KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM"

Átírás

1 KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/18/2017: PIACHOZ JUTÁS TÁMOGATÁSA FIGYELEM! Ez a pályázati felhívás az alábbi feltételek teljesülésének függvényében él: a rendelkezésre álló források elfogadása után a költségvetés 2018-re a költségvetési hatóság. 1. CÉLKITŰZÉSEK ÉS LEÍRÁS Jelen pályázati felhívás alapja a Kreatív Európa program ( ) 1 létrehozásáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelet és annak június 27-i helyesbítése 2. Az audiovizuális ágazat kapacitásának megerősítése terén a MEDIA alprogram egyes prioritásai a következők: az audiovizuális szereplők azon kapacitásának növelése, hogy az Unióban és az Unión kívül forgalmazható európai audiovizuális alkotásokat fejlesszenek ki, illetve európai és nemzetközi koprodukciókat hozzanak létre például televíziós műsorszolgáltatókkal közösen; a vállalkozások közötti csere ösztönzése az audiovizuális szereplők piacokhoz és üzleti eszközökhöz való hozzáférésének elősegítése révén, projektjeik uniós és nemzetközi piacokon való ismertségének növelése érdekében. A MEDIA alprogram a következő intézkedésekhez nyújt támogatást: európai és nemzetközi koprodukciók, többek között rövidfilmek, videojátékok, televíziós sorozatok és több platformra szánt termékek létrehozásának elősegítése; audiovizuális szakmai kereskedelmi rendezvényekhez és piacokhoz való hozzáférés elősegítése, valamint az online üzleti eszközök használatának hozzáférhetővé tétele Európán belül és kívül; európai alkotások, többek között rövidfilmek forgalmazásának elősegítése Európában és világszerte, minden platformon és minden formátumban. 1 Rendelet 1295/2013 / Nem EU Hivatalos Lapjában az Európai Unió 2013-ban 20/12 (HL L347 / 221) 2 Közzétéve: EK Hivatalos Közlöny (Official Journal of the European Union), dátum: 2014/06/27 (OJ. L189 oldalszám: 260).

2 2. A TÁMOGATHATÓ PÁLYÁZÓK A pályázók a MEDIA alprogramban részt vevő valamely országban székhellyel rendelkező olyan európai jogi személyek (magánvállalatok, nonprofit szervezetek, szövetségek, jótékonysági szervezetek, alapítványok, önkormányzatok/városi tanácsok stb.) lehetnek, amelyek közvetlenül vagy többségi részesedés formájában az ezen országok állampolgárainak tulajdonában állnak. Az alábbi országok valamelyikében működő jogi személyek által benyújtott pályázatok támogathatók, amennyiben a Kreatív Európa program létrehozásáról szóló rendelet 8. cikkében említett valamennyi feltétel teljesül, és a Bizottság tárgyalásokat kezdett az adott országgal: A 2001/822/EK tanácsi határozat 58. cikke szerint a programban való részvételre jogosult uniós tagállamok és tengerentúli országok és területek; az előcsatlakozási stratégiában kedvezményezett csatlakozó országok, tagjelölt és potenciális tagjelölt országok, az ezen országok uniós programokban való részvételére vonatkozóan a keretmegállapodásokban, társulási tanácsi határozatokban vagy hasonló megállapodásokban megállapított általános elvekkel és feltételekkel összhangban; az EGT-tagsággal rendelkező EFTA-országok, az EGT-megállapodás rendelkezéseivel összhangban; a Svájci Államszövetség az országgal megkötendő kétoldalú megállapodás alapján; az Európával szomszédos területek országai, az ezen országokkal együtt az uniós programokban való részvételükre vonatkozó keretmegállapodások alapján meghatározott eljárásokkal összhangban; a program az ezen országok vagy régiók által megfizetett kiegészítő előirányzatok és az ezen országokkal vagy régiókkal közösen meghatározandó egyedi eljárások alapján nyitva áll egyes kiválasztott országokkal vagy régiókkal folytatott kétoldalú vagy többoldalú együttműködési fellépések előtt is. A program lehetővé teszi a programban részt nem vevő országokkal, valamint a kulturális és kreatív ágazatokban működő nemzetközi szervezetekkel például az UNESCO val, az Európa Tanáccsal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) vagy a Szellemi Tulajdon Világszervezettel (WIPO) történő együttműködést és közös fellépéseket a program célkitűzéseinek megvalósításában való közös részvétel alapján. Az Ügynökség kiválaszthat nem EU-s pályázóktól érkező pályázatokat, azzal a feltétellel, hogy megállapodás született ezen országoknak, a vonatkozó fenti rendelet által létrehozott programban való részvételéhez szükséges intézkedésekről. (A rendelet 8. cikkében támasztott feltételeknek megfelelő országokról szóló frissített lista, valamint az országok, melyekkel a Bizottság megkezdte a tárgyalásokat, az alábbi linken találhatók: Természetes személyek nem pályázhatnak a támogatásra. 3. TÁMOGATHATÓ INTÉZKEDÉSEK Ez a pályázati felhívás a MEDIA alprogramban részt vevő országokban és azokon kívül végzett intézkedések és tevékenységek támogatására irányul.

3 Csak az alábbi 3 intézkedés közül legalább egynek megfelelő pályázatok támogathatók: 1. Intézkedés A vállalkozások közötti (fizikai) piacok európai audiovizuális szakemberek számára 2. Intézkedés A vállalkozások közötti együttműködéseket elősegítő online eszközök 3. Intézkedés Vállalkozások közötti promóciós tevékenységek európai alkotásokkal kapcsolatban A tevékenységeknek június 1. és június 30. között kell megkezdődniük, és időtartamuk nem haladhatja meg a 12 hónapot. Legfeljebb 6 hónapos hosszabbítás engedélyezhető, amennyiben azt a támogatási megállapodásban rögzített határidőig kérelmezik. A teljes időtartam minden esetben legfeljebb 18 hónap lehet. 4. ODAÍTÉLÉSI KRITÉRIUMOK A támogatható pályázatok értékelése a következő kritériumok szerint, 100 pontos skála alapján történik, az alábbi súlyozási szempontokkal: 1. Intézkedés Az intézkedés tartalmának relevanciája, ide értve a pályázati felhívásban foglalt célkitűzésekkel és az audiovizuális ágazat igényeivel (pl. videojátékok, televíziós sorozatok, több platformra szánt termékek és rövidfilmek) kapcsolatos innovatív szempontot és a nemzetközi és európai dimenziót. A módszertan célkitűzések szempontjából vett megfelelősége, ide értve a formátumot, a célcsoportot, a kiválasztási módszereket, a szinergiát és az együttműködést más projektekkel, az eszközöket (az új üzleti modellek szempontjából releváns digitális technológiák használatát is ide értve), a megvalósíthatóságot és a költséghatékonyságot. A projektek és alkotások finanszírozására, nemzetközi forgalmazására és globális közönségére gyakorolt hatás és/vagy az európai audiovizuális ágazatot érintő strukturáló hatások. célkitűzéseinek tükrében. 2. Intézkedés Az online eszköz relevanciája a pályázati felhívásban foglalt célkitűzésekre és az audiovizuális ágazat igényeire tekintettel, valamint hozzáadott értéke a vállalkozások közötti együttműködések szempontjából, ide értve az innovációt a digitális technológiák bevezetésében. Minőség és megvalósíthatóság, figyelembe véve az üzleti modellt és az audiovizuális ágazaton belül már meglévő és új szinergiákkal kapcsolatos relevanciát, valamint az eszköz megvalósíthatóságát és költséghatékonyságát, ide értve az új piaci lehetőségek és üzleti modellek szempontjából releváns digitális technológiák használatát.

4 Rendszerszintű hatás, hatékonyság az európai audiovizuális ágazatot érintő strukturáló hatások szempontjából és a koprodukciók és nemzetközi forgalmazás támogatásával kapcsolatos hozzáadott érték. célkitűzéseinek tükrében. 3. Intézkedés A vállalkozások közötti promóciós tevékenységek relevanciája a pályázati felhívásban foglalt célkitűzésekre tekintettel, hozzáadott érték az európai alkotások láthatósága és az európai és nemzetközi piacokon való forgalmazása, valamint az innováció és a digitális technológiák bevezetése szempontjából. Minőség és megvalósíthatóság, az európai alkotások európai és nemzetközi piacokon való terjesztésének és forgalmazásának a támogatására irányuló stratégia hatékonysága, valamint az intézkedés költséghatékonysága. Rendszerszintű hatás a láthatóság, forgalmazás és a hallgatóság elérésének növekedése szempontjából, hatékonyság az európai audiovizuális ágazatot érintő strukturáló hatások és az új piaci lehetőségekkel kapcsolatos hozzáadott érték szempontjából. célkitűzéseinek tükrében 5. KÖLTSÉGVETÉS A teljes felhasználható költségvetés becsült összege 7,5 millió EUR. Az uniós pénzügyi hozzájárulás nem haladhatja meg a következőket: a MEDIA alprogramban részt vevő országokban végzett intézkedések esetében az intézkedés összes támogatható költségének 60 %-át; a MEDIA alprogramban részt nem vevő országokban végzett intézkedések esetében az intézkedés összes támogatható költségének 80 %-át. Az Ügynökség fenntartja a jogot, hogy ne ítélje oda a rendelkezésre álló összes pénzeszközt. 6. A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE A pályázatokat 15/02/2018-én déli óráig (brüsszeli idő szerint) kell benyújtani az online jelentkezési lap (elektronikus űrlap) használatával. Más módon benyújtott pályázatok nem fogadhatók el.

5 A pályázóknak gondoskodniuk kell arról, hogy az elektronikus űrlapon kért és említett valamennyi dokumentumot mellékeljék. 7. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A pályázati útmutató teljes szövege és a jelentkezési lapok az alábbi internetcímen érhetők el: A pályázatokat a pályázati útmutató valamennyi feltételének betartásával, a rendelkezésre bocsátott elektronikus űrlapon kell benyújtani.

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM KREATÍV EURÓPA (-) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 6/6: Európai alkotások online népszerűsítése. CÉLKITŰZÉSEK ÉS LEÍRÁS Ez a felhívás az európai kulturális és kreatív ágazat támogatási programjának

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM. EACEA 30/2018: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM. EACEA 30/2018: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési KREATÍV EURÓPA (0-00) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 0/08: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési. CÉLKITŰZÉSEK ÉS LEÍRÁS Ez a felhívás az európai kulturális és kreatív ágazat

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM KREATÍV EURÓPA (2014 2020) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍ VÁS EACEA/16/2016: Filmfesztiválok támogatása FIGYELEM! Ez a pályázati felhívás az alábbi feltételek teljesülésének függvényében él: a rendelkezésre

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM KREATÍV EURÓPA (2014 2020) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/21/2019: A nem nemzeti filmek forgalmazásának támogatása a forgalmazás szelektív rendszere FIGYELMEZTETÉS: Ez a pályázati felhívás az

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás:

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: KREATÍV EURÓPA (2014 2020) Kultúra alprogram Pályázati felhívás: Pályázati felhívás EACEA 35/2017: A kulturális örökség 2018-as európai évéhez kapcsolódó európai együttműködési projektek támogatása FIGYELMEZTETÉS:

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: Pályázati felhívás EACEA 34/2018: Európai együttműködési projektek támogatása, 2019

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: Pályázati felhívás EACEA 34/2018: Európai együttműködési projektek támogatása, 2019 KREATÍV EURÓPA (2014 2020) Kultúra alprogram Pályázati felhívás: Pályázati felhívás EACEA 34/2018: Európai együttműködési projektek támogatása, 2019 FIGYELMEZTETÉS: Ennek a pályázati felhívásnak a feltétele,

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. pályázati felhívás

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. pályázati felhívás KREATÍV EURÓPA (2014-2020) Kultúra alprogram pályázati felhívás EACEA 47/2014 : Európai platformok A Kultúra alprogram projektjeinek végrehajtása: európai platform projektek Bevezetés E felhívás alapja

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: EACEA 45/2016: Európai együttműködési projektek támogatása

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás: EACEA 45/2016: Európai együttműködési projektek támogatása KREATÍV EURÓPA (2014 2020) Kultúra alprogram Pályázati felhívás: EACEA 45/2016: Európai együttműködési projektek támogatása A Kreatív Európa Kultúra alprogram rendszerének megvalósítása: Európai együttműködési

Részletesebben

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd)

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd) Kreatív Európa Program (1.46 milliárd) 2014-2020 Támogatást biztosít: Kulturális és kreatív szakemberek/művészek képzése Műfordítások Határokon átnyúló együttműködések Európai filmek, TV műsorok, videojátékok

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 04/2018 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Uniós segítségnyújtási önkéntesek kirendelése, beleértve a pályakezdő szakemberek gyakornoki kihelyezését és a végrehajtó

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/2019 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés Az EU segítségnyújtási önkénteseinek kirendelése, beleértve az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018. Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 14/2018 Az EU segítségnyújtási önkéntesei kezdeményezés: Technikai segítségnyújtás a küldő szervezetek részére Humanitárius segítségnyújtáshoz szükséges kapacitásépítés a fogadó

Részletesebben

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró)

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró) Kreatív Európa Program (1.46 milliárd euró) 2014-2020 Támogatást biztosít: Művészek, kulturális szervezetek, szakemberek Előadó-művészet, képzőművészet, könyvkiadás Filmművészet, televíziózás, zene Kulturális

Részletesebben

Jean Monnet támogatás egyesületeknek

Jean Monnet támogatás egyesületeknek Jean Monnet támogatás egyesületeknek Ez a Jean Monnet tevékenységtípus olyan egyesületeket támogat, amelyek kifejezett hozzá kívánnak járulni az európai integrációs folyamatra vonatkozó tanulmányokhoz.

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás EACEA 13/2016:

KREATÍV EURÓPA ( ) Kultúra alprogram. Pályázati felhívás EACEA 13/2016: KREATÍV EURÓPA (2014 2020) Kultúra alprogram Pályázati felhívás EACEA 13/2016: A Kultúra alprogram projektjeinek végrehajtása: Műfordítási projektek. Bevezetés E felhívás alapja a Kreatív Európa program

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S19/2019 A radikalizálódás kockázatának kitett fiatalok sportprojektek keretében történő nyomon követése és segítése Ez a pályázati felhívás a 2019. évi munkaprogramnak a 2019. március

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.5.30. COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a Kreatív Európa program (2021 2027) létrehozásáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S17/2017. A radikalizálódás kockázatának kitett fiatalok sportprojektek keretében történő nyomon követése és segítése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S17/2017. A radikalizálódás kockázatának kitett fiatalok sportprojektek keretében történő nyomon követése és segítése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S17/2017 A radikalizálódás kockázatának kitett fiatalok sportprojektek keretében történő nyomon követése és segítése Ez a pályázati felhívás a 2017-es éves munkaprogramnak a kísérleti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S14/2018. Az európai értékek sport révén történő helyi szintű előmozdítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S14/2018. Az európai értékek sport révén történő helyi szintű előmozdítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S14/2018 Az európai értékek sport révén történő helyi szintű előmozdítása Ez a pályázati felhívás Az európai értékek sport révén történő helyi szintű előmozdítása nevű előkészítő

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Forgalmazói ügynökségek

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Forgalmazói ügynökségek KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Creative Europe Forgalmazói ügynökségek Pályázat megnevezése (angol) Support to Sales Agents 2017 Pályázat kódja EACEA/01/2017

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.6.17. COM(2016) 400 final 2016/0186 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európa kulturális fővárosai kezdeményezés 2020 2033. évekre szóló uniós

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S16/2017. A sport mint a menekültek integrációjának és társadalmi befogadásának eszköze

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S16/2017. A sport mint a menekültek integrációjának és társadalmi befogadásának eszköze PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S16/2017 A sport mint a menekültek integrációjának és társadalmi befogadásának eszköze Jelen pályázati felhívás a Bizottság 2017. évi éves munkaprogramjának végrehajtását szolgálja

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG C 400/18 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2012.12.28. V (Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG Pályázati felhívás EACEA/38/12 Erasmus Mundus 2009 2013 cselekvési program Végrehajtás 2013-ban

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.07.29. és 2015.08.05. A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Erasmus+ Európai szakpolitikai kísérletek az oktatás, a képzés és az ifjúságpolitika

Részletesebben

valamint AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI ÜGYNÖKSÉGE

valamint AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI ÜGYNÖKSÉGE A NEMEK KÖZÖTTI EGYENLŐSÉG EURÓPAI INTÉZETE valamint AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI ÜGYNÖKSÉGE között létrejött együttműködési megállapodás Preambulum Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) és a Nemek Közötti

Részletesebben

NEM támogatható! Film és audiovizuális!

NEM támogatható! Film és audiovizuális! Kultúra Program információs nap 2011 Együttműködési projektek - 1.1 terület - 1.2.1 terület Kultúra Program: célok Kulturális szereplők transznacionális mobilitása Kulturális javak mobilitása Kultúrák

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program működtetése Európai Bizottság kialakítás és működtetés EACEA Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

Részletesebben

A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1

A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1 VIIIa. melléklet Minta A Europe Direct információs központ éves kommunikációs terve A 2019-ES, ILLETVE 2020-AS ÉVES KOMMUNIKÁCIÓS TERV MINTÁJA 1 Ez a sablon csupán tájékoztató jellegű. Rendelkezésre fog

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében 21.3.2019 A8-0156/153 153 5 preambulumbekezdés (5) Az európai kulturális sokféleség előmozdításához elengedhetetlenek a jól fejlődő és stabil kulturális és kreatív ágazatok, amelyek széles és sokrétű közönségeknek

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó).

Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó). A jelentkezés áttekintése Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó). Sorolja fel a jelentkezésben szereplő videók URL-jét

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04.

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.01.30. és 2015.02.04. A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program

Részletesebben

Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap. Pályázati felhívás

Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap. Pályázati felhívás Svájci Magyar Együttműködési Program Pályázati felhívás a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság által a Svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség

Részletesebben

LIFE Természet és biodiverzitás Többéves munkaprogram újdonságai

LIFE Természet és biodiverzitás Többéves munkaprogram újdonságai LIFE Természet és biodiverzitás - 2018-2020 Többéves munkaprogram újdonságai Bokor Veronika FM Természetmegőrzési Főosztály LIFE Pályázói igények szerinti tréning, 2018. február 20. LIFE 2018-2020 meghatározó

Részletesebben

LIFE természetvédelmi pályázatok értékelési szempontjai

LIFE természetvédelmi pályázatok értékelési szempontjai LIFE természetvédelmi pályázatok értékelési szempontjai Pályázói igények szerinti tréning - 2018. február 20-21. Földművelésügyi Minisztérium, Természetmegőrzési Főosztály Demeter András, LIFE Kapacitásfejlesztési

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Pályázat megnevezése (angol) Pályázat kódja Creative Europe Képzési támogatás Support for training EACEA/06/2016 Általános

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, április 30. (07.05) (OR. en) 9097/12 Intézményközi referenciaszám: 2011/0370 (COD)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, április 30. (07.05) (OR. en) 9097/12 Intézményközi referenciaszám: 2011/0370 (COD) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2012. április 30. (07.05) (OR. en) 9097/12 Intézményközi referenciaszám: 2011/0370 (COD) AUDIO 42 CULT 68 CADREFIN 210 RELEX 359 CODEC 1063 JELENTÉS Küldi: az elnökség

Részletesebben

BIZOTTSÁG KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK. (Vélemények)

BIZOTTSÁG KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK. (Vélemények) 2008.6.7. C 141/27 V (Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG Ajánlattételi felhívás 2008 Kultúra program (2007 2013) A programba tartozó tevékenységek végrehajtása: többéves együttműködési projektek;

Részletesebben

EURÓPAI ONLINE PRODUKCIÓK PROMÓCIÓJA

EURÓPAI ONLINE PRODUKCIÓK PROMÓCIÓJA EACEA/26/2016 sz. Pályázati Felhívás KREATÍV EURÓPA MEDIA Alprogram EURÓPAI ONLINE PRODUKCIÓK PROMÓCIÓJA ÚTMUTATÓ Tartalom ÚTMUTATÓ - EACEA 26/2016... 3 1. BEVEZETÉS - HÁTTÉR... 3 2. CÉLKITŰZÉSEK - TÉMÁK

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 13.6.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0186 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2017. június 13-án került elfogadásra

Részletesebben

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka 1. Cél A Nemzeti Kapcsolattartó, a Program Operátorok és a Projektgazdák valamennyi tájékoztatást

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1295/2013/EU RENDELETE

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1295/2013/EU RENDELETE 2013.12.20. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 347/221 AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1295/2013/EU RENDELETE (2013. december 11.) a Kreatív Európa program (2014 2020) létrehozásáról és az 1718/2006/EK,

Részletesebben

Erasmus+ és Kreatív Európa - A két ernyőprogram bemutatása. Bagó Zoltán Európai Parlamenti Képviselő EP Kulturális és Oktatási Bizottságának tagja

Erasmus+ és Kreatív Európa - A két ernyőprogram bemutatása. Bagó Zoltán Európai Parlamenti Képviselő EP Kulturális és Oktatási Bizottságának tagja Erasmus+ és Kreatív Európa - A két ernyőprogram bemutatása Bagó Zoltán Európai Parlamenti Képviselő EP Kulturális és Oktatási Bizottságának tagja Erasmus+ keretprogram az Unió oktatási, képzési, ifjúsági

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S15/2018. Cserék és mobilitás a sportban

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S15/2018. Cserék és mobilitás a sportban PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EAC/S15/2018 Cserék és mobilitás a sportban Ez a pályázati felhívás a Cserék és mobilitás a sportban nevű előkészítő intézkedés végrehajtására szolgál, összhangban az oktatás, a sport

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.24. COM(2014) 366 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap igénybevételéről (EGF/2014/000 TA 2014 - Technikai

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI HÁLÓZATOKNAK. (Tájékoztató a november 25-i beadáshoz)

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI HÁLÓZATOKNAK. (Tájékoztató a november 25-i beadáshoz) Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI HÁLÓZATOKNAK (Tájékoztató a 2016. november 25-i beadáshoz) 1 BEVEZETÉS Ez a 'Pályázati útmutató' gyakorlati

Részletesebben

Finanszírozási lehetőségek közvetlen brüsszeli források

Finanszírozási lehetőségek közvetlen brüsszeli források Finanszírozási lehetőségek közvetlen brüsszeli források Energiahatékonyság finanszírozása műhelyfoglalkozás I. Miskolc, 2019. április 16. Tisza Orsolya vezető projektmenedzser BEVEZETÉS Uniós finanszírozás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében a TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések

Részletesebben

Kis együttműködési partnerségek

Kis együttműködési partnerségek Kis együttműködési partnerségek A kis együttműködési partnerségek céljai A kis együttműködési partnerségek lehetőséget teremtenek szervezetek számára hálózatok kialakítására és megerősítésére, a nemzetközi

Részletesebben

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához

A8-0061/19 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához 8.6.2017 A8-0061/19 Módosítás 19 Petra Kammerevert a Kulturális és Oktatási Bizottság nevében Jelentés Santiago Fisas Ayxelà Az Európa kulturális fővárosai kezdeményezés 2020 2033. évekre COM(2016)0400

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA. Kultúra alprogram TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ

KREATÍV EURÓPA. Kultúra alprogram TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ TÁJÉKOZTATÓ a 2018. márciusban megjelent, EACEA 13/2018 számú pályázati kiíráshoz JOGI NYILATKOZAT Az alábbi útmutató hasznos információkkal

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERE Témafelelős: Horváth Pálma Tárgy:Európa a Polgárokért Program Keretében meghirdetett Testvérvárosi Program című pályázat beadása Véleményező bizottság: - KUNSZENTMIKLÓS

Részletesebben

TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ

TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Célkitűzések és prioritások 2.1 Célkitűzések és prioritások 2.2 Megcélzott projektek 3. Ütemterv

Részletesebben

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG 2014.2.22. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 51/17 V (Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA/10/14 Az Erasmus+ Program keretében 3. kulcstevékenység: A szakpolitikai

Részletesebben

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 Közzététel dátuma: 2008. október 15. A pályázati felhívás hivatkozási száma: 2008/01 1 Pályázati felhívás hivatkozási

Részletesebben

LIFE Az éghajlatváltozás mérséklése LIFE - Climate Change Mitigation

LIFE Az éghajlatváltozás mérséklése LIFE - Climate Change Mitigation LIFE Az éghajlatváltozás mérséklése LIFE - Climate Change Mitigation Dr. Toldi Ottó K+F tanácsadó, klímapolitikai referens Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Klímapolitikai Főosztály I. LIFE Klímapolitikai

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

(Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG

(Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG 2008.10.10. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 258 A/1 V (Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS IGAZGATÓRA (AD 14-ES BESOROLÁSI FOKOZAT) AZ EURÓPAI KÉPZÉSI ALAPÍTVÁNYNÁL (ETF)

Részletesebben

Kultúra Program 2007-2013. Előadó: Pinizsi Gábor (KultúrPont Iroda)

Kultúra Program 2007-2013. Előadó: Pinizsi Gábor (KultúrPont Iroda) Kultúra Program 2007-2013 Előadó: Pinizsi Gábor (KultúrPont Iroda) A Kultúra Program céljai - A program célja, hogy erősítse az a kulturális teret, melyet Európa népei egymással is megosztanak, és ami

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0030/1. Módosítás. Dominique Bilde az ENF képviselőcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0030/1. Módosítás. Dominique Bilde az ENF képviselőcsoport nevében 22.2.2017 A8-0030/1 1 2 bevezető hivatkozás tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződés 167. és 173. cikkére, having regard to Articles 6, 167 and 173 of the Treaty on the Functioning of the

Részletesebben

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap

Svájci-Magyar Együttműködési Program. Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Svájci-Magyar Együttműködési Program Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap Alapadatok A Svájci-Magyar Együttműködési Program speciális allokációja (Keretmegállapodás) 237/2008. (IX. 26.) Korm.

Részletesebben

TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ

TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ TÁJÉKOZTATÓ (2017. június) TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Célkitűzések és prioritások 2.1 Célkitűzések és prioritások 2.2 Specifikus

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

(Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG (2008/C 14/10)

(Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG (2008/C 14/10) 2008.1.19. C 14/27 V (Vélemények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK BIZOTTSÁG Pályázati felhívás az emberkereskedelemmel foglalkozó szakértői csoport létrehozásáról szóló 2007/675/EK bizottsági határozatra vonatkozóan

Részletesebben

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG

(Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG 2012.9.22. Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 286/23 V (Hirdetmények) KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK EURÓPAI BIZOTTSÁG Ajánlattételi felhívás Kultúra program (2007 2013) A programba tartozó tevékenységek végrehajtása:

Részletesebben

Az Erasmus+ által támogatott Jean Monnet modulok a következő célokat szolgálják:

Az Erasmus+ által támogatott Jean Monnet modulok a következő célokat szolgálják: Jean Monnet modulok Mit értünk Jean Monnet modulon? A Jean Monnet modul felsőoktatási intézmény európai uniós tanulmányok terén meghirdetett rövid oktatási programja (vagy kurzusa). Az egyes modulok egyetemi

Részletesebben

A PROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI

A PROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI A PROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 4. Prioritás tengely: Közintézmények és a határtérségben élő emberek határon átnyúló együttműködésének

Részletesebben

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA ( )

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA ( ) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.10.11. C(2018) 6560 final A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI HATÁROZATA (2018.10.11.) a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről

Részletesebben

Ajánlati/részvételi felhívás

Ajánlati/részvételi felhívás Európai Unió Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxemburg +352 29 29 42 670 ojs@publications.europa.eu Információ és online formanyomtatványok: http://simap.europa.eu

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.3.30. COM(2017) 150 final 2017/0068 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az 1306/2013/EU rendeletben meghatározott, a közvetlen kifizetésekre a 2017-es

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2 Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. a Kreatív Európa program létrehozásáról. (EGT-vonatkozású szöveg)

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE. a Kreatív Európa program létrehozásáról. (EGT-vonatkozású szöveg) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.11.23. COM(2011) 785 végleges 2011/0370 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a Kreatív Európa program létrehozásáról (EGT-vonatkozású szöveg) {SEC(2011)

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.8.25. COM(2017) 452 final 2017/0213 (APP) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Közösséget létrehozó szerződéshez csatolt, az ESZAK-Szerződés lejártának pénzügyi következményeiről

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.9.10. COM(2013) 621 final 2013/0303 (COD) C7-0265/13 Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a belvízi hajózás fejlesztését szolgáló közösségi belvízi flottakapacitási

Részletesebben

ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY

ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Plenárisülés-dokumentum 20.6.2013 B7-****/2013 ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY a B7-****/2103. számú szóbeli választ igénylő kérdéshez az eljárási szabályzat 115. cikkének

Részletesebben

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról.

Felkérjük a Tanácsot, hogy vizsgálja meg a szöveget annak érdekében, hogy általános megközelítést lehessen elérni a határozati javaslatról. Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. november 10. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: az Állandó Képviselők Bizottsága (I. rész)

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-2008-3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ

TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Célkitűzések és prioritások 2.1 Célkitűzések és prioritások 2.2 Megcélzott projektek

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2. Postai cím: Város: NUTS-kód: Postai irányítószám: Ország: Kapcsolattartó személy:

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2. Postai cím: Város: NUTS-kód: Postai irányítószám: Ország: Kapcsolattartó személy: Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Orvosi szolgáltatások nyújtása 2018/S Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Orvosi szolgáltatások nyújtása 2018/S Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1 / 5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:263053-2018:text:hu:html Magyarország-Budapest: Orvosi szolgáltatások nyújtása 2018/S 116-263053 Ajánlati/részvételi felhívás

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.11.30. COM(2009)194 végleges/2 2009/0060 (COD) HELYESBÍTÉS A 2009.04.21-i COM(2009)194 végleges dokumentumot törli és annak helyébe lép. A helyesbítés a

Részletesebben

A KISPROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI

A KISPROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI A KISPROJEKTEK KIVÁLASZTÁSÁNAK KRITÉRIUMAI Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 1. Prioritási tengely: Természet és kultúra Specifikus cél: A határterület vonzerejének fokozása A

Részletesebben

ANNEX MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

ANNEX MELLÉKLET. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE Ref. Ares(2018)2878361-01/06/2018 EURÓPAI BIZOTTSÁG Strasbourg, 2018.5.29. COM(2018) 374 final ANNEX MELLÉKLET a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az Európai Regionális

Részletesebben

III. MELLÉKLET. Az e rendelet feltételei szerint mentesülő állami támogatásokkal kapcsolatos információk

III. MELLÉKLET. Az e rendelet feltételei szerint mentesülő állami támogatásokkal kapcsolatos információk HU III. MELLÉKLET Az e rendelet feltételei szerint mentesülő állami támogatásokkal kapcsolatos információk I. RÉSZ A 12. cikknek megfelelően a bizottsági számítógépes alkalmazásban megjelenítendő adatok

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG VÁLLALKOZÁSPOLITIKAI ÉS IPARI FŐIGAZGATÓSÁG

EURÓPAI BIZOTTSÁG VÁLLALKOZÁSPOLITIKAI ÉS IPARI FŐIGAZGATÓSÁG EURÓPAI BIZOTTSÁG VÁLLALKOZÁSPOLITIKAI ÉS IPARI FŐIGAZGATÓSÁG Fogyasztási cikkek Gyógyszerkészítmények Brüsszel, 9/1/2008 ENTR NR D(2007) Nyilvános pályázati felhívás az Európai Gyógyszerügynökség fejlett

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA. Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ EACEA 34/2018-as számú pályázati felhívás TÁJÉKOZTATÓ

KREATÍV EURÓPA. Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ EACEA 34/2018-as számú pályázati felhívás TÁJÉKOZTATÓ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEKHEZ 2019 EACEA 34/2018-as számú pályázati felhívás TÁJÉKOZTATÓ Fontos: Az Oktatási, Kulturális és Audiovizuális Ügynökség (a továbbiakban:

Részletesebben

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2

Hivatalos név: Nemzeti azonosító szám: 2 Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához Információ és online formanyomtatványok: http://simap.ted.europa.eu I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes

Részletesebben

A BIZOTTSÁG VÉLEMÉNYE

A BIZOTTSÁG VÉLEMÉNYE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.4.1. COM(2011) 167 végleges 2009/0059 (COD) A BIZOTTSÁG VÉLEMÉNYE az Európai Unió működéséről szóló szerződés 294. cikke (7) bekezdésének c) pontja alapján az iparosodott

Részletesebben

EFOP VEKOP-17

EFOP VEKOP-17 EFOP-3.2.15- VEKOP-17 2017-00001 azonosítószámú A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kiemelt projekt keretében Pályázati

Részletesebben

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007.

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007. JEDLIK ÁNYOS PROGRAM Pályázati felhívás Budapest, 2007. I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

Fejlesztési Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET. a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság részére

Fejlesztési Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET. a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság részére EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Fejlesztési Bizottság 21.8.2012 2011/0461(COD) VÉLEMÉNYTERVEZET a Fejlesztési Bizottság részéről a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság részére

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.9.1. COM(2014) 542 final 2014/0250 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a Moldovai Köztársaságnak szánt autonóm kereskedelmi kedvezmények bevezetéséről

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ. Negyedik pályázati felhívás HURO/1001

ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ. Negyedik pályázati felhívás HURO/1001 ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÓ Negyedik pályázati felhívás HURO/1001 Információs nap célja Pályázati felhívás általános ismertetése; Források hatékony felhasználásának elősegítése; Gyakorlati tanácsadás; Kommunikációs

Részletesebben

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Tudásszövetségek

KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ. Tudásszövetségek KÖZVETLEN BRÜSSZELI FORRÁS PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ Program Pályázat megnevezése (magyar) Erasmus+ Tudásszövetségek Pályázat megnevezése (angol) Knowledge Alliances 2017 Pályázat kódja EAC/A03/2016 Általános

Részletesebben