"Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára"

Átírás

1 A versenyző neve: "Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára 13+1 Totó Iskola: osztály: 1. A könyvek címei sorrendben: Harry Potter és... (7 pont) Hány éves korig tiltja a kiskorú varázslók iskolán kívüli mágikus tevékenységét a rendelet, és mi a büntetés, ha megszegi valaki? (2 pont) a, Mik a Százfűlé-főzet 3 főbb hozzávalója? ( 3 pont) b, Mennyi idő az elkészítése, és milyen veszélyei vannak? (2 pont) 4. Kik játszották a Kviddics Világkupa döntőjét? (2 pont) Milyen iskolák vettek részt a karácsonyi bálon? (3 pont)... Hogyan hívják az Igazgatókat? (3 pont) Sorold fel a Trimágus Tusa verseny résztvevőit? (4 pont) Hol található a Főnix Rend főhadiszállása? (pontos cím)... Kinek a tulajdonában van a ház 4. és 6. részben? (4 pont) 4:... 6:...

2 8. Sorold fel a Főnix Rend 5 tagját! (5 pont) Hogy hívták azt a minisztert, aki biztonsági szabályokat tartalmazó előírást adott ki a Roxfortban?... Hogyan, és miért került az iskolába? (3 pont) Mely részekben működött a Dumbledore Serege? (2 pont). 11. Sorolj fel 5 tanárt, mely mind a 7 évben tanított a Roxfortban! (5 pont). 12. Milyen felszerelési tárgyakat kell beszerezni az I. osztályos diákoknak? (10 pont) Írj animágusokat, és mivé tudnak változni? (3-at, de pont csak együttes válaszért jár) (3 pont) Írd fel a 4 ház teljes nevét, és vezető tanáraikét, szellemeit, tárgyai, egy ismert tanulót. (20 pont) név vezető tanár szellem tárgyak 1 tanuló állata I II III IV

3 Villámkérdések A versenyző neve: Iskola: osztály: 1. Mennyit mennek vissza az időbe Hermione és Harry Potter, pontosan mennyit tekernek vissza az időnyerőn?...(1 pont) 2. Ki a kapuőrzője a Griffendél laknak?...(1 pont) 3. Kik azok a Prefektusok?...(1 pont) 4. Melyik a legveszedelmesebb sárkányfajta?...(1 pont). 5. Ki a mágiavilág riportere, és mi a könyvének címe?...(2 pont). 6. Miből készült Harry Potter Varázspálcája?...(2 pont). 7. Ki volt Harry Potter első Barátja?...(1 pont) 8. Miért szerezhette meg a Bölcsek kövét Harry Potter?......(1 pont) 9. Hogyan látta először a szüleit Harry Potter?...(1 pont) 10. Milyen csodás állatok szerepelnek a történetben 3-at?......(3 pont) 11. Kiket dermesztett kővé Mardekar szőrnye?......(5 pont) 12. Ki Jósolta meg előre HP. és Voldemort harcát és annak végét, és kb. mikor? (teljes név)...(2 pont) 13. Milyek a Tekergők térképének, varázsszavai (parancsai)?......(2 pont) 14. Mi Dumbledore öröksége Harry, Hermione, és Ron számára?...(3 pont) 15. Mi a Halál 3 ajándéka?...(3 pont) 16. Sorolj fel 5 seprű tipust! (5 pont) 17. Mi könyvtáros neve? 18. Mikor született Harry Potter?

4 A versenyző neve: Iskola: Rendes Bűbájos Fokozat vizsga Mágiatörténet osztály: 1. feladat (4 pont) Sorold fel a Roxfort négy házának névadójának teljes nevét! feladat (8 pont) Sorold fel időrendi sorrendben Harryék SVK (Sötét Varázslatok Kivédése) tanárainak nevét! feladat (2 pont) Hogy hívták Harry Potter szüleit? Édesanyja (leánykori név): Édesapja: 4. feladat (3 pont) Hogy hívták a Nagyúrt és szüleit? Voldemort: Édesanyja: Édesapja: 5. feladat (2 pont) Mi a varázslók kórházának teljes neve? 6 feladat (2 pont) Mi az Abszol úton található könyvesbolt neve? 7. feladat (5 pont) Milyen üzletek, és fogadók vannak Roxmortban? (max. 5) 8. feladat (1 pont) Mi a MAJOM mozaikszó feloldása?

5 Rendes Bűbájos Fokozat vizsga Bűbájtan A versenyző neve: Iskola: osztály: Írd be a megfelelő bűbáj vagy átok varázsigéjét! (+1 vagy -1 pont) (max.18 pont) 1. Zárnyitás: 2. Fény a pálca végén: 3. Sóbálvány átok: 4. Mumus ellen: 5. A beszédhangot felhangosítja: 6. Tárgyak levegőbe emelése: 7. Lábbilincselő átok: 8. Felejtő átok: 9. Eltüntető bűbáj: 10. Javító bűbáj: 11. Begyűjtő bűbáj: 12. Lábbal felfelé lógatás: 13. Előbbi ellenbűbája: 14. Dementorok elűzésére szolgáló bűbáj: 15. Takarító bűbáj: 16. Lefegyverző bűbáj: 17. Víztaszító bűbáj: 18. Hátráltató bűbáj: Sorold fel a három főbenjáró átok nevét és varázsigéjét: (6 pont) 1. Mi a neve: Mi a varázsige: 2. Mi a neve: Mi a varázsige: 3. Mi a neve: Mi a varázsige:

6 Találd meg a Bölcsek Kövét! Éld át újra Harry Potter regényes útját a Bölcsek Köve megvédéséhez! 7 akadályt állítottak a Roxfort professzorai. Sorold fel, melyek voltak ezek az akadályok, hogyan lehetett túljutni rajtuk és melyik tanár (teljes névvel) varázslata állta útját a három jó barátnak? 1. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 2. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 3. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 4. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 5. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Melyik tanár állította? Ki intézte el?

7 6. akadály (4 pont) Az asztalon látsz 7 fiolát. A versike segítségével válaszd ki, melyikkel jutott ki Harry a teremből, illetve melyikkel ment Hermione vissza! Vigyázz, ha mérget találsz, pontlevonás jár! (2 pont levonás) Fordulj meg, s menekülj, vagy lépj be a vészbe; Két üveg megsegít, azokat vedd kézbe. Az egyik visszaküld, a másik előre: Átkelhetsz a tűzön, ha iszol belőle. Hétből két üvegben jámbor csalánbor van, De három méreg is rejtőzik a sorban. Válassz! Csak úgy vethetsz rabságodnak véget. Segítségül kapsz, ím, jó tanácsot, négyet. Egy: ravasz a méreg, de gondolj csak arra, Mindkét bor mérget lát, ha elfordul balra. Kettő: a két szélső más ízt rejt, meglátod, De ha tovább mennél, egyik sem barátod. Három: küllemében mindegyik palack más, Tudd meg, nem rejt mérget se törpe, se óriás. Négy: a két második balról s jobbról nézve Hasonló nedűt rejt vésd ezt, vándor, észbe. Harry üvege (írd le a számát!): Hermione üvege: Melyik tanár állította? Ki oldotta meg? 7. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Melyik tanár állította? Ki oldotta meg?

8 Talányos kérdések az íróról és a műről! 1. Hogy hívják a Harry Potter- könyvek szerzőjét? (teljes név!) (2 pont) 2. Miről írta első történetét az írónő és hány évesen? (2 pont) 3. Ki fordította le magyarra a művet? (2 pont) 4. Melyik kiadó adta ki a műveket? (1 pont) 5. Írd le a film 3 főszereplőjének nevét? (3 pont) KI?-MI? Töltsd ki a táblázatot értelemszerűen! ( 20 pont) Mi az a...? Ki...? Hippogriff dementor főnix fúriafűz mumus vérfarkas mugli baziliszkusz bezoár szárnyas vadkan Aragorg Fawkes Trelawney Frics Félvér Herceg Sipor Arania Ampák Gregorovics Cho Chongra

9 Légy te Hermione! Búvárkodj, nyomozz a könyvtárban!! 1. Keresd ki a megadott szavak jelentését! Használhatsz könyvet (lexikon, szakkönyv, szótár, stb.), internetet, a fejedet, bármit! (7 pont) átok: démon: tündér: talizmán: kobold: bűbáj: sellő: 2. Gyűjts a könyvtárban a mágiával (jóslás, álomfejtés, számmisztika, csodás lények, asztrológia, szörnyek, boszorkányok, sárkányok, stb.) kapcsolatos könyveket! Kötetenként egy pont! 3. Keresd meg a következő feladatott! Elrejtettük egy könyvben! Egy a könyvre utaló mondatot írtunk a papírra, ez alapján kell az adott művet megkeresned, és benne találod meg az utolsó feladatot! Nyomozó munkádhoz igénybe vehetsz bármilyen segítséget, ha kitaláltad a művet! (katalógus, könyvtáros, stb.)

10 Ki mondja kinek? (20 pont) 1. Az apám mugli. Anya csak az esküvő után árulta el neki, hogy boszorkány. Képzelhetitek, apám mennyire megdöbbent. Ki: Ki(k)nek: 2. Könyvtári könyvet tilos kivinni az iskola épületéből. Ki: Ki(k)nek: 3. Utoljára akkor pirultam el, maikor Madam Pomfrey megdícsérte a fülmelegítőmet. Ki: Ki(k)nek: 4. A Griffendélnél viszont senki sincs, aki lefizette a csapatot, hogy játszahsson. Mi a jó játékosokat válogattuk össze. Ki: Ki(k)nek: 5. Tanár úr, pontosan mit értsünk a kamrában rejtőző borzalom alatt? Ki: Ki(k)nek: 6. Menj és törpementesítsd a kertet! Már teljesen elkanászosodtak nekem. Ki: Ki(k)nek: 7. Ő eddig messze a legjobb sötét varázslatok kivédése tanárunk. Ki: Ki(k)nek: 8. Nem az a fontos, hogy a pálca nem a farzsebbe való. Ez a biztonságos pálcakezelés egyik alapszabálya, csak ma már senki se veszi komolyan. Ki: Ki(k)nek: 9. Hazahoztad tehát a medált. És próbáltad megsemmisíteni? Ki: Ki(k)nek: 10. Fél éjszaka nem aludtam, töviről hegyire végiggondoltam a dolgot, és végre rájöttem mire megy ki a játék: a házat akarod. Ki: Ki(k)nek:

11 Ha megfejtetted, mi a mű címe és írója, és ezt leírtad a papírra, akkor keresd meg a művet polcon, és benne megtalálod a következő segítséget is! (könyvtáros, stb.) "Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg?" Dobó István, és vitézeinek története a török időkben A Baradlay család története. A kis rókakölyök története. Tutajos és Bütyök nyári kalandjai. Az egyfejű sárkány története. Melyik műben ették meg Nyilas Misi cipőpasztáját? Egy magyar vizsla és két macska vidám kalandjai? A sherwoodi erdőben élő szegényeknek adakozó rabló. "Már egy hete csak a mamára gondolok." Gyerekek hosszúra nyúlt kényszerű nyári vakációja. Egy német ikerpár története. Nemecsek Ernő és a grund története. Zsákos Frodó és barátai története. Egy kisfiú, a Pilóta és a Róka barátságának története. Malacka, Tigris, Róbert Gida, és Füles barátainak története Old Shatterhand és az Indián főnök története. Kukorica János és Iluska szerelmének története Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg? Dobó István, és vitézeinek története a török időkben.

12 A Baradlay család története. A kis rókakölyök története. Tutajos és Bütyök nyári kalandjai Az egyfejű sárkány története. Melyik műben ették meg Nyilas Misi cipőpasztáját? Egy magyar vizsla és két macska vidám kalandjai? A sherwoodi erdőben élő szegényeknek adakozó rabló. Már egy hete csak a mamára gondolok." Gyerekek hosszúra nyúlt kényszerű nyári vakációja. Egy német ikerpár története.

13 Nemecsek Ernő és a grund története. Zsákos Frodó és barátai története. Egy kisfiú, a Pilóta és a Róka barátságának története. Malacka, Tigris, Róbert Gida, és Füles barátainak története Old Shatterhand és az Indián főnök története. Kukorica János és Iluska szerelmének története

ROXFORT VAGY SUMMERHILL

ROXFORT VAGY SUMMERHILL _FP-33_belivek.qxd 2006.10.05. 13:05 Page 15 is egyre jobban behatoltunk ebbe az érdekes világba. A Roxfort-i iskola valami olyasmi, ami minden iskola titokban szeretne lenni: ahol kalandok történhetnek,

Részletesebben

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő

LÉLEKVESZTŐ LÉLEKVESZT K Ő Figyelj rám, hogy vigyázhassak rád! LÉLEKVESZTŐK 1 Főszereplők: Kántor ezredes Erdőváros rendőrkapitánya. Őséhez, a bátor és legismertebb nyomozókutyához Kántorhoz méltóan ő is a rend és az erdőlakók védelmének

Részletesebben

SZÁMELMÉLET FELADATSOR

SZÁMELMÉLET FELADATSOR SZÁMELMÉLET FELADATSOR Oszthatóság 1. Az 123x4 számban milyen számjegy állhat x helyén, ha a szám osztható a) 3-mal; e) 6-tal; b) 9-cel; f) 24-gyel; c) 4-gyel; g) 36-tal; d) 8-cal; h) 72-vel? 2. Határozd

Részletesebben

7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015

7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015 7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015 Kedves Pedagógusok, Kedves Gyerekek! Ebben a tanévben 19. alkalommal hirdetjük meg játékos mesevetélkedőnket, az általános iskolák

Részletesebben

Tartalomból: Újratöltve. és még sok más!

Tartalomból: Újratöltve. és még sok más! Tartalomból: Újratöltve és még sok más! zennel szeretném bemutatni nektek arégiúj, Élet-jel gyülekezeti folyóiratunkat! Bizonyára sokakban fölmerül a kérdés, hogy szükséges-e ez a magazin, lesz-e elég

Részletesebben

Kapai Éva ÚTRAVALÓ. Erkölcstan MOZAIK KIADÓ SZEGED, 2013

Kapai Éva ÚTRAVALÓ. Erkölcstan MOZAIK KIADÓ SZEGED, 2013 Kapai Éva ÚTRAVALÓ Erkölcstan 5 MOZAIK KIADÓ SZEGED, 2013 Névkártya Névválasztás Beszélgessetek a keresztnevekről! BENEDEK Latin eredetű; jelentése: áldott. MÁTÉ Héber eredetű; jelentése: Jahve ajándéka.

Részletesebben

1. Zenés ajándék 2. Mondd el rajzzal!" 3. Váltóversenyek 4. Karácsonyfa dobálás szaloncukorral 5. Párosító játék 6. Keresd meg a harangokat

1. Zenés ajándék 2. Mondd el rajzzal! 3. Váltóversenyek 4. Karácsonyfa dobálás szaloncukorral 5. Párosító játék 6. Keresd meg a harangokat Karácsonyi Játékok 1. Zenés ajándék Csomagoljunk be egy kis ajándékot több rétegben karácsonyi csomagolópapírral. A gyerekek üljenek körbe és adogassák egymásnak az ajándékot, miközben karácsonyi zenét

Részletesebben

Szeretettel: Márta néni

Szeretettel: Márta néni Kedves Gyerekek! Mostanában sokszor találkoztok ezzel az Igével. Hol is láthatjátok? Százéves templomunk főbejáratán ez a mondat fogadja az oda betérőket. A centenáriumi ünnepségsorozat keretében sokan

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

Nemes 40 év NEMES-sel. A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében.

Nemes 40 év NEMES-sel. A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében. 1 Nemes 40 év NEMES-sel A Teleki Blanka Közgazdasági Technikum 1962. október 26-án tartotta meg iskolabálját a Pénzügyminisztérium márványtermében. Akkor én, Palócz Anna 16 éves voltam. Nem akartam elmenni

Részletesebben

Ha nyitott szemmel járunk az utcán, számtalan

Ha nyitott szemmel járunk az utcán, számtalan Ha nyitott szemmel járunk az utcán, számtalan üzenet vár ránk. Hány szent szobra áll a munkahelyünk és az otthonunk között? Mind minket néz, mind ránk szeretne figyelni, mind felajánlkozik segítségül.

Részletesebben

1. A népköltészet szerepe a magyar irodalomban

1. A népköltészet szerepe a magyar irodalomban 1 1. A népköltészet szerepe a magyar irodalomban I. A népköltészeti alkotások általános jellemzése: Szerzőjük ismeretlen. Évszázadokon keresztül szájhagyomány útján terjedtek. Céljuk a pihentetés, kikapcsolódás,

Részletesebben

Nagy Anikó Johanna. Csillagfürt. avagy. hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből. Meseregény és furulyaiskola. Egri Mónika rajzaival

Nagy Anikó Johanna. Csillagfürt. avagy. hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből. Meseregény és furulyaiskola. Egri Mónika rajzaival Nagy Anikó Johanna Csillagfürt avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből Meseregény és furulyaiskola Egri Mónika rajzaival 2013 Írta: Nagy Anikó Johanna Illusztrálta: Egri Mónika Copyright Abrakadabra

Részletesebben

Hõsök napja és veterántalálkozó

Hõsök napja és veterántalálkozó Dunakiliti Krónika 2010. június 27. IV. évfolyam 2. szám Hõsök napja és veterántalálkozó A hõsök napját minden évben május utolsó vasárnapján tartják hazánkban. Az emléknap eredete az 1917-ben megszületett

Részletesebben

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve

Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8. Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Karlowits-Juhász Orchidea Reif Jenifer NEKEM NEM 8 Közösségi szolgálatot végző diákok kézikönyve Miskolc

Részletesebben

AZ ERDŐ - Az erdő állatai, növényei

AZ ERDŐ - Az erdő állatai, növényei AZ ERDŐ - Az erdő állatai, növényei Foglalkozás vázlat - Tanösvény a Sokszínű ÉLET című kiállítás erdőket bemutatató részéhez Készült: 2012. január 30. Múzeumi óra célja: A hazai erdők élővilágát bemutató

Részletesebben

Kazamaták és Kompániák

Kazamaták és Kompániák Kazamaták és Kompániák K.H.V. 2 KAZAMATÁK ÉS KOMPÁNIÁK A magyar retroklón szerepjáték Írta: Salamon Áron András Szerkesztette és bővítette: Boldog-Bernád István Borítórajz: Stári Eszter Illusztrációk:

Részletesebben

Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak!

Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak! Környezettudatosság az óvodában - Apró lépés az óvodásnak, nagy lépés a világnak! Oktatási segédanyag az informális környezeti nevelésröl óvodapedagógusoknak Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia,

Részletesebben

V. 5 Füvészkert elfújható lámpa VI. 6 grund pedellus VII 7 osztályterem, grund,

V. 5 Füvészkert elfújható lámpa VI. 6 grund pedellus VII 7 osztályterem, grund, Olvasmánynapló LEHETSÉGES MEGOLDÁS Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk Idő-, hely- és eseménytáblázat Ha folyamatosan és ügyesen töltöd ki az üres helyeket a táblázatban, áttekintést kapsz a regényről. 1.

Részletesebben

A jövő héten jelenik meg a Jó Pajtás húsvéti kettős száma!

A jövő héten jelenik meg a Jó Pajtás húsvéti kettős száma! 2 A jövő heti címoldala és posztere A napokban egy levelet találtam az asztalomon, Koleszár Olga írta Bácskertesről. Ez állt benne: Kedves Gabi! Volna egy nagy kérésem!!! Szeretnék megtudni valamit Jeremy

Részletesebben

Tudjon meg többet a regényről:

Tudjon meg többet a regényről: A sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen!

Részletesebben

2. Lesum, 1951. Aug. 18. 3. The Knolls, 1951. Szept. 3.

2. Lesum, 1951. Aug. 18. 3. The Knolls, 1951. Szept. 3. 2. Lesum, 1951. Aug. 18. Kedves Nyuszim! - remélem első lapomat, amit még csütörtökön délután írtam innen és a Stiftungba címeztem, idejében megkaptad és már tudod, hogy hol vagyunk. Elhelyezésünk nagyon

Részletesebben

BEVEZETÉS. Miért írtam a könyvet? Miért egyedül? Fejtegetések az idő múlásáról.

BEVEZETÉS. Miért írtam a könyvet? Miért egyedül? Fejtegetések az idő múlásáról. BEVEZETÉS Miért írtam a könyvet? Miért egyedül? Fejtegetések az idő múlásáról. Az idő múlik, visszafoghatatlanul. Eközben sok minden történik, olyasmi is, ami visszavonhatatlan, megállíthatatlan, befolyásolhatatlan.

Részletesebben

I. Egyszerű szöveges feladatok

I. Egyszerű szöveges feladatok 13. modul: SZÖVEGES FELADATOK 7 I. Egyszerű szöveges feladatok A gyakorlatban előforduló problémák megoldása során sok esetben egyenleteket írunk fel. Ezek megoldása adja a szövegesen megadott probléma

Részletesebben

the WEB WANT Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával

the WEB WANT Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával Kiadó: the WEB WE WANT 0 3 Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával Előszó Online lenni jó. A neten elérhetjük a barátainkat,

Részletesebben

Jó Pajtás Jó Pajtás 2 3

Jó Pajtás Jó Pajtás 2 3 2 Egy öreg fa históriája 3 Kérdezik kollégáim: miért ezt az öreg fát választottam az idei naptár-poszter háttérképéül? Nos, pont ilyennek látom a hatvanéves, szebb és csúnyább időket egyaránt megélt t

Részletesebben

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek

Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Sok nagy vágyam van, de mindig kis lépést lépek Nguyen Phuong Thaonak hívnak engem. 1968. február 10-én születtem, Vietnamból érkeztem ide, Magyarországra 85 áprilisában. A váci textilüzemben helyeztek

Részletesebben