A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől"

Átírás

1 A SZAKMAI TAGOZATOK MŰKÖDÉSE évtől Készítette: Tóth Andrea MESZK Felnőtt Ápolás Tagozat, Országos Tagozatvezető MESZK Országos Szervezet 1082 Budapest, Üllői út 82.

2 Szakmai Tagozatok Alapszabály pontja A szakmai tagozatok az azonos szakterületen szakdolgozói tevékenységet végző kamarai tagok speciális szakmai tevékenységének elősegítésére és szakmai érdekeinek képviseletére létrehozott, önálló jogi személyiséggel nem rendelkező szervek. A szakmai tagozatok kizárólag országos szinten működnek. A szakmai tagozatok az Országos Küldöttközgyűlésbe delegálási joggal rendelkeznek. Az országos szakmai tagozatokat a tagozati taggyűlések által megválasztott tagozatonként 3-3 fő országos tagozati küldött képviseli.

3 Szakmai Tagozatok Alapszabály pontja A Területi Szervezet illetékességi területén működő minden HSz szakmai tagozatonként 1-1 szakmai tagozati képviselő választására jogosult, ha valamely szakmaterületen nem tud jelöltet állítani a képviseletről lemondhat. A megválasztott helyi képviselő az adott szakmai tagozatot az országos tagozati taggyűlésben képviseli.

4 Szakmai Tagozatok Alapszabály pontja Az országos szakmai tagozati taggyűlés az országos tagozatvezetőből, valamint a HSz által megválasztott, az adott tagozathoz tartozó tagozati képviselőkből áll. Az Országos Szakmai Tagozati Taggyűlés üléseit az országos tagozatvezető hívja össze; feladata az országos szakmai tagozatvezető, valamint a szakmai tagozat által az Országos Küldöttközgyűlésbe delegált 3 fő szakmai tagozati küldött megválasztása.

5 A MESZK Szakmai Tagozatai (20.) 1. Aneszteziológiai és Intenzív ápolás 2. Asszisztensi 3. Dietetikai 4. Egészségügyi Szervező 5. Felnőtt Ápolás 6. Gyermekápolási 7. Gyógyászati segédeszköz gyártói és forgalmazói 8. Gyógyszertári asszisztensi 9. Gyógytorna-fizioterápia 10. Képalkotó-diagnosztikai 11. Közegészségügyijárványügyi 12. Közösségi, foglakozásegészségügyi, otthoni és hospice szakápolási 13. Laboratótiumi diagnosztikai 14. Mentésügyi 15. Műtőszolgálati 16. Természetgyógyászati 17. Pszichiátriai ápolási 18. Szociális szakterületi 19. Szülésznői 20. Védőnői

6 A szakmai tagozati tagság feltételei A szakmai tagozat tagja lehet minden olyan, a Területi Szervezetnél nyilvántartott kamarai tag, aki a szakmai tagozatba felvételét kéri, és a tagozat tagsági feltételeit teljesíti. Ugyanazon kamarai tag, egyidejűleg egy szakmai tagozat tagja lehet. Több szakdolgozói szakképesítéssel rendelkező személy azon tagozatba kérheti a felvételét, amely szakképesítésnek megfelelő szakdolgozói tevékenységet ténylegesen végez. A tagozati tagság képesítés szerinti besorolásának lehetőségeit a szakmai tagozatokról szóló Szervezeti és Működési Szabályzat melléklete tartalmazza. A Területi Szervezet illetékességi területén lévő HSz-eiben megválasztott helyi szakmai tagozati képviselők első ülésükön szakmai tagozatonként - megválasztják a területi szakmai tagozati képviselőt, aki a területet képviseli az országos szakmai tagozatban.

7 ORSZÁGOS SZAKMAI TAGOZATOK FELADATA ÉS MŰKÖDÉSE

8 Az Országos Szakmai Tagozatok Az adott szakmai tagozat képviseletét és működését ellátó a MESZK szakmai tanácsadó testülete. Az Országos Szakmai Tagozatokat a HSz-ben megválasztott képviselőkből választott területi tagozati képviselők, valamint az országos szakmai tagozatvezetők alkotják. A helyi választások lezajlását követően, de az Országos Küldöttközgyűlést megelőzően a szakmai tagozati taggyűléseket össze kell hívni, melyeknek feladata megválasztani szakmai tagozatonként 3-3 országos szakmai tagozati küldöttet, valamint az országos szakmai tagozatvezetőt.

9 Az Országos Szakmai Tagozatvezetők Országos szakmai tagozatvezetőnek választható minden kamarai tag, feltéve, ha vele szemben összeférhetetlenségi ok nem áll fenn. Az országos szakmai tagozatvezetők választására az Alapszabály vonatkozó rendelkezései mellett a Választási Szabályzat rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni. Az országos szakmai tagozatvezetők szavazati joggal kötelesek részt venni az SZTT ülésein, mint tisztségviselők. A szakmai tagozat működését és feladatkörét érintő Alapszabály-módosítás előtt meg kell kérni az érintett szakmai tagozat véleményét.

10 Az országos szakmai tagozatok feladatai: az egészségügyi szakdolgozói tevékenység általános szakmai és etikai szabályai mellett, az egyes szakmai tagozatok által képviselt szakterületek speciális szakmai követelményeinek és érdekeinek megfogalmazása és kamarán belüli, kívüli képviselete, a szakmai tagozatokat közvetlenül érintő jogszabályok, előterjesztések véleményezése, a szakmai tagozathoz tartozó tagok részére speciális, az adott szakmai tagozatot közvetlenül érintő kérdésekben szakmai tanácsadás, szakmai vélemény kialakítása, illetve annak továbbítása az érintett kamarai döntéshozó testületekhez,

11 Az országos szakmai tagozatok feladatai: kapcsolattartás a szakmai tagozat szerinti szakterület képviselőivel, az OTTB-vel, a szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységének figyelemmel kísérése, egyéb, a szakmai tagozathoz tartozó tagok szakmai tevékenységét elősegítő feladatok ellátása, továbbképzések szervezése, javaslata a kötelező továbbképzések témáinak kialakításában, elektronikus továbbképzések tematikájának kidolgozása, szakmai minősítési munkákban való közreműködés, közreműködik a MESZK országos szervezete által alapított szakmai díj felterjesztésében, javaslatot tesz a szakmai tagozaton belül kiemelkedő tevékenységet végző személy MESZK díjazására, az OTTB-vel együttműködve kidolgozza az oktatás és továbbképzés ellenőrzésének szempontjait és módszerét az adott szakterületnek megfelelően.

12 Az országos szakmai tagozatok feladatai: Az SZTT által elfogadott Tagozati SZMSZ határozza meg az országos szakmai tagozatok működését. Az országos szakmai tagozatok saját szakterületükön véleményezési joga alapján a szakmai tagozat által kialakított szakmai álláspontot a MESZK állásfoglalásában megjelölni, illetve képviselni kötelesek. Az országos szakmai tagozatok véleményezési jogának gyakorlása során kötelesek figyelembe venni a MESZK véleményezési rendjét különös tekintettel a határidőkre. Több érintett szakmai tagozat egymástól eltérő véleménye esetén a MESZK országos általános alelnöke, vagy az általa kijelölt tisztségviselők az érintett országos szakmai tagozatok vezetőivel egyeztetnek, és ezután alakítják ki állásfoglalásukat.

13 SZAKMAI TAGOZATVEZETŐK TANÁCSÁNAK (SZTT) FELADATA ÉS MŰKÖDÉSE

14 A MESZK országos tisztségviselői: az elnök, az alelnökök, a főtitkár, a titkárok, az OEB elnöke és a bizottság tagjai, a FB elnöke és a bizottság tagjai, a más állandó bizottságok elnökei és tagjai, az EK elnöke, alelnöke, országos szakmai tagozatok vezetői.

15 Szakmai Tagozatvezetők Tanácsa (továbbiakban: SZTT) A SZTT a MESZK szakmai tanácsadó testülete, amelynek tagja minden országos tagozatvezető (20 fő) szavazati joggal. Az SZTT feladatai: elkészíti éves munkatervét, és a feladatok elvégzéséhez szükséges költségvetés kialakításának szempontjait. a szakmai tagozatokra vonatkozóan javaslatot tesz: a szakmai vizsgabizottsági delegálás rendjére, szakmai továbbképzések ellenőrzési szempontjaira és operatív megvalósítására, a szabadon választható továbbképzések szervezésére. az OE által az SZTT elé hozott ügyekben véleményt nyilvánít és javaslatot tesz. előkészítik az OE éves beszámolójában a szakmai tagozatok működésre vonatkozó fejezetet.

16 Az SZTT működése: szükség szerint, de legalább három havonta ülésezik; üléseit az OE készíti elő, hívja össze és a MESZK általános alelnöke vezeti, aki akadályoztatása esetén maga dönt a helyettesítéséről; ülésein részt vesz: szavazati joggal a szakmai tagozatok vezetői, a MESZK elnöke és általános alelnöke; tanácskozási joggal az OE tagjai, továbbá az OH vezető;

17 VÁLASZTÁSI SZABÁLYOK

18 BIZOTTSÁGOK ÉS VÁLASZTÁSI NÉVJEGYZÉK A VÁLASZTÁSOKHOZ SZÜKSÉGES BIZOTTSÁGOK: Választási Bizottság (2-7 tag) Jelölőbizottság (3-8 tag) Szavazatszámláló Bizottság (3-8 tag) Szükséges továbbá: Egy választói névjegyzék összeállítása (20 nappal a választás előtt közzé kell tenni). Helyi Szervezet esetén a regisztrált kamarai tagok névjegyzéke adott HSZ-re vonatkozóan, területi képviselő választása esetén az adott Területi Szervezet helyi tagozati képviselőinek névjegyzéke, országos tagozatvezető választása esetén az országos tagozatba regisztrált kamarai tagok névjegyzéke.

19 Jelölési eljárás Jelölőlapok, nyilatkozatok közzététele. Jelölőlapok, nyilatkozatok leadása a Jelölőbizottsághoz a választást megelőző 10. napig. A jelölőbizottság elkészíti a jelölőlistát és a választást megelőző 8. napig közzéteszi.

20 A Szakmai Tagozatok képviselőinek megválasztása (Választási Szabályzat pont) A helyi és területi szakmai tagozati képviselők választásának sajátos szabályai A helyi küldött-taggyűlés (vagy helyi szervezet) szakmai tagozatonként a legtöbb szavazatot kapott jelöltet választja helyi tagozati képviselővé. A területi szervezet illetékességi területén megválasztott, azonos szakmai tagozathoz tartozó tagozati képviselők az utolsó képviselő megválasztást követő 8 napon belül maguk közül, nyílt szavazással megválasztják az adott szakmai tagozat területi képviselőjét az országos szakmai tagozatban.

21 A Szakmai Tagozatok képviselőinek megválasztása (Választási Szabályzat pont) Az Országos Küldöttközgyűlésbe delegált tagozati küldöttek, valamint az országos szakmai tagozatvezetők megválasztása érdekében választási bizottságot, jelölőbizottságot és szavazatszámláló bizottságot kell alakítani. A választási bizottságot a Szakmai Tagozatvezetők Tanácsa választja meg a tagozati képviselők közül 4 éves időtartamra, a jelölőbizottság és a szavazatszámláló bizottság tagjait a választási bizottság nevezi ki a választást megelőző 20. napig a tagozati képviselők közül. Az országos tagozatvezető választás elrendelő döntése alapján a jelölő bizottság a választást megelőző 3 napig eljuttatja a tagozati képviselőkhöz a jelölőlapot, az elfogadó nyilatkozatot és feltünteti a jelölés határidejét, valamint csatolja a jelölhető tagi képviselők jegyzékét.

22 A Szakmai Tagozatok képviselőinek megválasztása (Választási Szabályzat pont) A tagozati képviselők 3 főt jelölhetnek az országos küldöttközgyűlésbe, illetve egy főt országos tagozatvezetői tisztségre. A jelölő bizottság a választást megelőző 8. napig összeállítja és közzéteszi a küldöttekre és az országos tagozatvezetőre vonatkozóan a jelöltek listáját. A választás végeredményéről a választási bizottság elnöke az országos elnökség általános alelnökét tájékoztatja. Egyebekben a helyi és területi szakmai tagozati képviselők választására az rendelkezéseit kell alkalmazni.

23 ORSZÁGOS TAGOZAT ORSZÁGOS VEZETŐ TAGOZAT ORSZÁGOS VEZETŐ TAGOZAT ORSZÁGOS VEZETŐ TAGOZAT ORSZÁGOS VEZETŐ TAGOZAT VEZETŐ SZAKMAI TAGOZATI TANÁCS 20 fő Országos Tagozatvezető ORSZÁGOS TAGOZATVEZETŐ OE ORSZÁGOS SZAKMAI TAGOZAT Országos Tagozatvezető+ 20 fő Területi Tagozati Képviselő 2. Területi Szervezet TERÜLETI TAGOZATI KÉPVISELŐ 1. Területi Szervezet TERÜLETI TAGOZATI KÉPVISELŐ 3. Területi Szervezet TERÜLETI TAGOZATI KÉPVISELŐ Nyílt szavazás HTK HTK HTK HTK HTK HTK HELYI SZERVEZETEK TAGOZATI KÉPVISELŐI

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA Tóth Andrea Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat Tagozatvezető Telefon:06/20-669-5333 E-mail: senilis71@gmail.com, Tagozati információ: www.meszk.hu MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

Választási Szabályzata

Választási Szabályzata A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Választási Szabályzata 2011. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (a továbbiakban: MESZK) Országos Küldöttközgyűlése a 2011. november 15-i ülésén, a MESZK

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Alapszabály módosító javaslatok. MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11.

Alapszabály módosító javaslatok. MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11. Alapszabály módosító javaslatok MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11. 10.) A 9.) c. pontjában foglaltakon túlmenően 10.) A 9.) d. pontjában foglaltakon túlmenően 13.) A MESZK a 9.

Részletesebben

BARANYA MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ÉS A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ELEKTROTECHNIKAI ÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKCSOPORTJA Ü G Y R E N D verzió: V1.

BARANYA MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ÉS A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ELEKTROTECHNIKAI ÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKCSOPORTJA Ü G Y R E N D verzió: V1. BARANYA MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ÉS A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ELEKTROTECHNIKAI ÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKCSOPORTJA Ü G Y R E N D 2014 verzió: V1.1 Ezen szakcsoporti ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok

Részletesebben

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának A Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. TARTALOMJEGYZÉK 1. Felelős műszaki vezetői és építési

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ÉPÍTÉSI TAGOZAT TERÜLET-ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. 2 TARTALOMJEGYZÉK MAGYARÁZAT 1. A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI SZAKOSZTÁLY 2. A

Részletesebben

MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet Működési Szabályzat

MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet Működési Szabályzat MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet Működési Szabályzat Készítette: Beidekné Kacs Éva Általános alelnök Jóváhagyta: Szabó Gyuláné Területi elnök Kaposvár, 2016. 04. 01. 1 Oldalszám: 16. A Magyar Egészségügyi

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2016. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

A szakcsoport működését meghatározó szabályozások

A szakcsoport működését meghatározó szabályozások A szakcsoport működését meghatározó szabályozások MMK Alapszabály 5.3.1. A szakmai tagozatok közreműködése a Kamara közfeladataink ellátásában A Kamara szakmai tagozatai a mérnöki tevékenység jogszerűségének

Részletesebben

A szakcsoport működését meghatározó szabályozások

A szakcsoport működését meghatározó szabályozások A szakcsoport működését meghatározó szabályozások MMK Alapszabály 5.3.1. A szakmai tagozatok közreműködése a Kamara közfeladataink ellátásában A Kamara szakmai tagozatai a mérnöki tevékenység jogszerűségének

Részletesebben

Kongresszusi szabályzat

Kongresszusi szabályzat 1. melléklet a Magyar Szocialista Párt Alapszabályához Kongresszusi szabályzat (elfogadta az MSZP Választmánya 2011. november 26-án) A kongresszus a párt legfelső képviseleti és döntéshozó szerve, amelyet

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

A MKVK Könyvelői Tagozatának Ügyrendje

A MKVK Könyvelői Tagozatának Ügyrendje A MKVK Könyvelői Tagozatának Ügyrendje A Magyar Könyvvizsgálói Kamara alapszabálya 408. pontjának felhatalmazása alapján figyelemmel a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről,

Részletesebben

az 1.1. pont b) alpontja és a 2.2. pont tekintetében az Üttv (3) bekezdésében meghatározott

az 1.1. pont b) alpontja és a 2.2. pont tekintetében az Üttv (3) bekezdésében meghatározott 11/2018. (VI. 25.) MÜK szabályzat a fegyelmi bizottságokról, valamint az országos fegyelmi főbiztosi és fegyelmi biztosi tisztséget ellátó tisztségviselők létszámáról A Magyar Ügyvédi Kamara küldöttgyűlése

Részletesebben

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Vámügyi Szövetség közgyűlése az Alapszabályban, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak alapján háromévente a következő tisztségviselőket

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Budapest A tisztségviselők megválasztásának rendje 1. A választás általános szabályai (1.) A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének

Részletesebben

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE

MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK és KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE MUNKAÜGYI SZAKIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓK ORSZÁGOS SZAKMAI TANÁCSA (MKKSZ MUNKAÜGYI OSZT) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Működési Szabályzat ajánlás a regionális koordinációk részére. Egyesületi Elnökség által jóváhagyva: 2011.

Részletesebben

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015.

VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET VÁLASZTÁSI MENETREND 2014-2015. A KTE soron következő területi és tagozati tisztségviselők választása 2014 őszén, az országos tisztségviselők választása pedig 2015 tavaszán

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 1. számú melléklet az SZMSZ-hez NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) Az Egyesületi választásokat a Választási Szabályzata mellett

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2012. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAGYAR ORVOSI KAMARA VAS MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETÉNEK (MOK VMTSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzatot a 2012. május 15-én tartott küldöttgyűlés elfogadta és azonnali hatállyal hatályba

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013.

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. Jelen Szabályzatot 2013. május 29-én fogadta el a HVDSZ 2000 Országos Értekezlete (10/2013. sz. Országos Értekezleti határozat) 2 1. Általános rendelkezések 1.1 A választások

Részletesebben

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata

A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata A HTE Infokommunikációs Szakértő Bizottság Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest, 2013. július 32015 november 26. 1. Bevezetés 1.1. A HTE Választmánya 2011 áprilisában létrehozta az Infokommunikációs

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete. Szervezeti és Működési Szabályzata

Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete. Szervezeti és Működési Szabályzata Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Területi Szervezete Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések. 1)A köztestület neve: MOK Pest megyei Területi Szervezete (Rövidített neve: PMOK) Székhelye:

Részletesebben

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fejér Megyei Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fejér Megyei Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fejér Megyei Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános megállapítások 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat a Magyar Könyvtáros Egyesület Fejér Megyei

Részletesebben

SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZAKSZERVEZETEK EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA IFJÚSÁGI TAGOZATÁNAK (SZEFIT) SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I) Általános rendelkezések 1) Elnevezés: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata 2)

Részletesebben

ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK április 16.

ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK április 16. ORSZÁGOS KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK 2015. április 16. 1/2015.K. (04.16.) Határozat:Az Országos Küldöttközgyűlés 120 igen szavazattal, 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta az Alapszabály VI.

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: 4 Készítette: Kovács András Dátum: 2009. szeptember 23. TARTALOM 1.

Részletesebben

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat

2.2. sz. Egyetemi Szabályzat 2.2. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DOKTORANDUSZ ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLYA A Miskolci Egyetem Szenátusának 379/2012. sz. határozata. - 1 - A Miskolci Egyetem Doktorandusz Önkormányzat Alapszabálya

Részletesebben

Postás Tagozat tagozati szabályzata

Postás Tagozat tagozati szabályzata Postás Tagozat tagozati szabályzata Dátum: 2012. december 12. 1 Az OTP Országos Egészségpénztárnak azon tagjai, akik a Postás Egészségpénztár beolvadásának következtében lettek az OTP Országos Egészségpénztár

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

hatályos

hatályos 14/2018. (VI. 26.) EMMI rendelet a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet és az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló

Részletesebben

A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Női Tagozat a Postás Szakszervezet (továbbiakban PSZ) Alapszabályának 9. -a alapján az egyenlő bánásmód, de elsősorban a munkavállaló

Részletesebben

5. A választás menete

5. A választás menete 5. A választás menete Ahhoz, hogy egy szervezetben a választás az Alapszabálynak és a Választási Szabályzatnak megfelelően történjen meg, pontos menetet, ütemtervet kell betartani, követni. Két fontos

Részletesebben

GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE. Dunaújváros, 2014.

GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE. Dunaújváros, 2014. GYÖNGYHÁZ Önkéntes Nyugdíjpénztár KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉSÉNEK ÜGYRENDJE Dunaújváros, 2014. 2 A Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár Küldöttgyűlésének ügyrendje I. Általános rendelkezések 1. A Gyöngyház Önkéntes

Részletesebben

Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA

Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA 1. év A Sissi Svédországi Magyar Nők Szövetsége a Svédországban élő magyar anyanyelvü és a Szövetség alapszabályával egyetértő nők, pártpolitikailag

Részletesebben

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az OTDT Agrártudományi Szakmai Bizottságának Szervezeti és Működési Szabályzata Az agrártudományi területen működő diákkörök tevékenységének összehangolását a agrártudományi szakmai bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ DÖK székhelye: Bakonycsernye Rákóczi út 37. Az iskolai diákönkormányzat a diákok érdekképviseleti szerve, mely választott tagokkal, saját SZMSZ alapján

Részletesebben

Közlekedési Tagozata Ü G Y R E N D. 2011. évi módosítás

Közlekedési Tagozata Ü G Y R E N D. 2011. évi módosítás Jelenlegi formájában a Közlekedési Tagozat küldöttgyűlése elfogadta 2011. 06. 03-án MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Közlekedési Tagozata Ü G Y R E N D 2011. évi módosítás A tagozati ügyrend a Magyar Mérnöki Kamara

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2017. április 28-án Hatályba lépett 2017. május 15-én A Magyar Könyvvizsgálói Kamara

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

Szakcsoport Ü G Y R E N D

Szakcsoport Ü G Y R E N D Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozata és Baranya Megyei Mérnöki Kamara Somogy Megyei Mérnöki Kamara Tolna Megyei Mérnöki Kamara Szakcsoport Ü G Y R E N D 2015. 1/10 Ezen szakcsoporti

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának

Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának A Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozat Felelős Műszaki Vezetői és Építési Műszaki Ellenőri Szakosztályának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI ÜGYRENDJE 2011. TARTALOMJEGYZÉK 1. Felelős műszaki vezetői és építési

Részletesebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület társaságai, szakosztályai, területi és üzemi szervezetei vezetősége részére

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület társaságai, szakosztályai, területi és üzemi szervezetei vezetősége részére A Magyar Elektrotechnikai Egyesület társaságai, szakosztályai, területi és üzemi szervezetei vezetősége részére Tisztelt Kartársak! Egyesületünk életének háromévente ismétlődő és kiemelt fontosságú feladata

Részletesebben

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata

A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete Választási Szabályzata A szabályozási dokumentum alkalmazási területe: kiterjed a TUDOSZ minden szervezeti egységére, tisztségviselőjére, tagjára és munkatársára.

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013.

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT 2013. Jelen Szabályzatot az Országos Értekezlet 2013. május 29án fogadta el. Első módosítása: 2014. május 29. A módosításokat dőlt betűkkel, aláhúzással jelöltük. 2 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

A PULSZKY TÁRSASÁG MAGYAR MÚZEUMI EGYESÜLET ÜGYRENDJE

A PULSZKY TÁRSASÁG MAGYAR MÚZEUMI EGYESÜLET ÜGYRENDJE A PULSZKY TÁRSASÁG MAGYAR MÚZEUMI EGYESÜLET ÜGYRENDJE A Pulszky Társaság Magyar Múzeumi Egyesület (Pulszky Társaság) Alapszabályával összhangban a Választmány a Pulszky Társaság ügyeinek intézésére ügyrendet

Részletesebben

Épületenergetikai és Épületenergiahatékonysági. Dr. Csoknyai Tamás

Épületenergetikai és Épületenergiahatékonysági. Dr. Csoknyai Tamás Épületenergetikai és Épületenergiahatékonysági Szakosztály Dr. Csoknyai Tamás A Szakosztály megalapítása A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti-, Energetikai-, Elektrotechnikai és Épületvillamossági Építési

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

2003. évi LXXXIII. Törvény a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

2003. évi LXXXIII. Törvény a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról 2003. évi LXXXIII. Törvény a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról Az Országgyűlés elismeri az egészségügyi szakdolgozók jogát a szakmai önkormányzáshoz. A szakmai önkormányzat lehetővé teszi, hogy

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám

BIZOTTSÁGI ÜGYREND Dátum Módosított oldalszám SEMMELWEIS EGYETEM Fogorvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Bizottság BIZOTTSÁGI ÜGYREND Iktatószám: Készítette*: Gecse Veronika 2018. 02. 21. Bizottság titkára, vagy a Dátum bizottság elnöke által

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola

Részletesebben

Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Károly J. utca 32.

Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Károly J. utca 32. Székesfehérvári Sz C Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Diákönkormányzat neve: Diákönkormányzat alapítója:

Részletesebben

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A Hatásköri listák előkészítése egészségügyi szakdolgozói területen TÁMOP 6.2.2/B/09 projekt összefoglalója Dr. Balogh Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1. Köszöntő és a napirendi pontok ismertetése, valamint elfogadása Előterjesztő: Fekete Csanád, DÖK elnök

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1. Köszöntő és a napirendi pontok ismertetése, valamint elfogadása Előterjesztő: Fekete Csanád, DÖK elnök JEGYZŐKÖNYV Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktorandusz Önkormányzat (2017/2. számú) Küldöttgyűlésének 2017. március 20-án 17:30 kezdettel tartott üléséről Helye: 1101 Budapest, X. Hungária krt. 9-11. A

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI DOLGOZÓK ORSZÁGOS SZAKMAI TANÁCSA /MKKSZ KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI OSZT/ SZERVEZETI

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET Választási szabályzat (ajánlás) 2015. Alapszervezeti választások 2015. szeptember 3 - október 31-ig Országos testületek és vezetőik választása A VISZ VI. Kongresszusa

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Együttműködési megállapodás 1.sz.melléklet Együttműködési megállapodás mely létrejött az I. István Szakképző Iskola nevelőtestülete

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti tagintézménye DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Farkas Zsuzsanna DÖK segítő tanár Orbán Veronika DÖK elnök 2012

Részletesebben

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ALAPSZABÁLYA. 2014. május 8.

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ALAPSZABÁLYA. 2014. május 8. A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ALAPSZABÁLYA 2014. május 8. (a mindenkor hatályos kamarai törvény jelen alapszabály mellékletét képezi) T E R VE Z E T 2 Bevezetés A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara

Részletesebben

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1996. évi LXII. törvénnyel módosított 1993. évi LXXIX. törvény 59.. rendelkezései alapján a Than

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2019. február 1-jétől A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. KÖTET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND 8. számú melléklet A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Hatály: 2017. II. 1 - A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2015. (I. 15.) szenátusi határozat, a 2/2016. (I. 21.) szenátusi határozat, valamint

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Szabályzat címe: Választási Szabályzat Szabályzat azonosítója: MVK-SZ-033 Szabályzat hatálya: Országos hatáskörű dokumentum Szabályzat hatálybalépése: 2020. január 1. Szabályzat lezárása: 2019. május 3.

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Geodéziai és Geoinformatikai Tagozata ÜGYREND 2009. 1. Általános előírások 1.1 A szakmai tagozat jogállása a) Az országos kamara ügyintéző szervei az országos alapszabály szerint

Részletesebben

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016.

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. A SZENÁTUSI TAGJAINAK VÁLASZTÁSI ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA 2016. 1 BEVEZETÉS A Kodolányi János Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatában rögzítettek szerint, a Szenátusnak hivatalból tagjai a rektor mellett

Részletesebben

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV/ ELFOGADOTT HATÁROZATOK

ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV/ ELFOGADOTT HATÁROZATOK ELNÖKSÉGI ÜLÉS 2013. 10. 07. CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA IRODA helyiségében SZEGED, ARANY JÁNOS U. 7. JEGYZŐKÖNYV/ ELFOGADOTT HATÁROZATOK JELEN VANNAK A CSATOLT JELENLÉTI ÍVEN SZEREPLŐK ELNÖKSÉG LÉTSZÁMA

Részletesebben

Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata

Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata Ezen szervezeti és működési szabályzat a Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola, AMI tanulói által

Részletesebben

A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A I. A VÁLASZTÁSOK ALAPELVEI

A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A I. A VÁLASZTÁSOK ALAPELVEI A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a tisztségviselőinek és testületeinek megválasztására az alábbi Választási Szabályzatot (továbbiakban:

Részletesebben

2011. évi határozatok

2011. évi határozatok 2011. évi határozatok Országos Elnökség 1/2011. (01.19.) számú határozata: Az országos elnökség egyhangúlag elfogadta a Tagfelvétellel, tagnyilvántartással foglalkozó bizottságot, az alábbi összetétellel:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL TÁJÉKOZTATÁS FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGI TAG RENDKÍVÜLI VÁLASZTÁSÁRÓL Tisztelt Egyesületi Tagunk! Melis László, Erkel Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző, Egyesületünk Komolyzenei Szerzők Osztályának és Felügyelő

Részletesebben

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata A Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata Győr, 2018. szeptember 3. 1 Tartalom 1. Jogszabályi háttér.3. 2. A diákönkormányzat célja, feladatai.5. 3. A diákönkormányzat

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! Orgovány Község Önkormányzata, Önkormányzat Polgármestere, Képviselő-testülete részére Tárgy: Bölcsődei Érdekképviseleti Fórum Működési Szabályzatának elfogadása Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt

Részletesebben

AZ ELFT SUGÁRVÉDELMI SZAKCSOPORTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ ELFT SUGÁRVÉDELMI SZAKCSOPORTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ELFT SUGÁRVÉDELMI SZAKCSOPORTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ A Sugárvédelmi Szakcsoport (a továbbiakban: Szakcsoport) az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (a továbbiakban: Társulat)

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

Etikai Bizottság Szervezeti és Működési Rendje

Etikai Bizottság Szervezeti és Működési Rendje S z o l n o k i Főiskola Etikai Bizottság Szervezeti és Működési Rendje S z o l n o k 2010 Preambulum A Szolnoki Főiskola Szenátusa 2006. április 25-én hozott döntése alapján Etikai Bizottságot működtet.

Részletesebben

A MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE BÁCS-KISKUN MEGYEI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE BÁCS-KISKUN MEGYEI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAGYAR KÖNYVTÁROSOK EGYESÜLETE BÁCS-KISKUN MEGYEI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kecskemét, 2013. november 18. 1 A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Bács-Kiskun Megyei Szervezetének Szervezeti

Részletesebben

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Dr. Balogh Zoltán FESZ XVII. Kongresszus - Cserkeszőlő, 2017. szeptember 15. Ápolók és orvosok száma 1000 lakosra vetítve Ápoló

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A

A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A MOZDONYVEZETŐK SZAKSZERVEZETE V Á L A S Z T Á S I S Z A B Á L Y Z A T A A Mozdonyvezetők Szakszervezetének Alapszabálya szerint a négyévente sorra kerülő tisztújító kongresszus előtt tagcsoporti és területi

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 1. számú melléklete.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 1. számú melléklete. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának 1. számú melléklete. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Választási Szabályzata I. rész Általános rendelkezések

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND 2016. március 21. 1. Általános rendelkezések Az MMK Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja (továbbiakban:

Részletesebben