B E S Z Á M O L Ó. Tiszalök város évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről. Száma: Jóváhagyom:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "B E S Z Á M O L Ó. Tiszalök város 2010. évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről. Száma: Jóváhagyom:"

Átírás

1 TISZAVASVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY TISZALÖK RENDŐRŐRS ALOSZTÁLY 4450 TISZALÖK, KOSSUTH ÚT 71. SZ. TEL: 42/ BM: 32/6243 Száma: Jóváhagyom: Dr. Balogh Barnabás r. alezredes Rendőrségi főtanácsos Kapitányságvezető B E S Z Á M O L Ó Tiszalök város évi közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről Készítette: Dankovics Tamás r.zls mb. őrsparancsnok

2 2 Tisztelt Képviselő Testület! Hölgyeim és Uraim! Kapitányságunk az elmúlt évben testületi ülésen számolt be a város év közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, mely beszámolót a testület egyhangúlag elfogadott. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság az elmúlt évben célul kitűzött és számára meghatározott - gazdasági nehézségek miatt az egész évet végigkísérő megszorító intézkedésekkel terhelt - feladatokat a lehetőségekhez mérten végrehajtotta. Tevékenységünket a Rendőrségről szóló XXXIV. évi törvény, a nyomozást felügyelő ügyészség és a felettes rendőri szerv utasításai, intézkedései alapján végeztük. Az állomány túlnyomó többsége becsülettel, tisztességgel, szakmai tudásának legjavát adva, olykor méltatlan körülmények között is helyt állt és vállalta a közrend-közbiztonság szolgálatát. A rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználásával egy elfogadható közbiztonság megteremtéséhez kívántunk hozzájárulni. A bűnözés terjedelme a lakosság számára határértéken van, vagy néha már elviselhetetlennek tartják, a rendőri szervek számára jelentős nehézséggel még kezelhető, de fenntartása pusztán a rendőrségtől már nem várható el. Bűnügyi, operatív helyzet : A Tiszalöki Rendőrőrs illetékességi területe kiterjed Tiszalök, Tiszaeszlár, Kisfástanya, Bashalom, valamint Szorgalmatos községek területére. Tiszalök városhoz tartozik egy igen nagy kiterjedésű üdülőtelep is, mely a szezonális időszakban több, nem helyi lakcímmel rendelkező lakost vonz. Az elmúlt évben az illetékességi területen tovább folytattuk a fokozott rendőri ellenőrzéseket és a lehetőségekhez mérten fokoztuk a rendőri jelenlétet, más rendőri szervtől érkező kollégák személyében, mivel bűnügyi szempontból a város továbbra is veszélyeztetett településnek minősül. A lakosság biztonságérzetének növelésére bevezetett közbiztonsági háló keretein belül nagyobb rendőri létszám jelent meg a településen és végzett ellenőrzéseket a közbiztonság növelése és a közrend fenntartása érdekében. Elmondható, hogy ennek eredményeképpen az év második felére enyhe mértékben csökkent a hatóság számára ismertté vált bűncselekmények száma.

3 3 Továbbra is a vagyonelleni bűncselekmények elkövetése a jellemző, ezek közül is főleg a lopás és a betöréses lopás. Illetékességi területünkön a szervezett bűnözés térhódítása nem jellemző. Mivel 2010-ben a Tiszavasvári Rendőrkapitányság állományába tartozó egyik tiszthelyettes és társai ellen akik között Tiszalöki lakosok is voltak - előzetes letartóztatás mellett eljárást indítottak kábítószer birtoklása miatt, ezért a kábítószer terjesztésének, fogyasztásának visszaszorítására kiemelt figyelmet fordítottunk. Tiszalök város területén a bűncselekmények számában az előző évi adatokhoz képest némi csökkenés tapasztalható. A következő táblázatban bemutatnám a bűncselekmények alakulását a év mutatóihoz viszonyítva. Tiszalök város közigazgatási területe bűnügyi helyzetének alakulása Bűnügyi mutató Ismertté vált bűncselekmények összesen Személyek javai elleni bűncselekmények száma: -lopások száma: betöréses lopások száma: rablás: - 3 -egyéb Közrend elleni bűncselekmények száma Garázdaság: 7 9 -egyéb Személy elleni bűncselekmények száma: Közlekedési bűncselekmények száma: Jármű ittas vezetése egyéb 11 7 Egyéb bűncselekmények száma: 3 2 A táblázat csak a jelentősebb bűncselekmény kategóriákat foglalja nevesítve magába és mint látható a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki a bűncselekmények legnagyobb hányadát.

4 4 A kategórián belül a lopások, betöréses lopások, illetve a rablások számának alakulását lehet nyomon követni. A lopások és betöréses lopások száma az előző évhez képest sajnálatosan nőtt. Elemezve az adatokat megállapítható, hogy sok esetben a sértettek nem megfelelően védik tulajdonukat, hiányoznak a jelző, riasztó rendszerek, illetve megfigyelhető a környezet közömbössége is. Látják, észlelik, de nem szólnak, nem értesítik a rendőrséget, így megadva a lehetőséget az elkövetőknek, hogy ne váljanak ismertté a hatóság előtt. A lopások jelentős részét az alkalmi lopások teszik ki mint például a kerékpár, mobiltelefon, pénztárca és táska lopás. Az állampolgárok figyelmetlensége, felelőtlensége elősegíti az alkalmi lopásokat, hiszen kerékpárjaikat lezáratlanul hagyják nyilvános helyen, mobiltelefonjaikat, táskáikat a szórakozó helyeken az asztalra kitéve őrizetlenül otthagyják, mintegy felkínálva azokat az elkövetőknek. Több esetben az elkövetők kihasználva, hogy a lakás tulajdonosa ugyan odahaza tartózkodott, de a kertben tevékenykedett, a nyitott kiskapun, illetve lakásajtón át bejutva tulajdonították el a sértettek készpénzét, értéktárgyait. Problémát jelent továbbra is az idős korúak sérelmére elkövetett trükkös lopások elkövetése. Az elkövetők az idősek hiszékenységét kihasználva bejutnak az ingatlanjaikra, és ott kifigyelve az értékek rejtekhelyeit az idősek figyelmét elvonva azt eltulajdonítják. Tipikus elkövetési magatartások amikor az elkövetők házalva árusítanak, vagy valamilyen közszolgáltató szakembereinek adják ki magukat. A betöréses lopások egyik jelentős részét a hétvégi ház feltörések, míg a másik részét a magánlakások, illetve az azokhoz tartozó melléképület feltörések teszik ki. Míg 2009 évben rablás bűncselekmény elkövetése nem vált ismertté, addig ben három ilyen cselekmény történt, mely kiemelt bűncselekménynek számít, igaz ebből kettőt a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetben követtek el. A személy elleni bűncselekmények számában csökkenés tapasztalható. A garázdaságokat vizsgálva megállapítható, hogy azok jelentős részét olyan személyek követték el, akik a cselekmény elkövetését megelőzően különböző szórakozó helyeken nagymértékben italoztak és időben is behatárolhatóak, mivel legtöbb esetben a hónap első napjában következnek be a rendszeresen kifizetett támogatásokat követően.

5 év első felében is már több olyan eset történt, amikor a szórakozóhelyen erősen ittas állapotba került személyek követtek el garázda jellegű cselekményeket, amelyek dolog ellen, illetve személy ellen is irányultak. Ilyen esetben a rendőrhatóság mindig vizsgálni fogja azt, hogy a leittasodás részeg állapot kialakulásában az adott italkimérő egység alkalmazottjának milyen felelőssége lehet. A felelősség egyértelművé válásakor feljelentéssel élünk a részeg embert kiszolgálóval szemben. A nyugalomra vágyó és törvénytisztelő lakosok érdekében továbbá is szükségesnek tartom Tiszalök településen a közterületi szeszesital fogyasztás visszaszorítása érdekében a tiltó önkormányzati rendelet alkalmazását, és az ilyen jellegű cselekmény kellő szankcionálását, mivel több alkalommal ez a bekövetkező bűncselekmény kiváltója. Szükségesnek tartom továbbá a közbiztonság fenntartása érdekében a szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartásának központi megállapítását, mely egyes településeken hatékonyan működik. A tapasztalat azt mutatatja, hogy a szórakozóhelyekben nagymértékben leittasodott hangoskodó vendégkör a közterületen gyakran rongálja a település értékeit, személy elleni bűncselekményeket követ el, zavarja a pihenni vágyó lakosok nyugalmát. A közlekedési bűncselekmények közül a járművezetés ittas állapotban bűncselekmények száma 8-ról 13 ra nőtt. Ez nem azt jelenti, hogy csak ennyien ültek volna ittasan a volán mögé. Az ismertté vált bűncselekményekből a Tiszalök Rendőrőrsön szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak évben 70, míg évben 86 esetben folytatták le a nyomozást. Az alábbi táblázatban a két év Tiszalöki mutatóit hasonlítottam össze. Körzeti megbízottak: Nyomozás kezdeményezés: eredményes nyomozás befejezés: eredménytelen nyomozás befejezés: Nyomozás eredményességi mutató: 22,95% 51,16% Ennek tükrében az ismertté vált bűncselekmények megoszlása, valamint az eredményességi mutatók az alábbiak szerint alakultak:

6 6 A nyomozás eredményességi mutató az a viszonyszám, ami azt mutatja, hogy a kezdeményezett eljárásokból hány ügyben volt eredményes az eljárás befejezése ben a nyomozás eredményességi mutató- a körzeti megbízottak nyomozásai során - 22,95%, míg 2010-ben 51,16%. Ez az eredmény a korábbi évhez képest jelentős eredményességi mutatót jelez, de továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni a bűnmegelőzésre, mely feladatban a polgárőrség bűnmegelőző szerepét tovább kell erősíteni. Az elért eredményeket kérem annak a tükrében nézzék, hogy a körzeti megbízottaknak a bűnügyek feldolgozásán kívül sok egyéb szerteágazó feladata is van. Közlekedési helyzet : A Tiszalök területén történt közlekedési balesetek száma: Halálos: Súlyos: Könnyű: Anyagi Összesen: A táblázat adatait elemezve megállapítható, hogy 2010 évben az előző évihez képest csökkent a balesetek száma. Az nagyon fontos, hogy 2010-ben halálos közlekedési baleset nem történt Tiszalök területén. A közlekedési balesetek legfőbb oka, hogy a járművezetők figyelmetlenül és nem az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekednek, valamint, hogy sok esetben nem tartják be elsőbbség és előzésre vonatkozó szabályokat. A magas baleseti szám csökkentése érdekében a közlekedési ellenőrzések során fokozni kell az agresszív, szabályokat semmibe vevő személyek kiszűrését a forgalomból. Ennek érdekében szinte havi rendszerességgel végeztünk sebességmérést Tiszalök belterületén. A rendszeresebbé vált rendőri jelenlétnek köszönhetően egyre kevesebb személlyel szemben kellett különböző szankciót (helyszíni pénzbírságot, szabálysértési feljelentést) alkalmazni. Igaz vannak olyan személyek, akik a

7 7 többszöri szankciók alkalmazását követően sem hajlandók betartani az új forgalmi rendből adódó közlekedési szabályokat. A közigazgatási eljárás alá tartozó szabálysértések elkövetőivel szemben több esetben alkalmaztunk ennek megfelelő szankciót. Közbiztonsági helyzet : A bűnügyi és közrendvédelmi tevékenységet talán nem is lehet kettéválasztani, mivel mindkét terület jelentős hatást gyakorol egy adott terület közrend- és közbiztonsági helyzetének alakulására, de egymással is szoros kölcsönhatásban van. A közrendvédelmi tevékenységek közül csak a legfontosabb elemeket emelném ki. - Kényszerintézkedések száma : ben 141 fővel szemben alkalmaztunk kényszerintézkedést /elfogás, előállítás/ 2009-ben ez az adat 42 fő volt! - Szabálysértési feljelentések száma: ben 398 fővel szemben tettünk szabálysértési feljelentést, míg ban 75 fővel szemben, természetesen ez az adat tartalmazza a közigazgatási eljárás hatálya alá eső feljelentéseket is. - Helyszíni pénzbírság: ben 368 fővel szemben Ft., míg 2009-ben 451 fővel szemben, Ft értékben szabtunk ki különböző szabálysértések elkövetése miatt helyszíni pénzbírságot. Az eredményeket értékelve megállapítható, hogy a kényszerintézkedések száma jelentősen növekedett, ez köszönhető a tavaly életbe lépett Sztv. módosításai miatt. Csökkent a helyszíni bírságolt személyek száma, viszont a szabálysértési feljelentések száma jelentősen nőtt. Az intézkedő rendőrnek egyre több korábban szabálysértésnek minősített cselekmény vonatkozásában szűnt meg a mérlegelési lehetősége. Mindezen cselekményeket a jogalkotó közigazgatási eljárás körébe utalta - a szabálysértések köréből elvonta - meghatározott fix szankciórendszerrel ellátva.

8 8 A parancsnokok eligazításaik során a folyamatos, aktív rendőri munkát várják el, melynek fő célja, hogy törvénysértés mellett intézkedés nélkül ne menjen el rendőr. Azt azonban mindenképp szeretnénk elérni, hogy az állampolgárok a rendőrben ne a büntetni akaró, hanem a munkáját végző és értő szakembert lássák. Főleg a súlyozott feladatokban várjuk el a gyors és szakszerű rendőri tevékenységet. Egy modern rendőrségnél a reagáló képesség az, amelyet megkövetelhet minden tisztességes, becsületes állampolgár és elvárhatja, hogy a bejelentés megtételétől pár perc múlva segítséget kapjon. A jelenlegi létszámhelyzetet figyelembe véve ez percre tehető. Az állampolgárokban egyre jobban tudatosul az, hogy a problémáikkal bátran fordulhatnak a rendőrőrs munkatársaikhoz, akik felvilágosítást és tájékoztatást adnak részükre, még a rendőrség hatáskörébe nem tartozó problémákkal kapcsolatban is, így az illetékes hatósághoz tudnak fordulni gondjaikkal. Több esetben tapasztaltuk, hogy egy-egy bűncselekmény elkövetése kapcsán, az azt észlelők passzívak maradnak, még abban az esetben sem nyilatkoznak az általuk látottakról, ha a rendőr hozzájuk fordul. Nem segítik a rendőrség munkáját, mert nem vállalják fel a tanúskodással és az esetleges bírósági tárgyalásokon történő megjelenéssel járó procedúrát, még abban az esetben sem, ha ezzel a szomszédjuk ügyét segítenék elő, ezzel megnehezítve és hátráltatva a mi eredményes munkavégzésünket. A rendőrök által foganatosított intézkedések minden esetben kultúráltak, és szakszerűek voltak. Személyi-, anyagi-, technikai feltételek: A Tiszalöki Rendőrőrs állománya 2010 év végére 9 fő hivatásos és 1 fő közalkalmazottból állt, melyből 5 fő kmb-i beosztásban, 2 fő járőrvezetői, 1 fő járőri beosztásban volt. Az őrs meg van erősítve 1 fő kutyavezető járőrrel is, és a részére kiadott Lovag nevű szolgálati kutyával, melynek elhelyezése a kutyavezető lakhelyén van megoldva az előírt körülmények között. A létszám hiány a Tiszalöki Rendőrőrsöt elsősorban járőri beosztás szinten érinti a legjobban, mivel a közbiztonság és a közrend védelmét hatékonyabban lehetne ellátni több járőrpárral, valamint a szolgálattervezés során törekedünk a területen a folyamatos, napi 24 órás szolgálat szervezésére, de ez nem minden esetben megoldott.

9 9 A körzeti megbízottak mindannyian elvégezték az ehhez a beosztáshoz szükséges szaktanfolyamot. Jelenleg 9 fő teljesít szolgálatot a rendőrőrsön. Az elvándorlásokat megakadályozni nem, csupán késleltetni tudjuk, de jelenleg egy fő sem kérte az áthelyezését másik kapitánysághoz, ez véleményem szerint köszönhető annak, hogy valamilyen módon kötődnek a környezetükhöz és a közelben telepedtek le illetve kívánnak letelepedni. A évben az állomány az elvárható feladatait megfelelő szinten hajtotta végre. Az értékelt év második felében a lakosság véleménye és biztonság érzete, valamint a rendőrségbe vetett bizalma nőtt és pozitívan változott, mely köszönhető a sorozatos vagyon elleni bűncselekményeket elkövető személyek elzárásának. Jelenleg 9 fő teljesít szolgálatot a rendőrőrsön. Az őrs épülete önkormányzati tulajdonú. Az épület alapvetően megfelel a rendeltetési céljának, azonban az épület állaga egyre rosszabb, az felújításra szorulna, minimálisan belső festés elengedhetetlen lenne. Az őrs technikai ellátottsága megfelelő, a szolgálat ellátásához szükséges valamennyi eszközzel (személygépkocsi, híradó- és informatikai berendezések) rendelkezünk. Egyéb tevékenység A bűncselekmények számában mutatkozó kis mértékű csökkenés ellenére, továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni a bűnmegelőzésre. A bűnmegelőzés legfontosabb kategóriái a gyermek- és fiatalkori bűnözés csökkentése, a családon belüli erőszak -, az áldozattá válás-, a bűnismétlés megelőzése. A hatékony bűnmegelőzés megvalósítása komplex társadalmi fellépést igényel, így az nem csak a rendőrség feladata. Ebben k érem elsősorban az önkormányzat segítségét. A Tiszalök Város Szociális Szolgáltató Központjával októbere óta szoros az együttműködésünk, az ekkor megkötött együttműködési megállapodásban foglaltakat mind két fél maradéktalanul végrehajtja. A jelzőrendszer esetmegbeszélésen jelen vagyunk.

10 ben az Iskola rendőre program keretén belül folyamatosan kapcsolatban vagyunk az általános iskolák vezetőivel és pedagógusaival, a gyermekek közlekedésbiztonságának a növelése és a bűncselekmények megelőzésére irányuló oktatásokat szervezünk, melyet felkészült kollégák tartanak, akik D-A- D-A képesítéssel is rendelkeznek. A Tiszalök városban működő polgárőr egyesülettel a jó kapcsolatot tovább kell építeni, erősíteni ben nagy segítséget nyújtottak több rendezvény zavartalan lebonyolításában. A létszámhelyzetünket figyelembe véve nélkülük nem tudtuk volna a városi rendezvényeket megfelelően biztosítani. Ez úton is szeretném megköszönni áldozatkész munkájukat. Az évek óta tartó gazdasági megszorítások ellenére a fő feladatainkat teljesíteni kell, a szolgálat ellátása nem szenvedhet csorbát. A bűnözés döntő részben helyi probléma, amely megelőzést, helyi stratégia kidolgozását és végrehajtását igényli, ennek érdekében az alábbi céljainkat kívánjuk megvalósítani : Az élet védelmének, a vagyon biztonságának megtartásához olyan közösségi rendőri tevékenységgel járulunk hozzá, melynek középpontjában az emberi jogok tiszteletbetartása, a civil közösségekkel kialakított partneri viszony, a legfontosabb. Hatékonyabb feladat végrehajtás. Az államigazgatás különböző szerveivel, társadalmi szervezetekkel való együttműködés szélesítése. A lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása. Nagyobb figyelmet kell fordítani a sértetté válást elősegítő tényezők felismerésére, és el kell érni, hogy a lakosság bűnözés érintettsége alacsony szinten maradjon. Jogszabályok által biztosított jogi lehetőségek maximális kihasználása, alkalmazása a bűnözés visszaszorítása érdekében. Egyik fő cél, hogy egyetlen jogsértés se maradjon következmények nélkül, a társadalmi normákat semmibe vevő személyekkel szemben a legszigorúbb fellépést kell alkalmazni a jogszabályi kereteken belül.

11 11 Tisztelt Képviselő Testület! Beszámolómmal azt szerettem volna elérni, hogy Önök, ha nem is teljes mértékben, de minél szélesebb körben ismerjék meg gondjainkat, eredményeinket. Tájékoztathatom Önöket, hogy az elmúlt évben elért eredmények megtartása, illetve a bűncselekmények visszaszorítása az önkormányzatok segítsége nélkül nagyon nehezen valósítható meg. Ezúton szeretnénk megköszönni a képviselő testület évben nyújtott támogatását, hogy 1 fő leírót biztosított, aki nagy mértékben megkönnyítette, meggyorsította munkánkat. Sajnos az idei évben a közmunka program támogatottságának hiánya miatt ezt az egy főt biztosítani számunkra nem tudták. Kérem Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a beszámolóm tanulmányozása után az abban foglaltakkal kapcsolatban tegyenek fel kérdéseket, hozzászólásukkal, észrevételeikkel segítsék munkámat. Kérem, beszámolómat fogadják el. Tiszalök, február 14. Dankovics Tamás r.zls mb. őrsparancsnok

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció

Monostorpályi Község Önkormányzata. Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció Monostorpályi Község Önkormányzata Közbiztonsági és Bűnmegelőzési koncepció 2012 2015 I. Bevezetés I.1. A koncepció célja: a Monostorpályi Község közbiztonsági és bűnmegelőzési filozófiájának megfogalmazása,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/205- /2013. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ. Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrs 2011-ben végzett tevékenységéről Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Vízirendészeti Rendőrőrs Szeged 6720 Szeged, Tisza Lajos körút 2-4. Tel: 62/420-528 IRM Tel: 33-14-97 Szám: SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL S Z E

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/910-1/2011.ált. B E S Z Á M O L Ó a Makói

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Debrecen Megyei Jogú Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról

BESZÁMOLÓ. Debrecen Megyei Jogú Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról BESZÁMOLÓ Debrecen Megyei Jogú Város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról Debreceni Rendőrkapitányság Vezetője 4024 Debrecen,

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. a Monori Rendőrkapitányság 2015. évi bűnügyi és közbiztonsági tevékenységéről. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13050/427- /2016.ált. Jóváhagyom: Dr. Mihály István r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos megyei főkapitány B E S Z Á M O L Ó

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 3028/2012.ált. BESZÁMOLÓ A közrend és

Részletesebben

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ORDACSEHI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 60.002-6/2015. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 24. napján tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Az előterjesztést készítette: Gállné

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Marcali Város 2015. évi közrend, közbiztonsági helyzetéről.

B E S Z Á M O L Ó Marcali Város 2015. évi közrend, közbiztonsági helyzetéről. RENDŐRKAPITÁNYSÁG MARCALI Ügyszám: 14040/1116-1/2016.ált. Hiv. szám: 1254-1/2016. Tárgy: Beszámoló Marcali Város 2015. évi közbiztonsági helyzetéről. Üi: Bene Zsolt r. alezredes B E S Z Á M O L Ó Marcali

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: 169- /2007. E L Ő T E R J E SZ T É S a Képviselő-testület 2007. március 29-i ülésére

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2015. május

Részletesebben

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1.

Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1-12/2013/JT. 108/2013. (V.30.) sz. határozat 112-122/2013. (V.30.) sz. határozat 123-125/2013. (VI.4.) sz. határozat 130-141/2013. (VI.4.)

Részletesebben

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG GÁRDONY RENDŐRKAPITÁNY 2483 Gárdony, Szabadság u. 40. Tel./fax: 22/355-338, BM-tel.: 22/5614, BM fax: 22/5642 E-mail: sagij@fejer.police.hu Szám: 07060/ /2011. Ált. Tartalomjegyzék

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására!

ALPOLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ALPOLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a 2013. május 29-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A SZEGEDI RENDŐRŐRS 2009. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A SZEGEDI RENDŐRŐRS 2009. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám:16322/5-3/2010/ált. TISZAI VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VÍZIRENDÉSZETI RENDŐRŐRS SZEGED Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4. SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK! S Z E G E D

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. március 26-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről

Beszámoló. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Szent-Királyi László tűzoltó alezredes Beszámoló a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. évi tevékenységéről

ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Biatorbágyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. évi tevékenységéről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Biatorbágyi

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Szöveges beszámoló a Rendészeti Biztonsági Szolgálat 2005. évi pénzügyi-gazdálkodási tevékenységéről

Szöveges beszámoló a Rendészeti Biztonsági Szolgálat 2005. évi pénzügyi-gazdálkodási tevékenységéről Szöveges beszámoló a Rendészeti Biztonsági Szolgálat 2005. évi pénzügyi-gazdálkodási tevékenységéről 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az ellátott tevékenységi kör, az év során teljesült feladatok, a szakmai

Részletesebben

Idősek Klubja Szakmai Programja

Idősek Klubja Szakmai Programja Városi Gondozási Központ 9970 Szentgotthárd Arany János u. 1. Idősek Klubja Szakmai Programja 2013. 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Városi Gondozási Központ bemutatása A Városi Gondozási Központ, mint integrált

Részletesebben

Beszámoló a Háziorvosi munkáról és Kisbajcs község egészségügyi helyzetéről

Beszámoló a Háziorvosi munkáról és Kisbajcs község egészségügyi helyzetéről Beszámoló a Háziorvosi munkáról és Kisbajcs község egészségügyi helyzetéről A háziorvosi ellátás körzete Kisbajcs, Nagybajcs, Vámosszabadi és Vének községeket foglalja magába. Az ellátást 3 fő végzi: -

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. www.vtpe.hu info@vtpe.hu 06-30-758-5420 Tárgy: VTPE 2011. október havi beszámoló Ügyintéző: Suskovics Zoltán Tel.: 06-30-660-9931 E-mail: vtpe.alelnok@gmail.com

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról 3. Napirend BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács község önállóan működő kistelepülés, az állandó lakosok száma 778 fő. Az elmúlt évben a

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. december 11-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. december 11-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk Község Képviselő-testületének 2013. december 11-én 16,00 órakor tartott rendes üléséről. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Bagladi Róbert polgármester,

Részletesebben

B e s z á m o l ó. a Polgármesteri Hivatal 2004. évi ellenőrzési tevékenységéről

B e s z á m o l ó. a Polgármesteri Hivatal 2004. évi ellenőrzési tevékenységéről Martfű Város Jegyzőjétől B e s z á m o l ó a Polgármesteri Hivatal 2004. évi ellenőrzési tevékenységéről A Polgármesteri Hivatal ellenőrzési tevékenysége a következő területekre terjed ki: - pénzügyi,

Részletesebben

működéséről 2012. évi. Az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezete A Pest Megyei Polgárőr Szövetség tagszervezete

működéséről 2012. évi. Az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezete A Pest Megyei Polgárőr Szövetség tagszervezete Regionális Szt. György. Polgárőr Egyesület 2164,Váchartyán, Fő u. 55. 2012. évi. S Z A K M A I B E S Z Á M O L Ó a Regionális Szt. György Polgárőr Egyesület működéséről Az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezete

Részletesebben

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31.

Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31. Vértes Volán Zrt. beszámolója a társaság Komárom Város 2013. évi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozóan Tatabánya, 2014. március 31. Németh Tamás vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló,

Részletesebben

4450 Tiszalök, Kossuth út 71 Tel : BM :

4450 Tiszalök, Kossuth út 71 Tel : BM : T ISZAVASVÁRI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY T ISZALÖK RENDŐRŐRS ALOSZTÁLY 4450 Tiszalök, Kossuth út 71 Tel : 06-42-278-166 BM :03-32-62-43 nnagyzagnagyz@io.police.hu

Részletesebben

TELEHÁZ Nyírgelse SZOLGÁLTATÁSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

TELEHÁZ Nyírgelse SZOLGÁLTATÁSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT TELEHÁZ Nyírgelse SZOLGÁLTATÁSI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT TARTALOM I. FEJEZET - BEVEZETÉS II. FEJEZET - TELEHÁZ CÉLJA, SZELLEME, RENDELTETÉSE III. FEJEZET - SZERVEZETI JOGÁLLÁSA, ALAPADATAI IV. FEJEZET -

Részletesebben

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A JÁSZBERÉNYI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG TÁJÉKOZTATÓJA A GYÖNGYÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2013. április 25-én a Szajol község Önkormányzata Képviselő-testülete nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2013. április 25-én a Szajol község Önkormányzata Képviselő-testülete nyilvános ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. április 25-én a Szajol község Önkormányzata Képviselő-testülete nyilvános ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal önkormányzati tanácskozó helyisége Jelen vannak:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

, ::/-;1. számú előterjesztés

, ::/-;1. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere, ::/-;1. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság 2012. évi tevékenységéről

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 28.-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Zirc közbiztonsági helyzetének javítási lehetőségeiről, figyelembe véve a megvalósított

Részletesebben

Beszámoló a Siófoki Rendőrkapitányság 2012. évi tevékenységéről

Beszámoló a Siófoki Rendőrkapitányság 2012. évi tevékenységéről SOMOGY MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG SIÓFOKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Siófok, Sió utca 12-20. Fax: 0684/519-150 Pf.:27 BM: 23/5256 E-mail : siofokrk@somogy.police.hu tel.: 84/519-150 BM: 23/5122 Ügyszám: 14060/225-1/2013.

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1 Központi Statisztikai Hivatal 2013. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek...

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. július 15-én megtartott üléséről

J e g y z ő k ö n y v. készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. július 15-én megtartott üléséről J e g y z ő k ö n y v készült a Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsának 2010. július 15-én megtartott üléséről Jelen vannak: Papszt Lajos elnök Gyurákovics László Somogyvár alpolgármester

Részletesebben

Ecsegfalva Község Önkormányzatának. Képviselő - testülete. részére BESZÁMOLÓ

Ecsegfalva Község Önkormányzatának. Képviselő - testülete. részére BESZÁMOLÓ SZEGHALOM KISTÉRSÉG EGYSÉGES SZOCIÁLIS és GYERMEKJÓLÉTI INTÉZMÉNY 5510 Dévaványa, Jéggyár u 47 ISO 9001 ~r~ Ecsegfalva Község Önkormányzatának Képviselő - testülete részére BESZÁMOLÓ a Szeghalom Kistérség

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2015. június 25-én 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2015. június 25-én 14.00 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város Polgármestere

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. : 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. március 29-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét

Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. március 29-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 58 KAPUVÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 4/2010. T A R T A L M A Z Z A Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. március 29-i nyílt ülésének jegyzőkönyvét 34/2010. (III. 29.) ÖKT.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2003. október l-jén megtartott soros ülésén a Riasztási Központ tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester Csányi

Részletesebben

SZOCIÁLIS TÁMOGATÓ, CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT H Á Z I R E N D

SZOCIÁLIS TÁMOGATÓ, CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT H Á Z I R E N D SZOCIÁLIS TÁMOGATÓ, CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT H Á Z I R E N D Érvényes: 2012. augusztus 01-től Készítette:... jóváhagyta intézményvezető SZOCIÁLIS TÁMOGATÓ, CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI

Részletesebben

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása

VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége. fejezet. 2009. évi költségvetésének. végrehajtása A VIII. Magyar Köztársaság Ügyészsége fejezet 2009. évi költségvetésének végrehajtása Budapest, 2010. május hó 1 A Legfőbb Ügyészség irányítása alá az 5 fellebbviteli főügyészség mellett 21 főügyészség

Részletesebben

Tárgy: 2010. évi beszámoló szöveges értékelése

Tárgy: 2010. évi beszámoló szöveges értékelése T é t V á r o s Polgármesteri Hivatala Tét, Fő u. 88. 9100-H Levelezési cím: Tét, Pf.: 24 9100-H Tel./Fax: 96/461-134; 461-193; 561-093 e-mail cím: titkarsag@tet.hu Tárgy: 2010. évi beszámoló szöveges

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Jegyzője 8693 Lengyeltóti, Zrinyi u.2. Ügyiratszám: 3095- /2011. E l ő t e r j e s z t é s Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 21-én tartandó ülésére Napirend:

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. B E S Z Á M O L Ó a polgárőrség 2009. évi tevékenységéről az OPSZ 2010. évi Közgyűlésére ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: Internet: E-mail: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 www.opsz.hu kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva a Közgyűlés KGY/5/2010. sz. határozatával.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2002. március 28-án megtartott soros ülésén a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakiskola aulájában. Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

Előterjesztő: Juhász Péter jegyző

Előterjesztő: Juhász Péter jegyző Monostorpályi Község Önkormányzatának gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának átfogó értékelése. 4.napirendi ponthoz Előterjesztés a 2012. május 17. -i Képviselő Testületi ülésre. Előterjesztő:

Részletesebben

Sopron Megyei Jogú Város

Sopron Megyei Jogú Város A /2015.( ) Kgy. határozat melléklete (Az I. határozati javaslat melléklete) Sopron Megyei Jogú Város Szociális Szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2015. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A város általános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység átfogó értékelése.

E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység átfogó értékelése. 9. NAPIREND Ügyiratszám: 4/ 1637/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenység

Részletesebben

Nevelési program 2013. Makó

Nevelési program 2013. Makó 2013. Nevelési program Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Tagintézménye Makó Tartalom Bevezető A pedagógiai program

Részletesebben

TÁRGYSOROZAT. 1) A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló rendelet felülvizsgálata, rendelet alkotása

TÁRGYSOROZAT. 1) A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló rendelet felülvizsgálata, rendelet alkotása Bököny Község Képviselő-testülete 2009. március 27-én tartott rendes üléséről 132-12/2009. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai (47-59/2009., 6-11/2009. R) TÁRGYSOROZAT 1) A szociális igazgatásról

Részletesebben

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kirendeltség-vezető H-2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út 1. *: 3100 Salgótarján, Pf.: 0 Tel: (36-35) 500-730

Részletesebben

PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8500 Pápa, Széchenyi u. 18. Tel/fax: 89/313-011 Szám: 19030/1935-1/2009.ált. 36. B E S Z Á M O L Ó Pápa Város Önkormányzati Képviselő-testületének ülésére 2 I. rész BEVEZETŐ A rendőrségről

Részletesebben

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról

Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96. (6) bekezdése

Részletesebben

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS

jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata Nagykáta Város Önkormányzata jegyzője polgármestere ELŐTERJESZTÉS Nagykáta Város Önkormányzata 2009. évi többször módosított 1/2009 (II.13.) költségvetési rendeletének végrehajtásáról

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5

Részletesebben

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése

I. Bevezetés. II. Közbiztonsági helyzet értékelése I. Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság célkitűzéseinek, útmutatásainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. www.pwc.com/hu Átláthatósági jelentés a 2015. június 30-án végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés...3 2. Jogi felépítés, tulajdonosi struktúra és a hálózat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. november 26-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs polgármester, Antal Erzsébet

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Összeállította: Lovász Beatrix igazgató Kisújszállás, 2013. március Módosítva: Kisújszállás, 2015. augusztus 24. Hatályos: 2015. szeptember 1. Tartalom Bevezetés... 4 I. Általános rendelkezések... 5 1.

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ a 2008. évi gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

ALPOLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ a 2008. évi gyermekvédelmi feladatok ellátásáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ a 2008. évi gyermekvédelmi feladatok ellátásáról Összeállította: Fatérné Rothbart Mária Gyámügyi Iroda, irodavezető Juhászné Végi Edit

Részletesebben

Biztonsági Terv. Club 202. (1116 Budapest, Fehérvári út 202.) Budapest, 2012.10.19. - 1 -

Biztonsági Terv. Club 202. (1116 Budapest, Fehérvári út 202.) Budapest, 2012.10.19. - 1 - Biztonsági Terv Club 202. (1116 Budapest, Fehérvári út 202.) Budapest, 2012.10.19. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános információk 2. A redndezvényhelyszín (szórakozóhely) üzemeltetését végző cég 3. A biztonságért

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békési Rendőrkapitányság Békés városában végzett 2013. évi tevékenységéről Előkészítette: Ladányi Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető Véleményező bizottság:

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 9/2016. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-én (kedd) a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 25-ei ülésének jegyzőkönyvéhez 53/2013.(IV.25.) sz. önk.hat. 11/2013.(IV.26.) rendelet A Fegyverneki Rendőrőrs 2012. évi

Részletesebben

9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig

9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig 9804 Jelentés az új Nemzeti Színház beruházásának vizsgálatáról 1. szakasz 1997. december 31-ig TARTALOMJEGYZÉK I. megállapítások, következtetések 1. Pénzügyi-gazdasági helyzet 2. A beruházás szervezése,

Részletesebben

CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT

CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, Fióka Család- és Gyermekjóléti Központ, Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája, Nappali Melegedő és Utcai Gondozó Szolgálat

Részletesebben

BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI TANSZÁK

BEVÁNDORLÁSI ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGI TANSZÁK Az alábbi témajegyzékek nem minden esetben címlistát jelölnek, hanem olyan témaköröket, amelyekhez kapcsolódóan kell a választott konzulens egyetértésével a szakdolgozat konkrét címét meghatározni! BEVÁNDORLÁSI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. MÁRCIUS 3-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Összefoglaló

A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása. Összefoglaló A 2010. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység Az intézmény neve: Egyenlő Bánásmód Hatóság Törzskönyvi azonosítószáma: 598196 Honlapok címe: www.egyenlobanasmod.hu; www.antidiszko.hu

Részletesebben

Kincset ér TÉMAKIJELÖLÉSEK ÉVFOLYAMOKRA

Kincset ér TÉMAKIJELÖLÉSEK ÉVFOLYAMOKRA Program címe: Kincset ér Tanúsítvány száma: 7/2015. Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. augusztus 18. Kérelmező neve: Komárom Város Önkormányzata Program rövid leírása A program komplex, minden általános

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

BELÜGYMINISZTERI PARANCS

BELÜGYMINISZTERI PARANCS 5 2/ 1 9 9 0 B M u t. BELÜGYMINISZTÉRIUM SZIGORÚAN TITKOS! 10-21/1/A/1969. 01sz. példány H K 0 1 7 / 7 0 M i n. u t. 01/1969. számú BELÜGYMINISZTERI PARANCS VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁSA Budapest, 1969. évi március

Részletesebben

2008. szeptember elsején a harmadik tanévet kezdtem meg vezetőként. Láttam, látom, melyek azok a területek, amelyek további fejlesztésre várnak.

2008. szeptember elsején a harmadik tanévet kezdtem meg vezetőként. Láttam, látom, melyek azok a területek, amelyek további fejlesztésre várnak. 1. Bevezető gondolatok Az oktatás, a tudás szerepe a társadalom minden területén egyre nagyobb jelentőségű, az országok közötti versenyt is eldöntheti a tudásképesség. Különösen felértékelődik ez a digitális,

Részletesebben

TERVEZET DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÉPTÁVÚ IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA

TERVEZET DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÉPTÁVÚ IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA TERVEZET DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÉPTÁVÚ IFJÚSÁGPOLITIKAI KONCEPCIÓJA 2005-2010 TARTALOM 1. Bevezető... 3. oldal 2. Az ifjúsági korosztály Dunaújvárosban... 5. oldal 3. Az önkormányzat ifjúsági

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag)

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag) 1 (Tervezett verzió!) PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁS TERVEZÉSI KONCEPCIÓJA (2015. január 01-2016. december 31. közötti időszakra vonatkozólag) Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 267/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. december 7-i ülésére Tárgy: Közérdekűvé nyilvánítási kérelem Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről.

Tárgy: A sajókazai Nappali Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat beszámolója 2013. évben végzett tevékenységéről. ELŐTERJESZTÉS VADNA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. JÚNIUS 17-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1505-2/2014. MELLÉKLETEK SZÁMA: 2 DB I. N API R E N D Tárgy: A sajókazai Nappali

Részletesebben

Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014.

Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014. Abony Város Önkormányzatának gazdasági programja 2010-2014. Bevezető A 2005. évi XCII. törvény 3. -a módosította a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91.. (6)-(7) bekezdéseit az alábbiak

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Csongrád megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 4 Beruházás...

Részletesebben

*:7100 Szekszárd, Várköz 4. Pf:124 Tel: 74/501-100 BM: 23/36-10 Fax:23/36-90 ::pilisig@tolna.police.hu. Beszámoló. Szekszárd 2015.

*:7100 Szekszárd, Várköz 4. Pf:124 Tel: 74/501-100 BM: 23/36-10 Fax:23/36-90 ::pilisig@tolna.police.hu. Beszámoló. Szekszárd 2015. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD *:7100 Szekszárd, Várköz 4. Pf:124 Tel: 74/501-100 BM: 23/36-10 Fax:23/36-90 ::pilisig@tolna.police.hu Szám: 17010/ 360-9/2015. ált. A rendőrkapitány vagy kijelölt helyettese

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

Javaslat a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2011. évi ellátásáról szóló átfogó értékelés elfogadására

Javaslat a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2011. évi ellátásáról szóló átfogó értékelés elfogadására Javaslat a helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2011. évi ellátásáról szóló átfogó értékelés elfogadására Ózd, 2012. május 17. Előterjesztő : Ózd Város Önkormányzatának Jegyzője

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes. Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-23618-2/2008. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata Mell.:

Részletesebben

K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN

K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata K Ö Z B I Z T O N S Á G I C E N T R U M PÉCS BELVÁROSÁBAN MODELLPROJEKT AZ IRM KÖZRENDVÉDELEM I/3. PÁLYÁZATI FELHÍVÁSRA KOMPLEX MEGELŐZÉSI ÉS ÁLDOZATVÉDELMI PROGRAMOK

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Csanádpalota Város Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Csanádpalota Város Önkormányzata 2013-2018 Türr István Képző és Kutató Intézet

Részletesebben

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT.

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. Háromnegyedéves beszámoló 2014. év 1.oldal I. Összefoglaló a 2014. év I-III. negyedéves beszámolójáról Társaság neve: Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. Székhelye:

Részletesebben

Rákosmente szolgálatában gépkocsi feltörésre

Rákosmente szolgálatában gépkocsi feltörésre Rákosmente szolgálatában Az elmúlt héten lakossági együttműködéssel sikerült elfogni a 505.utcájában egy gépkocsi feltörésre szakosodott bűnelkövetőt. A 28éves, X. kerületi állandó lakóhellyel rendelkező

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01. 2011/18. szám Budapest, 2011. december 01. Szám: 35425/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 23/2011. (XI. 25.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bükkszék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én, 17.00 órakor tartott falugyűlésén és közmeghallgatásán Jelen vannak: Zagyva Ferencné polgármester

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzata tanyagondnoki szolgálatának szakmai programja (3.mód.)

Kerekegyháza Város Önkormányzata tanyagondnoki szolgálatának szakmai programja (3.mód.) Kerekegyháza Város Önkormányzata tanyagondnoki szolgálatának szakmai programja (3.mód.) Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai

Részletesebben