X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév"

Átírás

1 X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2013/2014 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti pálya felé irányítása, a tehetségek kiválasztása, a csapatszellem, az összetartozás érzésének erősítése. A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA A verseny: egyfordulós, komplex csapatverseny a Gyulai Harruckern János Közoktatási Intézményben az Országos Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében. Jelentkezés feltételei: A csapatok tagjai a belügyi rendészeti képzést folytató középiskolák pályaorientációs és előkészítő képzésben részesülő 11. és 12. évfolyamos tanulói lehetnek. (Rendészeti képzésben résztvevő vendégtanulót kizárólag a rendészeti képzést végző vendég-középiskola képviselőjeként lehet nevezni.) Intézményenként egy 5 fős (4 fő tanuló + 1 fő csapatvezető tanár) csapat indulhat. A csapaton belül a fiúklányok létszáma, illetve aránya nincs meghatározva. A verseny időpontja: A verseny helyszíne: április (csütörtök péntek - szombat) Harruckern János Közoktatási Intézmény 5700 Gyula, Szent István u. 38. Jelentkezés határideje: február 24. (hétfő) új időpont Részvételi díj: Ft/csapat (5 fő /4 fő tanuló + 1 fő csapatvezető tanár/) Ft/fő minden további kísérő (pl.: gépkocsivezető) A részvételi díj befizetését a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola részére, X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny megjelöléssel, a következő számlaszámra kérjük teljesíteni: MÁK A versenyzés megkezdésének feltétele a részvételi díj befizetése megtörténtének igazolása előzetesen, de legkésőbb a helyszínen. (pl.: feladóvevény, átutalásról fénymásolat stb.) A befizetési bizonylatot a csapatvezetők a versenyre érkezéskor a regisztráción adják le. A részvételi díj tartalmazza a verseny idejére a szállás és az étkezés költségét.

2 2 A VERSENY SZABÁLYAI - A technikai értekezleten regisztrációs számot kapnak a csapattagok, akik a verseny teljes időtartamában ezen a számon szerepelnek. - A csapat összeállításának megváltoztatására a technikai értekezletig van lehetőség, a verseny menete közben erre már nincs mód. Esetleges sérülés, vagy bármely ok miatt 3 főre fogyatkozott csapat még mind az egyéni, mind a csapatversenyben részt vehet, ilyen esetben a csapat leggyengébb teljesítményt elérő tagjának teljesítményét kell duplán számítani. A sérült versenyzőnek a sérülés bekövetkezéséig szerzett pontjai a csapatversenyben törlésre kerülnek, a versenyt nem folytathatja, még akkor sem, ha a sérülésből időközben felépül. A 2 vagy 1 főre fogyatkozott csapat esetén a fizikai állapotfelmérés teljesítményei csapatként már nem, hanem kizárólag csak egyénenként vehetők figyelembe. Az akadálypálya teljesítése előtti sérülés esetén 3 fővel is teljesítheti a csapat a feladatot, ekkor azonban a csapat időeredményéhez +30s hozzáírására kerül sor. Amennyiben az akadálypálya teljesítése közben történik a sérülés, akkor a csapat 3 fővel újra kezdheti a feladatot az előzőekben leírt feltételekkel. A lövészet versenyszám megkezdéséig bekövetkezett sérülés esetén, a lövészeten leggyengébb teljesítményt elérő csapattag újra lőhet sérült társa helyett. - a fizikai állapotfelmérés versenyfaladat csapatpontszámát a fenti szabályokra figyelemmel a 4 csapattag egyéni pontszámainak összegét elosztva néggyel átlag század pontosságig számoljuk ki. - Az elméleti feladatlapokat együttesen oldják meg a csapattagok. - Az elméleti fordulók egy időben zajlanak, a gyakorlati feladatok végrehajtásának sorrendje a technikai értekezleten sorsolással dől el. - A csapatok az elméleti tudás mérésénél a verseny helyszínén feladatlapokat oldanak meg, az írásbeli munka befejezése után a feladatlapokat a versenybizottság tagja veszi át. A VERSENY FELADATAI: - Elméleti tudás mérése: - idegen nyelv /angol vagy német nyelvi teszt/ - informatika /teszt/ - belügyi rendészeti ismeretek teszt /közrendvédelmi rendőri, katasztrófavédelmi ismeretek/ - közlekedési ismeretek teszt - Gyakorlati tudás mérése: - akadálypálya - lövészet - fizikai állapotfelmérés (erőnléti ötpróba) m-es síkfutás - hanyattfekvésből felülés - mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás - hajlított karú függés - helyből távolugrás - katasztrófavédelmi (tűz- és polgári védelmi) szakmai-ügyességi feladat: gépjárműfecskendőkön elhelyezett tűzoltó szakfelszerelések felismerése, név alapján történő kiválasztása a gépjárművek rendszeresített málhájából, valamint a gépjármű fecskendőről osztott sugár szerelése (osztó az első B tömlő végén).

3 3 A csapatverseny feladatai, felhasználható időkeret, elérhető pontszámok: Feladatok Időtartam Pontszám Idegen nyelv 15 perc 15 pont Informatika 15 perc 15 pont Közlekedési ismeretek 15 perc 15 pont Belügyi rendészeti ismeretek 45 perc 45 pont Akadálypálya 5 perc 25 pont Fizikai állapotfelmérés 30 perc 125 pont Lövészet 4 perc 20 pont Katasztrófavédelemi (tűz-és polgári védelmi) szakmai és ügyességi gyakorlat 5 perc 20 pont összesen 134 perc 280 pont Feladatok, irodalom a felkészüléshez: Idegen nyelv: Informatika: Belügyi rendészeti ismeretek: Közlekedési ismeretek: Akadálypálya: Lövészet: - a csapat által választott nyelven felelet-választós tanteszt kitöltése (választható nyelvek: angol, német) irodalom: alapfokú nyelvvizsgára felkészítő tankönyvek helyes válaszonként 1 pont, összesen: 15 pont - a csapat által teszt kitöltése irodalom: középiskolai informatikai és számítástechnikai tankönyvek helyes válaszonként 1 pont, összesen: 15 pont - a csapat által teszt kitöltése irodalom: Belügyi rendészeti ismeretek jegyzet I.-II-III. összesen: 45 pont - a csapat által a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaiból összeállított teszt kitöltése helyes válaszonként 1 pont, összesen: 15 pont - a csapat minden tagjának teljesíteni kell a feladatokat, az első csapattag indulásától az utolsó csapattag beérkezésig mérjük az időt (lásd: 7. sz. melléklet) maximális pontszám: 25 pont/csapat - a csapat valamennyi tagjának teljesíteni kell a feladatot, versenyzőnként 5 lövést kell leadni a fémből elkészített, bukó célokra, 10 méterről - a légfegyvereket a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola biztosítja, próbalövés (tekintettel a szoros időbeosztásra) nem lehetséges A csapatok ne hozzanak magukkal légfegyvert! (lásd: 8. sz. melléklet) maximális pontszám: 20 pont/csapat

4 4 Fizikai állapotfelmérés (erőnléti ötpróba): m-es síkfutás perc maximális pontszám: 25 pont/fő - hanyattfekvésből felülés 60 mp alatt maximális pontszám: 25 pont/fő - mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás 30 mp alatt maximális pontszám: 25 pont/fő - hajlított karú függés időre mp maximális pontszám: 25 pont/fő - helyből távolugrás cm maximális pontszám: 25 pont/fő - értékelés a Rendészeti Szakközépiskolák fizikai (erőnléti) alkalmassági felvételi követelményrendszerében foglaltaknak megfelelően (lásd: 5. és 6. sz. melléklet) Katasztrófavédelmi ismeretek: - szakfelszerelési eszközök felismerése, maximum: 10 pont - sugárcső szerelése (kigurítás, csatlakoztatás, célra tartás) maximum: 10 pont összesen maximum: 20 pont/csapat VERSENYEN KÍVÜL: KÜLÖNDÍJÉRT DROGTESZT! ÉRTÉKELÉS, DÍJAZÁS Pontazonosság esetén: Az összesített versenyeredményben, a csapatok közötti helyezések megállapításakor pontazonosság esetén elsősorban a belügyi rendészeti ismeretek teszt eredménye, másodsorban a fizikai állapotfelmérés (erőnléti ötpróba), harmadsorban a katasztrófavédelmi gyakorlati feladatok csapatpontszáma dönt. Összesített csapatverseny díjazása: I-III. helyezett csapat serleg, oklevél, valamint minden csapattagnak érem és tárgyjutalom IV-VI. helyezett csapat serleg, oklevél, valamint minden csapattagnak tárgyjutalom Különdíjak a versenyt támogató rendvédelmi szervektől. A fizikai állapotfelmérés (erőnléti ötpróba) egyéni eredményeiről minden versenyző igazolást kap, amely a verseny évében a rendészeti szakközépiskolai és a tűzoltó II. részszakképesítés felvételi eljárása során valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára és a Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelem szakára történő jelentkezés esetén kérelmére az igazolás bemutatásával mentességet biztosít (minimum 80 pont elérése esetén) a fizikai alkalmassági felvételi alól.

5 5 EGYÉB TUDNIVALÓK Minden versenyző hozza magával diákigazolványát és - a fizikai-ügyességi feladatokra való tekintettel - érvényes orvosi igazolást arról, hogy a fizikai-ügyességi feladatok végrehajtására egészségileg alkalmas. Öltözet: kényelmes, az időjárásnak megfelelő sportruha, edző cipő. Váltóruháról gondoskodni szükséges. Kérjük, hogy amennyiben az iskola rendelkezik egyen sport ruházattal, pólóval, az ünnepélyes eredményhirdetésen azt viseljék a csapattagok. Óvás: a verseny utolsó napján (pénteken), fél órával az utolsó versenyszám befejezése utáni időpontig, 5000 Ft ellenében, írásban a rendező rendészeti szakközépiskola képviselőjénél adható be. Az óvásról a verseny lebonyolításáért felelős ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály, valamint a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola egy-egy képviselőjéből álló bizottság dönt. A verseny részletes programját a nevezési határidő lejártát követően a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola elektronikus úton megküldi az érintett iskoláknak, illetve közzéteszi a honlapján ( A VERSENY KOORDINÁTORAI: Vasvári Adrienn r. alezredes rendőrségi főtanácsos ORFK HISZ Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály tel: 06-1/ / mobil: 06-20/ vasvaria@orfk.police.hu Dr. Pap Erika tü. őrnagy OKF HSZ Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály tel: 06-1/ mobil: 20/ erika.pap@katved.gov.hu Vörös Tibor r. alezredes Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Szakmai Ismereti és Nevelési Szakcsoport tel: 06-62/ / 1110 mobil: 06-30/ vorost@orfk.police.hu Szaniszló Zoltán Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Üzemeltetési Osztály tel: 06-62/ / 1200 mobil: 06-30/ szaniszloz@orfk.police.hu

6 6 NEVEZÉSI LAP 1. sz. melléklet X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Gyula, április iskola neve: iskola címe: telefon/fax száma: címe: választott idegen nyelv: angol /német sorszám a tanuló neve évfolyam születési év, hónap, nap csapatvezető tanár neve:.. egyéb kísérő(k) neve : február.. A versenyre érvényes orvosi igazolás és diákigazolvány szükséges. ph. igazgató A nevezéseket kizárólag elektronikus úton word formátumban február 24-ig a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola címére szíveskedjenek megküldeni: iskola@szrszki.hu vagy szrszki@orfk.police.hu A 2. számú mellékletet adatlap minden, a versenyre nevező iskola a versenyre hozza magával kitöltve, az adatlapot a regisztrációnál kell leadni. Az 3. számú és 4. számú melléklet Fizikai alkalmassági vizsgálat nyomtatvány tanulóra vonatkozó adatát (név; születési hely, idő; anyja neve; iskola) minden csapattagra külön-külön kitöltve, kérjük a nevezéssel együtt elektronikus úton word formátumban megküldeni a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolának.

7 7 2. sz. melléklet ADATLAP X. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Gyula, április iskola neve: iskola címe: csapatvezető tanár neve: adóazonosító jele: lakcíme: születési helye, ideje: TAJ száma: bankszámla száma: 1. versenyző neve: adóazonosító jele: lakcíme: születési helye, ideje: TAJ száma: bankszámla száma: 2. versenyző neve: adóazonosító jele: lakcíme: születési helye, ideje: TAJ száma: bankszámla száma: 3. versenyző neve: adóazonosító jele: lakcíme: születési helye, ideje: TAJ száma: bankszámla száma: 4. versenyző neve: adóazonosító jele: lakcíme: születési helye, ideje: TAJ száma: bankszámla száma:

8 8 3. sz. melléklet Fizikai alkalmassági vizsgálat - férfi Név:... Szül. hely, idő:... Anyja neve:... Iskola:... Pont Fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás 30 mp alatt hajlított karú függés mp Helyből távolugrás cm Hanyattfekvésből felülés 60 mp alatt Férfi Férfi Férfi Férfi Férfi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , m-es futás (perc) pontszám Fent nevezett a X. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen a 2013/2014-es tanévben, csapatverseny kategóriában a fizikai állapotfelmérésen a mellékelt Fekvőtámasz pontszámokat érte el. Ez az eredmény a rendészeti szakközépiskolai és a tűzoltó II. Függeszkedés részszakképesítés, illetve az NKE Rendészettudományi Karára és a Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelmi szakára (a Helyből távol 2014/2015-ös tanévre) történő fizikai alkalmassági felvételi vizsga során beszámítható, minimum 80 pont elérése esetén. Gyula, Felülés P.H méter Összesen... a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola képviselője

9 9 Fizikai alkalmassági vizsgálat - női Név:... Szül. hely, idő:... Anyja neve:... Iskola:.... Pont Fekvőtámaszban karhajlításnyújtás 30 mp alatt Hajlított karú függés mp Helyből távolugrás cm Hanyatt fekvésből felülés 60 mp alatt Nő Nő Nő Nő Nő , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 4. sz. melléklet 2000 m-es futás (perc) pontszám Fent nevezett a X. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen a 2013/2014-es tanévben, csapatverseny kategóriában a fizikai állapotfelmérésen a mellékelt Fekvőtámasz pontszámokat érte el. Ez az eredmény a rendészeti szakközépiskolai és a tűzoltó II. Függeszkedés részszakképesítés, illetve az NKE Rendészettudományi Karára és a Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelmi szakára (a Helyből távol 2014/2015-ös tanévre) történő fizikai alkalmassági felvételi vizsga során beszámítható, minimum 80 pont elérése esetén. Gyula, Felülés P.H méter Összesen... a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola képviselője

10 10 5. sz. melléklet A fizikai állapotfelmérés ponttáblázata Pont Fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás 30 mp alatt Hajlított karú függés időre mp Helyből távolugrás cm Hanyattfekvésből felülés 60 mp alatt 2000 m-es futás (perc) Férfi Nő Férfi Nő Férfi Nő Férfi Nő Férfi Nő ;35 10; ;40 10; ;45 10; ;50 10; ;55 10; ;00 10; ;15 10; ;30 10; ;45 11; ;00 11; ;15 11; ;30 11; ;45 11; ;00 11; ;15 12; ;30 12; ;45 12; ;00 12; ;20 13; ;40 13; ;00 14; ;20 14; ;40 15; ;00 15; ;30 16;00 Pontértékelés: 0-79 pont esetén nem megfelelő pont esetén megfelelő pont esetén jó pont esetén kiváló

11 11 6. sz. melléklet AZ EGYES MOZGÁSFORMÁK VÉGREHAJTÁSÁNAK LEÍRÁSA 1. gyakorlat Hanyattfekvésből felülés pálya tornaterem vagy sportpálya kiinduló helyzet hanyattfekvés hajlított lábbal (kb. derékszögben), lábfej rögzítve (segédeszközzel, társ segítségével), tarkóra tartás, vagy mell előtt keresztben felkarra fogás 1. ütem felülés, egy könyök érinti a térdet 2. ütem ereszkedés kiinduló helyzetbe feladat 1 percen keresztül folyamatos végrehajtás értékelés csak az előírt testhelyzetekben végrehajtott gyakorlatok darabszáma érvényes eszközfelhasználás bordásfal szőnyeggel, vagy ülőpad, stopperóra 2. Mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás pálya tornaterem vagy sportpálya kiinduló helyzet mellső fekvőtámasz a talajon (karok vállszélességben, nyújtottan, előrenéző ujjakkal a talajon, törzs egyenes, térd nyújtott, lábak összezárva, fej mérsékelten emelt, előrenéző tekintettel) 1. ütem mindkét kar hajlítása úgy, hogy a mellkas a talajt érje (a könyököket kissé kifelé vigyük, ne szorítsuk a törzshöz, a láb és a törzs egyvonalban, csípőnket ne engedjük le, de ne is emeljük, fejünkkel előre nézünk) 2. ütem mindkét kar nyújtása (minta kiinduló helyzetnél) feladat értékelés eszközfelhasználás 30 másodpercen keresztül folyamatos végrehajtás csak az előírt testhelyzetekben végrehajtott gyakorlatok darabszáma érvényes stopperóra 3. gyakorlat Hajlított karú függés pálya tornaterem vagy sportpálya kiinduló helyzet hajlított karú függés (karok vállszélességben, alsó vagy felső madárfogással, áll a rúd vagy a nyújtó felett, melyre nem támaszkodhat) feladat a kiinduló helyzet megtartása mért időre értékelés mért idő a függés megkezdése és a végrehajtó szemmagasságának a nyújtó vagy rúd alá süllyedéséig eltelt idő másodpercben eszközfelhasználás bordásfalra erősített függeszkedő állvány vagy nyújtó, zsámoly, laticeles szőnyeg, stopperóra, síkpor 4. gyakorlat Helyből távolugrás helyszín tornaterem vagy sportpálya kiinduló helyzet az ugróvonal mögött álló helyzet feladat helyből karlendítéssel, páros lábról történő elrugaszkodással elugrás a legnagyobb távolságra értékelés az ugróvonaltól mért legközelebbi talajszintet érintő távolság eszközfelhasználás ugrógödör vagy jelzett pálya, talajegyengető szerszám, mérőszalag 5. gyakorlat 2000 m-es síkfutás pálya sportpálya vagy sík területen, kimért, ellenőrizhetően belátható pálya kiinduló helyzet a rajtvonal mögött álló rajthelyzet feladat 2000 méter távolság megtétele időre értékelés a célvonalon való áthaladás zárja az időmérést (perc, másodpercméréssel) eszközfelhasználás futópálya vagy kijelölt sík terep, minimum 60 memóriás stopperóra, rajtszámok, síp

12 12 7. sz. melléklet Akadálypálya Elemek: 1. Egyensúly-gerenda (tornapad: 4 m hosszú x 25 cm széles x 40 cm magas) 2. Gurulás (2 m x 1 m-es tornaszőnyeg) 3. Szökdelés (5 db tornazsámoly 1 m távolságban elhelyezve egymástól) 4. Kúszás (10 m hosszú x 120 cm széles x 50 cm magas) 5. Ötrészes tornaszekrény 6. Sebesült szállítás (katonai hordágyon rögzített, 60 kg súlyú farönk) A pálya teljes hossza: 2 x 35 m időjárástól függően változhat az elemek közötti távolság. A végrehajtás módja: 1. A Rajt/Cél-vonal mögül indulnak a csapattagok tetszőleges sorrendben, egyes oszlopban. Pár méter lendületszerzés után végigfutnak az egyensúly-gerendán, majd a végén leugranak az elhelyezett jel után. (Amennyiben valamelyik versenyző a gerenda vége előtt lelép a talajra +5s kerül hozzáírásra a csapat idejéhez hibánként.) 2. Gurulóátfordulást (vagy judo gurulást) hajtanak végre egyenként a tornaszőnyegen. (Amennyiben nem a hossztengelye körül fordul a versenyző +5s kerül hozzáírásra a csapat idejéhez hibánként.) 3. A keresztben 1 m távolságban elhelyezett zsámolyok fölött páros lábbal szökdelnek. (Ha a zsámolyra rálép a versenyző 5s kerül hozzáírásra a csapat idejéhez hibánként.) 4. Hason fekve kúsznak tovább anélkül, hogy hátukkal hozzáérnének/elszakítanák a kúszófolyosó szalagjait, vagy kirúgnák a tartóoszlopokat. (Amennyiben hozzáér/elszakítja a szalagokat, vagy hozzáér/kirúgja a tartóoszlopokat a versenyző 5s kerül hozzáírásra a csapat idejéhez hibánként.) 5. A kúszófolyosó teljesítése után a versenyzők felállnak, pár lépés lendületszerzés után átugranak vagy átmásznak a keresztben állított ötrészes szekrény fölött. (Nem hagyhatják ki a versenyzők az akadály végrehajtását.) 6. Miután felállnak, megkerülik az elhelyezett bóját, majd négyen felveszik a hordágyat a kijelölt vonal előtt és átfutnak vele a Rajt/Cél-vonalon. (Amennyiben leteszik, leejtik, vagy nem a célvonal mögött teszik le teljes terjedelmében a hordágyat 5s kerül hozzáírásra a csapat idejéhez hibánként.) Az akadálypálya feladatelemeit egyes oszlopban haladva (egymás mellett nem haladhatnak a versenyzők) minden csapattagnak végre kell hajtania. Amennyiben valamelyik csapattag kihagyja az akadályt, vissza kell mennie, és helyesen végre kell hajtania a kihagyott feladatot. Sérülés esetén három versenyző is viheti a hordágyat. A feladatnak akkor van vége, amikor az utolsó csapattag is teljes terjedelemben áthalad a célvonalon. Értékelés: Maximális pontszám: 25 pont/csapat (A mért legjobb idő = 25p, +1s = -1pont.)

13 Rajt/Cél 6.

14 14 8. sz. melléklet Lövészet Fegyverek: Pontlövésre beállított légpuskák Cél: 5 cm átmérőjű, kör alakú, fém bukócél Céltávolság: 10 m Idő: Csapatonként 4 perc, 4 x 5 lövés Végrehajtás: A csapattagok a lőállásba érkezés után az asztalra kihelyezett fegyvereket megtöltik, majd állásban végrehajtják a lövéseket. Minden lövés után az odarendelt lőkiképző visszaállítja a célokat. Pontszámítás: A lőkiképző összeadja a 20 lövésből eredményesen leküzdött célokat.

10023002-00282376-00000000

10023002-00282376-00000000 VI. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2009/2010-as tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja: a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása,

Részletesebben

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS A bajnokság célja: Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2015. február 19. VERSENYKIÍRÁS Az országos bajnoki címek és helyezések eldöntése. A crossfit jellegű edzésmódszer népszerűsítése. A rendészeti munkához

Részletesebben

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2016. február 18. VERSENYKIÍRÁS

Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2016. február 18. VERSENYKIÍRÁS A bajnokság célja: Rendészeti Bajnokság Debrecen, 2016. február 18. VERSENYKIÍRÁS Az országos bajnoki címek és helyezések eldöntése. A crossfit jellegű edzésmódszer népszerűsítése. A rendészeti munkához

Részletesebben

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok

Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok Észak-Alföldi Régió, Sport XXI. Terematlétika Bajnokság 2016. január 16.-án szombat 11. 00 Nyíregyháza atlétikai sportcsarnok I. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétikai szakosztályában

Részletesebben

I. Kisbéri 7próbás Csapatverseny Szabályzata 2014/2015 tanév

I. Kisbéri 7próbás Csapatverseny Szabályzata 2014/2015 tanév I. Kisbéri 7próbás Csapatverseny Szabályzata 2014/2015 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY Olyan közösségi eseményt szeretnénk létrehozni, amelyben a kisbéri gimnázium vonzáskörzetében lévő általános

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS IV. KORCSOPORT FIÚ IV. KORCSOPORT FIÚ 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2015/2016. TANÉVI XVII. FEKVENYOMÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A fekvenyomó sport népszerűsítése a középiskolák

Részletesebben

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS TEK-SPÁRTA 300 MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI ERŐNLÉTI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2016-ban immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Spárta 300 verseny. 2013-ban háziversenynek indult, csak hazai csapatok részvételével,

Részletesebben

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok!

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! 2 Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok! Örömteli tisztelettel köszöntöm a sportolókat, szervezőket, kedves vendégeinket a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya nevében a Belügyminisztérium

Részletesebben

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA. Ügyességi verseny. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti VII. MOZGÁSJAVÍTÓ KUPA Ügyességi verseny A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. U11 és U13 korosztály számára Sport XXI program Terematlétikai verseny 2013.12.08. T1 U11 és U13 korosztály számára 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) áll fel a futás irányával megegyezően, egy oszlopban. 2. A

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA

JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA JÁTÉKOS SPORTVERSENY GYAKORLATANYAGA Érvényes 2005-től visszavonásig MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG DIÁKOLIMPIA JÁTÉKOS SPORTVERSENY Gyakorlatanyaga Érvényes 2005-től visszavonásig A versenyszámokat összeállította:

Részletesebben

ZÁNKA 2016. július 8.

ZÁNKA 2016. július 8. ORSZÁGOS RENDŐR MIX STRANDRÖPLABDA BAJNOKSÁG ZÁNKA 2016. július 8. V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny célja: - a Rendőrségi Országos Mix Strandröplabda Bajnokság 2016. évi helyezéseinek eldöntése, - versenyzési

Részletesebben

A 2016. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA. 2. A verseny jellege: egyéni, váltó és szervek közötti összesített pontverseny

A 2016. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA. 2. A verseny jellege: egyéni, váltó és szervek közötti összesített pontverseny BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG Debrecen, 2016. június 02. 1. A verseny céljai: A 2016. évi BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA Versenyzési, sportolási lehetőséggel biztosítani Belügyminisztérium

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára

VERSENYKIÍRÁS. Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára 2010. ÉVI IRM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG BUDAPEST 2010. június 10. VERSENYKIÍRÁS Az IRM 2010. évi Országos Atlétikai Bajnokságára 1. A verseny célja: Sportolási lehetőség biztosítása, az országos bajnoki

Részletesebben

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d

A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA. 2011. április 08. S z e g e d A BM 2010/2011. TANÉVI ORSZÁGOS TANINTÉZETI TEREPFUTÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2011. április 08. S z e g e d S z e g e d i R e n d é s z e t i S z a k k ö z é p i s k o l a Telefon: +36 62 559 577; +36

Részletesebben

MÁK 10027006-00282668-00000000

MÁK 10027006-00282668-00000000 XI. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2014/2015 tanév VERSENYKATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanuló középiskolások rendészeti

Részletesebben

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1.

Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Sport XXI. alapprogram Dél- alföldi Régió teremverseny 1. Kecskemét, 2016. január 24. VASÁRNAP 09.30 A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a gyermek korosztály számára a téli időszakban teremverseny

Részletesebben

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára

Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára 1.sz. melléklet Sport XXI program 2016. Terematlétikai versenyrendszer U11 és U13 korosztály számára T1 Futások 1. Sprint váltó 1. A meghatározott létszámú csapat (8fő) egy 3m x 0,8m alapterületű területen

Részletesebben

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása

2015. évi Triplett válogató verseny versenykiírása Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2015. évi Triplett válogató verseny

Részletesebben

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez

Versenyszabályzat. A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez Versenyszabályzat A 2015.05.30-án Szulokban megrendezendő, Megyei Önkéntes Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel személyi feltételei: A versenyben részt vevő egyesület tagja legyen. Érvényes

Részletesebben

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21.

GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. GYORSAN, BÁTRAN, HŰSÉGGEL BAKONYI KIHÍVÁS 2013. SZEPTEMBER 21. Túrakiírás A túra rendezője: Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ Várpalota A túra (rajt) helyszíne: Várpalota Thury Vár A túra időpontja:

Részletesebben

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez

A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 2014. évi Somogy Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltó Verseny VERSENYSZABÁLYZAT A 2014. augusztus 16-án, Szentbalázson megrendezendő Megyei Önkéntes Összetett Tűzoltóversenyhez 1. A versenyben való részvétel

Részletesebben

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása

A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG Verseny Szakbizottság A 2013. évi Országos Természetjáró Tájékozódási Csapatbajnokság (OTTCsB) kiírása Az MTSz Verseny Szakbizottsága (a továbbiakban: VSzB) a természetjárók

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó. Versenykiírás és Tájékoztató

21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó. Versenykiírás és Tájékoztató 21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó Versenykiírás és Tájékoztató Szeged, 2010. 06. 25-27. 21. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó versenykiírás és tájékoztató A találkozó rendezője: Villamosenergia-ipar

Részletesebben

IV. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2007/2008-as tanév

IV. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2007/2008-as tanév IV. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny Szabályzata 2007/2008-as tanév VERSENY KATEGÓRIA: CSAPATVERSENY A verseny célja: a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanulók közül a tehetségek

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

Tisztelt Lovas Barátaink!

Tisztelt Lovas Barátaink! VERSENYKIÍRÁS Tisztelt Lovas Barátaink! 2012. május 12.-én, szombaton hetedszer rendezzük meg Pomázon, a Magyar Vár Táborban Pilis-Dunakanyari legnagyobb lovas rendezvényét a Lovasmajálist. Az idei Pomázi

Részletesebben

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát.

Perczel MENET 2015. A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. Perczel MENET 2015 A Bonyhádi Airsoft Sportegyesület 2015. május 29-én hagyományőrző céllal megrendezi a Perczel Menet nevű fizikai erőpróbát. A rendezvény célja: A magyar hősök emléknapja alkalmából lehetőséget

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008. NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008. Verseny kiírója: Vas Megyei Autósport Szövetség Verseny helye, időpontja: 1. sz. melléklet szerint Közzététel: www.duen.hu www.szlalomverseny.hu

Részletesebben

III. Auchan Szlalom. Törökbálint, Auchan parkoló. (Versenykiírás tervezet) 2016-07-17

III. Auchan Szlalom. Törökbálint, Auchan parkoló. (Versenykiírás tervezet) 2016-07-17 III. Auchan Szlalom Törökbálint, Auchan parkoló (Versenykiírás ) 2016-07-17 Verseny szervezője: Speed Rally Team A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu A verseny vezetősége: Versenyigazgató: Fodor

Részletesebben

A közép-és hosszútávfutás, állórajt

A közép-és hosszútávfutás, állórajt Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A közép-és hosszútávfutás, állórajt Készítette: Süle Szilvia CIK759 1. A közép-és

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

Magyar Egyetemi - Főiskolai Tornászbajnokság Budapest, Tornacsarnok, 2015. május 17.

Magyar Egyetemi - Főiskolai Tornászbajnokság Budapest, Tornacsarnok, 2015. május 17. Magyar Egyetemi - Főiskolai Tornászbajnokság Budapest, Tornacsarnok, 2015. május 17. A verseny védnökei: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnöke és Dr. Magyar Zoltán, a

Részletesebben

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás

Univer24 Az úszás ünnepe. Rendezvény Kiírás Univer24 Az úszás ünnepe Rendezvény Kiírás 1. Univer24 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével

Részletesebben

KERETTYE TERMÁL KUPA

KERETTYE TERMÁL KUPA Tisztelt Sportvezető! Bázakerettye Község Önkormányzata nevében szeretnénk meghívni Önt és csapatát a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő KERETTYE TERMÁL KUPA kispályás labdarúgó torna és családi nap

Részletesebben

LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág alapvetően a légfegyverek korlátozott torkolati energiája és a relatíve nagy céltávolságok ellentétére épül. Az alacsony torkolati energia miatt

Részletesebben

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27.

Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. Versenyszabályzat STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság Kaposvár, 2014.09.27. FIGYELEM! Ez a versenyszabályzat eltér a korábban kiadott vagy más versenyeken használt versenyszabályzatoktól, erre a versenyre

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél

ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél - A korosztály biológiai fejlődésének szem előtt tartása, az egészség megőrzése. - Az életkori sajátosságoknak megfelelő, sokoldalú

Részletesebben

Meghívó. Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a. Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub. által rendezett 2016.

Meghívó. Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a. Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub. által rendezett 2016. Meghívó Szeretettel meghívunk és várunk minden ITF Taekwon-do sportegyesületet a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub által rendezett 2016. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági, Felnőtt Egyéni és Csapat Magyar

Részletesebben

ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél

ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél ATLÉTIKA Évfolyam: I. (6-9 évesek) Korosztály: Gyermekkorcsoport B Cél - A korosztály biológiai fejlődésének szem előtt tartása, az egészség megőrzése. - Az életkori sajátosságoknak megfelelő, sokoldalú

Részletesebben

SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny:

SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny: SZARVASŰZŐK egy különleges futóverseny: 1991 óta minden évben, azaz immáron 26. alkalommal kerül megrendezésre a SZARVASŰZŐK elnevezésű országos váltófutóverseny. A verseny kabala állata Bonifác, a szarvas.

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató

Beiskolázási tájékoztató Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 6724 Szeged, Bálint S. u. 14. Telefon: 62-549-091 Honlapcím: www.szepi.hu Bemutatkozó oldal Beiskolázási tájékoztató 1720-ban

Részletesebben

III. Orgovány Kupa Nyílt Országos Ju-Jitsu Csapatverseny Versenykiírás 2008 május 24. Általános Iskola Sportcsarnoka Orgovány, Kossuth Lajos u. 62. további információ a honlapunkon: www.tatamicentrum.hu

Részletesebben

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1.

Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS. V3 FINAL verzió, 2015. december 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe RENDEZVÉNY KIÍRÁS V3 FINAL verzió, 2015. december 1. 1. Univer24 2016 Az úszás ünnepe Az Univer24 (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó és vízilabdázó legendák

Részletesebben

DÖKE-Félmaraton Komló, 2012.08.19. 10:00

DÖKE-Félmaraton Komló, 2012.08.19. 10:00 DÖKE-Félmaraton Komló, 2012.08.19. 10:00 - hangulatos futópálya - egyéni és váltóverseny - emblémázott póló - befutóérem - kategóriás értékelés - pénzdíj nemenként az 1-3. helyezettnek - Rendező adatai

Részletesebben

2016. ÉVI NYÍLT ORSZÁGOS EGYESÜLETI VÁLTÓBAJNOKSÁG (OEVB) és 2016. ÉVI NYÍLT NORMÁLTÁVÚ ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁG (ONEB)

2016. ÉVI NYÍLT ORSZÁGOS EGYESÜLETI VÁLTÓBAJNOKSÁG (OEVB) és 2016. ÉVI NYÍLT NORMÁLTÁVÚ ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁG (ONEB) 2016. ÉVI NYÍLT ORSZÁGOS EGYESÜLETI VÁLTÓBAJNOKSÁG (OEVB) és 2016. ÉVI NYÍLT NORMÁLTÁVÚ ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁG (ONEB) 2016. október 15-16. 1 Versenykiírás Időpont: OEVB: 2016. október 15. (szombat munkanap!)

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok!

KÖSZÖNTŐ. Balogh Gábor. Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! KÖSZÖNTŐ Tisztelt testnevelők, felkészítők, kedves diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének minél színvonalasabb szervezésén. Nagy öröm számunkra,

Részletesebben

Köszöntő. Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs!

Köszöntő. Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs! 22. VILLAMOSENERGIA-IPARÁGI ASZTALITENISZ TALÁLKOZÓ BUDAPEST, 2011. JÚNIUS 3-5. Köszöntő Tisztelt Olvasó! Kedves Sporttárs! Az iparági sporttalálkozók éves naptára szerint kora nyáron rendezzük meg a

Részletesebben

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA

Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA Magyar precíziós légfegyveres Országos Sportági Szövetség LÉGFEGYVERES PRECÍZIÓS LÖVÉSZ SPORTÁG SZABÁLYZATA A sportág alapvetően a légfegyverek korlátozott torkolati energiája és a relatíve nagy céltávolságok

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG NŐ I T O R N A Melléklet a Magyar Köztársaság 2 0 1 6. évi versenykiírásához NŐI SZABADONVÁLASZTOTT GYAKORLATOK ANYAGERŐSSÉGE: BAJNOKI EGYÉNI SZERENKÉNTI CSAPATBAJNOKSÁG OSZTÁLY

Részletesebben

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27.

Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Országos favágó verseny és találkozó Bükkzsérc Agit-tető 2011. augusztus 27. Versenyszabályzat I. CSAPATVERSENY: I/1. Lánckímélő darabolás: Feladat: A sík lapra helyezett fából egy 5-8 cm-es korongot úgy

Részletesebben

A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai

A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézet A súlylökés általános iskolai oktatásának gyakorlatai Atlétika SMDLTE2202 Márkusné Halmosi Erika N4Q5MH 1. A súlylökés

Részletesebben

Fizikai képességek felmérése. 2015/2016. tanévi középiskolai felvételi eljárásához

Fizikai képességek felmérése. 2015/2016. tanévi középiskolai felvételi eljárásához Fizikai képességek felmérése az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 2015/2016. tanévi középiskolai felvételi eljárásához Közoktatási típusú sportiskola A közoktatási típusú

Részletesebben

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny

I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny I. Karcagi Szent Miklós-napi disznótoros-és pálinka verseny Versenykiírás Versenyek A verseny kiírója Rendezők: Fővédnökök: A verseny célja Időpont A verseny kezdete Helyszín Hagyományos, házi disznótorosok

Részletesebben

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga

A középszintű gyakorlati érettségi vizsga Forrás: Oktatási Hivatal A középszintű gyakorlati érettségi vizsga A középszintű gyakorlati érettségi vizsgán az érettségizőnek az elégséges osztályzat megszerzéséért legalább 10%-os eredményt kell elérnie.

Részletesebben

Versenyszabályzat 2014.

Versenyszabályzat 2014. NEMZETKÖZI ERŐEMELŐ SZÖVETSÉG Versenyszabályzat 2014. A versenyszabályzat hivatalos szövegét az IPF tartja naprakészen, és angolul adják ki. Amennyiben bármilyen eltérés mutatkozik az angol valamint egy

Részletesebben

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat

III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny. 2011. Tavaszi forduló. Versenyszabályzat III. Cibakházi Holt-Tisza Bojlis Verseny 2011. Tavaszi forduló Versenyszabályzat I. A versenykiírás általános szabályai és a részvétel feltételei A versenyen részt vehet, aki Magyarországon a tárgyévre

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január

Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag. Budapest 2016. január Magyar Floorball Szakszövetség 1146 Budapest, Istvánmezei út 13. Jegyzőkönyvvezető (zsűri) tananyag Budapest 2016. január A dokumentum a floorball sportág jegyzőkönyvvezetői tudnivalók leírását tartalmazza.

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI XVII. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

2015/2016. TANÉVI XVII. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016. TANÉVI XVII. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 1. Az országos döntő célja: Az iskolákban folyó eredményes röplabda munka segítése. A strandröplabda sportág népszerűsítése a diákok körében.

Részletesebben

Károly Roberta Testnevelő tanár Msc 2014/2015 II. félév

Károly Roberta Testnevelő tanár Msc 2014/2015 II. félév BERZSENYI DÁNIEL PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR Atlétika Diszkoszvetés oktatása Károly Roberta Testnevelő tanár Msc 2014/2015 II. félév A diszkoszvetés középiskolában oktatott technikája A középiskolában a tanulók

Részletesebben

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Garas Mihály, Herczeg Zsolt, Melter László 2010.01.14. 2 Magyar Íjász Szövetség Történelmi Versenyszabályzata - 2010 Történelmi Versenyszabályzat

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre

Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre Felhívás a II. Robotino Olimpia vetélkedőre A Festo és a Dunaújvárosi Főiskola II. Robotino Olimpia elnevezéssel vetélkedőt hirdet a magyarországi műszaki főiskolák és egyetemek számára. A verseny helyszíne:

Részletesebben

26. Bosch Szarvasűzők

26. Bosch Szarvasűzők 26. Bosch Szarvasűzők Országos váltófutóverseny Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokság (Váltófutó MEFOB) Versenykiírás Verseny időpontja: 2016. április 9. (szombat) Helyszín: Eger Miskolc

Részletesebben

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6.

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. futam, Kecskemét, 2016. 06. 05. 1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY 1.1 A

Részletesebben

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó

I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó I. Békés Megyei Bojlis Találkozó 2014 szeptember 18-21. - Spicces Horgásztó 2014. október 21-24. Munkácsy Horgásztó Tervezett program: 2014. szeptember 18. csütörtök: 10:00 Ünnepélyes megnyitó, 11:00 Horgászhelyek

Részletesebben

Versenykiírás/ Szabályok

Versenykiírás/ Szabályok Veszprémi Kispályás Liga 2016 Versenykiírás/ Szabályok Helyszín: Veszprém, Vasas pálya 2 db 20x40 méteres szabvány műfüves pálya Időpont: 2016.04.04. 2016.11.28. (tavaszi-őszi forduló), Szezonzáró: KISPÁLYA

Részletesebben

2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport. 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra. Székesfehérvár Csitáry G.

2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport. 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra. Székesfehérvár Csitáry G. 2010/2011. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. korcsoport 2011. március 12. (szombat) 11.00 óra Székesfehérvár Csitáry G. Emil Fedettuszoda FŐVÉDNÖKÖK Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Részletesebben

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Dr. Koltai Miklós koltai.miklos@bdpk.nyme.hu Közép- és hosszútávfutás és az állórajt általános iskola, alsó tagozatos oktatásának gyakorlatai

Részletesebben

DAR VS 2016 Szabályzat

DAR VS 2016 Szabályzat DAR VS 2016 Szabályzat Kategóriák: Pusztai és longbow modern anyagból: modern anyagú íj: Modern anyag, 6 db favessző, madártoll, gyakorló hegy, nokkot érintő húzókéz. Pusztai és longbow természetes anyagból

Részletesebben

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ

XXXIV. VILLAMOSENERGIA-IPARI HORGÁSZTALÁLKOZÓ VERSENYKIÍRÁS Rendezvény ideje, helyszíne: A találkozó időpontja: 2016. június 17-19. A találkozó helye: Paks, Füzes-tavak A találkozó szervezője: MVM ATOMIX Kft A találkozó fővédnöke: Szücs Gábor Atomix

Részletesebben

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása

SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása 1. A bajnokság célja: SZI-ZO SPORT 2015-2016. évi kültéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság Versenykiírása A kispályás labdarúgás iránt érdeklődők részére lehetőséget biztosítani a rendszeres sportolásra.

Részletesebben

A Kelet Liga Női Amatőr Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016.

A Kelet Liga Női Amatőr Kosárlabda Bajnokság Versenykiírása 2015/2016. MAGYA R KOSÁ RLA BDÁ ZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBA LL FEDERATION H-114 6 Budape st, Ist vánm ezei út 1-3. I E-mail: m kosz@hunbasket.hu Telefon/ Phone: +36 1 460 6825 I Fax: +36 1 252 3296

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

Általános rész. Gyerek Serdülő Kadet Junior Felnőtt Senior Senior+ -7 éves. 16-17 leány. 16-17 fiú. 14-15 leány

Általános rész. Gyerek Serdülő Kadet Junior Felnőtt Senior Senior+ -7 éves. 16-17 leány. 16-17 fiú. 14-15 leány A szabálykönyv területi és időbeli hatálya Általános rész A szabálykönyv hatályba lépésének napjától kiterjed az országban megrendezésre kerülő minden olyan kempo versenyre, amelyet a Magyar Kempo Szövetség,

Részletesebben

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás 9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség Versenyvezető: Kerekes Kázmér A Versenybíróság elnöke: Tusnai Tamásné

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért

Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió IV. futama (Versenykiírás tervezet) 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Villámszer Kazár Rallye a Copy & More

Részletesebben

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 20132. július április 8.)

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 20132. július április 8.) Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. MINTA DOKUMENTUM Tárgy: II. negyedéves előrehaladási jelentés 1 (Beadási határidő: 2132. július április 8.) SPORTKLUB GUTORFÖLDE XY (sportszervezet)

Részletesebben

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2015/2016.

A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2015/2016. A FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2015/2016. tanévben a III."FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI

Részletesebben

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1.

XI. Kecskemét Kupa. Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás. 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny Versenykiírás 2005 november 26. Kecskemét, Városi Sportcsarnok, Olimpia u. 1. XI. Kecskemét Kupa Országos Ju-Jitsu Verseny 2005 november 26. Kecskemét, Városi

Részletesebben

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu A Budapesti Vízilabda Szövetség 2012/2013. évi bajnokságainak versenykiírása 1.

Részletesebben

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202

A váltófutás oktatása általános iskolában. Atlétika SMDLTE 2202 Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művészeti, Nevelési-és Sporttudományi Kar Sporttudományi Intézet A váltófutás oktatása általános iskolában Atlétika SMDLTE 2202 Készítette: Németh

Részletesebben

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása

I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása I. Szüreti Félmaraton és egy hosszúlépés Versenykiírása Időpont: 2015. október 4., vasárnap 08:00-tól Rajt és cél helyszín: Csongrád, Dob utca Rajt időpont: 10:00 Félmaraton és egy hosszúlépés, egyéni

Részletesebben

Női Országos Strandfoci Versenykiírás

Női Országos Strandfoci Versenykiírás Női Országos Strandfoci Versenykiírás 1. A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A) A bajnokságot a Magyar Labdarúgó Egylet (Szigetvári Vasas SCE) írja ki, szervezi és működteti. B) A 2015.

Részletesebben

Kémia Tanulmányi Verseny

Kémia Tanulmányi Verseny HAGIT 5 PRÓBA Hagyomány unkhoz híven ebben az évben is folytatjuk a HAGIT 5 PRÓBÁT a 7-8. osztályos fiúk és lányok számára ( 2000 és azután születettek). Jelentkezni lehet iskolánként, nemenként három-három

Részletesebben

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott!

Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL. Kedves Meghívott! Kedves Meghívott! Tárgy: részletek az ÖNKÉNTES MAJÁLISRÓL Az önkéntes majálisra csapatok nevezését várjuk. A csapatok képviselhetik településüket, települési önkéntes szervezetüket, települési polgárőr

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS/NEVEZÉS I DÍJAK, HATÁRIDŐK

REGISZTRÁCIÓS/NEVEZÉS I DÍJAK, HATÁRIDŐK VERSENYKIÍRÁS TUDÁS ÚTJA FÉLMARATON Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Félmaratoni Budapest Bajnokság "Akadémiai 6-os" TÁV, IDŐPONT, HELYSZÍN Távok: Félmaraton: 21,1 km "Akadémiai 6-os:

Részletesebben

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula)

Versenyszabályzat. VII. Indián kenu túlélő verseny. (Békés-Csaba-Gyula) Versenyszabályzat VII. Indián kenu túlélő verseny (Békés-Csaba-Gyula) FIGYELEM! Ebben az évben a rajt Gyulán lesz!!! 2014. szeptember 13 (szombat) Nevezés helye és ideje: Gyula, Hídfő söröző terasza 7.30

Részletesebben

2015/2016. TANÉV. GYULA, 2016. június 23-26.

2015/2016. TANÉV. GYULA, 2016. június 23-26. 2015/2016. TANÉV GYULA, 2016. június 23-26. 1 K Ö S Z Ö N T Ő Tisztelt Testnevelők, Felkészítők, kedves Diákok! A 2015/2016-os tanévben is töretlen lelkesedéssel dolgozunk a Diákolimpia versenyrendszerének

Részletesebben

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság

XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság V. Baranta Nemzeti Bajnokság Ez évben a XII. Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet Országos Bajnokság - V. Baranta Nemzeti Bajnokság 2011.

Részletesebben

ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT

ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT NYUGAT - MAGYARORSZÁGI EGYETEM, SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT, MŰVÉSZETI, NEVELÉS ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR ATLÉTIKA KISLABDAHAJÍTÁS, ÁLTALÁNOS ISKOLA ALSÓ TAGOZAT Készítette: Straub Irén, tanár T/D testnevelő

Részletesebben

BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS

BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS BM ORSZÁGOS ATLÉTIKAI BAJNOKSÁG Debrecen, 2016. június 02. BM Országos Atlétikai Bajnokság VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny céljai: Versenyzési, sportolási lehetséggel biztosítani Belügyminisztérium dolgozóinak

Részletesebben

I. LAKTANYA SZLALOM 60 NAGYGOMBOS LAKTANYA

I. LAKTANYA SZLALOM 60 NAGYGOMBOS LAKTANYA I. LAKTANYA SZLALOM 60 I. NAGYGOMBOS LAKTANYA 2013-11-24 MNASZ REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATBAN A VERSENY SZERVEZőJE: SPEED RALLY TEAM SPORTEGYESÜLET A VERSENY HIVATALOS HONLAPJA: WWW.CSAPASSuNK.Hu A VERSENY VEZETőSÉGE:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 1. A verseny célja: - Félmaratoni országos bajnoki cím eldöntése. - Hegyalja Nyílt Félmaratoni futóverseny tömegesítése.

VERSENYKIÍRÁS. 1. A verseny célja: - Félmaratoni országos bajnoki cím eldöntése. - Hegyalja Nyílt Félmaratoni futóverseny tömegesítése. Magyar Köztársaság Félmaratoni Országos Bajnokság Hegyalja Nyílt Félmaratoni Futóverseny Szerencs, 2009. április 04. VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: - Félmaratoni országos bajnoki cím eldöntése. - Hegyalja

Részletesebben