Termékismertető SecoLOG IP tűzjelző-bevetésirányító rendszer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Termékismertető SecoLOG IP tűzjelző-bevetésirányító rendszer"

Átírás

1 Termékismertető

2 1 Általános információk A SecoLOG IP egy PC-bázison alapuló tűzjelző-bevetésirányító rendszer. Lehetővé teszi tűzjelző berendezések központi felügyeletét és kezelését. A csatlakoztatott tűzjelző központok összes riasztását, jelzését és állapotát felveszik, és áttekinthetően PC-képernyőkön ábrázolják. A flexibilis és nyitott rendszer architektúra az összes objektum- és ügyfél specifikus követelményhez illeszthető, és a legújabb Web- és Windows technológiákon alapszik. Ezen felül a SecoLOG IP magas beruházási- és jövőbeli biztonságot kínál. Teljesítményjellemzők Beruházási biztonság Integral / Integral IP típusú tűzjelző rendszerek rákapcsolása Modulárisan bővíthető adatpontokkal, kezelőhelyekkel és interfészekkel Alrendszerek rákapcsolása TCP/IP-én, vagy RS-232/422/485-ön keresztül Microsofton alapuló Egyedi kialakítás felhasználónként és munkaállomásonként Alkalmazási grafikák az összes, járatos grafikai- és CAD-rendszerből importálhatók Jelentések és kiértékelések ügyfél specifikusan konfigurálhatók Rendelkezésre állás Összes rákapcsolt alrendszer és vezeték felügyelete Mobil tájékoztatás esemény bekövetkezésekor en keresztül (opció) Támogatott redundáns rendszerek a kiesés elleni biztonság növeléséhez Rendszerbiztonság Megvizsgálva és engedélyezve ÖNORM F 3003 szerint (tűzjelző-bevetésirányító rendszer) Egyedi jogosultság- és jelszókiadás görgető- és csoportfunkcióval Felhasználó-barátság Áttekinthető és teljesítő-képes alkalmazási grafika dinamikus kicsinyítés/nagyítás funkcióval Valamennyi esemény, logikai művelet és rendszeraktivitás jegyzőkönyvezése Komfortos teljes-szöveg keresés Rendszeren átnyúló logikai műveletek, konfigurálható lefutások és kapcsolási folyamatok automatikusan, vagy kézzel kiválthatók Eseménykijelzés és kezelés választható módon szimbólum- vagy szövegmező-beiktatással épületgrafikába I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 2 (13)

3 A SecoLOG IP felhasználói felületét két képernyőn történő kijelzésre fejlesztették ki, és a szabványverzióban megfelel az ÖNORM F 3003 követelményeinek. Szabványos konfigurációban a baloldali képernyő mutatja a grafikákat (épület-alaprajzok, bevetési tervek, stb.), a jobboldali képernyő az összes eseményt (riasztásüzenetek, hibák, érzékelő-lekapcsolások, stb.) megfelelő listákban kilistázza. Ez a felhasználó számára azt a lehetőséget nyújtja, hogy egyidejűleg mind a felügyelendő objektum épülettervét, mind a hozzátartozó információkat áttekintse. Szükség esetén fennáll az a lehetőség, hogy ezeket a felhasználói követelményekhez hozzáillesszék. A kezelés egyszerűen egér és billentyűzet segítségével történik. A felépítés és a funkció részletes leírását a SecoLOG IP kezelési utasításból lehet kivenni. Tűzjelző-bevetésirányító rendszer A SecoLOG IP alapváltozatnak, a szükséges licenc (SecoLOG IP Brand Basic) mellett, egy teljesítő-képes, két színes képernyővel rendelkező PC-re és egy eseménynyomtatóra van szüksége. Alkalmas egy Integral IP és legfeljebb 16 kezelőhely rákapcsolására. A PC-ét az ISP-IP interfészen (100 Base TX), illetve ISP interfészen (RS-232) keresztül csatlakoztatják a tűzjelző központhoz. Összes hardver-komponenst és licencet külön kell megrendelni. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 3 (13)

4 Helyszínt /épületet átfogó tűzjelző-bevetésirányító rendszer Az egyszerű tűzjelző-bevetésirányító rendszer alkalmas helyszínt /épületet (objektumot) átfogó rendszerek rákapcsolására és a szükséges licenc (tűzjelző berendezésenként saját SecoLOG IP Brand Basic licenc) mellett egy teljesítő-képes, két színes képernyővel rendelkező PC-re helyszínenként/objektumonként és egy eseménynyomtatóra van szükség. Legfeljebb 16 kezelőhelyet lehet PC hálózatként a központi PC-re / szerverre csatlakoztatni. Összes hardver-komponenst és licencet külön kell megrendelni. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 4 (13)

5 Demó-rendszer A demó-rendszer alkalmas egy legfeljebb adatponttal rendelkező tűzjelző központ (Integral IP) rákötésére, és a szükséges licenc (SecoLOG IP Demo) mellett egy teljesítő-képes, két színes képernyővel rendelkező PC-re van szükség. Legfeljebb 5 kezelőhelyet lehet PC hálózatként egy központi PC-re / szerverre csatlakoztatni. Összes hardver-komponenst és licenceket külön kell megrendelni. A demó-rendszert két óra múlva automatikusan befejezik, és ezután újra kell indítani. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 5 (13)

6 Rendszer-követelmények PC Legalább Quad-Core processzor 8 GB RAM-mal Tükrözött merevlemezek, legalább GB-tal Microsoft Windows 7 operációs rendszer, 64 bit Merevlemez-szabályozó RAID 1-üzem számára (tükrözés) Hálózati adapter 10/100/1000 Mbit Kétfejes grafikus kártya legalább 512 MB RAM (felbontás legalább 2 x 1920 x 1200) 1 soros COM-, 2 USB interfész Hangkártya és hangszóró Egér és billentyűzet Színes monitor Ajánlott 2 x 24 egyenként 1920 x 1200 felbontással Nyomtató Professzionális színes eseménynyomtató USB- vagy hálózati csatlakozással, legalább 12 A4-es oldal nyomtatással percenként (ÖNORM F 3003 szerint a riasztás kinyomtatásának 60 másodpercen belül meg kell történnie!) Szünetmentes áramellátás Egy rövididejű hálózat-kimaradás (5 15 perc) elleni védelemhez, illetve 1 órás áthidalási időre az ÖNORM F 3003 teljesítéséhez Hálózati kapcsolatok legalább 100 Mbit szerver és kliens között 2 Mbit tűzjelző központ és szerver között ÚTMUTATÁS A lényegesen egyszerűbb üzemben tartás és adatkezelés alapján sürgősen ajánlott, minden tűzjelző-bevetésirányító rendszernél távkarbantartást beállítani (pl. S2Service Router UMTS, vagy LAN)! I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 6 (13)

7 2 Tervezés, telepítés és konfigurálás Eljárási mód 1. Egy tervezése és telepítése a mindenkori projektadatok alapján történik, és már az ajánlattétel és a szükséges komponensek megrendelése előtt, a Support információs rendszerekkel össze kellene egyeztetni. 2. A Navision-ban a SecoLOG IP hardverkulcs projekt-specifikus licencmegadásához kötelezően szükséges a 10-számjegyű létesítményszámot mellékelni (export-projektek számára is). 3. Ezt a számot többek között a projekt-specifikus szoftverben feljegyzik és a rendszer azonosítására, illetve a szoftverlicenc megrendelésére is szolgál a szállítónál. Továbbá erre a számra esetleges rendszer- illetve licencakadályoknál is szükség van. 4. Összes komponens (szoftvercsomagok kivételével) a logisztikai részleg (SFL) alapkészlete, így az egyes termékek (USB-Stick, csomagolás, stb.) rendelkezésre állása garantált. Megrendeléskor ezeket közvetlen szerződéssel, a mindenkori szerződés-/létesítményszám terhére a Support információs rendszerekre szállítják. 5. A SecoLOG IP rendszerek alapkonfigurálása a szállítás előtt történik. Nyelvváltozatok SecoLOG IP következő nyelveket tartalmazza: Nyelvváltozatok Német Román Angol Szerb Lengyel Svéd Magyar Orosz Ha egy más nyelvváltozat szükséges, kérjük Önt, hogy lépjen kapcsolatba az illetékes országért felelős személlyel. Ha egy új-fordításra lenne szükség, ez minden esetben a bécsi Support információs rendszerekkel együttműködve történik. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 7 (13)

8 3 Alkalmazás Példa egy távhozzáférésű tűzjelző-bevetésirányító rendszerre Példa egy telephelyen- /objektumon átnyúló rendszerre I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 8 (13)

9 4 Szabványok, irányelvek és engedély FIGYELEM! Az ÖNORM F 3003 szerinti megfelelés csak Ausztriában kötelező. Emiatt a következő információk ebben a fejezetben más országok számára csak iránymutatásul szolgálnak. A SecoLOG IP rendszer Ausztriában az érvényes ÖNORM F 3003 (tűzjelző-bevetésirányító rendszer) szerint van megvizsgálva és engedélyezve. Az államilag elismert vizsgálóállomás vizsgálati száma a következő: FT 14/619/02/12, és a Dochhouse-ban áll rendelkezésre. Erre a vizsgálati jelentésre vonatkozóan, különösen a 3-as függelékben a következő pontokra mutatunk rá: 3. 4-es pozícióhoz: Az alkalmazott nyomtatónak (lézer- vagy tintasugaras) a kívánt riasztási nyomtatást, a nyomtatási parancstól számítva 60 másodpercen belül ki kell nyomtatnia (legalább 12 A4-es oldal /perc) ös pozícióhoz: Az alkalmazott színes nyomtatónak legalább tintasugarasnak kell lennie, és minden tűzvédelmi tervet a nyomtatási parancstól számítva 480 másodpercen belül ki kell nyomtatnia. 8. ÖNORM F 3003, hez: Egy szünetmentes áramellátást (UPS) kötelezően méretezni kell 1 monitor, PC, 1 nyomtató számára, és ennek 1 órás áthidalási időre, rendelkezésre kell állnia. 13. ÖNORM F 3003, höz: A belépési szintek létezését (Access Levels) az ÖNORM F 3003 szerint a helyszínen felül kell vizsgálni. A tűzoltóság belépési szintjének kódját (ÖNORM F 3003 szerint 2-es hozzáférési szint) egy préselt lapra a kulcsszéfben, vagy a főkulcson elválaszthatatlanul rögzíteni kell. 16. ÖNORM F 3003, 6.1-hez: Tűzjelző-bevetésirányító rendszer üzemeltetése a helyszínen csak akkor van engedélyezve, ha az üzemeltető rendelkezik egy, ÖNORM F pont szerinti szervezett riasztással. Egy ilyen létezését, valamint az ÖNORM F pont szerint a bevetésirányító rendszer kezelésével megbízott személyek megkívánt oktatásának teljesítését a bevetésirányító rendszer helyszíni felülvizsgálatakor, az átvevő felügyeleti hatóságnak felül kell vizsgálnia, és rendelkeznie kell. 18. ÖNORM F 3003, 7-hez: Elméleti elemzések és gyakorlati felülvizsgálatok alapján meg lehetett állapítani, hogy az alkalmazott szoftver és az alapul szolgáló operációs rendszer az ÖNORM F 3003 szabvány e pontjának feltételeit teljesíti; azaz az ELS-et szabad más alkalmazásokkal (behatolás, videó felügyelet, stb.) egyidejűleg üzemeltetni. Azonban a PC-én 3-as egyéb alkalmazásoknak (mindenkori szolgálati programok vírusirtó, merevlemez-segédprogramok, stb. kivételével) nem szabad telepítve lennie. 19.: A Riasztás, Lekapcsolás, Hiba és Vezérlések állapotok számára konfigurálható listaszíneknek a vörös, sárga és zöld színeket kell használni. Ennek a listának a színei a felhasználó (Access Level 2) számára ne legyenek megváltoztathatók. 20.: Mihelyt a TRVB S 123, 2-es függelék szerinti üzemeltetési naplót használják, érvényes: 20.1: Naponta egyszer (előnyösen 0000 órakor) az előző nap jegyzőkönyvezéseit automatikusan ki kell nyomtatni, vagy 20.2: Az üzemeltetési naplót minden jegyzőkönyvezési folyamatkor automatikusan egy második merevlemezen kell biztosítani. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 9 (13)

10 5 Dokumentáció SecoLOG IP számára következő dokumentáció áll rendelkezésre: Kezelési utasítás Szerelési útmutató Power Point prezentáció Tűzjelző-rendszerek termékkatalógus I-HB-007DE sz. dokumentáció I-TD-SecoLOG_Installation_DE sz. dokumentáció I-PPT-003DE sz. dokumentáció B-HB-065DE sz. dokumentáció 6 Szoftver és kompatibilitás SecoLOG IP következő interfészeket támogatja: ÚTMUTATÁS Mindig meg kell vizsgálni, hogy a felsorolt rendszerek hardverének és szoftverének mely verziói kerülnek felhasználásra! Rendszer Termék Licenc Tűz Schrack Integral IP SecoLOG IP Brand Basic Tűz Schrack Integral SecoLOG IP Brand Basic Tűz Schrack MAXIMA Integral IP-én keresztül kapcsolható Értesítés SecoLOG IP MAIL I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 10 (13)

11 7 Szoftverlicencek és cikkszámok Különböző csomagok termékengedélyezésnek megfelelően állnak rendelkezésre. SecoLOG IP szoftverlicencek SecoLOG IP a legmagasabb fokú rugalmasságot kínálja egy projekt illesztésére vonatkozóan. Az alkalmazás fajtája szerint 2 alaplicencet különböztetnek meg: Brand Basic (Tűz bázis) az a licenc, amely csupán egy meghatározott darabszámú adatponttal és egy kezelőhellyel rendelkező tűzjelző-bevetésirányító rendszerre szolgál. FIGYELEM! Több független tűzjelző központnak SecoLOG IP rendszerre történő rákapcsolásakor központonként és kezelőhelyenként egy saját licenccel kell számolni! Az adatpontok száma a teljes projekten összeadható! Brand Erw. (Tűz bővítés) a licenc egy meglévő projekt bővítésére további adatpontokkal. Ezzel a következő nagyobb Brand Basic csomagra frissítenek. Minden járulékos kezelőhelyet (kliens) külön meg kell rendelni. Legfeljebb 16 kezelőhely lehetséges. Opcionálisan, Mail licenccel ellátott, mobil tájékoztatási funkció áll rendelkezésre. I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 11 (13)

12 Tűzjelző-bevetésirányító rendszer szoftver-alaplicencek Megnevezés Típus Cikkszám SecoLOG IP Brand Basic 1000 Tűz bevetésirányító rendszer licenc adatpontig SecoLOG IP Brand Basic 2500 Tűz bevetésirányító rendszer licenc adatpontig SecoLOG IP Brand Basic 4500 Tűz bevetésirányító rendszer licenc adatpontig SecoLOG IP Brand Basic Tűz bevetésirányító rendszer licenc adatpontig SecoLOG IP Demo Tűz bevetésirányító rendszer demólicenc Tűzjelző-bevetésirányító rendszer szoftverbővítő licencek SECOLOG IP LIFB SECOLOG IP LIFB SECOLOG IP LIFB SECOLOG IP LIFB 20k SECOLOG IP DEMO Megnevezés Típus Cikkszám SecoLOG IP Brand Erw ra Licenc Brand Basic 1000-ről 2500 adatpontra SecoLOG IP Brand Erw., 4500-ra Licenc Brand Basic 2500-ről 4500 adatpontra SecoLOG IP Brand Erw ra Licenc Brand Basic 4500-ről adatpontra SECOLOG IP LIFU SECOLOG IP LIFU SECOLOG IP LIFU 20 k Szoftverlicencek opcionális funkciók részére Megnevezés Típus Cikkszám SecoLOG IP kliens Licenc 1 járulékos kezelőhely részére SecoLOG IP Licenc küldésre SecoLOG 1.x frissítés-szoftverlicenc SecoLOG IP-re SECOLOG IP CLT SECOLOG IP LIMAIL Megnevezés Típus Cikkszám SecoLOG IP szoftverfrissítés INT Licenc V1.x-ről V2.x-re frissítésre csak exportra SECOLOG IP LI I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 12 (13)

13 Hardver komponensek Megnevezés Típus Cikkszám SecoLOG IP standard PC2 beleértve operációs rendszert, legfeljebb 2 monitorig SecoLOG IP standard PC4 beleértve operációs rendszert, legfeljebb 4 monitorig SecoLOG IP kliens PC beleértve operációs rendszert, legfeljebb 2 monitorig SecoLOG IP HDD 1 TB HP 1 TB SATA 6Gbit/s 7200 HDD opcionálisan kliens PC számára SecoLOG IP monitor x 1024, DVI / DP / VGA SecoLOG IP monitor x 1200, HDMI / DP / VGA SECOLOG IP PC SECOLOG IP PC SECOLOG IP PC CL SECOLOG IP HDD 1TB SECOLOG IP BS SECOLOG IP BS SecoLOG IP bevetési nyomtató A4 SECOLOG IP DER SecoLOG IP bevetési nyomtató A3 SECOLOG IP DER A SecoLOG IP szünetmentes áramellátás SecoLOG IP PC-ék számára PC kábel RS-232 / USI Integral IP SecoLOG IP PC / szerver összekötés Nyomtatókábel USB (3 m) SecoLOG IP bevetési nyomtató SecoLOG IP PC öszszekötés Nyomtatókábel USB (4,5 m) SecoLOG IP bevetési nyomtató SecoLOG IP PC öszszekötés S2Service Router UMTS1 SecoLOG IP távdiagnózis számára, SIM-kártya nélkül S2Service Router UMTS/LAN SecoLOG IP távdiagnózis számára, SIM-kártya nélkül feltétel 1 Mbit fix hálózati internet-csatlakozás S2Service Router LTE SecoLOG IP távdiagnózis számára, SIM-kártya nélkül S2Service Router LTE/LAN SecoLOG IP távdiagnózis számára, SIM-kártya nélkül feltétel 1 Mbit fix hálózati internet-csatlakozás S2Service Router LAN SecoLOG IP távdiagnózis számára, feltétel 1 Mbit fix hálózati internet-csatlakozás SECOLOG IP EPS SECOLOG IP PC KAB KAB USB KAB USB S2S UMTS S2S UMTS1-LAN S2S LTE S2S LTE-LAN S2S LAN S2Service VPN-tanúsítványú Router SecoLOG IP távdiagnózis számára S2S VPN-Z-R I-PI-0002HU_SecoLOG-IP_Export_V1-0.docx SPS / René Türk 13 (13)

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5)

B-PI _HU_V1-0_Integral-IP-BX.doc SPS / R. Türk 2 (5) Az Integral IP BX egy valódi 1-hurkos kompakt központ és lehetővé teszi a nagy értékű Integral IP rendszertechnika alkalmazását kis létesítményekben is. A nagy teljesítőképességű X-LINE technikával és

Részletesebben

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában IP megoldások a tűzjelzéstechnikában Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle konferenciája 2017. május 15., Pécel Bemutatkozás Farkas

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 06 3 06 68 06.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 5 8 03 000 50 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC 1 Irodai PC Közepes PC 1 Közepes PC 2 Processzor: Intel Core i5; memória: 4 GB; merevlemez: 500GB HDD; optikai meghajtó: DVD-ROM; USB 3.0; billentyűzet; HUN; MS SMS client; SAMI client. Processzor: Intel

Részletesebben

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5

Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 Tartalom 1 BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 2 2 CSOMAG TARTALMA 3 3 A TERMÉK NÉZETEI 4 4 RENDSZERCSATLAKOZTATÁS 5 4.1 A TÁPKÁBEL CSATLAKOZTATÁSA 5 4.2 A MONITOR CSATLAKOZTATÁSA 5 4.3 NYOMTATÓ, VAGY SZKENNER CSATLAKOZTATÁSA

Részletesebben

BMD Rendszerkövetelmények

BMD Rendszerkövetelmények BMD Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények BMD 1. SZERVER Az alábbiakban áttekintést nyerhet azokról a szerver rendszerkövetelményekről, melyek szükségesek a BMD zavartalan működéséhez. Ezen felül

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

13. óra op. rendszer ECDL alapok

13. óra op. rendszer ECDL alapok 13. óra op. rendszer ECDL alapok 1. Mire szolgál az asztal? a) Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. b) A telepített alkalmazások tárolására. c) A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére.

Részletesebben

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12.

Integral IP Az IP technológia megjelenése a tűzjelzéstechnikában Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. Integral IP Tűzvédelmi Szakmai Napok Vecsés, 2014. június 11-12. 1 2 Integral IP BX 3 . Integral IP alkalmazások Áttekintés Információ szerzés pl. a tűzjelző központ aktuális állapotának elemzése szervizelés

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 4 0 43 0 8 0.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 54 48 03 000 50 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon

Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon Az Invitel adatközponti virtualizációja IBM alapokon Németh Sándor Invitel Távközlési Zrt. 2040 Budaörs, Puskás T. u. 8-10. nemeths@invitel.co.hu Tel. : +36 1 801 15 00 Tartalom 2 A tipikus IT infrastruktúra

Részletesebben

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel.

EnterNet ADSL. Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. EnterNet ADSL Tájékoztató (Szolgáltató-váltás esetén) 2007. január 15-től visszavonásig azokon a T-Com területeken, ahol az ADSL üzemel. ADSL csomagok csak Magánszemélyek részére EnterNet - Privát forgalmi

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk. igazgató. Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: igazgató Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi A DVR kínálat bemutatása SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása; PROVISION-ISR DVR-ek bemutatása.

Részletesebben

RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ

RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ RENDKÍVÜLI HARDVER ÉS SZOFTVER VÁSÁRLÁSI AKCIÓ KATALÓGUS 2016 I. FÉLÉV TOVÁBBI KÍNÁLAT: www.pcflotta.hu / Belépési kód: NKR16MZ LICENCE PROFESSIONAL KFT. 1051 BUDAPEST, SAS U. 18. TEL: +36 1 783 39 73

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 1.

Számítógépes alapismeretek 1. Számítógépes alapismeretek 1. 1/7 Kitöltő adatai: 1. Név: 2. Osztály: 3. E-mail címe: 2/7 Kérdések: 1. Mi az IKT (Információs és Kommunikációs Technológia)? Olyan eszközök, technológiák, amik az információ

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet

NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD. Telepítői Segédlet NHDR-3104AHD-II NHDR-3108AHD-II NHDR-3116AHD-II NHDR-5004AHD-II NHDR-5008AHD-II NHDR-5016AHD-II NHDR-5204AHD NHDR-5208AHD Telepítői Segédlet 2016.08.03. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta!

Részletesebben

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1 G Data MasterAdmin TechPaper_#0202_2013_09_09 1 Tartalomjegyzék G Data MasterAdmin... 3 Milyen célja van a G Data MasterAdmin-nak?... 3 Hogyan kell telepíteni a G Data MasterAdmin-t?... 4 Hogyan kell aktiválni

Részletesebben

Asztali PC kínálatunk:

Asztali PC kínálatunk: Asztali PC kínálatunk: Alfa Office PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3420-3,20GHz Memória: 4GB DDR-III 99 291 Ft + ÁFA Alfa II Offfice PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3460-3,50GHz Memória:

Részletesebben

12. óra op. rendszer 1

12. óra op. rendszer 1 12. óra op. rendszer 1 1. Mire szolgál az asztal? A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére. 2. Fejezze be a mondatot. A tűzfal funkciója, hogy... biztosítsa a számítógép hálózati védelmét

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/116. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/116. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Értékes Pécs - Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése tárgyú projekthez kapcsolódó informatikai eszközök beszerzése - Tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/116

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK I. Fogalmak: 1. Megrendelő: az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, aki megrendeli és használja a Szoftvert. A

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

Optavias bázis verzió

Optavias bázis verzió Cikkszám: VU00.8004.08.00.02 Leírás OptiLevel Optavias bázis verzió Az "Optavias Bázis" egy helyi tartályszintmérő vezérlő és kezelő szoftver, amellyel könnyedén leolvashatóak a szondák értékei amelyek

Részletesebben

Intel Pentium G2120 Intel HD Graphics kártyával (3,1 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)

Intel Pentium G2120 Intel HD Graphics kártyával (3,1 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag) Rendszerjellemzők Operációs rendszer Windows 8 64 Windows 8 Pro 64 Windows 7 Professional 32 Windows 7 Professional 64 Windows 7 Professional 32 (elérhető Windows 8 Pro 64 downgrade által) Windows 7 Professional

Részletesebben

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba

hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba = hardver-szoftver integrált rendszer, amely Xwindow alapú terminálokat szervez egy hálózatba HaXSoN Szerver Vékonyterminál vékonyterminál A HaXSoN vékonyterminál jellemzői - kis méretű, alacsony fogyasztású,

Részletesebben

Max. 2 DIMM bővítőhely Nem ECC kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM, 1 8 GB

Max. 2 DIMM bővítőhely Nem ECC kétcsatornás 1333 MHz DDR3 SDRAM, 1 8 GB Processzor Intel Core i5 Quad Core Intel Core i3 Dual Core Intel Pentium Dual Core Intel Celeron Dual Core Operációs rendszer Memória Chipkészlet Videokártya Merevlemez Windows 7 Home Basic SP1 (32/64

Részletesebben

2013 ECDL Számítógépes alapismeretek Szilágyi Róbert S. TESZTKÉRDÉSEK

2013 ECDL Számítógépes alapismeretek Szilágyi Róbert S. TESZTKÉRDÉSEK TESZTKÉRDÉSEK Mire szolgál az asztal? a) Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. b) A telepített alkalmazások tárolására. c) A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére. d) E-mailek rendszerezésére.

Részletesebben

Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32.

Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32. Ajánlat kelte: 2008. november 18. Ajánlattevő: FTK Kft. Cím: 3531 Miskolc, Vászonfehérítő 32. Ajánlat érvényessége: 2008. november 21. (275-ös EUR/HUF árfolyamig) Teljesíthetőség: akár 2008-as év Számítógépek:

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola

Gyakorlati vizsgatevékenység. Graf Iskola 06 3 06 68 06.. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: Gyakorlati vizsgatevékenység 8 03 000 0 Számítástechnikai szoftverüzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése:

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő:

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő: Műszaki adatok Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:Akár 33 oldal percenként (A mérés az ISO/IEC 24734 használata alapján, a tesztdokumentumok első sorozatának kihagyásával történt. További információ:

Részletesebben

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ www.ksenia.hu 2 TARTALOMJEGYZÉK TERMÉKJELLEMZŐK... MŰSZAKI ADATOK... TERMÉKJELLEMZŐK: ergo T... 4 TERMÉKJELLEMZŐK: ergo T plus... 5 TELEPÍTÉS... 6 ELSŐ BEKAPCSOLÁS...

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./20. (XII.30.) NFM rendelethez. Az ajánlatkérő neve és címe: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., 7630 Pécs, Zsolnay V. u. 30. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila műszaki vezető A DVR kínálat bemutatása AVTECH MDR, AVC sorozatú DVR-ek bemutatása; SAMSUNG SRD sorozatú DVR bemutatása;

Részletesebben

Használt, illetve felújított informatikai hardvereszközök beszerzése

Használt, illetve felújított informatikai hardvereszközök beszerzése Használt, illetve felújított informatikai hardvereszközök beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/29 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

Apple számítógépek összehasonlító táblázata

Apple számítógépek összehasonlító táblázata Remac Computer MacBook White 13" MacBook Pro 13" MacBook Pro 13" MacBook Pro 15" MacBook Pro 15" MacBookPro 15" (MC516ZH/A ) (MC374LL/A) (MC375LL/A) (MC371LL/A) (MB372LL/A) (MB373LL/A) Burkolat Polikarbonát

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

Használati. útmutató

Használati. útmutató Használati útmutató Rev. 1.10 Bevezetés MiraScreen olyan készülék amely megoszt egy telefon vagy PC képernyőt Wi-Fin keresztül (másképp nevezve streaming), ami Miracast szabványokat támogat ami megfelel

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Könyvtári címkéző munkahely

Könyvtári címkéző munkahely Könyvtári címkéző munkahely Tartalomjegyzék A RENDSZER HARDVER ELEMEI...3 1 RFID CÍMKÉK... 3 2 RFID ASZTALI OLVASÓ... 3 A RENDSZER SZOFTVER ELEMEI... 4 1 KÖNYV CÍMKÉZŐ MUNKAÁLLOMÁS... 4 2 A PC- S SZOFTVEREK

Részletesebben

Esettanulmány (Case Study)

Esettanulmány (Case Study) Esettanulmány (Case Study) CCNA Discovery I. szemeszter Az AnyCompany reklámcég informatikai rendszere Készítette: Kovács Róbert 05 Feladat: A megfelelő eszközök kiválasztása Adminisztrációs Vezető számítógépe:

Részletesebben

ECDL számítógépes alapismeretek modul

ECDL számítógépes alapismeretek modul 1. Mire szolgál az asztal? A telepített alkalmazások ikonok általi gyors elérésére. 2. A tűzfal funkciója A tűzfal funkciója, hogy biztosítsa a számítógép hálózati védelmét illetéktelen külső behatolással

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

CSATLAKOZTATÁS SZÁMÍTÁSTECHNIKA. Operációs rendszer RAM Belső tárhely Processzor. Grafikus processzor Vezeték nélküli frissítések HANG

CSATLAKOZTATÁS SZÁMÍTÁSTECHNIKA. Operációs rendszer RAM Belső tárhely Processzor. Grafikus processzor Vezeték nélküli frissítések HANG KIJELZŐ CSATLAKOZTATÁS Átlós méret Képernyő típusa Képarány Képernyőterület Képernyő színei Felbontás Válaszidő Frissítési frekvencia LCD-képernyő betekintési szöge Fényerősség Kontrasztarány Háttérfény-érzékelő

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER

VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER 4 VIDEÓ INTERNET PROTOKOLL VIP RENDSZER Egy rendszer minden minden alkalmazáshoz A VIP rendszer egy csúcsminőségű videó beléptető rendszertechnológia kapcsolt szolgáltatásokkal, új adatátviteli utakkal,

Részletesebben

Siklós, Felszabadulás u. 65. Telefon / Fax : 72/ Web:

Siklós, Felszabadulás u. 65. Telefon / Fax : 72/ Web: SZÁMTÁRHÁZ KFT Siklós, Felszabadulás u. 65. Telefon / Fax : 72/ 579-454 Web: www.szamtarhaz.hu E-mail: info@szamtarhaz.hu Szabó Georgina- 20/3166844 Urbán Zsolt- 20/9751744 A S D S o f t Használt számítógép

Részletesebben

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány

IT Essentials v5.0. Informatikai Szakképzési Konferencia. 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials v5.0 Informatikai Szakképzési Konferencia 2013. január 26. Radics Tamás HTTP Alapítvány IT Essentials 5.0 Belépő szintű IT munkakörök betöltéséhez szükséges ismeretek Alapvető iránya a PC

Részletesebben

8*5MP / 16*3MP / 16*2MP. LAN, WIFI (opciós access point-tal), 3G (opciós mobil routerrel). Ingyenes távoli betekintő CLOUD (felhő) szolgáltatás. Ingyenes CMS távfelügyeleti, mobiltelefon kliens szoftver.

Részletesebben

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)

Intel Pentium G2020 Intel HD grafikus kártyával (2,9 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag) Rendszerjellemzők Operációs rendszer Windows 8 64 Windows 8 Pro 64 Windows 7 Ultimate 64 Windows 7 Professional 64 Windows 7 Professional 32 Windows 7 Home Premium 64 Windows 7 Home Basic 32 SUSE Linux

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Termékismertető B 03.2006

Termékismertető B 03.2006 A a tűzjelző központok jelzéseinek átvitelére szolgál SMS (Short Message Service) útján GSM hálózaton keresztül és követő termékként kiváltja az eddig alkalmazott SMS-C Box terméket. Első lépésben a az

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/133 Adásvételi szerződés keretében a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely - Makó informatikai rendszerében kialakítandó szerver és vékony kliens infrastruktúra beszerzése Közbeszerzési

Részletesebben

CRA - Cisco Remote Access

CRA - Cisco Remote Access CRA - Cisco Remote Access Cseh Péter SZTE Szoftverfejlesztés Tanszék A recept Asztali munkaállomások + Soros és hálózati bővítőkártyák + Cisco eszközök + Szabad szoftverek+...fekete mágia + Böngésző =

Részletesebben

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése a mai napig is megfelel a Neumann elvnek, vagyis rendelkezik számoló egységgel, tárolóval, perifériákkal. Tápegység 1. Tápegység:

Részletesebben

SP-PROG (SP-PROG-BT) Univerzális USB (Bluetooth/USB) Programozó

SP-PROG (SP-PROG-BT) Univerzális USB (Bluetooth/USB) Programozó SP-PROG (SP-PROG-BT) Univerzális USB (Bluetooth/USB) Programozó Használati útmutató (v1.0) Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK. 2. ELSŐ LÉPÉSEK... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK.

Részletesebben

J-N-SZ MEGYEI HÁMORI ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA

J-N-SZ MEGYEI HÁMORI ANDRÁS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA Tétel sorszám: 05. Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 54 481 03 0000 00 00 Informatikai rendszergazda Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1163-06 Hálózat-építés, hálózati

Részletesebben

LAN és Wireless LAN eszközök megoszlása

LAN és Wireless LAN eszközök megoszlása 1 1 1 0 1 A B C Termék bruttó ár 1 LG 0B 00 1 LG F00B Flatron 00 1 Samsung SMB 00 ASUS PC00 Deluxe, Intel P chipset 00 ASUS PP00, Intel PE chipset 000 Intel DPERLL, Intel PE chipset 00 LAN eszközök száma

Részletesebben

DVR Gyorsbeállítás. Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Olvasd el! Ismerje meg a DVR -jét. Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása

DVR Gyorsbeállítás. Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Olvasd el! Ismerje meg a DVR -jét. Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása DVR Gyorsbeállítás Olvasd el! Üdvözöljük! Lássunk hozzá! Ismerje meg a DVR -jét Mi mit jelent? A kamerák csatlakoztatása Csatlakozás az otthoni hálózathoz Az egér csatlakoztatása A DVR csatlakoztatása

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma:

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: FoKi Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: 2019.06.20. SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS Készítette: ItJump Kft. Székhely: 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 5. Budapesti iroda: 1082 Budapest,

Részletesebben

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások

Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások Antenna Hungária Jövőbe mutató WiFi megoldások KIFÜ színpad Infotér Konferencia 2016. november 9. Lázár János Távközlési Üzletágvezető Antenna Hungária vezeték nélküli stratégia és célkitűzések ANTENNA

Részletesebben

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Siófok: Asztali számítógépek 2011/S 112-185153

Tagállamok - Árubeszerzésre irányuló szerződés - Ajánlati felhívás - Tárgyalásos eljárás. HU-Siófok: Asztali számítógépek 2011/S 112-185153 1/18 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:185153-2011:text:hu:html HU-Siófok: Asztali számítógépek 2011/S 112-185153 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN Műszaki adatok Fekete nyomtatási sebesség: Normál: Akár 43 oldal percenként Első lap kinyomtatása (üzemkész) Fekete: Akár 5,9 mp alatt Fekete nyomtatási minőség (legjobb)

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó/jelszó beállitása

Részletesebben

Dell Inspiron 3567 i3 notebook

Dell Inspiron 3567 i3 notebook AUDI VBK notebook A kategória Dell Inspiron 3567 i3 notebook Kitűnő választás otthoni vagy irodai használatra. Média lejátszáshoz, internetezéshez, munkához ajánljuk. Intel Core i3 2,0 GHz 15,6 FullHD

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

A legjobb ár/érték arányú CCTV rendszer HD technológiával koax kábelen történő adatátvitellel 500m távolságig

A legjobb ár/érték arányú CCTV rendszer HD technológiával koax kábelen történő adatátvitellel 500m távolságig DCA-BV5241 A legjobb ár/érték arányú CCTV rendszer HD technológiával koax kábelen történő adatátvitellel 500m távolságig Az AHD technológia előnyei a hagyományos analóg rendszerhez képest Nagy felbontás

Részletesebben

Adatlap Fujitsu CELSIUS H910 Mobil munkaállomás

Adatlap Fujitsu CELSIUS H910 Mobil munkaállomás élet. A Fujitsu a Windows 7 használatát ajánlja. Adatlap Fujitsu CELSIUS H910 Mobil munkaállomás Csúcskategóriás mobil munkaállomás szintű teljesítmény A Fujitsu CELSIUS H910 egy csúcskategóriás munkaállomás

Részletesebben

CSB rack. Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez. Sikerre programozva

CSB rack. Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez. Sikerre programozva Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez CSB rack Robusztus és megbízható online üzemi adatrögzítéshez Sikerre programozva H ROBUSZTUS ÉS MEGBÍZHATÓ ONLINE ÜZEMI ADATRÖGZÍTÉSHEZ A CSB rack

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység

Gyakorlati vizsgatevékenység -06 3-06 68-06 Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 8 03 0000 00 00 Informatikai rendszergazda Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 68-06

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

SVE1111M1E. a legnépszerűbb VAIO. Műszaki adatok SVE1111M1E. Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony. Képek. Operációs rendszer.

SVE1111M1E. a legnépszerűbb VAIO. Műszaki adatok SVE1111M1E. Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony. Képek. Operációs rendszer. Magyarország Professzionális termékek Termékek Áruházak Támogatás Közösség My Sony KEZDŐLAP > Minden Sony termék > VAIO és számítástechnika> VAIO hordozható számítógépek> VAIO E sorozat > SVE1111M1E A

Részletesebben

Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november

Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november Tartalom Dedikált szerverhoszting katalógus 2015. november... 1 Kiemelt dedikált szerverhoszting ajánlataink... 2 Akciós ajánlatunk:... 2 Dell PowerEdge

Részletesebben

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R INTEGRÁLT RENDSZER Négy biztonsági rendszerről alkotott tapasztalatunkat és tudásunkat egyesítettük: tűzjelző, riasztórendszer, kamera- és beléptetőrendszer létrehozni egy felületet amely egy létesítmény

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete

Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete Praesideo digitális épületés vészhangosító rendszer Érjen célba minden üzenete 2 Bosch Praesideo épület- és vészhangosító rendszerek A látogatók tájékoztatása és védelme A Bosch Praesideo, a kihívást jelentő

Részletesebben

a.) Internet-hozzáférési szolgáltatás, tartalom-meghatározás és előfizetési díj:

a.) Internet-hozzáférési szolgáltatás, tartalom-meghatározás és előfizetési díj: MEZEI-VILL Villamosipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 41 Berettyóújfalu, Puskin u. 12. Tel.: 6-54/5-4 Fax: 6-54/5-382 Mobil: 6-3/9587-416 mezeijo@externet.hu Tisztelt Előfizetőink! Ezúton értesítjük

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben