HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: január 01.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: 2016. január 01."

Átírás

1 8700 Marcali, Rákóczi u HIRDETMÉNY Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez Érvényes: január 01. Jelen HIRDETMÉNY tájékoztatás, mely megfelel a 2013.évi CCXXXVII tv. a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról, XIII. Fejezet 117. Az ügyfelek tájékoztatása előírásainak. A fogyasztóknak nyújtott hitelről szóló évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló évi LXXVIII. törvény irányadónak tekintett. Általános szabályok A Takarékszövetkezet minden hitelügyletben fenntartja a kamatváltoztatás jogát, az Általános Üzletszabályzat mellékletét képező Általános Szerződési Szabályokban rögzített feltételek mellett. A kamatok és kapcsolódó díjak, jutalékok mértéke és esedékessége egyedileg, a hitelszerződésben kerül megállapításra. Ha a fizetési határidők munkaszüneti napra vagy bankszünnapra esnek, akkor a következő munkanapot kell fizetési határnapnak tekinteni. A fogyasztó számára hátrányosan kizárólag a hitelszerződésben megállapított hitelkamat, kamatfelár, költség és díj módosítható egyoldalúan, feltéve hogy a törvény (2014.évi LXXVIII tv.) ezt lehetővé teszi, és a felek ezt a szerződésben kifejezetten kikötötték. Egyéb feltétel, ideértve az egyoldalú módosításra vonatkozó kikötést is, egyoldalúan, a fogyasztó számára hátrányosan nem módosítható. Az egyoldalú módosítás jogát a hitelező a szerződésben rögzített feltételek szerint jogosult gyakorolni. Semmis az a szerződéses kikötés, amely a szerződés egyoldalú módosítására vonatkozóan e törvényben meghatározott követelményeknek nem felel meg. Ha a hitelszerződés egyoldalú módosításának alapjául szolgáló feltételek a hitelkamat, a kamatfelár, a költség vagy a díj csökkentését teszik lehetővé, a hitelezőnek ezt a szerződéses kötelezettsége részeként a fogyasztó javára érvényesíteni kell. A szerződés egyoldalú módosításáról annak hatálybalépését megelőzően legalább 60 nappal kell értesíteni a fogyasztót. Az új kamatperiódusban alkalmazott kamat vagy kamatfelár mértékét a kamatperiódus lejártát megelőző 120. napi kamatváltoztatási, illetve kamatfelár-változtatási mutató figyelembevételével kell megállapítani.

2 8700 Marcali, Rákóczi u A fizetési számlához kapcsolódó hitelszerződés feltételeinek egyoldalú módosítása esetén a fogyasztó a szerződést 30 napos határidővel költség- és díjmentesen akkor is felmondhatja, ha a szerződést határozott időre kötötték. A felmondás akkor érvényes, ha a fogyasztó a felvett hitelösszeget és annak a visszafizetés időpontjáig felszámítható szerződés szerinti hitelkamatait a felmondási határidő leteltéig a hitelezőnek visszafizeti. Kamatszámítás A Takarékszövetkezet a kamatot és más időtartamhoz kötött díjakat ha a szerződés másként nem rendelkezik a következő módon számolja el. Kamat = tőke x kamatláb (%) x kamatnapok száma x A Takarékszövetkezet a fogyasztóknak nem nyújthat olyan hitelt, amelynek teljes hiteldíj mutatója meghaladja az érintett naptári félévet megelőző hónap első napján érvényes jegybanki alapkamat 24 százalékponttal növelt mértékét. Fizetési számlához kapcsolódó hitelek esetében a teljes hiteldíj mutató nem haladhatja meg az érintett naptári félévet megelőző hónap első napján érvényes jegybanki alapkamat 39 százalékponttal növelt mértékét. Alkalmazható kamatok A legfeljebb 3 éves futamidejű hitel annak teljes futamidejére a hitelszerződésben meghatározott a) fix kamatozással, vagy b) a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett referencia-kamatlábhoz kötött változó kamatozással és fix kamatfelárral nyújtható, és e hitel kamatfeltételei a fogyasztó számára hátrányosan egyoldalúan nem módosíthatók. A 3 évet meghaladó futamidejű hitel a szerződésben meghatározott, a) a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett referencia-kamatlábhoz kötött változó kamatozással és annak teljes futamidejére vagy legalább 3 éves kamatperiódusokban rögzített kamatfelárral, b) legalább 3 éves kamatperiódusokban rögzített hitelkamattal, vagy c) fix kamatozással nyújtható. E hitel utolsó kamatperiódusának időtartama 3 évnél rövidebb is lehet. Referencia-kamatlábhoz kötött kamatozású hitelszerződés esetén a referencia-kamatláb mértékét a hitelszerződésben meghatározott referenciakamat futamidejének megfelelő időközönként kell a fordulónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes referencia-kamatlábhoz igazítani.

3 8700 Marcali, Rákóczi u A jegybanki alapkamattal törlesztett hitelek esetében - a törlesztés módjától és gyakoriságától függetlenül - a mindenkor érvényben lévő jegybanki alapkamatot alkalmazzuk, azzal, hogy a jegybanki alapkamat változását a változás időpontját követő hónap első napjától érvényesítjük. Referencia-kamatláb alkalmazásánál az 1 havi BUBOR az adott hónapot megelőző hónap utolsó munkanapja előtt 2 nappal érvényes báziskamat értéke, míg a 3 hónapos BUBOR, az adott negyedévet megelőző hónap utolsó munkanapját 2 nappal megelőző érvényes báziskamat értéke. A 6 havi BUBOR mértéke az adott naptári félévet megelőző félév utolsó hónapjának utolsó munkanapját 2 nappal megelőző érvényes báziskamat értéke. A referencia-kamatláb változásokat a Takarékszövetkezet a honlapján ( teszi közzé, illetve ügyintézésre nyitva álló helyiségeiben teszi elérhetővé. Kamat- és díjváltoztatás A hitelező a hitel futamideje alatt legfeljebb öt alkalommal az egyes kamatperiódusok lejárta után a) a hitelkamatot legfeljebb a szerződésben meghatározott, a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett kamatváltoztatási mutató, b) a kamatfelárat legfeljebb a szerződésben meghatározott, a Magyar Nemzeti Bank honlapján közzétett kamatfelár-változtatási mutató alkalmazásával számított mértékig módosíthatja. Ha a hitelező a kamatmódosítás során a kamatváltoztatási, illetve a kamatfelár-változtatási mutató által lehetővé tett mértéknél kedvezőbb hitelkamatot, illetve kamatfelárat alkalmazott, a későbbi kamatperiódusokban a kamat, illetve a kamatfelár mértéke tekintetében adott kedvezményt - annak erejéig - a csökkentendő kamat, illetve kamatfelár mértékébe betudhatja. Az alkalmazni kívánt kamatváltoztatási, kamatfelár-változtatási mutatót vagy referencia-kamatlábat a hitelszerződésben kell meghatározni és az - ideértve annak bármely összetevőjét is - a kamatperiódust követően sem módosítható egyoldalúan. Abban az esetben azonban, ha a kamatváltoztatási, kamatfelár-változtatási mutató vagy referenciakamatláb a kialakítását meghatározó körülményekben bekövetkezett lényeges változás miatt a rendeltetésére alkalmatlanná vált, a Magyar Nemzeti Bank azt a honlapjáról törli és egyidejűleg megjelöli az azt helyettesítő kamatváltoztatási, kamatfelár-változtatási mutatót vagy referencia-kamatlábat. A hitelező a kamaton kívül a fogyasztó terhére csak olyan költséget állapíthat meg és módosíthat - annak növekedésével arányosan - a fogyasztó számára hátrányosan, amelyet a szerződésben tételesen meghatározott, és amely költség a szerződés megkötése, módosítása és a fogyasztóval való kapcsolattartás során közvetlenül a fogyasztó érdekében, harmadik személy szolgáltatásával összefüggésben a fogyasztóra áthárítható módon merült fel.

4 8700 Marcali, Rákóczi u A hitelező a kamaton kívül díj fizetését - ide nem értve a hitel folyósításához, a hitelkeret rendelkezésre tartásához, valamint a fogyasztó általi előtörlesztéshez közvetlenül kapcsolódó költségei fejében e törvény szerint megállapítható díjat - a hitelszerződésben tételesen rögzített módon, a szerződéskötéssel, a szerződés módosításával és megszüntetésével, valamint ügyviteli költségeivel összefüggésben köthet ki, és e díjat legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző évi éves fogyasztói árindex mértékével emelheti. A hitelező a költséget annak felmerülésekor, a díjat pedig évente egy alkalommal, április 1. napjával hatályos időponttal módosíthatja. A szerződés szerint százalékos arányban meghatározott díjak a hitel pénznemében, a tételesen meghatározott díjak és költségek pedig csak forintban állapíthatók meg. Késedelmi kamat A fogyasztó késedelmes teljesítése esetén a késedelem időtartamára a hitelező legfeljebb olyan mértékű késedelmi kamatot számíthat fel a fogyasztóval szemben, amely nem haladhatja meg a hitelszerződésben kikötött ügyleti kamat másfélszeresének legfeljebb 3 százalékponttal növelt mértékét, és nem lehet magasabb, mint az adott hitelszerződéshez kapcsolódó maximális THM mutató mértéke. A késedelmi kamat mértéke az esedékessé vált és meg nem fizetett tartozások (tőke, kamat, költségek) után a késedelem idejére az ügyleti kamaton felül évi 6 %. THM (Teljes Hiteldíj Mutató) számítás A 83/2010.(III.25.)Korm.rend A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről rendelkezik az fogyasztóknak nyújtott hitelekről szóló 2009.évi CLXII. tv. alapján a THM-mel kapcsolatos feladatokról.. A THM számítás módját a Takarékszövetkezet Általános Üzletszabályzata részletesen tartalmazza. A THM (teljes hiteldíj mutató) értékének meghatározása: A THM számításának képlete: Ck: a k sorszámú hitelrészlet összege, csökkentve a hitel felvételével összefüggő, az első hitelfolyósításig fizetendő költségekkel, Dl: az 1 sorszámú törlesztõrészlet vagy díjfizetés összege, m: a hitelfolyósítások száma, m : az utolsó törlesztõrészlet vagy díjfizetés sorszáma, tk: az első hitelfolyósítás időpontja és minden ezt követő hitelfolyósítás időpontja közötti időtartam években és töredékévekben kifejezve, ezért t1 = 0, sl: az első hitelfolyósítás időpontja és minden egyes törlesztõrészlet vagy díjfizetés időpontja közötti időtartam években és töredékévekben kifejezve, X: a THM értéke.

5 8700 Marcali, Rákóczi u Folyósítási jutalék és rendelkezésre tartási díj A hitelező jogosult a hitel folyósításával közvetlenül összefüggő, szerződésben meghatározott költségeinek folyósítási díjként történő megtérítésére, ennek mértéke azonban nem lehet magasabb a folyósított összeg 1%-ánál, és nem haladhatja meg a forintot. A hitelező jogosult a hitelkeret rendelkezésre tartásával összefüggésben, rendelkezésre tartási díjat megállapítani - a hitelkeret összegét alapul véve -, ennek mértéke azonban nem lehet magasabb a százalékban meghatározott ügyleti kamat 50%-ánál. A hitel felmondására vonatkozó egyéb rendelkezések Ha a hitelszerződésben meghatározott kamatperiódus lejárta után a kamat, illetve a kamatfelár mértéke az újabb kamatperiódusban a fogyasztóra hátrányosan változik, a fogyasztó a hitelszerződés költség- és díjmentes felmondására jogosult. A felmondást a fogyasztónak a kamatperiódus lejártát megelőző 60 nappal kell közölnie a hitelezővel, és annak érvényességéhez az is szükséges, hogy a fogyasztó a fennálló tartozását legkésőbb a kamatperiódus utolsó napján a hitelező részére teljesítse. A hitelszerződés felmondását megelőzően a hitelező a fogyasztónak, a kezesnek és a személyes adósnak nem minősülő zálogkötelezettnek küldött írásbeli fizetési felszólításban felhívja a fogyasztó, a kezes, illetve a zálogkötelezett figyelmét a teljes fennálló és a lejárt tartozás összegére, a fizetendő kamat és késedelmi kamat mértékére, valamint a nemfizetés esetén teljesítendő további kamatteherre és a tartozás rendezésének elmaradása esetén a várható jogkövetkezményekre. A hitelező a hitelszerződés felmondását a fogyasztónak, a kezesnek és a személyes adósnak nem minősülő zálogkötelezettnek megküldi, ennek igazolása a hitelezőt terheli. Jelzáloghitel-szerződés felmondását megelőzően a hitelező az írásbeli fizetési felszólítással és tájékoztatással egyidejűleg köteles a fogyasztónak bemutatni a fogyasztó által a szerződés megkötésétől kezdődően - egyes évekre összesítve, de a fogyasztó külön kérésére havi bontásban is - teljesített törlesztő részletek, a visszafizetett tőkeösszeg, az elszámolt kamat, késedelmi kamat és egyéb költségek, továbbá a tőkésített kamat és a fennálló tartozás alakulását. A lakáscélú hitelszerződés esetében a szerződés felmondását követő kilencvenedik nap eltelte után a pénzügyi intézmény a fogyasztó nem teljesítése miatt a felmondás napját megelőző napon érvényes ügyleti kamatot, költséget és díjat meghaladó mértékű késedelmi kamatot, költséget és díjat nem számíthat fel. Ha a szerződés deviza alapú, és a szerződés annak felmondása esetére a fennálló tartozás összegének forintban történő meghatározását írja elő, a felmondást követő kilencvenedik napot követően a hitelező a fogyasztó nem teljesítése miatt, a felmondás napján érvényes ügyleti kamatot és kezelési költséget meghaladó mértékű késedelmi kamatot, költséget vagy díjat nem számíthat fel.

6 8700 Marcali, Rákóczi u I. SZEMÉLYI HITELEK Fogyasztási hitel Hitelösszeg: minimális összege: ,- Ft maximális összege: ,- Ft Futamidő: minimum 36 hó - maximum 60 hó Ügyleti kamat: változó 3 éven túli lejárat esetén : évi, 6 havi BUBOR + 12,85 % változó kamatfelár Kamatfelár-változtatási mutató: H4F3 Díjak, költségek: Folyósítási jutalék: egyszeri 1 % Hitelbírálati díj: Ft ,- Ft Ft ,- Ft. Szerződéskötéssel összefüggő költség, mely a kölcsön folyósításakor kerül levonásra. Éves kezelési költség ( éven túli lejáratú hitelek esetében): minden év december 31-én fennálló állományra kerül elszámolásra. mértéke évi 0,1 % Megszűnési díj a hitelkeret arányában: 0,2 %, a hitel teljes megszűnésével egyidőben kerül elszámolásra. Egyéb költségek, melyek felmerüléskor számítódnak fel és mértéküket minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza: - Szerződésmódosítási díj: ,- Ft/alkalom - Felszólítási díj: 500,- Ft/db. Teljes Hiteldíj mutató: Fogyasztási hitel Hitel összeg Futamidő THM érték ,-Ft és 36 hónap 17,21% ,-Ft között ,-Ft felett 60 hónap 16,58%

7 8700 Marcali, Rákóczi u A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM számítás során a fenti kamatok és díjak, és egy ingatlan került figyelembe vételre. A THM értéket a Takarékszövetkezet a vonatkozó jogszabály alapján - 1 millió forintos összeghatárig nyújtott lakossági hitelnél Ft összegű, 3 éves futamidejű illetve - 1 millió forint feletti lakossági hitelnél Ft összegű, 5 éves futamidejű hitelre vonatkozóan kerültek meghatározásra A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől. Fogyasztási hitel reprezentatív példák Termék Fogyasztási hitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 36 hónap Hitel kamata 14,2% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 17,21% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét ,-Ft képező díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztőrészlet ,-Ft Termék Fogyasztási hitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 60 hónap Hitel kamata 14,2% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 16,58% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét ,-Ft képező díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztőrészlet ,-Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra. A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a hitelkondíciókat és a törlesztőrészlet pontos összegét a Takarékszövetkezet a szerződéskötés napján állapítja meg. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek nagysága is változik.

8 8700 Marcali, Rákóczi u Feltételek: - érvényes személyazonosító okmány - állandó, működési területen levő lakhely, vagy tartózkodási hely - legalább 6 hónapja fennálló, határozatlan vagy határozott idejű munkaviszony - megfelelő jövedelem, - készfizető kezes biztosítása - igény esetén KÖT biztosítás - Negatív KHR kitétel - felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására A Takarékszövetkezet a törvényi kötelezettségéből adódó tájékoztatást követően, a rendelkezésre álló adatok alapján a hiteligénylés befogadásával egyidejűleg elvégzi a háztartás pénzügyi teljesítőképességének vizsgálatát és megállapítja a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM) II. JELZÁLOGTÍPUSÚ KÖLCSÖNÖK Jelzálogtípusú bankkölcsön Hitelösszeg: minimum ,-Ft maximum: ,- Hitelfedezeti arány: fedezetként felajánlott ingatlan becsértékének maximum 50%-a, Futamidő: minimum 1 év maximum 20 év /Lakóingatlan fedezet mellett maximum futamidő 20 év, egyéb ingatlan fedezet mellett maximum futamidő 10 év./ Ügyleti kamat: változó 3 éven belüli lejárat esetén : évi, 6 havi BUBUR + 5 % fix kamatfelár 3 éven túli lejárat esetén: évi, 6 havi BUBOR + 5 % változó kamatfelár Kamatfelár-változtatási mutató: H4F Díjak, költségek: Folyósítási jutalék: egyszeri 1 %, maximum ,-Ft, mely a hitel folyósításával egyidejűleg kerül elszámolásra.

9 8700 Marcali, Rákóczi u Hitelbírálati díj hitelösszegtől függően ,- Ft-ig 5.000,- Ft ,- Ft-ig ,- Ft ,- Ft-tól 1,0%, maximum ,- Ft Hitelbírálattal összefüggő szolgáltatási költség, mely pozitív döntés esetén a kölcsön folyósításakor kerül levonásra. Éves kezelési költség, mely minden év december 31-én fennálló tőketartozás után kerül elszámolásra, mértéke 0,1%. Megszűnési díj a hitelkeret arányában: 0,2 %, a hitel teljes megszűnésével egyidőben kerül elszámolásra. Egyéb költségek, melyek felmerüléskor számítódnak fel és mértéküket minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza: - Szerződésmódosítási díj: ,- Ft/alkalom - Felszólítási díj: 500,- Ft/db. - Ingatlan-nyilvántartási költség (tulajdoni lap): 3.600,- Ft/db Harmadik személy szolgáltatóval összefüggésben felszámított, áthárítható költség: - értékbecslési díj - közjegyzői díj - ingatlan-nyilvántartási költség(bejegyzés, törlés) Teljes Hiteldíj-mutató: Jelzáloghitel Hitel összeg Futamidő THM érték ,-Ft 240 hónap 7,09% A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM számítás során a fenti kamatok és díjak, és egy ingatlan került figyelembe vételre. A THM értéket a Takarékszövetkezet a vonatkozó jogszabály alapján - jelzáloghitelnél Ft összegű, 20 éves futamidejű hitelre vonatkozóan került meghatározásra A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől.

10 8700 Marcali, Rákóczi u Jelzáloghitel reprezentatív példa Termék Jelzáloghitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 240 hónap Hitel kamata 6,35% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 7,09% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét képező ,-Ft díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztő részlet ,-Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra. A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A hitelkondíciókat és a törlesztőrészlet pontos összegét a Takarékszövetkezet a szerződéstervezet - szerződéskötés előtt legalább 7 nappal megelőzően az Adós részére történő átadásával határozza meg illetve biztosítja. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek nagysága is változik. Feltételek: - érvényes személyazonosító okmány - állandó, működési területen levő lakhely, vagy tartózkodási hely - legalább 6 hónapja fennálló, határozatlan vagy határozott idejű munkaviszony - megfelelő jövedelem, - igény esetén KÖT biztosítás - negatív KHR kitétel - terheletlen ingatlan - ingatlan értékbecslés - biztosítás engedményezés - közokirat - felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására A Takarékszövetkezet a törvényi kötelezettségéből adódó tájékoztatást követően, a rendelkezésre álló adatok alapján a hiteligénylés befogadásával egyidejűleg elvégzi a háztartás pénzügyi teljesítőképességének vizsgálatát és megállapítja a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM), valamint meghatározza a hitelfedezeti arányokat.

11 8700 Marcali, Rákóczi u Támogatás nélküli építési jellegű (tatarozási ) hitel Hitelösszeg: minimum ,- Ft, maximum ,- Ft Futamidő: minimum: 12 hónap maximum 120 hónap Ügyleti kamat: változó 3 éven belüli lejárat esetén : évi, 6 havi BUBUR + 6,85% fix kamatfelár 3 éven túli lejárat esetén: évi, 6 havi BUBOR + 6,85 % változó kamatfelár Kamatfelár-változtatási mutató: H4F Díjak, költségek: Folyósítási jutalék: egyszeri 1 %, maximum ,-Ft, mely a hitel folyósításával egyidejűleg kerül elszámolásra. Hitelbírálati díj hitelösszegtől függően ,- Ft-ig 5.000,- Ft , ,- Ft ,- Ft ,- Ft felett ,- Ft Hitelbírálattal összefüggő szolgáltatási költség, mely pozitív döntés esetén a kölcsön folyósításakor kerül levonásra. Éves kezelési költség, mely minden év december 31-én fennálló tőketartozás után kerül elszámolásra, mértéke 0,1%. Megszűnési díj a hitelkeret arányában: 0,2 %, a hitel teljes megszűnésével egyidőben kerül elszámolásra. Egyéb költségek, melyek felmerüléskor számítódnak fel és mértéküket minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza: - Szerződésmódosítási díj: ,- Ft/alkalom - Felszólítási díj: 500,- Ft/db. - Ingatlan-nyilvántartási költség (tulajdoni lap): 3.600,- Ft/db Harmadik személy szolgáltatóval összefüggésben felszámított, áthárítható költség: - értékbecslési díj - ingatlan-nyilvántartási költség(bejegyzés, törlés)

12 8700 Marcali, Rákóczi u Teljes Hiteldíj-mutató: Támogatás nélküli építési jellegű (tatarozási) hitel Hitel összeg Futamidő THM érték ,-Ft 60 hónap 10,3% A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM számítás során a fenti kamatok és díjak, és egy ingatlan került figyelembe vételre. A THM értéket a Takarékszövetkezet a vonatkozó jogszabály alapján - 1 millió forint feletti lakossági hitelnél Ft összegű, 5 éves futamidejű hitelre vonatkozóan került meghatározásra A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől. Támogatás nélküli építési jellegű (tatarozási) hitel reprezentatív példa Termék Támogatás nélküli építési jellegű (tatarozási) hitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 60 hónap Hitel kamata 8,2% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 10,3% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét képező ,-Ft díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztőrészlet ,-Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra. A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A hitelkondíciókat és a törlesztőrészlet pontos összegét a Takarékszövetkezet a szerződéstervezet - szerződéskötés előtt legalább 7 nappal megelőzően az Adós részére történő átadásával határozza meg illetve biztosítja. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek nagysága is változik. Feltételek: - érvényes személyazonosító okmány - állandó, működési területen levő lakhely, vagy tartózkodási hely - legalább 6 hónapja fennálló, határozatlan vagy határozott idejű munkaviszony - megfelelő jövedelem, (igazolás) - igény esetén KÖT biztosítás - negatív KHR kitétel - költségvetés

13 8700 Marcali, Rákóczi u terheletlen ingatlan - ingatlan értékbecslés - biztosítás engedményezés - közokirat - felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására A Takarékszövetkezet a törvényi kötelezettségéből adódó tájékoztatást követően, a rendelkezésre álló adatok alapján a hiteligénylés befogadásával egyidejűleg elvégzi a háztartás pénzügyi teljesítőképességének vizsgálatát és megállapítja a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM), valamint meghatározza a hitelfedezeti arányokat. Támogatás nélküli építési hitel Hitelösszeg: a költségvetés 70 %-áig minimum ,-Ft, maximum ,-Ft Futamidő: minimum 12 hónap - maximum 240 hónap Ügyleti kamat : változó 3 éven belüli lejárat esetén : évi, 6 havi BUBOR + 3 % fix kamatfelár 3 éven túli lejárat esetén: évi, 6 havi BUBOR + 3 % változó kamatfelár Kamatfelár-változtatási mutató: H4F Díjak, költségek: Folyósítási jutalék: egyszeri 1 %, maximum ,-Ft, mely a hitel folyósításával egyidejűleg kerül elszámolásra. Hitelbírálati díj: az igényelt hitel 1%-a. Hitelbírálattal összefüggő szolgáltatási költség, mely pozitív döntés esetén a kölcsön folyósításakor kerül levonásra. Éves kezelési költség, mely minden év december 31-én fennálló tőketartozás után kerül elszámolásra, mértéke 0,1%. Megszűnési díj a hitelkeret arányában: 0,2 %, a hitel teljes megszűnésével egyidőben kerül elszámolásra. Egyéb költségek, melyek felmerüléskor számítódnak fel és mértéküket minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza: - Szerződésmódosítási díj: ,- Ft/alkalom - Felszólítási díj: 500,- Ft/db. - Ingatlan-nyilvántartási költség (tulajdoni lap): 3.600,- Ft/db

14 8700 Marcali, Rákóczi u Harmadik személy szolgáltatóval összefüggésben felszámított, áthárítható költség: - értékbecslési díj - közjegyzői díj - ingatlan-nyilvántartási költség(bejegyzés, törlés) Teljes Hiteldíj-mutató: Támogatás nélküli építési hitel Hitel összeg Futamidő THM érték ,-Ft 240 hónap 4,9% A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM számítás során a fenti kamatok és díjak, és egy ingatlan került figyelembe vételre. A THM értéket a Takarékszövetkezet a vonatkozó jogszabály alapján - jelzáloghitelnél Ft összegű, 20 éves futamidejű hitelre vonatkozóan került meghatározásra A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől. Támogatás nélküli építési hitel reprezentatív példa Termék Támogatás nélküli építési hitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 240 hónap Hitel kamata 4,35% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 4,9% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét képező ,-Ft díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztőrészlet ,-Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra. A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A hitelkondíciókat és a törlesztőrészlet pontos összegét a Takarékszövetkezet a szerződéstervezet - szerződéskötés előtt legalább 7 nappal megelőzően az Adós részére történő átadásával határozza meg illetve biztosítja. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek nagysága is változik. Feltételek: - érvényes személyazonosító okmány

15 8700 Marcali, Rákóczi u állandó, működési területen levő lakhely, vagy tartózkodási hely - legalább 6 hónapja fennálló, határozatlan vagy határozott idejű munkaviszony - megfelelő jövedelem, (igazolás) - igény esetén KÖT biztosítás - negatív KHR kitétel - költségvetés - saját erő biztosítása - terheletlen ingatlan - ingatlan értékbecslés - biztosítás engedményezés - közokirat - felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására - számlával történő elszámolás köteles A Takarékszövetkezet a törvényi kötelezettségéből adódó tájékoztatást követően, a rendelkezésre álló adatok alapján a hiteligénylés befogadásával egyidejűleg elvégzi a háztartás pénzügyi teljesítőképességének vizsgálatát és megállapítja a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM), valamint meghatározza a hitelfedezeti arányokat. Ingatlanvásárlási hitel Hitelösszeg: a vételár maximum 50 %-a, egyéb ingatlanfedezet bevonása esetén 100 %. minimum ,- Ft, maximum ,- Ft. Futamidő: minimum 12 hónap, maximum 240 hónap Ügyleti kamat : változó 3 éven belüli lejárat esetén : évi, 6 havi BUBUR + 3 % fix kamatfelár 3 éven túli lejárat esetén: évi, 6 havi BUBOR + 3 % változó kamatfelár Kamatfelár-változtatási mutató: H4F Díjak, költségek: Folyósítási jutalék: egyszeri 1 %, maximum ,-Ft, mely a hitel folyósításával egyidejűleg kerül elszámolásra. Hitelbírálati díj: az igényelt hitel 1%-a. Hitelbírálattal összefüggő szolgáltatási költség, mely pozitív döntés esetén a kölcsön folyósításakor kerül levonásra. Éves kezelési költség, mely minden év december 31-én fennálló tőketartozás után kerül elszámolásra, mértéke 0,1%.

16 8700 Marcali, Rákóczi u Megszűnési díj a hitelkeret arányában: 0,2 %, a hitel teljes megszűnésével egyidőben kerül elszámolásra. Egyéb költségek, melyek felmerüléskor számítódnak fel és mértéküket minden esetben az aktuális hirdetmény tartalmazza: - Szerződésmódosítási díj: ,- Ft/alkalom - Felszólítási díj: 500,- Ft/db. - Ingatlan-nyilvántartási költség (tulajdoni lap): 3.600,- Ft/db Harmadik személy szolgáltatóval összefüggésben felszámított, áthárítható költség: - értékbecslési díj - közjegyzői díj - ingatlan-nyilvántartási költség(bejegyzés, törlés) Teljes Hiteldíj-mutató: Ingatlanvásárlási hitel Hitel összeg Futamidő THM érték ,-Ft 240 hónap 4,9% A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM számítás során a fenti kamatok és díjak, és egy ingatlan került figyelembe vételre. A THM értéket a Takarékszövetkezet a vonatkozó jogszabály alapján - jelzáloghitelnél Ft összegű, 20 éves futamidejű hitelre vonatkozóan került meghatározásra A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől. Ingatlanvásárlási hitel reprezentatív példa Termék Ingatlanvásárlási hitel Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 240 hónap Hitel kamata 4,35% Hitelkamat típusa változó, de kamatperióduson belül fix THM 4,9% Fizetendő teljes összeg ,-Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét képező ,-Ft díjat, jutalékot, költséget és adót Havi törlesztőrészlet ,-Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra.

17 8700 Marcali, Rákóczi u A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek. A hitelkondíciókat és a törlesztőrészlet pontos összegét a Takarékszövetkezet a szerződéstervezet - szerződéskötés előtt legalább 7 nappal megelőzően az Adós részére történő átadásával határozza meg illetve biztosítja. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztőrészletek nagysága is változik. Feltételek: - érvényes személyazonosító okmány - állandó, működési területen levő lakhely, vagy tartózkodási hely - legalább 6 hónapja fennálló, határozatlan vagy határozott idejű munkaviszony - megfelelő jövedelem, (igazolás) - igény esetén KÖT biztosítás - negatív KHR kitétel - adásvételi szerződés - saját erő biztosítása - terheletlen ingatlan lehetőség szerint - ingatlan értékbecslés - biztosítás engedményezés - közokirat - felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására A Takarékszövetkezet a törvényi kötelezettségéből adódó tájékoztatást követően, a rendelkezésre álló adatok alapján a hiteligénylés befogadásával egyidejűleg elvégzi a háztartás pénzügyi teljesítőképességének vizsgálatát és megállapítja a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM), valamint meghatározza a hitelfedezeti arányokat. III. FIZETÉSI SZÁMLÁHOZ KÖTÖTT HITEL Lakossági fizetésiszámla-hitelkeret Hitelösszeg: A figyelembe vehető nettó jövedelem arányában, ügyfélminősítési besorolás alapján minimum ,-Ft, maximum ,- Ft Ügyleti kamat: fix, évi 20% A Hitelkeret éves lejáratú, mely az éves felülvizsgálatot követően, további 1 évvel meghosszabbításra kerül. Éves felülvizsgálati díj: évi 0,5 %, mely az éves futamidő végén elvégzett felülvizsgálatot követően, a hitelkeret további egy évvel történő meghosszabbítása esetén, a lejárati időpontot követő napon kerül elszámolásra.

18 8700 Marcali, Rákóczi u Teljes Hiteldíj-mutató Hitelkeret összeg Futamidő THM érték ,-Ft 12 hónap 22,52% ,-Ft 12 hónap 22,51% A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történik és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat azzal, hogy a THM mutató értéke nem tükrözi az egyes hitelek kamatkockázatát. A THM értéket a Takarékszövetkezet a 83/2010. (III.25.) Kormány rendelet szerint határozta meg. A feltüntetett THM értékek az ügyfelek előzetes tájékoztatására szolgálnak. Az Adós által igénybevett hitelre vonatkozó tényleges THM értéket a kölcsönszerződés egyedi része tartalmazza, amely eltér(het) a fenti táblázat szerinti értéktől. Lakossági fizetésiszámla-hitelkeret reprezentatív példa Termék Lakossági fizetésiszámla-hitelkeret Hitel összege ,-Ft Hitel futamideje 12 hónap Hitel kamata 20% Hitelkamat típusa fix THM 23,86% Fizetendő teljes összeg ,- Ft Hitel teljes díja, ideértve annak részét képező díjat, jutalékot, költséget és adót ,- Ft A reprezentatív példa a Takarékszövetkezet hatályos Hitel hirdetmény kondícióinak figyelembe vételével került meghatározásra. A táblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a hitelkondíciókat a Takarékszövetkezet a szerződéskötés napján állapítja meg. A hitel futamideje alatt a hitel kamata a szerződésben meghatározott esetekben és módon változhat. A kamat módosulásával a táblázatban feltüntetett törlesztési összeg nagysága is változik. IV. EGYÉB HITELEK Önkormányzati hitel Az Önkormányzat és az ügyfél között létrejött kölcsönszerződés alapján. Költségek: egyszeri 3 % kezelési költség. Munkáltatói hitel A munkahely és dolgozó között létrejött kölcsönszerződés alapján

19 8700 Marcali, Rákóczi u Költségek: egyszeri 3 % kezelési költség Egyéb rendelkezések Eseti jelleggel felmerülő költségek Helyszíni ellenőrzés díja: 3.500,- Ft/alkalom Igazolások fennálló tartozásról: 2.000,- Ft/db. Bankinformáció díja: 1.500,- Ft/db. V. KIEGÉSZÍTÉS Hitel, kölcsön előtörlesztésére vagy lejárat előtti visszafizetésére külön díjat nem számolunk A hátralékos hitelek beszedésével kapcsolatosan felmerülő költségek - Beszedés költsége: alapdíj: 600,- Ft + ÁFA; a beszedett összegtől függően 18 % illetve 12% +ÁFA. - Végrehajtói költségek A felszólítási díj magába foglalja a felmondási díjat. A Takarékszövetkezet döntésre jogosult szerve jelen hirdetményben meghatározott kamatokra, költségekre vonatkozóan az adósminősítéstől, és a takarékszövetkezeti múlttól függően, és a V.I.P. ügyfelekre vonatkozóan, jogosult eltérő kondíciókat meghatározni. Az egyes hitelügyleteket külön Eljárási rendek szabályozzák. A február 1. előtt szerződött Lakossági fizetési számla hitelkeretek esetében az éves felülvizsgálati díj évente, december 30-i felülvizsgálattal kerül elszámolásra. Marcali, december 31. Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet Eszköz- forrás Bizottsága

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Pannon Takarék Bank Zrt. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Hatályos: 2016. március 21. naptól TARTALOMJEGYZÉK I ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 I.1. Az Üzletszabályzat hatálya, a Hitelintézet és az Ügyfél jogviszonyát

Részletesebben

Lakossági hiteltermékek kondíciói

Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény módosítás okai: A 3 havi BUBOR referencia kamat mellett nyújtott hitelek kamatának, THMjének módosulása, a TakarékPont Személyi Kölcsön, a Classic

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT. 3A Takarékszövetkezet

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT. 3A Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT 3A Takarékszövetkezet Szabályzat száma: S-001/2015. Döntést hozó testület: Takarékszövetkezet Igazgatósága Határozat száma: Ig.-146/2015. Hatályos: 2016. március 21.-től. Jóváhagyó

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2015. augusztus 17-től A Kaposmenti Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi

Részletesebben

A B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNYE

A B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNYE B3 TAKARÉK Szövetkezet 8444 Szentgál, Fő u. 30. www.b3takarek.hu info@b3takarek.hu A B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET AKTÍV ÜZLETÁGI HIRDETMÉNYE 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 HIRDETMÉNY A FOGYASZTÓI HITELEZÉSI

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT Egységes szerkezetben

ÜZLETSZABÁLYZAT Egységes szerkezetben Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet 9461 Lövő, Fő u. 203. ÜZLETSZABÁLYZAT Egységes szerkezetben Az Üzletszabályzat legutolsó módosítását a Takarékszövetkezet Igazgatósága az 13/7/2015 számú határozatával

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY lakossági ügyfelek részére 1

HITEL HIRDETMÉNY lakossági ügyfelek részére 1 HITEL HIRDETMÉNY lakossági ügyfelek részére 1 1 A 2016. január 05-től szerződött ügyletekre PILLÉR Takarékszövetkezet 1 A hirdetményben szereplő konstrukciókra vonatkozóan A kamatszámítás módja: A Takarékszövetkezet

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék Személyi Kölcsön standard

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Fogyasztóknak nyújtott fogyasztási kölcsön típusú forint kölcsön ügyletek esetében

Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Fogyasztóknak nyújtott fogyasztási kölcsön típusú forint kölcsön ügyletek esetében Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Fogyasztóknak nyújtott fogyasztási kölcsön típusú forint kölcsön ügyletek esetében Hatályos: 2015. július 01. napjától A fenti hitel számú hitelügyletre

Részletesebben

Lakossági hitelek HIRDETMÉNY

Lakossági hitelek HIRDETMÉNY Lakossági hitelek HIRDETMÉNY A Takarékszövetkezet a következő hiteldíjakat alkalmazza a 2016. június 1 folyósított hiteleknél: Lakossági hitelek, kölcsönök esetén alkalmazott referencia kamatok: 3 havi

Részletesebben

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében Hiteliktatószám:.....sz. szerződés 1. számú függeléke Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében A fenti hiteliktatószámú hitelügyletre vonatkozó egyedi

Részletesebben

COFIDIS MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEPE 2016. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS, AZ ALÁBBI TERMÉKEK VONATKOZÁSÁBAN ALKALMAZOTT ÜZLETSZABÁLYZATA:

COFIDIS MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEPE 2016. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS, AZ ALÁBBI TERMÉKEK VONATKOZÁSÁBAN ALKALMAZOTT ÜZLETSZABÁLYZATA: COFIDIS MAGYARORSZÁGI FIÓKTELEPE 2016. JANUÁR 1. NAPJÁTÓL HATÁLYOS, AZ ALÁBBI TERMÉKEK VONATKOZÁSÁBAN ALKALMAZOTT ÜZLETSZABÁLYZATA: COFIDIS KOMFORT HITEL ÉS COFIDIS KOMFORT CSEKKES HITEL COFIDIS MEGÚJÍTHATÓ

Részletesebben

AKTÍV ÜZLETÁG. HIRDETMÉNY a fogyasztóknak nyújtott hitelek és egyéb kockázatvállalások esetén alkalmazott kondíciókról 1

AKTÍV ÜZLETÁG. HIRDETMÉNY a fogyasztóknak nyújtott hitelek és egyéb kockázatvállalások esetén alkalmazott kondíciókról 1 AKTÍV ÜZLETÁG HIRDETMÉNY a fogyasztóknak nyújtott hitelek és egyéb kockázatvállalások esetén alkalmazott kondíciókról 1 Kihirdetve: 2016. április 29. Hatálybalépés napja: 2016. május 01. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2

Részletesebben

Hirdetmény. Akciók kondíciói

Hirdetmény. Akciók kondíciói Hirdetmény Akciók kondíciói A hirdetmény módosításának oka: Otthonteremtési kamattámogatott kölcsön THM újraszámítása, Takarék Személyi Kölcsön Akció kondícióinak módosulása. A meghirdetett dokumentum

Részletesebben

A 2015. február 1. napjától kezdődően kötött hitel- és kölcsönszerződésekre terjed ki az ÁSZF hatálya

A 2015. február 1. napjától kezdődően kötött hitel- és kölcsönszerződésekre terjed ki az ÁSZF hatálya ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz 1 Hatályba lépés napja: 2015. február 18. Kölcsönszerződés száma: A Forrás Takarékszövetkezet (székhelye: 8164 Balatonfőkajár, Kossuth u. 16.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez Hatályos: 2015. szeptember 1. OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Polgári Bank Zrt. (a továbbiakban Polgári Bank) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. A Polgári Bank Zrt. (a továbbiakban Polgári Bank) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY A Polgári Bank Zrt. (a továbbiakban Polgári Bank) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2014. június 02. A Hirdetmény közzététele: 2014. június

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. Késedelmi kamat a késedelmes ügyleti kamatra és minden egyéb díjra vagy költségre 6 %

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK. Késedelmi kamat a késedelmes ügyleti kamatra és minden egyéb díjra vagy költségre 6 % HIRDETMÉNY A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a NEM forgalmazott lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2016. január 01. A Hirdetmény közzététele: 2016. január 01. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Takarék Személyi Kölcsönszerződés Fogyasztó Ügyfél számára

Takarék Személyi Kölcsönszerződés Fogyasztó Ügyfél számára Takarék Személyi Kölcsönszerződés Fogyasztó Ügyfél számára A szerződő felek, egyrészről: Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet székhelye: 8380 Hévíz, Széchenyi u. 66. cégjegyzék száma: 20-02-050059 Cégbíróság:

Részletesebben

1. Szerződő felek (a továbbiakban: Felek):

1. Szerződő felek (a továbbiakban: Felek): 3 éven túli futamidő*a választható opciókat jelzi, a konkrét szerződésben soha ne maradjon FOGYASZTÓI KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Kölcsön iktatószám: 1. Szerződő felek (a továbbiakban: Felek): 1.1. Hitelező: Neve:

Részletesebben

Érvényes: 2013.június 1-től

Érvényes: 2013.június 1-től HIRDETMÉNY a BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézet hivatalos tájékoztatója a természetes személyek részére nyújtott hitelek esetén alkalmazott kondíciókró, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről

Részletesebben

Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú ingatlanvásárlási/ingatlan felújítási kölcsönhöz 1

Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú ingatlanvásárlási/ingatlan felújítási kölcsönhöz 1 Kirendeltség: Ügyintéző: Iktatószám: Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú ingatlanvásárlási/ingatlan felújítási kölcsönhöz 1 A szerződő felek, egyrészről: HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő deviza szerződésekhez

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő deviza szerződésekhez számú Szerződés 1. számú függeléke ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő deviza szerződésekhez A 2015. június 29-étől igényelt alábbi terméktípusokra

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója. a lakossági hitelek

HIRDETMÉNY. A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója. a lakossági hitelek HIRDETMÉNY A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, költségekről és ezek teljesítési rendjéről Érvényes: 2016.01.01.-től

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.04.01. Jelen Hirdetmény a 2016. január 01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet

Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet 9461 Lövő, Fő u. 203. A d ó s z á m : 1 0 1 1 7 3 5 8-2 - 0 8 Lakossági hitelek HIRDETMÉNY A Takarékszövetkezet a következő hiteldíjakat alkalmazza a 2016. február 1-től

Részletesebben

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK FORINT KIVÁLTÓ HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.03.21. Jelen Hirdetmény a 2016. március 21. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Forint Kiváltó

Részletesebben

PIACI KAMATOZÁSÚ LAKÁSCÉLÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY. Hatályos: 2016.01.01-től visszavonásig

PIACI KAMATOZÁSÚ LAKÁSCÉLÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY. Hatályos: 2016.01.01-től visszavonásig PIACI KAMATOZÁSÚ LAKÁSCÉLÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY Hatályos: 2016.01.01-től visszavonásig 1 1. Akciók 2015. november 15. naptól visszavonásig, az értékesítési akció keretében befogadott kivéve

Részletesebben

1.1. Jelenleg értékesített kölcsönök ügyleti kamata

1.1. Jelenleg értékesített kölcsönök ügyleti kamata K&H személyi, K&H kiemelt személyi, K&H otthonszépítő személyi, K&H autóvásárlási személyi és K&H jólváltó személyi kondíciói Hatályos: 2015.február 1. napjától 1.1. Jelenleg értékesített ök ügyleti a

Részletesebben

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében

Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében 1 Általános Szerződési Szabályok Fogyasztóknak forintban nyújtott jelzáloghitel ügyletek esetében A fenti hitelszámú hitelügyletre vonatkozó egyedi szerződésben (továbbiakban: Szerződés) nevezett Adós

Részletesebben

40/2016. sz. HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

40/2016. sz. HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet 2085, Pilisvörösvár, Fő út 130. (26) 530 520 40/2016. sz. HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.06.01 Jelen Hirdetmény a 2016.05.31.

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS (SZEMÉLYI KÖLCSÖN NYÚJTÁSÁRÓL)

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS (SZEMÉLYI KÖLCSÖN NYÚJTÁSÁRÓL) KÖLCSÖNSZERZŐDÉS (SZEMÉLYI KÖLCSÖN NYÚJTÁSÁRÓL) Hitelszám: Iktatószám: amelyet egyrészről az Örkényi Takarékszövetkezet (Székhely: 2377 Örkény, Kossuth L. u. 34/A, Statisztikai számjel: Cégjegyzékszám:

Részletesebben

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a forintosítással érintett lakossági jelzáloghitelek esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETME NY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a forintosítással érintett lakossági jelzáloghitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETME NY Lakossági Jelzáloghitel Hirdetmény Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója a forintosítással érintett lakossági jelzálog alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015. október 30.

Részletesebben

Takarék Forint Kiváltó Hitel A konstrukciót a Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet nyújtja 3794 Boldva, Mátyás király út 76.

Takarék Forint Kiváltó Hitel A konstrukciót a Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet nyújtja 3794 Boldva, Mátyás király út 76. A jelzáloghitel felhasználása: A hitel a más Hitelintézeteknél fennálló jelzálogkölcsön, személyi kölcsön, áruhitel, gépjárműhitel kiváltására használható fel. A kölcsön lehet: lakáscélú, szabadfelhasználású

Részletesebben

A. 2014. 10.27-IG IGÉNYELT INGATLANFEDEZET MELLETT ÉS INGATLANFEDEZET NÉLKÜL NYÚJTOTT HITELEK

A. 2014. 10.27-IG IGÉNYELT INGATLANFEDEZET MELLETT ÉS INGATLANFEDEZET NÉLKÜL NYÚJTOTT HITELEK A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, már nem igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, és költségeiről Hatályba lépés, érvényesség: 2016. március 1-től visszavonásig Közzététel:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet 9155 Lébény, Fő út 85. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT Egységes szerkezetben Jóváhagyta: 3/29/2016. sz. határozatával a Takarékszövetkezet Igazgatósága Hatálybalépés időpontja:

Részletesebben

Üzletszabályzat Fogyasztóknak nyújtott hitelek és kölcsönök Üzletszabályzata

Üzletszabályzat Fogyasztóknak nyújtott hitelek és kölcsönök Üzletszabályzata Üzletszabályzat 18 sz melléklete Üzletszabályzat Fogyasztóknak nyújtott hitelek és kölcsönök Üzletszabályzata 1. Alapfogalmak, értelmező rendelkezések, Magatartási Kódex A jelen üzletszabályzat (a továbbiakban:

Részletesebben

Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel három vagy több gyermekes család esetén HIRDETMÉNY

Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel három vagy több gyermekes család esetén HIRDETMÉNY Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel három vagy több gyermekes család esetén HIRDETMÉNY A hirdetésben szereplő három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016. június 01. Jelen Hirdetmény a 2016. június 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított lakossági hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. október 1-től

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított lakossági hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. október 1-től HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított lakossági hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. október 1-től I.1.1. Piaci kamatozású ingatlan célú hitelek (új lakás építés, használt lakás vásárlás, felújítás,

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.01. Jelen Hirdetmény a 2016.05.01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.04.01. Jelen Hirdetmény a 2016.04.01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

Kölcsönszerződés ingatlan jelzálogjoggal biztosított, fogyasztóknak, szabad felhasználású hitel kiváltására nyújtott kölcsönhöz

Kölcsönszerződés ingatlan jelzálogjoggal biztosított, fogyasztóknak, szabad felhasználású hitel kiváltására nyújtott kölcsönhöz Hatályos: 2015. április 1-től 1 Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet számú szerződés.. számú melléklete Készítette: Ellenőrizte: Ellenőrizte: Kölcsönszerződés ingatlan jelzálogjoggal biztosított, fogyasztóknak,

Részletesebben

A kamatfelár-kedvezmény minden esetben a meghirdetett kamatfelár felső értékéből kerül levonásra.

A kamatfelár-kedvezmény minden esetben a meghirdetett kamatfelár felső értékéből kerül levonásra. Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet 4372 Nyírbéltek, Kossuth u. 16. Engedélyszám 837/1997/F. számú határozat Engedély kelte 1997. november 27. TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.03.21.

Részletesebben

TERMŐFÖLD FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNHÖZ

TERMŐFÖLD FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNHÖZ KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Kölcsönszerződés száma:... TERMŐFÖLD FEDEZETE MELLETT NYÚJTOTT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGKÖLCSÖNHÖZ amely létrejött egyrészről kölcsönt folyósító Szigetvári Takarékszövetkezet (székhely:

Részletesebben

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. szabad felhasználású kölcsöne

HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. szabad felhasználású kölcsöne AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40-400-800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu HIRDETMÉNY AEGON Magyarország Hitel Zrt. szabad e Érvényes 2014. március 15-től 1 VÁLTOZÁSOK

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.04.07. Jelen Hirdetmény a 2016.04.07. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

H I T E L SZ E R Z Ő D É S piaci kamatozású ingatlan célú hitelhez

H I T E L SZ E R Z Ő D É S piaci kamatozású ingatlan célú hitelhez Hitelszerződés száma:. H I T E L SZ E R Z Ő D É S piaci kamatozású ingatlan célú hitelhez PÁTRIA Takarékszövetkezet fiókja Tel.:.. amely egyrészről a PÁTRIA Takarékszövetkezet (székhely: 2230 Gyömrő, Petőfi

Részletesebben

Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú piaci kamatozású lakáscélú kölcsönhöz

Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú piaci kamatozású lakáscélú kölcsönhöz A kölcsön száma:.. Kölcsönszerződés fogyasztóknak nyújtott forint alapú piaci kamatozású lakáscélú kölcsönhöz Amely létrejött egyrészről a Cégnév: Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet Székhelye: 3915

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.04.11. Jelen Hirdetmény a 2016.04.11. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz

Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz 6. sz. melléklet Amely egyrészről a Tiszavasvári Takarékszövetkezet (cím: 4440. Tiszavasvári, Kossuth út 1. cégjegyzékszám:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2013.10.01.-2013.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2014.01.01.

HIRDETMÉNY. Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2013.10.01.-2013.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2014.01.01. HIRDETMÉNY Jelen hirdetmény hatályon kívül helyezi a 2013.10.01.-2013.12.31. között hatályos hirdetményt. Hatályba helyezés időpontja: 2014.01.01. LAKOSSÁGI ÜGYFÉLKÖR Hitel típusa Referencia kamat + Kamatfelár

Részletesebben

H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN FELFÜGGESZTETT TERMÉKÉNEK

H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN FELFÜGGESZTETT TERMÉKÉNEK H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN FELFÜGGESZTETT TERMÉKÉNEK feltételeiről Hatályos: 2015. december 16-tól (Hatályon kívül helyezi a 2015. december

Részletesebben

Duna Takarék Bank Zrt. által kötött szerződés mintaszövege Jelzálogalapú nem lakáscélú forint kölcsönszerződés

Duna Takarék Bank Zrt. által kötött szerződés mintaszövege Jelzálogalapú nem lakáscélú forint kölcsönszerződés 1. oldal KÖLCSÖNSZERZŐDÉS () amely létrejött egyrészről: a DUNA TAKARÉK BANK Zrt. (székhelye: 9022 Győr, Árpád út 93., adószáma: 24719018-2-44, statisztikai számjele: 24719018-6419-114-08, cégjegyzékszáma:

Részletesebben

Nem forgalmazott hitelek

Nem forgalmazott hitelek Nem forgalmazott hitelek Fogyasztási, jelzálog hitelek: (2012.04.01-től nem adható) Hitelbírálati díj a hitel összegének 1 %-a minimum: 10.000. Ft maximum: 30.000 Ft Hitel kamat évi 13% Kezelési költség

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI TERMÉKEK. I. Állami kamattámogatásos lakáshitelek és állami lakáscélú támogatások

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI TERMÉKEK. I. Állami kamattámogatásos lakáshitelek és állami lakáscélú támogatások HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI TERMÉKEK I. Állami kamattámogatásos lakáshitelek és állami lakáscélú támogatások 1. Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel Hatálybalépés napja: 2016. február 1. Jelen Hirdetmény

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a Posta Személyi Kölcsönök esetén alkalmazott kondíciókról H I R D E T M É N Y Az hivatalos tájékoztatója a ök esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015. december 30. Hatályos: 2016. január 1. napjától 1 Tartalomjegyzék 1. POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HITELAKCIÓ...

Részletesebben

Home bankon (internet bankon) keresztül NEM váltható termékek. Külföldi állampolgárok által nem váltható termékek. Kamatozó takarékbetétkönyv

Home bankon (internet bankon) keresztül NEM váltható termékek. Külföldi állampolgárok által nem váltható termékek. Kamatozó takarékbetétkönyv Home bankon (internet bankon) keresztül NEM váltható termékek. Külföldi állampolgárok által nem váltható termékek. Kamatozó takarékbetétkönyv Futamidő Látra szóló 0,25 % (0,25 %) Gyámhatósági betétek Futamidő

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FOGYASZTÓI HITELMŰVELETEKHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FOGYASZTÓI HITELMŰVELETEKHEZ ÁSZF Fogyasztói Hitelműveletekhez ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK FOGYASZTÓI HITELMŰVELETEKHEZ Jelen ÁSZF a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet által megkötött egyedi szerződések elválaszthatatlan részét képezi!

Részletesebben

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalomjegyzék I. Általános Szabályok 4 1. Alapfogalmak, értelmező rendelkezések 4 2. Üzletszabályzat hatálya, a Hitelintézet és az

Részletesebben

1. A kölcsön feltételei: 2. Kamatok, díjak, költségek

1. A kölcsön feltételei: 2. Kamatok, díjak, költségek Kondíciós lista és Terméktájékoztató KDB Pagoda és Biztosra mehet lakáscélú jelzálogkölcsönre és lakáscélú jelzálogkölcsön kiváltására vonatkozóan 2014. október 15-ét követően befogadott ügyletekre /magánszemélyek

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS KIEGÉSZÍTŐ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA

PÉNZÜGYI ÉS KIEGÉSZÍTŐ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA A B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET PÉNZÜGYI ÉS KIEGÉSZÍTŐ PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2016. március 21. napjától 1 ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. ALAPADATOK, ALAPFOGALMAK, ÉRTELMEZŐ

Részletesebben

hirdetmény K&H könnyűhitel kondícióiról (már nem igényelhető) 2008. április 14-ig benyújtott kérelmekre Érvényes: 2014. december 1.

hirdetmény K&H könnyűhitel kondícióiról (már nem igényelhető) 2008. április 14-ig benyújtott kérelmekre Érvényes: 2014. december 1. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény K&H könnyűhitel kondícióiról (már nem igényelhető) 2008. április

Részletesebben

HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT

HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT HITELEZÉSI ÜZLETSZABÁLYZAT Hatályos: 2015. június 15. Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések... 2 2. Alapfogalmak... 2 1. Az Üzletszabályzat hatálya, a Hitelintézet és az Ügyfél jogviszonyát rendező

Részletesebben

3/2016. sz. HIRDETMÉNY. Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel Hatálybalépés napja: 2016. február 1.

3/2016. sz. HIRDETMÉNY. Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel Hatálybalépés napja: 2016. február 1. Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet 2085, Pilisvörösvár, Fő út 130. (26) 530 520 3/2016. sz. HIRDETMÉNY Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel Hatálybalépés napja 2016. február 1. Jelen

Részletesebben

SZATYMAZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI LAKÁSHITEL ÜZLETSZABÁLYZATA. Az Igazgatóság az VI/10/2011 (12.06) számú határozatával jóváhagyta.

SZATYMAZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI LAKÁSHITEL ÜZLETSZABÁLYZATA. Az Igazgatóság az VI/10/2011 (12.06) számú határozatával jóváhagyta. A SZATYMAZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI LAKÁSHITEL ÜZLETSZABÁLYZATA Az Igazgatóság az VI/10/2011 (12.06) számú határozatával jóváhagyta. Érvényes: 2011. 12. 06. napjától Lakáshitel üzletszabályzat

Részletesebben

I. UniCredit Lakáscélú és Szabad felhasználású jelzáloghitelek

I. UniCredit Lakáscélú és Szabad felhasználású jelzáloghitelek JELZÁLOGHITELEK I. UniCredit lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek II. UniCredit hitelkiváltási célú jelzáloghitelek III. Jelzáloghitelekhez kapcsolódó díjak, költségek IV. THM, aktív-kedvezmény

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: 2015. július 01.

HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: 2015. július 01. 8700 Marcali, Rákóczi u. 16. 1 HIRDETMÉNY Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez Érvényes: 2015. július 01. Jelen HIRDETMÉNY tájékoztatás, mely megfelel a 2013.évi CCXXXVII tv. a hitelintézetekről és pénzügyi

Részletesebben

Kölcsönszerződés Felhasználási célhoz nem kötött éven belüli fogyasztási kölcsönről

Kölcsönszerződés Felhasználási célhoz nem kötött éven belüli fogyasztási kölcsönről Kirendeltség:.. Ügyintéző:. Szerződés szám:. Kölcsönszerződés Felhasználási célhoz nem kötött éven belüli fogyasztási kölcsönről Amely létrejött egyrészt a Gádoros és Vidéke Takarékszövetkezet (székhely:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: április 01.

HIRDETMÉNY. Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez. Érvényes: április 01. HIRDETMÉNY Fogyasztóknak nyújtott hitelekhez Érvényes: 2016. április 01. Jelen HIRDETMÉNY tájékoztatás, mely megfelel a 2013.évi CCXXXVII tv. a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról, XIII. Fejezet

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Hatályos: 2016. január 01. napjától Közzététel napja: 2015. december 31.

HIRDETMÉNY. Hatályos: 2016. január 01. napjától Közzététel napja: 2015. december 31. HIRDETMÉNY Az FHB BANK ZRT. hivatalos tájékoztatója a lakossági jelzáloghitelek esetén alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2016. január 01. napjától Jelen Hirdetmény a 2015. február 01. napját követően

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FOGYASZTÓK RÉSZÉRE NYÚJTANDÓ HITELEKHEZ A FÓKUSZ Takarékszövetkezet (székhelye: 6133 Jászszentlászló, Alkotmány u. 2/a., S.W.I.F.T. kódja: TAKBHUHB, cégjegyzékszáma: 03-02-000232,

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.04.05. Ikt.sz.: 2540/2016 Jelen Hirdetmény a 2016.04.05 napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon

Részletesebben

HIRDETMÉNY. kamatfelár-változtatási mutató: H2F kamatfelár-változtatási mutató

HIRDETMÉNY. kamatfelár-változtatási mutató: H2F kamatfelár-változtatási mutató HIRDETMÉNY az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője (a továbbiakban: Bank ) az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.április 01. Indoklás: A Hpt.279 (15 ) bekezdés értelmében tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Hirdetményben a hitel kamat változott a báziskamat

Részletesebben

PÁTRIA Takarékszövetkezet fiókja Tel.: LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA HITELKERET SZERZŐDÉS (Havi rendszeres jóváírás, átutalás mellett)

PÁTRIA Takarékszövetkezet fiókja Tel.: LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA HITELKERET SZERZŐDÉS (Havi rendszeres jóváírás, átutalás mellett) Hitelszerződés száma: PÁTRIA Takarékszövetkezet fiókja Tel.: LAKOSSÁGI FIZETÉSI SZÁMLA HITELKERET SZERZŐDÉS (Havi rendszeres jóváírás, átutalás mellett) amely létrejött egyrészről a PÁTRIA Takarékszövetkezet

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2014. augusztus 18.

HIRDETMÉNY. Érvényes: 2014. augusztus 18. 8700 Marcali, Rákóczi u. 16. 1 HIRDETMÉNY Érvényes: 2014. augusztus 18. Jelen HIRDETMÉNY tájékoztatás, mely megfelel a 2013.évi CCXXXVII tv. a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról, XIII. Fejezet

Részletesebben

Az OTP Lakástakarék Áthidaló kölcsön igénylési feltételeiről

Az OTP Lakástakarék Áthidaló kölcsön igénylési feltételeiről 1. A termék megnevezése OTP Lakástakarék Áthidaló Kölcsön fix kamatozással (továbbiakban: Áthidaló kölcsön) és OTP Lakástakarék lakáskölcsön (továbbiakban: lakáskölcsön) (Áthidaló kölcsön és lakáskölcsön

Részletesebben

A KOCKÁZATVÁLLALÁSSAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ÜGYLETEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A KOCKÁZATVÁLLALÁSSAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ÜGYLETEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A KOCKÁZATVÁLLALÁSSAL KAPCSOLATOS LAKOSSÁGI ÜGYLETEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Szabályzat száma: JOG-001/2014. Jóváhagyó határozat száma: 14/2016 (2016.03.25.) számú Igazgatósági Határozat Hatályos:

Részletesebben

hirdetmény Akciós ajánlat:

hirdetmény Akciós ajánlat: K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény A 341/2011. (XII.29.) Korm. rendelet alapján nyújtott K&H

Részletesebben

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének. Üzletszabályzata

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének. Üzletszabályzata AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének Üzletszabályzata a magánszámlához kapcsolódó folyószámla-hitelkeretről és személyi kölcsönről Hatályos 2015.

Részletesebben

Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 2870 Kisbér, Kossuth Lajos u. 14. Tel./fax: (34) 353-907 www.bakonyvideketksz.hu

Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 2870 Kisbér, Kossuth Lajos u. 14. Tel./fax: (34) 353-907 www.bakonyvideketksz.hu L-IV/2016/H. LAKOSSÁGI HITELEK H I R D E T M É N Y E a hitelezés kamat- és költség feltételeiről Bakonyvidéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK LAKOSSÁGI HITELEKRE Érvényes: 2016.05.01. Egyoldalú

Részletesebben

HIRDETMÉNY - LAKOSSÁGI HITELEK

HIRDETMÉNY - LAKOSSÁGI HITELEK HIRDETMÉNY - LAKOSSÁGI HITELEK Kihirdetve: 2015.09.15. Hatályos: 2015.10.01. Jelen Hirdetmény 2015. október 1-től lép hatályba. Az újonnan meghirdetett kamat-, díj- és költségelemek valamint az aktuális

Részletesebben

Fogyasztási, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret szerződés

Fogyasztási, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret szerződés 1 Rónasági Kirendeltsége Szerződésszám: Fogyasztási, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret szerződés mely létrejött A szerződő felek, egyrészről: a Rónasági székhelye: 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér

Részletesebben

HIRDETMÉNY A CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYÉRŐL

HIRDETMÉNY A CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYÉRŐL B3 TAKARÉK SZÖVETKEZET HIRDETMÉNY A CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYÉRŐL 256/2011.(XII.6.) KORMÁNYRENDELET ALAPJÁN Érvényes: 2016. január 01-jétől 1 Új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál: egy

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Polgári Takarékszövetkezet (a továbbiakban Polgári Takarék) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. A Polgári Takarékszövetkezet (a továbbiakban Polgári Takarék) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY A Polgári Takarékszövetkezet (a továbbiakban Polgári Takarék) hivatalos tájékoztatója a lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2013. február 25. A Hirdetmény közzététele:

Részletesebben

FOGYASZTÓNAK NYÚJTOTT JELZÁLOGHITELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

FOGYASZTÓNAK NYÚJTOTT JELZÁLOGHITELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI FOGYASZTÓNAK NYÚJTOTT JELZÁLOGHITELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Takarék Otthon Hitelhez (TOH), valamint Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitelhez (OTK) Hatályba lépés napja: 2016. március

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS. Rakamaz és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet HB szám: Kölcsönszám:

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS. Rakamaz és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet HB szám: Kölcsönszám: Rakamaz és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet HB szám: Kölcsönszám: KÖLCSÖNSZERZŐDÉS I n g a t l a n v á s á r l á s h o z amely egyrészről a Rakamaz és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet (4465. Rakamaz

Részletesebben

I. INGATLANFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FORINT ALAPÚ HITELEK

I. INGATLANFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FORINT ALAPÚ HITELEK A MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, és költségeiről Hatályba lépés, érvényesség: 2016. február 1-től visszavonásig Közzététel: 2016. február

Részletesebben

Az OTP Lakástakarék Zrt. Üzletszabályzata a lakáskölcsönökről. Érvényes: 2014. május 15-től

Az OTP Lakástakarék Zrt. Üzletszabályzata a lakáskölcsönökről. Érvényes: 2014. május 15-től Az OTP Lakástakarék Zrt. Üzletszabályzata a lakáskölcsönökről Érvényes: 2014. május 15-től I. Bevezető rendelkezések... 3 II. Részletes rendelkezések... 4 II.1. A kölcsönszerződés megkötése... 4 II.1.1.

Részletesebben

hirdetmény Akciós ajánlat:

hirdetmény Akciós ajánlat: K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény K&H otthon-korszerűsítő hitel ingatlan fedezettel kondícióiról

Részletesebben

FHB LÍZING ZRT. KONDÍCIÓS LISTA

FHB LÍZING ZRT. KONDÍCIÓS LISTA FHB LÍZING ZRT. KONDÍCIÓS LISTA Az FHB Lízing Zrt. hivatalos tájékoztatója zálogkölcsön és pénzügyi ingatlanlízing termékek esetén alkalmazott, kondíciókról, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési

Részletesebben

AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT FORINT LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI

AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT FORINT LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI HIRDETMÉNY AZ OTP BANK ÉS OTP JELZÁLOGBANK ÁLTAL NYÚJTOTT FORINT LAKÁSHITELEK KAMAT, DÍJ, JUTALÉK ÉS KÖLTSÉG TÉTELEI Érvényes: 2015. október 15-től A változások a szövegben dőlten szedve olvashatók! TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR ADÓSSÁGCSÖKKENTŐ SZEMÉLYI KÖLCSÖN

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR ADÓSSÁGCSÖKKENTŐ SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ FAIR ADÓSSÁGCSÖKKENTŐ SZEMÉLYI KÖLCSÖN Termék leírása: A lakossági személyi kölcsön természetes személyeknek nem üzletszerű tevékenységhez kapcsolódóan hitelkiváltási célra, vagy hitelkiváltás

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITELEKHEZ KAPCSOLÓDÓAN AZ ALÁBBI KAMATOKAT, DÍJAKAT ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEKET ALKALMAZZA

LAKOSSÁGI HITELEKHEZ KAPCSOLÓDÓAN AZ ALÁBBI KAMATOKAT, DÍJAKAT ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEKET ALKALMAZZA A2015/20 AKTÍV ÜZLETÁG HIRDETMÉNYE BALMAZÚJVÁROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2015. év május 01. napjától A LAKOSSÁGI HITELEKHEZ KAPCSOLÓDÓAN AZ ALÁBBI KAMATOKAT, DÍJAKAT ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEKET ALKALMAZZA

Részletesebben

H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK 1 NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről

H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK 1 NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről H I R D E T M É N Y AZ OTP BANK ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGOKNAK 1 NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről Hatályos: 2016. március 21-től. (Hatályon kívül helyezi a 2016. február 18-tól hatályos

Részletesebben

LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL*

LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL* Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2016. április 11 -tól/től visszavonásig LÍZINGHELYETTESÍTŐ LAKÁSCÉLÚ KÖLCSÖNÖK, AKÁR ÖNERŐ NÉLKÜL* Fészekrakó (FR) programra vonatkozóan is! Magánszemélyek részére

Részletesebben

IV.4. A fogyasztók részére történő kölcsönnyújtás szabályai

IV.4. A fogyasztók részére történő kölcsönnyújtás szabályai Kivonat a Hartai Takarékszövetkezet a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2014. évi LXXVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően

Részletesebben

A jelen konstrukció értékesítése megszüntetésre került, új hitelkérelmet a Takarékszövetkezet nem fogad be.

A jelen konstrukció értékesítése megszüntetésre került, új hitelkérelmet a Takarékszövetkezet nem fogad be. A jelen konstrukció értékesítése megszüntetésre került, új hitelkérelmet a Takarékszövetkezet nem fogad be. LAKOSSÁGI DEVIZA ALAPÚ LAKÁSCÉLÚ HITELÜNK ELŐNYEI A felajánlott ingatlanfedezethez kapcsolódó

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS a Takarékszövetkezet által lakásépítés céljára nyújtott kölcsönhöz

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS a Takarékszövetkezet által lakásépítés céljára nyújtott kölcsönhöz A kölcsön száma:... Hitel számlaszám: 55100... -... KÖLCSÖNSZERZŐDÉS a Takarékszövetkezet által lakásépítés céljára nyújtott kölcsönhöz amely létrejött egyrészről a BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezet -

Részletesebben