PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek)"

Átírás

1 PONTSZÁMÍTÁSI KÉRELEM felsőfokú végzettség alapján (alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek) PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Jelentkezői adatok Jelentkező neve: Felvételi azonosító: Születési dátum: Anyja neve: Jelentkezés(ek) adatai Jelentkezés(ek) adatai A pontszámítás alapjául szolgáló végzettség adatai Intézmény: Oklevél száma: Oklevél minősítése: Ezúton kérem, hogy a fenti jelentkezése(i)mmel kapcsolatban a már meglévő felsőfokú végzettségem alapján számítsák felvételi pontjaimat. Dátum:. jelentkező aláírása A kérelemhez kérjük, csatoljon EGY felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Oklevél másolat hiányában kérelmét a pontszámításnál nem tudjuk figyelembe venni.

2 A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/a. számú melléklete A felsőoktatási szakképzés, alapképzés, valamint osztatlan képzés felvételi eljárási rendje a Pécsi Tudományegyetemen (kivonat) I. Állam- és Jogtudományi Kar Speciális rendelkezések felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők esetén (1) A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely, amennyiben oklevélátlaguk a) 2,00: 120 pontot b) 5,00: 200 pontot c) 2,00 és 5,00 közötti: 121 és 199 közé eső, arányosan számított pontot kapnak a felsőfokú végzettségük alapján. II. Általános Orvostudományi Kar (1) A magyarországi felsőoktatási intézményben osztatlan képzésben szerzett általános orvos, fogorvos vagy gyógyszerész szakos oklevéllel rendelkező jelentkezők amennyiben általános orvos, fogorvos vagy gyógyszerész szakra jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és az első mondat szerinti felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Egy adott jelentkező amennyiben több, jelen bekezdés szerint elfogadható felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely az oklevél minősítésétől függetlenül 200 pontot kapnak a felsőfokú végzettségük alapján. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott jelentkezők összpontszáma a (2) bekezdés szerinti 200 pont megkettőzésével, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet ban meghatározott többletpontok hozzáadásával kerül meghatározásra.

3 III. Bölcsészettudományi Kar (1) A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Jelen rendelkezéseit csak akkor lehet alkalmazni, ha adott jelentkező pszichológia szakra történő jelentkezés esetén legalább jó minősítésű oklevéllel, minden egyéb alapképzési szakra történő jelentkezés esetén pedig legalább közepes minősítésű oklevéllel rendelkezik. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely vonatkozásában a jelen rendelkezéseinek alkalmazását. a) nyelvszakokra (anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika) való jelentkezés esetén: aa) közepes minősítésű oklevél esetén: 160 pontot ab) jó minősítésű oklevél esetén: 180 pontot ac) jeles vagy kiváló minősítésű oklevél esetén: 200 pontot b) pszichológia szakra történő jelentkezés esetén: ba) jó minősítésű oklevél esetén: 180 pontot bc) jeles vagy kiváló minősítésű oklevél esetén: 200 pontot c) minden egyéb alapképzési szak esetén: ca) közepes minősítésű oklevél esetén: 160 pontot cb) jó minősítésű oklevél esetén: 180 pontot c (5) Jelen alkalmazása esetén is felvételi feltétel anglisztika, germanisztika, romanisztika és szlavisztika szakok esetén az adott szak nyelvéből minimum középfokú C típusú (B2 szintű) nyelvvizsga megléte. IV. Egészségtudományi Kar (1) Az adott szak képzési területével megegyező képzési területen és az adott szak szintjével megegyező vagy adott szak szintjénél magasabb szinten szerzett felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. Ezt a rendelkezést az Egészségtudományi Kar minden meghirdetett alapképzése és felsőoktatási szakképzése esetén alkalmazni lehet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és az első mondat szerinti felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Jelen rendelkezéseit csak akkor lehet alkalmazni, ha adott jelentkező legalább közepes minősítésű oklevéllel rendelkezik. Egy adott jelentkező amennyiben több, jelen bekezdés szerint elfogadható felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely

4 (4) Az (1) bekezdésben meghatározott jelentkezők a szociális munka alapképzési szak esetében mentesülnek az emelt szintű érettségi követelménye alól, amennyiben a pontszámítás a kérelemben megjelölt korábbi felsőfokú végzettség alapján V. Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (1) A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Jelen rendelkezéseit csak akkor lehet alkalmazni, ha adott jelentkező legalább közepes minősítésű oklevéllel rendelkezik. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely vonatkozásában a jelen rendelkezéseinek alkalmazását. VI. Illyés Gyula Kar (1) A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely vonatkozásában a jelen rendelkezéseinek alkalmazását. a) elégséges minősítésű oklevél esetén: 160 pontot b) közepes minősítésű oklevél esetén: 180 pontot c) jó minősítésű, jeles vagy kiváló minősítésű oklevél esetén: 200 pontot kapnak a felsőfokú végzettségük alapján. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott jelentkezők összpontszáma a (2) bekezdés szerinti 200 pont megkettőzésével, valamint a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Kormányrendelet ban meghatározott többletpontok hozzáadásával kerül meghatározásra.

5 VII. Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar (1) A felsőfokú végzettséggel (egyetemi, főiskolai, BSc/BA, MSc/MA végzettség továbbá egységes, osztatlan képzésben és doktori képzésben szerzett végzettség) rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Jelen rendelkezéseit csak akkor lehet alkalmazni, ha adott jelentkező legalább közepes minősítésű oklevéllel rendelkezik. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely VIII. Természettudományi Kar (1) A felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők amennyiben alapképzésre, vagy osztatlan képzésre jelentkeznek pontszámítása a (2) (3) bekezdésben leírtak szerint történhet. A (2) és (3) bekezdés alkalmazásának feltétele, hogy a jelentkező az adott felvételi eljárásban az Oktatási Hivatal által meghatározott dokumentumpótlási határidőig a Központi Tanulmányi Irodára (7633 Pécs, Szántó Kovács János utca 1/b.) eljuttassa az erre vonatkozó kérelmét és a felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumot. Egy adott jelentkező amennyiben több felsőfokú végzettséggel is rendelkezik csak egy felsőfokú végzettség alapján kérheti adott jelentkezési hely a) elégséges minősítésű oklevél esetén: 120 pontot b) közepes minősítésű oklevél esetén: 120 pontot c) jó minősítésű oklevél esetén: 160 pontot d) jeles vagy kiváló minősítésű oklevél esetén: 200 pontot kapnak a felsőfokú végzettségük alapján.

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2010 Dr. Dux László Felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. július 23. 30,3% Nem nyert felvételt Felvételt nyert 69,7% Összes

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi információk 2015. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi információk 2015. A JELENTKEZÉS MÓDJA Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani.

Részletesebben

Hitéleti. Kapacitás min. < max.

Hitéleti. Kapacitás min. < max. Hitéleti AOF Mester Saját vizsgák Vizsgaidőpontok PTE F58544 PTE KPVK NTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1. Telefon: (74) 528 300 Fax: (74) 528 301 FELVÉTELVEL KAPCSOLATOS EGYÉB ELÉRHETŐSÉG:

Részletesebben

Magyarország első egyeteme

Magyarország első egyeteme Pécs 2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál Baranya megye székhelye Lakosainak száma: több mint 160 ezer Nevezetességei: ókeresztény sírkamrák, a 150 éves török uralom legjelentősebb magyarországi

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009

Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Felsőoktatási felvételi ponthatárok 2009 Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár Oktatási és Kulturális Minisztérium 2009. július 24. Nem nyert felvételt 26% Felvételt nyert 74%

Részletesebben

Debreceni Egyetem. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar (DE-EK) MEGHIRDETETT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK

Debreceni Egyetem. Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar (DE-EK) MEGHIRDETETT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEK Debreceni Egyetem Debreceni Egyetem Egészségügyi ar (DE-E) MEGHIRDETETT SZAIRÁNYÚ TOVÁBBÉPZÉSE addiktológiai konzultáns i idő Irányszám i 90 000 Ft 3 5 < 30 havonta Nyíregyháza ORVOS Részvétel feltétele:

Részletesebben

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről

Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ. modulzáró és szakmai vizsgáról és a szakképesítés vizsgáztatási követelményeiről BGE Oktatási Igazgatóság Felnőttképzési Főosztály 1149 Budapest Buzogány u. 10-12. Intézmény nyilvántartásba vételi száma: E/000650/2014 Képzés nyilvántartási száma: E-000650/2014/A011 Tájékoztató a VÁLLALKOZÁSI

Részletesebben

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01.

Vizuális- és környezetkultúra tanári szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. kultúra szak mesterképzés A VIZUÁLIS- ÉS KÖRNYEZETKULTÚRA TANÁR SZAK BEMUTATÁSA UTOLJÁRA INDÍTVA 2016. 09.01. Célkitűzések: A képzés célja a Képi ábrázolás alapképzésben (Ba) vagy más, a szaktel kompatibilis

Részletesebben

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás

Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok ellátására a Pécsi Tudományegyetemen-2- AF módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/44 Beszerzés tárgya: Keretszerződés költöztetési, szállítási feladatok

Részletesebben

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet

41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet 41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet módosításáról A szakképzésről

Részletesebben

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013

Felvételi 2013 Felvételi tájékoztató 2013 Felvételi 2013 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2013. szeptemberben induló képzésekre honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2013. (Felvi-rangsorokkal) Képzési szintek A:

Részletesebben

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév

Középiskolai felvételi eljárás. 2015-2016. tanév Középiskolai felvételi eljárás 2015-2016. tanév 1. Középiskolai felvételi eljárás legfontosabb dátumai 2015.11.13. Az Oktatási Hivatal közzéteszi a nyolcadik évfolyamosok számára központi írásbeli vizsgát

Részletesebben

Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel alapképzési szakok, osztatlan tanárképzési szakok, felsőoktatási szakképzési szakok

Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel alapképzési szakok, osztatlan tanárképzési szakok, felsőoktatási szakképzési szakok Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel alapképzési szakok, osztatlan tanárképzési szakok, felsőoktatási szakképzési szakok Forrás: www.felvi.hu (2013.

Részletesebben

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez. Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését. Születés hazai anyakönyvezési kérelméhez adatlap 1. ADATLAP 1 külföldön történt születés hazai anyakönyvezéséhez I. Kérelem Alulírott (kérelmező neve) kérem külföldön történt születésnek hazai anyakönyvezését.

Részletesebben

A 2015. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei

A 2015. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei A. évi középfokú felvételi vizsgadolgozatok eredményei. Az írásbeli vizsga funkciója, a feladatsorok összeállítása Az írásbeli vizsga feladata, hogy olyan mércét állítson, olyan módszereket alkalmazzon,

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103)

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103) ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (MS2103) EGER ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZAT (Elfogadva a Szenátus 6/2013. (II. 6.) sz. határozatával) (Utolsó módosítás 2015. november

Részletesebben

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2016. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz. Önköltség (félév) Képzési idő (félév) Kapacitás (fő) min < max

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2016. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz. Önköltség (félév) Képzési idő (félév) Kapacitás (fő) min < max Alapképzések BGE-KVIK Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar turizmus-vendéglátás (Székelyudvarhely)(2) (3) (4) turizmus-vendéglátás (Székelyudvarhely)(2) (3)

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete. az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete az idegenforgalmi adóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi adókról szóló

Részletesebben

- Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások

- Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Csecsemő- és kisgyermeknevelő adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gazdálkodási és menedzsment adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Kommunikáció és média adatlap mintatanterv:

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I.

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL, AZ AJÁNLATTÉTELI, VAGY RÉSZVÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL, A DOKUMENTÁCIÓ MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. Határidős adásvételi szerződés keretében orvosi kesztyűk beszerzése a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház részére-korrigendum Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/95 Orvosi kesztyűk

Részletesebben

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet

Nyíregyházi Főiskola. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Nyíregyházi Főiskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel mesterképzési szakok (diszciplináris, tanári)

Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel mesterképzési szakok (diszciplináris, tanári) Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Meghirdetett képzések 2013 szeptemberi kezdéssel mesterképzési szakok (diszciplináris, tanári) DE FI17198 DE-BTK Intézmény elérhetősége: 4032 Debrecen, Egyetem

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZ DÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉR KÉNT SZERZ D FÉL NEVE ÉS CÍME MAGYAR KÖZLÖNY 2011. évi 165. szám 41517 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍT A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ A SZERZ DÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ:

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 11. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1)

Részletesebben

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése

Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Szusza Ferenc labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 A Szusza Ferenc Stadion labdarúgó sportlétesítmény fejlesztése keretében a Beszerzés tárgya: létesítmény valamint

Részletesebben

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS

IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS IGÉNYLŐLAP AZ ELŐFIZETŐI-HOZZÁFÉRÉSI PONT FÖLDRAJZI HELYÉNEK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA ÁTHELYEZÉS Szolgáltató: Magyar Telekom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Adószám: 10773381-2-44 Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-041928

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda

I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. Országgyűlés Nemzeti Választási Iroda I. A célok meghatározása, felsorolása A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 76. -a alapján a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan

Részletesebben

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján.

Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal. a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján. Söjtöri Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Söjtöri közös Önkormányzati Hivatal Jegyző munkakör betöltésére

Részletesebben

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380

Beiskolázás 2009. Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Középiskola Neve: Erkel Ferenc Gimnázium és Szakképző Iskola, Kollégium OM azonosító száma: 028380 Cím 5700 Gyula, Bodoky u. 10. Telefonszám 06 /66/ 463-118 Fax 06 /66/ 468-111 E-mail Honlap Igazgató neve

Részletesebben

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2011. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz. Irányszám Államilag finanszírozott.

Határon túli székhelyen kívüli képzések a 2011. évi pótfelvételi tájékoztatóhoz. Irányszám Államilag finanszírozott. I. táblázat: Felvételi tájékoztató melléklet lapképzések: BCE-KERTK Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar idı kertészmérnöki (Beregszász) 1 6+1 30 0 kertészmérnöki (Nyárádszereda) 1 6+1 50

Részletesebben

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok

Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer. Kérjük, a kérelmet olvashatóan, nyomtatott nagy betűkkel töltse ki! I. rész: Azonosító adatok Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem Benyújtandó a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szerv (MVH) bármely

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Ikt.sz.: SZF/.../2015.

S z o l n o k i F ő i s k o l a. Ikt.sz.: SZF/.../2015. S z o l n o k i F ő i s k o l a Ikt.sz.: SZF/.../2015. Felvételi Szabályzat A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Központi Jelölti és Rezidensi Rendszerbevételi Szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Központi Jelölti és Rezidensi Rendszerbevételi Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Központi Jelölti és Rezidensi Rendszerbevételi Szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Tanácsa az egészségügyi felsőfokú szakirányú

Részletesebben

III. KÖTET. AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 10. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA

III. KÖTET. AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 10. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 10. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2016 (2016. június

Részletesebben

A felvételi vizsga tematikája, szakirodalma elérhető lesz a kari honlapon (http://btk.unideb.hu a Felvételizőknek menüpontban).

A felvételi vizsga tematikája, szakirodalma elérhető lesz a kari honlapon (http://btk.unideb.hu a Felvételizőknek menüpontban). MESTERSZAKOS FELVÉTELI ESETÉN A FELVÉTELI PONTOK SZÁMÍTÁSA: Általános szabályok A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei Diszciplináris és tanári mesterképzési szakok kapcsán, ha a jelentkező alapképzési

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 22.12.2006 COM(2006) 916 végleges 2006/0300 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE pénzügyi konglomerátumhoz tartozó hitelintézetek,

Részletesebben

- andragógia. - anglisztika. - biológia. - csecsemő- és kisgyermeknevelő. - ének-zene. - fizika. - földrajz

- andragógia. - anglisztika. - biológia. - csecsemő- és kisgyermeknevelő. - ének-zene. - fizika. - földrajz - andragógia adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások záróvizsga témakörök - anglisztika adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások záróvizsga témakörök - biológia adatlap mintatanterv: pdf/

Részletesebben

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata A Justh Zsigmond Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzata I. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások Szabályzatunk célja, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár a könyvtári

Részletesebben

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53

Címzett: Markus Goddemeier E-mail: markus.goddemeier@proteinsimple.com Fax: +49 (0)162 985 79 53 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Kísérleti

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. : (54) 531 000 ; 531 031, Fax 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az állattartás

Részletesebben

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS

KOIB_02 - Nyári napközi szervezése (2016) 2016. március 23. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Kulturális, Oktatási és Ifjúsági Bizottsága 2016. március 23-ai ülésére 2. napirend Tárgya: Nyári napközi szervezése (2016) Előadó: Margruber János jegyző Melléklet:

Részletesebben

Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 17.

Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 17. Iparjogvédelmi statisztikai adatok (2004-2008) SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Magyar Szabadalmi Hivatal Budapest, 2009. február 7. www.mszh.hu Nemzetközi együttműködések keretében Magyarországot célzó iparjogvédelmi

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Felvételi Szabályzata a felsőoktatási intézmények felvételi eljárásairól szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelettel egységes szövegbe foglalva (2013. február 21. napjától

Részletesebben

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV

2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV 2015. ÉVI ÉVES BELSŐ ELLENŐRZÉSI TERV...../2015. Kgy.sz. határozat 1.számú melléklete Ellenőrzési tervet megalapozó elemzések címei: - 2015. évi belső ellenőri munkaterv (2. számú melléklet) - Kockázatelemzés

Részletesebben

ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE-ÁJK. http://www.felvi.hu/hivataliugyek/fft16a/!fft/index.php/fft/nyomtatasi_kep?

ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE-ÁJK. http://www.felvi.hu/hivataliugyek/fft16a/!fft/index.php/fft/nyomtatasi_kep? 1 of 81 2016-01-12 14:17 Hitéleti AOF Mester Saját vizsgák Vizsgaidőpontok ELTE FI80798 ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE felvehető kapacitásszáma: 10878 fő. Képzési terület Település yelv Felvehető

Részletesebben

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK

A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: MTA Wigner

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzat három kötetének és azok mellékleteinek módosítására

ELŐTERJESZTÉS az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzat három kötetének és azok mellékleteinek módosítására ELŐTERJESZTÉS az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzat három kötetének és azok mellékleteinek módosítására Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT

EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT EGERPH16TAMNY NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet

Részletesebben

AGRÁRMÉRNÖK MESTERKÉPZÉSI SZAK. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak.

AGRÁRMÉRNÖK MESTERKÉPZÉSI SZAK. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak. BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A TÁJÉKOZTATÓBAN Meghirdetett mesterképzések esetében A alábbiakban kizárólag a jelen Tájékoztatóban meghirdetett mesterképzési szakokra vonatkozó egyes bemeneti követelményeket

Részletesebben

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév

HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév HASZNOS TUDNIVALÓK 2014/2015-ös tanév tavaszi félév JANUÁR 1. csütörtök 2. péntek Téli rektori szünet utolsó. 3. szombat 4. vasárnap 2014/2015 tanév őszi féléves záróvizsga időszak első 5. hétfő 6. kedd

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN

Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN 1 11. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés STATISZTIKAI ÖSSZEGEZÉS AZ ÉVES KÖZBESZERZÉSEKRŐL A KLASSZIKUS AJÁNLATKÉRŐK VONATKOZÁSÁBAN I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, 2009.10.01-től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 / 2017. tanév OM azonosító 031 966 Iskolánk a nemzeti köznevelési törvényben előírt létszámok alapján alakítja ki az osztálylétszámokat, tanulócsoportokat. Az iskola felvételi

Részletesebben

S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013.

S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013. S z o l n o k i F ő i s k o l a SZF/.../2013. Felvételi Szabályzat A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) szenátusa a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban Nftv.),

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére

3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS. Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2014. november 27. napjára összehívott ülésére 3. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 27. napjára összehívott ülésére Előterjesztés tárgya: A helyi adókról szóló rendeletek módosítása Tárgykört

Részletesebben

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ

Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézet HÁTTÉRDOKUMENTUM VALIDÁCIÓS ELJÁRÁSHOZ A kari validációs eljárás során megjelenő kompetenciák egy részét a jelentkezők formális

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/a. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/a. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/a. számú melléklete A felsőoktatási szakképzés, alapképzés, valamint osztatlan képzés felvételi eljárási rendje a Pécsi Tudományegyetemen

Részletesebben

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában

Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Tájékoztató a hirdetmény módosításáról - Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió beszerzése tárgyában Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/112 Beszerzés tárgya: Adásvételi keretmegállapodás bitumenemulzió

Részletesebben

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE

PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE BEADANDÓ EGY NYOMTATOTT ÉS EGY ELEKTRONIKUS PÉLDÁNYBAN PÁLYÁZATI ŰRLAP KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁR KÜLSŐ KÉPZŐHELY RÉSZÉRE PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEMRE TÖRTÉNŐ SZAKKÉPZŐ HELLYÉ MINŐSÍTÉSHEZ Kérjük, hogy a megpályázott

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-3) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Részletesebben

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola

felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola felsőfokú szakképzések szakirányú továbbképzések informatikai alapszakok informatikai mesterszakok informatikai doktori iskola Általános rendszergazda WEB - programozó Informatika tanár Társadalom-informatikai

Részletesebben

1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA 1.3.5.3. SZ. SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM, GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA 2009 1.3.5.3. sz. Egyetemi szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

Részletesebben

E- alkalmazások iránymutatásai - 3

E- alkalmazások iránymutatásai - 3 E- alkalmazások iránymutatásai - 3 Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály (lezárva: 2013. november 22.) Vázrajz feltöltése az ügyfél helyett A megkeresés szerint egy települési jegyző építésügyi hatósága,

Részletesebben

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető

Jogszabályváltozások. Érettségi 2015/2016 tanév tavasz. Dr. Kun Ágnes osztályvezető Érettségi 2015/2016 tanév tavasz Jogszabályváltozások Dr. Kun Ágnes osztályvezető Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 2016. április 19. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának

Részletesebben

VI. fejezet (251. (2) bek.)

VI. fejezet (251. (2) bek.) (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése (, bekezdés, pont) alapján tartozik annak a hatálya

Részletesebben

Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben

Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben Felvételi tudnivalók a 2014/2015. tanévben Felvételi eljárás 1. Jelentkezési határidő: 2015. február 15. 24 óra Hitelesítési határidő (ügyfélkapu, adatlap): 2015. február 23. Hiánypótlásra történő felszólítás:

Részletesebben

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24.

J A V A S L A T. az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására. Ózd, 2015. június 24. J A V A S L A T az óvodai intézményekben 2015/2016-os nevelési évben indítható óvodai csoportok számának meghatározására Ózd, 2015. június 24. Előterjesztő: Előkészítő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

irányítószám: Ország: Magyarország

irányítószám: Ország: Magyarország 25/23-2/2015. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1.) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Részletesebben

2001. évi C. törvény a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről 1 ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet

2001. évi C. törvény a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről 1 ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet 2001. évi C. törvény a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről 1 ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. Fejezet AZ ELISMERÉS ÉS A HONOSÍTÁS KÖZÖS SZABÁLYAI A törvény hatálya 1. (1) 2 E törvény

Részletesebben

Frissdiplomások 2012

Frissdiplomások 2012 Frissdiplomások 2012 Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a 2007-ben, 2009- ben illetve 2011-ben végzettek körében Módszertani összefoglaló Készítette: Veroszta Zsuzsanna PhD 2013 március

Részletesebben

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás

Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Tisztítószerek és tisztító eszközök beszerzése (14669/2014.)- módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/96 Beszerzés tárgya: Szállítási (keret)szerződés keretében tisztítószerek és tisztító eszközök

Részletesebben

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28.

A Baptista Teológiai Akadémia. Alapító Okirata. Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Baptista Teológiai Akadémia Alapító Okirata Kelt: Budapesten, 2013. január 28. A Magyarországi Baptista Egyház Országos Tanácsa a Baptista Teológiai Akadémia, mint egyházi alapítású főiskola alapító

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 49/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

TERVEZET A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Szociális és Munkaügyi Minisztérium Egészségügyi Minisztérium Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Külügyminisztérium Iktatószám: 1752/2009-EURINT ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a Nemzetközi

Részletesebben

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe:

1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs képviselő - a pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe: pályázati felhívás 1. számú melléklete ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKVÉDELMI TÁMOGATÁS 2016. PÁLYÁZATI ŰRLAP Általános feltételek: 1. A pályázó és - amennyiben van - képviselője neve, a képviselő vagy - amennyiben nincs

Részletesebben

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában

Az éves statisztikai összegezés. Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában 9. melléklet a 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez Az éves statisztikai összegezés Statisztikai összegezés az éves közbeszerzésekről a Kbt. IV. és VI. fejezete szerinti ajánlatkérők vonatkozásában I. SZAKASZ:

Részletesebben

Alapfokú C típusú nyelvvizsga van. Közvetlen felvételi lehetőség

Alapfokú C típusú nyelvvizsga van. Közvetlen felvételi lehetőség Nyelvi képzés tájékoztató Nappali tagozat, alapképzési szakos hallgatók számára Gépészmérnök, Had-és biztonságtechnikai mérnök, Mechatronikai mérnök, Villamosmérnök, Könnyőipari mérnök, Ipari termék- és

Részletesebben

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás

Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Figyelmeztető jelzést adó készülékek beszerzése - módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/53 Beszerzés tárgya: Szállítási szerződés figyelmeztető jelzést adó készülékek szállítására Hirdetmény típusa:

Részletesebben

Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001

Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001 Kapuvár Város Polgármestere 9330 Kapuvár Fő tér 1. Győr-Moson-Sopron megye (96) 596-001 e-mail: polgarmester@kapuvar.hu..napirendi pont Tárgyalja: EOB, ÜKB Képviselő-testületi döntést, jóváhagyást igénylő

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE

BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE BUDAPEST FŐVÁROS IV.KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. ÉVI MUNKATERVE 2012. FEBRUÁR 23. (csütörtök) 15:00 1. Javaslat Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat intézményei és a

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e. az egészségügyi alapellátás körzeteiről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2010.(VI.09.) számú r e n d e l e t e az egészségügyi alapellátás körzeteiről Nyáregyháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyről szóló 1997. évi

Részletesebben

Középiskolai Felvételi Tájékoztatója

Középiskolai Felvételi Tájékoztatója Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskolája OM kód: 203060 Középiskolai Felvételi Tájékoztatója a 2016/2017. tanévi beiskolázáshoz 1. oldal Kedves Leendő Tanulónk!

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS. Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS. Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS Településüzemeltető szakirányú továbbképzésre 1. A képzés tervezett kezdési időpontja, az oktatás helye: 2014. október 17. Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Gödöllő, Páter Károly

Részletesebben

MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN

MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN TÁMOP-4.1.1.F-14/1/Konv-2015-0006 MUNKAERŐ-PIACI IGÉNYEKRE TÁMASZKODÓ GYAKORLATORIENTÁLT KÉPZÉSEK, SZOLGÁLTATÁSOK A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM FÓKUSZÁBAN HALLGATÓI LEMORZSOLÓDÁS A FELSŐOKTATÁSBAN SZTE TAPASZTALATOK

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztőbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének dátuma KÉ nyilvántartási szám KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu On-line értesítés: http://www.kozbeszerzes.hu

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 2015. február 1-től

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. 2015. február 1-től SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZEMÉLYES ADATOK Név Dr. Zakar András Cím 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Telefon (+36 62) 544 385 E-mail zakar@juris.u-szeged.hu MUNKAHELYEK Nyugdíjas: 2015. február 1-től Főállásban:

Részletesebben

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól

Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól Közlemény a szociális szolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátások 2016. évi befogadható kapacitásairól A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerint: 58/A.

Részletesebben

KÉRELEM. az adósságrendezésben részt vevő természetes személyek lakhatási feltételeinek megtartása céljából nyújtott törlesztési támogatás igényléshez

KÉRELEM. az adósságrendezésben részt vevő természetes személyek lakhatási feltételeinek megtartása céljából nyújtott törlesztési támogatás igényléshez KÉRELEM az adósságrendezésben részt vevő természetes személyek lakhatási feltételeinek megtartása céljából nyújtott törlesztési támogatás igényléshez Alulírott(ak) Név: Születési név: Születési hely, idő:

Részletesebben

Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár. www.sapientia.ro

Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár. www.sapientia.ro Csíkszereda Marosvásárhely Kolozsvár ALAPÍTÁS Sapientia Alapítvány (2000) - történelmi egyházak vezetői - értelmiségi csoportok Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (2001) - a magyar kormány támogatásával

Részletesebben

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL)

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK (ÉRVÉNYES: 2016.03.04-TŐL) A Hirdetményben foglalt időpontok előtt befogadott lakáscélú támogatásokra vonatkozó kondíciókat a Hirdetmény 11. sz. melléklete tartalmazza. 9.1. az új

Részletesebben

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat.

Az 1-4. és a 12. sz. mellékleteket a pályázónak kell beszereznie, az 5-11. sz. melléklete elkészítéséhez az alábbiakban találhatnak mintákat. A pályázati adatlaphoz kötelezően csatolandó mellékletek: 1. egyéni vállalkozók, őstermelők esetén érvényes vállalkozói, őstermelői igazolvány másolata 2. gazdasági társaságok esetén 30 napnál nem régebbi

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL

A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL A DEBRECENI EGYETEM SZABÁLYZATA A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL (egységes szerkezetben az 1, 2, 3, és 4. számú módosítással) Debrecen 2009. április 9. 1 A Debreceni Egyetem Szenátusa a felsőoktatásról szóló 2005.

Részletesebben

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére

Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Művesekezelés anyagainak beszerzése a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/145 Művesekezelés anyagainak beszerzése 24 hónapra Beszerzés tárgya:

Részletesebben

A TTK Doktori és Habilitációs Bizottságához. a DOKTORI eljárás során. benyújtandó anyagok (2008. december 3 tól)

A TTK Doktori és Habilitációs Bizottságához. a DOKTORI eljárás során. benyújtandó anyagok (2008. december 3 tól) a DOKTORI eljárás során DOKTORI CSELEKMÉNYEK i n d í t á s a a jelölt kérelme a doktori iskola vezetőjéhez a témavezető támogatásával az iskolavezető előterjesztése (javaslat szigorlati bizottságra, szigorlati

Részletesebben