Diákpolgármester és diákképviselők választási szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Diákpolgármester és diákképviselők választási szabályzata"

Átírás

1 Diákpolgármester és diákképviselők választási szabályzata Választási szabályzatunk megalkotásánál a választási eljárásról szóló évi C. törvényben foglaltakat tekintettük irányadónak. Preambulum Ezen szabályozás célja, hogy a választó diákpolgárok, a jelöltek és a jelölők, valamint a választási szervek egységes, áttekinthető és egyszerű eljárási szabályok alapján, pontosan leszabályozott keretek között gyakorolhassák a választásokkal kapcsolatos jogaikat. I. A választási eljárás alapelvei 1. A választási eljárás során az abban résztvevőknek a következő alapelveket kell érvényre juttatniuk: a) a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása, b) önkéntes részvétel a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban, c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölők között, d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás, e) jogorvoslat lehetősége és pártatlan elbírálás, f) a választás eredményének gyors és hiteles megállapítása. II. Általános szabályok 2. (1) A választást legkésőbb 45 nappal a szavazás napja előtt kell kitűzni. (2) A napokban megállapított határidőket a naptári napok szerint kell számítani. 3. (1) A választás időpontját Makó Város Polgármesteri Hivatal Közoktatási osztályának ifjúsági referense írja ki. III. A választási eljárás nyilvánossága 4. (1) A választási diákbizottságok működése és tevékenysége, valamint a rendelkezésére álló adatok törvényben megállapított kivétellel nyilvánosak. A választási eljárás nyilvánossága nem sértheti a szavazás titkosságát és a személyhez, valamint a személyes adatok védelméhez fűződő jogokat. (2) A választással kapcsolatos tudnivalókról, a városi választási diákbizottság közleményt ad ki. Továbbá tájékoztató anyagok, nyomtatványok elküldésével, a választási szabályzat sokszorosításával, segédanyagok készítésével, felkészítés tartásával segítséget nyújt a választással kapcsolatos tudnivalók megismeréséhez, megértéséhez. (3) Az iskola választási diákbizottsága, az iskolákban gondoskodik arról, hogy a választó diákpolgárok a választási tudnivalókról, a szavazás módjáról általános tájékoztatást és kérdéseikre felvilágosítást kapjanak.

2 IV. A szavazókörök 5. Szavazókörök, az iskolák Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet; Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Almási Tagintézmény; Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Kertvárosi Tagintézmény; Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium, Szent Gellért Diákotthon; Szikszai György Református Általános Iskola; Erdei Ferenc Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola, a Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye; Galamb József Szakképző Iskola, a Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézménye; József Attila Gimnázium, Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény valamint minden olyan iskola, amely kinyilvánítja szándékát, hogy részt kíván venni a diákpolgármester és diákképviselők választásán. 6. (1)Választásra jogosult minden az 5. -ban felsorolt intézményekben tanulói jogviszonnyal rendelkező, 5. osztálytól a 13. évfolyamig terjedő keretbe tarozó diák. (2) Megválasztható minden az (1) bekezdésében megjelölt diák, aki a jelölést szabad akaratából elfogadta. IV. Választási diákbizottságok, delegált tagjaik száma és feladatuk 7. (1) A választási bizottságok: A választási diákbizottságok a választó diákok független, kizárólag jelen szabályozásnak alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának felügyelete, a pártatlanság érvényesítése, a választásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése és szükség esetén a választás jelen szabályozásban lefektetett rendjének helyreállítása. Választási bizottságok és tagjaik: a) városi választási diákbizottság, tagjai: iskolánként 1 fő, az iskolai választási bizottság elnöke, b) iskolai választási diákbizottságok, tagjai: iskolai évfolyamonként 2 fő delegált c) szavazatszámláló diákbizottság, tagjai: iskolánként 3 fő, és az iskolai választási bizottság tagjai közül választható. (2) A választási diákbizottságoknak az iskola a 6. (1) bekezdésében meghatározott bármely választókorú diák a tagja lehet, ha delegálják és azt elfogadja.

3 (3) A választási bizottság tagjai esküt tesznek a diáksegítő tanár előtt az 1. számú melléklet szövege alapján. (4) A választási bizottságok az alakuló ülésükön a delegált tagok közül a jelölést követően egyszerű többséggel megválasztják az elnöküket. Csak az választható elnöknek, aki a jelölést elfogadja. (5) A választási bizottságokat az elnökök képviselik. A választási bizottságok döntése 8. A választási diákbizottságok testületként működnek, döntésükhöz a tagok többségének jelenléte és a jelenlevő tagok többségének azonos tartalmú szavazata szükséges. Szavazni igennel vagy nemmel lehet. A választási bizottságok feladatai 9. Városi választási bizottság feladata: a) A szavazókörökben az iskolai választó bizottságok munkájának összehangolása, segítése, választási ütemterv készítése b) Választási nyomtatványok elkészítése, kiszállítása. c) A szavazás objektív feltételeinek biztosítása, urnák kiszállítása. d) Összesíti a beérkezett szándéknyilatkozatokat, ajánlóíveket ellenőrzi, jelölteket nevez meg, e) összesíti a beérkezett választási eredményeket, f) megállapítja és kihirdeti a választási eredményt, a diákpolgármester személyét és a diákönkormányzat képviselő-testületének tagjait. g) másodfokú szervként jár el az iskolai választási bizottság határozatai ügyében. 10. Iskolai választási bizottság feladata: a) A szavazókörben megszervezi a választás menetét. b) Dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről, illetve elutasításáról. c) Dönt a benyújtott kifogásról. d) Megválasztja a 3 tagból álló szavazatszámláló bizottságot. e) Megsemmisíti a szavazás eredményét, ha jelen szabályozás megsértését állapítja meg. f) Egyenlő szavazatszám esetén kisorsolja, hogy melyik jelölt szerez mandátumot. g) Megállapítja és továbbítja a szavazó körben a szavazás eredményét a városi választási bizottsághoz. 11. Szavazatszámláló bizottság (1) A szavazatszámláló bizottság az iskolai választási bizottság tagjai közül kerül ki. A bizottság egyszerű szótöbbséggel, a jelölést elfogadó tagjai közül választja meg a 3 tagból álló szavazatszámláló bizottságot. A bizottság elnökét a választási bizottság saját tagjai közül választja meg a jelölés elfogadását követően, egyszerű többséggel. (2) Feladatai: a) ellenőrzi a szavazóhelyiséget, levezeti a szavazást, gondoskodik a szavazás törvényes lebonyolításáról, b) dönt a szavazás folyamán felmerült vitás kérdésekben,

4 c) megszámlálja a szavazatokat, és megállapítja a szavazókörben a szavazás eredményét, d) indítványozza az illetékes választási bizottságnak a szavazókör eredményének megsemmisítését, ha olyan szabálysértést észlel, amely azt érdemben befolyásolta, e) a szavazás eredményéről jegyzőkönyvet állít ki. f) összesíti az iskolai választás eredményét és továbbítja a városi választási bizottsághoz g) egyenlő szavazatszám esetén kisorsolja, hogy melyik jelölt szerez mandátumot. VI. A választási kampány 12. A választási kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap 0 órájáig tart. 13. (1) Kampánycsend A szavazást megelőző nap 0 órától a szavazás befejezéséig választási kampányt folytatni tilos. (2) Kampánycsend megsértése Kampánycsend megsértésének minősül a választó diákpolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: ha választó diákok számára a jelölt ingyenesen juttat szolgáltatást ( szervezett szállítás a szavazás helyszínére, ital-étel adása, csokoládé osztás stb.) jelvények, zászlók, a jelöltet ábrázoló fényképek, választási plakátok elhelyezése, választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton. 14. Plakát, szórólap A választási kampány végéig a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot. A plakát olyan sajtó- terméknek minősül, amely engedély és bejelentés nélkül előállítható. Egyebekben a plakátra a sajtóról szóló jogszabályokat kell alkalmazni. Plakát korlátozás nélkül elhelyezhető, kivéve: - Épület falára, kerítésre plakátot elhelyezni kizárólag a tulajdonos, a bérlő, illetőleg állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan esetén a vagyonkezelői jog gyakorlójának hozzájárulásával lehet. - Egyes középületeken, műemléképületeken a plakát elhelyezést megtilthatja a hatóság. - A plakátot úgy kell elhelyezni, hogy ne fedje más jelölt plakátját és károkozás nélkül eltávolítható legyen. A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték, a szavazást követő 15 napon belül köteles eltávolítani. 15. Gyűlés A választási gyűlések nyilvánosak. A rend fenntartásáról a gyűlés szervezője gondoskodik. 16. Rádió- és televízió nyilvánossága: A kampányidőszakban a műsorszolgáltatók a jelöltek számára azonos feltételekkel tehetnek közzé hirdetést. A hirdetéshez véleményt, magyarázatot fűzni tilos. Ha a Makói Városi Televízióban vagy az Árkádia rádióban szeretne a jelölt bemutatkozni, jelezni kell a városi választási bizottságnál vagy a közoktatási referensnél időpont egyeztetés végett. (Telefon: 62/ /137. mellék).

5 VII. Ajánlás 17. Az ajánlás menetére vonatkozó szabályok mind a magukat diákképviselőként, mind pedig diákpolgármesterként jelöltetni kívánó, a 6. (2) bekezdésben foglalt feltételnek megfelelő diákokra érvényesek. 18. (1) Szándéknyilatkozatot, melyben a diák nyilatkozik arról, hogy képviselőnek vagy polgármesternek szeretné jelöltetni magát, a választási bizottság tagjaitól az iskola bármely szavazati joggal rendelkező tanulója kérheti. (2) Szándéknyilatkozat kitöltése, leadása. Az iskolai választó bizottságnak a szavazás időpontjától számítva a 30 napon le kell adni a szándéknyilatkozatot, ők ellátják a szándéknyilatkozatot az iskola pecsétjével, és átadják az ajánlóíveket. (3) Ajánlóíven ajánlások a diákok zaklatása nélkül, az 5. -ban megjelölt intézményekben gyűjthető. (4) Az ajánlások érvényességének ellenőrzése az iskolai választó bizottság feladata. (5) Érvényesen egy választó diák két ajánlást tehet, egyet egy képviselő jelöltre, egyet pedig egy polgármester jelöltre. (6) Érvénytelen az az ajánlás, amelyet : a) nem a hivatalos ajánlóívre írtak, b) aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, annak valamennyi aláírása érvénytelen, c) aki több jelöltet is ajánlott, annak valamennyi ajánlása érvénytelen. (7) A diákönkormányzati képviselői jelöltséghez legalább 50, a diákpolgármester jelöltséghez legalább 100 ajánlást kell összegyűjteni. (8) Ajánlással kapcsolatos adatok védelme: Az ajánlóívekről másolatot készíteni tilos. Nem tekinthető másolatnak a jelölés érvényességének megállapítása céljából vezettet technikai nyilvántartás. (9) Az ajánlóívek leadási határideje, a szavazástól számított 20 nap. (10) Az ajánlóíveket, a szándéknyilatkozatokkal és az összesítéssel együtt a városi választási bizottságnak kell átadni.

6 Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Közoktatási Osztály (11) A jelölés eredményének kihirdetése, a városi választó bizottság feladata. VIII. A szavazás menete Névjegyzék 19. (1) Az iskola titkára a választásra jogosult diákok névsorát az iskolai választási bizottság elnöke átadja, aki a névjegyzéket a szavazáskor a szavazatszámlálási bizottságnak átadja. (2) A névjegyzékbe fel kell venni mindazon választási joggal rendelkező diákokat, akik az adott intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. (3) A névjegyzéket a szavazás napja előtt 30 nappal közszemlére kell tenni, és ennek idejét a helyben szokásos módon ki kell hirdetni. (3) A szavazás iskolai szervezésben zajlik a szavazatszámláló bizottság vezetésével. (4) A szavazáshoz az urnák a választás napját megelőző napon megérkeznek az intézményekbe. A szavazatszámláló bizottság elhelyezteti a szavazó urnát, berendezteti és ellenőrzi a szavazó helyiséget. A szavazás megkezdése 20. (1) A választási iratok, nyomtatványok elhelyezését követően a szavazás megkezdéséig a szavazatszámláló bizottság és a városi választási bizottság tagjain kívül senki sem tartózkodhat a szavazóhelyiségben. (2) A szavazatszámláló bizottság az urnák állapotát az elsőként szavazó választó diákpolgár aki a szavazatszámláló bizottság tagja nem lehet jelenlétében a szavazás megkezdése előtt megvizsgálja. A vizsgálat eredményét fel kell tüntetni a szavazási jegyzőkönyvben. (3) Az urnákat az elsőként szavazó diákpolgár jelenlétében úgy kell lezárni, hogy azokból az urna szétszedése nélkül, ne lehessen szavazólapot eltávolítani. (4) Az elsőként szavazó az urnába ellenőrző lapot helyez, amely tartalmazza az ellenőrzőlap elhelyezésének időpontját, valamint a szavazatszámláló bizottság jelen levő tagjainak és az elsőként szavazó választópolgárnak az aláírását. A szavazás módja

7 18. (1) A szavazatszámláló bizottság elnöke felelős azért, hogy a szavazás napján a szavazóhelyiségben és környékén a rendet fenntartsák. (2) A szavazás időtartama alatt a szavazóhelyiségben a választó diákpolgárok csak a választójog gyakorlásához szükséges ideig tartózkodhatnak. (3) A szavazóhelyiségben csak az a választó diákpolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel és diákigazolványát bemutatja. (4) A szavazólap átvételét a választó diákpolgár a névjegyzékben ( osztálynévsorban) aláírásával igazolja. (5) A szavazólapon a választott diákképviselők illetve diákpolgármester neve mellett x, vagy + jellel a körben bejelöli a választását. (6) A szavazó lapot összehajtja és a szavazatszámláló bizottság előtt urnába teszi. 19. Érvénytelen az a szavazólap: Nincs ellátva érvényes bélyegzőlenyomattal. A szavazat érvényességét - ha az, az egyéb feltételeknek megfelel nem érinti, ha a szavazólapon bármilyen megjegyzést tettek, a jelöltek sorrendjét megváltoztatták, jelölt nevét kihúzták, illetve nevet hozzáírtak. 20. A bizottság a rontott szavazólap helyett újat személyenként csak egyszer adhat ki. 21. A szavazatszámláló bizottság elnöke 16 órakor a szavazóhelyiséget bezárja. (1) Azok a választó diákpolgárok, akik a szavazóhelyiségben vagy annak előterében vannak még szavazhatnak. (2) A szavazatszámláló bizottság a szavazást lezárja. (3) Ezután szavazatot nem szabad elfogadnia. IX. Szavazatok összesítése A szavazatszámlálás 22. (1) A szavazatszámláló bizottság jelenlévő tagjai együttesen kötelesek összeszámlálni valamennyi szavazólapot. (2) A szavazatszámláló bizottság először a fel nem használt, valamint rontott szavazólapokat külön külön kötegbe foglalja, és a köteget lezárja úgy, hogy a pecsét megsértése nélkül szavazólapot ne lehessen kivenni, illetőleg betenni. (3) A szavazatszámláló bizottság az urna felbontása előtt ellenőrzi az urna sértetlenségét, felbontja és meggyőződik az ellenőrzőlap meglétéről, majd az urnában lévő szavazólapok számát összehasonlítja a szavazók számával. (4) A szavazatszámláló bizottság ezt követően külön csoportba helyezi és összeszámlálja az érvénytelen szavazólapokat. Az érvénytelenség okát a szavazólap hátoldalára rávezetik, és jelenlévők aláírják. Az érvénytelen lapokat külön kötegbe foglalják és úgy zárják le, hogy kivenni, hozzátenni ne lehessen. A kötegre rá kell írni az iskola nevét és sorszámát.

8 (5) Az érvényes szavazólapokat jelöltenként külön- külön kell számolni, majd a (4) pontban leírtak alapján külön-külön kötegelni kell. A kötegre jelöltenként külön külön rá kell írni az érvényes szavazatok számát. (6) Ha két legtöbb szavazatot szerzett jelölt által elért szavazatok számának különbsége az összes jelöltre leadott érvényes szavazatok egy százalékát nem haladja meg, vagy szavazataik között a különbség kisebb, mint az érvénytelen szavazatok száma, akkor a bizottság köteles az érvényes és érvénytelen szavazatokat ismételten megszámlálni. (7) Az ismételt számlálást addig kell folytatni, amíg annak eredménye valamely megelőző számlálás eredményével azonos nem lesz. A jegyzőkönyvben ezt az eredményt, valamint az ismételt számlálás tényét rögzíteni kell. Az eredmény megállapítása 22. (1)A szavazatszámláló bizottság a szavazatok megszámlálását követően megállapítja a választás szavazóköri eredményét. (2) Az illetékes választási bizottság a szavazatszámláló bizottságok jegyzőkönyvei alapján legkésőbb a szavazást követő napon összesíti a szavazatokat és megállapítja a választás eredményét. Jegyzőkönyv 23. (1) A szavazatok összeszámlálásáról és a választási eredmény megállapításáról jegyzőkönyvet kell készíteni. Jegyzőkönyv ceruzával nem készíthető. (2) A jegyzőkönyveket 3 példányban kell kiállítani, melyeket a választási bizottság minden jelenlévő tagja aláír. (3) A szavazatszámláló bizottság a jegyzőkönyveket, választási iratokat, nyomtatványokat, szavazólapokat a városi választási bizottsághoz juttatja el. Cím: Polgármesteri hivatal, Makó, Széchenyi tér 22. Közoktatási osztály (4) A szavazólapokat a polgármesteri hivatalban az illetékes választási bizottság tagjainak jelenlétében kell elhelyezni és 10 napig meg kell őrizni úgy, hogy illetéktelen személyek részére ne váljék hozzáférhetővé. 10 nap után a választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével - meg kell semmisíteni. Választás eredményének nyilvánosságra hozása 24. (1) A városi választási bizottság, a szavazás másnapján, a szavazólapra felkerült jelöltek összehívásával, a választás eredményét kihirdeti. (2) Az iskolák ben és körlevélben, megkapják a szavazás eredményét, mely felkerül a diákönkormányzat honlapjára is. (3) A diákok tájékoztatására a szavazókörökben, az iskola faliújságján közzé teszik a választás eredményét.

9 (4) A Városnap ünnepi testületi ülésén a megbízólevél átadásakor a Makó Városi Televízió közvetíti a város lakossága felé a diákönkormányzat képviselőit és a diákpolgármestert. (5) A Makó és Térsége című, önkormányzati hetilapban közzé teszik a diákválasztás eredményét Megbízólevelek átadása 25. A megválasztott diákképviselők és a diákpolgármester megbízólevelének átadása Városnapon, az ünnepi testületi ülésen történik. A megbízólevelet a város polgármestere adja át. Megbízatásról történő lemondás 26. A megbízatásról önkéntesen és írásba foglalva lehet lemondani. 27. Diákképviselő lemondása esetén az adott iskola diákönkormányzatának képviselői titkos szavazással választják meg az új diákképviselőt. Megbízó levelét a diákpolgármester adja át, a változást követő képviselő- testületi ülésen. Időközi választás 28. A diákpolgármester lemondása esetén időközi választást kell kiírni 29. (1)Írásbeli lemondás beérkezésétől számított 30 napon belül ki kell írni az időközi választást, melynek pontos időpontját a közoktatási referens hozza nyilvánosságra. (2) Az időközi választást legkésőbb 15 nappal a szavazás előtt kell kitűzni. (3) Az időközi választás technikai lebonyolítását, a választási szabályzatban leírtaknak megfelelően kell megvalósítani, kivéve a szabályzatban foglalt határidőket, melyek feleződnek. X. Jogorvoslat Kifogás 30. (1)Kifogást a választásra irányadó szabályzat, illetőleg a választás és a választási eljárás alapelveinek ( 1. ) megsértése ( továbbiakban együtt szabályzatsértés) hivatkozással együtt bárki benyújthat. A kifogást úgy kell benyújtani, hogy az legkésőbb a szabályzatsértés elkövetésétől számított 3 napon belül megérkezzen. Az iskolai választási bizottság ( továbbiakban választási bizottság) a beérkezéstől számított 3 napon belül dönt a kifogás ügyében. (2)A kifogásnak tartalmaznia kell: a) A szabályzatsértés megjelölését, b) A szabályzatsértés bizonyítékait, c) A kifogás benyújtójának nevét, iskolájának megnevezését, d) A kifogás benyújtójának értesítési címét. (3) Ha a választási bizottság megítélése szerint a kifogás elbírálására nem az a választási bizottság jogosult, amelyhez azt benyújtották, a választási bizottság az ügyet az annak elbírálására jogosult választási bizottsághoz, amely köteles az ügyben eljárni.

10 (4) A választási bizottság átruházhatja (3) bekezdés szerinti hatáskörét a bizottság elnökére. Ha a választási bizottság, illetve annak elnöke nem teszi át az ügyet más választási bizottsághoz, a választási bizottság köteles az ügyben eljárni. (5) Ha a kifogás elkésett, vagy nem tartalmazza a (2) bek. a)- c) pontjában foglaltakat, a kifogást érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítani. (6) A kifogás a választási bizottság határozatának meghozataláig visszavonható, a választási bizottság az eljárást hivatalból is folytathatja. 31. (1) Ha a választási bizottság a kifogásnak helyt ad a) megállapítja a szabályzatsértés tényét, b) a szabályzatsértőt eltiltja a további szabályzatsértéstől, c) a választást vagy annak a jogorvoslattal érintett részét megsemmisíti és megismétli. (2) Ha a választási bizottság a kifogásnak nem ad helyt, azt elutasítja. Fellebezés 32. (1) Az iskolai választási bizottság elsőfokú határozata ellen bármely választójogosult diák, jelölt fellebbezést nyújthat be. (2) Fellebbezést lehet benyújtani a. szabályzatsértésre történő hivatkozással, illetve b. az iskolai választási bizottság mérlegelési jogkörben hozott határozata ellen. (3) Nincs helye fellebbezésnek a másodfokon eljáró városi választási bizottság határozata ellen. 33. (1) A fellebbezést a megtámadott határozatot hozó iskolai választási bizottságnál kell előterjeszteni. (2) A fellebbezést úgy kell benyújtani, hogy az a megtámadott határozat meghozatalától számított három napon belül megérkezzen az iskolai választási bizottsághoz. (3) A fellebbezésnek tartalmaznia kell a) a fellebbezés 32. (2) bekezdés szerinti alapját, b) a fellebbezés benyújtó iskolájának megnevezését, értesítési címét. (4) A fellebbezés a városi választási bizottság határozatának meghozataláig visszavonható, az iskolai választási bizottság az eljárást hivatalból is folytathatja. (5) A fellebbezést az ügy összes iratával a beérkezés napján fel kell terjeszteni az iskolai bizottsághoz. A felterjesztés során az első fokon eljárt iskolai választási bizottság a fellebbezésről kialakított álláspontjáról is nyilatkozhat. A fellebbezési eljárás 34. (1)A fellebbezésről a városi választási bizottság a fellebbezés beérkezésétől számított 3 napon belül dönt. (2) Érdemi vizsgálat nélkül a fellebbezést el kell utasítani, ha a fellebbezés elkésett, nem a 33. (1) szerinti iskolai választási bizottsághoz nyújtották be,vagy nem tartalmazza a 33. (3) a) és b) pontjában foglaltakat. (3) A fellebbezés alapján a városi választási bizottság a sérelmezett határozatot, valamint az azt megelőző eljárást vizsgálja.

11 (4) A másodfokon eljáró városi választási bizottság a fellebbezéssel megtámadott határozatot a) Helybenhagyja, vagy b) Megváltoztatja. (5)A fellebbezési eljárás során hozott határozatot a városi választási bizottság közli a fellebbezővel és azokkal, akikkel az elsőfokú határozatot közölték. (6) A másodfokon eljáró iskolai választási bizottság a fellebbezési eljárás során megküldött iratokat a határozat meghozatalát követően öt napon belül visszaküldi a határozattal együtt az első fokon eljárt iskolai választási bizottságnak. XI. A szabályzat hatálybalépése és végrehajtása 35. Ez a szabályzat március 5. napon lép hatályba. E szabályzat hatályba lépését követően a diákpolgármesteri és diákképviselői választások kitűzésére, lebonyolítására a jelen szabályzatban foglalt rendelkezéseket kell alkalmazni. Makó, március 3. Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzata

12 1. számú melléklet A választási bizottságok tagjai által tett eskü szövege: Én esküszöm, hogy az Alkotmány és a választásra, vonatkozó jogszabályok rendelkezéseit megtartom és megtartatom. Tisztemet és megbízatásomat Hazám javára, legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen teljesítem. ( Az eskütevő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!

13 2. számú melléklet SZÁNDÉKNYILATKOZAT Alulírott, (közoktatási intézmény neve) osztályos tanulója a 2010 es városi diákönkormányzati választáson képviselőnek / diákpolgármesternek jelöltetem magam. Makó, Aláírás

14 3. számú melléklet Ajánlóív április 29-i diákpolgármester választáshoz Jelölt neve: Jelölt iskolája: Név Osztály Születési év Aláírás Kiadva: Dátum P.H.

15 aláírás 4. számú melléklet Ajánlóív április 29-i diákönkormányzati képviselő választáshoz Jelölt neve: Jelölt iskolája: Név Osztály Születési év Aláírás Kiadva: Dátum P.H.

16 aláírás 5. számú melléklet Szavazólap Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzata Képviselő VÁLASZTÁS április 29. Makó Érvényesen szavazni csak egy jelöltre lehet! Iskola bélyegzője (Jelölt neve) Szavazólap Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzata DIÁKPOLGÁRMESTER VÁLASZTÁS április 29. Makó Érvényesen szavazni csak egy jelöltre lehet! Iskola bélyegzője (Jelölt neve)

Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzatának KÉPVISELŐINEK ÉS POLGÁRMESTERÉNEK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYOZÁSA

Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzatának KÉPVISELŐINEK ÉS POLGÁRMESTERÉNEK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYOZÁSA Makó Város Ifjúsági Diákönkormányzatának KÉPVISELŐINEK ÉS POLGÁRMESTERÉNEK MEGVÁLASZTÁSÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYOZÁSA Preambulum Ezen szabályozás célja, hogy a választópolgárok, a jelöltek és a jelölők, valamint

Részletesebben

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben.

A választójogosultak bejelentett lakóhelyükön, lakóhely hiányában bejelentett érvényes tartózkodási helyükön szerepelnek a névjegyzékben. Tisztelt Választópolgárok! A 2010. október 3-ra kitűzött helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választójoggal rendelkezik a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett

Részletesebben

I. fejezet A választójog

I. fejezet A választójog A FERENCVÁROSI GYEREMEK ÉS IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT (FEGYIÖK) VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA I. fejezet A választójog 1. A FEGYIÖK választásán választó: minden fiatal, aki a IX. kerületben lakik, vagy IX. kerületi

Részletesebben

A kari HÖK-ök Választási Szabályzata. I. fejezet A szabályzat célja

A kari HÖK-ök Választási Szabályzata. I. fejezet A szabályzat célja A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM HÖK ALAPSZABÁLYÁNAK 2. SZÁMÚ MELLÉKLETE 1 A kari HÖK-ök Választási Szabályzata I. fejezet A szabályzat célja 1. (1) Jelen szabályzat célja, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1494-1/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

A fentiek alapján a választójogosult az alábbi választókerületekbe tartozhat:

A fentiek alapján a választójogosult az alábbi választókerületekbe tartozhat: Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének ideiglenes választási szabályzata A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénnyel összefüggő átmeneti, módosuló és hatályát vesztő szabályokról, valamint

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3630 Putnok, Kossuth út 5. Tel.: 48/530-010 Fax: 48/530-054 A Putnoki Helyi Választási Bizottság 55/2014. (X.13.) határozata A Putnoki Helyi Választási Bizottság roma nemzetiségi

Részletesebben

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/

Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/ Fax.: 22/ Óbarok Község Önkormányzat Helyi Választási Iroda 2063 Óbarok, Iskola u. 3. Tel.: 22/704-147 Fax.: 22/704-777 Tisztelt Választópolgárok! A Köztársasági Elnök 2010. október 3. napjára (vasárnapra) tűzte

Részletesebben

Határozat. a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság

Határozat. a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság Határozat a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához A Csömöri Helyi Választási Bizottság 47/2014. (X.13.) határozata A Csömöri Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Szabályzat címe: Választási Szabályzat Szabályzat azonosítója: MVK-SZ-033 Szabályzat hatálya: Országos hatáskörű dokumentum Szabályzat hatálybalépése: 2020. január 1. Szabályzat lezárása: 2019. május 3.

Részletesebben

T/16775. számú. törvényjavaslat. a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról

T/16775. számú. törvényjavaslat. a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/16775. számú törvényjavaslat a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról Előadó: Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter Budapest, 2005. június 2 2005. évi..

Részletesebben

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása

YBL HÖK Választások. A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2016-os Kari Hallgatói Önkormányzati választások rendje. A KHÖK képviselőinek megválasztása A KHÖK küldöttgyűlési képviselőinek megválasztása 1. A választáson a Nemzeti Felsőoktatási

Részletesebben

Jogorvoslati rendszer

Jogorvoslati rendszer Jogorvoslati rendszer Jogorvoslati eszközök: kifogás fellebbezés bírósági felülvizsgálati kérelem alkotmányjogi panasz Az országgyűlési képviselők választásában eljáró választási bizottságok: Szavazatszámláló

Részletesebben

Indokolás. A Ve (1) bekezdése szerint a szavazóköri, valamint a választási eredményről jegyzőkönyvet kell készíteni.

Indokolás. A Ve (1) bekezdése szerint a szavazóköri, valamint a választási eredményről jegyzőkönyvet kell készíteni. SZUHAKÁLLÓI HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A Szuhakállói Helyi Választási Bizottság 28/2014.(X.12.) határozata a települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításáról

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/ HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/554-900 Fax: 48/554-900 A Bánréve Helyi Választási Bizottság 44/2014. (X.13.) határozata A Bánrévei Helyi Választási Bizottság roma nemzetiségi

Részletesebben

Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u /2014. (X.12.) számú HVB határozat. határozatot:

Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u /2014. (X.12.) számú HVB határozat. határozatot: Verpelét Város Helyi Választási bizottsága 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. 59/2014. (X.12.) számú HVB határozat Verpelét Város Helyi Választási Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) a helyi önkormányzati

Részletesebben

2014. január : február február 7.

2014. január : február február 7. Határidő 2014. január 24. 16:00 2014. február 7. 2014. február 7. 2014. február 15. 16:00 2014. február 15-től 2014. április 6-án 19:00-ig 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február 17. 2014. február

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 95/2014. (X. 18.) TVB határozata V. A. A. által benyújtott fellebbezés tárgyában

Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 95/2014. (X. 18.) TVB határozata V. A. A. által benyújtott fellebbezés tárgyában Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság 95/2014. (X. 18.) TVB határozata V. A. A. által benyújtott fellebbezés tárgyában 95/2014. (X. 18.) TVB. H A T Á R O Z A T A Bács-Kiskun Megyei Területi

Részletesebben

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata

Palotás község Helyi Választási Bizottsága. 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata Palotás község Helyi Választási Bizottsága 1/2016.(VIII.15.) HVB határozata az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Palotás község Helyi Választási Bizottsága (a

Részletesebben

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera.

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera. HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3296 Zaránk, Fő u. 21. sz. Telefon/fax: 36 / 471-983, 471 978 e-mail: igazgatas@zarank.t-online.hu, jegyzo@tarnamera.hu Helyi Választási Bizottság 21/2014.(X. 12.) sz. határozata

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/ HATÁROZATOT:

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/ HATÁROZATOT: Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/504-100; 504-180; Fax: 74/510-251 Ikt.sz.: IV.280-6/2014. HATÁROZATI KIVONAT SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 29/2014. (X.13.) határozata

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 29/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 29/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság roma nemzetiségi önkormányzati képviselők 2014. év október 12. napjára kitűzött általános

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 51/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM

PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM 1 PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR DÉKÁNI UTASÍTÁS A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR Kari Tanácsának választási rendje A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2016. OKTÓBER 11. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG DR.

Részletesebben

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1

2004. évi XCII. törvény. a választási eljárásról szóló évi C. törvény módosításáról1 http://www.complex.hu/kzldat/t0400092.htm/t0400092.htm 2004. évi XCII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény módosításáról1 1. A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (a

Részletesebben

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság

Múcsonyi Helyi Választási Bizottság Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 3744 Mucsony, Fő út 2. : 48/403-078 Fax: 48/403-078/126 sz. mellék hivatali e-mail: hivatal@mucsony.hu A Múcsonyi Helyi Választási Bizottság 47/2014. (X.12.) határozata

Részletesebben

Magyar Kormánytisztviselői Kar Választási Szabályzata

Magyar Kormánytisztviselői Kar Választási Szabályzata Magyar Kormánytisztviselői Kar Választási Szabályzata A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 31. (3) bekezdés b) pontja és a Magyar Kormánytisztviselői Kar

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás után megállapítja, hogy a HVB tagjai. 4 igen 0 nem szavazattal szavaztak a megalakulásról. H A T Á R O Z A T

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás után megállapítja, hogy a HVB tagjai. 4 igen 0 nem szavazattal szavaztak a megalakulásról. H A T Á R O Z A T JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. augusztus 27-én, a Makó székhelyű Helyi Választási Bizottság alakuló ülésén, a Makói Polgármesteri Hivatal emeleti kistárgyalójában Jelen vannak: Bálint József, Mátó Erzsébet,

Részletesebben

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű

2. oldal 4. A központi névjegyzék 6. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár az országgyűlési képviselők április 8. napjára kitű 1. oldal 3/2018. (I. 11.) IM rendelet a 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Tarany községi Helyi Választási Bizottság

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Tarany községi Helyi Választási Bizottság Határozat az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához A Tarany községi Helyi Választási Bizottság 37/2014. (X. 12.) határozata A Tarany községi Helyi Választási

Részletesebben

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata

A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság 28/2014. (X.13.) határozata A Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők 2014. október 12. napjára kitűzött általános választásán

Részletesebben

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata

Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13) HVB számú határozata Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága Szám: 1817-4/2018. Tárgy: időközi önkormányzati képviselőválasztás kitűzése Szombathely Megyei jogú Város Helyi Választási Bizottsága 2/2018. (VII.13)

Részletesebben

Rendelet hatálya 1.. Rendelet célja 2..

Rendelet hatálya 1.. Rendelet célja 2.. Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 9/2008. (IV.15.) sz. rendelete a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat választásról Egységes szerkezetben a 12/2008. (V.20.) sz. rendelettel Bugyi Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

H a t á r o z a t o t. Felsőcsatár településen működő Helyi Választási Bizottság

H a t á r o z a t o t. Felsőcsatár településen működő Helyi Választási Bizottság HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG FELSŐCSATÁR 9794 Felsőcsatár, Petőfi u. 74. Tel.: 94/351-000 Száma: 1/2015. (V.06.) HVB Tárgy: Felsőcsatár településen időközi választás kitűzése Felsőcsatár településen működő

Részletesebben

A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához.

A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához. VADNAI HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A Vadnai Helyi Választási Bizottság 18/2014.(X.12.) határozata a polgármester választás eredményének megállapításához A Vadnai Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati

Részletesebben

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4.

A nemzetközi megfigyelő személyes adatait a nemzetközi megfigyelők nyilvántartásából július 7-én kell törölni. [Ve. 4. a 2014. április 6. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló [link:26c4abab2e91822dc 20140121]2013. évi XXXVI.

Részletesebben

VANYOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2001. (VI.25.) rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről* Általános rendelkezések

VANYOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2001. (VI.25.) rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről* Általános rendelkezések VANYOLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2001. (VI.25.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről* Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről

az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről BOJT KÖZSÉG HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁGA 2/2016. (III. 30.) számú HVB h a t á r o z a t a az időközi helyi önkormányzati képviselők és polgármester választás kitűzéséről Bojt Község Helyi Választási Bizottsága

Részletesebben

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság

Határozat. az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához. A Csömöri Helyi Választási Bizottság Határozat az egyéni listás települési önkormányzati képviselő választás eredményének megállapításához A Csömöri Helyi Választási Bizottság 45/2014. (X. 13.) határozata A Csömöri Helyi Választási Bizottsága

Részletesebben

Kivonat a választási eljárásról szóló évi C. törvényből. XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA

Kivonat a választási eljárásról szóló évi C. törvényből. XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA Kivonat a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvényből XII/A. Fejezet A TELEPÜLÉSI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSA 115/B. Az I-X. fejezet - a külképviseleti névjegyzékkel és a külképviseleti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Alsózsolca Város Helyi Választási Bizottsága 3571Alsózsolca Kossuth Lajos u. 138 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült : Helye: 2014. október hó 13. napján.- 3:25 órakor kezdődő Alsózsolca Város Helyi

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/ Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/504-100; 504-180; Fax: 74/510-251 Ikt.sz.: IV.280-8/2014. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS HELYI VÁLASZTÁSI

Részletesebben

Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Gödöllő város Önkormányzatának 4/2004.(II. 2.) számú önkormányzati rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 50. (2) bekezdésében

Részletesebben

8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata Szavazási Ügyrendje

8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata Szavazási Ügyrendje 8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzata Szavazási Ügyrendje A Hallgatói Önkormányzat Alapszabálya (továbbiakban: Alapszabály) szerint a választójog általános

Részletesebben

Budapest XIV. Kerület Helyi Választási Bizottsága. 2/2017. (II. 1.) számú HATÁROZATA. (kijavítva a 3/2017. (II.2.) számú határozattal)

Budapest XIV. Kerület Helyi Választási Bizottsága. 2/2017. (II. 1.) számú HATÁROZATA. (kijavítva a 3/2017. (II.2.) számú határozattal) Budapest XIV. kerület Helyi Választási Bizottság 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. Budapest XIV. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2/2017. (II. 1.) számú HATÁROZATA (kijavítva a 3/2017. (II.2.) számú

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

A V Á L A S Z T Á S I E L J Á R Á S R Ó L

A V Á L A S Z T Á S I E L J Á R Á S R Ó L 1 9 9 7. É V I C. T Ö R V É N Y A V Á L A S Z T Á S I E L J Á R Á S R Ó L A Magyar Köztársaság Alkotmánya szerint a választójog általános és egyenlő, a szavazás közvetlen és titkos. Annak érdekében, hogy

Részletesebben

A Taktaharkányi Helyi Választási Bizottság

A Taktaharkányi Helyi Választási Bizottság A Taktaharkányi Helyi Választási Bizottság 422014.(X.12.) határozata A Taktaharkányi Helyi Választási Bizottság a helyi önkormányzati képviselők 2014. október 12. napjára kitűzött általános választásán

Részletesebben

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok

Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Nemzetiségi önkormányzati képviselő választásra vonatkozó szabályok Ki rendelkezik választójoggal a nemzetiségi képviselő választáson? A választáson az választó, aki a nemzetiségi névjegyzékben szerepel.

Részletesebben

VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ II. Tisztelt Választópolgárok!

VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ II. Tisztelt Választópolgárok! VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ II. Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Köztársasági Elnöke kitűzte a 2014. évi országgyűlési képviselők választását. Mint ahogy a kézbesített választási értesítőben is láthatták

Részletesebben

2007. évi CLXXII. törvény

2007. évi CLXXII. törvény http://www.complex.hu/kzldat/t0700172.htm/t0700172.htm 2007. évi CLXXII. törvény a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998.

Részletesebben

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA

Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottság 1/2017. (VIII.7.) számú HATÁROZATA Váraszó Község Helyi Választási Bizottsága 2017. augusztus 7. napján tartott ülésén az időközi polgármester választás tárgyában

Részletesebben

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl

10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 1 KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2005. (X. 27.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésrôl A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/

HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/ Fax: 48/ HELYI V ÁLA SZTÁSI BIZOTTSÁG 3654 Bánréve Kossuth út 24. Tel.: 48/554-900 Fax: 48/554-900 ' A Bánrévei Helyi Választási Bizottság 43/2014. (X.13.) határozata A Bánrévei Helyi Választási Bizottság a helyi

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselőtestületénél 7/2001. (IV.20.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kedvezményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény (továbbiakban:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról

TÁJÉKOZTATÓ. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 12. napjára kitűzött választásáról Helyi Választási Iroda Vezetőjétől Tel: 46/318-009, 528-258, FAX: 528-259, E-mail: bocsph@bocskozseg.hu TÁJÉKOZTATÓ a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2014. október 12. napjára kitűzött

Részletesebben

Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IX.18.) rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IX.18.) rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008. (IX.18.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzat Szavazási Ügyrend

8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzat Szavazási Ügyrend 8. számú melléklet A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hallgatói Önkormányzat Szavazási Ügyrend Az Alapszabály szerint a választójog általános és egyenlő, a Szavazás közvetlen és titkos. Annak

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/ ,

Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/ , Helyi Választási Bizottság Kiskunhalas 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1. Tel: 77/523-104, e-mail: jegyzo@kiskunhalas.hu Kiskunhalas Város Helyi Választási Bizottsága 2/2017 (XI.20.) HVB. h Időközi települési

Részletesebben

A Mezőberényi Helyi Választási Bizottság (a továbbiakban: HVB) választási eljárásról szóló 2013.

A Mezőberényi Helyi Választási Bizottság (a továbbiakban: HVB) választási eljárásról szóló 2013. városi honlapon (www.mezobereny.hu). A Mezőberényi Helyi Választási Bizottság (a továbbiakban: HVB) A HVB elrendeli a határozat közzétételét Mezőberény Város Önkormányzat hirdetőtábláján, és a hatáskörében

Részletesebben

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE

A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE A Fehérvári Civil Tanács választására az NCA-DP-11-B-0025 kiírás keretében kerül sor A Fehérvári Civil Tanács tagjainak megválasztására összehívott elektori gyűlés ÜGYRENDJE Az elektori gyűlést a NCA-DP-11-B-0025

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1515-1/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM

13/2014. (III. 10.) KIM 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Csomád községben

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2007. (XI.12.) számú rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

v é g z é s t : I n d o k o l á s

v é g z é s t : I n d o k o l á s A bíróság a dr. B. M. Ügyvédi Iroda (...) által képviselt G.A. (...) kérelmezőnek, dr. Cserny Ákos elnök által képviselt Fővárosi Választási Bizottság (1052 Budapest, Városház utca 9-11.) kérelmezett ellen,

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1 Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004.(III.29.)Kt. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről 1 A rendelet hiteléül: Maglód, 2009. január 20. Margruber János jegyző

Részletesebben

Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Helyi Választási Bizottság Bogyiszló 7132 Bogyiszló, Kossuth utca 28. Tel.: 74/540-157 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bogyiszló Község Helyi Választási Bizottságának (a továbbiakban: HVB) 2014. augusztus 29. napján,

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

Nemzeti Pedagógus Kar Választási Szabályzata

Nemzeti Pedagógus Kar Választási Szabályzata Nemzeti Pedagógus Kar Választási Szabályzata A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 63/G. (1) bekezdése és a Nemzeti Pedagógus Kar (a továbbiakban: NPK) Alapszabályának IV. 5.1. pontja alapján

Részletesebben

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása

A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása YBL HÖK Választások A 2015-ös Ybl Miklós Építéstudományi kar Hallgatói Önkormányzat választását a következők alapján fog lezajlani. A HÖK képviselőinek megválasztása A HÖK küldöttgyűlési képviselőinek

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2009.(X.01.) sz. Önkorm. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 33/2006.(XI.30.) rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet

13/2014. (III. 10.) KIM rendelet 13/2014. (III. 10.) KIM rendelet az Európai Parlament tagjainak 2014. május 25. napjára kitűzött választása eljárási határidőinek és határnapjainak megállapításáról A választási eljárásról szóló 2013.

Részletesebben

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról

K Ö Z L E M É N Y. A helyi önkormányzati képviselő és polgármester választásáról Enying Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Helyi Választási Iroda 8130 Enying, Szabadság tér 16/a.. Tel: 22/572-131, 22/572-074; Fax: 22/572-130 pmhiv@enying.eu K Ö Z L E M É N Y A helyi önkormányzati

Részletesebben

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 8/2001. (VI. 26.) sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 8/2001. (VI. 26.) sz. rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Nyékládháza Város Önkormányzatának 8/2001. (VI. 26.) sz. rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Nyékládháza Város Képviselő-testülete a helyi közakarat demokratikus kinyilvánítása érdekében

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RERNDELKEZÉSEK 1..

ÁLTALÁNOS RERNDELKEZÉSEK 1.. TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATII KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002..((II.. 311..)) KT.. SSZ.. RENDELETE A HELYII NÉPSSZAVAZÁSSRÓL ÉSS NÉPII KEZDEMÉNYEZÉSSRÖL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény

Részletesebben

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! Tisztelt Választópolgárok! Az Alkotmány rendelkezése alapján a helyi önkormányzati képvisel ket, valamint a polgármestert a választópolgárok általános és egyenl választójog alapján, közvetlen és titkos

Részletesebben

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról

Tájékoztató a október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tájékoztató a 2014. október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos általános tudnivalókról Tisztelt Választópolgárok! Magyarország köztársasági elnöke kitűzte a 2014. évi helyi önkormányzati képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről. Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda

JEGYZŐKÖNYV. Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről. Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda JEGYZŐKÖNYV Csanádapáca Község Helyi Választási Bizottsága üléséről Az ülés helye: Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal polgármesteri iroda Az ülés ideje: 2014.09.04. 17 óra Az ülés tárgya: 1. Egyéni

Részletesebben

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

A Nemzeti Választási Bizottság október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselő választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Budakeszin

Részletesebben

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel

Tájékoztató a polgármesterek az önkormányzati képviselők választásáról. I. Nyilvántartásba vétel BÁRÁNDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL J E G Y Z Ő J E MINT A BÁRÁNDI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJE 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 Email: jegyzo@barand.hu Tájékoztató

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYAR KÖZLÖNY 3. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2018. január 11., csütörtök Tartalomjegyzék 3/2018. (I. 11.) IM rendelet A 2018. április 8. napjára kitűzött országgyűlési képviselő-választás eljárási

Részletesebben

28/2001. (VI.21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL

28/2001. (VI.21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL 1 SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2001. (VI.21.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI NÉPSZAVAZÁSRÓL ÉS NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL Sárvár város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete. a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Szentlőrinc Városi Önkormányzat 16/2007.(X. 19.) KT. Rendelete a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló

Részletesebben

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról

Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról Tájékoztató a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásról A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását. Kecskéden

Részletesebben

Kari Tanács Választásának Szabályzata

Kari Tanács Választásának Szabályzata SZTE FOK kari ügyrend 1. számú melléklet Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanács Választásának Szabályzata Szeged, 2019. február 7. Tartalom: I. A Kari Tanács választásának általános

Részletesebben

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről?

Népszavazás Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Népszavazás 2016. Gyakran ismétlődő kérdések és válaszok ELŐKÉSZÜLETEK: Meddig érkezik meg az értesítő a névjegyzékbevételről? Azt a választópolgárt, aki legkésőbb a szavazás napját megelőző ötvennyolcadik

Részletesebben

Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére

Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére Tájékoztató jelölő szervezetek / független jelöltek részére I. Jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele 1.) Azt a szervezetet, amely jelöltet vagy listát kíván állítani, a választás kitűzését követően

Részletesebben

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Budapest A tisztségviselők megválasztásának rendje 1. A választás általános szabályai (1.) A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság 1/2018. (IV.18.) számon 3 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta:

Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság 1/2018. (IV.18.) számon 3 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság 1/2018. (IV.18.) számon 3 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: Budapest Főváros VIII. kerület Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1516-2/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 1. SZ. ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG évi 1. SZ. ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT A HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 2017. évi 1. SZ. ÜLÉSÉRŐL Készült a Helyi Választási Bizottság 2017. február 2-án 14.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal (Budapest

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Bélapátfalva Nagyközségi Önkormányzat 12 /2001. ( IV.23. ) sz. rendelete a helyi népszavazásról és a népi kezdeményezésről -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Kisköre Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 712001.(VIII. 27.) rendelete

Kisköre Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 712001.(VIII. 27.) rendelete Kisköre Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 712001.(VIII. 27.) rendelete A helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.)

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei TERÜLETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG ELNÖKE 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-713 Telefax: (46) 352-525 E-mail: tvb@hivatal.baz.hu III-1525-1/2014. a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l

Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l Ta je koztato a nemzetise gi o nkorma nyzati ke pviselo k va laszta sro l A Nemzeti Választási Bizottság 2014. október 12. napjára tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását.

Részletesebben

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/

Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/ Telefax: 57/ Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: 57/446-006 Telefax: 57/446-002 Jászszentandrás Község Helyi Választási Bizottsága 2/2016. (VII.05.) számú HATÁROZATA

Részletesebben

Roma nemzetiségi választással kapcsolatos tájékoztató

Roma nemzetiségi választással kapcsolatos tájékoztató Roma nemzetiségi választással kapcsolatos tájékoztató Tisztelt Nemzetiségi Választópolgárok! A roma települési nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának időpontját a Nemzeti Választási Bizottság

Részletesebben