Q-AGEING PROJECT ARCULATI KIVONAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Q-AGEING PROJECT ARCULATI KIVONAT"

Átírás

1 Q-AGEING PROJECT ARCULATI KIVONAT OZ

2 Q-AGEING PROJECT ALAPLOGO A Q-AGEING PROJECT LOGO LEÍRÁSA A Q-Ageing Project logo kompozícióját a társadalmi felelősséget szimbolizáló, egymás kezét magasba emelő stilizált figurahármas, az Európai Unióra utaló 12 csillag és az összefogást jelképező ernyőmotívum alkotja, kiegészítve a Q-Ageing projekt tömbszerű feliratával. A logo rajza körüli halvány szaggatott vonal nem része a grafikának: a logo körül szabadon hagyandő minimális területet jelöli.

3 A Q-AGEING LOGO VÁLTOZATAI ÉS ALKALMAZÁSI PREFERENCIÁK A mai nyomdai és sokszorosítási technológiák mellett az esetek többségében hangsúlyozottan a logo CMYK color változatának alkalmazása javasolt. Előfordulhat, hogy pénzügyi okokból vagy műszaki korlátok miatt árnyalatos egyszínnyomással vagy irodai sokszorosítási eljárásokkal is készülnek kiadványok. A konverziós anomáliák elkerülése érdekében a Q-Ageing logo szürkeskálás, egyszínű kék és monokróm/inverz monokróm változatait is mellékeljük, ismételten hangsúlyozva a color változat elsődlegességét. egyszínű (kék) árnyalatos változat a világos árnyalat 70% Egyszínnyomású tájékoztatók, programok stb. készítéséhez simított papíron 40 lpc rasztersűrűség fölött. monokróm változat Egyszínnyomású, alacsony felbontású nyomatok, vagy speciális nyomathordozók (textil, vinilfólia vágás, mesh stb.) esetén fekete (szürkeskálás) nyomásnál a világos árnyalat 50% Hirdetések, egyszínnyomású tájékoztatók, programok stb. készítéséhez újságnyomó papíron, vagy 40 lpc rasztersűrűség alatt. direktszín (spot) nyomásnál az ajánlott kék szín a Pantone 294 A Q-Ageing logo sötét alapon, negatív formában történő alkalmazása kerülendő, csak speciális technikai körülmények esetén jöhet szóba. negatív kivitel Q-AGEING PROJECT LOGO NÉGYZETRÁCSBAN Bár a korszerű számítógépes reprodukciós eljárások terjedésével mind kevesebb szerep jut a hagyományos kézi grafikai munkának, az arculati útmutatók hagyományaihoz híven közöljük a logo négyzetrácsba helyezett változatát.

4 A Q-AGEING PROJECT ARCULATI SZÍNEI Az alaplogo négy színből tevődik össze: mélykék 100C60M20K, középkék 100C20M, világoskék 40C és meleg sárga 20M100Y. Minden felhasználás és kompozíció esetén kerülni kell a lilás tónusokat. (Mivel az arculati kivonat elsődleges felhasználása a nyomdai reprodukció, ezért a színdefiníció alapvetően a CMYK színtérben történik. Direkt színes alkalmazásoknál (fóliavágás, festés) a megfelelő Pantone vagy RAL tónusok kiválasztása a CMYK minta alapján történik.) elsődleges színek 100C60M20K 80C16M direkt egyszínnyomásnál javasolt Pantone M100Y A direkt színnel nyomott monokróm kiadványok figyelemfelkeltő hatása jelentősen erősebb mint a fekete/fehér anyagoké. Az olvashatóságot és az arculat színeit szem előtt tartva a sötétkék alkalmazása javasolt. TIPOGRÁFIA A Q-AGEING Project arculat tipográfiájában az egyszerűségre törekszik. Azokon a felületeken, ahol a logo a meghatározó grafikai objektum a címsorokban a Myriad Pro, szövegmezőkben a Myriad Pro vagy a Minion Pro betűcsaládok alkalmazása javasolt. Ezek a típusok tiszta rajzolatú, jól olvasható betűk, a klasszikus betűtervezés szabályainak figyelembe vételével újratervezett modern arányokkal. A különböző nemzetek speciális és ékezetes karakterei és a Minion esetében a ligatúrák is gondosan kidolgozottak, így alkalmasak a professzionális betűszedésre is. Fontos szempont a használt betűtípusok szerzői jogi tisztasága. A Myriad és Minion betűcsaládokat az Adobe DTP rendszerek részeként a legtöbb kiadványszerkesztő cég jogtisztán használhatja. (Az Arial és a TimesNR a Windows natív betűtípusai.) Minden esetben kerülendő a díszített betűk vagy bármely irányban torzított feliratok valamint a szövegtesten belüli kiemelések kivételével a kurzív (dőlt) fontok használata. Alkalmi kiadványokban, rövid szövegekben a Myriad, terjedelmesebb folyószöveg és sorkizárás, elválasztás esetén a könnyen olvasható Minion ajánlott a szövegtest szedésére. A Myriad Pro és a Minion Pro családok OpenType formátumban is hozzáférhetőek, így mind a PC mind a Macintosh rendszereken konverzió nélkül használhatóak. Belső kommunikációban, levelezésben a minden rendszeren hozzáférhető Times és Arial típusok is jól használhatóak, de hangsúlyozottan kerülni kell a betűkeverés, ritkítás, aláhúzás alkalmazását. Levelezésben, dokumentációkban kerülni kell a sorkizárt szedést, és különösen ajánlott az MS Word által kínált kreatív eszközök teljes mellőzése. Címsorok és kisterjedelmű szövegek, szórólapok, programok stb. Minőségi időskor városi környezetben. Myriad Pro. Minőségi időskor városi környezetben. Myriad Pro Semibold. Minőségi időskor városi környezetben. Myriad Pro Bold. Minőségi időskor városi környezetben. Myriad Pro Black. Hosszabb, összefüggő szövegek kenyérszövege Minőségi időskor városi környezetben. Minion Pro. Minőségi időskor városi környezetben. Minion Pro Semibold. Minőségi időskor városi környezetben. Minion Pro Bold.

5 LEVÉLPAPÍR ELRENDEZÉS 297 mm Erre a helyre a megfelelő város vagy intézmény logója behelyettesíthető. Méretével nem bonthatja meg a mostani arányokat. 210 mm A levélpapír az Európában megszokott standard DIN A/4 (210x297 mm) méretben készül, g/m 2 simított ofszet papíron, 4C+0 színben. Alapszövege Myriad Pro Regular 10 pontos betű 12 pontos sorközzel. A bekezdéseket megnövelt (16 pontos) sorközzel tagoljuk, a behúzás alkalmazása nem javasolt. Az esetleges szövegkiemeléseket Myriad Pro Semibold betűtípussal javasolt megoldani. A dőlt, torzított betűk használatát, aláhúzást, ritkítást hangsúlyozottan kerülni kell. A szokásos levelezésben a sorkizárt szedés még elválasztóprogram használata mellett sem ajánlott.

6 BORÍTÉK LA4-es (francia méretű) boríték alkalmazása javasolt 110 mm 220 mm Erre a helyre a megfelelő város vagy intézmény logója behelyettesíthető. Méretével nem bonthatja meg a mostani arányokat. 110 mm 220 mm A szilikonos záródású boríték az Európában megszokott standard DIN LA/4 (220x110 mm) méretben készül, 80 g/m 2 simított ofszet papíron, 4C+0 színben (szürkére bélésnyomott). A címzés a postai követelményeknek megfelelően a boríték jobb alsó részére kerül, lehetőleg lézer nyomtatóval közvetlenü a kész borítékra nyomtatva, vagy matricázva.

7 NÉVKÁRTYA 4 mm 10 mm Hamar Jenő koordinátor Q-Ageing Project 1113 Budapest, Bocskai út Központi telefon: (361) Fax: (361) info@q-ageing.eu web: 50 mm 4 mm 22 mm 4 mm 90 mm A névkártyák standard méretűek (90x50 mm). Legyártásukhoz 300 g/m 2 matt műnyomó használandó, a nyomás 4C+0 szín + matt ofszettlakk. A név kiírásához a Minion Pro Bold 11 pontos betűt kell használni, a személy funkcióját Minion Pro Regular 7,5 pontos betűvel kell szedni, 8,5 pontos sorközzel. A betűk színe 100% black. A névkártya alján található cím, telefon- és fax szám, és webcím betűtípusa Minion Pro Semibold 7 pont, 7 pontos sorközzel. A betűk színe 50% black.

8 CD / DVD FELIRATOZÁS Q-AGEING PROJECT KONFERENCIA, BUDAPEST FEBRUÁR 9.

9 EGYÉB FELHASZNÁLÁSOK GOLYÓSIRÓN Minőségi tollak használata kötelező, a toll alapszíne a logó alapszínei között található mélykékhez közelítsen. A nyomat tampon vagy szitanyomással készül egy (fehér) színben. Ezen felül használható még ezüst és fehér színű toll is. Ezekben az esetekben nyomásnál Pantone 294-es szín használandó.

10 LOGÓ KOMBINÁCIÓK Ebben a logóösszeállításban a Q-Ageing Project logóhoz és az Európai Unió zászlajához a projektben résztvevő városok vagy intézmények logói párosulnak. A jelölések ebben az összeállításban teljesen egyenrangúak, ezért méreteiket úgy kell beállítani, hogy meglegyen a vizuális egyensúly.

11 LOGÓ KOMBINÁCIÓK

12 Q-AGEING BEMUTATÓ KIADVÁNYOK 16 oldalas B5 füzet, címlap és belső oldalak 6 oldalas kihajtható füzet, címlap és belső oldalak

13 ROLL-UP

14 MOLINÓ

Embléma, márkanév és szlogen 5

Embléma, márkanév és szlogen 5 Embléma, márkanév és szlogen 5 A Lipóti Pékség arculatának három meghatározó eleme: 1. Embléma Egyedileg megformált grafikai jel, amely magában foglalja a Lipóti szót és a cég alapításának évszámát. 2.

Részletesebben

Budapest Airport embléma

Budapest Airport embléma Arculati kézikönyv embléma Alap logo Általános esetben használható embléma Egyszerűsített logo Ha nincs lehetőség az alapértelmezett logo teljes megjelenítésére (pl. méretkorlátok), a felirat elhagyható.

Részletesebben

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg.

1. Metrótörténet. A feladat folytatása a következő oldalon található. Informatika emelt szint. m2_blaha.jpg, m3_nagyvaradter.jpg és m4_furopajzs.jpg. 1. Metrótörténet A fővárosi metróhálózat a tömegközlekedés gerincét adja. A vonalak építésének története egészen a XIX. század végéig nyúlik vissza. Feladata, hogy készítse el a négy metróvonal történetét

Részletesebben

Kiváló Minőségű Sertéshús. Arculati kézikönyv

Kiváló Minőségű Sertéshús. Arculati kézikönyv Kiváló Minőségű Sertéshús Arculati kézikönyv 2013 Tartalom KMS Logotípia - alapok KMS Logotípia - változatok KMS Logotípia - méretezés KMS Logotípia - elhelyezés, példák KMS Logotípia - elhelyezés, logókapcsolás

Részletesebben

2. Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák. Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák

2. Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák. Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák Csillárfüggeszték - 1. oldal 2. Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák Ideal Lux Accademy SP8 modern csillárfüggeszték / Ideal Lux / lámpák Név: Accademy SP8 modern csillárfüggeszték

Részletesebben

Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR

Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR Fúvókás sugárbefúvó cső DSA-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú

2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú 2000 db speciális komposztláda, 0,3 m3 térfogatú Közbeszerzési Értesítő száma: 2005/13 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés; Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (14-es minta)

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

54 481 01 1000 00 00 CAD-CAM

54 481 01 1000 00 00 CAD-CAM Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Házi dolgozat. Minta a házi dolgozat formai és tartalmi követelményeihez. Készítette: (név+osztály) Iskola: (az iskola teljes neve)

Házi dolgozat. Minta a házi dolgozat formai és tartalmi követelményeihez. Készítette: (név+osztály) Iskola: (az iskola teljes neve) Házi dolgozat Minta a házi dolgozat formai és tartalmi követelményeihez Készítette: (név+osztály) Iskola: (az iskola teljes neve) Dátum: (aktuális dátum) Tartalom Itt kezdődik a címbeli anyag érdemi kifejtése...

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

Készítsen négy oldalas prezentációt egy vállalat bemutatására!

Készítsen négy oldalas prezentációt egy vállalat bemutatására! 1. feladat Készítsen négy oldalas prezentációt egy vállalat bemutatására! 1. A prezentáció háttere világoskék színű legyen, átlósan le árnyékolással. 2. Az első dia bal oldalán, felül a cég neve olvasható:

Részletesebben

Dräger X-pect 8320 Védőszemüveg

Dräger X-pect 8320 Védőszemüveg 8320 Védőszemüveg Az új generáció: 8320 szemüvegek. Fantasztikus kialakítás, ultra könnyű súly és a legjobb komfortérzet intenzív használat esetén is. Az 8320 napszemüvegként is kapható. D-33520-2009 02

Részletesebben

Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása

Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása YobiBikeParts Egyedi tervezésű kerékpár-alaktrészek, vizuális kommunikáció bemutatása Magyar Formatervezési Díj 2010 Vizuális kommunikáció kategória Termékleírás A Yobibikeparts egy kétfős családi vállalkozás,

Részletesebben

JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK

JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK B-4372 Gyermek könyökmankó JÁRÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK Alsóvégtag sérülés, rendellenesség esetén a 2 db könyökmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. Alumínium szerkezet, állítható magasság.

Részletesebben

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák

Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos építési munkák AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. kötet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉS ÁRAZATLAN KÖLTSÉGVETÉS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Bp., XI. ker. Keveháza utca 19-21. - 6898; 7033; 7034; 7060 és 7063; engedélyokiratos

Részletesebben

Leier árokburkoló elem

Leier árokburkoló elem Leier ár A szélsőséges időjárás miatt megnövekedett csapadékvíz elvezetése Magyarországon is egyre fontosabbá válik. A meglévő elavult földmedrű rendszerek felújítását, új rendszerek kiépítését csak a

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész)

Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Tájékoztató a szerződés módosításáról_munkaruházati termékek szállítása (5. rész) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/61 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/2015

Részletesebben

3.990 Ft. 5.750 Ft. 5.750 Ft. Adam férfi szaunaszoknya. Barna Hamam férfi szaunaszoknya. Bordo Hamam férfi szaunaszoknya. Szaunabolt. szaunabolt.

3.990 Ft. 5.750 Ft. 5.750 Ft. Adam férfi szaunaszoknya. Barna Hamam férfi szaunaszoknya. Bordo Hamam férfi szaunaszoknya. Szaunabolt. szaunabolt. Adam férfi szaunaszoknya Adam férfi szaunaszoknya. 100% 180g/2m darázsmintás pamut anyagból fehér színben tép záras kivitelben. Könny kényelmes viselet a szaunában és a pihen térben egyaránt. 3.990 Ft

Részletesebben

Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között

Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között Dr. Nyári Tibor Bár a digitális technológia nagyon sokat fejlődött, van még olyan dolog, amit a digitális fényképezőgépek nem tudnak: minden körülmények között tökéletes színeket visszaadni. A digitális

Részletesebben

QUICK-LOCK. Álmennyezet szigetek. Standard és mégis egyedi

QUICK-LOCK. Álmennyezet szigetek. Standard és mégis egyedi Álmennyezet szigetek Standard és mégis egyedi INSULA álmennyezet szigetek Az épületbelsők tervezésekor nagyon fontos a fantázia. Ezek az egyszerűen építhető elemek lehetőséget adnak arra, hogy valóra válthassuk

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

Elhelyezési és kezelési tanácsok

Elhelyezési és kezelési tanácsok A szigetelőlemezeket síkfelületen, időjárási hatásoktól különösen esőtől és nedvességtől védetten kell tárolni. A lemezek legyenek szárazok a felhelyezéskor is. Kezelés és munka közben a széleket óvja

Részletesebben

Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése

Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése Korrigendum - Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona - földgáz energia beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/56 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Helyesbítés/2015 EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 9/2006. (VII. 14.) számú rektori utasítás az Eötvös Loránd Tudományegyetem arculati tervéről [Egységes szerkezetben a módosításáról szóló CXCI/2009. (VI. 29.) Szen. sz. határozat rendelkezéseivel.] Az

Részletesebben

Szellőző rács. Méretek. Leírás

Szellőző rács. Méretek. Leírás Szellőző rács B Méretek B+/A+ B-/A- Leírás A B négyszögletes alumínium rács, fix vízszintes lamellákkal. A B befúvásra és elszívásra egyaránt használható. Standard rugós kivitelben szállítjuk a VBA és

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak

KÖVETELMÉNYEK. a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ. előírásai az irányadóak Szövegszerkesztés I. GP1004L. Kreditpont 2 Heti kontaktóraszám (elm.+gyak.) 0+2 Gyakorlati jegy Tantárgy oktatója és beosztása Veres Gabriella főiskolai docens a) A foglalkozásokon való részvétel: a TVSZ.

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Bank elnökének 8/2009. (II. 14.) MNB rendelete. új biztonsági elemmel ellátott 20 000 forintos címletű bankjegy kibocsátásáról

A Magyar Nemzeti Bank elnökének 8/2009. (II. 14.) MNB rendelete. új biztonsági elemmel ellátott 20 000 forintos címletű bankjegy kibocsátásáról A Magyar Nemzeti Bank elnökének 8/2009. (II. 14.) MNB rendelete új biztonsági elemmel ellátott 20 000 forintos címletű bankjegy kibocsátásáról A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény (a

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató

FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató InterMap Kft 2010 Tartalom FORTE MAP 5.0 Felhasználói tájékoztató... 0 A kezelőfelület ismertetése... 1 Navigálás a térképen... 1 Objektum kijelölése... 3 Jelmagyarázat...

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, C Tervezet A BIZOTTSÁG.../.../EU RENDELETE ([ ]) a polgári légi közlekedéshez kapcsolódó műszaki követelményeknek és igazgatási eljárásoknak a 216/2008/EK európai

Részletesebben

O k t a t á si Hivatal

O k t a t á si Hivatal O k t a t á si Hivatal Kódszám: A 2013/2014. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny második forduló MŰVÉSZETTÖRTÉNET A FELADATLAP / MŰVÉSZETTÖRTÉNETI TESZT Munkaidő: 120 perc Elérhető pontszám:

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak

www.acelkft.hu Elektronikus öltözőszekrényzárak Elektronikus öltözőszekrényzárak Tronic Pro elektronikus szekrényzár Sportlétesítmények, uszodák, fürdők, szállodák, fitness klubok, bevásárló központok, iskolák, egyetemek, repülőterek, kollégiumok, hivatalok,

Részletesebben

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek

Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel. Katalógus füzetek Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel Katalógus füzetek 2 Elektromos csatlakozások Multipol dugó Multipol csatlakozó kábellel DIN 41612/IEC 603-2 (Form C/2) Összekötő kábel

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM

INFORMÁCIÓS MEMORANDUM INFORMÁCIÓS MEMORANDUM Kőkút út 7., Hrsz.: 2939/1 3200 GYÖNGYÖS MAGYARORSZÁG INGATLAN SZ.: 008 2011. július Rev.01 Page 1 of 6 Megye Régió Heves Mátra / Gyöngyös Lakosság száma Kb. 35.000 Autópálya csatlakozás

Részletesebben

Termékkatalógus 2016.

Termékkatalógus 2016. Hasítókúp kínálatunk 70, 90, valamint 120 mm átmérőjű hasítókúpokból áll. Átmérő (mm) Hossz (mm) 70 220 90 250 120 300 Az összes kúp edzett, cserélhető véggel szerelt. A kúp anyaga: 20MnCr5 Póthegyek anyaga:

Részletesebben

Közzététel dátuma: 2016.01.29. Iktatószám: 27732/2015 CPV Kód: 79342000-3;79952000-2;79342100-4;79341400-0

Közzététel dátuma: 2016.01.29. Iktatószám: 27732/2015 CPV Kód: 79342000-3;79952000-2;79342100-4;79341400-0 A Közösségi Halmarketing Program részeként megvalósuló, a hazai halfogyasztás növeléséért és az ágazati imázs javítására irányuló kommunikációs kampány fotóanyagának, grafikai tervezésének, nyomdai gyártatásának

Részletesebben

Használjon Mapecoat TNS System-et a következők készítéséhez:

Használjon Mapecoat TNS System-et a következők készítéséhez: Mapecoat TNS System Használjon Mapecoat TNS System-et a következők készítéséhez: Teniszpályák Kosárlabda pályák Röplabda pályák 5-a-méretű (kispályás) futballpályák Kézilabda pályák Korcsolyapályák Kerékpárutak

Részletesebben

Magyar Rádió Részvénytársaság. Arculati kézikönyv. Tartalom. a4-design 2003.

Magyar Rádió Részvénytársaság. Arculati kézikönyv. Tartalom. a4-design 2003. Magyar Rádió Részvénytársaság Arculati kézikönyv Tartalom a4-design 2003. Magyar Rádió Részvénytársaság Arculati kézikönyv Arculati alapelemek A levelezési és egyéb ügyviteli nyomtatványok További arculathordozók

Részletesebben

Telki Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2008. (VI.18.) Ö. rendelete. a község címerének és zászlajának alapításáról, valamint a jelképek

Telki Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2008. (VI.18.) Ö. rendelete. a község címerének és zászlajának alapításáról, valamint a jelképek Telki Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2008. (VI.18.) Ö. rendelete a község címerének és zászlajának alapításáról, valamint a jelképek és a Telki név használatának rendjéről Telki község Önkormányzat

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Ultrahangos mérőfej XRS-5. Használati utasítás SITRANS. XRS-5 mérőfej Használati utasítás

Ultrahangos mérőfej XRS-5. Használati utasítás SITRANS. XRS-5 mérőfej Használati utasítás Ultrahangos mérőfej XRS-5 Használati utasítás SITRANS 1 Tartalom Ismertető... 3 Áttekintés... 3 Külső méretek... 4 Telepítés... 5 Elektromos bekötések... 7 Közvetlen csatlakoztatás... 7 Kábel toldás...

Részletesebben

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. részére marketingeszközök beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások ellátása.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. részére marketingeszközök beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások ellátása. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. részére marketingeszközök beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások ellátása. Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/88 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Tájékoztató

Részletesebben

Az arculat A logó A betűtípus Alkalmazások Kommunikáció

Az arculat A logó A betűtípus Alkalmazások Kommunikáció 1 2 Bevezető Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó Nemzeti Vidékfejlesztési Program, mely az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

VI. fejezet (251. (2) bek.)

VI. fejezet (251. (2) bek.) (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése (, bekezdés, pont) alapján tartozik annak a hatálya

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/100. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/100. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Vállalkozási szerződés a DAOP-2.1.1/G-11-k-2012-0001 azonosítószámú, Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban - A gyulai Almásy-kastély évszázadai tárgyú projekt keretében grafikai munkák kivitelezésére

Részletesebben

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére

Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Előgyergyártott konzolos és konzolos támfalas közlekedési vasbeton elemcsaládok a kerékpáros és gyalogos közlekedési területek növelésére Adott esetben hegy- és dombvidéken, vízparton, hídfőknél az egyetlen

Részletesebben

Ajánlott wellness termékek Melina kádcsalád, Liner, Miron és Denia zuhanyprogram

Ajánlott wellness termékek Melina kádcsalád, Liner, Miron és Denia zuhanyprogram Melina Nem láncolom magam kivágásra ítélt fákhoz, nem járom a háborgó tengert bálnavadász hajókat üldözve, de megteszem, ami tőlem telik. Szelektíven gyűjteni a hulladékot, nem égetni feleslegesen a villanyt,

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ. Egészségügyi kártevőirtó szakmunkás szakképesítés. 2454-06 Kártevőirtás modul. 1. vizsgafeladat. 2013. december 10. Emberi Erőforrások Minisztériuma Korlátozott terjesztésű! Érvényességi idő: az írásbeli vizsgatevékenység befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes

Részletesebben

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet)

Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) PANNON EGYETEM Sajátos Szükségletű Hallgatókat Segítő Szabályzat (Részlet) VI. fejezet A sajátos szükségletű hallgatók jogai A 79/2006. (IV.5.) Korm. Rendelet 18. (1) bekezdése alapján a sajátos szükségletű

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Üzembehelyezıi leírás

Üzembehelyezıi leírás Üzembehelyezıi leírás MADE IN ITALY TECHNIKAI ADATOK Falra szerelve Lefedettség 15 m, 90 Mikrohullámú frekvencia 10.525 GHz Jelfeldolgozás DSP(Digital Signal Processing) Érzékelési távolság 3-15 m Érzékelési

Részletesebben

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen

Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen Shared IMAP beállítása magyar nyelvű webmailes felületen A következő ismertető segítséget nyújt a szervezeti cím küldőként való beállításában a caesar Webmailes felületén. Ahhoz, hogy a Shared Imaphoz

Részletesebben

Taneszközlista felső tagozatosok részére

Taneszközlista felső tagozatosok részére Taneszközlista felső tagozatosok részére Tisztelt Szülők! A 2016/2017-es tanévre a Litéri Református Általános Iskola felső tagozatos tanulóinak a következő taneszközökre lesz szüksége az egyes tantárgyak

Részletesebben

A táblázatkezelő felépítése

A táblázatkezelő felépítése A táblázatkezelés A táblázatkezelő felépítése A táblázatkezelő felépítése Címsor: A munkafüzet címét mutatja, és a program nevét, amivel megnyitottam. Menüszalag: A menüsor segítségével használhatjuk az

Részletesebben

Leágazó idomok. Leágazó idomok

Leágazó idomok. Leágazó idomok Leágazó idomok Leágazó idomok Leágazó idomok, mechanikus T idom, menetes és hornyos D kiemelés D kiemelés D kiemelés MODELL 730 MENETES A Grinnell modell 730 Mechanikai T-idomok 34.5 Bar (500 psi) nyomásig

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TANÍTÓKÉPZŐ INTÉZET. Útmutató a szakdolgozat készítéséhez tanító szakon

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TANÍTÓKÉPZŐ INTÉZET. Útmutató a szakdolgozat készítéséhez tanító szakon NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA TANÍTÓKÉPZŐ INTÉZET Útmutató a szakdolgozat készítéséhez tanító szakon Nyíregyháza 2014 Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A szakdolgozati témák meghirdetésének rendje

Részletesebben

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN

AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Hatályos: 2014. február 13. napjától AWP 4.4.4 TELEPÍTÉSE- WINDOWS7 64 OPERÁCIÓS RENDSZEREN Telepítési segédlet 1054 Budapest, Vadász utca 31. Telefon: (1) 428-5600, (1) 269-2270 Fax: (1) 269-5458 www.giro.hu

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2014. március 3. (OR. en) 5991/14 Intézményközi referenciaszám: 2014/0015 (NLE) AELE 6 CH 5 AGRI 60 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: A TANÁCS HATÁROZATA a

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez

ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez ÚJ SZÉCHENYI TERV ARCULATI KÉZIKÖNYV az Európai Unió támogatásokból megvalósuló projektekhez 2 KÉZIKÖNYV HATÁLYA, HAZAI ÉS UNIÓS SZABÁLYOZÁS VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEI A kézikönyv hatálya a támogatási szerződéssel

Részletesebben

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke

JAVASLAT. Ózd, 2015. április 9. Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke JAVASLAT a 2015. évi nemzeti ünnepek megrendezésére és egyéb városi rendezvényekkel kapcsolatos feladatok, valamint a testvérvárosi kapcsolatok ápolására előirányzott keretek felosztására Ózd, 2015. április

Részletesebben

Földrajzi helymeghatározás

Földrajzi helymeghatározás A mérés megnevezése, célkitűzései: Földrajzi fokhálózat jelentősége és használata a gyakorlatban Eszközszükséglet: Szükséges anyagok: narancs Szükséges eszközök: GPS készülék, földgömb, földrajz atlasz,

Részletesebben

Alpha Metal Free. Az első takarítókocsi, mely alkalmas mágneses rezonancia területen való használatra. Univerzális takarítókocsi, fém alkatrész nélkül

Alpha Metal Free. Az első takarítókocsi, mely alkalmas mágneses rezonancia területen való használatra. Univerzális takarítókocsi, fém alkatrész nélkül Alpha Metal Free Univerzális takarítókocsi, fém alkatrész nélkül Az első takarítókocsi, mely alkalmas mágneses rezonancia területen való használatra Tulajdonságok Fejlessze a takarító szolgáltatását a

Részletesebben

G Szabályfelismerés 2.2. 2. feladatcsomag

G Szabályfelismerés 2.2. 2. feladatcsomag ÖSSZEFÜÉSEK Szabályfelismerés 2.2 Alapfeladat Szabályfelismerés 2. feladatcsomag összefüggés-felismerő képesség fejlesztése szabályfelismeréssel megkezdett sorozat folytatása a felismert szabály alapján

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/95

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/95 A Szabadság úti református templom melletti Sztáray-teremben reformációtörténeti kiállítás megvalósításához kapcsolódó feladatok ellátása és eszközök beszerzése - 1. sz. szerződésmódosítás Közbeszerzési

Részletesebben

II. ARCULAT. A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik:

II. ARCULAT. A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik: ARCULATI KÉZIKÖNYV II. ARCULAT A legelfogadottabb arculati meghatározás Uwe Goettshe a Gruner +Jahr AG and Co. Hirdetési igazgató nevéhez fûzõdik: A CI a vállalaton belüli olyan stratégiai irányítást és

Részletesebben

Kombinatorika. 9. előadás. Farkas István. DE ATC Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék. Kombinatorika p. 1/

Kombinatorika. 9. előadás. Farkas István. DE ATC Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék. Kombinatorika p. 1/ Kombinatorika 9. előadás Farkas István DE ATC Gazdaságelemzési és Statisztikai Tanszék Kombinatorika p. 1/ Permutáció Definíció. Adott n különböző elem. Az elemek egy meghatározott sorrendjét az adott

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) "HUBERTUS" Kft. (cégjegyzékszám: 02-09-060077, székhely: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1.., levelezési cím: 7624 Pécs, Hungária utca 53. / 1..), mint a(z) Szekszárdi NÖVÉNY Zrt.

Részletesebben

Dinamikus geometriai programok

Dinamikus geometriai programok 2011 október 22. Eszköz és médium (fotó: http://sliderulemuseum.com) Enter MTM1007L információ: zeus.nyf.hu/ kovacsz feladatok: moodle.nyf.hu Reform mozgalmak A formális matematikát az életkori sajátosságoknak

Részletesebben

Elemkatalógus és árjegyzék Érvényes: 2015.01.01 től visszavonásig

Elemkatalógus és árjegyzék Érvényes: 2015.01.01 től visszavonásig Elemkatalógus és árjegyzék Érvényes: 2015.01.01 től visszavonásig SZÁRMAZÁSI HELY: MAGYARORSZÁG Egy állványmezőre számolt tájékoztató ár! Méret Polcok Polcköz Nettó listaár Nettó listaár (FESTETT) (HORGANYZOTT)

Részletesebben

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV

Embléma ARCULATI KÉZIKÖNYV Embléma 1 ARCULATI 2 Embléma 3 Az airled emblémával együtt kell használni az ERDF finanszírozásra vonatkozó mondatot*. Amennyiben CE+EU logóval használatos, akkor a szöveget a 3 logó teljes hosszában fel

Részletesebben

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina

Fókuszban a formahibák. Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák Konzultációs nap Minőségfejlesztési Iroda 2013. szeptember 18. Fekete Krisztina Néhány számadat 2 Benyújtott kérelmek száma: 127 Formai okokból hiánypótlásra felszólított kérelmezők

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

Technológiai dokumentációk

Technológiai dokumentációk Megmunkálási technológiák NGB_AJ003_2 Gépészmérnöki (BSc) szak k 13. előadás Összeállította: Dr. Pintér József fogalma: mindazon adatok (rajzok, írásos anyagok) összessége, amelyek a gyártás megkezdése

Részletesebben

Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés keretében

Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés keretében Tisztelt Gazdasági Szereplők! A Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat ajánlatkérő által indított, Nyomdai szolgáltatások, valamint emblémázott ajándéktárgyak szállítása vállalkozási keretszerződés

Részletesebben

TANMENET. Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám: 2

TANMENET. Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám: 2 KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17. OM 203027 TANMENET Tantárgy: Informatika Osztály: 9B. Heti óraszám:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő!

KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu. Tisztelt Ajánlattevő! KÁR-MENTOR Bt. 5000 Szolnok, Arany János út 20. Tel: 56/426-226 Tfax: 56/513-395 e-mail: karmentor@brokerroyal.hu Tisztelt Ajánlattevő! Mellékelten megküldjük a Pilisi Labdarugó Klub részére a Vázlatterv,

Részletesebben

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16.

Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Hivatkozások: az 1996. évi LXXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 18/2003. (VII.16. Egyszerűsített nyilvántartás 2012 Városi TV Szeged Nonprofit Kft. Székhelye: 6720 Szeged, Kiss Ernő u. 3. Adószáma: 21577165-2-06 Cégjegyzékszáma: 06-09-011600 Csongrád Megyei Bíróság Kölcsönös együttműködés,

Részletesebben

a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum)

a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum) a CDN szolgáltatók mögötti tiltott tartalmak szűrését, nyomkövetését és tiltását megvalósító rendszer fejlesztése (előzetes tájékoztató korrigendum) Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/1 A jelen beszerzés

Részletesebben

2.8 Alumínium keretprofilok SAS 031 keretprofil és alkatrészei

2.8 Alumínium keretprofilok SAS 031 keretprofil és alkatrészei .8 Alumínium keretprofilok SAS 031 keretprofil és alkatrészei nsas 031 keretprofil 00000651000 nsas 0311 üvegbefogó profil áttetsző műanyag, SAS 031-hez 0000065100 nsas 031 takaróprofil alumínium színű

Részletesebben

Tanúsítvány? Listaár: 56 Ft. Listaár: 46 Ft. 6638 Golyóstoll kék tollbetéttel. Méret: Ø 1,4 14 cm

Tanúsítvány? Listaár: 56 Ft. Listaár: 46 Ft. 6638 Golyóstoll kék tollbetéttel. Méret: Ø 1,4 14 cm 6638 Golyóstoll kék tollbetéttel. Méret: Ø 1,4 14 cm Listaár: 56 Ft 08 02 18 24 07 19 05 19 Európai minőségi Tanúsítvány? Igen, biztosítjuk! Cadmium FREE Phthalate FREE 02 04 05 06 07 08 17 24 3321 CARMEN

Részletesebben

Z U H A N Y T Á L C A S Z A N I T E R M I N E R A L I C M I R O N M I R O N. Öntött műmárvány beépíthető zuhanytálca négyzetes*

Z U H A N Y T Á L C A S Z A N I T E R M I N E R A L I C M I R O N M I R O N. Öntött műmárvány beépíthető zuhanytálca négyzetes* Ú J D O N S ÁG O K 2 0 0 9 S Z A N I T E R Z U H A N Y T Á L C A A stílusos, helytakarékos és praktikus Miron szanitercsalád új, beépíthető mosdóval (3 méretben) és kombipackban elérhető monoblokk WC-kkel

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. A szakdolgozatok közös sablonja (a Kari Tanács 2012-09-24-i ülésén elfogadva)

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. A szakdolgozatok közös sablonja (a Kari Tanács 2012-09-24-i ülésén elfogadva) Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar A szakdolgozatok közös sablonja (a Kari Tanács 2012-09-24-i ülésén elfogadva) A következő oldalakon egy szakdolgozat sablonja kerül bemutatásra, ami csak

Részletesebben

SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU Akció

SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU Akció ALUTECH DOOR SYSTES LAKOSSÁGI SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU Akció www.umbroll.hu Classic További információkért kattinson a fenti képekre! A Classic sorozatban lévő ajtók nem csak megbízhatóak, hanem a 45 mm

Részletesebben

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2

EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 EURÓPAI UNIÓ AZ EURÓPAI PARLAMENT A TANÁCS Brüsszel, 2008. február 26. (OR. en) 2006/0287 (COD) PE-CONS 3648/2/07 REV 2 ENV 447 ENT 104 CODEC 899 JOGI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: AZ EURÓPAI PARLAMENT

Részletesebben

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről

19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet. A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről 19/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelet A taxiállomások létesítéséről, igénybevételének és használatának rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a.)

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Prezentáció és íráskészségfejlesztés. tanulmányokhoz I. évfolyam GM és PSZ szak BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Prezentáció és íráskészségfejlesztés tanulmányokhoz TÁVOKTATÁS Tanév (2014/2015) I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Prezentáció és íráskészség

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM Áruszállítási keret-megállapodás ELMŰ Hálózati Kft. - ÉMÁSZ Hálózati Kft. 126kV/ középfeszültségű nagytranszformátorok beszerzése. (2016/214)tárgyú közbeszerzési eljárás visszavonása. Közbeszerzési Értesítő

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva:

H A T Á R O Z A T. Boodie gyermekülést és HTP Elibas gyermekülést az esetben forgalmazza a továbbiakban, ha az el van látva: Iktatószám: Tárgy: BO/FO/00488-0003/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Kötelezem az A-Gyöngy Team Kft.-t (székhelye: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 13., adószáma: 23919473-2-05-2-05),

Részletesebben

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója:

Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt. A kérelmező adatai. Családi neve: Utóneve(i): Születési helye: Születési ideje: Személyi azonosítója: Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítása iránt Szerv azonosítója: 104900 Szerv megnevezése: Polgármesteri Hivatal Dorog Eljáró ügyintéző: tel:33/431-299 Ügyintéző elérhetősége: e-mail:anyakonyv@dorog.hu Iktatószám:

Részletesebben