FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI EREDMÉNYEK. 2017K keresztféléves felvételi eljárás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI EREDMÉNYEK. 2017K keresztféléves felvételi eljárás"

Átírás

1 FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI EREDMÉNYEK 217K keresztféléves felvételi eljárás VERZIÓ: 217. március 27. Készítette: Oktatási Hivatal, Felsőoktatási Elemzési Főosztály

2 A jelentkezők és felvettek általános adatai A keresztféléves felvételi eljárás egyik fő sajátossága, hogy a meghirdetett képzések között dominánsan azok a mesterképzések jelennek meg, amelyek a műszaki és gazdaságtudományi képzési területek hét féléves alapképzéseire épülnek. A fontosabb trendek idén is ennek megfelelően alakultak. A 217. évi keresztféléves felvételi eljárás során összesen 5534 fő nyújtott be érvényes jelentkezést a magyarországi felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések valamelyikére. A jelentkezők kevesebb, mint negyede (23%) nem került be egyik megjelölt képzésre sem, közel háromnegyedük (73%) ugyanakkor a jelentkezéskor első helyen megjelölt képzésre nyert felvételt. 3%-uk a másodikként, 1%-uk a harmadikként megjelölt képzésre jutott be, míg a felvételt nyert, de csupán 4-6. helyen választott képzésre bejutott jelentkezők aránya kevesebb, mint 1% volt. Jelentkezők száma 7 fő; % 56 fő; 1% 185 fő; 3% 1266 fő; 23% 42 fő; 73% nem nyert felvételt A jelentkezők között (a meghirdetett képzések nagyon alacsony számának megfelelően) mindössze 2 fő jelölt meg első helyen osztatlan mesterképzést, 3% felsőoktatási szakképzést. Ennél lényegesen többen, 14%-ban választottak első helyen alapképzést, míg a keresztféléves felvételi eljárás sajátosságainak megfelelően a jelentkezők döntő többsége, több mint négyötöde (83%) mesterképzést jelölt meg első jelentkezési helyként.

3 Első helyes jelentkezők képzési szint szerint 2 fő; % 132 fő; 3% 791 fő; 14% 469 fő; 83% Alapképzés Mesterképzés Osztatlan mesterképzés Felsőoktatási szakképzés A felvettek között még ennél is magasabb, 86% volt a mesterképzésre bejutottak aránya, és az erre a képzési szintre jelentkezők között az első helyes bejutási arány is igen magas: a mesterképzést választók háromnegyede az elsőként megjelölt képzésre nyert felvételt. Nehezebbnek bizonyult a bejutás az alapképzési szakokra, az első helyen ilyet választó jelentkezőknek csupán 58%-a került be az elsőnek választott képzésre, és csak összesen 62% nyert felvételt valamelyik választott szakra. A jelentkezők közel kétharmada (6%) nappali, mintegy harmada (34%) pedig levelező munkarendű képzést választott első helyen. Az esti és a távoktatásban szervezett képzésekre jelentkezők aránya együttesen 6%-ot tett ki. A felvettek közötti arányok a képzés munkarendje szerint hasonlóan alakultak. Felvettek száma munkarend szerint 186 fő; 4% 1424 fő; 34% 2619 fő; 61% 39 fő; 1% Nappali Esti Levelező Távoktatás A jelentkezők 8%-a állami ösztöndíjjal támogatott képzésre szeretett volna bekerülni (a keresztféléves eljárásban csak a mesterképzések között voltak állami ösztöndíjjal támogatott formában meghirdetett képzések). A felvettek között az állami ösztöndíjas képzésre bekerülők aránya még magasabb (83%).

4 6 5 4 Első helyes jelentkezők és felvettek száma finanszírozási forma szerint Első helyes jelentkezők száma Állami ösztöndíjas Költségtérítéses 3536 Felvettek száma A 217K eljárásban a képzési területek között a műszaki, valamint a gazdaságtudományok képzési területek voltak a legnépszerűbbek, és a felvettek létszámát tekintve a legnépesebbek: ezek együttes aránya mindkét esetben jó kétharmadot tett ki. 13%-os, illetve 8%-os részarányukkal az agrár, valamint az informatika képzési területek bizonyultak még jelentősnek a felvettek között, és az első helyes jelentkezések közötti részesedésük is hasonló. A bölcsészettudományi, valamint a társadalomtudományi képzésekre bejutottak teszik ki együttesen a felvettek 6%-át, az első helyes jelentkezők között ugyanakkor még népszerűbbnek tűnnek, hiszen ott ez az arány 9%-os volt. 2 4 fő ; 1 % 147 fő; 3% 1 fő; % 1 fő; % 28 fő; 1% Felvettek száma képzési terület szerint 1519 fő; 36% 538 fő; 13% 1455 fő; 34% 132 fő; 3% 61 fő; 1% 1 fő; % 352 fő; 8% agrár bölcsészettudomány gazdaságtudományok informatika jogi műszaki művészet orvos- és egészségtudomány pedagógusképzés sporttudomány társadalomtudomány természettudomány Legnépszerűbb intézmények, karok és szakok A legnépszerűbb intézmények között a Budapesti Műszaki Egyetem, a Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem egyaránt 3-nál több első helyes jelentkezést és felvett hallgatót fogadott. Közülük a BME-re ezernél is többen jelentkeztek első helyen, és az intézmény közel ezer hallgatót vehetett fel keresztfélévben induló képzéseire.

5 1 legnépszerűbb intézménybe első helyen jelentkezők és felvettek száma BME SZIE DE BCE SZE ME PE OE ZSKE METU Első helyes jelentkezők Felvettek A karok népszerűségi sorrendje hasonlóan alakult: 3-nál több első helyes jelentkezést és felvett hallgatót a BCE Gazdálkodástudományi Kar és a BME két kara (a Villamosmérnöki és Informatikai Kar és a Gépészmérnöki Kar) tudhat magáénak, de szintén jelentős, 2-at meghaladó számú első helyes jelentkező volt a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán és a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán is. 1 legnépszerűbb karra első helyen jelentkezők és felvettek száma Első helyes jelentkezők Felvettek A mesterképzések esetében a műszaki, gazdaságtudományi és informatikai képzések domináltak a keresztféléves felvételi eljárás sajátosságainak megfelelően. A jelentkezők közel fele első helyen a legnépszerűbb 1 mesterképzés valamelyikét választotta, amelyek között egy agrár mesterképzés is megjelenik. Kiemelkedik ezek közül a gépészmérnöki és a vezetés és szervezés mesterképzés, ezeket 37-nél több jelentkező tette első helyre, és a felvettek száma is meghaladta mindkét esetben a háromszázat.

6 1 legnépszerűbb mesterképzési szakra első helyen jelentkezők és felvettek száma Első helyes jelentkezők Felvettek Az alapképzések népszerűségi listáját a gazdálkodási és menedzsment alapszak vezette, egyedül ezen a szakon volt 1-nál több felvett és 15-nél is több első helyes jelentkező. A keresztféléves felvételi eljárás során ugyanakkor igen kis számban és csak költségtérítéses formában kerülnek meghirdetésre alap- és osztatlan mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések, így a jelentkezők és felvettek száma is alacsony számú ezeken a képzési szinteken. Demográfiai háttér A jelentkezők demográfiai hátteréről elmondható, hogy valamivel magasabb arányban voltak a férfiak a jelentkezők (53%) és a felvettek (54%) között egyaránt. A férfiak, ha nem is jelentős mértékben, de eredményesebbnek tűnnek, hiszen közülük 78% nyert felvételt, 74%-uk az elsőként megjelölt helyre, szemben a nők 76%-os bejutási, illetve 7%-os első helyes bejutási arányával. A jelentkezők és felvettek száma nemük szerint Férfi Nő Első helyes jelentkezők Felvettek Első helyen felvettek A jelentkezők közel fele éves (45%), és a évesek tették ki a további egyharmadukat. Az ennél idősebbek a jelentkezők kb. ötödét adták. A felvettek között is hasonló arányokat lehet megfigyelni, de a legfiatalabb korosztály részesedése közülük némiképp magasabb lett (37%).

7 151; 3% 238; 4% Jelentkezők születési év szerint 7; 1% 252; 5% 448; 8% 1893; 34% 2482; 45% ban vagy korábban Hasonló trendek tapasztalhatók a jelentkezőket és a felvetteket az érettségi éve szerint vizsgálva. A felvételizők meghatározó aránya, a felvettek közel 4%-a 213-ban szerezte az érettségijét, ennél később mindössze 3%-uk. Közel egyharmados (28%) az aránya a ben érettségizetteknek, és további egyharmadnyi eredményes jelentkező ennél korábban szerezte középfokú végzettségét. Itt is jellemző, hogy a régebben érettségit szerzők aránya a felvettek körében néhány százalékponttal alacsonyabb a jelentkezőkhöz képest. Felvettek az érettségi éve szerint 174; 4% 154; 4% 125; 3% 135; 3% 335; 8% 499; 12% 1639; 38% 127; 28% ben vagy korábban A jelentkezők állandó lakóhelyük szerint legnagyobb, egyharmadot meghaladó arányban a Közép- Magyarország régióban élnek, a második legnépesebb csoport az Észak-Alföld régió lakója, míg a legkevesebben a Dél-Dunántúl régióból érkeztek. A többi régió részesedése 1% körüli. A felvettek aránya a jelentkezőkéhez hasonlóan alakult.

8 Első helyes jelentkezők állandó lakóhelyük régiója szerint (csak magyarországi lakhelyről) 391; 7% 511; 1% 611; 11% 595; 11% 867; 16% 563; 1% 1884; 35% Észak-Magyarország Észak-Alföld Dél-Alföld Közép-Magyarország Közép-Dunántúl Nyugat-Dunántúl Dél-Dunántúl A kisszámú nem magyarországi lakóhelyű jelentkező közül nagyobb arányban a Magyarországgal szomszédos országokból, Romániából, Szlovákiából, illetve Szerbiából jelentkeztek. Néhány fővel Ausztria, Németország és Ukrajna jelenik meg még a felvett hallgatók között. Felvett külföldi lakóhelyű jelentkezők ország szerint Ausztria Belgium Egyesült Királyság Németország Románia Svájc Svédország Szerbia Szlovákia Ukrajna Módszertan E gyorsjelentésben a 217. évi keresztféléves felvételi eljárás főbb adatait közöljük. A grafikonokon és diagramokon feltüntetett adatok és a számított adatok forrása a felvételi eljárás adminisztrációját szolgáló rendszeréből kinyert személysoros adatbázis volt a 217. március 6-i státus szerint, az azóta történt jogorvoslati döntések és elvégzett korrekciók miatt a mindenkori aktuális statisztikai adatok az itt közölt eredményektől csekély mértékben eltérhetnek. Az adatbázis a jelentkezők főbb demográfiai adatai (nem, születési év, állandó lakóhely települése, megyéje, régiója, országa) és az érettségi bizonyítvány megszerzésének éve mellett tartalmazza a keresztféléves felvételi eljáráskor első helyen megjelölt jelentkezésre és a felvett szakra vonatkozóan a képzések - pontos megnevezését, - képzési területét,

9 - szintjét (felsőoktatási szakképzés, alapképzés, osztatlan mesterképzés, mesterképzés), - munkarendjét (nappali, levelező, esti, távoktatás), - finanszírozási formáját (állami ösztöndíjjal támogatott vagy önköltséges), - a felvett szakra vonatkozó adatokat (számított pontszám, felvételi ponthatár), - a besorolási döntés indoklását; valamint a képzéseket meghirdető - intézmények kódját (az intézmények nevének rövidítését), - karok kódját (a karok nevének rövidítését), - karok székhelyének települését, megyéjét, régióját. A százalékos arányokat általában tizedes értékek nélkül, kerekítve közöljük. (A szükséges kerekítések miatt szórványosan előfordulhat, hogy az értékek összegzése nem pontosan 1,%-ot eredményez, hanem annál 1-2%-kal több vagy kevesebb.) VERZIÓ: 217. március 27. Kapcsolat: Felsőoktatási Elemzési Főosztály, Oktatási Hivatal felsooktatas.elemzes@oh.gov.hu

FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK Általános felvételi eljárás

FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK Általános felvételi eljárás FELSŐOKTATÁSI JELENTKEZÉSEK 2017 Általános felvételi eljárás Verzió: 2017. július 31. Készítette: Oktatási Hivatal, Felsőoktatási Elemzési Főosztály E-mail: felsooktatas.elemzes@oh.gov.hu 1 Fontosabb megállapítások

Részletesebben

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami

105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami Felvételi 2015. A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal A felsőoktatási szakképzésre 6500, alapképzésre 45 200, osztatlan

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2013/2014. tanév Miért érdemes továbbtanulni? Mert a felsőfokú végzettséggel rendelkezők magasabb jövedelmet érhetnek el, több munkalehetőség közül választhatnak,

Részletesebben

JELENTÉS AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ÉVI JELENTKEZÉSI ÉS FELVÉTELI ADATAIRÓL

JELENTÉS AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ÉVI JELENTKEZÉSI ÉS FELVÉTELI ADATAIRÓL JELENTÉS AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 217. ÉVI JELENTKEZÉSI ÉS FELVÉTELI ADATAIRÓL ELTE Rektori Kabinet Minőségügyi Iroda 217. november TARTALOMJEGYZÉK 1. Vezetői összefoglaló... 3 2. Országos adatok...

Részletesebben

Tapasztalatok, alternatívák a évi felvételi számok tükrében (Háttéranyagok)

Tapasztalatok, alternatívák a évi felvételi számok tükrében (Háttéranyagok) Tapasztalatok, alternatívák a 2011. évi felvételi számok tükrében (Háttéranyagok) Dr. Jávor András oktatási rektorhelyettes 2011. augusztus 23. Jelentkezők és felvettek 2010-2011. Érettségizők száma 2006-2011.

Részletesebben

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba,

2. táblázat Belépési arányok a felsőoktatás A típusú programjaiba, MELLÉKLET 1. táblázat Felsőfokú továbbtanulásra jogosító végzettséget szerzettek aránya az adott korcsoportban, 2007 ISCED 3A ( A típusú programokra való belépési lehetőség) ISCED 3B ( B típusú programokra

Részletesebben

2015-ös keresztféléves felvételi eljárás eredményei

2015-ös keresztféléves felvételi eljárás eredményei 310572000407 SZE-GK gazdálkodási és menedzsment Alapképzés Távoktatás Önköltséges Felvételi pontszáma elérte az önköltséges képzés ponthatárát 310572000647 SZE-GK gazdálkodási és menedzsment Alapképzés

Részletesebben

Felvételi 2015 Felvételi tájékoztató 2015

Felvételi 2015 Felvételi tájékoztató 2015 Felvételi 2015 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2015. szeptemberben induló képzésekre (www.felvi.hu) Hivatalos kiegészítő 2015. január 31-ig Felvételi tájoló 2015. (Felvi-rangsorokkal)

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzeti Közszolgálati Egyetem Felvételi eljárás, ösztöndíjak Jelentkezés módja Kizárólag e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet benyújtani. Felvételi Tájékoztató

Részletesebben

Érettségi és felvételi tájékoztató

Érettségi és felvételi tájékoztató Érettségi és felvételi tájékoztató 2017-18. mesterdiploma Osztatlan képzés felsőfokú szakképesítés A bolognai rendszer 6 félév / 180 kredit doktori képzés (PhD) doktori diploma Ph.D. / D.L.A. 4 félév /

Részletesebben

Hallgatók 2011. Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a felsőoktatási hallgatók körében - 2011. Módszertani összefoglaló

Hallgatók 2011. Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a felsőoktatási hallgatók körében - 2011. Módszertani összefoglaló Hallgatók 2011 Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a felsőoktatási hallgatók körében - 2011 Módszertani összefoglaló Készítette: Veroszta Zsuzsanna PhD 2012. március 1. Az adatfelvétel

Részletesebben

Lengyelország 23,7 28,8 34,9 62,7 56,4. Finnország m 49,4 53,9 52,8 51,9. Hollandia m 51,0 36,5 49,1 50,8. Magyarország 22,5 28,5 32,3 46,6 49,2

Lengyelország 23,7 28,8 34,9 62,7 56,4. Finnország m 49,4 53,9 52,8 51,9. Hollandia m 51,0 36,5 49,1 50,8. Magyarország 22,5 28,5 32,3 46,6 49,2 MELLÉKLET 1. táblázat A különböző képzési formákban tanulók idősoros adatsora nappali és részidős bontásban Tanév Nappali Esti Levelező Összes 1937/38 11 747 - - 11 747 1946/47 24 036 1 216-25 252 1950/51

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016-17. mesterdiploma Osztatlan képzés felsőfokú szakképesítés A bolognai rendszer 6 félév / 180 kredit doktori képzés (PhD) doktori diploma Ph.D. / D.L.A. 4 félév /

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2012/2013. tanév

Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2012/2013. tanév Budapesti Gazdasági Főiskola Felvételi tájékoztató 2012/2013. tanév Mi is érdekel? Hol tanuljak tovább? Milyenek a bejutási esélyeim? Milyen szakmával tudok jól elhelyezkedni vagy továbbtanulni? 2 Biztos

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárás dr. Bakos Károly ny. szakmai főtanácsadó

Felsőoktatási felvételi eljárás dr. Bakos Károly ny. szakmai főtanácsadó Felsőoktatási felvételi eljárás 2015 dr. Bakos Károly ny. szakmai főtanácsadó A szereplők EMMI Jelentkező Oktatási Hivatal EDUCATIO Egyetem / Főiskola A felsőoktatási felvételi eljárás 2011. évi CCIV.

Részletesebben

Felvételi adatok elemzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Felvételi adatok elemzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Felvételi adatok elemzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2014 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Karai és Intézetei a 2014-2015-ös tanévben is széles körű kínálattal várták az intézményben továbbtanulni

Részletesebben

Képzési területek és szakok népszerűségének változásai 2010 és 2014 között

Képzési területek és szakok népszerűségének változásai 2010 és 2014 között Képzési területek és ok 2010 és 2014 között Garai Orsolya A felsőoktatásba jelentkezők létszáma az utóbbi időban meglehetősen sokat változott. A 2012-es, majd a 2013-as év komoly létszámcsökkenést hozott,

Részletesebben

Itt vannak a 2011-es felvételi ponthatárok: 457 pont kellett a legnépszerőbb szakhoz

Itt vannak a 2011-es felvételi ponthatárok: 457 pont kellett a legnépszerőbb szakhoz Page 1 of 6 Itt vannak a 2011-es felvételi ponthatárok: 457 pont kellett a legnépszerőbb szakhoz felvételi, felvételi ponthatárok, ponthatárok, ponthatár, felvételi pontok, felvételi 2011, felvételi pontszámítás,

Részletesebben

1. Szakma (OKJ képzés) tanulása iskolarendszerű vagy tanfolyami. 2. Jelentkezés felsőoktatási szakképzésre 3. Jelentkezés a felsőoktatásba

1. Szakma (OKJ képzés) tanulása iskolarendszerű vagy tanfolyami. 2. Jelentkezés felsőoktatási szakképzésre 3. Jelentkezés a felsőoktatásba TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK 1. Szakma (OKJ képzés) tanulása iskolarendszerű vagy tanfolyami képzésben 2. Jelentkezés felsőoktatási szakképzésre 3. Jelentkezés a felsőoktatásba alap vagy osztatlan mester

Részletesebben

Polónyi István A felsőoktatási felvételi és a finanszírozás néhány tendenciája. Mi lesz veled, egyetem? november 3.

Polónyi István A felsőoktatási felvételi és a finanszírozás néhány tendenciája. Mi lesz veled, egyetem? november 3. Polónyi István A felsőoktatási felvételi és a finanszírozás néhány tendenciája Mi lesz veled, egyetem? 2015. november 3. A felvételi Összes jelentkező Jelentkezők évi alakulása az előző évhez v Összes

Részletesebben

A felvételi eljárásról 2019

A felvételi eljárásról 2019 A felvételi eljárásról 2019 1 Miről kell dönteni? Mit? Hol? szak (reál vagy humán, osztatlan vagy alapképzés vagy felsőoktatási szakképzés, munkarend, bejutási esélyek, elhelyezkedési esélyek végzés után)

Részletesebben

Felvételi Felvételi tájékoztató 2017

Felvételi Felvételi tájékoztató 2017 Felvételi 2017 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2017. szeptemberben induló képzésekre (www.felvi.hu) Hivatalos kiegészítő 2017. január 31-ig Képzési szintek A - Alapképzés:

Részletesebben

A középiskolából a felsőoktatásba

A középiskolából a felsőoktatásba A középiskolából a felsőoktatásba Jelentkezési és felvételi tendenciák Szemerszki Marianna A 2012-es és főként a 2013-as év sok szempontból hozott újat a felsőoktatási jelentkezések és felvételek szempontjából.

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar. A évi általános felvételi eljárás összefoglaló adatai

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar. A évi általános felvételi eljárás összefoglaló adatai Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar A 216. évi általános felvételi eljárás összefoglaló adatai SZAK 216/17. 1. félév ponthatár összlétszám átlagpont Energetikai mérnöki alapszak

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 10. (BDG) Tájékoztató január / 27

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 10. (BDG) Tájékoztató január / 27 Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról Berzsenyi Dániel Gimnázium 2018. január 10. (BDG) Tájékoztató 2018. január 10. 1 / 27 Teendők Továbbtanulás irányának meghatározása Felvételi tájékoztató

Részletesebben

Fakultációválasztás előtt. Készítette: Molnárné Eckrich Gabriella február 9.

Fakultációválasztás előtt. Készítette: Molnárné Eckrich Gabriella február 9. Fakultációválasztás előtt Készítette: Molnárné Eckrich Gabriella 2017. február 9. Továbbtanulási lehetőségek 1. Szakma (OKJ képzés) tanulása 2. Jelentkezés felsőoktatási szakképzésre 3. Jelentkezés a felsőoktatásba

Részletesebben

1. SZAKMA (OKJ KÉPZÉS) TANULÁSA 2. JELENTKEZÉS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE 3. JELENTKEZÉS A FELSŐOKTATÁSBA

1. SZAKMA (OKJ KÉPZÉS) TANULÁSA 2. JELENTKEZÉS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE 3. JELENTKEZÉS A FELSŐOKTATÁSBA TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEK 1. SZAKMA (OKJ KÉPZÉS) TANULÁSA 2. JELENTKEZÉS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE 3. JELENTKEZÉS A FELSŐOKTATÁSBA ALAP VAGY OSZTATLAN KÉPZÉSRE OKJ KÉPZÉS ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ, NINCS FELVÉTELI

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna

TOVÁBBTANULÁS - 2014. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna TOVÁBBTANULÁS - 2014 Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna BOLOGNAI KÉPZÉSI RENDSZER Felsőoktatási szakképzés JELENTKEZÉSI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK 1. Tájékozódás (nyílt nap, internet) Kapacitásszámok www.felvi.hu

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 11. (BDG) Tájékoztató január / 27

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 11. (BDG) Tájékoztató január / 27 Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról Berzsenyi Dániel Gimnázium 2017. január 11. (BDG) Tájékoztató 2017. január 11. 1 / 27 Teendők Továbbtanulás irányának meghatározása Felvételi tájékoztató

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS - 2015. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna

TOVÁBBTANULÁS - 2015. Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna TOVÁBBTANULÁS - 2015 Készítette: Chalupeckyné Guba Zsuzsanna BOLOGNAI KÉPZÉSI RENDSZER Felsőoktatási szakképzés JELENTKEZÉSI FOLYAMAT, HATÁRIDŐK 1. Tájékozódás (nyílt nap, internet) Kapacitásszámok www.felvi.hu

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára jelentkezettek és felvettek számának alakulása

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára jelentkezettek és felvettek számának alakulása A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára jelentkezettek és felvettek számának alakulása 1-19. 1. A főiskolára felvettek számának alakulása 1-16. A felvételre jelentkezők számának alakulását minden évben

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika

TOVÁBBTANULÁS Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika TOVÁBBTANULÁS 2016 Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika A KÉPZÉSI SZERKEZET ÉRETTSÉGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK ALAPKÉPZÉS (BA,BSC) MESTERKÉPZÉS (MA, MSC) OSZTATLAN MESTERKÉPZÉSEK

Részletesebben

2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete

2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete 2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete A BME-n az adott félévi záróvizsga-időszak utolsó napja: az őszi félévet követően: 2018. január 26. a tavaszi félévet

Részletesebben

Pontszámítás egyetemi felvételihez

Pontszámítás egyetemi felvételihez Pontszámítás egyetemi felvételihez A felvételi összpontszám, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredmény 400+100 pontos pontszámítási rendszerben kerül kiszámításra. A pontszámítás alapját a tanulmányi

Részletesebben

A 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásról

A 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásról A 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásról Stéger Csilla főosztályvezető OH Felsőoktatási Főosztály KLIK, 2013. december 13. A szereplők EMMI Jelentkező Oktatási Hivatal EDUCATIO Egyetem

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 16. (BDG) Tájékoztató január / 28

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 16. (BDG) Tájékoztató január / 28 Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról Berzsenyi Dániel Gimnázium 2019. január 16. (BDG) Tájékoztató 2019. január 16. 1 / 28 Teendők Továbbtanulás irányának meghatározása Felvételi tájékoztató

Részletesebben

Hol szeretnék továbbtanulni? A legjobb hazai gimnáziumok diákjainak továbbtanulási tervei

Hol szeretnék továbbtanulni? A legjobb hazai gimnáziumok diákjainak továbbtanulási tervei Hol szeretnék továbbtanulni? A legjobb hazai gimnáziumok diákjainak továbbtanulási tervei A GVI elemzésében a legjobb hazai gimnáziumok diákjainak továbbtanulási terveit vizsgálja. Az eredmények szerint

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium. 2015. január 12. (BDG) Tájékoztató 2015. január 12. 1 / 26

Berzsenyi Dániel Gimnázium. 2015. január 12. (BDG) Tájékoztató 2015. január 12. 1 / 26 Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról Berzsenyi Dániel Gimnázium 2015. január 12. (BDG) Tájékoztató 2015. január 12. 1 / 26 Teendők Továbbtanulás irányának meghatározása Felvételi tájékoztató

Részletesebben

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 11. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. február, március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv

Részletesebben

Nyíregyházi Egyetem. A Város egyeteme. Az Egyetem városa

Nyíregyházi Egyetem. A Város egyeteme. Az Egyetem városa NYÍREGYHÁZI EGYETEM Nyíregyházi Egyetem A Város egyeteme Az Egyetem városa A Nyíregyházi Egyetemről... Alkalmazott tudományok egyeteme Praktikus tudás Gyakorlatorientált képzés Széleskörű vállalati kapcsolatok

Részletesebben

Az osztatlan tanárképzésre a 2013. évi normál eljárásban 17 intézmény 39 karára2

Az osztatlan tanárképzésre a 2013. évi normál eljárásban 17 intézmény 39 karára2 Ercsei Kálmán Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, kutató/elemző Jelentkezők, ek, alkalmassági vizsgák a számok tükrében Rövid írásunk a pedagógusképzésre és ek adatait, továbbá a vizsgával kapcsolatos

Részletesebben

Jelentkezési lap iktató Szak Képzési forma Tagozat Finanszírozási forma Kar Döntés /A infrastruktúra-építőmérnöki Mesterképzés Levelező

Jelentkezési lap iktató Szak Képzési forma Tagozat Finanszírozási forma Kar Döntés /A infrastruktúra-építőmérnöki Mesterképzés Levelező Jelentkezési lap iktató Szak Képzési forma Tagozat Finanszírozási forma Kar Döntés 6700045501/A infrastruktúra-építőmérnöki Mesterképzés Levelező Államilag támogatott SZE-MTK Felvételi pontszáma elérte

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 27. (BDG) Tájékoztató január / 26

Berzsenyi Dániel Gimnázium január 27. (BDG) Tájékoztató január / 26 Tájékoztató a felsőoktatási felvételi eljárásról Berzsenyi Dániel Gimnázium 2016. január 27. (BDG) Tájékoztató 2016. január 27. 1 / 26 Teendők Továbbtanulás irányának meghatározása Felvételi tájékoztató

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSE HATÉKONY ESZKÖZÖKKEL. Szekció: A doktori iskolák nemzetköziesítése

A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSE HATÉKONY ESZKÖZÖKKEL. Szekció: A doktori iskolák nemzetköziesítése A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSE HATÉKONY ESZKÖZÖKKEL Konferencia a Campus Mundi program támogatásával Szekció: A doktori iskolák nemzetköziesítése Dobos Gábor egységvezető, Study in Hungary egység Tempus

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

A 2009. évi érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi eljárás. jelentkezési adatok

A 2009. évi érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi eljárás. jelentkezési adatok A 2009. évi érettségi vizsga és a felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési adatok Áttekintés Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár Oktatási és Kulturális Minisztérium Érettségi

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárások 2010

Felsőoktatási felvételi eljárások 2010 Felsőoktatási felvételi eljárások 2010 Dr. Manherz Károly, szakállamtitkár Bakonyi László, elnök (Oktatási Hivatal) Kerekes Gábor, ügyvezető általános helyettese (Educatio Társ. Szolg. Nonprofit Kft.)

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2014. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi tájékoztató 2014. A JELENTKEZÉS MÓDJA e-jelentkezés e-felvételi keretében, amelyet a www.felvi.hu honlapon, regisztráció után lehet igénybe

Részletesebben

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei

A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei A költségtérítéses, illetve önköltséges képzésre történő átsorolás esetei 1. Átsorolás az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség ötven százaléka miatt A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési

Részletesebben

Jelentkezési adatok elemzése 2014-ben

Jelentkezési adatok elemzése 2014-ben Jelentkezési adatok elemzése 2014-ben A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Karai és Intézetei a 2014-2015-ös tanévben is széles körű kínálattal várják az intézményben továbbtanulni vágyó fiatalokat. Az

Részletesebben

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM

MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM az elte MÁRTON ÁRON SZAKKOLLÉGIUM felvételi szabályzata Márton Áron Szakkollégium 2017 a szervezeti és működési szabályzat (a továbbiakban: szmsz) második számú melléklete Jelentkezés a Szakkollégiumba

Részletesebben

PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban. TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100)

PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban. TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100) PONTSZÁMÍTÁS 2013-ban TANULMÁNYI PONTOK (maximum 200) ÉRETTSÉGI PONTOK (maximum 200) TÖBBLETPONTOK (maximum 100) FELVÉTELI PONTOK (200+200+100) Pontszámítás 200+200+100 Tanulmányi pontok Max. 200 pont

Részletesebben

ME Miskolci Egyetem ME FI87515 ME FI87515. ME felvehető összlétszáma: 5400 fő.

ME Miskolci Egyetem ME FI87515 ME FI87515. ME felvehető összlétszáma: 5400 fő. ME FI87515 ME FI87515 ME Miskolci Egyetem ME felvehető összlétszáma: 5400 fő. Felvehető (fő) Képzési Település Nyelv Nappali képzés Esti, levelező munkarend Távoktatás Képzési /macsoport bölcsészettudomány

Részletesebben

A felsőoktatási kibocsátás mérése

A felsőoktatási kibocsátás mérése A felsőoktatási kibocsátás mérése Fejlesztés a minőségi oktatásért Minőség a felsőoktatásban Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2011.december 7. Veroszta Zsuzsanna PhD 2011 adatai Intézmények Intézményi

Részletesebben

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége:

SZIE-GTK. Intézmény elérhetősége: SZIE-GTK Intézmény elérhetősége: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Telefon: (28) 522-090 Fax: (28) 522-040 E-mail: katona.laszlone@gtk.szie.hu Honlap: http://www.gtk.szie.hu Felvételivel kapcsolatos egyéb

Részletesebben

SZF. Intézmény elérhetősége:

SZF. Intézmény elérhetősége: SZF Intézmény elérhetősége: 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14. Telefon: (56) 510-300 Fax: (56) 340-106 E-mail: tanhiv@szolf.hu Honlap: http://www.szolf.hu AZ ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉS ÉS A DOKUMENTUMOK

Részletesebben

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére

Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére Tájékoztató a 10. évfolyamos tanulók és szüleik részére 2018. március Az érettségi vizsga tárgyai Legalább öt tantárgy: négy kötelező: magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv egy kötelezően

Részletesebben

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről

Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről Tájékoztató az érettségiről és a felvételiről KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA JELENTKEZÉSI DILEMMÁK A Z ÉRETTSÉGI ÉS A FELVÉTELI KAPCSOLATA BOLOGNAI RENDSZER FELVÉTELI A kétszintű érettségi néhány jellemzője

Részletesebben

A felsőoktatási jelentkezési adatok. és ami az adatok mögött van. Zsigmond Király Főiskola dr. Princzinger Péter 2012. május 22.

A felsőoktatási jelentkezési adatok. és ami az adatok mögött van. Zsigmond Király Főiskola dr. Princzinger Péter 2012. május 22. A felsőoktatási jelentkezési adatok. és ami az adatok mögött van Zsigmond Király Főiskola dr. Princzinger Péter 2012. május 22.. 110 ezer jelentkező FSZ 6.996 Alap 72.032 Osztatlan 8.500 Mester 21.717

Részletesebben

Továbbtanulás, felsőoktatás Tájékoztató a felsőoktatási jelentkezésekről

Továbbtanulás, felsőoktatás Tájékoztató a felsőoktatási jelentkezésekről Továbbtanulás, felsőoktatás 2017. Tájékoztató a felsőoktatási jelentkezésekről A választás Önismereti, pályaorientációs, foglalkozásválasztó tesztek Nemzeti Pályaorientációs Portál Pályanet Felvi Szakleírások:

Részletesebben

Jelentkezői létszám-mutatók és első helyes jelentkezők képzési területek szerinti megoszlása

Jelentkezői létszám-mutatók és első helyes jelentkezők képzési területek szerinti megoszlása Jelentkezői létszám-mutatók és első helyes jelentkezők képzési területek szerinti megoszlása A rangsorok értelmezését megkönnyítendő, a Felvi rangsorok mutatóit két csoportba soroltuk: a leíró mutatók

Részletesebben

Felvételi 2012 Felvételi tájékoztató 2012

Felvételi 2012 Felvételi tájékoztató 2012 Felvételi 2012 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2012. szeptemberben induló képzésekre OFIK honlap : www.felvi.hu Felvételi tájoló 2012. (Felvi-rangsorokkal) Diploma 2012.

Részletesebben

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

ZMNE Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE rínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem MNE felvehető összlétszáma: 2217 fő. Képzési terület Felvehető (fő) Esti, TelepülésNyelv Nappali képzés levelező munkarend Képzési Távoktatásterület/Szakmacsoport

Részletesebben

A TANULMÁNYOK SORÁN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEK ÉS JUTTATÁSOK

A TANULMÁNYOK SORÁN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEK ÉS JUTTATÁSOK A TANULMÁNYOK SORÁN FELMERÜLŐ KÖLTSÉGEK ÉS JUTTATÁSOK AZ ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT ÉS A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES KÉPZÉSEK A KÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁSRÓL JUTTATÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK AZ ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT ÉS A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSES

Részletesebben

A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon:

A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon: 9 8 8 A Miskolci Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet az alábbi szakokon 3 + 0 + %! A L K munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás 0000 Magyartörténelem A L K igazságügyi igazgatási alapszak 0000

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi 2017.

Felsőoktatási felvételi 2017. Felsőoktatási felvételi 2017. Stéger Csilla felsőoktatási elnökhelyettes Oktatási Hivatal Debrecen, 2016.11.16. Felsőoktatási felvételi eljárások egy évben Februárban induló képzés: október közepe január

Részletesebben

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017.

Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Felsőoktatási felvételi eljárás 2017. Képzési szerkezet - Többciklusú képzés: Alap, Mester, Doktori - Érettségi utáni lehetőségek: Alapképzés Osztatlan mesterképzés Felsőoktatási szakképzés Felvételi

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS TOVÁBBTANULÁS

ÉRETTSÉGI ÉS TOVÁBBTANULÁS Készítette: Ziegler Teréz tagintézmény-vezető ÉRETTSÉGI ÉS TOVÁBBTANULÁS 2019 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2019. szeptemberben induló képzésekre www.felvi.hu Hivataloskiegészítő

Részletesebben

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019.

FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. FELVÉTELI ELJÁRÁS 2019. A felvételi jelentkezés A jelentkezési sorrend Pontszámítás Határidők Jogorvoslat FELVÉTELI MENETREND Felvételi jelentkezés: 2019.02.15. Hitelesítés: 2019.02.20. E-felvételi ügyintézési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2014 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról

TÁJÉKOZTATÓ. a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2014 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról TÁJÉKOZTATÓ a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 201 februárjában induló ANYAGMÉRNÖK és KOHÓMÉRNÖK mesterszakokról A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara felvételt hirdet a 201 februárjában

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

Tovább emelkedett a Miskolci Egyetem népszerűsége!

Tovább emelkedett a Miskolci Egyetem népszerűsége! S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Tovább emelkedett a Miskolci Egyetem népszerűsége! (2016. július 27.) I. A 2016. JÚLIUSI FELVÉTELI ADATAI A MISKOLCI EGYETEMEN Tovább emelte a tavalyi mutatószámaival is megerősített

Részletesebben

Előadó: Károly Róbert Főiskola

Előadó: Károly Róbert Főiskola Előadó: Károly Róbert Főiskola 1 A képzés szintjei és finanszírozása Magyar állami ösztöndíjas Önköltséges Mesterképzési (MA/MSc) szak Képzési idő 4 félév Alapképzési (Ba/BSc) szak Képzési idő: 6-7 félév

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2014. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

Felvételi december 17.

Felvételi december 17. Felvételi 2019. 2018. december 17. Dr. Bartha Adrienn tanulmányi igazgató Határidők a 2019. évi általános felvételi eljárásban 423/2012. (XII.29.) Kr. E-felvételi jelentkezés indulása: 2018. december 20.

Részletesebben

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23.

A 2012. évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére 2012. június 22-23. A évi felvételi eljárásban résztvevő tanulók és hozzátartozóik részére április 10. Kari tájékoztató rendezvény Tevesz Gábor okt.dh. 1 Miről lesz szó? 1. Helyzetkép 2. Milyen teendőik vannak még a felvételi

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MÁJUS-JÚNIUS VIZSGÁK 2017. MÁJUS-JÚNIUS KÖTELEZŐ: VIZSGATÁRGYAK MAGYAR ÍRÁSBELI SZÓBELI MATEMATIKA ÍRÁSBELI TÖRTÉNELEM ÍRÁSBELI SZÓBELI IDEGEN NYELV ÍRÁSBELI SZÓBELI KÖTELEZŐEN VÁLASZTHATÓ: Gimnáziumban: BIOLÓGIA,

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2013.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar. Felvételi tájékoztató 2013. Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Felvételi tájékoztató 2013. A JELENTKEZÉS MÓDJA nyomtatvány felsőoktatási jelentkezési lapon (1380 Budapest Pf. 1190 címre) e-jelentkezés e-felvételi

Részletesebben

A felsőoktatási jelentkezések tendenciáinak alakulása 2010 és 2014 között

A felsőoktatási jelentkezések tendenciáinak alakulása 2010 és 2014 között A felsőoktatási jelentkezések tendenciáinak alakulása és 2014 között Garai Orsolya Kiss László A felsőoktatási jelentkezések tendenciája, alakulása az elmúlt évek egyik legnagyobb fi gyelmet kapott kérdése

Részletesebben

Frissdiplomások 2011

Frissdiplomások 2011 Frissdiplomások 2011 Diplomás Pályakövetési Rendszer Intézményi adatfelvétel a 2008-ban illetve 2010-ben végzettek körében Módszertani összefoglaló Készítette: Kiss László Veroszta Zsuzsanna PhD 2012 február

Részletesebben

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap

ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap ELTE Informatikai Kar Nyílt Nap A felvételi és érettségi kapcsolata 2008. november 13. Előadó: Végh Tamás, felvételi iroda A Bologna-rendszer A Bologna-rendszer néven ismertté vált többciklusú képzés három,

Részletesebben

Jelentés a KTK évi nyílt napi rendezvényén. kitöltött kérdőívek alapján

Jelentés a KTK évi nyílt napi rendezvényén. kitöltött kérdőívek alapján Jelentés a KTK 2016. évi nyílt napi rendezvényén kitöltött kérdőívek alapján A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2016. január hónapban több aktuális esemény mellett- a leendő hallgatóira is fókuszált. Ennek

Részletesebben

Az érettségi és a felvételi

Az érettségi és a felvételi Az érettségi és a felvételi Az érettségi vizsga tárgyai Kötelező tárgyak magyar nyelv és irodalom történelem matematika idegen nyelv (angol, francia, német, spanyol) Választott tárgy bibliaismeret, biológia,

Részletesebben

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR0_hm (Hallgatói mot. 0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

PEDAGÓGIAI KAR SZARVAS-Szeged-Budapest

PEDAGÓGIAI KAR SZARVAS-Szeged-Budapest PEDAGÓGIAI KAR SZARVAS-Szeged-Budapest CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELŐ (BA, 6 félév) Szarvas (N, L), Szeged (N, L) csoportos és egyéni intézményi gyakorlat, összefüggő komplex gyakorlat ÓVODAPEDAGÓGUS -

Részletesebben

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus

DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus DE-BTK PÓTFELVÉTELI 2015. augusztus A pótfelvételire vonatkozó általános szabályok: A pótfelvételi eljárás során csak egy intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Csak azok jelentkezhetnek, akik

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT III. KÖTET HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A MISKOLCI EGYETEM FELVÉTELI SZABÁLYZATA Miskolc, 2013. 1.3.12. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM

Részletesebben

Hallgatók 2011. Kutatási zárótanulmány. Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás. Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály

Hallgatók 2011. Kutatási zárótanulmány. Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás. Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály Hallgatók 2011 Kutatási zárótanulmány Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály Készítette: Veroszta Zsuzsanna PhD 2012 március Tartalom I. A kutatásról...

Részletesebben

Felvételi 2014 Felvételi tájékoztató 2014

Felvételi 2014 Felvételi tájékoztató 2014 Felvételi 2014 A döntést segítő kiadványok Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2014. szeptemberben induló képzésekre (www.felvi.hu) Hivatalos kiegészítő 2014. január 31-ig Felvételi tájoló 2014. (Felvi-rangsorokkal)

Részletesebben

Műszaki menedzser alapszak

Műszaki menedzser alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Műszaki menedzser alapszak Kecskemét 2011 2012 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács Beatrix főiskolai

Részletesebben

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar idősoros statisztikája

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar idősoros statisztikája ELTE Tanító- és Óvóképző Kar idősoros statisztikája Év Jelentkezők Felvettek Össz. Első AN Állami Össz. AN Állami 1816 904 1351 1634 663 459 590 2336 1143 1719 2160 714 479 391 2707 1440 1887 2507 874

Részletesebben

G ÁL FERENC FŐISKOLÁRA!

G ÁL FERENC FŐISKOLÁRA! HÍVUNK ÉS VÁRUNK A G ÁL FERENC FŐISKOLÁRA! S ZEGED - S ZARVAS - G YULA - B ÉKÉSCSABA B UDAPEST PEDAGÓGIAI KAR SZARVAS Szeged Budapest CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELŐ (BA, 6 félév) Szarvas (N, L), Szeged

Részletesebben

Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak

Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak Bevándorlók Magyarországon: diverzitás és integrációs törésvonalak Gödri Irén Globális migrációs folyamatok és Magyarország Budapest, 2015. november 16 17. Bevezető gondolatok (1) A magyarországi bevándorlás

Részletesebben

Fizetendő önköltségi díjak

Fizetendő önköltségi díjak 5.számú melléklet 1 Fizetendő önköltségi díjak I. 47 felsőoktatási szakképzés (FOKSz) Munkarend i terület vagy féléve 48 kreditre 49 (Ft) díj (Ft) KGK 200000 100000 3333 50 2017/2018 KGK 200000 100000

Részletesebben

Oktatási beszámoló 2015/2016. tanév

Oktatási beszámoló 2015/2016. tanév Oktatási beszámoló 2015/2016. tanév Hallgatói létszámok A Debreceni Egyetemen a 2015/16. tanév I. félévében az aktív hallgatói létszám 27 628 volt, ez az előző tanévhez képest 4%-os csökkenést jelent.

Részletesebben

Felvételi adatok a Debreceni Egyetem alapképzéseiről július 24.

Felvételi adatok a Debreceni Egyetem alapképzéseiről július 24. adatok a Debreceni Egyetem alapképzéseiről 2012. július 24. Arányok jelentkezők jelentkezők / felvettek összesen/ felvettek Felvettek Állam- és Jogtudományi Kar (nappali költségtérítéses) igazgatásszervező

Részletesebben

Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar. Felsőoktatási felvételi 2015 szeptemberben induló képzések

Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar. Felsőoktatási felvételi 2015 szeptemberben induló képzések Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Felsőoktatási felvételi 2015 szeptemberben induló képzések Egy évben két felvételi eljárás Egy évben két egyenrangú felvételi eljárás: Öt

Részletesebben

TOVÁBBTANULÁS Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika

TOVÁBBTANULÁS Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika TOVÁBBTANULÁS 2017 Készítette: Molnár Róbertné Kiegészítette: Takácsné Pelles Erika A KÉPZÉSI SZERKEZET ÉRETTSÉGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK ALAPKÉPZÉS (BA,BSC) MESTERKÉPZÉS (MA, MSC) OSZTATLAN MESTERKÉPZÉSEK

Részletesebben

kpárral megyek! Kari esélyegyenl a DPR adatai alapján Domokos Tamás Székesfeh

kpárral megyek! Kari esélyegyenl a DPR adatai alapján Domokos Tamás Székesfeh Egyenlő pályák, egyenlő esélyek én n kerékp kpárral megyek! Kari esélyegyenl lyegyenlő(tlen)ség a Szent István n Egyetemen a DPR adatai alapján Domokos Tamás Székesfeh kesfehérvár, r, 2011. október 24.

Részletesebben