Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság június 20-án tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság 2008. június 20-án tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében"

Átírás

1 Iktatószám: /2008. Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság június 20-án tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében Jelen vannak: elnök Láng András tag Gálfi Antal tag Csákvári Antal tag Bognár Ignácné szakértő külső tag Flaskay Miklós szakértő külső tag Hiányzik Varga Pál szakértő külső tag Állandó meghívottak: Karsai Istvánné, a szakszervezet részéről Dr. Lobóczky János, a civil szervezetek részéről A hivatal részéről: Szeleczki János alpolgármester Szőkéné Komenczi Anikó irodavezető Pásztor Gyula Meghívottak: Üdvözli a megjelenteket, megállapítja, hogy a bizottság határozatképes, mivel az ülésen 6 fő megjelent. Kéri, szavazzanak a napirendi pontok elfogadásáról. Megállapítja, hogy a bizottság elfogadta a kitűzött napirendeket. Csákvári Antal Kéri, hogy a napirendek végén az irodavezető asszony tájékoztassa, hogy az ügyészségi vizsgálat hol tart a kistérségi társulásnál a normatívák felhasználásával kapcsolatban. Kéri, hogy ezt vegyék fel utolsó napirendként. 1. Javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására (OB., Kgy.) Előterjesztő: Szőkéné Komenczi Anikó, Irodavezető

2 2 Előadó: Pásztor Gyula, Irodavezető-helyettes Meghívott: Anga Mária óvodavezető Balázsné Csuha Mária igazgató Gönczi Sándor igazgató Jónás Zoltánné óvodavezető Balogh Elemérné óvónő Rázsi Botond igazgató Várnainé Nagymengyi Erzsébet óvodavezető Marczis Márta óvodavezető helyettes Pásztor Gyula 6 intézmény pályázata szerepel a napirenden, minden vezetőnek az 5 éves határozott időre szóló megbízása járt le. A hetedik, a központi konyha pályázata okafogyottá vált, mert a honvédség nem járult hozzá a terület székhelyként történő megjelöléséhez és az épületen történő átalakítási munkák elvégzéséhez. Valószínű, az épület kérdéséről szeptemberben dönt a kormány, akkor újra visszatérnek rá december első napjaiban adták fel a pályázatokat és március 12-én jelent meg az Oktatási Közlönyben. Megjelent a Heves Megyei Hírlapban is. 40 nap volt a beadási határidő, ezalatt 8 pályázat érkezett be. A pályázatokat véleményezte a nevelő testület is. Az iroda részéről minden szakmai vitán és alkalmazotti értekezleten részt vett. A nevelőtestület titkos szavazással nyilvánított véleményt, melynek eredménye a javaslatban is szerepel. A Farkasvölgyi óvodában a technikai dolgozók is szavaztak. Jelzi, hogy nyilatkoztatni kell a pályázókat, hogy a nyílt vagy zárt ülés tartását kérik e. Az első pályázó nyílt ülést kért. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen, egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 57/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek.: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján Anga Mária eddigi óvodavezetőt bízza meg augusztus1-től július 31-ig a Deák Ferenc úti Óvoda vezetői teendőinek ellátásával. Balogh Elemérné Elmondja, hogy munkáját, a pályázatát a szeretetre, a tevékenység központú nevelésre alapozza.

3 3 Jónás Zoltánné óvódavezető Ő a nevelésre helyezi a hangsúlyt, különösen a mai világban, arra, hogy a helyes viselkedésre tanítsanak, az emberek egymás közötti viszonyra, hogyan legyen a felnőtt modell a gyermekek számára. Elmondja, hogy ő előnyugdíjas, de a munkavégzésének nincs akadálya, ezt a jogszabályok lehetővé teszik. Marczis Márta óvódavezető helyettes 13 éve vezető-helyettes, ő is és a gyermekei is ebbe az óvodába járta. Kiemeli a természetvédelmet, a mozgás fejlesztését. Bognár Ignácné Ő inkább olyant támogatna, akinek nincs rendszeres jövedelme, tehát nem nyugdíjas. Baloghné 6-7 évet kihagyott, ezalatt nagyon megváltoztak a szakmai feladatok. Ő a Marczis Mártát tudja javasolni, mert ő mint helyettes, sok mindent önállóan megvalósított eddig is Mindenki kap 3 cédulát, abból 1 cédulát kell kiválasztani. Szavazás: Balogh Elemérné: 3 igen szavazat Marczis Márta: 2 igen szavazat Jónás Zoltánné: 1 igen szavazat 58/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján Balaogh Elemérné óvónőt bízza meg augusztus 1-től július 31-ig a Farkasvölgy úti Óvoda vezetői teendőinek ellátásával. Várnainé Nagymengyi Erzsébet Elmondja, hogy a minőségirányítási programjukban régebben célként fogalmazták meg a gyermekek fejlődésének a nyomon követését. A most iskolába kerülő gyermekeik, testi, szociális és nyelvi képességek terén is sokat fejlődtek. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 59/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek.

4 4 Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján Várnainé Nagymengyi Erzsébet eddigi óvodavezetőt bízza meg augusztus 1-től július 31-ig a Csillagfény (Tittel Pál) úti Óvoda vezetői teendőinek ellátásával. Balázsné Csuha Mária Igyekezett úgy megfogalmazni a pályázatát, hogy abból megismerhető legyen az intézmény munkája. Fontosnak tartotta az intézmény eredményeit. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 60/2008 (06.17.) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján: Balázsné Csuha Mária eddigi igazgatót bízza meg augusztus 1-től július 31-ig a Városi Nevelési Tanácsadó és Logopédiai Intézet vezetői teendőinek ellátásával. Kérdezi a bizottságot, van e kifogása, hogy Flaskay Úr, mint a Szilágyi gimnázium pedagógusa jelen legyen. Nincs. Gönczi Sándor Az iskola maga sikeres, népszerű, amit a beiskolázási adataik is igazolnak. A és tanévben teljes létszámmal indulnak, a csökkenő gyereklétszám ellenére. A gyerekek jó képességűek, a felsőfokú továbbtanulásra készítik elő őket. Az iskola átlagos tanulmányi átlaga 4,5, a továbbtanulási arány is magas. A kollégium 100% -os kihasználtsággal működik, itt működik az Arany János tehetségkutató program is 2002 óta. Az iskola 20 tanulócsoporttal működik. A jövőt illetően a NAT-ban is újdonságként szereplő kompetencia alapú oktatásban szeretnének továbblépni. Fontosnak tartja a kollégium A épületének a felújítását, hiszen egészen leromlott állapotban van. Még mindig emeletes vaságyas elhelyezés van, korszerűbben kellene már gondolkodniuk. Szeretnék a tornaterem mögötti részt sportcélokra használni. Szeretné megőrizni és továbbfejleszteni a szolgáltató típusú iskola modelljét.

5 5 Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen és 1 nem szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 61/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján:gönczi Sándor eddigi igazgatót bízza meg augusztus 1-től július 31-ig a Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium vezetői teendőinek ellátásával. Rázsi Botond Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 62/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a javaslat intézményvezetők határozott időre szóló megbízására című előterjesztést kapcsán az alábbi határozat elfogadását javasolja a Közgyűlésnek. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló LXV. törvény 10. b) bekezdése alapján Rázsi Botond eddigi igazgatót bízza meg augusztus 1-től július 31-ig a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium vezetői teendőinek ellátásával. 2. Előterjesztés Eger Megyei Jogú Város Testnevelési és Sportkoncepciójáról (ISB, OB, KGY) Előterjesztő: Szeleczki János, alpolgármester Előadó: Szőkéné Komenczi Anikó, irodavezető Meghívott: Dr. Honfi László Szeleczki János alpolgármester 1 évvel ezelőtt alakult meg egy 6 fős szakmai előkészítő stáb. Bevonták az előkészítésbe Dr. Honfi Lászlót, a főiskola tanszék vezetőjét, Szalai Gábor és Kovács gyula docens urakat, az iskolák képviseletében Kékesi Lászlót, Csányi Barnát, a Közoktatási Iroda részéről Hegedűs Gábort és ő is részt vette ebben a munkában. Első lépcsőben meghallgatták a szakma véleményét, elképzeléseit, amelyeket beépítettek a koncepcióba. Ezt követően Ifjúsági és Sportbizottság ülést tartottak, ahol megvitatták az addig elkészült anyagot, utána nagy nyilvánosság előtt újabb szakmai konzultációt tartottak. Folyamatosan faragták tehát az anyagot.

6 6 Szeretnék elérni azt, hogy a városi költségvetés 2%-a sportcélokra kerüljön felhasználásra éves szinten. Ez egy stratégiai, várospolitikai cél. A minőségi sportot hatékonyan kívánják támogatni, de ez nem mehet a többi sport rovására. Az alsó tagozatos első négy osztálynak emelt szintű sportórákat kívánnak biztosítani. A sportról szóló törvény ezt már megfogalmazta. Ajánlásként fogalmazzák meg, hiszen az iskolák egy bizonyos órakerettel rendelkeznek. Jó lenne, ha egy gyerek napi percet sportolhatna. A Városi Sportiskola keretein belül történő változás a polgármester jóváhagyását igényelné, ugyanis nagyrészt egyesületen belüli döntésről van szó. Az iparűzési adó címkézésénél lehetőség van arra, hogy iskolák számára címkézzenek. Ehhez rendeletmódosítás szükséges. Sok szülő tudná az iskolákat támogatni. Csákvári Antal Az egriek nagyon hiányolják azt, hogy a kerékpárút hálózatot fejlesszék. Jó, hogy ez már szerepel a koncepcióban. Hiányolja azonban az anyagból azt, hogy inspirálja az önkormányzat a területen lévő intézményeket, hogy legyenek kerékpártárolók. Jó ötletnek tartja azt, hogy a címzett támogatásokat sportcélra fordítsanak. Flaskay Miklós Hiányolja az intézményekben a tisztálkodás lehetőségét, szerinte a zuhanyzást, a meleg vizest, biztosítani kell, hogy a gyerekek naponta tornázhassanak. Tehát a testnevelési órákat olyan tárgyi, szervezési, személyi körülmények között kell megtartani, hogy az alapos tisztálkodásra mindig mindenkinek lehetősége legyen Szőkéné Komenczi Anikó Eger jelentős részt vállalt abban, hogy a gyógytestnevelői hálózat működjön, lehet, hogy ezt érdemes a koncepcióban is feltüntetni. Szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a sportoláshoz szükséges feltételeket biztosítsák, pld nem a 45 perces órakeretben kellene gondolkodni. Láng András Sajnos, a Sportiskolák begyűjtik a legjobb sportolókat, azokat készítik a versenyekre, a többi gyereket elhanyagolják. Jó lenne, ha a felsorolt feladatokat a koncepcióban rangsorolnák is. Szeleczki János alpolgármester A sportkoncepció mellékletét képezi a kerékpárúttal kapcsolatos elképzelések. Elmondja, hogy az elmúlt évben Észak-Magyarország kimaradt a pályázati lehetőségekből Elindítottak egy tornaterem felújítást a Szilágyi gimnáziumban, mely példa értékű a sportolási körülmények vonatkozásában. Az iskola mögötti zöldfelületen egy műfüves, kézilabdapálya méretű terület lesz kialakítva, a pálya körül négysávos reportál, öltözők lesznek kialakítva, őrzött-védett terület lesz. A következő iskola a Hunyadi Mátyás általános iskola lesz, ahol teljes komplex öltöző felújítás is lesz.

7 7 A tornatermi felújítási programokban mindig együtt kezelik a tisztálkodási feltételek biztosítását. A koncepció tartalmazza az egriesség gondolatát. Nem kell a legjobb csapattal rendelkezni, de az a lényeg, hogy Egert városáért, az adott iskoláért küzdjenek a diákok. Erre példa a 12 számú iskola. A kormány álláspontja az, hogy a sportági szakképzést iskolai keretek közé kellene vinni. Jó gondolatnak tartja. El is indultak ebbe az irányba, viszont az anyagi lehetőségek nincsenek biztosítva, várják a központi támogatást. Flaskay Miklós Kéri, hogy Szeleczki János alpolgármester fogadja be a javaslatát. Az bosszantja, hogy a kollégium udvarán ott van a veszélyes hulladék, a Főmérnöki irodának már régen el kellene szállítani, tehát vannak bosszantó problémák, ezért kéri ennek a mondatnak a befogadását Szeleczki János alpolgármester Jelzi, hogy befogadja. A nagy olajtartály is el fog tűnni a kollégium udvaráról B. Gábor A hétvégén nem tudják a lajosvárosi gyerekeknek a sportudvart biztosítani, mert nem tudja az őrzést biztosítani. Kéri, hogy erre találjanak ki valamit. Láng András Fontosnak tartja a hétvégi pálya biztosítását Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 4 igen szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 63/2008 (06.17.) Oktatási Bizottsági döntés 1. Eger Megyei Jogú Város Ifjúsági és Sportbizottsága elfogadja Eger Megyei Jogú Város Testnevelési és Sportkoncepcióját, és annak Közgyűlés elé történő terjesztését támogatja. 2. Elfogadja Eger Megyei Jogú Város Testnevelési és Sportkoncepciójának feladattervét, melynek végrehajtását folyamatosan ellenőrzi. 3. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közbiztonsági és Bűnmegelőzési stratégiája (UKB, OB, ISB, IB, Szociális és Egészségügyi Bizottság Kgy.) Előterjesztő: Habis László, polgármester Takács Attila, Közterület Felügyelet vezetője Meghívott:

8 8 Kocsis Irén rendőr alezredes, Bűnmegelőzési osztályvezető Balla Ferenc rendőr ezredes, kapitányságvezető Takács Attila: Elmondja, hogy az előterjesztést megtárgyalta az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság, a Szociális és az Idegenforgalmi Bizottság. Mindhárom bizottság egyhangúlag támogatta a Közgyűlés elé terjesztését. A Szociális Bizottság kiegészítést tett, amit az előterjesztő befogadott. A kiegészítés arról szól, hogy a közbiztonsági, bűnmegelőzési koordinációs testületbe a bíróság és ügyészség képviselői is bekerülnének, valamint a Heves Megyei Igazságügyi hivatal áldozatvédelemmel foglalkozó képviselői is. Maga a stratégia egy hiányt fog pótolni, hisz az Országgyűlés 2003-ban már elfogadta a bűnmegelőzési stratégiáját, amely európai uniós ajánlások kapcsán született meg. Az anyag egyik legfontosabb eleme az, hogy egy koordinációs testület jönne létre amely ajánlásokkal, véleményekkel tudná segíteni az önkormányzat és más szervezetek munkáját. Nagyon fontos lenne a fiatalság körében a konkrét eredmény elérése. Az elfogadást követően egy konkrét cselekvési program kerül majd kidolgozásra, amely a következő év legfontosabb cselekvéseit valósítja meg. A cselekvési terv is Közgyűlés elé fog kerülni. Az anyag elkészítésében segítségére voltak a városi és a Heves megyei Rendőrkapitányság szakemberei a tűzoltó parancsnokság. Kovács Miklós az egri Rendőrkapitányság Közlekedési és Közrendvédelmi osztályát vezeti, de képviseli egyben a Heves megyei Rendőrkapitányságot a mostani ülésen. Kiemeli a anyagból, hogy azért örülnek ennek a koncepciónak, mert az anyag jól rávilágít arra, hogy sokan a közbiztonságot és a bűnmegelőzést a rendőrséggel azonosítják. Nagyon fontos az egyéb hatóságoknak, egyéb szerveződéseknek, civileknek, magán személyeknek is a közreműködése. Szeleczki János: Ő már a Sportkoncepció összeállításánál megfogalmazta, hogy egy koncepció annyit és amennyit megvalósítanak belőle. A koncepciót jó kezdeményezésnek tartja és törekedni kell arra, hogy ebből minél több meg is valósuljon. Szerinte is szükség van az együttgondolkodásra, erre különösen az ifjúságpolitika és ifjúságvédelem terén van nagy szükség, ahol be kell kapcsolni az iskolát és a szülőt is. Fel kell keresni az iskolákat és azon keresztül kell elérni a szülőket. Nap mint nap tapasztal olyan rendellenességeket, hogy egészen fiatal gyerekeket kiszolgálnak alkohollal. Nemrégen kezdeményeztek egy olyan átfogó ellenőrzést, amelyben több hatóság például rendőrség, fogyasztóvédelem is részt vett. Az ellenőrzés eredménye elképesztő volt: mindent rendbe találtak. Az ellenőrzést titokban tartották még is minden rendbe volt. Meg kell találni az ellenőrzés rendszeres formáját és annak büntetését is. Ellenőrzés nélkül nem lesz Egerben rend. Más városokban sokkal szigorúbban lépnek fel. Foglalkozni kell az iskolán belüli erőszakkal is. Egerben nem egy példával találkoztak már. Az iskolákon belül működik már a dada-program. Ez is csak akkor ér valamit, hogy ha ennek eredményképpen nem találkoznak ennyi negatív esettel a városban. Az éjszaka tele van részeg fiatalokkal, sok esetben 18 éven aluliakkal. A Dobó tér és környéke sajnos tele van hajléktalanokkal. Van önkormányzati rendelet is arra, hogy tilos a koldulás. Jó lenne, ha különösen a nyári időszakban nem lenne koldulás a belvárosban.

9 9 Flaskay Miklós: Kérdése az, hogy mi az ami a legjobban hiányzik az iskolák oldaláról a rendőrség munkájának segítéséhez. Dr. Sipos Mihály: Megjegyzi, hogy nem kaptak még el egy vállalkozót sem, aki kóla helyett sörrel itatja a fiatalokat. Rendkívül felháborítónak tartja ezt. Sokszor osztályos gyerekekről van szó, éjjel 11-kor is találkoznak velük. Kérdése, hogy miért nem szerepelnek a koordinációs testületben pedagógusok is. Javasolja, hogy egy főiskolai és középiskolai képviselő is legyen a testületben. Takács Attila: A javaslatot, mint az anyag készítője befogadja és a közgyűlésre már az anyag így fog bekerülni. A koncepció megfogalmazza azt, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a szakhatóságok együttműködésével a különböző szórakozó helyekben szabadidejüket eltöltő fiatalokra, az éjszakai problémákra oda kell figyelni. Fokozottan együtt kell működni az összes hatóságnak az ellenőrzésben. Az önkormányzatnak kell koordinálni és integrálni azokat szervezeteket amelyek a testületben meg vannak jelölve. A rendőrkapitányság már fel vette a kapcsolatot az iskolákkal és gyakran részt vesznek az osztályfőnöki órákon is tartanak a fiatalok részére tájékoztatást. A hajléktalan kérdést nagyon nehéz megoldani. Többször tartanak ellenőrzést a rendőrséggel együtt, többször tettek már szabálysértési feljelentést is az érintettekkel szemben. Igénybe veszik a Családsegítő Intézet gondozói munkatársainak segítségét is, hiszen ezek a munkások régebb óta ismerik a hajléktalanokat. Ők el tudják őket vinni a belvárosból a hajléktalan szállóra. Kovács Miklós: A problémákat egy jó szervezéssel egy megfelelő előkészítéssel mindent meg lehet oldani. A mai ellenőrzésük során amelyen 8 hatóság is részt vett két vendéglátó helyet is bezártak. Az egyiket Recsken a másikat Sirokban és több százezer forintos bírság került kiszabásra. Az akció maga a színesfém hulladék gyűjtés megakadályozására és falopások ellen irányult. Ezt az akciót az érintett nyolc hatósággal havi rendszerességgel fogják végezni továbbra is és meghatározták azokat a területeket amelyekkel kiemelten kell foglalkozni. Az éjszakai randalírozással kapcsolatban felvetik a szülők felelősségét is akik engedik, hogy hajnal három órakor az utcán mászkáljon. Nagyon fontos lenne a megelőzés és a széleskörű társadalmi összefogás. A problémát nem tudják megszüntetni csak csökkentetni annak előfordulását. Be kell vonni szerinte a szankciót alkalmazó hatóságokat is pld. a Bíróságot, a Bűntetésvégrehajtási Intézetet is. A büntetésnek ugyanis visszatartó ereje van, ezért fontos a közreműködésük. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 6 igen egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést:

10 10 64/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság támogatja Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közbiztonsági és Bűnmegelőzési stratégiája Közgyűlés elé terjesztését. 4. Előterjesztés az Önkormányzati intézmények kiadási előirányzatainak módosítására (KGB, PB, OB, KGY) Előterjesztő: Juhászné dr. Krecz Erzsébet, irodavezető Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 65/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A bizottság támogatja, hogy Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése az alábbi döntést hozza meg: 1. A Közgyűlés elrendeli, hogy a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumnál (I. fejezet 3. címszám 1. alcímszám) pályázati támogatásról való lemondás miatt történjen meg a II. fejezet, 16/1/1 Ifjúsági célú támogatások és kiadások alcímszámának személyi jellegű kiadásainak növelése 50 ezer Ft értékben, egyidejűleg az I. fejezet megfelelő címszámának és kiemelt előirányzatának csökkentése mellett (dologi jellegű kiadások 50 ezer Ft). 2. A Közgyűlés elrendeli, hogy a Móra Ferenc Általános Iskolánál (I. fejezet 3. címszám 3. alcímszám) történjen meg a dologi kiadások kiemelt előirányzatának csökkentése ezer Ft-tal a személyi jellegű kiadások kiemelt előirányzatának és a munkaadókat terhelő járulékok kiemelt előirányzatának egyidejű növelése mellett (Ebből személyi jellegű kiadások ezer Ft + munkaadókat terhelő járulékok 464 ezer Ft). 3. A Közgyűlés elrendeli, hogy a Városi Ellátó Szolgálatnál (I. fejezet 13. címszám) óvodai játékok felülvizsgálata miatt történjen meg a dologi jellegű kiadások kiemelt előirányzatának növelése 329 ezer Ft értékben a VII. fejezet, 25. Önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó tartalék címszámának csökkentése mellett. 4. A Bródy Sándor Könyvtárnál (I. fejezet 15. címszám) beruházási kiadások kiemelt előirányzata klímavásárlás miatt 642 ezer Ft -tal nő a VII. fejezet, 25. Önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó tartalék címszámának egyidejű csökkentésével. 5. A Közgyűlés a évi Költségvetési rendeletben előírt takarékossági intézkedésekre tekintettel elrendeli, hogy történjenek meg a Bródy Sándor

11 11 Könyvtárnál (I. fejezet 15. címszám) az alábbi létszámkeret és előirányzat csökkentések: Létszámkeret csökkentés: 0,75 fő évi kiadási előirányzatok zárolása: ezer Ft melyből: személyi jellegű kiadások: ezer Ft munkaadókat terhelő járulékok: 307 ezer Ft A zárolandó ezer Ft előirányzat kerüljön a VII. fejezet, 25. Önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó tartalék címszámra évi bevételi előirányzat növelés: 677 ezer Ft, mely az intézményi működési bevételre vonatkozik, és a VII. fejezet, 25. Önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó tartalék címszám növekszik. Felelős: Jegyző megbízásából Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Irodavezető, Protovinné Zsilinszky Erzsébet Irodavezető, Szőkéné Komenczi Anikó Közoktatási Irodavezető. Határidő: azonnal, ill. értelem szerint 5. Előterjesztés az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium ellenőrzéséről (OB., ) Előterjesztő: Dr. Estefán Géza, címzetes főjegyző Juhászné Dr. Krecz Erzsébet Elmondja, hogy az ügyészségi vizsgálat óta az intézmény kiegyensúlyozottan gazdálkodik, stabil a évi gazdálkodása. Csákvári Antal Javasolja, hogy ne támogassa a bizottság. Olvasta a belső ellenőri és utójelentéseket is január 1 és december 31. közötti vizsgálat megállapította, hogy az iskola tartozás állománya egyre nagyobb. A kollégium minden tartalékát felemésztette. A két intézmény összevonásával sem csökkent a tartozás állomány. Az új intézmény megbízási szerződéssel foglalkoztatott. A szerződések ellentétesek az 5/1998 (II.25) sz rendelet 8. (8) bekezdésével, ahol egyértelműen megfogalmazódik, hogy megbízási díj az alaptevékenység ellátására közalkalmazotti körben nem fizethető. Nincs az iskolában teljes körű leltár, nem tudta rendelkezésre bocsátani a szigorú számadási nyomtatványok főbb példányait és nyilvántartását sem. A vállalkozói munkáknál nem találták annak elvégzését igazoló dokumentációkat sem. Ennek elmulasztása jogszabálysértő. A természetbeni juttatások után

12 12 adó- és járulékfizetési kötelezettsége is felmerülne az iskolának. A szúrópróba-szerű ellenőrzések során találkoztak telefonkártya vásárlással, reggeli, ebédszámlákkal. A gyakorlatban az iskola az ilyen kiadásokat a vállalkozás költségeként számolja el, módosítva annak valós eredményét. A jelentés a számviteli alapelveket sértő könyvelés eseteit sorolja. A vállalkozási szabályzatukban megfogalmazottak ellenére a részükre bemutatott vállalkozási szerződéseket nem az igazgató, hanem a gazdasági igazgatóhelyettes írta alá. Ez így jogszabályellenes, hiszen ugyanaz a személy ellenjegyző és kötelezettségvállaló egyben nem lehet. Ezeket a kérdéseket Jegyző Úrnak írásban is eljuttatja. Ennek az ellenőrzésnek még volt egy pénzügyi-gazdasági utóvizsgálata, amely a következő megállapításokat tette január 1-től december 5-ig terjedő időszakra vonatkozóan: Hiányzik a feuve szabályzat, amely egyáltalán nem is működik az intézetben Nem készült el az új vállalkozási szabályzat Jelenleg is fizetnek ki alaptevékenységekre megbízási díjat Nem vezet a szigorú számadású nyomtatványairól nyilvántartást A szállítói tartozásállomány december végére 30 millió forint felett van Az analítikus nyilvántartásoknál is rendszeresen előforduló szabálytalanságokkal találkoztak Sok a szabálytalan festés, átjavítás Az SZMSZ mellékleteként egyik szabályozást sem készítette el az intézmény Ezek a szabálytalanságok feltárhatóak lettek volna a rendszeres vezetői ellenőrzéssel. A Közoktatási Iroda vezetője februári feljegyzéséből idéz: a 13/2004 OM rendelet szabályozza a szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény végrehajtását. Ennek alapján az intézmény eljárása a szakképzési hozzájárulásnak ilyen formában történő felhasználása jogszabályellenes módon történt mind a két évben Az iskola a nyári táboroztatásnál a tábor 3,6 millió forintos nyersanyag felhasználását a könyvelésében a konyha kiadásaként, míg a bevételt viszont a szakképzési hozzájárulás formájában átvett pénzeszközként szerepeltette. Súlyos törvénytelenséget követnek el. December 5-i keltezéssel kapták meg a főjegyző úrtól a bizottság tagjai a szakmai ellenőrzési anyagot. Ebben szerepel, hogy az intézmény nem készítette el a vállalkozási szabályzatát, e nélkül működött. Ebben leírja a főjegyző úr, hogy az utóellenőrzés során nem volt tapasztalható javulás, mert 2004-ben az az összeg ami évvégére harminc millió forintot is meghaladó volt. A forráshiány ellenére az intézménynél felelősségre vonás nem történt. Ezt a főjegyző úr írja le. Az átfogó ellenőrzés időszakában a belső ellenőrzési munka átszervezésre került. A 2007-es anyagban szerepel még: Megállapításra került, hogy az intézmény a költségvetés eredeti előirányzatát a 2002-ben a túlóráknál 200%-ra teljesítette, míg az állományba nem tartozók juttatásait és a megbízási díjak elszámolása négyszerese lett a tervezettnek. Előfordult éves szinten négyszázötvenhat óra túlóra elszámolása is, melyet kollektív szerződés hiányában a munka törvénykönyve maximum 300 órában korlátoz évben jogszabály ellenesen fizettek ki közalkalmazottak körében megbízási díjat alaptevékenység körében történő elvégzésére. A természetbeni juttatások elszámolása nem volt jogszabályszerű. (Ez a főjegyző úr által készített anyagból idézett.) A befektetett eszközöknél az intézmény nem készített beazonosítható eszköztartalmú vagyonleltárt csak 2007-ben. A selejtezett eszközök szabályos hasznosítása nem történt meg 2002 évben, mert a 2,7 millió forint eszköz selejtezéséből mindössze harmincezer forint árbevételt értek el. A bevételből nem lehet megállapítani, hogy mit értékesítettek. A Caly-Co Oktatási Kft. a személyi dokumentumok tételes vizsgálatakor a következőket állapította meg: Több esetben tévesen történt a fizetési osztályba való sorolás, illetve a fizetési

13 13 fokozat megállapítása. Az iskolában alkalmazott pedagógusok végzettsége több esetben nem felelt meg a helyi tanterv szerinti tantárgynak. A túlóra elszámolása a vizsgált esetekben kedvezőbb volt, mint amit a szeptember 1. és december 30. közötti érvényes szabályozás lehetőbbé tett volna. A két intézmény összevonásával a korábbi ellenőrzések során feltárt szabálytalanságok, hiányosságok mértéke és súlya jelentősen megnőtt. Az iskola augusztus 31. után a várható feladatokra nem volt megfelelően felkészülve. Az összevont intézményre érvényes szabályzatokat időben nem dolgozták ki. Pénzügyi számításokat, kalkulációkat nem készítettek, a megnőtt valamint az új tevékenységekhez. Azok alapján, amit ismertettem ezek belső ellenőri jelentések. A főjegyző úr megállapításaiból idéztem. Valamennyi belső ellenőri jelentés megállapítja, hogy felelősségre vonásra van szükség. A főjegyző úr anyagában is azt találom, ami december 5-ei keltezésű, hogy intézményi felelősségre vonás nem történt. Azt a választ adja, hogy az átfogó ellenőrzés időszakában a belső ellenőrzési munka átszervezésre került. Nem értem, hogy ezért nem lehetett valakit, vagy valakiket felelősségre vonni. A szakapparátusnak vagy a főjegyző úrnak tudnia kellett volna, hogy az évek során felhalmozódott szabálytalanságok, törvénytelenségekért kit kellett volna felelősségre vonni. Ezt Ő is megemlíti és a belső ellenőrzés is. Eger város alapokmányában benne van, hogy a munkáltatói jogokat az intézményvezetők fölött a polgármester gyakorolja ban a Pedagógus Napon az intézmény vezetőjét, aki 2001-től augusztus 31-ig Németh László volt ban Eger Város Oktatás- és Nevelésügyéért kitüntetéssel jutalmazzák. Ezzel a kitüntetéssel, azokat akik szintén ebben az időben kaptak kitüntetést azokat devalválta a város vezetése. Ennek az intézménynek a vezetőjének ezekért a szabálytalanságokért vagy ezeknek következményekét nem lett volna szabad, hogy kitüntetést kapjon. Várom a főjegyző úr válaszát. Ezt a bizottsági anyagot nem tudom támogatni, mert hiányolom belőle, hogy ki a felelős azokért a hiányosságokért amiket felsoroltam. Úgy érzem, hogy elkenjük megint. Történt valami, megállapítjuk addig eljutottunk és nincs tovább. Dr. Sipos Mihály: Az történt, hogy az ellenőrzések során számos szabálytalanságra derült tény, abban kérdésként felvetődik az, hogy ezeknek a vizsgálatoknak mi az eredménye, ki a felelős, volt-e felelősségre vonás. Az a kérdés, hogy mi van jelenleg. Azt gondolom, hogy ez az Oktatási Bizottságnak, aki jelen pillanatban itt van számára az a legfontosabb, hogy mi van most, hogy mi van októberétől. Ráirányítottuk a figyelmet a problémákra, hiányosságokra, esetenként az súlyosnak tűnő szabályellenességre, a szabálysértések felszínre kerültek, de ez az anyag egy plussz adalék, hogy úgy tűnik, hogy rendbe mennek a dolgok a gazdasági téren. Ezt kötelességünk továbbra is figyelemmel kísérni. Ezeket a kérdéseket a Jegyző Úrral tisztáztatni kell, nem bizottsági kompetencia, nem ennek a bizottságnak kell igazándiból megvitatnia. Javaslom, hogy ezt az anyagot fogadjuk el, másrészt azokból amit Csákvári Úr említett, kérhetünk a Jegyző Úrtól visszamenőleg is kérünk tájékoztatást arról, hogy mi is történt. Történt-e valami ha nem akkor miért nem, ha igen akkor mik voltak azok a konkrét intézkedések. Flaskay Miklós: Meggyőződésem, hogy a Csákvári Úr által felsorolt és az anyagban lévő döntések jelentős része túlmutat az Oktatási Bizottság kompetenciáján.

14 14 Eger Megyei Jogú Városban is örök gond volt a túlmunka, a túlmunka mértéke mekkora. Időközben a törvényi szabályozás is változott, más van életbe, mint négy évvel ezelőtt. Úgy gondolom egyetértve Elnök Úrral abban, hogy vannak ami a mi kompetenciáink és tényleg arra koncentráljuk, hogy az ami a mi kompetenciánk a jelen és a jövő rendbe legyen. Valakinek a kitüntetését mindaddig kétségbe vonni, amíg a személyi felelőssége egy ügyben be nem igazolódik és annak jogilag szabályos következménye nincs nem lehet. Egyébként ennek akkor is van egy ellentétes oldala, hogy ha van valakinek valamilyen mulasztása, lehet, hogy vannak érdemei is. Nem célszerű és nem szerencsés ezt összekapcsolni. Több olyan kérdést érintett Csákvári Úr, amely mindig aktuális minden intézményben. Ilyen például a leltározás. Bármikor bármelyik intézményben figyelmet kell fordítani közpénzzel bánnak, közfeladatot látnak el és ezért fokozott nyilvánosság kell, fokozott ellenőrzés kell és természetesen fokozott odafigyelés. Nekünk vannak ezen területen teendőink, feladataink tisztázzuk a múltat, rendbe tegyük amit kell és figyelünk a jövőre. A nem minket érintő szakmai vagy kompetencia kérdéseket áttesszük vagy javaslom képviselő Úrnak, hogy joga van más bizottsághoz fordulni, annak az asztalán ez jobban megáll. Csákvári Antal: A belső ellenőrök azok szakemberek voltak, amikor ezeket a vizsgálatokat megcsinálták. Én az általuk leírtakat nem vonom kétségbe. Nem vagyok ellene, hogy ne tárgyalja egy másik bizottság, csak azok az anyagok írják le. Ott nevezik meg, hogy az intézményvezető elmulasztotta bemutatni, szabályellenes, törvénysértő, megszegte sorozatosan. Kiderül, hogy az a os időszak egy nagyon kritikus időszak volt. Nagyon nehéz volt ezt a két intézményt összevezényelni. Elég érdekes lenne azt állítani, hogy az intézményvezető nem érdemelte meg a kitüntetést. Voltak előtte is hiányosságok és ezek sorozatosan halmozódtak annak ellenére, hogy az igazgató ismerhette a belső ellenőri jelentéseket és az utóellenőrzéseket is. Volt ideje a hiányosságokat is pótolni, ennek ellenére jogszabályellenesen folynak az iskolában a dolgok. Nagy bátorságra vall ezek után azt állítani, hogy nem is olyan biztos az, hogy az intézményvezető nem érdemelte meg a kitüntetést. A tényeket a szakemberek és a főjegyző Úr is leírta, a felelős személyek is egyértelműek. Dr. Sipos Mihály: Szerinte az Oktatási Bizottságnak ez a kérdés nem tartozik a kompetenciájába. A hiányosság és a jogsértés feltárásra került. Az lehet kérdés, hogy miért nem történt meg a felelősségre vonás, de a bizottság ebben a témában nem hozhat semmilyen döntést, mert nem ez a feladata. A Közoktatási Iroda állítása szerint ezek a hiányosságok már nem léteznek. Láng András: Csákvári képviselő Úr egy csomó olyan problémát vetett fel, amiben teljesen igaza volt. Javasolja, hogy fogadják el az előterjesztést és egyben kérjék fel a jegyzőt, hogy vizsgálja meg, hogy milyen felelősségre vonásra és annak nyilvánosságra hozatalára van lehetőség. Kéri, hogy a bizottság döntésében is jelenjen meg. Flaskay Miklós: A kitüntetéssel kapcsolatban az lehet a kérdés, hogy a döntéshozók a kitüntetés pillanatában rendelkezhettek e ezzel az információval.

15 15 Szerinte nem, mivel ezek az anyagok sem a bizottság, sem a közgyűlés számára nem voltak elérhetőek. Nem védeni akarja tehát azt aki valamit elkövetett, de nem biztos, hogy kellő alappal rendelkeznek a támadáshoz. Volt már olyan eset is, hogy valakinek nem volt megfelelő egyetemi végzettsége mégis tanított. Szerinte érdemes lett volna meghallgatni az igazgató Urat is. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 2 igen, 3 nem, 1 tartózkodással hozta meg az alábbi döntést: 66/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság nem támogatja Közgyűlés elé terjesztését. Felkéri Eger Megyei Jogú Város Jegyzőjét, hogy a belső ellenőri jelentés és az utóellenőrzések anyagának ismertében vizsgálja meg a felelősségre vonás lehetőségét és annak nyilvánossá tételét. A bizottság kéri, hogy a megtett intézkedésekről Eger Megyei Jogú Város Jegyzője a soron következő augusztusi ülésén adjon tájékoztatás. 6. Javaslat utazó gyógypedagógiai feladatok kistérségi szintű ellátására (OB., KGB., PB., JÜB., Kgy.) Előterjesztő: Szőkéné Komenczi Anikó, Irodavezető Előadó: Ballagó Zoltán Pásztor Gyula: Ez az anyag már korábban is szerepelt a bizottság napirendjén. A logopédia mellett a gyógytestnevelést kell kistérségi szinten ellátni, melynek feltételei a Móra Ferenc Általános Iskolában rendelkezésre állnak. A Kistérségben minden település szolgáltatás arányosan fogja fedezni ennek a két tevékenységnek a költségét. Csákvári Antal: Az előterjesztésből is és a megállapodásból is hiányzik a konkrét feladat megjelölése. Az utózó gyógypedagógiai feladatok elnevezésből még nem derül ki az, hogy kik a feladatellátás pontos célcsoportjai. Ez azért fontos, mert ennek ismeretében lehet meghatározni a pedagógiai szakmai szolgáltatásokat, ennek függvényében lehet lehívni a normatív támogatást. Ha ez nem ismeretes akkor az visszaélésre ad lehetőséget. A társulás szerződésében vállalt fejlesztő felkészítés pedagógiai szakszolgálati feladatellátás hiányzik a feladatellátási megállapodásból. Nem nagyszámú gyermekről van szó, az ellátásukat akkor is biztosítani kell. A 2006-os megállapodás hiánya volt, hogy az utazó gyógypedagógiai feladatokat pedagógiai szakszolgálatként határozta meg. Ez nem így van. Ez

16 16 a tevékenység egy feladat ellátási struktúrát jelent, amelynek keretében el lehet látni pedagógiai szakszolgálati feladatokat is, meg az integráltan nevelt sajátos tanulók nevelését is, amely nem pedagógiai szakszolgálati feladat. Más költségvetési helyről van a finanszírozás ellátása. A pedagógiai szakmai szolgáltatásoknál van leírva, hogy önálló intézményi egységnél jelenjen meg az utazó gyógypedagógiai feladatok ellátása. A Móra Ferenc Általános Iskola alapító okiratában nem jelenik meg. Az iskolánál még megjegyzi, hogy a személyi feltételek is hiányosak, csak részben biztosítottak és erről a tantárgyfelosztást tanulmányozva meg is győződhetnek. Kevés a gyógypedagógiai végzettséggel rendelkező pedagógus a gyereklétszámhoz képest. Ez az iskola minden gyereket befogad amelyet más iskola valamilyen ok miatt nem fogad be. Ez az oktatásnál jelentős problémát okoz, az értelmi szintek eltérő hiánya. Dr. Sipos Mihály: Szerinte ez nem tartozik a tárgyhoz. Csákvári Antal: Az anyagból hiányzik a Móra Ferenc Általános Iskola és a Kistérségi közötti megállapodás is. Dr. Sipos Mihály: Az iskola fenntartója az önkormányzat, ezért külön megállapodásra nincsen szükség. Csákvári Antal: Akkor az önkormányzat és a Kistérség közötti megállapodás hiányzik. Dr. Sipos Mihály: Szerinte nem kell megállapodás, mert az önkormányzat tagja a Kistérségi Társulásnak. Kéri, hogy a feladatellátásról tárgyaljanak ne másról. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 67/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság támogatja az utazó gyógypedagógiai feladatok kistérségi szintű ellátására vonatkozó előterjesztés Közgyűlés elé terjesztését 7. Javaslat továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás pedagógiai szakszolgálati feladat kistérségi szintű ellátására (OB., PB., KGB., JÜB., Kgy.) Előterjesztő: Szőkéné Komenczi Anikó, Irodavezető Előadó: Ballagó Zoltán

17 17 Pásztor Gyula: Elmondja, hogy a javaslat az Intézkedési Tervvel összhangban van. Úgy gondolja, hogy egy több évtizedes lemaradást sikerült behozni a pályaválasztási tanácsadás létrehozásával. Ezt a véleményt a szakma, és a szakkollégiumok is megerősítették. A tanácsadásnak intézményhez kötöttnek kell lennie, mivel erre normatíva van. A költségeket minden település maga viseli. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen egyhangú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 68/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság támogatja a továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás pedagógiai szakszolgálati feladat kistérségi szintű ellátására vonatkozó előterjesztés Közgyűlés elé terjesztését 8. Előterjesztés a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban folyó távoktatási programmal működő érettségire felkészítő tagozat önkormányzati fenntartásban történő működtetésről (OB., PB., KGB., Kgy.) Előterjesztő: Szőkéné Komenczi Anikó, Irodavezető Előadó: Merczel Éva, Szakképzési ügyintéző Merczel Éva: Azért javasolják szakmai szempontból ennek az oktatási formának a bevezetését mert ehhez a felnőttoktatás keretében esti és levelező tagozaton is megoldható. A távoktatással működő tagozat az utóbbi két év tapasztalata szerint nagyobb létszámot tud megmozgatni. Az előterjesztést a Gazdálkodási Bizottság 3 igen és 1 nem szavazattal támogatta. Azzal a kiegészítéssel, hogy több gazdasági számítást kell elvégezni és meg kell vizsgálni annak költségvetési kihatásait is. Flaskay Miklós: Amikor ez az anyag először a bizottság elé akkor letették a nagy esküt, hogy ez nem fog pénzébe kerülni a városnak. Ennek ellenére a mostani anyag pedig azt mutatja, hogy a költségvetésbe egy új intézményes forma jelenik meg. Arról volt szó, hogy ezt az elképzelést egy külső cég fogja támogatni. Kérdése, hogy etikus-e egy ilyen indítás után egy ilyen váltás. Szerinte erre nincs is komoly érdeklődés, valós igény. Dr. Sipos Mihály: Sem régebben sem most nem támogatta ezt az ötlet, de ez a fajta oktatás lehetőséget teremt arra, hogy valaki könnyebben be tudjon kapcsolódni a szakképzési rendszerbe és ezáltal egy

18 18 megélhetést megalapozó szakmához jusson. Szerint helyesebb lenne ezt a képzést a TISZK rendszerébe beépíteni. Nem a városi költségvetés kellene ezzel terhelni. Láng András: Ő ebben a témában elkötelezett, de szerinte nem valós igényeket elégít ki. Merczel Éva: Ezt az anyagot már többször átgondolták, hiszen a 2006-os anyagban is szerepelt az a megjegyzés, hogy ha az oktatás tapasztalatai kedvezőek lesznek akkor fontolják meg a továbblépés lehetőségeit. A javasolt képzés érettségire készít fel, amely közismert. A TISZK ténylegesen még mindig nem működik, ott első sorban szakképzés, szakmai képzés folyik, de a javaslat hosszabb távon átgondolandó. Valóban a levelező tagozatos képzésnél a normatíva bevétel alacsonyabb, mint a gimnáziumi nappali tagozatos képzésnél, de a jogszabályi változások azonban lehetővé teszik azt, hogy térítési díjat kérjenek amely ezt a különbséget kompenzálni tudja. Az óraszám tekintetében 13 óra különbséget találtak, amelynek fedezetét az intézmény saját költségvetésében vállalta. A következő tanévben újabb 45 fős csoport fog indulni ebben a formában. Dr. Sipos Mihály: Az önkormányzat kötelezettséget vállal, szerinte el kellene végezni azokat a számításokat, hogy mi az a minimum létszám, ami alatt nem érdemes ezt a képzést elindítani. Mivel négy éves képzésről van szó, így a létszám megtartása is fontos. Merczel Éva: Jelenleg a tizedik osztályban a 26 fő megvan. A 11. osztályban 31 fővel folyik az oktatás. Ahhoz, hogy a finanszírozás optimális legyen ezt a létszámot meg kell tartani. Dr. Sipos Mihály: Akkor van értelmez az egésznek, ha erre az oktatásra ráépül, ha konkrét munkalehetőséget ad. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 3 nem, 1 tartózkodással szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 69/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumban folyó távoktatási programmal működő érettségire felkészítő tagozat önkormányzati fenntartásban történő működtetésről szóló előterjesztést nem támogatja Közgyűlés elé terjesztését. 9. Előterjesztés a közoktatási intézmények 2008/2009. tanévi mutatószámainak várható alakulásáról, valamint a szükséges előirányzat módosításokról (OB., KGB., PB., Kgy.) Előterjesztő: Szőkéné Komenczi Anikó, Irodavezető Előadó: Csontosné Kovács Mária, Gazdasági ügyintéző

19 19 Szőkéné Komenczi Anikó: A rendszer egyre bonyolultabb az által, hogy a többcélú társulás is itt van a rendszeren belül. A gond az, hogy a Felsővárosi Iskola komplexumba, ahova Egerbakta is tartozik az 5. és 6. évfolyamba nem tudják teljesíteni a minimális létszám feltételeket. Egerbaktán összesen 6 fő 6. osztályos tanuló maradt. Azt javasolták, hogy ez a 6 főt hozzák át Egerbe és akkor egy tanulócsoporttal kevesebb lesz, de a szükséges létszámfeltételeket így teljesíteni tudják. A baktai polgármester nagyon nehezen értette meg ezt a változtatási javaslatot, de Eger nem tud fős osztályokat összevonni csak azért, hogy kevesebb tanulócsoport legyen. Egerbaktán hétfőn lesz e kérdésben testületi ülés és a döntés függvényében fognak tovább lépni. Csákvári Antal: Az anyagban is szerepel, hogy a Móra Ferenc Általános Iskolában létszámleépítés szerepel. Kérdése, hogy milyen pedagógiai szakmai érvek vagy törvényi előírások szóltak amellett, hogy a hiányzó 4. osztály beindítását engedélyezzék ban ugyanis nem indult első osztály, tehát azokat a gyerekeket akiket ide is fel lehetett volna venni a szülők elvitték a Szalapart úti iskolába vagy az Arany János úti iskolába. Kérdése, hogy milyen gyerekek fognak ebbe a 4. osztályba járni. Az is köztudott, hogy a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába eggyel bővül a csoportok száma, a Móra Ferenc iskolába 2 csoporttal csökken. Tehát a napközis és a tanulócsoportok száma városi szinten három csoporttal kevesebb lesz. Attól tart, hogy a 9. és a 10. osztályos tanulóknál majd nem tudják biztosítani a felkészülést a délutáni órában, pedig ezek a gyerekek általában hátrányos helyzetűek. Itt olyan gyerekekről van szó, akiknek a szülei délután nem tudnak segíteni, mivel alacsony iskolázottak, vagy kénytelenek. Jó lenne más megoldást találni erre a problémára mert a délutáni tanulócsoport megoldása nagyon fontos lenne. Szőkéné Komenczi Anikó Sokat dolgoznak azon, hogy a kistérségből bejövő gyerekek esélyeit javítani tudják. Főleg Egerszalókról sok olyan gyerek jár be, akik nagyon rászorulnának arra, hogy plussz felkészítésekkel segítség az esélyeiket. A gyerekek szülei azonban nem akarják a délutáni foglalkoztatásra beíratni a gyerekeket. Nehéz ezeket a szülőket meggyőzni főleg a 9. és a 10. évfolyamos gyerekek esetében. Tavaly Egerszalókon még egy mentortanárt is tudtak biztosítani, aki a gyerekeket a városba kísérte, idén már ez is megszűnik. Ugyanis a gyerekek sem a balassiba sem a felsővárosi iskolába nem maradnak meg délután. Pedagógiailag nagyon nehéz eredményt elérni, hiába győzködik a szalóki polgármestert, nem érnek el eredményt. A kudarcnak szociális oka is van, mi szerint a szülők nem akarják fizetni a délutáni napközi térítési díját. A 4. osztály beindításával kapcsolatban elmondja, hogy ha lyukas évfolyam van az nem szerencsés egyetlen iskolába sem, főleg akkor ha visszamaradó tanuló van mert akkor nincs alatta évfolyam ahol az osztályt megismételhetné. A 4. osztály azért került a Móra Ferenc Általános Iskolába megindításra, mert erre nagy igény jelentkezett a városból. A tapasztalat az ugyanis, hogy azok szülők, akik első osztályba normál iskolába íratják be a gyerekeket, de a gyerekkel probléma van, ezek a problémák második-harmadik osztályban felerősödnek és egyre jobban felszínre kerülnek. Jelenleg erre nagyon nagy az igény tanulói oldalról, szakmailag is szükség van rá. Ezek a gyerekek azok tehát, akik a normál iskolai követelményeiket nem tudják teljesíteni. Nem kötelező, hogy a gyerekekről szakvélemény készüljön mert a Közgyűlés jóváhagyta azt, hogy normál tantervű gyerekeke is jöhetnek. Nem

20 20 a legszerencsésebb pedagógiai megoldás, de a városnak biztosítani kell helyet azoknak a gyerekeknek akikre a szakértő kimondja, hogy nem integrálható. Mivel a szakértői véleményezési eljárás szigorodott, úgy tűnik, hogy nincs annyi gyerek az évfolyamon amennyi kiadna egy osztályt. Városi érdek tehát az, hogy egy ilyen begyűjtő jellegű osztályba növeljék az osztálylétszámot, azokkal a gyerekekkel, amelyekkel a többi általános iskola nem tud mit kezdeni. Tegnap járt nálam Királyné, aki az áthelyező bizottságot is üzemelteti. Szakmailag átbeszéltük, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak. Nagyon nehéz optimális megoldást találni, mert azok a szülők is panaszkodnak akiknek a gyerekei megfelelnek a normál körülményeknek és az osztályban van egy- vagy két olyan gyerek aki nem, az oktatás színvonalát visszahúzza. El kell viselniük azt, hogy naponta az az egy- vagy két fegyelmezetlen gyerek tönkretegye a tanítási órát. Csákvári Antal: Az is megoldást jelentene, hogy ha az önkormányzat megteremtené annak pénzügyi lehetőségét, hogy gyógypedagógusokat is foglalkoztasson a normál általános iskolákban, akik külön foglalkozhatnának ezekkel a gyermekekkel. Akkor ezek a gyerekek ott maradhatnának a normál iskolába. Ez a lépés elősegítené a szegregáció felszámolását. Ezeknek a gyerekeknek egyrészét tehát el lehetne helyezni az egri általános iskolákba pld. az Arany János iskolába ahol jelentős pénzmegtakarítást érnének el. Szőkéné Komenczi Anikó: Az iroda is arra törekszik, hogy az integrált nevelést segítse elő. Azért van az utazó gyógypedagógiai hálózat, hogy a törvényi feltételeknek eleget tudjanak tenni, úgy Egerben mint vidéken is. Az a gond, hogy azok a gyerekek kerülnek át akik az integrált nevelés következtében nem integrálódtak az adott osztályba. Az Arany János iskolában kevés olyan gyerek van aki szakvélemény alapján került be ott fordított a helyzet, tehát normális gyerekek közé van beintegrálva néhány magatartás zavaros gyerekek. Hosszabb távon inkább azt kellene megoldani, hogy bennlakásos intézményi formában kéne biztosítani az enyhe illetve súlyos értelmi fogyatékos gyerekek mellé azt, hogy fogadjon az intézmény bejárókat is. Dr. Sipos Mihály: Az egy jobb megoldás lett volna, ha Egerszalókot, Egerbaktát és Egerszólátot sikerült volna összekapcsolni, mert onnan perspektívát jelentett volna beépülni a város más iskoláiba azoknak, akik elérnek egy bizonyos szintet. Megjegyzi, hogy sokszor a pedagógusok követik el a hibát, amikor titokban öt- hat olyan gyereket is felvesznek, akiknek a képességeivel baj van, csak hogy meg legyen a létszám. Erre konkrét példák sora van. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság 5 igen egyhantú szavazattal hozta meg az alábbi döntést: 70/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés A Bizottság támogatja a közoktatási intézmények 2008/2009. tanévi mutatószámainak várható alakulásáról, valamint a szükséges előirányzat módosításokról szóló előterjesztés Közgyűlés elé terjesztését

21 Javaslat közoktatási intézmények rendezvényekeinek, programjainak támogatására (OB.) Előterjesztő: Csontosné Kovács Mária, Gazdasági ügyintéző Flaskay Miklós Volt olyan iskola, amely a mai napig nem számolt el. Ilyen típusú bizottsági támogatást csak azok kaphassanak a jövőben, hogyha nemcsak ez a támogatás a kizárólagos forrásuk. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri, szavazzanak. Megállapítja, hogy a bizottság egyhangúlag saját hatáskörben hozta meg az alábbi döntést: 71/2008 (06.17) Oktatási Bizottság döntés Eger Megyei Jogú Város Oktatási Bizottsága megtárgyalta a közoktatási intézmények rendezvényeinek, programjainak támogatására vonatkozó javaslatot és az alábbi döntést hozza: 1./ Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottsága támogatja, hogy a Hunyadi Mátyás Általános Iskola részére a Hunyadis nappal kapcsolatos rendezvények támogatására ,- Ft (azaz Ötvenezer forint) egyszeri jellegű pótelőirányzat kerüljön biztosításra az intézmény évi költségvetésébe, dologi jellegű kiadásokra. 2./ Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottsága támogatja, hogy a Felsővárosi Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskola részére a Tinódis Diáknap megrendezésének költségeire ,- Ft (azaz Ötvenezer forint) egyszeri jellegű pótelőirányzat kerüljön biztosításra a Felsővárosi Általános Iskola évi költségvetésébe, dologi jellegű kiadásokra. 3./ Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottsága támogatja, hogy az egri Arany János Általános Iskola és Szakiskola részére ,- Ft (azaz Ötvenezer forint) kerüljön biztosításra a hátrányos helyzetű tanulók kirándulásának támogatására. 4./ Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási Bizottság támogatja, hogy a gyöngyösi székhelyű Autista Segítő Központ részére, 2 fő egri tanuló nyári táboroztatásának támogatására ,- Ft/fő, összesen ,-Ft kerüljön biztosításra. Fedezete: a évi önkormányzati költségvetés II/21/2/2/1/5 Oktatási intézmények tanulmányi, szakmai versenyek támogatása (Oktatási Bizottság) költséghelyének terhére kerül biztosításra a szükséges előirányzat átcsoportosítások végrehajtásával, valamint támogatási megállapodások alapján.

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea 740-4/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. február 20.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

Mely készült a szeptember 18-ai Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében

Mely készült a szeptember 18-ai Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében 522-13/2007 Jegyzőkönyv Mely készült a 2007. szeptember 18-ai Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében Jelen vannak: Dr. Sípos Mihály elnök Csákvári Antal képviselő Gálfi

Részletesebben

Iktatószám: 542-4/2007

Iktatószám: 542-4/2007 JEGYZŐKÖNYV A Pénzügyi Bizottság 2007. március 21.-én megtartott üléséről Iktatószám: 542-4/2007 Jelen vannak: Nagy István Elnök Orosz Lászlóné Képviselő tag Jékli Sándor Képviselő tag Kiss Barnabás Szakértő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült a április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében

JEGYZŐKÖNYV Készült a április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében JEGYZŐKÖNYV Készült a 2007. április 17-ei Oktatási Bizottság nyílt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében ikt.szám: 522-4/2007. Napirendi pontok: 1.) Eger Megyei Jogú Város rendelettervezete az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 8277-8/2009 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2009. augusztus 18-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mely készült a 2007. augusztus 21-ei Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében

Jegyzőkönyv. Mely készült a 2007. augusztus 21-ei Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében 1 Jegyzőkönyv Mely készült a 2007. augusztus 21-ei Oktatási Bizottság nyilt ülésén a Városháza I. sz. tanácskozó termében ikt.szám: 522-10/2007. Jelen vannak: elnök Csákvári Antal képviselő Láng András

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének szeptember 27-én megtartott n y í l t rendkívüli testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének szeptember 27-én megtartott n y í l t rendkívüli testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2011. szeptember 27-én megtartott n y í l t rendkívüli testületi üléséről. Jelen vannak:, Lőrincz József, Nahóczki László, Dr.

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A HERCEG BATTHYÁNY FÜLÖP GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL 1. A költségvetési szerv neve: Herceg Batthyány

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovácsné Harnóczi Hedvig. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. meghívott (ügyvezető igazgató) Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Kovácsné Harnóczi Hedvig. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. meghívott (ügyvezető igazgató) Tóthné Gyöngy Andrea 740-7/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. április 16.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-7/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. április 21-én megtartott Pénzügyi Bizottsági NYÍLT ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Jékli Sándor Kiss Barnabás

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. 2966-11/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Jékli Sándor

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 88., 90. és 92. -a, valamint a közoktatásról

Részletesebben

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8495/2006. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája

Részletesebben

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről 9953-13/2013 Előterjesztés a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

2015. j ú n i u s 15.

2015. j ú n i u s 15. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i v a l a m i n t S z o c i á l i

Részletesebben

... napirendi pont. 1.Az intézmény jelenlegi helyzete:

... napirendi pont. 1.Az intézmény jelenlegi helyzete: ... napirendi pont Az Oktatási és Kulturális Bizottság, valamint Dr. Kun András alpolgármester előterjesztése Javaslat A Nevelési Tanácsadó Gyermek és Ifjúságpszichológiai Központ módszerbeli és szerkezeti

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága április 5-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága április 5-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2007. április 5-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető.

Jegyzőkönyv. A meghívottakból jelen van: Dr.Szabó Tímea jegyző, Biró Istvánné pénzügyi főmunkatárs, Vókóné Bognár Ibolya óvodavezető. Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp és Térsége Óvodai Intézményfenntartó Társulás Társulási Tanács 2014. augusztus 28-án (csütörtökön) 16.30 órai kezdettel tartott üléséről. Jelen vannak: Kondor Géza társulás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné

JEGYZŐKÖNYV. Zagyva Jánosné 2965-10/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2010. augusztus 18-án megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésen elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Kiss Barnabás

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. MÁRCIUS 17-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 12/2014. (III. 17.) sz. 13/2014. (III. 17.) sz. 14/2014. (III. 17.) sz. 15/2014. (III.

Részletesebben

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Mecsekaljai Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Rövid és rövidített neve: Mecsekaljai Iskola Székhelye: 7633 Pécs, Bánki Donát utca 2. Az Intézmény

Részletesebben

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes

17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes 17/2011. Karancsság Község Önkormányzata és Szalmatercs Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november 30-án megtartott együttes ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Karancsság Község

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására

Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Kiegészítés a 19. napirendhez Előterjesztés az önkormányzat és intézményei előirányzatainak módosítására Tisztelt Közgyűlés! A bizottsági üléseket követően, a november havi könyvelés zárása után érkeztek

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 8. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /461-25/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. szeptember 16 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolcai Egységes Pedagógiai

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tájékoztató a 2012/2013. évi óvodai, iskolai beíratásról Iktatószám:

Részletesebben

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT

Felelős: Határidő: 2012. december 1. MÓDOSÍTÓ OKIRAT 685/2012. (XI.29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja a Városi Nevelési Tanácsadó, Pályaválasztási és Logopédiai Intézet Alapító Okiratának módosítását 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék:

JEGYZŐKÖNYV. Pluhár László (elnök-elek polgármester) A meghívóban feltüntetett napirendeket tárgyalnánk meg, melyeket ismertetnék: JEGYZŐKÖNYV Készült: Kistérségi Iroda (5700.Gyula, Damjanich. u.6. sz.) 2010. június. 25-én 10.00 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa Rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

JAVASLAT. Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására

JAVASLAT. Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására VÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-155 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-71 /2010. JAVASLAT Pásztó Városi Önkormányzat Általános Iskola Alapító Okiratának módosítására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. A Szociális- és Egészségügyi Bizottság október 20-án tartott nyílt üléséről 831-15/2008. JEGYZŐKÖNYV A Szociális- és Egészségügyi Bizottság 2008. október 20-án tartott nyílt üléséről Jelen vannak: elnök tag Sneider Tamás tag Bányász Róbert tag Dr. Herczeg László szakértő irodavezető

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a 2008. január 22-én az Oktatási Bizottsági ülésen a Városháza I. sz. tanácskozó termében.

Jegyzőkönyv. Készült a 2008. január 22-én az Oktatási Bizottsági ülésen a Városháza I. sz. tanácskozó termében. Jegyzőkönyv Készült a 2008. január 22-én az Oktatási Bizottsági ülésen a Városháza I. sz. tanácskozó termében. Iktatószám: 1876-1/2008 A kiküldött napirendeket a bizottság egyhangúlag elfogadta. A bizottság

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése

HATÁROZATOK ALSÓNEMESAPÁTI 66/2013.(VIII.09.) határozat a Védőnői Szolgálatot Fenntartó Egészségügyi Társulás megszüntetése A L S Ó N E M E S A P Á T I és N E ME S A P Á T I Községek ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2013. augusztus 9-ei együttes ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 151-2/2013/ANA. Tartalom:

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8885/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Tárgy: BKMÖ Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézménye (Kecskemét)

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-566 E-mail: nyhhuman@nyirhalo.hu Ügyiratszám:2212/2009. IX. Ügyintéző: Kovács Zoltán/Kerényi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Nagyberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 2-án megtartott nyilvános, együttes üléséről Helyszín: Nagyberény,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság augusztus22-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében

Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság augusztus22-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében Iktatószám: 1876-8/2008. Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság 2008. augusztus22-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében Jelen vannak: elnök Láng András tag Gálfi Antal tag

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2010. január 19-én tartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. mely készült az Oktatási Bizottság 2010. január 19-én tartott nyílt üléséről Iktatószám: 11476-1/2010 Jegyzőkönyv mely készült az Oktatási Bizottság 2010. január 19-én tartott nyílt üléséről Jelen vannak: A bizottság részéről: Dr. Sípos Mihály elnök Láng András tag Gálfi Antal

Részletesebben

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134.

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134. Ságújfalu és Kishartyán Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületei az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, az általuk alapított

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak:

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2010. augusztus 26.- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat

MÓDOSÍTÓ OKIRAT. 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. június30-i ülésének jegyzőkönyvéből 321/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja a Hunyadi

Részletesebben

509/2015. (X. 29.) közgyűlési határozat

509/2015. (X. 29.) közgyűlési határozat K I V O N A T Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése 205. október 29-i ülésének jegyzőkönyvéből 509/205. (X. 29.) közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése elfogadja az Egri Közszolgáltatások

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület október 15.-i rendkívüli ülésére Város Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/Fax: (53) 360-010 Telefon: (53) 361-571 Iktatószám: 001/12218-6/2009. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Jegyzői Titkárság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 8-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el:

Jegyzőkönyv. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottsága szeptember 8-i ülésén az alábbi napirendi pontokat fogadta el: Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2010. 09. 08-án tartott ülésén. Jelen vannak: Dr. Révész Mihály, a bizottság elnöke, Bartáné Tóth Mária, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető

állandó meghívott - könyvvizsgáló Juhászné dr. Krecz Erzsébet Gazdasági Iroda - irodavezető 1 Iktatószám: 11019-7/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2011. április 21-én a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2004. (I.28.) számú h a t á r o z a t a a Bencs László Szakiskola és Általános iskola, valamint a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (Kiskunhalas)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. június 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve

Alapító okirat A költségvetési szerv Neve Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZETEMBER 3-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE SZETEMBER 3-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 71-11/2009. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2009. SZETEMBER 3-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 233, 234, 235, 236, 237/2009. (IX. 03.) 2 Jegyzőkönyv

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság július 19-én órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság július 19-én órai kezdettel megtartott nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V az Oktatási, Kulturális, Közbiztonsági és Sport Bizottság 2011. július 19-én 09.00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Készült: Monorierdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 24-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő pedagógiai

Részletesebben

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére

Elő terjesztés. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 28-i ülésére Szám: 02/172-8/2007. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Elő terjesztés a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma

Alapító okirat szerinti férőhely. Új beiratkozók száma Szentes Város Alpolgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: P-152/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tárgy: A 2012/2013. nevelési, ill.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Háromfa községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Brantmüller Zoltán polgármester Tratnyek Gyula alpolgármester

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. március 21-i ülésére Tárgy: A 2005-2006.tanévben indítható tanulócsoportok számának meghatározása a Reguly Antal Általános Iskola

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Készült: Jászszentlászló Móricgát Községi Önkormányzatok Társulása október 30-án órai kezdettel megtartott üléséről.

Készült: Jászszentlászló Móricgát Községi Önkormányzatok Társulása október 30-án órai kezdettel megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászszentlászló Móricgát Községi Önkormányzatok Társulása 2013. október 30-án 14 00 órai kezdettel megtartott üléséről. Ülés helye: Jászszentlászló Községháza tanácskozó

Részletesebben

4. sz. j e g y z ő k ö n y v e

4. sz. j e g y z ő k ö n y v e MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 2012. március 30-án megtartott ülésének 4. sz. j e g y z ő k ö n y v e Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési J e

Részletesebben

EGYHÁZASRÁDÓCI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

EGYHÁZASRÁDÓCI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA EGYHÁZASRÁDÓCI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV A 2017. február 9.-én megtartott bizottsági ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült az Egyházasrádóci Önkormányzat Képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/74-19/2016. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Görög László polgármester

Görög László polgármester NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2011. május 06-án megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A T

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása:

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása: ALAPÍTÓ OKIRAT Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete és Sajópálfala község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 11/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Polgármesteri Hivatal, emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Polgármesteri Hivatal, emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: ének 2012. augusztus 2-i üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal, emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás polgármester, Ádám Zsuzsanna alpolgármester, Artai Balázs képviselő,

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Török Ignác Gimnázium Alapító Okiratának módosítására

Tárgy: Javaslat a Török Ignác Gimnázium Alapító Okiratának módosítására GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. október 22-ei ülésére Tárgy: Javaslat a Török Ignác Gimnázium Alapító Okiratának módosítására Előterjesztő: dr. Gémesi György

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: Előadó: 1. Besenyszög-Tiszasüly Általános Iskola és Besenyszög-Tiszasüly Pollák Tibor Eszterlánc Óvoda költségvetése, működése

Jegyzőkönyv. Napirend: Előadó: 1. Besenyszög-Tiszasüly Általános Iskola és Besenyszög-Tiszasüly Pollák Tibor Eszterlánc Óvoda költségvetése, működése Jegyzőkönyv Készült: Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. május 11-ei soron kívüli üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor, Fekete József, Szentiványi András, Tibádné

Részletesebben

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester

1. Döntés Kőszeg Város és Térsége Társulása megszüntetéséről Előterjesztő: Szél Józsefné polgármester Szám: V/94-15/2017. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 23-án 7,45 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 46483/2010. J a v a s l a t a 2011/2012. tanévben indítható középiskolai és szakiskolai osztályok meghatározására

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek

Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek Mátramindszent Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 13-i Mátramindszent Szuha Dorogháza Önkormányzatok Képviselő testületeinek együttes üléséről készült 16/2012. számú Jegyzőkönyve

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 06-6-158/2009. TÁRGY: A MEGYERVÁROSI ISKOLA MŰKÖDÉSÉNEK ELEMZÉSE MELLÉKLET: E LŐTERJESZTÉS PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. FEBRUÁR 12-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ: OKTATÁSI

Részletesebben

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek)

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek) B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült Buzsák Községi Önkormányzat Képviselő-testülete és Szőlősgyörök Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 4. napján megtartott együttes ülésén Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y ZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről J E G Y ZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2016. március 22.-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről Tartalmazza: 10-14/2016.(III.22.) számú PÜB határozatokat J E G Y ZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2016.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2012/2013. tanévben indítható középiskolai

Részletesebben

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában:

~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 7 igen, egyhangú szavazati aránnyal az alábbi határozatot hozza az ülés napirendi pontjainak tárgyában: ~ 1 ~ JEGYZŐKÖNYV amely készült Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án 17.00 órakor kezdődő nyilvános testületi ülésén, Nagyszentjánoson, az Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Pénzügyi Bizottság május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 19-24/2017. (V.24.) számú PÜB határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi Bizottság 2017. május 24-án

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2017. január 26. 1. szám H A T Á R O Z A T O K 1/2017. (I. 26.) közgyűlési hat. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtandó csekély

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, valamint a Benedek Elek Napköziotthonos

Részletesebben

Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 2/a. számú melléklet Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság 2008. szeptember 16-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében

Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság 2008. szeptember 16-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében Iktatószám: 1876-9/2008. Jegyzőkönyv Készült az Oktatási Bizottság 2008. szeptember 16-én tartott nyílt üléséről a Városháza I. sz. Tanácskozó termében Jelen vannak: elnök Láng András tag Csákvári Antal

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V.269/2005. Előadó: Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802

Részletesebben