Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató"

Átírás

1 Jegyző Tárgy: Kispest közbiztonságáért és a köztisztaság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztató Budapest Főváros XIX. ker. Önkormányzat Képviselő-testülete Tisztelt Képviselő-testület! évben a lakosságot különösen irritáló szabálysértések ellen irányuló hatékony fellépés érdekében szervezett akciók kiemelt feladatai az év elején kerültek megfogalmazásra. Amit fontosnak tartottunk: A vendéglátó egységek és közvetlen környezetük ellenőrzése A vendéglátó üzletek éjszakai zeneszolgáltatása, az abból eredő zavaró zajhatás csökkentése, a nyitvatartási idő betartatása, az üzletek szemétszállítási szerződésének megléte, illetve pótoltatása és a lakosság által jelzett, az üzlet működésével összefüggő közterületi problémák megoldása. A zeneszolgáltató és késő estig nyitva tartó vendéglátó üzletek ellenőrzése kiemelten a tavaszinyári időszakban történt. A közlekedési csomóponton, illetve a piacokon lévő kereskedelmi tevékenység ellenőrzése, az illegális árusítás kiszűrése és megakadályozása Ebben a feladatkörben a Határ úti aluljáró területe, a Kossuth téri, a Gutenberg téri élelmiszerpiac, az autó- és a használtcikk piac ellenőrzését határoztuk meg. A piacokon eseti, főleg a lakosság által jelzett problémákat, a piacok melletti területeken megjelenő illegális árusítás visszaszorítását és az engedély nélküli helyfoglalások megakadályozását tűztük ki célul. A játszóterek ellenőrzése, továbbá a játszótereken dohányzókkal szembeni intézkedés, parkok, épített zöldfelületek ellenőrzése A játszóterek rendeltetésszerű használatát, a dohányzás tilalmának betartatását, továbbá a műtárgyak és a zöld növényzet állagának megóvását célzó intézkedések megtételét határoztuk el.

2 Közterületen szeszesitalt fogyasztókkal szembeni intézkedés E feladatkörben a lakosság által jelzett területeken, így főleg a non-stop nyitva tartású boltok, büfék környezetében határoztuk meg az ellenőrzéseket. Az ebtartási szabályok betartása Az ebek pórázon történő vezetésének és az eb által okozott hulladék eltávolításának betartása miatt tartottuk fontosnak, hogy ezen a területen is ellenőrzést végezzünk. Ezen felül az akció során tájékoztatást kellett adni az ebtartóknak, hogy január 1-től kezdődően a kerület közterületein csak egyedi azonosítóval ellátott ebet lehet sétáltatni. A közlekedési szabálysértések elkövetőivel szembeni intézkedés, a tehergépjárművek ellenőrzése, lakó-pihenő övezetekbe behajtó tehergépjárművek kiszűrése és a szükséges intézkedés megtétele.. A zöldfelületen szabálytalanul parkoló és a behajtási engedéllyel nem rendelkező gépjárművek kiszűrése és szankcionálása volt a cél. Kiemelt feladatként határoztuk meg a KÖKI környékén kialakult szabálytalan parkolási rend visszaszorítását. Illegális szemétlerakó helyek felkutatása, a szemétrakás megakadályozása, szankcionálása, és a hulladék elszállítása, szelektív hulladékgyűjtő szigetek ellenőrzése A lakosságot a hulladék közterületre történő elhelyezése irritálja talán a legjobban, így ez a feladat is kiemelten szerepelt a közös ellenőrzések sorában. A szervezett akciók keretében az illegális hulladéklerakó helyek feltárását, azok rendszeres ellenőrzését, az elkövető kilétének felderítését, a szelektív szigetek környékének ellenőrzését, továbbá a közterületre helyezett hulladék elszállítását határoztuk meg. A kerékpárutak ellenőrzése A bejárások során a kerékpárúton megálló és várakozó gépjárművek tulajdonosaival/üzembentartóival szembeni intézkedés megtétele. A kerület utcáinak felmérése. A kátyuk, járdahibák jelzése, az engedély nélkül felszedett csatornafedelek, víznyelőrácsok elkövetőinek felkutatása. Az illegálisan felszedett csatornafedelek és rácsok azon felül, hogy a pótlásuk tetemes anyagi teher, balesetveszélyt jelentenek a közúti közlekedésben, így ez is állandó ellenőrzést igényel. A roncsautók felkutatása, és intézkedés az elszállíttatásukról A bejárások során észlelt, vagy a lakosság jelzése alapján tudomásunkra jutott gépjárművek fényképezése, a tulajdonos felkutatása és intézkedés az elszállítás tárgyában. Lomtalanítás és a lombgyűjtési akciók utáni területek ellenőrzése A lakosságot különösen irritálja, a lomtalanítás ideje alatt, a lomokat őrző emberek közterületi viselkedése, így a főbb gócpontok ellenőrzése szükségszerű. Az idén is határidőhöz volt kötve a zsákban összegyűjtött falevelek elszállítása. Feladatként tűztük ki a lakosság tájékoztatását a határidő betartására, és annak ismertetésére, hogy aki határidőn túl helyezi ki a lombhulladékot a közterületre bírságra számíthat.

3 A prostitúciós tevékenységet folytató, illetve az azt elősegítő személyek kiszűrése, továbbá a kábítószer használata elleni fellépés Az éjszakai ellenőrzések sorába e feladat elvégzését is beépítettük novemberéig 15 alkalommal szerveztünk akciókat fenti feladatok végrehajtására. Az akciókban a kerületi rendőrkapitányság, a Fővárosi Közterület-felügyelet, a hatósági iroda két munkatársa, városüzemeltetési és közbiztonsági iroda egy munkatársa, a szabálysértési iroda munkatársai, és a zöldprogram iroda két munkatársa vett részt. Az egyes ellenőrzések kiemelt feladatait minden hónapban, közös megbeszélésen határoztuk meg, melyet a Rendőrkapitány által jóváhagyott akcióterv keretében hajtottunk végre. A bejárások eredményeképpen évben az alábbiakban intézkedtünk. Ebtartási szabályok betartásának ellenőrzése során 16 alkalommal intézkedtünk a helyszínen. Póráz nélküli sétáltatás és az eb által okozott szennyeződés el nem távolítása miatt 6 esetben figyelmeztetéssel éltünk. Felszólításunkra a gazdák teljesítették a kötelességüket, így szabálysértési feljelentésre nem került sor. Közterületi alkoholfogyasztás miatt összesen 42 alkalommal intézkedtünk. A Határ úti aluljáróban és a közlekedési csomópont környékén minden akció során eljártunk a közterületen italozó emberekkel szemben. A Határ út környékén a szabálysértők mindegyike hajléktalan, így folyamatosan ellenőriztettük ezt a területet. A lakosság jelzése alapján jutott tudomásunkra, hogy az Ady Endre úton lévő non-stop üzlet előtti utcaszakaszon késő este rendszeresen isznak és hangoskodnak, valamint, hogy a Pozsony utcában lévő bolt mögötti parkoló területén és a közeli játszótéren is hasonló probléma merült fel. Intézkedésünk hatására az Ady Endre úton lévő üzlet üzemeltetője a nyitvatartási idejét megváltoztatta, az üzletet órakor már bezárja. A Pozsony utcában lévő üzlet mögötti területrészen az ellenőrzések hatására a lakosságot zavaró probléma megszűnt. Kiemelt feladatként határoztuk meg a játszóterek, parkok, épített virágágyások ellenőrzését. Napközben a játszóterek rendeltetésszerű használatát, valamint a dohányzás tilalmának betartását, éjszakai pedig a parkok, virágágyások, játszóterek rongálásának megakadályozására irányult a figyelmünk. 28 helyszíni intézkedésre került sor az akciók során. Az ellenőrzéssorozat másik kiemelt feladata az illegális szemétlerakás megakadályozása, és a lerakó kilétének a megállapítása volt. Ezt a feladatot a legnehezebb végrehajtani, mert az akciók keretein belül összesen 254 esetben találtunk elhagyott hulladékot az utcán, annak megállapítása, hogy az honnan származik, viszont csak két esetben volt sikeres. A feladatsorba tartozik még a szelektív szigetek környékének visszatérő és folyamatos ellenőrzése. A szigetek közelében élő lakosság segítségét kértük, hogy amennyiben látják, hogy az edényeket borogatják, vagy hogy a tárolók mellé rakják a szemetet, úgy lehetőleg azonnal jelezzék Közpark Kft munkatársainak, vagy a hivatal ügyfélszolgálati irodáján.

4 A kereskedelmi és vendéglátó egységek, valamint a szezonális közterületi árusítások ellenőrzése keretében a tavaszi- nyári- kora őszi időben a zeneszolgáltatásból eredő hangos üzemelést szorítottuk vissza. A lakosság jelzése alapján értesültünk róla, hogy mely vendéglátó üzlet zeneszolgáltatása, vagy vendégkörének hangos és zavaró megnyilvánulása miatt kell az üzemelés szabályainak betartását kikényszerítenünk. E feladatkörben az üzletek szemétszállítási szerződését, a közterület-foglalását, továbbá az üzemelésre vonatkozó jogszabályi előírások betartását is ellenőriztük. Hatósági kötelezésre 3 esetben került sor. A szezonális közterületi árusítások sorában a nőnapi, anyák napi, ballagási valamint a halottak napi virágárusítás ellenőrzését végeztük el. Ennek keretében a Határ úti aluljáró és környéke, a két élelmiszer piac és környéke, továbbá október végén a temető környéke került ellenőrzés alá. A közlekedési szabálysértések, ezen belül a KÖKI környékén kialakult szabálytalan parkolási rend helyreállítása, valamint a tehergépjárművekre vonatkozó forgalomkorlátozás ellenőrzése során 19 esetben szabálysértési feljelentés született és 103 esetben, összesen Ft helyszíni/távollétében kiszabott helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség és a közterületfelügyelet. 4 roncsautó elszállítása tárgyában indult eljárás, valamint a közösen tartott ellenőrzések során sor került még egy szabálytalan avarégetés megtiltására. Az akciók során lopás miatt 1 esetben, egyéb szabálysértés miatt 8 esetben a rendőrség előállította az elkövetőt. A közösen szervezett ellenőrzések, de leginkább a rendszeres közterületi jelenlét az ami visszatartó erő lehet abban, hogy a kerületünkben a szabálysértések számát minimumra csökkentsük. E cél megvalósítása érdekében tevékenykedtünk a 2011-es évben. Budapest, november 23. Dr. J. Nagy Éva

5 Határozati javaslat A képviselő-testület a Kispest közbiztonságáért és a közbiztonság fenntartása érdekében tartott havi ellenőrzésekről szóló tájékoztatót elfogadja.

Kérem, a T. Képviselő-testületet, hogy a beszámolót az alábbi határozattal elfogadni szíveskedjenek.

Kérem, a T. Képviselő-testületet, hogy a beszámolót az alábbi határozattal elfogadni szíveskedjenek. Budapest Főváros X, kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület ^AÍ^J^^j~é Q^ Kőbányai Önkormányzat Rn, nxt?l)0íh 14 Jegyzője Tárgy: Beszámoló a Budapest Főváros

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület. 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testület 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660. Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: várpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Kérem, a T. Képviselő-testületet, hogy a beszámolót az alábbi határozattal elfogadni szíveskedjenek.

Kérem, a T. Képviselő-testületet, hogy a beszámolót az alábbi határozattal elfogadni szíveskedjenek. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyzője - K '!! '» V *< fi'kl kőbányai ">5i' * i, i,',.»í^-ttstulefülése - hphh/íz/to/o. Tárgy: Beszámoló a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET év L félévi tevékenységéről

A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET év L félévi tevékenységéről BESZÁMOLÓ A KŐBÁNYAI KÖZTERÜLET-FELÜGYELET 2008. év L félévi tevékenységéről Budapest, 2008. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK I BEVEZETÉS r r r II A SZERVEZETI FELÉPÍTÉS VÁLTOZÁSAI II. 2 A Felügyelet személyi

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 164/2013. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. október 03-ai ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a közterületen történő

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti.

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti. A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól szóló 3/2014. (I.

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Mezőkövesdi Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről Mezőkövesd Város Önkormányzatának

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete. a közterület-felügyeletről 1 Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(IV.25.) önkormányzati rendelete a közterület-felügyeletről Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Részletesebben

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet

Beszámoló a Közterület - Felügyelet első félévi tevékenységéről. Az köztisztviselő neve: Nagy Csaba. Közterület- Felügyelet Beszámoló a Közterület - Felügyelet 2016. első félévi tevékenységéről Az köztisztviselő neve: Nagy Sándor Nagy Csaba Az köztisztviselő beosztása: Közterület- Felügyelet Szervezeti egység neve: Hatósági

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület 2>l i2j AO/ 2DC&. Kőbányai Önkormányzat Jegyzője Budapca WELm

Budapest Főváros X. kerület 2>l i2j AO/ 2DC&. Kőbányai Önkormányzat Jegyzője Budapca WELm SSudapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület 2>l i2j AO/ 2DC&. Kőbányai Önkormányzat Jegyzője Budapca WELm Tárgy: Beszámoló a Budapest Főváros

Részletesebben

Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről

Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről Beszámoló a Közterület-felügyelet működéséről Ózd, 2012. június 21. Előterjesztő: Ügyrendi Igazgatási és Rendészeti Bizottság Elnöke Előkészítő: Közterület-felügyelet vezetője Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály

A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály A közterületek tisztántartásával kapcsolatos szabályozás megújítása Dr. Petrus József Csaba vezető-tanácsos Hulladékgazdálkodási Főosztály Köztisztasági Egyesülés szakmai konferenciája 2017. november 30.

Részletesebben

címzetes főjegyző Tárgy: Közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. rendelet módosítása

címzetes főjegyző Tárgy: Közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda, Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 01/35358-4/2013. Tárgy: Közterület-használat

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 29/2007. (IX. 19.) rendelete az önálló közterület-felügyeletről Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a Fővárosi Önkormányzat

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzatának Közterület-Felügyelete 8500 Pápa, Anna tér 15. sz. Tel/Fax: 89/313-192 E.mail: felugyelet@papa.hu.

Pápa Város Önkormányzatának Közterület-Felügyelete 8500 Pápa, Anna tér 15. sz. Tel/Fax: 89/313-192 E.mail: felugyelet@papa.hu. 1 Pápa Város Önkormányzatának Közterület-Felügyelete 8500 Pápa, Anna tér 15. sz. Tel/Fax: 89/313-192 E.mail: felugyelet@papa.hu. Előterjesztés Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011.04.14.-i

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE o BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2013. november 13-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat a közterületi térfigyelő rendszerről szóló önkormányzati döntések elfogadására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat a közterületi térfigyelő rendszerről szóló önkormányzati döntések elfogadására Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3111, Fax.: 231-3255 radi.attila@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 40/2004. (IV.30.) rendelete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 40/2004. (IV.30.) rendelete 1.lap Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2004. (IV.30.) rendelete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala keretében működő Közterület felügyelet Szervezeti

Részletesebben

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről

a Józsefvárosi Közterület-felügyeletről A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. december 21. dr. Xantus Judit jegyző Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2009.(XII. 21.) sz. önkormányzati

Részletesebben

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Dozmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjeszt és a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Közterület-felügyelet 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolóról

Előterjeszt és a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Közterület-felügyelet 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolóról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je li;,). számú előterjesztés Előterjeszt és a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Közterület-felügyelet 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

l9::_. számú előterjesztés

l9::_. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je l9::_. számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Közterület-felügyelet 2012. évi tevékenységéről

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ. a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE TÁJÉKOZTATÓ a 2012. évi környezetvédelmi hatósági ellenőrzési tevékenységről 2012. évben a környezetvédelmi hatósági ellenőrzések - az év elején meghatározott

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közterület-felügyelet jogállása, szervezete

A rendelet hatálya. A közterület-felügyelet jogállása, szervezete A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (I. 28.) önkormányzati rendelete a Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól A Budapest Főváros

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata közötti együttműködési

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

Tiltott, közösségellenes magatartás

Tiltott, közösségellenes magatartás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (V.22.) önkormányzati rendelete az egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati rendeletek

Részletesebben

A közterület-felügyelet jogállása

A közterület-felügyelet jogállása SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2007. /III.21./ sz. r e n d e l e t e A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETRŐL =========================================== Szigetszentmiklós Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Jegyző Tárgy: Teljesítménykövetelmények alapját képező 2012. évi célok meghatározása a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére Tisztelt Képviselő-testület! A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület április 27-i rendkívüli ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület április 27-i rendkívüli ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S 104/2010.(IV.27.) számú előterjesztés A Képviselő-testület 2010. április 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a közterület-felügyelet

Részletesebben

J bc. szám ú előterjesztés

J bc. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je J bc. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság részére a Kőbányai Közterület-felügyelet 2014. évi

Részletesebben

Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó. A Fővárosi Közterület -Felügyelet XXI. Kerületi Alközpont 2009. évben végzett munkájáról

Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó. A Fővárosi Közterület -Felügyelet XXI. Kerületi Alközpont 2009. évben végzett munkájáról Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó A Fővárosi Közterület -Felügyelet XXI. Kerületi Alközpont 009. évben végzett munkájáról Készítette: Oláh Istvánné közrend-és közbiztonsági

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT. Együttműködési Megállapodás megkötésére

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT. Együttműködési Megállapodás megkötésére BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT Együttműködési Megállapodás megkötésére Készítette: Előterjesztő: koordinációs tanácsnok koordinációs tanácsnok Egyeztetésre megküldve:

Részletesebben

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete a köztisztasági és a településtisztasággal összefüggő közfeladatok ellátásáról (Egységes

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről Mélykút Város Önkormányzat

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete. a tiltott közösségellenes magatartásokról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete. a tiltott közösségellenes magatartásokról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete a tiltott közösségellenes magatartásokról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2012. december

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Közbiztonság Budapesten

Közbiztonság Budapesten Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok Készítette: ELTE Társadalomtudományi Kar Módszertani Kutatóközpont Módszertan A kutatást végezte: BellResearch Adatgyűjtés ideje: 2014. március 21. 2014. április

Részletesebben

Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó. A Fővárosi Közterület -Felügyelet Csepeli Alközpont 2008. évi munkájáról

Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó. A Fővárosi Közterület -Felügyelet Csepeli Alközpont 2008. évi munkájáról Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok B ES Z Á M O L Ó A Fővárosi Közterület -Felügyelet Csepeli Alközpont 2008. évi munkájáról Készítette:Oláh Istvánné közrend-és közbiztonsági főmunkatárs

Részletesebben

Radványi~ Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Radványi~ Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés J,!_! szám ú előterjesztés a Képviselő-testület részére a X. Kerület- Kőbányai "WOLF" Polgárőrség OPSZ Gépjármű Felderítő-

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2013. (II.04.) önkormányzati rendelete. Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2013. (II.04.) önkormányzati rendelete. Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2013. (II.04.) önkormányzati rendelete Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kereskedelemről

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete

Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete a közterületen való Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

A szervezet elnevezése, székhelye

A szervezet elnevezése, székhelye Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2010. (XI. 25.)Kt. sz. rendelete a közterület-felügyelet működéséről és működésének egyes kérdéseiről 1 Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

I. A SZERVEZET ELNEVEZÉSE, JOGÁLLÁSA

I. A SZERVEZET ELNEVEZÉSE, JOGÁLLÁSA Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 3/2001 (I.26) önkormányzati rendelete a Közterület-felügyelet szervezetéről és működésének rendjéről módosította: 43/2008. (VIII.29) sz. rendelet 79/2012.(XII.21)

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 1

Általános rendelkezések 1. 1 43/2001.(XII.17.) Ör. számú rendelet A köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 30/2005.(VIII.25.), 33/2006.(X.31.), 23/2007.(IX.27.), 45/2009.(X.27.), 21/2011.(IV.28.), 24/2012.(V.23.), 10/2016.

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (Egységes

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 20/2002. (VII. 2.) 1 ök.

Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 20/2002. (VII. 2.) 1 ök. Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 9 20/2002. (VII. 2.) 1 ök. rendelete a helyi környezet védelméről a 29/2002. (IX. 30.) 2 ök. rendelettel,

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által május hónapban elvégzett munkálatokról

Előterjesztés. Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által május hónapban elvégzett munkálatokról Előterjesztés Beszámoló a Bicskei Gazdasági Szervezet által 2016. május hónapban elvégzett munkálatokról 1. előterjesztés száma: 204/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze Viktória

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

1. Eljárási szabályok. Módosította a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet május 25. napjától hatályos 2

1. Eljárási szabályok. Módosította a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet május 25. napjától hatályos 2 Egységes szerkezetben a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 16/2005.(IV.28.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a város területén a kerékbilincs alkalmazásával és a járművek elszállításával

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 50. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. május 21-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

1. (1) E rendeletet kell alkalmazni a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő üzletekre.

1. (1) E rendeletet kell alkalmazni a (2) bekezdésben foglaltak kivételével Pécs Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő üzletekre. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének /2011. (X.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a kereskedelemről

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE Készült a 2012. május 30-i képviselő-testületi ülésre! Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat az egyes önkormányzati rendeletek szabálysértési

Részletesebben

I. Fejezet 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Nagyfüged Községi

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések 1 Tápiószele Város Önkormányzata 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Tápiószele Város Önkormányzata az Alaptörvény

Részletesebben

Közterület-felügyelet jogállása, szervezete

Közterület-felügyelet jogállása, szervezete A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002. (III.20.) rendelete a Ferencvárosi közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében január 16-án. Brunner Istvánné. Sánta Mátyás. Karczagné Nagy Klára

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében január 16-án. Brunner Istvánné. Sánta Mátyás. Karczagné Nagy Klára JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében 2017. január 16-án. Jelen vannak : Horváth Sándor elnök Brunner Istvánné Sánta Mátyás Karczagné Nagy Klára Kiss Edit Laczikné

Részletesebben

4. E rendelet alkalmazása szempontjából:

4. E rendelet alkalmazása szempontjából: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei

Részletesebben

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról

Rákóczifalva Város Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról Rákóczifalva Város Képviselő-testületének 11/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k. 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete

Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k. 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásánakjogkövetkezményeiről Tiszaszőlős

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete. a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 11/2012. (V. 2.) önkormányzati rendelete a járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek biztosításáról Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-4 / 2016. Sorszám: ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 28. napján tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 28/2011. (IX.2.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség területén ellátandó közterületfelügyeletről Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 28/2011. (IX.2.) számú rendelete a 19/2012.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 57/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018.(XI.23.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Önkormányzati tájékoztató

Önkormányzati tájékoztató Önkormányzati tájékoztató Tájékoztatjuk a Község Lakosságát, hogy a képviselő-testület a 2015. március 25-én tartott ülésén megalkotta a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 9/2015.(III.26.)

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. 2 Martfű Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete. az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2006.(I. 25.) önkormányzati rendelete az ebtartás szabályairól Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2014. június 18-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Sulcz Andrea jegyzői kabinetvezető Tárgy: Javaslat a közterület-felügyeletről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Magyarkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testülete 9346. Magyarkeresztúr, Kossuth u. 42. 11/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 4-én 18.00

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYE JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent stván tér 7. lkt. sz.: V. 12-1612016. Ügyintéző: Császár Judit, dr. Urbán-Zsilák Klára Mell. : 1 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó J A

B E S Z Á M O L Ó J A Szécsényi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. B E S Z Á M O L Ó J A a 2008. évi gazdálkodásáról 3170 Szécsény, Rákóczi út 41. 2 T A R T A L O M I. Jelentés a társaság 2008. évi üzleti tevékenységéről II.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: 03-3/144-12/2011. TÁRGY: A PÉCSI KÖZTERÜLET- FELÜGYELET 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓ ELFOGADÁSA MELLÉKLET:

IKTATÓSZÁM: 03-3/144-12/2011. TÁRGY: A PÉCSI KÖZTERÜLET- FELÜGYELET 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓ ELFOGADÁSA MELLÉKLET: IKTATÓSZÁM: 03-3/144-12/2011. TÁRGY: A PÉCSI KÖZTERÜLET- FELÜGYELET 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL SZÓLÓ BESZÁMOLÓ ELFOGADÁSA MELLÉKLET: E LŐTERJESZ T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 28/1995. (IX. 11.) ÖR számú rendelete A Közterület-felügyeletről A rendelet kihirdetve: V árpalota, 1995. szeptember 11.

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

3. A közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat beszámolója október 27. ELŐTERJESZTÉS

3. A közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat beszámolója október 27. ELŐTERJESZTÉS Tárgya: Előadók: ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2016. október 27-i ülésére 3. napirend A közterület-felügyelet és a mezőőri szolgálat beszámolója közterület-felügyelők, mezőőrök

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 2~3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjeszt és a Képviselő-testület részére a X. Kerület- Kőbányai "WOLF" Polgárőrség OPSZ Gépjármű Felderítő-

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben