Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez"

Átírás

1 Ügyfélközvetítő lap Alapdokumentum minden termékhez A dokumentum 2 db eredeti példányban szükséges, 1 db a közvetítő, 1 db a bank példánya.

2 SZEMÉLYI KÖLCSÖN

3 Személyi kölcsön A Budapest Bank tradicionális személyi kölcsön szolgáltató! Mind állományban, mind új volumenben a személyi kölcsön piac harmadik legnagyobb szereplője, több mint élő személyi kölcsön szerződéssel, 12%-os piaci részesdéssel! TERMÉKJELLEMZŐK: Forint alapon Kezes és ingatlanfedezet nélkül Futamidő: hónap Kölcsönösszeg: forint Számlanyitással kedvezőbb árazás Ft-tól Jövedelem: min nettó Ft Korhatár: min 18 év max nincs (18-21 éves korig és 66 év felett év közötti társigénylő szükséges!)

4 Személyi kölcsön - termékcsalád MPB Privát kölcsön/ Privát kölcsön Standard Bármilyen magyarországi forint folyószámlával igényelhető alacsony hitelösszegre is: Ft hitelösszeg Állandó átutalással, csoportos beszedéssel vagy postai csekkel törleszthető Hitel expressz Bármilyen magyarországi forint folyószámlával igényelhető Ft hitelösszeg Készpénzben felvehető, abban a fiókban ahol az igénylés be lett adva. Hűség Hitel Privát Kölcsönnél kedvezőbb árazású Ft hitelösszeg BB-s folyószámlára utaljuk a hitel összeget Törlesztés BB-s számláról csoportos beszedéssel Min. a minimálbér megfelelő összegű jóváírás havonta a bakszámlán A PRIVÁT KÖLCSÖN KONSTRUKCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ ÁLTALÁNOS ELŐFELTÉTELEK: A hitelközvetítők az ügyleteket a fiókhálózaton keresztül adhatják be.

5 Személyi kölcsön - Alapfeltételek Életkor: év közötti főigénylő és 66 év felett főigénylő esetén kötelező év közötti társigénylő bevonása Állampolgárság: magyar vagy külföldi (Ha külföldi állampolgár igényli, akkor magyar állampolgár társigénylő bevonása szükséges). Jövedelem: Egyéni igénylés esetén min Ft nettó jövedelem, társigénylésnél min Ft, de együttesen min Ft. Társigénylő: Bárki lehet, aki megfelel az igénylés alapfeltételeinek, be tudja nyújtani az igényléshez szükséges dokumentumokat ( ua. mint a főigénylő) Munkaviszony: Minimum 6 hónapos munkaviszony 1 helyen (amely legalább 12 hónapja működik) vagy 2 helyről max 1 hónapos megszakítással, a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos munkaviszonnyal. Privát telefon: Saját névre vagy címre szóló, melyen a későbbiekben is elérhető lesz az ügyfél Kivéve kártyás mobil (1 éves saját névre szóló szerződés), céges mobil (cégtől igazolás, vagy címre érkező telefonszámla levél). Munkahelyi telefon: Publikus, cég nevére és címére szóló vezetékes vagy mobiltelefon Bankszámla: Igénylést megelőző utolsó 2 havi bankszámlakivonat. Amennyiben az ügyfél jövedelme bankszámlára érkezik (beazonosítható!), akkor 3 havi bankszámlával (amin látszódik a 3 jövedelem) kiváltható a munkáltatói igazolás.

6 Személyi kölcsön Hiteligénylés alapfeltételei MPB Privát Kölcsön/Standard/Hűség Hitel/Hitelexpressz Feltétel Ha külföldi állampolgár igényli, akkor magyar állampolgár társigénylő bevonása szükséges, vezetékes telefon Állampolgárság külföldi álampolgár címére kell, hogy szóljon Lakcím Állandó bejelentett Min. életkor 18 Amennyiben az igénylő még nem töltötte be a 21 életévét vagy elmúlt 66 éves, év között Spec. életkor szabály társigénylőre van szükség Min. jövedelem (egyedüli igénylés esetén) 66 év alatti igénylők esetén: , két igénylőnek Min. jövedelem (társigénylés együttesen Ft esetén személyenként) 66 feletti igénylő esetén személyenként minimum Ft Munkaviszony alkalmazott esetén Munkaviszony vállalkozó esetén Munkaviszony nyugdíjas+alkalmazott esetén 6 hónap folyamatos munkaviszony 2 munkahelyről, a kettő között legfeljebb 30 napos megszakítással, de min. 3 hónap (próbaidő letöltése) a jelenlegi munkahelyen. 12 hónap 3 hónap Hol lehet ellenőrizni? Eredeti vagy fénymásolat? Munkahelyi telefon - Nyilvános vezetékes - Nyilvános mobil Bankszámla Igénylést megelőző 2 havi eredeti lakossági forint Számlakivonat Eredeti Saját telefon Névre vagy lakcímre szóló: - Otthoni vezetékes - Előfizetéses mobil - Kártyás mobil - "Céges" mobil Személyi igazolvány és lakcímkártya (ha van) Külföldi állampolgárok esetén, ha a személyi igazolvány kevesebb, mint 4 éve került kiállításra, egyéb dokumentum a hirdetmény szerint Alkalmazottnál: Munkáltatói igazolás (kivéve, ha van 3 hónapos jövedelem jóváírást tartalmazó 3 havi bankszámla kivonat) Vállalkozónál: NAV Nyugdíjasnál: Éves nyugdíjas igazolás (nyugdíj-szelvény, ha az igénylő megjelenik a fióki igényléskor) Kártyás mobil telefonról 3 hónapnál régebbi szerződés, hitelösszeg, max. 990 eft! Másolat Alkalmazottnál: eredeti Vállalkozónál: eredeti NAV jövedelemigazolás Nyugdíjasnál: másolt határozat, nyugdíjszelvény Másolat

7 KHR és Adatkezelési nyilatkozat tartalma Ügyfél hozzájárul adatainak a kezeléséhez Nyilatkozhat arról, ha nem kér közvetlen üzleti célú megkeresést KHR részére milyen adatok kerülnek átadásra Hitel felvétel során nem fizetés esetén hogyan kerülhet fel a negatív adós listára Nyilatkoznia kell a KHR törvényi előírásnak megfelelőn: 1. Hozzájárul az ügyfél ahhoz, hogy a Bank a hitelbírálathoz kapcsolódóan lekérdezze a pozitív adatait? Az Ügyfél, az erre adott válaszával hozzájárulhat ahhoz, hogy a KHR-ben nyilvántartott pozitív adatait a Bank, a KHR rendszerből - a szerződés megkötését megelőzően - láthassa. A válaszadás az Ügyfél részéről NEM KÖTELEZŐ. 2. Hozzájárul az ügyfél ahhoz, hogy más bank átvegye az adatait a pozitív KHR-ből? Az ügyfél ahhoz adja hozzájárulását, hogy már az újonnan megkötött szerződésére vonatkozóan is, a KHR-ben nyilvántartott pozitív adatait más bank láthatja-e vagy sem. A válaszadás az Ügyfél részéről KÖTELEZŐ! 3. Hozzájárul az ügyfél ahhoz, hogy adatait a pozitív KHR a szerződés megszűnését követően 5 évig kezelhesse? Az Ügyfél, az erre adott válaszával hozzájárulhat ahhoz, hogy a KHR-ben nyilvántartott hitelszerződése a szerződés megszűnését követően még 5 évig tárolásra kerüljön. A válaszadás az Ügyfél részéről NEM KÖTELEZŐ.

8 Compliance Compliance magyarul annyit tesz: megfelelés. Megfelelés a jogszabályoknak és etikai normáknak, ezáltal csökkentve a veszteségeinket (pl. ügyfélpanasz, negatív újságcikk, per, hatósági figyelmeztetés, bírság, kártérítést, legrosszabb esetben a bank vagy ügynöke engedélyének bevonása.) + Felelős hitelezés még ennél is tovább lépünk: olyan termékeket és olyan módon adunk el ügyfeleinknek, amit barátunknak vagy rokonunknak is ajánlanánk Képessé tesszük ügyfeleinket információn alapuló döntések meghozatalára, hogy eldönthessék, ajánlatunk értékes-e és anyagilag megengedhető-e számukra; Termékeink és folyamataink átláthatóak; Korrekt módon, tisztelettel bánunk ügyfeleinkkel; Rugalmasan reagálunk az ügyfelet érintő, pénzügyi nehézségeket okozó változásokra. A szabályok a bank alkalmazottaira és ügynökeire egyaránt vonatkoznak. Ti vagytok a bank arca az ügyfél felé!

9 Általános szabályok Közérthető ügyfél tájékoztatás: tilos félrevezetni, megtéveszteni (nem csak szándékosan). Adat- és titokvédelem (személyes adatok, banktitkok, üzleti titkok): tilos kiadni vagy hozzáférhetővé tenni. Pénzmosás megelőzés: az ügyfelet legalább egyszer azonosítani kell. A bank felel minden értékesítési pont tevékenységéért, ezért ezeket folyamatosan ellenőrizzük.

10 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Privát Kölcsön törlesztő részlet összege törlesztő részlet tartalma (tőke, kamat, admin díj) fizetendő díjak: kamat mértéke adminisztrációs díj mértéke (ha van) folyósítási díj mértéke és összege (ha van) THM mértéke előtörlesztés lehetősége, díja (10 nappal előtte Telebankban jelezni)

11 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Hitelkártya fizetendő díjak: kamat mértéke kártyadíj összege számlavezetési díj összege THM késedelmes fizetés költsége kamatmentes periódus feltételei (csak vásárlás, készpénzfelvétel esetén nincs) minimum fizetendő összeget minden hónapban fizetni kell ha csak minimum díjat fizet, akkor kamatot kell fizetni a be nem fizetett egyenleg után 45 vagy 53 nap értelmezése (honnan számít) KP felvétel lehetősége a hitelkeret 60%-ig

12 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Hitelfedezeti biztosítás Partnerek által nem értékesíthető. További információért az Ügyfél hívja a TeleBankot, vagy keresse fel fiókos tanácsadóját

13 Amit mindenképpen......el kell mondani az ügyfélnek: Folyószámla a számlanyitáskor átadott CD vagy keretszerződés mappa tartalmazza a számlára és a kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó feltételeket, díjakat. számlacsomag részletes jellemzőit: számlavezetési díj tranzakciós díjak számlacsomag érvényességének feltételeit ( pl. havi rendszeres munkabér jóváírás) számlacsomag érvényességi idejét, ha van számlacsomag váltás lehetőségét és folyamatát kivonatküldési mód választás lehetőségét ( amennyiben az ügyfél nem kér kivonatot akkor lemond minden további tájékoztatásról Pl.: nem teljesül megbízások) a számlát vagy szolgáltatást érintő változásokról a bankszámla kivonaton, a BB honlapon és a bankfiókban értesülhet.

14 Ügyfél-átvilágítás azonosítás (2007. évi CXXXVI. törvény (PMT) Mikor kell azonosítani? (PMT. 6. (1) bekezdés ) 1. Üzleti kapcsolat létesítésekor 2. Összeghatártól függően Ft elérő vagy meghaladó ügyleti megbízás teljesítésekor Akkor is, ha az egymással összefüggő több ügyleti megbízás együttes értéke az összeghatárt ( Ft) eléri Pénzváltás esetén az értékhatár Ft 3. Pénzmosásra utaló adat, tény vagy körülmény merül fel 4. Korábban rögzített adatok valódiságával kapcsolatban kétség merül fel Kiket kell azonosítani? (PMT. 7. (1) bekezdés) ügyfelet aki a szolgáltatóval szolgáltatás igénybevételére írásbeli szerződést köt ill. aki ügyleti megbízást ad ügyfél meghatalmazottját rendelkezésre jogosultat képviselőt

15 Ügyfél-átvilágítás azonosítás Ügyfél-átvilágítás elemei üzleti kapcsolat (pld.: számlanyitás) létesítésekor : 1. Ügyfél azonosítása és személyazonosság igazoló ellenőrzése, azonosításra szolgáló okmány érvényességének megállapítása 2. Tényleges tulajdonosra vonatkozó nyilatkozat beszerzése (ügyintéző feladata) 3. PEP Nyilatkozat beszerzése (külföldi lakcímmel rendelkező természetes személy ügyfél esetén)

16 Ügyfél-átvilágítás azonosítás 1. Milyen okmányok alapján rögzítjük az adatokat? Okmányok: + Személyazonosító igazolvány Ellenőrizendő: Kártya formátumú vezetői engedély - személyazonosság Útlevél Lakcímkártya ( ha rendelkezik vele) - okmány érvényessége és valódisága

17 Ügyfél-átvilágítás azonosítás 2. Tényleges Tulajdonosi Nyilatkozat Magánszemély ügyfél esetén esetek 99 %-ban az ügyfél maga (ügyfél saját nevében veszi igénybe a szolgáltatást) - elegendő ha a számlaszerződésen az ügyfél beikszeli, külön nyilatkozat nem szükséges ettől eltérő: pl. valaki idős hozzátartozójának nyit számlát Ügyfél Tényleges tulajdonos számlatulajdonos a számlanyitó néni pl.: idős hozzátartozó (pénz tényleges tulajdonosa ő maga) Ebben az esetben haszonhúzónak is minősül

18 Ügyfél-átvilágítás azonosítás 3. Kiemelt külföldi közszereplői (PEP) nyilatkozat PEP személy: olyan külföldi személy, aki fontos közfeladatot lát, vagy látott el, vagy ennek a személynek hozzátartozója Kinek kell PEP Nyilatkozatot töltenie? a külföldi lakóhellyel rendelkező (állandó lakóhely) ÉS magánszemély ügyfél köteles írásbeli nyilatkozatot tenni, hogy saját államának joga szerint közszereplőnek minősül-e (pl. államfő, kormányfő, országgyűlési képviselő stb.) Kinek NEM kell a PEP nyilatkozatot kitölteni? Rendelkezőnek, meghatalmazottnak Tényleges Tulajdonosnak

19 Felelős Bankolási Irányelvek A Bank irányelvekben fogalmazta meg a termékek és szolgáltatások értékesítése során kötelezendően alkalmazandó elvárásokat. Ezek az irányelvek jellemzően a teljeskörű ügyfél tájékoztatásra fókuszálnak. Folyószámla értékesítése során az alábbiakra kell kiemelten figyelni Érdeklődéskor vagy konkrét számlanyitási igény felmerülésekor add át a CD-t, ami tartalmazza a termékkel és a kapcsolódó szolgáltatással kapcsolatos feltételeket és díjakat. Mutasd be a terméket részletesen majd tájékoztasd az ügyfelet a választott számlacsomag jellemzőiről. Ismertesd a felmerülő díjakat (számlavezetési díj, tranzakciós díj). Részletesen mondd el a számlacsomag érvényesítésének feltételeit (pl. havi rendszeres munkabér jóváírás). Tájékoztasd az ügyfelet a számlacsomag váltás lehetőségéről (fiókban lehetséges). Tájékoztasd az ügyfelet a kivonatküldés választás lehetőségéről. Tájékoztasd az ügyfelet arról, hogy ha lemond a kivonatküldésről akkor a számláját érintő tájékoztatásokról is lemond. ( pl.: nem teljesített megbízásokról értesítés). Tájékoztasd az ügyfelet, hogy a számlát vagy szolgáltatást érintő változásokról a bankszámla kivonaton, a BB honlapon és a bankfiókban értesülhet.

20 Fogyasztóvédelmi ajánlás A PSZÁF vezetője 2011-ben adta ki Fogyasztóvédelmi ajánlását. Ez a dokumentum minden banki dolgozó számára kötelező olvasmány. Az ajánlás pontjai közül az értékesítésre vonatkozó legfontosabbak az alábbiak: A túl sok dokumentum között ki kell emelni a lényeget; A kérdések megválaszolásán túl proaktív tájékoztatásra kell törekedni; Fel kell hívni a figyelmet a Felügyelet honlapjára; Egyértelmű szóhasználatra kell törekedni; Az ügyfél igényére válaszoló legmegfelelőbb terméket kell ajánlani; Az akciókat megfelelően kell bemutatni; Fel kell hívni a figyelmet a dokumentumok elolvasására; Minden szakaszban egyenletes színvonalú kiszolgálásra kell törekedni - nem csak az értékesítésben; A megfelelő panaszkezelés nagyon fontos. Ezek a IV. Transzparencia növelése, információs aszimmetria csökkentése pontban olvashatóak részletesen.

21 Partnerportál Felhasználó név: bbpartner Jelszó: partner6570bb Mit találsz a portálon? Oktatási anyagok Fióki kapcsolatok Központi kapcsolatok Kalkulátorok Dokumentáció Aktualitások Oktatásra való jelentkezés

22 Támogatás Személyes információra van szükségem. Kihez fordulhatok? Központi Támogatás: Bogáromi Bernadett Fióki Támogatás: Fiókvezetők Központi Területi Támogatók: Tagainé Réka Kelet-Magyarország Gál Ferenc Budapest, Érd Fülöp Gábor Budapest, Budaörs, Esztergom Kelemen Péter Nyugat-Magyarország

23 Hajrá!! Sikeres értékesítést kívánunk!

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Azonosító: H-418/2013 Közzétételt követően publikus! 50/14

Azonosító: H-418/2013 Közzétételt követően publikus! 50/14 2011.10.01-től az AVON Kártya chippel ellátva kerül kibocsátásra. FŐKÁRTYA DÍJAI Kártya típusa... MasterCard Standard - külföldi és belföldi használatú hitelkártya Kártya érvényessége...2 év Hitelbírálati

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább havi

Részletesebben

H I R D E T M É N Y Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről

H I R D E T M É N Y Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről H I R D E T M É N Y Az OTP BANK SZEMÉLYI KÖLCSÖN TERMÉKÉNEK feltételeiről Közzététel: 2014. január 21. Hatályos: 2014. január 21-től. (Jelen Hirdetmény hatálybalépésével hatályon kívül helyezi a 2014.

Részletesebben

IGÉNYLŐLAP ÉS SZERZŐDÉS (TOVÁBBIAKBAN: SZERZŐDÉS)

IGÉNYLŐLAP ÉS SZERZŐDÉS (TOVÁBBIAKBAN: SZERZŐDÉS) POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN IGÉNYLŐLAP ÉS SZERZŐDÉS (TOVÁBBIAKBAN: SZERZŐDÉS) Ügylet-azonosító*:... Kampánykód*:... Ügynök kódja*:... Ügyintéző kódja*:... mely létrejött egyrészről az FHB Bank Zrt. 1082 Budapest,

Részletesebben

Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt.

Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. ÁLTALÁNOS Ü Z L E T S Z A B Á L Y Z A T FÜGGELÉKEK Hatályos: 2014. október 1-től Tartalomjegyzék A Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt-nél forgalmazott betétformák... 3 Takarékszelvény...

Részletesebben

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában!

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! A Kisokos tartalma I. Mielőtt belefogna, érdemes átgondolni II. Milyen típusú hitelek léteznek a Raiffeisen Banknál? III. Mit érdemes figyelembe venni a hitel

Részletesebben

MKB SZEMÉLYI KÖLCSÖN IGÉNYLÉS ÉS SZERZŐDÉS (Hatályos: 2015. február 1-től) Szerződés azonosító száma:... A hiteligényre vonatkozó adatok.

MKB SZEMÉLYI KÖLCSÖN IGÉNYLÉS ÉS SZERZŐDÉS (Hatályos: 2015. február 1-től) Szerződés azonosító száma:... A hiteligényre vonatkozó adatok. MKB SZEMÉLYI KÖLCSÖN IGÉNYLÉS ÉS SZERZŐDÉS (Hatályos: 2015. február 1-től) Szerződés azonosító száma:... A hiteligényre vonatkozó adatok Az igénylés célja: Az igényelt kölcsön összege: Új igénylés... HUF

Részletesebben

Lakossági hiteltermékek kondíciói

Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény Lakossági hiteltermékek kondíciói Hirdetmény módosítás okai, melyeket dőlt betűvel jeleztünk: Díjak módosítása, Takarék Kiváltó Hitel közzététele, TakaréPontos hitelek kondícióinak módosítása

Részletesebben

A Planinvest Bróker Zrt. a 2013 évi LII törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló 2007. évi CXXXVI.

A Planinvest Bróker Zrt. a 2013 évi LII törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló 2007. évi CXXXVI. A Planinvest Bróker Zrt. a 2013 évi LII törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről szóló 2007. évi CXXXVI. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításának hatályba lépését követően

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ az UCB Ingatlanhitel Zrt. SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ jelzálogkölcsönéről Az UCB Ingatlanhitel Zrt. széles termékpalettával igyekszik az ügyfelei igényeit szem előtt tartva élethelyzetekre szabott

Részletesebben

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén Új építésű ingatlan lizingeléséhez

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén Új építésű ingatlan lizingeléséhez Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén Új építésű ingatlan lizingeléséhez 1. Formanyomtatványok (letölthetők weblapunkról, szerződő ügyfelenként 1 1 adatlapot kell kitölteni) Adatlap

Részletesebben

Á L T A L Á N O S Ü Z L E T S Z A B Á L Y Z A T

Á L T A L Á N O S Ü Z L E T S Z A B Á L Y Z A T SZABADSZÁLLÁS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET Á L T A L Á N O S Ü Z L E T S Z A B Á L Y Z A T Jelen Üzletszabályzatot az Igazgatóság az 51/2011.08.01. határozattal egységes szerkezetben elfogadta. A szabályzat

Részletesebben

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalomjegyzék 1. ALAPFOGALMAK, ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK, MAGATARTÁSI KÓDEX... 5 2. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA, A HITELINTÉZET ÉS AZ

Részletesebben

Az űrlapot olvashatóan, nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni! AZONOSÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES ADATOK SZEMÉLYI ADATOK

Az űrlapot olvashatóan, nyomtatott betűkkel kérjük kitölteni! AZONOSÍTÁSHOZ SZÜKSÉGES ADATOK SZEMÉLYI ADATOK Kölcsön igénylés Forint Személyi kölcsön Rétköz Takarékszövetkezet 3.sz.melléklet Befogadás dátuma: Átvette:. Iktatószám: Tisztelt Hiteligénylő! Bizonyára már tájékozódott a kölcsön feltételeiről ismeri

Részletesebben

A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLÁK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLÁK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLÁK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI TARTALOMJEGYZÉK A LAKOSSÁGI ÉS PÉNZFORGALMI BANKSZÁMLÁK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI... 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1.1.

Részletesebben

Tájékoztató az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár várakozási idő utáni kifizetési lehetőségeiről pénztártagok részére

Tájékoztató az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár várakozási idő utáni kifizetési lehetőségeiről pénztártagok részére Tájékoztató az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár várakozási idő utáni kifizetési lehetőségeiről pénztártagok részére Várakozási idő az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló 1993. évi XCVI. tv. 2..(4).c)

Részletesebben

EZ Az ÖN PÉLDÁNYA, őrizze meg!

EZ Az ÖN PÉLDÁNYA, őrizze meg! Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf. 1140 Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító:

Részletesebben

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

Lakossági tájékoztató kiadvány

Lakossági tájékoztató kiadvány Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi Kultúra Munkacsoport 2012. szeptember

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711 Gyula, Széchenyi u. 53. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZAT A szabályzatot a Gyulai Takarékszövetkezet Igazgatósága a 60/2010.június 29. számú határozatával módosította A szabályzatot

Részletesebben

Tájékoztató és nyomtatványok a 10 év várakozási idő utáni kifizetésekhez

Tájékoztató és nyomtatványok a 10 év várakozási idő utáni kifizetésekhez Tájékoztató és nyomtatványok a 10 év várakozási idő utáni kifizetésekhez Ez a nyomtatvány csak abban az esetben használható, amennyiben a kifizetést igénylő pénztártag nem minősül nyugdíjasnak, vagyis

Részletesebben

III. számú melléklet:

III. számú melléklet: Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Telefon: 06 1 354 5000 Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf. 1140. Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Lakossági személyi kölcsön könnyített hitelbírálati dokumentáción alapuló hitelbírálati eljárás esetére Termék leírása: A lakossági személyi kölcsön természetes személyeknek nem üzletszerű

Részletesebben

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe. Vállalati Szolgáltatásainak. Általános Üzleti Feltételei

A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe. Vállalati Szolgáltatásainak. Általános Üzleti Feltételei A Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe Vállalati Szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1051 Budapest, Szabadság tér 7. Levelezési

Részletesebben

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez Hatályos: 2015. február 1. OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997.

Részletesebben

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a Bank jelenleg nem nyújt új személyi és áruvásárlási kölcsönöket és nem köt új hitelkártya szerződéseket.

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a Bank jelenleg nem nyújt új személyi és áruvásárlási kölcsönöket és nem köt új hitelkártya szerződéseket. A QUAESTOR BANK ZÁRKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy a Bank jelenleg nem nyújt új személyi és áruvásárlási kölcsönöket és nem köt új hitelkártya szerződéseket.

Részletesebben

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei

A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei A Citibank lakossági banki szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei TARTALOMJEGYZÉK 1. A Szolgáltatások általános feltételei 1.1. Bevezetõ rendelkezések 1.2. Szerzõdéskötés, meghatalmazás 1.3. A Megbízások

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2015. február 1-jétől A 2015. február 1-jétől

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET A PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL

TÁJÉKOZTATÓ FÜZET A PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL TÁJÉKOZTATÓ FÜZET A PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL Tájékoztató füzet a pénzügyi szolgáltatásokról Szerkesztette: Dr. Kispál Edit Kiadó: Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (1012 Budapest, Logodi

Részletesebben