Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl"

Átírás

1 Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl Sajószentpéter Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében, valamint az államháztartásról szóló évi XXXVIII. törvény 65. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyar Köztársaság évi költségvetésérıl szóló évi CII. törvény rendelkezéseit figyelembe véve Sajószentpéter Város évi költségvetésérıl az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a képviselı-testületre, annak bizottságaira, és az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervekre beleértve a polgármesteri hivatalt is terjed ki. (2) E rendelet rendelkezéseit a helyi kisebbségi önkormányzatok vonatkozásában a helyi kisebbségi önkormányzatok évi költségvetésérıl szóló határozataiban foglaltak figyelembe vételével lehet alkalmazni. A költségvetés bevételei és kiadásai 2. (1) A képviselı-testület az önkormányzat évi költségvetését a) E Ft bevétellel b) E Ft kiadással c) E Ft hiánnyal állapítja meg. (2) Az (1) bekezdés a) pontjában megállapított bevételi fıösszeg forrásonkénti megoszlását a rendelet 1. számú melléklete alapján határozza meg a képviselı-testület. (3) Az (1) bekezdés b) pontjában megállapított kiadási fıösszeg jogcímenkénti megoszlását a rendelet 2. számú melléklete alapján határozza meg a képviselı-testület. 3. (1) A képviselı-testület a polgármesteri hivatal kiadási elıirányzatait a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A kiadások között E Ft általános mőködési, 0 EFt mőködési céltartalékot, valamint E Ft felhalmozási céltartalékot állapít meg. (2) A képviselı-testület a szociális kiadások elıirányzatát a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá. (3) Az önkormányzat költségvetésének címrendjét az 5. számú melléklet tartalmazza.

2 2 (4) A 2. (1) bekezdésben megállapított bevételek és kiadások címenkénti megoszlását és a statisztikai átlagos állományi létszámot a 6. számú mellékletek tartalmazzák. (1) A normatív állami hozzájárulásokat jogcímenként a 7. számú melléklet tartalmazza. 4. (2) A mőködési és felhalmozási célú bevételi és kiadási elıirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerően a 8. számú melléklet tartalmazza. 5. (1) Az önkormányzat költségvetésében szereplı beruházási és felújítási kiadások célonkénti részletezését a 9. számú melléklet tartalmazza. (2) A lakások elidegenítésébıl származó bevételek felhasználásáról szóló 23/1999. (VIII.26.) rendelet 2. -ban meghatározott célok közül a d.) lakásépítési és lakásvásárlási támogatás nyújtására célra az elkülönített lakásalapból évre E Ft-ot biztosít. 6. (1) Az önkormányzat által nyújtott hitelek és kölcsönök állományát lejárat és eszközök szerint a 10. számú melléklet tartalmazza. (2) A több éves kihatással járó önkormányzat általi kötelezettségvállalásokat a 11. számú melléklet tartalmazza. (3) A képviselı-testület a költségvetési évet követı 2 év várható elıirányzatait a költségvetési év folyamatai és áthúzódó hatásai, valamint a gazdasági elırejelzések ismeretében a 13. számú melléklet szerint hagyja jóvá. (4) A év várható bevételi és kiadási elıirányzatainak teljesülésére vonatkozó elıirányzat-felhasználási ütemtervet a 14. számú melléklet tartalmazza. 7. A képviselı-testület a közvetett támogatásokat azok jellege, mértéke, összege, illetıleg kedvezményezettje szerinti részletezettséggel a 12. számú melléklet szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtásának szabályai 8. (1) A költségvetés egyensúlyának helyreállításához keresni kell a megoldást, elsısorban pályázattal, saját bevételek lehetséges növelésével, és a kiadások lehetséges leszorításával, csökkentésével.

3 3 (2) A képviselı-testület az önkormányzati bevételek növelése érdekében felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze. (3) A költségvetési szerv által benyújtott pályázatokból származó támogatás értékő bevételekrıl, ill. átvett pénzeszközök felhasználásáról a költségvetési szerv vezetıje önállóan dönt. A költségvetési szerv nem alaptevékenységébıl származó bevételeit köteles az alaptevékenység kiadásaiba visszaforgatni. (4) A 2. (1) bekezdésében kimutatott forráshiány fedezetének megteremtése érdekében a képviselı-testület elrendeli, hogy a polgármesteri hivatal készítse elı az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe jutott önkormányzatok kiegészítı vagy a mőködésképtelen önkormányzatok támogatásának benyújtásához szükséges igénybejelentést ill. pályázatot.. (5) A (4) bekezdés szerinti intézkedés megtételérıl és a támogatási igény kimunkálásáról a polgármester gondoskodik. A támogatási igény benyújtásáról a képviselı-testület a benyújtási határidıt figyelembe véve külön döntést hoz. (6) A hiány rendezése, valamint a saját eszközzel megoldhatatlan likviditási problémák kezelése érdekében a képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a mőködési hiány mértékéig rövid lejáratú, többdevizás (multycurrensi) folyószámla hitelt vegyen igénybe. (7) A hitel igénybevételérıll a polgármester a Képviselı-testületet a soron következı ülésen köteles tájékoztatni. 9. (1) Mindaddig, amíg forrás oldalról hiány mutatkozik, az önkormányzat által fenntartott valamennyi költségvetési szerv csak a legfontosabb mőködési kiadásokat jogszabályi elıíráson, illetve szerzıdésbeli kötelezettségen alapulókat, továbbá az alapvetı mőködési költségeket teljesíthetik e rendeletben foglaltak szerint. (2) A beruházási és felújítási feladatok, kötelezettségek e rendeletben biztosított forrás erejéig teljesíthetıek. (3) Az intézmények finanszírozását az elıirányzat-felhasználási ütemterv alapján elkészített likviditási terv szerint végzi a polgármesteri hivatal, de ha a pénzügy helyzet indokolja a polgármester engedélyével átmenetileg eltérhet attól, tekintettel a nagy összegő forráshiányra. A polgármester errıl a képviselı-testületet tájékoztatja. 10. (1) A képviselı-testület a jóváhagyott kiemelt kiadási elıirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a költségvetési szerv költségvetésén belül a költségvetési szerv vezetıjének kérésére esetenként 500 E Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselı-testület a kiadási elıirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

4 4 (2) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejőleg javaslatot tenni. (3) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt elıirányzat-átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a képviselı-testület a jegyzı által történı elıkészítése után, a polgármester elıterjesztése alapján, szükség szerint negyedévente dönt. 11. A költségvetési szerv saját hatáskörében a kiemelt elıirányzatokon belül a részelıirányzatoktól eltérhet, ha ezzel nem sérti a költségvetése végrehajtásával kapcsolatban vállalt kötelezettségeit, és felsıbb szintő jogszabály rendelkezéseit. 12. (1) A költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve a módosított személyi juttatások és létszám elıirányzatával a jogszabályi elıírások figyelembe vételével önállóan gazdálkodik. (2) Az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv vezetıje a költségvetési szerv által elnyert pályázati összeg legfeljebb 10 %-nak megfelelı összeget, a pályázatot készítık jutalmazására fordíthatja. (3) A személyi juttatások átmeneti megtakarítására tartós kötelezettség nem vállalható. (4) A költségvetési szervek elızı évi gazdálkodásából származó pénzmaradványából a kötelezettségvállalással nem terhelt maradványt a képviselı-testület elvonja. (5) A feladatelmaradásból származó kiadási elıirányzat megtakarítást el kell vonni. 13. (1) A képviselı-testület a költségvetési szerveknél foglalkoztatott közalkalmazottak (kivéve a (2) bekezdésben szereplı közalkalmazottak), illetıleg a Polgármesteri Hivatalban az Mt. hatálya alá tartozó foglalkoztatottak részére (ide nem értve a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottakat) Ft/fı/hó melegétkezési utalványt biztosít. A juttatás nem illeti meg arra az idıszakra a foglalkoztatottat, amelyre illetményre vagy átlagkeresetre nem jogosult, feltéve ha a távollét idıtartama meghaladja a 30 napot. (2) Az önkormányzati intézményekben folyó munkahelyi étkeztetésrıl szóló rendelet 1. (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott dolgozók részére Ft/fı/hó étkezési hozzájárulást biztosít. (3) A (2) bekezdésben meghatározott közalkalmazottat az (1) bekezdés szerinti juttatás illeti meg abban a hónapban, melyre szabadság kerül részére kiadásra, feltéve, hogy a szabadság napok száma megegyezik adott hónap munkanapjainak számával. (4) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi részére a Ktv 49/F. (4) bekezdésében meghatározott kötelezı minimális cafeteria összegén felül többletforrást nem biztosít.

5 5 (5) A Polgármesteri Hivatalban dolgozók részére 2 heti illetménynek megfelelı jutalomkeret fedezetét biztosítja a költségvetésben. 14. A képviselı-testület az önkormányzat által fenntartott valamennyi költségvetési szerv vonatkozásában az Áht (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján mentességet ad az Áht. 90. (4) bekezdésében elıírt megvalósítási terv készítése alól. 15. A képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás elısegítése, vállalkozások letelepítése érdekében tárgyalásokat folytasson, elızetesen kötelezettséget vállaljon. A végleges kötelezettségvállaláshoz a képviselı-testület jóváhagyása szükséges. 16. E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-tıl kell alkalmazni. Sajószentpéter, február 25. Dr. Márton Kinga jegyzı távollétében: Dr. Faragó Péter polgármester Dr. Szőcs Krisztina aljegyzı Kihirdetési záradék: Ezen rendeletet február 26-án kihirdettem. Dr. Szőcs Krisztina aljegyzı Sajószentpéter, február 26.

Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl

Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl Bózsva Községi önkormányzat képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 4/2009.(02.13.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi

Részletesebben

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége.

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége. Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II.22.) önkormányzati rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésrıl intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 335/2004. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2004. február 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő Község

Részletesebben

FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e. Az önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról

FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e. Az önkormányzat évi költségvetésének megállapításáról FÜLESD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/2009. (II. 26. ) FKKT. r e n d e l e t e Az önkormányzat 2009. évi költségvetésének megállapításáról Fülesd Község Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

CIGÁND Város Önkormányzatának

CIGÁND Város Önkormányzatának CIGÁND Város Önkormányzatának 1/2010. (II. 25.) számú rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990.

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata évi költségvetésérıl JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2010. (II. 25.) rendelete Jánossomorja Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl Az Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2006. (II. 15.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat évi költségvetésérıl

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2006. (II. 15.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat évi költségvetésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének Önkormányzati Rendelete 4/2006. (II. 15.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2006. évi költségvetésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ

1. A költségvetés címrendje. I. cím Hajdúbagos Község Polgámesteri Hivatala II. cím Idősek Otthona III. cím Gondozási központ 1 HAJDÚBAGOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2011. (III. 11.) önkormányzati rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Hajdúbagos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1..

Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.. Hét község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(II.05.) számú rendelet az Önkormányzat 2010.évi költségvetéséről Hét község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2014.(II.07.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRİL Kál Nagyközség Önkormányzati Képviselıtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2008. (II. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetésérıl

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2008. (II. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetésérıl Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2008. (II. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetésérıl Gárdony Város Önkormányzat Képviselıtestülete az Államháztartásról szóló,

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III.05.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A RENDELET HATÁLYA A KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009. (II.20.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Felsőzsolca Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT

LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE KIVONAT LÉTAVÉRTES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT SOROS ÜLÉSÉNEK JEGYZİKÖNYVÉBİL B4 8/2011. (IV.26.) Ör. számú

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II. 22.) önkormányzati rendelete Budakeszi Város Önkormányzat évi költségvetésérıl

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II. 22.) önkormányzati rendelete Budakeszi Város Önkormányzat évi költségvetésérıl Budakeszi Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II. 22.) önkormányzati rendelete Budakeszi Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya 1. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 5/2011.(II.28.), 12/2010.(XI.26.) és 10/2010. (IX.06.) számú rendelettel módosított 4/2010.(II.26..) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetésérıl

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetésérıl Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetésérıl Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012.(II. 23.) önkormányzati rendelete a évi önkormányzati költségvetésrıl

Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012.(II. 23.) önkormányzati rendelete a évi önkormányzati költségvetésrıl Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012.(II. 23.) önkormányzati rendelete a 2012. évi önkormányzati költségvetésrıl Dunabogdány Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Magyarország

Részletesebben

GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL

GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL GESZT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 5/2010. (II. 17.) KT. SZ. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2010. ÉVI KÖLT- SÉGVETÉSÉRİL Geszt Község Önkormányzatának Képviselı-testülete - az államháztartásról

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje

A rendelet hatálya. A költségvetés címrendje Berente Községi Önkormányzat képviselő-testületének 8/2012.(II.27.), 31/2011.(XII.19.), 29/2011.(XI.22.), 26/2011.(XI.02.) 19/2011.(VIII.26.), 18/2011.(VII.15.), 17/2011.(VII.12.) 16/2011.(VI.20.) 15/2011.(V.17.),

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 21/2008. (VI.27.) r e n d e l e t e

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 21/2008. (VI.27.) r e n d e l e t e SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 21/2008. (VI.27.) r e n d e l e t e az önkormányzat 2008. évi költségvetésérıl szóló 2./2008. (II.15.) rendelet módosításáról 1. (1)A 2008. április 1. és június 20.

Részletesebben

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 1/2008. (II.15) rendelet Ozora Község Önkormányzata 2008.évi költségvetésérıl

OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 1/2008. (II.15) rendelet Ozora Község Önkormányzata 2008.évi költségvetésérıl OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELİ-TESTÜLETE 1/2008. (II.15) rendelet Ozora Község Önkormányzata 2008.évi költségvetésérıl Az Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére

Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Tárgy: Javaslat az Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2015.

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2007.(II.5.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetésérıl

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2007.(II.5.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetésérıl Sátoraljaújhely Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2007.(II.5.) rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 2-i ülésére

Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 2-i ülésére Elıterjesztés sorszáma: 2. Melléklet: 2 db ELİTERJESZTÉS Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 2-i ülésére Tárgy: A Szekszárd-Szedres-Medina Óvodafenntartó

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE. az Önkormányzat évi költségvetéséről Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016.(II.01.) RENDELETE az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről (Egységes szerkezetben a 7/2016.(V.24.), a 11/2016.VIII.01.), a 24/2016.(XI.29.)

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről

Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Maglóca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009.(II.20.) sz. rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRİL Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2012. (II.08.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló

Részletesebben

határozza meg: Dunabogdány Község Önkormányzata 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete a évi önkormányzati költségvetésrıl

határozza meg: Dunabogdány Község Önkormányzata 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete a évi önkormányzati költségvetésrıl Dunabogdány Község Önkormányzata 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete a 2013. évi önkormányzati költségvetésrıl Dunabogdány Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település évi költségvetésérıl

Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település évi költségvetésérıl Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település 2009. évi költségvetésérıl Az Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében,

Részletesebben

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2011.(II.16.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésről 1 Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2/2019. (II. 28.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat évi költségvetésérıl

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2/2019. (II. 28.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat évi költségvetésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2/2019. (II. 28.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat 2019. évi költségvetésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (II. 17.) rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya

Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2010. (II. 17.) rendelete. az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya Szigliget község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2010. (II. 17.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Szigliget Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság 2010.

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl 1 Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. ( II. 14.) rendelete a nagyközség 2011. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1.

Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről. A rendelet hatálya 1. Ludányhalászi község Képviselő-testületének 3/2017.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Ludányhalászi községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelete a körjegyzőség 2011. évi költségvetéséről Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Törökbálint Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről a módosító 26/2013.(VI.10.), 32/2013. (IX. 23.), 43/2013. (XII.

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről 2 Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II.15.)

Részletesebben

a évi költségvetésről

a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a 2015. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összegei 2..

A rendelet hatálya 1.. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összegei 2.. Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011.(II. 18. ) számú r e n d e l e t e az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről. Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2013. (II. 19.) rendelete az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2013. évi költségvetéséről Gyöngyössolymos község Önkormányzatának

Részletesebben

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje

A rendelet hatálya. A költségvetés rendje PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2010. (III. 18.) rendelete a Nagyközség 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. (II. 15.) rendelet módosítása Egységes szerkezetben Az önkormányzat

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete

Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzatának 3/2007. (III.02.) számú rendelete Ócsa Város Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről Ócsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 1/2012.(I. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL 2 POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 23.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi költségvetéséről 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Siófok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL

KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL KÖKÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 3/2011. (III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRİL Kökény község Képviselıtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 207. évi költségvetéséről szóló 5/207. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 3/207. (VI. 27.),

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat évi költségvetéséről szóló. 5/2017. (II. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 5/2017. (II. 28.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 1 Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016(II.17.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Nagykarácsony Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014.() önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Az önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 8/2008. (VI. 18.) rendelete

Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 8/2008. (VI. 18.) rendelete Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 8/2008. (VI. 18.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetését megállapító 1/2008. (II.21.) rendelet módosítására Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

A költségvetés főbb adatai

A költségvetés főbb adatai 3/2008. /II.25../ sz. KT. RENDELET Monostorpályi Község Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Monostorpályi Község Önkormányzati Képviselő Testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990.

Részletesebben

megemeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban

megemeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010.(III. 03.) rendelete a 2009. évi költségvetésrıl szóló 2/2009.(III.05.) rendeletének módosításáról Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. 7/2009.(II.27.) rendelet

K I V O N A T. 7/2009.(II.27.) rendelet K I V O N A T Vecsés Város Képviselı-testület 2009. február 26-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Tárgy: 2009. évi költségvetés elfogadása Vecsés Város Önkormányzatának Képviselı-testülete 10 egyhangú

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2011 évi költségvetéséről az alábbi rendeletet

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzatának 3/2006.(II. 13.) rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó mérlegek

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz.

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló. 1/2015. (II. 17.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 1/2015. (II. 17.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 7/2015. (II. 27.),

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Berente Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2019. évi költségvetésről szóló 2/2019. (III. 05.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013. (III.13.) ÖKT sz. rendelete Az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés vitelének szabályairól Tetétlen Községi Önkormányzat

Részletesebben

növeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban

növeli, és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata évi költségvetése ezer Ft-ban Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének /2010.() önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetésrıl szóló 3/2010.(III.03.) rendeletének módosításáról Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

A módosításokkal egységes szerkezetben.

A módosításokkal egységes szerkezetben. Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VIII.5.) és 4/2015. (XI.6.) önkormányzati rendeleteivel módosított 2/2015. (II.19.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester Elıterjesztés Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Rendelet-tervezet Sándorfalva Városi Önkormányzat 2013. évi költségvetésérıl szóló 4/2013. (II.14.) önkormányzati

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a 2014. évi költségvetésről szóló. 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II. 18.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben a 18/2014. (IX. 02.), 19/2014.

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015.(II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Magyargécben a Községi Önkormányzat Képviselı-testületének, valamint az Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának 2011. november 29-i együttes ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete. Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzata Képviselő-Testületének 3/2011.(II.16.) sz. rendelete Az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökszilágy Község Önkormányzati Képviselőtestülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a évi költségvetésről

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a évi költségvetésről SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a 2013. évi költségvetésről Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1)

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. ( III.29.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 5/2012.(IV.27.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Rendelet alkotása az önkormányzat 2011. évi költségvetésének

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.:

EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.: EL-SZÁM Ellenırzı és Számviteli Szolgáltató Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Szent Miklós út 16/B. II/7. Tel.: 06-24-442-710 Alsónémedi Nagyközség J e g y z ı j é n e k! Belsı ellenıri vélemény a 2011. évi

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014 (II.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről

PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség évi költségvetéséről PARÁD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. ( II. hó 15. nap) rendelete a nagyközség 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2010./II.22./ önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2010 évi költségvetésére

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 1/2010./II.22./ önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2010 évi költségvetésére KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2010./II.22./ önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2010 évi költségvetésére Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2/2010.(II.25.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. Tv. 65. -a

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-2/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. január 31-én tartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Sényő

Részletesebben

Erdőkürt község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III.08.) Kt. számú rendelete a község évi költségvetéséről

Erdőkürt község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III.08.) Kt. számú rendelete a község évi költségvetéséről Erdőkürt község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2011. (III.08.) Kt. számú rendelete a község 2011. évi költségvetéséről Erdőkürt község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a évi költségvetési előirányzatokról Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (III.01.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetési előirányzatokról I. fejezet Általános rendelkezések Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben