17. A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "17. A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője"

Átírás

1 A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetője Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítványt nyújtott be az Oktatási Bizottság, melyet elfogad. Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely az általános iskolák, és középfokú nevelési-oktatási intézmények osztály- és óraszámára, továbbá álláshelyeire vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: 549/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az alpolgármester /2012. sz. előterjesztését A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása címmel, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés módosítja a 346/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. határozat 1. számú mellékletében foglalt osztály- és óraszámokat, valamint álláshelyeket, és szeptember 1-jei hatállyal az 1. sz. melléklet szerint hagyja jóvá az általános iskolák osztály- és óraszámát, továbbá álláshelyeit. 2. A Közgyűlés módosítja a 346/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. határozat 2. számú mellékletében foglalt osztály- és óraszámokat, valamint álláshelyeket, és szeptember 1-jei hatállyal a 2. sz. melléklet szerint hagyja jóvá a középfokú nevelési-oktatási intézmények osztály- és óraszámát, továbbá álláshelyeit a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium TÁMOP / projekt terhére finanszírozott 1 fő álláshely kivételével. Nevezett álláshely engedélyezésének kezdő időpontja: augusztus A Közgyűlés a 3. sz. melléklet szerint hagyja jóvá a középfokú nevelési-oktatási intézményekben a 2013/2014. tanévben indítható 9. osztályok számát. 4. A Közgyűlés a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 1. sz. melléklet Harmadik rész II/5. pontja értelmében egyetért azzal, hogy a polgármester szeptember 1-jei hatállyal a Szeged Városi Kollégium igazgatója, valamint a Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága igazgatónője kötelező óraszámát csökkentse. A csökkentést követően a Szeged Városi Kollégium és Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága igazgatójának kötelező óraszáma a 2012/2013. tanévben nulla. A csökkentés következtében az érintett intézmények a fenntartó felé többlettámogatási igényt nem támaszthatnak. 5. A Közgyűlés a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 1. sz. melléklet Harmadik rész II/5. pontja értelmében egyetért azzal, hogy a munkáltató szeptember 1-jei hatállyal a Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága négy igazgató-helyettesének kötelező óraszámát csökkentse. A csökkentést követően Szeged Megyei Jogú Város Óvodák Igazgatósága négy fő igazgatóhelyettesének kötelező óraszáma a 2012/2013. tanévben nulla. A csökkentés következtében az érintett intézmény a fenntartó felé többlettámogatási igényt nem támaszthatnak.

2 A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Közgazdasági Iroda vezetőjét, hogy a mellékletek szerinti álláshelyek megszüntetésével, ill. létesítésével összefüggő előirányzatmódosításokat - az intézmény által közölt ténylegesen megszűnő, ill. létesített státuszok béradatai alapján - a költségvetési rendelet módosításakor terjessze elő. Határidő: a költségvetés soron következő módosítása Felelős: Közgazdasági Iroda vezetője 7. A Közgyűlés utasítja az érintett intézményvezetőket, hogy a jelen határozat mellékleteiben meghatározott álláshelyeket figyelembe véve az álláshelyek megszüntetése, ill. létesítése kapcsán a szükséges munkajogi intézkedéseket tegyék meg, és a költségvetés módosításához szükséges adatokat a Közgazdasági Irodára küldjék meg. Határidő: azonnal Felelős: érintett intézményvezetők 8. A Közgyűlés a Polgármester útján utasítja a Közgazdasági Iroda vezetőjét, hogy a létszámcsökkenésekkel összefüggő felmentések, végkielégítések, önkormányzatot terhelő többletkiadások központi alapból történő enyhítésére - amennyiben van rá lehetőség - készítsen pályázatot. Határidő: pályázati kiírás szerint Felelős: Közgazdasági Iroda vezetője érintett intézményvezetők Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, valamint az érintett intézményeket jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

3 383 az 549/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat mellékletei

4 384

5 385

6 386

7 387

8 388 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola alapító okiratának módosítására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: 550/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az alpolgármester /2012. sz. előterjesztését A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása címmel, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés december 1-jei hatállyal a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola alapító okiratát jelen határozat 1. sz. melléklete szerint módosítja, és jóváhagyja jelen határozat 2. sz. mellékletét képező, egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát, és ezzel egyidejűleg hatályon kívül helyezi a 375/2012. (VI.22.) Kgy. sz. határozattal jóváhagyott alapító okiratát. 2. A Közgyűlés utasítja az intézmény vezetőjét, hogy gondoskodjon az alapító okiratnak az alapdokumentumokon történő átvezetéséről. Felelős: az intézmény vezetője Határidő: azonnal Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságát, valamint az érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

9 389 az 550/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat 1. sz. melléklete Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 3./ Az intézmény telephelyei: 6725 Szeged, Szabadkai út Szeged, József A. sgt Szeged, Kodály tér Szeged, Horváth Mihály u Szeged, Külterület / A feladatellátást szolgáló vagyon: Szeged III. ker. belterület Szabadkai út 3. sz. alatti 24013/10 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha7706 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged I. ker. belterület József Attila sgt. 26. sz. alatti, 2619 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1461 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. külterület 01107/6 helyrajzi számú, Csemetekert udvar megnevezésű, 4158 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. külterület 01107/7 helyrajzi számú, Csemetekert szántó megnevezésű, 2ha2445m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. belterület, Kodály tér 1. sz. alatti, 11643/33 helyrajzi számú, általános iskola megnevezésű, 1ha0327 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon, az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged I. ker. belterület, Horváth Mihály u sz. alatti, 3962 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 4649 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint.

10 390 az 550/2012. (XII 01.) Kgy. sz. határozat 2. sz. melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola alapító okiratát az alábbiak szerint határozza meg: 1./ Az intézmény neve: Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola (OM azonosító: ) Rövidített név: Szegedi Szolgáltatási Iskola 2./ Az intézmény székhelye: 6725 Szeged, Szabadkai út 3. 3./ Az intézmény telephelyei: 6725 Szeged, Szabadkai út Szeged, József A. sgt Szeged, Kodály tér Szeged, Horváth Mihály u Szeged, Külterület 4. 4./ Működési köre, felvételi körzete: Elsősorban Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területe 5./ Tagintézménye: Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Fodor József Élelmiszeripari Tagintézménye 6./ Az alapító és a fenntartó neve, székhelye: Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézménye Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Vedres István Építőipari Tagintézménye Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 7./ Irányító szerve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 8./ Közvetlen jogelőd neve, székhelye: Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola (6725 Szeged, Szabadkai út 3.) Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola (6721 Szeged, József A. sgt. 26.) Kossuth Zsuzsanna Gimnázium, Egészségügyi és Könnyűipari Szakképző Iskola (6724 Szeged, Kodály tér 1.) Vedres István Építőipari Szakközépiskola (6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6.) 9./ Az intézményvezető megbízásának rendje: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 10. (1) bek.

11 / Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszonyok: 11./ Az intézmény típusa: szakközépiskola, szakiskola 12./ Évfolyamainak száma: szakközépiskola: 7 szakiskola: 5 a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. tv. 23. alapján. Közalkalmazotti jogviszony (1992. évi XXXIII. tv. a közalkalmazottak jogállásáról) Egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony (1959. évi IV. tv. a Polgári Törvénykönyvről, évi I. tv. a munka törvénykönyvéről) 13./ Felvehető maximális tanulólétszám: Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Fodor József Élelmiszeripari Tagintézménye: /Jogszabályban közfeladat: meghatározott Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézménye: 500 Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye: 920 Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Vedres István Építőipari Tagintézménye: 530 TEÁOR 8531 Általános középfokú oktatás Szakmai középfokú oktatás Szakközépiskolai és szakiskolai nevelés-oktatás a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint. 15./ Alaptevékenység: Szakágazati rend szerint: Általános középfokú oktatás A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint a szakközépiskolában szakmai érettségi végzettséget adó érettségire, szakirányú felsőfokú iskolai továbbtanulásra, szakirányú munkába állásra felkészítő, általános műveltséget megalapozó szakmai elméleti és gyakorlati oktatás, valamint a 12. évfolyamot követően érettségi végzettséghez kötött szakmai vizsgára történő felkészítés folyik. A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint a szakiskolában az adott szakképesítés megszerzéséhez szükséges közismereti, szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik.

12 392 15/A Jogszabály vagy irányító szerv által kötelező jelleggel előírt szakmai alapfeladat: Szakfeladatrend szerint: Nappali rendszerű szakközépiskolai oktatás (9-12/13. évfolyam) (ezen belül további speciális tevékenység: képesség-kibontakoztató felkészítés, integrációs felkészítés) Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű szakközépiskolai oktatása (9-12/13. évfolyam) (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes fennállása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) Szakközépiskolai felnőttoktatás (9-12/13. évfolyam) Nappali rendszerű szakiskolai oktatás (9-10. évfolyam) Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű szakiskolai oktatása (9-10. évfolyam) (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes fennállása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) Szakiskolai felnőttoktatás (9-10. évfolyam) Szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai elméleti oktatás a szakképzési évfolyamokon Sajátos nevelési igényű tanulók szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai elméleti oktatása a szakképzési évfolyamokon (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes fennállása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) Szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai elméleti felnőttoktatás Szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai gyakorlati oktatás a szakképzési évfolyamokon Sajátos nevelési igényű tanulók szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai gyakorlati oktatása a szakképzési évfolyamokon (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes fennállása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) (ezen belül további speciális tevékenység: - képesség-kibontakoztató felkészítés, integrációs felkészítés - Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János

13 393 Kollégiumi Szakiskolai Programjában részt vevő tanulók oktatása) Szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai gyakorlati felnőttoktatás Emelt szintű nappali rendszerű szakközépiskolai szakmai oktatás a szakképzési évfolyamokon Emelt szintű szakközépiskolai felnőtt szakképzés Középiskolai, szakiskolai tanulószobai nevelés Sajátos nevelési igényű középiskolai, szakiskolai tanulók tanulószobai nevelése Iskolai intézményi étkeztetés Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása Egyéb közfoglalkoztatás Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása (kizárólag iskolai könyvtár működtetése) Az intézmény OKJ-ben szereplő, pedagógiai program alapján oktatható szakmái: Új OKJ szerint: 1. Egészségügy: Egészségügyi asszisztens Általános asszisztens Fogászati asszisztens Gyógyszertári asszisztens Egészségügyi Operátor Fizioterápiás szakasszisztens Gyógyszerkiadó szakasszisztens Klinikai fogászati higiénikus Ápolási asszisztens Ápoló Diabetológiai szakápoló Foglalkozás-egészségügyi szakápoló Geriátriai szakápoló Hospice szakápoló Csecsemő- és gyermekápoló Egészségügyi gyakorlatvezető Egészségügyi menedzser Masszőr Gyógymasszőr Sportmasszőr Mentőápoló Egészségügyi kártevőirtó-fertőtlenítő

14 Egészségőr-fertőtlenítő 2. Szociális szolgáltatások Szociális gondozó Fogyatékosok gondozója Szociális gondozó és ápoló 4. Művészet, közművelődés, kommunikáció Divat- és stílustervező 5. Gépész Üzemeltető gépésztechnikus Élelmiszeripari gépésztechnikus 8. Vegyipar Laboratóriumi technikus Élelmiszeripari laboráns 9. Építészet Magasépítő technikus Mélyépítő technikus Műemlék-fenntartó technikus Építőanyag-ipari technikus 10. Könnyűipar Könnyűipari technikus Ruhaipari technikus Textilipari technikus Szabó Csecsemő- és gyermekruha készítő Férfi szabó Női szabó 20. Mezőgazdaság Földmérő, térképész és térinformatikai technikus Erdésztechnikus 15/B Szabad kapacitás kihasználása érdekében végzett tevékenység: 21. Élelmiszeripar Élelmiszeripari technikus Élelmiszer-higiénikus Hús- és baromfiipari technikus Malom- és keveréktakarmányipari technikus Sütő- és cukrászipari technikus Tartósítóipari technikus Tejipari technikus Húsipari termékgyártó Molnár Pék Pék-cukrász Tartósítóipari termékgyártó Tejtermékgyártó Szakfeladatrend szerint: Munkahelyi étkeztetés Zöldterület-kezelés Iskolarendszeren kívüli nem szakmai oktatás Iskolarendszeren kívüli szakmai oktatás M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás

15 / Vállalkozási tevékenysége és arányának felső határa a szerv kiadásaiban: 17./ Általános forgalmi adó alanyiság: Igen. Általános szabályok szerint / A feladatellátást szolgáló vagyon: Szeged III. ker. belterület Szabadkai út 3. sz. alatti 24013/10 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha7706 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged I. ker. belterület József Attila sgt. 26. sz. alatti, 2619 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1461 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. külterület 01107/6 helyrajzi számú, Csemetekert udvar megnevezésű, 4158 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. külterület 01107/7 helyrajzi számú, Csemetekert szántó megnevezésű, 2ha2445m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged II. ker. belterület, Kodály tér 1. sz. alatti, 11643/33 helyrajzi számú, általános iskola megnevezésű, 1ha0327 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon, az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. Szeged I. ker. belterület, Horváth Mihály u sz. alatti, 3962 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 4649 m2 területű ingatlan, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. 19./ A vagyon feletti rendelkezési jog: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól alkotott hatályos közgyűlési rendelete szerint. 20./ Gazdálkodási jogköre: Önállóan működő költségvetési szerv, melynek pénzügyi-gazdasági feladatait a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata látja el (az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából részjogkörű). Jóváhagyta Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az 550/2012. (XII 01.) Kgy. sz. határozatával, hatályos december 1. napjától.

16 396 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alapító okiratának módosítására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: 551/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az Alpolgármester /2012. ikt. számú, A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása tárgyú előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés december 1-jei hatállyal a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alapító okiratát jelen határozat 1. sz. melléklete szerint módosítja, és jóváhagyja jelen határozat 2. sz. mellékletét képező, egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát, és ezzel egyidejűleg hatályon kívül helyezi a 371/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. határozattal jóváhagyott alapító okiratát. 2. A Közgyűlés utasítja az intézmény vezetőjét, hogy gondoskodjon az alapító okiratnak az alapdokumentumokon történő átvezetéséről. Felelős: az intézmény vezetője Határidő: azonnal Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságát, valamint az érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

17 397 az 551/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat 1. sz. melléklete Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 17./ A feladatellátást szolgáló vagyon: Szeged I. ker. belterület, Tömörkény u. 1. sz. alatti, 3802/2 helyrajzi számú, középiskola, kollégium és alkotóház megnevezésű, 4776 m2 területű ingatlan, a kollégium épületének kivételével, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint.

18 398 az 551/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat 2. sz. melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: 1./ Az intézmény neve: Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Instituto de Ensenanza Secundaria y Escuela de Artes Tömörkény István Tömörkény István Gymnasium und Fachmittelschule für Kunst (OM-azonosító: ) 2./ Az intézmény székhelye: 6720 Szeged, Tömörkény u / Az intézmény telephelye: - 4./ Működési köre, felvételi körzete: Elsősorban Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területe 5./ Tagintézménye: - 6./ Az alapító és a fenntartó neve, székhelye: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 7./ Irányító szerve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 8./ Az intézményvezető megbízásának rendje: 9./ Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszonyok: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 10. (1) bek. a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. tv. 23. alapján. Közalkalmazotti jogviszony (1992. évi XXXIII. tv. a közalkalmazottak jogállásáról) Egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony (1959. évi IV. tv. a Polgári Törvénykönyvről, évi I. tv. a munka törvénykönyvéről) 10./ Az intézmény típusa: gimnázium, szakközépiskola 11./ Évfolyamainak száma: gimnázium: 5 szakközépiskola: 5 12./ Felvehető maximális 960 tanulólétszám: 13./ Jogszabályban meghatározott közfeladat: TEÁOR 8531 Általános középfokú oktatás Gimnáziumi, valamint párhuzamos oktatás keretei között folyó művészeti szakközépiskolai nevelés-oktatás a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint. 14./ Alaptevékenység: Szakágazati rend szerint: Általános középfokú oktatás A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC.

19 399 14/A Jogszabály vagy irányító szerv által kötelező jelleggel előírt szakmai alapfeladat: törvényben foglaltak szerint a gimnáziumban általános műveltséget megalapozó, valamint érettségi vizsgára és felsőfokú iskolai tanulmányok megkezdésére felkészítő nevelés-oktatás folyik. A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint a művészeti szakközépiskolában a tehetséggondozás keretében művészeti szakvizsgára felkészítő párhuzamos művészeti oktatás folyik. Szakfeladatrend szerint: Nappali rendszerű gimnáziumi oktatás (9-12/13. évfolyamon) (ezen belül spec. további tevékenység: képesség-kibontakoztató felkészítés, integrációs felkészítés) Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű gimnáziumi oktatása (9-12/13. évfolyamon): (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, beszédfogyatékos, ill. egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) Nemzetiségi tanulók nappali rendszerű gimnáziumi oktatása (9-12/13. évfolyamon) magyarnémet, magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumi nevelés, oktatás Nappali rendszerű szakközépiskolai oktatás (9-12/13. évfolyamon) (ezen belül spec. további tevékenység: képesség-kibontakoztató felkészítés, integrációs felkészítés) Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű szakközépiskolai oktatása (9-12/13. évfolyamon) (szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, beszédfogyatékos, ill. egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő tanulók integrált oktatása) Szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai elméleti oktatás a szakképzési évfolyamokon Sajátos nevelési igényű tanulók szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai elméleti oktatása a szakképzési évfolyamokon Szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai gyakorlati oktatás a szakképzési évfolyamokon Sajátos nevelési igényű tanulók szakképesítés megszerzésére felkészítő nappali rendszerű szakmai gyakorlati oktatása a szakképzési évfolyamokon Középiskolai, szakiskolai tanulószobai nevelés Sajátos nevelési igényű középiskolai, szakiskolai tanulók tanulószobai nevelése Nemzetiségi tanulók középiskolai, szakiskolai tanulószobai nevelése Iskolai intézményi étkeztetés Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

20 400 Az intézmény OKJ-ben szereplő, pedagógiai program alapján oktatható szakmái: Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása Egyéb közfoglalkoztatás Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása (kizárólag iskolai könyvtár működtetése) 4. Művészet, közművelődés, kommunikáció grafikus szobrász keramikus textilműves táncos grafikus alkalmazott grafikus keramikus kerámiakészítő szobrász kőszobrász textilműves kéziszövő táncos színházi táncos 14/B Szabad kapacitás kihasználása érdekében végzett tevékenység: 15./ Vállalkozási tevékenysége és arányának felső határa a szerv kiadásaiban: Szakfeladatrend szerint: Munkahelyi étkeztetés - 16./ Általános forgalmi adó alanyiság: Nem. 17./ A feladatellátást szolgáló vagyon: Szeged I. ker. belterület, Tömörkény u. 1. sz. alatti, 3802/2 helyrajzi számú, középiskola, kollégium és alkotóház megnevezésű, 4776 m2 területű ingatlan, a kollégiumi épület kivételével, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. 18./ A vagyon feletti rendelkezési jog: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól alkotott hatályos közgyűlési rendelete szerint. 19./ Gazdálkodási jogköre: Önállóan működő költségvetési szerv, melynek pénzügyi-gazdasági feladatait a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata látja el (az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából részjogkörű). Jóváhagyta Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az 551/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozatával, hatályos december 1. napjától.

21 401 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot, mely a Városi Kollégium alapító okiratának módosítására vonatkozik. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: 552/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az Alpolgármester /2012. ikt. számú, A 2012/2013. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása tárgyú előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés december 1-jei hatállyal a Szeged Városi Kollégium alapító okiratát jelen határozat 1. sz. melléklete szerint módosítja, és jóváhagyja jelen határozat 2. sz. mellékletét képező, egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát, és ezzel egyidejűleg hatályon kívül helyezi a 376/2012. (VI.22.) Kgy. sz. határozattal jóváhagyott alapító okiratát. 2. A Közgyűlés utasítja az intézmény vezetőjét, hogy gondoskodjon az alapító okiratnak az alapdokumentumokon történő átvezetéséről. Felelős: az intézmény vezetője Határidő: azonnal Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságát, valamint az érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

22 402 az 552/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat 1. sz. melléklete Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szeged Városi Kollégium okiratát az alábbiak szerint módosítja: 17./ A feladatellátást szolgáló vagyon: - Szeged I. ker. belterület Boldogasszony sgt sz. alatti, 3697/1 helyrajzi számú, diákotthon megnevezésű, 4140 m2 területű ingatlan, - Szeged I. ker. belterület 381/4 helyrajzi számú, középiskola és kollégium megnevezésű, 1ha5497 m2 területű ingatlan az alábbi részei: - Szeged I. ker. belterület 377 helyrajzi számú a Közép fasor 23. sz. alatti kollégiumi épület, valamint azzal egységet képező étterem és a hozzá tartozó egyéb helyiségek, a lekerített udvar és sportpálya, - Szeged III. ker. belterület Szabadkai út 3. sz. alatti 24013/10 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha 7706m2 területű ingatlannak az alábbi részei: kollégiumi épület, valamint azzal egy egységet képező ebédlő és a hozzá tartozó helyiségek - Szeged, III. ker. belterület Mars tér 14. sz. alatti, helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha4984 m2 területű ingatlannak az alábbi részei: C (kollégiumi) épület, D épület 2. (kollégiumi) emelete a hozzá tartozó déli lépcsőház, - Szeged, I. ker. belterület Tömörkény u. 1. sz. alatti, 3802/2 helyrajzi számú középiskola, kollégium és alkotóház megnevezésű, 4776 m2 területű ingatlannak az alábbi részei: kollégiumi épületrész, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint.

23 403 az 552/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat 2. sz. melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény, továbbá a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény felhatalmazása alapján Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szeged Városi Kollégium alapító okiratát az alábbiak szerint határozza meg: 1./ Az intézmény neve: Szeged Városi Kollégium (OM-azonosító: ) 2./ Az intézmény székhelye: 6725 Szeged, Boldogasszony sgt / Telephelyei: Ady Endre Kollégium 6726 Szeged, Közép fasor 23. Fodor József Kollégium 6725 Szeged, Szabadkai út 3. Gábor Dénes Kollégium 6724 Szeged, Mars tér 14. Ortutay Gyula Kollégium 6725 Szeged, Boldogasszony sgt Janikovszky Éva Kollégium 6720 Szeged, Korányi fasor 2. 4./ Működési köre, körzete: Elsősorban Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott oktatási intézményi kör 5./ Tagintézményei: Szeged Városi Kollégium Ady Endre tagintézménye Szeged Városi Kollégium Fodor József tagintézménye Szeged Városi Kollégium Gábor Dénes tagintézménye Szeged Városi Kollégium Ortutay Gyula tagintézménye Szeged Városi Kollégium Janikovszky Éva tagintézménye 6./ Az alapító és a fenntartó neve és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, székhelye: Széchenyi tér ) 7./ Irányító szerve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 8./ Az intézményvezető megbízásának rendje: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 10. (1) bek. és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. tv. 23. alapján. 9./ Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszonyok: Közalkalmazotti jogviszony (1992. évi XXXIII. tv. a közalkalmazottak jogállásáról) Egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony (1959. évi IV. tv. a Polgári Törvénykönyvről, évi I. tv. a munka törvénykönyvéről) 10./ Az intézmény típusa: kollégium

24 / Maximálisan felvehető gyermeklétszám: Ady Endre tagintézmény: 200 Fodor József tagintézménye: 152 Gábor Dénes tagintézménye: 272 Ortutay Gyula tagintézménye: 330 Janikovszky Éva tagintézménye: 96 Összesen: / Évfolyamainak száma: - 13./ Jogszabályban meghatározott közfeladat: TEÁOR 5590 Egyéb szálláshely-szolgáltatás 14./ Alaptevékenység: Szakágazati rend szerint: 14/A Jogszabály vagy irányító szerv által kötelező jelleggel előírt szakmai alapfeladat: Kollégiumi nevelés-oktatás a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint Egyéb szálláshely-szolgáltatás A nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvényben foglaltak szerint a kollégium a lakóhelyüktől távol tanulók számára az iskolai tanulmányok folytatásához szükséges feltételeket biztosítja. Szakfeladatrend szerint: Kollégiumi szálláshelynyújtás közoktatásban tanulók számára Nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók kollégiumi, externátusi nevelése (ezen belül speciális további tevékenység: - hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Program évfolyama tanulóinak nevelése, - Halmozottan Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi Szakiskolai Programjában részt vevő tanulók nevelése, - hátrányos helyzetű cigány tanulók ellátása) Nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő sajátos nevelési igényű tanulók kollégiumi, externátusi nevelése Nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő nemzetiségi tanulók kollégiumi, externátusi nevelése Tanulók kollégiumi étkeztetése Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása Egyéb közfoglalkoztatás Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Pedagógiai szakmai szolgáltatások Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása (kizárólag iskolai könyvtár működtetése)

25 405 14/B Szabad kapacitás kihasználása érdekében végzett tevékenység: 15./ Vállalkozási tevékenysége és arányának felső határa a szerv kiadásaiban : Szakfeladatrend szerint: Üdülői szálláshely-szolgáltatás Munkahelyi étkeztetés - 16./ Általános forgalmi adó alanyiság: Igen. Általános szabályok szerint. Adószáma: / A feladatellátást szolgáló vagyon: - Szeged I. ker. belterület Boldogasszony sgt sz. alatti, 3697/1 helyrajzi számú, diákotthon megnevezésű, 4140 m2 területű ingatlan, - Szeged I. ker. belterület 381/4 helyrajzi számú, középiskola és kollégium megnevezésű, 1ha5497 m2 területű ingatlan az alábbi részei: - Szeged I. ker. belterület 377 helyrajzi számú a Közép fasor 23. sz. alatti kollégiumi épület, valamint azzal egységet képező étterem és a hozzá tartozó egyéb helyiségek, a lekerített udvar és sportpálya, - Szeged III. ker. belterület Szabadkai út 3. sz. alatti 24013/10 helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha 7706m2 területű ingatlannak az alábbi részei: kollégiumi épület, valamint azzal egy egységet képező ebédlő és a hozzá tartozó helyiségek - Szeged, III. ker. belterület Mars tér 14. sz. alatti, helyrajzi számú, középiskola megnevezésű, 1ha4984 m2 területű ingatlannak az alábbi részei: C (kollégiumi) épület, D épület 2. (kollégiumi) emelete a hozzá tartozó déli lépcsőház, - Szeged, I. ker. belterület Tömörkény u. 1. sz. alatti, 3802/2 helyrajzi számú középiskola, kollégium és alkotóház megnevezésű, 4776 m2 területű ingatlannak az alábbi részei: kollégiumi épületrész, értékben és érték nélkül nyilvántartott vagyon az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása és selejtezési jegyzőkönyve szerint. 18./ A vagyon feletti rendelkezési jog: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól alkotott hatályos közgyűlési rendelete szerint. 19./ Gazdálkodási jogköre: Önállóan működő költségvetési szerv, melynek pénzügyigazdasági feladatait a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata látja el (az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság szempontjából részjogkörű). Jóváhagyta Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az 552/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozatával, hatályos december 1. napjától.

26 Az óvodák nyitva tartásának felülvizsgálata Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sportiroda Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 29 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: 553/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének 85651/2012. sz. előterjesztését Az óvodák nyitva tartásának felülvizsgálata címmel, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés a 2012/2013. nevelési évre az óvodák nyitva tartási rendjét, valamint a nyitva tartási renddel összefüggésben a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvényben előírt feladatok ellátásához szükséges egyéb feladatokra számított álláshelyek számát szeptember 1-jétől a jelen határozat mellékletében foglaltak szerinti bontásban határozza meg. 2. A Közgyűlés a polgármesteren keresztül utasítja a Közgazdasági Iroda vezetőjét, hogy a melléklet szerint jóváhagyott egyéb feladatokra számított 0,22 fő álláshely növekedést a költségvetési rendeleten vezesse át. Határidő: azonnal Felelős: a Közgazdasági Iroda vezetője Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Kabinetet, a Közgazdasági Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, az NGSZ-t, valamint az érintett intézményt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

27 407 az 553/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozat melléklete óvodák 2012/2013. évi nyitva tartás napi nyitva tartási idő 5% óra/hét Csoportok száma egyéb feladatokra számított álláshelyek szept. 1-jétől Baross László Utcai Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Béke Telepi Óvoda ,5 2 0,2 Bem Tábornok Utcai Óvoda ,5 2 0,2 Bérkert Utcai Óvoda ,7 3 0,3 Bölcs Utcai Óvoda ,5 10,1 3 0,31 Cső Utcai Óvoda , ,84 Dr. Boross József Utcai Óvoda ,5 9,4 3 0,29 Építő Utcai Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Felsővárosi Óvoda ,2 5 0,5 Fő Fasori Óvoda ,4 Földmíves Utcai Óvoda ,5 18,7 6 0,58 Garam Utcai Óvoda ,5 20,2 6 0,63 Gábor Áron Utcai Óvoda ,4 Gáspár Zoltán Utcai Óvoda ,5 20,2 6 0,63 Gedói Óvoda , ,84 Gyálaréti Óvoda ,5 6,7 2 0,21 Gyertyámos Utcai Óvoda ,5 12,5 4 0,39 Gyöngyvirág Óvoda ,4 Hajnóczy Utcai Óvoda ,5 12,5 4 0,39 Hétvezér Utcai Óvoda ,4 Honfoglalás Utcai Óvoda ,5 2 0,2 Hunyadi Téri Óvoda ,2 5 0,5 Jerney Utcai Óvoda ,4 Katona József Utcai Óvoda ,5 12,5 4 0,39 Kemes Utcai Óvoda ,7 3 0,31 Klebelsberg Telepi Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Magyar Utcai Óvoda ,5 2 0,2 Majakovszkij Téri Óvoda ,5 10,1 3 0,31 Makkosházi Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Mars Téri Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Napsugár Óvoda ,5 6,2 2 0,19 Nádor Utcai Óvoda ,7 3 0,3 Negyvennyolcas Utcai Óvoda ,7 3 0,3 Petőfi Telepi Óvoda ,5 10,1 3 0,31 Petresi Utcai Óvoda ,4 Rókás Óvoda ,4 Rókusi Körúti Óvoda ,5 6,7 2 0,21 Sás Utcai Óvoda ,4 Szentmihályi Óvoda ,21 Szerb Utcai Óvoda ,7 3 0,3 Széksósi Úti Óvoda ,7 3 0,3 Tabán Utcai Óvoda ,4 Tarjáni Óvoda ,5 12,5 4 0,39 Temesvári Körúti Óvoda ,5 13,5 4 0,42 Teréz Utcai Óvoda ,43 Tisza-parti Óvoda ,09 Toldy Utcai Óvoda ,5 6 0,6 Tünde Téri Óvoda ,5 16,8 5 0,52 Újvidéki Utcai Óvoda ,7 3 0,3 Vedres Utcai Óvoda , ,84 összesen: ,63 Megjegyzés: a 615/2011. (XI. 25.) Kgy. sz. határozat által megállapított egyéb feladatokra számított álláshelyek száma 20,41 fő

28 A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása Előterjesztő: alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az előterjesztés mellékletét képező határozati javaslatot. A Közgyűlés a javaslatot 27 igen, 1 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 29 fő szavazott.) 554/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta az alpolgármester /2012. ikt. számú, A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása tárgyú előterjesztését, és az alábbi határozatot hozta: 1. A Közgyűlés december 1. napjával a Százszorszép Gyermekház költségvetési szerv, közművelődési intézmény nevét megváltoztatja. Az új név: Szent-Györgyi Albert Agóra. 2. A Közgyűlés december 1-jétől január 14-éig terjedő időszakra a Százszorszép Gyermekház alapító okiratát jelen határozat 1. sz. melléklete szerint módosítja, továbbá jóváhagyja a jelen határozat 2. sz. mellékletét képező, egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratot, és ezzel egyidejűleg hatályon kívül helyezi a 388/2012. (VI. 22.) Kgy. sz. határozattal jóváhagyott alapító okiratot. 3. A Közgyűlés a 162/2012. (V.03.) Kgy. sz. határozat 3. pontja alapján a 2975/1 és 2975/2 hrsz.-ú ingatlanokat a kiüresítést követő napjával (2013. január 15.) elvonta, illetve a Szeged, I. kerület belterület 2970/B/1 hrsz.-ú ingatlant január 15. napjával elvonja a Szent-Györgyi Albert Agóra ingyenes használatából és azokat az IKV Zrt. hasznosításába átadja. 4. A 2975/1, 2975/2 és 2970/B/1 hrsz.-ú ingatlanok vonatkozásában a Közgyűlés felkéri a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatóját és az IKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a birtokba adási eljárást jegyzőkönyv felvétele mellett, az eszközkarton, valamint a számviteli és kataszteri bizonylatok átadásával folytassák le. Határidő: január A Közgyűlés január 15-ei hatállyal a Szent-Györgyi Albert Agóra alapító okiratát jelen határozat 3. sz. melléklete szerint módosítja, továbbá jóváhagyja jelen határozat 4. sz. mellékletét képező, egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát. 6. A Közgyűlés utasítja az intézmény vezetőjét, hogy gondoskodjon az alapító okiratnak az alapdokumentumokon történő átvezetéséről. Felelős: az intézmény vezetője Határidő: január 31. Erről a tisztségviselőket, a címzetes főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, az Oktatási, Kulturális és Sportirodát, a Közgazdasági Irodát, a Személyzeti Osztályt, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságát, az IKV Zrt-t, a Százszorszép Gyermekház/Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőjét jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

29 409 az 554/2012. (XII. 01.) Kgy. számú határozat 1. számú melléklete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Százszorszép Gyermekház alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: Az 1-3. pont az alábbiak szerint módosul: 1. Az intézmény neve: Szent-Györgyi Albert Agóra 2. Az intézmény székhelye: 6722 Szeged, Kálvária sgt Az intézmény telephelyei: Szeged, Kálvin tér 6. sz. alatti épület 2. Százszorszép Klub (6720 Szeged, Kálvin tér 7.) 3. Alkotóház (Szeged, Külterület 27.)

30 410 az 554/2012. (XII. 01.) Kgy. számú határozat 2. számú melléklete ALAPÍTÓ OKIRAT 1. Az intézmény neve: Szent-Györgyi Albert Agóra 2. Az intézmény székhelye: 6722 Szeged, Kálvária sgt Az intézmény telephelyei: Szeged, Kálvin tér 6. sz alatti épület 2. Százszorszép Klub (6720 Szeged, Kálvin tér 7.) 3. Alkotóház (Szeged, Külterület 27.) 4. A feladatellátásban együttműködő partnerek és feladatuk Kiemelt együttműködő: 1.Neumann János Számítógép-tudományi Társaság - informatika történeti kiállítás létrehozása, működtetése és folyamatos fejlesztése Együttműködők: 2.MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont - Pólus Disszeminációs Látványlabor létrehozása, működtetése és folyamatos fejlesztése 3.Szegedi Tudományegyetem - Informatórium létrehozása, működtetése és folyamatos fejlesztése 5. Az intézmény működési köre: Szeged város és térsége; időszakosan Magyarország 6. Az alapító és a fenntartó neve, székhelye: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 7. Irányító szerve: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése (6720 Szeged, Széchenyi tér ) 8. Az intézményvezető megbízásának rendje: 9. Foglalkoztatottjaira vonatkozó foglalkoztatási jogviszonyok: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 10. (1) bek. és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. tv. 23. alapján. Közalkalmazotti jogviszony (1992. évi XXXIII. tv. a közalkalmazottak jogállásáról) Egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszony (1959. évi IV. tv. a Polgári Törvénykönyvről, évi I. tv. a munka törvénykönyvéről) 10. Jogszabályban meghatározott közfeladat: Közművelődési tevékenység TEÁOR M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység

31 Alaptevékenység: A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvény szerint Szakágazati rend szerint: M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység 11/A Jogszabály vagy az irányító szerv által kötelező jelleggel előírt szakmai alapfeladat: A muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. törvény alapján városi és lakóterületi közművelődési tevékenységet folytat, teret biztosít a lakosság, elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály közművelődési tevékenységéhez, továbbá tudományos igényű kiállítást tart fenn és ismeretterjesztést végez Szakfeladatrend szerint: Közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése Közművelődési tevékenységek és támogatásuk Gyermekek egyéb napközbeni ellátása Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása Egyéb közfoglalkoztatás Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése Üdülői, tábori étkeztetés Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése Múzeumi gyűjteményi tevékenység Múzeumi tudományos feldolgozó és publikációs tevékenység Múzeumi kiállítási tevékenység Múzeumi közművelődési, közönségkapcsolati tevékenység M.n.s. egyéb információs szolgáltatás Környezeti, ipari biotechnológiai alapkutatás Környezeti, ipari biotechnológiai alkalmazott kutatás 11/B Szabad kapacitás kihasználása érdekében végzett tevékenység: Szakfeladat szerint: Üdülői szálláshely szolgáltatás Sport, szabadidős képzés Kulturális képzés Iskolarendszeren kívüli nem szakmai oktatás Iskolarendszeren kívüli szakmai oktatás Könyvkiadás

32 Vállalkozási tevékenysége és arányának felső határa a szerv nincs kiadásaiban: 13. Általános forgalmi adó alanyiság: nem Egyéb kiadói tevékenység M.n.s. egyéb információs szolgáltatás Foglalkoztatást elősegítő képzések Szakmai továbbképzések 14. A feladatellátást szolgáló vagyon: Az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása szerinti ingó vagyon 3300/2, 2975/1, 2975/2, 2970/B/1, 01351/13 helyrajzi számú ingatlanok 15. A vagyon feletti rendelkezés joga: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyona feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló Közgyűlési rendelet szerint 16. Gazdálkodási jogköre: Önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv Jóváhagyta Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az 554/2012. (XII. 01.) Kgy. sz. határozatával. Hatályos december 1. napjától január 14. napjáig.

33 413 az 554/2012. (XII. 1.) Kgy. számú határozat 3. számú melléklete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szent-Györgyi Albert Agóra alapító okiratát az alábbiak szerint módosítja: Az intézmény telephelyei 3. pont az alábbiak szerint módosul: 3. Az intézmény telephelye: Alkotóház (Szeged, Külterület 27.) Az intézményvezető megbízásának rendje 8. pont az alábbiak szerint módosul: 8. Az intézményvezető megbízásának rendje: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. tv pontja és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. tv. 23. alapján. A feladatellátást szolgáló vagyon 14. pont az alábbiak szerint módosul: 14. A feladatellátást szolgáló vagyon: Az intézmény leltára, vagyonnyilvántartása szerinti ingó vagyon 3300/2, 01351/13 helyrajzi számú ingatlanok

152/1. H a t á r o z a t

152/1. H a t á r o z a t 11. Alapító okiratok módosítása Előterjesztő: Várospolitikai Alpolgármester 152/1 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett. Szavazásra bocsátja a Heller

Részletesebben

2. sz. határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012. ( ) Kgy. sz.

2. sz. határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012. ( ) Kgy. sz. 2. sz. határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. ( ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) 11. sz. melléklet Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, a közoktatásról szóló 1993. évi

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 67/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a Lengyel Laura Óvoda Alapító Okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 67/2016. (III. 30.) számú. h a t á r o z a t a Lengyel Laura Óvoda Alapító Okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 444 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(4) 90 000 Fax: (4) 90 00 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015.

Módosító Okirat. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Okirat szám: 22/30750-2/2015. Módosító Okirat A Pestszentlőrinci Csemete Óvoda a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete által 2014. március 12.

Részletesebben

A 210/2012. (V. 15.) számú önkormányzati határozat 1. melléklete

A 210/2012. (V. 15.) számú önkormányzati határozat 1. melléklete A 210/2012. (V. 15.) számú önkormányzati határozat 1. melléklete A Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium alapító okiratának módosítása 1.) Kisújszállás Város Önkormányzati

Részletesebben

J A V A S L A T. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ó z d, 2012. december 12. Bizottság Elnöke. Képviselő-testületi Osztály

J A V A S L A T. a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására. Ó z d, 2012. december 12. Bizottság Elnöke. Képviselő-testületi Osztály J A V A S L A T a Gazdasági Ellátó Központ Alapító Okiratának módosítására Ó z d, 2012. december 12. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. július hó 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. július hó 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2005. július hó 14-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Az intézményi alapító okiratok módosítása a szakfeladat számok módosítása, illetve

Részletesebben

Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 2. számú melléklet (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A közoktatási intézmény (a továbbiakban: költségvetési szerv) neve: Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium

1. A közoktatási intézmény (a továbbiakban: költségvetési szerv) neve: Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium 2. számú melléklet Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat

Részletesebben

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL /2011. Az előkészítésben közreműködött: Kovács János irodavezető Ludányi Brigitta közoktatási

Részletesebben

Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009 Tartalom Tartalom I. Rész Általános rendelkezések... 8 1.1 A szervezeti és működési szabályzat személyi és időbeli

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010... napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010... napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat 2. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010.... napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből /2010.(... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

22. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

22. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 22. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2011. ( ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és

sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a gyermek, tanuló, aki a szakértői és 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének, a Mány Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának (2065 Mány, Rákóczi u. 67.) Tanácstermében, 2011. augusztus 16-án,

Részletesebben

Árpád Fejedelem Általános Iskola. Alapító Okirata

Árpád Fejedelem Általános Iskola. Alapító Okirata Árpád Fejedelem Általános Iskola Alapító Okirata Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete - mint fenntartó- a rendelkezésre álló dokumentumok alapján az 1800-as években Felsővárosi Római Katolikus Elemi

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

AJAK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 99/2013. (V.30.) H A T Á R O Z A T A

AJAK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 99/2013. (V.30.) H A T Á R O Z A T A K I V O N A T Ajak Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 30. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből AJAK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 99/2013. (V.30.) H A T Á

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. december 15-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 245/2011.(12.15.) Öh. számú határozata

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az Óvodák Igazgatósága alapító okiratának módosítására vonatkozó javaslatot.

Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az Óvodák Igazgatósága alapító okiratának módosítására vonatkozó javaslatot. 1 10. Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Várospolitikai Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az Óvodák Igazgatósága alapító okiratának módosítására vonatkozó

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44.

ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Székhelye: 6787 Zákányszék, Dózsa György u. 44. ALAPÍTÓ OKIRAT (XII. számú módosítással egységes szerkezetben) Az intézmény neve: Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központ Rövidített neve: Homokháti Szociális

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. július 01-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. július 01-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. július 01-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet Önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmények alapító

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva)

A L A P Í T Ó O K I R A T (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A L A P Í T Ó O K I R A T (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) 1./ Az intézmény neve és székhelye, telephelye: Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium 9700 Szombathely,

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 8. (2)

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. törvény 8.. (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az államháztartásról évi LXV. törvény 38. * (1)

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T - t e r v e z e t

A L A P Í T Ó O K I R A T - t e r v e z e t A L A P Í T Ó O K I R A T - t e r v e z e t 1. Az intézmény neve: Bocskai István Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 1.1 Az intézmény rövidített

Részletesebben

87/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat

87/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat 87/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási feladatot ellátó intézmények alapító okiratainak (technikai) módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Dunakeszi Oktatási Központ módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT

Dunakeszi Oktatási Központ módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT s/2012. (10. 25.) sz. határozat 5/a melléklete Dunakeszi Oktatási Központ módosításokkal egybeszerkesztett ALAPÍTÓ OKIRAT Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 Veszprém Megyei Önkormányzat Közgy lésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/185-9/2007. E L T E R J E S Z T É S a Megyei Közgy

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e az egészségügyi alapellátás körzeteiről Nyáregyháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyről szóló 1997. évi

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 391/2005 (XII. 19.) SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Enying Város Önkormányzatának

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-149/2012. Tárgy: A Dózsa György Általános Iskola Alapító Okiratának

Részletesebben

10. Alapító okiratok módosítása. Elıterjesztı: Várospolitikai Alpolgármester

10. Alapító okiratok módosítása. Elıterjesztı: Várospolitikai Alpolgármester 10. Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Várospolitikai Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Az elıterjesztéshez az Oktatási Bizottság nyújtott be módosító javaslatot, mely javaslatot

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi Bölcsőde alapító okirat módosításának

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. december 30-án a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest,

Oktatási és Közművelődési Főosztály, /00Í MA - Budapest, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormám >:at Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat / / / Polgármesteri Hivatal g / ^ihf Vj >X)*\ Oktatási és Közművelődési Főosztály,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2010. május 5. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: dr. Ványai Éva, a Bizottság elnöke, képviselı

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. december 12-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 189/2013.(XII.12.) sz. önkormányzati határozat: Megállapodás a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú

Részletesebben

9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/2654/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A Szociális és Egészségügyi Alapellátási

Részletesebben

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24.

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24. J A V A S L A T az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására Ózd, 2015. június 24. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Piskóthy László jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Piskóthy László jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Piskóthy László jogi szakreferens Tárgy: Javaslat Kazincbarcikai Összevont Óvodák Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő testület! Kazincbarcika

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Ügyiratszám: 340708/2008.III. Ügyintéző: Dr. Ráczné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez - az építményadóról szóló rendelet módosítására Dr. Ráczné Dr. Kassy Erzsébet Az érintett belső szervezeti egység vezetőjének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 2 db határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere. 2 db határozati javaslat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9205-5/2015. Tárgy: Szeged MJV Önkormányzata Óvodák Igazgatósága igazgatói beosztásának

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26-i rendes ülésére Tárgy: A 2016/2017. nevelési évben indítható óvodai csoportok meghatározása

Részletesebben

1. Számú Óvoda Kindergarten 7100 Szekszárd, Kölcsey ltp.15. Közzétételi szabályzat

1. Számú Óvoda Kindergarten 7100 Szekszárd, Kölcsey ltp.15. Közzétételi szabályzat KÖZZÉTÉTELI SZBÁLYZT szabályzat jogszabályi alapja : 2005.évi XC. Törvény az elektronikus információszabadságról, a 11/1994.MKM rendelet és a 32/2008 OKM rendelet 10. sz. melléklete Sebestyén Györgyi Intézményvezető

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi

JEGYZİKÖNYV. Dr. Szántó Mária jegyzıi JEGYZİKÖNYV Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2007. február 6-án megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Szociális Szolgálat Alapító okiratának elfogadására

ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Csepeli Szociális Szolgálat Alapító okiratának elfogadására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Csepeli Szociális Szolgálat Alapító okiratának elfogadására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő: Horváth Gyula

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2007. április 19-ei ülésére Szám: 02/79-6/2007 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet 41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet módosításáról A szakképzésről

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat 1. sz. határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001

Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001 Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001 e-mail: polgarmester@kapuvar.hu..napirendi pont Tárgyalja: EOB, ÜKB Képviselő-testületi döntést, jóváhagyást igénylő

Részletesebben

A közoktatás szervezésével, a közoktatási intézmények fenntartásával kapcsolatos szabályok változásából fakadó önkormányzati feladatok

A közoktatás szervezésével, a közoktatási intézmények fenntartásával kapcsolatos szabályok változásából fakadó önkormányzati feladatok A közoktatás szervezésével, a közoktatási intézmények fenntartásával kapcsolatos szabályok változásából fakadó önkormányzati feladatok Dr. Szakács Imre Oktatási Főosztály A közoktatásról szóló 1993. évi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. 1 db határozati javaslat 1 db adományozási megállapodás

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. 1 db határozati javaslat 1 db adományozási megállapodás ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Előterjesztés tárgya: Jedlik Ányos szobor átvétele Iktatószám: 6298-1/2013. Melléklet: 1 db határozati

Részletesebben

Tárgyalja: Ügyrendi és Kommunikációs Bizottság. Király-tó Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása

Tárgyalja: Ügyrendi és Kommunikációs Bizottság. Király-tó Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE..napirendi pont Tárgyalja: Ügyrendi és Kommunikációs Bizottság Döntést, jóváhagyást igénylő ügy. Király-tó Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítása A 2014. március 5.-i

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

HATÁROZATI JAVASLAT /2008. (I.31.) sz. h a t á r o z a t Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonfüredi Szociális Alapszolgál

HATÁROZATI JAVASLAT /2008. (I.31.) sz. h a t á r o z a t Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonfüredi Szociális Alapszolgál BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2008. Előkészítő: Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. január

Részletesebben

Ügyiratszám: /2016 4. számú előterjesztés Ügyintéző: Bereczk Balázs E L Ő T E R J E S Z T É S

Ügyiratszám: /2016 4. számú előterjesztés Ügyintéző: Bereczk Balázs E L Ő T E R J E S Z T É S Marcali Kistérségi Többcélú Társulás 8700 Marcali Rákóczi u. 11. 85/501-001 / 85/501-055 www.marcalikisterseg.hu Ügyiratszám: /2016 4. számú előterjesztés Ügyintéző: Bereczk Balázs E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. március 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 70/2014.(III.27.) sz. önkormányzati határozat: Fegyverneki Mezőgazdasági, Városüzemeltetési és Fejlesztési

Részletesebben

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr.

Tagintézmény-vezető neve, Szabóné Diós Edit e-mail címe: igazgato.kossuthzs.iskola@int.ritek.hu Pályaválasztási felelős neve: Dr. KÖZÉPISKOLA KIR-BEN SZEREPLŐ NEVE: SZEGEDI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA KOSSUTH ZSUZSANNA TAGINTÉZMÉNYE OM azonosító száma: 201290 Cím: 6724 Szeged, Kodály tér 1. Telefonszám: 62/550-486 Fax: 62/550-486

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. A Móra Ferenc Múzeum alapító okiratának módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Dr. Solymos László alpolgármester. A Móra Ferenc Múzeum alapító okiratának módosítása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Előterjesztés tárgya: A Móra Ferenc Múzeum alapító okiratának módosítása Iktatószám: 22409-1/2013. Melléklet:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT / 3 9 / ixj f i ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT / 3 9 / ixj f i ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT / 3 9 / ixj f i ALPOLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Lemhényi Dezső Általános Iskola alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! A Lemhényi Dezső

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 11-I ÜLÉSÉRE NAGY CSABA ALPOLGÁRMESTER

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 11-I ÜLÉSÉRE NAGY CSABA ALPOLGÁRMESTER IKTATÓSZÁM: 08-8/1118-2/2013. TÁRGY: A PÉCSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉ- GI TÁRSULÁS ÁTALAKULÁSA ÉS A MUNKASZERVEZETI FEL- ADATOK ÁTVÉTELE MELLÉKLET: - E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. június 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. június 30-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 67. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. június 30-i ülésére Tárgy: A költségvetési szervek gazdálkodásáról

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT

ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT a Csepeli Egészségügyi Szolgálat és a Csepeli Szociális Szolgálat módosított Alapító okiratainak elfogadására Készítette: Lombos Antal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. május 14-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása. 1 db határozati javaslat

Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása. 1 db határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Iktatószám: 7473-7/2015. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet:

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 5219/2011. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - közoktatási intézmények,

Részletesebben

Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2016. (II.22.) Ör.sz. önkormányzati rendelete

Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2016. (II.22.) Ör.sz. önkormányzati rendelete Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/206. (II.22.) Ör.sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/204. (X.30.) )Ör.sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSOK KÖRZETEINEK MEGÁLLAPÍTÁSÁRÓL Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. dr. Solymos László alpolgármester. módosítása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: dr. Solymos László alpolgármester Az előterjesztés tárgya: A Százszorszép Gyermekház alapító okiratának módosítása Iktatószám: 42797/2012.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Fodorné Szabó Mária E L Ő T E R J E S Z T É S a Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12.

JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2011. december 12. JEGYZİKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. december 12. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája, Általános Iskolája és Óvodája OM azonosító: 027413 : 7627 Pécs, Engel János u. 15. /fax: (72) 210-800 Honlap: www.pecsirefkoll.hu

Részletesebben

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17.

1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. sz. melléklet: Intézményi Közoktatási Esélyegyenlőségi Intézkedési Terv helyzetelemzésének adattáblái Készült: 2009. szeptember 17. 1. Intézményi alapadatok OM azonosító: 036396 Intézmény neve, címe:

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

M i n i s z t e r i r e n d e l e t

M i n i s z t e r i r e n d e l e t --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Szám: 16.417-4/2007-SZMM M i n i s z t e r i r

Részletesebben

~~Sl. vr ~ 1. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY. - a Közgyűléshez

~~Sl. vr ~ 1. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY. - a Közgyűléshez NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA FŐOSZTÁLY 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-524, (42) 524-540; Fax: (42) 524-541 E-mai!: gazdalkodasifoosztalv@nviregyhaza.hu

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 2. Javaslat a 2008. évi II. ütemű önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására vonatkozó igény benyújtására

Jegyzőkönyv. 2. Javaslat a 2008. évi II. ütemű önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására vonatkozó igény benyújtására Jegyzőkönyv Készült: 2008. szeptember 29-én 15.30-16.00 óráig a Borsodnádasd Városi Önkormányzat rendkívüli Képviselő-testületi ülésén. Jelen vannak: Dorkó György, Dr. Hegedűs Zsuzsanna, Magyar János,

Részletesebben

A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium bemutatása

A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium bemutatása A Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium bemutatása Az iskolánk múltja ISKOLÁNK NÉVADÓJA Iskolánk látképe A Szemere az ország egyik legnagyobb szakmai képzést folytató iskolája. A 135

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának JEGYZŐJE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat az Egészségügyi és Szociális Intézmény önálló gazdasági

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1 / 7 ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-80/2004 Üi.: Nagy N.. Tárgy: A Magyar Állam tulajdonában lévő, önkormányzati célra hasznosítható ingatlanok igénylése. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának. a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottságának 1/2016.(01.13.) számú h a t á r o z a t a a Kulturális és Köznevelési Bizottság 2016. évi munkatervéről A Kulturális

Részletesebben

101/2011. (XII. 8.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása

101/2011. (XII. 8.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása 101/2011. (XII. 8.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a) elfogadja a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ intézmény

Részletesebben

VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011.II.félévi módosított MUNKATERVE Rétság, 2011.június 30. 1 1.) Augusztus 26.péntek 1) Gazdasági program 2) Beszámoló az Önkormányzat 2011. évi

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének. ../2015.(V.28.) határozata. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének E LŐTERJESZTÉS megbízási szerződések módosítására Készült: 2015. május 28-i ülésére Előterjesztő: Tisztelt Képviselő-testület! A KEOP-1.1.1./C/13-2013-0029 azonosító számú Szécsény kistérség hulladékgazdálkodási

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 75. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének./2011. (.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2014. február 27-ei rendes közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 13. napirendi pont: Előterjesztés a Központi Gyermekkonyha,

Részletesebben

Baptista Óvoda részére című 176. sz. előterjesztést 6. napirendi pontként tárgyalja.

Baptista Óvoda részére című 176. sz. előterjesztést 6. napirendi pontként tárgyalja. 82/2015.(V.26.)SZEFOB Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottsága Szuhai Erika javaslatára - úgy dönt, hogy a Javaslat egyszeri, illetve rendszeres étkeztetési támogatás nyújtására a Majd Megnövök Baptista

Részletesebben