Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc oldal 5.1 szakmai : a honvédelmi eknél és a HKK-nál rendszeresített e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc oldal 5.1 szakmai : a honvédelmi eknél és a HKK-nál rendszeresített e"

Átírás

1 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 1. oldal 9/2014. (II. 1) HM utasítás a munkakör-gazdálkodással kapcsolatos feladatokról 1 A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 2) Korm. rendelet (5) bekezdése alapján, figyelemmel a honvédek jogállásáról szóló 201 évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 1) HM rendeletre, a következő utasítást adom ki: 1. Általános rendelkezések 1. (1)2 Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM), a honvédelemért miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó ek, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (a továbbiakban: KNBSZ), valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai ei (a továbbiakban együtt: honvédelmi ek), továbbá a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (a továbbiakban: HKK) személyi állományába tartozó hivatásos és szerződéses katona, valamint a (2) bekezdésben foglaltak figyelembevételével a politikai vezető, a szakmai vezető, a kormányzati szolgálati jogviszonyban, a közalkalmazotti jogviszonyban és a munkaviszonyban álló által betölthető munkakörökre terjed ki. (2)3 A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló évi XLIII. törvény szerinti politikai vezető és szakmai vezető munkakörére az utasítás 3. -át, a kormányzati szolgálati jogviszonyban, a közalkalmazotti jogviszonyban, valamint a munkaviszonyban álló munkakörére az utasítás 3. -át, át és 19. (2)-(4) bekezdését kell alkalmazni. Az utasítás alkalmazásában 1. fegyvernemi, szakági : egy adott munkakörcsaládon belül olyan munkakörök összessége, melyekhez ugyanazon szűkebb szakterülethez tartozó feladatok, valamint a rendfokozati hierarchiából fakadó eltérések és egymásra épülés figyelembevételével azonos szakképzettségi, tanfolyami végzettségi követelmények, fizikai, pszichikai és egészségi alkalmassági feltételek kapcsolhatók, munkakörcsalád: a fegyvernemek, szakágak hasonló szakmai területhez tartozó csoportja, 3. munkakör típus: a fegyvernemi, szakági ba tartozó munkaköröknek a munkavégzés jellege szerint meghatározott csoportja, 4. szakmacsoport: egymáshoz logikailag kapcsolódó munkakörcsaládok csoportja, a 3. mellékletben meghatározott MH Munkaköri Térképének legnagyobb szerkezeti eleme, 1 Megjelent: Hivatalos Értesítő 2014/10. 2 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7.

2 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc oldal 5.1 szakmai : a honvédelmi eknél és a HKK-nál rendszeresített egyes munkakörök betöltéséhez szükséges szakmai követelmények, az előmenetel szakmai feltételei és a képzési követelmények meghatározásáért honvédelmi, mely a 3. mellékletben foglalt táblázatok C oszlopában kerül kijelölésre, 6.2 új munkakör: olyan munkakör-megnevezés, amely létrehozása előtt az utasítás hatálya alá tartozó egyetlen honvédelmi, illetve a HKK állománytáblájában, munkaköri jegyzékében sem szerepelt, és az azt betöltő személy végrehajtandó feladatai, az ahhoz kapcsolódó jog- és hatáskörei, ségei és kötelezettségei, valamint a szükséges szakmai, egészségi, pszichikai és fizikai követelmények korábban nem kerültek meghatározásra. A Munkakör Azonosító Kód 3. (1) A Munkakör Azonosító Kód (a továbbiakban: MAK) a munkakör szakterületi hovatartozását, a munkavégzés jellegét, a munkakör rendfokozati hierarchiában elfoglalt helyét, a nemzetbiztonsági ellenőrzés hatálya alá tartozást, a hozzá kapcsolható foglalkoztatási jogviszonyt és korlátozást, valamint a munkakörben előírt idegennyelv-ismereti követelményt azonosítja. A MAK karaktereiben alkalmazható jelöléseket a melléklet tartalmazza. (2) A kizárólag szolgálati viszonyban nem állókkal feltölthető munkakörök esetében a) a MAK első három karakterét annak a munkakörcsaládnak és fegyvernemi, szakági nak a 3. melléklet szerinti azonosítója alapján kell meghatározni, amelyhez a munkakör - feladatrendszerét tekintve - kapcsolható, b) a MAK ötödik, hatodik, hetedik, nyolcadik és kilencedik karakterét a melléklet alapján kell beazonosítani, c) a MAK a)-b) pontban fel nem sorolt karaktereit nem kell feltölteni és kihúzással kell jelölni. (3) A miniszter, a parlamenti államtitkár, a közigazgatási államtitkár és a helyettes államtitkár esetében kizárólag a MAK ötödik, hatodik és hetedik karakterét kell beazonosítani a melléklet alapján, a többi karaktert kihúzással kell jelölni. (4) A beosztás idegennyelv-ismereti követelménye tekintetében munkaköri leírásban kell meghatározni a) a melléklet 7. pontjában szereplő, az első karaktert megjelenítő táblázat szerinti, kettő vagy több nyelvre, illetve az egyéb idegen nyelvre vonatkozó követelményt és b) a melléklet 7. pontjában szereplő, a második karaktert megjelenítő táblázat szerinti B) táblázat alapján nem jelölhető idegen nyelvi követelmény típusára vonatkozó elvárást. (5) A melléklet 7. pontja szerinti idegennyelv-ismereti követelmény második karakterére vonatkozó B) táblázat jelöléseit akkor kell alkalmazni, ha az első karakter egy, vagy magasabb számú értékkel kerül meghatározásra. Több idegen nyelv esetében a második karaktert a legalacsonyabb szintű követelményt támasztó karakterrel kell meghatározni. 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 4.

3 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 3. oldal (6)1 Az MH hadi állománytábláiban rendszeresített beosztások esetében a MAK hetedik, tizedik és tizenegyedik karakterében Z jelölést kell alkalmazni. (7)2 A MAK nyolcadik karakterében az X jelölés kizárólag az MH ideiglenes katonai ei állománytábláiban alkalmazható. (8)3 A MAK kilencedik karakterében az E jelölés kizárólag az MH Egészségügyi Központ (a továbbiakban: MH EK) állománytáblájában alkalmazható. 3. Az MH Munkaköri Térképe 4. (1)4 Az MH Munkaköri Térképe a honvédelmi eknél és a HKK-nál rendszeresíthető szolgálati beosztások munkakörcsalád, fegyvernemi, szakági és munkakör típus szerinti elhelyezkedését határozza meg. (2)5 A honvédelmi eknél és a HKK-nál csak olyan munkakörcsaládban, fegyvernemi, szakági ban és munkakör típusban rendszeresíthető szolgálati beosztás, amely az MH Munkaköri Térképén szerepel. 5. (1) A munkakörcsalád, a fegyvernemi, szakági és a munkakör típus létrehozásával, valamint az MH Munkaköri Térképére való felvételével, módosításával és megszüntetésével kapcsolatos miniszteri döntések előkészítését a HM Humánpolitikai Főosztály (a továbbiakban: HM HPF) végzi. A KNBSZ-nél rendszeresített munkakörök megnevezését és az ezekhez kapcsolódó munkakör típust a KNBSZ főigazgatója határozza meg. (2) Munkakörcsaládnak, fegyvernemi, szakági nak, illetve munkakör típusnak az MH Munkaköri Térképére való felvételét, módosítását vagy törlését tartalmazó utasítás hatálybalépését követő 8 napon belül a HM HPF kezdeményezi a MAK karaktereihez tartozó értéklisták módosítását a HM Költségvetés Gazdálkodási Információs Rendszer Szervezetmenedzsment alrendszerében. 4. Fegyvernemi, szakági létrehozása, módosítása és megszüntetése 6. (1)6 A fegyvernemi, szakági létrehozására és annak az MH Munkaköri Térképére való felvételére vonatkozó javaslatokat részletes indokolást tartalmazó ügyiratban a HM szervek és ek, a miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó ek és a HKK állományilletékes parancsnokai, illetve vezetői a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) egyidejű tájékoztatása mellett küldik meg a kijelölésre tervezett szakmai és a HM HPF részére. 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 8. a). 2 Beiktatta: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 1.. Hatályos: II. 28-tól. 3 Beiktatta: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 1.. Hatályos: II. 28-tól. 4 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás. Hatályos: II. 28-tól.

4 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 4. oldal (2)1 Az (1) bekezdés szerinti javaslatokat részletes indokolást tartalmazó ügyiratban a Honvéd Vezérkar főnöke (a továbbiakban: F) alárendeltségébe tartozó szervek és ek állományilletékes parancsnokai, illetve vezetői a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: ) Haderőtervezési Csoportfőnökség (a továbbiakban: HTCSF) útján terjesztik fel a HM HPF részére. (3)2 A KNBSZ főigazgatója az (1) bekezdés szerinti kezdeményezést közvetlenül küldi meg a HM HPF részére. (3a)3 Az (1) bekezdés szerinti ügyiratot a kezdeményező által kijelölésre tervezett szakmai véleményezi, és a 16. -ban felsorolt munkaköri követelményeket tartalmazó javaslatát szakmai véleményével együtt közvetlenül megküldi a HM HPF részére. A beérkezett ügyiratok tartalmát a HM HPF megkeresésére a HM TKF szakmai szempontok alapján véleményezi. (3b)4 A (2) bekezdés szerinti ügyiratot a HTCSF megvizsgálja, és a kezdeményező által kijelölésre tervezett szakmai től bekéri a 16. -ban felsorolt munkaköri követelményeket tartalmazó javaslatot. A szakmai től beérkezett ügyiratot a HTCSF véleményezi, és szakmai véleményével együtt megküldi a HM HPF részére. (4) A fegyvernemi, szakági munkakörcsaládba való besorolását és a hozzárendelt jelölést a HM HPF tervezi meg. (5) A fegyvernemi, szakági ot azon munkakörcsaládba kell felvenni, amelybe a kezdeményező által kijelölésre tervezett szakmai által megadott követelmények és kizáró korlátozások alapján besorolható. Megfelelő munkakörcsalád hiányában a fegyvernemi, szakági ot az általános katonai munkakörök szakmacsoportba tartozó munkakörcsaládba kell besorolni, vagy új munkakörcsaládot kell létrehozni az 5. -ban foglaltak figyelembevételével. 7. A fegyvernemi, szakági szakmai ének módosítását bármely szakmai részletes indokolást tartalmazó ügyirattal kezdeményezi a HM HPF-nél. A módosítás kezdeményezésére a 6. -ban foglaltakat kell alkalmazni. 8. (1) A fegyvernemi, szakági megszüntetését az adott fegyvernem, szakág szakmai e részletes indokolást tartalmazó ügyirattal kezdeményezi a HM HPF-nél. (2) A megszüntetés feltétele, hogy a megszüntetni tervezett fegyvernemi, szakági ba beosztás ne legyen rendszeresítve. A megszüntetni tervezett fegyvernemi, szakági ba tartozó beosztásokat a megszüntetés kezdeményezését megelőzően más fegyvernemi, szakági ba kell átsorolni. A beosztások átsorolására az (1) bekezdés szerinti ügyiratban a szakmai a HM HPF részére tesz javaslatot. 5. és munkakör MH Munkaköri Térképére történő felvétele és megszüntetése 1 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás. Hatályos: II. 28-tól. Végre nem hajtható módosítására lásd: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás. Hatályos: II. 28-tól. 3 Beiktatta: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 3.. Hatályos: II. 28-tól. 4 Beiktatta: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 3.. Hatályos: II. 28-tól.

5 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 5. oldal 9. Az MH Munkaköri Térképén új munkakör típus létrehozását és munkakör felvételét a munkakörcsalád bármely szakmai e részletes indokolást tartalmazó ügyirattal kezdeményezi a HM HPF-nél. 10. (1) A munkakör típus, a munkakörök felsorolásának módosítását, valamint ezek megszüntetését bármely szakmai részletes indokolást tartalmazó ügyirattal kezdeményezi a HM HPF-nél. (2) A munkakör típus megszüntetésének feltétele, hogy az adott munkakör típusba beosztás ne legyen rendszeresítve. 6. A munkakörelemzés végrehajtásának rendje 11. (1)1 Új munkakör rendszeresítése előtt a honvédek jogállásáról szóló 201 évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 1) HM rendelet (a továbbiakban: Hjt. vhr.) 7 -a szerinti munkakörelemzés és -értékelés honvédelmi eknél és HKK-nál történő végrehajtását a HM HPF végzi. (2)2 A munkakörelemzést és -értékelést a honvédelmi ek és a HKK állományilletékes parancsnokai, illetve vezetői a 6. (1) és (2) bekezdése szerinti szolgálati úton - az (5) bekezdés figyelembevételével - megküldött részletes indokolást tartalmazó ügyirattal a HM HPF-nél kezdeményezik. Az ügyirathoz csatolni kell a munkaköri leírás tervezetét. (3) A KNBSZ munkakörei esetében az elemzést a KNBSZ önállóan, a főigazgató által kijelölt személyek útján hajtja végre. (4) A HM TKF és a HTCSF megvizsgálja és véleményezi a (2) bekezdés szerinti ügyirat tartalmát és a beérkezett ügyiratot szakmai véleményével kiegészítve megküldi a HM HPF részére. (5) A kezdeményezést legkésőbb 45 nappal a munkakörelemzés és -értékelés alapjául szolgáló változást tartalmazó állománytábla, munkaköri jegyzék vagy helyesbítő ív kiadását megelőzően kell felterjeszteni a HM HPF részére, mely a munkakörelemzés és -értékelés alapján az új munkakör rendszeresítésével kapcsolatos egyetértő vagy indokolást tartalmazó elutasító véleményét 15 napon belül írásban - a (2) bekezdésben meghatározott szervek útján - megküldi a kezdeményező részére. 1 A munkakörelemzés és -értékelés során meg kell határozni, hogy az új munkakör a) melyik munkakörcsaládba, fegyvernemi, szakági ba, munkakör típusba tartozik, b) milyen rendfokozattal rendszeresíthető, c) betöltése milyen jogviszonyba tartozó személlyel valósítható meg, és d) melyik előmeneteli rendbe tartozik. 13. A munkakörelemzés és -értékelés végrehajtása során a Hjt. vhr. 7 -ában foglaltakon kívül vizsgálni kell a munkakörhöz kapcsolódó kötelezettségeket. 14. Ha a 13. -ban foglalt jellemzők a munkaköri leírás alapján nem határozhatóak meg, a HM HPF interjút folytat le a rendszeresíteni tervezett munkakör közvetlen felettes munkakörét betöltő személlyel, illetve kikéri a tervezett munkakör szakmai e vezetőjének véleményét. 7. A szakmai ek hatásköre és feladatai 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 4., 6.

6 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 6. oldal 15. (1) A szakmai a) a katonai felsőoktatás tekintetében szak- és szakirány-referensi, b) a katonai szakképzés tekintetében kamarai, c) a tanfolyamrendszerű altisztképzés tekintetében tanfolyam-i jogkört gyakorol. (2) A szakmai az (1) bekezdésen túl szakterületén a) együttműködik a HM HPF-fel a munkaköri követelmények meghatározásában, a munkakör-elemzési és -értékelési folyamatban, b) szakmai álláspontot alakít ki a személyi állomány szakbeosztásba helyezését megelőzően az alkalmazási feltételeknek való megfeleléssel kapcsolatban, meghatározza a szükséges átképzési követelményeket, c) a polgári oktatási intézményben szerzett végzettséggel felvételre tervezett személy végzettségét, képzettségét és az adott beosztáshoz kötődő szakmai gyakorlatát figyelembe véve javaslatot tesz a kezdő rendfokozatra, d) ellenőrzi a tanintézeti katonai képzés keretében végrehajtandó szakmai gyakorlatok, csapatgyakorlatok, valamint összevont gyakorlatok megszervezését, feltételeinek meglétét és végrehajtását, e) javaslatot tesz és együttműködik a beiskolázási tervek összeállítása során, véleményezi a részletes szakmai indokolással felterjesztett név szerinti képzési igényeket, szükség szerint felülvizsgálja, priorizálja azokat, és f) biztosítja az illetékes személyügyi szerv részére a katonai alap- és szakképzésben végzettek első beosztásának tervét, továbbá figyelemmel kíséri a pályakezdők későbbi tevékenységét. (3) A katonai felsőoktatás szak- és szakirányreferensei feladat- és jogköréről szóló 117/2008. (HK 1/2009.) HM utasítás Melléklete szerinti képzések tekintetében a kijelölt szak- és szakirány-referensek jogköreiket a HM közigazgatási államtitkár előzetes engedélyével gyakorolják. (4) Az egyes rendfokozatokhoz előírt, a minősítő vizsga anyagának alapját képező általános katonai tiszti, altiszti követelményeket a F által kijelölt HM szerv javaslatára a F hagyja jóvá. 8. A munkaköri követelmények megállapítása és módosítása 16. A fegyvernemi, szakági létrehozása esetén meg kell állapítani a hozzá tartozó munkaköri követelményeket. A tervezett fegyvernemi, szakági ra vonatkozóan, a beosztáshoz rendszeresített rendfokozat szerinti bontásban a 6. vagy a 17. szerinti kezdeményező által kijelölésre tervezett szakmai javaslatot tesz a) az iskolai végzettségre, a szakképzettségi szintre, a beosztás betöltése szempontjából megfelelő képzési területekre, szakokra és specializációkra, b) a szakvizsga előírására, valamint az egyéb képzettségi igényekre, c) a beosztásba való áthelyezés, kinevezés után megszerezhető, a feladatok eredményes ellátásához szükséges tanfolyami végzettségekre, d) az egészségi, a pszichikai és a fizikai alkalmassági követelményekre és e) a kizáró korlátozásokra. 17. (1) Az egyes fegyvernemi, szakági okhoz tartozó munkaköri követelmények megállapítására, valamint a meglévő követelmények módosítására vonatkozó döntés előkészítését az adott fegyvernemi, szakági szakmai e a HM HPF részére megküldött részletes indokolást tartalmazó ügyiratban kezdeményezi. A megállapítás és a módosítás kezdeményezésére a 6. -ban foglaltakat kell alkalmazni.

7 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 7. oldal (2)1 Az egészségi, a pszichikai és a fizikai alkalmassági követelmények, valamint a kizáró korlátozások meghatározása és módosítása az MH EK egyetértésével történhet. Az ehhez kapcsolódó egyeztetés megtörténtét az (1) bekezdés szerinti kezdeményezésben rögzíteni kell. 18. A belső képzés, a belső zászlósképzés, a belső szakmai felkészítés tematikáját a F - a KNBSZ állománya vonatkozásában a KNBSZ főigazgatója - hagyja jóvá. A KNBSZ állománya részére a belső képzést, a belső zászlósképzést és a belső szakmai felkészítést a KNBSZ szervezi meg és folytatja le. 9. A munkaköri leírások elkészítésének követelményei 19. (1)2 Munkaköri leírást az állami vezetők és a F kivételével minden beosztásra készíteni kell. (2)3 A munkaköri leírást a) a 4. mellékletben, b) az éves és havi munkatervek összeállításával és a tervezett feladatok megvalósulásának nyomon követésével összefüggő feladatokról szóló 2/2014. (I. 21.) HM utasítás 3. (3) bekezdésében, c) a munkaköri pótlékra jogosító szolgálati beosztások körének és a pótlék mértékének meghatározásáról szóló 84/2013. (XII. 21.) HM utasítás 4. (1) bekezdésében, d) a Magyar Honvédség adatvédelmének szakirányításáról és felügyeletéről, valamint a Magyar Honvédség Adatvédelmi, Adatbiztonsági és Közérdekű adatok kezelésére vonatkozó Szabályzatának kiadásáról szóló 77/201 (X. 27.) HM utasítás 1. melléklet 14. és 6 pontjában, e) a munkavédelmi tevékenység rendjéről szóló 126/2011. (XI. 25.) HM utasítás 6. (5) bekezdésében és f) a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet egyes rendelkezéseinek végrehajtásával kapcsolatos feladatokról szóló 91/2010. (X. 2) HM utasítás (2) bekezdésében foglaltak figyelembevételével kell összeállítani, olyan részletességgel, hogy az megfelelő alapot szolgáltasson a munkakör betöltéséhez szükséges személy kiválasztásához. A KNBSZ munkakörei esetében - a nemzetbiztonsági érdekekre tekintettel - a i elem vezetőjének javaslatára a főigazgató ettől eltérő tartalmat határozhat meg. (3)4 A munkaköri leírás meglétéért az állományilletékes parancsnok, a HM-ben rendszeresített munkakör esetén a HM szerv vezetője a. A munkaköri leírásokat a munkakört betöltő személy közvetlen elöljárója által kijelölt személy készíti el, és a munkakört betöltő személy közvetlen elöljárója adja ki. (4)5 A munkaköri leírást két példányban kell elkészíteni. Kinevezéskor a munkaköri leírás első példányát a munkakör betöltőjének át kell adni, második példányát a honvédelmi és a HKK i és működési szabályzatában vagy a i elemek ügyrendjében meghatározott iratkezelési feladatokat ellátó i elemnél, személynél kell tárolni. 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 4.. Hatályos: II. 28-tól. 3 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 4.. Hatályos: II. 28-tól. 4 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 4.. Hatályos: II. 28-tól. 5 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 8.

8 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 8. oldal (5) A munkaköri leírás példányszámára, a tárolásra és az érintett részére történő átadás módjára a KNBSZ főigazgatója belső rendelkezésben eltérő szabályokat állapíthat meg. 10. Záró rendelkezések 20. Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba. 21. A 17. (1) és (2) bekezdése szerinti javaslat elfogadása esetén a HM HPF kezdeményezi a Hjt. vhr. módosítását. 2 A kizárólag szolgálati viszonyban nem álló személlyel feltölthető munkakörök esetében a 3. (2) bekezdésében előírtakat szeptember 1-jétől kell alkalmazni. Ha a 3. (2) bekezdés szerinti munkakör feladatrendszere nem változik, a MAK első három és nyolcadik karakterének augusztus 31-ét követő meghatározása nem minősül átszervezésnek. 23. Ha az utasítás a Magyar Honvédség egyes beosztásaihoz kapcsolódó munkaköri követelményekről szóló 20/200 (IV. 10.) HM rendelet június 30-án hatályos rendelkezéseitől eltérően határozza meg a MAK első négy és nyolcadik karakterérét, az nem minősül átszervezésnek, ha az érintett munkakör feladatrendszere nem változik. 24. A 4. melléklet szerinti munkaköri leírásokat első alkalommal december 31-ig kell elkészíteni és kiadni. Az új formátumú munkaköri leírás kiadása, ha a munkakör feladatrendszere nem változik, nem minősül átszervezésnek Az utasítás hatálybalépésének napját megelőzően elkészített munkaköri leírásokat felül kell vizsgálni, és február 28-ig újra ki kell adni, ha az utasításnak a munkakör-gazdálkodással kapcsolatos feladatokról szóló 9/2014. (II. 1) HM utasítás módosításáról szóló 8/2015. (II. 27.) HM utasítás (a továbbiakban: HM utasítás) 6. (4) bekezdésével módosított 4. melléklete szerinti módosítások érintik az elkészült munkaköri leírások tartalmát. A munkaköri leírás HM utasítás alapján történő kiadása - ha a munkakör feladatrendszere nem változik - nem minősül átszervezésnek. 1. melléklet a 9/2014. (II. 1) HM utasításhoz 1.2 Az utasításban szereplő rövidítések jegyzéke A B 1. Rövidített megnevezés Magyar Honvédség MH 3. Honvédelmi Minisztérium HM 4. Honvéd Vezérkar 5. HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság HM KÁT TITK 6. Vezérkari Titkárság Kommunikációs Osztály VKT KO 7. HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló HM TKKF Főosztály 8. HM Nemzeti Rendezvényszervező Főosztály HM NRF 9. HM Belső Ellenőrzési Főosztály HM BEF HM Tervezési és Koordinációs Főosztály HM TKF Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 5.. Hatályos: II. 28-tól. 2 Megállapította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 4 a), 4. melléklet. Hatályos: IX. 1-től.

9 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 9. oldal HM Humánpolitikai Főosztály HM HPF 11. HM Jogi Főosztály HM JF 1 HM Igazgatási és Jogi Képviseleti Főosztály HM IJKF 13. HM Hatósági Főosztály HM HF 14. HM Állami Légügyi Főosztály HH ÁLF 15. HM Védelmi Igazgatási Főosztály HM VIF 16. HM Védelempolitikai Főosztály HM VPF 17. HM Védelmi Tervezési Főosztály HM VTF 18. HM Vagyonfelügyeleti Főosztály HM VFF 19. Személyzeti Csoportfőnökség SZCSF 20. Hadműveleti Csoportfőnökség 21. Logisztikai Csoportfőnökség 2 Haderőtervezési Csoportfőnökség HTCSF 23. Híradó, Informatikai és Információvédelmi 24. Csoportfőnökség Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség KIKOCSF 25. HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum HM HIM 26. HM Védelemgazdasági Hivatal HM VGH 27. HM Tábori Lelkészi Szolgálat HM TLSZ 28. MH Logisztikai Központ MH LK 29. MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség MH BHD 30. Dandár MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó MH KIKNYP 31. Parancsnokság MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző MH HFKP 3 Parancsnokság MH Geoinformációs Szolgálat MH GEOSZ 33. MH Egészségügyi Központ MH EK 34. Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat KNBSZ 35. Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és HKK 36. Kollégium Egyes fegyvernemi, szakági ok rövidítésének jegyzéke A B 1. Rövidített megnevezés

10 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 10. oldal Egységes tábori nehézvezeték ETNV 3. Előretolt repülés irányító pont ERIP 4. Földi - repülő irányító - szolgálat FRISZ 5. Automatikus mérő adatgyűjtő rendszer AMAR melléklet a 9/2014. (II. 1) HM utasításhoz1 A Munkakör Azonosító Kód felépítése 1. Munkakör Azonosító Kód értelmezése F G H 1. MunkaköFegyvernMunkaköRendfokoNemzet- JogviszonSzolgálatNyelvism család szakági típusa biztonság alcsopor ellenőrzé jesítési idő és munkaid karakter karakter karakter karakter karakter karakter karakter karakter A munkakörcsalád azonosítóját, a fegyvernemi, szakági ot és a munkakörtípust jelölő karaktert a Magyar Honvédség Munkaköri Térképe alapján kell meghatározni. 3. Rendfokozati és munkaköri azonosítók A) Rendfokozati azonosítók F 1. Jelentés Jelentés Jelentés 00 rendfokozat 10 hadnagy 30 tábornok nélküli őrvezető 11 főhadnagy 40 főtiszt tizedes 12 százados 50 tiszt szakaszvezető 13 őrnagy 60 zászlós őrmester 14 alezredes 70 altiszt törzsőrmester 15 ezredes 80 legénység honvéd főtörzsőrmester dandártábornok tisztjelölt zászlós 17 vezérőrnagy 97 honvéd altiszt-jelölt törzszászlós 18 altábornagy főtörzszászlós 19 vezérezredes B) Kizárólag szolgálati viszonyban nem álló személlyel feltölthető munkakörök azonosítója A B 1. Jelentés Aa honvédelmi miniszter 1 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 6. (2), melléklet. Hatályos: II. 28-tól.

11 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 11. oldal 3. Ab parlamenti államtitkár 4. Ac közigazgatási államtitkár 5. Ad helyettes államtitkár 6. Ba kormánytisztviselő - főosztályvezető 7. Bb kormánytisztviselő - főosztályvezető-helyettes 8. Bc kormánytisztviselő - osztályvezető 9. Bd kormánytisztviselő - I. besorolási osztály Be kormánytisztviselő - II. besorolási osztály 10. Ca kormányzati ügykezelő 11. Ka közalkalmazott 1 Mv munkavállaló Nemzetbiztonsági ellenőrzés azonosítója A B 1. Jelentés E nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső munkakör 3. Z nem szükséges ellenőrzés 5. Jogviszony azonosítója A B 1. Jelentés F önkéntes védelmi tartalékos katonával is betölthető 3. H csak hivatásos katonával tölthető be 4. J önkéntes műveleti tartalékos katonával is betölthető 5. K kormánytisztviselővel, közalkalmazottal, munkavállalóval, katonával is betölthető 6. M hadkötelezettség bevezetése után katonával tölthető be 7. P kizárólag szolgálati viszonyban nem álló személlyel tölthető be 8. S legénységi állományban lévő katonákkal tölthető be 9. T betölthető honvéd tisztjelölt állományúval U betölthető honvéd altiszt-jelölt állományúval 10. X más fegyveres szervnél foglalkoztatott állományúval tölthető be 11. Z hivatásos vagy szerződéses katonával tölthető be 1 B önkéntes területvédelmi tartalékos katonával is betölthető Szolgálatteljesítési idő és munkaidő azonosítója 1. A B Jelentés 1 Beiktatta: 72/2016. (XII. 23.) HM utasítás 13. (1), 1. melléklet 1. Hatályos: XII. 31-től.

12 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 1 oldal D Azon beosztások, melyek készenléti jellegű beosztáshoz kapcsolódó szolgálati rendben elláthatóak, továbbá a készenléti jellegű munkakörök. 3. E Egészségügyi ágazati munkarend. 4. G Azon beosztások, melyek általános szolgálati rendben elláthatóak és rész-szolgálatteljesítési idő alkalmazását teszik lehetővé, továbbá azon munkakörök, melyek a W és az Y jelölés alkalmazási esetei kivételével egyéb részmunkaidőben elláthatóak. 5. R Azon beosztások, melyek általános szolgálati rendben, illetve általános teljes napi munkaidőben elláthatóak. 6. U Azon beosztások, melyek folyamatos ügyeleti szolgálat ellátására t beosztáshoz kapcsolódó szolgálati rendben elláthatóak. 7. W Azon beosztások, melyek általános szolgálati rendben napi 6 órás szolgálatteljesítési időben elláthatóak, továbbá azon munkakörök, melyek 6 órás részmunkaidőben elláthatóak. 8. X Azon beosztások, amelyek szolgálatteljesítési időkeretben elláthatóak, továbbá azon munkakörök, melyek munkaidőkeretben elláthatóak. 9. Y Azon beosztások, melyek általános szolgálati rendben napi 4 órás szolgálatteljesítési időben elláthatóak, továbbá azon munkakörök, melyek 4 órás részmunkaidőben elláthatóak. 7. Idegennyelv-ismereti követelmény azonosítója 1. karakter: A nyelvek meghatározására A B 1. Jelentés Z nincs 3. A angol 4. N német 5. F francia 6. K angol vagy francia vagy német 7. 1 angol és francia 8. 2 angol és német 9. 3 francia és német 4 angol és egyéb nyelv kettő vagy több nyelv egyéb 1 karakter: A nyelvismeret elvárt szintjének meghatározására A) Egy idegen nyelv meghatározása esetén: F G H 1. Írásbeli Szóbeli Tolmács B1 B2 C1 B1 B2 C1 3. Z 4. A X X 5. K X X

13 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 13. oldal 6. F X X 7. D X 8. E X 9. G X 10. H X 11. I X 1 J X 13. L X X 14. M X X 15. N X X 16. O X X 17. P X X 18. Q X X 19. T X B) Több idegen nyelv meghatározása esetén: A B C D 1. Első Második Harmadik idegen nyelv 3. 1 alap alap alap 4. 2 közép alap alap 5. 3 közép közép alap 6. 4 közép közép közép 7. 5 felső alap alap 8. 6 felső közép alap 9. 7 felső közép közép felső felső alap felső felső közép 1 R felső felső felső 13. S tolmács felső felső 14. U tolmács tolmács felső 3. melléklet a 9/2014. (II. 1) HM utasításhoz Az MH Munkaköri Térképe 1.1 Szakmacsoportok Szakmacsoport Munkakör azonosító I. ÁLTALÁNOS KATONAI MUNKAKÖRÖK II. SZÁRAZFÖLDI III. LÉGIERŐ IV. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS V. LOGISZTIKA VI. TÉRKÉPÉSZET, METEOROLÓGIA VII. PÉNZÜGY 72 VIII. EGÉSZSÉGÜGY IX. EGYÉB TÁMOGATÁS Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 6. (3), 3. melléklet 1. Hatályos: II. 28-tól.

14 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 14. oldal X. GÉPJÁRMŰVEZETŐK XI. KATONAI NEMZETBIZTONSÁGI 80 XII. OKTATÁS, KÉPZÉS, KIKÉPZÉS XIII. JOGI ÉS IGAZGATÁSI XIV. HUMÁN XV. TÁBORI LELKÉSZEK XVI. KATONAI IGAZGATÁS ÉS VÉDELMI IGAZGATÁS XVII. EGYÉB BIZTOSÍTÁS ÉS KISZOLGÁLÁS A szakmacsoportok felépítése 1. I. ÁLTALÁNOS KATONAI MUNKAKÖRÖK Munkakörcsalád Munkakör azonosító Összhaderőnemi általános katonai 01 Általános szárazföldi 02 Általános légierő 03 Általános logisztika 04 Vezénylő altisztek 06 Külszolgálat 07 II. SZÁRAZFÖLDI Munkakörcsalád Munkakör azonosító Lövész 10 Harckocsizó 11 Tüzér 12 Felderítő 14 Műszaki 15 Vegyivédelmi 16 Különleges műveleti III. LÉGIERŐ Munkakörcsalád Munkakör azonosító Repülő 20 Légvédelmi rakéta és tüzér 21 Légi vezetés 22 Repülő harcbiztosító IV. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS Munkakörcsalád Munkakör azonosító Általános híradó 30 Rádióhíradás 31

15 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 15. oldal Rádiórelé híradás 32 Hírközpontok 33 Vezetékes híradás 34 Futár- és táboriposta híradás 35 Repülésbiztosító-földi repülésirányító szolgálat 36 Információvédelmi, ügyviteli 37 Informatikai V. LOGISZTIKA Munkakörcsalád Munkakör azonosító Haditechnikai 50 Fegyverzettechnikai 51 Páncélos- és gépjármű technikai 52 Repülőműszaki 53 Elektronikai 54 Műszaki technikai 55 Vegyivédelmi technikai 56 Kiképzéstechnikai 57 Különleges berendezés technikai 58 Mérésügy és minőségbiztosítási 59 Harcanyag 61 Hadtáp 64 Közlekedés és szállítás 67 Vám VI. TÉRKÉPÉSZET, METEOROLÓGIA Munkakörcsalád Munkakör azonosító Térképész 70 Meteorológia VII. PÉNZÜGY Munkakörcsalád Munkakör azonosító Pénzügy VIII. EGÉSZSÉGÜGY Munkakörcsalád Munkakör azonosító Egészségügy I. 73 Egészségügy II. 74

16 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 16. oldal 9.1 IX. EGYÉB TÁMOGATÁS Munkakörcsalád Munkakör azonosító Ellenőrzési 75 Infrastrukturális X. GÉP- ÉS HARCJÁRMŰVEZETŐK Munkakörcsalád Munkakör azonosító Gépjárművezetők XI. KATONAI NEMZETBIZTONSÁGI Munkakörcsalád Munkakör azonosító Katonai nemzetbiztonsági 80 1 XII. OKTATÁS, KÉPZÉS, KIKÉPZÉS Munkakörcsalád Munkakör azonosító Oktatás, képzés, kiképzés XIII. JOGI ÉS IGAZGATÁSI Munkakörcsalád Munkakör azonosító Katonai hatósági 84 Jogi és igazgatási XIV. HUMÁN Munkakörcsalád Munkakör azonosító Humán XV. TÁBORI LELKÉSZEK 1 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 6. (3), 3. melléklet Hatályos: II. 28-tól. 2 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 6. (3), 3. melléklet 3. Módosította: 31/2018. (IX. 13.) HM utasítás 3. d).

17 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 17. oldal Munkakörcsalád Munkakör azonosító Tábori lelkészek XVI. KATONAI IGAZGATÁS ÉS VÉDELMI IGAZGATÁS Munkakörcsalád Munkakör azonosító Katonai igazgatás 90 Védelmi igazgatás XVII. EGYÉB BIZTOSÍTÁS ÉS KISZOLGÁLÁS Munkakörcsalád Munkakör azonosító Katonai rendész és komendáns 92 Díszelgő 94 Katonazenész 95 Kutatás, fejlesztés 96 Koronaőrség, palotaőrség 97 Általános munkakörök ÖSSZHADERŐNEMI ÁLTALÁNOS KATONAI 3. A általános 4. B tervezési, szervezési 5. C nemzeti képviseleti 6. D nemzetközi kapcsolatok a parancsnok, csoportfőnök, főosztályvezető, intézetvezető, vezérigazgató, főigazgató, igazgató HTCSF b az a pontban szereplők HTCSF c törzsfőnök HM Nemzetközi Együttműköd Főosztály d főnök, irodavezető, titkárságvezető, osztályvezető, E ellenőrzési MH HFKP e kiemelt főtiszt, főtiszt, F felügyeleti, HM HF f kiemelt főmérnök, hatósági főmérnök, mérnök felügyeleti 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a). 2 Megállapította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 4 b), 5. melléklet 1. Hatályos: IX. 1-től.

18 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 18. oldal 9. G közgazdasági HM g tanácsadó Kontrolling Főosztály 10. H hadműveleti h a c és d pontban szereplők 11. I hadműveleti i biztosítási 1 J beszerzés, HM VGH j beruházás K katasztrófavédelm k kezelő 14. L HM HF l ellenőr, kiemelt ellenőr 2 környezetvédelmi 15. M munkavédelmi HM HF m N n frekvenciagazdálk 17. O kiképzési o 4 KIKOCSF 18. P civil-katonai p együttműködés 19. Q biztonsági HM VGH q beruházási 20. R lélektani r kiemelt referens, műveleti referens, szakreferens 21. S sajtó, VKT s 5 tájékoztatás, KO 2 6 kommunikáció T tűzvédelmi HM HF t technikus 23. U erőforrás-, költségtervező W információs HM Gazdasági Tervezési és Szabályozási Főosztály u titkár, személyi titkár V elemző, értékelő KNBSZ v gépkocsivezető w váltásparancsnok műveleti X tűzoltó kiképzési MH HFKP x vezénylő altiszt Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Megállapította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 4 b), 5. melléklet Hatályos: IX. 1-től. 3 Megállapította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 4 b), 5. melléklet Hatályos: IX. 1-től. 4 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. b). 5 Módosította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. e). 6 Megállapította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 4 b), 5. melléklet 3. Hatályos: IX. 1-től. 7 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 13., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a).

19 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 19. oldal Z védelempolitika HM VPF z honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 02 ÁLTALÁNOS SZÁRAZFÖLDI 3. A általános a parancsnok, főosztályvezető, vezérigazgató, főigazgató, igazgató 4. B tervezési, szervezési b az a pontban szereplők 5. C c törzsfőnök 6. D d főnök, irodavezető, titkárságvezető, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8.2 F szárazföldi KNBSZ f kiemelt főmérnök, felderítő főmérnök, mérnök 9. G g tanácsadó 10. H hadműveleti h a c és d pontban szereplők 11. I hadműveleti i biztosítási 1 J j 13. K k kezelő 14. L l ellenőr, kiemelt ellenőr 15. M m 16. N n O kiképzési KIKOCSF o 18. P p 20. R r kiemelt referens, referens, szakreferens 21. S s 2 T t technikus 23. U u titkár, személyi titkár 24. V v gépkocsivezető 25. W w váltásparancsnok 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 1 Megállapította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 6. (3), 3. melléklet 4. Hatályos: II. 28-tól. 2 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. b).

20 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 20. oldal 03 ÁLTALÁNOS LÉGIERŐ 3. A általános a parancsnok, b az a pontban szereplők 4. B tervezési, szervezési 5.1 C ejtőernyős MH HFKP c törzsfőnök 6. D d főnök, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8.2 F légierő felderítő KNBSZ f kiemelt főmérnök, főmérnök, mérnök 9. G g oktató, szakoktató, kiképző 10. H hadműveleti h a c és d pontban szereplők 11. I hadműveleti i biztosítási 1 3 J légierő elektronikai KNBSZ j hadviselés 13. K k 14. L l ellenőr, kiemelt ellenőr M m 16. N n hajtogató O kiképzési KIKOCSF o 18. P p 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t 23. U u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a). 2 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 8. b), c). 5 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. b).

21 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 21. oldal 28. Z z 04 ÁLTALÁNOS LOGISZTIKA 3. A általános a parancsnok, csoportfőnök, 4. B tervezési, szervezési b az a pontban szereplők 5. C c törzsfőnök 6. D d főnök, osztályvezető, irodavezető, 7. E ellátási e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F f kiemelt főmérnök, főmérnök, mérnök 9. G gazdálkodási g oktató, szakoktató, kiképző 10. H hadműveleti h a c és d pontban szereplők 11. I i 1 J j 13. K költségvetési HM VGH k 14. L l ellenőr, kiemelt ellenőr 15. M m 16. N n nyilvántartó 17. O kiképzési o 18. P p 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t technikus 23. U u 24. V v 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z 06 VEZÉNYLŐ ALTISZTEK

22 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 2 oldal 3. A általános MH vezénylő zászlós a 4. B b 5. C c 6. D d 7. E e 8. F f 9. G g 10. H h 11. I i 1 J j 13. K k 14. L l 15. M m 16. N n 17. O o 18. P p 20. R r 21. S s 2 T t 23. U u 24. V v 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z 07 KÜLSZOLGÁLATI 3. A általános a parancsnok, igazgató, képviseletvezető 4. B tervezési, szervezési HM HTCSF b az a pontban szereplők 5. C védelempolitikai HM VPF c törzsfőnök, törzsigazgató, misszióvezető 6. D szárazföldi d főnök, osztályvezető, 7. E légierő e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F logisztikai f 9.1 G felderítő KNBSZ g oktató, kiképző 10. H híradó h a c és d pontban szereplők 11. I hadműveleti i 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 1

23 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 23. oldal 1 J jogász HM JF j 13. K ellenőrzési HM IJKF k 14. L informatikai l ügykezelő 15. M megfigyelő m adminisztrátor 16. N katonai KNBSZ n nyilvántartó biztonsági O kiképzési KIKOCSF o 18. P civil katonai p együttműködés 19. Q oktatási SZCSF q 20. R rejtjelző r raktáros, ellátó, szolgálatvezető 21. S személyügyi HM HPF s segítő, asszisztens 2 T tájékoztatási VKT t technikus 2 KO 23. U ügyviteli u titkárságvezető, titkár 24. V pénzügyi HM VGH v gépkocsivezető 25. W egészségügyi MH EK w váltásparancsnok, ügyeletes 26. X rendész és x komendáns 27. Y infrastrukturális HM VGH y 28. Z titokvédelmi z 10 LÖVÉSZ 3. A általános a parancsnok, 4. B b az a pontban szereplők 5.3 C ejtőernyős MH HFKP c törzsfőnök 6. D d főnök, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F f 9. G g oktató, szakoktató, kiképző 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 9., 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. b). 2 Módosította: 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. e). 3 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás , 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a).

24 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 24. oldal 10. H h a c és d pontban szereplők 11. I i harcjármű irányzó 1 J j 13. K k beosztott lövész 14. L l ellenőr, kiemelt ellenőr 15. M m mesterlövész 16. N n 17. O o géppuska irányzó 18. P p kézi páncéltörő fegyver irányzó távbeszélő 20. R r raktáros, raktárvezető, ellátó 21. S s referens, kiemelt referens 2 T t 23. U u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 11 HARCKOCSIZÓ 3. A a parancsnok, 4. B b az a pontban szereplők 5. C közepes harckocsi c törzsfőnök 6. D d főnök, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F f 9. G g oktató, szakoktató, kiképző 10. H h a c és d pontban szereplők 11. I i irányzó 1 J j 13. K k 14. L l ellenőr, kiemelt ellenőr 15. M m 16. N n

25 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 25. oldal 17. O o 18. P p 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t 23. U u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 12 TÜZÉR 3. A általános a parancsnok, b az a pontban szereplők 4. B vontatott tüzér 5. C c törzsfőnök 6. D aknavető d főnök, osztályvezető, 7. E tűzmegfigyelő e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F tűztámogató f 9. G tüzér bemérő g oktató, szakoktató, kiképző 10. H h a c és d pontban szereplők 11. I i irányzó 1 J j kidolgozó 13. K páncéltörő rakéta harcigép 14. L lokátor felderítő 15. M m 16. N n 17. O o k kezelő l ellenőr, kiemelt ellenőr 18. P rakéta indítóállvány p 20. R ejtőernyős r referens, kiemelt referens 21. S felderítő ejtőernyős s

26 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 26. oldal 2 T páncéltörő t távmérő ejtőernyős 23. U aknavető ejtőernyős u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 14 FELDERÍTŐ 3.1 A általános KNBSZ a parancsnok, főosztályvezető, központ parancsnok, állomás parancsnok 4.2 B mélységi KNBSZ b az a pontban szereplők felderítő C ejtőernyős MH HFKP c törzsfőnök D technikai felderítő KNBSZ d főnök, osztályvezető, E rádióelektronikai felderítő KNBSZ e kiemelt főtiszt, főtiszt, F ejtőernyős-búvár MH HFKP f kiemelt főmérnök, főmérnök, mérnök G harcászati KNBSZ g oktató, szakoktató, hírszerző kiképző H elektronikai KNBSZ h a c és d pontban hadviselés szereplők I szárazföldi KNBSZ i harcjármű irányzó elektronikai hadviselés J speciális elektronikai zavaró KNBSZ j értékelő, tájékoztató, adatfeldolgozó 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás , 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a). 4 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás , 47/2016. (VIII. 31.) HM utasítás 41. a). 7 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 1

27 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 27. oldal K elektronikai KNBSZ k kezelő, felderítő, operátor ellenőrző L elemző-értékelő KNBSZ l M speciális felderítő KNBSZ m mesterlövész 16. N n ejtőernyő hajtogató O hadműveleti KNBSZ o géppuska irányzó P pilótanélküli felderítő KNBSZ p távbeszélő, távírász 19. Q képi felderítő KNBSZ q egészségügyi beosztások R szenzoros KNBSZ r raktáros, raktárvezető, 7 felderítő ellátó, szakjavító 21. S különleges s kihallgató, tolmács híradó 2 T t technikus 23. U u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w váltásparancsnok 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 15 MŰSZAKI 3. A általános 4. B műszaki utász 5. C műszaki felderítő a parancsnok, b az a pontban szereplők c törzsfőnök 1 Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás Módosította: 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 7. 1

28 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 28. oldal 6. D aknakutató tűzszerész 7. E deszant átkelő 8. F útépítő 9. G hídépítő 10. H álcázó 11. I műszaki mentő 1 J műszaki technikai 13. K állásépítő d főnök, osztályvezető, e kiemelt főtiszt, főtiszt, f kiemelt főmérnök, főmérnök, mérnök g oktató, szakoktató, kiképző h a c és d pontban szereplők i aknász, tűzszerész, aknatelepítőhöz beosztottak j felderítő, búvár beosztottak k beosztott műszaki, hidász, építő, kezelő, légsűrítő gépkezelő, álcázó, laboráns, gépész l villamos ácsműhelyhez beosztottak, világító m 14. L víztisztító 15. M műszaki zártelepítő 16. N hadihajós n hajóra és rohamcsónak, motorcsónak, és tolóhajóhoz beosztottak 17. O búvár o deszant átkelő eszközökhöz beosztottak 18. P anyagelőkészítő p harcjármű irányzó és feldolgozó 19. Q műszaki búvár q földmunkagéphez beosztottak 20. R felderítő búvár r referens, kiemelt referens 21. S tűzszerész búvár s kutyavezető tűzszerész 2 T t technikus 23. U u műszaki - kút-, talajfúró, daru, vontatott keretfűrész, víztisztító - eszközökhöz beosztottak 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w 26. X világító 27. Y speciális repülőtéri karbantartó és helyreállító x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt y 16 VEGYIVÉDELMI

29 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 29. oldal 1. Fegyvernemi, szakági Szakmai 3. A általános a parancsnok,, szolgálatfőnök b az a pontban szereplők c törzsfőnök 4. B vegyi- és sugárfelderítő 5. C vegyi- és sugármentesítő 6. D d főnök, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F elemző és informatikai 9. G vegyi-, nukleárisbaleset-e 10. H vegyi-, sugárfigyelő és helyzetértékelés 11. I adatgyűjtő, értékelő, tájékoztató f g oktató, szakoktató, kiképző h a c és d pontban szereplők i diszpécser 1 J j 13. K k kezelő 14. L l laboráns 15. M m 16. N n 17. O o 18. P p értékelő, kidolgozó-értékelő 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t 23. U u értékelő-gépkocsivezető 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w váltásparancsnok 26. X x vezénylő altiszt 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, altiszt-jelölt honvéd 18 KÜLÖNLEGES MŰVELETI 1. Fegyvernemi, szakági Szakmai

30 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 30. oldal 3. A általános a parancsnok 4. B b az a pontban szereplők 5. C ejtőernyős c törzsfőnök 6. D d főnök, osztályvezető, 7. E e kiemelt főtiszt, tiszt, altiszt 8. F búvár f harcászati hírszerző 9. G gépjárműves, g szakoktató, oktató, ejtőernyős kiképző 10. H h az c és d pontban szereplők 11. I i térinformatikus 1 J j értékelő, elemző, adatfeldolgozó, kihallgató 13. K k felderítő specialista, kezelő, operátor 14. L l fegyveres specialista 15. M m mesterlövész 16. N nagymagasságú n ejtőernyő hajtogató, ejtőernyős teherrendszer kiszolgáló 17. O o lélektani műveleti specialista 18. P p híradó specialista egészségügyi specialista 20. R r raktárvezető, ellátó 21. S s kiemelt referens, referens 2 T t technikus 23. U u műszaki specialista 24. V v gépkocsivezető 25. W w harctéri légiirányító 26. X x vezénylő zászlós civil-katonai együttműködési specialista 28. Z z kiképzendő, jelölt 20 REPÜLŐ 3. A általános 4. B harcászati repülőgép a parancsnok, b az a pontban szereplők

31 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 31. oldal 5. C felderítő repülőgép 6. D kiképző repülőgép c törzsfőnök d főnök, osztályvezető, e kiemelt főtiszt, főtiszt, 7. E szállító repülőgép 8. F f kiemelt főmérnök, főmérnök, mérnök 9. G harcihelikopter g oktató, szakoktató, kiképző 10. H szállító-, h a c és d pontban kutató-mentő szereplők helikopter 11. I i helikoptervezető-lövész kiképzőhelikopter 1 J futárhelikopter j légi egészségügyi tiszt, altiszt 13. K k beosztott 14. L elektronikai l fedélzeti megfigyelő zavaró helikopter 15. M m mechanikus 16. N n fedélzeti rádiós 17. O o felderítő 18. P p repülőgép- vagy helikoptervezető, főpilóta elektronikai harc 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t irányító 23. U u alkalmazási 24. V v 25. W w 26. X x 28. Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 21 LÉGVÉDELMI RAKÉTA ÉS TÜZÉR 3. A általános a parancsnok, 4. B b az a pontban szereplők 5. C c törzsfőnök 6. D közeli, kis hatótávú légvédelmi rakéta d főnök, osztályvezető,

32 Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 3 oldal 7. E e kiemelt főtiszt, főtiszt, 8. F légvédelmi tüzér f 9. G g oktató, szakoktató, kiképző 10. H h a c és d pontban szereplők 11. I felderítő i irányzó 1 J harcálláspont vezetési törzs j 13. K k kezelő 14. L l 15. M m 16. N n 17. O o 18. P p 20. R r referens, kiemelt referens 21. S s 2 T t 23. U u 24. V v gépkocsivezető, harcjárművezető 25. W w váltásparancsnok 26. X x vezénylő altiszt 28 Z z kiképzendő, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt 22 LÉGI VEZETÉS 3. A általános 4. B légtérgazdálkodás 5. C légi helyzetkép előállítás 6. D fegyver irányítás a parancsnok, b az a pontban szereplők c törzsfőnök d főnök, osztályvezető, e kiemelt főtiszt, főtiszt, f 7. E légvédelmi irányítás 8. F radar 9. G g oktató, szakoktató, kiképző

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2014. február 12., szerda Tartalomjegyzék I. Utasítások 8/2014. (II. 12.) HM utasítás a Honvéd Vezérkar i korrekciójával és a Magyar Honvédség kiképzési

Részletesebben

Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc oldal 5. szakmai : a honvédelmi eknél és a GDEM Szakközépiskolánál re

Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc oldal 5. szakmai : a honvédelmi eknél és a GDEM Szakközépiskolánál re Magyar joganyagok - 9/2014. (II. 1) HM utasítás - a munkakör-gazdálkodással kapc 1. oldal 9/2014. (II. 1) HM utasítás a munkakör-gazdálkodással kapcsolatos feladatokról 1 A honvédelemről és a Magyar Honvédségről,

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLI. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2014. március 7. Jogszabályok 1/2014. (II. 11.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLI. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2014. március 7. Jogszabályok 1/2014. (II. 11. CXLI. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2014. március 7. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 1/2014. (II. 11.) HM rendelet Egyes HM rendeletek szolgálati viszonnyal összefüggõ

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2017. ( ) HM. r e n d e l e t

A honvédelmi miniszter /2017. ( ) HM. r e n d e l e t A honvédelmi miniszter /2017. ( ) HM r e n d e l e t a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 12.) HM rendelet és a honvédek illetményéről

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVII. ÉVFOLYAM 18. SZÁM 2010. december 23. Jogszabályok

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVII. ÉVFOLYAM 18. SZÁM 2010. december 23. Jogszabályok CXXXVII. ÉVFOLYAM 18. SZÁM 2010. december 23. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 16/2010. (XI. 17.) HM KIM együttes rendelet 17/2010. (XII. 3.) HM rendelet

Részletesebben

A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM. rendelete

A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM. rendelete MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány A honvédelmi miniszter./2006. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség, valamint a miniszter közvetlen irányítása (felügyelete) alá tartozó szervezetek

Részletesebben

A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása

A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása Melléklet a /2007. (..) HM rendelethez A katonai-szakmai ismeretekhez kötött hivatásos és szerződéses katonai beosztások megoszlása HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM Az államtitkár közvetlen irányítása alatt működő

Részletesebben

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai

A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM TÁRSADALMI KAPCSOLATOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁR A honvédelem és a Magyar Honvédség szervezete, felépítése, sajátosságai 2015. október 14. Az előadás felépítése I. A honvédelem

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 31. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 16. HUMÁN SZAKMACSOPORT 34. sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXL. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. április 5.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXL. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. április 5. CXL. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. április 5. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal 1/2013. (III. 21.) HM rendelet 131/2013. (III. 14.) KE határozat Jogszabályok A Magyar Honvédség

Részletesebben

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE Tervezet 2008. 09. 29. A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú tagjainak beosztási kategóriába történő

Részletesebben

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről

Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről HONVÉDELMI MINIS ZTÉRIUM KÖZGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI HIVATAL Tájékoztató a Hjt. végrehajtási rendeleteinek módosításával kapcsolatos rendelkezésekről A Magyar Közlöny 2011. évi 60. számában 2011. június 7-én

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 30. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 30. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 30. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2015. június 22., hétfő Tartalomjegyzék I. Utasítások 28/2015. (VI. 22.) HM utasítás a szolgálati beosztások rendszeresítésével kapcsolatos szabályokról

Részletesebben

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2012. ( ) HM. r e n d e l e t e

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2012. ( ) HM. r e n d e l e t e T E R V E Z E T A honvédelmi miniszter /2012. ( ) HM r e n d e l e t e a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú tagjainak beosztási kategóriába történő részletes besorolásáról, illetve a beosztásokban

Részletesebben

Az MH Altiszti Akadémia parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Az MH Altiszti Akadémia parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA MAGYAR HONVÉDSÉG ALTISZTI AKADÉMIA Az MH Altiszti Akadémia parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az MH Altiszti Akadémia állományában lévő beosztások betöltésére Pályázatot nyújthatnak be korlátozás nélkül

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 42. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 42. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 42. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2013. augusztus 23., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 47/2013. (VIII. 23.) HM utasítás a szolgálati beosztások rendszeresítésével kapcsolatos

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 10. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2015. február 27., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 4/2015. (II. 27.) MvM utasítás miniszteri biztos kinevezéséről 996 5/2015. (II. 27.) MvM

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendelet módosításról

Részletesebben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben

Életpálya és mobilitás a honvédelemben Életpálya és mobilitás a honvédelemben ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel Mobilitás Társadalmi mobilitás Vándorlás Karriermobilitás Munkaerőáramlás Átjárhatóság Vándorlás lakhatási támogatás

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2015. március 24. Miniszteri utasítások 7/2015. (II. 20.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2015. március 24. Miniszteri utasítások 7/2015. (II. 20. CXLII. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 2015. március 24. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Miniszteri utasítások 7/2015. (II. 20.) HM utasítás 8/2015. (II. 27.) HM utasítás 9/2015. (II.

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2012. július 9. Jogszabályok. 7/2012. (VI. 5.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2012. július 9. Jogszabályok. 7/2012. (VI. 5. CXXXIX. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2012. július 9. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 7/2012. (VI. 5.) HM rendelet 8/2012. (VI. 11.) HM rendelet A Magyar Honvédség külföldi

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. 68. szám. A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE augusztus 27., péntek. Tartalomjegyzék. III. Utasítások, jogi iránymutatások

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ. 68. szám. A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE augusztus 27., péntek. Tartalomjegyzék. III. Utasítások, jogi iránymutatások HIVATALOS ÉRTESÍTÕ A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2010. augusztus 27., péntek 68. szám Tartalomjegyzék III. Utasítások, jogi iránymutatások 82/2010. (VIII. 27.) HM utasítás a Honvédelmi Minisztérium szervezeti

Részletesebben

(1) Az R. 1. számú mellékletének helyébe e rendelet 1. melléklete lép. (2) Az R. 2. számú mellékletének helyébe e rendelet 2. melléklete lép.

(1) Az R. 1. számú mellékletének helyébe e rendelet 1. melléklete lép. (2) Az R. 2. számú mellékletének helyébe e rendelet 2. melléklete lép. . sz. példán MAGAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE TERVEZ A honvédelmi miniszter /2010. ( ) HM rendelete a Magar Honvédség eges beosztásaihoz kapcsolódó munkaköri követelménekről szóló 20/2002. (IV.

Részletesebben

Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére

Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére MAGYAR HONVÉDSÉG KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG Tájékoztató önkéntes tartalékos katonák részére Önkéntes tartalékos katonák járandóságai A Honvédek jogállásáról szóló 2012 évi

Részletesebben

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete

A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány TERVEZET A honvédelmi miniszter.../2009. ( ) HM rendelete a hivatásos és szerződéses katonai szolgálat létesítéséről, módosításáról, megszüntetéséről,

Részletesebben

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. 2010. július 6-ától. I. Választott tisztségviselők

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. 2010. július 6-ától. I. Választott tisztségviselők 3. számú melléklet Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere 2010. július 6-ától I. Választott tisztségviselők A kulcsszám 1-4. pozícióján 0 szerepel. Az 5. pozíció a választási szinteket

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVII. ÉVFOLYAM 15. SZÁM október 19. Jogszabályok

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXVII. ÉVFOLYAM 15. SZÁM október 19. Jogszabályok CXXXVII. ÉVFOLYAM 15. SZÁM 2010. október 19. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 15/2010. (X. 5.) HM rendelet A hivatásos és szerzõdéses katonák, a honvédségi

Részletesebben

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. I. Választott tisztségviselők

Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere. I. Választott tisztségviselők 6. számú melléklet Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kulcsszámrendszere I. Választott tisztségviselők A kulcsszám 1-4. pozícióján 0 szerepel. Az 5. pozíció a választási szinteket jelzi. A 6. pozíció

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete

A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM. rendelete A honvédelmi miniszter /2008. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e. egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e. egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról T E R V E Z E T A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM r e n d e l e t e egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról

Részletesebben

2. oldal katonai megfigyelő: a hivatásos és a szerződéses állomány (a továbbiakban együtt: állomány) műveleti területen fegyvertelen megfigyelő

2. oldal katonai megfigyelő: a hivatásos és a szerződéses állomány (a továbbiakban együtt: állomány) műveleti területen fegyvertelen megfigyelő 1. oldal 9/2013. (VIII. 12.) HM rendelet a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 238. (2) bekezdés

Részletesebben

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 1. oldal 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati

Részletesebben

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar

Kossuth Lajos Hadtudományi Kar Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Telefon: 432-9000/29-357 Telefax: 432-9027 Szakok, képzési idő, vizsgatárgyak Képz. Választható szak, szakpár A N Biztonság-és védelempolitikai

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 13. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 13. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 13. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2016. március 31., csütörtök Tartalomjegyzék I. Utasítások 13/2016. (III. 31.) EMMI utasítás a fekvőbeteg-szakellátást nyújtó állami egészségügyi

Részletesebben

2. oldal 7.1 katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak: hazai felsőfokú vezetőképző tanfolyam vagy azzal egyenértékű külföldi tanfolyam, 8. ka

2. oldal 7.1 katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak: hazai felsőfokú vezetőképző tanfolyam vagy azzal egyenértékű külföldi tanfolyam, 8. ka 1. oldal 9/2013. (VIII. 12.) HM rendelet a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 238. (2) bekezdés

Részletesebben

A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 T E R V E Z E T!! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete a hivatásos katasztrófavédelmi szerv szervezeti változásával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról A fegyveres szervek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázatok beérkezési határideje: 2012. augusztus 25. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár (MH 25. KGYLDD) parancsnoka pályázatot hirdet a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár, Vezető Szervek, Gazdálkodás Támogató

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 40. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 40. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 40. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2016. augusztus 31., szerda Tartalomjegyzék I. Utasítások 21/2016. (VIII. 31.) BM utasítás egyes belügyi tárgyú miniszteri utasítások módosításáról

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter /2017. ( ) HM r e n d e l e t e a Magyar Honvédségre, illetve a katonai nemzetbiztonsági szolgálatokra vonatkozó eltérő munkavédelmi követelményekről, eljárási szabályokról szóló

Részletesebben

Magyar joganyagok - 37/2017. (VII. 24.) HM utasítás - a Magyar Honvédség különlege 2. oldal 3. Ezen utasításban meghatározottakkal összefüggő szervezé

Magyar joganyagok - 37/2017. (VII. 24.) HM utasítás - a Magyar Honvédség különlege 2. oldal 3. Ezen utasításban meghatározottakkal összefüggő szervezé Magyar joganyagok - 37/2017. (VII. 24.) HM utasítás - a Magyar Honvédség különlege 1. oldal 37/2017. (VII. 24.) HM utasítás a Magyar Honvédség különleges rendeltetésű dandár képesség kialakításával kapcsolatos

Részletesebben

1. melléklet az előterjesztéshez

1. melléklet az előterjesztéshez 1. melléklet az előterjesztéshez Az igazságügyi miniszter /2015. (. ) IM rendelete az igazságügyi miniszter feladat- és hatáskörét érintően a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá eső személyek meghatározásáról

Részletesebben

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának pályázati felhívása

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának pályázati felhívása MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI PARANCSNOKSÁG Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának pályázati felhívása az MH Összhaderőnemi Parancsnokság állományában lévő beosztás betöltésére Pályázatot

Részletesebben

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredparancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredparancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA MAGYAR HONVÉDSÉG 43. NAGYSÁNDOR JÓZSEF HÍRADÓ ÉS VEZETÉSTÁMOGATÓ EZRED A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredparancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a Magyar Honvédség Magyarországi

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 63. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 63. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 63. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2017. december 22., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 54/2017. (XII. 22.) MvM utasítás a fejezeti kezelésű előirányzatokkal és a központi kezelésű

Részletesebben

KOSSUTH NEMZETŐRSÉG RENDFOKOZATI SZABÁLYZATA

KOSSUTH NEMZETŐRSÉG RENDFOKOZATI SZABÁLYZATA Kossuth Nemzetőrség Budapest, VIII. ker. Baross u.61 03./2012 Jóváhagyom: Budapest, 2012.február 18-án vitéz. Dezső Mihály nőr. altábornagy parancsnok KOSSUTH NEMZETŐRSÉG RENDFOKOZATI SZABÁLYZATA Felterjesztem

Részletesebben

2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG

2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 22. sz. melléklet a HHK/57-1/2017. nyt. számhoz 2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 12.)

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 65. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 65. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 65. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2016. december 23., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 70/2016. (XII. 23.) HM utasítás az egyes illetményen kívüli juttatások mértékének és összegének

Részletesebben

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e

T E R V E Z E T. A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM. r e n d e l e t e T E R V E Z E T A honvédelmi miniszter /2011. ( ) HM r e n d e l e t e egyes juttatásokkal kapcsolatos honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról A katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézmények

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN

MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI HADMŰVELETI KÖZPONT AZ MH RÉSZVÉTELE A TASZÁRI KIKÉPZÉS BIZTOSÍTÁSÁBAN Dr. Isaszegi János dandártábornok parancsnok 2003. március 1 A Kormány 2390/2002 (XII. 20.) Korm.

Részletesebben

A Kormány. Korm. rendelete

A Kormány. Korm. rendelete 1 A Kormány TERVEZET!!./2012. ( ) Korm. rendelete a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm.

Részletesebben

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló

2006, évi.... törvény a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról 1. (1) A köztisztviselők jogállásáról szóló országgyű S Hfvafiala A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA Irományszám : 1 lsec É : 1006 JúN 2 3 T/366. számú törvényjavaslat a közszférában foglalkoztatottak jogviszonyáról szóló törvények módosításáról Előadó

Részletesebben

[4. A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló XLIII. törvény módosítása

[4. A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló XLIII. törvény módosítása Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Hivatkozási szám a TAB ülésén: 1. (T/3291.) A bizottság kormánypárti tagjainak javaslata. Javaslat módosítási szándék megfogalmazásához a Törvényalkotási bizottság

Részletesebben

A belügyminiszter. látta:

A belügyminiszter. látta: A belügyminiszter 1. melléklet a BM/11178. számú előterjesztéshez /2016. ( ) BM rendelete a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki.

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki. HONVÉDELMI MINISZTER Nyt. szám: 154 20/2013. ALAPÍTÓ OKIRAT A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 39. (1)

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2012. október 12. Jogszabályok

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2012. október 12. Jogszabályok CXXXIX. ÉVFOLYAM 12. SZÁM 2012. október 12. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 28/2012. (IX. 4.) NGM rendelet 20/2012. (IX. 17.) HM rendelet A 2013. évi munkaszüneti

Részletesebben

Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 2. oldal 5. A foglalkoztató szervezetnél a nemzetbiztonsági ellenőr

Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 2. oldal 5. A foglalkoztató szervezetnél a nemzetbiztonsági ellenőr Magyar joganyagok - 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet - az emberi erőforrások minis 1. oldal 20/2015. (IV. 10.) EMMI rendelet az emberi erőforrások minisztere feladat- és hatáskörét érintően a nemzetbiztonsági

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2002. április 10., szerda TARTALOMJEGYZÉK 16/2002. (IV. 10.) EüM r. A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi

Részletesebben

A belügyminiszter. BM rendelete

A belügyminiszter. BM rendelete A belügyminiszter./2015. ( ) BM rendelete az Országgyűlési Őrség hivatásos állományát érintő humánigazgatási tárgyú szabályokról szóló 56/2012. (XI. 22.) BM rendelet módosításáról A rendvédelmi feladatokat

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e. egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e. egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról A honvédelmi miniszter /2017. ( ) HM r e n d e l e t e egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 238. (2) bekezdés 2., 4., 9., 11., 15. 16.,

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE (Egységes szerkezetben a ZMNE ának módosító határozataival)1-2007 -

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. rendelete

A honvédelmi miniszter. rendelete A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM rendelete a Magyar Honvédség hivatásos és szerzodéses állományú tagjainak beosztási kategóriába történo részletes besorolásáról, illetve a beosztásokban rendszeresített

Részletesebben

Katonai toborzás lesz szeptember 23. napján (szerda) 9 órakor az Általános Művelődési Központban (Mezőcsát, Szent I. u. 21.)

Katonai toborzás lesz szeptember 23. napján (szerda) 9 órakor az Általános Művelődési Központban (Mezőcsát, Szent I. u. 21.) Katonai toborzás lesz 2015. szeptember 23. napján (szerda) 9 órakor az Általános Művelődési Központban (Mezőcsát, Szent I. u. 21.) SZERZŐDÉSES KATONAI SZOLGÁLAT: Érdekelnek a kihívások? Alkalmasnak érzed

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. Részletes rendelkezések

1. Általános rendelkezések. 2. Részletes rendelkezések HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 2019. évi 15. szám 1257 A Nemzeti Választási Iroda elnökének 2/2019. (III. 11.) NVI utasítása a szavazási levélcsomag személyes átvételére rendelkezésre álló időszak megállapításáról

Részletesebben

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 -

1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM. 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 1.sz. melléklet a 1164 / 115. ZMNE számhoz 1.sz. példány A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSÁNAK RENDJE - 2007 - 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések...

Részletesebben

RENDFOKOZATI ÉS BEOSZTÁSI SZABÁLYZATA

RENDFOKOZATI ÉS BEOSZTÁSI SZABÁLYZATA Jóváhagyom: Budapest 2014. v.l. Dömötör Zoltán nőr. vezérezredes elnök-főparancsnok 1956 MAGYAR NEMZETŐRSÉG RENDFOKOZATI ÉS BEOSZTÁSI SZABÁLYZATA 1 Bevezetés A szabályzat hatálya Az 1956 Magyar Nemzetőrség

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 9. SZÁM szeptember 28.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 9. SZÁM szeptember 28. CXLV. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 2018. szeptember 28. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal 13/2018. (VIII. 31.) HM rendelet 386/2018. (VIII. 17.) KE határozat 387/2018. (VIII. 17.)

Részletesebben

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke Nemzeti Ünnepünk, 2015. március 15-e alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetés ERDÉLYI LAJOS dandártábornoknak, a Honvéd Vezérkar, volt Személyzeti csoportfőnökének

Részletesebben

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 6. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS SZAKMACSOPORT

2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 6. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS SZAKMACSOPORT 13.sz. melléklet a 34000/129-6/2019.ált. nyt. számhoz 2019. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG A honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII.

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2007. ( ) HM. r e n d e l e t e. a fontos és bizalmas munkakörökről, valamint a biztonsági ellenőrzések szintjéről

A honvédelmi miniszter /2007. ( ) HM. r e n d e l e t e. a fontos és bizalmas munkakörökről, valamint a biztonsági ellenőrzések szintjéről MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány Tervezet 08.22. A honvédelmi miniszter /2007. ( ) HM r e n d e l e t e a fontos és bizalmas munkakörökről, valamint a biztonsági ellenőrzések szintjéről

Részletesebben

AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI

AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI AZ ÚJ HSZT TERVEZETT ILLETMÉNYRENDSZERÉNEK ELEMEI Alapilletmény beosztási illetmény szolgálati időpótlék a hivatásos állományú besorolása alapján megállapított fizetési fokozathoz tartozó illetményszorzó

Részletesebben

A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter./2007. ( ) HM r e n d e l e t e a hivatásos, szerződéses és hadköteles katonák, a honvédségi közalkalmazottak egyes illetményen kívüli pénzbeli szociális juttatásairól szóló 14/2002.

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2015. július 29.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2015. július 29. CXLII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2015. július 29. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal 3/2015. (VI. 17.) HM rendelet 4/2015. (VI. 22.) HM rendelet 5/2015. (VI. 22.) HM rendelet 6/2015.

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 1. oldal 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet a közigazgatási, rendészeti, katonai és nemzetbiztonsági felsőoktatás vonatkozásában

Részletesebben

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE TERVEZET MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTERE. számú példány A honvédelmi miniszter /2009. ( ) HM rendelete az étkezési utalvánnyal való ellátásról A Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú

Részletesebben

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt

Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 2. oldal b) a honvédelemért felelős miniszter a katonai felsőokt Magyar joganyagok - 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet - a közigazgatási, rendészeti, katon 1. oldal 1/2013. (I. 8.) KIM rendelet a közigazgatási, rendészeti, katonai és nemzetbiztonsági felsőoktatás vonatkozásában

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó munkáltatói jogkörökről és azok gyakorlására feljogosított

Részletesebben

A LOGISZTIKAI KIKÉPZÉS HELYZETE, KIHÍVÁSAI

A LOGISZTIKAI KIKÉPZÉS HELYZETE, KIHÍVÁSAI Sári Gábor A LOGISZTIKAI KIKÉPZÉS HELYZETE, KIHÍVÁSAI (a Katonai logisztika időszerű kérdései konferencián 2014. december 3-án megtartott előadás alapján) Absztrakt: A központi logisztikai feladatokat

Részletesebben

Tájékoztató a Hvt., a Hjt., valamint a Hft. módosításával kapcsolatos pénzügyi jellegű rendelkezésekről

Tájékoztató a Hvt., a Hjt., valamint a Hft. módosításával kapcsolatos pénzügyi jellegű rendelkezésekről HONVÉDELMI MINIS ZTÉRIUM KÖZGAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI HIVATAL Tájékoztató a Hvt., a Hjt., valamint a Hft. módosításával kapcsolatos pénzügyi jellegű rendelkezésekről A Magyar Közlöny 2010. évi 201. számában

Részletesebben

48/2013. (VIII. 23.) HM utasítás

48/2013. (VIII. 23.) HM utasítás 48/2013. (VIII. 23.) HM utasítás a kiképzési-oktatási és regeneráló központok működési rendjéről, valamint a rekreációra és a regenerálódásra vonatkozó részletes szabályokról A honvédelemről és a Magyar

Részletesebben

MUNKAANYAG EZ A MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

MUNKAANYAG EZ A MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Szám: NFGM/ / /2008 MUNKAANYAG közigazgatási egyeztetésre (visszamutatásra) a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági ban, továbbá a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter

Részletesebben

2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG

2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG 21. sz. melléklet a HHK/57-1/2017. nyt. számhoz 2017. ÉVI FOKOZATI VIZSGA TANANYAG a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 9/2013. (VIII. 12.)

Részletesebben

Az átszervezés területi feladatai

Az átszervezés területi feladatai 1 A tájékoztató témái Az átszervezés területi feladatai A Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok illetékességi területe A Megyei Védelmi Bizottság összetétele A Megyei Védelmi Bizottság

Részletesebben

32/2002. (XII. 12.) BM

32/2002. (XII. 12.) BM 32/2002. (XII. 12.) BM rendelet a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, a tűzoltóságoknál, valamint az ez irányú szakágazatban foglalkoztatottak képesítési követelményeiről és képzési rendszeréről A

Részletesebben

Az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA MAGYAR HONVÉDSÉG BALATONKENESEI REKREÁCIÓS KÖZPONT Az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ parancsnokának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ állományában lévő beosztások betöltésére

Részletesebben

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2018. évi 207. szám 35897 6. Ez a rendelet a kihirdetését követő harmincegyedik napon lép hatályba. 7. E rendelet rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépését követően indult

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 8. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 8. szám MAGYAR KÖZLÖNY 8. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. január 26., péntek Tartalomjegyzék 1/2018. (I. 26.) HM rendelet Egyes honvédelmi miniszteri rendeletek módosításáról 206 4/2018. (I. 26.) ME határozat

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 37. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 37. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 37. A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2015. július 28., kedd Tartalomjegyzék I. Utasítások 21/2015. (VII. 28.) MvM utasítás a közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének,

Részletesebben

A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter /2018. ( ) HM r e n d e l e t e a kondicionáló-kiképzési, valamint a katonai kiképzési és oktatási célú rendezvényekről, továbbá a regeneráló pihenés és a rekreáció rendjéről szóló

Részletesebben

Kerekréti Mihály Csaba a MH 54. Veszprém Radarezred, logisztikai alegységek, Logisztikai Zászlóalj, törzsfőnökének (pkh.)

Kerekréti Mihály Csaba a MH 54. Veszprém Radarezred, logisztikai alegységek, Logisztikai Zászlóalj, törzsfőnökének (pkh.) Honvédelmi miniszteri elismerések: SZOLGÁLATI ÉRDEMJEL bronz fokozat (5 fő) Kerekréti Mihály Csaba Andorka László Csete László Bencze Péter Mizsei Csaba a MH 54. Veszprém Radarezred, logisztikai alegységek,

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 27. szám

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 27. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 27. szám A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE 2018. június 8., péntek Tartalomjegyzék I. Utasítások 14/2018. (VI. 8.) EMMI utasítás kiadmányozási jogkör átadásáról 2024 16/2018. (VI. 8.) HM utasítás

Részletesebben

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE 3. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék Az ÓBUDAI EGYETEMEN OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK és TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 2. SZÁM március 2.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLV. ÉVFOLYAM 2. SZÁM március 2. CXLV. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2018. március 2. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal 20/2018. (II. 14.) Korm. rendelet 1/2018. (I. 26.) HM rendelet 2/2018. (II. 8.) HM rendelet 1040/2018.

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 14. SZÁM 2012. december 12. Jogszabályok

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXXXIX. ÉVFOLYAM 14. SZÁM 2012. december 12. Jogszabályok CXXXIX. ÉVFOLYAM 14. SZÁM 2012. december 12. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal Jogszabályok 22/2012. (XI. 13.) HM rendelet A honvédségi jármûvek fenntartásáról szóló 18/2009.

Részletesebben

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 4.

TARTALOM A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA. CXLII. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 4. CXLII. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 4. A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal 12/2015. (X. 27.) HM rendelet Jogszabályok A honvédségi jármûvek fenntartásáról szóló 18/2009.

Részletesebben

A MH Logisztikai Központ helye, szerepe és feladatai a log. gazdálkodás rendszerében

A MH Logisztikai Központ helye, szerepe és feladatai a log. gazdálkodás rendszerében A MH Logisztikai Központ helye, szerepe és feladatai a log. gazdálkodás rendszerében Erdődi Zsolt ezredes MH Logisztikai Központ mb. logisztikai igazgató 2014.04.15. 1 Témakörök 1. A védelemgazdasági és

Részletesebben