Betekinthető! végzést.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Betekinthető! végzést."

Átírás

1 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.: 211. Telefon: (06-1) , Fax: (06-1) Ügyszám: Vj/70/2014. Iktatószám: Vj/70-59/2014. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda (1126 Budapest, Ugocsa u. 4/B.) által képviselt Booking.com B.V. (Rembrandt Square Office Herengracht 597., 1017 CE Amszterdam, Hollandia) eljárás alá vont vállalkozással szemben fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult versenyfelügyeleti eljárásban meghozta az alábbi végzést. Az eljáró versenytanács a versenyfelügyeleti eljárást megszünteti. A végzés ellen a kézhezvételtől számított 8 napon belül a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtandó vagy ajánlott küldeményként postára adott jogorvoslati kérelemnek van helye. A jogorvoslati kérelmeket a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság nemperes eljárásban bírálja felül, amely során kizárólag okirati bizonyításnak van helye, azonban a bíróság a feleket a szükségeshez képest meghallgathatja. INDOKOLÁS I. A vizsgálat tárgya 1. A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) augusztus 25-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com B.V vállalkozással szemben, mivel piaci jelzés alapján 1 észlelte, hogy az általa, tevékenysége népszerűsítésére alkalmazott egyes hirdetésekben a Garantált legjobb ár kifejezést alkalmazza, amely kapcsán kérdéses volt, hogy a fogyasztók objektív képet alkothatnak-e arról, hogy más szolgáltatónál történő szállásfoglalás esetén a weboldalon elérhető árakhoz képest hasonló vagy attól kedvezőbb árat érhetnek-e el. Az ügyindító végzés szerint a Booking.com B.V a fenti magatartásával valószínűsíthetően megvalósította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló évi XLVII. törvény (a továbbiakban: Fttv.) 6. -ának (1) bekezdés b) pontjában foglalt tényállást, megsértve ezzel az Fttv. 3. -ának (1) bekezdésében rögzített tilalmat. 1 B/498/2014.

2 2. A versenyfelügyeleti eljárás a online szállásközvetítő oldalon megvalósuló teljes tájékoztatási gyakorlat vizsgálatára terjedt ki, január 1-től kezdődően. II. Az eljárás alá vont vállalkozás 3. A Booking.com B.V. (a továbbiakban: Booking.com) egy, a holland jog szerint létrejött korlátolt felelősségű társaság, melyet az Amszterdami Kereskedelmi Kamara nyilvántartási számon jegyzett be. 2 A vállalkozás a NASDAQ-on jegyzett Priceline.com Inc. leányvállalata A Booking.com (i) tulajdonolja, menedzseli, ellenőrzi és működteti a honlapot, (ii) online szálláshely foglalási rendszert működtet (a továbbiakban: szolgáltatás) és (iii) ebből a célból a világszerte megtalálható szálláshelyekkel szálláshely-szerződéseket köt A Booking.com néhány másik weboldalon keresztül is nyújt szolgáltatást, a honlapok elérési útvonala a a megfelelő országkód szerinti legfelső szintű tartománnyal. Ezeket a weboldalakat szintén a Booking.com tulajdonolja, működteti és ellenőrzi, és ezek mindegyike visszavezet a Ezen felül a Booking.com megbízott partnereinek weboldalán is nyújtja a szolgáltatást, illetve ezen weboldalakon linkeket nyújt a szolgáltatáshoz A Booking.com munkáját korlátozott jogkörű helyi kirendeltségek segítik, amelyek csak és kizárólag belső támogatást nyújtanak a Booking.com részére vagy javára; de nem minősülnek semmilyen weboldal tulajdonosának, nem vesznek részt a szolgáltatás nyújtásában, nem jogosultak a Booking.com képviseletére, sem arra, hogy a Booking.com nevében vagy képviseletében szerződésre lépjenek. 6 III. A vizsgált magatartás III.1. A weboldalon nyújtott szolgáltatás népszerűsítésére szolgáló kereskedelmi kommunikáció 7. A jelen versenyfelügyeleti eljárásban vizsgált kereskedelmi gyakorlat a Booking.com által üzemeltetett weboldalon az online szállásfoglalás kapcsán kifejtett, illetve az ennek keretében, a szolgáltatás népszerűsítése érdekében közzétett 2 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 3 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 4 B/498-10/2014. számú irat 1.2 pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 5 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 6 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 2.

3 kommunikáció, annak feltüntetésével, hogy az adott ajánlatra legjobb ár garancia vonatkozik. 8. A Garantált legjobb ár szlogent az eljárás alá vont az alábbi reklámeszközökön használta: asztali számítógépre optimalizált saját weboldalon, mobiltelefonos weboldalon, tabletes weboldalon, Google AdWords hirdetésekben, a foglalás megerősítéséről küldött -ek ún. pre-header (az adott előnézetében megjelenő) részében A magyar nyelvű honlapjának a kezdőlapján és több aloldalán is megtalálható a Garantált legjobb ár hiperlink. 10. A Garantált legjobb ár hiperlink minden esetben aktív felület. A kurzort felé mozgatva az alábbi szöveg lesz látható. 8 Célunk, hogy Ön mindig a legkedvezőbb áron foglalhasson a Booking.com oldalán. Amennyiben foglalása után a mi árainknál kedvezőbbet talál bármely más weboldalon, tudassa velünk! Egyszerűen csak adja meg a weboldal címét és mi minden jogos igény esetén az alacsonyabb árhoz igazítjuk árainkat. A Legjobb Ár Garanciáról további információt erre a linkre kattintva talál. 11. A Garantált legjobb ár hiperlinkre kattintva az alábbi tájékoztatás jelenik meg. 9 A LEGJOBB ÁR GARANCIÁJA Ön garantáltan az adott időszak legalacsonyabb árain foglalhat! Ha valamely más weboldal ugyanazokra a dátumokra alacsonyabb áron kínálja ugyanazt a szállást, késedelem nélkül vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal. Árunkat a másik ajánlathoz igazítjuk, amennyiben a következő feltételek teljesülnek: 1. A foglalás után azonnal felvette velünk a kapcsolatot, és megadta a másik weboldal ajánlatához vezető linket, illetve az ajánlat részleteit, például a pontos árat. 2. A másik ajánlat szintén online, és a kapcsolatfelvétel időpontjában még mindig foglalható. 3. Az másik ajánlat ugyanazokra a foglalási feltételekre vonatkozik, mint az Ön Booking.comos foglalása. A feltételek a következők: o ugyanaz a szálláshely, o ugyanaz a szobatípus vagy szállásegység, o ugyanazok a ki- és bejelentkezési dátumok, o azonos feltételek (pl. ellátás, lemondási feltételek, csomagajánlatok stb.) 4. Foglalása a kapcsolatfelvétel idején díjmentesen lemondható, illetve módosítható 7 Vj/70-9/2014. számú irat 1.6 pontja tartalmazza, az irat magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/2014. számú irat tartalmazza. Továbbá a B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként átemelésre került a versenyfelügyeleti eljárás iratai közé. A beadvány magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/ Vj/70-33/2014. számú irat melléklete 9 Vj/70-33/2014. számú irat melléklete 3.

4 Amennyiben a feltételek nem teljesülnek, és emiatt az ár nem módosítható, természetesen megtarthatja eredeti foglalását - a lemondási feltételekkel együtt. A legjobb ár garanciája nem érvényes, ha: 1. Ön olyan oldalon keresztül foglalt, amely a foglalás befejeztéig nem teszi egyértelművé, melyik szállásra, illetve szállásegységre vonatkozik a foglalás. 2. Az alacsonyabb ár: o valamilyen speciális tagság következménye, o gyakori foglalók számára elérhető, speciális ár, o hűségpontok beváltásával érhető el, o a másik oldal által kínált, valamilyen hűségprogram vagy speciális promóció keretében érhető el. 3. Ön csak a bejelentkezést követően vette fel velünk a kapcsolatot. III.2. A Booking.com B.V.-hoz érkezett fogyasztói panaszok 12. Az eljárás alá vont vállalkozás leválogatást készített 2014 januárja és decembere között a magyarországi hotelek, illetőleg a foglalást végző fogyasztó országa vonatkozásában. Eszerint évben Magyarországon található hotellel kapcsolatban [üzleti titok] panasz érkezett az árgaranciával kapcsolatosan, míg a Magyarországról foglaló ügyfelek vonatkozásában [üzleti titok] panaszt azonosított Az eljárás alá vont a GVH kérése alapján példálózó jelleggel csatolt olyan fogyasztói jelzéseket, amelyek a legjobb árral, illetve annak érvényesítésével voltak kapcsolatosak. - Ezen fogyasztói panaszok másolati példányait a Vj/70-47/2014. számú beadvány Válasz a 2. kérdésre c. melléklete tartalmazza; - Ezen panaszok vonatkozásában, a legjobb ár garanciája keretében visszatérített árkülönbözetről készített kimutatást a Vj/70-47/2014. számú beadvány Válasz a 3. kérdésre c. melléklete tartalmazza. A kimutatások alapján megállapítható, hogy a példaként ismertetett [üzleti titok] fogyasztói panaszból [üzleti titok] esetben a Booking.com helyt adott a fogyasztó panaszának, azonban pénz-visszatérítésre csak [üzleti titok] esetben került sor. A táblázat alapján ennek oka az volt, hogy a fogyasztó nem jelentkezett többet ( Guest never came back to us. ). IV. Az eljárás alá vont vállalkozás előadása 14. A Booking.com álláspontja szerint a holland, a magyar és az Európai Uniós jog szerint, az e-kereskedelmi irányelv értelmében a Booking.com egy holland, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó szolgáltató, ami azt jelenti, hogy a holland, a magyar és az Európai Uniós jog (illetve bármely más EU-tagállam nemzeti joga) szerint a Booking.com-ra a Holland Királyság joga alkalmazandó. Ráadásul (i) a Booking.com a szolgáltatását a Holland Királyság területén, illetve a Holland Királyság területéről nyújtja (a szerverek is itt találhatóak), (ii) a Booking.com a weboldalt a Holland Királyság területén, illetve a Holland Királyság területéről működteti és (iii) a jogszabályok által megengedett körben a Booking.com szerződéses feltételei világosan rögzítik, hogy a 10 Vj/70-41/2014. számú irat Válasz a 2. kérdésre c. melléklete 4.

5 Booking.com szolgáltatásaira a holland jog alkalmazandó; ennek megfelelően a weboldalra és a szolgáltatásra a holland jogon kívül semmilyen más jog nem alkalmazható A Garantált legjobb ár szlogen alkalmazásával kapcsolatosan a Booking.com előadta, hogy az internet a fogyasztók számára teljes átláthatóságot, betekintést, mi több, könnyű hozzáférést biztosít - például - a szállásadókkal (közvetlenül a hotelek, online közvetítők, illetve foglalási ügynökök, mint a Booking.com) és a különböző vállalkozások által kínált árakkal kapcsolatban Az eljárás alá vont szerint a ma fogyasztói rendkívül profik, jól informáltak, továbbá a fogyasztók rendelkezésére számos lehetőség áll arra - és a gyakorlatban élnek is ezekkel a lehetőségekkel -, hogy a szállások (tovább) keresésre, az összehasonlításra és/vagy a foglalásra különböző csatornákat és platformokat használjanak (ideértve azt is, ha brick and mortar 13 típusú utazásközvetítőn, illetve ha közvetlenül a szálláshelyen keresztül teszik ezt, akár weboldalon, akár telefonon, akár útján), akár kizárólag magát a szobát, akár egyéb szolgáltatásokat is, mint például reggelit, félpanziót vagy teljes ellátást, vagy valamilyen kombinált csomagot (pl. repülőjeggyel, autóbérléssel, kirándulással, stb. kombinálva) igényeljék A weboldalon a Booking.com a legjobb ár garanciáját nyújtja a weboldal látogatói számára a weboldalon a hotelek által kínált árakkal kapcsolatban. Ha egy fogyasztó egy harmadik vállalkozás weboldalának felületén alacsonyabb árat talál, a Booking.com nem csak hogy kifizeti a fogyasztónak a különbözetet (feltéve, hogy a fogyasztó igénye megfelel a Garantált Legjobb Árra vonatkozó feltéteteknek), hanem azonnal értesíti is az érintett szálláshelyet (amelynek szolgáltatását a weboldalon közzétette), hogy az igazítsa ki a weboldalon feltüntetett ára(i)t és ekként más fogyasztóknak is része lehessen az alacsonyabb árban. Az eljárás alá vont emlékeztet arra, hogy a Booking.com nem felel a weboldalon közzétett árakért, és azok felett semmilyen ellenőrzést nem gyakorol Az eljárás alá vont előadta, hogy a Booking.com több okból is nagyon szigorúan tartja magát a Garantált Legjobb Árhoz, ideértve a következő okokat is. a) Ha nem tudná a legjobb árat ajánlani a weboldalon, akkor a Booking.com - a jelenlegi, szálláshely-kínálók [pl. szálláshely-szolgáltatók, (online/offline) szálláshely-foglalási vállalkozások és (meta) kereső motorok (árösszehasonlítóoldalak)] sokaságát tömörítő, rendkívüli piaci versenyben - kiszorulna a piacról, lévén, hogy a fogyasztók mindig is a legalacsonyabb árat fogják keresni és 11 B/498-10/2014. számú irat és pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként átemelésre került a versenyfelügyeleti eljárás iratai közé. A beadvány magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/ B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 13 A brick and mortar (tégla és habarcs) a fizikailag megfogható épületekre utal, és általában azt jelenti, hogy a cégnek hagyományos értelemben vannak épületei, kereskedelmi egységei, legtöbb esetben üzletlánca. Ezzel a kifejezéssel az e-gazdaságtól különböztetik meg a cég hagyományos kereskedelmi tevékenységét. Sok e- kereskedelmet folytató cégnek van brick and mortar tevékenysége is, ha egyáltalán nincsen, akkor dotkom céggel állunk szemben. (Forrás: 14 Vj/70-9/2014. számú irat és pontja tartalmazza, az irat magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/2014. számú irat tartalmazza. Továbbá a B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként átemelésre került a versenyfelügyeleti eljárás iratai közé. Az utóbbi beadvány magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/ B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 5.

6 választani, és ha nem képes a legjobb árat ajánlani, akkor a fogyasztók egyszerűen átnéznének a Booking.com-on. b) A Booking.com a weboldalon elérhető valamennyi szálláshellyel szálláshelyszerződést kötött. Annak érdekében, hogy a legjobb árat garantálja, garantálhassa a fogyasztóknak, a Booking.com a szálláshely-szerződésekre vonatkozó általános szolgáltatási feltételekben (a továbbiakban: Feltételek) alkalmaz néhány olyan előírást, amelyek által a szálláshelyek nem csak hogy kötelesek a Booking.com felé a legjobb árat ajánlani (ár-egyenértékűség; lsd. Feltételek pont), de ezt szavatolják is (a legjobb ár garanciája; lsd. Feltételek 5.1 pont) A Feltételek pontja szerint a szálláshelynek ár-egyenértékűséget és rendelkezésre állási egyezőséget ( Paritás ) kell adnia a Booking.com-nak. Az ár-egyenértékűség az azonos vagy jobb árat jelenti ugyanazért a szállásért, ugyanolyan szobatípusra, ugyanazokra a dátumokra, ugyanarra az ágytípusra, azonos számú vendégre, ugyanolyan vagy jobb megkötésekkel és házirendekkel, mint például a reggeli, a foglalásmódosítás és a lemondási fettételek, ahogyan a szálláshelyek weboldalain, alkalmazásain vagy ügyfélszolgálati központjaiban (beleértve az ügyfél foglalási rendszert), vagy közvetlenül a szálláshelyen elérhető, a Booking.com bármely vetélytársához viszonyítva (beleértve bármely internetes vagy hagyományos szobafoglalással foglalkozó ügynökséget vagy közvetítőcéget) és/vagy bármely egyéb (internetes vagy hagyományos) harmadik felet, mely a szálláshely üzletfele vagy bármely más módon kapcsolatban áll vele. A rendelkezésre állási egyezőség értelmében a szálláshelyeknek rendelkezésre állást (azaz a platformon foglalásra rendelkezésre álló szobákat) kell biztosítaniuk a Booking.com-nak, melyek legalább annyira kedvezőek, mint amelyeket a Booking.com bármely vetélytársának biztosít (beleértve bármely internetes vagy hagyományos szobafoglalással foglalkozó ügynökséget vagy közvetítőcéget) és/vagy bármely egyéb (internetes vagy hagyományos) harmadik felet, mely a szálláshely üzletfele, vagy bármely más módon kapcsolatban áll vele A Feltételek 5.1 pontja szerint a szálláshely ezen szerződésben foglaltak szerint vállalja a felelősséget és garantálja a Booking.com részére, hogy: (i) (...); (ii) (...), valamint (iii) a platformokon feltüntetett szobák ára megegyezik egy hasonló szálláson azonos tartózkodás után fizetendő legjobb elérhető árral, és az ügyfél nem tud kedvezőbb áron a szálláshoz jutni közvetlenül a szálláshely vagy egy másik (harmadik) félen, illetve eltérő médiumon vagy csatornán keresztül A paritási kikötés minden szálláshely-szerződésben szerepel, ez a Booking.com tevékenységének (üzleti modelljének) egyik legfontosabb eleme. Árparitás nélkül a Booking.com nem maradhatna sokáig az online szállásszolgáltatók versenyző piacán, különösen azért nem, mert nem ellenőrzi az árakat és nincs pénzügyi kapcsolatban a 16 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 17 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 18 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 6.

7 felhasználóival (a fogyasztók a hoteleknek fizetnek, nem a Booking.com-nak), így saját maga kedvezményt sem adhat a felhasználóknak A Booking.com különböző eszközöket, szoftvereket és rendszereket használ arra, hogy az árparitás vonatkozásában szorosan, alaposan és rendszeresen nyomon kövesse, ellenőrizze a szálláshelyek által a weboldalra feltöltött árakat, és ezeket összevesse a más online szálláshely-szolgáltatók (foglalási szolgáltatók), ill. maga az adott szálláshely által közzétett árakkal A szálláshelyek által a Feltételek szerint az ár-egyenértékűség tekintetében vállalt kötetezettség és szavatosság alapján (azaz, hogy ugyanolyan vagy jobb árat tesznek közzé a Booking.com-on, mint amilyen árat akár saját maguk akár harmadik személyek közzétesznek) van abban a helyzetben a Booking.com, hogy (jogosan és jogszabályszerűen) adja a legjobb ár garanciáját (a weboldalán és más egyéb felületeken és csatornákon, pl. -ekben, marketing kampányokban és reklámanyagokban) A Booking.com előadta, hogy nem csak, hogy használja a Garantált Legjobb Ár kifejezést, hanem egy teljes Garantált Legjobb Ár programot működtet, amely nem csak a legjobb ár garanciájára vonatkozó fogyasztói követelések feltételeit tartalmazza, illetve egy érvényes követetés esetén magát a kifizetést, hanem az árparitás ellenőrzését is annak érdekében, hogy a Booking.com valóban a legjobb árat kínálja (és garantálja) Tekintettel a Feltételek szerinti, árparitásra vonatkozó kötelezettségvállalásra és a legjobb ár garanciájára vonatkozó szavatosságvállalásra, a felhasználóknak nyújtott Garantált Legjobb Ár programra (beleértve a kifizetést érvényes követetések esetén), továbbá az árak aktív ellenőrzésére, sem a magyar, sem pedig az EU-s jogban nem tiltja, nem korlátozza azt, hogy a Booking.com a Garantált Legjobb Ár kifejezést használja a weboldalán, az -ekben, a marketing kampányokban és a reklámanyagokban A Booking.com álláspontja szerint a legjobb ár garanciájával kapcsolatban nem vezeti félre a fogyasztókat, és nem állít valótlant. A Booking.com biztos abban, hogy - a fent ismertetett eszközök, rendszerek és tevékenységek mellett - a Garantált Legjobb Ár egy tisztességes, de mindenek fölött igaz állítás, amelynek meg is felel, hiszen ha egy felhasználó érvényes követeléssel áll elő a Garantált Legjobb Ár körében, akkor a Booking.com - a garancia alapelve szerint - azonnal megfizeti a fogyasztónak az árkülönbözetet Az eljárás alá vont előadta, hogy amint az feltehetőleg a GVH előtt is ismert, a legjobb ár garanciájának használata (illetve bármely hasonló, a legalacsonyabb árra vagy a 19 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 20 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 21 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 22 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 23 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 24 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 7.

8 legolcsóbbra vonatkozó garancia, biztosíték vagy kifejezés) számos szolgáltatás piacán szokásos gyakorlat, beleértve az utazási szolgáltatások piacát is (ideértve a szálláshelyszolgáltatókat), amellyel számos vállalkozás él az adott piacon. A fogyasztók ismerik (illetve - ésszerűen - ismerniük kellene) ennek a garanciának a működését és felhasználását (beleértve a legjobb ár garanciájára vonatkozó szerződéses feltételeket), illetve jártasak ebben a témában Az eljárás alá vont előadta, hogy a Booking.com-hoz hasonlóan számos más vállalkozás is használja a reklámjaiban a Garantált legjobb ár kifejezést (vagy ehhez hasonlót), a keresőoldalakon (mint a Google) és a saját weboldalukon egyaránt. A vállalkozás ezen állítását képernyőfelvételekkel igazolta A Booking.com előadta, hogy bízik az egyenlő bánásmódban, abban, hogy a GVH nem csak a Booking.com-ot vizsgálja, hanem azokat a piaci szereplőket is, amelyek ugyanolyan vagy hasonló módon működnek a piacon,mint a Booking.com és/vagy használják a Best Price Guarantee ( Garantált legjobb ár ) kifejezést. Továbbá bízik abban is, hogy a Booking.com-mal szemben alkalmazott bármilyen intézkedés vagy tilalom a piac egészére alkalmazandó lesz (és nem pedig csak a Booking.com-ra nézve), mindenesetre legalábbis a Booking.com versenytársaira is (pl. Szallas.hu, HRS, expedia.com, Hotelscom, Venere, etc.) A Booking.com kérte, hogy amennyiben a GVH véleménye szerint nem, vagy nem tetjeskörűen vagy nem kielégítő módon válaszolt a kérdésekre, azt ne tekintse az együttműködés visszautasításának vagy megkerülésének. Mindenekelőtt szeretné hangsúlyozni és nyomatékosítani, hogy bármikor (most és a jövőben is) szívesen közreműködik és segíti a GVH-t a vizsgálattal kapcsolatban és amennyiben szükséges további magyarázattal szolgál (a) a (további) kérdésekre adandó válaszokkal, (b) a kérdésekre, illetve a használt terminológiára (annak céljára, szándékára és értelmezésére) vonatkozó álláspontjával kapcsolatban. 28 V. Jogszabályi háttér 31. Az Fttv. 1. -ának (1) bekezdése értelmében ez a törvény állapítja meg az áruhoz kapcsolódó, a kereskedelmi ügylet lebonyolítását megelőzően, annak során és azt követően a fogyasztóval szemben alkalmazott kereskedelmi gyakorlatokra vonatkozó követelményeket, és az azok megsértésével szembeni eljárás szabályait. 32. Ugyanezen jogszabályhely (2) bekezdése szerint e törvény arra a kereskedelmi gyakorlatra terjed ki, amely Magyarország területén valósul meg, továbbá arra is, amely Magyarország területén bárkit fogyasztóként érint. 25 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 26 B/498-10/2014. számú irat pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként 27 Vj/70-9/2014. számú irat 2.1 pontja tartalmazza, az irat magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/2014. számú irat tartalmazza. 28 Vj/70-9/2014. számú irat pontja tartalmazza, az irat magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/2014. számú irat tartalmazza. Továbbá a B/498-10/2014. számú irat 5.2 pontja tartalmazza, amely irat a Vj/70-28/2014. számú feljegyzés mellékleteként átemelésre került a versenyfelügyeleti eljárás iratai közé. A beadvány magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/

9 33. Az Fttv. 2. -ának a) pontja szerint fogyasztó az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, c) pontja rögzíti, hogy a törvény alkalmazásában áru minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog - ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket - (a továbbiakban együtt: termék), az ingatlan, a szolgáltatás, továbbá a vagyoni értékű jog, d) pontja értelmében a kereskedelmi gyakorlat a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő értékesítésével, szolgáltatásával vagy eladásösztönzésével közvetlen kapcsolatban álló magatartása, tevékenysége, mulasztása, reklámja, marketingtevékenysége vagy egyéb kereskedelmi kommunikációja, h) pontja alapján az ügyleti döntés a fogyasztó arra vonatkozó döntése, hogy kössöne, illetve hogyan és milyen feltételek mellett kössön szerződést, továbbá hogy gyakorolja-e valamely jogát az áruval kapcsolatban. 34. Az Fttv. 3. -ának (1) bekezdése kimondja, hogy tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. A (2) bekezdés szerint tisztességtelen az a kereskedelmi gyakorlat, a) amelynek alkalmazása során a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója nem az ésszerűen elvárható szintű szakismerettel, illetve nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének megfelelően elvárható gondossággal jár el (a továbbiakban: szakmai gondosság követelménye), és b) amely érzékelhetően rontja azon fogyasztó lehetőségét az áruval kapcsolatos, a szükséges információk birtokában meghozott tájékozott döntésre, akivel kapcsolatban alkalmazzák, illetve akihez eljut, vagy aki a címzettje, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg (a továbbiakban: a fogyasztói magatartás torzítása), vagy erre alkalmas. A (3) bekezdés kimondja, hogy a (2) bekezdés értelmében tisztességtelen különösen az a kereskedelmi gyakorlat, amely megtévesztő (6. és 7. ) vagy agresszív (8. ). 35. Az Fttv. 6. -a (1) bekezdésének b) pontja értelmében megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt - figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére - olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót az áru lényeges jellemzői tekintetében, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg, vagy erre alkalmas. 36. Az Fttv. 4. -ának (1) bekezdése előírja, hogy a kereskedelmi gyakorlat megítélése során az olyan fogyasztó magatartását kell alapul venni, aki ésszerűen tájékozottan, az adott helyzetben általában elvárható figyelmességgel és körültekintéssel jár el, figyelembe véve az adott kereskedelmi gyakorlat, illetve áru nyelvi, kulturális és szociális vonatkozásait is. Ha a kereskedelmi gyakorlat a fogyasztók egy meghatározott csoportjára irányul, az adott csoport tagjaira általánosan jellemző magatartást kell figyelembe venni. 37. Az Fttv. 9. -ának (1) bekezdése rögzíti, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértéséért felel az a vállalkozás, amelynek a kereskedelmi gyakorlattal érintett áru értékesítése, eladásának ösztönzése közvetlenül érdekében áll. 38. A Fttv a kimondja, hogy a vállalkozás - az eljáró hatóság felhívására - a kereskedelmi gyakorlat részét képező tényállítás valóságát igazolni köteles. Ha a vállalkozás nem tesz eleget ennek a kötelezettségnek, úgy kell tekinteni, hogy a tényállítás nem felelt meg a valóságnak. Erre a vállalkozást a hatóság felhívásában figyelmeztetni kell. 9.

10 39. Az Fttv ának c) pontja értelmében a kereskedelmi gyakorlat tisztességtelenségének megállapítására irányuló eljárásra az Fttv.-ben meghatározott eltérésekkel a GVH eljárása tekintetében a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló évi LVII. törvény (a továbbiakban: Tpvt.) rendelkezéseit kell alkalmazni. 40. A Tpvt ának (1) bekezdése értelmében a versenyfelügyeleti eljárásra az ott írt kivételekkel a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) rendelkezéseit kell alkalmazni. 41. A Ket a (2) bekezdésének e) pontja alapján a Ket. rendelkezéseit a versenyfelügyeleti eljárásban csak akkor kell alkalmazni, ha az ügyfajtára vonatkozó törvény eltérő szabályokat nem állapít meg. 42. A Ket ának (1) bekezdés i) pontja alapján a hatóság az eljárást megszünteti, ha hivatalbóli eljárásban a tényállás a határozat meghozatalához szükséges mértékben nem volt tisztázható, és további eljárási cselekménytől sem várható eredmény. 43. Tpvt (1) szerint ha a vizsgálatot lezáró jelentés alapján a 72. (1) vagy (3) bekezdése szerinti intézkedésekre vagy az eljárás megszüntetésére nincs szükség, az eljáró versenytanács megküldi az ügyfél részére az ügyre vonatkozó előzetes álláspontját, amely tartalmazza a megállapított tényállást, az azt alátámasztó bizonyítékokat, a tényállás értékelését, a döntés meghozatalához szükséges szempontok és következtetések lényegének, valamint az esetleges bírság kiszabása körében figyelembe venni kívánt szempontoknak az ismertetését. VI. Jogi értékelés 44. Az eljáró versenytanács mindenekelőtt hangsúlyozza, hogy kizárólag az eljárást megindító végzésben meghatározott körben értékeli a vizsgált kereskedelmi gyakorlatot. Az eljáró versenytanács álláspontja szerint a Booking.com által működtetett honlap népszerűsítése során használt Garantált legjobb ár szlogen a fogyasztó számára egyrészt jelentheti azt, hogy a szóban forgó honlapon legjobb áron kínált szállások között válogathat. Másrészt jelenti azt is, hogy amennyiben a fogyasztó a későbbiekben a foglalással teljesen azonos tartalmú (azonos körülmények és feltételek mellett kínált), ámde olcsóbb ajánlatot talál és ezt a megfelelő módon igazolja, akkor a Booking.com az árat a másik ajánlathoz igazítja, ekként a fogyasztót kárpótolja. 45. Azon fogyasztói értelmezéssel kapcsolatban, miszerint a Booking.com honlapján legjobb árú szállásajánlatok között lehet válogatni, kérdéses maradt azon körülmény, hogy az interneten elérhető különböző csomagajánlatok fogyasztói szemszögből, az ügyleti döntés során lényeges jellemzőket tekintve azonosak-e, különös tekintettel az ajánlatok eltérő tartalmára (a foglalás földrajzi és időbeli jellemzői, a szálloda által kínált szolgáltatások vagy annak hiányának fogyasztó általi megítélése, lemondási feltételek, stb.). Ekként kérdéses az is, a fogyasztó számára van-e jelentősége két ajánlat különbségeinek, tehát érdemben össze tudja-e vetni azokat; ugyanis a fogyasztói tudatban az alacsony ár, a kedvezményes ajánlat valamiféle viszonyítási pontot kíván. Az eljárás alá vont honlapján megadja azokat a szempontokat, amelyek vizsgálatával ő azonos ajánlatnak tekint két szállásajánlatot, vagyis ennek értelmezése egyértelműen szabályzott. (lásd jelen végzés 11. pontja.) 29 Megállapította: évi CCI. törvény 58.. Hatályos: VII. 1 től. 10.

11 46. Emiatt a Garantált legjobb ár szlogen valójában az árgarancia intézményére utal, és az árgaranciához tartozó legjobb ár fogalma az érintett piacon, a szolgáltatások dinamikájára is tekintettel minimumárként értelmezendő. Megjegyzi az eljáró versenytanács, hogy a legalacsonyabb ár garanciája nem jelenti azt, hogy az azt alkalmazó vállalkozás minden versenytárs áránál alacsonyabb árat kínál. Az árgarancia intézménye jelen esetben azt jelenti, hogy ha van a piacon olyan versenytárs, amelynek ára alacsonyabb a Booking.coménál, akkor a Booking.com BV a különbözet megtérítésével biztosítja a fogyasztó számára, hogy ugyanannyit kelljen fizetnie, mint a versenytárs áral. Ezért az árgaranciával együtt megjelenő legjobb ár kifejezés nem feltétlenül minősül minden esetben piacelsőbbségi állításnak (ha valóban működik is az árgaranciás rendszer), mivel a garanciális elemek érvényesülésének van elsődleges szerepe. 47. A minimumár garantálásával kapcsolatos üzenet vonatkozásában az eljáró versenytanács megállapítja, hogy jelen eljárás során az eljárás alá vont a GVH tudomására hozott olyan fogyasztói kifogásokat (lásd jelen végzés 14. pontját), amely alapján megállapítható, hogy létezett olyan más online szállásközvetítő vagy maga a szálláshely által kínált ajánlat, mely tartalmában teljesen azonos volt a Booking.com honlapján keresztül foglalt szállásajánlattal, ámde kedvezőbb árú, amely ár nem különleges módon került meghatározásra, és a fogyasztó az árgaranciát a Booking.com-nál érvényesítette. 48. Az eljáró versenytanács a Tpvt (1) bekezdésének alapján a vizsgálatot lezáró jelentés ismeretében értékelte az eljárást és megállapította, hogy a jelen ügyben nem nyert bizonyítást az, hogy a fogyasztók megtévesztésére, az ügyleti döntésük jogszerűtlen befolyásolására lenne alkalmas a Garantált legjobb árt üzenet. Mivel a kereskedelmi gyakorlat megtévesztésre, illetve az ügyleti döntés tisztességtelen befolyásolására való alkalmasságának megítéléséhez szükséges információk jelen eljárásban nem állnak rendelkezésre, és azok beszerzése az eljárás folytatása esetén sem várható, ezért az eljáró versenytanács az eljárást a Ket a (1) bekezdésének i) pontja alapján megszünteti. VII. Egyéb kérdések 49. Az eljárás alá vont által jelzett azon észrevételre, miszerint álláspontja szerint a weboldal és a szolgáltatás megítélése során a holland jogon kívül semmilyen más jog nem alkalmazható, az eljáró versenytanács felhívja arra a figyelmet, hogy a magyar törvények értelmében az Fttv. 1. -ának (2) bekezdése szerint e törvény arra a kereskedelmi gyakorlatra terjed ki, amely Magyarország területén valósul meg, továbbá arra is, amely Magyarország területén bárkit fogyasztóként érint. Ekként az Fttv. rendelkezései a jelen ügyben is alkalmazandóak, ennek alapján a hazai fogyasztók felé irányuló kommunikációs gyakorlat is értékelhető. 50. Az Fttv ának (3) bekezdése alapján a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt a GVH jár el, ha a kereskedelmi gyakorlat a gazdasági verseny érdemi befolyásolására alkalmas. 51. Az Fttv. 11. (1) bekezdése értelmében a 10. alkalmazásában a gazdasági verseny érdemi érintettségének megállapításánál a jogsértéssel érintett piac sajátosságainak figyelembevételével a következő szempontok irányadóak: a) az alkalmazott kereskedelmi gyakorlat kiterjedtsége, figyelemmel különösen a kommunikáció eszközének jellegére, a jogsértéssel érintett földrajzi terület nagyságára, a jogsértéssel érintett üzletek számára, a jogsértés időtartamára vagy a jogsértéssel érintett áru mennyiségére, vagy 11.

12 b) a jogsértésért felelős vállalkozás mérete a nettó árbevétel nagysága alapján. 52. Mindezek alapján az eljáró versenytanács megállapította, hogy az Fttv ának (3) bekezdése és 11. -ának (1) bekezdése a) és b) pontja alapján a GVH hatásköre a jelen ügyben fennáll, mivel a honlap látogatottsági adatai arra utalnak, hogy a vizsgált kereskedelmi gyakorlat viszonylag magas januárja és szeptembere között több mint hatmillió fogyasztót ért el A GVH illetékessége a Tpvt a alapján az ország egész területére kiterjed. 54. A végzés elleni jogorvoslati jogot a Tpvt ának (1), (2) és (3) bekezdése biztosítja. Az eljáró versenytanács végzésének bírósági felülvizsgálata iránti kérelmet az ügyfél, valamint az terjeszthet elő, akire nézve a végzés rendelkezést tartalmaz, továbbá a bejelentő, ha a végzést e törvény alapján vele közölni kell. A Tpvt. 60/A. (2) bekezdése szerint az eljárásnak a Ket. 31. (1) bekezdés e) és i) pontja alapján történő megszüntetéséről hozott végzést a bejelentővel is közölni kell. Budapest, július 30. dr. Berki Ádám s.k. előadó versenytanácstag dr. Szoboszlai Izabella s.k. versenytanácstag dr. Miskolczi Bodnár Péter s.k. versenytanácstag 30 Vj/70-9/2014. számú irat 1.3 pontja tartalmazza, az irat magyar nyelvű fordítását a Vj/70-11/2014. számú irat tartalmazza. 12.

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Vj/068/2012. Iktatószám: INFORM MÉDIA Lapkiadó, Információs és Kulturális Kft. POP Print Online és Piac Kft.

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Vj/068/2012. Iktatószám: INFORM MÉDIA Lapkiadó, Információs és Kulturális Kft. POP Print Online és Piac Kft. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/068/2012. Iktatószám: Vj/068-46/2012. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei Iktatószám: Tárgy: FE/FO/00149-0020/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei Kormányhivatal a

Részletesebben

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról figyelemmel a évi XLVII. Törvény rendelkezéseire

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról figyelemmel a évi XLVII. Törvény rendelkezéseire A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról figyelemmel a 2008. évi XLVII. Törvény rendelkezéseire Előadó: dr. Papdi Andrea főtanácsos a jogszabály célja a fogyasztók érdekeinek

Részletesebben

Üzleti titkot nem tartalmaz!

Üzleti titkot nem tartalmaz! 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/93/2014. Iktatószám: Vj/93-37/2014. Üzleti titkot nem tartalmaz! A Gazdasági

Részletesebben

A K ÉS TÁRSAI MEGOLDÁS Kft.t (székhelye: 7632 Pécs, Tolsztoj u. 2., adószáma: 11540531-2-02, a továbbiakban: vállalkozás) arra.

A K ÉS TÁRSAI MEGOLDÁS Kft.t (székhelye: 7632 Pécs, Tolsztoj u. 2., adószáma: 11540531-2-02, a továbbiakban: vállalkozás) arra. Iktatószám: Tárgy: BAO/001/00567-0001/2014 Kötelezésre szóló határozat A K ÉS TÁRSAI MEGOLDÁS Kft.t (székhelye: 7632 Pécs, Tolsztoj u. 2., adószáma: 11540531-2-02, a továbbiakban: vállalkozás) arra Kötelezem,

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. megtiltom. A fenti kötelezettségének a vállalkozás a határozat jogerre emelkedésének napjától köteles eleget tenni.

H A T Á R O Z A T. megtiltom. A fenti kötelezettségének a vállalkozás a határozat jogerre emelkedésének napjától köteles eleget tenni. Iktatószám: Tárgy: FE/FO/01015-0017/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Az Enterside Kft (székhelye: 8000 Székesfehérvár, Kisteleki út 35., adószáma: 14312359-2-07) által megvalósított

Részletesebben

Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat

Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Iktatószám: Tárgy: BA-04/001/00138-0003/2018 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal az efef Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft.-t

Részletesebben

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat

Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Iktatószám: Tárgy: HB/04-FVO/00087-0002/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat I. A Pulse-Wawe Kft.-t (székhely: 1089 Budapest, Kálvária tér 21. 5. em. 4. - a továbbiakban: Kft., illetve

Részletesebben

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Iktatószám: Alba-Regia Invest Korlátolt Felelősségű Társaság v é g z é s t.

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Iktatószám: Alba-Regia Invest Korlátolt Felelősségű Társaság  v é g z é s t. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/039/2013. Iktatószám: Vj/039-21/2013. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. végzést.

VERSENYTANÁCS. végzést. VERSENYTANÁCS Vj/001-132/2012. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa - a dr. S. A. K. ügyvéd (Gobert és Társai Ügyvédi Iroda) által képviselt o Magneter FX Kft. (Mezőkövesd) és o Magneter Hungary Kft.

Részletesebben

v é g z é s t. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti.

v é g z é s t. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/70/2015. Iktatószám: Vj/70-8/2015. Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj 86/2007/017. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a T-Online Magyarország Internet Szolgáltató Zrt. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása

Részletesebben

v é g z é s t. I n d o k o l á s I. Az eljárás megindításának körülményei

v é g z é s t. I n d o k o l á s I. Az eljárás megindításának körülményei 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/35/2013. Iktatószám: Vj/35-25/2013. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa

Részletesebben

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Vj/001/2012. Iktatószám: v é g z é s t.

Levélcím: Telefon: Fax: Ügyszám: Vj/001/2012. Iktatószám: v é g z é s t. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/001/2012. Iktatószám: Vj/001-186 /2012. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-210/2007/22. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Best Reisen Utazási Iroda Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indított

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei

H A T Á R O Z A T. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei Iktatószám: Tárgy: FE/FO/00186-0008/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Fejér Megyei Kormányhivatal a

Részletesebben

1054 Budapest, Alkotmány u. 5 472-8864 472-8860

1054 Budapest, Alkotmány u. 5 472-8864 472-8860 1054 Budapest, Alkotmány u. 5 472-8864 472-8860 Vj-100/2005/10. Ikt. sz. : /2005 A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Bookline Magyarország Kft. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen

Részletesebben

A Gazdasági Versenyhivatal az eljárást megszünteti.

A Gazdasági Versenyhivatal az eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211 Telefon: (06-1) 472-8900 Fax: (06-1) 472-8905 Vizsgáló: dr. Veres Enikő Szervezeti egység: Fogyasztóvédelmi Iroda Iktatószám: VJ/45-119/2015.

Részletesebben

HATÁROZAT. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a

HATÁROZAT. A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a Iktatószám: Tárgy: BA/001/00711-0012/2016 Elsőfokú bírságot kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a Flavonkert KFT (székhelye:

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-8058/2011. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. számára. A Pénzügyi

Részletesebben

Ezen túlmenően a Vállalkozást arra

Ezen túlmenően a Vállalkozást arra Iktatószám: Tárgy: BA/001/00661-0001/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a Thermo

Részletesebben

Hatósági szerződés kulcs a jogkövetéshez

Hatósági szerződés kulcs a jogkövetéshez ÖRT Szakmai Fórum 2008. szeptember 9., Budapest Hatósági szerződés kulcs a jogkövetéshez Új fogyasztóvédelmi szabályok Az Országgyűlés 2008. június 9-én elfogadta: A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. - tartózkodjanak a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattól, a jogszabályban elírtaknak megfelel szóbeli tájékoztatást adjanak,

H A T Á R O Z A T. - tartózkodjanak a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattól, a jogszabályban elírtaknak megfelel szóbeli tájékoztatást adjanak, Iktatószám: Tárgy: KE/001/00985-0003/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Kötelezem a Heidel Euro Kft.-t (székhely: 1089 Budapest, Orczy út 43. 2/25. adószám: 25792092-2-42) hogy

Részletesebben

v é g z é s t. I n d o k o l á s

v é g z é s t. I n d o k o l á s 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.:211. Telefon: (06-1) 472-8900 Fax: (06-1) 472-8905 Iktatószám: Vj/26-11 /2014. A Gazdasági Versenyhivatal az Energy Saver Pro LLC (Trolley

Részletesebben

végzést. I. Az eljárás tárgya

végzést. I. Az eljárás tárgya 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/5/2017. Iktatószám: Vj/5-16/2017. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

A BALOGH Kft.-t (székhely: 5624 Doboz, Árpád utca 21., adószám: , a továbbiakban: vállalkozás)

A BALOGH Kft.-t (székhely: 5624 Doboz, Árpád utca 21., adószám: , a továbbiakban: vállalkozás) Iktatószám: Tárgy: BEO/001/00725-0002/2015 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról l szóló. gyakorlatában

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról l szóló. gyakorlatában A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról l szóló törvény alkalmazása az NFH gyakorlatában dr. Szöll llısy András Hatósági és s Jogi FıosztF osztály UCP és s KözérdekK

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/029-046/2009. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. (Budapest) eljárás alá vont vállalkozás - mint az Allianz Bank Zrt. jogutódja - ellen

Részletesebben

v é g z é s t. Indokolás I. Az eljárás tárgya

v é g z é s t. Indokolás I. Az eljárás tárgya 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/97/2012. Iktatószám: Vj/97-28 /2012. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/097-015/2010. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. Orbán László Tibor ügyvéd (Dr. Orbán László Tibor Ügyvédi Iroda) által képviselt DEVRON Impex Kft. (Budapest)

Részletesebben

ŰRLAP fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása,

ŰRLAP fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása, ŰRLAP fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása, és jogsértő összehasonlító reklám bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. v é g z é s t

VERSENYTANÁCS. v é g z é s t VERSENYTANÁCS Vj 146/2006/16. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Tárkány Autóház Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban indított

Részletesebben

végzést. Az eljáró versenytanács az EURO BENEFIT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben az utóvizsgálatot megszünteti.

végzést. Az eljáró versenytanács az EURO BENEFIT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben az utóvizsgálatot megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.: 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/36/2015. Iktatószám: Vj/36-28/2015. Nyilvános változat! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

v é g z é s t. INDOKOLÁS I. Az eljárás tárgya

v é g z é s t. INDOKOLÁS I. Az eljárás tárgya 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: VJ/103/2013 Iktatószám: VJ/103-71/2013. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

CLV Partners Ügyvédi Iroda

CLV Partners Ügyvédi Iroda CLV Partners Ügyvédi Iroda 1 A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv (Grt.) Termék-specifikus szabályozás (Gyftv; Hpt;) b2b b2c A tisztességtelen

Részletesebben

A Gazdasági Versenyhivatal az eljárást megszünteti.

A Gazdasági Versenyhivatal az eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211 Telefon: (06-1) 472-8900 Fax: (06-1) 472-8905 Szervezeti egység: Antitröszt Iroda Ügyszám: Vj/67/2014. Ügyiratszám: Vj/67-59/2014 A Gazdasági

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/031-57/2011. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Darabos János ügyvezetı által képviselt Aqua Plastech Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Hajdúsámson), a Darabos

Részletesebben

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-II-FB-8/2012. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata a

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-II-FB-8/2012. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata a A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-II-FB-8/2012. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata a TITÁN GROUP ALKUSZ Független Biztosításközvetítő Kft. számára.

Részletesebben

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság Iktatószám: Tárgy: GY/001/00358-0002/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat Határozatszám: 1607F-00033 HATÁROZAT I. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-7723/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata az Allianz Hungária Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek

Részletesebben

Ezen túlmenően a Vállalkozást

Ezen túlmenően a Vállalkozást Iktatószám: Tárgy: BA/001/00349-0005/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. 1.) A Spar Magyarország Kft. (székhely: 2060 Bicske, Spar út 0326/1 hrsz., adószám: )

H A T Á R O Z A T. 1.) A Spar Magyarország Kft. (székhely: 2060 Bicske, Spar út 0326/1 hrsz., adószám: ) Iktatószám: Tárgy: KE/001/00616-0005/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T 1.) A Spar Magyarország Kft. (székhely: 2060 Bicske, Spar út 0326/1 hrsz., adószám: 10485824-2-07)

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. határozatot

VERSENYTANÁCS. határozatot VERSENYTANÁCS Vj-122/2006/23. Ikt.sz: Vj-122/2006/15. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a GfK Hungária Piackutató Kft. (Budapest) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-I/B-6451/2011. számú, fogyasztóvédelmi intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a CIB Bank Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Részletesebben

1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245 Budapest 5. Pf Ügyszám: Vj/054/2012. Iktatószám: Vj/054-20/2012.

1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245 Budapest 5. Pf Ügyszám: Vj/054/2012. Iktatószám: Vj/054-20/2012. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245 Budapest 5. Pf. 1036 Ügyszám: Vj/054/2012. Iktatószám: Vj/054-20/2012. A Gazdasági Versenyhivatal a Ziara Napfény Kft. (2800 Tatabánya, Ifjúmunkás u. 35. 1.

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t V E R S E N Y T A N Á C S Vj-104/2007/063. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Microsoft Magyarország Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen gazdasági erıfölénnyel való visszaélés miatt indult

Részletesebben

Üzleti titkot nem tartalmaz!

Üzleti titkot nem tartalmaz! 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/097/2012. Iktatószám: Vj/097-35/2012. Üzleti titkot nem tartalmaz! A Gazdasági

Részletesebben

HATÁROZAT I N D O K O L Á S

HATÁROZAT I N D O K O L Á S Iktatószám: Tárgy: GY/001/00711-0003/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Határozatszám: 1607K-00145 HATÁROZAT I. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság (továbbiakban:

Részletesebben

végzést. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti.

végzést. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/120/2015. Iktatószám: Vj/120-8/2015. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. végzést.

VERSENYTANÁCS. végzést. VERSENYTANÁCS Vj/14-77/2011. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. Sz. Gy. ügyvéd (Szekér Ügyvédi Iroda) által képviselt Tóthné Kövesdi Natália magánszemély (állandó lakcím: Budapest, ideiglenes

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK I 50083/2011. számú, fogyasztóvédelmi intézkedést tartalmazó határozata az ERSTE Bank Hungary Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (székhelye:

Részletesebben

Tájékoztató a Gazdasági Versenyhivatal egyes eljárásaiban alkalmazandó kapcsolattartási módokról. Budapest, január 1.

Tájékoztató a Gazdasági Versenyhivatal egyes eljárásaiban alkalmazandó kapcsolattartási módokról. Budapest, január 1. Tájékoztató a Gazdasági Versenyhivatal egyes eljárásaiban alkalmazandó kapcsolattartási módokról Budapest, 2018. január 1. I. Jogi háttér 1. A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról

Részletesebben

v é g z é s t. Az eljáró versenytanács a vizsgáló 2013. december 2-án kelt, Vj/68-006/2013. számú eljárási bírságot kiszabó végzését megsemmisíti.

v é g z é s t. Az eljáró versenytanács a vizsgáló 2013. december 2-án kelt, Vj/68-006/2013. számú eljárási bírságot kiszabó végzését megsemmisíti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/68/2013. Iktatószám: Vj/68-10/2013. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/011-021/2011. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. K. A. jogi igazgató által képviselt Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Budapest) eljárás alá

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-6460/2011. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását tartalmazó határozata a Wabard Biztosító Zrt. számára (lakhelye: továbbiakban: Ügyfél) a Wabard

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FC-I/B-8373/2011. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata Bobák Norbert számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Részletesebben

Irányelv: viszonylag rugalmas uniós eszköz a nemzeti jogszabályok összehangolására

Irányelv: viszonylag rugalmas uniós eszköz a nemzeti jogszabályok összehangolására BME MBA UCP Unfair Commercial Practices directive (2005/29 EC) Irányelv: viszonylag rugalmas uniós eszköz a nemzeti jogszabályok összehangolására Nem közvetlenül alkalmazandó: implementálni kell Átültetés

Részletesebben

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság. megtiltja a jogsértő magatartás folytatását

HATÁROZAT. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság. megtiltja a jogsértő magatartás folytatását Iktatószám: Tárgy: GY/001/00337-0019/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Határozatszám: 1607K-00144 HATÁROZAT I. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, mint fogyasztóvédelmi hatóság (továbbiakban:

Részletesebben

végzést A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti.

végzést A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa az eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/60/2016. Iktatószám: Vj/60-18/2016. Egységes szerkezetben a Vj/60-17/2016.

Részletesebben

Az étrendkiegészítők, élelmiszerek reklámozása a GVH gyakorlata. 2010. május 18. dr. Balogh Virág

Az étrendkiegészítők, élelmiszerek reklámozása a GVH gyakorlata. 2010. május 18. dr. Balogh Virág Az étrendkiegészítők, élelmiszerek reklámozása a GVH gyakorlata 2010. május 18. dr. Balogh Virág Miről lesz szó? 1. Szervezeti háttér 2. Jogszabályi háttér 3. Közgazdasági háttér 4. A gyógyhatás -ra vonatkozó

Részletesebben

HATÁROZAT. kötelezi. Kötelezi a vállalkozást arra, hogy weboldaldalán tegyen közzé elállási/felmondási nyilatkozatmintát.

HATÁROZAT. kötelezi. Kötelezi a vállalkozást arra, hogy weboldaldalán tegyen közzé elállási/felmondási nyilatkozatmintát. Iktatószám: Tárgy: SZ/71/00552-0005/2017 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi

Részletesebben

határozatot. Indokolás I. A kérelmezett összefonódás

határozatot. Indokolás I. A kérelmezett összefonódás 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/116/2015. Iktatószám: Vj/116-22/2015. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-I-II-70012/2011. számú végzése az ARGENTA CREDIT Zrt. számára

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-I-II-70012/2011. számú végzése az ARGENTA CREDIT Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FH-I-II-70012/2011. számú végzése az ARGENTA CREDIT Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39., a

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/072-066/2010. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a - dr. Técsi Gyula ügyvéd által képviselt Polstyl Kereskedelmi Kft. (Békéscsaba) I. rendő, - Buganu Nicu-Gabriel ügyvezetı

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

h a t á r o z a t o t hozom:

h a t á r o z a t o t hozom: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-6565/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a Generali-Providencia Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/126-028/2010. A Gazdasági Versenyhivatal a dr. P. J. jogtanácsos által képviselt Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (Budapest) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen

Részletesebben

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez

gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez ŰRLAP gazdasági erőfölénnyel való visszaélés bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettre vonatkozó adatok

Részletesebben

hozom: I n d o k o l á s

hozom: I n d o k o l á s A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-8092/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. számára A Pénzügyi

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-I/B-7414/2011. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását tartalmazó határozata az Budapest Bank Nyrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (székhelye:

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S Vj 54/2007/30. V E R S E N Y T A N Á C S A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Anton Schlecker GmbH Magyarországi Fióktelep eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/073-020/2010. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Harkányi, Czövek és Deme Ügyvédi Iroda (Budapest) által képviselt Kartago Tours Zrt. (Budapest) ellen fogyasztókkal

Részletesebben

v é g z é s t. Az eljáró versenytanács az utóvizsgálatot megszünteti. E végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

v é g z é s t. Az eljáró versenytanács az utóvizsgálatot megszünteti. E végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.: 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/20/2015. Iktatószám: Vj/20-7/2015. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTLEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a AB Home Network Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.kamerahome.hu

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. figyelmezteti az ártájékoztatásra, valamint a kötelező jótállásra vonatkozó szabályok megsértése miatt, és

H A T Á R O Z A T. figyelmezteti az ártájékoztatásra, valamint a kötelező jótállásra vonatkozó szabályok megsértése miatt, és Iktatószám: Tárgy: VEO/001/01005-0003/2015 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T A Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860

VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj-54/2005/16. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Doss-Technologie Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Pellérd) ellen ellen

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1245, Budapest 5. Pf. 1036 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/098/2012. Iktatószám: Vj/098-25/2012. Üzleti titkot nem tartalmaz! A Gazdasági

Részletesebben

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez

versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez ŰRLAP versenykorlátozó magatartás bejelentéséhez Alkalmazandó 2018. január 1-jétől Az űrlap kitöltése előtt olvassa el figyelmesen a kitöltési útmutatót! I. A bejelentettekre vonatkozó adatok Az összes,

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/55/2015. Iktatószám: Vj/55-18/2015. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. megtiltom. A fenti kötelezettségének a vállalkozás a határozat jogerre emelkedésének napjától köteles eleget tenni.

H A T Á R O Z A T. megtiltom. A fenti kötelezettségének a vállalkozás a határozat jogerre emelkedésének napjától köteles eleget tenni. Iktatószám: Tárgy: FE/FO/00815-0002/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T Pápai Attila József (székhelye: 2475 Kápolnásnyék, F u. 31. 1. em. 6. ajtó, adószáma: 67437054-2-27) által

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860. Vj 133/2004/12 Ikt.sz.: /2004

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860. Vj 133/2004/12 Ikt.sz.: /2004 VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj 133/2004/12 Ikt.sz.: /2004 A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Részvénytársaság

Részletesebben

végzést. I. Az eljáró versenytanács az eljárás felfüggesztését megszünteti. II. Az eljáró versenytanács a versenyfelügyeleti eljárást megszünteti.

végzést. I. Az eljáró versenytanács az eljárás felfüggesztését megszünteti. II. Az eljáró versenytanács a versenyfelügyeleti eljárást megszünteti. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211 Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/44/2014. Iktatószám: Vj/44-62/2014. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS DÖNTNÖK DÖNTÉSE. a longtimeliner.hu domain tárgyában indult eljárásban

REGISZTRÁCIÓS DÖNTNÖK DÖNTÉSE. a longtimeliner.hu domain tárgyában indult eljárásban longtimeliner.hu REGISZTRÁCIÓS DÖNTNÖK DÖNTÉSE a longtimeliner.hu domain tárgyában indult eljárásban A PALOMA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Kecskemét) Kérelmező által természetes

Részletesebben

AZ ÜGYFÉL KÉRELME, A FOGYASZTÓVÉDELMI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁNAK INDOKA

AZ ÜGYFÉL KÉRELME, A FOGYASZTÓVÉDELMI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁNAK INDOKA A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK II-FB 170/2012. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását és intézkedést tartalmazó határozata az Allianz Hungária Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek

Részletesebben

határozatot. Indokolás I. Az eljárás megindítása

határozatot. Indokolás I. Az eljárás megindítása 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.: 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/14/2017. Iktatószám: Vj/14-8/2017. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

Betekinthető! v é g z é s t. Az eljáró versenytanács az utóvizsgálatot megszünteti. E végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs. I.

Betekinthető! v é g z é s t. Az eljáró versenytanács az utóvizsgálatot megszünteti. E végzés ellen jogorvoslatnak helye nincs. I. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf.: 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/109/2013. Iktatószám: Vj/109-15/2013. Betekinthető! A Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

VERSENYTANÁCS Budapest, Alkotmány u Fax:

VERSENYTANÁCS Budapest, Alkotmány u Fax: VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj 164/2004/24. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Bábolna Mezőgazdasági Termelő, Fejlesztő és Kereskedelmi Rt. v.a. I. rendű;

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-162/2008/043. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a JYSK Kereskedelmi Kft. Budapest és a JYSK Holding A/S Dánia ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása,

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-I/B-8326/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a Fundamenta Lakáskassza- Lakástakrékpénztár Zrt. számára A Pénzügyi

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 1 VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj 58/2005/13. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a CBA Kereskedelmi Kft. eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen

Részletesebben

VERSENYTANÁCS Budapest, Alkotmány u Fax:

VERSENYTANÁCS Budapest, Alkotmány u Fax: VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj 26/2004/14. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Mávépcell Mély-Magas és Vasútépítő Kft. I. rendű; a Swietelsky Bauges.m.b.H.,

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-6762/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a Genertel Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami

Részletesebben

h a t á r o z a t o t A Felügyelet a Bankkal szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen I n d o k o l á s

h a t á r o z a t o t A Felügyelet a Bankkal szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen I n d o k o l á s A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-I-FB-50104/2011. számú, felügyeleti intézkedést és bírság kiszabását tartalmazó határozata a Budapest Bank Nyrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Részletesebben

Gazdasági Versenyhivatal

Gazdasági Versenyhivatal Gazdasági Versenyhivatal 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211 Telefon: (06-1) 472-8900 Fax: (06-1) 472-8905 Vizsgálók: Martinovic Boris Tel.: (06-1) 472-8987 E-mail: martinovic.boris@gvh.hu

Részletesebben

Médiaszolgáltatás Szabályozás Főosztály Ügyiratszám: 15611-3/2011. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Végzése

Médiaszolgáltatás Szabályozás Főosztály Ügyiratszám: 15611-3/2011. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Végzése Médiaszolgáltatás Szabályozás Főosztály Ügyiratszám: 15611-3/2011. Pályáztatási és Jogi Osztály Ügyintéző: dr. Szalai Anita Telefon: (06-1) 4577-959 Tárgy: értesítés eljárás megindításáról és hiánypótlásra

Részletesebben

A Felügyelet fogyasztóvédelmi funkciójának kialakulása és megerősödése

A Felügyelet fogyasztóvédelmi funkciójának kialakulása és megerősödése A Felügyelet fogyasztóvédelmi funkciójának kialakulása és megerősödése dr. Kolozsi Sándor, főosztályvezető Fogyasztói jogérvényesítési főosztály 2011. március 2. A Felügyelet fogyasztóvédelmi funkcióinak

Részletesebben

AZ ÜGYFÉL KÉRELME, A FOGYASZTÓVÉDELMI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁNAK INDOKA

AZ ÜGYFÉL KÉRELME, A FOGYASZTÓVÉDELMI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁNAK INDOKA A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének H-FK-II-B-1033/2012. számú, fogyasztóvédelmi bírság és intézkedés kiszabását tartalmazó határozata a K&H Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami

Részletesebben

h a t á r o z a t o t

h a t á r o z a t o t A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének FK-II/B-3757/2011. számú, fogyasztóvédelmi bírság kiszabását tartalmazó határozata a Generali- Providencia Biztosító Zrt. számára A Pénzügyi Szervezetek Állami

Részletesebben

H A T Á R O Z A T Ft, azaz Egyszázezer forint

H A T Á R O Z A T Ft, azaz Egyszázezer forint Iktatószám: Tárgy: KE/001/00503-0002/2016 Elsőfokú bírságot és kötelezést kiszabó határozat H A T Á R O Z A T 1.) Az UNIX Autó Kft. (székhely: 1139 Budapest, Frangepán u. 55.-57., adószám:10465802-2-44)

Részletesebben

Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 16.K.28.845/2013/8.

Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 16.K.28.845/2013/8. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a dr. Mórocz Ügyvédi Iroda (eljáró ügyvéd: dr. M. I. A.) által képviselt Aqua-Plastech Kft. (Hajdúsámson) felperesnek - a dr. László Ildikó Katalin ügyvéd

Részletesebben