MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL"

Átírás

1 2. sz melléklet MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Leikauf Tibor (7623 Pécs, Móré Fülöp utca 1/C sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó (vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató, (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprőipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kéményseprő-ipari közszolgáltatásnak Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén a Hunyadi és a Siklósi úttól keletre levő területen történő ellátására korábban Leikauf Tibor (székhelye: Pécs, Siklósi út 58.) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

2 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst. 10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területének a Hunyadi és a Siklósi úttól keletre levő területein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, szeptember 28-án közöttük létrejött közszolgáltatási szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.) és 7) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni.

3 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester Leikauf Tibor közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

4 MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Blesz Tibor (7629 Pécs, Papkert u. 46. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó (vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprő-ipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kéményseprő-ipari közszolgáltatásnak Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén a Hunyadi és a Siklósi úttól nyugatra levő területen történő ellátására korábban Blesz Tibor (székhelye: Pécs, Siklósi út 58.) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát 2016 december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

5 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst.10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területének a Hunyadi és a Siklósi úttól nyugatra levő területein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, szeptember 28-án közöttük létrejött közszolgáltatási a szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.)és a 7.) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni. 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával

6 kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester.. Blesz Tibor közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

7 MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Ördög Béla (7720 Zengővárkony, Arany J. utca 86. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprő-ipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Baranya megye az 1. számú (Pécsvárad és vonzáskörzet) mesterkörzet településein Ördög Béla (7720 Zengővárkony, Arany J. utca 86. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

8 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst. 10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Baranya megye az 1. számú (Pécsvárad és vonzáskörzet) mesterkörzet településein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, december 7-én közöttük létrejött közszolgáltatási a szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.) és 7.) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni. 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával

9 kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester Ördög Béla közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

10 MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Leikauf Tibor (7623 Pécs, Móré Fülöp utca 1/C. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprő-ipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Baranya megye az 2. számú (Kozármisleny és vonzáskörzet) mesterkörzet településein Leikauf Tibor (7623 Pécs, Móré Fülöp utca 1/C. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

11 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst.10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Baranya megye az 2. számú (Kozármisleny és vonzáskörzet) mesterkörzet településein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, december 07-én közöttük létrejött közszolgáltatási a szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával - megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.) és 7.) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni. 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben

12 foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester. Leikauf Tibor közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

13 MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Petre Pál Mihály (7971 Hobol, Mátyás király utca 37. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprő-ipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Baranya Megye az 4. számú (Szigetvár és vonzáskörzet) mesterkörzet településein Petre Pál Mihály (7971 Hobol, Mátyás király utca 37. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

14 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst.10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Baranya megye az 4. számú (Szigetvár és vonzáskörzet) mesterkörzet településein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, december 07-én közöttük létrejött közszolgáltatási a szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.) és 7.) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni. 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával

15 kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester.. Petre Pál Mihály közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

16 MEGÁLLAPODÁS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL TÖRTÉNŐ MEGSZÜNTETÉSÉRŐL amely létrejött egyrészről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata (székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1., képviseli: Dr. Páva Zsolt polgármester, adószám: , statisztikai száma: ), mint közszolgáltatásért felelős önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) másrészről Szeifert József (7724 Feked, Fő utca 11. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozói igazolvány száma: EV , nyilvántartási szám: , adószám: ), mint közszolgáltató (továbbiakban: Közszolgáltató, együtt: Felek) között, kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában az általuk szeptember 28-án megkötött Közszolgáltatási szerződés (továbbiakban: közszolgáltatási szerződés) megszüntetése tárgyában, az alulírott helyen és időben Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének.. sz. határozatának felhatalmazása alapján, az alábbi feltételek mellett. I. Előzmények 1.) A kéményseprő-ipari ágazatban a rezsicsökkentés további lépéseként a kéményseprő-ipari tevékenységet a évi CCXI. törvény (a továbbiakban: Kst.) újraszabályozta, azzal a legfőbb céllal és eredménnyel, hogy ez a tevékenység a lakosság felé ingyenesen teljesítendő, államilag biztosított közszolgáltatássá váljon. A Közgyűlés a 18/2016. (01.28.) számú határozatában úgy döntött, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló évi CCXI. törvény 10. (1) bekezdésében meghatározott jogkörében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Baranya megye az 5. számú (Komló és vonzáskörzet) mesterkörzet településein másrészről Szeifert József (7724 Feked, Fő utca 11. sz. alatti lakos, egyéni vállalkozó) közszolgáltatóval korábban kötött közszolgáltatási szerződés hatályát december 31-ig fenntartja. A Közgyűlési döntést követően jelentek meg a Kst. végrehajtási rendeletei, amelyek a tevékenység részletes szakmai szabályait tartalmazták. Ezek a szabályok több olyan rendelkezést tartalmaznak, amelyek miatt a közszolgáltató úgy ítéli meg, hogy az ott megadott feltételek között a tevékenysége veszteségessé válik, amelyet ilyen módón nem tud tovább folytatni. A jelenleg hatályos szabályozás szerint július 1-től a lakossági fogyasztók részére a sormunkákra vonatkozó közszolgáltatás ingyenes, amelyet ettől az időtől részben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság mellett működő Gazdasági Ellátó Központ keretein belül létrehozott kéményseprő-ipari szerv végez, míg azokon a helyeken ahol a közszolgáltatási szerződések hatályban maradtak a július 1. utáni időszakban a közszolgáltatókat illető állami kompenzáció igénylése és annak a központi költségvetésből történő kifizetése az Önkormányzaton keresztül megy végbe. (Az erre a fél évre vonatkozó kompenzációt a Közszolgáltató már meg is kapta.)

17 A tevékenység veszteséges voltát az a bevétel kiesésből okozza, amelyet a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályai szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendelet 3. (3) bekezdése és 19. -a azon szabályozása tartalmaz, miszerint, július 1-től egy évről két évre változott egyes égéstermék elvezetők (úgymint a gáznemű anyaggal üzemelő tüzelőberendezések és a zárt égésű tüzelőberendezések) ellenőrzésének, szükség szerinti tisztításának periódusideje. Ezen szabályt a hatályba lépését megelőző utolsó ellenőrzési időpontoktól kell figyelem bevenni. Minderre tekintettel Felek a kéményseprő-ipari közszolgáltatás fenntartása és megfelelő ellátása érdekében a közszolgáltatási jogviszony megszüntetéséről következő megállapodást kötik: II. Megállapodás 2.) A Kst.10. (6) bekezdése és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.évi V. törvény 6:212. (1) bekezdése alapján Felek egybehangzó akaratnyilvánítással ezennel megállapodnak abban, hogy az általuk Baranya megye az 5. számú (Komló és vonzáskörzet) mesterkörzet településein a kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátása tárgyában, december 07-én közöttük létrejött közszolgáltatási a szerződést, közös megegyezéssel szeptember 30. napjával megszüntetik. 3.) Felek rögzítik, hogy a kéményseprő-ipari közszolgáltatás biztonság fenntartása és a Kst.- ben foglalt feltételek szerinti új közszolgáltatási rendszerre történő zökkenőmentes átállás érdekében a közszolgáltatási szerződés megszűnéséről előzetesen tájékoztatják a Katasztrófavédelmi Hatóság által a közszolgáltatás ellátására létrehozott kéményseprőipari szervet és folyamatosan együttműködnek vele a közszolgáltatás további ellátásához szükséges adatok, információk átadása terén. 4.) Felek megállapodnak abban, hogy Közszolgáltató a közszolgáltatási szerződés 9.) pontjának a jogviszony megszűnése esetére vonatkozó elszámolási kötelezettségét oly módon teljesíti, hogy az ott meghatározott adatokat, nyilvántartásokat közvetlenül a közszolgáltatást a továbbiakban ellátó, illetékes kéményseprő-ipari szervnek adja át, legkésőbb október 1-i állapotnak megfelelően, október 15. napjával bezárólag a kéményseprő-ipari szervvel egyeztetett formában a Kst. 10. (13) bekezdésében foglalt szabályozás analógiájára. Erről az Önkormányzat a megszűnésre irányuló közgyűlési határozat megküldésével értesíti a kéményseprő-ipari szervet. 5.) A Felek egybehangzóan kijelentik, hogy a 6.) és a 7.) pontokban foglaltak kivételével a közszolgáltatási jogviszonyból kifolyólag, továbbá annak megszűnésével kapcsolatosan az egymással szemben semmilyen követelést és igényt a továbbiakban nem támasztanak. 6.) Az egyedi kéményseprő-ipari közszolgáltatási jogviszonyokból, vagy ezzel kapcsolatos hatósági kötelezésből keletkezett és az Önkormányzatot bármilyen módon terhelő kötelezettségek teljesítéséért, a közszolgáltató köteles helyt állni. 7.) Felek rögzítik, hogy továbbra is fenn áll közszolgáltatónak a július 1. után a lakosság felé végzett ingyenes közszolgáltatás ellátásának finanszírozására vissza nem térítendő támogatás formájában az Önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásával

18 kapcsolatos az erre irányuló augusztus 11-én megkötött Támogatási Szerződésben foglalt szabályok szerinti elszámolási kötelezettsége. 8.) Felek a közszolgáltatási szerződés megszüntetésére irányuló megállapodást mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írták alá. Pécs, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képv.: Dr. Páva Zsolt polgármester Szeifert József közszolgáltató... pénzügyi ellenjegyzés... jegyzői ellenjegyzés

Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása. 1 db határozati javaslat

Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása. 1 db határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Iktatószám: 7473-7/2015. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet:

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 234. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A 4. számú gyermek és ifjúsági fogászati körzet praxisjogának értékesítése E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e az egészségügyi alapellátás körzeteiről Nyáregyháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyről szóló 1997. évi

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEINEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz.

Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Hajdúhadház Város Önkormányzata Jegyzőjétől Hajdúhadház, Bocskai tér l. sz. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27. napján tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 333. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2008. (...) rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatás kötelezı igénybevételérıl szóló 37/1996.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester. Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés-tervezet ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének Elıterjesztı Kakas Béla polgármester Tárgy Kegyeleti közszolgáltatási szerzıdés köztemetı fenntartására Iktatószám 3-83/2011. Melléklet

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-41/2013. Tárgy: A Kiszombor 05326/2 hrsz-ú (korábban: 027/2 hrsz) ingatlan

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

62/2011. (VI. 16.) Kgy. határozat

62/2011. (VI. 16.) Kgy. határozat 62/2011. (VI. 16.) Kgy. határozat Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem és a Baranya Megyei Önkormányzat közötti Együttműködési megállapodás A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 189/2013.(XII.12.) sz. önkormányzati határozat: Megállapodás a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

8. n a p i r e n d i p o n t E L Ő T E R J E S Z T É S

8. n a p i r e n d i p o n t E L Ő T E R J E S Z T É S 8. n a p i r e n d i p o n t E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Kajászó Község Önkormányzatának

Részletesebben

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő

Munkaerőpiaci szervező, elemző 54 345 06 0000 00 00 Személyügyi gazdálkodó és fejlesztő T 0743-06/3/17 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l

Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015. évi XXXIII. törvény módosításáró l i: c 2015. évi... törvény Érkezett: 2015 JÚN 0 2. a Budapesten megrendezend ő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésr ől szóló 2015.

Részletesebben

152/1. H a t á r o z a t

152/1. H a t á r o z a t 11. Alapító okiratok módosítása Előterjesztő: Várospolitikai Alpolgármester 152/1 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett. Szavazásra bocsátja a Heller

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015.

Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/150-1/2015. ELŐTERJESZTÉS a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett

A Rendelet módosításának másik eleme a Tiszta udvar, rendes ház és a Tiszta, rendezett Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je t 9 ' l '1-. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbánya környezetének szépítéséről szóló 4/2014. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1. napirendi pont: Döntés a 2014. évi konszolidációs igény benyújtásáról.

JEGYZŐKÖNYV. 1. napirendi pont: Döntés a 2014. évi konszolidációs igény benyújtásáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 15-én, 13.30 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal 2230 Gyömrő, Szabadság út 1. sz. alatt, az

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1 / 7 ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-80/2004 Üi.: Nagy N.. Tárgy: A Magyar Állam tulajdonában lévő, önkormányzati célra hasznosítható ingatlanok igénylése. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a 2015. január 28. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Nyíriné Kovács Ildikó költségvetési és pénzügyi irodavezető

Részletesebben

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat

Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások. 3 db határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László Polgármester Iktatószám: 01/3295-99/2014 Tárgy: Közfoglalkoztatást érintő együttműködési megállapodások Melléklet: 3 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Városüzemeltetési

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 159. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. november 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Szociális és Munkaügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Külügyminisztérium Iktatószám: 1752/2009-EURINT ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Nemzetközi

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2/2011. (II.26.) önkormányzati rendelete a házasságkötések és egyéb családi események szolgáltatási díjairól egységes szerkezetben a módosításáról szóló 15/2012.(VI.02.)

Részletesebben

Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal

Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal Előterjesztő: Készítette: Dr. S. Farkas Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat együttműködési megállapodás megkötésére a Szent Kamill Életmentésért Alapítvánnyal Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2007. február 6-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma:

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma: Jegyzőkönyv Készült: Csataszög, Hunyadfalva, Kötelek, Nagykörű és Tiszasűly Községi Önkormányzatának Képviselőtestülete 2013. április 29-én megtartott együttes testületi üléséről Mutató Tárgy: Határozat

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2011. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 925-3 /2011. MELLÉKLETEK: 2 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat és a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjérıl szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján PÁTY KÖZSÉG önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2010. december 9. napján tartandó rendkívüli Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 2 Ügyiratszám: 980-8 /2010. 70-12-1/2010. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 11-I ÜLÉSÉRE NAGY CSABA ALPOLGÁRMESTER

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 11-I ÜLÉSÉRE NAGY CSABA ALPOLGÁRMESTER IKTATÓSZÁM: 08-8/1118-2/2013. TÁRGY: A PÉCSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉ- GI TÁRSULÁS ÁTALAKULÁSA ÉS A MUNKASZERVEZETI FEL- ADATOK ÁTVÉTELE MELLÉKLET: - E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá

BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési adó hatálya alá Az adóhatóság tölti ki! Adóhatóság: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője Iktatószám: Átvétel dátuma:... Átvevő:... Adózó mutatója:... BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS idegenforgalmi adó és iparűzési

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 11. napirendi pont: Előterjesztés a felhasználásáról 303/2012. (XI.

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén)

II. Helyi iparűzési adóelőleg bejelentése (állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén) BEJELENTKEZÉS, VÁLTOZÁS-BEJELENTÉS az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény és a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény alapján BALATONHENYE önkormányzat adóhatóságához I. Bejelentés jellege

Részletesebben

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke

Czeglédi Sándorné Humánerőforrás és Közoktatási Bizottság elnöke Isaszeg Város Önkormányzata pályázatot hirdet kizárólag Isaszeg közigazgatási területén működő intézmények, közösségek számára, nyári szabadidős programok támogatására. A pályázatnak tartalmaznia kell:

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar működésére vonatkozó együttműködési megállapodás

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar működésére vonatkozó együttműködési megállapodás ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Tárgy: Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar működésére vonatkozó együttműködési megállapodás Mell.: 1 db határozati

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Létavértes Városi Önkormányzat Képviselőtestülete. 14/2013. (X.01.) Ör. számú rendelete. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről

Létavértes Városi Önkormányzat Képviselőtestülete. 14/2013. (X.01.) Ör. számú rendelete. a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről Létavértes Városi Önkormányzat Képviselőtestülete 14/2013. (X.01.) Ör. számú rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről Létavértes Városi Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 19-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Fogászati ügyelet ellátása 2015. július 1-től Iktatószám: 233/2015.

Részletesebben

A tervezet előterjesztője

A tervezet előterjesztője Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. 1 db határozati javaslat 1 db adományozási megállapodás

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. 1 db határozati javaslat 1 db adományozási megállapodás ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Előterjesztés tárgya: Jedlik Ányos szobor átvétele Iktatószám: 6298-1/2013. Melléklet: 1 db határozati

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére 5548-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S 2015. december 16-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft-nek biztosított tagi kölcsön visszafizetési határidejének módosítása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Iktatószám: Tárgy: SO/001/00202-0015/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. (székhelye: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8., adószáma: 13958147-2-44.)

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031, Fax 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az állattartás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 15-i ülésére Tárgy: Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladatának ellátásával kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállításra

Részletesebben

~~Sl. vr ~ 1. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY. - a Közgyűléshez

~~Sl. vr ~ 1. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY. - a Közgyűléshez NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-524, (42) 524-540; Fax: (42) 524-541 E-mai!: gazdalkodasifoosztalv@nviregyhaza.hu

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS PANNON Szakképzés Szervezési Társulás megszűnéséről, vagyonának felosztásáról

MEGÁLLAPODÁS PANNON Szakképzés Szervezési Társulás megszűnéséről, vagyonának felosztásáról 1. MELLÉKLET MEGÁLLAPODÁS PANNON Szakképzés Szervezési Társulás megszűnéséről, vagyonának felosztásáról Amely létrejött a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Székhelye: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Aláírásra

Részletesebben

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor

Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság. Schmidtka Gábor Schmidtka Gábor főosztályvezető-helyettes Hulladékgazdálkodás Stratégiai és Tervezési Főosztály 2016. május 3. 1 Jogszabályi háttér A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény 20. (1)

Részletesebben

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK

HIRDETMÉNY AKCIÓK, KEDVEZMÉNYEK HIRDETMÉNY KONDÍCIÓS LISTÁK ÉS ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓK MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS VÁLTOZÁSÁRÓL I. A módosítással érintett kondíciós listák és ügyféltájékoztatók A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám.:

Részletesebben

SOPRON MJ VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATAINAK MÓDOSÍTÁSA GÉPJÁRMŰ ELHELYEZÉSRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK FELÜLVIZSGÁLATA

SOPRON MJ VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVEINEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATAINAK MÓDOSÍTÁSA GÉPJÁRMŰ ELHELYEZÉSRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK FELÜLVIZSGÁLATA - REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U: 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu Munkaszám: Rp.I.169-11 SOPRON MJ VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVEINEK ÉS HELYI

Részletesebben

Kérelem (önkormányzati lakás albérletbe adása érdekében)

Kérelem (önkormányzati lakás albérletbe adása érdekében) Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Lakásügyi Osztály Budapest, VIII. Baross u. 63-67. Kérem iktatni! Ügyintéző: Előzmény: VI- / Dátum: 20,, Ezt a részt az ügyintéző tölti ki a kérelem átvételekor!

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 09 Debreceni Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S. a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa 2010. január 26-i ülésére

E LŐ T E R J E S Z T É S. a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa 2010. január 26-i ülésére E LŐ T E R J E S Z T É S a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa 2010. január 26-i ülésére Tárgy: Közmunka program finanszírozás ütemezés Előterjesztést készítette: Dr. Horváth-Fodor Judit,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. február 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Anyakönyvvezetői többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról, és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a házi gyermekorvosi és fogorvosi megállapodások módosítására Előterjesztő: Előkészítő: dr. Váliné Antal

Részletesebben

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL HIRDETMÉNY FOGYASZTÓK ÉS EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE SZÓLÓ BANKSZÁMLÁKRA ÉS FIZETÉSI MŰVELETEKRE VONATKOZÓ KÜLÖNÖS ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL A CIB Bank Zrt. (1027 Budapest, Medve u. 4-14.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornéia Előterjesztiő: Vargáné

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 10 Egri Törvényszék 2 0 1 5 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési név:

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. október 29-i ülésére Tárgy: Járási hivatal kialakításához kapcsolódó megállapodás módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Véleményező bizottság: Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. április 14-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén.

HATÁROZAT KIVONAT. Készült: 2009. április 14-én a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendes ülésén. Készült: 2009. április 14-én a Környezetvédelmi Tárgy: Napirendi pontok elfogadása. 22/2009.( IV. 14. ) VMKB. hat. 6 igen szavazattal a Környezetvédelmi Bizottság egyhangúlag egyetért azzal, hogy az elhangzott

Részletesebben