A Hatósági Főosztály főbb feladatai:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Hatósági Főosztály főbb feladatai:"

Átírás

1 a.) Általános igazgatási feladatok: A Hatósági Főosztály főbb feladatai: Ellátja a hagyatéki eljárással kapcsolatos feladatokat, ennek keretében leltározza az örökhagyó hagyatékát. Ellátja a kedvtelésből tartott állatok tartásával összefüggő hatósági feladatokat. A kóbor állatok befogását követően a tulajdonos ismertté válása esetén megállapítja a szállítási és tartási költséget és erről igazolást állít ki. Engedélyezi a természetvédelmi oltalom alatt nem álló illetve nemzetközi természetvédelmi egyezmény hatálya alá nem tartozó veszélyes állat tartását, szaporítását, illetve az országba történő behozatalát. Engedélyt ad veszélyes állat elidegenítésére, illetve felügyeletének átengedésére. A veszélyes állatok tartásával kapcsolatos engedélyezési eljárásokban jogszabályban meghatározott esetekben szakhatóságként működik közre. Ebek által okozott sérülés esetén ellátja az ezzel kapcsolatos értesítési kötelezettségeket, indokolt esetén kezdeményezi az ebek veszélyessé nyilvánítását. Nyilvántartást vezet a veszélyes állatok vonatkozásában. Az állatkert létesítésében szakhatóságként működik közre. Az állattartásra vonatkozó szabályok megsértése esetén az állattartást korlátozza, vagy megtiltja és állatvédelmi bírságot szab ki. Az elhagyott hulladék elszállítására és ártalmatlanítására kötelezi a hulladék tulajdonosát. Ellenőrzi a hulladékgazdálkodásra vonatkozó jogszabályok és hatósági előírások megtartását. Jogszabályban meghatározott esetekben hulladékgazdálkodási bírságot szab ki. Lefolytatja a marhalevél kezeléssel kapcsolatos hatósági eljárást. Ellátja a méhállományok tartási helyének, illetve vándoroltatásának nyilvántartásba vételével kapcsolatos feladatokat. Jogszabályban meghatározott esetekben az állatorvos megérkezéséig zárlat alá helyezi a beteg vagy fertőzött állat tartózkodási helyét. Vadkár esetén lefolytatja a károsult és a kárért felelős személy közötti egyezség létrehozására irányuló kárbecslési eljárást. Engedélyezi az 1500 m 2 -nél nagyobb területen gyümölcsfaültetvény, valamint 500 m 2 -nél nagyobb területen bogyósgyümölcs ültetvény telepítését. Ellenőrzi belterületen a növényi károsítók elleni védekezési kötelezettség betartását, szükség esetén elrendeli a közérdekű védekezést. A földhasználó parlagfű elleni védekezésének elmulasztása esetén belterületen elrendeli a közérdekű védekezést. Nyilvántartást vezet a kereskedőkről, a működési engedéllyel rendelkező és a bejelentett üzletekről, az üzletek nyitva tartásáról. Nyilvántartást vezet a kereskedelmi tevékenységről szóló bejelentés másolatát továbbítja a jogszabályban meghatározott szervek felé. Bejelentés köteles szolgáltatási tevékenység esetén igazolást állít ki.

2 A jogszabályban előírt feltételek megléte esetén az üzletköteles termék forgalmazására szolgáló üzlet működési engedélyét kiadja és a működési engedély kiadásról igazolást ad ki, valamint az adatváltozást nyilvántartásba bejegyzi, a nyilvántartást az önkormányzat honlapján közzéteszi. Védett intézmények hivatalos működési idejének lejárta után engedélyezheti szeszesital kimérését. Engedélyezi a kulturális fesztiválok területén az ideiglenes jelleggel kifejezetten erre a célra létesített vagy használt épületben, illetve önálló rendeltetési egységet képező épületrészben, illetve helyiségben a dohánytermék forgalmazását. Hitelesíti a vásárlók könyvét, és az ebbe tett bejegyzéseket két évre visszamenőleg vizsgálhatja. A kereskedő tevékenységére, a forgalmazott termékre, illetve annak árusítására vonatkozó jogszabályi előírások megsértése esetén az észlelt hiányosság megszüntetéséig, de legfeljebb 90 napra az üzletet ideiglenesen bezáratja. Veszélyes mértékű zaj esetén az üzlet éjszakai nyitva tartását korlátozza, illetve az üzlet kötelező éjszakai zárva tartását rendeli el; korlátozza vagy megtiltja a vendéglátó üzletekben a vendégek szórakoztatására nyújtott szolgáltatást. Ellenőrzi, hogy az üzlet feliratain az üzlet elnevezését - a vállalkozás neve, a vezérszó és az üzletben forgalmazott árura utaló árujelző kivételével magyar nyelven jelenítik-e meg. Pénznyerő automata engedély nélküli üzemeltetése esetén az üzletet ideiglenesen legalább 30 napra ismételt jogsértés esetén 90 napra bezáratja. A szálláshely-szolgáltatást engedélyezi és erről igazolást ad ki, a változásokat a nyilvántartásba bejegyzi. A szálláshelyre vonatkozó jogszabályi és hatósági előírások megsértése esetén a szálláshely-szolgáltatóval szemben jogszabályban meghatározott szankciókat alkalmaz. A KSH részére jogszabályban meghatározott adatokat szolgáltat. A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatást nyilvántartásba veszi, hatósági igazolványt állít ki. A jogszabályban előírt feltételek és a szakhatósági hozzájárulások megléte esetén kiadja a telepengedélyt, és az erről rendelkező határozatot közli a jogszabályban megnevezettekkel. Nyilvántartásba veszi a telepengedély-köteles, illetőleg bejelentés köteles tevékenységet folytató telepet, a nyilvántartást az interneten közzéteszi. A telephely engedély köteles tevékenység engedély nélküli, továbbá a bejelentés köteles tevékenység bejelentés nélküli gyakorlását megtiltja, illetve a telepengedélyt visszavonja, és a tevékenységet, illetve a telepet törli a nyilvántartásból. Engedélyezi az üzletszerű ingatlanközvetítői, üzletszerű ingatlanvagyonértékelő és közvetítői tevékenységet. Nyilvántartást vezet az üzletszerű ingatlanközvetítői, üzletszerű ingatlanvagyon-értékelő és közvetítői tevékenységet folytatókról.

3 Jogszabályban meghatározott esetekben visszavonja az ingatlanközvetítői, az ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő engedélyét és törli a nyilvántartásból. A jegyző előtt folyó eljárásban az ismeretlen helyen tartózkodó személy részére ügygondnok kirendelése. A vásár rendezését, piac tartását engedélyezi, továbbá az engedély megadásával egyidejűleg a vásárt, piacot és annak fenntartóját nyilvántartásba veszi. A bevásárlóközpont fenntartójának bejelentése nyomán a bevásárló központot nyilvántartásba veszi. Ellenőrzi a vásárok és piacoknak valamint a bevásárlóközpont üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását az engedélyezésben részt vevő egyéb hatóságokkal együtt, jogszabályban meghatározott esetekben az engedélyt visszavonja és a vásárt, piacot bezáratja. Az üzletet közbiztonsági érdekből jogszabályban meghatározott esetekben a büntető- vagy szabálysértési eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra - a nyomozó, illetőleg a szabálysértési hatóság kezdeményezésére - ideiglenesen bezárathatja. Engedélyezi a zenés, táncos rendezvény megtartását, az engedély megadásával egyidejűleg a rendezvényt nyilvántartásba veszi, és igazolást állít ki. Ellátja a Hatósági Főosztály szervezeti egységénél az iktatási, irattározási feladatokat, az ügyiratkezelés szakmai irányítását, felügyeletét. Ellátja a végrehajtással kapcsolatos teendőket, intézkedik a kintlévőségek, kiszabott bírságok és eljárási költségek behajtása itánt. Eljár a birtokvédelemmel kapcsolatos jegyzői hatáskörbe utalt ügyekben. A birtoklás kérdésében hozott határozat végrehajtásáról gondoskodik. b.) Ügyfélszolgálati feladatok Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket. Kifüggeszti és záradékolja a hirdetményeket. Intézi a talált dolgokkal kapcsolatos ügyeket. Intézkedik az elhagyott robbanóanyagok bejelentésével kapcsolatban. Kiadja a hatósági bizonyítványt. Elvégzi az ügyiratforgalmi, hivatali-hatósági statisztika összeállítását. Vezeti a szervezeti egységekhez kiadott bélyegzőkről készült nyilvántartást. Belső adatot szolgáltat kérelemre a jogszabályi feltételek alapján. Vezeti a címnyilvántartást. Közreműködik a választásokkal kapcsolatos eljárásban. Közreműködik a népszavazási és népi kezdeményezési eljárásban. Közreműködik a népszámlálási feladatokban. c.) Anyakönyv igazgatási feladatok: Vezeti a születési, házassági, halotti és bejegyzett élettársi kapcsolatok anyakönyveit, teljesíti az ezzel kapcsolatos feladatokat.

4 Közreműködik a házasságkötéseknél, illetőleg azt előkészíti és vizsgálja a törvényes feltételek fennállását, intézi a magyar állampolgár külföldön illetve a külföldi állampolgár Magyarországon tervezett házasságkötését. Nyilatkoztatja a házasulandókat a házasságkötés utáni névviselésről. Indokolt esetben felmentést ad a 30 napos várakozási idő alól. Közreműködik a bejegyzett élettársi kapcsolat létrejötténél, illetőleg azt előkészíti és vizsgálja a törvényes feltételek fennállását, intézi a magyar állampolgár külföldön illetve a külföldi állampolgár Magyarországon tervezett bejegyzett élettársi kapcsolat létrejöttét. Kiállítja az anyakönyvi okiratokat és kiadja az érdekelteknek. Kezeli az anyakönyvi irattárat. Intézi, illetve a gyámhatóságnál kezdeményezi az apa adatai nélkül anyakönyvezett gyermekek családi jogállásának rendezését. Közreműködik a születési családi és utónév megváltoztatására irányuló kérelem intézésében. Közreműködik a házassági név megváltoztatására irányuló kérelem intézésében. Intézi a honosítással, kedvezményes honosítással kapcsolatos ügyeket. Elkészíti az december 31. napjáig vezetett anyakönyv első példányában bejegyzett utólagos bejegyzések másolatának jegyzékét és továbbítja a levéltárnak. A nemzetiséghez tartozó személynek illetve gyermekének születési családi és utónevét kérelemre anyanyelve szabályi szerint anyakönyvezi, mely kétnyelvű is lehet. Előkészíti a magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi eseményének hazai anyakönyvezését. Külföldi állampolgárok anyakönyvi bejegyzéséről adatszolgáltatást teljesít. A hatályos jogszabályokban meghatározott adatszolgáltatásokat teljesíti (Központi Statisztikai Hivatal, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, Baranya Megyei Kormányhivatal). d.) Építés-igazgatási feladatok: Ellátja az elsőfokú építésügyi hatósági feladatokat, valamint a helyi építési szabályzat szabályozási terv készítésével kapcsolatos véleményezési, javaslattételi feladatokat. Elvi építési engedélyezési, építési engedélyezési, egyszerűsített építési engedélyezési, bontási engedélyezési és fennmaradási engedélyezési eljárásokat folytat le. Az engedélykérelem elbírálása során helyszíni szemlét tart. Dönt az építésügyi hatósági eljárás alapjául szolgáló jogviszonyban az

5 építtető vagy a kötelezett jogutódjáról. Tény, állapot, egyéb adat igazolása céljából helyszíni szemle alapján hatósági bizonyítványt állít ki. Jogszabályban meghatározott esetekben a bejelentéshez kötött építési tevékenységeket nyilvántartásba veszi, és a tevékenység folytatásának vagy megvalósításának jogszerűségét az éves építésügyi hatósági ellenőrzés keretében a helyszínen ellenőrzi. Nyilvántartásba veszi a bejelentéshez kötött bontási tevékenység illetve használatbavétel bejelentését. A szabálytalanság tudomásra jutásától számított két éven belül, legkésőbb azonban az építés befejezésétől - ha nem állapítható meg - az építmény használatbavételétől számított tíz éven belül intézkedik a szabálytalanság megszüntetése érdekében. Építésügyi, valamint eljárási bírságot szab ki, szükség esetén elrendeli azok behajtását. A kötelezettség önkéntes teljesítésének elmaradása esetén a kötelezett költségére és veszélyére intézkedik annak végrehajtási iránt. A szakhatóságok hozzájárulását, állásfoglalását megkeresés útján beszerzi és határozatába foglalja a szakhatóságok hozzájárulásában előírtakat. Más hatóságok előtt folyó engedélyezési eljárásokban a településrendezési és általános építésügyi követelményeknek való megfelelésről szakhatóságként nyilatkozik. e.) Általános műszaki feladatok: Terveket záradékolja a Kormányhivatal kisajátítással összefüggő eljárásaiban. Működéssel, telepengedélyezéssel összefüggő ügyekben szakhatósági illetve, építés hatósági jogkörében ellenőrzést folytat, (szak)hatósági állásfoglalást ad. A település-rendezéshez és a tervezéshez, az építésügyi hatósági tevékenységhez feltétlenül szükséges területi, társadalmi, környezeti, természeti és műszaki adatokról jogszabályban meghatározott hatósági nyilvántartásokat vezet. Engedélyezi a felvonók és mozgólépcsők létesítését, az építményekbe való állandó jellegű beépítését, áthelyezését, átalakítását, használatbavételét, illetőleg lebontását. A telekalakítási eljárásban szakhatósági feladatot lát el.

6 Más hatóságok előtt folyó engedélyezési eljárásokban a településrendezési és általános építésügyi követelményeknek való megfelelésről szakhatóságként nyilatkozik, ha az ingatlanra azonos célból a kérelem benyújtását megelőző hat hónapon belül használatbavételi, vagy fennmaradási engedélyt nem adtak ki. Jogszabályban meghatározott esetekben környezetvédelmi hatóságként, természetvédelmi hatóságként, illetve természetvédelmi szakhatóságként jár el. Ellátja a zaj- és rezgésvédelemmel kapcsolatos feladat- és hatásköröket. Közterületen tartandó hangosító berendezést igénylő rendezvény esetén kérelemre engedélyezi a hangosító berendezések üzemelését. Vízügyi és vízgazdálkodási hatósági feladatokat lát el. Az 500 m 3 /év mennyiséget meg nem haladó és kizárólag kézi, kommunális szennyvíz elszikkasztását szolgáló létesítmény megépítésének, használatbavételének, átalakításának és megszüntetésének engedélyezése tárgyában dönt. Eljár kút létesítésének, használatbavételének és megszüntetésének engedélyezése tárgyában. Fás szárú növény kivágását engedélyezi és pótlási kötelezettséget ír elő, szabálytalan fakivágás esetén bírságot szab ki. A település szempontjából kiemelt szakmai, tudományos, település- és kultúrtörténeti értéket képviselő fás szárú növény kivágásának kérelmezése esetén az eljárás megindításáról szóló értesítést hirdetményi úton, valamint Pécs honlapján is közzéteszi. Vezeti az életvédelmi létesítmények nyilvántartását. f.) Vagyon-nyilvántartási feladatok: Gondoskodik az Önkormányzat tulajdonában és használatában lévő térképek karbantartásáról, kezeléséről, tárolásáról és azok szolgáltatásáról, az önkormányzati tulajdonú földrészleteket érintő építésügyi-műszaki tervdokumentációk megőrzéséről, valamint a Központi Statisztikai Hivatal számára az Önkormányzat hatáskörébe tarozó közigazgatási és területváltozások statisztikai adatbázisának elkészítéséről. Gondoskodik a jogszabály szerint a közigazgatási határok megjelölésére szolgáló földmérési jelek védelméről, továbbá a belterületi határvonal megállapításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, ennek keretében képviseli az Önkormányzat tulajdonosi érdekeit.

7 Gondoskodik az Önkormányzat közterületeinek elnevezéséről és a megszüntetéséről szóló rendeletek előkészítéséről, nyilvántartásáról, a házszámok előzetes megállapításáról. Ellátja a Város közigazgatási területén lévő ingatlanokhoz tartozó házszámmegállapításával kapcsolatos feladatokat, ennek keretében vezeti a város címnyilvántartási adatbázisát. A földrajzi nevek megállapításáról, karbantartásáról és a házszám keletkezéséről és megállapításáról szóló 23/2006. (VI.30.) önkormányzati rendelet alapján helyi közterületjegyzék elnevezéssel nyilvántartást vezet, és a nyilvántartás alapján a helyes lakcím keletkeztetése érdekében kapcsolatot tart, és kapcsolatot keres a jogszabályban meghatározott közterületjegyzék felhasználásával érintett társaságokkal, szervezetekkel, valamint Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező állampolgárral. Gondoskodik az új és a megszűnt földrajzi neveknek a Pécsi Körzeti Földhivatal által vezetett hiteles ingatlan-nyilvántartási térképen történő átvezetéséről. A termőföld védelméről szóló évi CXXIX. törvény előírásainak megfelelően gondoskodik a külterületi termőföldek belterületbe vonásával kapcsolatos feladatok ellátásáról, ennek keretében az Önkormányzat nevében kezdeményezi az illetékes hatóság felé a földrészletek művelési ág megváltoztatására irányuló hatósági eljárás lefolytatását. Gondoskodik az építésügy, a településfejlesztés és -rendezés körébe tartózó tervdokumentációk megőrzéséről. Megkeresésre gondoskodik a hiteles térképek és tulajdoni lapok beszerzését illetően, valamint a Hivatal gyorsabb ingatlan-nyilvántartási adatokkal való kiszolgálása érdekében úgynevezett TAKARNET (Internet alapú) kapcsolatot tart fenn. Vezeti és karbantartja a hatályos kormányrendelet alapján az önkormányzati ingatlanvagyon-katasztert, gondoskodik a nem kezelt ingatlanok elbirtoklásának megakadályozásáról, továbbá közreműködik a Vagyonkataszter és a tárgyeszköz nyilvántartás összhangjának megteremtésében, és ennek okán folyamatosan egyeztet a számviteli analitikával a két nyilvántartás előírt egyezősége érdekében, mint értékben mint pedig egyéb adatmódosítást érintően. Az ingatlanvagyon-kataszterben átvezeti a kötelezettségvállaló okiratokat, földhivatali és egyéb határozatokat. Kapcsolatot tart a kezelőkkel, bekéri és átvezeti a rájuk bízott ingatlan-vagyonban bekövetkezett változásokról az adatokat. Ellenőrzi és az ingatlan-vagyonkataszteren átvezeti az ingatlan kezelője által vezetett, a közterületi ingatlanvagyon és az önkormányzati bérlakások

8 és nem lakás céljára szolgáló helyiségek műszaki adattartalmában bekövetkezett változásokat. Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programról szóló Kormányrendelet alapján elkészíti a KSH által OSAP 1616 számon nyilvántartott kitöltési utasítás statisztikai tábláit. A hivatal munkáját, valamint a döntés-előkészítési folyamatot segítve, az ingatlan-vagyonkataszter adatbázisából a kért szempontok szerinti ingatlan leválogatást és adatszolgáltatást nyújt. Ellátja az egységes közműnyilvántartás üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, közreműködik a város térinformatikai rendszerének fejlesztésében. Koordinálja az egyesített közműnyilvántartás rendszeréhez csatlakozott közműszolgáltató cégek rendszeren belüli kommunikációját. Az Informatikai Osztállyal együttműködve gondoskodik az e-önkormányzati rendszerben lévő térképek frissítéséről és naprakészen tartásáról. Az Önkormányzati és Választási Csoporttal együttműködve gondoskodik a választási az országos egyéni-, valamint önkormányzati választókerületek, térképi megjelenítéséről. Gondoskodik az Önkormányzati rendeletek térképi mellékleteinek az elkészítéséről, továbbá igény szerint az Önkormányzati feladatellátást és a döntés előkészítő folyamatot segítő tematikus térképi dokumentációk elkészítéséről.

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket.

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 6.) Ügyfélszolgálati Főosztály főbb feladatai: a.)ügyfélszolgálati feladatok: Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi

Részletesebben

Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről, intézkedik az esetleges törlésről.

Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről, intézkedik az esetleges törlésről. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 7.) A Hatósági Főosztály főbb feladatai: a.)általános igazgatási feladatok: Leltározza a hagyatékot. Vezeti a névjegyzéket az ingatlanközvetítést végző természetes személyekről,

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője.

b.) az a.) pontban nem említett kereskedelmi tevékenységek esetében a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzője. V. Kereskedelmi igazgatás 1.1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenység bejelentése A kereskedelmi hatóság és a szolgáltatás felügyeletét ellátó hatóság (a nemesfémből készült ékszekerek, díszműáruk

Részletesebben

Környezetvédelmi tárgyú ügyek

Környezetvédelmi tárgyú ügyek Önkormányzat/Közérdekű adatok/ii/4. menüpontba Környezetvédelmi tárgyú ügyek Zajvédelem A környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet 1. számú melléklete

Részletesebben

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók.

Bejelentésre vonatkozó szabályok: A bejelentés-köteles tevékenységek a tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytathatók. Ügyleírás: Az ipari tevékenység folytatására vonatkozó szabályokat a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint

Részletesebben

A nyilvántartásba vett kereskedők, üzletek és szálláshelyek ellenőrzése

A nyilvántartásba vett kereskedők, üzletek és szálláshelyek ellenőrzése Ikt. sz.: 2418/2017. SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA JOGI, KÉPVISELŐI ÉS HATÓSÁGI OSZTÁLY ÁLTALÁNOS HATÓSÁGI IRODA 9700 Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. Szombathely Megyei Jogú Város

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység

1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások. Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység 2. 3. Az ügytípus 1. Kereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos eljárások Bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység A kereskedőnek a bejelentés-köteles termék forgalmazását kötelező adattartamú nyomtatványon

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat Polgármesteri Hivatala >>>1145 Budapest, Pétervárad utca 2. SZMSZ BUDAPEST FŐVÁROS XIV. KERÜLET ZUGLÓ ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA Városépítési Osztály

Részletesebben

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai TITKÁRSÁG (osztály) képviselőtestület, városrészi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, bizottságok tevékenységével kapcsolatos

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete. a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete. a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 28/2005.(10.20.) sz. rendelete a harminc napnál rövidebb határidő alatt intézendő közigazgatási ügyekről 1. sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása

MŰSZAKI IRODA. Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Ügyintézést végző iroda megnevezése Ügykör megnevezése Ügykör általános leírása Fúrt kút engedélyezés iránti kérelem Maximum 20 méter talpmélységű, 500m 3 /év maximális vízigény (locsolási, háztartási)

Részletesebben

Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály

Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztály Az Osztályra vonatkozó feladatok 1. A földmérési feladatai A földmérési és térképészeti

Részletesebben

Természetvédelemmel, hulladékgazdálkodással, növényvédelemmel kapcsolatos ügyek

Természetvédelemmel, hulladékgazdálkodással, növényvédelemmel kapcsolatos ügyek Természetvédelemmel, hulladékgazdálkodással, növényvédelemmel kapcsolatos ügyek Az ügytípus Növényvédelmi hatósági ügyek parlagfű elleni védekezés belterületen - A helyben szokásos módon a jegyző felhívást

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ

ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ ÜGYMENETLEÍRÁS TELEPENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSHOZ Vonatkozó jogszabályok: - 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és

Részletesebben

Jászberény Jegyzője 2016-ös évre vonatkozó kereskedelmi hatósági ellenőrzési ütemterve

Jászberény Jegyzője 2016-ös évre vonatkozó kereskedelmi hatósági ellenőrzési ütemterve Jászberény Jegyzője 2016-ös évre vonatkozó kereskedelmi hatósági i ütemterve A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL törvény 87. - 94. -ok alapján Jászberény

Részletesebben

Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos évi változások január 18.

Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos évi változások január 18. Az anyakönyvi eljárással kapcsolatos 2016. évi változások 2016. január 18. Dr. Csongrádi Helga törvényességi referens Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001. Szervezési és Igazgatási Osztály

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001. Szervezési és Igazgatási Osztály Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001 Szervezési és Igazgatási Osztály Szám: 3081/2/2014. A kereskedelmi, egyéb ipari, vásári,

Részletesebben

Földhivatali szolgáltatások

Földhivatali szolgáltatások Földhivatali szolgáltatások 1. Betekintés a tulajdoni lap tartalmába: Az ingatlan-nyilvántartásba való betekintés céljából az érintett tulajdoni lap tartalmát számítástechnikai eszközzel, olvasható formában

Részletesebben

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás

Ügytípus tájékoztató. általános igazgatás Ügytípus tájékoztató általános igazgatás Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140, fax: (48) 574-149 Ügyfélfogadás rendje: hétfő szerda péntek 13-16

Részletesebben

A város környezetvédelmi alapjának felhasználására az illetékes bizottság felé javaslatot tesz. Annak felhasználását nyomon követi

A város környezetvédelmi alapjának felhasználására az illetékes bizottság felé javaslatot tesz. Annak felhasználását nyomon követi A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 3.) A Városfejlesztési Főosztály főbb feladatai a.) Városfejlesztés és városüzemeltetési feladatok: Folyamatosan keresi a város fejlesztésének lehetőségeit és az ezekhez szükséges

Részletesebben

Tájékoztató. A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről

Tájékoztató. A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről Tájékoztató A Somogy Megyei Kormányablaknál intézhető ügyekről Felhívjuk a figyelmet arra, hogy 2011. január 3-án integrált ügyfélszolgálati irodák kezdték meg működésüket, ahol egy helyen több típusú

Részletesebben

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA

MINŐSÉGÜGYI ELJÁRÁS A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA 1 A KÖZIGAZGATÁSI ÉS HATÓSÁGI IRODA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKACSOPORTJÁNAK FOLYAMATSZABÁLYOZÁSA 1. AZ ELJÁRÁS CÉLJA Az. Az ügyfélszolgálat az ügyfeleket tájékoztatja, beadványaikat átveszi és hatósági ügyintézést

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Dr. Dancsecs Zsolt jegyző Oldal: 1 / 5

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi hatósági ellenőrzési terve. Dr. Dancsecs Zsolt jegyző Oldal: 1 / 5 A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi i ellenőrzési terve Hatósági terület Kereskedelmi igazgatás Szálláshelyek re vonatkozó hatásköri Jogszabály által kötelezően 2005. évi CLXIV. tv.

Részletesebben

Részletes feladat- és hatásköri jegyzék. Építésigazgatási Iroda feladatai:

Részletes feladat- és hatásköri jegyzék. Építésigazgatási Iroda feladatai: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Építésigazgatási Iroda Részletes feladat- és hatásköri jegyzék Építésigazgatási Iroda feladatai: A belügyi ágazaton belül 1. Gyakorolja

Részletesebben

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT BÁTONYTERENYEI POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalva) Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról 8. (5) bekezdésében

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. 1 1 Magyarország Kormánya az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényben (a továbbiakban: Erzsébet Törvény) meghatározott közfeladatokkal összhangban elkötelezett azok magas szakmai színvonalon

Részletesebben

1 / :41

1 / :41 1 / 5 2012.02.03. 10:41 Kereskedelmi tevékenységek végzése 2011. április 26. kedd, 06:39 Kereskedelmi tevékenységek végzése 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. A vonatkozó jogszabályok Kereskedelmi tevékenységek végzése,

Részletesebben

A kérelemhez az alábbi iratokat kell csatolni:

A kérelemhez az alábbi iratokat kell csatolni: A nem üzleti célú közösségi szabadidős szálláshely szolgáltatás ügyintézése Az eljárás kérelemre indul. A kérelmet - a gyorsabb ügyintézés érdekében - (személyesen) írásban lehet benyújtani a tájékoztatókban

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Kormánymegbízott

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Kormánymegbízott FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Kormánymegbízott Ügyszám: FEB/03/390-1/2013. Ügyintéző: Rácskainé dr. Ács Beáta Tel.: 22/514-772 Valamennyi települési önkormányzat jegyzője részére Székhelyén Tisztelt Jegyző

Részletesebben

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről 2011. március 16-tól életbe lépett a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet.

Részletesebben

A módosított kormányrendeletek hatásai a tűzvédelmi szakhatósági eljárásokra. A deregulációról egymás közt

A módosított kormányrendeletek hatásai a tűzvédelmi szakhatósági eljárásokra. A deregulációról egymás közt A módosított kormányrendeletek hatásai a tűzvédelmi szakhatósági eljárásokra A deregulációról egymás közt Hatásköri rendezés A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996.

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 4. OLDAL)! Tisztelt

Részletesebben

A telekalakítás jogi vetületei, egyéb problémák

A telekalakítás jogi vetületei, egyéb problémák A telekalakítás jogi vetületei, egyéb problémák Holczheim Gábor Dr. Bráth Mária Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatala Székesfehérvár Az Ingatlan-nyilvántartás I. 1 Telekalakítási eljárás 2010. Január

Részletesebben

Ügytípus megnevezése. Telepengedély kiadása iránti kérelem

Ügytípus megnevezése. Telepengedély kiadása iránti kérelem Ügytípus megnevezése Telepengedély kiadása iránti kérelem A telepengedély kiadására irányuló kérelmet a telep létesítési helye szerinti illetékes jegyzőnél, az arra rendszeresített formanyomtatványon kell

Részletesebben

AZ INGATLANNYILVÁNTARTÁS ALAPJAI

AZ INGATLANNYILVÁNTARTÁS ALAPJAI AZ INGATLANNYILVÁNTARTÁS ALAPJAI Az ingatlan-nyilvántartási eljárás az ingatlannal kapcsolatos jogok bejegyzésére és tények feljegyzésére, illetve az ingatlan és a jogosultak adataiban bekövetkezett változások

Részletesebben

71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet a fás szárú energetikai ültetvényekről

71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet a fás szárú energetikai ültetvényekről http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0700071.kor HATÁLYOS: 2009.01.25. 71/2007. (IV. 14.) Korm. rendelet a fás szárú energetikai ültetvényekről A Kormány az Alkotmány 35. -ának (2) bekezdésében

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001. Szervezési és Igazgatási Osztály

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001. Szervezési és Igazgatási Osztály Tiszaföldvár Város Önkormányzatának Jegyzője 5430 Tiszaföldvár, Bajcsy-Zs. út 2. Tel.: 56/470-017 Fax: 56/470-001 Szervezési és Igazgatási Osztály Szám: 3469/1/2015. A kereskedelmi, egyéb ipari, vásári,

Részletesebben

Adatbázisokról és nyilvántartásokról tájékoztatás

Adatbázisokról és nyilvántartásokról tájékoztatás Adatbázisokról és okról tájékoztatás adatbázis kezelője: Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra Adatbázis/ neve formátuma célja jogalapja időtartama sel érintettek köre a kezelt forrása a gyűjtött feldolgozott

Részletesebben

Építési jog, építésigazgatás (fejlesztés, tervezés és hatósági feladatok)

Építési jog, építésigazgatás (fejlesztés, tervezés és hatósági feladatok) Építési jog, építésigazgatás (fejlesztés, tervezés és hatósági feladatok) Építési jog Tág értelemben: területfejlesztés + területrendezés + település-fejlesztés + műemlékvédelem + közterület-fenntartás

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY. Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9.

NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY. Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9. NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9. Levelezési cím: Telefon: 06 (32) 620-722 Fax: 06 (32) 620-716 3100 Salgótarján, Rákóczi u. 36. 3100 Salgótarján,

Részletesebben

I. Az egyes építésügyi hatósági engedélyezési és tudomásulvételi eljárásokhoz a kérelem nyomtatványon kívül előírt mellékletek

I. Az egyes építésügyi hatósági engedélyezési és tudomásulvételi eljárásokhoz a kérelem nyomtatványon kívül előírt mellékletek I. Az egyes építésügyi hatósági engedélyezési és tudomásulvételi eljárásokhoz a kérelem nyomtatványon kívül előírt mellékletek Az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokhoz a kérelem nyomtatványon

Részletesebben

A bejelentést 2.200.- Ft illetékbélyeggel ellátva a szükséges mellékletekkel együtt, a Polgármesteri Hivatal fsz. 8. számú irodájában lehet megtenni.

A bejelentést 2.200.- Ft illetékbélyeggel ellátva a szükséges mellékletekkel együtt, a Polgármesteri Hivatal fsz. 8. számú irodájában lehet megtenni. 1. Bejelentés köteles kereskedelmi tevékenységek nyilvántartásba vétele Aki a Magyar Köztársaság területén kereskedelmi tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a kereskedelmi

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám MAGYAR KÖZLÖNY 23. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2017. február 15., szerda Tartalomjegyzék 33/2017. (II. 15.) Korm. rendelet A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális,

Részletesebben

Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzője 8700 Marcali, Rákóczi u. 11.

Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzője 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Marcali Közös Önkormányzati Hivatal Címzetes Főjegyzője 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Marcali Közös Önkormányzati Hivatal 2018. évi hatósági ellenőrzési terve Az ellenőrzés tárgya: kereskedelmi, vendéglátási,

Részletesebben

Lakossági tájékoztató az összevont engedélyezési eljárás szabályairól

Lakossági tájékoztató az összevont engedélyezési eljárás szabályairól Lakossági tájékoztató az összevont engedélyezési eljárás szabályairól 1.) Milyen esetben lehet összevont engedélyt kérni? Ha az építési engedélyezési eljárás megindítása előtt a telek beépítésére vonatkozó

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete. az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2018. (X.29.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a kereskedelemről

Részletesebben

Titkársági osztály. Ügyfélfogadás: hétfő szerda: 08:00 12:00 és 12:30 15:30 csütörtök: Szünnap péntek: 08:00 12:00

Titkársági osztály. Ügyfélfogadás: hétfő szerda: 08:00 12:00 és 12:30 15:30 csütörtök: Szünnap péntek: 08:00 12:00 Titkársági osztály A titkársági osztály munkatársai az I. emeleten végzik munkájukat. Paks, Dózsa György u. 55-61; Központ: 75/500-500; jegyzői titkárság: 75/500-533 E-mail: jegyzo@paks.hu Polgármesteri

Részletesebben

Az építményengedélyezés új szabályozásának kialakítása

Az építményengedélyezés új szabályozásának kialakítása Az építményengedélyezés új szabályozásának kialakítása Németh József NMHHH Debreceni hatósági iroda Irodavezető-helyettes 2013. május 30. Az új szabályozás koncepciójának ismertetése Az új szabályozás

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

Tájékoztató. BM Országos Katasztrófavédelmi. Főigazgatóság Budapest, szeptember 19.

Tájékoztató. BM Országos Katasztrófavédelmi. Főigazgatóság Budapest, szeptember 19. Tájékoztató a 2016. június 4. napját megelőzően engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítmények vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárásáról BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/ Fax: 84/ Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 8654 Ságvár, Fő u. 16. Tel: 84/580-022 Fax: 84/380-011 E-mail: jegyzo@sagvar.hu TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 5. OLDAL)!

Részletesebben

BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról. Telepengedély kiadására irányuló KÉRELEM

BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról. Telepengedély kiadására irányuló KÉRELEM SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 6601 Szentes, Kossuth tér 6. Pf.58. Telefon: 63/510-300 BEJELENTÉS ipari tevékenység folytatásáról a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése

Részletesebben

5. Szabálysértési és Kereskedelmi Iroda hatásköri jegyzéke SZABÁLYSÉRTÉSEKKEL KAPCSOLATOS JEGYZŐI FELADAT ÉS HATÁSKÖRÖK

5. Szabálysértési és Kereskedelmi Iroda hatásköri jegyzéke SZABÁLYSÉRTÉSEKKEL KAPCSOLATOS JEGYZŐI FELADAT ÉS HATÁSKÖRÖK 5. Szabálysértési és Kereskedelmi Iroda hatásköri jegyzéke 5.A. SZABÁLYSÉRTÉSEKKEL KAPCSOLATOS JEGYZŐI FELADAT ÉS HATÁSKÖRÖK 2 1.) Szabálysértés miatt eljár, ha a szabálysértést meghatározó jog-szabály

Részletesebben

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2 Rendezvénytartási engedély kiadása iránti kérelem a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján I. AZ ÜZEMELTETŐRE VONATKOZÓ ADATOK:

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat. Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának a módosításáról

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat. Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának a módosításáról Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének.. /2015. (I.29.) számú önkormányzati határozata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Szervezeti

Részletesebben

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe.

Hatáskörrel rendelkező szerv. Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület. Öttevény Község közigazgatási területe. Hatáskörrel rendelkező szerv Öttevény Község Jegyzője 9153 Öttevény, Fő utca 100. Illetékességi terület Öttevény Község közigazgatási területe. Elérhetőség Öttevényi Polgármesteri Hivatal 9153 Öttevény,

Részletesebben

43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása

43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása 43/2013. (III.27.) Öh. sz. Tárgy: Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása HATÁROZAT Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta Bátonyterenye Város

Részletesebben

71/2012. (XII. 14.) BM rendelet a járások kialakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról Hatályos:

71/2012. (XII. 14.) BM rendelet a járások kialakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról Hatályos: ÚJ JOGSZABÁLYOK 71/2012. (XII. 14.) BM rendelet a járások kialakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról 2012. évi CXC. törvény egyes ingatlanok fővárosi önkormányzat részére történő

Részletesebben

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék

Városfejlesztési Osztály. Feladat- és hatásköri jegyzék Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. Budapest Főváros XIV. Kerület Zuglói Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztály Feladat- és hatásköri jegyzék

Részletesebben

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS CíMZETES FŐJEGYZŐJE 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. Ügyirat száma : JKAB 68-1/2015. Ügyintéző: Faragóné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

A Rendelet 2. (3) bekezdésének első francia bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet 2. (3) bekezdésének első francia bekezdése az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 44/2005.(XI.15.) Kgy. rendelete a közterület-használat rendjéről szóló 57/1999.(XII.23.) Kgy. rendelet m ó d o s í t á s á r ó l Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elsőfokú vízügyi és vízvédelmi hatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elsőfokú vízügyi és vízvédelmi hatóság Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elsőfokú vízügyi és vízvédelmi hatóság Előadás tartalma 1. A Ket. és az anyagi jogszabályok 2. Eljárásrend vízjogi engedélyezéshez 3. Ügyintézési

Részletesebben

NYILATKOZAT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI VISZONYRÓL 1

NYILATKOZAT KÖZELI HOZZÁTARTOZÓI VISZONYRÓL 1 TÁJÉKOZTATÓ A mező és erdőgazdasági földekre szerződéssel alapított, 2014. április 30-án fennálló, határozatlan időre, vagy 2014. április 30-a után lejáró, határozott időtartamra nem közeli hozzátartozók

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 13/2010. (V.05.) önkormányzati r e n d e l e t e. a fás szárú növények védelméről

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 13/2010. (V.05.) önkormányzati r e n d e l e t e. a fás szárú növények védelméről Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 13/2010. (V.05.) önkormányzati r e n d e l e t e a fás szárú növények védelméről Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a környezet védelmének

Részletesebben

Á L L Á S F O G L A L Á S T

Á L L Á S F O G L A L Á S T A Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete, mint a hazai hulladékbegyűjtő, -kezelő és -hasznosító vállalatok érdekképviseleti szervezete a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján

Részletesebben

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében:

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: a) Közreműködik az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében, a TÖRV, NRT és TERKA rendszerek működtetésével, karbantartásával,

Részletesebben

A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei

A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei Ket képzés ÁROP-2009/2.2.7. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A kereskedelmi tevékenység folytatásának feltételei 210/2009(IX.29.) Korm.

Részletesebben

Kérelem első lakáshoz jutók támogatása iránt

Kérelem első lakáshoz jutók támogatása iránt Vác Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztálya 2600 Vác, Március 15. tér 11. Kérelem első lakáshoz jutók támogatása iránt Alulírott (ak) kérelemmel fordulunk a Tisztelt Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi

Részletesebben

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelete a településképi bejelentési eljárásról és településképi kötelezésről (Egységes szerkezetben a 27/2016.

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről 113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről Az egészségügyi ellátási kötelezettségről és a területi finanszírozási normatívákról szóló 1996.

Részletesebben

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL 1. számú melléklet GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÓDOSÍTÁSÁRÓL Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Zalalövő Város Önkormányzatának. 17/2003./XII.04./sz. rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról. /Egységes szerkezetben/ I.

Zalalövő Város Önkormányzatának. 17/2003./XII.04./sz. rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról. /Egységes szerkezetben/ I. Zalalövő Város Önkormányzatának 17/2003./XII.04./sz. rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról. /Egységes szerkezetben/ Zalalövő Város Önkormányzata Képviselőtestülete a többször módosított 1990.

Részletesebben

A JEGYZŐ FŐBB FELADAT- ÉS HATÁSKÖREI

A JEGYZŐ FŐBB FELADAT- ÉS HATÁSKÖREI A JEGYZŐ FŐBB FELADAT- ÉS HATÁSKÖREI I. Általános feladat és hatáskörök 1. Az önkormányzat működésével kapcsolatos feladat- és hatáskörök Vezeti a polgármesteri hivatalt, javaslatot tesz annak belső szervezeti

Részletesebben

Szentlőrinc Nagyközség Képviselőtestületének 11/1996.(IV.25.) számú R e n d e l e t e. a helyi jellegű természeti értékek védelméről

Szentlőrinc Nagyközség Képviselőtestületének 11/1996.(IV.25.) számú R e n d e l e t e. a helyi jellegű természeti értékek védelméről Szentlőrinc Nagyközség Képviselőtestületének 11/1996.(IV.25.) számú R e n d e l e t e a helyi jellegű természeti értékek védelméről (A 11/2012.(V.31.), a 18/2009.(X.01.), a 7/2001.(V.31.) sz. Rendelettel

Részletesebben

VÍZILÉTESÍTMÉNYEK, KUTAK HATÁRIDŐ december 31. TÁJÉKOZTATÁS

VÍZILÉTESÍTMÉNYEK, KUTAK HATÁRIDŐ december 31. TÁJÉKOZTATÁS VÍZILÉTESÍTMÉNYEK, KUTAK HATÁRIDŐ 2018. december 31. TÁJÉKOZTATÁS Hazánk ivóvízellátása 95%-ban felszín alatti vízkészleteinkből történik, ezért nagyon fontos hogy a vízkivétel és a vízutánpótlódás egyensúlya

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről 2012. évben a környezetvédelmi hatósági ellenőrzések - az év elején meghatározott

Részletesebben

Tájékoztató. A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeirıl

Tájékoztató. A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeirıl Tájékoztató A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeirıl A kereskedelmi tevékenység végzésére irányuló szándékot a kereskedınek be kell jelentenie a kereskedelmi hatóságnál. A bejelentést követıen,

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK 3. sz. melléklet CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNY, ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁS ÉS HÁROM VAGY TÖBB GYERMEKES CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATÁS ESETÉN IGÉNYLŐK

Részletesebben

A műszaki osztály központi fax száma: +36 75 519-082

A műszaki osztály központi fax száma: +36 75 519-082 Műszaki Osztály A műszaki osztály a Polgármesteri Hivatal II. emeletén található, az osztály tevékenysége két főterületre osztható: I. Az egyik főfeladat a hatósági munka, mely építésügyi, közlekedésügyi,

Részletesebben

Mintafolyamatok kiválasztása

Mintafolyamatok kiválasztása Mintafolyamatok kiválasztása Verzió száma: V1 Kiadás dátuma: 2008. május 29. Azonosító: EKK_ekozig_mintafolyamatok_kivalasztasa_080529_V1 A dokumentum az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az

Részletesebben

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez?

Mit kell magunkkal vinni a személyazonosító igazolvány igényléséhez? A személyes megjelenésében - egészségügyi okból - akadályozott és a 14 éven aluli kérelmező az állandó személyazonosító igazolvány kiadására irányuló kérelmét a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint

Részletesebben

alapvető eljárási szabályok az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje) ügyfélfogad ás ideje

alapvető eljárási szabályok az eljárást megindító irat benyújtásának módja (helye, ideje) ügyfélfogad ás ideje i ügy fajtája/eljárás típusa Hatáskörrel rendelkező szerv Hatáskör átruházása esetén a ténylegesen eljáró szerv Az eljáró szerv területe az ügyintézéshez dokumentumok, okmányok eljárási illetékek (igazgatási

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke

Maglód Város Önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke 1. Általános önkormányzati feladatok 3/2003.(II.14.) 19/2005.(X.24.) 7/2007.(III.28.) Maglód Város Önkormányzat hatályos rendeleteinek jegyzéke a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal. Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Iroda Ügygondnok és eseti gondnok ügyek

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal. Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Iroda Ügygondnok és eseti gondnok ügyek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális ellátási és Gyermekvédelmi Iroda Ügygondnok és eseti gondnok ügyek Jogi háttér, törvények Döntés jogalapja A döntés jogalapját a közigazgatási

Részletesebben

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Részletesebben

Az időszakonként végzett helyszínelés eljárási szabályai

Az időszakonként végzett helyszínelés eljárási szabályai FÖLDMÉRÉS Dr. Földesi Csaba Az időszakonként végzett helyszínelés eljárási szabályai Az ingatlanforgalmat, valamint egyéb szakmai és gazdasági szempontokat is fi gyelembe véve az államnak, a helyi önkormányzatoknak

Részletesebben

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető:

Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: Lakcímigazolvánnyal kapcsolatos feladatok Első lakcímbejelentés esetén Lakcímigazolvány első alkalommal történő kiadása kérelmezhető: - a lakóhely szerint illetékes jegyzőnél - a letelepedett jogállású

Részletesebben

Magyar joganyagok - 78/2015. (III. 31.) Korm. rendelet - a környezetvédelmi és termé 2. oldal Környezetvédelmi és természetvédelmi szakkérdés vizsgála

Magyar joganyagok - 78/2015. (III. 31.) Korm. rendelet - a környezetvédelmi és termé 2. oldal Környezetvédelmi és természetvédelmi szakkérdés vizsgála Magyar joganyagok - 78/2015. (III. 31.) Korm. rendelet - a környezetvédelmi és termé 1. oldal 78/2015. (III. 31.) Korm. rendelet a környezetvédelmi és természetvédelmi szakkérdés vizsgálatával kapcsolatos

Részletesebben

Vonatkozó jogszabály:a hagyatéki eljárásról szóló 6/1958,(VII.4.) számú IM rendelet

Vonatkozó jogszabály:a hagyatéki eljárásról szóló 6/1958,(VII.4.) számú IM rendelet Igazgatási iroda feladatai: - szabálysértési ügyek jogszerű elintézésének biztosítása a jegyző irányításával - telephely-engedélyezési eljárások lefolytatása, - üzletek működési engedélyének kiadása, felülvizsgálata,

Részletesebben

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT

INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala INFORMÁCIÓÁTADÁSI SZABÁLYZAT Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 1 TARTALOM Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I.

Részletesebben

Főbb ügytípusok, és a kérelemhez szükséges benyújtandó dokumentumok

Főbb ügytípusok, és a kérelemhez szükséges benyújtandó dokumentumok A védett állatfajok védelmére, tartására, hasznosítására és bemutatására vonatkozó részletes szabályokról szóló 348/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) értelmében a solymászmadarakkal

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben