FELHŐ ALAPÚ SZÁMLÁZÓ PROGRAM DOKUMENTÁCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELHŐ ALAPÚ SZÁMLÁZÓ PROGRAM DOKUMENTÁCIÓ"

Átírás

1 FELHŐ ALAPÚ SZÁMLÁZÓ PROGRAM DOKUMENTÁCIÓ

2 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ SZÁMLÁZÓ PROGRAM HASZNÁLATBA VÉTELÉNEK BEJELENTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ADATOK Program neve: Számlázz MOST Azonosítója: SzamlazzMOST Program fejlesztő (gyártó) neve: Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. Adószáma: Értékesítő, rendelkezésre bocsátó neve: Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. Adószáma: DOKUMENTÁCIÓ TARTALMA A Kulcs-Soft Nyrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően jelen dokumentum keretében biztosítja érvényes terméktámogatással rendelkező ügyfelei számára a Számlázz MOST megoldásban található számlázó funkciók leírását. DOKUMENTÁCIÓ KIADÁSÁNAK DÁTUMA május DOKUMENTÁCIÓ UTOLSÓ FRISSÍTÉSE december VERZIÓFRISSÍTÉSEK KRONOLÓGIKUS DOKUMENTÁCIÓJA TERMÉKTÁMOGATÁS A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. telefonos ügyfélszolgálatának elérhetőségei (H P: 08:30 17:00): Telefon: Fax:

3 SZÁMLÁZZ MOST - SZÁMLÁZÓ PROGRAM A SZÁMLÁZZ MOST SZÁMLÁZÓ PROGRAM MŰKÖDÉSE A Számlázz MOST ügyfelek és szolgáltatások nyilvántartására, valamint számlák és raktári bizonylatok kiállítására, valamint naptárbejegyzések kezelésre alkalmas számlázó program. Windows 8.1+ és Windows Phone 8+ operációs rendszereken telepíthető. A Számlázz MOST Számlázó program a magyar jogszabályoknak megfelelő hatályos törvényi követelményeknek megfelelően működik. Az alkalmazásban rögzített adatok egy maximális biztonsági előírásoknak megfelelően működő felhős rendszerben kerülnek letárolásra. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy adatai teljes biztonságban lesznek, aktív internet-kapcsolattal bárhol, bármikor használhatja számlázó programját. A SZÁMLÁZZ MOST SZÁMLÁZÓ PROGRAM FUNKCIÓI Ügyfelek nyilvántartása Termékek nyilvántartása Számlák kezelése Raktári bizonylatok kezelése Költségek regisztrációja Naptárbejegyzések kezelése Rendelések kezelése Riportok, kimutatások LETÖLTÉS, TELEPÍTÉS, SAJÁT FIÓK LÉTREHOZÁSA A Számlázz MOST programot ingyenesen le tudja tölteni a Windows Áruházból. A telepített alkalmazás indítása után egy bemutató adatbázisba jut. Innen a kezdőképernyőn található Kezdjen számlázni MOST, vegye használatba SAJÁT számlatömbjét! ikonra kattintva, vagy a Beállítások / Új fiók létrehozása menüpont segítségével kezdeményezheti saját számlázó fiók aktiválását. Az aktiválási kérelmet az OK gomb segítségével juttathatja el a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. számára, aki adószám ellenőrzés után kiküldi az előfizetési díjról ( Ft + Áfa/év) szóló proforma számlát és annak pénzügyi teljesítésekor a számlát és az adatbázis eléréshez, a belépéshez szükséges adatokat.

4 A PROGRAM NYITÓKÉPERNYŐJE A program nyitóképernyőjének valamennyi elemét balról jobbra történő lapozással érhetjük el. A következő információk érhetőek el a nyitóképernyőn, az alkalmazás indítása után: + ikon, mely segítségével Új ügyfél, Új termék, Új számla, Új költség, Új raktári kiadás, Új raktári bevét és Új rendelés rögzítése indítható.

5 Számláim, melyre kattintva a programban kezelt számlák listája érhető el. Költségeim, melyre kattintva a programban kezelt költségszámlák listája érhető el. Bevétel és Költség grafikon, mely Év, Hónap, Hét és Nap feliratokra kattintva az adott időszakra vetítve jelenik meg. Gyors ikonok, melyek az utolsó számla, a Lejárt kintlévőség és Lejárt tartozásról adnak információt. Termékeim, melyre kattintva a programban kezelt termékek listája érhető el. Raktárbizonylataim, melyre kattintva a programban kezelt raktári bevétek és kiadások listája érhető el. Értékesítési grafikon - TOP termékek, mely Év, Hónap, Hét és Nap feliratokra kattintva az adott időszakra vetítve jelenik meg.

6 Rendeléseim Melyben a rendelések listája és azok kezeléséhez szükséges funkciók találhatók. Aktuális dátum és idő Naptár, melyben a naptárbejegyzések érhetők el. Frissítés ikon, mely az adatbázisból újra tölti az adatokat. Akkor van jelentősége, ha többen is dolgoznak párhuzamosan a fiókban. Boríték ikon, mely segítségével Visszajelzést küldhet a fejlesztőknek. Nagyító ikon, mely a fiókban tárolt valamennyi adat közti általános keresés indítására alkalmas. Beállítások ikon, mely a fiók működésével és a fiókok kezelésével kapcsolatos beállításokat tartalmazza. Kérdőjel ikon, mely bekapcsolja a tájékozódást elősegítő súgó feliratokat. Ügyfeleim, melyre kattintva a programban kezelt ügyfelek listája érhető el. Top ügyfelek lista, mely Év, Hónap és Nap feliratokra kattintva az adott időszakra vetítve jelenik meg.

7 Verziószám: a jobb alsó sarokban, a felhasználó eszközén elérhető alkalmazás verziójának azonosítására szolgál. SZÁMLAKIÁLLÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ BEÁLLÍTÁSOK ÉS TÖRZSADATOK a) Cégprofil és céglogó Aktiváló képernyő: A saját fiók aktiválása során megadott adatokat használja rendszer a kiállított számlákon, amíg azok nem kerülnek módosításra a nyitóképernyőről a cégnévre kattintva - megnyitható adatlapon. Beállítások: Amennyiben a felhasználó cég adataiban változás áll be, a Beállítások / Cégprofil pontra kattintva elérhető adatlapon van lehetőség a módosításra. Figyelem! Az Adószám helyességére fokozott figyelmet fordítsanak, hiszen helytelen, nem létező adószám megjelenítése a számlán az érvényes jogszabályi előírásokat sérti. Megjegyzés: A már távnyomtatott, vagy pdf formátumban letöltött számlák képe a számlázó programban nem változik, tehát a módosítások (például a cégadatokban elvégzett módosítások) is ennek megfelelően csak a még ki nem nyomtatott számlákra van hatással. b) Pénznem A programban csak egy pénznemben, Forintban (HUF) dolgozhatunk. Nem kezelhetünk benne több pénznemet. c) Áfa kulcsok A programban számlakiállítás során használható Áfa kulcsok törzse a Beállítások/ Törzsadatok/Áfa kulcsok pontban található. A programban elérhető Áfa kulcsok listája nem bővíthető és elem törlésére sincs lehetőség. d) Fizetési módok Fizetési mód módosítására, törlésére és új rögzítésére a Beállítások/Törzsadatok/Fizetési módok pontban van lehetőség. A fizetési mód megnevezésén kívül a fizetési módhoz tartozó alapértelmezetten felkínált esedékesség (napok száma) és szükséges esetekben az azonnali kiegyenlítés, valamint a fizetési módhoz alapértelmezetten felajánlott megjegyzést lehet beállítani.

8 e) Mennyiségi egységek Mennyiségi egység módosítására, törlésére és új rögzítésére a Beállítások/Törzsadatok/Mennyiségi egységek pontban van lehetőség. f) Kedvezmény beállítások Amennyiben a számlákon tételes kedvezményt kívánunk érvényesíteni, a Beállítások/Kedvezmény beállítások pontban a Tételes kedvezmény opciót kell bejelölni (telepítés után ez alapértelmezetten bekapcsolt állapotban van). g) Számlázási beállítások A számlák és a távnyomtatás során elküldött kísérőszöveg testre szabásához a Beállítások/Számlázási beállítások menü almenüpontjait használhatjuk. h) Ügyfelek A programban számlakiállítás során használható ügyfelek karbantartására (új, módosítás, törlés) a főképernyőn található Ügyfeleim felirat segítségével megnyitható ügyféllistában van lehetőség. Új ügyfelet többféleképpen is felvihetünk a rendszerbe. Az ügyféllista egy üres területén, az egér jobb gombjának megnyomásával, vagy az alsó ikonsáv megnyitásával elérhető menüből, vagy számlakiállítás során, az Ügyfeleknél a megnyomásával. gomb

9 i) Termékek és árak A programban számlakiállítás során használható termékek és szolgáltatások karbantartására (új, módosítás, törlés) a főképernyőn található Termékeim felirat segítségével megnyitható terméklistában van lehetőség. Új terméket többféleképpen is felvihetünk a rendszerbe. A terméklista egy üres területén, az egér jobb gombjának megnyomásával, vagy az alsó ikonsáv megnyitásával elérhető menüből, vagy számlakiállítás során, az Termékeknél a megnyomásával. gomb A termék megnevezése, mennyiségi egysége, egységára megadásán kívül Áfa kulcsot, megjegyzést és termékképet is megadhatunk az adatlapon. Az itt beállított árat és Áfa kulcsot ajánlja fel a program a bizonylatok kiállítása során, de lehetőség van ezek felülírására. A bizonylatokon nem jelenik meg a megjegyzés, illetve a feltöltött kép, de a felhasználóknak fontos információ tárolási lehetőséget nyújt. Amennyiben a Készlet kezelése jelölőt bekapcsoljuk, a programban nyilvántartható az adott termék raktárkészlete is. Ennek megfelelően a minimális mennyiség is csak azoknál a termékeknél adható meg, ahol a készlet kezelést kiválasztottuk. j) Termékkategóriák Jelentések, riportok készítése során hasznos a Beállítások / Törzsadatok pontban létrehozható (átnevezhető) három termékkategória és az azokon belül rögzíthető végtelen számú kategória elem. A számlázás folyamatára nincs hatással. SZÁMLA KIÁLLÍTÁSA A programban elkészíthető számlák tartalmilag és formailag is megfelelnek a törvényi előírásoknak.

10 A programban nyilvántartott számlák kezelésére (új, stornózás, újbóli nyomtatás, stb.) a főképernyőn található Számláim felirat segítségével megnyitható számlalistában van lehetőség. Új számlát többféleképpen is felvihetünk a rendszerbe. A számlalista egy üres területén, az egér jobb gombjának megnyomásával, vagy az alsó ikonsáv megnyitásával elérhető menüből, vagy a főképernyő bal felső sarkában található gombra lenyíló gyorsmenün az Új számla lehetőség megnyomásával. De a termék és ügyféllista ikonsávján is elérhető az Új értékesítés lehetőség, ahol értelmezhető a számlakiállítás indítása (tehát több ügyfél kijelölése esetén például nem, csak egy kijelölésekor). A Rendeléseim pontban rögzített rendelések egy kattintással kiszámlázhatók. Ebben az esetben a rendelés adatai alapján készül el a számla, annak adatait nem tudjuk módosítani kiállítás során, tehát gondoskodjuk a kiinduló rendelés helyes kitöltésére a számlázás előtt. a) Számla kiállítójának adatai (saját cégadatok) A kiállított számlákon, a Cégprofil adatlapon található cégadatok jelennek meg.

11 b) Ügyféladatok Az új számla készítésekor a vevőt egy kattintással ki tudjuk választani és a számlára helyezni. Az aktív ügyféllistában a keresési funkció is gyorsítja a kiválasztást. Amennyiben új vevőnek állítunk ki számlát, akkor számla készítése közben az Ügyfelek listájánál található plusz jelre kattintva is tudunk új ügyfelet felvinni. c) Dátumok, fizetési mód A számla kelte a rendszerdátum, azaz az aktuális nap. Ez a dátum nem változtatható meg. Az esedékességet a számla keltéhez viszonyítva, a kiválasztott fizetési módnál beállított esedékességi napok alapján ajánlja fel a rendszer. d) Számlázott tételek Az új számla készítésekor a termékeket egy kattintással ki tudjuk választani és a számlára helyezni. Az aktív terméklistában a keresési funkció is gyorsítja a kiválasztást. Amennyiben új terméket szeretnénk kiszámlázni, akkor számla készítése közben a Termékek listájánál található plusz jelre kattintva is tudunk újat felvinni. Ha egy termékre többször kattintunk, a tételben szereplő mennyiségét növeli a program. Természetesen lehetőség van a tételek szerkesztésére is. A Megjegyzés mezőbe írhatjuk be az adott tételhez tartozó, nyomtatásban is megjelenő megjegyzésünket.

12 e) Megjegyzések A számlához Felső megjegyzés és az Alsó megjegyzés rögzíthető a segítségével megnyitható mezőkben. ikon f) Ellenőrzési lehetőség mentés előtt A számlakiállító ablak alsó részén található ikonok közt található az Előnézet ikon. Erre kattintva lehetőség van még mentés előtt leellenőrizni az adott bizonylat nyomtatásra kerülő képét. g) Számla mentése és azonnali nyomtatása, illetve távnyomtatása A számlakiállító ablak alsó részén található ikon segítségével a kész számla elmenthető, vagy menthető azonnali nyomtatással, illetve távnyomtatással. SZÁMLA LISTÁZÁSA ÉS KAPCSOLÓDÓ FUNKCIÓK Számlák listázására az Számláim pontban van lehetőség. A számla ikonja annak státuszáról ad azonnali információt (kintlévőség, késedelmes kintlévőség, stornó, kifizetett). A számlalista felett

13 található ikonok lehetővé teszik az elemek rendezését dátum, bizonylatszám, ügyfél, vagy bruttó érték szerint. A szűrés ikonra kattintva Típus és időszak szerint szűrhetünk. A számlalista egy üres területén, az egér jobb gombjának megnyomásával, vagy az alsó ikonsáv megnyitásával elérhető menüből, a kijelölt számla, vagy számlák kapcsán végezhető lehetőségek ikonja érhető el. A számla adatlapokat megnyitva azok alsó részén, valamennyi az adott bizonylathoz kapcsolódó funkció ikonja elérhető (Stornó, Előnézet, Távnyomtatás, Nyomtatás). A Kiegyenlítések részen pedig a pénzügyi rendezettség nyilvántartásához kapcsolódó ikonok (Hozzáad, Törlés) érhetők el. A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet január 1-jétől hatályos 11/A. -a értelmében előírt, adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű funkcióról a Frissítések részen olvashatnak részletesen. SZÁMLA MÓDOSÍTÁSA, STORNÓZÁSA, HELYESBÍTÉSE h) Módosítás A számlák mentésekor megkapják végleges sorszámukat és a továbbiakban - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - nem módosíthatók. i) Stornózás A számlalistában kijelölt elem stornózása a listafunkciók közt található ikon segítségével indítható el. A Stornó ikon a számla adatlapjáról is elérhető. Egy megerősítő üzenet elfogadása után a program kiállítja a stornó számlát és erről egy visszaigazoló üzenetet ad. j) Helyesbítés A programban helyesbítő számla nem állítható ki automatizáltan. SZÁMLA NYOMTATÁSA, TÁVNYOMTATÁSA A programban elkészített számlákat kinyomtathatjuk, vagy távnyomtatással juttathatjuk el egy megadott címre. A távnyomtatás lényege az, hogy az ügyfélnek küldendő bizonylataink nem nálunk kerülnek kinyomtatásra fizikailag, hanem az internet segítségével, a program azt felküldi egy biztonságos adat tároló helyre (felhőbe), ahonnan az ügyfél saját maga tudja Pdf formátumban megnyitni és kinyomtatni azt. Fontos tehát, hogy papíralapú számlázás végezhető a programban, így a számlák ellenőrzését is a papír alapú dokumentumok alapján végzik a hatóságok. Nem elég elektronikus formában tárolni azokat.

14 SZÁMLÁZÓ FIÓK ÉRVÉNYESSÉGE a) Regisztráció Érvényes saját számlázó fiók aktiválást július 1-je óta kizárólag érvényes adószámmal végezhetnek a számlázó megoldások felhasználói. Ezért aktiválás kezdeményezése után, csak az adószám ellenőrzésekor kerül kiküldésre a belépéshez szükséges jelszó. b) Előfizetett érvényességi idő alatti működés Az érvényes fiókkal rendelkező felhasználók jelen dokumentációban részletezett számlázási funkciókat használhatják a programban. c) Előfizetés megszüntetését követő működés Az érvénytelen fiókkal rendelkező felhasználók nem tudnak belépni a fiókjukba. FRISSÍTÉSEK DECEMBERI KIADÁS NGM rendelet változás! - Új funkció a számlázó programban: NAV - Adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet január 1-jétől hatályos 11/A. -a értelmében a számlázó programnak olyan önálló, de a programba beépített, adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű funkcióval kell rendelkeznie, amelynek elindításával adatexport végezhető a programmal kiállított számlákról. Az adóhatóság egy konkrét ellenőrzés során kötelezheti az ellenőrzött adózót, hogy biztosítsa a számlázó program adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű funkciójával történő adatexportot, és ezzel az elektronikus adathordozón tárolt adatexporttal érintett adatainak meghatározott struktúrában történő átadását.

15 1. Adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás funkció elérhetősége a programban Az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkció, a Vezérlőpulton található Számláim menüpontból megnyitott számlalista felett elérhető NAV ikon segítségével indítható el. A funkció segítségével elkészíthető az előírásoknak megfelelő adatállomány. 1. Kattintson a Vezérlőpult/Számláim pontban elérhető számlalista felett található NAV ikonra. 2. Adja meg azt az időintervallumot, vagy számlasorszám-tartományt, amelyről az adatszolgáltatást el kívánja készíteni és kattintson az Exportálás gombra.

16 3. A megnyíló fájltallózó ablakon beállíthatja, hogy hova kerüljön lementésre az xml fájl és milyen névvel. Alapértelmezetten a Dokumentumok mappába ajánlja fel a mentést a program, egy "cégnév-nav adatszolgáltatás-akutális napi dátum.xml" fájlnév struktúrával. Kattintson a Mentés gombra és a fájl sikeres elkészítéséről egy visszaigazoló üzenetet kap. Figyelem! A fájl abban az esetben is elkészül, ha az ügyfél, vagy saját cégadatok nem kerültek az előírásoknak megfelelően szétbontásra. Ebben az esetben nem lesz megfelelő az elkészített xml struktúrája. Kérjük, az alábbiakban olvassa el az adatszolgáltatás elkészítéséhez szükséges teendőket! 2. Az adóhatósági ellenőrzés adatszolgáltatás funkció előírásoknak megfelelő működéséhez szükséges előkészítő feladatok a számlázó program használata során Ahhoz, hogy az adatexport a fenti rendelet 2. melléklete szerint és a 3. mellékletben meghatározott adatszerkezetben tartalmazza a számlázás adatait, kérjük, olvassák el az alábbi pontokat és végezzék el Számlázz MOST fiókjukban a szükséges beállításokat. Kérjük, hogy a későbbiekben is a következőkben leírt elvek alapján kezeljék adataikat Saját cím adatainak helyes bontása Cégünk számlán szerepeltetni kívánt címadatait a megfelelő bontásban kell rögzíteni a programban, hogy az az adatszolgáltatás előírásainak megfeleljen.

17 Részlet a NAV tájékoztatójából: Ennek megfelelően nem elfogadható az, hogy a Közterület mezőben szerepeljen a Közterület jellege, Házszám, stb, hanem azt a megfelelő mezőben kell szerepeltetni a programban. Saját cím ellenőrzése a Beállítások / Cégprofil menüpontban lehetséges. A program az első számla mentésekor figyelmeztet, amennyiben nincs adat a közterület jellege és a házszám, stb. adatokban, vagy egyéb szempontból hiányosnak találja azt. Amennyiben az OK gombra kattint, azonnal megnyílik a Beállítások/Cégprofil ablak és elvégezheti a szükséges módosításokat. Az adatok mentésekor egy újabb figyelmeztetés jelenik meg, melyet ha OK lenyomásával elfogad, többé nem kap figyelmeztetést a cégadatok helyes bontásának ellenőrzéséről.

18 2.2. Ügyfél cím adatainak helyes bontása Ügyfeleink számlán szerepeltetni kívánt címadatait a megfelelő bontásban kell rögzíteni a programban, hogy az az adatszolgáltatás előírásainak megfeleljen. Részlet a NAV tájékoztatójából: Ennek megfelelően nem elfogadható az, hogy a Közterület mezőben szerepeljen a Közterület jellege, Házszám, stb, hanem azt a megfelelő mezőben kell szerepeltetni a programban. Ügyfeleink számlán szerepeltetni kívánt címadatait a megfelelő bontásban kell rögzíteni a programban, hogy az az adatszolgáltatás előírásainak megfeleljen. Ügyfélcím ellenőrzése az ügyfél mentéskor, valamint számla mentéskor történik.

19 Ha nem szerepel adat a közterület jellege és házszám mezőkben, akkor a következő figyelmeztetést adja: Amennyiben az OK gombra kattint, azonnal megnyílik az ügyfél adatlap és elvégezheti a szükséges módosításokat. Ha az ügyfél címében szerepel közterület jellege, vagy házszám, vagy egyéb cím adat, csak nem töltötte ki ezeket a mezőket, akkor módosítsa a címet a megfelelő bontásúra. Ha a címben nem szerepel ilyen adat, pl. helyrajzi szám esetén, akkor is kattintson a Mentés gombra. Mindkét esetben az OK-val fogadja el a megjelenő üzenetet, melynek hatására a következő alkalommal ugyanezen ügyfél, vagy számla mentésekor már nem jön fel a figyelmeztető üzenet. Helytelen bontású cím helyesre javítását az alábbi két képen láthatja. Helytelen címbontás:

20 Helyes címbontás: 2.3. Egyéni vállalkozó jelölése Amennyiben egyéni vállalkozóként állít ki számlát a programból, akkor a Beállítások / Cégprofil menüben jelölje be az Egyéni vállalkozó megjelölést, és töltse ki a Nyilvántartási szám és - szükség esetén - az Aláírás mezőket.

21 A kitöltést követően ezek az adatok a számlán is megjelenítésre kerülnek Kisadózó jelölése Amennyiben kisadózóként állít ki számlát a programból, akkor a Beállítások / Cégprofil menüben jelölje be a Kisadózó megjelölést. A kitöltést követően a számlán is megjelenítésre kerül a Kisadózó szöveg.

22 2.5. Fordított adózás A fordított adózás áfa kulcs használata esetén nincs szükség semmilyen előkészítésre. A szükséges megjegyzés az érintett tételeken továbbra is megjelenik és az előírásoknak megfelelően kerülnek a számlaadatok az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáshoz készülő xml fájlba Pénzforgalmi elszámolás Pénzforgalmi elszámolás jelölésére nincs lehetőség a programban. A Számlázz MOST fiókban tehát pénzforgalmi elszámolás használata esetén ne állítson ki számlákat, mert azok nem tudnak az előírásoknak megfelelően belekerülni a az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáshoz készülő xml fájlba Népegészségügyi termékadó kötelezettség Népegészségügyi termékadó jelölésére nincs lehetőség a programban. A Számlázz MOST fiókban tehát népegészségügyi termékadó kötelezettséggel érintett termékek értékesítése esetén ne állítson ki számlákat, mert azok nem tudnak az előírásoknak megfelelően belekerülni a az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáshoz készülő xml fájlba. 2.8 Közvetített szolgáltatás számlázása Közvetített szolgáltatás jelölésére nincs lehetőség a programban. A Számlázz MOST fiókban tehát közvetített szolgáltatás értékesítése esetén ne állítson ki számlákat, mert azok nem tudnak az előírásoknak megfelelően belekerülni a az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatáshoz készülő xml fájlba. 3. Dokumentumok kategorizálási lehetősége A számlák, rendelések és költségszámlák különböző kategóriákba sorolhatók. A kategóriák nem kerülnek nyomtatásra a dokumentumokon, így azok mentése után is módosíthatók.

23 Az érintett listák kategóriák szerint szűrhetők. 4. Bővült a rendelés elkészítésének lehetősége Rendelés készíthető a terméklista kijelölt termékeiből. Rendelés készíthető a kiválasztott ügyfél számára az ügyféllistából. 5. Egyéb változások Új verziótájékoztató ablak jelenik meg a frissítésekről. Több kisebb dizájn optimalizás a Vezérlőpulton. A Számlázz MOST logó megjelenik a dokumentumok láblécében.

KIEGÉSZÍTŐ DOKUMENTÁCIÓ AZ ADÓHATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI ADATSZOLGÁLTATÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ FELADATOKRÓL

KIEGÉSZÍTŐ DOKUMENTÁCIÓ AZ ADÓHATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI ADATSZOLGÁLTATÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ FELADATOKRÓL KIEGÉSZÍTŐ DOKUMENTÁCIÓ AZ ADÓHATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI ADATSZOLGÁLTATÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ FELADATOKRÓL ADÓHATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI ADATSZOLGÁLTATÁS (NAV) SZÁMLÁZÓ PROGRAMOKRA VONATKOZÓ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁS 2016. NGM

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS

SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁST, Főkönyv, Készlet, Univerzális számlázó modult érintő változásokról

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv DokiRex.SQL Betegnyilvántartó szoftver (továbbiakban: program) Felhasználói kézikönyv Számlázás modul Kézikönyv és vonatkozó induló program verzió: [v16.1.xx] Az ahol az xx tetszőleges köztes alverzió

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS...

FŐMENÜ... 2 BEVÉTELEZÉS... 1. FŐMENÜ...2 2. BEVÉTELEZÉS...2 2.1. ÚJ BEVÉTELEZÉS...2 2.2. BEVÉTEK LISTÁJA...3 3. SZÁLLÍTÓLEVÉL...3 3.1. ÚJ SZÁLLÍTÓ (ÚJ SZÁLLÍTÓLEVÉL)...3 3.2. SZÁLLÍTÓK LISTÁJA (SZÁLLÍTÓLEVELEK LISTÁJA)...4 4. SZÁMLA...4

Részletesebben

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes)

Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) CalcSystem Számlarendszer Felhasználói útmutató (Adott programverzióhoz érvényes) M City Kft. Miskolc Tel/fax: 46/ 560-268 Mobil: 30/9458-718 Felhasználói útmutató Menürendszer A mellékelt főmenü szerkezete

Részletesebben

A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA OLDALAK SZÁMA 15

A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA OLDALAK SZÁMA 15 A Comarch ECOD Operator 2.0 WWW felhasználói kézikönyv UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS DÁTUMA 2016-04-13 OLDALAK SZÁMA 15 STÁTUSZ BIZALMAS Tartalomjegyzék 1. Az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkcióhoz kapcsolódó

Részletesebben

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft.

Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Számlaközpont Gazdaságfejlesztő Iroda Kft. Az elektronikus számlázás terjedésével párhuzamosan egyre többen igénylik, hogy beérkező és kimenő e-számláikat a papíralapú számlákhoz hasonlóan egy helyen,

Részletesebben

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán

NAV online számla revol Express. Regisztráció a NAV online számlabejelentés oldalán Oldal 1 / 9 NAV online számla revol Express Jelen dokumentum tartalma a revol Express programban történt azon változások, melyek az online számlajelentéssel kapcsolatban kerültek bevezetésre, illetve ezek

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Kedves Servantes Felhasználó! Mint számítástechnikai szakcég, a következőkről tájékoztatjuk:

Kedves Servantes Felhasználó! Mint számítástechnikai szakcég, a következőkről tájékoztatjuk: Tárgy: Fontos tájékoztatás az Ön számlázó programjáról Kedves Servantes Felhasználó! Bizonyára hallott már arról, hogy 2016. január 1-jétől olyan számlázó szoftvert lehet csak használni, amely tartalmazza

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV PÉNZTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 4S SOFTWARE KFT 3523 MISKOLC PF.: 71 4ssoftware@4ssoftware.hu Preisler Ferenc Robonyi Teréz TEL.: 46/324-643 20/360-8478 20/980-8864 1. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS INDÍTÁSA Lehetőség

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális számlázó modulokat érintő változásokról

Részletesebben

A program telepítése

A program telepítése program telepítése Töltse le a telepítőt a www.kocheskochkft.hu internetes oldalról. Programjaink menü alatt válassza a Egyszerűsített foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartás programot, kattintson

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Általános Integrált Rendszer

Általános Integrált Rendszer Kiskereskedelmi számlázó rendszer (AIR_KISKER_SZLA) segédlet Számlázó program azonosítója: 3.0 Dokumentum verzió száma: 3.0 Készült: 2016.09.06 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék:... 2 1 Bevezetés... 3 2

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program.

Tisztelt Ügyfelünk! 1) A Főkönyvi adatok felvitele képernyőt, amennyiben mentés nélkül szeretnénk bezárni, figyelmeztet a program. Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv,, Eszköz, Készlet, Vizes számlázó modulokat érintő változásokról és fejlesztésekről.

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/ DVNAV regisztráció A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról kapott NAV jelentés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

Főkönyvi elhatárolások

Főkönyvi elhatárolások Főkönyvi elhatárolások MGS-Cégadat Törzsadatok / Számlatükör karbantartó A számlatükörben jelölhető, ha a főkönyvi szám elhatárolás típusú. Az aktív és passzív külön elkülöníthető, de működés szempontjából

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ DHL EXPRESS MYBILL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Oldalszám 1 / 11 Tartalom 1 A MyBill bemutatása 2 Regisztráció a MyBill-be 3 Bejelentkezés a MyBill-be 4 A MyBill használata a) Számlák - Áttekintés a kiállított

Részletesebben

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról

Tájékoztató. az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról Tájékoztató az Online Számla rendszerben az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltételeként szükséges regisztráció folyamatáról A regisztráció folyamatáról röviden I. A regisztráció, mint

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3.

Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3. Tájékoztató az adatexporttal összefüggésben felmerült egyes kérdésekről [23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 11/A. -a és 2-3. mellékletei] A számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

Változások a V SP1 verzió kiadása után

Változások a V SP1 verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2016.9 VERZIÓHOZ Változások a V2016.8 SP1 verzió kiadása után Alapadatok, törzsadatok, általános információk 1. Bővült a Törzsadatok/Cég/ÁFA kulcsok menü hatására megnyíló ablak adatbeviteli

Részletesebben

Élvezze a számlázás kényelmét! Termékbemutató. Élvezze a számlázás minden előnyét ingyenesen! www.kulcs-soft.hu

Élvezze a számlázás kényelmét! Termékbemutató. Élvezze a számlázás minden előnyét ingyenesen! www.kulcs-soft.hu Termékbemutató Élvezze a számlázás kényelmét! Élvezze a számlázás minden előnyét ingyenesen! www.kulcssoft.hu Részletes Funkciótáblázat Számlázni Jó és Számlázni Kényelmes Általános Információk Platform

Részletesebben

2004. január Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben. Európai Uniós adószám Magyarország Európai Uniós tagságával a belső piac részesévé válik. A tagállamok közötti

Részletesebben

Univerzális modult érintő változások, módosítások

Univerzális modult érintő változások, módosítások w Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális Számla, Iktató, Pénztár

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/

DRÉN & VALNER SZOFTVER KFT 4031 Debrecen, Egyetem sugárút 11/a. 1/5. 52/ , 52/ , 30/ DVNAV regisztráció A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról kapott NAV jelentés

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el.

Banki export leírás. A modul egy erre használatos termékszám aktiválása után érhető el. Banki export leírás Célja: A Banki export a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a kintlévőséges szállító számlákról, valamint a túlfizetett vevői számlákról készít utalási fájlt, mely a banki rendszerbe

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Folyószámlakezelés... 2 1.2. Általános kimenő számlázás... 4 1.3. Pénztár... 6 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 7 2.1. Munkalap...

Részletesebben

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás

W_Vaskereskedés felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás Felhasználói dokumentáció W_Vaskereskedés számlázóprogram NAV adatszolgáltatás 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Kontírozás... 4 1.3. Bankkivonatok rögzítése... 6 1.4. ÁFA bevallás... 7 2. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

Általános kimenő számlázás modul

Általános kimenő számlázás modul Általános kimenő számlázás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. Az Általános kimenő számlázás ablak menüpontjai... 3 2.1. Előjegyzés... 3 2.2. Szűrés... 5 2.3. Korábbi számla generálás... 5 2.4. Helyesbítés...

Részletesebben

NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció

NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció NAV on-line adatszolgáltatás dokumentáció 1. Az adatszolgáltatást megelőző tennivalók a) Vállalkozását regisztrálja az https://onlineszamla.nav.gov.hu címen b) Indítsa el a programot, majd a Szerviz ->

Részletesebben

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások

Pénzügy modult érintő változások, módosítások Eszköz modult érintő változások, módosítások Pénztár modult érintő változások, módosítások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv, Pénzügy, Eszköz, Pénztár, Vezetői információk, Univerzális számlázó, Készlet, Kommunális

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével

Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázás Folyamatos teljesítésű számlák tömeges generálása időszakonként, egyedi tételek kezelésének lehetőségével Tömeges számlázáshoz tartozó alap beállítások Tömeges számlázási adatok megadása

Részletesebben

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt.

MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzít jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. MKB epénzügyes v1.0 felhasználói kéziköny rögzítı jogú felhasználók részére MKB BANK Zrt. H-1056 Budapest, Váci u. 38. Tel: +36 1 269-0922 www.mkb.hu Tartalom Belépés az epénzügyesbe...3 Az epénzügyes

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás

DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás DVNAV NAV Online Számla adatszolgáltatás A számlázó programokkal szembeni követelmények 2018. július 1-től változnak. 2018. július 1-től azokról a számlákról kell kötelezően a NAV Online Számla rendszerén

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió

VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió VECTRUM e-számla Web felület 1.2 verzió 2008-2009 VECTRUM Kft. Tartalomjegyzék Első használat...3 Adminisztrátor felület...8 1.Bejelentkezés...8 2.Számlalista...8 3.Ügyfélkezelés...9 4.Ügyfél-regisztráció...10

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA)

Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA) Online adatszolgáltatás beállítása a Számlázás-házipénztár programban (SZAMLA) 1. Menüpontok A Számlázás-házipénztár programban az online adatszolgáltatáshoz kapcsolódó beállítások, funkciók egy új menüpontba

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Számla exportáló 2015 felhasználói kézikönyv. Dokumentum verzió 1.3. Kiadás dátuma: 2015. január 23.

Számla exportáló 2015 felhasználói kézikönyv. Dokumentum verzió 1.3. Kiadás dátuma: 2015. január 23. Számla exportáló 2015 felhasználói kézikönyv Dokumentum verzió 1.3 Kiadás dátuma: 2015. január 23. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. PTGSZLAH adatlap... 4 2.1. Előlap... 4 2.2. További lapok... 5 3.

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése!

Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! Új verzió, 2012. november Könyvelő program Megjelent! Kulcs-Könyvelés frissítés 2012. november 15. Új Funkció! A 12A60-as nyomtatvány kitöltése! A Kulcs-Könyvelés 2012. novemberi verziója már a közösségen

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben