ÓBUDAI EGYETEM. Bérleményi Tagkollégium, ELTE Nagytétényi úti Kollégium Hallgatói Önkormányzat. NUK-TKollHÖK elnök.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÓBUDAI EGYETEM. Bérleményi Tagkollégium, ELTE Nagytétényi úti Kollégium Hallgatói Önkormányzat. NUK-TKollHÖK elnök. toth.balazs@hok.bmf."

Átírás

1 Összeállította: Tóth Balázs NUK-TKollHÖK elnök

2 A TTNY napok a Nagytétényi úti Kollégium legnagyobb és legnevesebb rendezvénye. Minden kollégista, legyen az OE-s, ELTE-s, BME-s, várva várja ezt a pár napot, hiszen mindenek felett a jókedvről, barátságokról, kitartásról, csapatszellemről, és az esti mulatozásról szólnak. Mi is, mint Óbudai egyetemisták, itt a Nagytétényi úti Kollégiumban már hetekkel a rendezvény eljövetele előtt lázasan dolgoztuk egy csapaton, mely méltó az Óbudai Egyetemet képviselni és a Bánkishokk csapatnevet viselni. A Bánkishokk csapata hagyományőrzően immáron sokadik alkalommal nevezett a TTNY napokra, és így oszlopos tagja lett a rendezvényeknek.

3 Előfeladatok: A csapatoknak a nevezéshez különböző kreatív, vicces előfeladatokat kellett teljesítenie. Gépészmérnökökhöz, menedzserekhez mérten az álomkollégium megtervezése és ezen terv alapján a makett elkészítése természetesen nem okozott problémát és második helyezést értük el.

4 Majd ezt követően egy Forma 1-es autó megépítése volt a feladatunk. Az előző évek tapasztalati alapján, egy már szinte kész kis autót (pedálos gyermek kisautót) szereztünk, hiszen ha mi barkácsoltunk volna össze egyet, akkor nagyobb lett volna az esély, hogy nem bírja ki a futamot és valamelyik illesztés, csavarozás elenged, így a befektetett munka kárba megy. Ezért idén a designra fektettünk nagy hangsúlyt. Autónk gyors és egyben esztétikus lett, a lehető legoptimálisabb energia-befektetéssel. Szerdán jött el a nagy nap, mikor a gépet terepre kellett vinnünk és megmutatni mit is tud. A feladat a következő volt: induláskor tankolni(sörrel), majd az autót a kollégium udvarának egyik végéből a másikra kellett eltolni, ahol energiaital várta a kocsi hajtókat, utána irány vissza a start felé. A cél: minél kevesebb idő alatt megtenni a távot. Ismételten a második helyet hoztuk el.

5 Sor- és állomásos versenyek: Kedden került sor a főzőversenyre is, melyről a csapatunk lemaradt. Ténybeli tévedésben voltunk, pontosabban nem is tudtunk róla, hogy délelőtt 10:30- kor át lehet venni az utalványokat és 13:00- ig az ételeket le kellett adni. A csapatkapitány próbált alkut kötni a szervezőkkel, tekintettel a jó viszonyra és a sok segítségre amit a OE kollégistáktól kaptak, de sajnos nem lehet megvesztegetni őket, pedig a tervünk tökéletes volt. (Kollégium büféjében egy menü megvásárlása). Ezzel szemben a csapatunk a megvesztegetéssel minden állomáson sikerrel járt, cigi, sör, csoki :30 eligazítás volt a 14:00- kor kezdődő állomásos csapatversennyel kapcsolatban. Majd ezután azonnal összeszedtük a kollégiumban tartózkodó csapattagokat és elindultunk az első állomásunk felé. Elméleti feladat: gyufaáthelyezés, logikai kérdések Beugró játék és pozitúrák bemutatása (magasan nyertük, mint minden évben ) Sudoku, erőnléti feladat: összekarolva, minél több embernek kellett felállni egyszerre. Zenefelismerés: itt a lányok és zúzosabb zene esetén néhány fiú brillírozott. Szembekötősdi: bekötött szemmel végig kellett menni egy akadálypályán. Tapogatós: két csapattagot a szervezők beállítanak egy pozícióba, melyet két másik társának le kell utánoznia, úgy hogy végig be van kötve a szeme. Boom-beeng: körbeállunk, egymás után mondjuk a számokat és 5-tel osztható számnál azt kell mondani, hogy boom, és minden 7-tel osztható és 7-re végződő számnál azt, hogy beeng és a kör megfordul. Cél minél tovább eljutni a számolásban. Célbelövő: Airsoft fegyverrel távolban lévő poharakat, ping-pong labdákat kellett lelőni. Lépcsőfutás: a 10 emeletes kollégiumban a földszintről fel kell futni a 10. emeletre úgy, hogy minden második emeleten egy kisebb aperitifet kell elfogyasztani. Cél: a gyorsaság. (I. helyezés) Összességében a keddi csapatversenyt megnyertük, hisz a rutin meg az évek segítséget nyújtottak, tökéletes volt az összhang, a csapatszellem sem hiányzott. Aki részt vett az adott feladatban, maximálisan biztos volt magában és hozta a legjobb időt, a legtöbb pontot.

6 Szerdán került sor a sorversenyre. Nagy örömünkre az idő is kegyes volt hozzánk és így a kollégium sportpályája szolgálhatott a rendezvény helyszínéül, ahol a hangerőnket sem kellett visszafogni, ezenkívül a jókedv és versengés is előtört belőlünk. A csapat a keddi nap fáradalmai miatt kicsit nehézkesen tudott lábra állni. Kicsit késve bár, de törve nem, megmutattuk, hogy nem lehet minket legyőzni. Sorverseny feladatai: Maggyorsítás: 5 ember egyesével átfut a pálya másik végére, ott egy aperitifet megiszik, majd visszafut és jön a következő csapattag. Cél a leggyorsabb idő elérése. Vizes póló verseny: egy hölgy csapattag kimegy és egy 1,5 literes ásványvízzel leöntötték. (I. helyezés) Csókverseny: egy fiú csapattag hány puszit tud adni egyik lány csapattársának bármely testrészére egy perc alatt. Sörváltó: úgy gondolom, nem kell részletezni, melegben, tűző napon jól esett egy kis sör. Váltó: 10 ember egymás mögé áll és egy kekszet kell hátraadni, majd előre egy pez cukorkát. Óvást nyújtottunk be, mivel a feladat tájékoztatója nem volt pontos és így értékes másodperceket vesztett a csapat, melynek elutasítása után elkezdődtek a bekiabálások, nőtt a feszültség. Ruhakötél: Minél több olyan ruhát kellett összekötni, amely a csapattagokon volt. Máshonnan ruhát hozni tilos volt! Női ruhaneműkért pluszpontok kaphatók. Csapatunk kitett magáért és olyan ruhakötelet kötött, mely 4X átérte a sportpályát. A zsűri értékelésekor ismételten izzott a levegő, hiszen egy másik csapat is ugyanolyan hosszú ruhakötelet készített mint mi, de őket hozták ki győztesnek, miközben több ruhadarabjuk nem is volt összekötve, mert lejárt az idejük. Ezután kő-kövön nem maradt, felszívtuk magunkat, a következő versenyeket sorba nyertük és jöttek a bekiabálások is.

7 Kukac: 10 ember egymás mögé állt és mindenki kap valami fincsi innivalót, majd a sípszó után hátulról előre kellett kúszni a csapattársak lába alatt. Sajnos a szervezőknek hiába segédkeztünk és mondtuk, hogy aszfalton ez nem lesz jó, nem fogadták meg a tanácsunkat, így minden csapatban, nálunk is többen megsérültek. Szerencsére a kisebb felületi sérülések mellett, csak egy vágott seb keletkezett, melyet azonnal orvosoltunk. Kolibri: a nap legnehezebb feladata. 4 személy megfogja ötödik társukat (hónalj és a lábaknál, hassal a földnek), aki a szájába kap egy szívószálat. Így kell elfutni a pálya másik végére, ahol szívó szállal meg kell innia egy rövidet, majd visszacipelés a startvonalhoz, indulás ismételten pálya másik vége, ahol most 2dl bort kell meginnia, starthoz, vissza, 2dl sör és visszafutás a starthoz. Cél: a leggyorsabb idő elérése. Természetesen fölényesen nyertük ezt a számot is.

8 Finálé: Erre szerda 17:00- kor került sor, amikor már a sorversenynek vége volt, és mindenkinek volt körülbelül fél órája regenerálódni. A finálé a zsűri bemutatásával kezdődött, majd szinte azonnal meg is kaptuk az első feladatunkat. Nekünk is be kellett mutatkozni a zsűrinek, mely keretén belül el kellett énekelni a csapatindulónkat, és be kellett mutatni a csapatzászlónkat. A soron következő megmérettetés: két liter bort kellett a csapatnak minél hamarabb elfogyasztania. A megszokott mínusz pont illette az Óbudai Egyetem csapatát, amiért voltunk olyan találékonyak, hogy szereztünk gyorsan műanyag poharakat, szétöntöttük, így természetesen gyorsabban meg tudtuk inni, mint a többi csapat. Szintén nem tetszett, hogy leleményességünk miatt kaptunk pontlevonást és ismételten a jól megszokott bekiabálások elkezdődtek. Ezek után minden szabályra, mely nem tiltó, de nem is engedő, felhívtuk a zsűri figyelmét és így természetesen rendszeressé vált a mínusz pontot a csapatnak bekiabálás és a zsűri kénytelen volt elfogadni az első hibája miatt (így húzzon ujjat bárki is az Óbudai Egyetemistákkal):D:D. Következő feladatok: karaoke, melyben egyik lány csapattársunk nagyon nagyot alkotott és a szám végére az egész csapat együtt énekelte vele a Ezután jött a táncverseny. A zsűri szubjektivitásán múlt a sorrend eldöntése, így tudtuk, mindenképpen nekik kell táncolni. Többféle stílusú zenét játszottak, melyre mindig a stílusnak megfelelően kellett táncolni. Sajnos pontos eredményt nem mondtak, de bizonyosan felfigyeltek a Bánkishokk csapatának párosára. Még az egyetlen női zsűritagot is felkérte egy bátor csapattársunk. Ezután keményebb feladatok vártak a csapatra. Először is egy sportos feladat következett, melynél nem ártott, ha a csapattag még bír inni egy kis aperitifet. 10 guggolás után kellet innia egy rövidet, 20 felülés után 2 dl bor, 20 karhajlítás után 2 dl sört. Ebben a versenyszámban is kiválóan teljesítettünk és meghódítottuk az I. helyet. A finálé utolsó kihívásként egy telefonszám megivása volt egy merész csapattársunk feladata. Minden számhoz van rendelve egy bizonyos ital. Egy zsűritagot választanak és az telefonszámát a versenyző elé téve, minél kevesebb idő alatt meg kell innia a tizenegy vegyesen alkoholos és üdítős rövideket. A csapatok elég nehezen,lassan és küszködve itták meg, míg sorra nem került a Bánkishokk versenyzője. Mindenidők legjobb rekordjával 16,7 mp alatt legurította a 11 rövidet és így toronymagasan nyertük ezt a versenyszámot is.

9 Győzelem: A sok erőfeszítés és kitartó csapatjáték után, nagy izgalom következett, a VÉGEREDMÉNY kihirdetése. A csapatok nagy feszültséggel várták, hogy a zsűri döntést hozzon a három nap alatt elért teljesítményekről és kihirdesse a sorrendet. A várakozás ideje alatt a csapatok gratuláltak egymásnak a napok alatt elért bármilyen teljesítményhez és szinte barátokként várták a végeredményt. A zsűrinek adták a szót, akik gratuláltak a csapatnak, majd elhangzott a várva várt mondat: AZ ELSŐ HELYEZETT: A BÁNKISHOKK CSAPATA

10 Az aulában lévő nagy öröm után a kollégiumban Buffet tulajdonosa meghívta a Bánkishokk csapatát egy kis ünneplésre, ahol kisebb köszöntők és koccintások után a hangtechnika maximumra tekerésével elindult az igazi ünneplés. A három fárasztó, mámoros nap és este után, méltán megérdemelve a kitartásért, az Óbudai Egyetem kollégistái elvitték a kupát, melyhez ezen élménybeszámolóval is szeretnék gratulálni és biztatni a lakókat, hogy a továbbiakban is legyünk híresek a kitartásunkról, csapatszellemünkről és büszkén viseljük az Óbudai egyetemisták (Bánkisok) nevét. A következő képsorral szeretném lezárni a beszámolómat:

11

12 Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, ugyanilyen sikerekkel

European Accountancy Week

European Accountancy Week European Accountancy Week Riga, 2016. március 13. március 19. Edutus delegáció: Medve Ivett, Mónus Ádám, Korondy Tamás Felkészítő tanár: Dr. Melles Hagos Tewolde Tartalomjegyzék Előkészületek... 3 2016.

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata

A versenykiírás. IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata IV. Pikantó Lecsó- és Fröccs Fesztivál Tata 2 0 1 2. a u g u s z t u s 1 1. s z o m b a t A versenykiírás Az esemény célja a főzni szerető közösségek megmérettetése lecsófőző és ügyességi verseny keretében.

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

Bocuse d Or Hungary döntő 2016

Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Bocuse d Or Hungary döntő 2016 Versenyszabályzat Az alábbiakban a verseny hivatalos szabályai és előírásai olvashatók. Tudnivalók a Bocuse d Or Hungary döntőről 1 Tartalomjegyzék 2. A SZERVEZŐBIZOTTSÁG...3

Részletesebben

KEDVES DÖNTŐS CSAPATOK!

KEDVES DÖNTŐS CSAPATOK! KEDVES DÖNTŐS CSAPATOK! Ezúton is szeretettel gratulálunk eddigi teljesítményeitekhez, ami alapján jogot szereztetek az ODA 3.0 döntőjében való részvételre. A VERSENY HELYSZÍNE: Szent Margit Gimnázium,

Részletesebben

POP tanulmányi verseny 2011. (POPTV)

POP tanulmányi verseny 2011. (POPTV) POP tanulmányi verseny 2011. (POPTV) Segédlet a POP programban részt vevő diákok és tanárok részére Tartalom Mi a POPTV? Szabályok Ki vehet részt a versenyben? Milyen tudásra van szükség a sikeres szerepléshez?

Részletesebben

Marton Gergely: Eredményes litván Challenge

Marton Gergely: Eredményes litván Challenge Marton Gergely: Eredményes litván Challenge Az M-F Motorsport ifjú versenyzője, Marton Gergely az elmúlt hétvégén a Rallycross Challenge Europe versenysorozat idei harmadik fordulóján állt rajthoz, Vilkyciai

Részletesebben

ZÁNKA 2016. július 8.

ZÁNKA 2016. július 8. ORSZÁGOS RENDŐR MIX STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG ZÁNKA 2016. július 8. V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny célja: - a Rendőrségi Országos Mix Strandröplabda Bajnokság 2016. évi helyezéseinek eldöntése, - versenyzési

Részletesebben

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA

TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA TÁJÉKOZTATÓ A BENEVEZETT TELEPÜLÉSEK SZÁMÁRA Tisztelt Kapcsolattartó! Már csak néhány nap és kezdetét veszi Siófokon a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. 2016. június 2án

Részletesebben

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok

26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 26. Bosch Szarvasűzők Részletes versenyszabályok 1) Résztvevők: A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban részletezettek szerint három kategóriába soroljuk: (1). MEFOB kategória (egy felsőoktatási

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009

Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009 Sűrített levegő és alkalmazási lehetőségei PNEUMOBIL VERSENY 2008, 2009 Tartalom Rexroth Pneumobil Célok Csapatok, versenyszámok, értékelés Műszaki feltételek Szerkezeti kivitelek Motorok Elért teljesítmények

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV

EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV EGÉSZSÉGNAP 3. Alsó tagozat PROGRAMTERV Balatonszabadi, 2014. június 12. Pedagógiai célok Célunk a környezettudatos nevelés: a tudatos szelektív hulladékgyűjtés jelentőségére való figyelemfelkeltés. Hisz

Részletesebben

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok!

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! 2 Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! Örömteli tisztelettel köszöntöm a sportolókat, szervezőket, kedves vendégeinket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében a Belügyminisztérium

Részletesebben

Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre

Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre A Festo és a Dunaújvárosi Főiskola II. Robotino Olimpia elnevezéssel vetélkedőt hirdet a magyarországi műszaki főiskolák és egyetemek számára. A verseny helyszíne:

Részletesebben

Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető

Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető Global Grappling Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) A. Csapatvezető 1. Miért van szükség a csapatvezetőre? Mi a szerepe? Az elképzelésünk szerint az egy klubból jövő nevezéseket a csapatvezető fogja össze,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 20-i közmeghallgatásán, mely 18.00 órakor kezdődik a Községháza tanácstermében. Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

V. Laurel kupa - Versenykiírás -

V. Laurel kupa - Versenykiírás - V. Laurel kupa - Versenykiírás - Rendezés Verseny szervezője Magyar Bowling Szövetség megbízásából Brunswick-FiveX Verseny elnevezése Egyéni pontszerző verseny Helyszín Fivex Bowling Center Székesfehérvár

Részletesebben

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről

Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről VAS MEGYEI SZENT FLÓRIÁN TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG 9700 Szombathely Ady tér 1. Web: www.vastuoszov.hu Beszámoló a Vas megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség 2015. évi tevékenységéről 1 Tartalom: Bevezető 2015.

Részletesebben

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA Érvényes 2005-től visszavonásig MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG DIÁKOLIMPIA JÁTÉKOS SPORTVERSENY Gyakorlatanyaga Érvényes 2005-től visszavonásig A versenyszámokat összeállította:

Részletesebben

SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny:

SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny: SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny: 1991 óta minden évben, azaz immáron 26. alkalommal kerül megrendezésre a SZARVASŰZŐK elnevezésű országos váltófutóverseny. A verseny kabala állata Bonifác, a szarvas.

Részletesebben

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék. Kedves Olvasó!

Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék. Kedves Olvasó! Azonosító: ART20 2011 12 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék Kedves Olvasó! Ha olvasod a levelem, akkor máris jól kezdődik a 2012-es év: - mert túlélted a tavalyit, - mert jól vagy és van időd levelemet

Részletesebben

Vízi fejlesztő program Módszertani segédlet TÁMOP 6.1.5

Vízi fejlesztő program Módszertani segédlet TÁMOP 6.1.5 Szent-Györgyi Albert:"Milyen embert is akarunk formálni? A válasz egyszerű: egészséges testű, akaraterős, jó ítéletű, értelmes, tettrekész, szép célokért hevülő és áldozó embereket, akik meg tudják érteni

Részletesebben

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/

III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ III. ELTE Egyetemi - Főiskolai Dolgozók Sport Kupája /versenyszabályzat/ az EMMI Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság és az EMMI SE támogatásával, továbbá a Magyar Egyetemi-Főiskolai

Részletesebben

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát.

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. Perczel MENET 2015 A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. A rendezvény célja: A magyar hősök emléknapja alkalmából lehetőséget

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában

A váltófutás oktatása általános iskolában NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT Művészeti, Nevelés és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet Sportelméleti Intézeti Tanszék Az atlétika gyakorlata és módszertana (SMALTE 2202)

Részletesebben

A VERSENY IDŐPONTJA: 2014. JÚLIUS 6. VASÁRNAP RAJT: S: 10:30 L: 10:00 A RAJT ÉS CÉL HELYSZÍNE: TARDOS, FEKETE LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

A VERSENY IDŐPONTJA: 2014. JÚLIUS 6. VASÁRNAP RAJT: S: 10:30 L: 10:00 A RAJT ÉS CÉL HELYSZÍNE: TARDOS, FEKETE LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA VERSENYKIÍRÁS A VERSENY IDŐPONTJA: 2014. JÚLIUS 6. VASÁRNAP RAJT: S: 10:30 L: 10:00 A RAJT ÉS CÉL HELYSZÍNE: TARDOS, FEKETE LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA S L Táv 14.6 km 29.2 km Szintemelkedés 525 m+ 1050 m+

Részletesebben

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat -

Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - Ki miben mindentudós? - hivatalos versenyszabályzat - A vetélkedő szervezője: A Ki miben mindentudós? országos középiskolai vetélkedősorozat (továbbiakban Vetélkedő) szervezője Mindentudás Egyeteme Kht.

Részletesebben

II. évfolyam Egészségfejlesztés. Félmaraton barátokkal

II. évfolyam Egészségfejlesztés. Félmaraton barátokkal Székelyhidi Blanka II. évfolyam Egészségfejlesztés Félmaraton barátokkal rogram célja és jelentősége: Az életemben mindig nagyon fontos szerepet töltött be a sport. Általános iskola 3. osztályától kezdve

Részletesebben

Tisztelt Lovas Barátaink!

Tisztelt Lovas Barátaink! VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2012. május 12.-én, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi

Részletesebben

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny 2011. Tavaszi forduló Versenyszabályzat I. A versenykiírás általános szabályai és a részvétel feltételei A versenyen részt vehet, aki Magyarországon a tárgyévre

Részletesebben

Gázló TT 2008 A rekordok napja 2008. július 12.

Gázló TT 2008 A rekordok napja 2008. július 12. Gázló TT 2008 A rekordok napja 2008. július 12. 4:30 Fire! - üvölti Hans-Peter Geerdes (ki az?), nincs mese, menni kell. Lassan megy az öltözés, kínlódás minden ruhadarabot felvenni mondjuk jó idő van,

Részletesebben

Magic of Dance Kupaverseny 2015

Magic of Dance Kupaverseny 2015 Magic of Dance Kupaverseny 2015 Versenykiírás és Szabályzat Táncold el a történeted! Hozd el nekünk a színházat! Szervezi: Magic of Dance Sportegysület A Magic of Dance Sportegyesület meghírdeti egyedülálló

Részletesebben

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Dr. Koltai Miklós koltai.miklos@bdpk.nyme.hu Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Részletesebben

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21.

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. Túrakiírás A túra rendezője: Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ Várpalota A túra (rajt) helyszíne: Várpalota Thury Vár A túra időpontja:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV

VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV VERSENYKIÍRÁS HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2016 ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT DIÁKVERSENY 2015/2016-OS TANÉV A verseny helyszíne: Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, 3597 Hejőkeresztúr, Petőfi Sándor út 111.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I. Napirendi pont: Szennyvízberuházással kapcsolatos megbeszélés.

JEGYZŐKÖNYV. I. Napirendi pont: Szennyvízberuházással kapcsolatos megbeszélés. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. szeptember 08-án 15 órakor a Polgármesteri Hivatalban (Szihalom, Hunyadi u. 78.) megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről. Jelen voltak: 1. Zelei András polgármester

Részletesebben

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula)

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula) Versenyszabályzat VII. Indián kenu túlélő verseny (Békés-Csaba-Gyula) FIGYELEM! Ebben az évben a rajt Gyulán lesz!!! 2014. szeptember 13 (szombat) Nevezés helye és ideje: Gyula, Hídfő söröző terasza 7.30

Részletesebben

Rákosmaczkó kocsmatúra Budapest, 2015. január 9. Bevezető: Miután Pécsett túlságosan sok lehetőség nem maradt további túrákra, illetve mivel többen a csodálatos főfaluban (értsd Budapest) töltjük napjainkat,

Részletesebben

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016

Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 Ritmuscsapatok Országos Modern Tánc versenyének versenyszabályzata! 2016 VERSENYRENDSZERÜNK: Versenyünk AMATŐR szintű Táncversenysorozat! A Tánc, mint sportág megismertetése és tömegbázis teremtése és

Részletesebben

Szakmai gyakorlat, Hollandiában

Szakmai gyakorlat, Hollandiában Szakmai gyakorlat, Hollandiában (2012.10.27-2012.11.24) Varga Vanessza Ágnes (leendő) Gyógypedagógiai asszisztens Hol is kezdjem Olyan sok élményben volt részem ez alatt a négy hét alatt, hogy a hazaérkezésem

Részletesebben

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Spárta 300 verseny. 2013-ban háziversenynek indult, csak hazai csapatok részvételével,

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 11/2015. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi

Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2012. december 10 12 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselőtestületi üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló

Részletesebben

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális 2014. 03. 31. A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó mezőtúri helyszíne, Debrecen, Nagyvárad és Szeged után Kolozsvárra érkezett a Vagyok,

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 5.c Résztvevők száma: 20 fő Időpont: 2008.

Részletesebben

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK

Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK Evezős évadnyitó 26. gróf Széchenyi István emlékverseny 6. Nemzetközi Budapest Kupa VERSENYZŐI INFORMÁCIÓK 2016. Április 1. Péntek - Érkezés 14:00 Regisztráció kezdete Helyszín: Danubius Nemzeti Hajós

Részletesebben

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA

AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA AZ INTERNATIONAL TAEKWON-DO FEDERATION BÍRÓI SZABÁLYZATA 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. CIKKELY: CÉLKITŰZÉS... 3 2. CIKKELY: ALKALMAZÁS... 3 3. CIKKELY: BÍRÓI TESTÜLET... 3 4. CIKKELY: A PÁSTOKRA FELÜGYELŐ BÍRÓI

Részletesebben

Magyarország 2016 évi 50 km-es Ultrafutó Bajnokság, és Nyílt Bajnokság. versenykiírás

Magyarország 2016 évi 50 km-es Ultrafutó Bajnokság, és Nyílt Bajnokság. versenykiírás Magyarország 2016 évi 50 km-es Ultrafutó Bajnokság, és Nyílt Bajnokság. versenykiírás 1. Általános tudnivalók futónaptár.hu 1.1. Általános információk Magyarország 2016.évi 50 km-es ULTRAfutó Bajnoksága

Részletesebben

Utazás, első edzőnap (augusztus 2., 3., 4., 5.): reptér a dombtetőn

Utazás, első edzőnap (augusztus 2., 3., 4., 5.): reptér a dombtetőn Vitorlázó ifi-vb: sok terepleszállás, kevés jó idő Nagy László 2011.8.14 12:00 Nemcsak a mezőnnyel, hanem a nem épp kegyes időjárással is küzdöttek a mieink a musbachi ifjúsági világbajnokságon. A csapat

Részletesebben

XIV. MÉTA FESZTIVÁL 2010. május 22-24. Balatonboglár SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS MEGRENDELŐJE

XIV. MÉTA FESZTIVÁL 2010. május 22-24. Balatonboglár SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS MEGRENDELŐJE XIV. MÉTA FESZTIVÁL 2010. május 22-24. Balatonboglár SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS MEGRENDELŐJE Csoport neve:... Székhelye:... Vezető telefonszáma:... Csoport rendelkezik-e busszal a fesztivál ideje alatt? igen nem

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Szövegértés és szövegalkotás fejlesztése:

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Szövegértés és szövegalkotás fejlesztése: Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 7. osztály Résztvevők száma: 14 fő Időpont:

Részletesebben

A közép-és hosszútávfutás, állórajt

A közép-és hosszútávfutás, állórajt Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A közép-és hosszútávfutás, állórajt Készítette: Süle Szilvia CIK759 1. A közép-és

Részletesebben

KERETTYE TERMÁL KUPA

KERETTYE TERMÁL KUPA Tisztelt Sportvezető! Bázakerettye Község Önkormányzata nevében szeretnénk meghívni Önt és csapatát a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő KERETTYE TERMÁL KUPA kispályás labdarúgó torna és családi nap

Részletesebben

Tollaslabda. Bevezetés

Tollaslabda. Bevezetés Tollaslabda Bevezetés A tollaslabda tanterv célja, olyan versenyzők felnevelése, akik választott sportágukat magas szinten művelik és egyben megfelelnek a klasszikus értelemben vett sportember" eszményének.

Részletesebben

TECHNIKAI ÉRTEKEZLET 2016. június 17-19. Balatonkenese

TECHNIKAI ÉRTEKEZLET 2016. június 17-19. Balatonkenese TECHNIKAI ÉRTEKEZLET 2016. június 17-19. Balatonkenese JÓ VERSENYZÉST KÍVÁN A BALATONMAN IDŐMÉRŐ CSAPATA, AZ EVOCHIP HUNGARY KFT. A BALATONMAN VEZETŐ VERSENYBÍRÓJA Vezető versenybíró LENTI ZSOLT A BALATONMAN

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2015. március 24-i ülésére Tárgy: Előkészítette: A Békési TE Asztalitenisz Szakosztály 2014. évi munkájáról szóló tájékoztató Balogh József vezető-edző Békési Torna Egylet Asztalitenisz Szakosztály Sorszám: 3 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4 08/2-0067

TÁMOP-3.1.4 08/2-0067 TÁMOP-3.1.4 08/2-0067 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - innovatív intézményekben Hajnóczy Napok 2012 - SOKSZÍNŰ EURÓPA, HATÁRTALANUL A PROGRAM RÖVID BEMUTATÁSA A Hajnóczy Napok tartalmi-módszertani

Részletesebben

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 4. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 61 3.1 A VERSENYSZÁM LEÍRÁSA....61 1 Az úszás versenyszám 2 Versenytávok 3.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK...61 1 Versenyszám igazgató

Részletesebben

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása Időpont: 2015. október 4., vasárnap 08:00-tól Rajt és cél helyszín: Csongrád, Dob utca Rajt időpont: 10:00 Félmaraton és egy hosszúlépés, egyéni

Részletesebben

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek

IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa. Önkormányzati hírek Benei Hírmondó IX. évfolyam I. szám 2011. március Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa Önkormányzati hírek Az önkormányzat képviselő-testülete 2011. február 14-én testületi ülést

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

II. Szombathely Decathlon Grand Prix Gyorsasági görkorcsolyázó verseny

II. Szombathely Decathlon Grand Prix Gyorsasági görkorcsolyázó verseny II. Szombathely Decathlon Grand Prix Gyorsasági görkorcsolyázó verseny VERSENYKIÍRÁSA A Lángoló Kerekek Sport Egyesület ezúton meghirdeti a II. Szombathely Grand Prix versenyt. A Verseny a MOGSZ által

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV Balatonszabadi, 2014. Szeptember 26. Pedagógiai célok Célunk, hogy a kialakított programokkal, játékainkkal gyermekeknek emlékezetes és vidám időtöltést, felhőtlen

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: OTB/99-1/2013. OTB-29/2013. sz. ülés (OTB-117/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának 2013. november 11-én, hétfőn, 11 óra 30 perckor

Részletesebben

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS

MEGHÍVÓ VERSENYKIÍRÁS MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2013. május 25-26-án, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist.

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

30 HÍDÉPÍTŐK EGYESÜLETE

30 HÍDÉPÍTŐK EGYESÜLETE 30 HÍDÉPÍTŐK EGYESÜLETE II. Hidak és Hídépítők Napja 2014. május 16. A rendezvény mottójául: Ünnepet szeretnénk teremteni a szakmának. Egy olyan ünnepet, mely egy szervezett közösség megjelenésére utal,

Részletesebben

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13

XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2012-13 Versenykiírás A XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság neve: XI. Kisteleki Téli Teremlabdarúgó Bajnokság 2. A bajnokság

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 1/2014. (I.31.) önkormányzati rendelete hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Balatonlelle Város Önkormányzata 1/2014. (I.31.) önkormányzati rendelete hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról 1 Balatonlelle Város Önkormányzata 1/2014. (I.31.) önkormányzati rendelete hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Balatonlelle Város Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, illetőleg

Részletesebben

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Budapest, 2016. május 24. Kunzer Ferenc elnök TARTALOMJEGYZÉK 1. SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSE... 3 1.1 Sportolási lehetőségek és a szakosztályok

Részletesebben

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1.

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Kecskemét, 2016. január 24. VASÁRNAP 09.30 A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a gyermek korosztály számára a téli időszakban teremverseny

Részletesebben

SZKA_103_01. A modul szerzôje: Szabolcs Csilla SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM

SZKA_103_01. A modul szerzôje: Szabolcs Csilla SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM é n é s a v i l á g Épül a házunk A modul szerzôje: Szabolcs Csilla SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 3. ÉVFOLYAM SZKA_103_01 Szociális, életviteli és környezeti KOMPETENCIÁK TANÁRI MODULVÁZLAT

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására.

1.1 Felhasználása: Besűrűsödött Palmatex, Palmafix hígítására, valamint a ragasztós szerszámok tisztítására. Biztonsági Adatlap a 44/2000 (XII.27) EüM rendelet alapján Oldal: 1/5 Revízió:1 Palma Lemosó és Hígító Revízió dátuma: 2004. 06. 14. Kiadás dátuma: 004. 06. 14. 1. A készítmény neve Palma Lemosó és Hígító

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

M e g h í v ó. Somogy Tour országúti kerékpárverseny!

M e g h í v ó. Somogy Tour országúti kerékpárverseny! M e g h í v ó Somogy Tour országúti kerékpárverseny! Somogy Tour, ahol a rendezőség is rajthoz áll! Szervezés A Somogy Tour országúti kerékpárversenyt 2011. évben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI)

Részletesebben

Név: Szalkai Patrik György. Erasmus Élmény beszámoló

Név: Szalkai Patrik György. Erasmus Élmény beszámoló Név: Szalkai Patrik György Erasmus Élmény beszámoló Az Erasmus által a finnországi Kuopio városába utazhattam ki két hónapra (2015. április 13-tól június 14-ig), ahol egy hotel, nevezetesen a Best Western

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

MATEMATIKA C 9. évfolyam

MATEMATIKA C 9. évfolyam MATEMATIKA C 9. évfolyam 6. modul GONDOLKODOM, TEHÁT VAGYOK Készítette: Kovács Károlyné MATEMATIKA C 9. ÉVFOLYAM 6. MODUL: GONDOLKODOM, TEHÁT VAGYOK TANÁRI ÚTMUTATÓ 2 MODULLEÍRÁS A modul célja Időkeret

Részletesebben

GyalogTrefort vándortábor

GyalogTrefort vándortábor 65 1 beszámolók nyári programokról 2 GyalogTrefort vándortábor 26. túra Országos Kéktúra (2011. június 26. július 1.) Útvonal: Mátraverebély > Ágasvári turistaház > Mátraszentistván > Mátraszentlászló

Részletesebben

2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK

2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK 2015 EMU 6 DAY WORLD TROPHY HASZNOS TUDNIVALÓK A lényeg A verseny helyszíne: Füred Camping, H-8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 24. GPS koordinátái: 46 94' 565" ÉSZ, 17 87' 709" KH Regisztráció: 2015.05.05.

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

Beszámoló a projektről

Beszámoló a projektről Beszámoló a projektről Rövid hír az iskolai honlapon: 2011. november 28-án a Hulladékkör "Körözd le a hulladékot" c. országos projektvetélkedő észak-alföldi régiós elődöntőjén, Szolnokon a 15-20 éves korosztályban

Részletesebben

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2008. október 31. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc

Azonosító jel: INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA. 2008. október 31. 14:00. A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2008. október 31. 14:00 A gyakorlati vizsga időtartama: 240 perc Beadott dokumentumok Piszkozati pótlapok száma Beadott fájlok

Részletesebben

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt.

Hírlevél 15. hét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki április 8-ára talajmenti fagy miatt. Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2800 Tatabánya, Ságvári Endre út 18. Tel: 06 (34)/512-070 www.komarom.katasztrofavedelem.hu e-mail: komarom.szovivo@katved.gov.hu Figyelmeztető előrejelzés

Részletesebben

Monitoring Törökország (Izmit/ Koaceli tartomány) 2014. június 29.-2014. július 5. Készítette: Rosza Kornélia és Tolnai Judit

Monitoring Törökország (Izmit/ Koaceli tartomány) 2014. június 29.-2014. július 5. Készítette: Rosza Kornélia és Tolnai Judit Monitoring Törökország (Izmit/ Koaceli tartomány) 2014. június 29.-2014. július 5. Készítette: Rosza Kornélia és Tolnai Judit Június 29.: Reggel 7:30-kor Ferihegy 2B termináljában gyülekeztünk. Azért tettük

Részletesebben

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában

B. Kiss Andrea. Lúzerek hálójában B. Kiss Andrea Lúzerek hálójában Első e-mail Címzett: baratnem@gmail.com Dátum: 2003. január 1. szerda 21:44:12 Kedves Barátném! Nem rég beköttettem az Internetet, s ennek köszönhetően ezentúl sokkal egyszerűbb

Részletesebben

Az akadémiai Nemzeti Stratégiai Kutatások hozadéka

Az akadémiai Nemzeti Stratégiai Kutatások hozadéka Az akadémiai Nemzeti Stratégiai Kutatások hozadéka Mérlegen 1996: az Akadémia a nemzet tanácsadója Nemzeti stratégia, döntéshozók, társadalom 2001: a stratégiai kutatások haszna a kutatók, a társadalom

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben