, hogy a tervezett épületfunkció - egy középület arculatának tükröződése - eltűnt. A Thaly Kálmán utca felőli tagolt tömegek és homlokzatképzés inkább lakóházakra emlékeztetnek és nem a valós közfunkcióra. A tetőidomok felszabdalásával és az épületrészek megmozgatásával az együttes utcai homlokzata nyugtalan tömegűvé, felszabdalttá válik, ami az utcakép szempontjából nem előnyös. Az épület utcafronti nyílásainak sokfélesége (téglalap, négyzet, nyújtott téglalap alakú nyílások, üvegfal) sem tesz jót az egységes homlokzati képnek. A tornaterem bevilágítása érdekében tervezett felülvilágítók gazdaságtalanok és idegenek az épület építészeti megjelenésétől is. A tervezett épület anyaghasználata a szomszédos vakolt épületek között idegen, nem illeszkedik az utcaképbe. A 3-as számú pályaműhöz hasonló alapvető térszervezés jónak mondható. A lépcsők elhelyezése azonban erőtlen és esetleges. A befelé lejtő tetővel és középső főtartókkal komponált csarnokszerkezet bonyolult és nehezen bővíthető. A véghomlokzatra leforduló tető felülvilágítók, költségesek, nehezen takaríthatok, bizonyos napállásnál elvakítják a sportoló diákokat, és klimatikus szempontból is elhibázottak. Az udvari homlokzat a nyolcvanas évek építészeti formanyelvét nyelvét idézi, árnyékolása megoldatlan. A tornaterem bővítési lehetősége adott, de az ábrázolt 30 m-es hosszúság épp nem elég a későbbi tornaterem méretéhez. A tornatermi funkció, mint nagyterű csarnok egyszerű, tiszta szerkezeteket kíván. A felülvilágítókkal tagolt, összetett tetőzet, bonyolult, elaprózott tetőidomok ezen elvvel nem hozhatók összhangba. A garázs elhelyezési gondolata jó, de a kidolgozás részletei nem. A lehajtó a rámpa alján a fordulónál leszűkül, ezáltal gyakorlatilag használhatatlanná válik.

11 11 Az új épületrészben oldotta meg az akadálymentes közlekedéshez szükséges lift elhelyezését, így a régi épületből nem vett el területet. A régi és az új épület közötti kapcsolat mellé helyez el egy sóhajok hídját", aminek indokoltsága kérdéses. A kiíráshoz képest többlet helyiségeket helyez el, ugyanakkor ezek funkcionális kapcsolata nem megoldott. A sportudvar, iskolakert átgondoltan kialakított. A rendezett jó koncepcionális elképzelésekkel nincs összhangban a pályamű építészeti formálási minősége. A napjainkban már ritkán felvállalt egyszerű ábrázolásmódhoz nem társultak meggyőző, a tervezett tömegeket, tereket, szerkezeteket bemutató vázlatok. A bírálóbizottság a pályaművet megvételben részesíti. 5. A TERVPÁLYÁZAT EREDMÉNYEINEK ÖSSZEFOGLALÓ ÉRTÉKELÉSE Az összetett tervezési feladat megoldására kiírt tervpályázat eredményes lett. A beadott pályaművek színvonala megfelelő, a kitűzött cél - a legalkalmasabb tervező kiválasztása - teljesült. A pályázók eltérően vették figyelembe a városrendezési rendelet előírásait. A pályázaton nem született olyan rendkívüli építészeti megoldás, mely a szabályozás megváltoztatását indokolná. Az eredményesebb pályázók a rendeleti előírások betartásával tudták megoldani a tervezési feladatot. A történeti városrész beépítéséhez és az értékes meglévő iskolaépülethez való illeszkedés szándéka a pályaművek többségében látható. Az l-es jelű pályamű ennek a jelentőségét túlzottan alárendelten kezelte, míg a 4-es jelű túlértékelte. A 2-es és a 3-as számú pályamű adott a továbbtervezéshez kedvező javaslatot. A tervezési program alapvető részét a korszerű tornatermet - a 3-as számú pályamű oldotta meg legjobban. A 2-es számú pályamű a meglévő épülettel teremtett magas színvonalú építészeti kapcsolatot, valamint értékes ötletekkel és jó részlet megoldásokkal gazdagította a pályázatot.

12 12 A tiszta és kiérlelt térrendszerű 3-as jelű pályaműnek építészeti értelemben vett belső ereje van. A jól funkcionáló tornaterem, a jól működő középület alapvetően jól illeszkedik a városi környezetbe. Tiszta, logikus alaprajzi elrendezése, direkt öltöző-tornaterem kapcsolata a legkedvezőbb a továbbtervezéshez. A pályázat négy tervének számtalan tanulsága van, ezekből a győztes terv készítője számára az alábbi szempontok figyelembevételét javasolja a bírálóbizottság: -illeszkedés a főépülethez -lift elhelyezése az új tornatermi épületben -a területekkel való takarékosabb bánásmód. 6. A DÍJAZOTT PÁLYAMŰVEK RANGSOROLÁSA A bírálóbizottság döntése, hogy I. díjat nem ad ki. II. díj: III. díj: Megvétel: Megvétel: 3. számú pályamű és a tovább tervezésre megbízás 2. számú pályamű 1. számú pályamű 4. számú pályamű 7. A DÍJAK MEGVÉTELEK ELOSZTÁSA: 1. szamu pályamű 4. számú pályamű Megvétel Megvétel bruttó bruttó Ft Ft 3. számú pályamű ii. díj bruttó l.loo.ooo.-ft 2. számú pályamű in. díj bruttó Ft A pályamüvek szerzőit és munkatársait a zárójelentés mellé csatolt jegyzőkönyv tartalmazza. A pályázókkal szemben kizáró ok nem merült fel.

13 13 8. A TERVPÁLYÁZAT HASZNOSÍTÁSÁNAK MÓDJÁRA, TOVÁBBTERVEZÉSÉRE VONATKOZÓ AJÁNLÁSOK A városképi szempontból indokolt beépítési jellemzők és a védett értékes főépülethez való illeszkedés egyaránt többszintes épület-megoldásokat tesznek szükségessé, különösen a csatlakozások környezetében. A meglévő főépület építészeti értékéhez méltatlan jelen állapota, a korábbi helyszűke miatt kialakult toldaléképítmények megléte és a létrejövő tornacsarnok több célú hasznosításának célja egyaránt megkívánja, hogy a tervezési feladatot komplexebben kezeljék. Ne a költségkeret határozza meg a jelen megcélzott beruházást, ne csak" egy tornateremmel gazdagodjon az intézmény, hanem körültekintően, ütemezetten újuljon meg az egész épületegyüttes. Az iskola régi" épülete tágas, szellős, két nyitott terasszal. A bővítésnek ezt a szemléletet, hagyományt kell követni. A tanirodát indokolt a tornaterem bővítésével együttesen megszüntetni. Az iskola és a tervezett udvar közötti észszerű kapcsolat így teremthető meg. Átgondolásra javasolható a három terem (régi, új tornaterem, díszterem) együttes külső" hasznosítása és az engedélyezési terv készítésénél e szempont érvényesítése. Az engedélyezési terv készítése során a pályamüvek sportpályára és iskolaudvar kialakítására vonatkozó ötleteinek hasznosítása (tűzfal takarás mászófallal", kertkialakítás) javasolt. A tornatermi bővítés tervezésekor üres területet célszerű igénybe venni, szabadtéri pályák megszüntetése és átalakítása nélkül. A Thaly Kálmán utcai teresedéshez való szervesebb kapcsolat érdekében hangsúlyozottabb főbejárat elhelyezése indokolt. A pályázat egyik tanulsága, hogy nagyon szűken értelmezett programmal nem lehet elvárni a hely" adta építészeti tömeg és téralakítást. A bírálóbizottság a 3.számú pályamű készítőjével javasolja az építési engedélyezési terv elkészítésére a szerződés megkötését.

14 14 Elnök Földes László okl. építészmérnök Szakmai titkár Tóth Erika okl. építészmérnök Tag Jenei Ágnes okl. építészmérnök Tag dr. Sersliné Kócsi Margit okl. építészmérnök Hegedűs Sándor igazgató Szakértő Szenci Réka Zsófia okl. építészmérnök Jogi szakértő Dr. Molnár Judit

15 JEGYZŐKÖNYV A Szent István Közgazdasági Középiskola (Budapest IX. ker. Mester u ) tornaterem építés bővítéssel tárgyában kiírt építési engedélyezési eljárást megelőző é p í t é s z e t i t e r v p á l y á z a t Bíráló Bizottságának május 13-i üléséről.

16 Készült: a FŐBER Rt. Budapest, VII. ker. Rumbach S. u. 12. sz". alatti tárgyalótermében 2005 május 13. 9,00 órai kezdettel Tárgy: A Szent István Közgazdasági Középiskola (Budapest IX. ker. Mester u ) tornaterem építés bővítéssel tárgyában kiírt építési engedélyezési eljárást megelőző építészeti tervpályázat Bíráló Bizottságának ülése Jelen vannak : a csatolt jelenléti ív szerint tanúsága szerint (l.sz. melléklet) A Bizottság elnöke köszönti a megjelenteket. A Bizottság elnöke megállapítja, hogy a Bizottság teljes létszámmal jelen van és határozatképes. A Bizottság javaslatot tesz a mai ülés napirendjére, amelyre vonatkozóan a Bizottság az alábbi határozatot hozta: 1/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy a mai ülés napirendje a tervpályázat eredményének megállapítása, a Zárójelentés elfogadása (egyhangú) A Bíráló Bizottság a technikai lebonyolító által előkészített, a Bizottság tagjai által megküldött javaslatokat tartalmazó Zárójelentés tervezetét részletesen megvitatta, és azzal kapcsolatban az alábbi határozatot hozta: 2/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy a külön íven szövegezett Zárójelentést. elfogadja (egyhangú) Ezt követően a Bizottság elnöke javasolja, hogy a Bizottság döntsön a tervpályázat eredményéről, ezen belül az egyes pályamüvek bírálati szempontok szerinti rangsoráról. A vitát követően a Bizottság elnöke szavazásra teszi fel a pályamüvek rangsorának, illetve díjazásának kérdését, valamint a továbbtervezésre javasolt pályamüvet, mellyel kapcsolatban a Bíráló Bizottság az alábbi határozatokat hozta: 3/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy, azonos 5OO.OOO-5OO.OOO.- Ft összegű megvételben részesíti az l-es és a 4-es sorszámú pályaműveket. (egyhangú) 4/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy a 2-es és a 3-as sorszámú pályaműveket részesíti díjazásban. (egyhangú)

17 5/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy I. díjat nem ad ki, a 2-es és a 3-as sorszámú pályamüvet II. és III. díjban részesíti. (egyhangú) A Bíráló Bizottság elnöke szavazásra teszi fel azt a kérdést, hogy a 2-es sorszámú pályamű részesüljön-e II. díjban, melynek eredményeként az alábbi határozat született: 6/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottsága úgy dönt, hogy nem a 2-es sorszámú pályamüvet részesíti II. díjban. (4 igen, 1 nem) A Bíráló Bizottság elnöke figyelemmel az előző szavazás eredményére, szavazásra teszi fel a 3-as sorszámú pályamű díjazását: 7/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottság úgy dönt, hogy II. díjban részesíti a 3-as sorszámú pályamüvet. A Bíráló Bizottság javasolja, hogy a továbbtervezéssel a 3-as sorszámú pályamű szerzőjét bízza meg a kiíró. (4 igen, 1 nem) 8/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottság úgy dönt, hogy III. díjban részesíti a 2-cs sorszámú pályamüvet. (egyhangú) 9/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottság úgy dönt, hogy II. díjban részesített 3-as sorszámú pályaművet Ft összegű díjazásban részesíti. (4 igen, 1 nem) 10/2005. (V.13.) BB határozat: A Bíráló Bizottság úgy dönt, hogy a III. díjban részesített 2-es pályamű szerzőjét Ft összegű díjazásban részesíti. (4 igen, 1 nem) A Bíráló Bizottság a Zárójelentés elfogadása és a tervpályázat eredményének megállapítását követően felbontotta a díjazásban és a megvételben részesült pályamüvek szerzőinek adatait tartalmazó lezárt borítékokat, és az alábbiakat állapította meg; Ft megvételben részesül az l-es sorszámú pályamű Szerzője: Kocsis Ágnes vezető tervező és munkatársai K.S. STÚDIÓ Kft Ft megvételben részesül a 4-es sorszámú pályamű Szerzői: I,.Tomek Ágnes. Bedekovich Éva, Mercz Eszter, Podoletz Gusztáv (a FIMÜV Rt munkatársai)

18 Ft III. díjazásban részesül a 2-es sorszámú pályamű Szerzői: Gergely Zsolt és munkatársai Sattler Anna, Sarlós Júlia, Rusznák Klára és Mohácsi Sándor Ft II. díjazásban részesül a 3-as sorszámú pályamű Szerzői: Kiss Albert, Miháltz István és munkatársai Csete Erzsébet, Veszelka Zsófia, Zámbó Ernő, Nemes Zoltán, Földes László, Sápi József, Dr. Karsai Elekné A Bíráló Bizottság megállapította, hogy a díjazásban és a megvételben részesült pályaművekkel kapcsolatban a 137/2004. (ÍV.29.) Kormányrendelet értelmében összeférhetetlenség, kizáró ok nem volt megállapítható. A Bíráló Bizottság megköszöni a Bizottság tagjainak és szakértőinek a munkáját. A Bizottság elnöke egyéb hozzászólás és észrevétel nem lévén, a Bizottság ülését 15,00 órakor bezárja. Kmf Szakmai. titkár Tag Elnök Földes László okl. építészmérnök Tóth Erika okl. építészmérnök Jenei Ágnes okl. építészmérnök Tag dr. Sersliné Kócsi Margit okl. építészmérnök Hegedűs Sándor igazgató Szakértő Szencá Réka Zsófia okl. építészmérnök Jogi szakértő Dr. Molnár Judit

ALÁÍRÓLAP. Tervező: Korényi és Társai Építész Kft. 1113 Budapest, Edömér u. 4. TT1 01-2590. Nagy Csilla TT1 01-1210 K1 1-01-3157. 2013.

ALÁÍRÓLAP. Tervező: Korényi és Társai Építész Kft. 1113 Budapest, Edömér u. 4. TT1 01-2590. Nagy Csilla TT1 01-1210 K1 1-01-3157. 2013. ALÁÍRÓLAP KÖZÉPSŐ FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓS TERÜLET (Budapest, IX. ker. Ferenc körút - Üllői út - Haller utca - Mester utca által határolt területre vonatkozó) a Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II.01.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterme Budapest IX. ker., Bakáts tér 14.

Polgármesteri Hivatal II. emeleti ülésterme Budapest IX. ker., Bakáts tér 14. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság Jegyzőkönyv készült a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság

Részletesebben

6 r l. számú előterjesztés

6 r l. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 6 r l. számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a védett építészeti értékek megőrzésének

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ

BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ BUDAPEST, VIII. KER. FECSKE UTCA 22. LAKÓÉPÜLET TERVE TERVTANÁCSI ÁLLÁSFOGLALÁS MEGKÉRÉSÉHEZ 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. FELELŐS TERVEZŐI NYILATKOZAT 1. CÍMLAP 2. TARTALOMJEGYZÉK 3. TERVEZÖI NYILATKOZAT 4. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 12-ei rendes, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 12-ei rendes, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zamárdi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (I.22.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet célja Bugyi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013 (IX.24.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról egységes szerkezetben a 14/2014. (IX.15.); és a 8/2015. (IV.24.) sz. rendelettel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Karinthy utcai iskola épület étterem és torna szoba tervezési programjáról

ELŐTERJESZTÉS. Karinthy utcai iskola épület étterem és torna szoba tervezési programjáról ELŐTERJESZTÉS Karinthy utcai iskola épület étterem és torna szoba tervezési programjáról ELŐZMÉNY Torbágyon a korábbi években is már gondot okozott az étkezde és a tornaterem zsúfoltsága, mely a további

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 5). :?,. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a védett építészeti értékek megőrzésének támogatásáról szóló pályázat

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

451. számú előterjesztés

451. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 451. számú előterjesztés Előterjeszt és a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a védett építészeti értékek megőrzésének

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 207/2018. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. november 22-i ülésére Tárgy: Dél-pesti Centrum Kórház beruházásával összefüggésben

Részletesebben

Törzsszám: P6/2015. Felelős tervező

Törzsszám: P6/2015. Felelős tervező PALOTÁS Számítástechnikai és Területrendezési Betéti Társaság 4026. Debrecen Bethlen u. 36-38 Telefon: (52) 427-329, Mobil: (30) 9833-022 E-mail: cpalotas@mail.datanet.hu TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV Debrecen

Részletesebben

Budapest, 2010. szeptember

Budapest, 2010. szeptember A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium rekonstrukciójára és bővítésére kiírt tervpályázat Zárójelentés és összefoglaló értékelés Budapest, 2010. szeptember 1. Összefoglaló eredmény B u d

Részletesebben

Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli terveinek jóváhagyására

Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli terveinek jóváhagyására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a DIGI Kft. bérleti szerződéseinek módosítására és kiviteli

Részletesebben

Üllői út Haller utca Mester utca által határolt terület) Kerületi Építési Szabályzatáról szóló. 25/2016. (XI.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Üllői út Haller utca Mester utca által határolt terület) Kerületi Építési Szabályzatáról szóló. 25/2016. (XI.22.) önkormányzati rendelet módosításáról Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2018. (VI.26.) önkormányzati rendelete a Budapest, IX. ker. KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS Rehabilitációs Terület (Ferenc körút Üllői

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. ÖTLETPÁLYÁZATI HIRDETMÉNY Az ötletpályázat kiírója Az ötletpályázat tárgya Az ötletpályázat célja

TARTALOMJEGYZÉK 1. ÖTLETPÁLYÁZATI HIRDETMÉNY Az ötletpályázat kiírója Az ötletpályázat tárgya Az ötletpályázat célja TARTALOMJEGYZÉK 1. ÖTLETPÁLYÁZATI HIRDETMÉNY 1.1. Az ötletpályázat kiírója 1.2. Az ötletpályázat tárgya 1.3. Az ötletpályázat célja 1.4. Az ötletpályázat jellege, formája 1.5. Az ötletpályázaton való részvétel

Részletesebben

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012.

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012. Építészeti műszaki leírás a Budapest, VIII. ker. Kőfaragó utca 8., hrsz.36471:, többlakásos lakóépület, utcai földszinti üzletek, többszintes parkolóház, felső szinteken irodák beépítést tisztázó elvi

Részletesebben

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek:

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek: 16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról Mellékletek: 20. napirendi pont A helyi építészeti értékek támogatására vonatkozó pályázatok

Részletesebben

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012.

Építésztervezők: Materny Károly okl. építészmérnök É 01 3417/13. Sződy Tamás okl. építészmérnök É2 01-4755/05. Budapest 2012. Építészeti műszaki leírás a Budapest, VIII. ker. Kőfaragó utca 8., hrsz.36471:, utcai földszinti üzletek, többszintes parkolóház beépítést tisztázó elvi engedélyezési terveihez Építésztervezők: É 01 3417/13

Részletesebben

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE

Piliscsév Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE a Képviselő-testületének 11. számú JEGYZŐKÖNYVE 2013. augusztus 26-án 8.00 órától 10,00 óráig megtartott r e n d k í v ü l i képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013.08.26-én 8.00

Részletesebben

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye

Részletesebben

C Í M L A P Balatonalmádi, Mogyoró úti Óvoda tanulmánytervéhez

C Í M L A P Balatonalmádi, Mogyoró úti Óvoda tanulmánytervéhez Delta Mérnöki Iroda 8200 Veszprém, Pajta u. 1. delta.mernokiiroda@chello.hu C Í M L A P Tervező: Albóciné Ábrahám Gabriella vezető tervező É-1-19-0071 Tervező munkatársa: Szabó András építészmérnök Építtető:

Részletesebben

Készítette a Főépítészi Iroda * 2008. november

Készítette a Főépítészi Iroda * 2008. november BELSŐ FERENCVÁROS REHABILITÁCIÓ 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉS 2009. ÉVI PROGRAM Készítette a Főépítészi Iroda * 2008. november TARTALOMJEGYZÉK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉS Változások a városrészben Önkormányzati feladatok

Részletesebben

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 1. A D A T L A P Megrendelő: TÁPIÓSZECSŐ FC 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya HUSZA GYÖRGY

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS. A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása

ZÁRÓJELENTÉS. A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása ZÁRÓJELENTÉS A Pestszentimrei Közösségi Ház felújítása és bővítése című tervpályázat összegzése és ajánlása Összefoglaló értékelés Budapest XVIII. kerületi Önkormányzat tárgyi területre országos, nyílt,

Részletesebben

3a város közigazgatási terültén, az 1. számú mellékletben lehatárolt területen kívül, azokban az esetekben, amelyeknél

3a város közigazgatási terültén, az 1. számú mellékletben lehatárolt területen kívül, azokban az esetekben, amelyeknél Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról egységes szerkezetben az 1/2014. (II. 06.) és a 23/2014. (IX.

Részletesebben

A MÉLIUSZ ÜZLETHÁZ. VI. Hajdúböszörményi Örökségvédelmi Konferencia május 4. Városképi jelentőségű beruházás Hajdúböszörményben

A MÉLIUSZ ÜZLETHÁZ. VI. Hajdúböszörményi Örökségvédelmi Konferencia május 4. Városképi jelentőségű beruházás Hajdúböszörményben VI. Hajdúböszörményi Örökségvédelmi Konferencia 2016. május 4. Előzmények: Az ingatlan korábban több kisebb telekből állt, melyek összevonásából alakult ki a jelenlegi telekméret. A több kisebb telken

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.), 5/2016.(II.26.) és a 10/2017. (II.24.)önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 99/17/2013.szám. J e g y z ő k ö n y v Készült Ágfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 27-én az Ágfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Tanácstermében (Ágfalva, Soproni u. 3.) megtartott

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 61/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. március 24-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest, I. ker. KÖZÉPSŐ-FERENCVÁROS

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (VIII.29.) önkormányzati rendelete. a városkép alakításáról és védelméről

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (VIII.29.) önkormányzati rendelete. a városkép alakításáról és védelméről Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a városkép alakításáról és védelméről Mezőkövesd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: TERVDOKUMENTÁCIÓ. tervtanácsi tervdokumentációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ Budapest, VIII. Tolnai Lajos u. 26., Hrsz.: 34961 TERVDOKUMENTÁCIÓ tervtanácsi tervdokumentációhoz Megrendelő: Octodomus Ingatlanfejlesztő Kft. 1097 Budapest, Illatos út 9. Tervező: Invenio Studio

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5219-4/2016. 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes,

Részletesebben

A "MŰEMLÉKI KERET 2016"-RA BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOK

A MŰEMLÉKI KERET 2016-RA BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOK 2. melléklet A "MŰEMLÉKI KERET 216"-RA BEÉRKEZETT PÁLYÁZATOK BOTÁSI JEGYZŐKÖYVE Készült: 216. november 3-án a Városépítési Főosztály Építészeti Értékvédelmi Csoportjának hivatalos helyiségében Tárgy: a

Részletesebben

Összefoglaló. Megállapítja, hogy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a módosított napirendi sort elfogadta.

Összefoglaló. Megállapítja, hogy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 4 igen egyhangú szavazattal a módosított napirendi sort elfogadta. 03-3/10-1/2013. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2013. január 22-én, a Városháza II. emelet 203. számú helyiségében megtartott soron következő üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes,

Részletesebben

2015. június 19-én (csütörtök) du órára

2015. június 19-én (csütörtök) du órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest Főváros Önkormányzat városrehabilitációs

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő:

TÁRSASHÁZ. BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz: Műszaki leírás. településképi konzultációhoz. Megrendelő: TÁRSASHÁZ BUDAPEST, VIII. KŐRIS UTCA 1-3A., Hrsz:36079 Műszaki leírás településképi konzultációhoz Megrendelő: Corvin Corner Kft. 1086 Budapest, Lujza u. 26. 2/1 Tervező: Invenio Studio 1114 Bp., Eszék

Részletesebben

Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás

Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:2066-2016:text:hu:html Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S 002-002066 Tervpályázati kiírás A tervpályázati

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. ( ) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 11/2008. (III. 28.) számú rendeletével jóváhagyott Újpest 3. számú városszerkezeti

Részletesebben

VÁZLAT TERV Műszaki leírás A tárgyi vázlatterv a két intézmény közötti átrium zárt udvar lefedésének és a városi könyvtár művelődési ház felőli feltárásának kialakításával foglalkozik. A tervben javasolt

Részletesebben

VÁLASZOK VÁGÓHÍD KÖRNYÉKE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉRE A D O T T É S Z R E V É T E L E K R E BP., IX. FERENCVÁROS

VÁLASZOK VÁGÓHÍD KÖRNYÉKE KERÜLETI SZABÁLYOZÁSI TERVÉRE A D O T T É S Z R E V É T E L E K R E BP., IX. FERENCVÁROS MŰ-HELY TERVEZŐ ÉS TANÁCSADÓ ZRT. 1065 Bp., VI. Bajcsy-Zsilinszky út. 31. I. POB: 1368 BP 5. PF 215. TEL: (36-1) 312 4570, FAX: (36-1) 312 2598 E MAIL: muhelyrt@muhelyrt.hu VÁLASZOK BP., IX. FERENCVÁROS

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

Budapest Főváros Közgyűlése. Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság. Jegyzőkönyv. JEGYZŐKÖNYV Nyílt ülés

Budapest Főváros Közgyűlése. Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság. Jegyzőkönyv. JEGYZŐKÖNYV Nyílt ülés BUDAPEST Budapest Főváros Közgyűlése Városfejlesztési Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság 1000092592437 *1000092592437* ikt. szám: FPH123 12-2/2019 Jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV Nyílt ülés Készült a Fővárosi

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (III.1.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Kiskunhalas Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 11-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 11-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 11-i rendkívüli nyílt üléséről 98/2015.(VI.11.) ÖK Végső döntéshozatal a Határ utca útépítési

Részletesebben

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE MOSONMAGYARÓVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 51/2011.(XII.9.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A MŰEMLÉKI ÉS HELYI VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEK FELÚJÍTÁSÁNAK ANYAGI TÁMOGATÁSÁRÓL Mosonmagyaróvár

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én, du. 16 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-15/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 7-én,

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2017/S Tervpályázati kiírás

Magyarország-Budapest: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2017/S Tervpályázati kiírás 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:149326-2017:text:hu:html -: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2017/S 077-149326 Tervpályázati kiírás 2014/24/EU

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (...) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (...) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (...) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA, BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK, A BEADÁS

Részletesebben

let)),.. {(él r~~~ g f Je; (li{. ;~--1

let)),.. {(él r~~~ g f Je; (li{. ;~--1 Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (III. 25.) önkormányzati rendelete a településképi véleményezési eljárásról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 22-én 8,00 órai kezdettel tartott soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság április 19-én órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság április 19-én órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2017. április 19-én 12.00

Részletesebben

305/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet A tervpályázati e l j á r á s o k s z a b á l y a i r ó l. Dr. G álfi Sarolta. 2012. március 27.

305/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet A tervpályázati e l j á r á s o k s z a b á l y a i r ó l. Dr. G álfi Sarolta. 2012. március 27. 305/2011. ( XII. 2 3.) Korm. Rendelet A tervpályázati e l j á r á s o k s z a b á l y a i r ó l Dr. G álfi Sarolta f ő o s z t á l y v e z e t ő - h e l y e t t e s K ö z b e s z e r z é s i H a t ó s

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET június 29-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. június 29-i ülésére Iktató szám: 178/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest, I. kerület Településképi

Részletesebben

Az építési engedélyezésre vonatkozó szabályok. 3. (1) Elvi építési engedély szükséges: a) a Sz.T-en nem jelölt telekosztás,

Az építési engedélyezésre vonatkozó szabályok. 3. (1) Elvi építési engedély szükséges: a) a Sz.T-en nem jelölt telekosztás, A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2006. (III.10.) rendelete Belső-Ferencváros (A Duna folyam - a Fővám tér - Kálvin tér térségére vonatkozó KSZT határa - Üllői út - Ferenc körút - Boráros

Részletesebben

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

8/2013. (III.11.) önkormányzati rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének A TELEPÜLÉSKÉPI VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSRÓL SZÓLÓ a8/2014. (III.31.), 35/2014. (X.29.), 7/2015. (III.30.)és 5/2016.(II.26.)önkormányzati rendeletek által

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület szeptember 17-i rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. szeptember 17-i rendkívüli üléséről Helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Magyarország-Debrecen: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás

Magyarország-Debrecen: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:149999-2016:text:hu:html Magyarország-Debrecen: Építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatások 2016/S 085-149999 Tervpályázati

Részletesebben

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BUDAPEST III. KERÜLET ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (I. 31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 a a Budapest III. kerület által határolt terület kerületi szabályozási tervére vonatkozó,

Részletesebben

MEGHÍVÁSOS TERVPÁLYÁZAT

MEGHÍVÁSOS TERVPÁLYÁZAT 1 MEGHÍVÁSOS TERVPÁLYÁZAT a Budapest, I. kerület, Toldy F. u. 32-36. Hrsz.: 14083/2 alatti LAKÓÉPÜLET TERVEZÉSI FELADATAIRA 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. TERVPÁLYÁZATI HIRDETMÉNY old. 1.1. A tervpályázat kiírójának

Részletesebben

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BUDAPEST 2014. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA,

Részletesebben

Hallgatói Ötletpályázat

Hallgatói Ötletpályázat Hallgatói Ötletpályázat pályázati kiírás Erkel Színház homlokzatának grafikai megoldására Budapest, 2014. február 12. 1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA Magyar Állami Operaház 1061 Budapest Andrássy

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 60/2014./VIII.21./ számú testületi határozat A napirendről 61/2014./VIII.21./

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat június 27-én (csütörtökön) 7.00 órakor tartandó rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat június 27-én (csütörtökön) 7.00 órakor tartandó rendkívüli üléséről Budapest, Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Önkormányzat József Attila Városrészi Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV amely készült a József Attila Városrészi Önkormányzat 2019. június 27-én (csütörtökön) 7.00 órakor

Részletesebben

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Tervpályázat - Meghívásos eljárás. HU-Debrecen: Építészeti tervezési szolgáltatások 2011/S

Tagállamok - Szolgáltatásra irányuló szerződés - Tervpályázat - Meghívásos eljárás. HU-Debrecen: Építészeti tervezési szolgáltatások 2011/S 1/6 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:406176-2011:text:hu:html HU-Debrecen: Építészeti tervezési szolgáltatások 2011/S 249-406176 Tervpályázati kiírás A tervpályázati

Részletesebben

Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra téren új parkolók kialakítására, a forgalmi rend módosítására. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra téren új parkolók kialakítására, a forgalmi rend módosítására. Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XX. KERÜLET PESTERZSÉBETI POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZ 1201 Budapest, Kossuth Lajos tér 1. Tel.: 283--0270 www.pesterzsebet.hu Tárgy: Javaslat Budapest XX. kerület Pesterzsébet Tátra

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2017/S Tervpályázati kiírás

Magyarország-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2017/S Tervpályázati kiírás 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:300065-2017:text:hu:html Magyarország-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2017/S 145-300065 Tervpályázati kiírás

Részletesebben

Törzsszám: P1/2014. Felelős tervező

Törzsszám: P1/2014. Felelős tervező PALOTÁS Számítástechnikai és Területrendezési Betéti Társaság 4026. Debrecen Bethlen u. 36-38 Telefon: (52) 427-329, Mobil: (30) 9833-022 E-mail: cpalotas@mail.datanet.hu TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV ÉS BEÉPÍTÉSI

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága Előterjesztő: Gazdálkodási Ügyosztály ELŐTERJESZTÉS / sz. napirend A Városgazdálkodási

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

Újfehértó. Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítése és társadalmasítása

Újfehértó. Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítése és társadalmasítása Újfehértó Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet készítése és társadalmasítása Előadók: Gonda-Magyar Andrea és Labbancz András Újfehértó, 2017. június 6. Bevezető Lakókörnyezetünk színvonala

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-14/2014. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 25-én a Tiszalöki Közös Önkormányzati Hivatal földszinti tanácskozó termében tartott rendkívüli

Részletesebben

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i"1-j

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i1-j IKTATAS Készült a Gazdasági Bizottság 2014. június Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés kezdetének időpontja: 9 10 óra e~~ 12-én a Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

Pályázat az első világháború hódmezővásárhelyi emlékművének bővítésére: a hősök nevének megjelenítésére

Pályázat az első világháború hódmezővásárhelyi emlékművének bővítésére: a hősök nevének megjelenítésére Pályázat az első világháború hódmezővásárhelyi emlékművének bővítésére: a hősök nevének megjelenítésére Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki az első világháború centenáriuma

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE ÉS JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselőtestületének 2017. márciusi ülésére

Részletesebben

Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás

Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S Tervpályázati kiírás 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:4351-2016:text:hu:html Magyarország-Hévíz: Építészeti tervezési szolgáltatások 2016/S 004-004351 Tervpályázati kiírás A tervpályázati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án 14 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-5/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: /

LaBouff Mérnökiroda 2071 Páty, Hunyadi János utca Mobil: / LaBouff Mérnökiroda Hunyadi János utca 27 www.labouff.hu, E-mail: info@labouff.hu Mobil: +36-20/421-1677 TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSE TÁRSASHÁZ TERVE ELŐZETES VÉLEMÉNYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Ing. Fejl. Kft. Kiss János altábornagy

Részletesebben

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul:

1. A R. 2. -a kiegészül az alábbi új (4) bekezdéssel, mellyel egyidejűleg a korábbi (4)-(8) bekezdéseinek számozása (5)-(9) bekezdésekre módosul: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2011.. rendelete a Budapest, IX. ker. VÁGÓHÍD UTCA ÉS KÖRNYÉKE Soroksári út Haller utca Nagyvárad tér Szent László Kórház

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: /100/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Miskolc Városház tér 8.sz.

B E S Z Á M O L Ó MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: /100/2006. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Miskolc Városház tér 8.sz. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: 1018-37/100/2006. Mell.: 4 db. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Miskolc Városház tér 8.sz. B E S Z Á M O L Ó a Miskolc- Belváros területén lévő portfoliós

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának dísztermében 2015. október 8-án 16:34 perckor kezdődő képviselő-testületi üléséről Jelen lévő képviselők: Bata

Részletesebben

Kerepes, Egészségügyi Centrum ELŐZETES TERVEZÉSI PROGRAM

Kerepes, Egészségügyi Centrum ELŐZETES TERVEZÉSI PROGRAM Kerepes, Egészségügyi Centrum ELŐZETES TERVEZÉSI PROGRAM A tervezési program készítője: Kerepes Város Önkormányzata (2144 Kerepes, Vörösmarty utca 2.) Franka Pál Tibor, Kerepes város polgármestere Terdik

Részletesebben

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR 5. JÓKAI UTCA /2

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI. Utca, házszám: BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR 5. JÓKAI UTCA /2 RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEI BÁCSKA UTCA 1. SZÉCHENYI TÉR. JÓKAI UTCA.. Hrsz.: 879 10 8 (877) 878 Bá c sk a ut ca 878 a 1 b a Tulajdonviszony: állami tulajdon Jelenlegi funkció: XV. kerületi

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/ /2014. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 13. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. SZEPTEMBER 30.) Határozatok: 102/2014. 106/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Iktatószám: 139-18/2018. Jegyzőkönyv Készült: 2018. április 5-én a Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános ülésén. Jelen vannak: Meghívottak: Kálozi Sándor polgármester Varga Attila

Részletesebben

Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. JEGYZŐKÖNYV

Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. JEGYZŐKÖNYV Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8254 Kővágóörs, Petőfi u. 2. Szám: Krs/784-8/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kővágóörs Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. június 12. napján 08:30

Részletesebben

BUDAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

BUDAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV 'l " BUAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság 2016. szeptember 29-én a Budapest Főváros

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA

ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA ÍRÁSOS MUNKARÉSZ BUDAPEST, VIII., BLÁTHY U. 30. HRSZ.: 38645 LAKÓÉPÜLET KÜLSÖ HOMLOKZAT FELÚJÍTÁSA 1. ÉS 2. SZ.LAKÁSHOZ ELŐ TETŐ FELÚJÍTÁSA ÉS BŐ VÍTÉSE TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. ÉPÍTÉSZETI

Részletesebben