PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI"

Átírás

1 1 PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Pénzügyi Bizottság 4/2008. (I.15.) számú határozata: a) A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy az Önkormányzat a Közép Magyarországi Operatív Program keretében kiírt, a Vízgazdálkodás tevékenységek, belterületi csapadékvíz-elvezetés és győjtés címő, KMOP B komponenső, kódszámú pályázaton vegyen részt. b) A Bizottság javasolja a Képviselı- testületnek, hogy az Önkormányzat a tárgyi pályázaton történı részvétel, illetve a pályázat benyújtásához szükséges Ft azaz Nyolcvanötmillió forint önerıt a évi költségvetés kereteként - az Önkormányzat által év I. negyedévében kibocsátandó és lejegyzendı kötvény ellenértéke terhére biztosítsa. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 1 napon belül. A Pénzügyi Bizottság 5/2008. (I.15.) számú határozata: 1.) A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy az Önkormányzat a Közép Magyarországi Operatív Program keretében kiírt, a Pest megyei településközpontok fejlesztése- Kisléptékő megyei fejlesztések címő, KMOP /A. kódszámú, komponenső pályázaton vegyen részt. 2.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az Önkormányzat által benyújtandó pályázat összértéke bruttó Ft legyen. 3.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az Önkormányzat által, a tárgyi pályázathoz kapcsolódóan elkülönítendı saját forrás mértéke: bruttó Ft legyen. 4.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az Önkormányzat által, a tárgyi pályázathoz kapcsolódóan elkülönítendı saját forrás az Önkormányzat évi költségvetése terhére legyen tervezve. 5.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a Polgármesteri Hivatal a pályázatírásban, menedzselésben részt vevı Társaság közremőködésével - az alábbi pályázati célokat dolgozza, dolgoztassa ki: a., Polgármester Hivatal épülete külsı homlokzat felújítása. b., Móricz Zsigmond Közösségi Ház épülete külsı homlokzatának felújítása, az épület teljeskörő akadálymentesítése.

2 2 c., Kármán József Városi Könyvtár épülete külsı homlokzatának felújítása, az épület teljeskörő akadálymentesítése. d., A település központi részén, térfigyelı rendszer kiépítése. e., Az Önkormányzat fenntartásában és mőködtetésében álló közoktatási intézmények (Emeletes iskola) külsı homlokzatának felújítása, energia racionalizálás. f., Rákóczi út járdájának felújítása (Bocskai út Vasútállomás közötti szakaszon). g., Információs lehetıség: Hírnök c. idıszaki lap szerkesztéséhez, kiadásához kapcsolódó informatikai háttér megteremtése. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 1 napon belül A Pénzügyi Bizottság 6/2008. (I.15.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 2/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát - a Budapesti Közlekedés-szervezı Kht. (1068. Budapest, Benczúr u. 41.) szervezésében, a Közép Magyarországi Operatív Program keretein belül kiírt, a Parkolók és csomópontok fejlesztése tárgyú, KMOP /C kódszámú pályázaton történı részvétel tárgyában - az alábbi módosítással: a) A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a pályázat tárgya a következı legyen: Pilis, Vasútállomás Nyáregyháza felıli részén 40 férıhelyes P+R parkoló és buszforduló kialakítása (a buszforduló kialakításához kapcsolódóan kiszolgáló út kivitelezése), kerékpártároló létesítése, Pilis, Vasútállomás Káva felıli részén 60 férıhelyes P+R parkoló és kerékpártároló létesítése. b) A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, az elıterjesztett határozati javaslat 8./ pontja az alábbiak szerint hangozzék: 8./ Pilis Város Önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy a tárgyi, megvalósult létesítményt legalább öt éven keresztül üzemelteti, gondosodik a létesítmény térvilágításának mőködtetésérıl, takarításáról, karbantartásáról. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 1 napon belül. A Pénzügyi Bizottság 7/2008. (I.15.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 4/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát az Épületbıvítés és eszközfejlesztés a pilisi Rákóczi út Óvodában tárgyú építési, szerelési illetve kivitelezési munkához (kódszám: KMOP ) kapcsolódó közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggésben, Pilis Város Önkormányzatának Közbeszerzési Bíráló Bizottsága tagja megválasztása tárgyában az alábbi kiegészítéssel:

3 3 A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Nagy János képviselıt válassza meg a Közbeszerzési Bíráló Bizottság 5. tagjává. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 1 napon belül. A Pénzügyi Bizottság 8/2008. (I.15.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek az 5/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát a Gerje-Forrás Kht. által beszerezni kívánt 1 db szemétszállító célgép beszerzéséhez kapcsolódóan, a közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggésben, Pilis Város Önkormányzatának Közbeszerzési Bíráló Bizottsága tagja megválasztása tárgyában az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Kerepszki Mónika képviselıt válassza meg a Közbeszerzési Bíráló Bizottság 5. tagjává. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 1 napon belül. A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 9/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság úgy dönt, hogy elfogadja a Pénzügyi Bizottság a határozat mellékletét képezı évi munkatervét - az alábbi kiegészítésekkel: a) A Bizottság úgy dönt, hogy a tárgyév január, április, augusztus és október havi rendes ülésein tájékoztatást kíván meghallgatni az Önkormányzat tárgyévi likviditási helyzete tárgyában, a Polgármesteri Hivatal jegyzıje elıterjesztésében. b) A Polgármesteri Hivatal jegyzıje készítsen írásbeli elıterjesztést a Bizottság április havi zárt ülésére az Önkormányzatot, illetve a Polgármesteri Hivatalt érintı, folyamatban lévı, illetve lezárt bírósági ügyekrıl. c) A Polgármesteri Hivatal jegyzıje terjessze be a Bizottság február havi rendes ülésére a évre megtartott, azonban a Bizottság által még nem vizsgált belsı ellenırzések megállapításairól, annak hatályosulása tapasztalatairól szóló írásbeli beszámolót. A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 10/2008. (I.29.) számú határozata:

4 4 A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a Képviselı-testület évi munkaterve-tervezetét - az alábbi kiegészítésekkel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a Képviselı-testület június havi rendes ülését június 25.-én, november havi rendes ülését november 26.-án tartsa meg. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett és ellenszavazat nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 11/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 31/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát a évi Közmeghallgatások idıpontjainak meghatározása tárgyában az alábbi módosításokkal: a) Az elsı közmeghallgatás idıpontja: június 26. (csütörtök) óra. b) A második közmeghallgatás idıpontja: november 27. (csütörtök) óra. A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett és ellenszavazat nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 12/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 19/2008. sz. elıterjesztés I. sz. határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és költségvetési kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdések tárgyában az alábbi módosítással: Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testületet úgy dönt, hogy az Önkormányzat fenntartásában és mőködtetésében lévı helyi önkormányzati költségvetési szervek alkalmazásában álló, a) ruházati költségtérítésben, vagy munkaruha juttatásban, vagy védıeszköz juttatásban részesülı - köztisztviselık, közalkalmazottak illetve rendszeresen foglalkoztatott munkavállalók részére évre Ft/fı/év összeg erejéig, b) ruházati költségtérítésben, vagy munkaruha juttatásban, vagy védıeszköz juttatásban nem részesülı köztisztviselık, közalkalmazottak, illetve rendszeresen foglalkoztatott munkavállalók részére Ft/fı/év összeg erejéig adómentes CAFETERIA keretet biztosít.

5 5 A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 13/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 19/2008. sz. elıterjesztés II. sz. határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és költségvetési kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdések tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 14/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 19/2008. sz. elıterjesztés III. sz. határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és költségvetési kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdések tárgyában. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett és ellenszavazat nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 15/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 19/2008. sz. elıterjesztés IV. sz. határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és költségvetési kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdések tárgyában az alábbi módosítással: 1./ Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testülete úgy dönt, hogy az Önkormányzat fenntartásában és mőködtetésében lévı oktatási-nevelési intézmények, költségvetési szervek alkalmazásában álló szakalkalmazottak betegszabadsága munkáltatót terhelı költsége évi elıirányzatát Ft/fı mértékben határozza meg. 2./ Felkéri a polgármestert, hogy az 1. pontban foglalt döntésnek megfelelıen a betegszabadság munkáltatót terhelı költségének évi elıirányzatát Pilis Város Önkormányzatának a évi költségvetésérıl szóló önkormányzati rendelete-tervezetében tervezze be. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 16/2008. (I.29.) számú határozata:

6 6 A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 19/2008. sz. elıterjesztés V. sz. határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzatának évi bevételeivel és költségvetési kiadásainak tervezésével kapcsolatos kérdések tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 17/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 6/2008. sz. elıterjesztés I. sz. határozati javaslatát az iskolai oktatási intézmények további racionalizálása tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 18/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 6/2008. sz. elıterjesztés II. sz. határozati javaslatát az iskolai oktatási intézmények további racionalizálása tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 19/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 6/2008. sz. elıterjesztés III. sz. határozati javaslatát az iskolai oktatási intézmények további racionalizálása tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 20/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 6/2008. sz. elıterjesztés IV. sz. határozati javaslatát az iskolai oktatási intézmények további racionalizálása tárgyában.

7 7 A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett és ellenszavazat nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 21/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 7/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát Pilis Város Önkormányzata éveire vonatkozó ún. Közoktatási Intézkedési Terve elfogadása tárgyában, az alábbi kiegészítésekkel: 1./ A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a Pilis Város Önkormányzata évre vonatkozó ún. Közoktatási Intézkedési Terv-tervezete egészüljön ki az alábbi rendelkezésekkel: a) A Bizottság indítványozza, hogy a terv I./1. pontja egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel. b) A Bizottság indítványozza, hogy a terv I./2. pontja egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel. c) A Bizottság indítványozza, hogy a terv I./3. pontja egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel. d) A Bizottság indítványozza, hogy a terv I./5. pontja egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel. e) A Bizottság indítványozza, hogy a terv III. fejezet elsı bekezdése egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel. f) A Bizottság indítványozza, hogy a terv III. fejezet hatodik bekezdése egészüljön ki Pilhoffer Ferenc OKÉV részérıl kirendelt közoktatási szakértı által tett kiegészítésekkel (kivéve az adott szakértıi javaslat 6 francia pontjában foglaltakkal). 2./ A Pénzügyi Bizottság felkéri a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy a Közoktatási Intézkedési Terv tervezete 8. oldalán írott, a munkanélküliséghez kapcsolódó mértéket a Képviselı-testület üléséig - statisztikai számadatokkal támassza alá. 3./ A Pénzügyi Bizottság felkéri a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy a Közoktatási Intézkedési Terv tervezete egészüljön ki az ún. tehetséggondozás problémakörének kifejtésével, a valamint tehetséggondozásához kapcsolódó humánerıforrás oldal, pénzügyi finanszírozás oldal valamint a tárgyi feltételrendszer biztosításával. A Pénzügyi Bizottság 22/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 17/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát az adósságkezelési tanácsadói feladat ellátása tárgyában.

8 8 A Pénzügyi Bizottság 23/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 16/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és a hozzá kapcsolódó együttmőködési megállapodás-tervezetét az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola közötti ún. együttmőködési megállapodás felülvizsgálata tárgyában. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 24/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 12/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és a hozzá kapcsolódó együttmőködési megállapodás-tervezetét az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény közötti ún. együttmőködési megállapodás felülvizsgálata tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 25/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 35/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és a hozzá kapcsolódó együttmőködési megállapodás 1. számú módosítása tervezetét az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, az Óvodai Intézmény közötti ún. együttmőködési megállapodás felülvizsgálata tárgyában. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 26/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 9/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és a hozzá kapcsolódó együttmőködési megállapodás 1. számú módosítása tervezetét az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, a Kármán József Városi Könyvtár közötti ún. együttmőködési megállapodás felülvizsgálata tárgyában. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 27/2008. (I.29.) számú határozata:

9 9 A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 8/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és a hozzá kapcsolódó együttmőködési megállapodás 1. számú módosítása tervezetét az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, a Móricz Zsigmond Közösségi Ház közötti ún. együttmőködési megállapodás felülvizsgálata tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 28/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 13/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát - az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal, Családsegítı Központja és Gyermekjóléti Szolgálata közötti ún. együttmőködési megállapodás hatályon kívül helyezése tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 29/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 15/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és az iskolai oktatási intézmény Alapító Okirata tervezetét a Széchenyi István Általános Iskola és Szakiskola jelenleg hatályos Alapító Okirata bevonása, az intézmény új Alapító Okirata kiadása tárgyában. Határidı: azonnal, a polgármester tájékoztatására: a döntést követı 2 napon belül A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 30/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 11/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát és az iskolai oktatási intézmény Alapító Okirata tervezetét az Általános Iskola és Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény jelenleg hatályos Alapító Okirata bevonása, az intézmény új Alapító Okirata kiadása tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 31/2008. (I.29.) számú határozata:

10 10 A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 29/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát a Polgármesteri Hivatal évi ún. teljesítményértékelési feladatai vonatkozásában. A Pénzügyi Bizottság 32/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 14/2008. sz. elıterjesztés IV. sz. határozati javaslatát a Hírnök c. idıszaki lap évi nyomdai munkálatokra vonatkozó árajánlat elfogadása tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 33/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a Hírnök c. idıszaki lap hirdetési szerkesztıje 15 % mértékő, - a munkáltatót terhelı közterheket is magába foglaló - jutalékban részesüljön, január 01. napjától kezdıdı hatállyal határozatlan idıtartamra, annak felülvizsgálatáig. A Pénzügyi Bizottság 34/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a Hírnök c. idıszaki lap terjesztésének évi költsége az alábbi legyen: bruttó 4.-Ft. + a munkáltatót terhelı közterhek / db / terjesztés (alkalom). A Pénzügyi Bizottság 35/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 38/2008. sz. elıterjesztés rendeletalkotási javaslatát az alábbi módosítással:

11 11 A Pénzügyi Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a benyújtott rendelettervezet 4. (4) bekezdése egészüljön ki egy új g) ponttal: g) kizárólag 0-18 éves korú gyermekek részére, ingyenesen, felelıs szervezı felügyelete alatt szervezett, sport és kulturális rendezvény, foglalkozás (idıtartamára.) A Pénzügyi Bizottság 36/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek - Szabó Márton polgármester részletes szóbeli tájékoztatása alapján - az esti középiskolai oktatás indításának, bevezetésének elvi lehetıségét. A Pénzügyi Bizottság 37/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 39/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát a Body Guard Hungary Kft.-vel kötött bérleti szerzıdés hatályának szüneteltetése és felfüggesztése tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 38/2008. (I.29.) számú határozata: A Bizottság tudomásul veszi Németh István bizottsági tag indítványát azzal kapcsolatban, hogy a Pilisi Polgárır Egyesület új szolgálati gépjármő vásárlásával összefüggı önkormányzati támogatás nyújtására irányuló kérelmét a Pilis Polgárır Egyesület rendelkezésére álló önerı megléte esetén a Bizottság érdemben augusztus havi rendes ülésen tárgyalja meg. A Pénzügyi Bizottság 49/2008. (II.26.) számú határozata: 1./ A Pénzügyi Bizottság úgy dönt, felkéri elnöke útján a település polgármesterét, valamint a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy Pilis Város Önkormányzata nevében

12 12 kérjenek be írásban árajánlatot szakértı szervezetektıl arra vonatkozólag, hogy mekkora költséggel, díjazással járna a Polgármesteri Hivatal munkafolyamatainak átvilágítására, racionalizálására történı javaslat tétel. 2./ A Bizottság felkéri elnöke útján a település polgármesterét, hogy az 1./ pontban foglalt árajánlatok alapján, készítsen írásbeli javaslatot, elıterjesztést a Pénzügyi Bizottság április havi rendes ülésére. Felelıs: Bencze László levezetı elnök A Pénzügyi Bizottság 50/2008. (II.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek Pilis Város Önkormányzata fenntartásában álló közalkalmazottak közalkalmazotti jogviszonyának egyes kérdéseirıl szóló, benyújtott kollektív szerzıdés tervezetét. Felelıs: Bencze László levezetı elnök A Pénzügyi Bizottság 51/2008. (II.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a Polgármesteri Hivatal jegyzıje által benyújtott, Pilis Város Önkormányzatának a közterületek nemzeti és városi ünnepeken történı fellobogózásáról szóló rendelet-tervezetét. Felelıs: Bencze László levezetı elnök A Pénzügyi Bizottság 52/2008. (II.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 49/2008. sz. elıterjesztés mellékletét képezı együttmőködési megállapodás tervezetét a SZERSA Alapítvány által indítandó felnıtt felzárkóztató 8 osztályos program beindítására vonatkozólag, az alábbi kiegészítéssel: A Pénzügy Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a tervezett oktatás helyszíne: a Kossuth L. u. 30. sz. alatt lévı emeletes iskola, udvari szárnyában lévı helyiség(ek) legyenek. Felelıs: Bencze László levezetı elnök

13 13 A Pénzügyi Bizottság 53/2008. (II.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek az 55/2008. sz. elıterjesztés rendeletalkotási javaslatát, az elıterjesztés mellékletét képezı rendelettervezetet az Önkormányzat fenntartásában lévı közoktatási intézmények helyiségeinek használatba adásáról, bérbe adásáról, a helyiségek díjának mértékérıl. Felelıs: Bencze László levezetı elnök A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 69/2008. (III.11.) számú határozata: A Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a Gerje-Forrás Kht évi pénzügyi tervének módosított határozati javaslatát, amely az alábbi: 1./ A Gerje-Forrás Kht. önkormányzati közszolgáltatásokkal összefüggı évi tervezett költsége: e Ft. 2./ A Gerje-Forrás Kht. önkormányzati közszolgáltatások végzésével összefüggı évi tervezett árbevétele: e Ft. 3./ Pilis Város Önkormányzata részérıl, a Gerje-Forrás Kht. által végzett önkormányzati közszolgáltatások végzéséhez kapcsolódó évi önkormányzati mőködési célú finanszírozása: e Ft. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, és ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 70/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzata évre tervezett mőködési hitel felvételének felsı határát 50 millió Ft-ban határozza meg. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, és 2 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 71/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek Pilis Város Önkormányzatának évi költségvetése módosított bevételi és kiadási fıösszegét, amely az alábbi:

14 14 Az 52/2008. sz. elıterjesztésben szereplı évi költségvetési bevétel e Ft. Telek értékesítésébıl származó többlet bevétel e Ft. Módosított évi költségvetési bevétel e Ft. Az 52/2008. sz. elıterjesztésben szereplı évi költségvetési kiadás e Ft. KMOP útpályázat elutasítása miatti önerı e Ft. Gerje-Forrás Kht. mód. üzleti tervébıl adódó önk. hozz. csökkenése e Ft. Az 52/2008. sz. elıterjesztés kiegészítésében szereplı 12 feladat (kiv. 10./ pont feladat) e Ft. Pilisi Polgárır Egyesület céltámogatása e Ft. Céltartalék: az oktatási-nevelési intézmények közalkalmazottainak jubileumi jutalmával, végkielégítésével, és felmentésével kapcsolatban e Ft. Módosított évi költségvetési kiadás e Ft. Tervezett forráshiány: Finanszírozás módja: e Ft. mőködési hitelfelvétel A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, és ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 72/2008. (III.11.) számú határozata: 1./ A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzata a évi költségvetése terhére, a Pilisi Polgárır Egyesület mőködésével összefüggı feladatok ellátására évtıl kezdıdıen évi Ft összegő támogatást nyújt. 2./ A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy az 1./ pontban foglalt határozati javaslat birtokában Pilis Város Önkormányzata módosítsa a Pilis Polgárır Egyesülettel év végén megkötött, jelenleg hatályos és érvényes együttmőködési megállapodást. A Pénzügyi Bizottság 73/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzata a pénzügyi évek költségvetései terhére, a Pilisi Polgárır Egyesület részére új gépjármő vásárlásához fedezetet biztosítson, az alábbi ütemezés szerint:

15 15 1./ A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzata a Pilisi Polgárır Egyesület által tervezett új gépjármő vásárlásához kapcsolódóan pénzügyi évek költségvetései terhére - legfeljebb bruttó Ft azaz Egymillió-hétszázezer forint tıke összegő támogatást, lízing konstrukció keretein belül. 2./ A Bizottság javasolja a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzata a gépjármő vásárláshoz kapcsolódó lízingdíj (tıke + járulék, kamat, költség) fedezése érdekében, az Önkormányzat évi költségvetése terhére bruttó Ft külön, címzett támogatást biztosít. A címzett támogatás kizárólag a gépjármő vásárláshoz kapcsolódóan használható fel. (Tájékoztató jellegő adatok A Pilisi Polgárır Egyesület rendelkezésére álló Ft. önerı megléte esetén, Ft.-os gépjármő vételi árával kalkulálva + az öt éves idıtartamra jutó járulék, kamat figyelembe vételével, várható kiadási elıirányzatok: évben bruttó Ft./év évben bruttó Ft./év évben bruttó Ft./év évben bruttó Ft./év évben bruttó Ft./év évben bruttó Ft./év) A Pénzügyi Bizottság 8 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 74/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, Pilis Város Önkormányzatának az elıterjesztés határozati javaslata mellékletét képezı évre vonatkozó ún. gördülı költségvetési tervét. A Pénzügyi Bizottság 75/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, a 71/2008. sz. elıterjesztés mellékletét képezı, Pilis Város Önkormányzatának a szociális ellátásokról szóló a 33/2007.(XII.03.) számú önkormányzati rendelettel módosított 18/2007.(VII.01.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról szóló /2008.( ) sz. önkormányzati rendelet tervezetét.

16 16 A Pénzügyi Bizottság 76/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, Pilis Város Önkormányzatának az egészségügyi szolgáltatási díjról szóló 40/2007.(XII.27.) sz. önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezésére vonatkozó rendelet-tervezetét. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 77/2008. (III.11.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek, a 73/2008. sz. elıterjesztés I. sz. határozati javaslatát a lakástakarék pénztári szolgáltatásokhoz kapcsolódó költségek, járulékok viselése tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 78/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 92/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve a határozati javaslathoz kapcsolódóan a nevelési-oktatási intézmény új Alapító Okirata tervezetét, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az elıterjesztés határozati javaslata záradékában írt Kármán József Városi Könyvtár megnevezés Óvodai Intézmény megnevezésre módosuljon. A Pénzügyi Bizottság 79/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 85/2008 sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve a határozati javaslathoz kapcsolódóan a közmővelıdési intézmény új Alapító Okirata tervezetét, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a Móricz Zsigmond Közösségi Ház Alapító Okirata II. fejezet 13./ pontjában rögzített rendelkezés olyképp módosuljon, hogy az intézmény jogállása: önálló jogi személy.

17 17 A Pénzügyi Bizottság 80/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 86/2008 sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve a határozati javaslathoz kapcsolódóan a közmővelıdési intézmény új Alapító Okirata tervezetét. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 81/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 84/2008 sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve a határozati javaslathoz kapcsolódóan az új, Gubányi Károly iskolai-oktatási intézmény Szervezeti és Mőködési Szabályzatát, az alábbi kiegészítéssel: a.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az iskolai oktatási intézmény Szervezeti és Mőködési Szabályzata 5. oldalán, a költségvetési szerv költségvetésének végrehajtására szolgáló számlaszám önálló számlával rendelkezik, részben önálló gazdálkodási jogkörrel felruházott költségvetési szerv. b.) A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a Gubányi Károly Általános Iskola Szervezeti és Mőködési Szabályzata II. fejezete alatt, az igazgató helyettesekre vonatkozó rendelkezés olyképp módosuljon, hogy - a Széchenyi u. 28. sz. alatti telephelyen lévı Általános Iskola 1-8. évfolyamán, a napköziben tanító pedagógusok csoportja, az általános igazgató helyettes vezetésével. - a Kossuth L. u. 30. sz. alatti székhelyen lévı Általános Iskola 5-8. évfolyamán, a tanulószobán tanító pedagógusok csoportja, az igazgató helyettes II. vezetésével - a Szabadság tér 1. sz. alatti telephelyen lévı Általános Iskola 1-4. évfolyamán, a napköziben tanító pedagógusok csoportja, az igazgató helyettes III. vezetésével. A Pénzügyi Bizottság 82/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 87/2008 sz. elıterjesztés rendeletalkotási javaslatát, illetve a rendeletalkotási javaslathoz kapcsolódó önkormányzati rendelet-tervezetét.

18 18 A Pénzügyi Bizottság 83/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek Pilis Város Önkormányzata Közbeszerzési Szabályzatának részleges módosítására irányuló Szabó Márton polgármester és dr. Csiki Gábor jegyzı által szóban elıterjesztett szabályozási javaslatot. Felelıs: Greksza János, a Bizottság elnöke A Pénzügyi Bizottság 84/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek az Önkormányzat évi közbeszerzési tervének elfogadására irányuló 101/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve hozzá kapcsolódóan az Önkormányzat évi Közbeszerzési-tervének tervezetét. A Pénzügyi Bizottság 85/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 96/2008 sz. elıterjesztés I. sz. határozati javaslatát - a Pilisi Beruházó Viziközmő Társulat tájékoztatása a Társulat végelszámolási eljárásnak lezárásával, illetve a szerzıdés állománynak a települési önkormányzat részére történı átadás-átvételével kapcsolatban. A Pénzügyi Bizottság 86/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 96/2008 sz. elıterjesztés II. sz. határozati javaslatát - a Pilisi Beruházó Viziközmő Társulat tájékoztatása a Társulat végelszámolási eljárásnak lezárásával, illetve a szerzıdés állománynak a települési önkormányzat részére történı átadás-átvételével kapcsolatban.

19 19 A Pénzügyi Bizottság 87/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 96/2008 sz. elıterjesztés III. sz. határozati javaslatát - a Pilisi Beruházó Viziközmő Társulat tájékoztatása a Társulat végelszámolási eljárásnak lezárásával, illetve a szerzıdés állománynak a települési önkormányzat részére történı átadás-átvételével kapcsolatban. A Pénzügyi Bizottság 88/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 96/2008 sz. elıterjesztés IV. sz. határozati javaslatát - a Pilisi Beruházó Viziközmő Társulat tájékoztatása a Társulat végelszámolási eljárásnak lezárásával, illetve a szerzıdés állománynak a települési önkormányzat részére történı átadás-átvételével kapcsolatban. A Pénzügyi Bizottság 89/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 89/2008. sz. elıterjesztés rendeletalkotási javaslatát, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a beterjesztett módosító rendelet 1. -a egészüljön ki az alábbi szövegrésszel, rendelkezéssel: - feltéve ha a kérelmezı ügyfél az igénybejelentéssel egyidejőleg, külön polgári jogi megállapodás részeként kötelezettséget vállal a fennálló hátralékos összeg legkésıbb december 31. napjáig történı megfizetésére. A Pénzügyi Bizottság 90/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 91/2008. sz. elıterjesztés rendeletalkotási javaslatát, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a beterjesztett módosító rendelet 1. -a egészüljön ki az alábbi szövegrésszel, rendelkezéssel:

20 20 - feltéve ha a kérelmezı ügyfél az igénybejelentéssel egyidejőleg, külön polgári jogi megállapodás részeként kötelezettséget vállal a fennálló hátralékos összeg legkésıbb december 31. napjáig történı megfizetésére. A Pénzügyi Bizottság 91/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és az alábbi kiegészítésekkel tudomásul vette dr. Csiki Gábor jegyzı tájékoztatását a Pilis, Rákóczi u. 67. sz. alatti belterületi felépítményes ingatlan további hasznosítására, hasznosítása módjának meghatározására irányuló javaslat tárgyában: 1./ A Pénzügyi Bizottság - Mala Ferenc alpolgármester indítványára javasolja a Képviselı-testületnek, hogy a Képviselı-testület és szervei a 82/2008 sz. elıterjesztést érdemben, október havi rendes bizottsági és testületi üléssorozatukon tárgyalják meg. 2./A Pénzügyi Bizottság felkéri elnöke és a polgármester útján a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy a Rákóczi u. 67. sz. alatti belterületi felépítményes ingatlan állagmegóvása érdekében végeztesse el az Önkormányzat tárgyévi költségvetési rendeletében meghatározott, szükséges karbantartási, felújítási munkákat az Önkormányzat évi költségvetése terhére. A Pénzügyi Bizottság 92/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 81/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát - az Erzsébet u. 1. sz. alatti, felépítményes ingatlan további funkciójának meghatározására és pontosítására irányuló javaslat tárgyában, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az elıterjesztett határozati javaslat 4./ pontja egészüljön ki azzal, hogy az Erzsébet u. 1. sz. alatti épület tájházként történı berendezése, a településen megtalálható, a településre jellemzı, archaikus berendezési, felszerelési, használati tárgyak felkutatása illetve beszerzése vonatkozásában a települési önkormányzat vegye fel a kapcsolatot Pilis Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatával.

21 21 A Pénzügyi Bizottság 93/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 78/2008. sz. elıterjesztés mellékletét képezı önkormányzati rendelet-tervezetét. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 94/2008. (III.26.) számú határozata: 1./ Pilis Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsága a Képviselı testület átruházott hatáskörében eljárva úgy dönt, hogy pénzügyi szempontból elfogadja és befogadja a Pilisi Polgárır Egyesület (társadalmi szervezet székhelye: Pilis, Arany János u. 43., társadalmi szervezet adószáma: , társadalmi szervezet nyilvántartási száma: Pest Megyei Bíróság, mint társadalmi szervezeteket kezelı Bíróságon, ügyszámon TE ny.t sz.) évi munkájáról készített, - a határozat mellékletlét képezı - éves, összefoglaló beszámolót (80/2008 sz. elıterjesztés). 2./ Pilis Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsága felkéri Elnökét, hogy az 1./ pontban foglalt döntésrıl írásban értesítse Csikós Jánost, Pilis Város Önkormányzata Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottságának elnökét, valamint Németh Istvánt, a Pilisi Polgárır Egyesület elnökét. Felelıs: Varjuz Zoltán, a Bizottság elnöke Határidı: azonnal, a döntésrıl történı értesítse: a döntést követı 8 napon belül. A Pénzügyi Bizottság 95/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 88/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát, valamint a határozati javaslathoz kapcsolódóan elkészített, az elıterjesztés mellékletét képezı szolgáltatási szerzıdés tervezetét. A Pénzügyi Bizottság 96/2008. (III.26.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a 93/2008. sz. elıterjesztés mellékletét képezı I. és II. számú határozati javaslatot, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a Kilátó Kiadó a II. sz. határozati javaslathoz kapcsolódóan nyújtson Pilis Város Önkormányzata részére 1

22 22 lapszám megjelenéséig engedményt oly módon, hogy a Hírnök évi II. számának megjelentetésére, nyomtatására a Kilátó Kiadó képviselıjének január 7-én kelt árajánlata alapján kerüljön sor. A Pénzügyi Bizottság 99/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 123/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság - Molnárné Bártfai Andrea bizottsági tag, valamint Dr. Csiki Gábor jegyzı javaslatára - indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az elıterjesztés határozati javaslatának 2./ pontjában szereplı - a pályázati felhívás közzétételére vonatkozó közzétételi helyek, az alábbiak szerint hangozzanak: Pilis Város Önkormányzatának honlapja: folyamatosan, május 31-ig, Magyar Könyvvizsgálói Kamara honlapja: folyamatosan, május 31-ig, Magyar Könyvvizsgálói Kamarai újság: 1 alkalommal (egy szám), Magyar Közlöny Hivatalos értesítıje: 1 alkalommal (egy szám). A Pénzügyi Bizottság 100/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló, többször módosított 4/2007. (II.28.) sz. önkormányzati rendelete módosítására irányuló rendeletalkotási javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 101/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat évi gazdálkodása zárszámadásáról szóló /2008. ( ) sz. önkormányzati rendelete elfogadására és megalkotására irányuló rendeletalkotási javaslatot.

23 23 A Pénzügyi Bizottság 102/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 127/2008 sz. elıterjesztés határozati javaslatát - az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és a vagyon hasznosításáról szóló beszámolója tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 103/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára az Önkormányzat évi közbeszerzési statisztikai jelentésének elfogadására irányuló 130/2008. sz. elıterjesztés javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 4 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 104/2008. (IV.22.) számú határozata: 1./ A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testületnek a pilisi Rendırırs részére, évre vonatkozólag Ft azaz Kettıszázezer forint mértékő önkormányzati támogatás nyújtását, a Polgármesteri Hivatal önkormányzati igazgatás szakfeladaton, a hosszú lejárati hitelek kamata elıirányzata terhére. 2./ A Pénzügyi Bizottság indítványozza továbbá a Képviselı-testületnek, hogy a pilisi Rendırırs igazgatási területéhez tartozó települési önkormányzatok közös levélben kezdeményezzék az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál, hogy az Állam nyújtson a közbiztonság javítása érdekében a Rendırség munkájához kapcsolódóan jelentısebb anyagi erıforrásokat. 3./ A Pénzügyi Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy a kezdeményezést, a társ települési önkormányzatok megkeresését az Önkormányzat Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság fogja össze és koordinálja. A Pénzügyi Bizottság 105/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 124/2008. sz. elıterjesztés határozati javaslatát, illetve - a határozat mellékletét képezı írásbeli

24 24 beszámolót Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala részére meghatározott évi, ún. teljesítményértékelési feladatok elvégzésének értékelésére irányulóan. A Pénzügyi Bizottság 106/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és elfogadta Szabó Márton polgármester által szóban elıterjesztett állásfoglalását, elıterjesztését, illetve hozzá kapcsolódó határozati javaslatát - Dr. Csiki Gábor jegyzı részére meghatározott évi, ún. teljesítményértékelési feladatok elvégzésének értékelése tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 107/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és elfogadta dr. Csiki Gábor jegyzı részletes, szóbeli tájékoztatását az Önkormányzatot, illetve a Polgármesteri Hivatalt érintı, folyamatban lévı, illetve lezárt bírósági ügyekkel kapcsolatban. A Pénzügyi Bizottság 108/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és elfogadta dr. Csiki Gábor jegyzı összefoglaló szóbeli tájékoztatását Pilis Város Önkormányzata évi likviditási helyzetével kapcsolatosan, az alábbi kiegészítéssel: A Pénzügyi Bizottság - Molnárné Bártfai Andrea bizottsági tag javaslatára - felkéri elnöke és a polgármester útján a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy készítsen kimutatást az Önkormányzatot, illetve a Polgármesteri Hivatalt, mint vevıt érintı, 30 és a 60 napon túli számlatartozásairól - a Képviselı-testület 2008 április 24-i nyilvános és rendes ülésére.

25 25 A Pénzügyi Bizottság 109/2008. (IV.22.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 118/2008 sz. elıterjesztés határozati javaslatát - a Pest Megyei Gyermek- és Ifjúság Alapítvány (1052. Budapest, Városház u. 7.) által szervezett, szociálisan rászoruló gyermekek évi üdültetésére vonatkozó javaslat tárgyában. A Pénzügyi Bizottság 110/2008. (IV.22.) számú határozata: 1./ A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és a Képviselı-testületnek elfogadásra javasolja Szabó Márton polgármester által szóban elıterjesztett határozati javaslatot a Közép- Magyarországi Operatív Program keretein belül kiírt Vízgazdálkodási tevékenységek, belterületi csapadékvíz elvezetés és győjtés tárgyú KMOP B komponenső pályázaton történı részvétel vizsgálata tárgyában. 2./ A Pénzügyi Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy Pilis Város Önkormányzat ne vegyen részt a Vízgazdálkodási tevékenységek, belterületi csapadékvíz elvezetése és győjtése tárgyú KMOP /B. kódszámú pályázaton. A Pénzügyi Bizottság 120/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 143/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 121/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 147/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott rendeletalkotási javaslatot, az alábbi kiegészítéssel: A Pénzügyi Bizottság - Molnárné Bártfai Andrea bizottsági tag javaslatára - felkéri elnöke és a polgármester útján a Polgármesteri Hivatal jegyzıjét, hogy a Magyar Államkincstár felé nyújtson be írásbeli indítványt, és kérelmet az étkezési támogatásokra esı kamatfizetésektıl való eltekintés (mérséklés) vonatkozásában, mivel az étkezéshez kapcsolódó állami támogatásról történı lemondásra - kizárólag a tárgyévi zárszámadással egyidejőleg volt lehetıség.

26 26 A Pénzügyi Bizottság 122/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 141/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 123/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 145/2008 sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. 5.) Napirendi pont: Javaslat a Gerje-Forrás Kht évi, módosított (átdolgozott) pénzügyi tervének elfogadására. Elıterjesztı: Szabó Márton polgármester Közremőködı: Csapó Attila, a Gerje-Forrás Kht. ügyvezetıje A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi A Pénzügyi Bizottság 124/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 144/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot, az alábbi kiegészítéssel: A Bizottság indítványozza a Képviselı-testületnek: az Önkormányzat pénzügyi évben járuljon hozzá ahhoz, hogy a Gerje-Forrás Kht. közvetlen ágazati költség megtakarítása esetén a víz, a szennyvíz, valamint a hulladékgazdálkodási ágazat vonatkozásában a közvetlen ágazati költség megtakarítást kizárólag az adott ágazat eszközfejlesztésére, illetve karbantartására használhassa. A Pénzügyi Bizottság 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 1 tartózkodás mellett, az alábbi

27 27 A Pénzügyi Bizottság 125/2008. (V.27.) számú határozata: 1./ A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 144/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. 2./ A Pénzügyi Bizottság - Molnárné Bártfai Andrea bizottsági tag javaslatára - felkéri elnöke és a polgármester útján Csapó Attilát, a Gerje-Forrás Kht. ügyvezetıjét, hogy augusztus 31. napjáig készítsen részletes, tételes kimutatást a Gerje-Forrás Kht. jelenlegi tulajdonát képezı befektetett eszközök amortizációs költségei alakulásáról. A Pénzügyi Bizottság 126/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 139/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 127/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 136/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 128/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 137/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 129/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 157/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott I. sz. határozati javaslatot.

28 28 A Pénzügyi Bizottság 130/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 157/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott II. sz. határozati javaslatot, az alábbi kiegészítéssel: 1./ A Pénzügyi Bizottság Nagyné Lehoczki Katalin bizottsági tag indítványára javasolja elnöke útján a Polgármesteri Hivatal jegyzıjének, hogy Pilis Város Önkormányzata gondoskodjék Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete, valamint szakbizottságai által évben felújítani kívánt utcák felújítása elızetes (kellı idıben történı) kihirdetésérıl - a helyben szokásos módon. 2./ A Pénzügyi Bizottság Varju Zoltán bizottsági elnök javaslatára indítványozza a Képviselı-testületnek, hogy az elıterjesztés II. számú határozati javaslata 2./ pontja, az alábbiakkal egészüljön ki: Az ún. ajánlati felhívás, valamint a hozzá tartozó mőszaki dokumentáció elfogadása során a Pénzügyi Bizottság véleményezı szervként mőködjön közre. A Pénzügyi Bizottság 131/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság elfogadásra javasolja a Képviselı-testület számára a 157/2008. sz. elıterjesztés részeként benyújtott III. sz. határozati javaslatot. A Pénzügyi Bizottság 132/2008. (V.27.) számú határozata: A Pénzügyi Bizottság meghallgatta és elfogadta dr. Csiki Gábor jegyzı elızetes és összefoglaló szóbeli tájékoztatását Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala jelenleg hatályos Alapító Okirata felülvizsgálata tárgyában.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 16-án 20 óra 40 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 16-án 20 óra 40 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. január 16-án 20 óra 40 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: - Szabó Márton

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax:

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1015-5/2012. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

KÉPVISELİ-TESTÜLET ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI. 5/2008. (I.16.) sz. önkormányzati határozat

KÉPVISELİ-TESTÜLET ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI. 5/2008. (I.16.) sz. önkormányzati határozat KÉPVISELİ-TESTÜLET 2008. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 18 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi 5/2008. (I.16.) sz. önkormányzati határozat 1./ Pilis Város Önkormányzatának

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1159-20/2011. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 29/2008. (XI.05.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 29/2008. (XI.05.) sz. önkormányzati rendelete 1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének Hatályba lépés napja: Az önkormányzati rendelet 2008. november 15. napján lép hatályba. Ezen önkormányzati rendelet a helyben szokásos eszközökkel közzétéve

Részletesebben

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról.

4./ Beszámoló Pilis Város Önkormányzata évi Helyi Közfoglalkoztatási Tervének végrehajtásáról. HATÁROZATOK amely készült a Településfejlesztési,Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság 2012. január 23-án 17 óra 05 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

308/2011. számú elıterjesztés

308/2011. számú elıterjesztés 308/2011. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 26.-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság március 26.-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2008. március 26.-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 1 KOMMUNIKÁCIÓS, REGIONÁLIS ÉS EURÓPAI UNIÓS BIZOTTSÁG 2009. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottság 1/2009. (I.19.) számú A Kommunikációs, Regionális és Európai

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében.

JEGYZİKÖNYV. Egyéb: - Földesiné Töpper Ilona, a TOPIL Bt. képviseletében, - Tamás Miklós, az OTP Hungaro Projekt képviseletében. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. szeptember 03-án 17 óra 00 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr.

Részletesebben

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják.

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság valamint Pénzügyi Bizottság 2013. május 27-én, 17 óra 50 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt

Részletesebben

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester 80/2012. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉVI NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉVI NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 1 SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG 2009. ÉVI NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Szociális és Egészségügyi Bizottság 51/2009. (I. 21.) számú határozata: A Szociális és Egészségügyi Bizottság úgy dönt, hogy elfogadja

Részletesebben

15/2011. számú elıterjesztés

15/2011. számú elıterjesztés 15/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. július 28-án 17 óra 05 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton

Részletesebben

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság 2012. augusztus 28-án, 17 óra 05 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága 2012. augusztus

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01.

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: július 01. 1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 19/2009. (VI.04.) sz. önkormányzati rendelete Az önkormányzati biztos kirendelésérıl, kirendelése feltételeirıl Hatályba lépés napja: 2009. július 01.

Részletesebben

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. HATÁROZATOK a Pénzügyi Bizottság 2012. május 30-án, 17 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. Az Önkormányzat Képviselı-testülete Pénzügyi Bizottsága 2012. május 30-án megtartotta

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

62/2011. számú elıterjesztés

62/2011. számú elıterjesztés 62/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl.

HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. 1 HATÁROZATOK a Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április 20-án 17 óra 00 perckor megtartott nyilvános és rendes valamint zárt ülésérıl. A Közbiztonsági és Bőnmegelızési Bizottság 2010. április

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

298/2010. számú elıterjesztés

298/2010. számú elıterjesztés 298/2010. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

KIVONAT. 4/2011. (01.19.) sz. bizottsági határozat

KIVONAT. 4/2011. (01.19.) sz. bizottsági határozat Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala KIVONAT Alsónémedi Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testület Pénzügyi, Jogi. Ügyrendi és Tájékoztató Bizottságának 2011.január 19- én megtartott

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady Endre u. 1. Ügyiratszám: 1109/2015. 2. számú elıterjesztés E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2014. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl

Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 7/2009. (III. 17.) rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl Az Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben

1/2011. sz. elıterjesztés

1/2011. sz. elıterjesztés 1/2011. sz. elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelete 28. (7)

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÁPRILIS 23-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁG 2000. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATI JAVASLATA HATÁROZATA A Szociális és Egészségügyi Bizottság 7 fı igen, 1 fı tartózkodással, ellenszavazat nélkül az alábbi határozati javaslatot

Részletesebben

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról K I V O N A T 2010. augusztus 18-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról 275/2010./VIII.18./ sz. h a

Részletesebben

a Képviselı-testület 2010. április 28-án tartandó ülésére

a Képviselı-testület 2010. április 28-án tartandó ülésére E lıterjesztés a Képviselı-testület 2010. április 28-án tartandó ülésére Tárgy: Városi Bölcsıde infrastrukturális fejlesztése, kapacitás bıvítés címő pályázat kapcsán projektmenedzser/pénzügyi lebonyolító

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. október 08-án 19 óra 00 perc kezdettel megtartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester, - dr. Csiki Gábor

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2010. szeptember 9-i nyilvános ülésére

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2010. szeptember 9-i nyilvános ülésére 1. napirendi pont Nyirád Község Polgármesterétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 15-103/2010. Ügyintézı: Kovács Károlyné ELİTERJESZTÉS Nyirád

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére 2. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. július 26-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Tündérkert

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 280/2009./IX.9./ sz. h a t á r o z a t a

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzati Képviselı-testületének 280/2009./IX.9./ sz. h a t á r o z a t a K I V O N A T 2009. szeptember 9-i rendkívüli ülése jegyzıkönyvébıl 30/2009. (IX. 10.) ÖR. Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerősítésének, felújításának támogatásáról

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KEOP pályázatokhoz BM EU Önerı Alapból támogatások igénylésére

ELİTERJESZTÉS KEOP pályázatokhoz BM EU Önerı Alapból támogatások igénylésére Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T İ L 16. Száma: 4326-12/2014. ELİTERJESZTÉS KEOP pályázatokhoz BM EU Önerı Alapból támogatások igénylésére Elıkészítık: Kiss György Közgazdasági

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi str. 69-71. ELİTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013. február 19-i ülésére

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 65/2011. (X. 26.) CsKTT. 16-7726-20/2011 Tárgy: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és Programjának elfogadása A Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 11-én 14.30 órai kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Szlovák

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bekezdésében meghatározottak alapján az önkormányzat vagyoni, pénzügyi helyzetérıl, valamint

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA H ATÁROZA TOK HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2006. DECEMBER 5-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉN - 1 - 70/2006. (XII.05.) Tkt határozat: Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 1./ A Homokháti Kistérség Többcélú

Részletesebben

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége.

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége. Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II.22.) önkormányzati rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésrıl intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. május 11-én (szerdán) 16.00 órai kezdettel

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 522-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 2008.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl.

Jegyzıkönyv. a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. 1 Jegyzıkönyv a Pénzügyi Bizottság 2010. március 23-án 16 óra 00perckor megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt ülésérıl. Jelen vannak a Pénzügyi Bizottság részérıl: Varju Zoltán, a Bizottság elnöke,

Részletesebben

19/2014. (VI. 26.) TH.

19/2014. (VI. 26.) TH. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsa I/1336/5/214. Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Tárgy: Beszámoló a Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottság 2012. november

Részletesebben

Szervezeti és Mőködési Szabályzat 1. számú módosítása

Szervezeti és Mőködési Szabályzat 1. számú módosítása Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis OM-azonosító: 201192 Székhely: 2721 Pilis, Kossuth L. u. 30. Tel./Fax: 06-29-498-123 Email cím: www.pazi@monornet.hu Szervezeti és Mőködési Szabályzat 1. számú módosítása

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Polgármester-jelöltek és önkormányzati képviselő-jelöltek bemutatkozására

M E G H Í V Ó. Polgármester-jelöltek és önkormányzati képviselő-jelöltek bemutatkozására K a d a r k ú t V á r o s P o l g á r m e s t e r é t ő l 7530 Kadarkút, Petıfi u. 2. Telefon: 82/581-003 Fax: 82/385-250 E-mail: polgarmester@kadarkutph.hu M E G H Í V Ó Polgármester-jelöltek és önkormányzati

Részletesebben

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés Tárgy: A képviselı-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselı-testület! Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Rendelıintézete

Részletesebben

MEGHÍVÓ július 17. (csütörtök) napjára du.17 órakor összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

MEGHÍVÓ július 17. (csütörtök) napjára du.17 órakor összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (4) bekezdése alapján a

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. NOVEMBER 20-ÁN MEGTARTOTT RENDES KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: 11-18/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: 2009. június 18-án 17 óra 30 perckor kezdıdı rendkívüli, nyílt ülésérıl. Magyarpolány Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Polt

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2009. november 16-án 17 óra 10 perckor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Kommunikációs, Regionális és Európai Uniós Bizottságának megtartott

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA H ATÁROZA TOK HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2007. FEBRUÁR 27-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉN 11/2007. (II. 27.) Tkt határozat: Tárgy: Napirendi pontok elfogadása 1./ A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Sajószentpéter Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 27-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által június 27-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2013. június 27-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település évi költségvetésérıl

Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település évi költségvetésérıl Pomáz Város Önkormányzatának 6/2009.(III.3.) rendelete a település 2009. évi költségvetésérıl Az Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. (1) bekezdésében,

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 2014. március 20-i ülésének könyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 38/2014. (III. 20.) ÖH. A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat 1 2010. JANUÁR 14 / CSÜTÖRTÖK/, 16 óra ***************************** 1./ Rendezési

Részletesebben

M E G H Í V Ó november 15-én (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó november 15-én (csütörtök) napjára de órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés a 2013. május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Dr. Puskás György háziorvos 2013. május

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Hatályba lépés napja:

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Elıterjesztés a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. december 9-i ülésére

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

KÉPVISELİ-TESTÜLET ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KÉPVISELİ-TESTÜLET ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI KÉPVISELİ-TESTÜLET 2007. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 16 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az alábbi 1/2007. (I. 25.) sz. önkormányzati határozat 1./ Pilis Város

Részletesebben

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/ MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8441 MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/504-014 E-mail: onkormanyzat_marko@invitel.hu Szám: 7-2 /2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Márkó és

Részletesebben