BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS"

Átírás

1 Eisenhans szúnyogcsapda rendszer BIZTONSÁGOS, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ SZÚNYOGÍRTÓ MEGOLDÁS Egy ÚJ, NÉMET SZABADALOM, a nagy hatékonyságú Eisenhans szúnyogcsapda rendszer, mely megszabadítja a környezetét a kellemetlen szúnyogoktól és felszabadultan élvezheti a szabadbantartózkodást. VÉDJE KÖRNYEZETÉT A SZÚNYOGOK ELLEN!

2 A szúnyogcsapda rendszer alapeleme a szúnyogcsapda. Mire alkalmas a Biogents szúnyogcsapda? Hosszú távon, folyamatos használattal, a szúnyog-mennyiség drasztikusan csökken. Rövid távon eltereli a szúnyogokat a közelben tartózkodóktól. A szúnyogcsapdát a Biogents AG a regensburgi egyetem biológiai laboratóriumában fejlesztette ki sokévi munkával. A rendszer megtervezése előtt hosszasan tanulmányozták a szúnyogok biológiáját és viselkedési módjukat. A szúnyogok érzékelőikkel kilométerekről megérzik az emberek és a melegvérű állatok jelenlétét. Széláram segíti a szúnyogokat a tájékozódásban és széllel szemben közelítik meg áldozatukat az ábrán látható módon. A nőstény szúnyogokat a kilélegzett szén-dioxid és a test jellegzetes szaga vezeti a célra. A szúnyog mozgásdinamikája A szúnyogcsapda, az emberi testet szimulálja úgy, hogy szén-dioxidot és az emberi test szagának megfelelő illatanyagot bocsát ki. Ezzel magához vonzza a szúnyogokat és kevésbé támadják meg az embereket. A szúnyogcsapda működési elve: A szúnyogcsapda szén-dioxidot (CO2) és illatanyagot bocsát ki, így csalogatja magához a szúnyogokat. Ahogy a szúnyogok a csapdához repülnek, egy ventilátor (1) a porszívóhoz hasonló módon beszívja a hálóba (2) a szúnyogokat. A szúnyogcsapdához csatlakoztatott palack (3) szolgáltatja a szén-dioxidot, a szerkezetbe helyezett illatanyag (4, piros nyilak) a ventilátor segítségével áramlik a levegőbe. A szén-dioxid a légzés ritmusának megfelelően a fúvókán (5) keresztül jut a levegőbe. A kis tasakban elhelyezett illatanyag 2 hónapig hatásos.

3 Széndioxid szabályozás A szúnyogcsapdák szén-dioxid ellátáshoz egy szén-dioxid palack (1) szükséges. A palackra egy nyomáscsökkentőt (2) kell szerelni, hogy a szén-dioxid nyomását a szúnyogcsapda ellátáshoz szüks.ges nyomásra lecsökkentse. A szén-dioxid mennyiségének adagolása kétféle, mechanikus és elektronikus lehet. Mechanikus szabályozás: a szúnyogcsapdához (3) a szén-dioxid egy adott keresztmetszetű fúvókán (4) áramlik, mely meghatározza a áramlási mennyiségét. A szén-dioxid folyamatos áramlással a kiáramló fúvókán (5) keresztül jut a levegőbe. Elektronikus szabályozás: A palackra (1) szerelt nyomáscsökkentőből (2) a szén-dioxid egy adagoló elektronikába (3) jut. A adagoló elektronika (3) igen gazdaságosan és hatékonyan szabályozza a szúnyogcsapdához (4) jutó szén-dioxid mennyiségét. A szén-dioxid a légzés ritmusának megfelelően, lüktet.s szerűen, a kiáramló fúvókán (5) keresztül jut a levegőbe. A mechanikus szabályozás lényegesen egyszerűbb és ezzel együtt olcsóbb megoldás, de nagyobb a szén-dioxid fogyasztása. A rendszerhez egy 10 kilogrammos széndioxid palack csatlakoztatása esetén, egy szúnyogcsapda közepes szúnyogmennyiség esetén, mechanikus szabályozással 35 nap alatt, míg elektronikus szabályozással 100 nap alatt fogyasztja ki a palack tartalmát.

4 A szúnyogcsapda elhelyezésének szempontjai A szúnyogcsapda hatékony elhelyezéséhez és a csapdák számának meghatározásához egy sor tényezőt kell figyelembe venni. A szúnyogok tenyészhelyei Ismerni kell a szúnyogok tenyészhelyeit és szaporodásukat. A nőstény szúnyog rendszerint pocsolyák, viszonylag háborítatlan állóvizek vagy lassan folyó vizek felszínére egyesével vagy csomókban rakja le petéit. A peték száma fajtól függően között van. A peték tutajként úsznak a víz felszínén, és belőlük néhány nap alatt kikelnek a lárvák. A lárva többszöri vedlés után bebábozódik. A bábból a víz hőmérsékletétől és fajtól függően 4-7 nap múlva bújik ki a kifejlett rovar. A Biogents szúnyogcsapda folyamatos használatával a befogott szúnyogok nem raknak le újabb petéket és ezáltal számuk drasztikusan, tartósan csökkenthető. A szúnyogok tartózkodási helyei A szúnyogok pangó vizekben, pocsolyákban, nedves fűben szaporodnak és bokrok, fák árnyékos lombjai alatt bújnak meg. A szúnyog fejlődésének körfolyamata A szúnyogok napi életritmusa Mindenki tapasztalta, hogy a szúnyogok alkonyatkor támadnak leginkább. Ekkor van a legnagyobb szerepe a szúnyogcsapdáknak. A szélirány Mint már említettük, a széláram segíti a szúnyogokat a tájékozódásban és széllel szemben közelítik meg áldozatukat. Ennek megfelelően a csapdát vagy a csapdákat az uralkodó szélirány figyelembevételével kell elhelyezni. A szúnyogcsapdák elhelyezése, napi használati időtartama A leghatékonyabb eredmény elérése érdekében kövesse az alábbi irányelveket: Határozza meg a szúnyogok szaporodási helyét A Biogents szúnyogcsapdákat a szúnyogok a szaporodási és búvóhelye (állóvíz, bozót, stb.) és az emberek tartózkodási helye (pl. terasz, ház előkert) között kell elhelyezni azért, hogy a szúnyogok még az előtt csapdába essenek, mielőtt elérnék Önt. A Biogents szúnyogcsapdákhelyét úgy válassza meg, hogy az a szúnyogok szaporodási helyéhez a lehető legközelebb legyen, az emberektől pedig optimális távolságban legyenek. Helyezze a csapdát széllel szemben, a szúnyogok szaporodási helye irányába Tudni kell, hogy a szúnyogok széllel szemben repülnek táplálék után kutatva. Miután a szúnyog megcsípte áldozatát, súlya megduplázódik és a szél segítségével repül vissza a pihenőhelyére.

5 Helyezze a csapdát árnyékba A szúnyogok nem szeretik a közvetlen napfényt és a hőséget. Helyezze a csapdát árnyékos helyre (például fa, magasabb növésű bokor alá), amennyiben lehetősége van rá. A CO2 nehezebb, mint a levegő, ezért a talaj közelében lebeg. A szúnyogok a CO2 gáz és a sweetcent illatanyag keverékét követve jutnak el a csapdához. Ha a gép magas fűben van elhelyezve, akkor az megakadályozza a gáz terjedését és a szúnyogok nem fognak eljutni a csapdáig és az ott tartózkodó embereket fogják megcsípni. Napi használati időtartam Ha a szúnyogcsapdák nappal árnyékos helyen vannak, akkor célszerű azokat a nap 24 órájában üzemeltetni. Az elektronikus szabályozás esetén a napi működési időtartamokat be lehet állítani. Nem minden kert egyforma és nem mindenki számára lehetséges, hogy a fenti utasításokat pontosan betartsa. Ajánljuk, hogy ezen utasítások közül, amelyiket csak lehet tartsa be. Ha az elhelyezéssel kapcsolatban bármi kérdése felmerülne, kérjen tanácsot szakembereinktől a honlapon található elérhetőségeken. Példák szúnyogcsapdák megfelelő elhelyezésére Az Eisenhans szúnyogcsapda rendszer három szúnyogcsapdával a leghatékonyabb. A szúnyogcsapdákat szakemberek által meghatározott helyekre kell elhelyezni, hogy a leghatékonyabban gyűjtsék és tartsák távol a szúnyogokat az emberek tartózkodási helyétől.

6 Szúnyogcsapda típusok Álló szúnyogcsapda Függeszhető szúnyogcsapda Mindkét szúnyogcsapda azonos elven működik és azonos hatékonyságú. Az álló szúnyogcsapda műanyag házas és közvetlenül a talajra helyezhető. A függeszthető szúnyogcsapdát vagy agy faágra vagy egy konzolra lehet felakasztani. Külön tartozék a műanyag cserép tartó, mely jól illeszkedik a kert képébe. Műszaki adatok csapdánként: Egy szúnyogcsapda, terepviszonyoktól és széliránytól függően méter hatótávolságból vonzza magához a szúnyogokat, így igen nagy területen, akár 6000 m2-en képes begyűjteni azokat. Egyéb adatok: A Biogents AG az alábbi Eisenhans szúnyogcsapda rendszereket fejlesztette ki: Eisenhans szúnyogcsapda rendszer elektronikus szabályozással 1 függőcsapdával 1 állócsapdával 2 függőcsapdával 3 függőcsapdával 2 függőcsapdával és 1 állócsapdával Eisenhans szúnyogcsapda rendszer mechanikus szabályozással 1 függőcsapdával 2 függőcsapdával 3 függőcsapdával 1 állócsapdával

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014 www.elbaplan.hu info@elbaplan.hu Szúnyogcsapda termékkatalógus 2014 A Biogents AG bemutatása 2 A Biogents AG-t 2002-ben Dr. Geier és Dr. Rose alapította a regensburgi egyetem Institute of Zoology vállalkozásaként.

Részletesebben

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012

Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012 www.elbaplan.hu info@elbaplan.hu Szúnyogcsapda termékkatalógus 2012 A Biogents AG bemutatása 2 A Biogents AG-t 2002-ben Dr. Geier és Dr. Rose alapította a regensburgi egyetem Institute of Zoology vállalkozásaként.

Részletesebben

Használati útmutató. Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné!

Használati útmutató. Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné! Használati útmutató Figyelem: Gondosan olvassa el a használati útmutatót, mielőtt a Biogents szúnyogcsapdákat használatba venné! Függő szúnyogcsapda rendszer szén-dioxid ellátással kültéri használatra

Részletesebben

Együtt többet tehetünk!

Együtt többet tehetünk! Szeged térségi SZÚNYOG-GYÉRÍTÉSI PROGRAMJA /SAJTÓANYAG/ 2010. május KÉSZÍTETTE: Együtt többet tehetünk! BEVEZETÉS Szeged élen jár a szúnyogirtás (szakszerűbben: gyérítés) területén. Nyugat-európai minták

Részletesebben

(ÁT)VÁLTOZÁS. Budainé Kántor Éva Reimerné Csábi Zsuzsa Lückl Varga Szidónia

(ÁT)VÁLTOZÁS. Budainé Kántor Éva Reimerné Csábi Zsuzsa Lückl Varga Szidónia (ÁT)VÁLTOZÁS Budainé Kántor Éva Reimerné Csábi Zsuzsa Lückl Varga Szidónia Feladat kiosztása Lapozd át a Szitakötő tavaszi számát, és keresd ki azokat a cikkeket amelyek változással, illetve átváltozással

Részletesebben

10/b tétel. Dr. Forgó István Gerinces rendszertan II.

10/b tétel. Dr. Forgó István Gerinces rendszertan II. 10/b tétel GERINCES RENDSZERTAN II. KÉTÉLTŰEK TÖRZS: GERINCESEK (VERTEBRATA) ALTÖRZS: ÁLLKAPCSOSAK (GNATHOSTOMATA) OSZTÁLY: KÉTÉLTŰEK (AMPHIBIA) REND: FARKOS KÉTÉLTŰEK» CSALÁD: SZALAMANDRAFÉLÉK Testük

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT KÖRNYEZETVÉDELMI TANÁCSOK ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS JAVASLATOK ÜZEMBE HELYEZÉS A KÉSZÜLÉK ÜZEMELTETÉSE RENDSZERES KARBANTARTÁS ÉS TISZTÍTÁS HIBAELHÁRÍTÁSI

Részletesebben

Ön is védekezzen a szúnyogok ellen! Miért? A csípőszúnyogok a vérszívás során betegségeket terjeszthetnek,

Ön is védekezzen a szúnyogok ellen! Miért? A csípőszúnyogok a vérszívás során betegségeket terjeszthetnek, Ön is védekezzen a szúnyogok ellen! Miért? A csípőszúnyogok a vérszívás során betegségeket terjeszthetnek, ehhez azonban szükséges, hogy korábbi vérszívás alkalmával egy fertőzött emberből vagy állatból

Részletesebben

Éti csiga. Fekete csupaszcsiga

Éti csiga. Fekete csupaszcsiga Kedves Olvasó! Újságunk segítségével nem csak a Vadak Ura kártyajáték kedvelőinek szeretnénk további segítséget, tanácsokat adni, hanem szeretnénk információkat adni ahhoz a természettudományi versenyhez,

Részletesebben

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása

Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK. Vízvezeték szerelés Csap javítása Tipp_fuzet_csapszereles_csapszereles 2010.10.07. 11:58 Page 1 TIPPEK ÉS ÖTLETEK Vízvezeték szerelés Csap javítása Régi csap leszerelése Új csap felszerelése Tömítés cseréje a mosdókagyló és a csap között

Részletesebben

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CD310 Bevezetés Mivel a szén-monoxid gáz könnyebb a levegőnél, ezért a szoba felső részén gyűlik össze, így a készüléket célszerű a mennyezetre telepíteni. A folyékony autógáz (LPG)

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor!

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! 50 %-kal több gáz és könnyebb palackok. Vigyázzon, nehogy elrepüljön! Az Air Products, a hélium világviszonylatban

Részletesebben

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET BELTÉRI NÖVÉNYTERMESZTÉS

VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET BELTÉRI NÖVÉNYTERMESZTÉS VÁSÁRLÁSI SEGÉDLET BELTÉRI NÖVÉNYTERMESZTÉS Termékek vízkultúrás neveléshez JÓ TUDNI Ez a szimbólum minden olyan termék csomagolásán megtalálható, amely beltéri vízkultúrás növénytermesztésben alkalmazható.

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

VP Agrár-környezetgazdálkodási kifizetéshez kapcsolódó

VP Agrár-környezetgazdálkodási kifizetéshez kapcsolódó VP-4-10.1.1-15 - Agrár-környezetgazdálkodási kifizetéshez kapcsolódó 7. számú mellékelt A leggyakoribb madárfajok igényeinek megfelelően a madárodú-típusok közül az ültetvényekbe az A, B, C és D típusú

Részletesebben

Napelem. SWWHD-INTSOL English. Használati utasítás. English

Napelem. SWWHD-INTSOL English. Használati utasítás. English Napelem HU Használati utasítás SWWHD-INTSOL English English 1 Áttekintés Napelem Napelem csatlakozó Forgatható támasz csavarmenettel Könnyen beállíthatja a napelem szögét, hogy maximalizálja a napfény

Részletesebben

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv GARÁZS Felhasználói kézikönyv AZ ÖSSZESZERELÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT Felhasználói kézikönyv. Az összeszerelés megkezdése előtt kérjük értesítse a helyi önkormányzatot, hogy szükséges e építési engedély. Kérjük

Részletesebben

Fejtetű? Serkék? Megijedt?

Fejtetű? Serkék? Megijedt? Fejtetű? Serkék? Megijedt? A NYDA mindet eltünteti. Kedves Szülők! Ha az orvos fejtetűt talált a gyermekükön, az első és legfontosabb cél a tetű és a fejlődés különböző stádiumában levő serkéinek hatékony

Részletesebben

PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató

PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató PET916 utasítás Tölthető és vízálló Nyakörv üzemeltetési útmutató Kérjük, olvassa el a teljes útmutatót, mielőtt kezdetét veszi a termék használatának Fontos biztonsági információk Figyelem Nem agresszív

Részletesebben

Vakondok: az önkéntes kertész. Előadó: Takács Marianna

Vakondok: az önkéntes kertész. Előadó: Takács Marianna Vakondok: az önkéntes kertész Előadó: Takács Marianna aranyos kisállat Vakond ádáz ellenség Elterjedési terület: Európa, Ázsia Tartózkodási hely: vadászterületén felbukkanó halmok mutatják vadászterülete

Részletesebben

NEM TÉRÍTI MEG A BIZTOSÍTÓ

NEM TÉRÍTI MEG A BIZTOSÍTÓ Ismét kaptunk egy olvasói levelet. Nem névtelenül, névvel és címmel. A levelet elolvasva nem biztos, hogy bárki is szeretne ilyen helyen lakni. Kicsit jobban körbejárva a problémát, rögtön közelebb jutottunk

Részletesebben

14 SZÍNES MONITOR. Modell: LSM C114M LSM C114P. Használati utasítás

14 SZÍNES MONITOR. Modell: LSM C114M LSM C114P. Használati utasítás 14 SZÍNES MONITOR Használati utasítás Modell: LSM C114M LSM C114P Mielőtt bekapcsolja, beállítja vagy használja a terméket, kérjük olvassa el az utasításokat! Fontos biztonsági figyelmeztetések 1. Olvassa

Részletesebben

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal

Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Kísérletek újrafelhasznált anyagokkal Item: 3287 Hunor: 20255 Szülők figyelmébe: Kérjük olvassa végig a használati útmutatót mielőtt gyermeke kezébe adná a játékot. A) Biztonsági előírások 1. Mielőtt munkához

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ

HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern gáztűzhely használója lett. Kívánjuk, hogy a készülék minél jobb szolgálatot tegyen Önnek.

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Légsugár befúvók. LS_HU_12/nov

Légsugár befúvók. LS_HU_12/nov A légsugár befúvók alapelemei a sugárfúvókák, amelyek különféle befogó elembe, és azon belül is számos elrendezésben helyezhetők el, előállítva így a célnak megfelelő befúvó egységet. Két fúvóka méretet

Részletesebben

Atlan c F118. Szerelési útmutató. Vigyázat! Forró felület!

Atlan c F118. Szerelési útmutató. Vigyázat! Forró felület! F118-as típus Vigyázat! Forró felület! FIGYELEM! A termék egyes részei nagyon felforrósodhatnak és könnyen égési sérülést okozhatnak. Fokozo elővigyázatossággal kell üzemeltetni olyan esetekben, ha a három

Részletesebben

PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ.

PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ. PÁRÁSÍTÓ ÉS LEVEGÕTISZTÍTÓ EGYBEN. GAZDASÁGOS. MEGBÍZHATÓ. RENDKÍVÜL EGYSZERÛEN KEZELHETÕ. Miért pont a Defensor PH15 és a Defensor PH28? Nagy teljesítmény A Defensor PH15 és a Defensor PH28 múzeumok,

Részletesebben

BONJOUR. Falra szerelhető elektromos konvektor mechanikus termosztáttal. Használati útmutató

BONJOUR. Falra szerelhető elektromos konvektor mechanikus termosztáttal. Használati útmutató BONJOUR Falra szerelhető elektromos konvektor mechanikus termosztáttal Használati útmutató 1. ábra cm-ben megadva 2. ábra 2 Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt a fűtőberendezés

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. Vezeték nélküli távirányító készlet ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C65 BRC4C66 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési kézikönyvet,

Részletesebben

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Gépkönyv KAM-01 típusú alumínium profilmarógéphez

Gépkönyv KAM-01 típusú alumínium profilmarógéphez Gépkönyv KAM-01 típusú alumínium profilmarógéphez 1. oldal Bevezetés A KAM-01 típusú alumínium profilmarógép feladata húzott alumínium profilokba történő horonymarás, mely gyorsacél vágótárcsák segítségével

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Nyomás. Az az erő, amelyikkel az egyik test, tárgy nyomja a másikat, nyomóerőnek nevezzük. Jele: F ny

Nyomás. Az az erő, amelyikkel az egyik test, tárgy nyomja a másikat, nyomóerőnek nevezzük. Jele: F ny Nyomás Az az erő, amelyikkel az egyik test, tárgy nyomja a másikat, nyomóerőnek nevezzük. Jele: F ny, mértékegysége N (newton) Az egymásra erőt kifejtő testek, tárgyak érintkező felületét nyomott felületnek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV IL-REF20H mozgásérzékelős LED reflektorhoz www.inlightled.hu Bevezetés A passzív, infravörös érzékelővel ellátott LED reflektor érzékeli a mozgást, valamint a testhőmérsékletet.

Részletesebben

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, a használatba vétel előtt, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Elemek behelyezése 2x AA 1.5V elem 2x

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

Az állatok természetes élőhelyükön magányosan vagy csoportokban élnek. A csoportok rendkívül sokfélék lehetnek. Családot alkotnak a szülők és

Az állatok természetes élőhelyükön magányosan vagy csoportokban élnek. A csoportok rendkívül sokfélék lehetnek. Családot alkotnak a szülők és TÁRSAS VISELKEDÉS Az állatok természetes élőhelyükön magányosan vagy csoportokban élnek. A csoportok rendkívül sokfélék lehetnek. Családot alkotnak a szülők és utódaik, kolóniát a nagy telepekben élő családok,

Részletesebben

Plazma elektron spray ionizáló rendszer

Plazma elektron spray ionizáló rendszer Plazma elektron spray ionizáló rendszer tartalom Ismertetés 2... Fő funkciók 5... Jellemzők 7... Üzemmódok és alkalmazás 9... Tesztek és tanúsítványok 10... Technikai adatok 12... Csomagolás 13... 1. Ismertetés

Részletesebben

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató

HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ. HU beépítési és használati útmutató HARVIA AUTOMATA ADAGOLÓ HU beépítési és használati útmutató HU Tartalom 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3 1.1 Műszaki adatok... 3 2. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 2.1 Az automatikus adagoló használata... 4 2.2

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

HE mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS

HE mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS HE-145 5000mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos (nem folyamatos) ózonkezelésre lett

Részletesebben

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ TISZTELT VÁSÁRLÓNK HASZNÁLATI UTASÍTÁS MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ HU TISZTELT VÁSÁRLÓNK Köszönjük vásárlását. Bízunk benne, hogy hamarosan megbízhatónak fogja találni termékeinket. A készülék egyszerűbb használatának érdekében mellékeltük ezt a könnyen

Részletesebben

Gázfűtő készülék. Használati utasítás. Modellszám: MGH-01

Gázfűtő készülék. Használati utasítás. Modellszám: MGH-01 Gázfűtő készülék Használati utasítás Modellszám: MGH-01 1 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A fűtőkészüléket mindig az útmutatás szerint használja, és a készülékkel együtt őrizze meg azt. A gázmelegítőt NE helyezze

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

A patkánysiklók élete a természetben. (Pantherophis obsoletus)

A patkánysiklók élete a természetben. (Pantherophis obsoletus) A patkánysiklók élete a természetben. (Pantherophis obsoletus) Írta: Thurn Tamás Köszönet a képekért: http://www.herp-pix.org http://www.edu.ge.ch/co/renard/coursfacbio/welcome.htm Ez a csodálatos hüllő

Részletesebben

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56

QZERTIFIKAT. Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez. Használati útmutató. Cikkszám: 21 63 54/56 Használati útmutató Használati utasítás HAUPA akkumulátoros üzemű hidraulikus tápegységhez Cikkszám: 21 63 54/56 Hidraulikus, akkumulátor üzemı tápegység 21 63 54 Hidraulikus, elektromos üzemı tápegység

Részletesebben

Használati útmutató 1

Használati útmutató 1 Használati útmutató 1 Ismerje meg készülékét Elölnézet, napelem Cipzáras zseb az állványon USB-s Kimenet Szolár töltőkábel (8 mm-es töltőkábel a Sherpa Power Pack vagy Goal Zero Yeti hordozható töltőállomáshoz)

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk ProTec XXL System EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1 A felhasználó

Részletesebben

Profi megoldások megfizethető áron. Tóth Benedek

Profi megoldások megfizethető áron. Tóth Benedek Profi megoldások megfizethető áron Swissinno Tóth Benedek A svájci St-Gallen városában található a 17 év óta működő, Swissinno székhelye. A cég szlogenje és célja, hogy innovatív, modern megoldásokat nyújtsanak

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP RAGACSOS LÉGYPAPÍR készült az 1907/2006/EK REACH és1272/2008/ek rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP RAGACSOS LÉGYPAPÍR készült az 1907/2006/EK REACH és1272/2008/ek rendelet szerint 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Anyag kereskedelmi neve: MUSCOFIX- RAGACSOS LÉGYPAPÍR 1.2. Az anyag megfelelő azonosított felhasználása: rovarok, elsősorban legyek elfogása Ellenjavallt felhasználás:

Részletesebben

Kérdések komposztálásról. 2. Környezetbarát módszer-e az, hogy a zöld hulladékot elégetjük?

Kérdések komposztálásról. 2. Környezetbarát módszer-e az, hogy a zöld hulladékot elégetjük? Kérdések komposztálásról 1. Milyen élőlények segítik a komposztálást? a, gombák, baktériumok, férgek b, vírusok, lótetűk, sugárgombák c, baktériumok, tetvek, kérészek és medveállatkák 2. Környezetbarát

Részletesebben

FAAC / 770 föld alatti nyitó

FAAC / 770 föld alatti nyitó 1.oldal Tel: (06 1) 3904170, Fax: (06 1) 3904173, E-mail: masco@masco.hu, www.masco.hu 2.oldal FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK A TELEPÍTÉSHEZ Általános biztonsági szabályok 1. Figyelem! A FAAC erősen ajánlja az

Részletesebben

Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás

Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás Hőszivattyú egység telepítése 1. A hőszivattyú egységet egy könnyen átszellőző helyre kell telepíteni, ahol elég hely van a bemeneti és kimeneti levegőnek. Ne

Részletesebben

HU BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48. www.nardi.hu

HU BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48. www.nardi.hu BEÉPÍTHETŐ ELEKTROMOS FŐZŐLAPOK Használati útmutató: Beszerelés Karbantartás Használat PVF6EHT48 1 Ezt a berendezést a gyárból való kikerülés előtt szakértő és hozzáértő személyzet tesztelte és fejlesztette

Részletesebben

ÁLLATMENTÉSRE FELKÉSZÜLNI! TÁRSASJÁTÉK ÁLLATKÁRTYÁK

ÁLLATMENTÉSRE FELKÉSZÜLNI! TÁRSASJÁTÉK ÁLLATKÁRTYÁK ÁLLATMENTÉSRE FELKÉSZÜLNI! TÁRSASJÁTÉK ÁLLATKÁRTYÁK Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézménye 2017 Foltos szalamandra Szín: fekete alapon sárga foltok Testalkat: kb.: 20 cm hosszú Élőhely: Lomberdőben

Részletesebben

Használati útmutató ` Ìi`ÊÜ Ì ÊÌ iê`i ÊÛiÀÃ Ê vê v ÝÊ*À Ê* Ê ` Ì ÀÊ / ÊÀi ÛiÊÌ ÃÊ Ì Vi]ÊÛ Ã Ì\Ê ÜÜÜ Vi V ÉÕ V Ì

Használati útmutató ` Ìi`ÊÜ Ì ÊÌ iê`i ÊÛiÀÃ Ê vê v ÝÊ*À Ê* Ê ` Ì ÀÊ / ÊÀi ÛiÊÌ ÃÊ Ì Vi]ÊÛ Ã Ì\Ê ÜÜÜ Vi V ÉÕ V Ì Használati útmutató HU 1. Biztonsági óvintézkedések F Figyelem! A rendszer nem használható biológialilag szennyezett vagy ismeretlen eredetű vízzel! terméket csak szakképzett szerelő telepítheti. sak a

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Vezeték nélküli távirányító készlet MODELLEK: BRC4C6 BRC4C6 BRC4C63 BRC4C64 Köszönjük, hogy Daikin gyártmányú klímaberendezést választott! Olvassa el figyelmesen ezt az üzemeltetési

Részletesebben

Elektromos áram, egyenáram

Elektromos áram, egyenáram Elektromos áram, egyenáram Áram Az elektromos töltések egyirányú, rendezett mozgását, áramlását, elektromos áramnak nevezzük. (A fémekben az elektronok áramlanak, folyadékokban, oldatokban az oldott ionok,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96. használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96. használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gáztűzhely alsó polccal KPP96, KTPP96 használati útmutató Mielőtt üzembe helyezné, figyelmesen olvassa el és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr:

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató

Páraelszívó Használati útmutató Páraelszívó Használati útmutató TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉSEK TARTOZÉKOK 2 FELSZERELÉS 3 HASZNÁLAT - KARBANTARTÁS 4 FIGYELMEZTETÉSEK TARTOZÉKOK FIGYELMEZTETÉSEK Ezt az elszívó készüléket a konyhai szagok

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

flore Blasenzähler flore bubble counter 40/04INT

flore Blasenzähler flore bubble counter 40/04INT 1 D US F flore Blasenzähler flore bubble counter Comptebulles flore 40/04INT 1 1.2 1.1 1.3 1.2 Produkt ähnlich Abbildung Technische Änderungen und Irrtum vorbehalten product may not be exactly as illustrated

Részletesebben

DÖNTŐ április évfolyam

DÖNTŐ április évfolyam Bor Pál Fizikaverseny 2014/2015-ös tanév DÖNTŐ 2015. április 25. 8. évfolyam Versenyző neve:.. Figyelj arra, hogy ezen kívül még két helyen (a belső lapokon erre kijelölt téglalapokban) fel kell írnod

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

HL400 Füldugó adagoló

HL400 Füldugó adagoló HL400 Füldugó adagoló A hallásvédelmi választás KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ FÜLDUGÓK VÁLASZTÉKA Minden a választáson múlik! A hallásvédelmi eszköz kiválasztásakor jusson eszébe a Howard Leight, mint piacvezető minőségi

Részletesebben

Ajánlások a lakosoknak rendkívüli események fennállása idejére

Ajánlások a lakosoknak rendkívüli események fennállása idejére Ajánlások a lakosoknak rendkívüli események fennállása idejére Rendkívüli hőség 2. fokozatú hőségriasztás A levegő hőmérséklete 35 C vagy több: a) kerülni kell a tűző napon való tartózkodást, főként délben

Részletesebben

Etanolos kandalló

Etanolos kandalló Etanolos kandalló 10032147 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást..

Részletesebben

Bármennyire hihetetlen: a rovarvilág legjobb repülõi a vízhez kötõdnek. Általában. Élõ helikopterek HÁROMSZÁZMILLIÓ ÉV ÓTA REPÜLNEK

Bármennyire hihetetlen: a rovarvilág legjobb repülõi a vízhez kötõdnek. Általában. Élõ helikopterek HÁROMSZÁZMILLIÓ ÉV ÓTA REPÜLNEK 01-EloHeli.qxd 10/3/2007 4:34 PM Page 1 HÁROMSZÁZMILLIÓ ÉV ÓTA REPÜLNEK Élõ helikopterek A nagyszitakötők szárnyainak töve és tori kapcsolódásuk bonyolult, fantasztikus röpképességüket lehetővé tevő architektúrája

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetõ. Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal. Otthonbiztonság

Tartalomjegyzék. Bevezetõ. Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal. Otthonbiztonság Otthonmentõ öv Tartalomjegyzék Bevezetõ Mit tegyünk azért, hogy családunkat, értékeinket nagyobb biztonságban tudjuk? 2. oldal Otthonbiztonság Az otthonok sérelmére elkövetett bûncselekmények 3. oldal

Részletesebben

NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019.

NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019. NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019. TICKLESS Márkáról Bizonyítottan hatékony, vegyszermentes termékek a szabadságért a természetben és otthon. A 2010-ben alakult Infinity Trade Kft. egy magyarországi székhelyű

Részletesebben

THESI KONYHAI RENDSZEREK

THESI KONYHAI RENDSZEREK KONYHAI RENDSZEREK THESI TELEPÍTÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők Telepítés és üzembe helyezés előtt Figyelem! A keverőcsaptelep telepítése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

MINI SEGWAY. Üzemeltetési útmutató. Forgalmazó, importőr: Anico Kft.

MINI SEGWAY. Üzemeltetési útmutató. Forgalmazó, importőr: Anico Kft. MINI SEGWAY Üzemeltetési útmutató Forgalmazó, importőr: Anico Kft. Tartalom 1. A mini segway biztonságos használata.... 3 1.1 A biztonságos használatról...3 1.2 A vezető testsúlyának korlátai...4 1.3 A

Részletesebben

Legionella baktériumok előfordulása természetes és mesterséges vízi környezetekben, monitorozás

Legionella baktériumok előfordulása természetes és mesterséges vízi környezetekben, monitorozás Legionella baktériumok előfordulása természetes és mesterséges vízi környezetekben, monitorozás Mintavételi helyek kiválasztása vízből és levegőből Reskóné Dr. Nagy Mária KVI-Plusz Kft. Legionella új közegészségügyi

Részletesebben

MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL

MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL OLDALFALI USZODAI PÁRÁTLANÍTÓ Használati utasítás MODEL: DRY 300 & 500 SILVER/METAL 1 Köszönjük, hogy ezt a készüléket választotta. Kérjük alaposan olvassa el a használati utasítást mielőtt készülékét

Részletesebben

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz 2 1. A KEZELÉSI UTASÍTÁS HASZNÁLATA Kérjük olvassa el a kezelési utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. Tartsa biztos helyen a későbbi

Részletesebben

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ LZ2504, LZ2505, LZ2508, LZ2510, LZ2805, LZ2810, LZ3006, LZ3009, LZ3012 pizza kemencék Az első működésnél szaga lehet a berendezésnek, amit a szigetelő anyagok és a

Részletesebben

RÉSZVÉTEL A VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENYEN. Széchenyi tér Bevezetés:

RÉSZVÉTEL A VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENYEN. Széchenyi tér Bevezetés: RÉSZVÉTEL A VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENYEN Széchenyi tér Bevezetés: Szeged a Dél-Alföld legnagyobb és legjelentősebb városa. Csongrád megye székhelye, egyetemi város, fontos egészségügyi

Részletesebben

CentroPelet ZS10 MŰSZAKI ÚTMUTATÓ FŰTÉSTECHNIKA. a pellettüzelésű kompakt kályhák telepítéséhez, használatához és szabályozásához

CentroPelet ZS10 MŰSZAKI ÚTMUTATÓ FŰTÉSTECHNIKA. a pellettüzelésű kompakt kályhák telepítéséhez, használatához és szabályozásához FŰTÉSTECHNIKA Centrometal d.o.o. - Glavna 12, 40306 Macinec, Horvátország, tel: +385 40 372 600, fax: +385 40 372 611 MŰSZAKI ÚTMUTATÓ a pellettüzelésű kompakt kályhák telepítéséhez, használatához és szabályozásához

Részletesebben

bármelyikére felszerelhető egy nyomástávadó 4-20mA-es bemenettel, 0-10 Bar névleges nyomásra beállítva.

bármelyikére felszerelhető egy nyomástávadó 4-20mA-es bemenettel, 0-10 Bar névleges nyomásra beállítva. INTELLISONDA Az Intellisonde egy kompakt szonda, amely naplózási és távkommunikálási lehetőségekkel rendelkezik, s amely olyan kulcsparamétereket mér, melyek használhatók az ivóvíz folyamatos megfigyelésére.

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben

Rovarcsapdákkal és párahűtéssel kapcsolatos bemutató és szakmai tanácsadás

Rovarcsapdákkal és párahűtéssel kapcsolatos bemutató és szakmai tanácsadás Fészek Kert Kertészeti Szakáruház, a Fészek Áruház mellett Cím: 9023 Győr, Mészáros Lőrinc utca 1., tel.: +36-96/529-960 HIDEGKÖDDEL Biztonságos, azonnali hatású szúnyogirtó módszer. A folyadékot egy speciális

Részletesebben

Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során.

Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során. Fagyasztószekrény Kedves Vásárló! Megköszönjük az Ön bizalmát, amit a mi termékünk megvásárlása iránt tanúsított. Sok örömet kívánunk Önnek a használat során. A fagyasztószekrény háztartási célokra készült.

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor > Vödör mosók Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó Termék adatlap 1 / 6 Energetikai besorolás

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 004 992 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA. (51) Int. Cl.: A61B 5/087 (2006.01)

(11) Lajstromszám: E 004 992 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA. (51) Int. Cl.: A61B 5/087 (2006.01) !HU00000499T! (19) HU (11) Lajstromszám: E 004 99 (13) T MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (1) Magyar ügyszám: E 06 019343 () A bejelentés napja: 006.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE A HP Officejet X 451dw, 476dw, 551dw, 576dw nyomtató modellekhez

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: Légszűrés STO12 modulokkal alma/körte hűtőtárolókban

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: Légszűrés STO12 modulokkal alma/körte hűtőtárolókban HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: Légszűrés STO12 modulokkal alma/körte hűtőtárolókban Az alma és néhány körtefajta a betakarítás után leghosszabb ideig (frissen) eltartható gyümölcsök. Néhány fajta akár 1 évig is

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

Forrasztó állomás. Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd.

Forrasztó állomás. Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Forrasztó állomás Használati utasítás 1. kiadás 2011 2011 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Csomagolási jegyzék és az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Hőlégfúvó tartó Hőmérséklet

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu

gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu gördülékeny árnyékolás -télikert/veranda- www.kontirkft.hu TÉLIKERT árnyékolás A télikert árnyékoló divatos és hasznos megoldás családi házak teraszainak, télikertek üvegfelületeinek és egyéb tetőszerkezeteknek

Részletesebben

TILOS: Nyitvatermık, dió, aranyesı

TILOS: Nyitvatermık, dió, aranyesı Orrszarvú- és rózsabogarak tartása és tenyésztése Természetvédelem CITES Vadbefogások Tenyésztett állatok Elhelyezés Kisebb fajok (25 mm-ig): 30 x 30 x 30 cm-tıl Közepes fajok (25-40 mm-ig): 40 x 40 x

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

J in és Jang a kertben S eng Chi a kertben M érgező nyilat a kertben F eng shui tippek, azaz Jin és Jang megvalósulása a kertben

J in és Jang a kertben S eng Chi a kertben M érgező nyilat a kertben F eng shui tippek, azaz Jin és Jang megvalósulása a kertben J in és Jang a kertben S eng Chi a kertben M érgező nyilat a kertben F eng shui tippek, azaz Jin és Jang megvalósulása a kertben 1 / 7 Az ember és a környezet egyensúlyának megteremtésére törekszik a Feng

Részletesebben