Pályázási Kisokos. 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázási Kisokos. 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához"

Átírás

1 Pályázási Kisokos 2015/2016 tanév tavaszi Kollégiumi és Rendszeres Szociális Ösztöndíj pályázat leadásához

2 Hogyan töltsd fel a dokumentumokat? A pályázás Neptunon keresztül kérvény formájában történik A legtöbb dokumentumnál lehetőséged van az arra kialakított helyre feltölteni őket (pl. munkáltatói igazolás) Ha azonban nem látsz külön helyet az igazolásnak, akkor is hozzá tudod őket adni a kérvényedhez, egyéb csatolmányként (ha nem sikerül, máshova is feltöltheted, meg fogjuk úgy is találni) Minden dokumentumot elég csak egyszer feltöltened! (Akkor is, ha több helyhez érvényes) Megkönnyíted a munkánkat, ha jól olvasható, függőlegesen szkennelt/fényképezett képet töltesz fel A dokumentumokat kérjük nevezd el úgy, hogy tudjuk, mi található benne, így mi is gyorsabban tudunk neked visszajelezni (pl.: víz.jpg; nav1.jpg; szamla2.jpg stb.)

3 Fontos tudnod A hiánytalan pályázat nem jelenti automatikusan, hogy támogatásban fogsz részesülni Ha valamiről nyilatkozol, minden esetben szükséges két tanú aláírása, kivéve pénzügyekre vonatkozó nyilatkozatoknál Ha nem adod le időben a pályázatodat, akkor az érvénytelen lesz Ha a család egy főre eső jövedelme nem éri el az öregségi nyugdíj összegét, valamilyen módon igazolnotok kell, hogy miből tartjátok fenn magatokat! Ha több egyetemen is tanulsz, akkor is csak az egyiktől kaphatsz szociális ösztöndíjat! (Ahol előbb kezdtél állami ösztöndíjasként)

4 Ezeket mindenképpen nyújtsd be, ha nem önellátó vagy Az önellátókra a Kisokos végén térünk ki!

5 Az együtt élők köre Helyi népesség-nyilvántartó igazolás, amelyet a lakóhelyed okmányirodájában tudsz beszerezni! Három hónapnál ne legyen régebbi! A dokumentum azt igazolja, hogy a lakócímetekre hány fő van bejelentve Ha a lakcímre valaki be van jelentve, de életvitelszerűen nem ott él, akkor erről a szülőnek (eltartónak) nyilatkoznia kell Az igazoláson mindenképpen rajta kell legyen, hogy hányan (vagy a kérelmezőn kívül hányan) laknak még a lakcímen, vagy a bejelentett személyeknek név szerint kell szerepelniük A lakcímen élő minden személy lakcímkártyája is szükséges elég az az oldal, amin a cím látszik!

6 Közüzemi számlák A pályázatodhoz szükséges feltöltened közüzemi számlákat Kell igazolás a következőkről: víz, villany, gáz, szemétszállítási díj, (közös költség) Ha valamelyikkel nem rendelkeztek (pl. fúrt kút, fatüzelésű kazán, napkollektor), akkor erről nyilatkozatot kell tenni az eltartónak! Itt is három hónapnál nem régebbit kérünk! Ha viszont a számlátok több hónapot ölel át (pl. félévente fizettek), akkor ilyen esetben az előző időszakról szóló is megfelel, amennyiben nincs újabb Az elszámolásról, vagy a befizetés teljesítéséről szóló igazolást kérünk, amin látszódjék a lakcím, az összeg, az időszak (és az, hogy melyik számláról van szó)

7 A háztartás jövedelmének igazolása I. A háztartásban minden személy jövedelmét igazolni kell, kivéve a tanulókét Szükségetek van NAV által kiállított igazolásra, amit az adóhatóság irodájában, vagy akár ügyfélkapun keresztül is igényelhettek. Fontos, hogy ez néha több napot is időbe vehet, figyeljetek, nehogy kicsússzatok az időből! Ügyfélkapun keresztül a oldalon tudtok igényelni NAV igazolást, ahol regisztráció után az utasításokat követve meg tudjátok igényelni a dokumentumot. NAV igazolás benyújtása munkanélküliek és rokkantnyugdíjasok esetében is szükséges!

8 A háztartás jövedelmének igazolása II. Az adóhatósági igazoláson kívül a munkáltatótól is kell igazolást kérni! A kettő nem helyettesíti egymást, minden (munkahellyel rendelkező) személynek kell mind a kettő. A munkáltatói igazolásnak három havi nettó fizetést (szeptember, október, november hónapok) kell tartalmaznia, hónapokra lebontva A kérvény leadásakor a három havi nettó átlagot írd be a megfelelő mezőbe! Ha plusz jutalékot, prémiumot tartalmaz a jövedelem, akkor ezt az igazolásnak tartalmaznia kell, különben nem tudjuk figyelembe venni, és ekkor az alapfizetéssel kell számolnod Ha a három hónap alatt munkahelyváltás történt, akkor az előző munkahelyről szükséges igazolás/megszűnésről szóló papír, és az új munkáltatótól olyan jövedelemigazolás, amin a munkaviszony kezdete is látszik!

9 További igazolások kategóriánként lebontva Csak akkor kell őket benyújtani, ha valamelyik eset nálatok fennáll!

10 Árvák és félárvák számára

11 Milyen igazolás kell(het)? Minden esetben: Halotti anyakönyvi kivonat(ok) Árvaellátásról szóló igazolás, amin látszik a törzsszámod valamint a ös évre megállapított (havi) összeg De talán ezekre is szükséges lesz még: Testvér(ek) árvaellátásáról, vagy annak megszűnéséről szóló igazolás Özvegyi nyugdíjról vagy annak megszűnéséről szóló igazolás (ha a veled élő szülőd özvegy) Minkét esetben látszódjon a 2015-ben havonta utalt összeg!

12 Hogyan töltsd fel? A pályázat elején válaszd az árva vagy félárva mezőt A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél az elhunyt eltartónál a státusz mezőnél válaszd valamelyik opciót, mindegy melyiket. Az árvaellátás összegét a megfelelő mezőbe írd be! Elhunyt szülő esetén értelemszerűen a NAV és munkáltatói jövedelemigazolás helyett a halotti anyakönyvi kivonat szükséges

13 Mire figyelj még? Ha többen vagytok testvérek, és a testvéreid is kapnak árvaellátást, akkor a számukra folyósított összegről ugyanúgy is kell az igazolás, és a te + tesó(i)d árvaellátást együtt az árvaellátás összegéhez írd be. Ha a veled együtt élő szülőd özvegy, az özvegyi nyugdíjról szóló határozat feltöltése is szükséges! Ez esetben az özvegyi nyugdíj összegét is az árvaellátáshoz adjátok hozzá. Ha az árvaellátás nem áll fenn, illetve özvegyi nyugdíjban már nem részesül a szülő, a megszűnésről szóló hivatalos határozatot se felejtsd el feltölteni!

14 Az árvaellátás megszűnéséről Ha az előző időszakokban nem kaptál árvaellátást (pl. nem tanultál, passzív féléved volt stb.), de egyébként korodnál fogva (25. életévedet nem töltötted be) még jogosult vagy rá, akkor az utoljára kapott összegről kell bemutatnod határozatot Ez esetben a megszűnésről szóló határozat mellé csatold az előzőleg kapott összegről szóló határozatot is

15 Csökkent munkaképességű, rokkantak, fogyatékkal élők, illetve tartós betegek számára

16 Milyen igazolást kell benyújtanod? Ha a sajátos nevelési igényed / fogyatékosságod fennált a középiskolai tanulmányaid alatt Szakértői véleménnyel kell igazolnod Ezt a megyei (fővárosi) pedagógiai szakszolgálati intézmények, illetve azok megyei vagy országos szakértői bizottságként eljáró tagintézményeitől kell beszerezned A véleménynek tartalmaznia kell a fogyatékosság BNO kódját és megnevezését! Ha a sajátos nevelési igényed / fogyatékosságod nem állt fenn a középiskolai tanulmányaid alatt Rehabilitációs szakértői szervtől származó igazolással kell igazolnod A véleménynek tartalmaznia kell a fogyatékosság BNO kódját és megnevezését!

17 Milyen igazolást kell benyújtanod? Ha tartós beteg van a családodban: Ekkor egy szakorvos által kiállított igazolás szükséges Az igazolást csak szakorvos adhatja ki 5 évnél nem lehet régebbi igazolás, kivéve ha az igazoláson szerepel, hogy a betegség a páciens élete végéig fennáll! Tartalmaznia kell a BNO kódját, és a betegség nevét Háziorvos által kiadott igazolást nem fogadunk el! Pályázónként maximum 15 pontot kaphatsz tartós betegségre függetlenül attól, hogy hány tartós beteg van a háztartásban!

18 Hogyan töltsd fel? A fenti részben jelöld be a tényt, hogy van tartós beteg Be kell írnod a beteg nevét, és BNO kódjait Ha több beteg van az alsó pipát is be kell pipálni, majd ide is felvehető más személy neve és BNO kódja(i)

19 Vállalkozók, őstermelők esetén szükséges igazolások

20 Milyen igazolások szükségesek? Ha a veled egy háztartásban élők közül van olyan személy, aki vállalkozó (vagy őstermelő), akkor a következő dolgokat kell feltöltened: NAV által kiállított jövedelemigazolás (lásd: kötelezően benyújtandó igazolások) Nyilatkozat mely a következőket tartalmazza: 1. a vállalkozónak nyilatkoznia kell, milyen tevékenységet folytat a vállalkozás 2. mekkora a havi nettó jövedelem (ezt a 2014-es év havi átlaga alapján határozzátok meg)

21 Erre figyelj! A nyilatkozat a nettó jövedelemről szóljon ha csak a bruttó jövedelem van feltüntetve, akkor az lesz figyelembe véve pontszámításnál! Ha előző évben még nem volt vállalkozó/őstermelő, 2015-től kezdte a vállalkozást: a 2015-ös év eddigi bevételéről kell nyilatkozni

22 Hogyan töltsd fel? A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél, a vállalkozó/őstermelő szülő(k)nél a vállalkozó státuszt állítsd be A keresethez azt az összeget írd be, ami a nyilatkozatban is szerepel, a havi nettó jövedelemként

23 Álláskereső a háztartásban

24 Milyen igazolást kell benyújtanod? Munkaügyi Központ által kiállított igazolás: 1 hónapnál nem lehet régebbi. Tartalmaznia kell, hogy a személy mióta nem rendelkezik munkával, valamint az álláskeresési járadékot is. Egyértelműen kell szerepelnie ennek az összegnek az igazoláson. Ha nem részesül álláskeresési járadékban, azt is tartalmaznia kell az igazolásnak! Az igazolást semmilyen más dokumentummal nem lehet pótolni!

25 Hogyan töltsd fel? A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél az álláskereső családtagnál válaszd a regisztrált vagy nem regisztrált álláskereső mezőt! Ide a NAV igazolást kell feltöltened. Az álláskeresési járadék összegét a keresethez írd be! Ide a Munkaügyi központ igazolását kell feltöltened.

26 Fontos még tudni: Ha a szülő nem jogosult álláskeresési járadékra, akkor is eltartónak számít, mert a szülő mindig eltartó. Ha a testvér álláskereső és álláskeresési járadékban részesül, akkor eltartónak számít, ha nem, akkor eltartottnak. Az álláskeresési járadékban nem részesülő testvér a ponttáblázat alapján 3 pontot ér, mivel eltartottnak számít.

27 Háztartásbeli a családban

28 Ki háztartásbeli? Háztartásbeli: az a személy, aki nem rendelkezik állandó jövedelemmel és nincs hallgatói/tanulói jogviszonya, valamint nem minősül álláskeresőnek. Fontos még tudni: Ha a szülő háztartásbeli, akkor is eltartó.

29 Milyen igazolást kell benyújtanod? Nyilatkozat, hogy a személy háztartásbeli: A nyilatkozatot a háztartásbeli személynek kell tennie. Tartalmaznia kell, hogy nem rendelkezik semmilyen jövedelemmel. A rektori utasítás 3. számú mellékletét szükséges kitölteni. 3 hónapnál nem lehet régebbi a nyilatkozat. Dátumnak és aláírásnak kell szerepelnie rajta, valamint 2 tanúval kell hitelesíteni a dokumentumot.

30 Hogyan töltsd fel? A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél a családtagnál válaszd a háztartásbeli mezőt! Ide a NAV igazolást csatold. A keresethez 0 Ft-t írj! Ide a nyilatkozatot töltsd fel.

31 GYES / GYED / GYET

32 Milyen igazolást kell benyújtanod? Határozat: Ha a pályázóval egy háztartásban élő személyek valamelyike gyermekgondozási segélyben (gyes), gyermekgondozási díjban (gyed), gyermeknevelési támogatásban (gyet) részesül, akkor az azt megállapító határozat szkennelt változata szükséges. Összeg igazolása: A folyósított összeg egyértelmű igazolása (postai szelvény vagy bankszámlakivonat másolata) szüksége. NAV igazolást ebben az esetben is be kell nyújtani!

33 Hogyan töltsd fel? A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél a családtagnál válaszd a GYES/GYED/GYET mezőt! Ide a NAV igazolást kell feltöltened. A keresethez a GYES/GYED/GYET összegét kell beírnod. Ide kell csatolnod a határozatot és az összeg igazolását.

34 Fontos még tudni: A postai szelvény vagy bankszámlakivonat másolata nem lehet 3 hónapnál régebbi. Ha a GYES/GYED/GYET-ben részesülő személy dolgozik,szükséges csatolni a munkáltatói jövedelemigazolását is, amelynek kritériumait a Kötelező igazolások köre című rész tartalmazza.

35 Nyugdíjas vagy rokkantnyugdíjas a családban

36 Benyújtandó igazolások Nyugdíjasok esetében: Nyugdíjas igazolvány: Az arra vonatkozó személy nevével illetve a törzsszámmal van ellátva, ami jól olvasható legyen. Nyugdíjszelvény: ne legyen 3 hónapnál régebbi! Ezen egyértelműen olvasható legyen, hogy ki kapja a jövedelmet, mekkora a jövedelem összege és melyik hónapra vonatkozik Ha ez összeget a bankszámlára utalják, akkor a bank által kiállított 3 hónapnál nem régebbi igazolást vagy a számlakivonat/egyenlegértesítő másolatát kell feltölteni. Ezen aláhúzással jelöljétek, hogy hol olvasható. Rokkantnyugdíjasok esetében: Ugyanezek + NAV által kiállított jövedelemigazolás

37 Hogyan töltsd fel? Miután felvetted a nyugdíjast / rokkantnyugdíjast a pályázóval egy háztartásban élő személy pontnál: Státuszként állítsd be, hogy nyugdíjas vagy rokkantnyugdíjas Keresethez írd be a nyugdíjra vonatkozó havi jövedelmet Végül töltsd fel a megfelelő igazolásokat! Nyugdíjas igazolványt a Státuszhoz Nyugdíjszelvényt (vagy a jövedelemről szóló más igazolást) a Keresethez

38 Elvált és különélő szülők

39 Milyen igazolást kell benyújtanod? Ha a szülők elváltak: A válásról szóló bírósági végzést kell csatolni. Gyerektartásról szóló igazolás kell feltöltened: Az eltartónak kell nyilatkoznia a gyerektartás összegéről. A nyilatkozatnak egyértelműen kell tartalmaznia az összeget és elegendő csak az egyik eltartó nyilatkozata az összegről. Ha a gyerektartás 0 Ft, akkor is szükséges a nyilatkozat. A nyilatkozat helyett bankszámlakivonat, vagy postai szelvény is megfelel.

40 Milyen igazolást kell benyújtanod? Ha a szülők különélnek: amennyiben a Népesség-nyilvántartó Iroda által kiállított igazoláson csak az egyik szülő szerepel, akkor ezen szülő által tett nyilatkozattal kell igazolni, amely a gyermektartás összegét is tartalmazza gyermekenként. amennyiben a Népesség-nyilvántartó Iroda által kiállított igazoláson mindkét szülő szerepel, akkor hivatalos dokumentummal igazolni kell, hogy házassági bontóper van folyamatban. amennyiben a Népesség-nyilvántartó Iroda által kiállított igazoláson mindkét szülő szerepel, de házassági bontóper nincs folyamatban, akkor a különélés tényét az egyik szülő által jegyző vagy közjegyző előtt tett, 6 hónapnál nem régebbi nyilatkozattal kell igazolni, amely a gyermektartás összegét is tartalmazza gyermekenként.

41 Fontos tudnod: A nyilatkozat és a bankszámlakivonat, vagy postai szelvény nem lehet régebbi 3 hónapnál. A nyilatkozathoz a rektori utasítás 3. számú mellékletét kell használni. A nyilatkozaton szerepelnie kell aláírásnak és dátumnak. A gyerektartást mind az elvált, mind a különélő szülőknél igazolni kell, akkor is ha 0 Ft.

42 Hogyan töltsd fel? A fenti részben jelöld be a kérelmező szülei különélnek/elváltak mezőt. Ha csak egy eltartó nevel (tehát csak az anyukáddal, vagy csak az apukáddal élsz, és nem él veletek nagyszülő vagy olyan testvér aki keres), akkor válaszd a kérelmezőt 1 eltartó neveli mezőt. A kérelmezővel egy háztartásban élők résznél, ha valamelyik eltartó külön él, a státusznál válaszd valamelyik opciót, mindegy melyiket. Ide vagy a válási dokumentumot kell feltöltened vagy a különélésről szóló nyilatkozatot. A gyerektartás összegét a megfelelő helyen tüntesd fel.

43 Testvérekkel kapcsolatos igazolások

44 Mikor és milyen igazolások szükségesek? Ha a testvéred iskolába jár, és még szeptemberben nem volt 16 éves: Nem kell tanulói jogviszony igazolását feltöltened Ha testvéred elmúlt már 16 éves, és még iskolába jár: A 2015/2016. tanév 1. félévére vonatkozó tanulói/hallgatói jogviszony igazolás feltöltése szükséges Ha a testvéred még nem jár iskolába (mert 7 évnél fiatalabb): A születési anyakönyvi kivonat szkennelt változatát töltsd fel

45 Hogyan töltsd fel? Miután felvetted testvére(i)d a további a pályázóval egy háztartásban élő személy pontnál: Státuszként állítsd be, hogy Tanuló Keresethez pedig 0-át írj (kivéve, ha árvaellátásba részesül) Végül töltsd fel a megfelelő igazolást

46 Hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet

47 Mikor melyik kategória? Hátrányos helyzet: Beiratkozáskor 25 év alatti, és Közép-, és/vagy felsőfokú tanulmányai alatt lett hátrányos helyzetű Hátrányos helyzet pl.: gyermekvédelmi támogatás, szülők alacsony iskolai végzettsége (részl. lásd. Rektori utasítás III/i.) Halmozottan hátrányos helyzet: Hátrányos helyzetű (lásd. Előző pont), és: A hátrányos helyzet feltételei közül legalább 2 fennáll, vagy Tartós nevelésbe vették, vagy Utógondozói ellátásban részesült

48 Ügyintézés Illetékes polgármesteri hivatal Pl: Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Humánszolgáltatási Igazgatóság, Szociális Osztály Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, Szociális és Köznevelési Osztály A hátrányos helyzet tényállását megállapító határozat szükséges, tehát például: gyermekvédelmi kedvezmény folyósítás

49 Öneltartó vagy?

50 Öneltartó vagy, ha: Saját magad rendelkezel a saját bevételeid felett A bevételeid összessége fedezi a kiadásaidat: a saját lábadon állsz A bevételeid rendszeresek A havonta jelentkező költségeidet fedezni tudod a bevételeidből

51 Ha öneltartóként pályázol: Lakcímkártyát neked is fel kell töltened! Csak a TE körülményeid számítanak: se a testvéredé, se a szüleidé. Élelmiszer normatíva: Ft/fő * Tehát: a kiadásaidnál ezt az összeget számítsd az étkezésre, havonta Jövedelempont: a havi rendszeres bevételeid összege alapján pl: havi Ft bevétel havonta: 27 jövedelempont (pontrendszer alapján) *: a KSH adatai alapján

52 Ami mindenképpen szükséges I. Nyilatkozat arról a tényről, hogy öneltartó vagy (vagy a szülő, vagy te magad (köz)jegyző előtt) Egy könnyen átlátható összesítés a kiadásaidról és bevételeidről. (Havi lebontásban, két külön oszlopba szedve..) A bevételeidről igazolások: NAV igazolás (2014-es) és munkáltatói igazolás (szeptember, október, november hónapok nettó összegéről) bármilyen más rendszeres jövedelemről: ösztöndíjak (neptunból lementett kép), nyugellátás, stb..

53 Ami mindenképpen szükséges II. Rendszeres kiadásaid igazolása: Élelmiszer: nem kell külön igazolni: mindenkinél Ft/hó-val számolunk Telefonszámla és internet díj: előfizetés számlája például Rezsi: kollégista: kollégiumi díj: Neptun pénzügyek/befizetés fül Teljesített JPG kép feltöltés albérlet/saját lakás víz, villany, gáz/távhő számlák (3 hónapnál nem régebbi), közös költség, albérleti díjról szóló igazolás

54 Figyelem! A kisokos csak kiegészítő segítséget nyújt a rektori utasítás értelmezéséhez és a szükséges igazolások beszerzéséhez. A pályázatok elbírálása során mindig az 44/2015. (XII. 15.) számú rektori utasítás az irányadó, így javasoljuk annak elolvasását is.

I. A pályázat feltételei

I. A pályázat feltételei 1. sz. melléklet a Kar 2015/16. tanév tavaszi félévi szociális ösztöndíj pályázati felhívásához (rendszeres szociális ösztöndíj, jegyzettámogatás, alaptámogatás) A hallgatók szociális helyzetének megállapításához

Részletesebben

6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás

6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás R E K T O R 6/2015. (VII. 10.) sz. rektori utasítás a hallgatók szociális helyzetének megállapításához benyújtandó igazolásokról, valamint a kollégiumi felvételi eljárás során benyújtandó további igazolásokról

Részletesebben

Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK)

Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK) Szociális támogatás kisokos (BGE-KKK) Az alábbi dokumentum elolvasásával megtudhatsz minden információt a támogatásról, valamint könnyen elkerülheted a formai hibákat. Tartalom I. A szociális támogatáshoz

Részletesebben

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás

19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás R E K T O R 19/2014. (VI. 24.) sz. rektori utasítás a hallgatók szociális helyzetének megállapításához benyújtandó igazolásokról, valamint a kollégiumi felvételi eljárás során benyújtandó további igazolásokról

Részletesebben

Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz

Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz Kitöltési útmutató és a csatolandó dokumentumok listája a 2015/16. II. féléves Rendszeres Szociális Ösztöndíj Pályázathoz Kitöltési útmutató: Csak az a hallgató pályázhat: aki teljes idejű felsőfokú szakképzésben,

Részletesebben

2015/16/2 FÉLÉV RENDSZERES SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA, IGAZOLÁS- ÉS PONTRENDSZERE

2015/16/2 FÉLÉV RENDSZERES SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA, IGAZOLÁS- ÉS PONTRENDSZERE EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI HALLGATÓI SZOCIÁLIS ÉS ÖSZTÖNDÍJBIZOTTSÁG 2015/16/2 FÉLÉV RENDSZERES SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS PÁLYÁZATI KIÍRÁSA, IGAZOLÁS- ÉS PONTRENDSZERE Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK SZABÁLYAI ÉS SZEMPONTRENDSZERE 1. (1) A hallgató szociális helyzetének megítélésekor figyelembe kell venni: a) a hallgató lakcíme szerinti ingatlanban

Részletesebben

KÉRELEM önkormányzati segély megállapításához

KÉRELEM önkormányzati segély megállapításához 1. melléklet a 19/2013(XI.29.) önkormányzati rendelethez Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Iroda cím: 8840 Csurgó, Csokonai utca 1. tel.: 06 82/471-388 KÉRELEM önkormányzati segély megállapításához

Részletesebben

Felvételi Ügyrend az Elsőéves Kollégiumi Felvételi Eljárásra

Felvételi Ügyrend az Elsőéves Kollégiumi Felvételi Eljárásra Felvételi Ügyrend az Elsőéves Kollégiumi Felvételi Eljárásra Jelen ügyrend a kollégiumi felvétel szabályait és lebonyolításának rendjét szabályozza az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (a továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

KÉRELEM köztemetés megállapítása iránt

KÉRELEM köztemetés megállapítása iránt GÖDI POLGÁRMESTERI HIVATAL 2131 GÖD, PESTI ÚT 81. HATÓSÁGI OSZTÁLY E-MAIL: varoshaza@god.hu (27) 530-064 Fax (27) 345-279 POLGÁRMESTERI HIVATALI NYOMTATVÁNY KÉRELEM köztemetés megállapítása iránt 1. Személyi

Részletesebben

K É R E L E M. A kérelmezővel egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók adatai

K É R E L E M. A kérelmezővel egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók adatai 1. melléklet az 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelethez A kérelemmel érintett támogatás jogcíme: Települési támogatás Rendkívüli települési támogatás Méltányossági települési támogatás Természetbeni

Részletesebben

I. Az igénylő adatai: 1. Kérelmező neve (születési név is) (Nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni!) Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ szám):

I. Az igénylő adatai: 1. Kérelmező neve (születési név is) (Nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni!) Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ szám): 11. melléklet az önkormányzati rendelet-tervezethez KÉRELEM Iktatás helye: Rendkívüli települési támogatás megállapításához I. Az igénylő adatai: 1. Kérelmező neve (születési név is) (Nyomtatott betűkkel

Részletesebben

PÁLYÁZAT - KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZAT - KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJ és ALAPTÁMOGATÁS PÁLYÁZAT - KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Általános tudnivalók a pályázati űrlap kitöltéséhez: A pályázati űrlap kitöltésére elektronikusan kerül sor a Neptun Tanulmányi rendszer

Részletesebben

Napközbeni/leggyorsabb elérhetősége(i): Tartalma: F I G Y E L E M!

Napközbeni/leggyorsabb elérhetősége(i): Tartalma: F I G Y E L E M! Pontszám alapján elért rangsor: Pontszám: Pályázó neve: Napközbeni/leggyorsabb elérhetősége(i): PÁLYÁZATI CSOMAG B Tartalma: F I G Y E L E M! 1. Pályázati űrlap 2. Benyújtandó mellékletek (1-3.) 1. A pályázat

Részletesebben

Érkeztető/ Bíráló Bizottság Tölti ki. II. A pályázó felvételi pontszáma

Érkeztető/ Bíráló Bizottság Tölti ki. II. A pályázó felvételi pontszáma Beküldési határidő: iktatási szám: Önköltséges képzés képzési költség csökkentésére kiírt kari pályázat Pályázati Űrlap Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Beérkezés időpontja: Bírálást végző bizottsági

Részletesebben

Eljárási rendelkezések. 2. (1) A szociális ellátások megállapítására az eljárás kérelemre vagy hivatalból indul.

Eljárási rendelkezések. 2. (1) A szociális ellátások megállapítására az eljárás kérelemre vagy hivatalból indul. Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról (Egységes szerkezetben) Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.19) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKVÉDELEM SZABÁLYAIRÓL EGYSÉGES SZERKEZETBEN Újhartyán Város Önkormányzatának

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete. a helyi szociális ellátásokról és azok igénybevételéről

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete. a helyi szociális ellátásokról és azok igénybevételéről TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a helyi szociális ellátásokról és azok igénybevételéről Tiszaug Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

K É R E L E M SZOCIÁLIS ELLÁTÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ. Kérem, hogy jelölje X -el melyik ellátásra nyújtja be kérelmét!

K É R E L E M SZOCIÁLIS ELLÁTÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ. Kérem, hogy jelölje X -el melyik ellátásra nyújtja be kérelmét! K É R E L E M SZOCIÁLIS ELLÁTÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Kérem, hogy jelölje X -el melyik ellátásra nyújtja be kérelmét! egyszeri települési támogatás a család kiadásainak csökkentésére lakásfenntartási támogatás

Részletesebben

Települési támogatás. Az önkormányzat rendelete alapján a jogosult részére települési támogatást nyújt. A települési támogatás formái:

Települési támogatás. Az önkormányzat rendelete alapján a jogosult részére települési támogatást nyújt. A települési támogatás formái: Települési támogatás Vonatkozó jogszabályok: A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló

Részletesebben

Életvitelszerűen a lakóhelyemen/tartózkodási helyemen élek (a megfelelő rész aláhúzandó)

Életvitelszerűen a lakóhelyemen/tartózkodási helyemen élek (a megfelelő rész aláhúzandó) 8. melléklet az önkormányzati rendelet-tervezethez KÉRELEM Iktatás helye: Települési Krízis Támogatás megállapításához Kérem, hogy krízis támogatásban részesítsenek, mivel lakásomat olyan elemi kár érte,

Részletesebben

A pályázat benyújtási határideje: 2011. november 14., hétfő 18 óra

A pályázat benyújtási határideje: 2011. november 14., hétfő 18 óra B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Dunaharaszti Város Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2012. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot

Részletesebben

önkormányzati rendelete

önkormányzati rendelete T E R V E Z E T CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2013. (.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról és azok igénybevételéről szóló 10/2011.

Részletesebben

2. b, GYED - Gyermekgondozási Díj

2. b, GYED - Gyermekgondozási Díj 2. b, GYED - Gyermekgondozási Díj DR. IMMUN Egészségportál GYED - Gyermekgondozási Díj Gyermekgondozási díjra (GYED) jogosult: hirdetés Az a biztosított szülõ, - aki a gyermekgondozási díj igénylését,

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A rendelet hatálya

1. Általános rendelkezések. 2. A rendelet hatálya Egységes szerkezetbe foglalva: 2014. április 17. Hatályos: 2014. április 18. Somogycsicsó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzati segély

Részletesebben

T E M P O EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR

T E M P O EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR T E M P O EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZATA 2016. január 29. (hatályos 2016. február 1.) Jelen Szolgáltatási Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) elválaszthatatlan részét képezi

Részletesebben

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete. a települési támogatásról

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete. a települési támogatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.28.) R E N D E L E T E Szociális ellátások helyi szabályairól. I.

GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.28.) R E N D E L E T E Szociális ellátások helyi szabályairól. I. A KÉPVISELŐTESTÜLET: GÉGÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.28.) R E N D E L E T E Szociális ellátások helyi szabályairól A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16..

Részletesebben

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a szociális

Részletesebben

Kérelem a települési rendszeres gyógyszertámogatás megállapítására. I. A kérelmező személyes adatai

Kérelem a települési rendszeres gyógyszertámogatás megállapítására. I. A kérelmező személyes adatai Kérelem a települési rendszeres gyógyszertámogatás megállapítására I. A kérelmező személyes adatai Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:... Lakóhely:... Tartózkodási hely:...

Részletesebben

L1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 28/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

L1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 28/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról L1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 28/2013.(XII.20.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Ibrány Város Önkormányzatának képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Endrefalva Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására BUZSÁK KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA JEGYZŐJÉNEK 8695. Buzsák, Fő tér l. I. A kérelmező személyi adatai KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó,

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet célja

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet célja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.31) önkormányzati rendelete a szociális rászorultság alapján nyújtott közműfejlesztési támogatásról (módosításokkal

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a szociális gondoskodás helyi szabályairól egységes szerkezetben Taksony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉRELEM ÁTMENETI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM ÁTMENETI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Csanyteleki Polgármesteri Hivatal Szociális Irodája 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2. sz. (Átvétel: Szignó: ) KÉRELEM ÁTMENETI SEGÉLY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ I. Személyes adatok 1.) A kérelmező személyére

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekjóléti ellátásokról Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. október 26. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 7/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete. az egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról

Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete. az egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az egyes szociális tárgyú rendeletek módosításáról Tömörd

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése: Közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása

Az ügytípus megnevezése: Közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása Az ügytípus megnevezése: Közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása Eljáró osztály: Illetékességi terület: Eljárási illeték: Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Hatósági osztály Sárbogárd város

Részletesebben

ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 Hatályos 2008. január 1. napjától ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Részletesebben

Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Családi állapota:... Születési helye, ideje:...,... év... hó... nap

Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Családi állapota:... Születési helye, ideje:...,... év... hó... nap Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztálya KISGYERMEKES CSALÁDOK HELYI TÖMEGKÖZLEKEDÉSI TÁMOGATÁSA IRÁNTI KÉRELEM Kérelmező (szülő, törvényes képviselő) személyi adatai:

Részletesebben

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására

KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására Átvettem: 2012 Szignó KÉRELEM a közgyógyellátás megállapítására I. A kérelmező személyi adatai Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap: Lakóhely: Tartózkodási hely: Társadalombiztosítási

Részletesebben

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSÁHOZ, BŐVÍTÉSÉHEZ

CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSÁHOZ, BŐVÍTÉSÉHEZ CSOK CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY ÚJ LAKÁS VÁSÁRLÁSÁHOZ, BŐVÍTÉSÉHEZ Meghatározás: új lakás vagy családi ház vásárlására, építésére igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatás, melynek összege

Részletesebben

2. Hatásköri eljárási rendelkezések

2. Hatásköri eljárási rendelkezések Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (V. 30.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról Majosháza Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya 2. Értelmező rendelkezések 3.

I. fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya 2. Értelmező rendelkezések 3. Albertirsa Város Önkormányzata képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 7/2015.(II.27.) önkormányzati

Részletesebben

KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31.

KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31. KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31. napja között) Személyi adatok A kérelmező személyre vonatkozó személyes adatok: Neve:...

Részletesebben

Tárgy: bölcsődei felvételi kérelem

Tárgy: bölcsődei felvételi kérelem Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Népjóléti Iroda 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25. 1535 Budapest, Pf. 925. Tárgy: bölcsődei felvételi kérelem Alulírott (szülő/gyám neve)

Részletesebben

Aba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2011. (VI. 07.) önkormányzati rendelete. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Aba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 8/2011. (VI. 07.) önkormányzati rendelete. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Aba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (VI. 07.) önkormányzati rendelete A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Aba Nagyközség Önkormányzatának Képviselő testülete a szociális

Részletesebben

MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 5/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Tömörd Község Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási

Részletesebben

KÉRELEM. O Bursa Hungarica Ösztöndíj O Szociális Ösztöndíj

KÉRELEM. O Bursa Hungarica Ösztöndíj O Szociális Ösztöndíj 1. számú melléklete Előzmény:.... Ügyintéző:.... A kérelmet átvette:... Települési támogatás Bugyi Nagyközség Polgármesteri Hivatala 2347 Bugyi, Beleznay tér 1. Tel.: 29-547-506, Fax: 29-348-464 e-mail:

Részletesebben

"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS Pásztó Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2016. évre a Bursa Hungarica

Részletesebben

- egységes szerkezetbe foglalva -

- egységes szerkezetbe foglalva - Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a pénzben és természetben nyújtható szociális ellátásokról - egységes szerkezetbe foglalva - Sátoraljaújhely

Részletesebben

"18. (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások körében az önkormányzat

18. (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások körében az önkormányzat Somlóvásárhely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelete Somlóvásárhely Község Önkormányzata Képviselő-testületének az egyes szociális ellátások szabályozásáról

Részletesebben

Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól

Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015.(II. 27.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások helyi szabályairól Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II. 14.) rendelete a gyermekjóléti ellátásokról

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II. 14.) rendelete a gyermekjóléti ellátásokról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (II. 14.) rendelete a gyermekjóléti ellátásokról Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képvisel 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete az egyes szociális, valamint gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról Kihirdetve: 2013. december

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 1 ÚTMUTATÓ AZ IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, CSECSEMŐGONDOZÁSI DÍJ, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSÉHEZ 3.1 verzió Tartalomjegyzék

Részletesebben

Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május

Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május Önkormányzati havilap XIX. évfolyam, 5.szám 2010. május Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2010.(IV.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016

KISOKOS. Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM. Egészségtudományi Kar. Hallgatói Önkormányzat 2015 / 2016 E T K H Ö K S E M M E L W E I S E G Y E T E M KISOKOS Első évfolyamos hallgatók részére SEMMELWEIS EGYETEM 2015 / 2016 Semmelweis Egyetem Tel.: +36 1 486 5888 E-mail: hok.seetk@gmail.com Web: https://se-etk.hu

Részletesebben

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14

Útravaló Ösztöndíjprogram ÚT A DIPLOMÁHOZ. ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ ösztöndíj- és önköltség-támogatási program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Pályázati kategória kódja: UTR-UD-14 A meghirdetés dátuma: 2014. augusztus 1. UTR-UD-14 ÚT A DIPLOMÁHOZ 1. Pályázat benyújtására

Részletesebben

ZALACSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT SZABÁLYZATA

ZALACSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT SZABÁLYZATA ZALACSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZAT SZABÁLYZATA Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a felsőoktatásban részt vevő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ KÖZGYÓGYELLÁTÁSRÓL. Normatív

TÁJÉKOZTATÓ KÖZGYÓGYELLÁTÁSRÓL. Normatív Alanyi jogon közgyógyellátási igazolványra jogosult a bentlakásos gyermek- és ifjúságvédelmi intézményben lakó, az átmeneti gondozott, az átmeneti és tartós nevelésbe vett kiskorú; a rendszeres szociális

Részletesebben

1.. Kérelem Lakásfenntartási támogatás megállapításához

1.. Kérelem Lakásfenntartási támogatás megállapításához Bocskaikerti Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2010.(II.11.) Kt. sz. rendelet 14/2009.(VIII.12.) KT. sz. rendelet, 10/2009.(VI.25.) KT. sz. rendelettel módosított a 6/2009. (III.25.) KT. számú

Részletesebben

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor?

Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Üdülővásárlási hitel Frissítve: 2015.09.27. Szerző: BankRáció csapat Milyen díjakat, kamatokat és egyéb költségeket számítanak fel hitelfelvételkor? Az alábbi táblázatban megtalálod azokat a költségeket,

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 4/2009. (III. 26.) SZÁMÚ RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK SZABÁLYOZÁSÁRÓL Atkár Község

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2004.(VIII.30.)Kt. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről ZÁRADÉK

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 165/2013. (IX. 25.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 165/2013. (IX. 25.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában. Postai irányítószám: 8200

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában. Postai irányítószám: 8200 AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Síkosság-mentesítési feladatok ellátása tárgyában 1.) Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma és e-mail címe: Hivatalos név: "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Postai

Részletesebben

Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány

Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány Mellékletek: 1. Szakmai beszámoló és számlaösszesítő nyomtatvány 2. Együttműködési szándéknyilatkozat I. célterülethez 3. Együttműködési szándéknyilatkozat II. célterülethez 4. A támogatással kapcsolatban

Részletesebben

A NYOMTATVÁNYT NYOMTATOTT (OLVASHATÓ) BETŰKKEL KÉRJÜK KITÖLTENI!

A NYOMTATVÁNYT NYOMTATOTT (OLVASHATÓ) BETŰKKEL KÉRJÜK KITÖLTENI! 1. Személyes adatok KÉRELEM Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához A kérelmező személyére vonatkozó személyi adatok: Neve:... Születési neve:... Születési hely, idő:... Anyja neve:...

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK FELVÉTELI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK FELVÉTELI SZABÁLYZATA (a módosításokkal egységes szerkezetben) 2005. március 24. Tartalomjegyzék I. rész Általános rendelkezések 3 1. 3 2. 3 3. 4 II. rész A férőhelyek

Részletesebben

1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról

1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Hévízgyörk Község Önkormányzat képviselő-testületének a 13/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelettel, és a 12/2015.(X.28.)önkormányzati rendelettel módosított 1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Települési gyógyszertámogatás megállapítása iránti KÉRELEM

Települési gyógyszertámogatás megállapítása iránti KÉRELEM Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztálya Települési gyógyszertámogatás megállapítása iránti KÉRELEM Kérelmező személyi adatai: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:...

Részletesebben

K1605 Gyári Új Hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása

K1605 Gyári Új Hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása K1605 Gyári Új Hidraulika és pneumatika alkatrészek szállítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/36 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati/Részvételi felhívás/2015 EUHL Eljárás fajtája:

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete. A szociális ellátások helyi rendszeréről

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete. A szociális ellátások helyi rendszeréről Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2011. (V. 30.) önkormányzati rendelete A szociális ellátások helyi rendszeréről (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) (A szöveg

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT

A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT 1 S z o l n o k i F ő i s k o l a A SZOLNOKI FŐISKOLA HALLGATÓINAK TÁMOGATÁSÁRA, VALAMINT AZ ÁLTALUK FIZETENDŐ DÍJAKRA ÉS TÉRÍTÉSEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT 2010 - 2 - (1) A Szolnoki Főiskola Főiskolai Szenátusa

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya

I. fejezet. A rendelet hatálya Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2006. (VI.08. Ör. a szociális rászorultságtól függő pénzbeni és természetben nyújtott ellátásokról Apátfalva Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket.

A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket. A Gyakran Ismételt Kérdések témakörei (Az adott témakörre kattintva megtekintheti a témakörhöz kapcsolódó leggyakoribb kérdéseket.) I. Mely szakképesítésekre felkészítő gyakorlati képzéssel lehet pályázni?

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006.(III. 30.) r e n d e l e t e

Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006.(III. 30.) r e n d e l e t e Hajdúsámson Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006.(III. 30.) r e n d e l e t e a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. által szabályozott pénzbeli és természetben

Részletesebben

KÉRELEM GYÓGYSZERKIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

KÉRELEM GYÓGYSZERKIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS Kozármisleny Város Önkormányzat Szociális, Kulturális és Oktatási Bizottsága 7761 Kozármisleny, Pécsi út 124. : 72/570-918; KÉRELEM GYÓGYSZERKIADÁSOK VISELÉSÉHEZ NYÚJTOTT TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS Kérelmező

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL NYÚJTOTT SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL, GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJA MÉRTÉKÉRŐL

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL NYÚJTOTT SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL, GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJA MÉRTÉKÉRŐL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete./2013. (...) önkormányzati rendelet-tervezete AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL NYÚJTOTT SZOCIÁLIS ELLÁTÁSRÓL, GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKÉTKEZTETÉS

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2016. február 24-i ülésére

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A RENDELET CÉLJA

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A RENDELET CÉLJA Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015.(II.12.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtható szociális és gyermekvédelmi, valamint a személyes gondoskodást nyújtó

Részletesebben

Anyja neve: TAJ száma: Adószáma:

Anyja neve: TAJ száma: Adószáma: Tiszabecsi Közös Önkormányzati Hivatal Uszkai Kirendeltsége Cím: 4952, Uszka, Fő út 100. Tel.: 06 44 704-003 Fax: 06 44 378-140 e-mail: polghiv_uszka@freemail.hu KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Részletesebben

A rendelet célja, alapelvei

A rendelet célja, alapelvei Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2009. (III. 27.) rendelete a felnőtt korúakra vonatkozó szociális gondoskodás helyi szabályairól, valamint a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Részletesebben

K É R E L E M Települési Támogatás Lakhatási támogatáshoz I. A támogatást igénylő személyes adatai

K É R E L E M Települési Támogatás Lakhatási támogatáshoz I. A támogatást igénylő személyes adatai K É R E L E M Települési Támogatás Lakhatási támogatáshoz I. A támogatást igénylő személyes adatai Az ellátást igénylő neve:... Születési neve:..... Anyja neve:... Társadalombiztosítási Azonosító Jele

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1.) A pályázaton azok az ifjú házaspárok vehetnek részt:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 1.) A pályázaton azok az ifjú házaspárok vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Budapest Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a Kisfalu Józsefvárosi Vagyongazdálkodó Kft. - a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 463/2012. (XII.19.) számú

Részletesebben

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR

ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Az IGÉNYBEJELENTÉS TÁPPÉNZ, TERHESSÉGI-GYERMEKÁGYI SEGÉLY, GYERMEKGONDOZÁSI DÍJ, BALESETI TÁPPÉNZ IGÉNYLÉSÉHEZ ELNEVEZÉSŰ NYOMTATVÁNYHOZ 2.1 verzió

Részletesebben

Az egészségbiztosítási ellátások

Az egészségbiztosítási ellátások Az egészségbiztosítási ellátások Biczók Gyöngyi 1 Tartalom Oldal 1. Ellátásokra jogosultság 2 2. A legfontosabb fogalmak meghatározása 2 2.1 Biztosítási jogviszony 2 2.2 Egészségbiztosítási ellátás 3 3.

Részletesebben

Tárgy: Tanévkezdési támogatás megállapításához kérelem

Tárgy: Tanévkezdési támogatás megállapításához kérelem Népjóléti Iroda 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25. 1535 Budapest, Pf. 925. Tárgy: Tanévkezdési támogatás megállapításához kérelem A) Személyi adatok 1. A kérelmező adatai Neve: Születési neve: Születési

Részletesebben

Hozzájárulok, hogy a támogatás megállapítása esetén a finanszírozó szervezet részére továbbításra kerüljön a telefonszám: IGEN-NEM

Hozzájárulok, hogy a támogatás megállapítása esetén a finanszírozó szervezet részére továbbításra kerüljön a telefonszám: IGEN-NEM KÉRELEM a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29.) Korm. rendelet szerinti személygépkocsi szerzési/átalakítási támogatás megállapítására A kérelem benyújtási

Részletesebben

GÁBOR DÉNES FŐISKOLA PÁLYÁZAT RENDSZERES SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJRA..../... tanév... félév. A hallgató neve:... Születési neve:.. Szak:. Évfolyam:...

GÁBOR DÉNES FŐISKOLA PÁLYÁZAT RENDSZERES SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJRA..../... tanév... félév. A hallgató neve:... Születési neve:.. Szak:. Évfolyam:... Intézményi azonosító: FI54333 GÁBOR DÉNES FŐISKOLA PÁLYÁZAT RENDSZERES SZOCIÁLIS ÖSZTÖNDÍJRA..../... tanév... félév Kérjük olvasható, nyomtatott nagybetűkkel kitölteni! A hallgató neve:... Születési neve:..

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat P Á L Y Á Z A T O T H I R D E T az Önkormányzat tulajdonát képező, 1135 Budapest, Jász utca 91. szám alatt 2014-ben átadásra kerülő passzívházban lévő, 2014.

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( XII. 09.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások szabályozásáról

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( XII. 09.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások szabályozásáról Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2013. ( XII. 09.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátások szabályozásáról Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

NAGYKÖRÜ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. (9/2015. (VIII. 17.) önkormányzati rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt)

NAGYKÖRÜ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. (9/2015. (VIII. 17.) önkormányzati rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt) NAGYKÖRÜ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (9/2015. (VIII. 17.) önkormányzati rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt) 2/2015.(II. 26.) önkormányzati rendelete a pénzben és természetben

Részletesebben

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Esze T. út 18. /fax 48/411-435

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Esze T. út 18. /fax 48/411-435 TERVEZET Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének /2015.(V...) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a szociális, valamint a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról (a SZEB

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására. Tartózkodási hely:..irányítószám... település...utca/út/tér. Özvegy: Állampolgársága:

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására. Tartózkodási hely:..irányítószám... település...utca/út/tér. Özvegy: Állampolgársága: 12. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez201 Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális- és Gyámhivatala 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5. Tel:311-630, Tel/ fax: 319-051

Részletesebben

Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (VI. 21.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól

Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (VI. 21.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (VI. 21.) számú rendelete a szociális ellátások helyi szabályairól Balmazújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Helyi önkormányzatokról

Részletesebben