A Szolnoki Főiskola pályakövetési tevékenységének rendje (AR/DPR Szabályzat)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szolnoki Főiskola pályakövetési tevékenységének rendje (AR/DPR Szabályzat)"

Átírás

1 A Szolnoki Főiskola pályakövetési tevékenységének rendje (AR/DPR Szabályzat) 2012

2 A Szolnoki Főiskola (továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a rektor kezdeményezésére a Főiskola és jogelődjeinek képzésein végzett hallgatók, valamint a Főiskolával és jogelődjeivel korábban jogviszonyban álló dolgozók és a Főiskola közötti kapcsolattartás intézményesített kereteinek biztosítására az alábbi szabályzatot alkotja. 1. Általános rendelkezések 1. Jelen szabályzat a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011.évi CCIV. törvény 19. (2), valamint a Szolnoki Főiskola Szervezeti és Működési Rendjének 63. rendelkezései alapján készült. 2. A Főiskola a jelenlegi és végzett hallgatói, jelenlegi és egykori dolgozói közötti intézményesített kapcsolattartás érdekében létrehozza az alumni rendszert (a továbbiakban AR) és e rendszer kiemelt fontosságú részeként a diplomás pályakövetési rendszert (a továbbiakban DPR). 3. Az intézményi AR/DPR kialakításáért, működtetéséért, a működés rendszeres hatékonyságvizsgálatáért összhangban a Főiskola Szervezeti és Működési Rendjével a Hallgatói Szolgáltatások Központja (a továbbiakban HSZK) felelős. 4. A Főiskola az AR/DPR működése során szerzett személyes adatok kapcsán adatkezelőként és adatfeldolgozóként a hatályos jogszabályok, valamint a Főiskola adatvédelmi szabályzata alapján jár el. 2. A Szolnoki Főiskola Alumni Szervezete 1. Az intézményi AR működtetése a Szolnoki Főiskola Alumni Szervezetének (továbbiakban Szofi Alumni) megszervezésén és tevékenységének koordinálásán alapul. 2. A Szofi Alumni céljai: a) a Főiskola és jogelődjeinek egykori hallgatói, dolgozói és a Főiskola közötti kapcsolat kiépítése, megerősítése, a főiskolai hagyományok ápolása; b) az egykori hallgatók, dolgozók egymás közötti, illetve az egykori hallgatók, dolgozók és a Főiskola jelenlegi hallgatói, dolgozói közötti kapcsolat kiépítése, megerősítése; c) kulturális, tudományos és sportprogramok szervezésével a fent megjelölt kapcsolatok kiépítésének elősegítése, támogatása; d) adománygyűjtés, anyagi támogatások szervezése saját működéséhez, céljai megvalósításához. 3. A Főiskola és jogelődjeinek valamennyi olyan volt hallgatója, dolgozója, aki a Főiskolával való intézményesített kapcsolattartás érdekében a jelen szabályzat szerinti regisztrációt megteszi, a Szofi Alumni tagságát alkotja.

3 4. A Szofi Alumni (1) bekezdésben felsorolt céljainak biztosítása érdekében a HSZK a) koordinálja a Szofi Alumni programjait; b) részt vesz a Szofi Alumni programjainak megszervezésében és lebonyolításában; c) kezeli az alumni nyilvántartást, ellátja a tagsággal járó adminisztrációt; d) szolgáltatásait kedvezményesen az alumni rendelkezésére bocsátja; e) tájékoztatja a Főiskola jelenlegi hallgatóit és dolgozóit, végzett hallgatóit és egykori dolgozóit, valamint a szélesebb társadalmi rétegeket az alumni programokról; f) koordinálja a DPR működését; g) segíti új alumni közösségek létrehozását; h) biztosítja a címzett támogatásoknak az adományozó szándékával megegyező felhasználását; i) elektronikus hírlevélben tájékoztatást nyújt a Főiskola és jogelődjeinek egykori hallgatóinak, az intézményről, az Alumni szervezet tevékenységéről, szolgáltatásairól; j) részt vesz a Főiskola és jogelődjeinek volt hallgatóinak díszoklevél átadásának megszervezésében, lebonyolításában; k) segíti az évfolyam-találkozók megszervezését, lebonyolítását. 3. A Szofi Alumni tagsági jogviszonya 1. A Szofi Alumni tagjai a) a Főiskola egykori hallgatói, oktatói, kutatói, nem oktató-kutató közalkalmazottai, b) a Főiskola jelenlegi oktatói, kutatói, nem oktató-kutató közalkalmazottai lehetnek. 2. Jelen szabályzat alkalmazásában egykori hallgató az, aki a) a Főiskola bármely szakán, vagy azok jogelődjein, illetve a már megszűnt szakokon legalább négy féléven keresztül hallgatói jogviszonyban állt; b) korábbi rendszerű képzés szerinti szakon, alapképzési szakon oklevelet szerzett; c) posztgraduális képzéseken oklevelet szerzett. 3. Jelen szabályzat alkalmazásában egykori oktató, kutató, nem oktató-kutató közalkalmazott az, aki a Főiskolán vagy annak jogelődjein munkavégzés céljából a Főiskolával vagy jogelődjeivel munkaviszonyban, illetve közalkalmazotti jogviszonyban állt. 4. A Szofi Alumni elvi tagjai lehetnek azok a személyek, akik bár nem a Főiskola valamely szakán szereztek oklevelet a szervezet tagjai szeretnének lenni, és szakterületükön, illetve munkásságuk során a Főiskola szellemiségével összhangban álló, kiemelkedő tevékenységet nyújtanak, illetve nyújtottak.

4 5. A jelen szakasz (4) bekezdésben meghatározott személyek elvi tagságáról a HSZK dönt. 6. A tagsági jogviszony regisztrációval létesül. A regisztráció ingyenes. A tagsági jogviszony határozatlan időtartamra szól. 7. A Szolnoki Főiskola jelenlegi hallgatóit hallgatói jogviszonyuk megszűnését követően a HSZK munkatársai automatikusan regisztrálják a Szofi Alumni szervezetbe. Az automatikus regisztráció a HSZK-hoz benyújtott írásos nyilatkozattal bármikor felmondható. 4. A Szofi Alumni tagok jogai és kötelességei 1. A Szofi Alumni tagjai jogosultak a) részt venni a Szofi Alumni által szervezett kulturális, tudományos és sportprogramokon; b) igénybe venni a HSZK által a tagok rendelkezésére bocsátott elektronikus kiadványokat; c) a jogszabályi előírásnak megfelelő módon használni a Szofi Alumni adatbázisát; d) kedvezményesen igénybe venni a HSZK szolgáltatásait. 2. A Szofi Alumni tagjai a 3. (6) bekezdése szerinti regisztrációval egyidejűleg nyilatkoznak arról, hogy elfogadják jelen szabályzatot és betartják az abban foglaltakat, tagsági jogviszonyuk fennállása alatt a Szolnoki Főiskola jó hírének megőrzésére törekszenek és tartózkodnak minden, a Főiskola szellemiségével össze nem egyeztethető magatartástól. 3. A Szofi Alumni tagsági jogviszony és az ehhez kapcsolódó jogosultságok másra át nem ruházhatóak. 4. A Szofi Alumni adatbázis működtetése kapcsán a Főiskola tudomására jutott személyes adatok kezelése kizárólag a hivatkozott jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történik. 5. A Szofi Alumni tagsági jogviszony megszűnése 1. A tagsági jogviszony megszűnhet a) kilépéssel a tag nyilatkozata alapján; b) vagy kizárással. 2. A Szofi Alumni tagja írásban nyilatkozhat arról, hogy ki szeretne lépni a szervezetből. A nyilatkozatot a HSZK-hoz kell eljuttatni. A tagsági jogviszony a nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül szűnik meg.

5 3. A tagsági jogviszony kizárással is megszűnhet, amennyiben a tag a Főiskola szellemiségével össze nem egyeztethető magatartást tanúsít, illetve ha a Szofi Alumni céljaival ellentétesen cselekszik és visszaél tagsági jogviszonyával. A kizárást indokoló körülmények vizsgálata és az esetleges kizáró határozat meghozatala a HSZK hatáskörébe tartozik. 6. A Szolnoki Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere 1. Az intézményi DPR működtetése az AR integráns része. 2. A DPR elsődleges célja, hogy a Főiskola objektív, mért adatokon alapuló visszajelzést kapjon a) végzett hallgatóinak sikerességéről (a végzett hallgatók karrierútjáról, a munkába állás tapasztalatairól, a munkaerő-piaci jellemzőkről, a szerzett ismeretek alkalmazhatóságáról, esetleges továbbképzési igényekről); b) képzéseinek és a végzett hallgatók munkaerő-piaci beválásának összefüggéseiről. 3. A DPR további célja a kapott eredmények visszacsatolása a) az intézményi marketing tevékenységbe a felvételi tájékoztatás, az intézmény vállalati, ipari kapcsolatainak fejlesztése, illetve a média tájékoztatása céljából (felelős: akkreditációs- és képzésfejlesztési rektorhelyettes); b) a képzésfejlesztési folyamatokba tantervek, képzési tervek módosítása, új szakok indítása céljából (felelős: akkreditációs- és képzésfejlesztési rektorhelyettes); c) a HR folyamatokba az alkalmazási követelmények korrekciója, az oktatók ösztönző rendszerének korrekciója céljából (felelős: rektor); d) az intézményi stratégiaalkotás folyamatába másodelemzések, a versenytársak eredményeivel történő összevetés céljából (felelős: szakfelelősök); e) az intézmény minőségbiztosítási folyamatába a vevői elégedettség-mérés eredményeinek minőségfejlesztési szempontú felhasználása céljából (felelős: MIR-vezető); f) a jelenlegi és a végzett hallgatóknak nyújtott karriermenedzsmentszolgáltatások fejlesztésébe az életpálya-építés és követés szolgáltatásainak fejlesztése céljából (felelős: HSZK-vezető). 4. A DPR működtetése során a HSZK feladata a) a kutatások elvégzése a Szolnoki Főiskola DPR Módszertani kézikönyvében meghatározottak alapján, a kézikönyv tartalmának (irányelveinek, módszereinek, terveinek) felülvizsgálata évenként, melyet az oktatási és tudományos rektorhelyettes hagy jóvá; b) a kutatási eredmények feldolgozása, elemzése és publikálása, beszámoló készítése; c) a kutatási eredmények továbbítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghatározott adatközlési rendben a Felsőoktatási Információs Rendszer felé.

6 d) A pályakövetéssel kapcsolatos intézményi szintű koordinációs és adminisztratív feladatok ellátása. e) Az adatok tárolása a Szolnoki Főiskola Iratkezelési szabályzatának megfelelően. f) Stratégiai jellegű általános feladatok pl. a kérdőív intézményi kérdéseinek meghatározása koordinációja, egyeztetése a vezetéssel. g) Szakmai felügyelet keretében folyamatos kapcsolattartás az EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel, a Főiskola vezetésével. 5. A DPR működtetése a hallgatók és a végzett hallgatók önkéntes adatszolgáltatásán és a személyes adatok kezelésére irányuló hozzájárulásán alapul. A HSZK a végzett hallgatók személyes adatait a DPR feladatainak végrehajtására, kötelezettségeinek teljesítése érdekében kezelheti. 6. A DPR tevékenységről éves beszámoló készül, amelyet a Tehetséggondozási Bizottság rendes éves beszámolójának kiegészítéseként, azzal egyidejűleg nyújt be a Bizottság vezetője a Szenátusnak. 7. Záró rendelkezések Jelen szabályzatot a Szenátus október 25-i ülésén megtárgyalta, 85/g/2012. (X. 25.) számú határozatával elfogadta, és az az elfogadása napján lép hatályba. Szolnok, október 25. Dr. Túróczi Imre rektor

Alumni szabályzat. Dunaújváros, 2013.

Alumni szabályzat. Dunaújváros, 2013. Alumni szabályzat Dunaújváros, 2013. A Dunaújvárosi Főiskola (továbbiakban Főiskola) Rektori Tanácsa a Főiskolán, illetve annak jogelőd intézményeiben végzett hallgatók, valamint a Főiskolával és jogelődjeivel

Részletesebben

ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA

ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA 1 A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KARA ÖREGDIÁK SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATA Budapest, 2011 2 A Szent István Egyetem Szenátusa és az Állatorvos-tudományi Kar Kari Tanácsa a dékán kezdeményezésére

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA

DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA 2017. június 22. 2 A Debreceni Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa az Egyetem és az Egyetemen, valamint a jogelőd intézményeiben (Debreceni Agrártudományi Egyetem,

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA

DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA DEBRECENI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA 2012. április 5. 2 A Debreceni Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa az Egyetem és az Egyetemen valamint a jogelőd intézményeiben (Debreceni Agrártudományi Egyetem,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA. Budapest, 2016.

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA. Budapest, 2016. AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA Budapest, 2016. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a rektor kezdeményezésére az Egyetem és jogelődjei karain vagy azok

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA NYÍREGYHÁZI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER (DPR) MŰKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA Elfogadva: 2016. szeptember 20, hatályba lép: 2016. szeptember 22-én A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény,

Részletesebben

DPR SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta)

DPR SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta) DPR SZABÁLYZATA (Jelen szabályzatot a Szenátus 38/2018. (XII.12.) számú határozatával elfogadta) 2018 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Oktatási Igazgatóság Kalóné Szűcs Erzsébet oktatási Igazgató Jogi

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA Miskolc, 2011. 1.3.14. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER

Részletesebben

A Debreceni Egyetem Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) Szabályzata

A Debreceni Egyetem Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) Szabályzata A Debreceni Egyetem Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) Szabályzata A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 19. (2) bekezdése rögzíti, hogy a felsőoktatási intézmények

Részletesebben

ALUMNI SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta)

ALUMNI SZABÁLYZATA. (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta) ALUMNI SZABÁLYZATA (Jelen szabályzatot a Szenátus 37/2018. (XII.12.) sz. határozatával elfogadta) 2018 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Rektori-Kancellári hivatal: Harsányi Judit Berán-Juhász Henrietta

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. 1.3.14. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZENÁTUSÁNAK

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA

AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATÁNAK 16. SZÁMÚ MELLÉKLET AZ ÓBUDAI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZERÉNEK SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2016. (2016. február 16. napjától hatályos, 1. verziószámú

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR ALUMNI SZERVEZETÉNEK SZABÁLYZATÁRÓL Elfogadta a Gépészmérnöki Kar Kari Tanácsa 2016. október 6-ai ülésén. Általános

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA Hatály: 2015. II. 19- A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 25/2014. (II. 19.) szenátusi határozat, valamint a 29/2015. (II. 18.) szenátusi határozat módosító rendelkezéseivel)

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA 3.1. SZ. MELLÉKLET

A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA 3.1. SZ. MELLÉKLET A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA 3.1. SZ. MELLÉKLET Miskolc, 2017. 1.3.14. számú Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZATA Szenátusának.

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.

A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete AZ OKTATÁS-MÓDSZERTANI KÖZPONT ÜGYRENDJE BUDAPEST 2015

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA Hatály: 2014. II. 20-tól A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 25/2014. (II. 19.) szenátusi határozat módosító rendelkezéseivel) 1 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Részletesebben

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZATA 2013. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szenátusa az Egyetem, valamint jogelőd intézményeinek hallgatói, oktatói, kutatói, az

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája A HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉS SZABÁLYZATA

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája A HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉS SZABÁLYZATA Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája A HALLGATÓI VÉLEMÉNYEZÉS SZABÁLYZATA Budapest 2007 1. A Hallgatói Véleményezés Szabályzatának hatálya (1) A Hallgatói Véleményezés Szabályzata

Részletesebben

I. TANULMÁNYI RENDELKEZÉSEK

I. TANULMÁNYI RENDELKEZÉSEK AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA UNIVERSITY OF BUCKINGHAMMEL KÖZÖSEN MEGVALÓSÍTOTT KUTATÓ-KÉPZÉSEIRE ÉRVÉNYES TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZATA Jelen szabályzat a University of Buckinghammel közös kutató-mesterképzési,

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Hatály: 2012. II. 17 2012. VIII. 30. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM AZ EGYETEM ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ CÍMEK, KITÜNTETÉSEK, ÉS ADOMÁNYOZÁSUK RENDJE 2012. 2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 I. FEJEZET...

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.s. sz. melléklete AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.s. sz. melléklete AZ ELTE TANÁRKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2014.

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZAT

TESTNEVELÉSI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZAT TESTNEVELÉSI EGYETEM ALUMNI SZABÁLYZAT A Szenátus elfogadta a 18/2016. (II. 25.) számú határozatával. Módosító határozatok: 34/2016. (IV. 28.) számú szenátusi határozat 36/2017. (IV. 27.) számú szenátusi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. minőségbiztosítási. szabályzata A Pécsi Tudományegyetem minőségbiztosítási szabályzata Pécs 2011. 2011. november 10. 1 A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 21. (2)

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 56. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE OKTATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG BUDAPEST,

Részletesebben

. Minoségpolitika, stratégia és minoségügyi eljárások. Programok indítása, követése és rendszeres belso értékelése. A hallgatók értékelése.

. Minoségpolitika, stratégia és minoségügyi eljárások. Programok indítása, követése és rendszeres belso értékelése. A hallgatók értékelése. . A SZOLNOKI FOISKOLA 2008. ÉVI MINOSÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 1. A SZOLNOKIFOISKOLAMINOSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK2008. ÉVIFEJLESZTÉSI IRÁNYAI A Szolnoki Foiskola minoségfejlesztési tervének feladata, hogy

Részletesebben

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata

A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata A felsőoktatás és a megfelelősség-értékelés kapcsolata Dr. Gáti József Intézményfejlesztési főigazgató Akkreditálási Világnap 2016. június 9. A megfelelőség-értékelés elemei Az értékelés tárgya Követelmények

Részletesebben

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E Szervezeti és Működési Rend 11. melléklete: Üzleti Tudományok Intézete működési rendje 2012. Beosztás Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K S z a b á l y z a t Oldal: 2/8. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta oktatási

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA MUNKÁLTATÓI JOGKÖRÖK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN (a Szervezeti és működési szabályzat 8. sz. melléklete) Elfogadva: 2009. május 5., hatályba lép: 2009.

Részletesebben

A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata. Preambulum

A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata. Preambulum A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata Preambulum A Testnevelési Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa az Egyetemen és jogelőd intézményeiben: a Magyar Királyi Testnevelési Főiskolán (1925-1945),

Részletesebben

Ikt. sz.: SZF/ /2013. S z o l n o k. A Szolnoki Főiskola Demonstrátori Szabályzata

Ikt. sz.: SZF/ /2013. S z o l n o k. A Szolnoki Főiskola Demonstrátori Szabályzata Ikt. sz.: SZF/ /2013. S z o l n o k i F ő i s k o l a S z o l n o k A Szolnoki Főiskola Demonstrátori Szabályzata Preambulum A Szolnoki Főiskola (továbbiakban Főiskola) oktatói és kutatói munkájának, kutatásszervezési

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola önértékelési folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 4. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályos: 2010. december 1. Módosítva:

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI CENTRUM

AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI CENTRUM 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 48. függelék AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÁRPÁT-MEDENCEI ONLINE OKTATÁSI

Részletesebben

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 10. melléklete: Turizmus, Területfejlesztési és Idegen Nyelvi Intézet működési rendje 2012. Beosztás T U R I Z M U S, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve

A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve A Pedagógusképző Kar 2011/12. tanévre szóló minőségfejlesztési terve I. KÉPZÉS-OKTATÁS Ssz. Oktatás, oktatásszervezés 1. A tantárgyfelosztás, az elkészült órarendek, az óraterhelés kari szintű koordinálása

Részletesebben

Osztojkán Béla Szakkollégium Működési Rend. Ikt. sz.: SZF/../2014.

Osztojkán Béla Szakkollégium Működési Rend. Ikt. sz.: SZF/../2014. Osztojkán Béla Szakkollégium Működési Rend Ikt. sz.: SZF/../2014. A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban Főiskola) Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, továbbá a nemzeti felsőoktatási

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1

A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.x. sz. melléklete A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata. Preambulum

A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata. Preambulum A Testnevelési Egyetem Alumni Szabályzata Preambulum A Testnevelési Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa az Egyetemen és jogelőd intézményeiben: a Magyar Királyi Testnevelési Főiskolán (1925-1945),

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS OKTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS OKTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány

ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. . sz. példány ZRÍNYI MIKLÓS 28. sz. melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz NEMZETVÉDELMI EGYETEM. sz. példány A SZAK- ÉS SZAKIRÁNYFELELŐS FELADAT- ÉS HATÁSKÖREINEK SZABÁLYZATA - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET Általános

Részletesebben

A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő rendszerének és eredményeinek értékelése

A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő rendszerének és eredményeinek értékelése A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő ségfejlesztés rendszerének és eredményeinek értékelése. 2013. 1. Általános minőségbiztosítási elvek A Kar szakjainak minőségbiztosítási tevékenységei 2013-ig

Részletesebben

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről

1/2019. (II. 28.) sz. rektori utasítás. a Szegedi Tudományegyetem. Rektorát illető munkáltatói jogkörök. delegálásának rendjéről Munkáltatói jogkörök gyakorlásának rendje delegált jogkörök 1 IKT/5-546/019. 1/019. (II. 8.) sz. rektori utasítás a Szegedi Tudományegyetem Rektorát illető munkáltatói jogkörök delegálásának rendjéről

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A ÉVI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI PROGRAM TELJESÜLÉSÉRŐL ÉS A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A ÉVI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI PROGRAM TELJESÜLÉSÉRŐL ÉS A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A 2017. ÉVI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI PROGRAM TELJESÜLÉSÉRŐL ÉS A MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI CSOPORT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Bevezetés Az alábbi beszámoló a Miskolci Egyetem Minőségbiztosítási és fejlesztési

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS OKTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS OKTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS KÖZPONT SZÉKESFEHÉRVÁR 5. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE REGIONÁLIS

Részletesebben

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az

16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM VILLAMOSMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR 16/2018. (november 30.) számú dékáni utasítás az EGYESÜLT INNOVÁCIÓS ÉS TUDÁSKÖZPONT Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZAT

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZAT DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER SZABÁLYZAT 2018. május 23. Az Edutus Főiskola (továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. tv. (továbbiakban: Nftv.) 19. (2) bekezdésének

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM VIR KOMPETENCIA KÖZPONT ÜGYRENDJE SOPRON 2011 A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa az Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer (VIR) megfelelő működtetésére, a felsőszintű

Részletesebben

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE

A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE 3. számú melléklet 1,2 AZ EGYETEM MINŐSÉGÜGYI SZERVEZETE A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI SZERVEZET MŰKÖDÉSI RENDJE A Kaposvári Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának I. kötet, 12. (4) bekezdése alapján a Szenátus

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola önértékelési folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 4. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályba lép: 2010. december 1-jén

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KRISZBACHER ILDIKÓ TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA 2015. június 26. 1 A Pécsi Tudományegyetem Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Ösztöndíjának alapszabálya I. Alapelvek

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA. A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete)

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA. A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete) NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Egyetem oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16. Utolsó módosítás: 2017. december 19., hatályba

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE

AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM PEDAGÓGUSKÉPZŐ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE 2017. Preambulum Jelen szabályzat célja, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 103. előírásának,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola oktatási folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 1. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályos: 2010. december 1. OKTATÁSI FOLYAMATOK

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A "Találd meg az elveszett EFOTT jegyeket!" NYEREMÉNYJÁTÉK Adatvédelmi szabályzata I. Bevezetés A 2015. 07. 08. 00:01 perctől 2015. 07. 13. 23:59 percig tartó "Találd meg az elveszett

Részletesebben

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 8. sz. melléklete AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2012.

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK.. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJÉNEK. számú melléklete A NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK KÖZPONTJÁNAK ÜGYRENDJE BUDAPEST 2017 (2018. december 8. napjától hatályos változat) TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Szent Gergely Népfőiskola. Szervezeti- és Működési Szabályzat

Szent Gergely Népfőiskola. Szervezeti- és Működési Szabályzat Szent Gergely Népfőiskola Szervezeti- és Működési Szabályzat TARTALOM 1..A szabályzat célja, tartalma... 3 2..Az SZMSZ célja... 3 3..A szabályzat hatálya... 3 4..Az Intézmény jogállása... 3 5..Létesítő

Részletesebben

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN. HATÁLYA: január 1.

ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN. HATÁLYA: január 1. ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ EGYESÜLETI TAGOK NYILVÁNTARTÁSA VONATKOZÁSÁBAN HATÁLYA: 2019. január 1. A jelen Adatkezelési Szabályzat az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Futball Clubbal (székhelye:

Részletesebben

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

(Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. Dr. Gáti József általános rektrohelyettes ÓBUDAI EGYETEM MU 10.01 DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ (Minőségirányítási utasítás) 3. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) JÓVÁHAGYTA: Dr. Gáti József általános rektrohelyettes

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN

JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN JÓ GYAKORLATOK A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉBEN Sándorné dr. Kriszt Éva rektor 2009. november 27. 1 Intézményünk története A BGF három nagy múltú főiskola egyesítésével

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata. Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai

Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata. Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Szabályzata Az oktatók hallgatói véleményezésének szabályai A Felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 32. (3) bekezdésének

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA amelyet létrejött egyrészről a Károli Gáspár Református Egyetem (1091 Budapest, Kálvin tér 9.; Adószáma: 18060676-2-43; OM azonosító: FI 44189;

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK SZABÁLYZATA 3.3. sz. melléklet A MISKOLCI EGYETEM HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK SZABÁLYZATA Miskolc, 2017. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLATOK SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM

Részletesebben

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata

Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debreceni Egyetem Debrecen Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata Debrecen, 2000. június 29. Az oktatói munka hallgatói véleményezésének szabályzata I. Általános rendelkezések 1. (1) A

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

tanszéki adminisztrátor

tanszéki adminisztrátor 1 / 5 2017. 07. 25. 7:55 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2018. május 22., hatályba lép: 2018. május 24-én A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 82-2014/2015. (2015.04.21.) sz. határozatával egységes szerkezetben

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA Dunaújváros 2015 Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 30-2015/2016. (2015.10.06.) sz. határozattal elfogadva Hatályos: 2015. október 07. napjától 3. kiadás 0. módosítás 3 (8). oldal

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2012. március 5. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A "Tippeld meg a hét kérdését és nyerj!" NYEREMÉNYJÁTÉK Adatvédelmi szabályzata I. Bevezetés A 2015. 11. 23. 12:00 perctől 2015. 12. 13. 23:59 percig tartó "Tippeld meg a hét kérdését

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM A DUNAÚJVÁROSI EGYETEM ÁLTAL ADOMÁNYOZOTT KITÜNTETŐ CÍMEK ÉS DÍJAK SZABÁLYZATA

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM A DUNAÚJVÁROSI EGYETEM ÁLTAL ADOMÁNYOZOTT KITÜNTETŐ CÍMEK ÉS DÍJAK SZABÁLYZATA DUNAÚJVÁROSI EGYETEM A DUNAÚJVÁROSI EGYETEM ÁLTAL ADOMÁNYOZOTT KITÜNTETŐ CÍMEK ÉS DÍJAK Dunaújváros 2018 5. kiadás 4. módosítás 2 (24). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 74-2015/2016. (2016.02.02.)

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje

A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottságának ügyrendje 1. A Nyíregyházi Főiskola Elismerési Bizottsága a Szenátus által létrehozott, jogi személyiséggel nem rendelkező, döntéshozó testület. 2. Az ügyviteli-ügyintézési

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KÉPZÉSI ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. április 16., hatályba lép: 2013. április 18-án A Képzési és Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

ADATKÉRŐ LAP SZEMÉLYES ADATOK HOZZÁJÁRULÁSON ALAPULÓ KEZELÉSÉHEZ INFORMÁCIÓK:

ADATKÉRŐ LAP SZEMÉLYES ADATOK HOZZÁJÁRULÁSON ALAPULÓ KEZELÉSÉHEZ INFORMÁCIÓK: 1. sz. függelék ADATKÉRŐ LAP SZEMÉLYES ADATOK HOZZÁJÁRULÁSON ALAPULÓ KEZELÉSÉHEZ AZ ÉRINTETT NEVE: SZÜLETÉSI HELY, IDŐ: ANYJA NEVE: LAKCÍME: TELEFONSZÁMA: E-MAIL CÍME: TOVÁBBI SZEMÉLYES ADATOK: ADATKEZELŐ

Részletesebben

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS

1/2016. ( ) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR 1/2016. (05. 30.) SZ. DÉKÁNI UTASÍTÁS A DÉKÁNHELYETTESEK ÉS A HIVATALVEZETŐ FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÉRŐL 1. Az oktatási dékánhelyettes feladat-

Részletesebben

Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011.

Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011. Szolnoki Főiskola Kistérségi Komplex Szolgáltató Szervezet Szervezeti és Működési Szabályzata TERVEZET 2011. 1 Preambulum A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NYÍREGYHÁZA A Nyíregyházi Főiskola önértékelési folyamatszabályozása (a Minőségirányítási kézikönyv 4. melléklete) Elfogadva: 2010. november 16., hatályba lép: 2010. december 1-jén

Részletesebben

A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3)

A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) 2011. december 7. Fejlesztés a minőségi oktatásért Minőség a felsőoktatásban

Részletesebben

A pályakövetési rendszerek fejlesztésének hazai és nemzetközi irányai

A pályakövetési rendszerek fejlesztésének hazai és nemzetközi irányai A pályakövetési rendszerek fejlesztésének hazai és nemzetközi irányai Frissdiplomások a munkaerőpiacon műhelykonferencia Pécsi Tudományegyetem Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. 2012. október 25. A felsőoktatási

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

igazgató (magasabb vezető)

igazgató (magasabb vezető) 1 / 5 2017. 08. 14. 8:23 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE Gyakorló Óvoda

Részletesebben

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata Szekszárd 2013. február I. A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum jogállása, feladatai A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Részletesebben

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE

A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FENNTARTHATÓSÁG IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK ÜGYRENDJE BUDAPEST, 2017 (2017. június 1. napjától hatályos változat) H-1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák

TARTALOMJEGYZÉK A Tudományos Diákkör A Tudományos Diákköri munka Az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács A kari Tudományos Diák 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. melléklet Hallgatói követelményrendszer 12. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME ELTE Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) működtetése és az eredmények felhasználása

Eötvös Loránd Tudományegyetem. MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME ELTE Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) működtetése és az eredmények felhasználása Eötvös Loránd Tudományegyetem MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁSOK ME 1.7.3. ELTE Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) működtetése és az eredmények felhasználása Készítette: ELTE Minőségügyi Iroda Verzió/kiadás dátuma:

Részletesebben

Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat

Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat Játék-, és Adatvédelmi Szabályzat CEWE FOTÓKÖNYV Legyen az esküvő egy örök emlék nyereményjáték 1. Szervezés és lebonyolítás A nyereményjáték szervezője és adatkezelője a CEWE Magyarország Kft. (székhelye:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A ZENEI INTÉZET ÜGYRENDJE Elfogadva: 2013. október 15., hatályba lép: 2013. október 17-én Utolsó módosítás: 2016. február 16., hatályba lép: 2016. február 18-án A Zenei Intézet ügyrendjét

Részletesebben

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk:

1. A törvényjavaslat 1. -ának a következő módosítását javasoljuk: Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/4767) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság számára, egyes, a felsőoktatás szabályozására

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM MINŐSÉGFEJLESZTÉSI PROGRAM 2017. március 6. 1. Bevezető Az Óbudai Egyetem az intézmény működésének folyamatait, beleértve a vezetési, tervezési, ellenőrzési, mérési, értékelési és fogyasztóvédelmi feladatok

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Kérjük figyelmesen olvassa el a Tájékoztatót, annak érdekében, hogy megértse, hogy hogyan kezeljük a személyes adatait és megismerje az adatkezeléssel kapcsolatos jogait! A Tájékoztató

Részletesebben