Bio-FIT IKT Útmutató a képzésben résztvevőknek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bio-FIT IKT Útmutató a képzésben résztvevőknek"

Átírás

1 IKT Útmutató a képzésben résztvevőknek

2 A jelen útmutató megismerteti a képzésben résztvevőket a képzési program keretében megszerezhető új ismeretek, képességek és kompetenciák lehetőségeivel.

3 Mit kínál a képzés? Más projektekből szerzett jó gyakorlatok és eredmények bemutatását, a kompetenciák leírására és az EKKR alapelveinek alkalmazására fókuszálva a fenntartható biogazdálkodás területén. Innovációs, kevert típusú online képzési program és tananyag kiolgozását a biotrágya készítésére és alkalmazására, az ECVET eszközök használatán keresztül. A tanulási eredmények (TE) kidolgozását és ezeknek a szabványoknak az alaklmazását a képzési programban. Speciális anyagok kompetencia alapú, személyre szabott képzését. Innovációs képességek biztosítását a mezőgazdálkodásban, amelyek az alapismeretektől a kifinomult technikai képességekig terjednek az intézmények és a munkahelyek tekintetében.

4 Hogyan használjuk a képzési programot? A projekt céljával és lehetőségeivel való jobb megismerkedés érdekében válassza ki a használati módot: Online a oldalon bármely web böngésző legújabb verziójával, aktivált JavaScripttel Offline CD-ről vagy DVD-ről, amely kérésre hozzáférhető; A kezdőablak automatikusan elindul az automatikus indítás fájlból Az információ többnyelvű, és választhat a bolgár, az angol, a görög és a magyar nyelv között.

5 Miért biotrágya? A projekt innovációs jellegére vonatkozó információ az Innovációk menü alatt található

6 Mit kínálunk? A projekt keretében kidolgozott kutatási eredmények részletes leírása az Eredmények menüpontban található

7 Melyek a célcsoportok? A projekt célcsoportjainak a leírása a Célcsoportok menüpont alatt található

8 Kik vagyunk mi? A projekt társszervezetei a Partnerek menüpont alatt találhatók

9 Bővebb információ Az EU szakképzési politikájáról, valamint a projekt tematikájáról az Erőforrások menüpont alatt találhat bővebb információt

10 Hogyan léphet kapcsolatba velünk? Elérhetőségeink az Elérhetőségek menüpontban találhatók

11 Biotrágya szakképzés A online képzési program három nyomógomb alatt szerveződik: Útmutatók, eképzés és Könyv

12 Hogyan kezdjünk hozzá a képzéshez? A képzési projekt sémája kínál néhány útmutatót, amelyek megkönnyítik a végfelhasználók dolgát a képzésükhöz legmegfelelőbb személyre szabott terv kiválasztásában. Ezekhez az Útmutatók gomb Tanulóknak almenüjéből lehet hozzáférni.

13 Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers A tanulók előnyei a projekt keretében Az oktatás menetét segíti: IKT Útmutató tanulóknak Egyéni profilok Képzési bizonyítvány

14 Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers Szerezzen új kompetenciákat a oktatási program által 5 LÉPÉSBEN 1. LÉPÉS : Ellenőrizze képesítéseit! 2. LÉPÉS : Válassza ki egyéni képzési tervét! 3. LÉPÉS: Szerezzen új ismereteket, képességeket és kompetenciákat! 4. LÉPÉS : Értékelés és bizonyítvány 5. LÉPÉS : Visszajelzés

15 Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers 1. LÉPÉS: Ellenőrizze képesítéseit! Elllenőrizheti személyes szakmai tapasztalatát a Egyéni profilok leírásában. A Egyéni profilok megmutatják a már megszerzett kompetenciákat és/vagy azok fejlettségi szintjét, amelyet a szakember elért már megszerzett formális/informális oktatás során. Ki van választva és jellemezve van 11 az EKKR szerinti 5., 6. és 7. referenciaszinttű szakma, amelyek alapvetőek a földművelési szektorban és jellemzőek a projekt partnerországairban

16 1. LÉPÉS Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers Hol találhat információt? Töltse le a Egyéni profilokat az Útmutatók gomb Tanulóknak almenüjéből! Pdf formátumban találhatók.

17 1. LÉPÉS Személyes szakmai tapasztalat A Egyéni profilok leírása a Tudás Képesség Kompetencia koncepciójára van alapozva, és összhangban van az ISCO/ESCO 2008-cal

18 2. LÉPÉS: Válassza ki egyéni képzési tervét! A projekt lehetőséget biztosít a képzésben résztvevőknek, hogy új tudást szerezzenek, további képességeket fejlesszenek ki és magasabb képesítést szerezzenek. Ismerkedjen meg a e-képzés lehetőségeivel és a Bio- FIT képzés elismerésének rendszerével a Képzési igazolványból.

19 2. LÉPÉS Képzési igazolvány Letöltheti a Képzési igazolványt pdf formátumban az Útmutatók gombbal a Tanulóknak almenü alatt.

20 2. LÉPÉS A képzés elismerésének rendszere A képzési igazolványból információt szerezhet a képzés elismerésének rendszeréről: Oklevél, amelyért a tanulónak 1-13 kreditpontot kell elérnie (10 és 120 közötti képzési óra). Bizonyítvány, amelyért a tanulónak 14 és 30 közötti kreditpontot kell elérnie (130 és 300 közötti képzési óra).

21 2. LÉPÉS Képzési séma A Képzési igazolványban részletes leírás található a TE-re alapozott Képzési sémáról a Tanulási eredmények egységei (TEE) és Tanulási útvonalak (TÚ) létrehozása, adott szakemberek és képesítési profilok számára.

22 2. LÉPÉS Teremtse meg saját szakmai jövőjét! A Képesítési igazolvány arra vonatkozóan is kínál általános instrukciókat, hogyan kell létrehozni és benyújtani bizonyos tudományos, szakmai és szolgálati eredményeket igazoló dokumentumokat, amelyeket a tanuló az adott képzési időszak folyamán elért. Ezek a projekt képzését hivatottak kiegészíteni. A projekt keretében ki lett fejlesztve egy kézikönyv arról, hogyan mutassák be önmagukat és szakmai kompetenciáikat. Ez a Teremtsd meg saját szakmai jövődet! című prezentáció, amely minden olyan dokumentumra kiterjed, amelyek a tanuló szakmai, nyelvi, számítástechnikai és egyéni tapasztalatainak bemutatásával és elismertetésével kapcsolatosak.

23 2. LÉPÉS Teremtse meg saját szakmai jövőjét! A Teremtsd meg saját szakmai jövődet! című prezentáció, fontos dokumentumokra mutató beépített hiperlinkekkel és arra vonatkozó információval, hogyan kell elkészíteni bizonyos tudást, képességeket és az egyén hozzáállását bizonyító dokumentumokat, letölthető az Útmutatók Tanulóknak almenüjéből, a Képzési igazolvány rész alatt.

24 2. LÉPÉS Válaszd ki a személyre szabott TÚ-dat! A kidolgozott útmutatókban rendelkezésre bocsátott információt felhasználva kiválaszthatja az Ön számára legjobb személyre szabott képzési kurzust. A képzési folyamat kezdete lehetséges mind a Egyéni profilok interaktív táblázatából, mind az eképzés gombbal a kezdőlapon.

25 3. LÉPÉS: Szerezzen új ismereteket, képességeket és kompetenciákat! A Képzési program 6 Képzési modulból áll, amelyek közül mindegyik 2 TE-re oszlik. 1. KÉPZÉSI MODUL BIOTRÁGYÁK 1. TE: Miért a biotrágya? 2. TE: Tendenciák a biotrágya készítésében 2. KÉPZÉSI MODUL A BIOTRÁGYÁK FAJTÁI 3. TE: A biotrágyák általánosan elfogadott gyakorlata 4. TE: Nano-trágyák 3. KÉPZÉSI MODUL A BIOTRÁGYA KÉSZÍTÉSE 5. TE: A biotrágya készítése 6. TE: A biotrágya minőségellenőrzése 4. KÉPZÉSI MODUL A BIOTRÁGYA ALKALMAZÁSA 7. TE: A biotrágya felhasználása 8. TE: A biotrágyákra adott növényválasz 5. KÉPZÉSI MODUL FENNTARTHATÓ GAZDASÁGI FEJLŐDÉS ÉS BIOTRÁGYA 9. TE: A biotrágya alkalmazása a fenntartható gazdasági fejlődésre előnyök és korlátok 10. TE: A biotrágya készítés technológiája - tudatosság, marketing és a fenntartható fejlődés jövőbeli perspektívái 6. KÉPZÉSI MODUL AZ EU POLITIKÁJA ÉS A BIOTRÁGYA PIACA 11. TE: Az Európai Unió bio-gazdálkodásipolitikája 12. TE: A biotrágya piac fejlődése

26 3. LÉPÉS képzési séma 6 alaptémát felölelő képzési anyag kidolgozása, a biotrágya létrehozásával, annak alkalmazásával, a biotrágyák típusaival, a jelenlegi technológiák korlátaival, az európai törvényhozói kerettel és az elérhető piacokkal kapcsolatban. Az EKKR szerinti 5., 6. és 7. szakképzési szintnek megfelelő, ECVET pontokkal értékelt Tanulási eredmények egységeinek (TEE) létrehozása. 11 Tanulási útvonalra osztás, amelyek 11 kulcsfontosságú szakma kompetenciáinak emelésére szolgálnak a mezőgazdálkodás területén. A szakmai tapasztalat mérőfokának kialakítása ebben a 11 szakmában, a Tudás Készségek Kompetenciák koncepciójának alkalmazásával.

27 3. LÉPÉS A képzési folyamat kezdete Válassza ki a célcsoportot, amelyhez tartozik, figyelembe véve szakmai profilját és az EKKR szerinti képzési szintet.

28 3. LÉPÉS Képzés kérése Ha eltérő a szakmai profilja vagy az EKKR szerinti szintje, lépjen velünk kapcsolatba! Ellátjuk specifikus tanulási útvonallal, amely megfelel az Ön konkrét esetének.

29 3. LÉPÉS Online képzés Saját személyes Tanulási Útvonalát (TÚ) kiválasztva, a következő információkhoz kap hozzáférést A TÚ részletes leírása Hozzáférés a tananyaghoz és az online képzés lehetőségéhez Az oklevélre/bizonyítványra vonatkozó információk, amelyet a képzési folyamat végén kap Link a projekt tematikájával kapcsolatos média fájlokhoz, amelyek megkönnyítik a tanulás folyamatát

30 3. LÉPÉS Online képzés Tételezzük fel, hogy Ön a Mezőgazdasági üzemtan (Agronómia) területén rendelkezik szakmai tapasztalattal Az Ön által szerzett végzettség az EKKR szerinti 7. szintnek felel meg Érdekli a folyamatos fejlődés és új ismeretek megszerzése a biotrágya készítés és alkalmazás területén Ebben az esetben: Lépjen be az Agronómiai szakoktató EKKR 7. szint Tanulási Útvonalba

31 3. LÉPÉS A tanulási útvonal leírása A TÚ Adatai a következőkről szolgáltatnak információt: Az EKKR szerinti szint és a célcsoport, amely számára a TÚ ki lett dolgozva A TÚ neve

32 3. LÉPÉS A tanulási útvonal leírása A TÚ Célja a tanmenet rövid ismertetését és tananyagát tartalmazza Az Alapismeretek megjelölik a képzés sikeres elvégzéséhez szükséges előzetes ismereteket.

33 3. LÉPÉS A tanulási útvonal leírása A képzéstől várt eredmények információt szolgáltatnak arról, milyen új ismereteket, intellektuális és szakmai tudást, valamint szélesebb körű kompetenciákat lehet megszerezni a megfelelő TÚ elvégzésekor.

34 3. LÉPÉS A tanulási útvonal leírása A TÚ tartalma megadja a kiválasztott TÚ-at alkotó TEE részletes tartalmát.

35 3. LÉPÉS Strategic Stratégiai partnership együttműködés for a competence kompetencia alapú based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén A tanulási útvonal leírása A képzés és tanítás módszerei leírják a képzési folyamat rendelkezésre álló lehetőségeit. Az Értékelés menü információt szolgáltat az értékelés folyamatáról a kiválasztott TÚ befejezésekor

36 3. LÉPÉS Strategic Strategic Stratégiai partnership partnership együttműködés for competence for a competence kompetencia alapú based training in Bio-fertilizers based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén A tanulási útvonal leírása A TÚ leírása a Hivatkozások és a TÚ szerzőinek ismertetésével végződik.

37 3. LÉPÉS Strategic Stratégiai partnership együttműködés for competence a kompetencia alapú based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers Képzési anyag A TÚ tananyagához való hozzáférés a Képzés indítása menüből érhető el

38 3. LÉPÉS Strategic Stratégiai partnership együttműködés for competence a kompetencia alapú based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers Képzési anyag A képzés tartalma: Bolgárul, görögül és angolul érhető el Hierarchikusan strukturált (például 1., 1.1, 1.1.1) A fő- és alcímek között szabadon lehet lépegetni az előre és vissza nyilakkal vagy a fő képernyő fenti részén található almenü segítségével A TE egységekben minden TE rövid leírást tartalmaz és egymástól függetlenül hozzáférhető Lehetőség van az (ön)értékelésre.

39 3. LÉPÉS Strategic Stratégiai partnership együttműködés for competence a kompetencia alapú based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers Képzési anyag

40 3. LÉPÉS Strategic Stratégiai partnership együttműködés for competence a kompetencia alapú based képzésért training a biotrágyák in Bio-fertilizers területén Strategic partnership for competence based training in Bio-fertilizers A képzés interaktívabb és érdekesebb A tanulók készségeinek növelésére és a képzési folyamat vonzóbbá és hatékonyabbá tételére, a Média fájlok menüben audiovizuális anyagok linkjei találhatók.

41 3. LÉPÉS Offline képzés A program offline képzésre is kínál lehetőséget: Az egész képzési anyag letölthető PDF formátumban a Könyv gombbal a projekt kezdőlapjáról Használja a CD-ket, melyeket kérésre rendelkezésre bocsátunk

42 4. LÉPÉS : Értékelés és bizonyítvány Minden TÚ (ön)értékelő teszttel végződik Minden TÚ-hoz 10 kérdés generálódik véletlenszerűen az előzetesen meglévő készletből. A kérdések típusa: Feleletválasztós kérdések és Igaz/Hamis típusú kérdések. A teszt akkor számít sikeresnek, ha az elért eredményben a helyes válaszok száma 60% vagy annál több.

43 4. LÉPÉS A megszerzett tudás értékelése Az önértékelés a TESZT link akttiválásával kezdődik a TÚ végén A válaszadás után az Előre gombbal lehet tovább lépni a következő kérdésre Ha szükséges, a tesztet meg lehet ismételni, maximum 3 kísérlet megengedett Nézze meg a teszt eredményeinek értékelését

44 4. LÉPÉS Oklevél vagy Bizonyítvány Az adott TÚ elvégzése után, annak terjedelmétől függően, kétféle képzési dokumentum adható ki Oklevél vagy Bizonyítvány. Minta Oklevelet/Bizonyítványt találhat egy adott TÚ-rq pdf formátumban a Bizonyítványok menüpont alatt

45 5 LÉPÉS: Visszajelzés A projekt képzésének befejezése után, kérjük, adjon visszajelzést! A képzési platformon adott visszajelzés elképzelést ad nekünk a képzési folyamat hatékonyságáról, a forma alkalmazhatóságáról és a tartalom értékéről. A képzés eredményeiről való visszajelzés segíteni fogja a Bio- FIT projekt csapatát minden egyes TÚ-nak, valamint a képzési program egészének jövőbeli fejlesztésében.

Bio-FIT IKT Útmutató oktatóknak

Bio-FIT IKT Útmutató oktatóknak IKT Útmutató oktatóknak Ez az útmutató azért jött létre, hogy referencia keretet nyújtson és segítse a szakoktatókat a projekt programjának online/offline képzésében. Miért képzés? A projekt a biotrágya

Részletesebben

Bio-FIT Képzési igazolvány (Bio-FIT KI)

Bio-FIT Képzési igazolvány (Bio-FIT KI) Bio-FIT Képzési igazolvány (Bio-FIT KI) ERASMUS + PROGRAM 2. FŐ TEVÉKENYSÉG: EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ INNOVÁCIÓKÉRT ÉS JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA 2015-1-BG01-KA202-014258 pg. 1 Tartalomjegyzék Mi a képesítés?...

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK AZ M-ROAD PLATFORM FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓJÁBAN

ÜDVÖZÖLJÜK AZ M-ROAD PLATFORM FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓJÁBAN ÜDVÖZÖLJÜK AZ M-ROAD PLATFORM FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓJÁBAN Milyen általános követelményekkel kell számoljunk? Mint minden IKT eszköznek, a jelen m-learning platformnak is megvannak a maga technikai követelményei,

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl!

Kérje meg a pályázókat, hogy az Europass önéletrajzot használják, így Ön világos képet kaphat készségeikrõl és szakértelmükrõl! Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz (CV) a hagyományos önéletrajzi formátumot követõ dokumentum, amellyel a felhasználók részletesebben, világosan és egyértelmûen bemutathatják képzettségeiket és

Részletesebben

LOGISZTIKAI KONTROLLING

LOGISZTIKAI KONTROLLING LOGISZTIKAI KONTROLLING A KÉPZÉSRŐL A logisztikai szakembereknek gyakran a szűkebben vett szakmai ismereteken túl olyan tudásra is szükségük van, amellyel a logisztikai vezetői döntéseket alátámasztó kalkulációk

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ (Amennyiben még nem jelentkezett a továbbképzésre, az alábbi linken található

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

ClicXoft programtálca Leírás

ClicXoft programtálca Leírás ClicXoft programtálca Leírás Budapest 2015 Bevezetés A ClicXoft programok bár önálló programok közös technológia alapon lettek kifejlesztve. Emellett közös tulajdonságuk, hogy a hasonló funkciókhoz ugyanaz

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS

ÚTMUTATÓ ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ ONLINE NEVEZÉS ÚTMUTATÓ 2016. ÉVI KIHÍVÁS NAPJA NEVEZÉSEK KITÖLTÉSÉHEZ 1. REGISZTRÁCIÓ A HONLAPRA: ONLINE NEVEZÉS A Kihívás Napja eseményre történő nevezési lap kitöltéséhez először regisztrálnia kell a honlapra. http://www.kihivasnapja.hu/regisztracio

Részletesebben

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

Kedves Szülők! A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Kedves Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén

Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Mikrobiológia MOODLE - gyakorló és vizsgarendszer használata az ELTE TTK Biológiai Intézet E- learning felületén Hallgatói felhasználói segédlet ELTE TTK Biológiai Intézet 2017. Készült az ELTE Felsőoktatási

Részletesebben

DIGITÁLIS KOMPETENCIA Az információs és kommunikációs technológia (IKT) használatának képessége. /Cedefop 2008/

DIGITÁLIS KOMPETENCIA Az információs és kommunikációs technológia (IKT) használatának képessége. /Cedefop 2008/ Glosszárium ALAPOKTATÁS ÉS KÉPZÉS (IVET) Az alapfokú oktatási rendszerben megvalósuló általános vagy szakképzés, rendszerint a munka világába történő belépést megelőzően. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓS ÉS KOMMUNIKÁCIÓS

Részletesebben

VisualBaker Telepítési útmutató

VisualBaker Telepítési útmutató VisualBaker Telepítési útmutató Office Hungary Bt web: www.visualbaker.hu e-mail: info@visualbaker.hu Tartalomjegyzék: Telepítési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 2 Első lépések:... 3 Telepítési kulcs...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM KREATÍV EURÓPA (2014-2020) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/18/2017: PIACHOZ JUTÁS TÁMOGATÁSA FIGYELEM! Ez a pályázati felhívás az alábbi feltételek teljesülésének függvényében él: a rendelkezésre

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató

Hallgatói tájékoztató Hallgatói tájékoztató Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. megbízásából a CC.Consultatio Kft. meghirdeti a Bevezetés a forrásanyagok kutatásába és tudományos on-line adatbázisok használata

Részletesebben

Beszámoló IKT fejlesztésről

Beszámoló IKT fejlesztésről Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0010 Beszámoló IKT fejlesztésről Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon Kecskemét Tartalomjegyzék

Részletesebben

Fehér Judit. Kiegészítők, komplementerek, mellékletek. A kiegészítő anyag fajtái és viszonya a fő tananyaghoz

Fehér Judit. Kiegészítők, komplementerek, mellékletek. A kiegészítő anyag fajtái és viszonya a fő tananyaghoz Fehér Judit Kiegészítők, komplementerek, mellékletek A kiegészítő anyag fajtái és viszonya a fő tananyaghoz Kérdések / témák Mikor egész egy tananyag? Miért lehet szükség egy tananyag kiegészítésére? A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez

Felhasználói kézikönyv. az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Felhasználói kézikönyv az MFB Zrt. közvetítői oktatási rendszeréhez Tartalomjegyzék 1. Közvetítői tanfolyamtípusok... 3 2. Belépés, jelszókezelés... 4 3. Bejelentkezés utáni képernyő felépítésének ismertetése...

Részletesebben

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató

EUROPASS PORTFOLIÓ. Mobilitás az Európai Unióban. Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató EUROPASS PORTFOLIÓ Mobilitás az Európai Unióban Kerekes Gábor Nemzeti Europass Központ igazgató Munkavállalói mobilitás Cél: 2010-re az EU a világ legversenyképesebb régiója Eszköz: növelni kell a tanulmányi

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diák Microsoft Office PowerPoint 2003 esetén Új dia létrehozása A Fájl/Új dokumentum vagy a Szokásos eszközsoron található ikon használatával tudunk Új diasorozatot, prezentációt készíteni. (De az előző fejezetben

Részletesebben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása. Budapest, június 30.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása. Budapest, június 30. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a NAK Nonprofit Kft Energetikai audit szolgáltatása Budapest, 2016. június 30. Az energetikai audit szolgáltatást ajánljuk az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII.

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ Annak érdekében, hogy az oldalon szereplő összes tartalom a lehető legjobb

Részletesebben

OpenInn2.0: Tudásgeneráló ház és az e-értékelés modellje. A project célja. Az OpenInn projekt célja:

OpenInn2.0: Tudásgeneráló ház és az e-értékelés modellje. A project célja. Az OpenInn projekt célja: OpenInn2.0: Tudásgeneráló ház és az e-értékelés modellje A project célja Az OpenInn projekt célja: kreatív módon áthidalni az IKT eszközök használatában való szakadékot, hogy támogassuk a tanulást és a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e Ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Osztálynapló e-ellenőrzőkönyv 2.0 verzió TwinNet Számítástechnikai és Oktatási Kft. 1146 Ajtósi Dürer sor 11. +36(1) 343-6430 www.twinnet.hu

Részletesebben

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára A kis és közepes vállalkozások számára rendkívül fontos, hogy kompetenciákon alapuló humán erőforrás rendszert

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ

A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ ÉS/VAGY A FOGYATÉKKAL ÉLŐ TANULÓK RÉSZVÉTELE A SZAKKÉPZÉSBEN SZAKPOLITIKAI TÁJÉKOZTATÓ Szakpolitikai kontextus A nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a fogyatékkal élő, valamint

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK a Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében című e-learning továbbképzéssel kapcsolatban I. Regisztrációval kapcsolatos kérdések 1. A

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

Czifra Sándor Lőrinczi Konrád. Videó vezérelt kurzusok készítése Moodle keretrendszerben

Czifra Sándor Lőrinczi Konrád. Videó vezérelt kurzusok készítése Moodle keretrendszerben Czifra Sándor Videó vezérelt kurzusok készítése Moodle keretrendszerben A kezdetek... Felsővezetői támogatás. Nemzetközi trendek kutatása. Tanulmány utak, best practice Szakmai iránymutatás, oktatás. Módszertani

Részletesebben

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK

A karrier útvonal 5 szakaszból áll: SZAKASZOK CÉLOK TARTALOM KULCSFONTOSSÁGÚ KOMPETENCIÁK 'PUHA' KÉSZSÉGEK AZ AGRONOMA BEVÁLT GYAKORLATOK ADAPTÁCIÓJÁNAK VÁZLATA - DEMETRAE TÁRSADALMI NEMEK SZEMPONTJÁBÓL ÉRZÉKENY SZAKKÉPZÉSI KARRIER ÚTMUTATÓ A MEZŐGAZDASÁGI-KÖRNYEZETVÉDELMI ÁGAZATHOZ A karrier útvonal 5 szakaszból

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Tartalom 1 Kik vagyunk, mit csinálunk 2 Mennyi látogatót érünk el 3 Szolgáltatásaink médiapartnereink részére 4 Miért csináljuk 5 Médiapartnereink

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához TÁJÉKOZTATÓ nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 19. (3) bekezdése értelmében nyelvi programkövetelmények

Részletesebben

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ

COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ COMINN Innovációs Kompetencia a fémipari szektorban TANULÁSI KIMENET DEFINÍCIÓ Ország: Portugália Vállalat: Inovafor Képesítés Az innováció fejlesztői és elősegítői a fémipari KKV-k munkacsoportjaiban

Részletesebben

EURÓPAI ÖRÖKSÉG TOLMÁCSOLÁS

EURÓPAI ÖRÖKSÉG TOLMÁCSOLÁS EU Lifelong Learning Program 2007-2013 (2012/C 232/04) Leonardo da Vinci Alprogram. Pályázati felhívás 2013 EAC/S07/12 "Innováció transzfer" Projekt száma: 2013-1-ES1-LEO05-66707 EURÓPAI ÖRÖKSÉG TOLMÁCSOLÁS

Részletesebben

Az ECVET felé vezető út

Az ECVET felé vezető út Szociális és Munkaügyi Minisztérium Lux Zsófia Az ECVET felé vezető út Az európai szakoktatási és szakképzési kreditrendszer: eszköz, amely hozzájárul a szakoktatási és szakképzési kreditek beszámításához,

Részletesebben

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához

Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához Segédlet a GÉPJÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK SZÁMÁRA II. program informatikai rendszerének használatához A rendszer az alábbi böngészők használatát támogatja: Google Chrome, Firefox, Safari Regisztráció

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS FELNŐTTKÉPZÉSI AKKREDITÁCIÓVAL RENDELKEZŐ SZERVEZETTEL

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS FELNŐTTKÉPZÉSI AKKREDITÁCIÓVAL RENDELKEZŐ SZERVEZETTEL EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS FELNŐTTKÉPZÉSI AKKREDITÁCIÓVAL RENDELKEZŐ SZERVEZETTEL amely létrejött egyrészről (pályázó szervezet hivatalos neve, címe:.. képviselője:.) mint az Innovációs és tudásközpont

Részletesebben

Végfelhasználói Applet kézikönyv

Végfelhasználói Applet kézikönyv MARGARÉTA verzió 3.0 Kiadás 1 Kiadás dátuma 2017. február 7. A MARGARÉTA Kártyamenedzsment rendszer a Noreg Információvédelmi Kft terméke. Noreg Információvédelmi Kft web: www.noreg.hu e-mail: info@noreg.hu

Részletesebben

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz A képzések lényeges eleme az értékelés, hiszen ez alapján kap visszajelzést a résztvevő és az intézmény is a képzés hatékonyságáról.

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját!

Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját! 2. feladat Készítsen négy oldalas prezentációt az E CD bolt számára! Tervezze meg az emblémáját! 1.Válasszon egyedi hátteret a prezentációnak! 2.Minden oldalon a bolt neve és emblémája jelenjen meg! Az

Részletesebben

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE IV. 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE Segédlet az edzők részére az edzői felület használatához, az edzőtovábbképzésre történő jelentkezéshez Online adatnyilvántartó rendszer 1 Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info...3

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Papíralapon nem beküldendő

Papíralapon nem beküldendő 2. SZÁMÚ PROJEKT FENNTARTÁSI JELENTÉS Alátámasztó dokumentumok papír alapú benyújtásának kérvényezése: Nem 1. Jelentés azonosító adatai: A jelentés tárgyát képező időszak kezdő dátuma 2013.09.26 A jelentés

Részletesebben

Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás

Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás A program legfontosabb elemeinek áttekintése Pályázatíró szeminárium 2017. január 17. Jakabné Baján Ilona Projekt Pályázat kötött idő- és

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

SZÁMALK SZAKKÖZÉPISKOLA

SZÁMALK SZAKKÖZÉPISKOLA KÉPZÉS MEGNEVEZÉSE: Web-marketing szolgáltatások fejlesztése (Web-marketing szakértő alapok fakultáció) Készítette: dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar Tartalomipari Szövetség Jóváhagyta: dr. Sediviné

Részletesebben

A pedagógus-továbbképzési rendszermodell kialakítása

A pedagógus-továbbképzési rendszermodell kialakítása A pedagógus-továbbképzési rendszermodell kialakítása TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER SZEKCIÓ AZ OKTATÁSI HIVATAL PROJEKTIGAZGATÓSÁG SZEKCIÓJA 2015.

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszeren 1(11) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Aláírási lehetőségek... 3 3.1. Szolgáltatási

Részletesebben

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Tisztelt Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

EURÓPAI ÖRÖKSÉG KÖZVETÍTÉS

EURÓPAI ÖRÖKSÉG KÖZVETÍTÉS EU Lifelong Learning Program 2007-2013 (2012/C 232/04) Leonardo da Vinci Alprogram. Pályázati felhívás 2013 EAC/S07/12 "Innováció transzfer" Projekt száma: 2013-1-ES1-LEO05-66707 EURÓPAI ÖRÖKSÉG KÖZVETÍTÉS

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Számítógép a munka világában OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

WP 6 Pilot teszt az ECVET Együttműködési megállapodás MoU érvényesítésére az Európai Örökség Közvetítő új európai turisztikai képesítésre vonatkozóan

WP 6 Pilot teszt az ECVET Együttműködési megállapodás MoU érvényesítésére az Európai Örökség Közvetítő új európai turisztikai képesítésre vonatkozóan EU Lifelong Learning Program 2007-2013 (2012/C 232/04) Leonardo da Vinci Alprogram. Pályázati felhívás 2013 EAC/S07/12 "Innováció transzfer" Projekt száma: 2013-1-ES1-LEO05-66707 EURÓPAI ÖRÖKSÉG KÖZVETÍTÉS

Részletesebben

Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI. Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest

Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI. Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest Bánné Mészáros Anikó pedagógiai szakértő RPI Óvodavezetői értekezlet 2014. 01. 16. Budapest 1 Mit tehetünk, hogy ilyen vidáman menjen a munka? 2 Az e-portfólió helye a folyamatban: Lépés a fokozatok között

Részletesebben

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék)

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) A kérvénybeadás megkezdéséhez válassza az Ügyintézés menüpont Kérvények almenüjét.

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere. Budapest, augusztus 15.

NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere. Budapest, augusztus 15. NAK Nonprofit Kft. Pályázati Tanácsadó Hálózat rendszere Budapest, 2016. augusztus 15. Fontos információk: Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a pályázatírók adószámmal regisztráljanak. A képesítésekhez

Részletesebben

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Tisztelt Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ FELNŐTTKÉPZÉSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL Tisztelt Jelentkező! A felnőttképzésről szóló jogszabályok lehetővé teszik a képzésre jelentkezők és résztvevők számára, hogy felnőttképzési szolgáltatásokat

Részletesebben

Erasmus+Program Stratégiai partnerségek projektek Beszámoló információs nap. Impact+ hatásmérő eszköz

Erasmus+Program Stratégiai partnerségek projektek Beszámoló információs nap. Impact+ hatásmérő eszköz Erasmus+Program Stratégiai partnerségek projektek Beszámoló információs nap Impact+ hatásmérő eszköz Tempus Közalapítvány 2017. június 29. Bethleni Zsuzsanna Miről lesz szó? Háttér, előzmények Eszköz,

Részletesebben

Opensuse automatikus telepítése

Opensuse automatikus telepítése Leírás www.npsh.hu Opensuse automatikus telepítése Tartalomjegyzék I. Automatikus telepítés indokai... 3 II. Automatikus telepítés lehetőségei opensuse rendszerrel...3 III. Automatikus telepítés előkészítése...

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

Személyképesítés lépései

Személyképesítés lépései Személyképesítés lépései 1. Személyregisztráció / Kártya aktiválása 2. Jelentkezés az oktató intézménynél 3. Felkészülés a vizsgára. A szakmai ismeretek felfrissítése, hiányok pótlása, gyakorlás. Ehhez

Részletesebben

Értékcsomag: Gyakran Ismételt Kérdések

Értékcsomag: Gyakran Ismételt Kérdések Értékcsomag: Gyakran Ismételt Kérdések 1. Mit tartalmaz az értékcsomag? - Az Ön által kiválasztott elő fizetési idő szak korlátlan hozzáférést biztosít több száz vállalkozási képzéshez - Élő szemináriumra

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere. Felhasználói kézikönyv hallgatóknak

Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere. Felhasználói kézikönyv hallgatóknak Az Óbudai Egyetem Moodle rendszere Felhasználói kézikönyv hallgatóknak A rendszert azért hoztuk létre, hogy minél hatékonyabban tudjuk támogatni az elektronikus oktatást, és hogy az Egyetemen egy központi

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

BELÉPÉSI SZINT FELMÉRÉSE

BELÉPÉSI SZINT FELMÉRÉSE BELÉPÉSI SZINT FELMÉRÉSE A kidolgozandó képzés a jelöltek két csoportját célozza meg: tudományos intézmények tagjait, Vállalkozó/üzleti környezet tagjait. Az 1. modulban azt várjuk el a partnerintézményektől,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

VBA makrók aláírása Office 2007 esetén

VBA makrók aláírása Office 2007 esetén VBA makrók aláírása Office 2007 esetén Windows tanúsítványtárban és/vagy kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén Office 2007 alkalmazással 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék...

Részletesebben

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást.

A program használatával kapcsolatban az alábbiakban nyújtunk Önöknek bővebb tájékoztatást. Tisztelt Szülők! A 2015. évi CCXXII. törvény az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól értelmében az állampolgároknak biztosítani kell az elektronikus ügyintézés lehetőségét.

Részletesebben

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE

MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

Az oktatás jelenlegi helyzete - jövőképe Információ alapú közoktatás fejlesztés a KIR bázisán

Az oktatás jelenlegi helyzete - jövőképe Információ alapú közoktatás fejlesztés a KIR bázisán Az oktatás jelenlegi helyzete - jövőképe Információ alapú közoktatás fejlesztés a KIR bázisán Salomvári György vezető közoktatási szakértő Közoktatási Osztály Az előadás tematikája 1. A KIR rövid története

Részletesebben