Szervezeti, működési és ügyrendi szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szervezeti, működési és ügyrendi szabályzata"

Átírás

1 Közép Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szolnok Szervezeti, működési és ügyrendi szabályzata Szolnok, május

2 2 I. A SZABÁLYZAT HATÁLYA 1. A Szervezeti, Működési és Ügyrendi Szabályzat hatálya kiterjed a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség valamennyi szervezeti egységére, a jogszabályban megjelölt feladatainak ellátására, működésére, szervezeti felépítésére, vezetőinek és munkatársainak jogállására. II. A FELÜGYELŐSÉG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA ÉS FELADATAI 2. A Felügyelőség alapítója, alapító okirat száma alapítás időpontja, jogelőd A Felügyelőség alapítója a Magyar Köztársaság Kormánya, a feladatok ellátásáért felelős Minisztérium útján. Alapító Okirat száma: 2455/9/2001, Alapítás időpontja: december 01. Az Alapító Okirat módosítását a Magyar Köztársaság Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztere a december 28-án kelt, JKH-182/9/2004. számú okiratban adta ki, a 341/2004. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján. Jogelőd: Az december 1. napján alapított Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség, és az illetékességi területén működött vízügyi felügyeletek, valamint a működő nemzeti park igazgatóságok. 3. A Felügyelőség elnevezése, székhelye A felügyelőség elnevezése: Közép Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Rövid név: KÖTI-KTVF A felügyelőség székhelye: Központ, 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Környezetvédelmi Laboratórium, 5000 Szolnok, Tiszaliget 4. A Felügyelőség jogállása, gazdálkodásának rendje A felügyelőség jogállása: A Közép Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a környezetvédelem szakigazgatási szerve. Önálló jogi személyiséggel rendelkezik. Gazdálkodási rendje: önállóan gazdálkodó, központi költségvetési szerv. A Felügyelőség vállalkozási tevékenységet nem folytathat.

3 3 5 A Felügyelőség irányító- és felettes szerve Irányító felügyeleti szerv: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium A felügyelőség igazgatójának kinevezését, ellenőrzését a munkáltatói jogokat gyakorló Közigazgatási Államtitkár látja el. A felügyelőség szakmai felügyeletét a Környezetvédelmi Helyettes Államtitkár látja el. Felettes szerv az államigazgatási eljárásban: Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség. 6. A Felügyelőség illetékességi területe A Felügyelőség illetékességi területét a 29/2004.(XII. 25.) KvVM. rendelet határozza meg. (6. sz. melléklet) 7. A Felügyelőség azonosító számai Törzsszám: Szektor: 1051 Számlavezető: Magyar Államkincstár Államháztartási azonosító: Adószám: ÁFA-alany 8. A Felügyelőség feladatai A Felügyelőség állami feladatként ellátandó alaptevékenysége: általános közigazgatás. A Felügyelőség feladatait az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság és a környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó területi szervek feladat- és hatásköréről szóló 341/2004. (XII. 22.) Korm. rendelet határozza meg: A Felügyelőség állami feladatként Ha jogszabály másként nem rendelkezik - gyakorolja a külön jogszabályban meghatározott elsőfokú a) környezetvédelmi, b) természetvédelmi, c) tájvédelmi és d) vízügyi hatósági, szakhatósági jogköröket. A Felügyelőség a) működteti a hatósági tevékenység ellátásához szükséges laboratóriumot; b) vezeti a külön jogszabályok szerinti nyilvántartásokat; c) összegyűjti és az Információs Rendszer rendelkezésére bocsátja az annak működéséhez szükséges - feladatkörével összefüggő - adatokat, továbbá együttműködik más ellenőrző és információs rendszerekkel.

4 4 Ellátja a) a miniszter által meghatározott feladatmegosztás szerint a környezet állapotának és használatának figyelemmel kíséréséhez, igénybevételi és terhelési adatainak méréséhez, gyűjtéséhez, feldolgozásához és nyilvántartásához kialakított környezetvédelmi mérő-, észlelő-, ellenőrző hálózat (monitoring), valamint az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (a továbbiakban együtt: Információs Rendszer) működtetéséhez szükséges - hatáskörébe utalt - területi, valamint b) a jogerős hatósági határozaton alapuló ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzéssel kapcsolatos, külön jogszabályban meghatározott feladatokat. Közreműködik a) a nemzetközi feladatok végrehajtásában, b) III. fokú készültség esetén az ár- és belvízvédekezés, valamint a vízminőségi kárelhárítás - külön jogszabályban meghatározott - feladatainak ellátásában. Véleményezi a) a települési önkormányzatok környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi tárgyú rendelet- és határozattervezeteit, a környezet állapotát érintő terveinek tervezetét és a környezetvédelmi programokat, b) a kiemelt térségekre vonatkozó, a regionális, a megyei és a kistérségi területfejlesztési koncepciót és programot, a kiemelt térségi és a megyei területrendezési tervet, a helyi építésügyi szabályzatokat, valamint a településrendezési terveket, c) a felszámolási, végelszámolási eljárásban a környezeti károsodások, terhek rendezését elrendelő határozat végrehajtására a felszámoló által kötött szerződést, közbenső mérleget, vagyonfelosztási javaslatot. A Felügyelőség a) hozzáférhetővé teszi a környezet állapotáról szerzett adatokat, és megfelelő tájékoztatást ad azokról; b) segíti az illetékességi területén működő önkormányzatokat környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatósági feladataik ellátásában; c) részt vesz a környezeti tudat- és szemléletformáló feladatok ellátásában. A Felügyelőség a) javaslatot tesz az ország területének a légszennyezettség mértéke alapján zónákba (agglomerációkba) történő besorolására; b) a határértéket meghaladó légszennyezettségű településekre, térségekre és zónákra intézkedési programot készít, nyilvánosságra hozza, irányítja és végrehajtja azt; c) közreműködik ca) a füstködriadó (szmogriadó) terv kidolgozásában, a riadó kezdeményezésében és a terv végrehajtásában, és cb) a vízgyűjtő-gazdálkodási tervezési részegységek összeállításában; d) szennyezéscsökkentési intézkedési tervet dolgoz ki; e) ellátja mindazokat a feladatokat, amelyeket jogszabály a feladatkörébe utal.

5 5 III. A FELÜGYELŐSÉG VEZETŐINEK ÉS MUNKATÁRSAINAK FELADAT ÉS HATÁSKÖRE 9. Az igazgató hatásköre - Az igazgató a felügyelőség egyszemélyi felelős vezetője. Az igazgatót a közigazgatási államtitkár nevezi ki, és gyakorolja felette a munkáltatói jogkört. - Felelős a felügyelőség egész tevékenységéért, annak vagyonáért, tervszerű és gazdaságos működéséért. - Irányítja a felügyelőség humánpolitikai és oktatási, igazgatási és jogi, tűzvédelmi, munkavédelmi, vagyonvédelmi, ellenőrzési, valamint hatósági és felügyeleti tevékenységét. - Meghatározza a felügyelőség igazgatóhelyetteseinek és osztályvezetőinek a teljesítménykövetelményeket és évente írásban értékelést készít. - Elkészítteti az érintett vezetők vonatkozásában a vagyonnyilatkozatokat, és gondoskodik a Belügyminisztérium Közigazgatássszervezési és Közszolgálati Hivatala részére történő megküldéséről, illetve a felügyelőségen maradó példányok őrzéséről. - Irányítja, koordinálja és ellenőrzi az igazgatóhelyettesek és azok irányítása alá rendelt osztályok munkáját. Beszámoltatja helyetteseit az irányításukra bízott osztályok munkájáról. - Megilleti az intézkedési (döntési) jog mindazokban az ügyekben, amelyekben a döntést jogszabály hatáskörébe utalja, vagy amelyeket a maga részére fenntart. - Az igazgató gondoskodik a Felügyelőség Szervezeti, Működési és Ügyrendi Szabályzatának elkészíttetéséről és kihirdetéséről. - Igazgatói utasításokkal szabályozza mindazokat a területeket, amelyek speciális szabályozást igényelnek. - Képviseli a felügyelőséget felügyeleti és társszervek, valamint hatóságok, önkormányzatok és egyéb szervezetek előtt. - Gyakorolja a humánpolitikai és munkáltatói jogokat az évi XXIII. tv ben (Ktv) foglaltak alapján. Nevezetesen az igazgató joga a felügyelőség dolgozóinak kiválasztása, alkalmazása, kinevezése, vezetők megbízása, megbízás visszavonása, közszolgálati jogviszony megszüntetése. Az igazgató gyakorolja a fegyelmi és kártérítési jogkört is. - Az igazgató állapítja meg a közszolgálati jogviszonyt létesítő dolgozók illetményét. A dolgozók munkaviszonyát és életkörülményeit érintő kérdésekben az intézkedés jogát az érdekképviseleti szervekkel egyetértésben gyakorolja, figyelemmel az Ktv ában foglaltakra. - Az igazgató rendelkezik a felügyelőségi bankszámlán lévő pénzeszközökkel a gazdasági igazgatóhelyettes ellenjegyzésével. - Az igazgató bármely ügyet, az eljárás bármely szakaszában elintézésre saját hatáskörébe vonhat. Konkrét ügy, konkrét elintézésére utasítást adhat. - Az igazgató által adományozható közigazgatási szakmai tanácsadói, főtanácsadói címek számát az 1. sz. mellélet határozza meg. - Az igazgató által meghatározott képzettségi pótlékra jogosító munkakörök felsorolását a 3. sz. mellélet tartalmazza.

6 Az igazgatóhelyettesek hatásköre Általános, teljes körű helyettesítés csak tartós távollét (betegség, szabadság stb.) esetén, megbízás alapján történhet. Az igazgató intézkedési jogkörének átruházása nem érinti az igazgatónak azt a jogát, hogy helyettesei intézkedéseit és döntéseit felülbírálja, illetve részükre utasítást adjon. Saját hatáskörébe tartozó osztályvezetőket irányítja, beszámoltatja. I. Hatósági igazgatóhelyettes - az Igazgató távollétében ellátja a közigazgatási és hatósági ügyek helyettesítését, - ellátja a hozzárendelt szervezeti egységek felügyeletét és irányítását, - koordinálja és felügyeli a felügyelőség környezetvédelmi, vízügyi és természetvédelmi hatósági tevékenységét, - koordinálja és felügyeli a hatósági felügyeleti tevékenységet, - a felügyelőség nevében hatósági határozatokat és szakhatósági állásfoglalásokat ad ki. II. Műszaki igazgatóhelyettes - az igazgató távollétében ellátja a szakmai, műszaki helyettesítését, kivéve humánpolitikai és oktatási ügyek, igazgatás, polgári védelem, vagyonvédelem, tűzvédelem, - ellátja a hozzárendelt szakági egységek felügyeletét és irányítását, koordinálja tevékenységüket, - ellátja a rábízott teamek munkájának felügyeletét, irányítását és koordinálását, - előkészíti és felügyeli a műszaki tartalmú jelentések főhatóságokhoz történő továbbítását, - koordinálja a szakágazati osztályok munkatervének elkészítését és azok végrehajtását. - koordinálja a felügyelőség éves munkatervének elkészítését és a teljesítésről szóló beszámolójelentéseket, III. igazgatóhelyettes - Ellátja el a felügyelőség működésével összefüggő gazdálkodási és pénzügyi feladatok irányítását. - Intézkedésekre jogosult a felügyelőség gazdasági és pénzügyi feladatainak ellátása, irányítása és ellenőrzése során a hatáskörébe tartozó gazdasági és pénzügyi ügyekben. - A felügyelőséget terhelő gazdasági kihatású kötelezettségvállalásokért a jelen szabályzatban a leírtak szerint felel. - A felügyelőség kezelésében lévő eszközöket érintő intézkedés a gazdasági igazgatóhelyettes tudomása nélkül nem tehető. - Az igazgató távolléte esetén gazdasági ügyekben ellátja helyettesítését. - Képviseli a felügyelőséget a felügyeleti szervnél közgazdasági és költségvetési szakterületen. - Döntésre előkészíti a felügyelőség intézményi költségvetését, a gazdálkodással összefüggő intézkedéseket, jelentéseket, gondoskodik a felügyelőség féléves és éves beszámolójának határidőben történő elkészítéséről.

7 7 - Irányítja, koordinálja és ellenőrzi a felügyelőség gazdálkodási feladatait. - A felügyelőség gazdálkodási és pénzügyi feladataira vonatkozó jogszabályok és intézkedések előírásait érvényesíti. A közgazdasági területet érintő szabályzatokat elkészíti, illetve közreműködik azok elkészítésében. - Feladatát képezi a munkafolyamatba épített ellenőrzés kialakítása és működésének biztosítása, - Javaslatokat tesz a felügyelőség rendelkezésére álló eszközök megőrzéséhez, rendeltetésszerű és gazdaságos felhasználásához szükséges intézkedésekre. Irányítja és ellenőrzi a felügyelőség eszköz-, készlet- és pénzgazdálkodását. - Kapcsolatot tart a KvVM - ügykör szerint - illetékes főosztályaival és a társfelügyelőségekkel. Szabályozza a közgazdasági szakterület és a fenti szervek közötti kapcsolattartás felügyelőségi teendőit. - Felelős a saját és a helyettesítés folytán gyakorolt hatáskörében hozott intézkedésekért, döntésért, feladatainak szakszerű és határidőre történő végrehajtásért. - Felelős továbbá minden olyan feladatért, amelyet a költségvetési szerv vezetője helyett átruházott jogkörben kell ellátnia. 11. Az osztályvezetők hatásköre - Az osztályvezetők az irányításuk alá tartozó egységek egyszemélyi felelős vezetői. Rangsorolják az osztály előtt álló fontosabb munkafeladatokat. Elkészítik az osztály munkatervét és annak teljesítéséről az előírt formában és időközönként beszámolnak. - Elvégzik az évenként esedékes teljesítményértékeléseket. - Az osztályvezető joga, hogy javaslatot tegyen az irányítása alá tartozó dolgozók kitüntetésére. - A rendelkezésére álló kereten belül döntenek a dolgozók jutalmazásáról, illetve béremeléséről. - Gyakorolják az intézkedés és kiadmányozás jogát a vezetésükre bízott osztály ügykörében, kivéve azokat az ügyeket, amelyekben az intézkedés jogát az igazgató, vagy az illetékes igazgatóhelyettes a maga részére fenntartotta. - Az osztályvezető feladata, hogy az egység feladatkörébe tartozó ügyeket az egyes ügyintézőkre szignálja. - Az osztályvezető képviseli az osztályt a vezetői értekezleten. - Távollétében az osztályvezető feladatait az általános jelleggel, vagy meghatározott ügykörre megbízott helyettes látja el. Az osztályvezető az osztály dolgozóját adott ügyre, illetve meghatározott esetre is megbízhatja helyettesítésével.

8 8 12. Az ügyintézők hatásköre - Az ügyintéző gondoskodik a Felügyelőség feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben az érdemi döntések tervezeteinek elkészítéséről. Hatósági ellenőrzés során eljár a Felügyelőség képviseletében. Hatósági és szakmai tevékenysége során a legjobb tudása szerint, az általános környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi követelmények alapján, de a speciális szaktudását is kifejtve, szakszerűen, pontosan, gyorsan és a lehetőség szerint egyszerűen intézi az ügyeket, megoldja a rábízott feladatokat. - Tevékenységét a vezetője irányításával, iránymutatásainak és utasításainak megfelelően, de önállóan végzi. - Ellátja a munkaköri leírásban meghatározott feladatokat, valamint szükség esetén a vezetője utasításának megfelelően a munkakörén kívül eső feladatokat is. - Munkavégzése során együttműködik a vezetőjével. Szükség esetén szakmai iránymutatást kér, illetve tájékoztatást ad. A munkavégzését, vagy az ügy elintézését akadályozó körülményeket haladéktalanul jelenti. - A feladatai ellátásában észlelt jogszabálysértés, utasítások, szakmai követelmények megsértése vagy nem kielégítő teljesítése esetén köteles erről a vezetőjét tájékoztatni. Ha a vezetője ilyen utasítást vagy iránymutatást ad számára, köteles erre a körülményre a vezetője figyelmét felhívni. - Felelős a feladatai jogszabályoknak, szakmai követelményeknek és vezetői utasításoknak megfelelő, határidőben történő, pontos és szakszerű teljesítéséért. - Felelős a kiadmányozási és ügykezelési szabályok szigorú betartásáért. 13. Az ügykezelők hatásköre - Az ügykezelő gondoskodik a munkaköri leírásában megállapított adminisztrációs feladatok ellátásáról, így különösen a beérkező ügyiratok átvételéről, nyilvántartásáról, a vezetők, illetve az ügyintézők útmutatása szerinti ügykezeléséről. - Az ügykezelő feladata a munkakörének megfelelő körben a köztisztviselők munkájának segítése, az ügyintézéshez és a hivatali feladatok ellátásához tartozó adminisztrációs és más rutin hivatali teendők ellátása. - Az ügykezelő felelős a feladatainak pontos, gyors ellátásáért, a vezetők és ügyintézők utasításának,- az ügyirat-kezelési szabályzatban előírtak szerinti - betartásáért. 14. A fizikai alkalmazottak hatásköre A fizikai alkalmazottak látják el a Felügyelőség hivatali épületének fenntartásával, a technikai eszközök és gépjárművek működtetésével összefüggő, és más munkakörében meghatározott fizikai munkát igénylő, és ahhoz kapcsolódó egyéb tevékenységet. Ebben a körben feladata a köztisztviselők és az ügykezelők munkájának segítése, az ügyintézéshez, az ügykezeléshez és a más hivatali teendőkhöz kapcsolódó fizikai munka elvégzése.

9 9 15. Osztályvezetői értekezlet A vezetőségi értekezletet az igazgató vezeti. Feladata a felügyelőség feladatkörébe tartozó fontosabb kérdések, feladatok és intézkedések megtárgyalása, egységes álláspontok kialakítása, valamint a több oldalú információ biztosítása. Vezetőségi értekezlet kéthetenként páratlan héten - kerül megtartásra. Az előterjesztéseket az igazgatóhelyettesek, illetőleg jóváhagyásukkal az illetékes osztályok vezetői nyújtják be. A jelentősebb napirendi témákat írásban kell előterjeszteni, úgy, hogy azt az érdekeltek legalább három nappal az értekezlet előtt kézhez kapják. A vezetőségi ülés állásfoglalásait emlékeztetőbe kell foglalni és az érdekelteknek meg kell küldeni. A titkári teendőket a jogtanácsos látja el. 16. Szakmai vezetői értekezlet A szakmai vezetői értekezletet az igazgatóhelyettesek hívhatják össze, igény szerint. Feladata az osztályok teendőinek egyeztetése, koordinálása kiemelt ügyekben. Az értekezlet résztvevői a szakmai osztályok vezetői. 17. Osztályértekezlet Az osztályok operatív feladatai ellátásának elősegítésére szükség szerint, de legalább az osztályvezetői értekezletet követően, osztályértekezletet tartanak. Az osztályértekezletet az osztályvezető hívja össze, akadályoztatása esetén az őt helyettesítő ügyintéző. 18. Hivatali munkaértekezlet A Felügyelőség valamennyi munkatársa részvételével - szükség szerint -, de legalább évi egy alkalommal hivatali munkaértekezletet kell tartani, ahol az éves feladatok kiértékelése és a tervezett feladatok meghatározása, mint kötelező napirend szerepel. 19. Munkacsoport(team)-értekezlet A kiemelt feladatok gyors, szakszerű végrehajtása érdekében az igazgató munkacsoportokat hozhat létre. A csoport vezetőjét az igazgató jelöli ki. A munkacsoport vezetője szükség szerint munkaértekezletet hívhat össze. 20. Az ügykezelés és iktatás rendje Az ügyintézés és ügykezelés szabályait az Iratkezelési Szabályzat rendelkezései állapítják meg.

10 Kiadmányozási jog Igazgató és igazgatóhelyettesek kiadmányozási joga - Kiadmányozáson azt értjük, amikor az ügy érdemi elintézésekor az arra jogosult vezető rendelkezik az elintézést tartalmazó okiratnak kiadmánynak a Felügyelőségről való elküldéséről, vagy az ügyirat végleges irattárba helyezéséről. - Az ügyirat kiadmányozásra való előkészítéséért, annak megfelelő tartalmi kidolgozásáért, az előírt határidőben való elkészítéséért a kijelölt ügyintéző, a kiadmányozott ügyirat tartalmi és formai helyességéért az arra illetékes kiadmányozó felelős. - Nem tartozik a kiadmányozás szabályai alá az a közbenső intézkedés, mellyel az ügyet érdemi intézése során visszavárólag más szervezeti egységhez küldik át, vagy annak meghatározott határidőre a nyilvántartásba vételét rendelik el. - Kiadmányozás csak sajátkezű aláírással történhet, erre a célra névbélyegző nem használható. Az igazgató és igazgatóhelyettesek kiadmányozási joga: Az igazgatót a kiadmányozási jogkorlátozás nélkül illeti meg. Kizárólagos jogkörébe tartozik az alábbi ügyiratok kiadmányozása: a felügyelőség egészének működésével, vezetésével, ellenőrzésével kapcsolatos rendelkezések, a felügyelőség munkatervének, költségvetésének jóváhagyásával és módosításával kapcsolatos ügyiratok, a miniszterhez, a főfelügyelőség vezetőjéhez, az államtitkárokhoz, a társhatóságokhoz és az érdekvédelmi szervezetek vezetőihez közvetlenül címzett ügyiratok, a KvVM és a Főfelügyelőség főosztályainak, osztályainak küldött ügyiratok, a kitüntetésekre vonatkozó javaslatoknak az illetékes szervek felé való megtétele, bérgazdálkodás, jutalmazási keretek megállapítása, minden olyan szabályzat, amely a felügyelőség működését szabályozza, fellebbezések felterjesztése, bírósági, ügyészségi, rendőrségi megkeresés esetében. döntések esetén az Igazgató és a Igazgatóhelyettes közösen jogosult a kiadmányozásra. Az igazgató távollétében gazdasági döntés az Igazgató rendelkezése szerint. Az igazgatóhelyettesek az igazgató távollétében adott megbízás alapján az igazgató hatáskörébe tartozó ügyekben gyakorolhatják a kiadmányozás jogát. Hatósági Igazgatóhelyettes kiadmányozási joga A Felügyelőség egészét érintő hatósági államigazgatási ügyekben teljes körű Osztályvezetők kiadmányozási joga Az igazgatóhelyettesek közvetlen irányítása alatt álló egyéb osztályok vezetői kiadmányozzák mindazon ügyiratokat, melyek kiadmányozása nem tartozik igazgatói, hatósági, vagy gazdasági vezetői hatáskörbe.

11 11 Az osztályvezető helyettesítése a kiadmányozás szempontjából megegyezik az általános helyettesítési szabályokkal. 22. Utalványozási jogkör - Utalványozásra az igazgató és az általa felhatalmazott dolgozók jogosultak. - Az utalványozásra jogosultakról és saját kezű aláírásukról a Osztály nyilvántartást köteles vezetni. Utalványozást csak akkor szabad teljesíteni, ha az utalványozó a nyilvántartásban szerepel. - Érvényesítésre csak az ezzel írásban az igazgató által megbízott dolgozó jogosult. IV. EGYÜTTMŰKÖDÉS, KAPCSOLATTARTÁS, TÁJÉKOZTATÁS ÉS KÉPVISELET SZABÁLYAI 23. A társhatóságokkal és más külső szervekkel való kapcsolattartás rendje - A Felügyelőség a társhatóságokkal és más külső szervekkel, kölcsönösségen nyugvó, jó kapcsolatokra törekszik. Az együttműködés kereteit a lehető legszélesebb körben kétoldalú, írásbeli megállapodásokban rögzíti. - A társhatóságokkal a Felügyelőség szoros munkakapcsolatot tart fenn. A szakmai együttműködés ügyintézői szintű, célja egymás munkájának kölcsönös segítése. 24. A közvélemény, a sajtó tájékoztatására vonatkozó szabályok - A közvéleményt az igazgató vagy az általa kijelölt munkatárs tájékoztatja. A nyilatkozattevő köteles betartani a minisztérium sajtó tájékoztatására vonatkozó előírásait. - A Felügyelőség igazgatója és kijelölt munkatársai közvetlenül a minisztérium Sajtó Osztályának egyidejű tájékoztatásával adhatnak nyilatkozatot, információt a helyi sajtó (megyei vagy települési lap, helyi rádióadó, tv-csatorna) munkatársainak. - Országos terjesztésű lapok, rádió és tv állomások megkereséseit azonban a Sajtó Önálló Osztályához kell irányítaniuk, s csak az onnan érkező engedély birtokában elégíthetik ki a sajtóérdeklődést. 25. A felügyelőség képviselete - Az értekezleteken az adott szervezeti egységet vezetője, vagy az általa felhatalmazott dolgozó képviseli. - Külső szervek részvételével, továbbá felettes szervnél tartott értekezleten, tárgyaláson a felügyelőséget az igazgató, vagy az általa meghatalmazott dolgozó képviseli. A képviseletet

12 12 az eljáró személy, vagy személyek minden esetben az előzetesen kialakított egységes felügyelőségi álláspont szerint kötelesek ellátni. - Nemzetközi ügyekben az Igazgató vagy az általa megbízott ügyintéző látja el a képviseletet. - Bírósági ügyekben - közigazgatási ügyekben Hatósági igazgatóhelyettes vagy az általa megbízott ügyintéző - gazdasági és munkaügyi eljárásokban az önálló jogtanácsos. - Személyzeti ügyekben a Humánerőforrás Referens - Sajtó és egyéb tömegkommunikációs eszközök előtt az igazgató, illetve az általa megbízott más dolgozó képviseli a felügyelőséget. - ügyekben a igazgatóhelyettes, vagy az általa megbízott ügyintéző. 26. Kötelezettségvállalás ellenjegyzése - Kötelezettségvállasról a Gazdálkodási Szabályzat rendelkezik. V. KÖZSZOLGÁLATI JOGVISZONNYAL ÖSSZEFÜGGŐ EGYES RENDELKEZÉSEK, A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA A közszolgálati jogviszonnyal összefüggő egyes kérdésekről a Felügyelőség Közszolgálati Szabályzata rendelkezik. 27. Hivatali eskü A köztisztviselőnek kinevezésekor a Ktv a szerint esküt kell tennie. 28. A munkáltatói jogok gyakorlása - Az igazgatót a 341/2004.(XII.22.) Kormány rendelet 12.. (1) bekezdés d.) pontja alapján a közigazgatási államtitkár nevezi ki és gyakorolja a munkáltatói jogkört is. - A kinevezések, vezetői megbízások kiadása, a munkáltatói jogok gyakorlása igazgatói hatáskörbe tartozik. - Az igazgatóhelyettesek által irányított osztályok vezetőit a velük történt előzetes egyeztetés után, az igazgató bízza meg. Az egyéb munkáltatói jogokat is az igazgató gyakorolja az igazgatóhelyettesekkel történt egyeztetést követően - A kinevezésre kerülő dolgozókat az igazgató nevezi ki az adott osztály vezetőjével egyeztetve. Az egyéb munkáltatói jogokat az illetékes osztályvezető gyakorolja az igazgatóhelyettesekkel történt egyeztetés alapján Meghatározott időre alkalmazott dolgozókat az igazgató alkalmazza az egységvezetővel történt egyeztetést követően. Az egyéb munkáltatói jogokat az egységvezető gyakorolja

13 Hivatalos munkaidő A Felügyelőség dolgozóinak hivatali munkaideje heti 40 óra. A napi munkaidő beosztást a Közszolgálati Szabályzat tartalmazza. 30. Hivatalos kiküldetés - A kiküldetést az osztály a külföldi kiküldetést az igazgató rendeli el. Osztályvezetők kiküldetésének elrendelése az illetékes igazgatóhelyettes feladatát képezi. A kiküldetést elrendelő ellenőrzi, hogy a kiküldetés az utasítás szerint történt e. A kiküldetést csak kiküldetési rendelvény alapján szabad teljesíteni. - A kiküldetés teljesítője a kiküldetés költségeire előleget vehet fel. A költségelszámolás részletes szabályairól a Közszolgálati Szabályzat rendelkezik. IV. A FELÜGYELŐSÉG SZERVEZETE A Felügyelőség szervezeti felépítését a 7. sz. melléklet ábrázolja. 31. Titkárság Önálló jogtanácsos - a felügyelőség szabályzatainak, az igazgatói utasításoknak az előkészítése, - a felügyelőséget érintő, külső szervekkel, személyekkel kötendő szerződések elkészítése, nyilvántartása, határidők ellenőrzése, - gazdasági és egyéb döntések, intézkedések, stb. jogi szempontból történő előkészítése, részvétel az ügyintézésben, - a felügyelőséget megillető pénztartozások behajtása, - a felügyelőséget érintő peres és peren kívüli eljárások előkészítése, részvétel az eljárásban, - az üzemi balesetekkel kapcsolatos eljárás lefolytatása - fegyelmi és kártérítési ügyekben való közreműködés - ellátja az esélyegyenlőségi feladatokat. - a felügyelőség lakásépítési alapjából a dolgozóknak nyújtandó kölcsönökre vonatkozó szerződések előkészítése, a szerződések nyilvántartása, a számla forgalmának ellenőrzése, a szerződésekből fakadó kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése, - ellátja a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról szóló évi XLIX tv. és a felszámolási eljárás és végelszámolás környezet- és természetvédelmi követelményeiről szóló 106/1995.(IX.8.) Kormányrendeletben foglalt feladatokat.

14 14 Humán erőforrás referens feladatai: - a munkaszerződések, kinevezések, megbízások, felmentések, áthelyezések előkészítése, - a felügyelőség hivatalos bélyegzőinek megrendelése, nyilvántartása, - a felügyelőség részére szakfolyóiratok, kiadványok megrendelése, nyilvántartása, - személyzeti feladatok ellátása: pályázatok előkészítése, pályázók nyilvántartása, stb. - személyzeti nyilvántartás vezetése - tanulmányi szerződések megkötése, a már érvényes szerződések nyilvántartása, a kötelezettség teljesítésének ellenőrzése, - konferenciákon, továbbképzéseket (iskolarendszerű, iskola rendszeren kívüli) való részvétel megszervezése - kártérítési ügyekben való közreműködés - teljesítményértékelések előkészítése, - vagyonnyilatkozatok előkészítése, továbbítása, - a hivatali gépkocsik igény szerinti elosztása. Munka- és tűzvédelmi megbízott feladatai: - munkavédelmi, tűzrendészeti feladatok ellátása, oktatás, ellenőrzés - üzemi balesetekkel kapcsolatos eljárás lefolytatása. 32. Hatósági Osztály Az osztály feladatköre: a jogszabályok szerinti hatósági és szakhatósági tevékenység ellátása. Feladatai: - a jogszabályokban meghatározott környezetvédelmi és természetvédelmi államigazgatási ügyekben az elsőfokú hatósági tevékenység ellátása, - más hatóságok előtt a felügyelőség, mint államigazgatási szerv képviselete, - a hatáskörébe tartozó államigazgatási felügyelet ellátása - a felügyelőség nevében szakhatósági állásfoglalások kiadása, szakigazgatási tevékenység ellátása - jogszabályalkotásban: közreműködés, véleményezések.

15 Vízügyi Felügyeleti Osztály Az osztály feladatköre: a jogszabályok szerinti hatósági és szakhatósági tevékenység ellátása. Feladatai: - a jogszabályokban meghatározott vízügyi államigazgatási ügyekben az elsőfokú hatósági tevékenység ellátása, - más hatóságok előtt a felügyelőség, mint államigazgatási szerv képviselete, - a hatáskörébe tartozó államigazgatási felügyelet ellátása - a felügyelőség nevében szakhatósági állásfoglalások kiadása, szakigazgatási tevékenység ellátása - jogszabályalkotásban: közreműködés, véleményezések. 34. Hulladékgazdálkodási Osztály Az osztály feladatát képezi a hulladékgazdálkodás szakterületeit érintő hatósági intézkedések szakmai, műszaki előkészítése, környezetvédelmi elemzések, szakértői vélemények, tanulmányok készítése. Környezetvédelmi kérdésekben állami és civil szervezetekkel történő együttműködés. Részleteiben: - A hulladékok káros hatásai elleni védelemre vonatkozó jogszabályok, - elsősorban a hulladékgazdálkodásról szóló módosított évi XLIII. tv. és a végrehajtási rendeletei által megszabott, ill. hatósági, szakhatósági jogkörben hozott döntések betartásának környezetvédelmi hatósági helyszíni ellenőrzése a gyártónál, forgalmazónál, a hulladék termelőjénél, birtokosánál, kezelőjénél. - A hulladékgazdálkodási ellenőrzések során tapasztalt jogszabálysértések esetén hatósági intézkedések (felszólítás, kötelezés, hulladékgazdálkodási bírság, szabálysértési eljárás, büntető feljelentés, végrehajtási bírság) kezdeményezése. - Környezeti hatásvizsgálat-köteles, ill. egységes környezethasználati engedély-köteles tevékenységekkel, és létesítményekkel kapcsolatos államigazgatási ügyekben műszakilag megalapozott szakvélemény, javaslatkészítés. - A hulladékgazdálkodási törvényben és a végrehajtási rendeleteiben engedélyhez kötött tevékenységek esetén, a benyújtott kérelemre szakvélemény készítés. - A Felügyelőség hatáskörébe utalt szakhatósági feladatok szakmai, műszaki előkészítése, ellátása. - A csődeljárás, felszámolási eljárás és végelszámolás alatt álló szervezetek nyilatkozatainak szakmai felülvizsgálata, indokolt esetben helyszíni ellenőrzése. - A településrendezési, területfejlesztési, bányászati és tájrehabilitációs tervek (ÖRT, ÁRT, RRT, MÜT stb.) vonatkozó fejezetének szakmai felülvizsgálata, szakvélemény(ek), javaslat(-ok) elkészítése. - Az önkormányzatok hulladékgazdálkodási tárgyú rendeleteinek szakmai véleményezése, azok esetleges módosítására, kiegészítésére javaslat elkészítése.

16 16 - Hulladéktermelők által benyújtott hulladékkezelési szabályzatok és egyedi hulladékgazdálkodási tervek szakmai véleményezése, jóváhagyása. - A különféle panaszügyek társszervek, társhatóságok bevonásával történő kivizsgálása, illetve az abban való közreműködés a mindenkor hatályos, hatósági, szakhatósági jogkörökbe tartozó ügyekben. - Részvétel a környezetvédelmi információs rendszer kialakításában, a szakmai informatikai rendszerek (KAR, HNYR, HIR, LANDFILL) működtetésében és folyamatos adatkarbantartásában. - A hivatalból rendelkezésre álló adatok hozzáférhetővé tétele, külön leválogatást, feldolgozást igénylő adatszolgáltatás. - A felügyelőség illetékességi területére kiterjedő Környezetállapot értékelés elkészítésében való részvétel. - Különböző pályázatok (AVOP, KIOP, GVOP stb.) szakmai, szakágazati véleményezése. - Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv alapján a Területi Hulladékgazdálkodási Terv elkészítésében, felülvizsgálatában való aktív közreműködés, ill. a kétévente készítendő beszámoló összeállításában való részvétel. - A gyártók, forgalmazók, hulladéktermelők, birtokosok és kezelők hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatai megoldásának elősegítése, a szaktanácsadási tevékenység ellátása. - Működteti és koordinálja a felügyelőségen működő szelektív hulladékgyűjtési rendszert. - Részt vesz a különböző kármentesítési feladatok végrehajtásában és az Országos Kármentesítési Programból adódó felügyelőségi feladatokban. - Összefogja és koordinálja a Felügyelőség működési területén lévő hulladéklerakók rekultivációjából adódó felügyelőségi feladatokat. 35. Levegőtisztaság-védelmi és Zajellenőrzési Osztály - Feladatköre a levegőtisztaság-védelmi és zajellenőrzési szakterületeket érintő a mindenkori hatályos jogszabályok előírásai alapján a hatósági, szakhatósági intézkedések szakmai, műszaki előkészítése, környezetvédelmi elemzések, szakértői vélemények készítése, környezetvédelmi kérdésekben állami és társadalmi szervekkel történő együttműködés, kapcsolattartás. A központilag elrendelt statisztikai és egyéb adatszolgáltatási jelentési kötelezettségek elvégzése - Adatokat szolgáltat és közreműködik a környezeti hatásvizsgálatok, valamint a környezetállapot értékelésének elkészítésében. Együttműködik a területen dolgozó, környezetvédelemmel foglalkozó érintett szervekkel, szervzetekkel, hatóságokkal. - Rendkívüli környezetszennyezésekről érkezett bejelentések esetén elvégzi az ellenőrzési, irányítási feladatokat, műszakilag megalapozza a hatósági intézkedéseket, eljárásokat, intézkedéseket kezdeményez a hasonló esetek megismétlődésének megelőzésére.

17 17 a.) Levegőtisztaság-védelmi feladatok - Meghatározza és a Hatósági Osztály felé határozati javaslatot tesz - a helyhez kötött légszennyező források tekintetében - a kibocsátási határértékeket, levegővédelmi követelményeket, a légszennyező anyagok kibocsátásának, a kibocsátási határértékek és levegővédelmi követelmények betartásának, valamint a légszennyezettségi határértékek ellenőrzési módjára és gyakoriságára. - Ellenőrzi a helyhez kötött légszennyező pontforrások kibocsátásait és a kibocsátási határértékek megtartását, valamint a helyhez kötött légszennyező forrásokra előírt környezetvédelmi követelmények betartását. - Mérést, vizsgálatot végezhet vagy végeztethet, illetve a helyhez kötött légszennyező forrás üzemeltetőjét mérés végzésére kötelezheti (a mozgó légszennyező források kivételével). - Meghatározza és a Hatósági Osztály felé javaslatot tesz a levegővédelmi bírságra. - A helyhez kötött légszennyező forrás üzemeltetőjét a légszennyezés és a lakosságot zavaró bűzzel való terhelés megszüntetése érdekében a technológia korszerűsítésére, légszennyezést csökkentő berendezés létesítésére, intézkedési terv készítésére, annak megvalósítására, illetve egyéb műszaki intézkedésre kötelezheti. Erről a Hatósági Osztály felé javaslatot készít elő. - A Hatósági Osztály felé javaslatot tesz az egyedi kibocsátási határértékek megállapítására. - A jogszabályban meghatározottak szerint a légszennyező forrás üzemeltetőjét a forrás működésének korlátozására, felfüggesztésére kötelezheti, vagy a forrás működését megtilthatja. Erről a Hatósági Osztály felé javaslatot tesz. - Hatósági intézkedést kezdeményez a levegőtisztaság-védelem érdekében más hatóságoknál, a települési önkormányzat jegyzőjénél és egyéb szerveknél. - Az Országos Levegőminőséget Mérő Hálózattal (OLM) együttműködve folyamatosan méri, gyűjti és elemzi az illetékességébe tartozó területen a levegő terhelési és légszennyezettségi adatokat (immisszió) és azokat rendszeresen továbbítja a központi információs rendszerbe. Gondoskodik a légszennyezettségi adatok rendszeres értékeléséről és nyilvánosságra hozataláról. - Intézkedési programokat készít, hoz nyilvánosságra, irányít és hajt végre a határértékeket meghaladó légszennyezettségű településeken, térségekben és zónákban, határozatban írja elő az intézkedési programokban meghatározott feladatok végrehajtását. Erről a Hatósági Osztály felé javaslatot tesz. - Működteti az illetékességi területén a helyi levegőtisztaság-védelmi információs rendszert (LAIR). - Közreműködik a szmogriadó terv kidolgozásában, a riadó kezdeményezésében és a terv végrehajtásában. - A közegészségügyi hatóság közreműködésével rendszeresen értékeli illetékességi területének légszennyezettségi állapotát, erről és a határértékeket meghaladó esetekről, valamint azok okairól évente értékelő jelentést készít. - Közreműködik a légszennyezettség lakosság egészségi állapotára gyakorolt hatásának a közegészségügyi hatóság által készített értékelésében. - Indokolt esetben a jogszabályban előírtaktól eltérő adatszolgáltatást írhat elő. b.) Zaj- rezgés- és sugárvédelmi feladatok Feladatkörében javaslatot tesz:

18 18 - Feltételek megállapítására új üzemi létesítmény létesítése, használatba vétele, meglévő felújítása, bővítése, korszerűsítése, ill. jelentős építési munka végzése esetén. - Út- és vasútvonal, polgári repülőtér létesítése, a forgalmi viszonyok lényeges és tartós megváltoztatását eredményező felújítás, korszerűsítés esetén a zajvédelmi követelmények megvalósítására - Meglévő és új üzemi létesítményekre zajkibocsátási határértékek megállapítására. - A zajkibocsátás jelentős változása esetén új határérték megállapítására, az eljárás lezárására. - Végzi a zaj- és rezgésvédelemmel kapcsolatos lakossági panaszok kivizsgálását, intézkedik a szükséges mérésekről. - A veszélyes mértékű zajt és rezgést okozó tevékenység korlátozására, illetőleg felfüggesztésére és annak feloldására. - Zaj- és rezgésbírság megfizetésére való kötelezés kiadásához. - Véleményt ad egyes összefüggő területek fokozottan védetté nyilvánításához, csendes övezet kialakításához. - Véleményezi a településrendezési terveket, illetve fejlesztési koncepciókat. - Közreműködik a radioaktív anyag birtoklása, termelése, tárolása, felhasználása, átalakítása iránti engedélyezési eljárásban. - Közreműködik a radioaktív hulladék elhelyezésére szolgáló műtárgy létesítése, üzembe helyezése, üzemeltetése, átalakítása iránti engedélyezési eljárásban. - Naprakészen vezeti az osztály tevékenységét érintő katasztereket és összeállítja a rendes és rendkívüli információs jelentéseket. Mérési tevékenysége során: - Elvégzi a szakágazati, hatósági tevékenységhez kapcsolódó zaj-, rezgés és sugárvédelmi méréseket. - Elkészíti a mérési jegyzőkönyvet és javaslatot tesz a szükséges intézkedések megtételére. - Gondoskodik a zajmérő műszerek, szoftverek üzemképességének megőrzéséről 36. Természet- és Tájvédelmi Osztály Feladatköre a természet- és tájvédelemmel kapcsolatos szakhatósági feladatok ellátása. Kapcsolattartás a Nemzeti Park Igazgatóságok természetvédelmi őrhálózataival. A felügyelőség informatikai tevékenységének irányítása és koordinálása. Részleteiben: - Koordinálja az erdőtervek véleményezését, továbbá a vezetékjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges állásfoglalásokat. - Koordinálja a telekmegosztáshoz, a termőföld más célú hasznosításához szükséges felügyelőségi állásfoglalást. - Koordinálja a települési rendezési- és fejlesztési tervek szakvéleményezését. - Érintettség esetén természet- és tájvédelmi szakvéleményt ad a vízjogi engedélyezési eljárásokhoz.

19 19 - Véleményezi a bányászati tevékenységekkel kapcsolatos ügyeket. - Véleményezi a felügyelőségre beérkező nyomvonalas létesítmények terveit. - Közreműködik a környezeti hatásvizsgálatok formai-tartalmi ellenőrzésében, a hatósági osztály részére értékelést készít. - Ellátja a felügyelőség különböző szakterületein folyó számítógépes tevékenység segítését, a gépi eszközök és segédanyagaik beszerzését, üzembe helyezését. - Kapcsolatot tart a Nemzeti Park Igazgatóságokkal, a természetvédelmi őrhálózatokkal, a társadalmi szervezetekkel, társszervekkel. - Adatokkal feltölti, megjelenítését elvégzi és működteti a Tisza-tavi információs rendszert. Az adatszolgáltatókkal Meteorológiai Szolgálat, ÁNTSZ-ek, Önkormányzatok állandó kapcsolatot tart. 37. Vízvédelmi és Vízgazdálkodási Osztály A felügyelőség működési területén ellátja a felszíni és felszín alatti vízkészlet, valamint a talaj védelmével, a vízgazdálkodással kapcsolatos szakigazgatási, szakhatósági feladatokat. Részletezve: A Felügyelőség szervezeti egységei között kialakított munkamegosztásnak megfelelően: - A vízjogi engedélyezési eljárásokban szakvéleményt készít, érvényesítve a vízgazdálkodási érdekeket a vízellátási, szennyvíz gyűjtési és kezelési, vízrendezési, öntözési és árvízvédelmi, folyószabályozási kérelmek esetében. - Közreműködik a vizek lefolyásai áramlási viszonyait érintő vízi munka elvégzésére, vízi létesítmények megépítésére, átalakítására, megszüntetésére irányuló minden vízügyi államigazgatási eljárásban. - Közreműködik vízgazdálkodási érdekeket is érintő építmények építési engedélyezési eljárásaiban. - Kezdeményezi a vízgazdálkodási érdekek védelme érdekében a vízjogi engedély módosítását, visszavonását, szüneteltetését, engedély nélküli vízkivétel szüneteltetését, vagy meghatározott módon való gyakorlás elrendelését. - Közreműködik a vízvédelmi- és vízszennyezési, valamint csatorna bírsággal kapcsolatos javaslatok kialakításában. - Közreműködik a vizek káros szennyezésének csökkentésére irányuló intézkedésekben; a vízgyűjtő gazdálkodási tervek kidolgozásában. - Közreműködik a vízminőségi kárelhárítási tevékenységgel összefüggő feladatokban. - Részt vesz a Víz Keretirányelv feladataival összefüggő teendőkben. - Működteti és a folyamatos karbantartásáról gondoskodik a különböző szakmai informatikai rendszereknek. - Részt vesz a vízgazdálkodási fejlesztési és környezetvédelmi koncepciók célkitűzéseinek kidolgozásában (rendezési tervek, vízgazdálkodási koncepciók, tanulmányok, környezeti állapot felmérések) véleményezésében és érvényesíti a vízgazdálkodási követelményeket.

20 20 - Vízgazdálkodási kérdésekben együttműködik az állami és más társadalmi szervekkel, intézményekkel. - Közreműködik a Területi Vízgazdálkodási Tanács által felkért esetekben a vízgazdálkodással összefüggő feladatokban. - Ellátja a vízgazdálkodási építmények (vízi létesítmények) építési műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői névjegyzékébe vétellel összefüggő feladatokat. - A felszíni és felszín alatti vízkészletbe, időszakos vízfolyásba, talajra történő szennyezőanyag kibocsátás esetén a vízjogi engedélyezési eljárásban meghatározza a környezet védelme érdekében szükséges követelményeket. - Közreműködik a vizek lefolyásai áramlási viszonyait érintő vízi munka elvégzésére, vízi létesítmények megépítésére, átalakítására, megszüntetésére irányuló minden vízügyi államigazgatási eljárásban. - Közreműködik a szennyvízelhelyezés engedélyezési és a vízminőséget érintő építmények építési engedélyezési eljárásaiban. - Kezdeményezi a vizek minőségének védelme érdekében a vízjogi engedély módosítását, visszavonását, szüneteltetését, engedély nélküli vízkivétel szünete1tetését, vagy meghatározott módon való gyakorlás elrendelését. - Meghatározza a vízjogi engedélyezési eljárásban a szennyvíz, használt víz, szennyező anyag elhelyezés feltételeit. - Ellátja a felügyelőség első fokú jogköréből adódó vízvédelmi- és vízszennyezési bírságolással kapcsolatos feladatokat, javaslatot tesz a bírság összegére. - Véleményezi a csatornabírság javaslatokat. - A vizek káros szennyezése esetén intézkedik a károkozás megszüntetésére. A vizek fertőzése vagy jelentősen káros szennyezése, ill. ezek bekövetkezésének veszélye esetén intézkedik a káros tevékenység korlátozására, illetve megtiltására. - Koordinálja a szennyezés csökkentési intézkedési tervek készítését, közreműködik vízgyűjtő gazdálkodási tervek kidolgozásában. - Rendkívüli vízszennyezés, illetve vízminőség romlások esetén kezdeményezi a szükséges vízminőségi kárelhárítási tevékenységet, közreműködik az elhárításban és a kivizsgálásban. - Működteti a Felügyelőség állandó környezeti kárelhárítási ügyeleti szolgálatát. - Ellátja a Víz Keretirányelv felügyelőségi feladatainak összefogását (víztestek kijelölése, monitorozása, állapotának értékelése). - Működteti az ivóvízbázisokkal és halas vizekkel kapcsolatos monitoringot. - Ellátja, koordinálja az Országos Kármentesítési Programból adódó felügyelőségi feladatokat. - Összefogja, irányítja a különböző környezeti kármentesítések végrehajtását. - Működteti, és a folyamatos adatkarbantartásáról gondoskodik a szakmai informatikai rendszereknek. (VM, FAVI, KÁRINFO, HNYR). - Koordinálja a szilárd és fluid ásványi nyersanyagok bányászatával, a tájrehabilitációkkal, szennyvíz-szennyvíziszap termőföldön történő elhelyezésével, valamint a tartályok engedélyezésével kapcsolatos felügyelőségi feladatokat. - Részt vesz a vízgazdálkodás fejlesztési és környezetvédelmi koncepciók célkitűzéseinek kidolgozásában (rendezési tervek, vízgazdálkodási koncepciók, tanulmányok, környezeti állapot felmérések) véleményezésében és érvényesíti a környezetvédelmi követelményeket. - Víz- és talajvédelmi kérdésekben együttműködik az állami és társadalmi szervekkel, intézményekkel.

21 Környezetvédelmi Laboratórium A Környezetvédelmi Laboratórium végzi a hatósági munkát megalapozó, a környezet állapotát figyelemmel kísérő - felszíni és felszín alatti víz vizsgálatokat - felszín víz üledék vizsgálatokat - szennyvíz és szennyvíziszap vizsgálatokat - hidrobiológiai és ökológiai vizsgálatokat - veszélyes hulladék vizsgálatokat - környezetvédelmi talaj vizsgálatokat - értékelő munkát készít, illetve azokban közreműködik - légszennyező anyagok kibocsátás (emisszió) vizsgálata A felsorolt szakterületeken nyert mérési és vizsgálati eredményeket a vizsgálatok befejezését követően igény szerint továbbítja a felügyelőség illetékes osztályai részére, egyben biztosítja ezen adatok folyamatos nyilvántartását, tárolását. Részt vesz a környezetvédelmi, termelési, szolgáltatási, valamint külön intézkedésre hatósági, kárelhárítási és regionális jellegű feladatok ellátásában. Alaptevékenységből eredő témákban külső megrendelők részére megbízásos munkát vállal. Önálló munkatervvel és elszámolási kötelezettséggel rendelkező egység. Munkáját bizonyos gazdasági és pénzügyi területeken a gazdasági osztály vezetőjének szakmai felügyelete mellett a laboratórium vezető közvetlen irányításával végzi. Gondoskodik a mérési adatok kézi és gépi nyilvántartásáról, továbbá az adatok továbbításáról meghatározott rend szerint, rendkívüli környezetszennyezés esetén soron kívül. a.) Vízminőségi vizsgálatokkal kapcsolatos feladatkörben - az országos vízminőségi törzshálózati rendszer működéséhez rendszeresen méri a minisztérium előírásainak megfelelően a törzshálózati felszíni vizek minőségét, eleget tesz az ezekkel kapcsolatos jelentési kötelezettségének, - végzi a felügyelőség vízminőségvédelmi tevékenységéhez kapcsolódó vízminőségi vizsgálatokat, - a szennyvízkibocsátók felülvizsgálatával összhangban elvégzi a szennyvizek minőségének vizsgálatát, - ellátja a felügyelőség működési területén a hidroradiológiai szaktevékenységet, - figyelemmel kíséri a vízminőségi helyzet alakulását azokon a területeken is, amelyek az előzőekben felsoroltak körébe nem tartoznak, - értékeli a vízminőség helyzetét, elvégzi a vizek osztályba sorolását és gondoskodik az eredmények továbbításáról, az előírt jelentések elkészítéséről, - rendkívüli vízszennyezés esetén ellátja a felügyelőség vízkárelhárítási szervezeti, működési és ügyrendi szabályzatában meghatározott feladatokat, - vezeti a vízminőség vizsgálatok eredményeit tartalmazó nyilvántartásokat, kezeli a kézi- és számítógépes adattárat, - folyamatosan követi a vízminőség vizsgálatokkal kapcsolatos központi előírásokat, szabványokat, közleményeket, módszereket, és gondoskodik ezek alkalmazásáról,

22 22 - munkakapcsolatot tart azon külső intézményekkel, amelyek vízanalitikai, hidrobiológiai, és adatfeldolgozási szakterületen tevékenykednek. b.) Veszélyes hulladékokkal kapcsolatos feladatkörben: - végzi a veszélyes hulladékok minősítését megalapozó analitikai vizsgálatokat, - a környezet veszélyes hulladékkal való szennyezésének közvetlen és súlyos veszélye, valamint bekövetkezett környezetszennyezés esetén közreműködik a szennyezés bekövetkezésének, eredetének, okának, okozójának vizsgálatában, a környezetszennyezés(- ek) megelőzésével kapcsolatos feladatok meghatározásában. c.) Hidrobiológiai- ökológiai értékeléssel kapcsolatos feladatkörben: - A felügyelőségi igényeknek megfelelően részt vesz ökoszisztémák vizsgálatában, helyzetelemző feltárásában, - folyók, vízfolyások, csatornák, holtágak, tározók esetében hidroökológiai feldolgozásokat és értékeléseket végez. d.) Levegőtisztaság-védelmi vizsgálatokkal kapcsolatos feladatkörben: - együttműködik a szakágazati osztállyal a felügyelőség levegőtisztaság-védelmi tevékenységéhez kapcsolódó feladatok ellátásában, - végzi a légszennyezést okozó létesítmények kibocsátásával kapcsolatos (emissziós) helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat - Légszennyezettség (immisszió) vizsgálata, - a mérési eredményeket továbbítja a szakágazati osztály fel - folyamatosan követi a levegőtisztaság-védelmi vizsgálatokkal kapcsolatos központi előírásokat, közvéleményeket, módszereket, gondoskodik ezek alkalmazásáról - munkakapcsolatot tart fenn azon külső intézményekkel, amelyek levegőtisztaságvédelmi szakterületen tevékenykednek, - Végzi a települési légszennyezettségi helyszíni és laboratóriumi vizsgálatokat. - Értékelő munkát készít, illetve azokban közreműködik. e.) Regionális feladatkörben: - a Környezetvédelmi Minisztérium által meghatározott témákban vizsgálatokat, értékeléseket, javaslatokat és kutatásokat végez, - munkakapcsolatot tart fenn a társfelügyelőségek környezetvédelmi laboratóriumaival, mérőállomásaival. f.) Termelési feladatkörben: - előkészíti a laboratórium éves teljesítménytervét és figyelemmel kíséri a teljesítését, - biztosítja a laboratóriumi munkához szükséges anyagokat és eszközöket (anyagbeszerzés) raktározást végez, - ellátja a mintavételezéshez szükséges szállítási és szervezési feladatokat, - megszervezi a laboratóriumi munkákat és ellenőrzéseket, - ellátja a laboratórium tervgazdasági és adatszolgáltatási feladatait, - elősegíti a dolgozók szakmai képzését, illetve továbbképzését, - alkalmazza a biztonságtechnikai és tűzvédelmi előírásokat és ellenőrzi azok betartását. g.) Üzemgazdasági feladatkörben:

23 23 - elkészíti a laboratórium pénzügyi tervét, figyelemmel kíséri a költséggazdálkodását és elkészíti a szükséges beszámolókat - ellátja a tevékenységgel kapcsolatos megrendelési, beszerzési és raktározási feladatokat, - vezeti a költségnyilvántartási számlákat és az analitikus nyilvántartásokat, - ellátja az anyagkönyvelői, állóeszköz nyilvántartási feladatokat, - biztosítja a bizonylati fegyelem betartását, a társadalmi tulajdon megóvását, - ellátja a megrendelésekkel, számlázásokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, - elvégzi az iktatási, ügyirat kezelési, nyilvántartási és gépírási feladatokat, - kezeli a felügyelőség műszaki könyvtárás és a laboratórium adattárát 39. és Munkaügyi Osztály A és Munkaügyi Osztály irányítását a gazdasági igazgatóhelyettes osztályvezető nélkül, közvetlen látja el. A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség önállóan gazdálkodó költségvetési szerv saját gazdasági szervezete által és Munkaügyi Osztály - látja el az alábbi feladatokat: - a költségvetés tervezésével, az előirányzat-felhasználással, előirányzat módosítással kapcsolatos feladatokat, - a költségvetésben megtervezett bevételek beszedésével, a kiadások teljesítésével kapcsolatos operatív feladatokat, a pénzgazdálkodással, a bankszámlavezetéssel, a pénzellátással kapcsolatos teendőket, - az üzemeltetéssel, a fenntartással, működtetéssel, a beruházással, a vagyon használatával és hasznosításával kapcsolatos teendőket, továbbá a munkaerővel való gazdálkodás pénzügyi feladatait, - a számviteli törvényből és a költségvetési szervek számviteli feladatait szabályozó kormányrendeletből adódó feladatokat, - a beszámolással, az éves zárszámadással és évközben a gazdálkodásról szóló tájékoztatók elkészítésével, valamint más adatszolgáltatással járó tennivalókat, - a pénzügyi-gazdasági munkafolyamatokba épített ellenőrzést, beleértve a gazdasági szervezet vezetőjének ellenőrzését. Ezen belül: - Intézményi költségvetés készítés A költségvetés tervezésével kapcsolatos előkészítő feladatok, a döntés-előkészítést szolgáló közgazdasági elemzési teendők. A felügyelőségnek tervévre vonatkozó személyi, szervezeti, tárgyi feltételeinek, az ehhez szükséges szakmai feladat ellátás pénzügyi feltételrendszerének - kiadások és intézményi bevételek - számbavétele. A KvVM által kiadott iránymutatás alapján az intézményi kiadások és bevételek előirányzatainak kidolgozása a költségvetési év(ek)re.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. Szervezeti és Működési Szabályzatának a Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Szervezeti és Működési Szabályzatának 1.-4. -a KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 2005. ÉVRE 1. Fejezeti szám, megnevezése: 16 Környezetvédelmi

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3

Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 2. oldal 5. Létrehozásáról rendelkező határozat: 1060/1953. (IX. 3 Magyar joganyagok - Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - alapító 1. oldal Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány

2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 2009. évi intézményi költségvetési alapokmány 1. A költségvetési szerv általános adatai: - megnevezése: Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - székhelye: 9700 Szombathely, Vörösmarty

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

Környezetvédelmi és Környezetgazdasági Főosztály -környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos hatáskörök gyakorlása -hatósági ellenőrzést tart

Környezetvédelmi és Környezetgazdasági Főosztály -környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos hatáskörök gyakorlása -hatósági ellenőrzést tart Környezetügyért Felelős Államtitkárság Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségek Nemzeti Park Igazgatóságok 1 Vidékfejlesztési

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai 1.) Jogi, Testületi és Területfejlesztési Főosztály 1.1. előkészíti, egyezteti, véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket, elvégzi a testületi

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése

A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal vezetőjének 2/2009. (I. 19.) számú rendelkezése a Kiadmányozási és Helyettesítési Szabályzatról 2 A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatalban

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 2. oldal A költségvetési szerv a gazdálkodási besorolása alapján ö

Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 2. oldal A költségvetési szerv a gazdálkodási besorolása alapján ö Magyar joganyagok - Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosí 1. oldal Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A környezetvédelmi,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt. alapító okirata

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt. alapító okirata XX/1130/5/2010. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdésében, az államháztartás

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) HONVÉDELMI MINISZTER ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII.

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

1. Gazdasági Bizottság

1. Gazdasági Bizottság 2. melléklet a 10 /2013. ( V. 8. ) önkormányzati rendelethez A képviselő-testület egyes bizottságainak feladat- és hatásköréről és átruházott jogköréről 1. Gazdasági Bizottság 1.1. Ellátja az Mötv. és

Részletesebben

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32)

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32) Nógrád Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) 620-706 Fax: 06 (32) 620-714 E-mail e-mail

Részletesebben

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága. Alapító Okirata Iktatószám: 7712/2008. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága Alapító Okirata Az oktatási és kulturális miniszter az államháztartásról szóló 1992. XXXVIII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM

A 10/2007 (II. 27.) 1/2006 (II. 17.) OM 122-06 Víz- és szennyvíztechnológus és vízügyi technikus feladatok A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe

Részletesebben

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás]

I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. január 2-ától hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet vezetői feladatait

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ VÍZGAZDÁLKODÁSI TANÁCS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1. A Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (továbbiakban: Tanács) a vízgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata január

Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata január Magyarországi Görögök Országos Önkormányzat Hivatalának 1054 Budapest, Vécsey u. 5. Kiadmányozási szabályzata 2016. január 2 A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény.

Részletesebben

276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet

276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet 276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet a környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó központi és területi államigazgatási szervek feladat- és hatásköréről A Kormány az államháztartásról szóló,

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2017. február 7-étől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések

ALAPÍTÓ OKIRATA. I. Általános rendelkezések Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Miniszter Szám: 4740-2/2003. A Csongrád Megyei Munkaügyi Központ ALAPÍTÓ OKIRATA I. Általános rendelkezések 1. A munkaügyi központ jogállása A Csongrád

Részletesebben

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról 1. Göd Város Önkormányzatának 40/2006.(XII.14.) sz.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről (Egységes szerkezetben

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATALBAN A MUNKÁLTATÓI JOGOK GYAKORLÁSA SZMSZ 8 számú melléklet ök Regionális hivatalvezető Kirendeltség-vezető hivatal vezető-helyettes 1) Kinevezés, kinevezés

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben

AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR ALAPÍTÓ OKIRATA egységes szerkezetben Jelen alapító okirat a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok

I. Szervezeti, személyzeti adatok I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. február 1-jétől hatályos SzMSz. alapján [20/2015. (11.30.) sz. utasítás] Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet vezetői

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 2. oldal 8. A költségvetési szerv működési köre: a környezetvédelm

Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 2. oldal 8. A költségvetési szerv működési köre: a környezetvédelm Magyar joganyagok - Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - alapító okirata módosítás 1. oldal Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A környezetvédelmi,

Részletesebben

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei

1. A Külügyminisztérium szervezeti felelősségi rendszerének alapjai a Külügyminisztérium jogállása, feladat- és hatáskörei ÁROP 1.1.19-2012-2012-0006 - Stratégiai tervdokumentumok és című projektben vállalt társadalmi fenntarthatósági szempont: A szervezeti felelősségi rendszer bemutatása a Külügyminisztériumban 2013. novemberi

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.8. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása:

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 5. -ában meghatározottak

Részletesebben

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21.

Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2001. június 21. Villamosipari Kereskedők és Gyártók Országos Szakmai Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2001. június 21. 2 TARTALOMJEGYZÉK I./ Szervezeti felépítés 1./ Közgyűlés 2./ Elnökség 3./ Munkaszervezet:

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 15/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás a kari működést támogató szervezeti egységek és a kari szolgáltató egységek közalkalmazottai feletti munkáltatói jogkör gyakorlásának rendjéről A nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére MUNKAKÖRI LEIRÁS LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére Beosztása: pénzügyi-gazdálkodási feladatokat ellátó köztisztviselő. Munkaideje: hétfőtől-csütörtökig 8 00 órától 16 30 óráig. pénteken 8 00 órától

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának feladatai 1.1. Szervezési Osztály 1. A Szervezési Osztály koordinációs feladatai

Részletesebben

Vízügyi hatósági feladatok a felszín alatti vizek területén

Vízügyi hatósági feladatok a felszín alatti vizek területén Vízügyi szervezet felépítése BELÜGYMINISZTÉRIUM Vízügyi Helyettes Államtitkársága Országos Vízügyi Főigazgatóság Vízügyi Igazgatóságok Országos Vízügyi Hatóság Területi Vízügyi Hatóságok OVF és VIZIGEK

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. Fejezet A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1.1. Az intézmény neve: Sárréti Múzeum (fej- és körbélyegzőjén: Sárréti Múzeum) 1.2. Az intézmény székhelye: Szeghalom, Tildy Zoltán u. l4.

Részletesebben

276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet

276/2005. (XII. 20.) Korm. rendelet A környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása alá tartozó központi és területi államigazgatási szervek feladat- és hatásköréről szóló 276/2005. (XII. 26.) Korm. rendelet és az azt módosító 182/2006.

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 1. oldal Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okira 1. oldal Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - 2 - TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az intézmény neve és székhelye Tevékenységi köre Működési

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja

Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja Óvodai SZMSZ 2. oldal A szervezeti és működési szabályzat készítésének jogszabályi alapja 2011. évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről 2012. évi CXXIV. törvény a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosításáról

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség A 2006. január 20-i, április 15-i, augusztus 31-i és november 15-i módosításokkal egységes szerkezetben Szeged 2 Tartalom I.

Részletesebben

módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata

módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata ET JF/515/2/2011. A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2) bekezdésében, az államháztartás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

I. Szervezeti, személyzeti adatok. I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján

I. Szervezeti, személyzeti adatok. I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok I.2. A szervezeti egységek feladatainak leírása 2018. május 1-jétől hatályos szervezeti és működési rend alapján Elnöki Kabinet Az Elnöki Kabinet feladata: - az elnök

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Polgármesteri Hivatal alapító okiratának elfogadása tárgyában (a 331/2009. (VII.10.) KT, 405/2009.(VIII.25.)

Részletesebben

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE

REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE AZ ÓBUDAI EGYETEM REKTORI HIVATALA ÜGYRENDJE Budapest, 2018. (2018. június 25. napjától hatályos, 1. verziószámú változat) 1 Tartalom PREAMBULUM... 3 ELSŐ RÉSZ... 3 Általános rendelkezések... 3 Az Ügyrend

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat TITK- 31-8/2006. 7/2006. számú Igazgatói Utasítás Szervezeti és Működési Szabályzat 2006. szeptember BEVEZETÉS A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény és 182/2006. (VIII.28.) Korm.

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Miskolc 2016. 8.6. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Készült 8 példányban. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében:

INFORMATIKAI FŐOSZTÁLY. 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: 1. Az Informatikai Főosztály funkcionális feladatai tekintetében: a) Közreműködik az önkormányzati rendeletek elektronikus közzétételében, a TÖRV, NRT és TERKA rendszerek működtetésével, karbantartásával,

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/

ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/ ÚJSZÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERE 5052 ÚJSZÁSZ, SZABADSÁG TÉR 1. TEL/FAX: 56/552-022 Tárgyalja:- Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság Ügyrendi Bizottság E L Ő T E R J E S Z T É S Újszász Város Képviselő-testületének

Részletesebben