-től INTRAOSSZEÁLIS INFÚZIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Speeding KFT 1126 Budapest, 722 Isom Road Ugocsa u. 5. San Antonio, Texas 78216

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "-től INTRAOSSZEÁLIS INFÚZIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Speeding KFT 1126 Budapest, 722 Isom Road Ugocsa u. 5. San Antonio, Texas 78216"

Átírás

1 a -től INTRAOSSZEÁLIS INFÚZIÓS RENDSZER HASZNÁLATI UTASÍTÁS Forgalmazza: Gyártó: Speeding KFT 1126 Budapest, 722 Isom Road Ugocsa u. 5. San Antonio, Texas Magyarország U.S.A.

2 EZ-IO FÚRÓ AZ ESZKÖZ LEÍRÁSA: Az EZ-IO fúró egy lezárt, lítium-elemes kézi fúró. Egylumenű intraosszeális tű emberi csontba való gyors bevezetésére szolgál. TÁROLÁS: Az EZ-IO fúró és tartozékai -20 C és +50 C között tárolandók. AZ EZ-IO POWER DRIVER FÚRÓ TISZTÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE ÉS ÜZEMBEN TARTÁSA A TISZTÍTÁS FOLYAMATA: 1. Nézze meg a BSI figyelmeztetéseket. 2. Puha, nedves ronggyal törölje le az EZ-IO fúró teljes külső felületét. Bármilyen látható szennyeződést erős sörtéjű kefével távolítson el. 3. Permetezzen a felületre antimikrobiális vegyületet a gyártói ajánlásnak megfelelően. 4. Gézlappal óvatosan törölje le a felületet, amíg minden látható maradvány eltávolításra nem kerül. 5. Mozgassa meg az indítógombot és tisztítsa meg a környékét, tiszta, antimikrobiális anyaggal megnedvesített ronggyal. 6. Antimikrobiális anyaggal megnedvesített steril tampont használva, tisztítsa meg a fúró fém tengelye körüli nyílást. 7. A tisztítás után vizsgálja meg, hogy minden látható szennyeződés eltávolításra került-e, valamint hogy semmilyen sérülés nem történt az EZ-IO fúrón. 8. Puha, tiszta, száraz ruhával szárítsa meg a fúrót és tegye vissza a tárolási helyére. Tisztítás és sterilizálás során ne tegye vízbe, ne áztassa a fúrót, és ne használjon a kelleténél nagyobb mennyiségű folyadékot.

3 TIBIÁN KERESZTÜLI VÉNABIZTOSÍTÁS EZ-IO AD (40 KG FELETTIEKNEK) ÉS EZ-IO PD (3-39 KG KÖZÖTTIEKNEK): Az EZ-IO tűkészlet bevezető tűből és katéterből áll. A bevezető tű eltávolítása után standard luer csatlakozásra nyílik lehetőség. Az EZ-IO AD katétere 15G 25 mm, az EZ-IO PD katétere 15G 15 mm méretű. Mindkét katéter 304-es rozsdamentes acélból készült, steril, nem-pirogén, védő tartóban kerül szállításra. HASZNÁLATÁNAK INDIKÁCIÓI: Az EZ-IO termékrendszer használata javasolt, ha a hagyományos érrendszeri elérés nem lehetséges. Ez lehet: módosult tudatállapot légzési elégtelenség keringési instabilitás ELLENJAVALLAT: törés (folyadék kerülhet a bőr alatti szövetekbe) excesszív szövet és/vagy a megfelelő anatómiai támpontok hiánya fertőzés a bevezetés helyének környezetében korábbi, szignifikáns ortopédiai beavatkozás a bevezetés helyén (IO az elmúlt 24 órában, végtag- vagy ízületi protézis)

4 FIGYELMEZTETÉS: Aszeptikus technikát használjon az EZ-IO tű bevezetésénél Az EZ-IO tű bevezetése előtt ellenőrizze a bőr vastagságát Ne hagyja az EZ-IO katéterét 24 óránál tovább a betegben. Az EZ-IO AD ajánlott bevezetési helye: a proximális humerus és a tibia. Az EZ-IO PD ajánlott bevezetési helye: csak a proximális tibia. Védőkupak 5 mm-es jelölés Katéter vég Bevezető tű vég Tűkészletek

5 FIGYELMEZTETÉS: Az EZ-IO tűkészletek egyszer használatosak. Ne zárja le újra a tűkészleteket, vagy bármely különálló részüket. A veszélyes hulladékokra vonatkozó biztonsági előírásoknak megfelelően dobja ki. A fúrót soha ne használja a tű eltávolításához a beteg végtagjából. TÁROLÁS: Az EZ-IO rendszer és alkotórészei -20 ºC és 50 ºC között tárolhatók. A BEVEZETÉS LÉPÉSEI: 1. Nézze meg a BSI figyelmeztetéseket. 2. Használat során aszeptikus technikát használjon. 3. Keresse meg a bevezetés helyét a proximális tibián. (2. Kép) 2. Kép 4. Készítse elő a bevezetés helyét. (3. Kép) 5. Készítse elő az infúziós rendszert. 6. Bizonyosodjon meg róla, hogy a fúrót és a tűkészletet megfelelően állította össze. 3. Kép

6 7. Távolítsa el és dobja ki az EZ-IO fúróval összeállított IO tűn található védőkupakot. 8. Vezesse be a tűt a tibiába. FONTOS: Ne érjen a kezével vagy ujjaival a tűkészlethez! A tű bevezetés előtt és a bevezetés alatt figyelje a beteg mozgását. Bizonyosodjon meg róla, hogy keze és ujjai nincsenek a bevezetés helyén és a tű útjában. a. Helyezze el a fúrót a tűvel a bevezetés helyén, 90º-os szögben a csontfelszínre. (6. Kép). Finoman fúrja a tűkészletet, amíg a tű vége eléri a csontfelszínt. 6. Kép b. Bizonyosodjon meg róla, hogy a katéterből még legalább 5 mm látható, ezt a mélységjelző mutatja. (6. Kép). Ha a katéterből 5 mm-nél kevesebb látszik, a betegnek excesszív puha szövete lehet a tibia felett és lehetséges, hogy a tűkészlet nem éri el a csontvelőt. A kiválasztott hely nem megfelelő az EZ-IO bevezetésére válasszon egy másik bevezetési helyet. c. Hatoljon át a csontkérgen a fúró indítógombjának megnyomásával, finom, lefelé irányuló nyomást alkalmazva (6. Kép). d. Engedje el a fúró indítógombját és hagyja abba a bevezetés folyamatát, ha: 1. Hirtelen pattanást érez a csontvelő elérésekor. 2. A kívánt mélységet elérte.

7 FONTOS: Az intraosszeális katéter bevezetése során egyenletes nyomást alkalmazzon. Ne nyomja a tűkészletet túl nagy erővel. Hagyja, hogy a tű hegyének forgása és a finom, lefelé irányuló nyomás következtében áthatoljon a csonton. Megjegyzés: Ha fúró megáll a csonton való áthatolás előtt, valószínűleg túl nagy nyomást alkalmaz. FIGYELMEZTETÉS: Ha a katéter bevezetése nem sikerül megfelelően, távolítsa el és a veszélyes hulladékokra vonatkozó előírásoknak megfelelően dobja ki a tűkészletet. Új tűkészlettel ismételje meg az eljárást a beteg ellentétes végtagján vagy más arra megfelelő helyen. 7. kép 9. Távolítsa el a fúrót és a bevezető tűt. (7. Kép) 10. Bizonyosodjon meg róla, hogy a katéter stabilan a helyén van. 11. Csatlakoztassa az EZ-Connect csatlakozó készletet a katéter luer csatlakozójához. (8. Kép) SOHA NE CSATLAKOZTASSON FECSKENDŐT KÖZVETLENÜL AZ EZ-IO AD KATÉTERHEZ Ha így tenne, az a bevezetés helyén lévő lyuk megnagyobbodását eredményezhetné, mely extravazációhoz vezethet. 12. Öblítse át az EZ_IO AD katétert 10 ml sóoldattal. Öblítse át az EZ_IO PD katétert 5 ml sóoldattal. FONTOS: Az öblítés előtt kis mennyiségű vért leszívhat, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a katéter a megfelelő helyen van. 8. Kép Éber betegeknek az öblítés előtt intraosszeálisan Lidocaine adható. NINCS ÖBLÍTÉS=NINCS ÁTFOLYÁS. Az IO katéter megfelelő átöblítésének hiánya korlátozott vagy sikertelen folyadékterápiát eredményezhet. Amint az átöblítés megtörtént, az ajánlásoknak megfelelően adjon be folyadékot vagy gyógyszert.

8 Megjegyzés: Gyakran ellenőrizze az esetleges extravazációt a bevezetés helyén. 13. Fedje le a területet. 14. Távolítsa el a katétert. Óvatosan fordítsa az óramutató járásának megfelelő irányba, miközben lassan húzza a katétert. NE RÁZZA VAGY HAJLÍTGASSA A KATÉTERT. (9. KÉP) Az eltávolítás után azonnal dobja a katétert a megfelelő hulladéktárolóba. A szükségesnek megfelelően fedje le a katéter helyét. Figyelje a területen az esetleges vérzést vagy fertőzés jeleit. 9. Kép FIGYELMEZTETÉS: Ne hagyja a katétert 24 óránál hosszabb ideig bevezetve.

9 ALTERNATÍV BEVEZETÉSI HELYEK FELNŐTTEKNÉL. 1. FELNŐTT HUMERÁLIS BEVEZETÉS EZ-IO AD-VEL (40 KG TESTSÚLY FELETTIEKNEK) A BEVEZETÉS LÉPÉSEI: 1. Nézze meg a BSI figyelmeztetéseket. 2. Használat során aszeptikus technikát használjon. 3. Keresse meg a bevezetés helyét a proximális humeruson. (1. 2. és 3. Kép) 1.Kép 2.Kép 3.Kép 4. Készítse elő a bevezetés helyét. 5. Készítse elő az infúziós rendszert. 6. Bizonyosodjon meg róla, hogy a fúrót és a tűkészletet megfelelően állította össze. 7. Távolítsa el és dobja ki az EZ-IO fúróval összeállított IO tűn található védőkupakot. 8. Vezesse be a tűt a humerusba. 9. Távolítsa el a fúrót és a bevezető tűt. 10. Bizonyosodjon meg róla, hogy a katéter stabilan a helyén van. Megjegyzés: Ha a bevezetés sikertelen, újra nézze meg az anatómiai támpontokat, sor kerülhet a tűkészlet eltávolítására. Új tűkészlettel ismételje meg az eljárást a beteg ellentétes végtagján vagy más arra megfelelő helyen.

10 11. Csatlakoztassa az EZ-Connect csatlakozó készletet a katéter luer csatlakozójához. (6. Kép) SOHA NE CSATLAKOZTASSON FECSKENDŐT KÖZVETLENÜL AZ EZ-IO AD KATÉTERHEZ Ha így tenne, az a bevezetés helyén lévő lyuk megnagyobbodását eredményezhetné, mely extravazációhoz vezethet. 12. Öblítse át a katétert 10 ml sóoldattal. Fontos: Éber betegeknek az öblítés előtt intraosszeálisan Lidocaine adható. NINCS ÖBLÍTÉS=NINCS ÁTFOLYÁS. 13. Fedje le a területet. 14. Távolítsa el a katétert. NE RÁZZA VAGY HAJLÍTGASSA A KATÉTERT. (7. 8. Kép) Extravazáció rázás következtében. FIGYELMEZTETÉS: Ne hagyja a katétert 24 óránál hosszabb ideig bevezetve.

11 PROBLÉMAMEGOLDÁS PROBLÉMA A fúró nem forog eléggé ahhoz, hogy be lehessen vezetni a tűt. LEHETSÉGES MEGOLDÁS Túl erősen nyomja a fúrót vagy túl erősen nyomja be a tűt. Csökkentse a nyomást és hagyja a motort dolgozni. Megjegyzés: nagyon kemény csonton áthatolni a vártnál hosszabb ideig tarthat. A katéter vagy a tűkészlet a bevezetés alatt vagy azután eltörik. Ha a katéter elérhető, próbálja a betegben maradt véget egy érfogóval megfogni és az óramutató járásával egyező irányba való forgatása közben óvatosan kihúzni. Ha a törött katéter nem érhető el, Röntgen és orvos segítségével döntsenek az eltávolítás módjáról. A tűkészlet a bevezetés előtt vagy közben elhajlik. Ha a tűkészlet a bevezetés előtt elhajlik, távolítsa el és dobja ki. Cserélje ki egy új, steril tűkészlettel. Az EZ-IO katéter kézzel nem távolítható el. Csatlakoztasson egy fecskendőt a katéter luer csatlakozójához és a fecskendővel húzza óvatosan a katétert, az óramutató járásával egyező irányba forgatva azt.

Version SE_023827 AJ Date December 2014. Egyéb tudnivalók. (tisztítási és sterilizálási útmutatóval)

Version SE_023827 AJ Date December 2014. Egyéb tudnivalók. (tisztítási és sterilizálási útmutatóval) Version SE_023827 AJ Date December 2014 Egyéb tudnivalók (tisztítási és sterilizálási útmutatóval) Egyéb tudnivalók 2 Alapvető instrukciók a traumatológia, az ortopédia és az osteosynthesis területén alkalmazott

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MWE 20 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MWE 20 FI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A MWE 20 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat MWE 20 FI Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat A gyártó védjegye: A készülék típusazonosítója: Teljesítményfelvétel: (mikrohullám) Grill teljesítmény: Mikrohullámú kimenõ teljesítmény: Mikrohullámú

Részletesebben

Olvassa el ezt először

Olvassa el ezt először Olvassa el ezt először Biztonsági tudnivalók A készülékkel kapcsolatos tudnivalók A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen. A készülék

Részletesebben

CR610 AM / FM ÉBRESZTŐÓRÁS RÁDIÓ

CR610 AM / FM ÉBRESZTŐÓRÁS RÁDIÓ CR610 AM / FM ÉBRESZTŐÓRÁS RÁDIÓ AC 230V ~ 50Hz, 5W AM: 530-1600kHz FM: 88-108MHz KIZÁRÓLAG HÁZTARTÁSI ÉS BELTÉRI HASZNÁLATRA Használati utasítás A készülék üzembe helyezése előtt figyelmesen olvassa el;

Részletesebben

Skills Képzés és Értékelés

Skills Képzés és Értékelés Skills Képzés és Értékelés Gyakorlati segédanyag Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Műtéttani Intézet Szeged, 2008 Lektorálás: Dr. Szabó Andrea Dr. Kaszaki József Felelős kiadó: Dr. Boros Mihály Borítóterv:

Részletesebben

0212727hu 004 12.2009. Elektromos bontókalapács EHB 11 BL, BLM, BLS. Használati utasítás

0212727hu 004 12.2009. Elektromos bontókalapács EHB 11 BL, BLM, BLS. Használati utasítás 0212727hu 004 12.2009 Elektromos bontókalapács EHB 11 BL, BLM, BLS Használati utasítás Gyártó Wacker Neuson SE Preußenstraße 41 80809 München www.wackerneuson.com Tel.: +49-(0)89-354 02-0 Fax: +49-(0)89-354

Részletesebben

A Prophy EZ Jet. fogászati polírozó készülék használati utasítása és klinikai használati útmutatója. magyar változat - verziószám: 1.2.

A Prophy EZ Jet. fogászati polírozó készülék használati utasítása és klinikai használati útmutatója. magyar változat - verziószám: 1.2. A Prophy EZ Jet fogászati polírozó készülék használati utasítása és klinikai használati útmutatója magyar változat - verziószám: 1.2 A készülék részei 360 fokban körbeforgatható fúvóka fej Portartály Csatlakozó

Részletesebben

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket

Mosógép. használati útmutató. képzelje el a lehetőségeket WF1124ZA(C/U) WF1124ZB(C/U) WF1124XA(C/U) WF1124XB(C/U) Mosógép használati útmutató Az útmutató 100%-ban újrahasznosított papírból készult. képzelje el a lehetőségeket Köszönjük, hogy Samsung terméket

Részletesebben

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket.

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket. Fontos biztonsági előírások VEVŐTÁJÉKOZTATÓ 1. Olvassa el az alábbi előírásokat 2. Jegyezze meg az előírásokat. 3. Tartsa be az utasításokat. 4. Kövessen minden utasítást. 5. Ne használja a készüléket

Részletesebben

FG70, FG90 FG70E, FG90E. HU Elektromos szaunakályha beépítési és használati útmutató

FG70, FG90 FG70E, FG90E. HU Elektromos szaunakályha beépítési és használati útmutató FG70, FG90 FG70E, FG90E HU Elektromos szaunakályha beépítési és használati útmutató Az alábbi beépítési és használati útmutató a szauna tulajdonosa vagy az azért felelős személy, illetve a kályha elektromos

Részletesebben

УВАГА! WARNUNG! Lesen Sie dieses Handbuch sorgfältig durch. Klären Sie alle Anweisungen. Befolgen Sie stets die Sicherheitsanweisungen dieser

УВАГА! WARNUNG! Lesen Sie dieses Handbuch sorgfältig durch. Klären Sie alle Anweisungen. Befolgen Sie stets die Sicherheitsanweisungen dieser Owner s and Safety Manual Інструкція користувача та інструкція з техніки безпеки Podręcznik obsługi i zasad bezpieczeństwa Manual de utilizare şi siguranță Betriebs- und Sicherheitsanleitung Felhasználói

Részletesebben

PL-410S; PL-415NS; PL-416S; PL-600DS; PL-605S TÍPUSÚ GŐZÖLŐS VASALÓ

PL-410S; PL-415NS; PL-416S; PL-600DS; PL-605S TÍPUSÚ GŐZÖLŐS VASALÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS PL-410S; PL-415NS; PL-416S; PL-600DS; PL-605S TÍPUSÚ GŐZÖLŐS VASALÓ N.I.F. F-20.020.517 B. San Andrés, n 18 Apartado 49 20500 MONDRAGON (Guipúzcoa) ESPAŃA FAGOR Hungária KFT E-mail:

Részletesebben

LFF-11 LF-25 IX LF-56 IX

LFF-11 LF-25 IX LF-56 IX LFF-11 LF-25 IX LF-56 IX mosogatógép H A S Z N Á L A T I Ú T M U T A T Ó Elôkészítés és nyomás: PXP ELSÔ MAGYAR DIGITÁLIS NYOMDA RT. 1106 Budapest, Maglódi út 8. Tel.: 264-4238, 264-3218; Fax: 262-6119

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany

1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50. 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany Kezelési Utasítás 1B 20 1B 27 1B 30 1B 40 1B 50 43381907-UNG -12.05-0.03 Printed in Germany 33 Az új HATZ-Dízelmotor Önnek dolgozik Ez a motor kizárólag azon gépek gyártója által meghatározott és kipróbált

Részletesebben

Ha ezt nem teszi meg, a mosógép bekapcsolás után komolyan megrongálódhat.

Ha ezt nem teszi meg, a mosógép bekapcsolás után komolyan megrongálódhat. H A MOSÓGÉP ELSÕ HASZNÁLATA ELÕTT 1. A szállításhoz szükséges rögzítõk leszerelése A mosógép gépcsoportja szállítás alatt a palásttal együtt rögzítve van. Az elsõ bekapcsolás elõtt a mosógépet teljesen

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. A jótállási jegy a kezelési utasításban található!

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. A jótállási jegy a kezelési utasításban található! KEZELÉSI UTASÍTÁS Típus: Magic De Luxe Redes., Superautomatica SUP 012x A jótállási jegy a kezelési utasításban található! DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP Gratulálunk! Gratulálunk

Részletesebben

LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL

LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL Automatická prácka Automata mosógép Návod na pouzitie Használati Útmutató PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a használati

Részletesebben

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a

A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a A készülék biztonságos és megfelelő használata érdekében kérjük, olvassa el az útmutató Biztonsági információk fejezetét, mielőtt használatba venné a készüléket. Használati útmutató A készülékhez az alábbi

Részletesebben

Powerful Solutions TM

Powerful Solutions TM Powerful Solutions TM A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 567000-71 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu GK1630T GK1635T GK1640T 2 3 4 Rendeltetés

Részletesebben

Forgalomba hozza/importőr: AVEX Zrt. 2440 Százhalombatta, Csenterics S.u.3.

Forgalomba hozza/importőr: AVEX Zrt. 2440 Százhalombatta, Csenterics S.u.3. Mosógép EV5800 Forgalomba hozza/importőr: AVEX Zrt. 2440 Százhalombatta, Csenterics S.u.3. 1. Fontos biztonsági tudnivalók Ez a fejezet tartalmazza azokat a biztonsági tudnivalókat, amelyek segítenek a

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Feltöltés olallal vagy zsírral

A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA TANÁCSOK HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Feltöltés olallal vagy zsírral HU A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Csak így lehet a legjobb eredményt elérni és a gép biztonságos üzemelését biztosítani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP

EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS Típusok: Vienna és Vienna de Luxe Superautomatica SUP 018x, Hasznos tanácsok és tudnivalók a 26.oldaltól! A jótállási jegy a kezelési utasításban található! DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN

Részletesebben

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések Duke kézikönyv Biztonsági óvintézkedések Az edzőkerékpár úgy lett megtervezve és megalkotva, hogy a maximális biztonságot garantálja. Ennek ellenére is be kell tartani bizonyos óvintézkedéseket amikor

Részletesebben

AT Pro képernyő/kijelző

AT Pro képernyő/kijelző Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AT PRO Garrett fémdetektor Rend. sz. 86 05 31 Gratulálunk az új

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT.

KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT. KAPÁLÓGÉP GÉPKÖNYV SZENTKIRÁLY KFT. Tartalomjegyzék Előszó... 3 Bevezető... 5 Technikai leírás... 5 Biztonsági előírások... 7 A rotációs kapa kezelése... 8 Karbantartás... 12 Üzemen kívül helyezés... 14

Részletesebben

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590 Használati utasítás Testösszetételt elemző monitor BF214 All for Healthcare IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A 12K2590 BF214 Testösszetételt elemző monitor Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a testösszetételt

Részletesebben

A Nokia PT-3 zsebfényképezõgép Felhasználói kézikönyv. 9356923 2. kiadás

A Nokia PT-3 zsebfényképezõgép Felhasználói kézikönyv. 9356923 2. kiadás A Nokia PT-3 zsebfényképezõgép Felhasználói kézikönyv 9356923 2. kiadás MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A Nokia Hungary Kft, 1461 Budapest Pf. 392, mint a Nokia Mobile Phones (Keilalahdentie 4,02150 Espoo, Finland)

Részletesebben