A BUZSÁKI BOSZORKÁNYOS NÉPTÁNC EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Egységes szerkezetben a módosításokkal)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A BUZSÁKI BOSZORKÁNYOS NÉPTÁNC EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Egységes szerkezetben a módosításokkal)"

Átírás

1 A BUZSÁKI BOSZORKÁNYOS NÉPTÁNC EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Egységes szerkezetben a módosításokkal) Alulírott Egyesületi Alapító Tagok az egyesülési jogról szóló évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozzák a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesületet. I. Az Egyesület adatai 1. Egyesület neve: Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8695 Buzsák, Fő tér 1/a. 3. Az Egyesület működési területe: Magyarország 4. Az Egyesület alapításának éve: Törvényességi felügyelet: az Egyesület felett az ügyészség a reá irányadó szabályok szerint felügyeletet gyakorol. Jogállása: Önálló jogi személyiségű, közhasznú társadalmi szervezet. II. Az Egyesület célja és feladata 1. Az Egyesület célja: hogy segítse a néphagyomány, különösen a néptánc és népzenei értékek felkutatását, ápolását, megőrzését, és beillesztését a kulturális életbe. Állami és önkormányzati rendezvényeken, jótékonysági rendezvényeken, fesztiválokon műsorszolgáltatás. A Buzsáki Polgármesteri Hivatallal kötött Együttműködési Megállapodás alapján feladata a kulturális örökség megóvása népzene-néptánc-népszokások területén. 2. Az Egyesület, céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését. 3. Az Egyesület feladata olyan kulturális tevékenység folytatása, melyben a tagokon kívül más személyek is részesülhetnek korosztálytól függetlenül: 3.1. Szabadidő kulturális célú eltöltéséhez a feltételek biztosítása Népművészettel kapcsolatos új értékek létrehozása Fenntartja a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Együttest Együttműködik a Buzsáki Bokréta Hagyományőrző Együttessel, valamint a Buzsáki Általános Iskola Gyermek Néptánc Csoportjával. 4. Az Egyesület politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, azoknak támogatást nem nyújt, országgyűlési képviselő jelöltet nem állít, és nem támogat.

2 2 5. Az Egyesület fentiekben leírtak szerint az alábbi közhasznú tevékenységeket végzi a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. Törvény, 26. c.) pont alpontjai szerint: 5.1. Nevelés és oktatás, ismeretterjesztés Kulturális tevékenység Kulturális örökség megóvása A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység. III. Az Egyesület tagsága 1. Az Egyesületnek rendes és pártoló tagjai lehetnek. Az Egyesület rendes tagja lehet minden belföldi és külföldi természetes és jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, akik egyetértenek az Egyesület célkitűzéseivel, az Alapszabályt magukra nézve kötelezően elfogadják A tagsági viszony létrejöttéről az Elnökség dönt. A tagsági viszony a belépési nyilatkozat kitöltése után, az első tagdíj megfizetésével, az Elnökség döntése alapján jön létre. Az Elnökség döntésével szemben jogorvoslatnak helye nincs. 2. Az Egyesület pártoló tagja az a természetes vagy jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely az Egyesület Alapszabályát elfogadja, valamint erkölcsileg és anyagilag támogatja az Egyesület működését. A tagfelvétel a rendes tagokra vonatkozó szabályok szerint történik. Tagdíjfizetési kötelezettséggel rendelkezik. A pártoló tag, illetve képviselője tanácskozási joggal részt vehet a Közgyűlésen, igénybe veheti az Egyesület szolgáltatásait, de tisztségre nem választható, szavazati joga nincs. Egyebekben jogai és kötelezettségei megegyeznek a rendes tagokéval. 3. Az Egyesület alapító tagja az, aki az Alapító Nyilatkozatot az alakuló közgyűlésen aláírja. 4. Az Egyesület tagjának jogai: 4.1. Részt vehet az Egyesület tevékenységében és rendezvényein A Közgyűlés határozatainak meghozatalában részt vehet, észrevételeket, javaslatokat tehet, véleményt nyilváníthat, intézkedést kezdeményezhet az Egyesület működésével kapcsolatban, s szavazati jogát gyakorolhatja Saját tagsági viszonyát egyoldalú kilépéssel megszüntetheti Bármely Egyesületre tartozó kérdést, vagy javaslatot az Elnökség, illetve a Közgyűlés elé terjeszthet Az Egyesület működéséről, az Elnökség és a tisztségviselők tevékenységéről felvilágosítást kérhet, melyre az Egyesület Elnöksége 30 napon belül köteles írásban választ adni Indítványt tehet a Közgyűlés és az Elnökség napirendi pontjaira Betekinthet az Egyesület nyilvántartásába.

3 3 5. Az Egyesület tagjának kötelessége: 5.1. Az Egyesület Alapszabályát, határozatait betartani Rendszeres és folyamatos munkával részt venni az Egyesület célkitűzéseinek megvalósításában A Közgyűlés által meghatározott tagdíjat rendszeresen fizetni Az Egyesület jó hírnevét megőrizni külső és belső kapcsolataiban. 6. A tagsági viszony megszűnik: 6.1. A tag halálával A tag kilépésével. A kilépési szándékot írásban kell bejelenteni az Elnökségnél. A tagsági jogviszony megszűnik a kilépési nyilatkozat Elnökséghez történő megérkezése napjával Ha valamelyik tag megsérti az Alapszabályt, illetve tevékenysége sérti az Egyesület vagy a tagság jogát a tag kizárása kezdeményezhető. A kizárási eljárás során az Elnökség jár el első fokon, a Közgyűlés másodfokon. A kizárási eljárást bármelyik tag jogosult kezdeményezni az alapjául szolgáló ok tudomásszerzését követő 30 napon belül az Elnökségnél. A kizárás tárgyában tartott elnökségi ülésről az érintettet tértivevényes levélben vagy írásban, az átvételi igazolható módon kell értesíteni úgy, hogy az érintett az értesítést legalább az ülést megelőző 8 nappal korábban kézhez vegye. A kizárás tárgyában tartott elnökségi ülés az érintett távollétében megtartható, ha az érintett értesítése szabályszerű volt és az érintett előzetesen írásban alapos okkal távolmaradását nem mentette ki, vagy írásban kérte az eljárás távollétében való megtartását. Az érintett a védekezését a kizárás tárgyában tartott elnökségi ülésen szóban vagy legkésőbb az ülés időpontjáig írásban terjesztheti elő. A kizárás tárgyában hozott valamennyi határozatot az érintettel tértivevényes levélben vagy írásban, az átvételi igazolható módon kell közölni. Az Elnökség által hozott kizáró határozattal szemben az érintett a közlést követő 15 napon belül írásban fellebbezhet a Közgyűléshez. A Közgyűlés által hozott kizáró határozattal szemben az érintett a közgyűlést követő 30 napon belül az illetékes megyei bírósághoz fordulhat jogorvoslatért törvénysértés esetén. A kizárt tag tagsági viszonya az Elnökség általi kizáró határozat jogerőre emelkedésének napján vagy fellebbezés benyújtása esetén, ha a Közgyűlés az Elnökség általi kizáró határozatot helybenhagyja illetve bírósági jogorvoslat benyújtása esetén, ha a bíróság a Közgyűlés általi kizáró határozatot helybenhagyja- a Közgyűlés általi kizáró határozat hozatal napján szűnik meg Az Egyesület megszűnésével. Az Egyesületi tagság megszűnésekor az Egyesület működéséhez történt hozzájárulás és támogatás, valamint a befizetett tagdíj nem követelhető vissza. 7. Tagdíj: 7.1. A tagdíjat az Elnökség javaslatára a Közgyűlés állapítja meg A tagdíj fizetés rendje: a tagdíjat az Egyesület tagja - minden tag egyenlő mértékben - köteles minden év december 31. napjáig készpénzben nyugta ellenében az

4 4 Egyesület székhelyén az elnöknél, annak akadályoztatása esetén elnökségi tagjánál befizeti. 8. Összeférhetetlenség: A tag köteles tartózkodni a határozathozatalkor abban az esetben, ha ő vagy hozzátartozója érdekelt, illetve kötelezettség vagy felelősség alól mentesül. Tisztségviselők összeférhetetlenségére az évi II. tv. Az egyesülési jogról és a Ptk. 74 1c.(3) bekezdése részletezi. A vezető szerv határozathozatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hozzátartozója [Ptk b) pont], élettársa (a továbbiakban együtt: hozzátartozó) a határozat alapján a) kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy b) bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jogügyletben egyébként érdekelt. Nem minősül előnynek a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásai keretében a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szolgáltatás, illetve a társadalmi szervezet által tagjának, a tagsági jogviszony alapján nyújtott, létesítő okiratnak megfelelő cél szerinti juttatás. A közhasznú szervezet megszűntét követő két évig nem lehet más közhasznú szervezet vezető tisztségviselője az a személy, aki olyan közhasznú szervezetnél töltött be - annak megszűntét megelőző két évben legalább egy évig - vezető tisztséget, amely az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartozását nem egyenlítette ki. A vezető tisztségviselő, illetve az ennek jelölt személy köteles valamennyi érintett közhasznú szervezetet előzetesen tájékoztatni arról, hogy ilyen tisztséget egyidejűleg más közhasznú szervezetnél is betölt. IV. Az Egyesület szervezete 1. Az Egyesület legfőbb szerve a Közgyűlés. A Közgyűlés az Egyesület rendes és pártoló tagjainak összessége. A Közgyűlésen minden rendes tag egy szavazattal rendelkezik. A Közgyűlés a döntéseit egyszerű szótöbbséggel hozza A Közgyűlést szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal össze kell hívni, a hely, az idő, a napirendi pontok közlésével A Közgyűlést az elnök hívja össze A tagnyilvántartásban szereplő tagok részére meghívót kell küldeni legalább 10 nappal a Közgyűlés időpontja előtt. A Közgyűlési meghívóban közölni kell azt az időpontot, amelyben az ismételt Közgyűlést meg kell tartani, ha az eredeti időpontban megtartott Közgyűlés nem határozatképes A Közgyűlés határozatképes, ha a tagok több mint 50%-a jelen van. Határozatképtelenség esetén, változatlan napirenddel, 30 napon belül megismételt Közgyűlést kell összehívni. A megismételt Közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Az eredeti meghívóban utalni kell a megismételt Közgyűlés lehetőségére és arra, hogy az a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

5 A tagok egyharmada írásban ok és cél megjelölésével rendkívüli Közgyűlés összehívását kezdeményezheti. Ebben az esetben az elnök 30 napon belül köteles összehívni a Közgyűlést A Közgyűlést össze kell hívni, ha a felügyeleti szerv a Közgyűlés összehívását elrendeli A Közgyűlés üléseit az elnök vezeti. Az elnök a Közgyűlés levezetésével mást is megbízhat A Közgyűlésről jegyzőkönyv készül, amelyet az elnök és két, a Közgyűlés által megválasztott tag hitelesít. A jegyzőkönyv tartalmazza a résztvevők névsorát, a napirendi pontokat, az egyes napirendi pontok tárgyalásának lényeges elemeit s a meghozott határozatokat Azok az egyesületi tagok, akik a közgyűlésen bármely ok miatt nem tudnak részt venni, az arról készített jegyzőkönyvet az Elnökség bármely tagjával egyeztetett időpontban megtekinthetik. Ezt a közgyűlésen részt vett tagok is megtehetik A közgyűlések ülései nyilvánosak, azon bárki résztvehet hozzászólási jog nélkül. A tagok szótöbbséggel hozott határozattal a nyilvánosságot kizárhatják, ha valamely Egyesületi tag magánérdekének védelme, vagy a közérdek ezt szükségessé teszi Az elnök a közgyűlésre tanácskozási joggal meghívhatja állami, társadalmi, gazdasági szervezetek és magánszemélyek képviselőit. 2. A Közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik: 2.1. Az Egyesület megalakulásának, feloszlásának, más Egyesülettel történő egyesülésének kimondása Az Egyesület Alapszabályának megállapítása, elfogadása és módosítása A tagdíjak megállapítása Az Elnökség tagjainak megválasztása, visszahívása Az Egyesület hosszú távú és éves programjának elfogadása Az éves költségvetés elfogadása Az Elnökség éves beszámolójának megtárgyalása, elfogadása Döntés a vagyon felhasználásáról Döntés minden olyan kérdésben, amelyet jogszabály a Közgyűlés hatáskörébe utal A közhasznúsági jelentés elfogadása, mely az éves beszámolóval egyidejűleg készül Az éves beszámoló elfogadása.

6 6 3. Az Egyesület vezetését a 3 tagú Elnökség látja el Az Elnökség a két közgyűlés között irányítja az Egyesület munkáját Az Elnökség szükség szerint, de évente legalább kétszer ülésezik. Az Elnökséget az Elnök, írásban hívja össze legalább 10 nappal az ülés előtt, megjelölve a napirendi pontokat. Az összehívást bármely elnökségi tag kezdeményezheti Az Elnökség ülései nyilvánosak Az Elnökség határozatait egyszerű szótöbbséggel hozza. Határozatképes az Elnökség, ha mindhárom Elnökségi tag jelen van. Döntés a jelenlévő elnökségi tagok nyílt szavazatával történik. Határozatképtelenség esetén, 30 napon belül az Elnökséget ismételten össze kell hívni. Határozatképtelenség miatt ismételten összehívott ülések is csak akkor határozatképesek, ha azokon legalább 2 elnökségi tag jelen van Az Elnökségi ülésről jegyzőkönyv készül, melyet az Elnök a soron következő Közgyűléssel ismertet Az Elnökség éves beszámolóval tartozik a Közgyűlésnek, mely elfogadásáról a Közgyűlés nyílt, többségi szavazással dönt A 3 tagú Elnökséget a Közgyűlés választja meg az Egyesület tagjai sorából 3 éves időtartamra. Ugyanaz a személy többször is újra választható Az Elnökség üléseire annak tárgykörére figyelemmel esetenként további tagok hívhatók meg. 4. Az Elnökség feladata és hatásköre: 4.1. A tagsági viszony keletkezésével és megszűnésével kapcsolatos eljárás A Közgyűlés összehívásával, működésével kapcsolatos előkészítő és a Közgyűlés munkáját elősegítő szervező tevékenység Az Egyesület gazdasági tevékenységével kapcsolatos döntés előkészítő munka Az Egyesület éves munkatervének, programjának költségvetésének előkészítése Az Egyesület munkájával kapcsolatos szerződések, megállapodások megkötése Az Elnök éves beszámolójának elfogadása Az Egyesület tagjának kizárásával kapcsolatos eljárás A költségvetés tervszerű felhasználása az éves program, és az Egyesület célkitűzéseinek figyelembevételével A tagdíjak befizetésének nyilvántartása Az Egyesület vagyonával történő gazdálkodás, vállalkozás Az Elnökség az Egyesület működéséhez szükséges további tisztségviselőket bíz meg.

7 7 5. Az elnök feladata és hatásköre: 5.1. Az Egyesület tevékenységének irányítása A Közgyűlés összehívása, határozatainak ellenjegyzése Döntés és intézkedés az Elnökség ülései közötti időszakban az Elnökség hatáskörébe tartozó kérdésekben A Közgyűlés és az Elnökség által hozott határozatok és állásfoglalások végrehajtásának irányítása és ellenőrzése Kapcsolattartás más társadalmi és érdekképviseleti szervezetekkel Irányítja az Elnökség munkáját Vezeti az Elnökség üléseit Képviseli az Egyesületet Összehívja az Elnökség üléseit Intézkedik és dönt a hatáskörébe utalt ügyekben Irányítja az Egyesület gazdálkodását Utalványozási jogot gyakorol Minden olyan feladat, amelyet jogszabály az Elnök hatáskörébe utal. 6. Az Egyesület működésével kapcsolatos szabályok: Az elnök, a vezető szervek Közgyűlés, Elnökség határozatairól köteles nyilvántartást vezetni, melyből a döntés tartalma, meghozatalának ideje és hatálya, a döntést támogatók és ellenzők számaránya is megállapítható. Az egyesület döntéseiről az érintetteket a döntéstől számított 15 napon belül írásban, ajánlott levélben értesíteni kell. A nyilvántartás, a közhasznúsági jelentés, valamint a működés során keletkezett iratokba való betekintésre bárki jogosult. Az iratbetekintés során az Egyesület biztosítja a teljes körű nyilvánosságot. A közhasznú szervezet működésével kapcsolatosan keletkezett iratokba való betekintés rendje: az Egyesület elnökének jelenlétében előzetes egyeztetés után 3 napon belül az iratok őrzési helyén székhely történhet. Ha a közhasznú szervezet éves bevétele meghaladja az ötmillió forintot, a vezető szervtől elkülönült felügyelő szerv létrehozása akkor is kötelező, ha ilyen kötelezettség más jogszabálynál fogva egyébként nem áll fenn. A felügyelő szerv ügyrendjét maga állapítja meg.

8 8 7. A közhasznúsági jelentés tartalmazza: 7.1. Szöveges beszámoló az Egyesület adott évi munkájáról, a legfontosabb eseményekről A számviteli beszámolót, mérleget A költségvetési támogatás felhasználását A vagyon felhasználásával kapcsolatos részletes kimutatást A cél szerinti juttatások kimutatását A közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások, költségtérítések értékét, illetve összegét A központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalaptól, a helyi önkormányzattól, a települési önkormányzatok társulásától kapott támogatás mértékét A közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámolót. Az Elnökség köteles az éves közhasznúsági jelentést a Buzsáki Körképben nyilvánosságra hozni legkésőbb tárgyévet követő év június 30. napjáig. A közhasznú szervezet éves közhasznúsági jelentésébe bárki betekinthet, illetőleg abból saját költségére másolatot készíthet. V. Az Egyesület vagyona és gazdálkodása 1. Az Egyesület éves költségvetés alapján gazdálkodik, amelyet a Közgyűlés fogad el. Az Egyesület gazdálkodásáról az Elnökség, jelentést készít, amelyet elfogadás céljából a Közgyűlés elé terjeszt. 2. Az Egyesület működéséhez szükséges bevételeket az alábbiak jelentik: 2.1. Tagsági díjak, amelyeket a Közgyűlés állapít meg Magán és jogi személyek támogatásai Rendezvény bevétel Az Egyesület gazdasági, vállalkozási tevékenységből származó bevétele Egyéb bevételek. 3. Az Egyesület bevételeivel önállóan gazdálkodik, tartozásaiért saját vagyonával felel. Az Egyesület tagjai az Egyesület tartozásaiért a befizetett tagdíjakon túlmenően nem felelnek. 4. A vállalkozási tevékenységet az Egyesület csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez. Gazdálkodása során elért eredményét nem osztja fel, hanem a II. fejezetben megjelölt célokra és feladatokra fordítja. 5. Az Egyesület pénzeszközeit számlán kezeli.

9 9 VII. Az Egyesület megszűnése A társadalmi szervezet megszűnik feloszlással, más társadalmi szervezettel való egyesüléssel, feloszlatással, illetőleg megszűnésének megállapításával. VIII. Vegyes és záró rendelkezések 1. Az Elnökség választott tagjai tevékenységüket társadalmi munkában végzik, bizonyos feladatok ellátásáért azonban díjazásban, illetve költségtérítésben részesülhetnek. 2. Az Egyesület működése során keletkezett határozatainak, továbbá a közhasznú szolgáltatások igénybevétele konkrét módjának, valamint a beszámolók közlésének nyilvánosságát az Egyesület akként biztosítja, hogy az Egyesület székhelyén lévő hirdetőtáblán legalább 30 napig kifüggeszti. A működés és az iratok közzétételének nyilvánosságának biztosítása az Elnökség feladata, amelyet megbízott tisztségviselő tagja útján köteles végrehajtani. Jelen Alapszabályban nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, az évi II. törvény, valamint a mindenkor hatályos egyéb jogszabályok irányadóak. Az Egyesület a Somogy Megyei Bíróság általi nyilvántartásba vételével jön létre, ezzel nyeri el jogi személyiségét és közhasznúsági besorolását. Buzsák, március 14. Jelen módosított Alapszabályt a Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület a április 25-i közgyűlésén elfogadta.. elnök A jegyzőkönyvet hitelesítők:...

NYÍRMADAI SZABADIDŐ ÉS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

NYÍRMADAI SZABADIDŐ ÉS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA NYÍRMADAI SZABADIDŐ ÉS SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Nyírmadai Szabadidő és Sport Egyesületet.

Részletesebben

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület

Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub - Sportegyesület 1152 Budapest Szentmihályi út 171. 3/66b. Kiegészítő melléklet 2015. évről Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

MAGYAR MŰREPÜLŐ KLUB KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET

MAGYAR MŰREPÜLŐ KLUB KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET MAGYAR MŰREPÜLŐ KLUB KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2007. OKTÓBER 1. TARTALOMJEGYZÉK I. AZ EGYESÜLET NEVE, SZÉKHELYE ÉS JOGÁLLÁSA 3 II. AZ EGYESÜLET CÉLJA ÉS KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGE 3 III. AZ EGYESÜLET

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 1201 Budapest, Török Flóris u. 257. Tel/Fax:283-01-94 Anyaoltalmazó Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2005 Budapest, 2006. 2 T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai 2. Az Anyaoltalmazó

Részletesebben

Györi UNICENTRAL Sport Egyesület. 2007.03.09-én elfogadott. Alapszabálya

Györi UNICENTRAL Sport Egyesület. 2007.03.09-én elfogadott. Alapszabálya Györi UNICENTRAL Sport Egyesület 2007.03.09-én elfogadott Alapszabálya 1. Az Egyesület adatai: 1.1 Az Egyesület neve: Györi UNICENTRAL Sport Egyesület /GyUSE/ 1.2 Székhelye: 9024 Győr, Ikva u. 66. XI/32.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007

Közhasznúsági jelentés 2007 Közhasznúsági jelentés 2007 I. Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény levezetés) II. Kimutatás a vagyon felhasználásáról III. Kimutatás a kapott támogatásokról IV. Beszámolás a közhasznú tevékenységről

Részletesebben

KEZEDBEN AZ EGÉSZSÉGED EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KEZEDBEN AZ EGÉSZSÉGED EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA KEZEDBEN AZ EGÉSZSÉGED EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására

P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására P Á L Y Á Z A T I A D A T L A P egyesületek, civil szervezetek támogatására Pályázat száma: 1./A pályázó szervezet megnevezése: 2./ A pályázó szervezet adatai Székhelye, siófoki telephelye: Bankszámlaszáma:

Részletesebben

AXIS MUNDI KULTURÁLIS, SPORT ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály )

AXIS MUNDI KULTURÁLIS, SPORT ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály ) AXIS MUNDI KULTURÁLIS, SPORT ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály ) 1. Az Egyesület neve és székhelye 1.1. Az Egyesület neve: Axis Mundi Kulturális, Sport és Egészségmegőrző Egyesület

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Felügyelő Bizottságának ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Felügyelő Bizottságának ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Felügyelő Bizottságának ügyrendje A Felügyelő Bizottság Ügyrendje az Alapító Okirattal összhangban határozza meg a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (továbbiakban:

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2012 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely,2013.02.15. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése

2011. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2011. évi közhasznúsági jelentése 1 TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4

Részletesebben

MAGYAR MOBILTÁRCA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR MOBILTÁRCA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MAGYAR MOBILTÁRCA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetben Budapest, 2015. december 15. I. FEJEZET A SZÖVETSÉG NEVE, SZÉKHELYE 1.1. A Szövetség neve: Magyar Mobiltárca Szövetség (a továbbiakban:

Részletesebben

Déli Napfény LEADER Egyesület Alapszabálya

Déli Napfény LEADER Egyesület Alapszabálya Déli Napfény LEADER Egyesület Alapszabálya Az egyesület az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet 3. és 4. tengelyének

Részletesebben

2009. évi. közhasznúsági jelentése

2009. évi. közhasznúsági jelentése 1 A Könyvtárpártoló Alapítvány adószám: 19054564-1-04 5650 Mezőberény, Fő út 4. 2009. évi közhasznúsági jelentése Készítette: 2010. január 15. 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Könyvtárpártoló Alapítvány 2009-ben

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló

Közhasznúsági beszámoló Közhasznúsági beszámoló Hangadók Közhasznú Alapítvány 2440 Százhalombatta, Liszt Ferenc sétány 29. 2009. évről A Közhasznúsági Jelentést a Kuratórium 2010. május 31-i ülésén fogadta el. Tartalom 1. Számviteli

Részletesebben

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt.

Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság. Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Beszerzések, közbeszerzési eljárások; Összeférhetetlenség, szabálytalanság Előadó: dr. Keszler Gábor NFFKÜ Zrt. Irányadó jogszabályok - az EGT Finanszírozási Mechanizmus és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus

Részletesebben

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT

Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Határozat száma: 49/2014. (X.13.) Tárgy: Roma települési nemzetiségi képviselő választás eredményének megállapítása HATÁROZAT Nádudvar Város Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

2. Az egyesület - tagjai által önkéntesen létrehozott - önkormányzati elven működő, kulturális szervezet, amely jogi személy.

2. Az egyesület - tagjai által önkéntesen létrehozott - önkormányzati elven működő, kulturális szervezet, amely jogi személy. . EGYESÜLETI ALAPSZABÁLY A Egyesület jelen alapszabályhoz mellékletként, külön íven csatolt tagjegyzék szerinti tagjai az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA a 2009. május 28. napján tartott Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben, a módosításokat dőlt betűvel szedve:

Részletesebben

ZTE Tenisz Klub EGYESÜLET

ZTE Tenisz Klub EGYESÜLET ZTE Tenisz Klub EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Zalaegerszeg, 2015.11.02. ALAPSZABÁLY A ZTE Tenisz Klub összhangban, a Polgári Törvénykönyvben, továbbá az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a

Részletesebben

A Munkácsy-trilógiáért Közalapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések

A Munkácsy-trilógiáért Közalapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések A Munkácsy-trilógiáért Közalapítvány ALAPÍTÓ OKIRATA A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése, mint alapítók úgy határoznak, hogy a

Részletesebben

MAGYAR TÜDŐGYÓGYÁSZ TÁRSASÁG TÁRSULT EGYESÜLETE. Postacím azonos a Magyar Tüdőgyógyász Társaságéval Működési területe országos

MAGYAR TÜDŐGYÓGYÁSZ TÁRSASÁG TÁRSULT EGYESÜLETE. Postacím azonos a Magyar Tüdőgyógyász Társaságéval Működési területe országos MAGYAR TÜDŐGYÓGYÁSZ TÁRSASÁG TÁRSULT EGYESÜLETE Postacím azonos a Magyar Tüdőgyógyász Társaságéval Működési területe országos Az egyesület célja A Magyar Tüdőgyógyász Társaság Társult Egyesületének (MTTTE)

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

Üllés Lakosságáért Közalapítvány

Üllés Lakosságáért Közalapítvány 8. A közfeladatot ellátó szerv által alapított közalapítványok neve, székhelye, elérhetősége (postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme) alapító okirata, kezelő szervének tagjai Üllés

Részletesebben

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője)

Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) Keltezés: Tiszafüred, 2009. május 15. az egyéb szervezet vezetője (képviselője) az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2008 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 01. 01. - 2008. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Alapszabálya a módosítással egységes szerkezetben, mely módosítást a vastag betűs rész tartalmazza

Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Alapszabálya a módosítással egységes szerkezetben, mely módosítást a vastag betűs rész tartalmazza Református Dunamenti Kistérségi Diakónia Alapszabálya a módosítással egységes szerkezetben, mely módosítást a vastag betűs rész tartalmazza mely Alapszabályt a taggyűlésen megjelent tagok az Alaptörvény,

Részletesebben

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor.

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor. Román Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 18-i ülésén hozott határozatai 41/2014. (XI. 18.) sz. RNÖ. határozat A Mezőkovácsházi Román Nemzetiségi Önkormányzat a,, kitüntetési díj tárgyában készült

Részletesebben

Szolnoki Kistérség Közkincs-kerekasztala A SZOLKISKÖZKER. Működési Szabályzata. 2008. október 15.

Szolnoki Kistérség Közkincs-kerekasztala A SZOLKISKÖZKER. Működési Szabályzata. 2008. október 15. SzolKisKözKer Szolnoki Kistérség Közkincs-kerekasztala A SZOLKISKÖZKER Működési Szabályzata 2008. október 15. 1. Á l t a l á n o s r e n d e l k e z é s e k 1.1 A szerveződés neve: Szolnoki Kistérség Közkincs-kerekasztala

Részletesebben

Klikkeres Képzés a Kutyákért Kutyaiskola és Állatvédő Egyesület ALAPSZABÁLYA

Klikkeres Képzés a Kutyákért Kutyaiskola és Állatvédő Egyesület ALAPSZABÁLYA Klikkeres Képzés a Kutyákért Kutyaiskola és Állatvédő Egyesület ALAPSZABÁLYA A Klikkeres Képzés a Kutyákért Kutyaiskola és Állatvédő Egyesület 2016. 01. -n tartott közgyűlése az Egyesülési jogról szóló

Részletesebben

Non-profit szervezetek az új Ptk.-ban. Debrecen, 2013. november 18.

Non-profit szervezetek az új Ptk.-ban. Debrecen, 2013. november 18. Non-profit szervezetek az új Ptk.-ban Debrecen, 2013. november 18. Alapvetés Civiljog általános kódexe: kimaradtak a közjogi jogi személyek (köztestület, közalapítvány, költségvetési szervek, önkormányzatok)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005. évről

Közhasznúsági jelentés 2005. évről Közhasznúsági jelentés 2005. évről LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete 2518. Leányvár, Kálvária utca 69. Adószám: 18613425-1-11 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági bejegyzés száma:

Részletesebben

2 - sporttevékenység - tudományos tevékenység, kutatás Az Alapítvány politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, azoknak anyagi támogatá

2 - sporttevékenység - tudományos tevékenység, kutatás Az Alapítvány politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, azoknak anyagi támogatá ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Balatonfüred Város Önkormányzata a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 74/A -a, valamint 74/G -a alapján BALATONFÜRED VÁROSÉRT

Részletesebben

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya

A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya A Hungarikum Bizottság ágazati szakbizottságainak alapszabálya Széles Ivett hungarikum titkársági koordinátor Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hungarikum Bizottság Titkársága Előzmények 2012. évi XXX.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról

Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról Előterjesztés a Bicskei Üdülőtábor és Uszodaüzemeltető Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolójáról 1. előterjesztés száma: 125/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Molnár Enikő 3. előterjesztést készítésében

Részletesebben

A BBS Kutyatenyésztő Kör 2014. január 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya

A BBS Kutyatenyésztő Kör 2014. január 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya 1 A BBS Kutyatenyésztő Kör 2014. január 9-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapszabálya A jelen alapszabály aláírói az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek

Részletesebben

A... EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Az egyesület adatai. 1. Az egyesület neve:... Egyesület. 4. Az egyesület székhelye:...

A... EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Az egyesület adatai. 1. Az egyesület neve:... Egyesület. 4. Az egyesület székhelye:... 1 Alapszabály sablon A... EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Elhatározva a... Egyesület létrehozását, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés

Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai. Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Kapcsolt vállalkozások évzáráshoz kapcsolódó egyéb feladatai Transzferár dokumentálás Szokásos piaci ár levezetés Feladatok I. Kapcsoltság vizsgálat II. Cégcsoport méret feltérképezés III. Transzferár

Részletesebben

MAGYAR ILIAS KÖZÖSSÉG EGYESÜLET

MAGYAR ILIAS KÖZÖSSÉG EGYESÜLET MAGYAR ILIAS KÖZÖSSÉG EGYESÜLET Szervezeti és Működési Szabályzat 2012. Tartalomjegyzék 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, jogi alapja, és hatálya... 3 1.1. A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Alapszabálya. Az Egyesület adatai

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Alapszabálya. Az Egyesület adatai Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Alapszabálya Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. -a alapján figyelemmel az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési

Részletesebben

Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL.

Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság. 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL. Az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2012. április 25. napján tartott RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉSÉRŐL készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 JEGYZŐKÖNYV amely készült a 2012. április 25.

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006.

Közhasznúsági jelentés 2006. Közhasznúsági jelentés 2006. LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete 2518. Leányvár, Kálvária utca 69. Adószám: 18613425-1-11 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági bejegyzés száma:

Részletesebben

/: /J- - ~t! J{Ye., ~~ Faragóné Széles Andrea

/: /J- - ~t! J{Ye., ~~ Faragóné Széles Andrea NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/472-3/2014. ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések

SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről. Általános rendelkezések SZABÁLYZAT a megyei közgyűlés tagjai és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatának kezeléséről, nyilvántartásáról, ellenőrzéséről I. Általános rendelkezések 15. sz. melléklet 1. A helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. december 2-i ülésére Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület előfinanszírozási kérelme Előkészítette: Gál András osztályvezető Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Az Orczy Kultúrkert Egyesület ALAPSZABÁLYA

Az Orczy Kultúrkert Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Orczy Kultúrkert Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület közgyűlése 2014. augusztus 13. napján, a 2003. november 21. napján kelt alapszabályát új célokat is meghatározva több pontban módosította, a módosításokkal

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 1, Név: Magyarországi Német Fiatalok Közössége

ALAPSZABÁLY. 1, Név: Magyarországi Német Fiatalok Közössége ALAPSZABÁLY 1, Név: Magyarországi Német Fiatalok Közössége 2, Rövid elnevezése MNFK Gemeinschaft Junger Ungarndeutscher GJU 3, Székhely: 7624 Pécs, Mikes Kelemen u. 13. 4, Alapítók: Radnai Erika (2083

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ

TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ TÁJÉKOZTATÓ A KKV MINŐSÍTÉS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ ÉS A PARTNER ÉS KAPCSOLÓDÓ VÁLLALKOZÁSOK MEGHATÁROZÁSÁHOZ a 2004. évi XXXIV. törvény a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról alapján 1) KKV-nak

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya - - Egyesület Alapszabálya A Magyar Köztársaság Alkotmányának 63. (1) bekezdésében biztosított alapvető jog, az Egyesülésről szóló 1989. évi II. törvény, a Sportról szóló 2000. évi CXLY. törvény alapján

Részletesebben

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2010. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. 01. 01.-2010. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. Viola Óvoda Gyermekeiért Alapítvány (1042 Budapest, Viola utca 11-13.) KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET 2011. ÉV 1. Jogi helyzet, adatok Az alapítvány neve: Viola Óvoda Gyermekeiért

Részletesebben

CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. Pécs, 2009. április 8.

CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. Pécs, 2009. április 8. 1 CSALÁDVARÁZS A HARMONIKUS CSALÁDÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY Pécs, 2009. április 8. 2 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: CSALÁDVARÁZS A HARMÓNIKUS CSALÁDÉRT Egyesület

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.november 07. napján tartandó soron következő testületi ülésére Tárgy: - Balatonkenese Város Önkormánynál folyamatban lévő pályázatok,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE

A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE A KÖZPONTOSÍTOTT KÖZBESZERZÉS RENDSZERE Orosz Endre főosztályvezető Központi Szolgáltatási Főigazgatóság Közbeszerzési referens képzés PTE A közbeszerzési törvény előzményei A központosított közbeszerzés

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület beszámolója

Részletesebben

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Iskola a Határon Alapítvány Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Készítette: Riczuné Gerlóczi Gabriella Kelt: Budapest, 2014. május 14. - 2 - TARTALOM Az egyesület alapadatai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 9-i rendkívüli

Részletesebben

Dr. Tarczay Áron: A társadalmi szervezetek szervezetére vonatkozó követelmények a magyar bírói gyakorlatban

Dr. Tarczay Áron: A társadalmi szervezetek szervezetére vonatkozó követelmények a magyar bírói gyakorlatban Dr. Tarczay Áron: A társadalmi szervezetek szervezetére vonatkozó követelmények a magyar bírói gyakorlatban Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv. (Etv.) csak néhány alapvető szabályt fogalmaz meg

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. Az egyesület neve: Országos Diákszínjátszó Egyesület

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. Az egyesület neve: Országos Diákszínjátszó Egyesület ORSZÁGOS DIÁKSZÍNJÁTSZÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A Fővárosi Bíróság által a 6.Pk.60658. számú végzéssel 500. sorszámmal nyilvántartásba vett Országos Diákszínjátszó Egyesület tagsága a 2015. március 1-jén

Részletesebben

ERDŐSFA POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ERDŐSFA POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ERDŐSFA POLGÁRŐR EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az ERDŐSFA Polgárőr Egyesület Zala megyében Semjénháza településen törvényesen működő, lakossági önszerveződésű, a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök

Iskola a Határon Alapítvány. Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Iskola a Határon Alapítvány Budapest KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. dr. Kiss Péter Kuratóriumi elnök Készítette: Riczuné Gerlóczi Gabriella Kelt: Budapest, 2013. május 14. - 2 - TARTALOM Az egyesület alapadatai

Részletesebben

ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám

ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám Cégjegyzékszáma: Fővárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV A TÁRSASÁG 2005. 04. 25-I ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Készült: Az ELSŐ HAZAI ENERGIA PORTFÓLIO RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

Közhasznú nyilvántartásba vétel eljárási szabályok

Közhasznú nyilvántartásba vétel eljárási szabályok A KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS Közhasznú szervezetté minősíthető az a - Magyarországon nyilvántartásba vett közhasznú tevékenységet végző szervezet, - melynek létesítő okirata megfelel az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról

Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Tájékoztató az önkéntes nyugdíjpénztárak számára a 2012-től érvényes felügyeleti adatszolgáltatási változásokról Szeles Angelika Monitoring szakreferens Adatszolgáltatási és monitoring főosztály Budapest,

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz: 22-192/2015. Tárgy: A Maros-völgyi LEADER Egyesülettel kapcsolatos döntések

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

2014. 1. számú példány

2014. 1. számú példány Dömös Község Önkormányzata 2027 Dömös Táncsics u. 2 Készült: 3 példányban 2014. 1. számú példány JEGYZŐKÖNYV DÖMÖS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 21-ÉN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

VITAMIN Egészségpénztár

VITAMIN Egészségpénztár VITAMIN Egészségpénztár Érkeztető bélyegző helye MNY_03_A AZONOSÍTÁSI ADATLAP a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. tv. 7.. ban előírt

Részletesebben

A WEKERLEI TÁRSASKÖR EGYESÜLET TERVEZET EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT - VÁLTOZÁSKÖVETÉSSEL KÉSZÜLT - ALAPSZABÁLYA 1. 2016. május 12.

A WEKERLEI TÁRSASKÖR EGYESÜLET TERVEZET EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT - VÁLTOZÁSKÖVETÉSSEL KÉSZÜLT - ALAPSZABÁLYA 1. 2016. május 12. A Fővárosi Törvényszék 11 Pk.60.657/1989-26. számú végzésével a WTE-t arra kötelezte, hogy az új Polgári Törvénykönyv szabályainak való megfelelés érdekében alapszabályát módosítsa. Az alapszabály tervezett

Részletesebben

A MAGYAR KOLPING SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR KOLPING SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MAGYAR KOLPING SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A 2010. október 22.-én elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben A törölt részek áthúzással, az új szöveg dőlt betűvel jelölve A nemzetközi Kolping mozgalom

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: Tárgyév: 07 Székesfehérvári Törvényszék 2 0 1 4 2015.03.18 21:50:29 Szervezet neve: Szervezet székhelye: Irányítószám: 8 0 8 1 Település: Zámoly Közterület

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselő-testület! Csöbör Katalin képviselő tagságának lemondásával megüresedett az alpolgármesteri poszt. A választási eljárásról szóló törvény előírásai alapján a megüresedett képviselői helyet

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: 13 Budapest Környéki Törvényszék Tárgyév: 2 0 1 3 Beküldő adatai Viselt név: Előtag BÜKKÖSI Családi név Első utónév További utónevek ISTVÁN Születési név: Anyja neve: Születési ország neve:

Részletesebben

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont]

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont] Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni - Nettó BÉRKALKULÁTOR 2016 - Adó Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni. Ha Ön adószámos magánszemélyként végzi munkáját,

Részletesebben

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje

1. Rész: Kollégiumi Hallgatói Bizottság Ügyrendje Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Kari Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 4. melléklet A Kari Hallgatói Képviselet állandó bizottságainak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: 2014. június 23. napján 19.00 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag az alábbi határozatot hozta: Tárgy: napirend elfogadása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

SZOMBATHELYI EGYETEMI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2016.

SZOMBATHELYI EGYETEMI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2016. SZOMBATHELYI EGYETEMI SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 2016. Tartalom I. Az egyesület adatai... 2 II. Az egyesület célja, tevékenysége... 3 III. Az egyesület működésére vonatkozó általános szabályok... 4 IV.

Részletesebben

MAGYAR KERÉKPÁROS SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

MAGYAR KERÉKPÁROS SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MAGYAR KERÉKPÁROS SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 2015. május 29. 2016. január 9. 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A Magyar Kerékpáros Szövetség (továbbiakban Szakszövetség) Magyarországon működő, a kerékpáros

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 03 Kecskeméti Törvényszék 2 0 1 4 Beküldő adatai (akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül) Előtag Családi név Első utónév További utónevek Viselt név: Születési

Részletesebben

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról

2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról 2013. évi XXXVI. törvény a választási eljárásról XVI. FEJEZET AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK VÁLASZTÁSA 331. (1) Az Európai Parlament tagjainak választásán e törvény I-XII. Fejezetét, a 245., a 247. (1)

Részletesebben