Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló"

Átírás

1 Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget nyújtani. Mármint a programválasztáshoz. :) Időjóslat A hét folyamán csökken a hőség, esőkkel tarkított időre számíthatunk. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 33/19 C 36/19 C 35/18 C 30/17 C 28/15 C 24/13 C 24/13 C 27/14 C Kirándulás A DTSK szerdai túrája a Búza térről indul, ugyanis a 6 óra 15 perckor induló Volán autóbusszal utaznak a túrázók Répáshutára, ahonnan Kácsra sétálnak át, Balla-völgy, Hór-völgy, Hidegpatak-völgy, Belvácsvölgy, Szár-völgy és Nyugodó érintésével. Túravezető: Huszár Sándor Augusztus 14. péntek A Muzsikáló Udvar elnevezésű rendezvény keretin belül ezúttal a Jazz Inside zenekar koncertezik a Csodamalom Bábszínház udvarán 19 órakor. Belépőt vásárolhatnak a helyszínen vagy elővételben a Filharmónia jegypénztárában a Kossuth út 3. szám alatt.

2 A Belvárosi Ligetben ezen a pénteken is Biovásár várja az egészséges táplálkozás, és finom kézműves termékek iránt érdeklődőket. A Fagylaltok éjszakájának alkalmából az ország számos fagyizója záróra után éjfélig fél áron árulja fagylaltjait. Miskolcon az Auchan Borsod Áruház fagyizójában, a Kisgergely fagyizóban és a Gyöngy Cukrászdában vásárolhatják kedvezményes áron a hűsítő finomságokat. 20 órakor a Helynekemben Fekete Zoltán, Angyal a padláson című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. 20 órai kezdettel a Réteskék Kávézóban a Miez Műhely akusztikus válogatással várja a vendégeket a Szörényi-Bródy életműből. Közreműködik a miskolci Illés Emlékzenekar akusztikus kivonata. 22 órai kezdettel Retro buli lesz a Rockwell Klubban, ahol Veres Laci gondoskodik a hangulatról. Augusztus 15. szombat A forró nyári időben egy kellemes sétára hívjuk Önöket a Garadna-patak völgyébe. Szót ejtünk a letűnőben levő, bükki kismesterségekről, többek között az erdőművelésről és üvegművelésről. A kohász úton haladva pedig nem mehetünk el szó nélkül hazánk egyik legrégebbi ipartörténeti emléke, a Fazolakohó mellett. Itt megismerkedhetünk a vaskohászat múltjával és a Fazola család történetével. A séta az őskohónál ér véget. A Miskolc Pass kártyával rendelkezők a sétán egyszeri alkalommal ingyenesen vehetnek részt! A séta 10 órakor indul a Lillafüredi Ökoturisztikai Centrumtól. A Diósgyőri várban megkezdődik az Augusztusi forgatag, melynek első napján a 10 órai felvonulást követően a Nagy Lajos Király Lovagrend tornáján vehetnek részt, illetve a nap folyamán lesz még Kurul dobos koncert, középkori zenés előadások. Kizárólag ezen a napon este jelmezes felvonulás lesz kor, majd 21 órakor tüzes csatajeleneteken és esti lovagi tornán vehetnek részt az érdeklődők. Egész napos programként számos kiállítást megtekinthetnek, többek között fegyver és viselet bemutatót illetve pajzskiállítást, de lesz állatsimogató és kézműves bemutató is. Napi belépőjegyet vásárolhatnak 1700 Ft-ért, illetve a gyermekeknek 6-14 éves korig: 900 Ft-os áron. A 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes. 8 év után újra Repülőnap és Légi parádé lesz a miskolci repülőtéren, ahol számos légi és földi programokkal várják az érdeklődőket. Reggel 9 órától egészen az esti órákig szórakoztató és lebilincselő programmal várnak minden résztvevők. Lesznek sugárhajtóműves, dugattyús, old timer, műrepülő és ultralight repülőgépek, egyéni és kötelék formációs bemutatói egész nap. Este pedig New Level Empire nagykoncerttel várják a vendégeket. 22 órai kezdettel a Cuba Libre Klubban Retro Party-val várják az érdeklődőket. A belépés 500 Ft-ba kerül.

3 Augusztus 16. vasárnap Ezen a héten vasárnap második alkalommal kerül megrendezésre a Termelői Nap az Erzsébet téren, ahol helyi és környékbeli termelők kézműves termékeivel ismerkedhetnek meg. A téma ezúttal a házi kenyér és a házi kőttes lesz. 10 órakor indul gasztroséta, illetve egész napos lekvár főzés lesz a helyszínen. Az Augusztusi Forgatag második napján Nagy Lajos király lovagi tornája mellett megtekinthetik Csari és Janó vásári mutatványait, valamint részt vehetnek az Agyagbanda koncertjén és a táncházukat is kipróbálhatják. A rendezvényt egész napos programok kísérik, úgymint középkori játszótér, korabeli gyógyfűszernövény ismertető előadás, íjász bemutató, csacsifogat és állatsimogató. Napi belépőjegyet vásárolhatnak 1700 Ft-ért, illetve a gyermekeknek 6-14 éves korig 900 Ft-os áron. A 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes. Augusztus 17. hétfő 11 órától a Diósgyőri várban Szabír lovas íjászbemutató várja az érdeklődőket, majd ezt követően Szent László Vitézei és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend viselet és fegyverzet bemutatót tart kor a Mathias Rex Egyesület tüzérségi bemutatóját tekinthetik meg. A nap folyamán kézműveskedhetnek és gyógynövény bemutatón vehetnek részt, illetve megtekinthetik a kiállított fegyvereket. Napi belépőjegyet vásárolhatnak 1500 Ft-ért, illetve a gyermekeknek 6-14 éves korig 800 Ft-os áron. A 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes. Az Avalon Parkban megrendezésre kerül az I. Hell Kart Amatőr Gokart Bajnokság negyedik elődöntője 15 és 19 óra között. A nevezőknek lehetőségük lesz részt venni egy 5 perces időmérő futamon, majd a 10 körös rajtrácsos versenyen az időeredmények alapján mind a 4 elődöntő 4 legjobb helyezettje jut a döntőbe a jelentkezettek közül. Így augusztus 24-én 16 döntős versenyző mérettetheti meg ügyességét és vezetési képességét, valamint élheti át újra a versenyzés szellemét. Augusztus 18. kedd A Diósgyőri vár Augusztusi Forgatagán ezen a napon is a korábbihoz hasonló színes programkínálattal várják az ide látogatókat. 11 órától kezdetten íjászbemutatón, érdekes előadásokon és bemutatókon is részt vehetnek. Napi belépőjegyet vásárolhatnak 1500 Ft-ért, illetve a gyermekeknek 6-14 éves korig 800 Ft-os áron. A 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes. Dombovári Tibor Az én nagy kékségem című víz alatt készült természetfotókból álló kiállítását meghosszabbították, így augusztus 31-ig megtekinthetik a Pannon-tenger Múzeumban. Augusztus 19. szerda A Diósgyőri vár ezen a napon is várja vendégeit középkori hangulatú Augusztusi Forgatag elnevezésű rendezvény szórakoztató programjával.

4 Ha a természetben szeretnék tölteni az idejüket, de nincs kedvük hosszú gyalogláshoz, akkor érdemes kipróbálni a DVTK Szabadidőpark segway programját. A segway egy önegyensúlyozó eszköz, melyek szinte bárhol közlekedhetnek és segítségükkel felfedezhetik a Bükki Nemzeti Park és Lillafüred tájait. A kezdők tanulópályán sajátíthatják el az elektromos kétkerekű használatát. A szabadidőpark megnyitásáig a túrák a Palotaszállótól indulnak minden nap 10 órakor. Bővebb információt kaphatnak a 06 46/ os telefonszámon illetve a dvtkpark@dvtkpark.hu címen. A túrákra előfoglalás szükséges. Augusztus 20. csütörtök 12 órai kezdettel a Diósgyőri várban a Pa Vane zászlóforgatók előadásával kezdődnek a programok, majd megtekinthetik a Diósgyőr Aranysarkantyús Lovagrend bemutatóját, illetve lesz solymász bemutató, bábszínház és gólyalábas mutatványosok. A nap folyamán a zenét biztosítja: Agyagbanda, Hollóének Hungarica Régizene Együttesés Szelindek zenekar. A Diósgyőri vár mellett a Lovagi tornák terének megnyitóján nagyszabású lovasbemutatók, a musical világ hazai és nemzetközi sztárjai, vásári forgatag, gyermekprogramok, mesterségbemutatók mellett olyan előadók szórakoztatják majd a nyitónapon a közönséget, mint a Pannonia All Stars Orchestra, Kamarás Máté, Mészáros Árpád Zsolt, Janza Kata. Az est fénypontja igazi kuriózum: Hobo zenésztársaival együtt sok év után újra élőben mutatja be Vadászat című albumát a Lovagi Tornák Tere közönségének. Az emlékezetes napot a vár feletti görögtűz és az Anna & The Barbies koncertje zárja. A rendezvényeken való részvétel ingyenes! Augusztus 21. péntek A Miskolctapolcai Akropolisz Szabadtéri Színpadon ez alkalommal az Aranyember című musicalt tekinthetik meg. Jegyek elővételben Ft-ért vásárolhatnak a Görögkatolikus Kegytárgyboltban (Szeles u. 35), illetve a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumban (Görömbölyi u. 24.) hétköznap között. A több napos Augusztusi Forgatag nevű rendezvény ezen napján fegyverbemutatókon és vitézi tornákon vehetnek részt. Az eseményt középkori játszó udvar, katonai tábori élet bemutató, illetve mesterségek bemutatója kíséri. Napi belépőjegyet vásárolhatnak 1500 Ft-ért, illetve a gyermekeknek 6-14 éves korig 800 Ft-os áron. A 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes.

5 Ízek és illatok koncertje heti gasztronómiai ajánlatunk Augusztus 15-én 18 órai kezdettel a miskolctapolcai Avalon Park Sörkertjében Piano vacsoraestet tartanak, ahol 21 órakor Rakonczai Imre garantálja a feledhetetlen hangulatot koncertjével. Asztalt foglalhatnak a 0620/ vagy a 0620/ os telefonszámon. A szomszéd kertje csillagtúra ajánlatunk Augusztus 15-én 8 órai kezdettel megrendezésre kerül a III. Harsányi Szürkemarha Fesztivál, ahol a szervezők főzőversennyel készülnek, melynek legfőbb eleme a szürkemarha lesz. A gyermekprogram már délelőtt fél 10-kor elkezdődik a Csiribiri Együttessel és mazsorett bemutatóval. Később néptánccsoport lép a színpadra, de lesznek lovas íjászok, valamint csikós- és baranta bemutatót is láthat a közönség. Délután 4 órától énekel Vincze Lilla. Ezt követi a gabonatisztítási és - cséplési bemutató. Beüzemelnek veterán traktorokat is, illetve lesz huszár- és lovas bemutató, ahol Buck Viktor, egy világrekorder is közreműködik. Este 7 órától Sasvári Sándor fellépése következik, egy óra múlva a Bikini ad koncertet. A napot tűzijáték és retro disco zárja majd. Kosárba való a Miskolc Bolt és Café heti ajánlata A Miskolc Bolt és Kávézó minden héten 10%-os kedvezményt biztosít egyes termékeire, amit a hírlevelünkben található kuponok felhasználásával vehetnek igénybe. Ezen a héten a Miskolc Boltban a Regős kövidinka és a Kedves rosé, míg a Kávézóban a jegeskávé vásárolható meg kedvezményes áron. Már most írja be a naptárába! - Programok a következő hetekben Miskolcon és környékén augusztus 22. Muzsikál az erdő a lillafüredi kisvasúttal augusztus Miskolci Kamarazenei Nyár augusztus 27. A gyermekek fénye rockopera az Akropolisz Szabadtéri Színpadán augusztus 28. Állatkertek éjszakája augusztus 29. Continental Singers 30 éves jubileumi koncertje TDM programok 12 hónap 24 túra. Tematikus garantált városnézések és túrák

6 Garantált séták és túra Lillafüreden egyéni vendégeknek Fedezze fel a Bükk csodálatba ejtő tájait túravezetővel! Minden héten három napon garantált túra és séták indulnak a lillafüredi Ökoturisztikai Központtól. Csütörtök: Rövid séta Lillafüreden, mely játékosabb formában mutatja be Miskolc kis ékszerdobozát, mely mesés elemekkel átszőtt, így a legkisebbeknek is izgalmas kaland lehet. A séta indulása: Útvonal: Lillafüredi Ökoturisztikai Központ - Lillafüredi park - Függőkert (Költészet terasza, Romantikus Lillafüred, Virágok terasza, Szobrászat terasza)- Anna-barlang bejárata - Ifjúság terasza - Hámori-tó- Lillafüredi Ökoturisztikai Központ A kis teljesítők meglepetést is kapnak a séta végén! Részvételi díj: 980 Ft/ fő Péntek: A túra során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az ősemberkutatás hajnalába. Barlangi kalandjaink után egy helyi szerelmi legenda nyomába eredünk. Herman Ottó emlékének adózva meglátogatjuk nyughelyét a hámori temetőben. Túránk zárásaként pedig gyönyörű kilátással búcsúztatjuk a hámori-völgyet, majd visszaérünk túránk kiindulópontjára, Lillafüredre. Útvonal: Lillafüred - Szeleta-tető - Szeleta-barlang - Molnár-szikla - Gulicska - Puskaporos - Lillafüred. Táv: 10,1 km, 510 m szint. A túra indulása: Ökoturisztikai Centrum, Lillafüred A túra nem igényel különösebb felkészülést, de hossza és a nagy szintemelkedés miatt azoknak ajánlott, akik napi rendszerességgel mozognak, és kellő erőnléttel rendelkeznek! A túra teljesítéséhez ajánlott bakancsban jönni. Részvételi díj: 980 Ft/ fő Szombat (kivéve a hónap 2. és 3. szombatján): Gasztronómiai élmények a Garadna-völgyben. Kellemes erdei vonatozás után érkezünk a kisvasút Garadna végállomására. Innen indul a Pisztráng tanösvényen a túránk, mely kellemes erdei séta keretében vezet minket végig a Pisztráng telepig, mely kellemes helyet biztosít egy ebédhez. Útvonal: kor találkozó az Ökoturisztikai Centrumnál, majd a es kisvonattal utazás Garadna végállomásig, ahol az utunk a Pisztráng tanösvényen vezet. Táv: 2 km. A séta különösebb felkészülést nem igényel, bárki számára könnyen teljesíthető! Részvételi díj: 980 Ft/fő (A részvételi díj nem tartalmazza a vonatjegy árát. Azt az indulás előtt szükséges egyénileg megváltani! A 2015 augusztus 13-a és 23-a között megrendezésre kerülő Zempléni Fesztiválra és a Miskolci Sörfesztiválra (2015. szeptember 3-6.) a Miskolc Boltban (Széchenyi út 16.) is vásárolhatnak jegyeket.

7 Városnéző programok az év bármely szakában Idegenvezetés rendelhető magyar, angol, német és orosz nyelven a Tourinform irodában. A szolgáltatás bruttó árai csoportoknak: időtartam idegen nyelven magyar nyelven 1 óra Ft Ft 4-6 óra Ft Ft 7-10 óra Ft Ft Tourinform Miskolc elérhetőségei: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 16. Tel.: Aktuális nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00; Szo: 9:00-14:00 Minden hónap első vasárnapján: 10:00-14:00 miskolc@tourinform.hu Honlapunk: Facebook: A heti hírlevél szerkesztői: Bodnár Krisztina, Ekert Anna, Horváth Krisztián, Konkoly Ramóna, Kupcsik Sarolta Felelős szerkesztő: Nagy Júlia ügyvezető A programajánlót a szervezőktől származó információk alapján állítottuk össze. Az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni. Lapzárta: augusztus % kedvezmény A jegeskávé árából (érvényes: ) 10% kedvezmény A Regős kövidinka és a Kedves rosé árából (érvényes: )

8 Szerezzen felejthetetlen élményeket a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Kényelmesen, külön jegy megvásárlása nélkül, ingyenesen élvezheti 15 attrakció szolgáltatását, igénybe veheti a helyi közösségi közlekedést, valamint számos egyéb kedvezményt. Takarítson meg pénzt és időt a 24 órás, vagy akár a több napos kártyáink megvásárlásával! A Miskolcon eltöltött ideje olcsóbb, kényelmesebb lesz a Miskolc Pass kártyával, mintha belépőket és közlekedési jegyeket vásárolna! A 365 napos kártya kínálata megegyezik a Miskolc Pass turisztikai kártyáéval, ugyanúgy tartalmazza a 15 attrakció szolgáltatásának egyszeri alkalommal ingyenesen történő igénybe vételét, valamint számos egyéb kedvezményt* is, azonban a 365 napos miskolci lakosoknak szóló kártya nem tartalmaz kedvezményeket a helyi közösségi közlekedés szolgáltatásaira. A 365 napos kártyák kizárólag állandó vagy ideiglenes miskolci lakcímkártyával rendelkezők vehetik igénybe. További információt kaphatnak a

9 Látnivalók nyitva tartása augusztus 20 és 23 között: Látnivaló/Sight Aug 20. Aug 21. Aug 22. Aug 23. Barlangfürdő Miskolctapolca, Pazár István sétány 46/ h 9-18 h 9-18 h 9-18 h Diósgyőri Vár Vár u / Herman Ottó Múzeum Kiállítási épülete Papszer u / Herman Ottó Múzeum Képtára Görgey u / Miskolci Galéria Rákóczi u / Színháztörténeti és Színészmúzeum Déryné u. 3, 30/ Magyar Orthodox Egyházi Gyűjtemény Deák tér 7. 46/ h ingyenes/free h ingyenes/free h ingyenes/free 9-17 h 9-17 h 9-18 h 9-18 h 9-18 h h h h h h h 9-17 h zárva/closed 9-17 h 9-17 h 9-17 h zárva/closed zárva/closed 9-16:30 h 9-16:30 h zárva/closed Újmassai őskohó Garadna-völgy h h h zárva/closed Kohászati Múzeum Miskolc-Felsőhámor Palota u. 22. Szt. István barlang Lillafüred, egri út mellett 46/ Anna-barlang Lillafüred, függőkert 46/ Lillafüredi kisvasút Dorottya u / , 30/ Miskolci Állatkert és Kultúrpark Csanyik-völgy 46/ Kemény Dénes Sportuszoda Miskolctapolcai u., 46/ Bobpálya Miskolctapolca, csónakázótó mellett 30/ h h h zárva/closed 9-17 h 9-17 h 9-17 h 9-17 h h h h 9-16 h nyári menetrend szerint közlekedik nyári menetrend szerint közlekedik nyári menetrend szerint közlekedik nyári menetrend szerint közlekedik 9-18 h 9-18 h 9-18 h 9-18 h zárva/closed zárva/closed zárva/closed zárva/closed h h h h

10 Miskolctapolcai Kalandpark csónakázótó mellett 46/ , 70/ Miskolci Kalandpark Kemény Dénes Sportuszoda mellett 30/ Tourinform Miskolc Széchenyi u / Diósgyőri infopont Vár utcai saroképület Lillafüredi infopont (kisvasút állomásépület) h 9-18 h h 9-18 h h 9-18 h h 9-18 h h h h zárva/closed 9-20 h 9:30-16:30 h 9:30-16:30 h 9:30-16:30 h 9:30-17:30 h 9:30-17:30 h 9:30-17:30 h 9:30-17:30 h

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Miskolc Pass Turisztikai Kártya Miskolc Pass Turisztikai Kártya Szerezzen felejthetetlen élményeket a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Kényelmesen, külön jegy megvásárlása nélkül, ingyenesen élvezheti 15 attrakció szolgáltatását,

Részletesebben

A következő héten egyre melegebb napokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

A következő héten egyre melegebb napokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 2016. március 25. április 1. Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel

Részletesebben

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA DIÓSGYŐRI BARLANGFÜR BELVÁ LILLAFÜREDI FÜGGŐK 24 h 48 h 72 h 120 h elfogadóhelyek, értékesítési pontok SZINVATERASZ 365 nap VIRÁGÓRA 365 nap KEDVEZMÉNYKÁRTYA www.miskolc.com Miért éri meg a turisztikai

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló 2015. december 25. - 2016. január 8. Békés, boldog karácsonyt és programokban, élményekben gazdag új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónak Mottó:

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

augusztus 2-9. közötti időszakra

augusztus 2-9. közötti időszakra Programajánló Egerbe és környékére az augusztus 2-9. közötti időszakra 37 C 38 C 39 C 35 C 36 C 32 C 32 C 26 C aug 2. aug 3. aug 4. aug 5. aug 6. aug 7. aug 8. aug 9. szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés

11:00-12:00 Élőképes Krónika - Játékos, interaktív idegenvezetés 2011. AUGUSZTUS 05. - PÉNTEK 19:30 órától Augusztus 6-i Közönségcsalogató Történelmi Kavalkád programismertető ízelítője 2011. AUGUSZTUS 06. - SZOMBAT 10:00 órától Lovagok kitelepülése, harcművészeti bemutatók,

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY Agrár- és élelmiszergazdaság Garadnai pisztrángtenyésztés 3517 Miskolc-Lillafüred, Garadnavölgy 25/2014. (V. 05.) A Garadnai pisztrángtenyésztés kiemelkedő jelentőséggel

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ Debrecen - Erdőspuszta 2010. szeptember 18. szombat I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ 2010. szeptember 18. szombat A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Bővebb információ: www.szigliget.hu A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Tavaszváró

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

II. Miskolci HELYNEKEM Kacsanap

II. Miskolci HELYNEKEM Kacsanap II. Miskolci HELYNEKEM Kacsanap 2014. szeptember 13. Szombat A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén újra megrendezésre kerül a HELYNEKEM Kacsanap, melynek fő attrakciója a több száz gumikacsa versenye

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK Miskolc ZOO napközis tábor BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK 2017. Egyesületünk ez éven 3 féle tábort indít: - Miskolc ZOO napközis tábor - a hagyományos Zoo tábor, megújult programmal - Bükki TÚRA napközis

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése Népművelők Vándorgyűlése Miskolc, 2007. november 29 december 1. Konferencia helyszíne: Művészetek Háza (Rákóczi u. 5.) Szekcióülések helyszíne: Művészetek

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

2015. AUGUSZTUS 17. HÉTFŐ AUGUSZTUS 18. KEDD AUGUSZTUS 19. SZERDA

2015. AUGUSZTUS 17. HÉTFŐ AUGUSZTUS 18. KEDD AUGUSZTUS 19. SZERDA Tisztelt karneváli önkéntes, iskolai közösségi szolgálatot vállaló diák! A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. fontosnak tartja a karneváli önkéntes tevékenységeket. A karnevált szervezők szándéka, hogy 2015-ben,

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 1 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3304 Eger, Sánc út 6. - Levélcím: 3301 Eger, Pf.: 116. Ig. közv.: (36) 422-700 Tel.: (36) 411-581 Fax: (36) 412-791 E-mail: bnptitkarsag@bnp.kvvm.hu 2007. JÚNIUS 18-24.

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018.

BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018. BÜKKI FIATALOK TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLETE NYÁRI TÁBOROK 2018. Egyesületünk ez éven 4 féle tábort indít: - Miskolc ZOO napközis tábor - a hagyományos Zoo tábor, új programmal - Bükki TÚRA napközis tábor -

Részletesebben

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 Február 3. hétfő Herman Ottó élete kiállítás a felnőtt részlegben A kiállítás megtekinthető: 2014. február 28-ig II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Petőfi Sándor

Részletesebben

PROGRAMOK SZOMBAT. 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció. Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni.

PROGRAMOK SZOMBAT. 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció. Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni. PROGRAMOK SZOMBAT 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni. 11.00-11.15 Megnyitó ünnepség 11.15-11.45 Bükkszentkereszt kincsei 11.45-12.00

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya is fontos szerepet kap.

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya is fontos szerepet kap. Miskolci Kocsonya Farsang A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang 2015. február 5-8. között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás

Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Adjunk többet, mint amibe kerül! A Magyar Turizmus Kártya (Hungary Card), mint béren kívüli juttatás Amiről szó lesz: Mit tud a Hungary Card? Hogyan lehet hozzájutni és mennyibe kerül? Miért kedvező a

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY Túl a 150.000 utason, 12. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat XII. Diósgyőri Mikulásvonat (2014. november 27. december 17.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Túl a 150.000 utason, 12. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat XII. Diósgyőri Mikulásvonat (2014. november 27. december 17. SAJTÓKÖZLEMÉNY Túl a 150.000 utason, 12. alkalommal is újra zakatol a Mikulásvonat XII. Diósgyőri Mikulásvonat (2014. november 27. december 17.) Örömmel tájékoztatjuk arról, hogy a Diósgyőrért Közhasznú

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, 2018. július 11-15. Programterv Általános információk: A központi sátor ad helyet a regisztrációnak és a reggeli osztásának (minden reggel 07:00-08:00 óra között a szobaszám

Részletesebben

A BÁNYÁSZ-KOHÁSZ-ERDÉSZ TALÁLKOZÓ PROGRAMJA

A BÁNYÁSZ-KOHÁSZ-ERDÉSZ TALÁLKOZÓ PROGRAMJA A TALÁLKOZÓ VÉDNÖKEI WARVASOVSZKY TIHAMÉR, Székesfehérvár polgármestere Dr. TOLNAY LAJOS, az OMBKE elnöke Dr. PETHÕ JÓZSEF, az OEE elnöke Dr. FORGÓ BÉLA az ALCOA-KÖFÉM Kft. vezérigazgatója A BÁNYÁSZ-KOHÁSZ-ERDÉSZ

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát 2012. május 04. péntek 19.00 óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft SZEZONBÉRLET Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Részletesebben

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY

MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY MISKOLCI TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR GYŰJTEMÉNY Agrár- és élelmiszergazdaság Nemzeti érték Fellelhetőség Határozat száma Indoklás Baráthegyi Majorság 3535 Miskolc, Ibolya u. 41. 17/2015. (XII. 15.) Lillafüredi

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Június 01. hétfő NYÁRI KALENDÁRIUM Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Kalandozások Napja Lovas kocsikázás településeink utcáin Június 02. kedd Tűzoltók, Rendőrök Napja 10. 00 11. 00 Ismerkedés a tűzoltók,

Részletesebben

4. melléklet a 39/2009. (XII. 2.) önkormányzati rendelethez

4. melléklet a 39/2009. (XII. 2.) önkormányzati rendelethez melléklet a 39/2009. (XII. ) önkormányzati rendelethez MISKOLC HELYILEG VÉDETT EGYEDI ÉPÍTETT ÉRTÉKEI melléklet a 4/201 (II.2) önkormányzati rendelethez Belváros Városház tér 5/1 Városház tér 5/2 Városház

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap*

Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Mit tudnak a HungaryCard csomagok? Standard Budapesten 2 felnôtt / 1 nap* Belépő a Fővárosi állat- és növénykertbe, 2 főre 25% S 1.250 Ft ebéd a Hotel Benczúr zsolnay éttermében 30% 2.400 Ft Bringóhintózás

Részletesebben

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI TATA, 2017. AUGUSZTUS 23 25. TÉMA MOTTÓ RÉSZLETEK A VÁROSBAN OTTHONUNK KŐBŐL, VÍZBŐL, SZERETETBŐL www.foepiteszek.hu; www.fok.tata.hu PROGRAM 1.NAP 2016. augusztus 23. szerda

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

A játszóház nyitvatartása. Helyszín:

A játszóház nyitvatartása. Helyszín: A játszóház nyitvatartása 2018. 09. 03. 12. 31. Hétfôtôl péntekig: 09.00 18.00 Szombaton: 15.00 18.00 Vasárnap: 10.00 13.00 Játszóház hétköznap: 1000 Ft/gyermek/óra, utána minden megkezdett 30 perc 500

Részletesebben

Print portfolió és médiaajánlat

Print portfolió és médiaajánlat 2014 Print portfolió és médiaajánlat Cégünkről A MIDMAR Nonprofit Közhasznú Kft 2012 szeptemberében jött létre. Miskolc helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezete, amely 2012 októberétől a Nemzetgazdasági

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas kedd" akció.

Részletesebben

2011-es eseménynaptár

2011-es eseménynaptár Művelődési Ház Katolikus Egyház Fakult Egyesület Iskola, Óvoda Német kissebbségi Kertbarát Kör 2011-es eseménynaptár A program és időpontváltozás joga fenntartva! Január 7. (péntek) Fábián Zoltán prózamondó

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

április 8. Miskolc, Szarvasűzők egyetemisták találkozója és futóversenye Eger -Miskolc között

április 8. Miskolc, Szarvasűzők egyetemisták találkozója és futóversenye Eger -Miskolc között Koncertnaptár 2006 január 5. Miskolc, Újévi koncert, Szentpáli szakközépiskola január 21. Miskolc, Lion bál február 18. Sátoraljaújhely, Rotary bál február 18. Miskolc, Kocsonya Fesztivál február 23. Miskolc,

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár 2019. évre Időpont Rendezvény Helye Jan. 04. Egy kis esti természettudomány Múzeumi rejtélyek Jan. 06. Újévi koncert a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekarral

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról BESZÁMOLÓ a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról A 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve (

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve ( Az idén nyáron is benépesül a Pet?fi liget városunkban. A Bartók Kamaraszínház M?vészeti Liget névvel b? egy hónapos összm?vészeti fesztivállal gondoskodik a város polgárainak igényes nyári szórakoztatásáról.

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Tihany és a levendula

Tihany és a levendula 2016 PROGRAMFÜZET Tihany és a levendula A Dél-Európában honos levendula tihanyi termesztése az 1920-as évek közepéig nyúlik vissza, ekkor telepítette az első ültetvényeket a félszigeten Bittera Gyula,

Részletesebben

2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap

2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap Kísérő program: 2018. augusztus 31. Péntek A Fejedelem - rock musical 2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap 16:00 Zágon Gyula emlékkiállítás ünnepi megnyitója Helyszín: Weiner Leó Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE

MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE Semmi sem nehéz. Ezt kell gondolnod, Mielőtt bármit is tennél. Semmi sem könnyű. Ezt kell érezned, Mielőtt bármit is mondanál. (Sri Chinmoy) A MISKOLCI INDIÁN NYÁR ÉRTELMISÉGI KÖR PROGRAMTERVE 2015. Az

Részletesebben

VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Szerencs, 2014. augusztus 22-23-24.

VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Szerencs, 2014. augusztus 22-23-24. VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Szerencs, augusztus 22-23-24. 08.21. csüt. Sportfesztivál Megnevezés Helyszín 10.00 Megnyitó. Koncz Ferenc Sportcsarnok 10.15 Mutasd az erődet! Ki bír többet? Mészáros

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere LÉGY OTT 2016. június 5. 15.00 Hősök tere eső esetén Petőfi Sándor Művelődési Ház programfüzet június 1 július 17. 2016. 11 órától Beharangozó emődi és egri fúvósok, valamint sátoraljaújhelyi mazsorettek

Részletesebben

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10.

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10. A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) Péntek: (2015.06.12.) Helyszín: Óvoda Piactér Központ - Óvoda 10.00 Karneváli

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

www.boatshow.hu www.facebook.com/budapestboatshow programod van Fotó: Gémesi Jóka

www.boatshow.hu www.facebook.com/budapestboatshow programod van Fotó: Gémesi Jóka www.boatshow.hu www.facebook.com/budapestboatshow programod van Fotó: Gémesi Jóka MIT TESZÜNK KIÁLLÍTÓINKÉRT, KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTELÜK SIKERESSÉGÉÉRT? Több 10 000 e-dm-et küldünk ki adatbázisunkra a potenciális

Részletesebben

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ (Ft/fő/éj) Szállás teljes panzióval * félpanzióval* Reggeli* Ebéd*

Részletesebben