Általános ismertető az EXIM-ről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános ismertető az EXIM-ről"

Átírás

1 Általános ismertető az EXIM-ről A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank), valamint a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) 1994-ben jött létre azzal az alapvető célkitűzéssel, hogy elősegítse a magyar áruk és szolgáltatások külpiacokon történő értékesítését. A két intézmény (EXIM) küldetése állami exporthitel ügynökségként az, hogy az exportösztönzésre allokált kormányzati erőforrások hatékony felhasználásával segítse elő a magyar export növekedését. CIRR Kedvezményes kamatozás Az Eximbank két éven túli közvetlen hiteleinek, refinanszírozási hiteleinek kamatbázisa, illetve minimum kamatlába az OECD Irányelvei szerint a CIRR (Commercial Interest Reference Rate Kereskedelmi referencia kamat). A CIRR egy kedvezményes kamat, amely értékét az OECD havonta határozza meg és a változás minden hónap 15-ével lép életbe. A kamatláb a hitelszerződés aláírásának napján rögzítésre kerül és változatlan marad a hitel teljes futamideje alatt, ezáltal a hitelfelvevőt nem érintik a piaci kamatlábak mozgásai és előre kalkulálható törlesztést biztosít számára. Amennyiben az adott ügylet valamilyen oknál fogva nem vonható be a kedvezményes kamatozású konstrukciókba, lehetőség van az ügylet piaci alapon történő finanszírozására is. Származás igazolása Az Eximbank által finanszírozott, illetve garantált, valamint a Mehib által biztosított exportügyletek esetén az ügylet tárgyát képező termékek és/vagy szolgáltatások magyar származásának igazolása szükséges. Komplex ügyletek esetén az Eximbank egyedi elbírálás alapján határozza meg, hogy a teljes finanszírozott érték minimálisan mely százalékát kitevő áruk és/vagy szolgáltatások esetén szükséges a magyar származás igazolása. Termékpaletta Az EXIM jelenlegi termékskálája nagymértékben lefedi a közvetlen exporttevékenység valamennyi fázisának finanszírozási és biztosítási szükségleteit. Az EXIM export-előfinanszírozó termékeivel az exportteljesítést megelőző időszakra vonatkozóan nyújt finanszírozást az exportőr részére. Az export utófinanszírozó termékekkel az exportteljesítést követő időszak finanszírozása és biztosítása valósul meg, lehetőséget teremtve a magyar exportőr számára, hogy a vevője részére halasztott fizetési feltételeket biztosíthasson, kikerülve a vevő fizetési kockázata alól, miközben ő maga a teljesítést követően azonnal hozzájut annak ellenértékéhez. A konstrukciók akár közvetlen módon az exportőrnek vagy annak vevőjének nyújtanak finanszírozási lehetőséget, illetve közvetetten, magyarországi vagy külföldi hitelintézeteken keresztül is megvalósulhatnak.

2 Az EXIM esetében a hagyományos ECA (Export Credit Agency) konstrukciók (vevőhitelek, szállítói hitelből eredő követelésvásárlások, és ezek refinanszírozása és biztosítása), illetve a közvetlen és közvetett előfinanszírozási konstrukciók a főbb termékek, de ezek mellett a két intézmény további kiegészítő termékekkel is rendelkezik (pl. felülgarantálás, akkreditív igazolás, gyártásbiztosítás, lízingbiztosítás, garanciabiztosítás, befektetés-biztosítás). AZ EXIM a módosult jogszabályi lehetőségeket kihasználva célként határozta meg, hogy egy külkereskedelmi szerződéshez kapcsolódóan minél több folyamatot lefedjen finanszírozási, garanciavállalási és biztosítási konstrukcióival. Ennek érdekében az alábbi új lehetőségeket dolgozta ki: Banki termékek Exportcélú beruházási hitel (Magyarországon), Befektetési hitel (magyar vállalkozás külföldi részesedésszerzése) 2 éven belüli fix kamatozású export előfinanszírozó refinanszírozás Lízing refinanszírozás Biztosítási termékek Külföldi befektetésekhez kapcsolódó hitel biztosítása Export akkreditív igazolásának biztosítása

3 Vevőhitel konstrukciók Vevőhitel konstrukciók esetén az Eximbank a magyar exportőr vevőjének nyújt közvetlenül vagy közvetve jellemzően éven túli hitelt, megfelelő biztosítékok, főszabályként Mehib biztosítás mellett. A külföldi vevőnek nyújtott hitel folyósításakor az export okmányokkal igazolt teljesítése után az Eximbank az exportőrnek kifizeti az áru ellenértékét, ezáltal a külföldi vevőnek keletkezik tartozása az Eximbankkal szemben. A konstrukcióval az exportteljesítést követő időszak kerül megfinanszírozásra. A konstrukció előnyei az exportőr számára: a külpiaci versenyhelyzetet javítja, hozzásegíti a magyar vállalatot külpiaci megrendelésekhez; a magyar exportőr mentesül a külföldi vevő fizetési kockázata alól; az exportőr likviditását javítja, hogy a kereskedelmi szerződés alapján a részteljesítések ellenértékét az Eximbank közvetlenül kifizeti. A vevő szempontjából a konstrukció előnye: képessé teszi a külföldi vevőt, hogy a magyar áru/szolgáltatás vásárlását kedvező kamatozású, államilag támogatott hitel igénybevételével valósítsa meg; rugalmas az exportügylethez igazodó fix vagy változó kamatozású finanszírozás; a fix kamatozás előre kiszámítható finanszírozási költségeket jelent; felgyorsítja a kereskedelmi/fővállalkozói szerződés megkötését. Az Eximbank a közvetlen, klasszikus vevőhitelek mellett közvetett módon, a vevő bankja részére is tud finanszírozást nyújtani bankközi vevőhitel illetve bankközi vevőhitel-keret formájában. A hitelkeret esetén az Eximbank a külföldi bankon keresztül nyújt finanszírozást, amely párhuzamosan több exportőr több kereskedelmi szerződésének finanszírozását teszi lehetővé olyan előre rögzített feltételek szerint. Magyar fővállalkozásban külföldön megvalósuló projektekhez, a külföldi megrendelő számára lehetőség van projektkockázatú vevőhitel nyújtására is. A kötött segélyhiteleken keresztül az Eximbank a magyar állam megbízásából a MEHIB 100%-os biztosítása mellett nyújt olyan kamattámogatást és adományt (biztosítási díj) tartalmazó speciális kondíciójú vevőhitelt, amelyben a nyújtott kedvezmény mértéke legalább 35% (a finanszírozás költségei ennyivel alacsonyabbak egy klasszikus vevőhitelnél).

4 Klasszikus vevőhitel Az Eximbank klasszikus finanszírozási konstrukciója a vevőhitel, amely a szállítást/szolgáltatást követően a vevőnek nyújtott fix vagy változó kamatozású rugalmas finanszírozási forma. A vevőhitel konstrukció a magyar exportőr és a külföldi vevő között létrejött kereskedelmi szereződés tárgyát képező áru és/vagy szolgáltatás hitelből történő megvásárlásának finanszírozása érdekében jön létre. Finanszírozás tárgya A finanszírozás egyedi, a finanszírozandó exportügylet tárgyát figyelembe véve testre szabott. Az Eximbank jellemzően élelmiszeripari, egészségügyi, oktatási, gépipar, vegyipar, energetika, szociális infrastruktúra, környezetvédelmi tárgyú exportügyletek finanszírozásához ajánlja a konstrukciót. Hitel összeg A vevőhitel összege jellemzően minimum 1 millió EUR, maximum 20 millió EUR lehet. 20 millió EUR összeget meghaladó ügyletekben az Eximbank általában kereskedelmi bank(ok) bevonásával társfinanszírozásban vesz részt. 1 millió EUR összeg alatt az Eximbank eseti jelleggel, főleg referencia jellegű ügyletek finanszírozásában vállal szerepet. Devizanem EUR vagy USD. Futamidő A maximális futamidő év, ami a kereskedelmi szerződés tárgyának függvényében kerül meghatározásra. 2 éven belüli futamidővel mezőgazdasági vagy kisebb összegű feldolgozóipari exportügyletek finanszírozása lehetséges. Kamat Állami támogatást hordozó fix CIRR kamat (csak 2 éven túli hitelek esetén), vagy változó EURIBOR, illetve USD LIBOR kamatbázis alapján. Biztosíték A vevőhitel V módozatú MEHIB biztosítás, vagy megfelelő nemzetközi minősítésű, I-II osztályú, vevő bankjának garanciája mellett a magyar áru és szolgáltatás kiszállításához kapcsolódóan kerülhet sor a kereskedelmi/fővállalkozói szerződésből eredő fizetési kötelezettség teljesítéséhez. Díjak és jutalékok Az Eximbank a vevőhitelek esetében a hitelösszegre előre fizetendő egyszeri díjat, a rendelkezésre tartott és le nem hívott keretösszegre vonatkozóan rendelkezésre tartási jutalékot számít fel, amely a kamatokkal egyidejűleg utólag fizetendő. Az éven túli futamidejű ügyletek esetében az Eximbank a szerződéskötés évfordulóján, évente fizetendő monitoringdíjat is felszámít. A díjak és jutalékok mértéke egyedi elbírálás alapján kerül meghatározásra.

5 Bankközi vevőhitel Az Eximbank klasszikus finanszírozási konstrukciója a bankközi vevőhitel, amely fix vagy változó kamatozású rugalmas finanszírozási forma. A bankközi vevőhitel konstrukció a magyar exportőr és a külföldi vevő között megkötött kereskedelmi szereződés tárgyát képező áru és/vagy szolgáltatások hitelből történő megvásárlásának finanszírozása érdekében jön létre a vevő bankján keresztül nyújtott kötött bankközi hitel formájában. Ebben a konstrukcióban az Eximbank a vevő bankjának nyújt hitelt, amelyet az továbbhitelez a vevőnek. Finanszírozás tárgya A finanszírozás egyedi, a finanszírozandó exportügylet tárgyát figyelembe véve testre szabott. Az Eximbank jellemzően élelmiszeripari, egészségügyi, oktatási, gépipar, vegyipar, energetika, szociális infrastruktúra, környezetvédelmi tárgyú exportügyletek finanszírozásához ajánlja a konstrukciót. Hitel összeg A vevőhitel összege jellemzően minimum 1 millió EUR, maximum 20 millió EUR lehet. 20 millió EUR-t meghaladó ügyletekben az Eximbank általában kereskedelmi bank(ok) bevonásával társfinanszírozásban vesz részt. 1 millió EUR összeg alatt az Eximbank eseti jelleggel, főleg referencia jellegű ügyletek finanszírozásában vállal szerepet. Devizanem EUR vagy USD. Futamidő A maximális futamidő év, ami a kereskedelmi szerződés tárgyának függvényében kerül meghatározásra. 2 éven belüli futamidővel mezőgazdasági vagy kisebb összegű feldolgozóipari exportügyletek finanszírozása lehetséges. Kamat Állami támogatást hordozó fix CIRR kamat (csak 2 éven túli hitelek esetén), vagy változó EURIBOR, illetve USD LIBOR kamatbázis alapján. Biztosíték A bankközi vevőhitelnyújtásra V módozatú MEHIB biztosítás mellett, vagy 2 éven belüli futamidejű hitelkereteknek megfelelő nemzetközi minősítésű, I-II. osztályú banki partner esetén az Eximbank saját kockázatára kerülhet sor. Díjak és jutalékok Az Eximbank a vevőhitelek esetében a hitelösszegre előre fizetendő egyszeri díjat, a rendelkezésre tartott és le nem hívott keretösszegre vonatkozóan rendelkezésre tartási jutalékot számít fel, amely a kamatokkal egyidejűleg utólag fizetendő. Az éven túli futamidejű ügyletek esetében az Eximbank a szerződéskötés évfordulóján, évente fizetendő monitoringdíjat is felszámít. A díjak és jutalékok mértéke egyedi elbírálás alapján kerül meghatározásra.

6 Bankközi vevőhitelkeret Az Eximbank klasszikus finanszírozási konstrukciója a bankközi vevőhitelkeret, amely hitelkeret az Eximbank által kiválasztott külföldi bankon keresztül a magyar áruk és szolgáltatások kiszállításához kapcsolódóan, a kereskedelmi/fővállalkozói szerződésből eredő fizetési kötelezettség teljesítéséhez jön létre. A hitelkeretben konkrét, az Eximbank és a kiválasztott külföldi bank által elfogadott kereskedelmi szerződések alapján kerül sor a magyar exportőrök egyes vevőinek finanszírozására, egyedi befogadások (egyedi vevőhitelek) formájában. Az Eximbank és a kiválasztott külföldi bank között megkötött bankközi vevőhitel keret-megállapodás a befogadás általános szabályait rögzíti. A bankközi vevőhitel keretbe történő befogadások során kerül meghatározásra az adott exportügylethez kapcsolódó hitelösszeg mértéke, futamideje, kamat és díj kondíciói, illetve egyéb feltételei. A vevőhitel keret általános feltételei: Keret célja egyedi vevőhitelek nyújtása a keret mértékéig, a keretbe finanszírozásra befogadott konkrét exportügyletek finanszírozására. Keretösszeg egyedileg megállapított összeg (függ a külföldi bank nemzetközi minősítésétől, illetve a magyar exportlehetőségek mértékétől). Devizanem EUR vagy USD Díjak a rendelkezésre tartott és le nem hívott keretösszegre vonatkozóan rendelkezésre tartási jutalékot számít fel az Eximbank, amelynek mértéke egyedi elbírálás alapján kerül meghatározásra. Biztosíték A bankközi vevőhitelkeret-szerződés megkötésére V módozatú MEHIB biztosítás mellett, vagy 2 éven belüli futamidejű hitelkereteknek megfelelő nemzetközi minősítésű, I-II osztályú banki partner esetén az Eximbank saját kockázatára kerülhet sor. A keretbe befogadott egyedi vevőhitelek általános feltételei: Finanszírozás tárgya élelmiszeripar, egészségügy, oktatás, gépipar, vegyipar, energetika, szociális infrastruktúra, környezetvédelmi technológiák egyéb iparágak, stb. Finanszírozás mértéke A legalább 2 éves futamidejű vevőhitel esetén a konkrét külkereskedelmi/fővállalkozói szerződés maximum 85%-a kerülhet finanszírozásra, minimum 15% előleget a vevő köteles megfizetni a teljesítés megkezdéséig. Futamidő maximum 10 év, amelynek meghatározása függ a kereskedelmi szerződések tárgyától illetve az OECD Megállapodás szerint adható lehetséges maximális futamidőtől (mezőgazdaság esetén csak 2 év alatti finanszírozásra van lehetőség). Összeg jellemzően minimum 1 millió EUR, maximum a szabad keret összege (1 millió EUR érték alatt az Eximbank eseti jelleggel, főleg referencia ügyletek finanszírozásában vállal szerepet). Kamatláb mértéke Állami támogatást hordozó fix CIRR kamat (csak 2 éven túli hitelek esetén), vagy változó EURIBOR, illetve USD LIBOR kamatbázis alapján. Díjak és jutalékok egyszeri díj a befogadott egyedi vevőhitelekre minden befogadáskor; monitoring díj a 2 éven túli futamidejű egyedi vevőhitel befogadásoknál, eseti elbírálás alapján.

7 Projektkockázatú vevőhitel Az Eximbank egyedi elbírálás alapján vállalja a projektkockázatú vevőhitel nyújtását. A konstrukció célja, hogy a magyar fővállalkozó és a külföldi megrendelő között létrejövő fővállalkozói szerződéshez kínált finanszírozási csomaggal az Eximbank javítsa a magyar fővállalkozó versenyképességét és előmozdítsa a komplex projekt kivitelezésére vonatkozó külpiaci megrendelés elnyerését. A konstrukció keretében az Eximbank a MEHIB V módozatú biztosítása mellett a magyar fővállalkozásban külföldön megvalósuló projekthez kapcsolódóan, a fővállalkozói szerződésből eredő fizetési kötelezettség teljesítéséhez biztosít forrást a külföldi partner által a beruházás megvalósítása céljából létrehozott projekttársaság számára. Preferált ügyletek és relációk Az Eximbank olyan ügyletek finanszírozásában vesz részt, ahol mind a magyar fővállalkozó, mind a külföldi partner (a külföldi projekttársaság tulajdonosa) rendelkezik a projekt sikeres megvalósításhoz szükséges pénzügyi-gazdasági háttérrel, valamint iparági tapasztalattal. Fontos továbbá, hogy a projekt stabil és a hitel futamidejére előre jelezhető cash-flow termelő képességgel rendelkezzen, amely kisszámú és megfelelő bonitású átvevőtől származik. Az Eximbank elsősorban az alábbi régiókban, illetve országokban megvalósuló projektek finanszírozásában vesz részt: Közép-Kelet-Európa, különös tekintettel a Kárpát-medence térségére; Délkelet-Európa államai, valamint Törökország és Oroszország. Hitel összeg A határon átnyúló projektfinanszírozási ügyletek összetettsége és a magas tranzakciós költségek miatt a konstrukció alkalmazását 4 millió EUR-t vagy annak megfelelő USD összeget meghaladó banki finanszírozási igény esetén ajánlja az Eximbank. Nagy volumenű projektek finanszírozásában az Eximbank hazai, illetve külföldi kereskedelmi banki partnerek bevonásával vesz részt. Devizanem EUR vagy USD. Futamidő A hitelek maximális futamideje a beruházás befejezését követő 14 év lehet. A tényleges futamidő minden esetben az ágazat és az adott projekt sajátosságainak figyelembe vételével, a pénzügyi modell értékelése alapján, egyedileg kerül meghatározásra. Árazás Az Eximbank a konstrukciót jellemzően állami támogatást hordozó, fix kamatozással (CIRR) kínálja. A kamatfelár és az egyéb díjak és jutalékok az ügylet sajátosságainak figyelembe vételével egyedileg kerülnek meghatározásra. Bírálati szempontok Az Eximbank a finanszírozási döntését a MEHIB, illetve független szakértők bevonásával a projekt megvalósításának és működtetésének kockázatait, illetve a hitel visszafizetésének forrásául szolgáló cash-flow megalapozottságát értékelve hozza meg. Biztosíték Az Eximbank a konstrukciót a MEHIB V módozatú hitelbiztosítása mellett a projektfinanszírozási ügyletek esetén elvárt biztosítékok fedezetbe vonása, illetve jellemzően a szponzori/tulajdonosi kör irányába kikötött korlátozott visszkereseti jog mellett kínálja.

Kamattámogatás. Mezőgazdasági export finanszírozása

Kamattámogatás. Mezőgazdasági export finanszírozása Mezőgazdasági export finanszírozása Az Eximbank előfinanszírozó termékeivel a mezőgazdasági-exportteljesítést megelőző időszakra vonatkozóan nyújt finanszírozást a kis-, közép- és nagyvállalatok részére

Részletesebben

Eximbank a magyar exportőrök bankja. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolnok, 2012. április 5.

Eximbank a magyar exportőrök bankja. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolnok, 2012. április 5. Eximbank a magyar exportőrök bankja Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolnok, 2012. április 5. Finanszírozási igények és megoldási lehetőségek Szántó Ildikó vezető szakértő 2012.

Részletesebben

Exportfinanszírozás az EXIM-mel

Exportfinanszírozás az EXIM-mel Exportfinanszírozás az EXIM-mel Lengyel László, igazgató, nemzetközi kapcsolatok Budapest, 2013. 11.12. Középtávú stratégia Az EXIM stratégiai célja az üzleti aktivitásának jelentős bővítése. Üzleti aktivitás

Részletesebben

Export elő és utófinanszírozás, exportbiztosítás, garanciavállalás az EXIM től

Export elő és utófinanszírozás, exportbiztosítás, garanciavállalás az EXIM től Export elő és utófinanszírozás, exportbiztosítás, garanciavállalás az EXIM től Labancz Margit, igazgató Német-Magyar Üzleti Fórum Budapest, 2013. április 4. Állami exportösztönzés Exporthitel ügynökség,

Részletesebben

KÉT ÉVEN BELÜLI EXPORT ELŐFINANSZÍROZÁS PARTNER HITELINTÉZETEKEN KERESZTÜL

KÉT ÉVEN BELÜLI EXPORT ELŐFINANSZÍROZÁS PARTNER HITELINTÉZETEKEN KERESZTÜL EXPORTÉLÉNKÍTÉSI HITELPROGRAM KÉT ÉVEN BELÜLI EXPORT ELŐFINANSZÍROZÁS PARTNER HITELINTÉZETEKEN KERESZTÜL A Két éven belüli export előfinanszírozó refinanszírozás kedvező forgóeszköz finanszírozási lehetőséget

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2013. január 1-től visszavonásig

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2013. január 1-től visszavonásig I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások díja 0,15%, min. HUF 1.500, Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási max. HUF 10.000 megbízást ad. II. Okmányos műveletek Export okmányos

Részletesebben

Az EXIM exportfinanszírozási termékei és szolgáltatásai

Az EXIM exportfinanszírozási termékei és szolgáltatásai Az EXIM exportfinanszírozási termékei és szolgáltatásai Lengyel László, igazgató ChinaCham Hungary Üzleti Klubest Budapest, 2013. január 30. Állami exportösztönzés területei Külgazdaság-politikai szakmai

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2014. április 1-től visszavonásig

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2014. április 1-től visszavonásig I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások díja 0,15%, min. HUF 1.500, Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási max. HUF 10.000 megbízást ad. II. Okmányos műveletek Export okmányos

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2014. december 15-től visszavonásig HUF 10.000

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2014. december 15-től visszavonásig HUF 10.000 Hatályos: 2014. december 15től visszavonásig I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások díja Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási megbízást ad. 0,15%, min. HUF 1.500, max. HUF 10.000

Részletesebben

Együttműködés a kínai exporthitel ügynökségekkel

Együttműködés a kínai exporthitel ügynökségekkel Együttműködés a kínai exporthitel ügynökségekkel Lengyel László, igazgató Nemzetközi kapcsolatok ChinaCham Hungary, Üzleti Klubest Budapest, 2013. március 6. Állami exportösztönzés Exporthitel ügynökségi

Részletesebben

Hogyan segítheti elő az Eximbank és a MEHIB a kis- és középvállalatok exportját?

Hogyan segítheti elő az Eximbank és a MEHIB a kis- és középvállalatok exportját? Hogyan segítheti elő az Eximbank és a MEHIB a kis- és középvállalatok exportját? Dr. Nagy Viktor, vezérigazgató-helyettes Fókuszban a nemzeti érdek Kitörési pontok a magyar vállalkozások számára Budapest,

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2015. 07. 27-től visszavonásig HUF 10.000

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: 2015. 07. 27-től visszavonásig HUF 10.000 I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások díja Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási megbízást ad. 0,15%, min. HUF 1.500, max. HUF 10.000 II. Okmányos műveletek Export okmányos

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZRT. (a továbbiakban: Bank) Hatályos: től visszavonásig HUF

KONDÍCIÓS LISTA. MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZRT. (a továbbiakban: Bank) Hatályos: től visszavonásig HUF I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások a Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási megbízást ad. 0,15%, min. HUF 1.500, max. HUF 10.000 II. Okmányos műveletek Export okmányos meghitelezés

Részletesebben

EXIM Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) 2 éven túli export előfinanszírozó refinanszírozási hitelkeret

EXIM Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) 2 éven túli export előfinanszírozó refinanszírozási hitelkeret EXIM Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) 2 éven túli export előfinanszírozó refinanszírozási hitelkeret Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) keretében az MKB Bank és a Magyar Export- Import Bank

Részletesebben

HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL. Mizser Zoltán Regionális képviseletvezető VOSZ Csorna 2015. 04. 16.

HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL. Mizser Zoltán Regionális képviseletvezető VOSZ Csorna 2015. 04. 16. HATÉKONY EXPORTTÁMOGATÁS AZ EXIM-TŐL Mizser Zoltán Regionális képviseletvezető VOSZ Csorna 2015. 04. 16. EGYSÉGES KÜLGAZDASÁGI ÖSZTÖNZŐ RENDSZER A KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM IRÁNYÍTÁSA ALATT 20

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: től visszavonásig HUF

KONDÍCIÓS LISTA. Hatályos: től visszavonásig HUF Hatályos: 2015. 11. 12től visszavonásig I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások díja Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási megbízást ad. 0,15%, min. HUF 1.500, max. HUF 10.000

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZRT. (a továbbiakban: Bank) Hatályos: től visszavonásig HUF

KONDÍCIÓS LISTA. MAGYAR EXPORT-IMPORT BANK ZRT. (a továbbiakban: Bank) Hatályos: től visszavonásig HUF I. Átutalások Kimenő forint, illetve deviza átutalások a Ha az Ügyfél harmadik fél javára szóló átutalási megbízást ad. 0,15%, min. HUF 1.500, max. HUF 10.000 II. Okmányos műveletek Export okmányos meghitelezés

Részletesebben

ÉLELMISZERIPARI EXPORT FINANSZÍROZÁSA

ÉLELMISZERIPARI EXPORT FINANSZÍROZÁSA Magyar Export-Import Bank Zrt. Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. ÉLELMISZERIPARI EXPORT FINANSZÍROZÁSA Az EXIM (Eximbank és MEHIB) az exporthoz kötődő mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari tevékenység

Részletesebben

Közép- és hosszú lejáratú exportfinanszírozás (MLT)

Közép- és hosszú lejáratú exportfinanszírozás (MLT) Közép- és hosszú lejáratú exportfinanszírozás (MLT) MLT exportfinanszírozás Mi az MLT exportfinanszírozás? Az MLT exportfinanszírozás magyar áruk és szolgáltatások vásárlásának közép-, illetve hosszú lejáratú

Részletesebben

Kedvező hitellehetőségek vállalkozások számára

Kedvező hitellehetőségek vállalkozások számára Kedvező hitellehetőségek vállalkozások számára Szomor János Vezető Ügyfélmenedzser Sopron Bank Zrt Martonvásár, 2015. november 6. Beruházási hitelek Ingatlan vásárlás, létrehozás Gépvásárlás Részesedés

Részletesebben

EXIM - Exportcélú lízing refinanszírozási hitelkeret

EXIM - Exportcélú lízing refinanszírozási hitelkeret EXIM - Exportcélú lízing refinanszírozási hitelkeret Gulyás Dávid, igazgató-helyettes Magyar Lízingszövetség Győr, 2015. október 15. Alapvető újdonságok 1. Pénzügyi vállalkozások refinanszírozása 85/1998.

Részletesebben

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Arday Balázs Regionális képviseletvezető VOSZ Konferencia Hajdúszoboszló, 2015. április 21-22. Állami exportösztönzés Külgazdasági és Külügyminisztérium

Részletesebben

A külgazdasági politika intézményrendszere Magyarországon

A külgazdasági politika intézményrendszere Magyarországon A külgazdasági politika intézményrendszere Magyarországon Dr. Dombi Ákos (dombi@finance.bme.hu) Intézményrendszer madártávlatból Kormányzat Miniszterelnökség Nemzetgazdasági Minisztérium Nemzeti Hivatal

Részletesebben

FINANSZÍROZÁSI FORMÁK EXPORTŐRÖK ÉS BESZÁLLÍTÓI PARTNEREIK RÉSZÉRE AZ UNICREDIT BANKNÁL

FINANSZÍROZÁSI FORMÁK EXPORTŐRÖK ÉS BESZÁLLÍTÓI PARTNEREIK RÉSZÉRE AZ UNICREDIT BANKNÁL FINANSZÍROZÁSI FORMÁK EXPORTŐRÖK ÉS BESZÁLLÍTÓI PARTNEREIK RÉSZÉRE AZ UNICREDIT BANKNÁL Somogyi Katalin, igazgató kereskedelem finanszírozás Budapest, 2014 június 5. TARTALOM Az UniCredit Csoport Az UniCredit

Részletesebben

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Boros Gergely, Képviseletvezető - Pécs 2015. január 20. Állami exportösztönzés Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi felügyelete alatt Stratégiai

Részletesebben

Exportösztönzési lehetőségek

Exportösztönzési lehetőségek Exportösztönzési lehetőségek Gérnyi Gábor határon túli programok koordinátora Élhető holnapért Szakmai Konferencia Csíksomlyó, 2012. október 26. Állami exportösztönzés területei Komplex tevékenységi kör:

Részletesebben

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai. Spilák Lajos RFH Nonprofit Zrt.

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai. Spilák Lajos RFH Nonprofit Zrt. Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Spilák Lajos RFH Nonprofit Zrt. Termékstruktúra MFB ok Vállalkozói szektor Agrár szektor Önkormányzati szektor Lakossági szektor MFB Vállalkozásfinanszírozási

Részletesebben

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Horváth Balázs, regionális képviseletvezető-helyettes Észak-dunántúli régió Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - A MUNKÁÉRT! KONFERENCIA Esztergom,

Részletesebben

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től. Wertheim-Huszár Zoltán Közép-alföldi Regionális Képviselet

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től. Wertheim-Huszár Zoltán Közép-alföldi Regionális Képviselet A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Wertheim-Huszár Zoltán Közép-alföldi Regionális Képviselet Állami exportösztönzés Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi felügyelete alatt Stratégiai

Részletesebben

Mikro-, kis-, és középvállalkozások aktuális finanszírozási lehetőségei. HaNgsúly a HitelkéPességeN

Mikro-, kis-, és középvállalkozások aktuális finanszírozási lehetőségei. HaNgsúly a HitelkéPességeN HaNgsúly a HitelkéPességeN 2015 www.glosz.hu HaNgsúly a HitelkéPességeN Növekedési Hitel Program és Növekedési HitelProgram + széchenyi kártya Program exim konstrukciók VISSZATÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOK HitelkéPesség

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai. Várkonyi Gellért régió vezető 2012.11.21.

Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai. Várkonyi Gellért régió vezető 2012.11.21. Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért régió vezető 2012.11.21. Termékportfólió megújítása Irányelvek Megfelelés Új Széchenyi Tervnek Egyszerű stuktúrájú, és egzakt módon szegmentált

Részletesebben

A MAGYAR VÁLLALATOK NEMZETKÖZIVÉ VÁLÁSÁNAK FINANSZÍROZÁSA Muzamel László MFB Zrt. Kormányzati Koordináció 2008.április.4.

A MAGYAR VÁLLALATOK NEMZETKÖZIVÉ VÁLÁSÁNAK FINANSZÍROZÁSA Muzamel László MFB Zrt. Kormányzati Koordináció 2008.április.4. A MAGYAR VÁLLALATOK NEMZETKÖZIVÉ VÁLÁSÁNAK FINANSZÍROZÁSA Muzamel László MFB Zrt. Kormányzati Koordináció 2008.április.4. 1 100% állami tulajdon Mérlegfőösszeg 4,5 Mrd EUR Alkalmazottak száma: 290 fő F

Részletesebben

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től

A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Kovács Zoltán Regionális képviseletvezető VOSZ Konferencia, Szilvásvárad Budapest, 2015. március 10-11. Állami exportösztönzés Külgazdasági és Külügyminisztérium

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2013. április 1-től

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2013. április 1-től HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2013. április 1-től I. 1. Beruházási hitel I.1.1. Forint alapú hitelek 30.000.001 forint és ezt meghaladóan 3 havi

Részletesebben

Exportfinanszírozási lehetőségek kereskedelmi banki szemszögből

Exportfinanszírozási lehetőségek kereskedelmi banki szemszögből Exportfinanszírozási lehetőségek kereskedelmi banki szemszögből MKIK Magyar-Német Tagozata, 2014.06.17. Dia 1 Az export szerepe a magyar gazdaságban a) A válság legmélyebb pontján is pozitív a magyar nettó

Részletesebben

Hirdetmény Lakossági hitelek kamatairól, kondícióiról Érvényes: 2012. április 7-től

Hirdetmény Lakossági hitelek kamatairól, kondícióiról Érvényes: 2012. április 7-től I. Hosszú lejáratú fogyasztási hitel Igényelhető hitelösszeg 300.000-1.000.000 Ügyleti kamat Lakossági hitelek kamatairól, kondícióiról 54-120 hónap Hitel - előkészítési díj 2% Folyósítási jutalék 1% Kezelési

Részletesebben

Állami exportösztönzés. A versenyképesség fokozása érdekében. A bank és a biztosító integrációja. Az EHP célja

Állami exportösztönzés. A versenyképesség fokozása érdekében. A bank és a biztosító integrációja. Az EHP célja Állami exportösztönzés A magyar export támogatása lehetőségek az EXIM-től Dobos Zoltán Képviseletvezető,Közép-alföldi Régió Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi felügyelete alatt Stratégiai célok

Részletesebben

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói 31/2018 számú Ügyvezető Testületi határozattal elfogadva, érvényes 2018.09.24-től Forint alapú vállalati hitelek (Ft) Kamatok, Díjak, jutalékok,

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Nyugat Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

Exportfinanszírozási lehetőségek Dr. Hegyi Gábor, vezérigazgató-helyettes

Exportfinanszírozási lehetőségek Dr. Hegyi Gábor, vezérigazgató-helyettes Exportfinanszírozási lehetőségek Dr. Hegyi Gábor, vezérigazgató-helyettes Nemzetközi Konferencia a Barnamezős revitalizáció és a fenntartható városi fejlődés lehetőségeiről Miskolc, 2012. november 14.

Részletesebben

V JÚNIUS 10-IG SZERZŐDÖTT AEGON-UNICREDIT JELZÁLOGHITELEK VI. DÍJMENTES ELŐTÖRLESZTÉS... 17

V JÚNIUS 10-IG SZERZŐDÖTT AEGON-UNICREDIT JELZÁLOGHITELEK VI. DÍJMENTES ELŐTÖRLESZTÉS... 17 HIRDETMÉNY az UniCredit Bank Hungary Zrt kamatkondíciói magánszemélyek részére NEM FORGALMAZOTT TERMÉKEK HITELEK Az UniCredit Bank Hungary Zrt. 2010. december 13-ától a deviza alapú, lakáscélú jelzáloghiteleknél

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás fedezete mellett nyújtott hitelek III. Egyéb hitelek IV. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Kondíciós Listája Hatályos: 2014. március 03. TARTALOMJEGYZÉK 1. Arteus Gold Credit devizakölcsön befektetési arany fedezete mellett... 4 1.1. Arteus Gold

Részletesebben

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói 44/2018számú Ügyvezető Testületi határozattal elfogadva, érvényes 2019.01.01-től Forint alapú vállalati hitelek (Ft) Kamatok, Díjak, jutalékok,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA A hirdetmény kiegészítés visszavonásig érvényes A Pénzügyminisztérium és a deviza alapú hitelezésben meghatározó súlyt képviselő hitelintézetek között,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Hatályos: 2015. február 23. napjától

HIRDETMÉNY. Hatályos: 2015. február 23. napjától Vállalati Hitel Hirdetmény HIRDETMÉNY az FHB BANK ZRT. hivatalos tájékoztatója a vállalati hitelek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről Hatályos: 2015.

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 %

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 % H I R D E T M É N Y MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL 1. SZABOLCS viharkár hitel 2010 Érvényes: 2010.06.23. jegybanki alapkamat + 3 % Folyósítási

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. április 1-től

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. április 1-től HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2015. április 1-től I. 1. Beruházási hitel I.1.1. Forint alapú hitelek 30.000.001 forint és ezt meghaladóan 3 havi

Részletesebben

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre

HITEL HIRDETMÉNY önkormányzati ügyfelek részére 1. 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre HITEL HIRDETMÉNY 1 1 A 2015. november 01-től szerződött ügyletekre 1 Tartalom 1. Fogalomtár...3 2. Rulírozó-, és folyószámlahitel (VRULIROZÓ; VFOLYÓSZLA)...5 3. Rövid lejáratú hitel (éven belüli) (FORGÓÉBEL1;

Részletesebben

V JÚNIUS 10-IG SZERZŐDÖTT AEGON-UNICREDIT JELZÁLOGHITELEK VI. DÍJMENTES ELŐTÖRLESZTÉS VII. ÁRFOLYAMOK... 22

V JÚNIUS 10-IG SZERZŐDÖTT AEGON-UNICREDIT JELZÁLOGHITELEK VI. DÍJMENTES ELŐTÖRLESZTÉS VII. ÁRFOLYAMOK... 22 I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK... 2 1. PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 2 2. 2010. FEBRUÁR 7-IG FOLYÓSÍTOTT UNICREDIT SZEMÉLYI KÖLCSÖN (CHF)... 3 3. AEGON-UNICREDIT RAPID KÖLCSÖN...

Részletesebben

HUF EUR, USD 3 Esedékesség. a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5

HUF EUR, USD 3 Esedékesség. a futamidőnek megfelelő BUBOR 4 + 3% / 5% 5 Kondíciós lista magánszemélyek részére Fizetési számla követelés vagy állampapír fedezete mellett nyújtott, fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan, magánszemélyek részére 1. A hitelkeret

Részletesebben

4,5-4,99%-os FIX kamat a teljes futamidôre 2013.12.13-ig benyújtott hitelkérelmek esetében hitelek

4,5-4,99%-os FIX kamat a teljes futamidôre 2013.12.13-ig benyújtott hitelkérelmek esetében hitelek Kedvezményes kamatozású vállalati forint Akár 80%-os finanszírozási arány AVHGA kiegészítô kezesség esetén 4,5-4,99%-os FIX kamat a teljes futamidôre 2013.12.13-ig benyújtott hitelkérelmek esetében hitelek

Részletesebben

I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 3

I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 3 TARTALOMJEGYZÉK I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK... 3 1. PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 3 UNICREDIT KOMFORT II. HITEL ÉS UNICREDIT SZEMÉLYI KÖLCSÖN (2003. MÁJUS 16. ELŐTT FOLYÓSÍTOTT)...

Részletesebben

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok FHB Bank Zrt. - Lakossági Flexibilis Hitelkeretek Hirdetmény Hirdetmény publikálás napja: 2017. február 28. 6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék kamatok, költségek, díjak, jutalékok

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: február 06-tól

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: február 06-tól HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2017. február 06-tól I. 1. Beruházási hitel I.1.1. Forint alapú hitelek Hitel összege (Ft) Kamat mértéke* 10.000.000,-

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Kondorosi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től Dunakanyar Takarékszövetkezet 14/2017. sz Hirdetmény TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN A Dunakanyar Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Békés Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 %

H I R D E T M É N Y. MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL. jegybanki alapkamat + 3 % H I R D E T M É N Y MÉG ÁLLOMÁNYBAN LÉVŐ, DE MÁR NEM FOLYÓSÍTHATÓ KÖLCSÖNÖK KONDÍCIÓI KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL 1. SZABOLCS viharkár hitel 2010 Érvényes: 2010.06.23. jegybanki alapkamat + 3 % Folyósítási

Részletesebben

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: március 1-től

HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: március 1-től HIRDETMÉNY a Takarékszövetkezetnél folyósított vállalkozói hitelek kondícióiról Érvényes: 2014. március 1-től I. 1. Beruházási hitel I.1.1. Forint alapú hitelek 30.000.001 forint és ezt meghaladóan 3 havi

Részletesebben

Hirdetmény. Akciók kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/6

Hirdetmény. Akciók kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/6 1/6 Hirdetmény Akciók kondíciói 1/2010.03.23. és 7/2010. számú Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010. 04. 27-től A JÖVŐRE TERVEZVE! 2/6 Fókusz Takarékszövetkezet Lakossági akciós

Részletesebben

A 20 éves exportfinanszírozás eredményei és jelenlegi buktatói

A 20 éves exportfinanszírozás eredményei és jelenlegi buktatói A 20 éves exportfinanszírozás eredményei és jelenlegi buktatói Nátrán Roland vezérigazgató Eximbank-MEHIB Eger, 2012. szeptember 28. 1 Állami exportösztönzés területei Komplex tevékenységi kör: Külgazdaság-politikai

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. április 1-től A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék

Részletesebben

I. VEVŐMINŐSÍTÉSEN ALAPULÓ C és CF MÓDOZATÚ FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS

I. VEVŐMINŐSÍTÉSEN ALAPULÓ C és CF MÓDOZATÚ FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS KONDÍCIÓS LISTA (ÁFA-mentes szolgáltatás) Érvényes: 2018. július 1-től I. VEVŐMINŐSÍTÉSEN ALAPULÓ C és CF MÓDOZATÚ FORGALMI TÍPUSÚ BIZTOSÍTÁS 1. Módozatok: C Halasztott fizetésű követelések biztosítása

Részletesebben

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok FHB Bank Zrt. - Lakossági Flexibilis Hitelkeretek Hirdetmény Közzététel napja: 2016. november 30. 6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék kamatok, költségek, díjak, jutalékok Hatályos:

Részletesebben

Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban

Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban Finanszírozási lehetőségek KKVk részére az energiaszektorban Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. bemutatása Tulajdonos A 2009-ben alapított Bank tulajdonosa 2010 márciusa

Részletesebben

Kamatok, díjak és egyéb költségek

Kamatok, díjak és egyéb költségek Hirdetmény Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság hivatalos tájékoztatója a vállalati ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról egységes szerkezetben Érvényes:

Részletesebben

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

A hitelkeret teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes. A már működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása

Részletesebben

KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY

KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY KORÁBBAN ÉRTEKESÍTETT SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ FORINT ÉS DEVIZA KÖLCSÖNÖK, HITEL OPTIMALIZÁLÓ TERMÉK, ÉS REFERENCIAKAMAT HIRDETMÉNY Magánszemélyek részére 2013. január 10-től befogadott kérelmek esetében alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. július 1. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó

Részletesebben

TÁMOGATOTT LAKÁSCÉLÚ HITELEK (ÉRVÉNYES: 2015.10.01-TŐL)

TÁMOGATOTT LAKÁSCÉLÚ HITELEK (ÉRVÉNYES: 2015.10.01-TŐL) TÁMOGATOTT LAKÁSCÉLÚ HITELEK (ÉRVÉNYES: 05.0.0-TŐL) 8.. Fiatalok, valamint többgyermekes családok kamattámogatott lakáshitele A kölcsönkérelem befogadása első alkalommal 00.0.5-én lehetséges. A Hirdetményben

Részletesebben

HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT.

HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. ÁLTAL KIDOLGOZOTT KÖZPONTI TERMÉKEK Hatályba lépés napja: 2018. július 1. 1. TakarékHitel folyószámlahitel A hitel kamata, díjak, jutalékok Kamat (évi) 1

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017.10.01-től ÉS KIVÁLTÓ, VALAMINT FIX ÉS AKCIÓS FIX HIRDETMÉNY A Sajóvölgye Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt, a Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt, a Fix Takarék Személyi

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA CIB Lombard Kölcsön Private Banking Fogyasztói Üzletfelek részére. Referencia-kamatláb + fix kamatfelár

KONDÍCIÓS LISTA CIB Lombard Kölcsön Private Banking Fogyasztói Üzletfelek részére. Referencia-kamatláb + fix kamatfelár KONDÍCIÓS LISTA CIB Lombard Kölcsön Private Banking Fogyasztói Üzletfelek részére Hatályos: 2018.09.01-től FORINT ALAPÚ CIB LOMBARD KÖLCSÖN Devizanem HUF (magyar forint) Referencia-kamatláb + fix kamatfelár

Részletesebben

Raiffeisen Corporate Lízing Zrt. hirdetmény / Kondíciós lista

Raiffeisen Corporate Lízing Zrt. hirdetmény / Kondíciós lista RAIFFEISEN CORPORATE LÍZING ZRT. (KORÁBBI NEVE: RAIFFEISEN PROPERTY LÍZING ZRT.) KONDÍCIÓS LISTA I. RÉSZ AZ EXIMBANK ÁLTAL INDÍTOTT LÍZING-REFINANSZÍROZÁSI HITELPROGRAM KERETÉBEN REFINANSZÍROZOTT PÉNZÜGYI

Részletesebben

Kamatok, díjak és egyéb költségek

Kamatok, díjak és egyéb költségek Hirdetmény Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság hivatalos tájékoztatója a vállalati ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról egységes szerkezetben Érvényes:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY KIVÁLTÓ FIX ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok október 01-től érvényes. Kisalföld Takarék Szövetkezet

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok október 01-től érvényes. Kisalföld Takarék Szövetkezet VÁLLALKOZÓI HITELEK Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2017. október 01-től érvényes 1 TARTALOMJEGYZÉK Mellékletek:... 3 Függelékek:... 3 I. Referencia kamatok:... 3 II. Vállalkozók

Részletesebben

HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT.

HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. HIRDETMÉNY MAGYAR TAKARÉKSZÖVETKEZETI BANK ZRT. ÁLTAL KIDOLGOZOTT KÖZPONTI TERMÉKEK Hatályba lépés napja: 2018. február 1. 1. TakarékHitel folyószámlahitel A hitel kamata, díjak, jutalékok Kamat (évi)

Részletesebben

Közzététel napja: Hatályos: október 01. napjától

Közzététel napja: Hatályos: október 01. napjától TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Nyugat Takarék Szövetkezet hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Nyugat Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok június 01-től érvényes. Kisalföld Takarék Szövetkezet

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok június 01-től érvényes. Kisalföld Takarék Szövetkezet VÁLLALKOZÓI HITELEK Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2017. június 01-től érvényes 1 TARTALOMJEGYZÉK Mellékletek:... 3 I. Referencia kamatok:... 3 II. Vállalkozók és egyéb szervezetek

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 02. napjától Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy jelen Hirdetményt megelőzően

Részletesebben

MFB Zrt. 2013. évi országjárás Agrárszekció. Előadó: Nagy Lajos

MFB Zrt. 2013. évi országjárás Agrárszekció. Előadó: Nagy Lajos MFB Zrt. 2013. évi országjárás Agrárszekció Előadó: Nagy Lajos Támogatott hitelcélok Infrastruktúra Agrár Környezetvédelmi beruházás Oktatási célú fejlesztések Turisztika, sport, szabadidő Vidékfejlesztés

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I.1. UniCredit Folyószámlahitel I. Biztosíték nélküli hitelek Akció 1 : Akciós kezelési költség

Részletesebben

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói

Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Vállalati és önkormányzati hiteltermékek kondíciói 18/2019 számú Ügyvezető Testületi határozattal elfogadva, érvényes 2019.04.16-tól MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 A kondíciók mértéke

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. október 01. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi t és Kiváltó Takarék

Részletesebben

Magyar Export-Import Bank Zrt. Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.

Magyar Export-Import Bank Zrt. Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. Magyar Export-Import Bank Zrt. Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. MEGÚJUL A MAGYAR EXPORT BANK ÉS BIZTOSÍTÓ A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank)

Részletesebben

I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK... 4 1. PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 4

I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK... 4 1. PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 4 TARTALOMJEGYZÉK I. JELZÁLOG FEDEZET NÉLKÜLI HITELEK... 4 1. PRÉMIUM BANKING BANKSZÁMLÁKHOZ KAPCSOLÓDÓ KONDÍCIÓK... 4 UNICREDIT KOMFORT II. HITEL ÉS UNICREDIT SZEMÉLYI KÖLCSÖN (2003. MÁJUS 16. ELŐTT FOLYÓSÍTOTT)...

Részletesebben

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok

6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék. kamatok, költségek, díjak, jutalékok FHB Bank Zrt. - Lakossági Flexibilis Hitelkeretek Hirdetmény Közzététel napja: 2016. július 14. 6/26. számú melléklet - FHB Flexibilis Hitelkeret termék kamatok, költségek, díjak, jutalékok Hatályos: 2016.

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY ÉS KIVÁLTÓ HIRDETMÉNY Az AZÚR Takarék Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : A 2008. március 10.

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok március 1-től érvényes

VÁLLALKOZÓI HITELEK. Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok március 1-től érvényes VÁLLALKOZÓI HITELEK Hitelfolyósítás során alkalmazott díjak, jutalékok, kamatok 2018. március 1-től érvényes 1 TARTALOMJEGYZÉK Mellékletek:... 3 Függelékek:... 3 I. Referencia kamatok:... 4 II. Vállalkozók

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA

KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA KIEGÉSZÍTÉS A HITELEKET ÉRINTŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSOKRA A hirdetmény kiegészítés visszavonásig érvényes Az UniCredit Bank Zrt. a fennálló hitel-, illetve kölcsönszerződések kapcsán az alábbi lehetőségeket

Részletesebben

A Hungária Takaréknál forgalmazott. refinanszírozási hitelek kondíciós listája

A Hungária Takaréknál forgalmazott. refinanszírozási hitelek kondíciós listája Ikt: 10340 /2015 A Hungária Takaréknál forgalmazott refinanszírozási hitelek kondíciós listája Hatályos: 2015.07.01. A kondíciós listába közzétett díjak, költségek az MFB által kibocsátott terméktájékoztató

Részletesebben

A Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezetnél forgalmazott. refinanszírozási hitelek kondíciós listája

A Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezetnél forgalmazott. refinanszírozási hitelek kondíciós listája Ikt: 8609/2012 A Völgység-Hegyhát Takarékszövetkezetnél forgalmazott refinanszírozási hitelek kondíciós listája Hatályos: 2012.06.12 A kondíciós listába közzétett díjak, költségek az MFB által kibocsátott

Részletesebben

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja A BÉKÉS TAKARÉK SZÖVETKEZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata,

Részletesebben