Díjátadó Gála: Ők lettek a év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Díjátadó Gála: Ők lettek a év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói"

Átírás

1 Díjátadó Gála: Ők lettek a év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben tevékenykedő kollégák legjobbjait. Mindannyiunk érdeke, hogy hazánkban elegendő egészségügyi szakdolgozó legyen, vonzó legyen a pálya, növeljük a szakma presztízsét. Ennek szellemében december 7-én Budapesten Ünnepi Díjátadó Gála keretében került sor a legjobb egészségügyi szakdolgozók elismerésére. Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere, rendezvényünk fővédnöke személyes jelenlétével és köszöntőjével tisztelte meg a díjátadón megjelent szakdolgozói kar tagjait. Ugyancsak jelen volt Dr. Beneda Attila, családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki közreműködött a díjak átadásában. Ezen rendezvény alkalmával került sor az Emberi Erőforrások Minisztérium és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara között létrejövő stratégiai partnerségi megállapodás aláírására. Az Év Kiváló Szakdolgozója díj kortól, nemtől függetlenül bármelyik kamarai tag megkaphat. A nyertes e díj birtokában kivívja a szakmai köztestület tagságának elismerését, amelyet kimagasló, kitartó munkájával, emberi magatartásával, megbízhatóságával ért el.

2 Az Év Kiváló Szakdolgozója díj nyertese 2018-ban: Ádám Anett Diplomás ápoló, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztályának főnővére. Elhivatottsága a szakma iránt már tanulmányai alatt megerősödött, diákként vállalva a kórházi munkát. Sebészeti szakma felé orientálódott. Rátermettsége, szakmai tudása, szakmaszeretet alapján nagyon fiatalon nevezték ki főnővérnek. Az intézményi minőségügyi rendszer kialakításában nagy feladatot vállalt, vállal. Főbb érdeklődési területe a decubitus ellátás, a krónikus sebkezelés vezető koordinátora, valamint sztómaterápiás nővér. A betegedukációs tevékenysége széleskörű. Városában kialakították az ILCO klubot, ahol elnökhelyettes. Otthoni szakápolási feladatokban is részt vesz. Gyakorlatvezetőként aktív részese a tanulók életének, a gyakorlatok megszervezésében, oktatásban. A hallgatóknak sebészeti szakápolástan jegyzetet írt. Kongresszusok, konferenciák előadója. Vizsgabizottsági tagként, szakértőként vesz részt a szakmai vizsgákon. Fontos számára a szakma fejlődése, érdekvédelmi tevékenysége. Területi alelnök, Számvizsgáló Bizottsági tag, jelenleg Etikai Bizottsági tagként vesz részt a köztestület munkájában. További helyezett: - Pércsyné Fábián Krisztina (pszichiátriai főnővér, győri Petz Aladár Megyei Kórház) Idén hatodik alkalommal került sor a Kamara és a Literatura Medica Kiadó által Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója pályázat meghirdetésére. Célunk volt az idősebb korosztály kiemelkedő képviselőinek életmű-jellegű elismerése mellett a szakdolgozói kar fiatalabb rétegét is jutalmazni. A díjjal ösztönözni szeretnénk a fiatal nemzedéket, meggyőzni őket arról, hogy munkájuk fontos, és hogy kitartásuk, emberségük, szakmai kiválóságuk vagy éppen valamilyen kezdeményezésük, saját szűk munkakörnyezetükben való napi helytállásuk nem hiábavaló. Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója 2018 pályázat nyertese 2018-ban: Guczogi Gábor Szent György Kórház Sürgősségi Osztályának intenzív szakápolója, diplomás ápoló hallgató. Táncművészeti főiskolát végzett, majd egészségtan tanárként diplomázott, folyamatosan tanul és fejlődik. Pályamódosítását ápolónő édesanyja, gyógytornász párja is támogatta. Úgy érzi, ebben a hivatásában van itthon, ahol napi munkája példamutatásra ösztönzi ben a MESZK szakmai versenyének országos győztesei lettek munkatársaival. Feladatai mellett tanul és tanít az egészségügyi szakgimnáziumban. Nagy érdeklődéssel vállal szerepet az országos Skill labor projektben. Kollégái és a betegek mindig számíthatnak rá, kitűnő közösségformáló. A táncos, koreográfiák betanítására a mai napig felkérik. Büszke munkahelyére, a gyógyító team minden tagjára, akiktől tanulta és tanulja a szakmát, akikkel a napi eredményeket elérik a sürgősségi betegellátásban.

3 További helyezettek: - Szabó Hajnalka (SE I. Belgyógyászati Klinika Hematológiai Részleg, osztályvezető főnővér) - Gránási Bettina (Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika akut Stroke Osztály, ápoló) A csapatmunka, közösségek elismerésének díja az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége díj. Alapításának célja, hogy elismerje a szakmai közösségek munkáját, akik emberi magatartásukkal, szakmai elkötelezettségükkel, példaképül állíthatók. Tevékenységükkel, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik és a környezet elismerését, és ezzel növelték a szakma presztízsét. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége díj nyertesei 2018-ban: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály

4 A szegedi sürgősségi ellátás mindig a figyelem középpontjába álló osztályán soha nem volt létszámhiány. A közel 90 egészségügyi szakdolgozó közösségi élete az egész klinikai központban irigylésre méltó, adminisztrátorok, egészségügyi szakdolgozók, beteghordók és orvos kollegák a munkán kívül is sok időt töltenek együtt. Nagy hangsúlyt fektetnek a szervezett oktatásra, a szakápolóképzés, a főiskolai oktatás és az MSc szintű APN képzés elméleti és gyakorlati területén. Többen vesznek részt képzésekben. A közösség egységben, egy személyként áll szinte bármilyen kezdeményezéshez, mely a munkahely szakmai és társadalmi elismerését még jobban növeli. Szoros összetartás jellemzi az osztály szakdolgozóit a beteg vagy a bajba került kolléga megsegítésében, saját idejüket, anyagi forrásaikat nem sajnálva. Az osztály kiemelkedő közösségi munkát is végez Szeged város betegellátásában. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége díj, a MESZK Fejér Megyei Területi Szervezet különdíjjal elismert csoportja: a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szeptikus Részleg A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 30 ágyas Szeptikus Részlegén dolgozó ápolók munkája példaértékű, elismerésre méltó. Szívvel-lélekkel magas szakmai színvonalon dolgozó közösség. A magyar egészségügyi ellátásban egyedülálló mátrix jelleggel végzik munkájukat a manuális területen dolgozó orvosokkal, infektológusokkal, aneszteziológusokkal karöltve. Tudásukkal, emberségükkel az ápolói munka javát szolgálják. Tudományos üléseken előadásokat tartanak. Közösségük összetartó, mind a magánéletükben mind pedig a közös programok szervezésében is. Magyarország Kormánya 2018-at a CSALÁDOK ÉVÉNEK nyilvánította annak érdekében, hogy ebben az évben a magyar családok több figyelmet és támogatást kapjanak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ehhez kapcsolódva pályázatot hirdetett A legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar család címre. Nagy megtiszteltetés, hogy kezdeményezésünk fővédnökségét Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr felvállalta. Az Országos Elnökség döntése alapján két család kerül jutalmazásra.

5 A legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar család : A Komárom Esztergom megyében élő Fekete Kiss Lutring család Családjukban 12 fő igazolható egészségügyi szakdolgozó van, és ezzel ők adják jelenleg is a legtöbb, összesen 8 jelenleg is aktív egészségügyi szakdolgozót a hazai egészségügynek. A család Komárom-Esztergom megye különböző egészségügyi és gondozó intézeteiben tevékenykedik. A fiatalabb családtagok budapesti egészségügyi intézetekben vállaltak munkát. Feketéné Kiss Csilla anyai ágán orvosokat is találunk: gyermekgyógyász, szülészorvos, kutatóorvos, háziorvos. A család meghatározó személyisége Honvári Istvánné, mindenki "Hajni nénije", aki a tatabányai Egészségügyi Szakközép és Szakiskolában szakoktatóként dolgozott, jelenleg aktív nyugdíjas. A legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar család : Szolárd Józsefné és családja Pest megyéből A Szolárd Józsefné és családja 16 fő igazolható egészségügyi szakdolgozót adott az egészségügynek, akik közül 2 fő dolgozik jelenleg is szakdolgozóként a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban, valamint 2 fő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei intézményekben. A családtagok munkaköre szerteágazó volt: boncmester, mentőápoló, szülésznő, ápoló, szociális nővér, védőnő, gyermekápoló is megtalálható közöttük. A pályázó, Szolárd Józsefné így nyilatkozott: "Ilyen családi háttérrel nem volt kérdés, hogy mi leszek, ha nagy leszek".

6 Az idei évben a VELED MÁSOKÉRT a szakdolgozók utánpótlásáért indított kamarai kampány filmforgatásában résztvevő szereplőket is köszöntöttük, akik fáradságot nem kímélve, professzionális módon adták vissza önmagukat, hivatásukat a film történetében. A filmet a YouTube-n közel személy látta, mindemellett az ország fő városaiban, községeiben több ezer általános és középiskolás tekinthette meg különböző pályaválasztással kapcsolatos rendezvényen. VELED MÁSOKÉRT a szakdolgozók utánpótlásáért indított kamarai kampány filmforgatásában résztvevő szereplők: - Horváth Balázs, mentőtiszt - Solténszky Mátyás, mentőtiszt (a díjátadón nem volt jelen) - Szávu Dalma, szakápoló - Böjte Attila, műtős szakasszisztens - Csutoros Orsi, szakápoló - Cserepes Zita, radiográfus - Bakos Barbara, ápoló, főiskolai hallgató - Pap Kinga, szülésznő - Tóth- Megyesi Lívia, gyógytornász - Keserű Brigitta, védőnő (a díjátadón nem volt jelen) - Lukács Vivien, gyermekápoló (a díjátadón nem volt jelen) - Benkő Viktor, a film beteg főszereplője - Szy Katalin, a film forgatókönyvírója - Pejó Róbert, a film rendezője 2013 óta minden évben köszöntésre kerülnek azok a 75, 80, 85, 90 éves jubiláló szakdolgozó kollégák, akik mai napig aktívan tevékenykednek az egészségügy valamely területén és kamarai tagsággal is rendelkeznek. Jubiláló szakdolgozók 2018-ban:

7 - Baranyi Dánielné, 75 éves, üzemi ápoló, aki foglalkozás egészségügyi szakasszisztensként jelenleg is dolgozik a szakmában - Baranyi Miklósné, 75 éves, ápoló, aki jelenleg is dolgozik otthonápolásban - Bojtor Istvánné, 75 éves, aneszteziológiai szakasszisztens, aki 52 évet dolgozott egy helyen, ebből 47 évet aneszteziológiai szakasszisztensként - Bruderné Biró Erzsébet, 75 éves, gyógyszertári asszisztens, gyógyszerkiadó szakasszisztens, aki márciusig aktívan dolgozott. - Dr. Apró Dezsőné, 75 éves, foglalkozás-egészségügyi szakápoló, gyógyászati segédeszköz forgalmazó általános rendelőintézeti asszisztens - Dr. Balázs Tiborné, 75 éves, fizioterápiás asszisztens - Dr. Barta Imréné 80 éves, általános asszisztens, jelenleg is dolgozik az egészségügyben. - Dr. Kérdő Lajosné, 75 éves, gyógyszerkiadó szakasszisztens, aki a mai napig helyettesítési feladatokat lát el - Dr. Laeczkyné Szilvay Szilvia, 75 éves, gyógytornász a gyömrői rendelőben ma is dolgozik - Dr. Naményi Miklósné, 75 éves védőnő, légzésfunkciós asszisztens - Dr. Szalay György Ákosné 80 éves, gyógytornász, aki mai napig 8 órában dolgozik, a Zuglói Cserepes Házban. 61 éve van a szakmában - Federics Péterné, 75 éves, gyógyszertári asszisztens, gyógyszerkiadó szakasszisztens, aki a mai napig helyettesít - Fülöp Irén, 80 éves, diplomás ápoló - Gál Lajosné, 75 éves, általános rendelőintézeti asszisztens, aki a mai napig szemészeti szakasszisztensként dolgozik - Gömöriné Maczelka Borbála, 75 éves, körzeti ápoló, aki háziorvos mellett körzeti nővér mind a mai napig - Hannák Péterné, 75 éves, felnőtt szakápoló - Horváth Józsefné, 75 éves, ideg-elme ápoló - Horváth Mihályné, 80 éves általános ápoló és általános asszisztens - Jenőfi Gáborné, 75 éves, optometrista, mai napig dolgozik a szakmában - Kassai Sándorné, 75 éves, fogászati asszisztens, már nem dolgozik a szakmában - Korán Katalin 75 éves, körzeti ápoló mai napig dolgozik a Százhalombattai orvosi ügyeleten - Kovács Balázsné, 75 éves, műtős szakasszisztens, általános ápoló és általános asszisztens - Kováts Iván László, 75 éves boncmester, aki még nem ment nyugdíjba mai napig dolgozik - László Lajosné, 75 éves, fogászati asszisztens - Lukácsy Attiláné 75 éves, általános laboratóriumi asszisztens, mikrobiológiai szakasszisztens - Malaczkó Istvánné, 75 éves, általánoslaboratóriumi asszisztens, elektronmikroszkópos szakasszisztens, izotóp-laboratóriumi asszisztens, 56 éve dolgozik az egészségügyben, 47 éve az Országos Onkológiai Intézetben - Mérei Leventéné, 75 éves csecsemő- és gyermekápoló, aneszteziológiai szakasszisztens, 55 éve dolgozik a szakmában, 29 éve egy magánpraxis műtőjében - Misik Sándorné, 75 éves, közegészségügyi felügyelő, aki két szakrendelőben, kórház higénés szaktanácsadóként dolgozik - Miskolczi Józsefné, 75 éves, körzeti ápoló - Németh Istvánné, 75 éves, műtős szakasszisztens - Németh Istvánné, 75 éves, általános ápoló, hospice szakápoló és koordinátor

8 - Paul Antalné, 75 éves, gyógyszerkiadó szakasszisztens - Pogátsnik Olivérné, 75 éves csecsemő- és gyermekápoló, a mai napig fehérváron egy gyermekorvosi rendelőben dolgozik - Potoczky Jenőné, 75 éves műtős asszisztens, a mai napig dolgozik a IX. kerületi 1 napos sebészeten - Rapcsák Mária, 75 éves gyógyszertári asszisztens, analitikus szakasszisztens, aki 2 helyen jelenleg is gyógyszertári asszisztensként helyettesít - Rezes Tiborné, 75 éves, fogorvosi asszisztens - Rihocsek Istvánné, 80 éves, fogászati asszisztens - Rose Péter Miklósné, 80 éves védőnő - Semsey Barnáné, 75 éves kineziológus, reflexológus, akupresszőr, fülakupunktúrás addiktológus, jelenleg is dolgozik a szakmában - Stefanics Jánosné, 75 éves, ápoló (BSc) csecsemő- és gyermekápoló és gondozó, aki jelenleg is dolgozik a szakmában - Szabó Antalné, 75 éves fogászati asszisztens, baleset miatt jelenleg nem dolgozik - Szabó György a bükki füvesember, mindannyiunk Gyuri bácsija 90 éves fitoterapeuta, aki a tavalyi évben nagy sikerű előadást tartott a Kamara Siófoki Kongresszusán - Talabér Lászlóné, 75 éves, csecsemő-és gyermekápoló, üzemi ápoló - Terentyák Júlia, 75 éves vizsgázott fogász, 49 éve tevékenykedik a szakmában - Tóth Zoltánné, 75 éves, aneszteziológiai asszisztens - Virág Vilmosné, 80 éves, általános betegápoló, aki 2 éve vonult vissza a szakmából A díjátadó gálaműsort Szekeres Adrienn Zongorára Hangolva műsora zárta.

9 Szívből gratulálunk, jó egészséget kívánunk valamennyi díjazottnak!

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT

1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...2 2. GYERMEK ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT...3 3. SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT...3 4. LABORATÓRIUMI DIAGNOSZTIKA SZAKMACSOPORT...4 5. KÉPI DIAGNOSZTIKA

Részletesebben

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint

Szakmai kritérium rendszer az érvényben lévő OKJ-k szerint Általános szempontok: - érvényes kamarai igazolvány - érvényes működési nyilvántartási igazolvány a szakképesítés szakmacsoportja / szakterület szerint/ vagy annak hiányában igazolás, hogy a meghosszabbítás

Részletesebben

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK

SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK SZAKMACSOPORTOK ÉS SZAKKÉPESÍTÉSEK Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 1. sz. melléklete 1. FELNŐTT ÁPOLÁS ÉS GONDOZÁS SZAKMACSOPORT 1.1.

Részletesebben

Budapest Budapest (Főváros) Ápolási asszisztens iskolarendszeren kívüli 2010. január 13 33 723 01 1000 00 00

Budapest Budapest (Főváros) Ápolási asszisztens iskolarendszeren kívüli 2010. január 13 33 723 01 1000 00 00 Egészségügyi szakképzés keretében kiadott bizonyítványok száma 2010-ben - teljes lista - 2011. február 28-ai állapot szerint ÉRKEZETT 2010.01.29 INTÉZMÉNY Egészségtudományi Kar INTÉZMÉNY TELEPÜLÉSE INTÉZMÉN

Részletesebben

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei

Magyar Ápolók Napja A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Magyar Ápolók Napja 2016 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház kitüntetettjei Jósa András Oktatókórház Kitüntetett neve Munkaköre Deákné Hajnal Márta Fül-Orr-Gégészeti és Fej-

Részletesebben

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai!

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! 2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben

Részletesebben

DR. KOLLÁR LAJOS, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanára, professzor emeritusa részére.

DR. KOLLÁR LAJOS, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanára, professzor emeritusa részére. SAJTÓ- ÉS KOMMUNIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai munkája elismeréseként Semmelweis-díjat

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László napi elismerések

Batthyány-Strattmann László napi elismerések Batthyány-Strattmann László napi elismerések Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az egészségügy területén végzett kivételesen magas színvonalú, példaértékű szakmai és tudományos munkája elismeréseként

Részletesebben

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései

A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A szakdolgozói hatáskörök kialakítása és a minőségügyi rendszerek összefüggései A Hatásköri listák előkészítése egészségügyi szakdolgozói területen TÁMOP 6.2.2/B/09 projekt összefoglalója Dr. Balogh Zoltán

Részletesebben

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai!

2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! 2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai! SAJTÓKÖZLEMÉNY A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje

Részletesebben

Területi elnök Munk Jánosné. Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna

Területi elnök Munk Jánosné. Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna Területi elnök Munk Jánosné Általános alelnök Pfaffné Deli Zsuzsanna 1982-ben általános ápoló és asszisztensi képesítéssel kezdtem szakmai pályafutásomat a Tolna megyei Kórház I. Belgyógyászati osztályán,

Részletesebben

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár)

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár) MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak Csiszár Zoltánné (Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Intézeti Gyógyszertár) A Kenézy Kórház Gyógyszertárában 2005-óta dolgozik. Gyorsan beilleszkedett a kollektívába

Részletesebben

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült:

2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: 2018-ban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai Kiválóságért díjában részesült: Bencsura Katalin Bencsura Katalin 1978-ban szerezte meg a gyógytornász képesítést

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1019 AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA

Részletesebben

Egészségügyi szakképzés keretében kiadott bizonyítványok száma 2010-ben - teljes lista - 2011. április 21-ei állapot szerint. iskolarendszeren kívüli

Egészségügyi szakképzés keretében kiadott bizonyítványok száma 2010-ben - teljes lista - 2011. április 21-ei állapot szerint. iskolarendszeren kívüli Egészségügyi szakképzés keretében kiadott bizonyítványok száma 2010-ben - teljes lista - 2011. április 21-ei állapot szerint ÉRKEZETT INTÉZMÉNY INTÉZMÉNY TELEPÜLÉSE INTÉZMÉNY MEGYÉJE SZAKKÉPESÍTÉS KÉPZÉS

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Díjeső, gála és elismerések ünnepe: ők lettek az egészségügy szakdolgozói példaképei 2016-ban

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Díjeső, gála és elismerések ünnepe: ők lettek az egészségügy szakdolgozói példaképei 2016-ban SAJTÓKÖZLEMÉNY Díjeső, gála és elismerések ünnepe: ők lettek az egészségügy szakdolgozói példaképei 2016-ban A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy

Részletesebben

Minőség jelentősége a szakdolgozók körében

Minőség jelentősége a szakdolgozók körében Minőség jelentősége a szakdolgozók körében Dr. Balogh Zoltán Dr. Hirdi Henriett DEMIN XVI. Konferencia Minőség az irányításban, minőség a gyakorlatban Debrecen, 2016. május 26 28. Miről is akarunk beszélni?

Részletesebben

Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára

Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Az orvosok és szakdolgozók elvándorlásának hatása az egészségügyi ellátás színvonalára Dr. Balogh Zoltán ELTE TáTK- AstraZeneca 15. Egészség-gazdaságtani Szimpózium, Budapest, 2013. május 31. A szolgáltatás

Részletesebben

9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4.

9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4. Petz Aladár Megyei Oktató Kórház bemutatkozása 2011. április 9. Készítette: Csordás Adrienn Turbók Adrienn Az intézmény alapításának éve: 1749. Az alapító neve: Győr Város Tanácsa A korábban Szentháromság

Részletesebben

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG

EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI ÉS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI KAR SZERVEZETI EGYSÉGEI OKTATÁSI, TUDOMÁNYOS KUTATÁSI EGYSÉG Ápolási Tanszék 6726 Szeged, Temesvári krt. 31., Tel/Fax: 54-50-39 E-mail: apolasi@etszk.u-szeged.hu

Részletesebben

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként

Batthyány-Strattmann László díjban részesült. kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Batthyány-Strattmann László díjban részesült kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Dr. Bazsó György Garadna község háziorvos Dr. Bazsó Péter Prügy község háziorvosa Prof. Dr. Falkay György a Szegedi

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK

EGÉSZSÉGÜGYI SZAKKÉPESÍTÉSEK 54 723 01 1000 Ápoló 2321-06 Interakció az egészségügyi ellátásban 2323-06 Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324-06 Alapápolás 2325-06 Diagnosztika-terápia 2329-06 Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322-06

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 345-6 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező.

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS ÁLLÁS- ÉS LÉTSZÁMKIMUTATÁSA 2011. december 31-ei állapot szerint KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Telefon: 345-6 Internet: www.ksh.hu Adatszolgáltatóinknak Nyomtatványok Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján

Részletesebben

Elvárások munkáltatói szemmel

Elvárások munkáltatói szemmel Magyar Ápolási Egyesület I. Országos Kongresszusa Siófok, 2011. október 14-15. Elvárások munkáltatói szemmel SZABÓ BAKOS ZOLTÁNNÉ Fejér Megyei Szent György Kórház Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének

Részletesebben

EFOP VEKOP Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program

EFOP VEKOP Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program EFOP-1.10.1-VEKOP-16-2016-00001 Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program A szakdolgozói utánpótlás kihívásai Dr. Páva Hanna főigazgató-helyettes ÁEEK EFF Nyitórendezvény Budapest

Részletesebben

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés

2326- Aszepszis-antiszepszis, munkavédelem, környezetvédelem. 2327- Első ellátás-elsősegélynyújtás. 2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés OKJ szám Szakképesítés Követelménymodul 54 723 1000 Ápoló 2321-2323- Egészségnevelés-egészségfejlesztés 2324- Alapápolás 2325- Diagnosztika-terápia 2329- Betegmegfigyelés/Monitorozás 2322- Gondozás 2330-

Részletesebben

Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest február március

Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest február március Kossuth Zsuzsanna Emlékévvel kapcsolatos sajtómegjelenések Budapest 2017. február március Honvéd Kórház honlapja: Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt! honvedkorhaz.hu,

Részletesebben

Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán

Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán Az egészségügyi szakképzés története Dr. Balogh Zoltán 50 éves az ETI Budapest, 2012. november 29. Az ápolás fejlődése Magyarországon 1848/49-as Forradalom és szabadságharc idején Kossuth Zsuzsanna első

Részletesebben

V. Szakdolgozói Tudományos Nap

V. Szakdolgozói Tudományos Nap V. Szakdolgozói Tudományos Nap Mosonmagyaróvár Karolina Kórház - Rendelőintézet Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoportja Szakdolgozói Továbbképző Tudományos Napot szervez Időpont: 2017. április 7.

Részletesebben

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató

A HM ÁEK pótlékra jogosító munkakörei és a pótlék mértéke a pótlékalap %-ában. orvosigazgató ápolási igazgató A HM ÁEK pótlékra jogosító ei és a pótlék mértéke a Magasabb vezető főigazgató helyettes igazgató ápolási igazgató Vezető hivatalvezető rendelőintézet igazgató intézetvezető rendelőintézet igazgató helyettes

Részletesebben

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017)

MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) MOLSZE VEZETŐSÉG elérhetősége (2013-2017) EGYETEMEK 1 Vargáné Budai Erika Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Budapest Városmajor utca 68. 1122 1/458-6754 1/458-6755 20/666-3038

Részletesebben

MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai

MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Szakmai díjazottjai 2005-2014 MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet díjazottjai 2005 Hajdú Józsefné Hódmezővásárhely Erzsébet Kórház ápolási igazgató Kovács

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére ne alkalas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

hatályos: 2015.09.01-2015.09.02

hatályos: 2015.09.01-2015.09.02 41/2015. (VIII. 31.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere ágazatába tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 37/2013. (V. 28.) EMMI rendelet módosításáról 1 hatályos: 2015.09.01-2015.09.02

Részletesebben

FALRA HÁNYT BORSÓ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A SZERVEZETI KIVÁLÓSÁG. Sződi Sándor IFKA - Minőségfejlesztési Központ minőségszakértő, ügyvezető igazgató

FALRA HÁNYT BORSÓ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A SZERVEZETI KIVÁLÓSÁG. Sződi Sándor IFKA - Minőségfejlesztési Központ minőségszakértő, ügyvezető igazgató FALRA HÁNYT BORSÓ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A SZERVEZETI KIVÁLÓSÁG Sződi Sándor IFKA - Minőségfejlesztési Központ minőségszakértő, ügyvezető igazgató FALRA HÁNYT BORSÓ Hatástalan amit mond az ember. Ugyanis ha a

Részletesebben

A nemzeti erőforrás miniszter.../2010. (. ) NEFMI rendelete

A nemzeti erőforrás miniszter.../2010. (. ) NEFMI rendelete A nemzeti erőforrás miniszter../2010. (. ) NEFMI rendelete az egészségügyért felelős miniszter határkörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeinek kiadásáról A szakképzésről szóló 1993.

Részletesebben

Kötelező Szakmacsoportos Továbbképzések aktuálisok. Baranya megye

Kötelező Szakmacsoportos Továbbképzések aktuálisok. Baranya megye Kötelező Szakmacsoportos ek Baranya megye címe re Baranya Pécs 2019.01.31.-31. Vadász Ferenc 18/5836958 Egészségügyi menedzsment Baranya Pécs 2019.01.28.-29. Vadász Ferenc 18/5836660 Sürgősségi ellátás,

Részletesebben

2013. EK. 19. szám EMMI közlemény

2013. EK. 19. szám EMMI közlemény 2013. EK. 19. szám EMMI közlemény Az emberi erőforrások miniszterének közleménye az egészségügyért felelős miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiben meghatározott

Részletesebben

III. Szakdolgozói Tudományos Nap

III. Szakdolgozói Tudományos Nap III. Szakdolgozói Tudományos Nap Mosonmagyaróvár Karolina Kórház-Rendelőintézet Ápolásfejlesztési és Oktatási Munkacsoportja Szakdolgozói Továbbképző Tudományos Napot szervez Időpont: 2014. február 07.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA AZ ÁLTALÁNOS ÁPOLÓ, EGÉSZSÉGÜGYI ASSZISZTENS, M

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA AZ ÁLTALÁNOS ÁPOLÓ, EGÉSZSÉGÜGYI ASSZISZTENS, M a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet Főigazgatósága PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA AZ ÁLTALÁNOS ÁPOLÓ, EGÉSZSÉGÜGYI ASSZISZTENS,

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

2010. november Zagyva Klára

2010. november Zagyva Klára Egészségügyi Szakképzési Konferencia 2010. november 22-23. Zagyva Klára Néhány gondolat Miért? (a fejlesztések mozgatóerői) Struktúra Tartalom Vizsgatevékenységek Modulszámok változásai Ami az új szvk

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ AZ ÁPOLÁS ÉS SZÜLÉSZNŐ (SZAKDOLGOZÓI) TAGOZAT MUNKÁJÁRÓL Mészáros Magdolna ápolási igazgató, Békés Megyei Központi Kórház, Gyula címzetes főiskolai docens Tessedik Sámuel Főiskola (Gál Ferenc

Részletesebben

11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT

11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT 11.1. Szülésznő 11.. Szülésznő (54) 11.. Szülésznő (55) 11.4. Szülésznő (BSc) 11.5. Szülésznő (főiskolai végzettség) 11. SZÜLÉSZETI ELLÁTÁS SZAKMACSOPORT TOVÁBBKÉPZÉSEI

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7515 I. Belgyógyászat - Gasztroenterológia Dr. Hamvas József 2 hónap 2 fő 2011.09.01. - 2015.09.01. III. Belgyógyászat / Endokrinológia-

Részletesebben

Kossuth Zsuzsanna Emléknap ( Balassagyarmat, Sztár Motel)

Kossuth Zsuzsanna Emléknap ( Balassagyarmat, Sztár Motel) Kossuth Zsuzsanna Emléknap (2017. 02. 10. Balassagyarmat, Sztár Motel) Balassagyarmaton 2017. február 10 - én Kossuth Zsuzsanna Emléknapot rendeztünk a MESZK és a MÁE közös szervezésében 120 egészségügyi

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Gyakorlat gyermek- és ifjúságpszichiátriai képzőhelyen 6 hónap (Terv ) Fejér Megyei Szent György Kórház 8000 Székesfehér Seregélyesi út 22/535-500/1011 22/595-642 Gyermek és Ifjúsági Ideggondozó Intézet

Részletesebben

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet Hatályos: 2014.03.11. 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet Hatályos: 2014.03.11. 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet Hatályos: 2014.03.11 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247.

Részletesebben

Az Intézmény és az egyes szervezeti egységek vezetői. Igazgatás

Az Intézmény és az egyes szervezeti egységek vezetői. Igazgatás Az Intézmény és az egyes szervezeti egységek vezetői Igazgatás Főigazgató Dr. Pusztai Dezső Telefon: (53)310-551 Elektronikus levélcím: Pusztai.Dezso(kukac)toldykorhaz.hu Orvosigazgató Dr. Gyáni Éva Telefon:

Részletesebben

(2) A továbbképzési időszak teljesítéséhez az egészségügyi szakdolgozónak e rendelet szerinti

(2) A továbbképzési időszak teljesítéséhez az egészségügyi szakdolgozónak e rendelet szerinti 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 2014.03.11 6 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az

Részletesebben

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak:

MESZK Semmelweis Oklevél díjazottak: MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA HAJDÚ-BIHAR MEGYEI TERÜLETI SZERVEZETE Székhely: 4100 Berettyóújfalu, Herpály u. 18/A. Tel/Fax: 54/400-679 Mobilszám: 06 20 669 5354 Email: meszkhbm@freemail.hu

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Csecsemő- és gyermek rehabilitációs gyakorlat gyermek rehabilitációs osztályon 2 hét (Terv ) Gyermekneurológiai Osztály Dr. Fogarasi András 2 hét 2 fő 2012.09.15. - 2016.09.15. EEG laboratóriumi gyakorlat

Részletesebben

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató

Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen. Csetneki Julianna ápolási igazgató Szakdolgozói helyzetelemzés és megoldások keresése a Semmelweis Egyetemen Csetneki Julianna ápolási igazgató A struktúra váltás következményei a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ szervezeti felépítésében

Részletesebben

Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 2. oldal (4) Ha a továbbképzésre kötelezett azonos szakmacsoportba

Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 2. oldal (4) Ha a továbbképzésre kötelezett azonos szakmacsoportba Magyar joganyagok - 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet - az egészségügyi szakdolgoz 1. oldal 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről

Részletesebben

1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete

1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete 1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete Kórházi Felügyelő Tanács Szakmai Vezetőtestület Vezetői értekezlet Etikai Bizottság Közbeszerzési Bíráló Bizottság Szerkesztőbizottság

Részletesebben

Alapítói jogok gyakorlója: Emberi Erőforrások Minisztere Irányító szerv: Emberi Erőforrások Minisztériuma Középirányító szerv: GYEMSZI.

Alapítói jogok gyakorlója: Emberi Erőforrások Minisztere Irányító szerv: Emberi Erőforrások Minisztériuma Középirányító szerv: GYEMSZI. 1. sz. melléklet. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkaszervezete 1.1. számú melléklet (1. sz. organogram) Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szervezeti felépítése Kórházi Felügyelő Tanács Szakmai Vezetőtestület

Részletesebben

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseleti feladatairól

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseleti feladatairól A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviseleti feladatairól Pogonyiné Kiss Irén - Dr. Balogh Zoltán XIV. FESZ Kongresszus, Parádfürdő, 2014. szeptember 19-21. Az előadás főbb pontja 1. Szakmai érdekképviseleti

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Általános idegsebészeti gyakorlat 3 hónap (Terv1) Fejér Megyei Szent György Kórház 8000 Székesfehér Seregélyesi út 22/535-500/1011 22/595-642 i Osztály Dr. Lencsés Tamás 3 hónap 2 fő 2013.01.01. - 2017.01.01.

Részletesebben

Egyetem tér 1. Kémia Épület 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató

Egyetem tér 1. Kémia Épület 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató 1. Aczél Ágnes gazdasági ügyintéző TTK Kísérleti Fizikai 2. Andirkó Erika könyvtáros TTK Matematikai Intézet 3. Angi Emese nyelvtanár TTK Dékáni Hivatal Nyelvtanári Csoport 4. Angyal Dávid szakmai szolgáltató

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 2. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Középfokú nevelés - oktatás 2.1. Az intézmény típusa: összetett iskola

ALAPÍTÓ OKIRAT. 2. Jogszabályban meghatározott közfeladata: Középfokú nevelés - oktatás 2.1. Az intézmény típusa: összetett iskola Sorszám: B/67. ALAPÍTÓ OKIRAT 1. A költségvetési szerv neve: Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola Dienes László Grammar-School and Vocational School for Health Workers 1.1. Székhelye:

Részletesebben

A választók névjegyzéke

A választók névjegyzéke A választók névjegyzéke 1. Czikhardt Gyula 41. Fekete Lídia 81. Tarcsi Béla 2. Egyházy Béla 42. Csizmadia Zoltán 82. Tarcsi Béláné 3. Egyházy Sarolta 43. Ifj. Csizmadia Zoltán 83. Kovács Gáspárné 4. Ifj.

Részletesebben

TELEFONKÖNYV. Pénzügyi Osztály I. emelet Pénzügyi osztályvezető. 82/504-400/ 456 mellék. Bér és Munkaügyi osztály Munkaügyi osztályvezető 82/504-406

TELEFONKÖNYV. Pénzügyi Osztály I. emelet Pénzügyi osztályvezető. 82/504-400/ 456 mellék. Bér és Munkaügyi osztály Munkaügyi osztályvezető 82/504-406 TELEFONKÖNYV Igazgatás I. emelet Főigazgató főorvos 82/504-401 Gazdasági igazgató 82/504-405 Ápolási igazgató 82/504-408 Műszermérnök 82/504-404 Titkárság 82/504-410 FAX: 351-035 Iktató leíró 82/504-400/

Részletesebben

Új Országos Képzési Jegyzék

Új Országos Képzési Jegyzék EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZATI HUMÁN ERŐFORRÁS-STRATÉGIAI FŐOSZTÁLY Új Országos Képzési Jegyzék Dr. Cserháti Zoltán főosztályvezető A szakképzési rendszer átalakításának célja Alap:

Részletesebben

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján II. A dallam magva s l s m A. 1. a) Csön-csön, gyűrű 677, 677* b) Csipi-csóka 32, 33 a) b) 2. b) Érik a meggyfa 535 f) Egyéb 555 3. a) Fehér liliomszál 540, 541

Részletesebben

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet. az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól. 1. Általános rendelkezések

63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet. az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól. 1. Általános rendelkezések 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie) alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Támogatás mértéke (Ft)

Támogatás mértéke (Ft) CSALÁDBARÁT SZÜLÉSZET PÁLYÁZATI PROGRAM CSALÁDBARÁT, CSALÁDKÖZPONTÚ SZÜLÉSZETI ÉS KORASZÜLÖTT INTENZÍV ELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FELTÉTELEINEK FEJLESZTÉSE CSBSZ 2018 CÍMŰ PÁLYÁZAT NYERTES INTÉZMÉNYEI Támogatott

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Szakigazgatási Szerveinek ELÉRHETŐSÉGI ADATAI Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatal Járási Gyámhivatal 2500

Részletesebben

1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai:

1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai: 1.2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti felépítése szervezeti egységek megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai: A Kórház szervezeti felépítését és egységeinek felsorolását az Organogram

Részletesebben

9.00 Csapatok köszöntése, sorszámhúzás kupából

9.00 Csapatok köszöntése, sorszámhúzás kupából Budapesti csapat lett az idei év Ápolói Hivatás Mestere! Beszámoló a MESZK IX. Országos Szakmai Vetélkedőről 2018. október 12-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár kilencedik alkalommal rendezte

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Csecsemő- és gyermek rehabilitációs gyakorlat gyermek rehabilitációs osztályon 2 hét (Terv ) Gyermekneurológiai Osztály Dr. Fogarasi András 2 hét 2 fő 2012.09.15. - 2015.09.01. EEG laboratóriumi gyakorlat

Részletesebben

MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus A MESZK Országos Szervezete 2018. szeptember 6 és 8. között, immár ötödik alkalommal rendezte meg tudományos kongresszusát Siófokon a Hotel Azúr Szállodában

Részletesebben

A PTE ETK oktatóinak fogadóórája

A PTE ETK oktatóinak fogadóórája A PTE ETK oktatóinak fogadóórája Ápolástudományi Tanszék (Pécs) tanársegéd, 9:00-10:00 Pécs, Vörösmarty u. 4. Fullér Noémi -helyettes, tanszéki Hétfő, kedd, csütörtök: Zalaegerszeg, 9:00-11:00 Karamánné

Részletesebben

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk

Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által akkreditált egészségügyi továbbképzésekről. Képzési kínálatunk FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 1134 BUDAPEST, TÜZÉR U. 33-35. Nyilvántartási szám: 01-0849-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2057 Tájékoztató az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző

Részletesebben

Átadták a Szociális Munkáért Díjat

Átadták a Szociális Munkáért Díjat A Szociális Munkáért-Dunaújváros Díjat a közgyűlés idén Borsos József szakpszichológusnak, valamint Katona Péternek, a Kandó Kálmán téri Hajléktalan Ellátó Centrum volt vezetőjének posztumusz adományozta.

Részletesebben

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. matematika, kémia, informatika szakos tanár

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. matematika, kémia, informatika szakos tanár Intézményvezető Dessewffyné Szabó Erzsébet magyar, orosz szakos tanár Intézményvezető-helyettesek Fodorné Balla Mária alsós tanító Horváthné Farkas Ildikó matematika, kémia, informatika szakos tanár Alsós

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Aneszteziológiai alapképzés 6 hónap (Terv3) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7774 Aneszteziológiai és Intenzív terápiás és Dr. Völgyes Barbara 6 hónap 6 fő 2012.09.15.

Részletesebben

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. KÁRPÁTI ISTVÁN. (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. KÁRPÁTI ISTVÁN (Debrecen, 1955. 10. 29.) SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Kárpáti István a Korányi-díj magyar kitüntetettje 2005-ben Orvosdoktori diplomáját a debreceni OTE-en 1981-ben szerezte meg. Az egyetem elvégzése

Részletesebben

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában

Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Szakápolók szerepe a gyógyászati segédeszközök használatának betanításában Dr. Balogh Zoltán FESZ XVII. Kongresszus - Cserkeszőlő, 2017. szeptember 15. Ápolók és orvosok száma 1000 lakosra vetítve Ápoló

Részletesebben

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület. 1.a tanító 1.

Intézményvezető. Dessewffyné Szabó Erzsébet. magyar, orosz szakos tanár. Intézményvezető-helyettesek. Alsós tantestület. 1.a tanító 1. Intézményvezető Dessewffyné Szabó Erzsébet magyar, orosz szakos tanár Intézményvezető-helyettesek Fodorné Balla Mária alsós tanító Horváthné Farkas Ildikó matematika, kémia, informatika szakos tanár Alsós

Részletesebben

DÍJAZOTTAK. Prof. dr. Ottó Szabolcs, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa.

DÍJAZOTTAK. Prof. dr. Ottó Szabolcs, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa. DÍJAZOTTAK Az egészség megőrzése, a betegség megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt elért tevékenysége elismeréseként Semmelweis Ignác-díjban részesült: Prof.

Részletesebben

2006/2007 ORSZÁGOS. verseny helyezettek felkészítő. I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b. I. hely: Stojka Barbara 7.a

2006/2007 ORSZÁGOS. verseny helyezettek felkészítő. I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b. I. hely: Stojka Barbara 7.a Versenyeredmények 2006/2007 ORSZÁGOS helyezettek felkészítő "VI. Kele Napja" Fekete István Általános Iskolák Országos Találkozója I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b Irodalmi pályázat II. hely: Turányi Csilla

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének

Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének Tiszaszentmárton község Önkormányzat Képviselı Testületének Településüzemeltetési és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsági ülésének a) jegyzıkönyve b) határozata : 2/2015 Napirendi pontok: 1. A 2015.

Részletesebben

XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS

XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület M O H E XV. OTTHONI SZAKÁPOLÁSI KONGRESSZUS Az átalakuló egészségügy új kihívásai az otthoni szakápolási ellátásban Fôvédnök Dr. Kovács József A Parlament

Részletesebben

Az egészségügyi szakképzésben és az egészségtudományi felsőoktatásban bekövetkező változások hatása az idősellátásra

Az egészségügyi szakképzésben és az egészségtudományi felsőoktatásban bekövetkező változások hatása az idősellátásra Az egészségügyi szakképzésben és az egészségtudományi felsőoktatásban bekövetkező változások hatása az idősellátásra Dr. Balogh Zoltán EGYMÁST ÉRTŐ SZAKEMBEREK Nemzetközi Konferencia Budapest, 2017. június

Részletesebben

2019. május Nyíregyháza Sóstó - Hotel Pangea

2019. május Nyíregyháza Sóstó - Hotel Pangea 2019. május 16-17. Nyíregyháza Sóstó - Hotel Pangea XIII. Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók Országos Kongresszusa XIII. Főiskolát és Egyetemet Végzett Ápolók Országos Kongresszusa, PROGRAM Időpont:

Részletesebben

A szerv vezetőjének-, vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége:

A szerv vezetőjének-, vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége: A szerv vezetőjének-, vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége: A szerv vezetőjének, vezetőinek neve, beosztása Főigazgató: Dr. Sásdi Antal Orvos igazgató: Dr. Tóth Ferenc Orvos igazgató általános helyettese:

Részletesebben

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER

2011. október 23-i hatállyal. kinevezte. dandártábornokká SIPOSS ERNŐ PÉTER A Magyar Köztársaság Elnöke - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, felelős beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül 2011. október 23-i hatállyal kinevezte dandártábornokká

Részletesebben

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek

Gyakorlatokhoz tartozó akkreditált képzőhelyek Általános (felnőtt) sebészet 6 hónap (Terv2) Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 1106 Budapest Maglódi út 89-432-7774 sebészeti, Érsebészeti és Mellkassebészeti Dr. Bányász Zsolt 6 hónap 1 fő 2014.01.01.

Részletesebben

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be

Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Pedagógusnap A feladat, amely sosem fejeződik be Szerző: Zele Tímea Publikálva: 2019. jún 07. 19:25 Pedagógusnapi ünnepséget tartott Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Tankerületi Központ

Részletesebben

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását.

A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. 2013. március 25. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 1/2013-as számú határozatával elfogadta a Kari Tanács munkarendjének aktualizálását. A Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Kari Tanács 2/2013-as

Részletesebben

Skill laboratórium kialakítása az egészségügyi ellátó intézményekben

Skill laboratórium kialakítása az egészségügyi ellátó intézményekben Skill laboratórium kialakítása az egészségügyi ellátó intézményekben Pápai Tibor innováció, kreativitás együttműködés, kommunikációs készség munkáltatók a munkafolyamat racionális szervezése (idő-energia-anyag)

Részletesebben

A TIOP /2F/ Infrastruktúrafejlesztés a szegedi. egészségpólusban c. pályázat bemutatása január 14.

A TIOP /2F/ Infrastruktúrafejlesztés a szegedi. egészségpólusban c. pályázat bemutatása január 14. A TIOP 2.2.7-07/2F/2-2009-0008 Infrastruktúrafejlesztés a szegedi egészségpólusban c. pályázat bemutatása 2010. január 14. Prof. Dr. Pál Attila elnök Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai

Részletesebben

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól

az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés i) pont ie) alpontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Függelék A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosi gárdája*

Függelék A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosi gárdája* Függelék A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosi gárdája* * A 2014. áprilisi állapot szerint (A szerk.) 73 Igazgatóság Főigazgató : Dr. Ofner Péter Szakmai igazgató: Prof. Dr. Szatmári

Részletesebben

Felvételi eljárási rend

Felvételi eljárási rend Felvételi eljárási rend 2017/2018-as tanév Pécsi Tudományegyetem OM: 027437 ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ SZAKKÉPZÉSEK PTE 7632 Pécs, Berek u. 15. Tel: 72/550-130 Telefax: 72/550-135 A Pécsi Tudományegyetem (PTE SZESZI)

Részletesebben

Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény

Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény Országos képzési jegyzékben szereplő szakok Ápoló (2 éves) Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény 2012/2013.

Részletesebben

KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK

KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK KORSZERŰ EGÉSZSÉGÜGYI KÉPZÉSEK - A KITERJESZTETT HATÁSKÖRŰ ÁPOLÓK LEHETSÉGES FELADATAI AZ IDŐSELLÁTÁSBAN Dr. Balogh Zoltán Ph.D. Egymást Értő Szakemberek Szociális Klaszter Egyesület Ünnepi Konferenciája

Részletesebben

FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG

FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG FUNKCIONÁLIS EGYSÉG DÉKÁNI TITKÁRSÁG Titkárságvezető CSÁNYINÉ dr. FEJES TEKLA (62/54-64-17) Kari adminisztrátor TÓTH JÁNOSNÉ (62/54-50-25) Ügyviteli alkalmazott ZSINDELY JÁNOS PÁLNÉ (62/54-50-25) Elérhetőségek

Részletesebben

ELHUNYT NEVE LEÁNYKORI NEVESZÜLETÉSHALÁL SÍR MÉRETE SÍR TIPUSA. Ábrahám Ferenc. 1 üres sírhely. Alexa János Almási Ferenc.

ELHUNYT NEVE LEÁNYKORI NEVESZÜLETÉSHALÁL SÍR MÉRETE SÍR TIPUSA. Ábrahám Ferenc. 1 üres sírhely. Alexa János Almási Ferenc. ELHUNYT NEVE LEÁNYKORI NEVESZÜLETÉSHALÁL SÍR MÉRETE SÍR TIPUSA KIV Ábrahám Ferenc. 1 üres sírhely Alexa János. 1867 1905 Almási Ferenc. 1928 1994 Almási Ferencné Kovalik Anna 1923 2003 Aplaki Bertalan.

Részletesebben