Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek!"

Átírás

1 Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap Köszönjük, hogy eljöttetek!

2 Budapest Bank A Budapest Bank 28 éves 2015-ben - Az első kereskedelmi bankok egyike a magyar piacon: ben alapították Stabil anyavállalati háttér: 1995 óta a GE irányítása alatt működik 2001 óta a GE a bank többségi, 2012-től a 100%-os tulajdonosa A 8 legnagyobb hazai kereskedelmi bank egyike Teljes körű pénzügyi szolgáltatást biztosít lakossági, mikro és kkv ügyfelének (90%-ban magyar tulajdonban levő kkv-k) Több, mint munkatárs (beleértve a 100%-ban a bank tulajdonát képező leányvállalatokat is) Békéscsabai Bankműveleti Központ 2006 óta, jelenleg mintegy 800 munkatárssal Békés megyében a legnagyobb munkaadó a versenyszférában 96 bankfiók országszerte, valamint a privátbanki ügyfelek részére fenntartott Money+ központ 2013-as adózás utáni eredmény: 14,1 milliárd forint

3 Budapest Bank Országos fiókhálózat 101 bankfiók 1 Money+ központ

4 DÍJAINK AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK Az év Bankja 2013 Az év Bankja 2014 Az év lakossági hitelterméke 2014 Egyenlítő Hitel

5 FONTOS! Minden termék leadelhető (közvetíthető), vagyis az ügyfél az általad kitöltött és aláírt ügyfélközvetítő lappal bemegy a fiókba és a BB-s fiókvezetők vagy értékesítők elindítják az igénylést. KIVÉVE A JELZÁLOG! Jelzálog termék esetén akár Te is összeállíthatod az igénylési csomagot és beviheted a hitelanyagot a kapcsolattartó BB fiókba: Kalkuláció, Kérdésfa Dokumentációs csomag összeállítása (igénylőlapok és ügyfél által hozott dokumentumok, igazolások) Csomag átadása a kapcsolattartó fióknak (ÜGYFÉLKÖZVETÍTŐ LAP!) Ahány ügyfelet közvetítesz, annyi ügyfélközvetítő lapot tölts ki!

6 Ügyfélközvetítő lap A dokumentum 3 db eredeti példányban szükséges, 1 db a közvetítő, 1 db a bank, 1db az ügyfél példánya.

7 Mikro Expressz hitel

8 Expressz Hitel kisvállalkozásoknak Ügyfélnek pénzre van szüksége? Akár gyorsan hozzáférhető összeget keres a napi költségek fedezésére, akár hosszú távú céljait szeretné megvalósítani, mi segítünk. Sőt mindkét konstrukciót együtt is igényelheti! Expressz Hitel-több évre Előnyei: szabadon felhasználható forint hitel, akár 20 millió forintig, 6 éves futamidőre, nem szükséges tárgyi fedezet, gyors, egyszerű hiteligénylés, folyósítás a pozitív hitelbírálatot követő pár munkanapon belül, fix havi törlesztő részlettel, jól tervezhető kiadások, fizetési haladék igénybe vehető 6 hónapra, kétszer a futamidő alatt. Termékjellemzők: igényelhető hitelösszeg: forint futamidő: maximum 6 év már 18 hónapos működési múlttal is igénybe vehető,fix havi törlesztő részlet szerződéskötési díj, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj, adminisztrációs díj + Expressz Folyószámlahitel Előnyei: a hitelkerete erejéig tovább költhet akkor is, ha a számláján lévő pénz elfogyott, nem szükséges tárgyi fedezet, gyors, egyszerű hiteligénylés, folyósítás a pozitív hitelbírálatot követő pár munkanapon belül, a hitelkeretéhez a számlához tartozó bankkártyájával is hozzáférhet Termékjellemzők: igényelhető hitelösszeg: forint, már 18 hónapos működési múlttal is igénybe vehető, futamidő 12 hónap, lejáratkor megújítható szerződéskötési / limit megújítási díj, rendelkezésre tartási díj, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj, adminisztrációs díj Az ügyfél egyetlen hiteligényléssel megoldhatja likviditási gondjait és megvalósíthatja hosszabb távú terveit!

9 Üzletélénkítő hitel - Termékajánlat Mikro Expressz Éven túli hitel Mikro Expressz Folyószámlahitel 1 éven keresztül 0% kamat mellett Szerződéskötési díj Havi admin. díj tőketörlesztés Akciós időszak alatt fizetendő: havi annuitással Szerződéskötési díj Havi admin. díj Rendelkezésre tartási díj A 12 hónap lejárta után a hirdetmény szerinti standard árazás kerül beállításra (nincs büntető kamat, +díj, egyéb feltétel, stb.) Megtakarítás (4MFt hitelösszeggel számolva) ~ Ft Megtakarítás (4MFt hitelösszeggel számolva) ~ Ft Ajánlat érvényes: ig beérkezett ügyletekre!

10 Compliance

11 Compliance Compliance magyarul annyit tesz: megfelelés. Megfelelés a jogszabályoknak és etikai normáknak, ezáltal csökkentve a veszteségeinket (pl. ügyfélpanasz, negatív újságcikk, per, hatósági figyelmeztetés, bírság, kártérítést, legrosszabb esetben a bank vagy ügynöke engedélyének bevonása.) + Felelős hitelezés még ennél is tovább lépünk: olyan termékeket és olyan módon adunk el ügyfeleinknek, amit barátunknak vagy rokonunknak is ajánlanánk Képessé tesszük ügyfeleinket információn alapuló döntések meghozatalára, hogy eldönthessék, ajánlatunk értékes-e és anyagilag megengedhető-e számukra; Termékeink és folyamataink átláthatóak; Korrekt módon, tisztelettel bánunk ügyfeleinkkel; Rugalmasan reagálunk az ügyfelet érintő, pénzügyi nehézségeket okozó változásokra. A szabályok a bank alkalmazottaira és ügynökeire egyaránt vonatkoznak. Ti vagytok a bank arca az ügyfél felé!

12 Általános szabályok Közérthető ügyfél tájékoztatás: tilos félrevezetni, megtéveszteni (nem csak szándékosan). Adat- és titokvédelem (személyes adatok, banktitkok, üzleti titkok): tilos kiadni vagy hozzáférhetővé tenni.) Pénzmosás megelőzés: az ügyfelet legalább egyszer azonosítani kell. A bank felel minden értékesítési pont tevékenységéért, ezért ezeket folyamatosan ellenőrizzük.

13 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Fizetési számla (lakossági ügyfelek): Értékesített számlacsomag jellemzői, díjtételek Társkártyát nem tud szerződéskötéskor igényelni Egy ügyfélnek csak egy számlája lehet Az értékesítő és a számlatulajdonos nem egyezhet meg Számlacsomag feltétele, pl. jóváírás a számlán (ha nem teljesíti a feltételt mi fog történni korrekciós díj) Hogyan értesülhet a számlája egyenlegéről, tranzakciókról kivonat, mobilbank Hol intézheti a számlájával kapcsolatos ügyeket jellemzően bankfiókban A számláján lévő összeghez csak bankkártyával férhet hozzá, így ha egyéb megbízásokat is szeretne adni, akkor ehhez adjon meg bármely Budapest Bank fiókban rendelkezési jogosultságot AKTUÁLIS DÍJTÉTELEKET KÖTELEZŐ HIRDETMÉNYBŐL ELMONDANI! Ha a számlát nem kívánja használni, akkor meg kell szüntetnie, különben a díjtételek folyamatosan terhelődnek és hátraléka keletkezik - megszüntetni bankfiókban tudja a számlát További szolgáltatásokat bankfiókban igényelhet internet bank, folyószámlahitel

14 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Fizetési számla (vállalkozások): a számlanyitáskor átadott CD vagy keretszerződés mappa tartalmazza a számlára és a kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó feltételeket, díjakat. számlacsomag részletes jellemzőit: számlavezetési díj tranzakciós díjak számlacsomag érvényességének feltételeit (pl. 24 hónapos díjmentes utalás NAV célszámlák feltétele a célszámla megkötése ) számlacsomag érvényességi idejét, ha van, és hogy a lejáratkor milyen számlacsomagba kerül számlacsomag váltás lehetőségét és folyamatát AKTUÁLIS DÍJTÉTELEKET KÖTELEZŐ HIRDETMÉNYBŐL ELMONDANI! kivonatküldési mód választás lehetőségét (amennyiben az ügyfél nem kér kivonatot akkor lemond minden további tájékoztatásról Pl.: nem teljesül megbízások) a számlát vagy szolgáltatást érintő változásokról a fizetési számla kivonaton, a BB honlapon és a bankfiókban értesülhet.

15 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Jelzálog hitel törlesztő részlet összege, futamidő törlesztő részlet tartalma (tőke, kamat, admin díj) kamatperiódus fizetendő díjak: kamat mértéke (hogyan, mikor változhat) adminisztrációs díj mértéke (ha van) Egyéb költségek( földhivatali eljárás, tulajdoni lap, közjegyzői díj, értékbecslési díj stb ) THM mértéke előtörlesztés lehetősége, díja Kamatkedvezmény feltételei AKTUÁLIS DÍJTÉTELEKET KÖTELEZŐ HIRDETMÉNYBŐL ELMONDANI!

16 Fair Banking A Fogyasztóknak nyújtott hitelről szóló törvény módosul február 1-től, a módosító törvényt nevezzük Fair Bank törvénynek. A jogszabály minden, fogyasztóknak nyújtott hitelre vonatkozik. A fő változások: Módosulnak a hitelszerződés megkötését megelőző felvilágosítás szabályai. A Hpt. árazásról szóló része bekerült a törvénybe, lényegesen módosított formában. o szimmetria elve szigorodik: mindenképpen kell árat csökkenteni egy adott árazási ok csökkenése esetén, nem csak akkor, ha előzőleg emeltünk ugyanazon ok miatt; o lehetséges kamat és kamatfelár típusok és a módosítás okainak szigorú meghatározása; o költségek és díjak definiálása; o változnak a fogyasztó számára hátrányos egyoldalú módosításra vonatkozó értesítési határidők; o díjak módosítása (évente egy alkalommal, április 1-i hatállyal). A hitelszerződések mintaszövegét a honlapon közzé kell tenni a legjellemzőbb szerződésmintánkat tesszük ki a honlapra. Jelzáloghitel esetében szerződéskötés előtt legalább hét munkanappal át kell adni a szerződés tervezetét erről az ügyfél nyilatkozatot tesz a szerződésben. Kivétel Az új szabályok egy része a hitelkártyára és a folyószámlahitelre nem vonatkozik: kamatozás, díj, költség megállapítás egyoldalú szerződésmódosítás szabályait nem kell alkalmazni de a bank úgy döntött, hogy a törvény szellemiségének megfelelve az oklistát módosítja.

17 Hitelszerződés megkötését megelőző kötelező szóbeli tájékoztatás / 1 A jogszabály alapján minden ügyfelet szóban kötelezően tájékoztatni kell a következőkről: az igényelhető hitel lehetséges összegéről, a kamatozás módjáról (fix kamatozású, referencia-kamatlábhoz kötött, vagy kamatperiódusokban rögzített) és a kamat módosításának lehetőségéről, a reprezentatívnak tekinthető teljes hiteldíj mutatóról, a törlesztő részletek összegéről és a törlesztés gyakoriságáról, valamint a hitel választható futamidejéről. A fogyasztó lehetőségeinek felmérése érdekében tájékoztatást kell adni: a jövedelemarányos törlesztő részlet mutatóról, a havi nettó jövedelem igazolásának módjáról, a havi adósságszolgálat számításának módjáról, ingatlanra alapított jelzálogjog fedezete mellett vagy gépjármű vásárlására nyújtandó hitelnél a kitettség értékére vonatkozó előírásról. Kamattípustól függően az alábbiakról kell tájékoztatni: Referencia-kamatlábhoz kötött hitelszerződés milyen gyakran változhat a referencia-kamatláb, a kamat és ennek megfelelően a fizetendő törlesztő részlet a kamatfelár változásának hiányában is módosulhat, amely nem minősül egyoldalú szerződésmódosításnak, a törlesztő részlet hitelszerződés szerinti számítása függvényében annuitásos hitelnél különösen a kamat módosítása nincs egyenes arányban a törlesztő részlet változásával. Kamatperiódusokban rögzített hitelszerződés a törlesz tőrészlet hitelszerződés szerinti számítása függvényében annuitásos hitelnél különösen a kamat kamatperiódus lejártához kapcsolódó módosítása nincs egyenes arányban a törlesztő részlet változásával.

18 Hitelszerződés megkötését megelőző kötelező szóbeli tájékoztatás / 2 Deviza alapú hitelszerződés esetén a következőkről kell tájékoztatni: Az árfolyamkockázatot a fogyasztó viseli, így a kamat változatlansága esetén is a törlesztő részlet annyi százalékkal változhat (növekedhet vagy csökkenhet), amennyivel az adott deviza Fhtv. 21/B. -a szerint meghatározott árfolyama változik. A fogyasztónak a hitelszerződés megkötésekor felelősen kell eljárnia, felelős döntést kell hoznia. Ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az ügyfél kizárólag alaposan áttanulmányozott és megértett hitelszerződést írjon alá, az ügyfél pénzügyi teljesítőképességének romlása, pl. a rendszeres jövedelmének csökkenése vagy más rendkívüli kiadás felmerülése nem mentesíti a hitelszerződésben foglaltak teljesítése alól, fizetési nehézség esetén az ügyfél mielőbb tájékoztassa a bankot, annak érdekében, hogy a hitelszerződés felmondásának megelőzése érdekében lehetőség legyen a közös megoldás keresésére, a lejárt tartozás esetén a szerződésben meghatározott késedelmi kamat kerül felszámításra, nem szerződésszerű teljesítés esetén a bank a hitelszerződést azonnali hatállyal felmondhatja, amivel a teljes tartozás lejárttá és egy összegben esedékessé válik, illetve a bank a tartozás meg nem fizetése esetén a biztosítékok érvényesítésére jogosult, a bank által felmondott hitelszerződésből eredő tartozások érvényesítésének költségei is a fogyasztót terhelik, valamint - ha a biztosíték nem elegendő a tartozás rendezésére az ügyfél jövedelmére, más vagyontárgyára is végrehajtás foganatosítható. Az ügyfél aláírásával igazolja, hogy megkapta a szóbeli tájékoztatást. Ezt az aláírást a következő nyomtatványokra tettük:

19 Kockázatfeltáró tájékoztató és nyilatkozat / 1 ügyfélre, közvetítőre és közvetített termék(ek)re vonatkozó adatok kötelező szóbeli tájékoztatás összefoglalása aláírás

20 Csalásmenedzsment

21 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Mi a csalás? Minden olyan intellektuális visszaélés, amelyet jogtalan vagyoni haszonszerzés céljából, a Bankcsoport folyamatainak, eszközeinek felhasználásával vagy kijátszásával, a Bankcsoport vagy a Bankcsoport ügyfele kárára követnek el. Számlanyitás/számlavezetés esetében: Hitelezés esetében: hamis adatokat felhasználva adatokat, okiratokat hamisítva más személy közreműködésével vagy anélkül a rendszer, illetve a folyamatok hiányosságainak ismeretében és azt kihasználva belső vagy a megfelelő ismeretekkel és jogosultságokkal rendelkező személlyel esetleg összejátszva hamis adatokat felhasználva adatokat, okiratokat hamisítva más személy közreműködésével vagy anélkül a rendszer illetve a folyamatok hiányosságainak ismeretében és azt kihasználva belső vagy a megfelelő ismeretekkel és jogosultságokkal rendelkező személlyel esetleg összejátszva hitelt igényel

22 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Mit kell tenni csalás gyanú észlelése esetén? Az igénylési csomagot 9-es kóddal kell ellátni (pl. checklist-en, kérdésfa adatbekérőn) Az esetről, a tapasztaltakról azonnal, részletesen tájékoztatni kell a Budapest Bank fióki kapcsolattartót.

23 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Mire irányulhat a csalási szándék? Ügyfél adatokra Azonosító adatok Elérhetőségi adatok Munkahelyi /jövedelmi adatok Benyújtott dokumentációra Személyazonosító iratok Pénzügyi beszámoló, Főkönyvi kivonat Adóbevallás, NAV igazolás Egyéb pénzügyi nyilvántartás Kik vehetnek részt benne? Ügyfél Munkavállaló: értékesítő, ügyintéző BELSŐ ÉRINTETTSÉG Külsős szereplő (külsős munkatárs, vagy más szerződéses jogviszonyban álló személy) A Bankcsoporttal szerződéses kapcsolatban nem álló személy Fentiek különböző kombinációja

24 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Korai figyelmeztető jelek a csalás felismeréséhez Ügyfél személyében mutatkozó csalás gyanús jelek Megjelenése, viselkedése az ügyfél intellektusával, foglalkozásával nem összeegyeztethető (esetekben: ápolatlan) megjelenés az ügyfél gyanús viselkedése, rosszhiszeműségére utaló jelek vagy információk túlzott bizalmatlanság vagy ennek ellenkezőjeként a bratyizás, jól értesültség Lakókörnyezete jövedelemmel nem szinkronizáló minőségű lakókörnyezet Munkahelyi környezet folyik-e munkatevékenység a munkahely környezete összeegyeztethető-e a tevékenységi körrel

25 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Korai figyelmeztető jelek a csalás felismeréséhez Az ügylet egyéb körülményeiben Stromanos ügylet, jellemzője: nem számítanak neki a kondíciók nem érdeklődik irántuk a dokumentumok kitöltése során a számlatulajdonos nem aktív a kísérő aktívan közreműködik (láthatóan nem családtag) helyette - vagy erős ráhatással bírva- intézik Az ügyfél által csatolt dokumentációban, így különösen bemutatott okmány (személyi igazolvány, útlevél, plasztik jogosítvány) Lakcímkártya Például: az igénylő okmánya nem érvényes (lejárt) az igénylő okmánya láthatóan hamisított/lopott vesztett

26 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Korai figyelmeztető jelek a csalás felismeréséhez vállalati ügyletek Ügyfél képviseletében eljáró személlyel kapcsolatos jelek: Megjelenése, viselkedése Az ügyfél intellektusával, foglalkozásával nem összeegyeztethető megjelenés (például ápolatlan) Az ügyfél gyanús viselkedése, rosszhiszeműségére utaló jelek vagy információk Túlzott bizalmatlanság vagy ennek ellenkezőjeként a bratyizás, jól értesültség A vállalkozás gazdasági helyzetéhez képest túlzott értékű, luxus személygépkocsi, sportrepülő, jacht stb. Kapcsolata a vállalkozással Nincs hivatalosan kapcsolatban a hiteligénylő vállalkozással, azaz nem cégjegyzésre jogosult, nem alkalmazott és nem ő a könyvelője/könyvvizsgálója Ő a cégjegyzésre jogosult, de önállóan képtelen válaszolni a vállalkozással kapcsolatos kérdésekre pl: kísérője van, aki válaszol helyette, súg neki, vagy telefonon kér segítséget Tudjuk más forrásból, hogy ez már a sokadik vállalkozása és a többitől sikeresen megszabadult (eladta hajléktalanoknak, külföldi - jellemzően ukrán/román - magánszemélyeknek)

27 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Korai figyelmeztető jelek a csalás felismeréséhez vállalati ügyletek Jogi személlyel kapcsolatos jelek: Mozaik, megalomán, idétlen, vicces cégnév Bélyegző nagysága túlzott Székhelye székhelyszolgáltatóhoz vagy hajléktalan szálóra van bejelentve Székhelye/telephelye alapvetően alkalmatlan a vállalkozás folytatására Ilyen lehet pl. 4.emeleti társasházi lakásban húsüzem, vagy az Andrássy úton kamionmosó vagy a következő fényképen látható ingatlan a bejelentett székhely A vállalkozást érintő negatív újsághír Felmerül a gyanú, hogy tényleges tevékenysége törvénybe ütközik, vagy kapcsolatban van törvénytelen tevékenységet folytató csoporttal

28 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Korai figyelmeztető jelek a csalás felismeréséhez vállalati ügyletek Jogi személy dokumentumaival kapcsolatos jelek: Nem tud negatív információt nem tartalmazó adóigazolást hozni Nem tette közzé a pénzügyi beszámolóját, vagy nullás beszámolót tett közzé Egyéni vállalkozó, EVA-s Bt nem írja alá a SZJA, illetve TA bevallását Nem tud kiegészítő pénzügyi információt tartalmazó dokumentumot hozni (ilyen lehet a főkönyvi kivonat, vevő-szállító analitika) Pénzügyi jel: nettó árbevétele egyik évről a másira nulláról több száz millióra nőtt Nincs bejelentett alkalmazottja Nem érzékeny az árazásra

29 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok TILOS Mire kell ügyelni? folyamatoktól eltérő befogadási, hiteligénylési folyamatban részt venni minden olyan magatartás, amely a bank megtévesztésére szolgál az ügyfél távollétében, tudta nélkül, de akár tudtával, hozzátartozója általi kezdeményezésre hiteligénylést kezdeményezni! Hitelügyintézés csak az ügyfél személyes jelenlétében, szabályok szerinti személyi azonosítása mellett lehetséges! a hiteligénylő lapon a valóságtól eltérő adatot feltüntetni, vagy az ügyfelet ilyen adat megadására bíztatni! Ilyen pl. a jövedelemre, munkahelyre, családi állapotra, stb. vonatkozó adat! egy korábban elutasított hiteligénylést az ügyfél megismételt írásos nyilatkozata (KHR és adatkezelési nyilatkozat), kifejezett igénylési szándéka nélkül újrarögzíteni! az ügyfél tájékoztatásra vonatkozó szabályoktól eltérő tájékoztatás adni! Különösen vonatkozik ez arra, hogy a 10% kedvezményes akciónál hívjuk fel az ügyfél figyelmét a kedvezmény visszavételének lehetőségére (előtörlesztés vagy szerződésbontás esetén) hitelügyintézést kezdeményezni saját részre! Saját részre igényelt hitelkártya esetén a hitel ügyintézési feladatot egy másik kollégának kell felelősen ellátni.

30 Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Kerülendő magatartás! Összejátszás/kijátszás Tilos a folyamatoktól eltérő befogadási, hiteligénylési folyamatban részt venni. Tilos minden olyan magatartás, mely a bank megtévesztésére szolgál. Büntetőjogi felelőséggel jár a csalásban való részvétel és tilos még a megtévesztés/összejátszás látszatának keltése Szankciók A csalásban érintettek körétől függően a szerződés felmondása vagy az értékesítési folyamatban dolgozó kolléga kizárása is lehet a végső döntés. A bank fenntartja a jogot, hogy amennyiben a csalásban való közreműködés bizonyított, akkor kártérítést követeljen az okozott kár mértékéig.

31 Pénzmosás megelőzés

32 A pénzmosásról általában A pénzmosás veszélyei: Rajta keresztül a bűnözők illegális tevékenységüket fenn tudják tartani és bővíteni. Lerombolja a pénzintézetek feddhetetlenségébe vetett bizalmat. Pénzügyi instabilitást eredményez és veszélyezteti a nemzeti gazdaságokat. A pénzmosás célja: Illegális tevékenységből (bűncselekmény) származó jövedelem eredetének leplezése A pénzmosás jellemzői: szervezett bűnözéshez kapcsolható (kábítószer kereskedelem, prostitúció, adócsalás) hatalmas összegek forognak nem profitorientált, jelentős veszteségeket (kb 50 %) is elviselő folyamat szakaszos folyamat (3)

33 A törvényi szabályozás Pénzmosás megelőzéséről szóló évi CXXXVI. tv bankok alkalmazottainak, ügynökeinek kötelezettségét rögzíti Büntetőjogi szabályozása A Büntető Törvénykönyv 399. alapján: A pénzmosás azt a tevékenységet jelenti, melynek során szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény elkövetéséből származó dolgot az eredetének leplezése céljából gazdasági tevékenység gyakorlása során felhasználják, a dologgal összefüggésben bármilyen pénzügyi vagy bankműveletet végeznek. Ez a bűntett 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

34 Feladatok - 1 Az értékesítésben közreműködő a vállalkozásokkal kapcsolatban kizárólag lead-adási tevékenységet végez, ezért a Pmt.-ből eredő ügyfél-átvilágítási kötelezettségek nem terhelik. 1. AZONOSÍTÁS a.) ügyféllel személyesen kell találkozni b.) Azonosító okmány elkérése személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy vezetői engedély (kizárólag kártya formátumú) + lakcímkártya (ha van) c.) Okmányok ellenőrzése: Érvényességi idő ellenőrzése (ha van), Sérülés mentesség ellenőrzése (törött / hiányos / piszkos ) Az eljáró személy tulajdonát képzi-e (fénykép ellenőrzés ha van) Megfelelő biztonsági elemeket tartalmazza Nem elfogadható: Szkennelt / fénymásolt okmány, még akkor sem, ha közjegyző által hitelesített

35 Feladatok ) IRATOK HIÁNYTALAN TOVÁBBÍTÁSA A pénzmosási törvény előírja, hogy a Banknak az ügylettel kapcsolatos iratokat 8 évig meg kell őriznie (Pmt. 28 (1) bek.) 3.) GYANÚS KÖRÜLMÉNYEK HALADÉKTALAN JELZÉSE azonosítás során az ügyfél irataihoz kétség fűződik csalással kapcsolatos információ merül fel pénzmosás gyanúja merül fel A B típusú ügynök tevékenységéért a Bank úgy felel, mint a saját alkalmazottaiért

36 Fogalmak Tényleges tulajdonos: Magánszemély esetén a számla tulajdonos (ha saját nevében jár el) Társaságok esetén az a természetes személy, aki jogi személyben vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetben a szavazati jogok vagy a tulajdoni hányad legalább huszonöt százalékával rendelkezik. Ennek hiányában a szervezet vezető tisztségviselője Tényleges Tulajdonost minden esetben rögzíteni kell! PEP (Politically Exposed Person): Az a külföldi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki fontos közfeladatot lát el, vagy az ügyfél-átvilágítási intézkedések elvégzését megelőző egy éven belül fontos közfeladatot látott el, továbbá az ilyen személy közeli hozzátartozója vagy akivel közismerten közeli kapcsolatban áll

37 Személyazonosító okmányok 1. Régi típusú személy igazolvány Adatok egyeztetése Érvényesség ellenőrzése

38 Személyazonosító okmányok 2. Kártya alapú személy igazolvány Érvényesség időpontja Adatok egyeztetése

39 Támogatás

40 Partnerportál Felhasználó név: bbpartner Jelszó: partner6570bb Mit találsz a portálon? Oktatási anyagok Fióki kapcsolatok Központi kapcsolatok Kalkulátorok Dokumentáció Aktualitások Hírlevelek

41 Támogatás Személyes információra van szükségem. Kihez fordulhatok? Fióki Támogatás: Fiókvezetők, fiókvezető helyettesek Partnertámogató:

42 Emlékeztetőül: Ügyfélközvetítő lap A dokumentum 3 db eredeti példányban szükséges, 1 db a közvetítő, 1 db a bank, 1db az ügyfél példánya.

43 Sikeres felkészülést a vizsgára!

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek!

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank A Budapest Bank 28 éves 2015-ben - Az első kereskedelmi bankok egyike a magyar piacon: 1987- ben alapították

Részletesebben

Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok

Budapest Bank Csalásmenedzsment szempontok Csalásmenedzsment Mi a csalás? Minden olyan intellektuális visszaélés, amelyet jogtalan vagyoni haszonszerzés céljából, a Bankcsoport folyamatainak, eszközeinek felhasználásával vagy kijátszásával, a Bankcsoport

Részletesebben

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek!

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank A Budapest Bank 28 éves 2015-ben - Az első kereskedelmi bankok egyike a magyar piacon: 1987- ben alapították

Részletesebben

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek!

Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap. Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank Lakossági és Mikro Termékek Oktatási nap Köszönjük, hogy eljöttetek! Budapest Bank A Budapest Bank 28 éves 2015-ben - Az első kereskedelmi bankok egyike a magyar piacon: 1987- ben alapították

Részletesebben

Magyar joganyagok - 56/2014. (XII. 31.) NGM rendelet - a fogyasztónak nyújtott hitel 2. oldal (2)1 A fogyasztó lehetőségeinek felmérése érdekében a jö

Magyar joganyagok - 56/2014. (XII. 31.) NGM rendelet - a fogyasztónak nyújtott hitel 2. oldal (2)1 A fogyasztó lehetőségeinek felmérése érdekében a jö Magyar joganyagok - 56/2014. (XII. 31.) NGM rendelet - a fogyasztónak nyújtott hitel 1. oldal 56/2014. (XII. 31.) NGM rendelet a fogyasztónak nyújtott hitellel kapcsolatos egyes tájékoztatási szabályokról

Részletesebben

1. SZÁMÚ DOKUMENTUM KITÖLTENDŐ 2 PLD-BAN! Egy példány a Tájékoztatást kérő példánya Egy példány a Bank példánya

1. SZÁMÚ DOKUMENTUM KITÖLTENDŐ 2 PLD-BAN! Egy példány a Tájékoztatást kérő példánya Egy példány a Bank példánya FELVILÁGOSÍTÁS FORINT ALAPÚ CIB LOMBARD KÖLCSÖN 1. TÁJÉKOZTATÁS a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendeletről A CIB Bank Zrt. szóban

Részletesebben

1. SZÁMÚ DOKUMENTUM KITÖLTENDŐ 2 PLD-BAN! Egy példány a Tájékoztatást kérő példánya Egy példány a Bank példánya

1. SZÁMÚ DOKUMENTUM KITÖLTENDŐ 2 PLD-BAN! Egy példány a Tájékoztatást kérő példánya Egy példány a Bank példánya FELVILÁGOSÍTÁS DEVIZA CIB LOMBARD KÖLCSÖN 1. SZÁMÚ DOKUMENTUM 1. TÁJÉKOZTATÁS a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló 32/2014. (IX.10.) MNB rendeletről A CIB

Részletesebben

Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez

Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez A dokumentum 3 db eredeti példányban szükséges, 1 db a közvetítő, 1 db a bank, 1db az ügyfél példánya. HITELKÁRTYÁK Hitelkártyák - Általános jellemzők

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. október 01. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi t és Kiváltó Takarék

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: december 1-től Lakáshitelek

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: december 1-től Lakáshitelek Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB UNO Lakáskölcsön CIB Végig FIX15 Lakáskölcsön CIB Minősített

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. július 1. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017. január 16-tól Közzététel: 2017. január 13. A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

H I R D E T M É NY. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKEKRE VONATKOZÓAN Hatálybalépés napja: 2015.02.02.

H I R D E T M É NY. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKEKRE VONATKOZÓAN Hatálybalépés napja: 2015.02.02. H I R D E T M É NY MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKEKRE VONATKOZÓAN Hatálybalépés napja: 2015.02.02. 1 1. Személyi kölcsön A kölcsön összege: 300.000 Ft 2 000 000,- Ft A kölcsön

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY ÉS KIVÁLTÓ HIRDETMÉNY Az AZÚR Takarék Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: augusztus 1-től Lakáshitelek

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: augusztus 1-től Lakáshitelek Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB UNO Lakáskölcsön CIB Végig FIX Lakáskölcsön CIB Minősített

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY KIVÁLTÓ FIX ÉS AKCIÓS HIRDETMÉNY A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ TARTALOM SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGHITEL (Forint alapú!) HATÁLYOS 2016.04.01-től visszavonásig Szabad Felhasználású Jelzáloghitel A kölcsön

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Borotai Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017.04.10-től ÉS KIVÁLTÓ HIRDETMÉNY A Sajóvölgye Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. április 6. A Szerencs és Környéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi t és Kiváltó Takarék

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.10.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

Kamatok, díjak és egyéb költségek

Kamatok, díjak és egyéb költségek HIRDETMÉNY Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság hivatalos tájékoztatója a lakossági ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról egységes szerkezetben Érvényes:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2018. január 01-től Közzététel: 2017. december 29. A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez

Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez A dokumentum 2 db eredeti példányban szükséges, 1 db a közvetítő, 1 db a bank példánya. SZEMÉLYI KÖLCSÖN Személyi kölcsön A Budapest Bank tradicionális

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Boldva és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY SZABADFELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG FEDEZET MELLETT NYÚJTOTT FOGYASZTÁSI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.04.01.-től befogadott kérelmek esetén A Kis-Rába menti Takarékszövetkezet a Szabadfelhasználású

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: január 16-tól TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Érvényes: 2017. január 16-tól A 3A Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott

HIRDETMÉNY. A Jogelőd Kis-Rába menti Takarékszövetkezetnél október 1. és október 31. között forgalmazott HIRDETMÉNY A Jogelőd KisRába menti Takarékszövetkezetnél 2017. október 1. és 2017. október 31. között forgalmazott Ingatlan célú nem támogatott Takarékszövetkezeti Kölcsön esetében alkalmazott kondíciókról

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói

HIRDETMÉNY. 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói HIRDETMÉNY 2. Takarék Személyi Kölcsön és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsön központilag meghatározott főbb kondíciói A,,Rábaközi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN

HIRDETMÉNY. A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél és között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Jogelőd SAVARIA Takarékszövetkezetnél 2017.07.01. és 2017.10.31. között forgalmazott SAVARIA SZEMÉLYI KÖLCSÖN esetében alkalmazott kondíciókról Hatályos: 2017. november 01. Közzététel napja:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Nyugat Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet Takarék folyószámlahitel és Takarék személyi kölcsön esetén alkalmazott kondíciók Kihirdetve: 2015. augusztus 24. Érvényes: 2015. augusztus 25. Jelen dokumentum nem

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, valamint FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, valamint FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től Nyírbélteki Körzeti Takarékszövetkezet 4372 Nyírbéltek, Kossuth u. 16. Engedélyszám: 837/1997/F. számú határozat Engedély kelte: 1997. november 27. TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: április 1-től TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. április 1-től A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY. Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY Időskori Jelzálogjáradék Hirdetmény javított Az FHB JELZÁLOGBANK NYRT. hivatalos tájékoztatója az időskori jelzálogjáradék esetén alkalmazott kondíciókról Közzététel napja: 2015. június 26.

Részletesebben

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ TARTALOM LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGHITEL (Forint alapú!) HATÁLYOS 2017.01.01-től visszavonásig Lakáscélú jelzáloghitel Hitel célja lakásvásárlás, építés,

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója. a központi lakossági hiteltermékek

HIRDETMÉNY. A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója. a központi lakossági hiteltermékek HIRDETMÉNY A Bak és Vidéke Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a központi lakossági hiteltermékek esetén alkalmazott kondíciókról, díjakról, költségekről és ezek teljesítési rendjéről Érvényes:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. 01. 16. A a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére

KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére A hitelkeret feltételei: 1. Fizetési számla nyitása 1 KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére 2. Jövedelem jóváírás a forint fizetési számlán, amely

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016. október 01-jétől A a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék

Részletesebben

A konstrukciót a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet (címe: 4026 Debrecen Bethlen u A.ép. I.6. ) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja

A konstrukciót a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet (címe: 4026 Debrecen Bethlen u A.ép. I.6. ) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Mohácsi Takarék Bank Zrt. a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Takarék Személyi Kölcsön célja: A Takarék Személyi Kölcsön standard

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2016. november 29 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók THM1 2 THM2 2 Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I.1. UniCredit Folyószámlahitel I. Biztosíték nélküli hitelek Akció 1 : Akciós kezelési költség

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY április 1-től visszavonásig TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. április 1-től visszavonásig Az M7 TAKARÉK Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt

Részletesebben

H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL

H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Személyi Kölcsön: A kölcsön összege: 300.000 Ft - 2.000 000,- Ft Futamidő: 12-72 hó Hatálybalépés napja: 2012. 07. 01. életbiztosítás

Részletesebben

Kondíciós lista Magánszemélyek részére

Kondíciós lista Magánszemélyek részére Kondíciós lista Magánszemélyek részére Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan 1. A hitelkeret feltételei: Érvényes: 2016. március 21-től, visszavonásig 1. Fizetési számla nyitása 1 2. Jövedelem

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére

KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére A hitelkeret feltételei: 1. Fizetési számla nyitása 1 KONDÍCIÓS LISTA Fizetési számlához kapcsolódó hitelkeretre vonatkozóan magánszemélyek részére 2. Jövedelem jóváírás a forint fizetési számlán, amely

Részletesebben

Hirdetmény. Akciók kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/6

Hirdetmény. Akciók kondíciói A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/6 1/6 Hirdetmény Akciók kondíciói 1/2010.03.23. és 7/2010. számú Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010. 04. 27-től A JÖVŐRE TERVEZVE! 2/6 Fókusz Takarékszövetkezet Lakossági akciós

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY (hitelfedezeti élet-és balesetbiztosítás előírása nélkül) Hatálybalépés napja: 2017. január 16. Az Újszász és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016.08.22. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017.01.31.-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja:

HIRDETMÉNY. 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja: HIRDETMÉNY 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja 2016.10.01. Jelen Hirdetmény a 2016.09.30 napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. november 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja

A konstrukciót a Békés Takarék Szövetkezet (címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út Fsz. 3.) (továbbiakban: Hitelintézet) nyújtja A BÉKÉS TAKARÉK SZÖVETKEZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata,

Részletesebben

Hirdetmény Akciók kondíciói 1/2010.09.16. és 2/2010.09.16. számú Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.10.

Hirdetmény Akciók kondíciói 1/2010.09.16. és 2/2010.09.16. számú Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.10. 1/6 Hirdetmény Akciók kondíciói NET BETÉT Időtartama: 2010. október 4-től visszavonásig. Leköthető legkisebb összeg: 1.000.-Ft 1/6 Lakossági akciós betétek Napra lekötött, fix kamatozású kizárólag lakossági

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2017. február 1. Jelen Hirdetmény a 2017. február 1. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2017. március 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.10.01. Jelen Hirdetmény a 2016.09.30. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. november 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.07.01. Jelen Hirdetmény a 2016.06.30. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre

Hirdetmény. Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról. Csak az új szerződésekre Hirdetmény Lakossági számlahitelek és fogyasztási hitelek kamatairól, kondícióiról I. Lakossági folyószámlahitel Érvényes: 2015. április 9. Közzétéve: 2015. április 9. Csak az új szerződésekre Igényelhető

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN április 1-től Dunakanyar Takarékszövetkezet 14/2017. sz Hirdetmény TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN A Dunakanyar Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt és Kiváltó Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.03.31. Hatályos: 2018. április

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.06. Jelen Hirdetmény a 2016.05.06. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A Hungária Takarék hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A PÁTRIA Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS A FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 02. napjától Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy jelen Hirdetményt megelőzően

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági ek kondíciói Érvényes: 2017. május 22 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN A hitelező a Sberbank Magyarország Zrt. (1088 Budapest, Rákóczi út 7.; a továbbiakban: a Bank). Árgarancia akció:

Részletesebben

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem

Fix Takarék Személyi Kölcsön Fix Takarék Személyi Kölcsön (online kedvezmény esetén) (kiváltási célú) Devizanem A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

HIRDETMÉNY Lakossági Jelzáloghitel Hatályos: től

HIRDETMÉNY Lakossági Jelzáloghitel Hatályos: től HIRDETMÉNY Lakossági Jelzáloghitel Hatályos 2016.03.21-től Az Ügyleti kamat mértékének és összetevőinek adatai/alakulása Kamatok Megnevezés Piaci kamatozású forint hitel lakáscélra Piaci kamatozású forint

Részletesebben

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ

BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ BOROTAI TAKARÉKSZÖVETKEZET LAKOSSÁGI HITEL-TERMÉKISMERTETŐ ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ TARTALOM 1. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOGHITEL (Forint alapú!) 2. LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGHITEL (Forint alapú!) 3. SZEMÉLYI JELLEGŰ

Részletesebben

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI

KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Takarékszövetkezet/Bank (a továbbiakban Hitelintézet) KIRÁLY HITEL ÉS MEGTAKARÍTÁSI SZÁMLA FŐBB KONDÍCIÓI Hatálybalépés napja: 2011. április 1. A Király Hitel elengedhetetlen szerződéskötési feltétele,

Részletesebben

INGATLANFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT JELZÁLOG TÍPUSÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY. Hatályos: 2015.02.02-től

INGATLANFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT JELZÁLOG TÍPUSÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY. Hatályos: 2015.02.02-től INGATLANFEDEZET MELLETT NYÚJTOTT JELZÁLOG TÍPUSÚ HITELEK KAMAT- ÉS DÍJ HIRDETMÉNY Hatályos: 2015.02.02-től 1 SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ JELZÁLOG KÖLCSÖN KAMAT, DÍJ-, és KÖLTSÉGTÉTELEIRŐL Érvényes 2015.02.02.

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN H I R D E T M É N Y A Hungária Takarék hivatalos tájékoztatója a Takarék Személyi kölcsön esetén alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Békés Takarék Szövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FIX TAKARÉK SZEMÉLYI, VALAMINT AZ ONLINE FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FIX TAKARÉK SZEMÉLYI, VALAMINT AZ ONLINE FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, FIX TAKARÉK SZEMÉLYI, VALAMINT AZ ONLINE FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 01. napjától

Részletesebben

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Aktív üzletági hirdetmény Lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciók

AGRIA Bélapátfalva Takarékszövetkezet. Aktív üzletági hirdetmény Lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciók Aktív üzletági hirdetmény Lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciók Kihirdetve: 2016. október 04. Érvényes: 2016. október 05. - 1 - Jelen dokumentum nem minősül ajánlattételnek, az egyes termékek

Részletesebben

HIRDETMÉNY. 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja:

HIRDETMÉNY. 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja: HIRDETMÉNY 14. Takarék Otthon Hitel Hatálybalépés napja 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016.12.31 napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016. július 01. Jelen Hirdetmény a 2016. június 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY 2017. január 16-tól Az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék Személyi Kölcsönt az alábbi feltételek szerint nyújtja: Kölcsön célja: A Takarék Személyi

Részletesebben

Közzététel napja: Hatályos: július 02. napjától

Közzététel napja: Hatályos: július 02. napjától TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ONLINE KAMATKEDVEZMÉNNYEL HIRDETMÉNY H-SZEMÉLYI-3/2018. Közzététel napja:

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja:

H I R D E T M É N Y. MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja: H I R D E T M É N Y MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE NYÚJTHATÓ SZEMÉLYI HITEL Hatálybalépés napja: 2013.01.01. Személyi kölcsön A kölcsön összege: 300.000 Ft - 2.000 000,- Ft A kölcsön futamideje: 12-72 hónap Díjak

Részletesebben

Takarék Otthon Hitel HIRDETMÉNY

Takarék Otthon Hitel HIRDETMÉNY Takarék Otthon Hitel HIRDETMÉNY Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet Hatálybalépés napja 2016.08.01. Jelen Hirdetmény a 2016.08.01. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016.08.31-ig befogadott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016.12.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE A

LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE A 1. Áruvásárlási kölcsön 1.1 Díjak és költségek Nyomtatvány költség, maximum lásd még 31. pont + 500,- Ft 24,00% 3 év max.50.000,-ft futamideje zárásakor 2. Gépjármű vásárlási kölcsön 3 éven belüli futamidő

Részletesebben

Hatálybalépés napja: január 01.

Hatálybalépés napja: január 01. TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2017. január 01. Jelen Hirdetmény a 2016.12.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán

Részletesebben

Személyi Kölcsön TKSZ saját termék (kiváltási célú)

Személyi Kölcsön TKSZ saját termék (kiváltási célú) A HITELINTÉZET ÁLTAL NYÚJTOTT SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK Jelen vázlatos tájékoztató a Hitelintézet termékeinek összehasonlíthatóságát támogatja. A részletes feltételeket a Hitelintézet Üzletszabályzata, az Általános

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.10.01. Jelen Hirdetmény a 2016.09.30. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. november 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok

SZEMÉLYI KÖLCSÖN. Lakossági ügyfelek részére. I. Alapkondíciók. Kölcsöncélok Lakossági Hitelek kondíciói Érvényes: 2015. november 16 -tól/től visszavonásig SZEMÉLYI KÖLCSÖN Lakossági ügyfelek részére I. Alapkondíciók Sberbank a munkahelyen programban igénylő munkavállalók részére

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY (JAVASOLT HIRDETMÉNY MINTA) Hatálybalépés napja 2016.08.01. Jelen Hirdetmény a 2016.07.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. augusztus 31-ig befogadott Takarék

Részletesebben

A kamatfelár a futamidőtől függően fix, vagy 3 éves kamatfelár-kamatperiódusokban rögzített.

A kamatfelár a futamidőtől függően fix, vagy 3 éves kamatfelár-kamatperiódusokban rögzített. TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2018. február 01. (A változások

Részletesebben

Eger és Környéke Takarékszövetkezet MÁR NEM KÖTHETŐ LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. A kondíciók, a már kifolyósított kölcsönökre értendők

Eger és Környéke Takarékszövetkezet MÁR NEM KÖTHETŐ LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE. A kondíciók, a már kifolyósított kölcsönökre értendők . Áruvásárlási kölcsön. Díjak és költségek,00% + Nyomtatvány költség Kamat évi 24,00% Kezelési költség: alapja a tőke, évi 3,00% Kamatfelár: jövedelem utalás hiánya esetén, maximum 3 év. Késedelmi kamat:

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN, VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS AKCIÓS FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY A Kondorosi Takarékszövetkezet a fedezetlen Takarék

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja:

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2017.01.01. Jelen Hirdetmény a 2016.12.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.11.01. Jelen Hirdetmény a 2016.10.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. november 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY

TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÉS KIVÁLTÓ TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN VALAMINT FIX TAKARÉK SZEMÉLYI KÖLCSÖN HIRDETMÉNY Közzététel napja: 2018.06.29. Hatályos: 2018. július 02. napjától (A változások a szövegben

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I.1. UniCredit Folyószámlahitel I. Biztosíték nélküli hitelek Akció 1 : Akciós kezelési költség

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.05.17. Jelen Hirdetmény a 2016.04.06. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja:

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.05.03. Jelen Hirdetmény a 2016.05.03. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.03.21. Jelen Hirdetmény a 2016.03.21. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016.06.01. Jelen Hirdetmény a 2016.05.31. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2016. június 30-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja: 2016.03.21. Jelen Hirdetmény a 2016.03.21. napját követően visszavonásig, de legkésőbb 2017. január 31-ig befogadott Takarék Otthon Hitel kapcsán alkalmazott

Részletesebben