A Pénzügyi Intelligencia alapjai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Pénzügyi Intelligencia alapjai"

Átírás

1 A Pénzügyi Intelligencia alapjai Miért fontos a pénzügyi intelligencia? Sikerformula : ISKOLA DIPLOMA KEMÉNY MUNKA NYUGDÍJ Magyarország (2010): Öregségi átlagnyugdíj: Ft Nettó átlagjövedelem: Ft Anyagi függetlenség elérése. Megtanulni és alkalmazni a hatékony vagyonteremtés és pénzkezelés módszereit. Iskolában nem tanítják: magunknak kell megtanulni. A Pénz alaptörvényei A gazdagság törvényei több ezer év óta ismertek. Tanuld meg és alkalmazd őket. A Bőség Univerzumában élünk. Ha nincsen pénzed, a Te hibád. Minél több pénzed van, annál több pénzt vonzol magadhoz. Pozitív spirálba kerülni. A vagyonfelhalmozás törvénye: magadat fizesd először. Minimum 10%-át tedd félre minden bevételednek. Parkinson törvénye: a költségek a bevételekkel arányosan emelkednek. A gazdagság e törvény megtörésével jön létre. Legyél takarékos. Igényeidet szorítsd a szükségleteidre. A hitelparadoxon: olyan hiteleket veszünk fel, o amiket nem engedhetnénk meg magunknak, hogy o megvegyünk olyan dolgokat, amiket nem akarunk, azért hogy o lenyűgözzünk olyan embereket, akiket nem kedvelünk. Ne függj a vagyonodtól. A pénz önmagában nem tesz boldoggá. Mindig többet akarsz, mint amennyi van; soha nem elég.

2 Pénzteremtés Átlagember (szegénységtudat) Versenyez Elkerüli a kockázatot Önámításban él Kényelmesen akar élni Lottómentalitással gondolkozik Biztonságra vágyik Feláldozza a növekedést a biztonságért Félelem és hiány mozgatja Valamit VENNI Áldozatnak tekinti magát Frusztrált Problémaorientált Már tud eleget Dicsekszik Eladja az idejét Elhessegeti a megérzéseit Karriert épít Azonnali élvezetre törekszik Pénzt keres Hiszi ha látja Az esze vezeti A félelem beszél belőle Sikerember (bőségtudat) Alkot Kezeli a kockázatot Realitásban él Kényelmesen érzi magát a kényelmetlenségben Bőségtudattal gondolkozik Nem hisz a biztonság létezésében Feláldozza a biztonságot a növekedésért Szeretet és bőség mozgatja Valamivé LENNI Felelősnek tekinti magát Hálás Megoldásorientált Folyamatosan tanul Szerény Eladja az ötleteit Alapoz a megérzéseire Megvalósítja élete küldetését Képes a késleltetett jutalmazásra Vagyont épít Hiszi ÉS meglátja A szive vezeti A szeretet beszél belőle A pénzkezelés alapjai 1. Vedd kézbe a pénzügyeidet. Ne bízd másra. Érts mindent, ami téged érint. Folyamatosan tanulj. 2. Legyenek rövid-, közép- és hosszútávú pénzügyi céljaid. 6 hó, 1, 5, 10, 20 év. 3. Ne azt csináld amit a többség, mert oda jutsz, ahova ők. 4. Maximalizáld a jövedelemtermelő képességed. Legyél specialista egy konkrét területen. Fektess magadba. 5. Legyen alternatív jövedelemforrásod. A köztes időszakra 6-12 havi vésztartalék. 6. Tulajdon alapú legyen a jövedelmed nagy része. Ne tevékenység alapú. Passzív jövedelmed haladja meg a költségeidet.

3 7. Lehetőségeid szintje alatt élj. Késleltetett jutalmazás. 8. A kamatos kamat NEKED dolgozzon, NE ELLENED. Évi 1m, 10% hozam, 20 év 64m 9. Védd magadat, a családodat és a megszerzett vagyonodat. Biztosítások: élet, lakás, autó, ingóság. Katasztrófahelyzetek megelőzésére. 10. Legyen szakértői csapatod. Könyvelő, adószakértő, befektetési tanácsadó, bankár, ügyvéd. Legyen költségvetésed (budget) CSAK akkor tudjuk kontroll alatt tartani a pénzt, ha követjük a mozgását. A legtöbb embernek nincsen havi költségvetési terve, mert Zsugorisággal, garasoskodással azonosítja. Túl sok munkának tartja. Macerás. Nincs otthon a számokban. Próbálta már, de nem működött. Fél hogy mit fog találni. Költségvetés előnyei: Érzelmi döntések kontroll alá kerülnek. Látjuk hova megy a pénz. Költségek nagysága előre jelezhetővé válik. Nyilvánvaló válnak a túlköltekezés területei. Véget vet a tűzoltásnak és a folytonos válságkezelésnek. Megszünteti a pénz elköltéséből adódó szégyent és bűntudatot. Pénzügyi terv készítésének alapelvei: Legyen benne minden bevétel és kiadás. Ne legyen túl komplikált. Foglalkozz vele rendszeresen (Microsoft Money, Excel, papír...). Tervet tartsd be. Addig nyújtózz, ameddig a takaród ér. Állandóan a költségek csökkentésén gondolkodj. Nincsen Szent Tehén.

4 Költségtípus Ötletek 1 Adó Szakember alkalmazása 2 Ajándék Amway üzletből 3 Amway Ésszerűen 4 Autó Üzembiztos, hitelmentes autók Benzinkút választás Kötelező + casco optimalizálás Megbízható szerelő 5 Biztosítás Optimalizálás szakemberrel 6 Egészség + Fitness Egészségpénztár 7 Háztartás Vásárlási lista + akciók Étterem luxus, szendvics és víz otthonról Alkohol, cigaretta, kávé NE Kp-val fizess (mínusz 15%) 8 Hitelek Csak jelzáloghitel 9 Lakásrezsi Áram: takarékos izzók, fogyasztók lemérés Víz: zuhanyfej, WC-tartály 10 Posta Elektronikusan 11 TB járulék Minimálbér felett kicsivel 12 Telekommunikáció Legkedvezőbb csomagok Skype 13 Üzlet Megbízható, kis könyvelői iroda Először magadat fizesd Takarékoskodás előnyei: A megtakarítás nyugodttá tesz. Emelt fővel jársz. Opciókat ad. Találj örömet a bankszámlád növekedésében. Legyen prioritás. Először magadat fizesd: minimum 10%. Tanulj meg kijönni a jövedelmed 90%-ából. A kamatos kamat neked dolgozik. Hitelnél a banknak. Templomosok. Rotschild. A 10% megtakarítás biztosítja az anyagi függetlenséget idős korra. Pénzügyi alapstratégia 0. lépés: havi pluszegyenleg elérése. Budget: adó is benne van! Negyedéves/éves becsült adó havi részét rendszeresen átutalni Ft vésztartalék külön számlán. 2. Minden hitel és tartozás visszafizetése. A lakóhelyül szolgáló ingatlan jelzáloghitelén kívül havi költségnek megfelelő vésztartalék képzése. Először ezt feltölteni és ha kiveszel belőle, gyorsan visszatölteni.

5 4. Minimum 10% megtakarítás (szétosztva célterületekre). A. Rövid- és középtáv % (a megtakarításon belül). Adó (nem tárgyhavi kötelezettségre). TFC (Tartós Fogyasztási Cikk). Ruha. Utazás. Bármi más (ajándék, WES...). B. Hosszútávú % (a megtakarításon belül). Vagyonfelhalmozás: soha nem nyúlsz hozzá. Szakemberrel beszéld meg: Először lekötött bankbetét, kincstárjegy, letéti jegy. Utána befektetési alap. Tulajdonviszonyt megtestesítő eszközök: részvény, ingatlan, saját üzlet. TFC Tartós Fogyasztási Cikkek Nagy a társadalmi nyomás: család, környezet, média, reklámok. Család nem érti a vagyonépítést. Nem rögtön jön vissza a pénz. Fontosabb legyen a pénzügyi függetlenség, mint a társadalmi státusz. Ne versenyezz másokkal. Vásárlás előtt kérdések: 1. Szükségem van rá vagy csak szeretném? Biztosan kell ez? Alternatívaköltség. 2. Megvan rá a pénzem vagy hitel kell rá? 3. Milyen hatással van a hosszútávú pénzügyi céljaimra? Belefér? Nagy vásárlásokra mindig aludj. Tárgyakból nem jön boldogság. Tudd hogy hol lehet jó boltot kötni: Közvetlenül az eladótól. Nincs közvetítő. Vatera. Akciós, szépséghibás termékek. Árverés, aukció. Sürgős az eladónak. Alku szabályai: Mindenre lehet alkudni, de nem mindenhol. Azért próbáld meg. Mindig mindent készpénzre vegyél. A másik fél nyitóajánlatára mondd: SOK.

6 Soha ne fogadd el az első ajánlatot. Legyél türelmes. Akinek sürgősebb, az veszít. Ne szeress bele a termékbe. Mindig legyen TELA (Tárgyalásos Egyezség Legjobb Alternatívája). Legyél kész otthagyni. Minimalizáld az adódat Jövedelem forrása szerint: 1. Munkabér 40%. Legrosszabb! Cégen keresztül minimalizálni. 2. Befektetés 20%. 3. Passzív jövedelem (pl ingatlan értéknövekedés) 0%. Felejtsd el a hiteleket Vagyon felhalmozásához a legfontosabb a hitelmentesség. A hitel bekorlátozza a készpénzáramlást. Tanuld meg a késleltetett jutalmazást. A hitelre történő vásárlás pazarlás. 100 eft televízió: 0% befizetés, 32% kamat, 11e x 12 hó = 132 eft helyett 8 hó x 11e megtak + kamat + készpénzzel tudsz alkudni = 92 eft. Ne vegyél fel hitelt fogyasztási cikkekre. Veszít az értékéből. DE lehet: ingatlan, vállalkozás, oktatás. Áruvásárlási kölcsön, záloghitel, autóhitel, személyi hitel: legalizált rablás. A jelzáloghitel legyen kevesebb, mint az éves nettó jövedelem duplája. Jelzáloghitel max. 15 évre. Autóhitel max 3 évre. A lakóingatlanodat minél előbb fizesd ki teljesen. Pénzügyek a családban Család pénzügyei = család értékrendje. Viták oka házasságban (minden korcsoportban): Pénzügyi gondok: 1. Pénz. Első számú válóok. 2. Gyereknevelés. a férfi elveszíti az önbizalmát, a nő elveszíti a biztonságérzetét.

7 A közös megegyezésre épülő költségvetés csökkenti a vitákat a házasságban. Nagyobb pénzügyi döntéseiteket mindig beszéljétek meg. A budgetet a pénzügyminiszter készíti. A döntéseket együtt hozzák, mert különben a másik kontrollálva érezheti magát. Gyerekeidnek mutass pédát, de NE élj a pénzügyi járóbeteg-ellátással, mert o Minél többet kap, annál kevesebbet szerez maga o Költekezni és pazarolni fog o Kevesebbet fog megtakarítani o Hitelfelvételre tanítod vele. Amway pénzkezelési szabályok Termékprofit + bónusz fedezze a költségeidet. ÜVK-ig a lakóhelyed környékén dolgozz. A legalacsonyabb bónuszú hónapra alapozd a költségvetésedet. 400e helyett 250e (21% - 18%). Takarékosan építsd. BSM, benzin, mobil, könyvelés. Párból EGY legyen mindenhol. BSM és jegypénzt különítsd el a saját pénzektől. Kulcsember 200 PÉ-ből 150 PÉ vevő. Sose adj kölcsön és soha ne kérj kölcsön. Ne sajnáld a pénzt az önképzésre. Platináig az adó: 1-15%. Minden legálisat költségelni. Smaragdig: Amway jövedelem + két kereset. Nincsen TB járulék. Utazási költségtérítés, mobil. Ne ítéld meg túl hamar az üzleted. Pénztermelő vagyon építése. AJÁNLOTT KÖNYVEK 1. Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj 2. Brian Tracy.: Önerőből milliomos 3. Robert G. Allen: Passzív jövedelem-források 4. T. Harv Eker: A milliomos elme titkai 5. George S. Clason: Babilon leggazdagabb embere 6. Robert T. Kiyosaki: Cashflow négyszög 7. Wallace D. Wattles: A gazdagság bölcsessége 8. Michael E. Gerber: A V mítosz

PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG HIDVÉGI ÁRON

PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG HIDVÉGI ÁRON PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG HIDVÉGI ÁRON KÖZVÉLEMÉNY- ÉS PIACKUTATÁSI IGAZGATÓ PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG Biztosítottság hajlandóság és képesség Kutatás: Telefonos módszer Pénzügyi 10 fő, felnőtt lakosság tudatosság

Részletesebben

Kreatív Bőségtudat. Mentális GPS a pénz birodalmába. Kerner Tibor. A gazdagok világának vagyonteremtési titkai

Kreatív Bőségtudat. Mentális GPS a pénz birodalmába. Kerner Tibor. A gazdagok világának vagyonteremtési titkai Kreatív Bőségtudat Mentális GPS a pénz birodalmába A gazdagok világának vagyonteremtési titkai Kerner Tibor 2012 Tartalom Bevezető A szomszéd milliomos.......4 I. A bőség univerzuma.........6 1.1 Vissza

Részletesebben

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés A takarékosságot eszköznek tekintsd arra, hogy mindig független légy az emberektől, ami tisztességed megóvásának nélkülözhetetlenebb feltétele, mintsem hinnéd.

Részletesebben

ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A évi CXXXVIII. törvény 44. alapján. Személyes adatok

ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A évi CXXXVIII. törvény 44. alapján. Személyes adatok ALKALMASSÁGI KÉRDŐÍV Magánszemély részére A 2007. évi CXXXVIII. törvény 44. alapján Személyes adatok Kérjük, hogy az alábbi adatokat nyomtatott betűvel töltse ki! Név: Lakcím: E-mail cím: Telefonszám:

Részletesebben

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó?

Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Hogyan legyek tudatos pénzügyi fogyasztó? Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség A program a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával valósul meg. 2015. március Pénzügyi

Részletesebben

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette:

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette: T E G Y Ü K O T T H O N O S A B B Á A P É N Z Ü G Y E I D E T Családi V A G Y O N T E R V E Z Ő készítette: www.iflgroup.hu HELLO Neked vannak pénzügyeid? Egyáltalán a Te kezeled a pénzedet, vagy a pénzed

Részletesebben

Életpálya szakaszok. Életpálya Életkor Jellemző célok Befektetési jellemző Ajánlott termékek Kisgyerekkor. 0-6 - - Bankbetét, állampapír

Életpálya szakaszok. Életpálya Életkor Jellemző célok Befektetési jellemző Ajánlott termékek Kisgyerekkor. 0-6 - - Bankbetét, állampapír Pénzügyi tervezés Életpálya szakaszok Életpálya Életkor Jellemző célok Befektetési jellemző Ajánlott termékek Kisgyerekkor 0-6 - - Bankbetét, állampapír Iskoláskor 7-18 - - Bankbetét Fiatal felnőtt Fiatal

Részletesebben

.. Havi Tervező. Üzlet, azt jelenti: pénzkereső tevékenység!

.. Havi Tervező. Üzlet, azt jelenti: pénzkereső tevékenység! Név:.. Felhasználónév (username): 2015. hó.nap TOP Vezető.... Havi Tervező Üzlet, azt jelenti: pénzkereső tevékenység! Egy jól működő Üzlethez elengedhetetlenek a célkitűzések, tervek, és a folyamatos

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára. A nyilatkozatot adó személye. A) rész VAGYONI NYILATKOZAT

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára. A nyilatkozatot adó személye. A) rész VAGYONI NYILATKOZAT Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára A nyilatkozatot adó személye 1. A nyilatkozatot adó: a) országgyűlési képviselő b) az országgyűlési képviselővel

Részletesebben

Mit mutatnak meg a makrogazdasági mutatók? A magyarok pénzügyi kultúrája számokban Dr. Huzdik Katalin

Mit mutatnak meg a makrogazdasági mutatók? A magyarok pénzügyi kultúrája számokban Dr. Huzdik Katalin Mit mutatnak meg a makrogazdasági mutatók? A magyarok pénzügyi kultúrája számokban Dr. Huzdik Katalin "Ha én gazdag lennék... A pénzügyi műveltség helyzete Magyarországon és hatása a fiatalok vásárlási

Részletesebben

Megfelelési és alkalmassági teszt

Megfelelési és alkalmassági teszt Megfelelési és alkalmassági teszt Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő: Tisztelt Ügyfelünk! Jogszabályi előírás alapján a biztosítási alapú befektetési termékek

Részletesebben

Az információs társadalom hatása a fiatalok pénzügyi kultúrájára. Készítette: Hertai Róbert

Az információs társadalom hatása a fiatalok pénzügyi kultúrájára. Készítette: Hertai Róbert Az információs társadalom hatása a fiatalok pénzügyi kultúrájára Készítette: Hertai Róbert Pénzügyi kultúra 1980-as évek előtti időszak pénzügyi fogalmak ismerete 1980-as éveket követően pénzügyi ismeretek

Részletesebben

A Z I G É N Y L Ő ( L Í Z I N G B E V E V Ő ) A D A T AI

A Z I G É N Y L Ő ( L Í Z I N G B E V E V Ő ) A D A T AI A D A T L A P E L Ő Z E T E S F I N A N S Z Í R O Z H A T Ó S Á G I V I Z S G Á L A T H O Z A finanszírozás célja: használt ingatlan vásárlás új ingatlan vásárlás F I N A N S Z Í R O Z Á S I A D A T O

Részletesebben

Erdélyi Magyar Adatbank Biró A. Zoltán Zsigmond Csilla: Székelyföld számokban. Család és háztartás

Erdélyi Magyar Adatbank Biró A. Zoltán Zsigmond Csilla: Székelyföld számokban. Család és háztartás Család és háztartás Hány személy lakik a háztartásban? 1 személy 7 2 22.9 3 24.7 4 30.2 5 9 6 4 7 8 személy 0.7 1.5 0 5 10 15 20 25 30 35 260. ábra. Hány személy lakik a háztartásban? Statisztikák Személyek

Részletesebben

A nyilatkozatot adó személye

A nyilatkozatot adó személye A nyilatkozatot adó személye 1. A nyilatkozatot adó: az országos elnökség tagja 2. A nyilatkozatot adó neve: Ara-Kovács Attila 3. A Házastárs / élettárs neve: 4. A gyermek(ei) neve: 1 I. Ingatlanok 1.

Részletesebben

Stratégiai pénzügyi elemzés (A)

Stratégiai pénzügyi elemzés (A) Stratégiai pénzügyi elemzés (A) 1. ÜGYFÉL 2. ÜGYFÉL Személyes adatok Ügyfél neve Ügyfél neme férfi / nő férfi / nő Állandó lakcím Levelezési cím Születési idő Mobiltelefonszám E-mail cím Családi állapot

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

KÉRDÉS 1 KÉRDÉS 2 KÉRDÉS 3. Melyik állítás igaz? Kikre vonatkozik az Etikai Kódex? Mire van szükség egy pénzügyi terv elkészítéséhez?

KÉRDÉS 1 KÉRDÉS 2 KÉRDÉS 3. Melyik állítás igaz? Kikre vonatkozik az Etikai Kódex? Mire van szükség egy pénzügyi terv elkészítéséhez? RPT Minősítő Vizsga 1 / 8 KÉRDÉS 1 Melyik állítás igaz? a. Az etikai elvek: Jogszerű működés, Objektivitás, Transzparencia b. Az etikai elvek: Tisztesség, Méltányosság, Tanácsadói érdek elsődlegessége

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez 2. melléklet a 2011. évi CLXXXIX. törvényhez Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő

Részletesebben

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez 2. melléklet a 2011. évi CLXXXIX. törvényhez Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Mindennapi pénzügyeink Pénzügyi tudatosság képzés a Gödöllői Szent István Egyetemen dr Mészáros Aranka Phd egyetemi docens Előzmények: döntési szabadság? Következmény: nem megfelelő pénzügyi döntések bizalmatlanság!

Részletesebben

Hetedik lecke A hitel

Hetedik lecke A hitel Hetedik lecke A hitel A pénz, a gazdagság, az egészség, a betegség, a testsúly mind eredmény. Okok és okozatok világában élünk. A hitel előnyei A szükséges dolgok most megvásárolhatók Csökkenti a készpénz

Részletesebben

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től Aktív üzletág kondíciói Lakossági Már nem igényelhető hitelek Hatályos 2019.02.01-től Jegybanki alapkamat 2016.05.25-től évi 0,90 3 havi BUBOR 2019.01.01-től 0,13 6 havi BUBOR 2019.01.01-től 0,27 jutalék

Részletesebben

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től Aktív üzletág kondíciói Lakossági Már nem igényelhető hitelek Hatályos 2019.01.01-től Jegybanki alapkamat 2016.05.25-től évi 0,90 3 havi BUBOR 2019.01.01-től 0,13 6 havi BUBOR 2019.01.01-től 0,27 jutalék

Részletesebben

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez?

17 stratégia a biztonsági pénztartalék képzéséhez, és miért kritikusan fontos ez? 1 / 5 2013.05.13. 11:12 A közösségről Bemutatkozás Kapcsolat Partnereink Kezdőlap Blog Cikkek Videók Idézetek Fórum Jótékonyság Jelentkezz a csapatunkba! Címlap» Cikkek 17 stratégia a biztonsági pénztartalék

Részletesebben

MINŐSÍTŐ VIZSGA REGISZTRÁLT PÉNZÜGYI TERVEZŐ TM 2008.06.19.

MINŐSÍTŐ VIZSGA REGISZTRÁLT PÉNZÜGYI TERVEZŐ TM 2008.06.19. MINŐSÍTŐ VIZSGA REGISZTRÁLT PÉNZÜGYI TERVEZŐ TM 2008.06.19. 1. KÉRDÉS Két életre szóló vagy garanciaidős járadékot akkor javasoljunk, ha a házaspár egyik tagjának halála esetén a túlélő félnek vagy családtagjainak

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Bagolyvár Kiadó Karácsony

Bagolyvár Kiadó Karácsony Bagolyvár Kiadó Karácsony 1990-ben kiadóként szinte együtt indultunk a magyar vállalkozások első generációjával. Barátaimmal beszélgetve hamar feltűnt, hogy sokszor mennyire hasonlóak a problémáink. Sokan

Részletesebben

Ügyfél Neve. Iktatószám: Átvétel dátuma: év hó nap. Partner cég neve: Partner cég címe:

Ügyfél Neve. Iktatószám: Átvétel dátuma: év hó nap. Partner cég neve: Partner cég címe: Iktatószám: Átvétel dátuma: Ügyfél Neve Partner cég neve: Partner cég címe: Monor és Vidéke Takarékszövetkezet 2230 Gyömrő, Szent István u. 28. Telefon: 06-29-530-210, Fax: 06-29-530-213 kozpont@monor.tksz.hu

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: május 1-jétől

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: május 1-jétől Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? CIB UNO Lakáskölcsön Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB Végig FIX Lakáskölcsön CIB Új Otthon

Részletesebben

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás Megtakarítási program az Ön által választott célra Regnum Életbiztosítás Akár évi 130 000 Ft értékű adókedvezménnyel! Rendszeres megtakarítással a biztos jövőért Céljaink megvalósítása jelentős kiadással

Részletesebben

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat - 1 - A legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészségi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 16. (6) bekezdésében meghatározott rendelkezés szerint (Az

Részletesebben

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára. A nyilatkozatot adó személye

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára. A nyilatkozatot adó személye - 1 - Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 1. sz. melléklete alapján Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselő számára A nyilatkozatot adó személye

Részletesebben

Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap

Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap Integráló építménytervezés I. XI. előadás MET.BME.HU 2012 / 2013 I. Szemeszter ERDÉLYI GÁBOR ingatlan befektetési vezető Raiffeisen Ingatlan Alap Marktstudie 30.06.2010 30.06.2010 1 1 TARTALOM I. Rész

Részletesebben

Lakossági számlán lekötött fix kamatozású betét

Lakossági számlán lekötött fix kamatozású betét LAKOSSÁGI MEGTAKARÍTÁSOK Hatályos: 2013. június 7-től A 2013. június 7-től érvénybe lépő módosításokat dőlt betűvel jelöljük! Kamatváltozás a jegybanki alapkamat csökkenése miatt Lakossági látra szóló

Részletesebben

0,10%** ** érvényes: szeptember 9-től. Lakossági számlán lekötött fix kamatozású betét

0,10%** ** érvényes: szeptember 9-től. Lakossági számlán lekötött fix kamatozású betét LAKOSSÁGI MEGTAKARÍTÁSOK Hatályos: 2013. szeptember 2-től A 2013. szeptember 2-től érvénybe lépő módosításokat dőlt betűvel jelöljük! Kamatváltozás a jegybanki alapkamat csökkenése miatt Lakossági látra

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

TARTÓS MEGTAKARÍTÁSOK TRENDJE

TARTÓS MEGTAKARÍTÁSOK TRENDJE TARTÓS MEGTAKARÍTÁSOK TRENDJE Kötelező Öngondoskodás Figyelő Heti Válasz Konferencia 2010. november 24. Vízkeleti Sándor I. A háztartások megtakarításai nőni kezdtek 12,0 10,0 8,0 Háztartások nettó finanszírozási

Részletesebben

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez

2. melléklet a évi CLXXXIX. törvényhez 2. melléklet a 2011. évi CLXXXIX. törvényhez Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő

Részletesebben

Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30.

Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30. Személyes pénzügyek tervezése (Az életpálya pénzügyi tervezése) Kovács Norbert Gyõr, 2008.01.30. Az elõadás menete Mit értünk emberi életpálya alatt? Hogyan értelmezzük az emberi életpályát pénzügyi szemléletben?

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára

A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára A Biharnagybajom és Vidéke Takarékszövetkezet vagyonleltára Eszközök összesen 1.618.226 eft 1. Pénzeszközök 97.260 eft 2. Állampapírok 354.732 eft 3. Hitelintézetekkel szembeni követelések 295.000 eft

Részletesebben

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselőszámára

Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat országgyűlési képviselőszámára -I - üiiiíiíillllülíiiiiwnifbwiiiaiíii rl W rn P 1r' A w 7i' 11 II tűk arcg~c77 z AY~~ m.m mnmmmo mim l Af^TA neee, DB u rd~ííí1nkl,- AtSArr n Wnnnnn..w:H... fülfl n.annn" H lilm' nnwll~l~lawwwll~ll~ mnmm

Részletesebben

Diósjenő Község Önkormányzata

Diósjenő Község Önkormányzata Diósjenő Község Önkormányzata Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő házasvagy élettársa

Részletesebben

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu 23 CSOPORTDINAMIKA A csoportok másképpen viselkednek, mint az egyének. A hasonló gondolkodású emberek találkozása a Network Marketing/MLM üzlet rendezvényein, különleges atmoszférát teremt. Nagyon nehéz

Részletesebben

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Szalay György szakértő Pannon Egyetem Veszprém 2015. október 12. 1 2 Pénzügyi pozíció az egyes életszakaszokban Több megtakarítás, mint adósság Egyszerű

Részletesebben

1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban!

1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban! III. GYAKORLÓ FELADATOK 1. Határozza meg a főkönyvi számlák könyvelése alapján a gazdasági eseményeket a lehető legpontosabban! T 1. Beruházások K T 1. Műszaki berend. K T 2. Áruk K 1a 500 1b 500 Ny 2.000

Részletesebben

l.a nyilatkozatot adó: a) helyi önkormányzati képviselő, polgármester, alpolgármester* (a továbbiakban együtt: képviselő)

l.a nyilatkozatot adó: a) helyi önkormányzati képviselő, polgármester, alpolgármester* (a továbbiakban együtt: képviselő) Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élű házas- vagy élettársa és gyermeke Számára

Részletesebben

GreatestOpportunity. A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én.

GreatestOpportunity. A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én. GreatestOpportunity A GreatestOpp 2013-ban alakult cég, hivatalosan bejegyezve és hitelesitve a Dominikai Köztársaságban 2013 április 25-én. A cég VALÓS KERESKEDELMI TEVÉKENYSÉGET folytat, tehát a "GO"

Részletesebben

A) Rész VAGYONI NYILATKOZAT. I. Ingatlanok. 1. a) A település neve, ahol az ingatlan fekszik (Budapesten kerület is):..

A) Rész VAGYONI NYILATKOZAT. I. Ingatlanok. 1. a) A település neve, ahol az ingatlan fekszik (Budapesten kerület is):.. Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdeségi nyilatkozat a nemzetiségi önkormányzati képviselő (elnök, elnökhelyettes), valamint a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa és gyermeke számára A nyilatkozatot

Részletesebben

FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015.

FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. FŐGÁZ Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2015. re vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége

Részletesebben

Ügyfél Neve. Iktatószám: Átvétel dátuma:

Ügyfél Neve. Iktatószám: Átvétel dátuma: Iktatószám: Átvétel dátuma: Ügyfél Neve PÁTRIA Takarékszövetkezet 2230 Gyömrő, Szent István u. 28. Telefon: 06-29-530-210, Fax: 06-29-530-213 kozpont@patriatakarek.hu HITELKÉRELEM LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól III. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. 18. III. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től Aktív üzletág kondíciói Lakossági Már nem igényelhető hitelek Hatályos 2017.10.01-től Jegybanki alapkamat 2016.05.25-től évi 0,90 3 havi BUBOR 2017.10.01-től 0,04 6 havi BUBOR 2017.10.01-től 0,08 I. Lakossági

Részletesebben

A. melléklet a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

A. melléklet a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE HU HU HU EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 21.12.2. COM(21) 774 végleges A. melléklet/24 B. fejezet A. melléklet a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE az Európai Unióban alkalmazandó

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

árubemutatók kockázatai

árubemutatók kockázatai Az árubemutatók kockázatai Ön is kapott már meghívót kellemes buszos utazásra ingyenebéddel egybekötve? Esetleg azzal hívták Önt telefonon, hogy nyert egy utazást? Sok esetben teljesen más a megkeresések

Részletesebben

Pénzügyi nagyokos Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá

Pénzügyi nagyokos Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá ! 1/! 6 IFL Biztosítások Melyik Biztosító? Mennyit fizetek? Szükségem van rá Életbiztosítás Balesetbiztosítás Egészségbiztosítás Lakásbiztosítás Jogvédelmi biztosítás KGFB Casco Biztosításokra összesen

Részletesebben

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) adó, bírság, pótlék mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó

Részletesebben

Budapest,2014. november 11.

Budapest,2014. november 11. 1 Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdeségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa és gyermeke számára A

Részletesebben

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os A Freeway To Success hasonlóan gondolkodó vállalkozók csapata, amely azért működik együtt, hogy tagjainak biztosítsa a vagyonteremtéshez szükséges eszközöket és információkat. A Freeway To üzlettulajdonosokból,

Részletesebben

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től

Aktív üzletág kondíciói. Lakossági. Már nem igényelhető hitelek. Hatályos től Aktív üzletág kondíciói Lakossági Már nem igényelhető hitelek Hatályos 2019.04.01-től Jegybanki alapkamat 2016.05.25-től évi 0,90 3 havi BUBOR 2019.04.01-től 0,19 6 havi BUBOR 2019.01.01-től 0,27 jutalék

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: január 1-jétől

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: január 1-jétől Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? CIB UNO Lakáskölcsön Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB Végig FIX Lakáskölcsön CIB Otthonteremtési

Részletesebben

Szükséges dokumentumok

Szükséges dokumentumok Szükséges dokumentumok UniCredit Lakáscélú jelzáloghitelek I. A hitelkérelem beadásához szükséges dokumentumok: Személyazonosító igazolvány Adóigazolvány Lakcímet igazoló hatósági igazolvány Vállalkozói

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel

Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel Futamidő (hónap) Igényelhető kölcsönösszeg (Ft) Finanszírozás maximális aránya Hitel teljes megnevezése Devizanem Min. Max.

Részletesebben

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról

Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete. A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati Képviselo- testületének 17/2008./XI.27./számú rendelete A helyi lakáscélú támogatásokról Pusztavám Község Önkormányzati képviselo- testülete a helyi önkormányzatról szóló

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ 1. oldal Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2016. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ I. Általános rész 1./ Általános háttérinformációk Bakony és Balaton Keleti

Részletesebben

HIRDETMÉNY Lakosság éven túli hitelei

HIRDETMÉNY Lakosság éven túli hitelei Érvényes: 06..0től Forgalmazható hitelek Kamat (%) Egyszeri kezelési költség (%) Hitel összege (Ft) Személyi kölcsön havi BUBOR + 7 00.000.000.000 Személyi kölcsön csoportos hitelfedezeti életbiztosítás

Részletesebben

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017.

Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017. Chinoin Nyugdíjpénztár 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza 2017. évre vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali kötelezettsége

Részletesebben

Budapest, november 10.

Budapest, november 10. 1 Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdeségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa és gyermeke számára A

Részletesebben

LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE A

LAKOSSÁGI HITELTERMÉKEK HIRDETMÉNYE A 1. Áruvásárlási kölcsön 1.1 Díjak és költségek Nyomtatvány költség, maximum lásd még 31. pont + 500,- Ft 24,00% 3 év max.50.000,-ft futamideje zárásakor 2. Gépjármű vásárlási kölcsön 3 éven belüli futamidő

Részletesebben

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok

HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS I. Takarékpont Számlacsomagok I. Takarékpont Számlacsomagok Számlacsomagok Nebuló Ugródeszka 14-27-évig Feltétel 14-18 év 18-27 év Számlanyitási díj Havi zárlati díj Számlavezetési díj Számlacsomag havi díja 105 Ft 205 Ft Számlakivonat

Részletesebben

Melléklet a évi XCVI. Törvényhez 1

Melléklet a évi XCVI. Törvényhez 1 1. lap Melléklet a 2000. évi XCVI. Törvényhez 1 Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdekeltségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselı (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK A SZEGÉNYSÉG STRUKTÚRÁJÁBAN

VÁLTOZÁSOK A SZEGÉNYSÉG STRUKTÚRÁJÁBAN Tematikus nap az egyenlőtlenség g vizsgálatáról, l, mérésérőlm Budapest,, 2011. január r 25. VÁLTOZÁSOK A SZEGÉNYSÉG STRUKTÚRÁJÁBAN Vastagh Zoltán Életszínvonal-statisztikai felvételek osztálya zoltan.vastagh@ksh.hu

Részletesebben

Nem forgalmazható hiteltermékek 1 DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.

Nem forgalmazható hiteltermékek 1 DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt. 1. 1. NEM FORGALMAZHATÓ HITELTERMÉKEK Építési és ingatlanvásárlási hitelek, törlesztési támogatással (lakáscélú betét utáni külön-kölcsön) Kamat Kezelési költség 26% 1% 2. Új családi ház építési, és lakásvásárlási

Részletesebben

ANYABANK PAPABANK. Készítette:

ANYABANK PAPABANK. Készítette: ANYABANK PAPABANK Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember előtt megnyitva

Részletesebben

Kedves Támogatónk! A részleteket szeretettel ajánlom figyelmedbe!

Kedves Támogatónk! A részleteket szeretettel ajánlom figyelmedbe! Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség (CFM) alapítója. A Hírlevél 2016/10-es számában a közelgő CashFlow Mágnes Hétvégénkről tájékoztatunk,

Részletesebben

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/

Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ 1. oldal Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület Kiegészítő melléklete a 2012. évi beszámolóhoz /Adatok: ezer Ft -ban/ I. Általános rész 1./ Általános háttérinformációk Bakony és Balaton Keleti

Részletesebben

K É R E L E M TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA. Lakhatási Támogatás

K É R E L E M TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA. Lakhatási Támogatás Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal Levélcím: 3910 Tokaj, Rákóczi út 54. : (47) 352-752; (47) 352-511 Fax: (47) 352-006 K É R E L E M TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Lakhatási Támogatás Kérelmező személyére

Részletesebben

Két adatfelvétel: a szegény háztartások fogyasztási szokásai és a tulajdonosi jövedelmek szerkezete. Medgyesi Márton Tárki Zrt

Két adatfelvétel: a szegény háztartások fogyasztási szokásai és a tulajdonosi jövedelmek szerkezete. Medgyesi Márton Tárki Zrt Két adatfelvétel: a szegény háztartások fogyasztási szokásai és a tulajdonosi jövedelmek szerkezete Medgyesi Márton Tárki Zrt Vázlat 1.A szegény háztartások fogyasztási szokásai A kutatás célja Mintavétel

Részletesebben

MARKETINGTERV KLIENS (K)

MARKETINGTERV KLIENS (K) MARKETINGTERV KLIENS (K) A honlapon való beregisztrálás pillanatától bárki tanulmányozhatja a személyes irodában elhelyezett információkat, megismerkedhet a SkyWay technológiájával, kérdéseket tehet fel

Részletesebben

Budapest, 2015. január 26.

Budapest, 2015. január 26. 1 Vagyon-, jövedelem- és gazdasági érdeségi nyilatkozat helyi önkormányzati képviselő (polgármester, alpolgármester), valamint a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa és gyermeke számára A

Részletesebben

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról

Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról 1 Kunszentmiklós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (V.21.) önkormányzati rendelete az első lakáshoz jutó fiatal házasok támogatásáról Kihirdetve: 2014. május 21. Kifüggesztve: 2014. május

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév

SAJTÓKÖZLEMÉNY. Az államháztartás és a háztartások pénzügyi számláinak előzetes adatairól II. negyedév 5. I. 5. III.. I.. III. 7. I. 7. III. 8. I. 8. III. 9. I. 9. III. 1. I. 1. III. 11. I. 11. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 1. I. 1. III. 15. I. 15. III. 1. I. 1. III. 17. I. 17. III. 18. I. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Részletesebben

1/6. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 1/2010. Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes től A JÖVŐRE TERVEZVE!

1/6. Hirdetmény. Akciók kondíciói. 1/2010. Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes től A JÖVŐRE TERVEZVE! 1/6 Hirdetmény Akciók kondíciói 1/2010. Eszköz Forrás Bizottsági határozattal elfogadva, érvényes 2010.02.02-től A JÖVŐRE TERVEZVE! 2/6 Fókusz Takarékszövetkezet Lakossági akciós betétek 1. Három hónapos,

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: december 1-től Lakáshitelek

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: december 1-től Lakáshitelek Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB UNO Lakáskölcsön CIB Végig FIX15 Lakáskölcsön CIB Minősített

Részletesebben

Pénzkereslet, pénzkínálat, a pénzügyi szektor közvetítı szerepe

Pénzkereslet, pénzkínálat, a pénzügyi szektor közvetítı szerepe Pénzkereslet, pénzkínálat, a pénzügyi szektor közvetítı szerepe Pénzügy I. Sportszervezı II. évfolyam Onyestyák Nikolett A központi bank mérlege 1 A központi bank mérlege általunk használt formája A jegybank

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: augusztus 1-től Lakáshitelek

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: augusztus 1-től Lakáshitelek Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB UNO Lakáskölcsön CIB Végig FIX Lakáskölcsön CIB Minősített

Részletesebben

PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek. Készítette:

PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek. Készítette: PÉNZÜGYI TERV 30+ éveseknek Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember

Részletesebben

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: november 1-től

Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Érvényben: november 1-től Termékfeltételek/ Termék Ki veheti igénybe? CIB UNO Lakáskölcsön Összehasonlító táblázat a CIB Bank lakáscélú ingatlanfedezetes hiteleire vonatkozóan - Lakáshitelek CIB Végig FIX Lakáskölcsön CIB Otthonteremtési

Részletesebben

KISOKOS Pénzügyi tervezés és takarékosság

KISOKOS Pénzügyi tervezés és takarékosság KISOKOS Pénzügyi tervezés és takarékosság 1.) A pénzügyi terv A pénzügyi terv a bevételek és kiadások időben ütemezett tervezése adott tevékenységhez (cél eléréséhez). Általában akkor készítik, amikor

Részletesebben

A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások

A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások A szociális szövetkezeteket érintő pénzügyi-számviteli szabályok és azokat érintőmódosulások Szombathely, 2013. május 6. Készítette: Berényiné Bosch Cecília 1 Alapítási, bejegyzési eljárás jogi szabályai

Részletesebben

Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel

Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel Termékismertető - Hitel- és lízingtermékek - Szabadfelhasználású jelzáloghitel Futamidő (hónap) Igényelhető kölcsönösszeg (Ft) Finanszírozás maximális aránya Hitel teljes megnevezése Devizanem - és ker.

Részletesebben

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön jellemzői:

A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön jellemzői: Hatályos: 2016. március 21 -től ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ A CIB ELŐRELÉPŐ SZEMÉLYI KÖLCSÖNRŐL A CIB Előrelépő Személyi Kölcsön jellemzői: Kölcsönösszeg: 300 000-től 5 000 000 Ft-ig, de maximum a havi nettó jövedelem

Részletesebben

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam!

Meghívó nyílt napra. Kedves Meghívottam! Kedves Meghívottam! Meghívó nyílt napra Szeretettel meghívunk egy olyan nyílt napra, ahol a jövő biztosítékáról lesz szó, az ARANYRÓL. Gondoskodás önmagunkról, gyermekeinkről, a jövőről. Azért küldünk

Részletesebben

1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal)

1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal) Sorszám Sorkód Megnevezés 1AB Felügyeleti mérleg (Eszközök könyv szerinti bruttó adatokkal) 001 1AB0 Eszközök összesen (2+10+75+102+114+275+302+316+333+357) 002 1AB1 Pénztár és elszámolási számlák (3+

Részletesebben

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK. CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK. CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév Háztartás - család A háztartás azoknak a személyeknek az összessége, akik

Részletesebben