SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS"

Átírás

1 SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről a Hatvan Város Önkormányzata Székhely: 3000 Hatvan, Kossuth tér 2. Telefon: 37/ Fax: 37/ KSH törzsszám: Adószám: Képviseletében: Szabó Zsolt polgármester, mint Megrendelő a továbbiakban: Megrendelő, másrészről a Név: CsóKer 60 Kft. Székhely: 3000 Hatvan, Nagytelek u. 6. Telefon: 37/ Fax: 37/ Adószám: Képviseli: Csókás Ferenc ügyvezető, mint Szállító a továbbiakban: Szállító, között a mai napon az alábbi feltételekkel: 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Felek megállapítják, hogy Megrendelő a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 48/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelete alapján május 19-én közbeszerzési eljárást indított Irodaszer, nyomtatvány és egyéb papíráru beszerzése tárgyában. Az eljárás nyertese az I. rész vonatkozásában a Szállító, mint ajánlattevő lett Felek a jelen szállítási keretszerződést a közbeszerzési eljárásban a Megrendelő, mint ajánlatkérő ajánlattételi felhívása és ajánlattételi dokumentációja, valamint a Szállító, mint nyertes ajánlattevő ajánlata szerint kötik meg. 2. A SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS ÁLTAL HASZNÁLT FOGALMAK 2.1. Keretszerződés: A Megrendelő és a Szállító, mint nyertes ajánlattevő között jelen szerződéssel létrejött megállapodás, annak valamennyi mellékletével együtt Megrendelő: Hatvan Város Önkormányzata, mint a helyben központosított közbeszerzésekről szóló 48/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelet alapján az ajánlatkérésre kizárólagosan feljogosított szerv.

2 2.3. Intézmények: A Megrendelő által alapított és a jelen keretszerződés 2. sz. mellékletében felsorolt költségvetési szervek Felek: A Megrendelő és a Szállító Egyedi szállítási szerződések: a jelen szállítási keretszerződés alapján az Intézmények által a Szállító részére megküldött megrendelések alapján létrejött szállítási szerződések Termékek: a jelen szerződés 1. sz. mellékletét képező táblázatban felsorolt irodaszerek, nyomtatványok, papíráru. 3. A SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS TÁRGYA 3.1. Jelen szállítási keretszerződés tárgya az Intézmények részére Termékek szállítása A leszállítandó Termékek tételes felsorolását, egységárát, mennyiségét és műszaki paramétereit a jelen szerződés 1. sz. mellékletét képező táblázat tartalmazza, a Szállító nyertes ajánlata alapján A szállítási keretszerződés időtartama alatt a Szállító részéről leszállítandó Termékek együttes vételára az 1. sz. mellékletben meghatározott mennyiségre a Szállító nyertes ajánlata szerint Ft + 25% ÁFA, összesen Ft, azaz Tizenhárommillió-hatszázharmincnégyezer-négyszáznyolcvanhárom forint. 4. A SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS IDŐTARTAMA 4.1. A jelen szállítási keretszerződés határozott időtartamra, augusztus július 31. napjáig szól. 5. A SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS ALAPJÁN LESZÁLLÍTANDÓ TERMÉKEK MENNYISÉGE 5.1. Az Intézmények által megrendelhető legkisebb rendelési egység: az adott Terméknek az 1. sz. mellékletben meghatározott 1 mennyiségi egysége Intézmények a jelen szállítási keretszerződés időtartama alatt az 1. sz. melléklet szerinti ajánlattételi táblázatban meghatározott mennyiségektől tételenként + 50 %-kal eltérhetnek. Ezen kereten belül a megrendelt Termékek vételára megegyezik az 1. sz. mellékletben meghatározott egységárakkal Intézmények számára a tételenkénti + 50 %-kal való eltérés lehetőség, de nem kötelezettség. Intézmények az 1. sz. mellékletben meghatározott mennyiségeken túlmenően nem kötelesek további Termékek megrendelésére a Szállítótól Szállító semmilyen jogcímen nem érvényesíthet igényt a Megrendelővel vagy az Intézményekkel szemben abban az esetben, ha a jelen szerződés 1. sz. mellékletében részletesen meghatározott mennyiségeken túlmenően nem kerül sor további Termékek

3 megrendelésére vagy az 1. sz. mellékletben meghatározott mennyiségeken túlmenően tételenként + 50 %-nál kevesebb mennyiségű Termék kerül megrendelésre a Szállítótól. 6. A TELJESÍTÉS HELYE 6.1. A teljesítés helye az Intézmények székhelye, illetve telephelyei Azon Intézmények esetében, amelyeknél a székhelyén kívül a telephely is a teljesítés helyének minősül, a jelen keretszerződés 2. sz. melléklete feltünteti a székhelyen kívül a telephelyet is Intézmények jogosultak csak a székhelyükre történő teljesítés esetében is a leszállítandó Termékeket telephelyenkénti vagy más szervezeti egység szerinti bontásban megrendelni, Szállító pedig köteles ennek megfelelően külön csomagolva és számlázva leszállítani a megrendelt Termékeket az Intézmények székhelyére Felek megállapodnak abban, hogy az Intézmények a Szállítóval történt előzetes időpont egyeztetés alapján jogosultak a Szállító által megjelölt helyről (a Szállító székhelyéről, telephelyéről, fióktelepéről) a Termékeknek a saját fuvareszközzel történő elszállítására is Felek megállapodnak abban, hogy az Intézmények esetleges szervezeti átalakítása (összevonás, szétválás) nyomán a szerződés időtartam alatt a teljesítés helyeként meghatározott helyek száma és címe változhat. Amennyiben ilyen eset áll elő, akkor arról a Megrendelő köteles haladéktalanul tájékoztatni a Szállítót, a Szállító pedig köteles az új helyek vonatkozásában is teljesíteni a jelen szerződésben meghatározott szállítási feladatait. 7. AZ EGYEDI SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉSEK 7.1. Intézmények a Termékeket a jelen szállítási keretszerződés alapján, annak hatálya alatt havi gyakorisággal, írásban (fax vagy útján) rendelhetik meg a Szállítótól, a Szállító alábbi elérhetőségein keresztül: Szállító faxszáma: 37/ Szállító címe: csoker@t-online.hu A megrendelésnek minden esetben tartalmaznia kell megrendelés időpontját, az aláírást és a bélyegzőt. en keresztül történő megrendelés esetén az Intézmények kötelesek a Szállító külön kérésére a rendelésük tényét faxon megerősíteni Szállító garantálja, hogy a fenti faxszámot, illetve címet jelen szerződés időtartama alatt fenntartja, illetve amennyiben adat- vagy számváltozás történik, akkor azt azonnal bejelenti az Intézményeknek. A Szállítónak biztosítania kell azt, hogy a fenti faxszámra, illetve címre beérkezett üzeneteket figyelemmel kíséri. Ennek elmulasztása miatt a szállítás nem maradhat el.

4 7.3. Intézmények az írásbeli megrendelőben kötelesek közölni a Szállítóval a leszállítandó Termékekkel kapcsolatban az alábbiakat: - a Termékek neve, - a Termékek sorszáma, - Termékenként a megrendelt mennyiség, - a teljesítés pontos helye. Az egyes megrendelések nem lehetnek ellentétesek a jelen szállítási keretszerződésben foglaltakkal Szállító a megrendelés kézhezvételétől számított 2 munkanapon belül köteles a megrendelést írásban (fax vagy útján) visszaigazolni. A visszaigazolásnak tartalmaznia kell a leszállítandó Termékekkel kapcsolatban az alábbiakat: - a Termékek neve, - a Termékek sorszáma, - Termékenként a leszállításra kerülő mennyiség, - a teljesítés pontos helye, - a szállítás tervezett napja/időpontja Az Intézmények és a Szállító között a jelen szállítási keretszerződésen alapuló egyedi szállítási szerződések az Intézményeknek a Szállítóval írásban közölt, a Szállító visszaigazolásának elfogadását tartalmazó nyilatkozataival jönnek létre az Intézmények és a Szállító között Az egyedi szállítási szerződések megkötésére (a megrendelések leadására, illetve a szállítói visszaigazolások elfogadására) az Megrendelő intézmények vezetői jogosultak Az egyedi szállítási szerződések feltételeit a jelen szállítási keretszerződés, az Intézmények megrendelése és a Szállító visszaigazolása tartalmazza A jelen szállítási keretszerződésben foglalt szerződéses feltételek az egyedi szállítási szerződéseknek automatikusan, minden további jogcselekmény nélkül teljes egészében a részeivé válnak. 8. A TELJESÍTÉSI HATÁRIDŐK 8.1. Intézmények a megrendeléseiket havi gyakorisággal, alapvetően az adott hónap 10. napjáig (ha ez munkaszüneti nap, akkor az ezt követő első munkanapig) adhatják le Szállító köteles az Intézmények által megrendelt Termékeket az adott hónap 15. napjáig (ha ez munkaszüneti nap, akkor az ezt követő első munkanapig) a jelen keretszerződés 2. sz. mellékletében meghatározott teljesítési helyekre, munkaidőben leszállítani A 8.1. pontban meghatározott megrendelési időszak alól kivételt képez augusztus hónapja, mivel ebben a hónapban az oktatási intézmények augusztus 10. helyett jogosultak augusztus 25-ig leadni az első megrendelést, a Szállító pedig köteles legkésőbb a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül az igényelt Termékeket leszállítani.

5 8.4. Szállító az Intézmények megrendeléseit attól függetlenül köteles teljesíteni, hogy az Intézmények a jelen keretszerződés időtartamához viszonyítva milyen mennyiséget rendelnek meg. Az Intézmények nem kötelesek figyelemmel lenni arra, hogy a Termékek időarányosan kerüljenek megrendelésre Felek megállapodnak abban, hogy az Intézmények a jelen keretszerződés 8.1. pontjában meghatározott időszakhoz képest az adott hónap más időszakában is jogosultak Termékek megrendelésére, amennyiben előre nem látott okból beszerzési igényük keletkezik. Szállító ebben az esetben a megrendelésekben foglaltaknak köteles 5 munkanapon belül eleget tenni. Szállító az ilyen, rendkívüli szállítás esetén a szerződés 9.6. pontjában meghatározott szállítási költség felszámítására jogosult a Intézmények felé, kivéve a Termékeknek az Intézmények saját fuvareszközzel történő elszállítása esetén. 9. A SZÁLLÍTÓ KÖTELEZETTSÉGEI 9.1. Szállító kötelezettséget vállal arra, hogy a tőle a jelen keretszerződésben megrendelt Termékeket az Intézményeknek a szállítási szerződés hatálya alatt alapvetően havonként, a jelen keretszerződésben meghatározott teljesítési határidőkre és teljesítési helyekre leszállítja A Szállító által leszállításra kerülő Termékeknek meg kell felelniük a keretszerződés szerinti műszaki paramétereknek és termékleírásoknak Szállító kötelezettséget vállal arra, hogy a leszállított Termékek a szállítás napján érvényes szabványoknak megfelelnek, újak, I. osztályú minőségűek és hibátlanok, valamint azok tulajdonjogát a Szállító jogosultan adja át az Intézményeknek Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben az Intézmények részére előre nem látott okból és sürgősséggel olyan irodaszer/nyomtatvány/irodai papíráru beszerzése válik szükségessé, amely a jelen keretszerződés 1. sz. mellékletében nem szerepel, de a Szállító kereskedelmi kínálatában megtalálható, akkor a Szállító ezen irodaszereket/nyomtatványokat/irodai papírárut az aktuális kereskedelmi kínálata szerinti árakon biztosítja az Intézmények részére. A Szállító az ilyen módon megrendelt irodaszereket/nyomtatványokat/irodai papírárut a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül köteles leszállítani. A jelen szerződés 1. sz. mellékletében nem szereplő irodaszer/nyomtatvány/irodai papíráru szállítása esetében a Szállító a szerződés 9.6. pontjában meghatározott mértékű szállítási költség felszámítására jogosult, kivéve, ha az Intézmények vállalják a saját fuvareszközzel történő elszállítást Szállító a Termékek kiszállításáért az Intézmények felé díjazás felszámítására általános esetben nem jogosult, a Termékek vételára a szállítási költséget magában foglalja Szállító a Termékek szállításáért költséget kizárólag a jelen keretszerződés 8.5. pontjában, illetve 9.4. pontjában meghatározott esetben számíthat fel. Felek megállapodnak abban, hogy a Szállító a szerződés 8.2. és 8.3. pontjai szerint teljesítendő szállításokon túlmenően az adott hónapban sorra kerülő további szállítások után, illetve a szerződés 1. sz. mellékletében nem szereplő irodaszerek/nyomtatványok/irodai papíráru leszállítása esetén legfeljebb bruttó Ft, azaz Ötezer forint szállítási költség felszámítására jogosult a Intézmények felé.

6 9.7. Szállító a Termékeket becsomagolva, a szállítás módjának megfelelő csomagolásban köteles leszállítani. A csomagolásnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy a Termékek épségét a fuvarozás és a tárolás időtartama alatt megóvja. Szállítónak a csomagoláson fel kell tüntetnie a Termékek és a megrendelés azonosításához szükséges adatokat Ha a szerződés teljesítése során bármikor a Szállító olyan feltételekkel találkozik, amelyek akadályozzák a teljesítést, akkor az Intézményeket azonnal írásban értesítenie kell a késedelem tényéről és annak várható időtartamáról. Az értesítés elmaradása vagy késedelmes közlése esetén, annak minden következményét a Szállító viseli Amennyiben bármely Termék tekintetében az előírt engedélyeket visszavonják, a Termék forgalmazásának lehetőségét felfüggesztik, vagy megszüntetik, a Szállító köteles a körülményekről az Intézményeket haladéktalanul írásban értesíteni. A fentiekkel kapcsolatban keletkezett igazolt költségek a Szállítót terhelik. Amennyiben van olyan Termék, amely a kiesett árucikket pótolhatja, a felek erről esetenként közösen állapodnak meg Megrendelő az Intézmények által megkötött egyedi szállítási szerződésekkel kapcsolatban a Szállítótól adatokat kérhet, melynek a Szállító köteles a Megrendelő által meghatározott időn belül eleget tenni A jelen szerződésben foglalt kötelezettségeket a Szállítónak kell teljesítenie. A Szállító teljesítésében miután Megrendelő az ajánlattételi felhívásában előírta a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozók megjelölését, a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben csak a Szállító ajánlatában megjelölt alvállalkozó működhet közre. Ebben az esetben ezen alvállalkozó sem vehet igénybe saját teljesítésének tíz százalékát meghaladó mértékben teljesítési segédet Ha a szerződéskötést követően a szerződéskötéskor előre nem látható ok következtében beállott lényeges körülmény miatt a szerződés vagy annak egy része nem lenne teljesíthető a megjelölt alvállalkozóval, a Megrendelő más alvállalkozó közreműködéséhez is hozzájárulhat, ha az megfelel a közbeszerzési eljárásban az alvállalkozókra meghatározott követelményeknek Szállító a közbeszerzési eljárásban benyújtott ajánlatában meg nem nevezett, de a teljesítésbe bevonni kívánt alvállalkozókról a Megrendelőt előzetesen tájékoztatni köteles. A teljesítésben közreműködő alvállalkozókkal kapcsolatosan Szállító a évi CXXIX. törvényben (Kbt.) előírt rendelkezések maradéktalan betartásával köteles eljárni Szállító a jogosan igénybe vett alvállalkozókért úgy felel, mintha maga teljesített volna. Alvállalkozó jogosulatlan igénybevétele esetén felelős minden olyan kárért, amely anélkül nem következett volna be Szállító köteles a szerződés időtartamának lejártát követő 5 munkanapon belül a szerződés teljesítéséről írásban összegezést benyújtani a Megrendelő részére, amelyben legalább az alábbi adatoknak kell szerepelnie: - a szerződés időtartama során leszállított Termékek mennyisége (tételenkénti bontásban), - a szerződés időtartam során leszállított Termékek összesített értéke (nettó és bruttó bontásban), - nyilatkozat arról, hogy a Szállító a szerződésben előírt kötelezettségeit teljesítette.

7 10. AZ INTÉZMÉNYEK KÖTELEZETTSÉGEI A megrendelt Termékek fuvarozótól történő átvétele az Intézmények kötelezettsége. Az átvételkor az Intézmények kizárólag a csomagoláson észlelhető sérülések és a csomag/doboz hiányok esetén kötelesek a fuvarozóval szemben kárigényt bejelenteni A Termékek csomag/doboz/egyéb mennyiségi egység szerinti mennyiségi átvételére a fuvarozótól történő átvételkor kerül sor, míg a tételes mennyiségi és minőségi ellenőrzésre legkésőbb az átvételtől számított 8 napon belül kerül sor A mennyiségi hiányokról és sérülésekről az Intézmények jegyzőkönyvet vesznek fel, amelyet haladéktalanul kötelesek a Szállító részére megküldeni. A megállapított hiányokat és sérült Termékeket Szállító a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 5 napon belül köteles a saját költségére utánszállítással pótolni Az átvett Termékeket az Intézmények saját költségükre és veszélyükre, a Termékek rendeltetésének megfelelő körülmények között raktározzák Az Intézmények kötelesek az észlelt minőségi hibát annak felfedezése után a Szállítóval haladéktalanul közölni és egyben szavatossági igényüket megjelölni Amennyiben a Szállító az Intézmények minőségi vagy mennyiségi kifogását nem ismeri el, úgy a Felek közösen helyszíni szemlét tartanak, melyről jegyzőkönyvet vesznek fel. 11. VÉTELÁR A vételár az egyedi szállítási szerződés alapján, azok teljesítését követően válik esedékessé. Intézmények előleget nem fizetnek A vételár magában foglalja a Termékeknek az Intézmények részére történő kiszállításának valamennyi költségét, a Termékekkel kapcsolatban esetlegesen szükséges betanítási, ismertetési költséget, továbbá minden olyan adót, illetéket, vámot és egyéb járulékos költséget, amely a Szállítónál felmerül A jelen keretszerződésben az egyes Termék esetében meghatározott nettó vételár a keretszerződés hatálya alatt kötött, azokon a Szállító semmilyen indokkal sem módosíthat Szállító az egyedi szerződések alapján leszállított Termékek ellenértékét azok hiánytalan és szerződésszerű leszállításának igazolását követően jogosult leszámlázni az Intézmények felé Intézmények a teljesítésigazolás kiadását mindaddig megtagadhatják, amíg a Szállító teljesítésével kapcsolatban bármilyen mennyiségi vagy minőségi kifogás fennáll Intézmények a leigazolt számlát annak kézhezvételétől számított 30 napon belül átutalással egyenlítik ki a Szállító Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett számú számlájára.

8 11.7. A számla abban az időpontban tekintendő kiegyenlítettnek, amikor a Intézmények számlavezető bankja az Intézmények bankszámláját a kifizetésre kerülő vételár összegével megterheli Késedelmes fizetés esetén az Intézmények a Ptk (1) bekezdése szerinti késedelmi kamat fizetésére kötelesek. A Szállító a késedelmi kötbér érvényesítésétől eltekinthet Megrendelő tájékoztatja a Szállítót arról, hogy a jelen szállítási szerződés és ennek teljesítése esetén a kifizetés az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. hatálya alá esik. A közbeszerzések teljesítéséhez kapcsolódóan a Szállító, mint a közbeszerzésekről szóló törvény (Kbt.) szerinti nyertes ajánlattevő és a Kbt. szerinti alvállalkozók közötti szerződések, valamint minden további, a polgári jog szerinti alvállalkozók között megkötött vállalkozási szerződések alapján történő, a havonta nettó módon számított forintot meghaladó kifizetésnél a kifizetést teljesítő az igénybe vett alvállalkozónak a teljesítésért visszatartási kötelezettség nélkül abban az esetben fizethet, ha - alvállalkozó bemutat, átad vagy megküld a tényleges kifizetés időpontjától számított 30 napnál nem régebbi nemlegesnek minősülő együttes adóigazolást, vagy - az alvállalkozó a kifizetés időpontjában szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban. Kifizetést teljesítőnek minősül a Szállító, a Kbt. szerinti alvállalkozó, valamint a polgári jog szerinti alvállalkozó. A közbeszerzések teljesítéséhez kapcsolódóan megkötött mindegyik szerződés esetén a kifizetést teljesítő a szerződésben írásban tájékoztatja az alvállalkozót arról, hogy a szerződés és ennek teljesítése esetén a kifizetés az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. hatálya alá esik A teljesítő a köztartozást mutató együttes adóigazolás átadása, bemutatása vagy megküldése után a köztartozás erejéig visszatartja a kifizetést. Amennyiben az együttes igazolás köztartozást mutat és a kifizetés kötelezettje ennek ellenére elmulasztja a visszatartást, a kifizetés erejéig egyetemlegesen felel az alvállalkozót a kifizetés időpontjában terhelő köztartozásért. A visszatartási kötelezettség az általános forgalmi adóra nem terjed ki. Nem keletkezik a kifizetést teljesítőnek visszatartási kötelezettsége és egyetemleges felelőssége, ha az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. (2) bekezdése szerinti tájékoztatást, mint alvállalkozó nem kapta meg Ha az állami adóhatóság a közbeszerzéshez kapcsolódó kifizetés céljából igényelt együttes adóigazolásban köztartozást mutat ki, az adóigazolás kiállításával egyidejűleg a végrehajtás szabályai szerint intézkedik a követelés lefoglalásáról. A kifizetést teljesítő a visszatartás és követelés lefoglalását követően mentesül az egyetemleges felelősség alól. A kifizetést teljesítő a köztartozást meghaladó összegű kifizetést a rá egyébként kötelező fizetési határidőben teljesíti az adóhatóság végrehajtási cselekménye előtt Amennyiben az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. (1)-(3) bekezdések szerinti kifizetés kapcsolt vállalkozások között történik, a közbeszerzések közvetlen megvalósításában részt vevő mindegyik kapcsolt vállalkozás egyetemlegesen felel a kifizetés összegéig a kifizetés időpontjában fennálló, azon kapcsolt vállalkozás köztartozásáért, amelynek a kifizetést teljesítették.

9 Az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. (1)-(4) bekezdések rendelkezéseit a Megrendelő és a Szállító között létrejött szerződésre is alkalmazni kell, azzal az eltéréssel, hogy a Megrendelőnek egyetemleges felelőssége nem keletkezik Az együttes adóigazolás annak 30 napos érvényességi idején belül az adózás rendjéről szóló évi XCII. törvény 36/A. hatálya alá tartozó kifizetéseknél több kifizetést teljesítőnél is felhasználható Az ellenszolgáltatás teljesítése egyebekben a évi CXXIX. tv. (Kbt.) ában foglaltak szerint történik A Megrendelő nyilatkozik arról, hogy a Kbt (6) bekezdés szerinti feltételek teljesülésének esetére az Intézmények pénzforgalmi szolgáltatójának a beszedési megbízás teljesítésére vonatkozó hozzájárulását, felhatalmazó nyilatkozatát adja. 12. A SZERZŐDÉST BIZTOSÍTÓ MELLÉKKÖTELEZETTSÉGEK Szállító kötbérfelelősséggel tartozik, ha késedelmesen vagy hibásan teljesít, illetve ha a teljesítés a részére felróható okból meghiúsul Késedelmes teljesítés esetén a Megrendelő késedelmi kötbér kiszabására jogosult, melynek mértéke az egyedi szállítási szerződés alapján leszállítandó Termékek bruttó vételárát alapul véve 1%/nap, de minimum Ft/nap Amennyiben a szállítás során, illetve a szavatossági időtartamon belül megállapítást nyer, hogy a Szállító nem a megrendelt Terméke(ke)t szállította le, a leszállított Termékek nem felelnek meg a jelen szerződésben meghatározott minőségi követelményeknek vagy az Intézmény megállapította, hogy a leszállított Termékek nem érik el az I. osztályú minőség elfogadható szintjét, akkor a Szállító köteles az Intézmények által küldött bejelentés alapján a Terméke(ke)t a saját költségére 48 órán belül kicserélni. A kicserélt Termék tekintetében a szavatossági időtartam a csere időpontjától újra indul. Amennyiben a Szállító az adott Termék(ek)et 48 órán belül nem cseréli ki, vagy ismételten olyan Termék(ek)et szállít, amely nem felel meg a meghatározott minőségi követelményeknek, akkor az hibás teljesítésnek minősül. Ebben az esetben a Megrendelő hibás teljesítési kötbér kiszabására jogosult, melynek mértéke a hibás teljesítéssel érintett Termékek bruttó vételárát alapul véve 10%, de minimum Ft. Hibás teljesítés esetén az Intézmények kizárólag a Termék(ek) kicserélését fogadják el A teljesítés meghiúsulása esetén a Megrendelő meghiúsulási kötbér kiszabására jogosult, melynek mértéke a meghiúsulással érintett Termékek bruttó vételárát alapul véve 30%, de minimum Ft A kötbér megfizetése nem érinti az Intézmények azon jogát, hogy a szerződésszegéssel okozott és a kötbér összegével nem fedezett káruk megtérítését követeljék a Szállítótól Szállító a jelen keretszerződés, illetve az egyedi szállítási szerződések alapján leszállításra kerülő Termékekre az idevonatkozó jogszabályokban előírt, valamint ha a Termék gyártója által nyújtott szavatosság időtartama ennél hosszabb, akkor a Termék gyártója által nyújtott szavatosságot vállalja.

10 12.7. Szállító hibásan teljesít, ha a Termék leszállításakor az idevonatkozó jogszabályokban előírt, illetve a Termék gyártója által nyújtott szavatossági idő több mint fele eltelt Szállító a leszállított Termékekre 6 hónap jótállást vállal. Amennyiben a Termék gyártója által nyújtott jótállás időtartama ennél hosszabb, úgy Szállítónak a Termék gyártója által nyújtott időtartamra áll fenn a jótállási kötelezettsége. A jótállási idő a Termék Intézmények részére történő átadásának napján kezdődik és 6 hónapig (illetve amennyiben a Termék gyártója által nyújtott jótállás időtartama ennél hosszabb, úgy ezen időtartamig) tart, kivéve, ha a Terméket annak Megrendelője ezen időtartam alatt felhasználta A Szállító kötelezettséget vállal arra, hogy bármely Terméknek a jótállási idő alatti hibája, illetve meghibásodása esetén az Intézmények jelzésétől számított 72 órán belül a Terméket kicseréli Amennyiben a Szállító az alaphatáridőn belül nem tud bármilyen megrendelt Terméket leszállítani és helyette megfelelő minőségű és vételárú csereterméket biztosítani; vagy a felajánlott csereterméket az Intézmények nem fogadják el, illetve a hibás szállítás alapján az Intézmények jelzésétől számított 48 órán belül a szállítási hibát nem korrigálja, akkor az Intézményeknek jogukban áll a megrendelt Terméket harmadik féltől beszerezni, és a beszerzéssel kapcsolatban felmerülő esetleges többletköltséget a Szállítóval szemben érvényesíteni Az Intézmények részéről történt téves rendelés leadás esetén (pl. más Terméket akart kérni, mint amit ténylegesen megjelölt) a téves megrendeléstől számítva 30 napon belüli visszavásárlási garanciát vállal a Szállító. 13. A FELEK KÉPVISELETE Felek megállapodnak, hogy a jelen szállítási keretszerződéssel, illetve a keretszerződés teljesítésével kapcsolatban a Felek részéről kijelölt kapcsolattartó személyek: Megrendelő részéről: Borbás Zsuzsa osztályvezető Szállító részéről: Magyar Tünde marketing- és reklámügyintéző Felek megállapodnak, hogy a jelen szállítási keretszerződés alapján az egyedi szállítási szerződésekkel, megrendelésekkel, azok teljesítésével kapcsolatban a jognyilatkozat megtételére jogosult személyek: Intézmények részéről: A beszerzésbe tartozó intézmények vezetői Szállító részéről: Csókás Ferenc ügyvezető Intézmények és a Szállító kötelesek együttműködni a jelen keretszerződés, illetve az egyedi szállítási szerződések teljesítése érdekében Intézmények és a Szállító a jelen keretszerződés, illetve az egyedi szállítási szerződések teljesítése során minden lényeges körülményről kötelesek egymást haladéktalanul írásban tájékoztatni.

11 14. A SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA, MEGSZŰNÉSE A Kbt ban foglaltaknak megfelelően a Felek csak akkor módosíthatják a jelen szállítási keretszerződésnek az ajánlattételi felhívás és az ajánlattételi dokumentáció feltételei, illetve az ajánlat tartalma alapján meghatározott részét, ha a szerződéskötést követően beállott körülmény miatt a keretszerződés valamelyik fél jogos érdekét sérti A szerződésteljesítéssel történő megszűnésen túlmenően a szerződés megszűnik: - az időbeli hatálya leteltével; - írásban történő közös megállapodással; - a Megrendelő rendes felmondásával (a Szállító rendes felmondásra nem jogosult); - rendkívüli felmondással Ezen keretszerződést bármelyik fél rendkívüli felmondással akkor mondhatja fel, ha a másik fél a jelen szerződésben vállalt valamely (különösen fizeti, illetve szállítási) kötelezettségét súlyosan megszegi és azt az írásban történő felszólítást követő 5 munkanapon belül sem teljesíti, illetve orvosolja. A Felek megállapodnak, hogy a felszólításban foglalt határidő eredménytelen elteltét követő 3. hónap utolsó napján szűnik meg a szerződés a Felek között kivéve, ha a Megrendelő a jelen szerződés tárgyát képező szállításokra közbeszerzési eljárás alapján újabb szállítóval szerződést köt, mert ebben az esetben a szerződés megszűnésének időpontja az új szállítóval történő szerződéskötés napja A jelen szállítási keretszerződés megszűnése esetén a Felek kötelesek teljes körűen elszámolni egymással. 15. EGYÉB RENDELKEZÉSEK Amennyiben a jelen szállítási keretszerződés egyes kikötései érvénytelenek vagy érvénytelennek minősülnének, ezen érvénytelenség nem érinti a szállítási keretszerződés egészét. A szállítási keretszerződés érvénytelenséggel nem érintett rendelkezései érvényben maradnak és kikényszeríthetők, az érvénytelen rendelkezés helyett a rendelkezéshez legközelebb álló hatályos, a Felek közötti jogviszonyra vonatkozó szabályt kell alkalmazni, kivéve, ha az érvénytelen vagy annak minősített rendelkezések nélkül a szállítási keretszerződést a Felek egyáltalán nem kötötték volna meg A szerződést mindkét szerződő fél belegyezésével, kizárólag írásban lehet módosítani, a Kbt. vonatkozó rendelkezéseire tekintettel. Nem minősül szerződésmódosításnak a felek cégjegyzékben nyilvántartott adataiban, így különösen a székhelyében, képviselőiben, bankszámlaszámában, illetve fax- vagy telefonszámában bekövetkező változás, továbbá a szerződéskötés és teljesítés során a kapcsolattartók adataiban, az Intézmények nevében és címében, illetve a kapcsolódó teljesítési helyek számában és címében bekövetkező változás. Az említett változásokról az érintett fél a másik felet az eset körülményeitől függően vagy előzetesen írásban 10 napos határidővel, vagy a változás bekövetkezését (bejegyzését) követő 10 napon belül köteles értesíteni, kivéve a jelen szerződés 7.1. pontjában szereplő faxszámot, illetve címet, amelyekre az említett pontban foglaltak az irányadók Felek a jelen szállítási keretszerződésből eredő esetleges vitáikat megkísérlik békés úton rendezni. Amennyiben ez nem vezetne eredményre, úgy értékhatártól függően kikötik a Hatvan Városi Bíróság, illetve a Heves Megyei Bíróság kizárólagosa illetékességét.

12 15.4. Jelen szállítási keretszerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és az egyéb, idevonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak Jelen szerződés 5 db, egymással szó szerint megegyező példányban készült. A szerződés 3 db eredeti példánya a Megrendelőt, 2 db eredeti példánya a Szállítót illeti meg. Jelen szerződésnek elválaszthatatlan részei a mellékletek függetlenül attól, hogy azok fizikailag csatolásra kerülnek-e az adott szerződéshez. A keretszerződés mellékletei: - 1. sz. melléklet: A leszállítandó Termékek tételes felsorolása, egységára, mennyisége és műszaki paraméterei - 2. sz. melléklet: A teljesítés helyeként a Intézmények székhelye, illetve telephelyei - 3. sz. melléklet: Az ajánlattételi felhívás és a dokumentáció - 4. sz. melléklet: A Szállító nyertes ajánlata Alulírott felek a jelen szerződést akaratukkal megegyezőnek találták, és jóváhagyólag aláírták. Hatvan, július 14. Hatvan Város Önkormányzata képviseletében: Szabó Zsolt polgármester Megrendelő CsóKer 60 Kft. képviseletében: Csókás Ferenc ügyvezető Szállító

13 1. sz. melléklet: A leszállítandó Termékek tételes felsorolása, egységára, mennyisége és műszaki paraméterei Sorszám Termék megnevezése Mennyiségi egység Igényelt mennyiség Nettó egységár mennyiségi egységre lebontva 1. TERMÉKKÖR: IRODAI PAPÍRÁRU NYOMTATÓ- ÉS MÁSOLÓPAPÍR 1. fehér - A4-80 g ív/csomag - PLANO SPEED csomag Ft 2. fehér - A3-80 g ív/csomag - BALLET UNIVERSAL csomag Ft 3. színes - A4-80 g ív/csomag - RAINBOW csomag Ft 4. színes - A3-80 g ív/csomag - RAINBOW csomag Ft 5. fehér - A4-160 g ív/csomag - MULTICOPY csomag Ft KARTON 6. A4-270/280g - pasztell színekben ív Ft 7. A4-160/170g - pasztell színekben ív Ft 8. A1-350/360g ív Ft ETIKETT CÍMKE 9. A4-es íven 14 etikett/lap x 42,3-42,4 mm lap/csomag csomag Ft 10. A4-es íven 21 etikett/lap - 70 x 42,3-42,4 mm lap/csomag csomag Ft 11. A4-es íven 1 etikett/lap lap/csomag csomag Ft 12. Etikett címke 24 lap/ív 70*36mm db ,2 Ft 13. Etikett címke 16 lap/ív 105*37mm db ,2 Ft LEPORELLÓ mm lapszélesség - 12" perforáció - 1 példányos lap/doboz doboz Ft mm lapszélesség - 12" perforáció - 3 példányos lap/doboz doboz Ft mm lapszélesség - 12" perforáció - 1 példányos lap/doboz 382 mm lapszélesség - 12" perforáció - 2 példányos lap/doboz doboz Ft doboz Ft

14 FAXPAPÍR x30 fm - hőpapíros tekercs Ft x30 fm tekercs Ft 20. Faxpapír (Panasonic KX-FA57E típusú faxhoz) tekercs Ft 21. Faxpapír (Panasonic KX-FA83E típusú faxhoz) tekercs Ft PÉNZTÁRGÉP TEKERCS ,5 / 70 / 1 példányos tekercs Ft ,5 / 70 / 2 példányos tekercs Ft HŐPAPÍRTEKERCS BANKTERMINÁLHOZ x 50 mm db Ft 25. FOLYAMATOS ÁRAZÓSZALAG tekercs Ft BORÍTÉK 26. LC/6 (114x162 mm) - fehér - öntapadós db ,80 Ft 27. LC6/5 (114x229 mm) - fehér - szilikonos db ,50 Ft 28. LA/4 (110x220 mm) - fehér - öntapadós db ,80 Ft 29. LA/4 (110x220 mm) - fehér - öntapadós, bélésnyomott db ,65 Ft 30. LC/5 (162x229 mm) - fehér - öntapadós db ,45 Ft 31. LC/5 (162x229 mm) - fehér - öntapadós, bélésnyomott db ,70 Ft 32. LC/4 (229x324 mm) - fehér - öntapadós db ,10 Ft 33. Boríték, bélelt A/4 db 9 10,50 Ft 34. Boríték, bélelt A/5 db 60 3,70 Ft 35. Boríték, talpas db 60 28,80 Ft BORÍTÉK - TASAK 36. TC/4 (229x324 mm) - fehér - öntapadós db ,05 Ft 37. TC/4 (229x324 mm) - felül nyílós - fehér - öntapadós, bélésnyomott db 50 8,30 Ft 38. TB/4 (250x353 mm) - öntapadós db ,80 Ft 39. TB/4 (250x353 mm) cm talpas - öntapadós kraftolt db Ft

15 ÖNTAPADÓS KÖRCÍMKE mm-es - min. 60 db/csomag csomag Ft LÉGPÁRNÁS TASAK C (150x215 mm belméret) db Ft D (180x265 mm belméret) db Ft E (220x265 mm belméret) db Ft SPIRÁLFÜZET 44. A/4 méret - 70 lapos kockás min. 70 g/m2 db Ft 45. A/4 méret - 70 lapos vonalas min. 70 g/m2 db Ft 46. A/4 méret - 70 lapos franciakockás min. 70 g/m2 db Ft 47. A/4 méret - 70 lapos sima min. 70 g/m2 db Ft 48. A/5 méret - 60 lapos kockás min. 70 g/m2 db Ft 49. A/5 méret - 60 lapos vonalas min. 70 g/m2 db Ft ISKOLAI FÜZET 50. A/5 méret - 32 lapos - kockás db Ft 51. A/5 méret - 32 lapos - vonalas db Ft 52. A/4 méret - 32 lapos - kockás db 20 58,7 Ft 53. A/4 méret - 32 lapos - vonalas db 10 58,7 Ft 54. A/4 méret - 32 lapos - franciakockás db ,7 Ft ROVATOLT PAPÍR 55. A/3 méret - négyzetrácsos lap ív 20 4 Ft 56. A/3 méret - franciakockás lap ív Ft JEGYZETTÖMB 57. A/6 méret - kockás 60 lap/tömb db Ft 58. A/6 méret - sima 60 lap/tömb db Ft

16 PERFORÁLT NOTESZ 59. A/6 méret - kockás - min. 44 lap/notesz db 96 41,5 Ft 60. A/6 méret - vonalas - min. 44 lap/notesz db 20 41,5 Ft PVC BEÍRÓ 61. A/5 méret - kockás lap/beíró - ragasztott, fűzött kötéssel db Ft MUTATÓ REGISZTERES 62. A/5 méret - vonalas lap/beíró db Ft 63. A/4 méret - vonalas lap/beíró db Ft SPIRÁL VÁZLATFÜZET 64. B/4 méret félfamentes db Ft ÍRÓLAP 65. A/5 méret (50 ív/csomag) félfamentes csomag ,2 Ft RAJZLAP (MŰSZAKI RAJZLAP) 66. A/4 méret g ív Ft 67. A/4 Dipa karton ív Ft FOTÓPAPÍR 68. A/4 méret - 20 db-os - min. 180 g csomag Ft HULLÁMKARTON 69. alapszínekben - 50x70 cm db Ft HULLÁMPAPÍR 70. színes - 25x35 cm ív Ft NÉVJEGYKÁRTYA KARTON 71. A/4 - színes, márványos - min. 220 g pasztell színekben kell biztosítani db Ft

17 HATÁRIDŐNAPLÓ (2012. ÉVRE) 72. napi - minőségi - B/5 méret db Ft NAPTÁR (2012. ÉVRE) 73. fali - képes speditőr db Ft 74. asztali naptár - TA-23 típusú db Ft 75. asztali naptár - TA-24 típusú db Ft 76. hátlap - HA-23 db Ft 77. hátlap - HA-24 db Ft 78. csízió asztali álló naptár db Ft POST IT - ÖNTAPADÓ JEGYZETTÖMB x51 mm - színes min. 100 lap/tömb tömb Ft mm x mm - színes min. 100 lap/tömb tömb Ft mm x mm - színes - min. 100 lap/tömb tömb Ft 82. Változó méretben és színben tömb Ft POST IT Z JELÖLŐLAP X38 mm-es csomag Ft 84. JELÖLŐCÍMKE db Ft ÖNTAPADÓ JEGYZETTÖMB KOCKA x mm - min. 400 lap/tömb világos sárga színű tömb Ft TÖMBKOCKA x x mm - fehér ragasztott db Ft x x mm - fehér - dobozban db Ft ÁTÍRÓTÖMB 88. A/5 méret - 50x2 lap/tömb tömb Ft

18 KREPP PAPÍR 89. színes - sokféle színből tekercs ,1 Ft PAUSZ PAPÍR 90. A/4 méret ív/csomag csomag Ft SZÍNESPAPÍR KÉSZLET db/csomag min. 130 g/m2 - min. 10 szín csomag Ft DYMO CÍMKE x28 mm - 2 db/doboz doboz Ft SZÁMOLÓGÉPSZALAG 93. CASIO DR 120 N típusú géphez kompatibilis tekercs Ft 94. SHARP EL 2600 típusú géphez komaptibilis tekercs Ft 95. SHARP EL-2901E típusú géphez kompatibilis tekercs Ft CSOMAGOLÓPAPÍR x120 cm háztartási csomagoló barna színű, középfinom papírból min. 70 g/m2 ív ,4 Ft PAPÍRTÁLCA cm x 20 cm db Ft 2. TERMÉKKÖR: IRODASZEREK IRATRENDEZŐ 98. A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - emelőkaros - gerincméret: 75 mm - kívül PVC, belül karton anyag - élvédő fémsínnel rendelkezik - cserélhető címkével rendelkezik - kihúzólyukkal rendelkezik - min g/m2 - min. 7-féle színben kell biztosítani (fehér, sárga, piros, zöld, kék, lila, fekete), a Megrendelő választásának megfelelően - SILVER BALL db Ft

19 99. A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - emelőkaros - gerincméret: 50 mm - kívül PVC, belü karton anyag - élvédő fémsínnel rendelkezik - kihúzólyukkal rendelkezik - min. 7-féle színben kell biztosítani (fehér, sárga, piros, zöld, kék, lila, fekete), a Megrendelő választásának megfelelően - SILVER BALL db Ft TOKOS IRATRENDEZŐ 100. A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - gerincméret: mm - ragasztott címke - több színben - VICTORIA db Ft 101. A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - gerincméret: mm - ragasztott címke - natúr színben - VICTORIA db Ft GYŰRŰSKÖNYV A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - gerincméret: 20 mm - gyűrűk száma: 4 - min. 4-féle színben kell biztosítani - SILVER BALL A/4 méretű dokumentumok tárolására alkalmas - gerincméret: 40 mm - gyűrűk száma: 4 - min. 4-féle színben kell biztosítani - SILVER BALL db Ft db Ft LEFŰZHETŐ TASAK 104. A/4 méret - 11 lyukkal ellátott - vastagság: min. 45 mic - felül nyitott - víztiszta felület - színtelen - erősített oldal - ne legyen túl csúszós felületű db/csomag csomag Ft GENOTHERM 105. A/4 méret - vastagság: min. 80 mic - felül és oldalt nyitott db Ft MŰANYAG GYORSLEFŰZŐ 106. A/4 méret - átlátszó fedlap - feliratozható oldalcsík - min. 5-féle színben kell biztosítani (fehér, sárga, piros, kék, zöld), a Megrendelő választásának megfelelően db ,8 Ft KEMÉNYHÁTÚ MŰANYAG GYORSLEFŰZŐ 107. A/4 méret - több színben db Ft PAPÍR SZÍNES GYORSLEFŰZŐ 108. A/4 méret - min. 5-féle színben kell biztosítani (fehér, sárga, piros, kék, zöld), a Megrendelő választásának megfelelően db ,7 Ft

20 KARTON GYORSLEFŰZŐ 109. A/4 méret - min. 5-féle színben kell biztosítani - a lefűzés érdekében a fém rész is hozzátartozik db ,7 Ft HÁROMPÓLYÁS KARTON MAPPA - FEHÉR 110. A/4 méret - fehér színű db ,1 Ft HÁROMPÓLYÁS KARTON MAPPA - SZÍNES 111. A/4 méret - min. 5 színben kell biztosítani db ,8 Ft KARTON GUMIS MAPPA - SZÍNES 112. A/4 méret - 3 belső pólya - sarkos gumírozás - min. 5-féle színben kell biztosítani (fehér, sárga, piros, kék, zöld), a Megrendelő választásának megfelelően db ,4 Ft MŰANYAG GUMIS MAPPA - SZÍNES 113. A/4 méret - több színben - PP gerincvastagított db Ft SZALAGOS IROMÁNYFEDÉL 114. A/4 méret - karton alapanyag - a szalag segítségével állítható laptávolság db ,3 Ft VILLÁMZÁRAS MAPPA 115. A/4 méret - cserélhető címkével - fekete színű db Ft 116. A/3 fekvő (lázlaptartó) db Ft ÖSSZEHAJTHATÓ IRATPAPUCS mm-es gerinc - több színben - min g/m2 papírlemez - cserélhető nyomott címkével db Ft 118. KARTON IRATPAPUCS 80 mm-es gerinc - több színben - 80 mm-es nyomtatott címke - min g/m2 - készre hajtva db Ft PVC IRATPAPUCS mm-es gerinc db Ft 120. IRATPAPUCS db Ft

21 SZÍNES PAPÍR ELVÁLASZTÓ REGISZTER részes csomagban csomag Ft LAMINÁLÓ FÓLIA (MELEGLAMINÁLÓ GÉPHEZ) 122. A/4 méret - 80 mikron - méret kb. 303 x 216 db Ft 123. A/4 méret mikron db Ft IRATSÍN 124. gerincszélesség 6 mm db 65 34,3 Ft 125. gerincszélesség 8-9 mm db Ft IRATSÍN BORÍTÓ 126. A/4 - bőrhatású db ,7 Ft 127. ASZTALI TOLLTARTÓ (JEGYZETTÖMBBEL) db Ft ASZTALI IRATTARTÓ TÁLCA 128. fémrácsos - 3 tálcás db Ft GOLYÓSTOLL, CSERÉLHETŐ BETÉTTEL - 1. TÍPUS 129. nyomógombos - tollszár anyaga: PVC műanyag - rozsdamentes acél hegy - 0,7 mm-es vastagság - kék színű írás - UNI SD-102 db Ft GOLYÓSTOLL, CSERÉLHETŐ BETÉTTEL - 2. TÍPUS 130. rozsdamentes acél tolltest - bordázott markolat - 0,7 mm-es vastagság - kék színű írás - ZEBRA F-301 db Ft GOLYÓSTOLL, CSERÉLHETŐ BETÉTTEL - 3. TÍPUS 131. ZEBRA típusú tollbetéttel működő - kék színű írás db Ft 132. ZEBRA típusú tollbetéttel működő - piros színű írás db Ft MŰANYAG GOLYÓSTOLL BETÉT 133. az 1. típusú golyóstollba alkalmas - kék színű írás db Ft 134. az 1. típusú golyóstollba alkalmas - piros színű írás db Ft

22 135. MŰANYAG GOLYÓSTOLL BETÉT a 2. típusú golyóstollba alkalmas - kék, piros és zöld színben kell biztosítani (a Megrendelő választásának megfelelően) db Ft MŰANYAG GOLYÓSTOLL BETÉT 136. a 3. típusú tollba - ZEBRA tollhoz alkalmas - kék színű írás db Ft 137. a 3. típusú tollba - ZEBRA tollhoz alkalmas - piros színű írás db Ft ELDOBHATÓ GOLYÓSTOLL biztonsági kupakkal ellátott - 0,8 mm-es golyóátmérő - nikkelezett írócsúcs - min. 200 méter íráshossz - fekete színű írás - SIGNETTA biztonsági kupakkal ellátott - 0,8 mm-es golyóátmérő - nikkelezett írócsúcs - min. 200 méter íráshossz - kék színű írás - SIGNETTA biztonsági kupakkal ellátott - 0,8 mm-es golyóátmérő - nikkelezett írócsúcs - min. 200 méter íráshossz - piros színű írás - SIGNETTA biztonsági kupakkal ellátott - 0,8 mm-es golyóátmérő - nikkelezett írócsúcs - min. 200 méter íráshossz - zöld színű írás - SIGNETTA db Ft db Ft db Ft db Ft 142. PAX EREDETI GOLYÓSTOLL db Ft PAX EREDETI GOLYÓSTOLLHOZ BETÉT 143. fekete színű írás db Ft 144. kék színű írás db Ft GOLYÓSTOLL GUMIS FOGÓVAL 145. kék színű írás - UNI db Ft ÜGYFÉLTOLL 146. kék színű db Ft ZSELÉS TOLL a tinta színével megegyező toll- és kupakvég - műanyag csiptető - rozsdamentes acél hegy - tollszár anyaga: átlátszó műanyag - cserélhető betétes - vonalvastagság: 0,7 mm-es - fekete színű írás - UNI UM-100 a tinta színével megegyező toll- és kupakvég - műanyag csiptető - rozsdamentes acél hegy - tollszár anyaga: átlátszó műanyag - cserélhető betétes - vonalvastagság: 0,7 mm-es - kék színű írás - UNI UM-100 db Ft db Ft

23 a tinta színével megegyező toll- és kupakvég - műanyag csiptető - rozsdamentes acél hegy - tollszár anyaga: átlátszó műanyag - cserélhető betétes - vonalvastagság: 0,7 mm-es - piros színű írás - UNI UM-100 a tinta színével megegyező toll- és kupakvég - műanyag csiptető - rozsdamentes acél hegy - tollszár anyaga: átlátszó műanyag - cserélhető betétes - vonalvastagság: 0,7 mm-es - zöld színű írás - UNI UM-100 db Ft db Ft ZSELÉS TOLL BETÉT 151. fekete színű írás - az előző pontban szereplő tollhoz megfelelő db Ft 152. kék színű írás - az előző pontban szereplő tollhoz megfelelő db Ft 153. piros színű írás - az előző pontban szereplő tollhoz megfelelő db Ft SZÖVEGKIEMELŐ vágott hegyű - fluoreszkáló tinta - élénk színek - polipropilén tolltest - kupakkal ellátott - vonalvastagság 1-5 mm - citromsárga színű - ICO VIDEOTIP vágott hegyű - fluoreszkáló tinta - élénk színek - polipropilén tolltest - kupakkal ellátott - vonalvastagság 1-5 mm - rózsaszín színű - ICO VIDEOTIP vágott hegyű - fluoreszkáló tinta - élénk színek - polipropilén tolltest - kupakkal ellátott - vonalvastagság 1-5 mm - zöld színű - ICO VIDEOTIP db Ft db Ft db Ft ALKOHOLOS MARKER vágott hegyű - alkoholbázisú, permanens festékkel - gyorsan szárad - nem maszatol - vonalvastagság 1,5-5 mm - fekete színű írás - EDDING 330 vágott hegyű - alkoholbázisú, permanens festékkel - gyorsan szárad - nem maszatol - vonalvastagság 1,5-5 mm - kék színű írás - EDDING 330 vágott hegyű - alkoholbázisú, permanens festékkel - gyorsan szárad - nem maszatol - vonalvastagság 1,5-5 mm - piros színű írás - EDDING 330 vágott hegyű - alkoholbázisú, permanens festékkel - gyorsan szárad - nem maszatol - vonalvastagság 1,5-5 mm - zöld színű írás - EDDING 330 kúpos hegy - vízálló tinta - minden sima felületre használható - gyorsan szárad - törölhetetlen - vonalvastagság 1-2 mm - fekete színű írás - EDDING db Ft db Ft db Ft db Ft db Ft MARKER vízálló, alkoholbázisú tinta - polipropilén tolltest - vonalvastagság 0,6 mm - fekete színű írás - EDDING 141 vízálló, alkoholbázisú tinta - polipropilén tolltest - vonalvastagság 0,6 mm - kék színű írás - EDDING 141 db Ft db Ft

24 TÁBLAFILC 164. fekete színű írás - PAX db Ft 165. kék színű írás - PAX db Ft 166. piros színű írás - PAX db Ft 167. zöld színű írás - PAX db Ft FILCTOLL 168. vízálló, alkoholbázisú tinta - vonalvastagság 1 mm - fekete színű írás - EDDING 142 db Ft 169. vízálló, alkoholbázisú tinta - vonalvastagság 1 mm - kék színű írás - EDDING 142 db Ft 170. vízálló, alkoholbázisú tinta - vonalvastagság 1 mm - piros színű írás - EDDING 142 db Ft vízálló, alkoholbázisú tinta - vonalvastagság 1 mm - zöld színű írás - EDDING 142 kúpos hegy - vízálló, alkoholbázisú tinta - gyorsan szárad - nem maszatol - íráshoz, színezéshez, fém- és műanyag felületre is használható - vonalvastagság 1,5-3 mm - fekete színű írás - EDDING 300 kúpos hegy - vízálló, alkoholbázisú tinta - gyorsan szárad - nem maszatol - íráshoz, színezéshez, fém- és műanyag felületre is használható - vonalvastagság 1,5-3 mm - kék színű írás - EDDING 300 kúpos hegy - vízálló, alkoholbázisú tinta - gyorsan szárad - nem maszatol - íráshoz, színezéshez, fém- és műanyag felületre is használható - vonalvastagság 1,5-3 mm - piros színű írás - EDDING 300 kúpos hegy - vízálló, alkoholbázisú tinta - gyorsan szárad - nem maszatol - íráshoz, színezéshez, fém- és műanyag felületre is használható - vonalvastagság 1,5-3 mm - zöld színű írás - EDDING 300 db Ft db Ft db Ft db Ft db Ft FILCTOLL-KÉSZLET 12 darabos készlet - rostirón - kupakos végű - 4 színű - vonalvastagság 1-3 mm - GRANIT 24 darabos készlet - rostirón - kupakos végű - 4 színű - vonalvastagság 1-3 mm - GRANIT készlet Ft készlet Ft TINTEN PEN vékony és pontos írást tesz lehetővé - rozsdamentes hegy - vonalvastagság 0,4 mm - fekete színű írás - TINTEN PEN vékony és pontos írást tesz lehetővé - rozsdamentes hegy - vonalvastagság 0,4 mm - kék színű írás - TINTEN PEN vékony és pontos írást tesz lehetővé - rozsdamentes hegy - vonalvastagság 0,4 mm - piros színű írás - TINTEN PEN db Ft db Ft db Ft

25 181. vékony és pontos írást tesz lehetővé - rozsdamentes hegy - vonalvastagság 0,4 mm - zöld színű írás - TINTEN PEN db Ft IRON LAKKFILC 182. fekete - EDDING 751 db Ft ROSTIRON 183. vízbázisú, hagyományis filctoll - fekete - ICO db Ft 184. vízbázisú, hagyományis filctoll - kék - ICO db Ft 185. vízbázisú, hagyományis filctoll - piros - ICO db Ft 186. vízbázisú, hagyományis filctoll - zöld - ICO db Ft NYOMÓGOMBOS CERUZA ,5 mm-es HB - rozsdamentes acéltest, bordázott markolattal - ZEBRA 0,7 mm-es HB - rozsdamentes acéltest, bordázott markolattal - ZEBRA db Ft db Ft IRÓNBETÉT - 0,5 MM-ES HB keménység - nagy törésállóság, rugalmasság - a vonalak egyenletesek és éles szélűek - könnyen és tisztán radírozható B keménység - nagy törésállóság, rugalmasság - a vonalak egyenletesek és éles szélűek - könnyen és tisztán radírozható 2B keménység - nagy törésállóság, rugalmasság - a vonalak egyenletesek és éles szélűek - könnyen és tisztán radírozható tubus Ft tubus Ft tubus Ft IRÓNBETÉT - 0,7 MM-ES 192. HB keménység - nagy törésállóság, rugalmasság - a vonalak egyenletesek és éles szélűek - könnyen és tisztán radírozható tubus Ft GRAFITCERUZA H keménység - könnyen radírozható - hatszög alakú ceruzatest db Ft 194. HB keménység - könnyen radírozható - hatszög alakú ceruzatest db Ft 195. B keménység - könnyen radírozható - hatszög alakú ceruzatest db Ft B keménység - könnyen radírozható - hatszög alakú ceruzatest db Ft SZÍNES CERUZA-KÉSZLET darabos készlet - vastag - törhetetlen ceruzabél - vonalvastagság: 6-6,4 mm készlet Ft

26 TÁBLAKRÉTA 198. színes, 6 darabos - kiváló minőségű - CREATIVE KIDS doboz Ft 199. fehér, 100 darabos - pormentes - kerek - kiváló minőségű - LIZZY doboz Ft 200. fehér, 100 darabos - pormentes - szögletes - kiváló minőségű - KOH-I-NOOR doboz Ft 201. ZSÍRKRÉTA 12 darabos készlet - mérgező anyagot nem tartalmaz - vízálló - a kréták nem olvadnak a kézben - élénk színek - CARIOCA készlet Ft TEMPERA 10 darabos készlet - ragyogó, élénk színek - jól oldható, fedő sűrűségű - ICO 500 ml - alapszínek - ragyogó, élénk színek (piros, fekete, barna, zöld, kék sárga, fehér színekben) - művészfestékkel egyenértékű - jól oldható, fedő sűrűségű - AERO készlet Ft db Ft VÍZFESTÉK darabos készlet - ragyogó, élénk színek - ICO készlet Ft AKRIL FESTÉK ml-es - sárga - vízbázisú - SUDOR db Ft ml-es - piros - vízbázisú - SUDOR db Ft ml-es - kék - vízbázisú - SUDOR db Ft ml-es - zöld - vízbázisú - SUDOR db Ft ml-es - narancs - vízbázisú - SUDOR db Ft ml-es - barna - vízbázisú - SUDOR db Ft ECSET (PÓNI- VAGY MÓKUSSZŐR) 211. lapos "2" db 5 66 Ft 212. lapos "4" db 9 77 Ft 213. lapos "6" db 5 84 Ft 214. lapos "8" db 5 88 Ft 215. lapos "10" db 9 95 Ft 216. kerek "2" db Ft

A KBT ÉRTELMEZÉSE

A KBT ÉRTELMEZÉSE A KBT. 305. ÉRTELMEZÉSE A szerződés teljesítésére a Kbt. 305. -ában foglaltak az irányadók, mely szabályozás 2010. szeptember 15-én módosításra került. Az előírások az ajánlattevőként és az ajánlatkérőként

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Gyógyír XI. Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 12.; cégjegyzékszám: 01-09-913332; adószám: 21814097-2-43, képviseli:

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről a Hatvan Város Önkormányzata Székhely: 3000 Hatvan, Kossuth tér 2. Telefon: 37/542-300 Fax: 37/345-455 KSH törzsszám: 15380250751132110 Adószám: 15380250-2-10

Részletesebben

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 1033 Budapest, Fő tér 3., képviseli Bús Balázs polgármester, mint megrendelő (továbbiakban,

Részletesebben

1 évre szükséges irodaszerek Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürd Nonprofit Kft

1 évre szükséges irodaszerek Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürd Nonprofit Kft 1 évre szükséges irodaszerek Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürd Nonprofit Kft MEGNEVEZÉS Mennyiségi egység Tervezett mennyiség (1 év) Egységár nettó (HUF) Összesen nettó (HUF) Összesen bruttó (HUF) 1 ADATHORDOZÓ

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZODES

SZÁLLÍTÁSI SZERZODES 11 r SZÁLLÍTÁSI SZERZODES amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.), mint megrendelő - továbbiakban : Megrendelő, másrészről az 1-COM Kft. (1044 Budapest,

Részletesebben

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S

S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S S Z Á L L Í T Á S I S Z E R Z Ő D É S Amely létrejött egyrészről a Kiskunlacháza Nagyközségi Önkormányzat Központi Konyha 2340 Kiskunlacháza, Rákóczi u. 12. szám alatti intézmény (képviselője Kovács Jánosné

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint az Univer-Coop Zrt. (6000 Kecskemét,

Részletesebben

1 évre szükséges irodaszerek. Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft

1 évre szükséges irodaszerek. Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft 1 évre szükséges irodaszerek Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft MEGNEVEZÉS Mennyiségi egység Tervezett mennyiség (1 év) Egységár nettó (HUF) Összesen

Részletesebben

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya:

Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Megrendelő Szállító neve: Velox-Ker Kft. Szállító Előzmény: 1. A szerződés tárgya: SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS TELESZKÓPOS RAKODÓGÉP BESZERZÉSE amely létrejött egyrészről: Megrendelő neve: Bóly Város Önkormányzata Székhelye: 7754 Bóly, Rákóczi Ferenc utca 3. Teljes jogú képviselője: Hárs József

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Szociális szolgáltatások fejlesztése támogató technológiai eszközök biztosításával a házi gondozás területén projekt (TIOP-3.3.2-12/1-2013-0001) Ajánlattételi felhívás Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma:

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő),valamint a JOHNSON & JOHNSON Kft. (2045

Részletesebben

s.sz. MEGNEVEZÉS VÁRHATÓ ÉVES INDULÓ KÉSZLET./ FELHASZNÁLÁS TELEPHELY 1 ALKOHOLOS FILC ICO300 219 db 5 2 ARCHIVÁLÓ KONTÉNER nyitható 50 db 0 3 BELYEGZOPARNA FESTEK STANGER 18 db 0 4 BELYEGZOPARNA STANGER

Részletesebben

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése

ME-7.4.2 Árajánlatkérés, szerződésminták, vállalkozók értékelése 30/38 7. sz. melléklet S ZÁLLÍTÁSI SZERZŐ DÉS ( MINTA) mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGRENDELŐ ADATAI Megrendelő neve: Székhelye:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: az Országgyűlés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám: 15300014-2-41 Bankszámlaszám: MÁK 10032000-01400805-00000000. Képviseletében eljáró

Részletesebben

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír

A 2. számú mellékletben meghatározott készlet kialakítását követően a Megrendelő a felhasználásokat fajta, méret és darabszám szerint folyamatosan, ír Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint a Premier G. Med Kft. (1026 Bp.

Részletesebben

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése:

Fizetési feltételek Szállító Szállító Megrendelő A kapcsolattartók megnevezése: 4./ Fizetési feltételek: A Szállító által adott árajánlat alapján a szerződő felek a melléklet szerinti árakban állapodnak meg. Az árak tartalmazzák a Szállító összes költségét és díját, a Bajai Szent

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint:

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint: AJÁNLATI FELHÍVÁS Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint: Az ajánlatkérő neve: Zsámbék Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala címe: 2072 Zsámbék, Rácváros

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (tej, tejtermék)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (tej, tejtermék) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (tej, tejtermék) E szerződés létrejött egyrészről a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye (a továbbiakban: Megrendelő, cím: 2600 Vác, Kölcsey u. 4, adószám: 15566843-2-13,

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről név: Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona székhely: 1173 Budapest, Pesti út 117. adószám: 15492519-2-42 bankszámlaszám: 11784009-15492519 cégjegyzékszám/pir

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (fagyasztott termékek)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (fagyasztott termékek) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (fagyasztott termékek) E szerződés létrejött egyrészről a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye (a továbbiakban: Megrendelő, cím: 2600 Vác, Kölcsey u. 4, adószám:

Részletesebben

SZALLITASI SZERZŐDÉS

SZALLITASI SZERZŐDÉS SZALLITASI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.), mint megrendelő - továbbiakban : Megrendelő, másrészről az 1-COM Kft. (1044 Budapest, Ezred

Részletesebben

Szállítási szerződés

Szállítási szerződés Szállítási szerződés amely létrejött egyrészről Dr. Kenessey Albert Kórház-rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.) (továbbiakban: Megrendelő) (képviseletében eljár: Dr. Szabó

Részletesebben

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban m Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint a Johnson & Johnson Kft. (2045

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI. SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI. SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI. SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.), mint megrendelő - továbbiakban : Megrendelő, masreszről a Rákóczi Üzletház Kft. (1084 Budapest,

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS (kenyér, pékáru) E szerződés létrejött egyrészről a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye (a továbbiakban: Megrendelő, cím: 2600 Vác, Kölcsey u. 4, adószám: 15566843-2-13,

Részletesebben

I. rész. Mennyiségi egység. Mennyiség Nettó ár Bruttó ár Post-it öntapadó jegyzettömb (51x38 mm, 100 lap 3 db/cs)

I. rész. Mennyiségi egység. Mennyiség Nettó ár Bruttó ár Post-it öntapadó jegyzettömb (51x38 mm, 100 lap 3 db/cs) I. rész Post-it öntapadó jegyzettömb (51x38 mm, 100 lap 3 db/cs) csomag 10 Műanyag fedeles beíró A4 kockás 100 lapos Prosystem A/5 kemény fedeles füzet vonalas Prosystem A/4 kemény fedeles füzet vonalas

Részletesebben

Energiatanúsítvány elkészítése a BKV Zrt részére

Energiatanúsítvány elkészítése a BKV Zrt részére Energiatanúsítvány elkészítése a BKV Zrt részére e-versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt V-455/14 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2015 Beszerzési Főosztály/Közbeszerzési Osztály/Minták versenyeztetési

Részletesebben

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége:

1. Az eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-306/ A beszerzés tárgya és mennyisége: AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Gazdasági Igazgatóság Beszerzési Főosztály Schifner Marianna mb. Főosztályvezető 1072 Budapest, Akácfa u. 15.

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Iktatószám: 3/22-49/2012. amely létrejött egyrészről az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (8184 Balatonfűzfő, Irinyi utca 2., képviseli: Polyák István

Részletesebben

Peronfigyelő monitorok beszerzése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2012.

Peronfigyelő monitorok beszerzése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2012. Peronfigyelő monitorok beszerzése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-255/12. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2012. augusztus AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás 1. Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal

Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Ikt.sz.:502-25/2014 AJÁNLATKÉRÉS - hálózati tárhely beszerzésére Az ajánlatkérő Zsámbéki Polgármesteri Hivatal intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu Telefon:23/565-610

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Amely létrejött egyrészről ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Fajta és mennyiség szerint meghatározott dolog határidős adásvételére Név Székhely Képviseli Adószám Cégjegyzékszám Bankszámlaszám Szolgáltató nevében eljáró

Részletesebben

mitől megszépül a papirusz

mitől megszépül a papirusz mitől megszépül a papirusz ÍRÓ,-IRODASZER TERMÉKKATALÓGUS 2013-2014 FÉM TOLL FÉM TOLL ICU-920 ICU-909 ICU-916 ICU-908 ICU-921 ICU-918 2 3 ICU-917 ICU-919 ICU-915 FÉM TOLL DÍSZDOBOZOK ICU-6001 Díszdoboz

Részletesebben

SZERZŐDÉS. Bevezetés. 1. A szerződés tárgya

SZERZŐDÉS. Bevezetés. 1. A szerződés tárgya SZERZŐDÉS Amelyet egyik részről a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (székhelye: Budapest V. Garibaldi u. 2., adószám: 15311746-2-41), mint Vevő, másik részről a Le Cheque Déjeuner Kft. (székhelye: 1074

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek a Novreczky Tanácsadó és Kereskedelmi Kft. (székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc u. 50. fsz 1., cg: 02-09-068815; adószám: 13075675-2-02),

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a Heves Megyei Önkormányzat Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézete, mint ajánlatkérő (a továbbiakban, mint megrendelő), Eger, Széchenyi út 27-29., másrészről

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a Heves Megyei Önkormányzat Markhot Ferenc Kórház- Rendelőintézete, mint ajánlatkérő (a továbbiakban, mint megrendelő), Eger, Széchenyi út 27-29., másrészről

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyeri Önkormányzat Polgármesteri

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyeri Önkormányzat Polgármesteri SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Óbuda-Békásmegyeri Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 1033. Budapest, Fő tér 3. adószáma: 15503004-2-41 statisztikai számjele: 15503004751101 számlavezető

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint:

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint: AJÁNLATI FELHÍVÁS Zsámbék Város Polgármesteri Hivatala beszerzési felhívást tesz közzé az alábbiak szerint: Az ajánlatkérő neve: Zsámbék Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala címe: 2072 Zsámbék, Rácváros

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Iktatószám: 3/40-21/2010. amely létrejött egyrészről Balatonfűzfő Város Önkormányzat (székhely: 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1., adószám: 15430207-2-19), képviseli: Marton Béla polgármester,

Részletesebben

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: 2. sz. melléklet M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S T E R V E Z E T mely létrejött az alábbi szerződő felek között, az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett: A MEGBÍZÓ ADATAI Megrendelő

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Hídakon, műtárgyakon III. fokú hídvizsgálat, tervezési feladatok elvégzése. versenyeztetési eljárás

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Hídakon, műtárgyakon III. fokú hídvizsgálat, tervezési feladatok elvégzése. versenyeztetési eljárás Hídakon, műtárgyakon III. fokú hídvizsgálat, tervezési feladatok elvégzése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTA- TÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE

VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTA- TÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE VILLAMOSENERGIA VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS EGYETEMES SZOLGÁLTA- TÁST IGÉNYBE VEVŐ FELHASZNÁLÁSI HELYEKRE amely létrejött egyrészről a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. Székhely : 1132 Budapest, Váci út 72-74.

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Újhartyán Község Önkormányzata Székhelye: 2367 Újhartyán, Fő u. 21. adószáma: 15391236-2-13 Képviseletében: Schulcz József Polgármester mint Megrendelő (továbbiakban

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám: cím: Képviseli:

amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:  cím: Képviseli: V Á L L A L K O Z Á S I S Z E R Z Ő D É S 4. r é s z a j á n l a t i k ö r amely létrejött egyrészről Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Székhely: 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. Telefonszám: Faxszám:

Részletesebben

Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal

Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal Ikt.sz.:768-9/2014 BESZERZÉSI FELHÍVÁS- telefonközpont beszerzésére A beszerzési felhívást Zsámbéki Polgármesteri Hivatal közzétevő intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu

Részletesebben

Üzemanyag kutak és nyilvántartási rendszerük fejlesztése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-332/11.

Üzemanyag kutak és nyilvántartási rendszerük fejlesztése. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-332/11. Üzemanyag kutak és nyilvántartási rendszerük fejlesztése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-332/11. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. szeptember hó 08. nap AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati

Részletesebben

1. számú mellékletében megnevezett Kézi műszerek a továbbiakban: áruk adásvétele A Szállító által szállítandó áruknak meg kell felelnie a 1. szá

1. számú mellékletében megnevezett Kézi műszerek a továbbiakban: áruk adásvétele A Szállító által szállítandó áruknak meg kell felelnie a 1. szá SZERZŐDÉS Az eljárás nyertese(i) az Ajánlati Dokumentáció III. fejezetében specifikált áruk leszállítását az alábbi szerződéses feltételek mellett vállalja: mely létrejött egyrészről a * Bács-Kiskun Megyei

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLITÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Dr. Kenessey Albert Kórház-rendelőintézet (2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.) (továbbiakban: Megrendelő) (képviseletében eljár: Dr Szabó

Részletesebben

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE 2/F. SZÁMÚ MELLÉKLET: TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKKAL KÖTENDŐ MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv. jogosult: Székhely: Adószám:

Részletesebben

1. A szerződés tárgya A Szállító kötelezettséget vállal arra, hogy a szerződés 2. számú mellékletében meghatározott tisztítószereket, tisztítóeszközök

1. A szerződés tárgya A Szállító kötelezettséget vállal arra, hogy a szerződés 2. számú mellékletében meghatározott tisztítószereket, tisztítóeszközök SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.), mint megrendelő - továbbiakban : Megrendelő, másrészről a Rákóczi Üzletház Kft. (1084 Budapest,

Részletesebben

Szállítási szerződés

Szállítási szerződés Szerződés száma:: Szállítási szerződés mely létrejött egyrészről: a továbbiakban Vevő, másrészről az UNIVILL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1147 Budapest, Fűrész u.25. Adószám: 10316007-242 Bankszáma:

Részletesebben

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe:

Versenyeztetési eljárás. Ajánlati felhívás. Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Versenyeztetési eljárás Ajánlati felhívás Eljárás száma: V-008/1-VJSZ/2012 Eljárás címe: Ipari csuklós villamos járművek forgóváz alkatészeinek szállítása módosított felhívás Budapest, 2012. november 8.

Részletesebben

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint:

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: Amely létrejött egyrészről Szállítási szerződés II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey Artúr u.11.) képviseletében: Venyigéné Makrányi Margit mint Megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő)

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-352/12.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-352/12. Libegő menetjegy, Nosztalgia jegy, Sikló kartonkártya tekercs és Termotranszver beléptető rendszer megszemélyesítő nyomtatójához festékszalag beszerzése versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt..

Részletesebben

Háztartási és irodai berendezések Javítása. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-180/ 2012 AJÁNLATI FELHÍVÁS

Háztartási és irodai berendezések Javítása. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-180/ 2012 AJÁNLATI FELHÍVÁS Háztartási és irodai berendezések Javítása Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-180/ 2012 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2012. szeptember AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő neve:

Részletesebben

Sornyomtató bérlés, karbantartás és javítás.

Sornyomtató bérlés, karbantartás és javítás. Sornyomtató bérlés, karbantartás és javítás. Közbeszerzés alkalmazásával megkötött szerződések... 2 Szerződés módosításáról, teljesítéséről szóló tájékoztatót tartalmazó hirdetmény... 4 Közbeszerzés alkalmazásával

Részletesebben

1 db személyes használt személyszállító hajó üzembe helyezéséhez szükséges feladatok elvégzése

1 db személyes használt személyszállító hajó üzembe helyezéséhez szükséges feladatok elvégzése 1 db 80-120 személyes használt személyszállító hajó üzembe helyezéséhez szükséges feladatok elvégzése e-versenyeztetési eljárás Eljárás száma: AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2017. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő

Részletesebben

KERETMEGÁLLAPODÁS. Megrendelő a Kbt. 18. címében meghatározott keretmegállapodásos eljárást folytatott le, mely két részből áll:

KERETMEGÁLLAPODÁS. Megrendelő a Kbt. 18. címében meghatározott keretmegállapodásos eljárást folytatott le, mely két részből áll: KERETMEGÁLLAPODÁS Amely létrejött a Közbeszerzésekről szóló, többszörösen módosított 2003. évi CXXIX. Törvény (továbbiakban Kbt.) alapján a Fővárosi Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság által lefolytatott

Részletesebben

Az eljárás nyertese(i) az Ajánlati Dokumentáció III. fejezetében specifikált áruk leszállítását az alábbi szerződéses feltételek mellett vállalja:

Az eljárás nyertese(i) az Ajánlati Dokumentáció III. fejezetében specifikált áruk leszállítását az alábbi szerződéses feltételek mellett vállalja: Szállítási Szerződés Az eljárás nyertese(i) az Ajánlati Dokumentáció III. fejezetében specifikált áruk leszállítását az alábbi szerződéses feltételek mellett vállalja: amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Allnet Hungary Kft. (székhely: Berekfürdő, Búzavirág út 12.; adószám: 12997565-2-16; cgj: 16-09-007196; képviselő: Pereczár Tamás; bankszámlaszám: OTP

Részletesebben

Szállítási szerződés a. Fővárosi Vízművek Zrt. és a. Getronics Magyarország Kft., 99999 Informatika Kft., M&S Informatikai Zrt.,

Szállítási szerződés a. Fővárosi Vízművek Zrt. és a. Getronics Magyarország Kft., 99999 Informatika Kft., M&S Informatikai Zrt., Szállítási szerződ a a Getronics Magyarország Kft., 99999 Informatika Kft., M&S Informatikai Zrt., NET 54 Üzleti Kommunikáció Kft. között A KEF által megkötött KM0101NETH11 számú keretmegállapodás alapján

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása. versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/V-285/11. Mentőszolgálat és orvosi ellátás biztosítása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2011. augusztus 1. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlati felhívás Ajánlatkérő neve: Budapesti

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a... (Megrendelő neve) székhely/lakhely:... cégjegyzéket vezető bíróság:... cégjegyzékszám:... adószám:... bankszámlaszám:... képviseli:..., mint Megrendelő

Részletesebben

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ

2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ 2/D. SZÁMÚ MELLÉKLET: MEGBÍZÁSI MEGÁLLAPODÁS KLINIKAI VIZSGÁLATOKKAL KAPCSOLATOSAN SZABADFOGLALKOZÁSÚ JOGVISZONY LÉTESÍTÉSÉRE EGYÉNI VÁLLALKOZÓ amely létrejött egyrészről a Név: [Intézmény neve] Képv.jogosult:

Részletesebben

1./ Szerződés tárgya: 1.1. A szerződés tárgya a Megrendelő által közzétett a augusztus 21.-i keltezésű Ajánlati Dokumentációban meghatározott, é

1./ Szerződés tárgya: 1.1. A szerződés tárgya a Megrendelő által közzétett a augusztus 21.-i keltezésű Ajánlati Dokumentációban meghatározott, é SZERZŐDÉS 4229.2/1 mely létrejött egyrészről a * Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.) Képviseli: Dr. Svébis Mihály főigazgató Adószám: 15336062-2-03 Számla sz.: OTP Bank

Részletesebben

Ajánlati felhívás módosítása - Irodaszerek megrendelése a TÁMOP / kiemelt projekt részére. Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/102

Ajánlati felhívás módosítása - Irodaszerek megrendelése a TÁMOP / kiemelt projekt részére. Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/102 Ajánlati felhívás módosítása - Irodaszerek megrendelése a TÁMOP 2.1.6-12/1-2012-0001 kiemelt projekt részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/102 1 Beszerzés tárgya: Adásvételi szerződés alapján Irodaszerek

Részletesebben

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda

Tervezési szerződés minta - Nyomtatvany, bejelentes, szerződés minta - Építészmérnök tervező iroda TERVEZÉSI SZERZŐDÉS minta amely egyrészről név: Kft. székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint megrendelő a továbbiakban: Megrendelő másrészről név: Kft. 1 / 5 székhely:. adószám:. Cg. sz.: mint vállalkozó, a

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amelyet egyik részről a Magyar Szabadalmi Hivatal (székhelye: 1054 Budapest, Garibaldi u. 2., adószám: 15311746-2-41, képviselő: Igréczné Sipos Etelka gazdasági főigazgató), mint

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

I. A szerződés tárgya A Megrendelő megrendeli, a Vállalkozó elvállalja a szerződés l. számú mellékletében meghatározott műszaki követelményeknek

I. A szerződés tárgya A Megrendelő megrendeli, a Vállalkozó elvállalja a szerződés l. számú mellékletében meghatározott műszaki követelményeknek VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS (4. SZÁMÚ RCSZA.IÁNLATI -íoz) amely létrejött egyrészről az Országgyűlés Hivatala (1358 Budapest, Széchenyi rkp. l9.), mint megrendelő (továbbiakban : Megrendelő), másrészről demax

Részletesebben

I. Irodaszerek Mennyiségi egység 111. Asztali hegyezőgép db ,00 Ft 3 617,50 Ft Ft Ft 112. Kézi ceruzahegyező két

I. Irodaszerek Mennyiségi egység 111. Asztali hegyezőgép db ,00 Ft 3 617,50 Ft Ft Ft 112. Kézi ceruzahegyező két 2. sz. melléklet Ártáblázat I. Irodaszerek Mennyiségi egység 111. Asztali hegyezőgép 5997072128228 db 60 2 894,00 Ft 3 617,50 Ft 173 640 Ft 217 050 Ft 112. Kézi ceruzahegyező kétlyukú 3154146347554 db

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. A BKV Zrt. irat- és dokumentumkezelő rendszerének komplett üzemeltetése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. V-284/13 AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2014. március Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS

Részletesebben

Lakiteleki Takarékszövetkezet pénzintézetnél vezetett számú számlájára. A munkálatok 50 %-ának az elkészülte és leigazolását követőe

Lakiteleki Takarékszövetkezet pénzintézetnél vezetett számú számlájára. A munkálatok 50 %-ának az elkészülte és leigazolását követőe Vállalkozási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő),valamint a Balog és Balog Kft. (6000 Kecskemét,

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS Amely létrejött egyrészről: Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet székhely: 1134 Budapest, Tüzér u.33-35. képviselő: Korinek Lívia szakmai vezető adószám: 15329884-2-41 számlavezető

Részletesebben

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS

KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről KARBANTARTÁSI SZERZŐDÉS Cégnév/Név: [..] Székhely: [..] Adószám: [..] képviseli: [..] mint megrendelő, (a továbbiakban: "Megrendelő") másrészről: KZiTERRA Kft. Székhely: 2051

Részletesebben

1 db személyes használt személyszállító hajó beszerzése

1 db személyes használt személyszállító hajó beszerzése 1 db 80-120 személyes használt személyszállító hajó beszerzése e-versenyeztetési eljárás Eljárás száma: AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2017. AJÁNLATI FELHÍVÁS Ajánlatkérő neve: Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről: Fon-Trade Music kft. székhelye: 1081 Budapest, Kiss József u. 14. cégjegyzékszáma: 01-09-069891 képviseli: Csider Bálint adószám: 10409534-2-42 pénzforgalmi

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS 1 NEMZETBIZTONSÁGI SZAKSZOLGÁLAT 1399 Budapest 62. Pf.: 710/4-2. 4. sz. melléklet a 30700/19944- /2017. számú anyag dokumentációjába. Iktsz.: 30700/19944 - /2017. sz. pld. amely létrejött egyrészről a

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS P~Ák4(~ÁO. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság székhely: 6000 Kecskemét, Liszt E. u. 19. adószáma: 15323888-2-03 képviseli: Dr. Vajna Tamásné igazgató

Részletesebben

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására

BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására BESZERZÉSI FELHÍVÁS- pályázatfigyelési és pályázatírói feladatok ellátására A beszerzési felhívást Zsámbék Város Önkormányzata közzétevő intézmény Címe: 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. Email: hivatal@zsambek.hu

Részletesebben

Vállalkozói szerződés

Vállalkozói szerződés Vállalkozói szerződés amely létrejött egyrészről Újhartyán Község Önkormányzata Székhelye: 2367, Újhartyán, Fő utca 21. adószáma: 15391236-2-13 Képviseletében: Schulcz József Polgármester mint Megrendelő

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS 1 SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely egyrészről mint Megrendelő (továbbiakban: Megrendelő) Neve: Tolna Megyei Önkormányzat Székhelye: 7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13. Adószáma: 15414007-2-17 Képviseletében

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Fertőtlenítő szerek szállítására (rész száma)

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Fertőtlenítő szerek szállítására (rész száma) SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Fertőtlenítő szerek szállítására (rész száma) Amely létrejött egyfelől Kanizsai Dorottya Kórház székhely: 2-8. bankszámlaszám: 10049006-00324412-00000000 adószám: 15433750-2-20 képviseletében:

Részletesebben

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint:

Szállítási szerződés. együttesen Szerződő Felek között az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételek szerint: Szállítási szerződés Amely létrejött egyrészről II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey Artúr u.11.) képviseletében: Venyigéné Makrányi Margit mint Megrendelő (a továbbiakban, mint Megrendelő)

Részletesebben

Néprajzi Múzeum ajánlattételi felhívása

Néprajzi Múzeum ajánlattételi felhívása Néprajzi Múzeum ajánlattételi felhívása a.) Az ajánlatkérő neve és címe, telefon és faxszáma (email címe): Néprajzi Múzeum 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12. Telefon: 473-2430 Fax: 473-2431 E-mail: hudakm@neprajz.hu

Részletesebben

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek:

Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: BKV Zrt. 61-es villamos vonal Ördög-árok menti 1.sz. és 2.sz. támfal átépítésének és Riadó utcai KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS NYÚJTÁSA (4. sz.) Ajánlatkérőhöz az alábbi kérdések/észrevételek érkeztek: 1.) Kérdés/észrevétel:

Részletesebben

Megrendelő a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény (Kbt.) alapján hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzési eljárást folyt

Megrendelő a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény (Kbt.) alapján hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzési eljárást folyt SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről az Országgyíílés Hivatala 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3. Adószám : 15300014-2-41 Bankszámlaszám : 10032000-0140o805-00000000 mint Megrendelő (továbbiakban

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Iktatószám: 3/23-39/2012. amely létrejött egyrészről a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde (8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás utca 15., képviseli: Salamon Tamásné óvodavezető), mint Megrendelő,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármestere 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Javaslat -a Képviselő-testületnek- a Sárospatak újság nyomdai feladatainak

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS SZERZŐDÉSES FELTÉTELEK amely létrejött egyrészről Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat székhelye: 1082 Budapest, Baross u. 63-67. képviseli: dr. Kocsis Máté polgármester

Részletesebben

Vállalkozási szerződés Márki Sándor Általános Iskola komplex akadálymentesítése elnevezésű közbeszerzési eljáráshoz

Vállalkozási szerződés Márki Sándor Általános Iskola komplex akadálymentesítése elnevezésű közbeszerzési eljáráshoz Vállalkozási szerződés Márki Sándor Általános Iskola komplex akadálymentesítése elnevezésű közbeszerzési eljáráshoz VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS AZONOSÍTÓ SZÁM amely létrejött egyrészről a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zártkörűen működő Részvénytársaság székhely: 1138 Budapest, Népfürdő utca 38. cégjegyzékszám: 01-10-043152

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről: Név: Zala Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézménye Képviseli: Maróti Istvánné igazgató Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Külsőkórház u. 10. Telefon:

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. e-versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-67/16. Budapest, 2016.

AJÁNLATI FELHÍVÁS. e-versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. V-67/16. Budapest, 2016. Közreműködés a BKV Zrt. által használt beszédcélú, vezetékes távközlési szolgáltatások és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások közbeszerzési eljárás keretében történő beszerzésében e-versenyeztetési eljárás

Részletesebben

HÉV járművek átalakításának tervezése. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2013.

HÉV járművek átalakításának tervezése. Versenyeztetési eljárás. Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS. Budapest, 2013. HÉV járművek átalakításának tervezése Versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-218/2013. AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapest, 2013. Ajánlatkérő neve: AJÁNLATI FELHÍVÁS Budapesti Közlekedési Zártkörűen

Részletesebben

Szerződés száma:. Megbízási szerződés

Szerződés száma:. Megbízási szerződés Szerződés száma:. Megbízási szerződés amely létrejött egyrészről: Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. ) Adószám: 15725527-2-04 képviseli: Várfi András polgármester (Tel.:

Részletesebben