Facebook alapok roppant kedvelt és hatásos marketing eszköz olcsó, sok embert el lehet vele érni és egyszerű Miben segít?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Facebook alapok roppant kedvelt és hatásos marketing eszköz olcsó, sok embert el lehet vele érni és egyszerű Miben segít?"

Átírás

1 Facebook alapok A facebook nem csupán egy sikeres közösségi oldal, melyet kizárólag fiatalok használnak kapcsolat tartásra, de egy roppant kedvelt és hatásos marketing eszköz, reklám csatorna is! Alkalmas bizonyos mértékig a weboldal helyettesítésére, de leginkább azzal együtt fejti ki hatását. Előnye, hogy olcsó, sok embert el lehet vele érni és egyszerű a kezelése. Nézzük, akkor részletesen! (Természetesen most kizárólag vállalkozói és nem magánszemély szempontjából fogjuk górcső alá vonni a fészbukot.) Miben segít? - Céged, márkád ismertségének növelésében - Új termék, szolgáltatás bevezetésében, piacra dobásában - Keresőoptimalizálásban - Folyamatos kommunikációs csatornát biztosít Kinek érdemes facebook oldalt létrehoznia? Facebook profilt bárki ingyenesen létrehozhat a oldalon. Így egyrészt annak ajánlott, akinek nincs arra kerete, hogy saját weboldalt hozzon létre. Egyszerűen tudja szerkeszteni profilját képeket, szövegeket feltölteni, ismerősöket keresni, rajongókat (lájkolókat) gyűjteni, akiket időről-időre ingyenesen el lehet érni. Eseményeket, híreket lehet közzétenni. És természetesen a facebook oldalának web címét (url címét) szabadon használhatja reklámjaiban, aláírásában stb. pl: - nem sokkal hosszabb, mint egy átlagos weblap cím. Másrészt annak is illik, vagy inkább ajánlott, akinek weboldala van, hiszen ez javítja a weboldal keresőoptimalizálását, hiszen ezzel is nő a weboldalra mutató linkek száma, a google könnyebben megtalálja oldaladat. Milyen iparágban van értelme? Facebookot leginkább a fiatalabb korosztály használ, de ez az életkor intervallum folyamatosan ki tolódik. Így elsősorban azon cégek számára alkalmas, akik 8-45 éves kor közötti magánszemélyek részére értékesítenek. Mi a helyzet a B2B (vagyis vállalkozás-vállalkozásnak történő) értékesítés esetén? Itt úgy gondolom, hogy a tevékenységi kör határozza meg ennek eredményességét. Egy betonacél gyártó cégnek valószínűleg nincs nagy értelme facebook profilt létesítenie úgy, hogy a vásárlói vállalkozások, viszont egy szolgáltató cégnek pl. könyvelő irodának igen, hiszen az újdonságokat pillanatok alatt meg tudja osztani partnereivel. Hogyan hozzuk létre: Igazából három lehetőség van. 1. Magánszemélyként hozod létre a profilodat: ezt nem célszerű választani, mert számos funkciót elveszítesz. Ilyen például a statisztika mutatása ha eléred a 25 lájkolót, akkor a facebook megmutatja, hogy mely eseményed, megosztásod mekkora nyilvánosságra tett szert. Mennyien kedvelték, olvastak-beszéltek róla stb. Ezzel nyomon követheted, hogy mely akciód volt eredményes és melyik kevésbé. Ráadásul a kapcsolataid száma korlátozott főben. 2. A másik, hogy a facebook felajánlja annak lehetőségét is, hogy közvetlenül hozd létre vállalkozásod profilját ezt a oldal alján találod az oldal létrehozása címszó alatt. Ezt követően csak az utasításokat kell követni és pár perc alatt kész is a regisztráció.

2 Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy kifelé kötöttek a kommunikációs lehetőségeid. Nem tudsz személyekre, cégekre rákeresni, az ő képeiket kedvelni stb. Ez egy igazi rajongói oldal, ahol csak téged tudnak lájkolni. 3. Az ideális megoldás, ha először saját magadnak hozol létre egy profilt pl: Próba Elek (ne ijedj meg, nem kell adatokat szerepeltetned rajta), majd magánszemély oldalad lap alján az oldal létrehozása fülre kattintva megalkotod vállalkozásod profilját, melyet így saját neved alatt tudsz elérni. A facebook ebben az esetben kéri, hogy telefonszámod megadásával hitelesítsd az oldaladat. Küld egy kódot sms-ben az általad megadott telefonszámra, melyet beírva már működik is az oldal. Szép URL: Szóval Próba Elek megalkotta cégének az Elek Könyvelésnek az oldalát. Oké, létrejött egy profil, aminek az url-je valahogy így néz ki: Rekl%C3%A1mst%C3%BAdi%C3%B3/ Nem lehetne ebből egy tetszetős url-t csinálni, melyet akár a névjegykártyán, vagy a szórólapokon, reklámokban szerepeltetni lehetne pláne úgy, hogy nincs vállalkozásodnak weboldala, csak a fészen szeretne reklámozni? De! Van rá megoldás, de azt később árulom el! Tartalommal való megtöltés: Ha az oldalt létrehoztad, akkor a következő feladat az adatokkal való feltöltése adatok, képek, videók, jegyzetek (írások), események ez persze folyamatos munkát karbantartást igényel és el kell kezdeni lájkolókat, megosztókat is keresni. Érdemes az egészet párhuzamosan végezni, de indulásként mindenképp tegyünk egy-két képet és hasznos tartalmat fel, hogy ismerőseink (akikkel úgyis kezdjük a folyamatot) lássák, hogy mit is csinálunk. Tartalmát tekintve ez egy kötetlenebb közeg, mint a weboldal, ezért érdemes a webedtől eltérő/átfedő anyagokat elhelyezni.

3 Miről szóljon, mi jelenjen meg? - Tippek, jegyzetek, szakmai cikkek - Vállalkozásoddal, termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatos hírek - Weboldal megtekintésére buzdítás - Tevékenységedhez kapcsolódó vicces tartalmak, sztorik, képek - Ünnepekhez, eseményekhez kapcsolódó képek, üzenetek pl. karácsonyi hangulatú borító kép Facebook stílus: - legyél humoros - legyenek írásaid változatosak - könnyed, baráti hangvétel a facebook stílusa, ne légy merev - hiba, ha a negatív hangvételű írásokat, kommenteket törlöd a sok pozitív dicséret gyanúsan feltűnő - az üzeneteket illik/célszerű megválaszolni Hogyan szerezzek több lájkolót? Ennek igazából több módja is van! De mindenesetre le kell szögeznem, hogy ez nem megy egyik napról a másikra! - fontos hozzá a hasznos tartalom, a nyerő külalak - lehet manuálisan keresgélni ismerősöket, akiket aztán üzenetben megkérünk, hogy lájkolják vállalkozói oldalunkat - meg lehet hívni adatbázisunk alapján is (beimportálhatjuk a levelező rendszerünkben lévő címeket és kiküldjük) - ha már működő vállalkozásod van, akkor partnereid címére mindenképp érdemes lesz elküldeni ez esetben nem beimportálva, hanem rendesen formában erre mi csináltunk egy szupi meghívó formulát könyvelő megbízónk részére, melyet ben küldött el és szépen be is vált a dolog - és persze van a fizetett hirdetés is. Mitől lesz nyerő az oldalad? 1. Egyrészt attól, ha hangvételed közvetlen, baráti, nem hivatalos ez nem honlap, ez facebook! 2. Ha a közzétett anyagok hasznosak, ha a közönséged ítéli hasznosnak. Itt nem műszaki adatokat és nyomulós kampányokat szoktak közzétenni, hanem vonzó eseményeket, akciókat. 3. Ha adsz a grafikára és ezáltal vizuális élményt nyújtasz a látogatóknak. Hogyan? Először is meg kell említenem a profilképet. Ez olyan mint egy igazolvány kép. Mások ezt látják rólad, tehát olyannak kell lennie, mely ikon méretben is jól mutat, felismerhető. A profilkép mögött helyezkedik el a borítókép, mely lehetőséget ad a vizuális izgalomra. Amivel megmutathatod mivel is foglalkozol, vagy akár egy eseményhez is kapcsolhatod. Aztán vannak azok a képek, melyeket feltöltesz. Ha ezek gagyi képek, melybe belóg a kollégád keze vagy homályos, akkor a cégedet is ezzel fogják azonosítani éppúgy, mint a weboldal esetében. Ma már nem engedhető meg az igénytelenség, a piac elpártol! A tuti megoldás, ha a profilkép a borítókép részét képezi. Ez egyedi, kreatív és igényes. Grafikai munkát igényel mely során figyelemmel kell lenni a pontos illesztésre és arra, hogy a profilkép és a borítókép önállóan is megállják helyüket.

4 Tapasztalatok: Véleményem és tapasztalatom szerint az előbb említett eszközök azért hatásosak, mert: 1. Egyedivé, különlegessé lehet vele tenni a FB profilt - mely megkülönböztet, a vállalkozás kitör a versenytársak szürkeségéből 2. Sok esetben, mikor ez a kérés (vagy a mi javaslatunk) évszakhoz, ünnepekhez, konkrét akcióhoz, eseményhez illő elemeket használunk - ez hangulatot teremt és megteremti azt a kellemes idillt, melyben látogatónk felenged, ellazul és könnyebben elcsábul ajánlatunknak 3. Az eseményhez illő grafikáink pl. egy kampány részeként - informálnak pl: a Dermisz Kozmetika idén 25 éves lett és ennek kapcsán ünnepi akció sorozatot létesít. Ennek egyik része a facebook profil, mely szintén visszatükrözi ezt. 4. Mivel ezek a képek sok esetben figyelem felkeltők, ezért továbbviszik a figyelmet, hogy látogatónk keresgéljen oldalunkon, vagy áttérjen weboldalunkra. 5. Kreatívak, érdekesek, igényesek - interaktivitásra ösztönözhetnek, lájkolásra/megosztásra buzdíthatnak, ami sok esetben a cél. 6. És végül a megrendelő saját magát is szórakoztathatja ezzel. Hiszen karácsony előtt milyen jó érzés feldíszíteni az irodát, szaloncukrot osztogatni a kollégáknak stb. Saját magunkat is ünnepire tudjuk hangolni, ha facebook oldalunk ünnepi hangulatot áraszt! Persze lehet arra hivatkozni, hogy a lájkolók úgyis saját oldalukon kapják meg céged posztjait és oldaladra csak nagyritkán jutnak. De ha vevőnk már nem csupán vevő, hanem rajongó is, akkor rendszeresen felkeresi oldaladat az új élmény végett. Hogy új cikket olvashasson, hogy új termék képet láthasson, hogy értesüljön az új eseményekről és láthassa az új facebook borítódat. Mindent látni, tudni akar. Mellékesen megjegyzem, hogy mikor az új borító felkerül, azt minden lájkolód megkapja. Így ha nincs is új eseményed, új cikked, képed, amit megosztanál, ez mindenképp figyelemfelkeltő lesz! Természetesen láttam már másoknál is, hogy kihasználják a borító és a profil kép kínálta lehetőségeket, de legtöbb esetben a logo és az irodaház képe kerül fel a fészbukra, mely azért szerintem unalmas. Mi viszont pixel pontosan elkészítjük, hogy a profil kép beilleszkedjen a borítóba és mindez egyedi legyen. Ez lehet, hogy így nem látszik, de ha lemented a képet és képnézegetőben nézed, akkor látszik a pontos munka.

5 Még annyit elmondok, hogy sok megrendelőnk figyelmét fel tudtuk hívni arra, hogy a webre/fészre felrakott képeiket javíttassák fel minimális összeg ellenében - a hatás viszont érezhető. Ha valaki komolynak gondolja a vállalkozását, precizitást, igényességet akar tükrözni, akkor ne tegyen fel egy olyan képet a termékről, melybe belóg a munkatárs keze/lába stb - ezeket mi kitöröljük, retusáljuk, feltuningoljuk. Egy egyszerű példa: nézd meg oldalunkat írd be a keresőbe, hogy marketing grafika facebook és már ki is adja oldalunkat, vagy az alábbi linket: https://www.facebook.com/marketingrafika Átirányítható-e a facebookról a látogató a weboldalamra? Szokták kérdezni ügyfeleink teljesen jogosan. A válasz: Igen! Ennek is megvan a módszere, melyet meg szoktunk nekik csinálni igény esetén. A trükkjét nem írom le, mert egyszerűbb megvalósítani, mit leírni. Ez már picit haladóbb feladat. Tökéletesen alkalmas arra, hogy ha megragadtuk az érdeklődő figyelmét, akkor közvetlenül át tudjuk irányítani, ne kelljen beírnia keresőjébe a céged nevét, vagy az url címet. Mi a helyzet a fizetett hirdetésekkel? A fizetett hirdetést már megemlítettem a hogyan szerezzek több lájkolót résznél. Ez szintén egy haladóbb felhasználás. A lényege, hogy be tudod állítani, hogy mettől-meddig jelenjen meg időben a hirdetésed, területileg kik láthatják, életkor, érdeklődés szerint kinek jelenjen meg, naponta mekkora összeget szánsz rá és mivel ún. kattintás alapon működik (vagyis csak akkor von le pénzt tőled, ha hirdetésedre rákattintottak) ezért a kattintás díját is beállíthatod. Ez általában olyan 25 Ft körül szokott működni. Lássunk egy példát: Próba Elek, aki ugye már létrehozta az Elek Könyvelés nevű profilt szeretne feladni egy hirdetést. Bemegy a hirdetés menübe, ahol az utasításokat követve létrehozza azt az alábbi szűrésekkel. 1 hétre adja fel a hirdetést, mely Budapest és 30 km-es vonzáskörzetében jelenik meg, a év közötti személyek számára. Naponta 1000 Ft-ot szán rá, mely 25 Ft-al számolva 40 kattintásra lesz elegendő. Vagyis mindaddig megjelenik ezen személyek számára a hirdetés, amíg rá nem kattintanak. Tehát lehet, hogy naponta szer fog megjelenni, ennyien fogják látni, de az összeget csak azután vonja le, aki rá is klikkel. Mi történik klikkelés után? Itt több választás is van. Vagy a facebook profil egy adott részére ugrik az érdeklődő, vagy átirányítódik a weboldalra és ott folytatja a böngészést. Az alábbi kép egyik könyvelő irodánk profilját mutatja. Mellette jobb oldalon a hirdetésünk: vállalkozásunk neve, figyelemfelhívó kép és rövid leírás.

6 Kedves Olvasó! Ezzel facebook tanfolyamunk végére értünk. Remélem, hogy tudtam segíteni! Azt ne feledd el, hogy nem elegendő elolvasni, használni is kell ezeket a módszereket az eredményesség érdekében, valamint az is fontos, hogy igazi eredményt bizonyos összeg ráfordítással fogsz elérni. Profil képe Megosztott képek Tudom, hogy elsőre nem egyszerű, ezt is gyakorolni kell. Azzal is tisztában vagyok, hogy sok esetben se türelmed, sem időd nincs arra, hogy foglalkozz a marketingeddel, nem hogy a facebook profillal. Ezért is szoktuk felajánlani, hogy segítünk megoldani ezeket a feladatokat. Legyen szó a profil létrehozásáról, adatokkal, képekkel való feltöltéséről, weboldalra történő átirányítások megoldásáról, vagy fizetett hirdetés létrehozásáról, folyamatos karbantartásról, állunk rendelkezésedre! Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet és kérdésed lenne, akkor az alábbi elérhetőségeken tudod felvenni velünk a kapcsolatot! Erdélyi Miklós InnovArt Grafikai és Reklámstúdió

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon

A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Kommunikáció Szak Levelező tagozat Reklám szakirány A keresőmarketing és jövője - Online reklám Magyarországon Budapest, 2007. Készítette:

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN. A linképítés jelentős szerepe MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA LINKKAPCSOLATOK FONTOSSÁGA A KERESŐOPTIMALIZÁLÁSBAN A linképítés jelentős szerepe Konzulens: Damjanovich Nebojsa Vendégoktató Ujfalusi Anna Nappali tagozat Kereskedelem

Részletesebben

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY SZÖVEGES KERESŐHIRDETÉSEK HATÉKONY HASZNÁLATA A GOOGLE ADWORDS RENDSZERÉBEN

Részletesebben

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék

WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék WORDPRESS ALAP SMARTSECTOR ÜGYFELEKNEK Tartalomjegyzék Szakzsargon...1 Hozzáférés a kezelői felülethez...1 Bejegyzések és oldalak szerkesztése, hozzáadása, törlése, stb...2 Szövegszerkesztési doboz...3

Részletesebben

A mágikus névjegy varázsa

A mágikus névjegy varázsa A mágikus névjegy varázsa szovegirasblog.hu 2011, Langmár Zsuzsanna 2011, Langmár 1 Zsuzsanna szovegirasblog.hu A mágikus névjegy varázsa Te is szeretnéd megismerni a mágikus névjegy titkát, amely pillanatok

Részletesebben

kampány használata az elektronikus ügyvitelben

kampány használata az elektronikus ügyvitelben kampány használata az elektronikus ügyvitelben 2014, Szabadka Tárgy: Elektronikus ügyvitel Mentor: dr Zlatko Čović Hallgató: Túrú Gyöngyi Index szám: 07212001 Szakirány: Műszaki kommunikációs management

Részletesebben

VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT. Online Marketing KÉSZÍTETTE: Mester Gábor. Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008.

VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT. Online Marketing KÉSZÍTETTE: Mester Gábor. Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008. VASVÁRI PÁL KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA SZEGED SZAKDOLGOZAT Online Marketing KÉSZÍTETTE: Név: Mester Gábor Szak: Gazdasági informatikus I. Év: 2008. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. AZ INTERNET, MINT

Részletesebben

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell e-tanulmány Összeállította: Szeged, 2010. június 10. BEVEZETŐ Volt egyszer anno egy I. Szegedi Direktmarketing Szakmai Fórum, 2008 őszén. Ez a kis e-tanulmány

Részletesebben

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok -

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Marketing Commando blog - különkiadás MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Háttér: 2007 novemberében meghirdettem egy "nyílt hetet" a Marketing Commando blog-on, ahol bárki beküldhetett olyan kérdést,

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket A Google neve mára gyakorlatilag összeforrott az internetes kereséssel, ha valamilyen információra van szükségünk,

Részletesebben

1 Bevezetés... 2. 3 Kiemelt referenciáink... 8 AlkotóPortál Develor Bástya könyvesbolt HTMIK Mobicom, grafikai tervezés

1 Bevezetés... 2. 3 Kiemelt referenciáink... 8 AlkotóPortál Develor Bástya könyvesbolt HTMIK Mobicom, grafikai tervezés 1 Tartalom 1 Bevezetés...... 2 2 A Yohhanan Graphics bemutatása....... 3 Szolgáltatásaink Online Marketing Arculatok kialakítása Statikus honlapok készítése Dinamikus honlapok készítése Animációk kivitelezése

Részletesebben

Sikeres feladatkiadás

Sikeres feladatkiadás Sikeres feladatkiadás Teremts több időt már holnaptól! www.feladatkiadas.hu Tartalomjegyzék Előszó...3 Mi az a képesség, ami önmagában több időt adhat neked, mint az összes időgazdálkodási technika?...3

Részletesebben

8. Promóció, reklám, kommunikáció

8. Promóció, reklám, kommunikáció 8. Promóció, reklám, kommunikáció Az intézkedés célja és indokoltsága: Egy tematikus út esetében a fejezet címében szereplő tevékenységek a Palóc Út üzenetének eljuttatása a célközönséghez a legfontosabb

Részletesebben

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1 Pénzgyártó Sor Kivitelezés ver. 1.1 Pénzt akarsz keresni az interneten Az interneten kétféleképpen kereshetsz pénzt: 1. Kiszolgálod azokat, akik az interneten saját terméküket, szolgáltatásukat akarják

Részletesebben

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT Netre fel! BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT www.facebook.com/barhacs www.barhacs.hu Az Internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, amely felhasználók milliárdjait kapcsolja össze Az

Részletesebben

A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei

A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet A turisztikai szolgáltatások online megjelenítésének eszközei Belső konzulens neve, beosztása:

Részletesebben

ÉTTERMI ONLINE MARKETING, HÉTKÖZNAPI NYELVEN

ÉTTERMI ONLINE MARKETING, HÉTKÖZNAPI NYELVEN ÉTTERMI ONLINE MARKETING, HÉTKÖZNAPI NYELVEN Üdvözlöm! A nevem Bogschütz Dániel, a WebCommGasztro vezető tanácsadója, és trénere vagyok. Engedje meg, hogy röviden bemutassam Önnek a rendszerünket, és főleg

Részletesebben

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3.

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Tartalom Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. II. Hogyan tudod nyomon követni a vásárlásokat?...11. III. Hogyan építsünk vásárlói bizalmat?

Részletesebben

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Író: Tóth Mihály Első kiadás Minden jog fenntartva. A könyv - a kiadó írásos jóváhagyása nélkül - sem egészében, sem részleteiben

Részletesebben

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára?

A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? A keresőmarketing alapjai: Hogyan tegye weboldalát vonzóvá a keresők számára? írta: Csepregi Balázs, a MarketingSzoftverek társtulajdonosa és vezető tanácsadója Ha írásunk elnyerte tetszését és szeretné

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

Hogyan indítsunk webáruházat? Kulcsár Róbert

Hogyan indítsunk webáruházat? Kulcsár Róbert Hogyan indítsunk webáruházat? Kulcsár Róbert Miről lesz most szó? 1) Milyen előnyökkel jár egy webáruház? 2) Mik a trendek jelenleg hazánkban, mi várható a következő években? 3) Mit lehet és mit nem lehet

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr.

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009. Konzulens: Dr. MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA VERSENYTÁRSELEMZÉS ÉS HELYZETJELENTÉS AZ ONLINE MAGYAR BANKSZEKTORRÓL 2009 Konzulens: Dr. Kandikó József Főiskolai tanár Online marketing 2009 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben