DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő. rövid kezelési leírása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő. rövid kezelési leírása"

Átírás

1 DVR M8A - 8 csatornás DVR M16A - 16 csatornás digitális képrögzítő rövid kezelési leírása Tel:

2 Előlapi kezelők (8) (9) (12) (13) (14) (15) (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (10) (11) (16) (17) (18) (19) (20) (21) (22) (23) (24) (25) (26) (27) (28) (29) 1. Bekapcsoló 8. Kilép (Esc) 15. Lejátszás/Pillanatállj 22. Aktivitás jelző 2. Tápkijelző 9. Belép (Enter) 16. Lassított lejátszás 23. Távirányító vevő 3. Nagybetű 10. Lefele léptet 17. Gyors előre 24. Funkció kijelző 4. Billentyűzet (0-9) 11. Jobbra léptet 18. Előző lejátszása 25. Többképernyős nézet 5. További számok (10+) 12. Felvétel 19. Következő lejátszása 26. Kilép (Esc) 6. Balra léptet 13. Funkció gomb 20. USB csatlakozó 27. Belép (Enter) 7. Felfelé léptet 14. Gyors vissza 21. Felvett csatorna kijelző 28. Belső gyűrű 29. Külső gyűrű Megjegyzés: a külső gyűrű funkciója órajárásával megegyező irányban megfelel a jobbra léptetésnek, az órajárásával ellentétes irányban megfelel a balra léptetésnek. Lejátszásnál megfelel az előre és visszatekerésnek. A belső gyűrű funkciója órajárásával megegyező irányban megfelel a lefele léptetésnek, az órajárásával ellentétes irányban megfelel a felfele léptetésnek. Pillanatállj módban órajárásával megegyező irányban megfelel képkockánkénti előre léptetésnek. Csatorna kijelzések Ezen ikon jelzi, hogy az adott csatorna rögzítésre kerül Ezen ikon jelzi, ha mozgásérzékeny felvétel történik Videójel vesztéskor ez az ikon jelenik meg az adott csatornán Ezen ikon jelzi, hogy egy csatorna megjelenítése le van zárva Az előlapi kezelőgombokon és a távirányítón kívül a rögzítőt legkényelmesebben az USB portra csatlakoztatott egérrel lehet kezelni. Tel:

3 Egér használata Kattintás a bal egér gombbal Feladja a jelszó beadására szolgáló párbeszéd ablakot. Élőkép megjelenítésekor behozza a menüt. Menü ikonra kattintva belép az adott menübe. Végrehajtja az adott műveletet. Megváltoztatja a kijelölő kocka vagy a mozgásérzékeny terület kijelölés állapotát. A szám vagy a jelszó keretre kattintva feladja a számbillentyűzetet. A számokra kattintva beírja az adott számot. Az X-re kattintva törli az utolsó számot. A elfogadja a beadást és bezárja az ablakot. Dupla kattintás a bal egér gombbal Kattintás a jobb egér gombbal Görgető használata Egér mozgatása Húzd és vidd Dobozra kattintva felhozza a lista menüt. Speciális műveletet hajt végre, például dupla kattintás a felvétel listában elindítja az adott felvétel visszajátszását. Többképernyős megjelenítéskor az egyik csatorna képére való dupla kattintás azt a csatornát mutatja meg teljes képernyős módban. Ismételt dupla kattintás a képre visszalép a többképernyős megjelenítésre. Élőkép megjelenítésekor egy gyorsmenüt hoz fel: Többképernyős mód /Split osztott kép/, Pan-Tilt vezérlés (először a protokollt kell beállítani), Színbeállítás /Image Color/, Keresés /Search/, Felvétel /Record/ és Főmenü /Main Menu/. A Pan-Tilt vezérlés és a színbeállítás csak arra a csatornára vonatkozik, amelyiken a kurzor volt. Ha többképernyős megjelenítés volt kiválasztva, akkor PTZ (Pan-Tilt-Zoom) vagy színbeállítás előtt automatikusan átvált egyszeres megjelenítésre. Törli a beállítást és kilép az adott menüből. A számkeretnél szám beadás közben növeli vagy csökkenti a keretben lévő szám értékét. Nagybetűre váltás Listáknál léptetés Válassza ki a görgetősávot vagy egy opciót azután mozgassa el. Az egér bal gombjának egy menü címén való kattintással és lenyomva tartva majd elmozgatva és új helyen való felengedéssel a menüablak az új pozícióba áthelyezésre kerül. Mozgásérzékeny terület kijelölése. Ha a rögzítőre a vele kompatíbilis WSPD-18X vagy WSPD- 26X Speed Dome kamerákat telepített, akkor az egérrel a PTZ funkciók nagyon könnyen és látványosan kezelhetők. Ehhez először mindegyik eszközön be kell állítani a DH-SD protokollt, a Speed Dome-on a DIP kapcsolókkal, a DVR-en a MAIN menü SETTINGS és PTZ CONTROL almenüben. Ezután a jobb egér gombbal való kattintás felhozza a gyorsmenüt, ahol a Pan/Tilt/Zoom sor után három különböző ablakban vezérelhetjük a kiválasztott kamerát. Az ablakok között a Page Switch gombbal léptethetünk. Tel:

4 Az első ablak szolgál a kamera saját menüjébe való belépéshez. A második ablakban indítható a beállított Preset pontokra való ugrás, a Tour-őrjárat és AutoScan-pásztázás funkciók. A harmadik ablakban mozgatható a kamera, s a SIT feliratra kattintva egy speciális, úgynevezett háromdimenziós vezérlésbe kerülünk. A teljes képernyőn megjelenített képen ahova kattintunk a kamera elmozdulása után az kerül a kép közepére. Ha a húzd és vidd módszerrel egy ablakot jelölünk ki, balról-jobbra mozdítva az egeret, akkor nemcsak, hogy a kiválasztott ablak kerül a középpontba, hanem a kamera nagyítani is fog vagyis Zoom-ol, mégpedig minél kisebb kockát jelöltünk ki, annál nagyobbat. Ha jobbról-balra végeztük a kijelölést akkor pedig a kamera kifele fog Zoom-olni. Távirányító (15) (14) (13) (12) (10) (6) (4) (3) (2) (16) (11) (9) (8) (7) (5) (1) 1. DVR kiválasztás 5. Funkcióbillentyű 9. Ugrás előre 13. Következő lejátszása 2. Többképernyős nézet 6. Belép/Menü 10. Előző lejátszása 14. Lassított lejátszás 3. Számbillentyű 7. Kilépés 11. Ugrás vissza 15. Lejátszás/Pillanatállj 4. Felvétel indítás 8. Irányok 12. Stop 16. Gyorsított lejátszás A távirányító használata azonos a DVR előlapi gombjaival. Tel:

5 Hátlapi csatlakozók A két modell között van némi különbség. 8-csatornás 1. Tápellátási terület: tápkapcsoló, 230V-os aljzat, hűtő ventillátor 2. Funkcionális portok: Riasztás-RS485 port, RS232 port, VGA monitor csatlakozó, USB csatlakozó, RJ45 típusú számítógépes hálózati csatlakozó (NET) 3. Audió-Videó csatlakozók: Audio Out kimenet, Audio In bemenet, Video Out kimenet, Video In - bemenet 16 csatornás 1. Tápellátási terület: tápkapcsoló, 230V-os aljzat, hűtő ventillátor 2. Funkcionális portok: Riasztás-RS485 port, RS232 port, VGA monitor csatlakozó, USB csatlakozó, RJ45 típusú számítógépes hálózati csatlakozó (NET) 3. Audió-Videó csatlakozók: 25 pólusú Audió csatlakozó, Video Out kimenet, Video In - bemenet Megjegyzés: ha közvetlen csatlakozunk számítógéphez, akkor Cat5-ös fordító kábelre van szükség, ha LAN hálózatra vagy Router-re csatlakozunk akkor Cat5e kábelt kell használni. Tel:

6 A rögzítő kezelése Bekapcsolás Még a rögzítő bekapcsolása előtt győződjön meg, hogy a HDD megfelelően telepítve lett. A tápkábel csatlakoztatása után be kell kapcsolni a hátlapon lévő tápkapcsolót. Az előlapon lévő tápkijelző kigyullad és a DVR elindul alapbeállításként többképernyős üzemmódban. Ha az aktuális idő a rögzítésre beállított időn belül van, akkor automatikusan elindul a felvétel. A megfelelő csatorna kijelzője világít, és a rendszer normál működési állapotba kerül. Menübe való belépés Bekapcsolás után az Enter megnyomásával (bal egér gomb kattintással) a belépési ablak jön fel, ahol be kell adni a felhasználó nevét és jelszavát. Két alap felhasználói csoport létezik: a USER felhasználók, és az ADMIN rendszergazda. Egy csoporton belül minden felhasználó azonos jogokkal rendelkezik. A kezdeti jelszó a USER csoport számára, és az ADMIN csoport számára. Megjegyzés: biztonsági okokból változtassa meg a kezdeti jelszavakat. Új felhasználó vagy csoport létrehozható és jogosultságaik módosítható az ACCOUNT menüben. Kikapcsolás A DVR előlapján lévő Power gomb 3 másodpercig történő nyomva tartása indítja el a kikapcsolási folyamatot. A rendszer leállása után kapcsolja ki a hátlapon lévő kapcsolót is a teljes kikapcsoláshoz. A tápfeszültség esetleges kimaradása után a DVR visszaáll előző állapotára, s a kijelzők is e kimaradás előtti állapotot veszik fel. Elemcsere A pontos idő kijelzése érdekében évente ki kell cserélni a DVR-ben található elemet azonos típussal. Felvétel rögzítése A felhasználó igényének megfelelően választhat a kézzel indított, időzített és mozgásérzékeny indítások közül. Kézi indítás (Manual) A távirányítón lévő REC gomb vagy a DVR előlapján lévő beadása után azonnali rögzítést indíthat. gomb megnyomásával, és az ADMIN jelszó Az ADVANCED menü MANUAL RECORD almenüjében lehet a csatornákat felvételre egyesével kijelölni. Tel:

7 Időzített indítás (Schedule) A DVR bekapcsolása után az alapértelmezett felvételi mód a folyamatos 24 órán keresztüli rögzítés. A felhasználó ezt igényének megfelelően módosíthatja a MAIN menü SETTINGS és SCHEDULE almenüjében. A Channel-csatorna, Week day-napok kiválasztása után állítsa a paramétereket. Prerecord-előfelvétel (3-5 másodperc), Redundancy-biztonsági másolat, Period-időintervallum. A rögzítési típusokat a Regular-szokásos, MD-mozgásérzékeny, és Alarmkülső riasztásos gombokkal választhatja meg. A Save gomb menti a beállítást, a Copy gombbal ki lehet másolni a beállítást, hogy egy másik csatornához a Paste gombbal egyszerűen hozzárendeljük. Mozgásérzékeny indítás (Motion Detect) A MAIN menü SETTINGS és MOTION DETECTION almenüjében lehet beállítani. A Channel-csatorna kiválasztásával határozzuk meg, hogy mely csatornán figyelje a mozgást, és a Record Channel-rögzített csatornákkal jelölhető ki, hogy mozgás észlelésekor mely kamerák képét rögzítse, akár több kameráét is. Az Alarm Outriasztási kimenettel egy mozgásérzékelésre történő riasztás állítható be. A Sensitivity-érzékenység 6 fokozatban állítható, a 6-os a legérzékenyebb. A Video Loss-jelvesztés részben riasztás rendelhető a kamera jelének megszűnésekor (esetleges kábel elvágás). A Camera Mask Detect-Kitakarás részben a fekete képtartalomhoz rendelhető riasztás. Az AREA-terület kijelölés réznél lehet a mozgásérzékeny területet kijelölni. A képernyő 16x12 részre tagolt. A feketével jelölt részeken történik mozgásérzékelés. Beállítani az előlapon lévő nyilakkal és az FN gombbal lehet, vagy egérrel, ahol a jobb klikkel kilép, majd Save-el lehet menteni. Itt is használható a Copy-másolás és a Paste-beillesztés funkció a beállítás többi csatornára való átmásolásához.. Tel:

8 Riasztás beállítása A MAIN menü SETTINGS és ALARM részben lehet a riasztási bemeneteket és kimeneteket beállítani. Lejátszás (Playback) Keresés és visszanézés Az előlapon lévő Lejátszás/Pillanatállj gomb megnyomásával vagy az egér jobb klikk után a Search-keresés ponton lehet a lejátszás ablakba belépni. Lehet keresni rögzítési típusra (All-minden, Alarm-riasztásra indított, Motion Detect-mozgásérzékeléssel indított), időpontra és csatornára. A keresési feltétetlek beállítása után a keresés ikonjára kell kattintani, majd a fájl listából a kiválasztott időpontra Enter gombbal vagy bal egér gombbal indítani a felvétel lejátszását. Tel:

9 Lehetőség van egy vagy két csatorna képének párhuzamos visszanézésére. Az alsó vezérlőn lehet a lejátszási irányítani, úgymint a sebesség, ciklikus ismétlés, teljes képernyő, gyorstekerés, léptetés. Lejátszás közben a számbillentyűkkel lehet a csatornák között váltani. Az egérrel lehetőség van a teljes képernyős nézeten egy terület kijelölésével Zoom-olni. Jobb egér gombra kilép a nagyításból. Számos gyorsítási, lassítási, léptetési, ugrási funkció segíti a szükséges esemény gyors megtalálását. Arhiválás A DVR lehetőséget biztosít a szükséges felvételek kimentésére USB memóriára vagy hálózaton keresztül. A DETECT DEVICE menüben kell az USB memóriát felismertetni. A mentéshez először a BACKUP FILES menüben a Device-eszközt (USB DISK) kell kiválasztani, majd a mentendő kamera csatornaszámát-channel, Start Time-kezdeti és End Time-befejező időt majd az Addhozzáadás gombbal vehetjük fel a mentési listába. Több fájlt is betehetünk a listába, végül a Backup gombbal indítjuk az arhiválást. A mentés közben kiléphetünk a menüből. Tel:

Használati Útmutató dipix

Használati Útmutató dipix Használati Útmutató dipix Fontos védelmi tudnivalók és figyelmeztetések Elektromos biztonság Minden telepítési lépésnek és műveletnek meg kell felelnie a helyi elektromos biztonsági előírásoknak. Szállítási

Részletesebben

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SANAN SA-2104 4 CSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ TELEPÍTŐI ÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET: TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ II. FEJEZET: BEKAPCSOLÁS III. FEJEZET: TÁVIRÁNYÍTÓ IV. FEJEZET: VEZÉRLÉS

Részletesebben

TechSon DVR 557 Felhasználói kézikönyv

TechSon DVR 557 Felhasználói kézikönyv TechSon DVR 557 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Figyelmeztetés... 5 A doboz tartalma... 5 Bemutatás... 6 1. Fő jellemzők...6 2. Külső...7 3. Előlap...7 4. 10 3.1. A beépített merevlemezes modell...7

Részletesebben

EVD-04/100A1D, EVD-08/200A1DH, EVD-16/400A1DH, EVD-04/100A1DH- 960H, EVD-08/200A1DH-960H és az EVD-16/400A1DH-960H típusú DVR-ek. Kezelési útmutatója

EVD-04/100A1D, EVD-08/200A1DH, EVD-16/400A1DH, EVD-04/100A1DH- 960H, EVD-08/200A1DH-960H és az EVD-16/400A1DH-960H típusú DVR-ek. Kezelési útmutatója EVD-04/100A1D, EVD-08/200A1DH, EVD-16/400A1DH, EVD-04/100A1DH- 960H, EVD-08/200A1DH-960H és az EVD-16/400A1DH-960H típusú DVR-ek Kezelési útmutatója Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ha bármi kérése

Részletesebben

K-442V gyors telepítői segítség. A DVR és a csomagban található tartozékok :

K-442V gyors telepítői segítség. A DVR és a csomagban található tartozékok : K-442V gyors telepítői segítség A DVR és a csomagban található tartozékok : Merevlemez beszerelése Csavarja ki a hátsó 3db rögzítő csavart, majd óvatosan kissé hátra tolva vegye le a DVR tetejét. A képen

Részletesebben

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása Használati utasítás Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék 1 Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások 5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése 7.3.3 Csatorna zárolása 2. Általános jellemzők

Részletesebben

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0

GR100. Több csatornás univerzális adatgyűjtő. Kezelési Útmutató. Ver. 1.0 GR100 Több csatornás univerzális adatgyűjtő Kezelési Útmutató Ver. 1.0 1 Tartalomjegyzék A telepítés előtt 1.1 Doboz tartalmának ellenőrzése 4. oldal 1.2 Biztonsági előírások 4. oldal 2.1 Telepítés helye

Részletesebben

CCTV KÜLTÉRI IP KAMERA MEGAPIXEL FELBONTÁSSAL CIKKSZÁM: AK-3509 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket vásárolta!

CCTV KÜLTÉRI IP KAMERA MEGAPIXEL FELBONTÁSSAL CIKKSZÁM: AK-3509 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket vásárolta! HU CCTV KÜLTÉRI IP KAMERA MEGAPIXEL FELBONTÁSSAL CIKKSZÁM: AK-3509 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket vásárolta! http://www-global-export-import.eu Műszaki adatok IR Megvilágítás Beépített

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

Golden Media Spark (Reloaded, Triplex, One) Használati útmutató

Golden Media Spark (Reloaded, Triplex, One) Használati útmutató Golden Media Spark (Reloaded, Triplex, One) Használati útmutató SW v.1.2.32 2012.01.20 (W.V) TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági előírások... 4 2. Bevezetés... 5 3. Jellemzők... 5 4. A távirányító... 6 5. Előlap...

Részletesebben

MINISCAN 12. DMX512 Controller. Kezelési útmutató

MINISCAN 12. DMX512 Controller. Kezelési útmutató MINISCAN 12 DMX512 Controller Kezelési útmutató ISMERTETÉS: A vezérlő alkalmas 12 darab, egyenként maximum 16 csatornás, bármilyen típusú DMX-512-es egység vezérlésére (scanner, moving head, stroboszkóp),

Részletesebben

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység

UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység UPC Direct Használati útmutató Philips DSX 6010 beltéri egység A kézirat lezárva: 2011. 04. 05. Tartalom A digitális mûholdvevô (DSR) Felhasználói kézikönyve...72 A rendszer...72 1 Üzembe helyezés Kicsomagolás...73

Részletesebben

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás xtab-100 Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Kijelző tisztítása... 5 A Tablet tisztítása... 5 Jellemzők...

Részletesebben

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató

STB-868. MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó. Használati útmutató STB-868 MPEG-2/4 H.264 SD/HD DVB-T vevőegység, FullHD Multimédia lejátszó Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 1.1 Biztonsági figyelmeztetések... 2 1.2 A doboz tartalma... 3 2. Alapvető

Részletesebben

GST100 intelligens tűzjelző központ Telepítési és felhasználói kézikönyv

GST100 intelligens tűzjelző központ Telepítési és felhasználói kézikönyv GST100 intelligens tűzjelző központ 2.02 kiadás, 2006. május TARTALOMJEGYZÉK 1. fejezet A központ rövid bemutatása... 6 2. fejezet Műszaki specifikáció... 7 2.1 Üzemi feszültség...7 2.2 Akkumulátorok...7

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

SZ-15/DZ-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

SZ-15/DZ-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP SZ-15/DZ-100 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el figyelmesen ezt

Részletesebben

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD Biztonsági előírások Ez a termék megfelel a nemzetközi szabványoknak. A készülék használatbavétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési utasítást és őrizze azt meg. Tápfeszültség AC 90-250, 50/60Hz

Részletesebben

HANNspree HT11 19" LCD-TFT beépített TV-tuner + DVB-T

HANNspree HT11 19 LCD-TFT beépített TV-tuner + DVB-T HANNspree HT11 19" LCD-TFT beépített TV-tuner + DVB-T Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztető jelek leírása... 2 Biztonsági előírások... 3 1. Első lépések...5 1.1 Csomag tartalma...5 1.2 A TV

Részletesebben

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tananyag

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tananyag Táblázatkezelés Excel XP-vel Tananyag Táblázatkezelés Excel XP-vel TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...9 A MICROSOFT EXCEL INDÍTÁSA...9 AZ EXCEL ABLAK RÉSZEI...10 AZ ESZKÖZTÁRAK KEZELÉSE...13 ESZKÖZTÁRAK TESTRESZABÁSA...14

Részletesebben

Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel

Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel Ashtech Mobile Mapper 100 GPS-vevő használata DigiTerra Explorer v6 szoftverrel Üzembe helyezési leírás a MobileMapper 100, ProMark 100 és Promark 200 készülékhez, a DigiTerra Explorer v6 készülék-specifikus

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Kö zöttünk... Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt. www.vidanet.hu Felhasználói kézikönyv Digitális vevőkészülék a Vidanet hálózatában való alkalmazásra GCR 370CX Tartalomjegyzék 1. Előszó...3 2. Áttekintés...5

Részletesebben

1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ 1. TANULÁSI EGYSÉG INFORMÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ AZ INTERNET KIALAKULÁSA AZ INTERNET-EXPLORER HASZNÁLATA KERESÉS AZ INTERNETEN 2-3 TANULÁSI EGYSÉG POWERPOINT XP A PROGRAM ABLAKÁNAK ÁTTEKINTÉSE BEMUTATÓ LÉTREHOZÁSA,

Részletesebben

Táblázatkezelés Microsoft Excel XP

Táblázatkezelés Microsoft Excel XP Táblázatkezelés Microsoft Excel XP Tananyag TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ...9 A MICROSOFT EXCEL PROGRAM HASZNÁLATA...9 A PROGRAM INDÍTÁSA...9 AZ EXCEL ABLAKÁNAK RÉSZEI...10 A TÁBLÁZATKEZELÉS ELSŐ LÉPÉSEI...13

Részletesebben

5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB

5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB 5. Fejezet Távoli elérés rendszere 5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB A távoli elérés (továbbiakban RPB) rendszerének segítségével lehetőségünk nyílik a rögzített és tárolt felvételek elérésére, áttöltésére

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek Hardver, szoftver, operációs rendszer fogalma A hardver a számítógép működését lehetővé tevő elektromos, elektromágneses egységek összessége.

Részletesebben

HIBAKERESÉSI BEÁLLÍTÁSOK

HIBAKERESÉSI BEÁLLÍTÁSOK Felhasználói Leírás TARTALOMJEGYZÉK HIBAKERESÉSI BEÁLLÍTÁSOK 1 NÉVJEGY 2 FELHASZNÁLÓ KIVÁLASZTÁSA 3 AUTOMATIKUS ARCHIVÁLÁS BEÁLLÍTÁSOK 4 JOGOSULTSÁGCSOPORT BEÁLLÍTÁSA 5 RENDSZÁMOK FELVÉTELE 7 TERÜLETEK

Részletesebben

H - I - J. frekvenciaváltó programozási kézikönyv. Érvényes: 2006. októbertôl

H - I - J. frekvenciaváltó programozási kézikönyv. Érvényes: 2006. októbertôl H - I - J frekvenciaváltó programozási kézikönyv Érvényes: 2006. októbertôl P TARTALOM FREKVENCIAVÁLTÓK PROGAMOZÁSA... 4 Soros vonali kommunikáció... 4 A soros vonali kábel hossza... 4 Programozó terminál

Részletesebben

KELE Pro. Felhasználói kézikönyv. Verzió 4.8 COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

KELE Pro. Felhasználói kézikönyv. Verzió 4.8 COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. KELE Pro Verzió 4.8 Felhasználói kézikönyv COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. KELE PRO 4.8 Copyright 1991-1996 Commade Software Kft. Minden jog fenntartva. A jelen dokumentációban megadott

Részletesebben

Yamada DVR-9300HX. Használati Utasítás

Yamada DVR-9300HX. Használati Utasítás Yamada DVR-9300HX Használati Utasítás 1 Tartalomjegyzék: Az antenna kábelek csatlakoztatása...3 Csatlakoztatás a TV-hez...4 Külső audió és videó eszköz csatlakoztatása...7 Házimozi csatlakoztatása...9

Részletesebben