TIOP / kiemelt projekt Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001 kiemelt projekt Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban"

Átírás

1 kiemelt projekt fejlesztés a közoktatásban Kitölthető: június :00-ig Tisztelt Intézményvezető, Tisztelt Kolléga! Köszönjük, hogy részt kíván venni a Intézményi informatikai infrastruktúra kiemelt projekt megvalósításában. A folyamat első lépése az intézmények általános informatikai állapotfelmérése, amelynek célja egyrészt az intézmények informatikai eszközökkel és szoftverekkel kapcsolatos igényeinek feltárása, másrészt az intézményben rendelkezésre álló informatikai infrastruktúrával kapcsolatos korábbi adatszolgáltatások frissítése. A kérdőívet a TIOP /1 projekt kiírása szerint támogatásra jogosult intézmények kapják meg; kitöltése feladatellátási helyenként szükséges (minden feladatellátási hely külön tölti ki a kérdőívet a saját adataival kapcsolatban). Az igényfelmérés online elektronikus kérdőíves formában történik. A kérdőívre mutató egyedi hivatkozást a KIR rendszeren keresztül küldjük ki minden intézménynek, feladatellátási helyenként külön-külön üzenetben. Közös érdekünk, hogy a feladatellátási helyek valós, naprakész adatokat adjanak meg az online kérdőívben, így arra kérjük Önöket, hogy mielőtt a feladatellátási hely egyedi linkjére rákattintanak (ezzel megnyitva a feladatellátási hely egyedi kérdőívét), tanulmányozzák át az alábbi kérdőív-leírást! A kérdőív leírása az alábbi elemeket tartalmazza: - a kérdőív összes kérdését; - az egyes kérdésekhez magyarázó, súgójellegű szövegeket; - az esetleges feltételeket; - az egyes kérdések esetében használható adattartalom formátumát (szám, szöveg, stb.). Mivel a kérdőívek kitöltése kizárólag online történik, így az alábbi leírás csak a kitöltést segíti elő! Papíralapú igényeket nem áll módunkban fogadni!

2 Kedves Kolléga! Ön az című projekt igényfelmérő kérdőívét olvassa, amelynek segítségével informatikai eszközökre és szoftverekre vonatkozó igényeket kívánunk feltárni feladatellátási helyenként. A kérdőívek kitöltésének határideje: június :00 óra. A kérdőívek kitöltése bármikor megszakítható, a korábban bevitt adatokat a kérdőív automatikusan rögzíti. A megszakítást követően a kérdőív kitöltése attól az oldaltól folytatható, ahol a legutóbbi alkalommal megszakításra került a kitöltés. A kitöltés bármikor folytatható a véghatáridőig. Kérdéseit az alábbi elérhetőségeken teheti fel munkanapokon között: - telefon: tiop111@educatio.hu Információkat a következő honlapon kaphat: A kitöltés során a következő kérdésekre kell választ adnia! 1. FELADATELLÁTÁSI HELY ADATAI 1.1. Kérjük, adja meg a következő, intézményre vonatkozó adatokat! A fenntartó típusa Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. állami intézményfenntartó alapítvány országos nemzetiségi önkormányzat egyházi jogi személy települési önkormányzat közalapítvány települési nemzetiségi önkormányzat egyéb, éspedig: [ha ezt választja, itt szöveget adhat meg] kerületi önkormányzat közhasznú alapítvány külföldi állam Az intézményvezető Neve [itt csak szöveget adhat meg a kitöltés során]

3 Telefonszáma címe formátumban adja meg az címet!] A feladatellátási hely egyben a székhely is? igen nem Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. Amennyiben az adott kérdőívet székhely szerinti feladatellátási hely tölti ki (vagyis jelen kérdésre adott válasza igen ), akkor az adott kitöltőnek lehetősége lesz a kizárólag a székhely szerinti feladatellátási hely által igényelhető eszközök igénylésére (ezek a kérdéscsoportok csak a székhely szerinti feladatellátási hely számára jelennek meg a kitöltés során). Felhívjuk figyelmét, hogy egy adott intézményen belül csak egyetlen székhely által kitöltött kérdőívet van módunkban elfogadni A feladatellátási hely tanulóinak száma A feladatellátási helyen tanuló hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók együttes száma Amennyiben nincsenek hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanulói, írjon 0-t! A feladatellátási helyen kollégiumi vagy diákotthoni ellátást kapó tanulók száma Amennyiben nincs kollégiumi vagy diákotthoni ellátást kapó tanulója, írjon 0-t! A feladatellátási helyen nemzetiségi oktatásban érintett tanulók száma Amennyiben nincs nemzetiségi oktatásban érintett tanulója, írjon 0-t!

4 A feladatellátási helyen tanuló sajátos nevelési igényű tanulók száma Nkt sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd. Amennyiben nincs sajátos nevelési igényű tanulója, írjon 0-t! A feladatellátási helyen tanuló autizmus spektrumzavarral élő tanulók száma Amennyiben nincs autizmus spektrumzavarral élő tanulója, írjon 0-t! Amennyiben a feladatellátási hely gyakorlóiskola, az emelt szinten humán műveltségterülethez kapcsolódó tárgyakat tanuló tanulók száma az Önök feladatellátási helyén Amennyiben az Önök iskolája nem gyakorlóiskola, írjon 0-t! A feladatellátási helyen dolgozó pedagógusok száma Osztályok száma az Önök feladatellátási helyén Tantermek száma az Önök feladatellátási helyén Az intézmény tehetségpont? igen nem Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg.

5 Kollégiumok esetén, tanulószobák száma Amennyiben az Önök feladatellátási helye nem kollégium, írjon 0-t! Látássérült tanulók száma az Önök feladatellátási helyén Amennyiben nincs látássérült tanulója, írjon 0-t! Mozgásában korlátozott tanulók száma az Önök feladatellátási helyén Amennyiben nincs mozgásában korlátozott tanulója, írjon 0-t! Hallássérült tanulók száma az Önök feladatellátási helyén Amennyiben nincs hallássérült tanulója, írjon 0-t! 2. INTÉZMÉNYI ADMINISZTRÁCIÓT KISZOLGÁLÓ MUNKAÁLLOMÁS (PC ÉS MONITOR) Jelen pályázat keretében kizárólag az intézmények székhelye szerinti feladatellátási helyre biztosítható maximum 1 db új munkaállomás. Ezt a kérdést csak a székhely szerinti feladatellátási hely töltheti ki. A munkaállomás az intézményi adminisztrációt szolgálja, egy asztali PC-ből, monitorból és perifériákból áll.

6 2.1. Kérjük, adja meg az intézményi adminisztrációt kiszolgáló munkaállomásra (PC és monitor) vonatkozó válaszait! FELTÉTEL! A(z) 2. kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) A feladatellátási hely egyben a székhely is? kérdés esetén megjelölte a következő választ: IGEN Van-e a székhely szerinti feladatellátási helyen jelenleg olyan munkaállomás, amelyről a KIR-rel kapcsolatos adminisztrációs feladatok elvégezhetők? igen nem Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg Igényel-e intézményi adminisztrációt kiszolgáló munkaállomást a székhely szerinti feladatellátási helyre? igen nem Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. 3. TANÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ MUNKAÁLLOMÁS (PC ÉS MONITOR) Új iskolai munkaállomás a feladatellátási helyekre az adott feladatellátási helyen tanuló tanulók arányában biztosítható (maximum 10 tanuló/számítógép). A tanításhoz kapcsolódó munkaállomás csomag asztali PC-t és monitort tartalmaz Kérjük, adja meg a tanításhoz kapcsolódó munkaállomás (PC és monitor) vonatkozó válaszait! A feladatellátási helyen használt tanításhoz kapcsolódó munkaállomások száma jelenleg

7 Hány db tanításhoz kapcsolódó munkaállomás van a feladatellátási helyen, amelynek technológiai színvonala legfeljebb 3 éves? A technikai színvonal tekintetében a KIR-STAT besorolása az irányadó őszén az Önök intézménye által leadott, a számítógépekre vonatkozó adatokból célszerű kiindulni Hány db-ot szereztek be a TIOP 1.1.1/07 pályázat keretében a feladatellátási helyen használt munkaállomások közül? Hány db-ot szereztek be a TIOP 1.1.1/09 pályázat keretében a feladatellátási helyen használt munkaállomások közül? Rendelkezik-e jelenleg az intézmény a feladatellátási helyen a munkaállomások telepítésére, üzemeltetésére, vírusvédelmére, biztonsági mentésére alkalmas erőforrással? igen nem Az erőforrás olyan személyi állományt jelent, aki a feladatok elvégzésére alkalmas. Ez a személy lehet az intézmény rendszergazdája vagy rendszergazda szolgáltatást végző külső vállalkozás munkaereje. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg Igényelt munkaállomások száma az Önök feladatellátási helyére Az Ön által igényelt munkaállomások száma nem haladhatja meg a tanulói létszám 10%-át.

8 4. TANTERMI CSOMAG (INTERAKTÍV FELÜLET / VETÍTŐVÁSZON, LAPTOP ÉS PROJEKTOR) 4.1. Kérjük, adja meg a tantermi csomagra (interaktív felület / vetítővászon, laptop és projektor) vonatkozó válaszait! A tantermi csomag 1 db interaktív felületet (interaktív táblát), 1 db laptopot és 1 db projektort tartalmaz. Az interaktív felület egy olyan prezentációs, oktatási eszköz, amely egyesíti magában a tábla, vászon, számítógép és egy érintőképernyő funkcióit. Segítségével hatékonyabbá tehetőek a tanórák és jelentős méretben növelhető a tanulók aktív részvétele. Az interaktív felület egy teljes interaktivitással rendelkező eszköz. A számítógép monitorát, billentyűzetét, az egeret és a vetítővásznat egyetlen egységbe foglalja. A számítógép így közvetlenül az interaktív felületről vezérelhető. Az egeret a saját kezünk vagy egy speciális toll, a billentyűzetet pedig egy virtuális felület helyettesíti A feladatellátási helyen lévő interaktív táblák száma jelenleg Hány db-ot szereztek be a TIOP1.1.1/07 pályázat keretében a feladatellátási helyen használt interaktív táblák közül? Hány db-ot szereztek be a TIOP1.1.1/09 pályázat keretében a feladatellátási helyen használt interaktív táblák közül?

9 Az alábbiakban adja meg, hogy az Önök feladatellátási helyén jelenleg mely típusból hány darab interaktív tábla található! Adja meg az alábbi táblázatban, hogy hány darab eszközzel rendelkezik a feladatellátási hely az egyes táblatípusokból! Interaktív táblák darabszáma típusonként: Írja be a cellákba az értéket! darabszám [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] CleverBoard ebeam Projection Mimio PolyVision Promethean SMART Adja meg, hogy a fenti táblatípusokon kívül milyen táblatípusokkal rendelkezik, és az egyes táblatípusokból hány darab található az Önök feladatellátási helyén! Kérjük, a darabszámhoz csak számokat írjon! Egyéb tábla típusa [itt csak szöveget adhat meg a kitöltés során] Darabszám az adott típusból [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] Egyéb tábla 1 Egyéb tábla 2 Egyéb tábla 3 Egyéb tábla 4 Egyéb tábla 5

10 Igényelt tantermi csomagok (interaktív tábla, laptop, projektor) száma Az Ön által igényelt tantermi csomagok száma nem haladhatja meg a tantermek számát. 5. ALKALMAZÁS SZERVERCSOMAG (ALKALMAZÁS SZERVER ÉS SZOFTVER) Ezt a kérdést csak a székhely szerinti feladatellátási hely töltheti ki. FELTÉTEL! A(z) 5. kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) A feladatellátási hely egyben a székhely is? kérdés esetén megjelölte a következő választ: IGEN Kérjük, adja meg alkalmazás szervercsomagra (alkalmazás szerver és szoftver) vonatkozó válaszait! Az alkalmazás szervercsomag kizárólag az intézmények székhelye szerinti feladatellátási helyre biztosítható, amennyiben az ott meglévő szerver és szoftver nem éri el a következő minimális követelményeket: Alkalmazás szerver: - Kiszolgáló alkalmazások futtatására alkalmas szoftver és hardver, - Legalább 1,4 GHz processzor, - 2 GB RAM, GB redundáns diszk területszerver szoftver: - Szerver oldali operációs rendszer tartalmazza legalább a fájlszerver és nyomtatószerver funkciókat Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan alkalmazás szervercsomaggal, amely a fenti specifikációnak megfelel? igen nem Nem szükséges pontos műszaki egyezőség. A kérdésre adott válasznak azt kell tükröznie, hogy a feladatellátási helyen jelenleg működik-e olyan szerver, amely alkalmazások kiszolgálására szolgál (pl. web kiszolgáló, levelezés, fájlszerver, nyomtatószerver, stb). Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg.

11 Rendelkezik-e jelenleg az intézmény a feladatellátási helyen a szerverek telepítésére, üzemeltetésére, vírusvédelmére, biztonsági mentésére kiképzett erőforrással? igen nem Az erőforrás olyan személyi állományt jelent, aki a feladatok elvégzésére alkalmas. Ez a személy lehet az intézmény rendszergazdája vagy rendszergazda szolgáltatást végző külső vállalkozás munkaereje. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. FELTÉTEL! A(z) Az alkalmazás szervercsomag kizárólag az intézmények székhelye szerinti feladatellátási helyre biztosítható, amennyiben az ott meglévő szerver és szoftver nem éri el a következő minimális követelményeket: kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan alkalmazás szervercsomaggal, amely a fenti specifikációnak megfelel? kérdés esetén megjelölte a következő választ: nem Igényel-e a fenti feltételek tudomásul vétele mellett alkalmazás szervercsomagot az Önök feladatellátási helyére? Az alkalmazás szervercsomag kizárólag az intézmények székhelye szerinti feladatellátási helyre biztosítható, amennyiben az ott meglévő szerver és szoftver nem éri el a következő minimális követelményeket: Alkalmazás szerver: - Kiszolgáló alkalmazások futtatására alkalmas szoftver és hardver, - Legalább 1,4 GHz processzor, - 2 GB RAM, GB redundáns diszk területszerver szoftver: - Szerver oldali operációs rendszer tartalmazza legalább a fájlszerver és nyomtatószerver funkciókat igen nem Amennyiben a Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan alkalmazás szervercsomaggal, amely a fenti specifikációnak megfelel? kérdésre igen -nel válaszolt, akkor nem igényelhet alkalmazás szervercsomagot. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg.

12 A fenntartható fejlődés érdekében az informatikai területen egyre több felhőalapú szolgáltatás jelenik meg. Milyen mértékben venne igénybe az Ön intézménye ilyen jellegű szolgáltatást a meglévő saját szerverkapacitása mellett/helyett? A felhőalapú számítástechnika (angolul cloud computing ) a számítástechnika egyik ágazata. Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy adott hardvereszközön üzemeltetik, hanem a szolgáltató szerverein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózatokon keresztül érhetik el. Publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az interneten. A legtöbb -szolgáltató, közösségi hálózat is felhőalapon működik. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. nem vennék igénybe egyes szolgáltatásokat, funkciókat igénybe vennék lehetőség szerint minél több szolgáltatást vennék igénybe 6. TANULÓI VÁLASZADÓ RENDSZER A jelen pályázat keretében beszerzésre kerülő tanulói válaszadó rendszer szett egy vevőegységet és valószínűleg legalább 20 db válaszadó egységet tartalmazó készlet lesz. A feladatellátási helyre igényelhető maximális mennyiség az osztályok száma Kérjük, adja meg a tanulói válaszadó rendszerre vonatkozó válaszait! A feladatellátási helyen jelenleg meglévő tanulói válaszadó rendszerek száma Az alábbiakban adja meg, hogy az Önök feladatellátási helyén jelenleg mely típusból hány darab tanulói válaszadó rendszer található! Adja meg az alábbi táblázatban, hogy hány darab eszközzel rendelkezik a feladatellátási hely az egyes válaszadó rendszer típusokból! Kérjük, adja meg a tanulói válaszadó rendszerek darabszámát! Írja be a cellákba az értéket! darabszám [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során]

13 darabszám [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] CleverClick Mimio OptiVote Promethean QOMO SMART Adja meg, hogy a fenti tanulói válaszadó rendszer típusokon kívül milyen tanulói válaszadó rendszerekkel rendelkezik, és az egyes tanulói válaszadó rendszerekből hány darab található az Önök feladatellátási helyén! Kérjük, a darabszámhoz csak számokat írjon! Kérjük, hogy a feladatellátási helyen található szettek számát a következők alapján adják meg! A tanulói válaszadó rendszer szettek gyártótól függően különböző számú kisméretű kézi szavazóegységet tartalmaznak, amelyek egy számítógéppel összekapcsolt központi vevőegységgel kommunikálnak vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Egy tanulói válaszadó rendszer szett tehát egy központi vevőegységből és a tanulók által használt szavazóegységekből áll. Egyéb tanulói válaszadó rendszer típusa [itt csak szöveget adhat meg a kitöltés során] Darabszám az adott típusból [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] Egyéb tanulói válaszadó rendszer 1 Egyéb tanulói válaszadó rendszer 2 Egyéb tanulói válaszadó rendszer 3 Egyéb tanulói válaszadó rendszer 4 Egyéb tanulói válaszadó

14 rendszer Igényelt tanulói válaszadó rendszerek száma az Önök feladatellátási helyére Az Ön által igényelt tanulói válaszadó rendszer szettek száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyén szervezett osztályok számát. 7. A FELADATELLÁTÁSI HELY TELJES LEFEDETTSÉGÉT BIZTOSÍTÓ WIFI ROUTER CSOMAG Ezt a kérdést csak a székhely szerinti feladatellátási hely töltheti ki. Wifi router csomag egy-egy feladatellátási hely lefedettségéhez igényelhető. Jelen pályázatban intézményenként legfeljebb 3 db. Intézményi székhelyként a feladatellátási helyeken lévő eszközfeltételek ismeretében feladatellátási helyenként 1-et, de az összes feladatellátási helyet figyelembe véve legfeljebb 3 csomagot igényelhet. FELTÉTEL! A(z) 7. kérdés csak akkor tölthetők ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) A feladatellátási hely egyben a székhely is? kérdés esetén megjelölte a következő választ: IGEN Kérjük, adja meg a feladatellátási hely teljes lefedettségét biztosító wifi router csomagra vonatkozó válaszait! Rendelkezik-e a feladatellátási hely megfelelő strukturált kábelezéssel? igen nem Olyan nagysebességű számítógép hálózati kommunikációra alkalmas kábelezés passzív elemei, ahol a különböző funkciójú eszközök ugyanahhoz a fizikai közeghez csatlakoznak. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg.

15 Igényelt wifi router csomagok száma a feladatellátási helyekre Használható számok: 0, 1, 2, 3. Az igényelt wifi routerek száma nem haladhatja meg a 3-at, illetve a feladatellátási helyek számát. 0 és 3 közötti számot adjon meg! Kérjük, adja meg a feladatellátási helyeinek sorszámát és nevét, valamint azt, hogy az adott feladatellátási helyre hány darab wifi router csomagot igényel! Kérjük, hogy a feladatellátási helyek sorszámát és nevét a KIR intézménytörzs adatai alapján adják meg! Kérjük, hogy a wifi routerek száma mezőbe csak számokat írjon! Feladatellátási hely sorszáma [itt csak három számjegyből álló számokat adhat meg a kitöltés során] Feladatellátási hely neve [itt csak szöveget adhat meg a kitöltés során] Igényelt wifi router csomagok száma [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] Feladatellátási hely 1 Feladatellátási hely 2 Feladatellátási hely 3 8. ROUTER A router (vagy útválasztó) a számítógép-hálózatokban egy útválasztást végző eszköz, amelynek a feladata a különböző hálózatok összekapcsolása, azok közötti adatforgalom irányítása Kérjük, adja meg a router-re vonatkozó válaszait! Feladatellátási helyenként 1 db router igényelhető abban az esetben, ha az adott feladatellátási helyen meglévő router műszaki paraméterei nem érik el következő értékeket: - Legalább 10 Mbps WAN kapcsolat - NAT - titkosítás funkciók

16 Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan router-rel, amely a fenti specifikációnak megfelel? igen nem Nem feltétel a pontos műszaki megfelelés, a kérdésre adott válasznak azt kell tükröznie, hogy van-e olyan eszköz a feladatellátási helyen, amely biztosítja a szerver és kliens eszközök hálózatos működését. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. FELTÉTEL! A(z) Igényel-e routert a fenti feltételek tudomásul vétele mellett az Önök feladatellátási helyére? kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan router-rel, amely a fenti specifikációnak megfelel? kérdés esetén megjelölte a következő választ: nem Igényel-e routert a fenti feltételek tudomásul vétele mellett az Önök feladatellátási helyére? igen nem Amennyiben a Rendelkezik-e a feladatellátási hely olyan router-rel, amely a fenti specifikációnak megfelel? kérdésre igen -nel válaszolt, akkor nem igényelhet routert. Jelölje X-szel a válaszát! A kitöltés során csak egy választ jelölhet meg. 9. TANULÓI HORDOZHATÓ SZÁMÍTÓGÉP Jelen pályázat keretében beszerzésre kerülnek tanulók által használható hordozható számítógépek Kérjük, adja meg a tanulói hordozható számítógépre vonatkozó válaszait! Jelenleg a feladatellátási helyen a tanulók által használt hordozható számítógépek száma

17 Igényelt tanulói eszközök száma az Önök feladatellátási helyére Az igényelt tanulói eszközök száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyén tanulók számát Mely tulajdonságot preferálna az alábbiak közül? Rangsorolja az alábbi tulajdonságokat! Állítsa sorba az alábbi elemeket A kérdőívben arra lesz módja, hogy az egér bal gombjának nyomva tartása segítségével húzza az Önök számára legfontosabb tulajdonságot egy mező legfelső helyére, míg a legkevésbé fontosat legalulra! érintőképernyős felület többfunkciós eszköz (beépített GPS, fényképezőgép stb.) gyors rendszerindulás meglevő oktatószoftverek futtathatósága kompatibilitás az iskolában használatos egyéb eszközökkel teljes értékű billentyűzettel és háttértárral rendelkező eszköz törésbiztos kivitel 10. TANÁRI LAPTOP Jelen pályázat keretében pedagógusonként 1 db tanári laptop igényelhető Kérjük, adja meg a tanári laptopra vonatkozó válaszait! Jelenleg a feladatellátási helyen a tanári használatban lévő laptopok száma Igényelt tanári laptopok száma az Önök feladatellátási helyére Az Ön által igényelt tanári laptopok száma nem haladhatja meg a feladatellátási helyen teljes foglalkoztatásban álló pedagógusok számát.

18 11. XI. TÁROLÓ Jelen pályázat keretében tárolók igényelhetők a beszerzésre kerülő laptopokhoz, amelyek egyidejűleg megoldják az eszközök zárható tárolását és töltését. A beszerzésre kerülő tárolók várhatóan 10 db hordozható számítógép elhelyezésére lesznek alkalmasak Kérjük, adja meg a tárolókra vonatkozó válaszait! Hány db hordozható számítógép biztonságos elhelyezéséhez szükséges tárolót igényel tanulói eszközökhöz az Önök feladatellátási helyére? A beszerzésre kerülő tárolók várhatóan 10 db hordozható számítógép elhelyezésére lesznek alkalmasak, ezért a maximálisan igényelhető tárolók száma az igényelt tanulói hordozható számítógépek 10%-a. 12. KIEGÉSZÍTŐ SNI CSOMAG Jelen pályázat keretében sajátos nevelési igényt támogató eszköz azon feladatellátási helyekre biztosítható, amelyek ellátott feladatai között szerepel sajátos nevelési igényű tanulók oktatása, nevelése. A beszerezhető mennyiség 1 db SNI eszköz / 1 fő tanuló. Nkt sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd Kérjük, adja meg az SNI kiegészítő csomagra vonatkozó válaszait! Hány db-ot igényel a következő eszközökből a fentiek figyelembevételével az Önök feladatellátási helyére? A különböző sajátos nevelési igényt támogató eszközök/szoftverek maximálisan igényelhető száma megegyezik a kérdőív elején Ön által megadott, az adott feladatellátási helyen különböző típusú sajátos nevelési igényű tanulók létszámával. Képernyőnagyító szoftver Számítógéphez csatlakoztatható dokumentumkamera Az Ön által igényelt képernyőnagyító eszközök száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott látássérült tanulók számát. Az Ön által igényelt számítógéphez csatlakoztatható dokumentumkamerák száma nem haladhatja meg az Önök

19 Braille-kijelző Képernyő-felolvasó szoftver Fejegér szett Szemegér szett Beszédfelismerő, fejlesztő program hallássérült tanulók számára Okostelefonra döntéshozatalt segítő szoftver autizmus spektrumzavarral élő tanulók számára feladatellátási helyére beiratkozott látássérült tanulók számát. Az Ön által igényelt Braille-kijelzők száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott látássérült tanulók számát. Az Ön által igényelt képernyő-felolvasó szoftverek száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott látássérült tanulók számát. Az Ön által igényelt fejegér szettek száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott mozgásában korlátozott tanulók számát. Az Ön által igényelt szemegér szettek száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott mozgásában korlátozott tanulók számát. Az Ön által igényelt beszédfelismerő, fejlesztő programok száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott hallássérült tanulók számát. Az Ön által igényelt döntéshozatalt segítő szoftverek száma nem haladhatja meg az Önök feladatellátási helyére beiratkozott autizmus spektrumzavarral élő tanulók számát. A fentiek ismeretében írja be a cellákba az értéket! darab [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során] Képernyőnagyító szoftver Számítógéphez csatlakoztatható dokumentumkamera Braille-kijelző Képernyő-felolvasó szoftver Fejegér szett Szemegér szett Beszédfelismerő, fejlesztő program hallássérült tanulók számára Okostelefonra döntéshozatalt segítő szoftver autizmus spektrumzavarral élő tanulók számára

20 13. KOLLÉGIUMI TANULÓSZOBAI CSOMAG Jelen pályázat keretében kollégiumi, diákotthoni feladatokat ellátó feladatellátási helyek igényelhetnek kollégiumi tanulószobai csomagot. Egy kollégiumi tanulószoba csomag egy db tantermi csomagot (interaktív tábla, laptop, projektor), és maximum a tantermi csomagok számának háromszorosának megfelelő számú tanulói hordozható számítógépet tartalmazhat. Adja meg a kollégiumi tanulószobai csomagban igényelt tantermi csomagok és laptopok számát a fentiek figyelembevételével! Amennyiben nem igényel csomagot vagy laptopot, kérjük, adjon meg 0-t! Kérjük, adja meg a kollégiumi tanulószobai csomagra vonatkozó válaszait! FELTÉTEL! A(z) 13. kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) Kollégiumok esetén, tanulószobák száma kérdés esetén a válasz NEM EGYENLŐ Hány tantermi csomagot (projektor, laptop, interaktív tábla) igényel az Önök kollégiumi, diákotthoni feladatokat ellátó feladatellátási helyére? Az Önök által igényelt tantermi csomagok száma nem haladhatja meg a kollégiumban található tanulószobák számát Hány tanulói hordozható számítógépet igényel az Önök kollégiumi, diákotthoni feladatokat ellátó feladatellátási helyére? Az Önök által igényelt tanulói hordozható számítógépek száma nem haladhatja meg a kollégiumban található tanulószobák számának háromszorosát. 14. SZÁMÍTÓGÉP ALAPÚ NYELVI LABOR Jelen pályázat keretében feladatellátási helyenként igényelhető nyelvi labor szett.az alábbi kérdések az Önök feladatellátási helyén található nyelvi labor(ok)ra vonatkoznak. A nyelvi labor csomag várhatóan egy tanári, és minimum 16 db tanulói hordozható számítógépet tartalmaz.a nyelvi labor csomag hardver és szoftver eszközökből áll.a nyelvi labor szoftver igényelhető önállóan is.

21 14.1. Kérjük, adja meg az intézményben jelenleg rendelkezésre álló számítógép alapú nyelvi labor(ok)ra vonatkozó válaszait! Hány nyelvi labor található az Önök feladatellátási helyén? Amennyiben az Önök feladatellátási helyén nincs nyelvi labor, írjon 0-t! [itt csak számokat adhat meg a kitöltés során FELTÉTEL! A(z) Jellemezze az Önök feladatellátási helyén található nyelvi labor(ok) kialakítását!2 kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) Hány nyelvi labor található az Önök feladatellátási helyén? kérdés esetén a válasz NAGYOBB VAGY EGYENLŐ, MINT Jellemezze az Önök feladatellátási helyén található nyelvi labor(ok) kialakítását! Írja a táblázat celláiba a lehetséges válaszok egyikét! Mindegyik cellába csak egy választ írjon! Lehetséges válaszok: előregyártott elemekből felépülő, tanulói boxokra osztott, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor, előregyártott elemekből felépülő, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor, tanári és tanulói PC-ket/laptopokat tartalmazó nyelvi labor, egyéb. A kitöltés során majd lenyíló menüből tudják kiválasztani az alábbi válaszokat! Egyéb válasz esetén kérjük, a kitöltés során (egy másik táblázatban) jelezzék, hogy milyen kialakítású az adott nyelvi labor! A kitöltés során lesz lehetősége 5-nél több (összesen 20 db) nyelvi labor jellemzésére is! előregyártott elemekből felépülő, tanulói boxokra osztott, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor előregyártott elemekből felépülő, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor tanári és tanulói PC-ket/laptopokat tartalmazó nyelvi labor egyéb Labor1 Labor2 Labor3 Labor4 Egyéb válasz esetén kérjük, a kitöltés során jelezzék, hogy milyen kialakítású az adott nyelvi

22 előregyártott elemekből felépülő, tanulói boxokra osztott, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor előregyártott elemekből felépülő, speciális hardvereszközöket tartalmazó nyelvi labor tanári és tanulói PC-ket/laptopokat tartalmazó nyelvi labor egyéb Labor5 labor! FELTÉTEL! A(z) Jellemezze a feladatellátási hely nyelvi laborjának működését! kérdés csak akkor tölthető ki, ha a következő feltétel teljesül: - A(z) Hány nyelvi labor található az Önök feladatellátási helyén? kérdés esetén a válasz NAGYOBB VAGY EGYENLŐ, MINT Jellemezze a feladatellátási hely nyelvi laborjának működését! Írja a táblázat celláiba a lehetséges válaszok egyikét! Mindegyik cellába csak egy választ írjon! Lehetséges válaszok: speciális hardvereszközök, tanári kapcsolótábla segítségével vezérelt tanulás, speciális hardvereszközök, amelyeket egy tanterem-felügyeleti rendszer (nyelvi labor szoftver) vezérel egy tanári PC/laptop segítségével, tanári és tanulói PC/laptopok használata, amelyeket egy tanterem-felügyeleti rendszer (nyelvi labor szoftver) vezérel, egyéb. A kitöltés során majd lenyíló menüből tudják kiválasztani az alábbi válaszokat! Egyéb válasz esetén kérjük, a kitöltés során (egy másik táblázatban) jelezzék, hogy milyen kialakítású az adott nyelvi labor! A kitöltés során lesz lehetősége 5-nél több (összesen 20 db) nyelvi labor jellemzésére is! speciális hardvereszközök, tanári kapcsolótábla segítségével vezérelt tanulás speciális hardvereszközök, amelyeket egy tanterem-felügyeleti rendszer (nyelvi labor szoftver) vezérel egy tanári PC/laptop segítségével tanári és tanulói PC/laptopok használata, amelyeket egy tanteremfelügyeleti rendszer (nyelvi labor szoftver) vezérel egyéb Labor1 Egyéb válasz

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 118. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 118. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 118. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. szeptember 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Fritz Péter ig.h. 2011. Május 11. A pályázat kiemelt céljai: az iskolarendszerű

Részletesebben

Az Oktatási Hivatal feladatai a digitális tartalomszolgáltatás terén. Dr. Maruzsa Zoltán elnök

Az Oktatási Hivatal feladatai a digitális tartalomszolgáltatás terén. Dr. Maruzsa Zoltán elnök Az Oktatási Hivatal feladatai a digitális tartalomszolgáltatás terén Dr. Maruzsa Zoltán elnök Tartalomszolgáltatás üzemeltetési feladatai Az Oktatási Hivatalról szóló 121/2013. (IV. 26.) Korm. Rendelet

Részletesebben

Infrastruktúra-fejlesztés a köznevelésben

Infrastruktúra-fejlesztés a köznevelésben Infrastruktúra-fejlesztés a köznevelésben Budapest, 2012. augusztus 31. Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatásért Felelős Államtitkárság Köznevelési fejlesztések 2007-2013 TÁMOP 3. Minőségi oktatás és

Részletesebben

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap

Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Gimnáziumi (4,5,6,8 évf.), szakközépiskolai, szakiskolai Adatlap Intézmény neve: Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 1. Általános felvételi eljárásban felvételi

Részletesebben

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet

Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Vaszary János Általános Iskola és Logopédiai Intézet Informatikai stratégia Tata, 2011. Informatikai stratégia - 2 - Tartalom 1. Számítógépes hálózatok... - 3-2. Internet kapcsolat... - 3-3. Interaktív

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 2668-1/2010. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 24-ei rendkívüli ülésére Tárgy: A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018.

SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018. SNI BTMN gyermekek és tanulók ellátásának kérdései 2018. Bajai EGYMI www.specialbaja.hu special.baja@gmail.com Intézményvezető: Müller István Fenntartó: Bajai Tankerületi Központ Bajai Óvoda, Általános

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 83. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat TIOP-1.1.1-07/1 kódszámú pályázatok projektmenedzseri feladatainak ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

eszközök módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120

eszközök módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120 eszközök módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120 1 Beszerzés tárgya: Adásvételi szerződés Kalocsa pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP-1.1.1-07/1-2008-1179)

Részletesebben

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32.

Alapító okirat - - 5. Tagintézményei: 6. Jogelődjének megnevezése, székhelye: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1051 Budapest Nádor utca 32. Alapító okirat ának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8..(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21..(3)

Részletesebben

Online kérdőív az IKT igények felmérésére a köznevelési intézményekben

Online kérdőív az IKT igények felmérésére a köznevelési intézményekben Online kérdőív az IKT igények felmérésére a köznevelési intézményekben Felmérés célja: 1. a meglévő információs és kommunikációs technológiák (továbbiakban IKT) eszközeinek életkora, 2. a meglévő IKT eszközök

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Felnőttképzési nyilvántartásba vétel: 01-0874-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-2243 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ OM: 200479 1204 Budapest, Pöltenberg u. 10-12. Tel/Fax: 06-1-347-0950 E-mail: iskola@szivarvanygszki.hu

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Buj Község Önkormányzat Képviselő-testület 183/2016. (II.15.) határozata Buj Község Önkormányzata Képviselő testületének a Buji Aranyalma Egységes Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának a kormányzati funkciók

Részletesebben

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2014/2015 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001- Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban. Roadshow

TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001- Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban. Roadshow TIOP-1.1.1-12/1-2012-0001- Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban Roadshow A projekt célrendszere Köznevelési intézmények informatikai infrastruktúrájának fejlesztése Versenyképes

Részletesebben

Köszöntjük vendégeinket!

Köszöntjük vendégeinket! Köszöntjük vendégeinket! Szakmai nap az integráció jegyében Mohács, 2013. október 24 TÁMOP 3.1.6-11/2 2011-003 Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének

Részletesebben

A VKTKT iskoláinak. inak informatikai nak fejlesztése. Projektnyitó 2011.02.08.

A VKTKT iskoláinak. inak informatikai nak fejlesztése. Projektnyitó 2011.02.08. A VKTKT iskoláinak inak informatikai infrastruktúrájának nak fejlesztése se Projektnyitó 2011.02.08. TIOP -1.1.1-07/1-2008-06130613 Út t a nyertességig I. A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai

Részletesebben

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT TARTALMAZÓ HIRDETMÉNY, BEFEJEZETLEN ELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ VAGY KORRIGENDUM TIOP 1.1.1-07/1-2008-1155 azonosítószámú, pedagógiai, módszertani reformot támogató informaikai infrastruktúra fejlesztése tárgyú pályázathoz kapcsolódó projekt teljes körű megvalósításához szükséges eszközbeszerzés

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 6. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Fazekas Mihály Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Radnóti M. u. 29. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Fazekas Mihály

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Lengyel Laura Óvoda alapító okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 28/2014. (II. 26.) számú. h a t á r o z a t a. A Lengyel Laura Óvoda alapító okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A NetSupport School oktatást támogató rendszer

A NetSupport School oktatást támogató rendszer A NetSupport School oktatást támogató rendszer 1. Célcsoport A NetSupport School oktatást támogató rendszer alkalmas valamennyi tanár-diák, oktatóhallgató kapcsolatot igénylő oktatási folyamat támogatására.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT

NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT 1. Az intézmény hivatalos neve: Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. (Az intézmény

Részletesebben

AZ ÓVODAFENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN

AZ ÓVODAFENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN AZ ÓVODAFENNTARTÓ LEHETŐSÉGEI A KISGYERMEKEK HÁTRÁNYCSÖKKENTÉSÉBEN Dr. Marosi-Rácz Julianna Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Intézményfelügyeleti Osztály Kisgyermekkori nevelés támogatása

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 85/2014. (V. 28.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 85/2014. (V. 28.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: /06. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 0. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 0. évi CXC. törvény. () bekezdése

Részletesebben

Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek

Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek Esélyegyenlőség: Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek: SNI gyermekek Nagy Gyöngyi Mária Óvodapedagógiai konferencia - 2013. 04. 12.- Hotel Benczúr 1 Köznevelés A köznevelés közszolgálat, amely a felnövekvő

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 145/2012. (IX. 11.) számú határozata. A Lengyel Laura Óvoda alapító okiratának módosításáról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 145/2012. (IX. 11.) számú határozata. A Lengyel Laura Óvoda alapító okiratának módosításáról ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

Alapító okiratot módosító okirat

Alapító okiratot módosító okirat 324/2013. (VI. 19.) Tárgy: Varga Domokos ÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs polgármester

Részletesebben

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2014. K i v o n a t Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 149/2014.

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2328-3/2015. 10. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 A felhő alapú számítástechnika A felhő alapú számítástechnika (angolul

Részletesebben

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek

Módosító okirat A költségvetési szerv alaptevékenysége: óvodai köznevelési tevékenységek Okirat száma: GYT/990-2/2018 Módosító okirat A Gyöngyöstarjáni Napköziotthonos a Gyöngyöstarján Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2016. december 14. napján kiadott, 87/2016. (XII. 14.)

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELOTERJESZTES. a Képviselő-testület június 20- i ülésére

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELOTERJESZTES. a Képviselő-testület június 20- i ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELOTERJESZTES a Képviselő-testület 2019. június 20- i ülésére Tárgy: Javaslat a maximális létszámok átlépésének engedélyezésére az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67. ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján az 1989. évben Budapest VIII. ker. Tanács VB. által létesített (alapított)

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program Intézményi informatikai infrastruktúra fejlesztés a közoktatásban c. pályázati felhívásához Kódszám: TIOP - 1.1.1-11/1 1 Tartalom A. A támogatás

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 4. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Bárdos Lajos Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Iskola sétány 18. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos Általános

Részletesebben

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat

2./ A Képviselő-testület megbízza dr. Kelemen Henrietta jegyzőt a további feladatok ellátásával. Alapító okiratot módosító okirat 216/2015. (IV. 30.) Tárgy: VDÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Lesi Árpád előterjesztését és a következő

Részletesebben

köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására

köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! 2012. szeptember 1. napján

Részletesebben

Továbbképzés megnevezése Szervező neve Alapítási eng. sz.

Továbbképzés megnevezése Szervező neve Alapítási eng. sz. Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Melléklet B. Tanulói tevékenységek támogatása interaktív IKT eszközökkel A digitális tábla alkalmazása a tanítás-tanulás folyamatában ÖNKONET Szolgáltató és Tanácsadó

Részletesebben

A CCL program használatbavétele

A CCL program használatbavétele A CCL program használatbavétele Tartalomjegyzék 1.1 Hardver és szoftverkövetelmények... 2 1.2 CCL program telepítése hálózatba. Telepítés szerver számítógépre... 2 1.3 Cégek... 6 1.3.1 Egy céges felhasználás....

Részletesebben

Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(II.13) határozata

Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(II.13) határozata Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(II.13) határozata a Tornyospálcai Közös Fenntartású Óvoda és Könyvtár Alapító Okirata módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról

Részletesebben

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP

DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP DIGITÁLIS KÖRNYEZET FEJLESZTÉSE A SZOLNOKI TANKERÜLETI KÖZPONT INTÉZMÉNYEIBEN EFOP-3.2.3-17-2017-00045 PROJEKTADATOK I. Kedvezményezett: Szolnoki Tankerületi Központ Megvalósítók: PROJEKTADATOK II. Projektazonosító:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése intézményi pályázatok támogatására

Részletesebben

Előterjesztés A 2016/2017-es nevelési évben az óvodai csoportok számának meghatározásáról és csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről

Előterjesztés A 2016/2017-es nevelési évben az óvodai csoportok számának meghatározásáról és csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről Előterjesztés A 2016/2017-es nevelési évben az óvodai csoportok számának meghatározásáról és csoportlétszám túllépésének engedélyezéséről 1. előterjesztés száma: 251 /2016 2. előterjesztést készítő személy

Részletesebben

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása

Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító okiratának módosítása Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. augusztus 28-án tartandó ülésére Tárgy: A Szivárvány Óvoda alapító

Részletesebben

Szegedi Baptista Középiskola

Szegedi Baptista Középiskola Szegedi Baptista Középiskola OM azonosító száma: 200917 Cím: 6724 Szeged, Rigó u. 24/D Telefonszám: 20/478-4819, 62/246-062 E-mail: szeged@baptistaoktatas.hu Honlap: www.mffg.hu; szeged.baptistaoktatas.hu

Részletesebben

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály

Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály 1055 Budapest, Szalay utca 10-14. Postacím: 1363 Budapest, Pf. 19. Telefon: (+36-1) 374-2450 Telefax: (+36-1) 374-2474 Honlap: www.oktatas.hu E-mail:

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal

Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Értesítő száma: Ajánlatkérő: Nyertes ajánlattevő: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: Eljárás fajtája: Hirdetmény típusa: 2011 / 78 Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal hirdetmény

Részletesebben

SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák

SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák SMART Board SB 600 sorozatú interaktív táblák A tábla 4:3-as képarányú interaktív munkafelülete segítségével könnyen és egyszerűen szörfölhet a neten, tarthat tudományos előadást, vagy akár tehet egy virtuális

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám:

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: Kitöltési útmutató Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: ÉAOP-4.1.1/A-12 ÉMOP-4.3.1/A-12 Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy 2012.

Részletesebben

2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2017/2018 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T A

A L A P Í T Ó O K I R A T A A Jó Pásztor Református Óvoda módosítással egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó O K I R A T A Az óvodai nevelésünkben a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlődésének, a gyermeki személyiség kibontakoztatásának

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a es tanévre. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE a es tanévre. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Cím: Miskolc, 3530 Meggyesalja út 26. OM: 201189 Intézményvezető: Németh Katalin Pályaválasztási felelős: Pócsik Julianna igazgatóhelyettes Telefon: 06-46-505-195

Részletesebben

TIOP-1.1.1.-09/1-2010-0188 A

TIOP-1.1.1.-09/1-2010-0188 A Projektnyitó nap TIOP-1.1.1.-09/1-2010-0188 A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése /tanulói laptop program/ A nyírábrányi Ábrányi Emil Általános Iskola Informatikai

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 7. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Garas u. 26. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos

Részletesebben

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Hirdetmény Közbeszerzési Értesítő száma: Ajánlatkérő: Nyertes ajánlattevő: Teljesítés helye: Beszerzés tárgya: Eljárás fajtája: Hirdetmény típusa: 2012 / 5 Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Delta

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: 6878-31/2018. Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a és a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére 5. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-i rendes ülésére Tárgy: A 2014/2015. nevelési évben indítható óvodai csoportok számának

Részletesebben

SNI, BTMN tanulók értékelése az együttnevelésben, együttoktatásban. Csibi Enikő 2013.02.04.

SNI, BTMN tanulók értékelése az együttnevelésben, együttoktatásban. Csibi Enikő 2013.02.04. SNI, BTMN tanulók értékelése az együttnevelésben, együttoktatásban Csibi Enikő 2013.02.04. Együttnevelés, együttoktatás 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról bevezetése óta Magyarországon, azaz 10 éve

Részletesebben

2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1204 Budapest, Pöltenberg utca 10-12. Tel./Fax: 06-1-347-0950 iskola@szivarvanygszki.hu www.szivarvanyszakkepzo.hu OM: 200479 2018/2019 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Elérhetőségek Adatok Igazgató: Kisely Zsuzsanna

Részletesebben

Szerződéskötéshez szükséges adatok

Szerződéskötéshez szükséges adatok Szerződéskötéshez szükséges adatok TÁMOP 3.1.4./08/2. projekt összefoglalása Cég neve Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Adószám 15384481-2-11 Közép-Magyarországi régió Fenntartóra vonatkozó adatok

Részletesebben

Informatikai laboratórium. 1. Laboratórium megnevezése: Informatikai laboratórium. 2. Laboratórium elhelyezése: Inf. épület 1. emelet 101.

Informatikai laboratórium. 1. Laboratórium megnevezése: Informatikai laboratórium. 2. Laboratórium elhelyezése: Inf. épület 1. emelet 101. Informatikai laboratórium 1. Laboratórium megnevezése: Informatikai laboratórium 2. Laboratórium elhelyezése: Inf. épület 1. emelet 101. 3. Laboratóriumot működtető tanszék: Általános Informatikai Tsz.

Részletesebben

Köszöntjük vendégeinket!

Köszöntjük vendégeinket! Köszöntjük vendégeinket! Szakmai nap az intervenció jegyében Mohács, 2013. szeptember 28 TÁMOP 3.1.6-11/2 2011-003 Tanuljunk együtt! - Tanuljunk egymástól! A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 5. melléklete Dunakeszi Oktatási Központ 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Dunakeszi Oktatási Központ

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2018/2019. tanév. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: Miskolc, Meggyesalja u. 26.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. 2018/2019. tanév. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: Miskolc, Meggyesalja u. 26. FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. tanév MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola OM: 201189 3530 Miskolc, Meggyesalja u. 26. MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola 3530 Miskolc, Meggyesalja

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása:

TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági besorolása: Pályázó azonosítója: OM: Hozzájárulásra kötelezett (NSZFI): TISZK (NSZFI): Pályázó besorolása: TISZK (pl.: nonprofit gazdasági társaság) és hozzájárulásra kötelezett pályázó esetén a pályázó gazdasági

Részletesebben

Javaslat Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére benyújtott támogatási kérelem jóváhagyására

Javaslat Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére benyújtott támogatási kérelem jóváhagyására Javaslat Biztos Kezdet Gyerekházat működtető szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére benyújtott támogatási kérelem jóváhagyására Ózd, 2017. október 30. Előterjesztő: Társulás Elnöke Előkészítő: Munkaszervezet

Részletesebben

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet Szedjük szét a számítógépet 2.

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet Szedjük szét a számítógépet 2. Témakörök 1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig ( a kommunikáció fejlődése napjainkig) 2. Szedjük szét a számítógépet 1. ( a hardver architektúra elemei) 3. Szedjük szét a számítógépet 2.

Részletesebben

Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 484/2012.(XII.10.) határozata

Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 484/2012.(XII.10.) határozata Tornyospálca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 484/2012.(XII.10.) határozata a Közös Fenntartású Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatás és Könyvtár Tornyospálca többcélú intézmény

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67.

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 1082 Budapest Baross u. 63-67. ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 308/2004. (VII.08.) számú határozata alapján az 1995. évben Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata által létesített

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI- SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 2014. ÉVI HELYZETKÉPE

A PEDAGÓGIAI- SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 2014. ÉVI HELYZETKÉPE XXI. Századi Közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 A PEDAGÓGIAI- SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK 2014. ÉVI HELYZETKÉPE EMPIRIKUS KUTATÁSOK EREDMÉNYEINEK ÖSSZEGZÉSE GASKÓ KRISZTINA

Részletesebben

Módosító okirat. fte).5 0/5c) (-3\ \OEH, c,,, to. Okirat száma: /Mód/4

Módosító okirat. fte).5 0/5c) (-3\ \OEH, c,,, to. Okirat száma: /Mód/4 fte). 0/c) (-\ \OEH, c,,, to L Okirat száma: 0900/Mód/ Módosító okirat. sz. melléklet A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat 0. Junius. napján kiadott, 00/A/ számú alapító okiratát

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 49/2015. (V.27.) önkormányzati határozata Önkormányzata Képviselő-testületének 9/015. (V.7.) önkormányzati határozata a Nyírbátori Óvoda, Bölcsőde alapító okiratának módosításáról A Képviselő-testület I. - elhatározza, hogy a Nyírbátori Óvoda,

Részletesebben

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Dr. Szentiványi Gábor ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Az ULX-ről röviden Magyarországi központú technológiai vállalat,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL

BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL BESZÁMOLÓ A HEFOP 3.1.3/05/01 A KOMPETENCIA-ALAPÚ OKTATÁS ELTERJESZTÉSE CÍMŰ PÁLYÁZAT ESEMÉNYEIRŐL A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a fényeslitkei és tiszakanyári iskolákban HEFOP-3.1.3-05/1.-2005-10-0312/1.0

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FİISKOLA EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT

NYÍREGYHÁZI FİISKOLA EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT NYÍREGYHÁZI FİISKOLA EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT 1. Az intézmény neve: Nyíregyházi Fıiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az intézmény rövidített

Részletesebben

Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium. a i keltezésű alapító okirat módosítása egységes szerkezetben

Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium. a i keltezésű alapító okirat módosítása egységes szerkezetben Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium A L A P Í T Ó O K I R A T a 2014. 05. 13-i keltezésű alapító okirat módosítása egységes szerkezetben amelyet Dr. Várszegi Asztrik

Részletesebben

felhívás módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/123

felhívás módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/123 felhívás módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/123 1 Beszerzés tárgya: Adás-vételi szerződés Kalocsa pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúrafejlesztése c. (TIOP-1.1.1-07/1-2008-1179)

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2015. (VI.29.) KT. sz.

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS AZ AJÁNLATTÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL A

A HIRDETMÉNY VISSZAVONÁSÁRÓL, MÓDOSÍTÁSÁRÓL ÉS AZ AJÁNLATTÉTELI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL A 4. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANKÖNYVELLÁTÁS RENDJE. Ibolya Utcai Általános Iskola OM: 031095

AZ ISKOLAI TANKÖNYVELLÁTÁS RENDJE. Ibolya Utcai Általános Iskola OM: 031095 AZ ISKOLAI TANKÖNYVELLÁTÁS RENDJE Ibolya Utcai Általános Iskola OM: 031095 Tankönyvellátási rendünket az alábbi jogszabályok alapján készítettük: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A

Részletesebben

Minta. A pályázat azonosító száma:

Minta. A pályázat azonosító száma: Az NFA képzési alaprész decentralizált beruházási keretéből finanszírozandó, fejlesztésre irányuló beruházások támogatásához kiírásra kerülő pályázathoz Pályázó azonosítója: OM: FI: Adószám: PÁLYÁZATI

Részletesebben

Informatika témavázlatok. 4. évfolyam

Informatika témavázlatok. 4. évfolyam Informatika témavázlatok 4. évfolyam 1. óra Ismétlés tanévi aktualitások Balesetvédelem baleset megelőzés. Mit tanultunk az elmúl időszakban Miről tanulunk az idei tanévben Felszerelések Munkarend 1. Mi

Részletesebben

PEDAGÓGUS IKT KOMPETENCIA

PEDAGÓGUS IKT KOMPETENCIA SEGÉDLET A KRÉTA RENDSZERBEN A PEDAGÓGUS IKT KOMPETENCIA FELMÉRÉS KITÖLTÉSÉHEZ 2017.03.10. oldal 1 / 9 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 PEDAGÓGUS IKT KOMPETENCIA ADATSZOLGÁLTATÁS KITÖLTÉSE...

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP 3.1.1 08/1-2008-002 21. századi közoktatás fejlesztés, koordináció. elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP 3.1.1 08/1-2008-002 21. századi közoktatás fejlesztés, koordináció. elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER elemér ISKOLAI ÖNÉRTÉKELŐ RENDSZER az IKT 1 -eszközök és digitális pedagógiai módszerek iskolafejlesztő szemléletű használatához TANULÓI KÉRDŐÍV Ez a kérdőív az elemér 2 önértékelő méréshez nyújt információkat.

Részletesebben

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét,

4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, 4. (1) Az intézménytörzs tartalmazza 1. a köznevelési intézmény hivatalos nevét, a tagintézmény hivatalos nevét, Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 2. a köznevelési intézmény székhelyét és

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /003

Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: /003 Szegedi Szakképzési Centrum Vedres István Építőipari Szakgimnáziuma OM azonosító száma: 203052/003 Cím: 6720 Szeged, Horváth Mihály u. 2-6. Telefonszám: 62/547-160 Fax: 62/547-160 E-mail: epki@vedres.sulinet.hu

Részletesebben

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére

17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 28-i nyilvános ülésére 17. NAPIREND Ügyiratszám: 1/286-1/2019 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2019. március 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Szász Márton Általános Iskola

Részletesebben

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert felhatalmazás

Részletesebben

Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 2. oldal A költségvetési szerv működésére, külső és belső kapcsol

Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 2. oldal A költségvetési szerv működésére, külső és belső kapcsol Magyar joganyagok - Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola - alapító okirat 1. oldal Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola alapító okirata 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben