Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló"

Átírás

1 Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget nyújtani. Mármint a programválasztáshoz. :) Időjóslat A nyári fülledt hőséget frissítő záporok teszik enyhébbé a hét első felében. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 29/16 C 32/16 C 33/17 C 26/16 C 22/12 C 22/10 C 22/11 C 23/10 C Kirándulás Június 13-án a DTSK szervez túrát Ómassa Bánkút Hármas-kút Kopasz-rét Szalajka-völgy Szilvásvárad útvonalon. Indulás Felső-Majláth-ról 6:50-kor induló 15-ös autóbusszal, a túravezető Sütő Menyhért. Gyalogos túra indul június 14-én az MVTE szervezésében Turista elődeink nyomában a Czékus úton címmel Ómassa - Száraz völgy - Bánkúti síház - Czékus út - Csikorgó - Szentlélek Ómassa útvonalon. A túra Felső-Majláthról indul a 15-os buszmegállóból 8:35-kor. Június 12. péntek Laki-Lukács Boldizsár fotóművész, grafikus kiállításának megnyitójára kerül sor 18 órakor a Művészetek Házában, ahol a mai Miskolcot vehetik szemügyre régi képeslapokon. A Feledy-házban 17 órakor kezdődő irodalmi fonó témája ezúttal a szonett lesz, minden érdeklődőt szeretettel várnak. 18 órakor parádéval veszi kezdetét a Bartók Plusz Operafesztivál a Széchenyi utcán. 20 órától pedig Fekete Gyula: Egy anya története című operáját adják elő a Nagyszínházban. Jegyek , és Ft-os áron válthatóak.

2 A 19:30-kor kezdődő Illés Klub vendége ezúttal Lerch István lesz az Ifjúsági és Szabadidő Házban. A belépőjegyek ára 800 Ft, klubtagoknak 500 Ft. 21 órától a Reborn zenekar szórakoztatja a közönséget a Corner Stage színpadán. Az Erzsébet téren nyáresti zenét hallgathatnak a D&T Band előadásában 21 órai kezdettel. Az Operafesztiválhoz kapcsolódóan zenéstáncos estét tartanak 21 órakor a Réteskék Kávézóban. Asztalt foglalhatnak a 06 70/ es telefonszámon. A zenéért és a hangulatért Dj Bordee felel. 22 órakor a Next Punch-Five Finger Death Punch Tribute Band zenél a Corner Stage Kávézóban. A Strange Sounds csapat 2. születésnapi partyjára való tekintettel ezúttal egy külföldi vendéggel kedveskedik a HELYNEKEM az igényes elektronikus zenére vágyó fiataloknak. 21:00-tól a Strange Sounds rezidensei mellett a romániai Cyclic Agency producere, a Kudos Beach Club egyik rezidens Dj-je és a Debut bulik exclusive vendége, AZTECA szolgáltatja a groove-okat a Helynekem falai között. Belépőjegyek 23 óra előtt 1000 Ft-ért, míg 23 óra után 1200 Ft-ért válthatóak. Ismét a 30 éven felülieknek készülnek retro bulival a Miskolci Egyetem éttermében. A hangulatért Veres Laci felel. Június 13. szombat A Bartók Plusz operafesztivál keretein belül 17 órakor a Zenepalotában megtekinthetik az I love hárfa címet viselő előadást, melynek során Szauer Bianka hárfa hangversenyét hallgathatják meg. A koncertre jegyet vásárolhatnak 1500 Ft-os áron. 21 órakor a Nyári Színházban a Bartók-est során A kékszakállú herceg vára operát hallgathatják meg egy felvonásban a Kolozsvári Magyar Opera előadásában, illetve a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadásában A fából faragott királyfi is bemutatásra kerül. Jegyet vásárolhatnak 3000 Ft-os áron.

3 A garantált belvárosi séták sorozatban igazi nyári téma kerül sorra, a VÍZ. Ebben a hőségben már a téma is hűsít. :) Megtudhatják, miért vannak árkádjai az egykori Lánykollégium épületének, megnézhetik az 1878-as árvíz szintjét jelző táblákat, hallhatnak a hajdani Papmalomról, valamint megtudhatják, miért vannak hídkorlátok a Deák téren. Útközben hűsítő szökőkutak is frissítik a sétálók kedvét. A séta létszámtól függetlenül indul, de kizárólag egyéni vendégek jelentkezését várjuk. 21 órai kezdettel Video Disco lesz a Helynekemben, melyre belépőt válthatnak 500 Ft-ért. Ezen a napon tartják az egészség és a wellness világnapját, amely azon a nagyon egyszerű feltételezésen alapszik, hogy akár csak egy napra is, de érdemes figyelmet fordítani az egészségesebb életstílus gyakorlására. Az ünnephez kapcsolódóan érdemes felkeresni a város három wellness részleggel is rendelkező fürdőjét, a Barlangfürdőt, a Tapolcai strandot vagy a Selyemréti Strandfürdőt. Június 14. vasárnap 13 órakor ismét kutyagolás lesz a Sajószigeti úti állatmenhelyen a MÁSA jóvoltából, ahová szeretettel várnak minden állatbarátot. 17 órakor a Belvárosi Református Templomban a Collegium Musicum OrgonaPont koncertsorozat hangversenyén vehetnek részt a Filharmónia Magyarország szervezésében. A koncerten Szabó Balázs orgonaművész működik közre, illetve a Budapesti Saxophone Quartet. Belépőt válthatnak 1500 Ft-ért. 17:30-kor Kerti Partit tartanak az Ifi Házban, ahol fellépnek az MKK Ifjúsági Ház és az Ady Művelődési Ház táncos csoportjai. Gyermekeknek a belépés 400 Ft, felnőtteknek pedig 600 Ft-ba kerül. 19 órakor az Erzsébet téri színpadon az Operafesztivál programjaként Bartók Béla A fából faragott királyfi című művét adja elő a Miskolci Csodamalom Bábszínház társulata. Az előadáson ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők.

4 21 órai kezdettel a Miskolci Jégcsarnokban várják az opera kedvelőit, ahol Giacomo Puccini Turandot című három felvonásos előadásán vehetnek részt. Jegyeket válthatnak az előadásra Ft-os áron. A június 11-én megnyitott Denise Demjén és barátai Együtt elnevezésű festmény és ékszer kiállítás szeretettel várja vendégeit, ahol fiatal felvidéki művészek mutatják meg alkotásaikat és munkásságukat. A program során bemutatkozik Demjén Denise festőművész, Németh Martina, ötvösékszertervező-és készítő iparművész, valamint Jonsy Gall, Gáll János festőművész. Közreműködik Simon Fruzsina, énekes. A Kiállítás megtekinthető az Operafesztivál ideje alatt. Nyitva tartás: június (Hétfőn-péntek: 9-18; Szombat - Vasárnap: 10-12; 16-19) Június 15. hétfő 19 órakor az Erzsébet téri színpadon az Ezrek Operája, Guiseppe Verdi a Trubadúr című három felvonásos operája kapja a főszerepet a Magyar Állami Operaház előadásában, melyen a részvétel ingyenes. Június 16. kedd 16 órakor az Utazó Klub keretein belül ezúttal a Francia Riviéra kerül górcső alá a Tompa Mihály Könyvtárban. A Nyári Színházban (az Erzsébet téri előadás esőnapján) Bartók Béla a Fából faragott királyfi című művét tekinthetik meg az érdeklődők a Miskolci Csodamalom Bábszínház előadásában 19 órai kezdettel. Az előadáson ingyenesen részt vehetnek. Június 17. szerda 17:30-kor közönségtalálkozót tartanak a Saul fia című film vetítése kapcsán, amely a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon több elismerő díjat is szerzett.

5 19 órakor az Erzsébet téri színpadon az Ezrek Operája, Guiseppe Verdi a Trubadúr című három felvonásos operájának II. beavató előadása kapja a főszerepet a Magyar Állami Operaház előadásában, melyen ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők. Június 18. csütörtök Az Ifjúsági Ház fotógalériájában a Magyar Fotóművészek Világszövetségének Belépő című fotókiállítását tekinthetik meg június 24-ig az érdeklődők. A kiállítás megtekinthető hétköznap 9 és 19 óra között, valamint szombaton 9 és 13 óra között. Június 19. péntek 18 órakor a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében Pandit Satish Vyas indiai santoor mester estjén vehetnek részt, melyre jegyeket válthatnak 1500 Ft-ért. The Critical Mass + PTB-Paperland koncert lesz a Helynekemben 20 órakor, melyre a belépés ingyenes. 21 órakor a Miskolci Jégcsarnokban az Ezrek Operája, Guiseppe Verdi a Trubadúr című három felvonásos operáját élvezhetik a Magyar Állami Operaház előadásában, melyen ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők. Ízek és illatok koncertje heti gasztronómiai ajánlatunk Június 13-án és 14-én Kemencés Napokat tartanak Bükkszentkereszten, amely idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A hétvégi rendezvényen egész napos gasztronómia kavalkád várja az éhes vendégeket az Édes és Sós Kemencés Udvarokban, valamint az est folyamán olyan neves előadók adnak koncertet, mint Wolf Kati vagy Király Linda. Vasárnap családi programok és kutyás show is lesz a vendégek szórakoztatására, valamint kézműves udvar és foglalkoztató várja a kikapcsolódni vágyó kicsiket és nagyokat. A szomszéd kertje csillagtúra ajánlatunk Június 15 és 21 között sor kerül az I. Matyó Világtalálkozóra Mezőkövesden, ahol a hét nap alatt számos a várossal és a hagyományokkal kapcsolatos program várja az érkezőket. Régészeti kiállítás és fafaragó kiállítás mellett divatbemutatón is részt vehetnek, valamint több koncertre és könyvdedikálásra is sor

6 kerül a napok folyamán. A Hadas városrészben élő hagyományokat bemutató hímző, bútorfestő, fazekas, szövő, mézeskalácsos, játékkészítő mesterségek bemutatója lesz a kézműves alkotóházakban, idegenvezetéssel. Kosárba való a Miskolc Bolt és Café heti ajánlata A Miskolc Bolt és Kávézó minden héten 10%-os kedvezményt biztosít egyes termékeire, amit a hírlevelünkben található kuponok felhasználásával vehetnek igénybe. Ezen a héten a Miskolc Boltban a kalocsai fűszerpaprika-, míg a kávézóban a sütik és a kézműves kekszek vásárolhatóak meg kedvezményes áron. Már most írja be a naptárába! - Programok a következő hetekben Miskolcon és környékén június Bartók Plusz Operafesztivál Miskolc június 20. Múzeumok Éjszakája június Miskolci Fröccsfesztivál június Miskolci Nyári Fesztivál július 3-4. XIX. Borsodi Fonó Folkfesztivál TDM programok 12 hónap 24 túra. Tematikus garantált városnézések és túrák Ezen a héten szombaton a vízzel kapcsolatos belvárosi sétán vehetnek részt egyéni vendégeink. Garantált séták és túra Lillafüreden egyéni vendégeknek Fedezze fel a Bükk csodálatba ejtő tájait túravezetővel! Minden héten három napon garantált túra és séták indulnak a lillafüredi Ökoturisztikai Központtól. Csütörtök: Rövid séta Lillafüreden, mely játékosabb formában mutatja be Miskolc kis ékszerdobozát, mely mesés elemekkel átszőtt, így a legkisebbeknek is izgalmas kaland lehet. A séta indulása: Útvonal: Lillafüredi Ökoturisztikai Központ - Lillafüredi park - Függőkert (Költészet terasza, Romantikus Lillafüred, Virágok terasza, Szobrászat terasza)- Anna-barlang bejárata - Ifjúság terasza - Hámori-tó- Lillafüredi Ökoturisztikai Központ A kis teljesítők meglepetést is kapnak a séta végén! Részvételi díj: 980 Ft/ fő Péntek: A túra során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az ősemberkutatás hajnalába. Barlangi kalandjaink után egy helyi szerelmi legenda nyomába eredünk. Herman Ottó emlékének adózva meglátogatjuk nyughelyét a hámori temetőben. Túránk zárásaként pedig gyönyörű kilátással

7 búcsúztatjuk a hámori-völgyet, majd visszaérünk túránk kiindulópontjára, Lillafüredre. Útvonal: Lillafüred - Szeleta-tető - Szeleta-barlang - Molnár-szikla - Gulicska - Puskaporos - Lillafüred. Táv: 10,1 km, 510 m szint. A túra indulása: Ökoturisztikai Centrum, Lillafüred A túra nem igényel különösebb felkészülést, de hossza és a nagy szintemelkedés miatt azoknak ajánlott, akik napi rendszerességgel mozognak, és kellő erőnléttel rendelkeznek! A túra teljesítéséhez ajánlott bakancsban jönni. Részvételi díj: 980 Ft/ fő Szombat (kivéve a hónap 2. és 3. szombatján): Gasztronómiai élmények a Garadna-völgyben. Kellemes erdei vonatozás után érkezünk a kisvasút Garadna végállomására. Innen indul a Pisztráng tanösvényen a túránk, mely kellemes erdei séta keretében vezet minket végig a Pisztráng telepig, mely kellemes helyet biztosít egy ebédhez. Útvonal: kor találkozó az Ökoturisztikai Centrumnál, majd a es kisvonattal utazás Garadna végállomásig, ahol az utunk a Pisztráng tanösvényen vezet. Táv: 2 km. A séta különösebb felkészülést nem igényel, bárki számára könnyen teljesíthető! Részvételi díj: 980 Ft/fő (A részvételi díj nem tartalmazza a vonatjegy árát. Azt az indulás előtt szükséges egyénileg megváltani! Városnéző programok az év bármely szakában Idegenvezetés rendelhető magyar, angol, német és orosz nyelven a Tourinform irodában. A szolgáltatás bruttó árai csoportoknak: időtartam idegen nyelven magyar nyelven 1 óra Ft Ft 4-6 óra Ft Ft 7-10 óra Ft Ft Tourinform Miskolc elérhetőségei: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 16. Tel.: Aktuális nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00; Szo: 9:00-14:00 Minden hónap első vasárnapján: 10:00-14:00 miskolc@tourinform.hu Honlapunk: Facebook: A heti hírlevél szerkesztői: Bodnár Krisztina, Ekert Anna, Horváth Krisztián, Konkoly Ramóna, Kupcsik Sarolta, Szemán Andrea Felelős szerkesztő: Nagy Júlia ügyvezető A programajánlót a szervezőktől származó információk alapján állítottuk össze. Az esetleges változásokért nem tudunk felelősséget vállalni. Lapzárta: június

8 10% kedvezmény a sütik és kézműves kekszek árából (érvényes: ) 10% kedvezmény a Kalocsai Fűszerpaprika árából (érvényes: )

9 Az Operafesztivál kísérőprogramjai Június 12. Erzsébet tér Térzene- Pénzügyőr Zenekar Dixie Land Band Nyáresti zene D&T Band Déryné-kert Utcatánc Miskolci Balett Weszely Ernő harmonikaművész muzsikál június Miskolci Balett előadása Classic Club Singers Verdi n the mood Amerikaiak - Varga Andrea és Harsányi Attila estje Nyáresti zene Agyagbanda koncert Utcatánc Miskolci Balett június Mese musical dalok Bartók Béla: A fából faragott királyfi Nyáresti zene Jazz Insidekoncert Weszely Ernő harmonikaművész muzsikál június Ezrek operája Giuseppe Verdi A trubadúr WalkyRock zenekar koncertje Nyáresti zene Ágiplusz zenekar koncertje Térzene Theater Brass zenekar Weszely Ernő harmonikaművész muzsikál június 16. június Miskolc Big Band koncert Holdviola- Túl a vízen lemezbemutató koncert Nyáresti zene Vihula Mihajlo és Szécsi Viktória dalestje 'Ezrek operája' - Giuseppe Verdi: A trubadúr HASSLER Énekegyüttes Nyáresti zene Jazz Inside koncert Térzene Miskolci Harsona Quartett Utcatánc Miskolci Balett Térzene - Classic Brass Quintett

10 Erzsébet tér Déryné-kert június Térzene - GloriArt Brass Egressy-Erkel Ifjúsági Szimfonikus Zenekar 'Csak tiszta forrásból' - A Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fúvós zenekara és kórusa 'Mi négyen áriázunk június Bohém Ragtime Jazz Band koncert - 'A ragtime-tól a swingig' Nyáresti zene Arion Görög Zenekar június 20. június Kurt Weill: Koldusopera A Szinvavölgyi Néptáncműhely és a Szinva Art Társulat műsora- 'Érzés és hagyomány' Jazz Steps Band koncert Nyáresti zene Blue Sky Band koncert Anima vonósnégyes hangversenye Hot Jazz Band koncert Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára - fényfestés 'Légyott' - a Bartók Plusz Operafesztivál, Spanyolnátha Folyóirat, Miskolci Galéria közös rendezvénye.

2012. június 8., péntek. 2012. június 9., szombat. 2012. június 10., vasárnap. A Miskolci Operafesztivál programjai:

2012. június 8., péntek. 2012. június 9., szombat. 2012. június 10., vasárnap. A Miskolci Operafesztivál programjai: A Miskolci Operafesztivál programjai: 2012. június 8., péntek 18.00: Nyitóparádé, Fesztiválzóna Széchenyi utca, 19.00: Puccini élete és munkássága, Miskolci 19.00: Miskolc Dixieland Band koncert, Szent

Részletesebben

augusztus 2-9. közötti időszakra

augusztus 2-9. közötti időszakra Programajánló Egerbe és környékére az augusztus 2-9. közötti időszakra 37 C 38 C 39 C 35 C 36 C 32 C 32 C 26 C aug 2. aug 3. aug 4. aug 5. aug 6. aug 7. aug 8. aug 9. szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Részletesebben

A következő héten egyre melegebb napokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

A következő héten egyre melegebb napokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Péntek Szombat Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 2016. március 25. április 1. Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/OKTÓBER. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/OKTÓBER Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi tizedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Miskolc Pass Turisztikai Kártya

Miskolc Pass Turisztikai Kártya Miskolc Pass Turisztikai Kártya Szerezzen felejthetetlen élményeket a Miskolc Pass turisztikai kártyával! Kényelmesen, külön jegy megvásárlása nélkül, ingyenesen élvezheti 15 attrakció szolgáltatását,

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló 2015. december 25. - 2016. január 8. Békés, boldog karácsonyt és programokban, élményekben gazdag új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónak Mottó:

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20.

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. 2013. január 14. hétfő 19 óra Szezonbérlet: Giuseppe Verdi: e-moll vonósnégyes Richard Wagner: Trisztán és Izolda előjáték átirat

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

2005. DECEMBER HAVI PROGRAM. 1. csütörtök, 19.00 óra Rómeó és Júlia (Jeruzsálemben) Magyar Fesztivál Balett

2005. DECEMBER HAVI PROGRAM. 1. csütörtök, 19.00 óra Rómeó és Júlia (Jeruzsálemben) Magyar Fesztivál Balett 2005. DECEMBER HAVI PROGRAM UNEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ - SZÍNHÁZTEREM 1. csütörtök, 19.00 óra Rómeó és Júlia (Jeruzsálemben) Magyar Fesztivál Balett 2. péntek, 19.00 óra Vágyak vándorlása / Origo / Is-mer-M

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Éjszakai bátorságpróba-túra, csillagászati bemutató és megfigyelés.

Éjszakai bátorságpróba-túra, csillagászati bemutató és megfigyelés. Egri programok 2013 Vásárok, fesztiválok forgataga, vidám diáksereg, kedves barátságos vendéglátó emberek, nemzetközi színvonalú szállodák, magánpanziók, háromszáznál több étterem, cukrászda, múzeumok,

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA

pass elfogadóhelyek, értékesítési pontok 120 h 48 h 72 h 24 h pass pass pass pass pass pass nap nap www.miskolcpass.com KEDVEZMÉNYKÁRTYA VIRÁGÓRA DIÓSGYŐRI BARLANGFÜR BELVÁ LILLAFÜREDI FÜGGŐK 24 h 48 h 72 h 120 h elfogadóhelyek, értékesítési pontok SZINVATERASZ 365 nap VIRÁGÓRA 365 nap KEDVEZMÉNYKÁRTYA www.miskolc.com Miért éri meg a turisztikai

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló

Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Bakancsban és tűsarkúban Miskolcon Heti programajánló Mottó: Nincs rossz idő vagy jó idő, csak a megfelelő programot és ahhoz a megfelelő ruházatot kell kiválasztani. Hírlevelünkkel ehhez igyekszünk segítséget

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták H e l y t ö r t é n e t i n a p 2 0 1 9 a I X. k e r ü l e t b e n 2019. június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Részletesebben

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás.

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás. December 12. 17.00 órakor kiállítás megnyitó a művelődési házban: Takács Gabriella kézműves, szövő szakember kiállítása. Megnyitja: Adorjáni Endre (20 éves a bátaszéki rajztagozat keretében) 2012. 12.

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

április 8. Miskolc, Szarvasűzők egyetemisták találkozója és futóversenye Eger -Miskolc között

április 8. Miskolc, Szarvasűzők egyetemisták találkozója és futóversenye Eger -Miskolc között Koncertnaptár 2006 január 5. Miskolc, Újévi koncert, Szentpáli szakközépiskola január 21. Miskolc, Lion bál február 18. Sátoraljaújhely, Rotary bál február 18. Miskolc, Kocsonya Fesztivál február 23. Miskolc,

Részletesebben

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó!

A pécsváradi Tourinform iroda 2014/ÁPRILIS. Tisztelt Olvasó! A pécsváradi Tourinform iroda HÍRLEVELE 2014/ÁPRILIS Tisztelt Olvasó! Ön a pécsváradi Tourinform Iroda 2014. évi negyedik hírlevelét olvassa, amellyel célunk, hogy mind partnereinket, mind pedig az érdeklődőket

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya is fontos szerepet kap.

Nincs kocsonyafesztivál igazi kocsonya nélkül, ezért a széles körű gasztronómiai kínálatban a kocsonya is fontos szerepet kap. Miskolci Kocsonya Farsang A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang 2015. február 5-8. között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése

A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése A Magyar Népművelők Egyesülete XXIV. Vándorgyűlése Népművelők Vándorgyűlése Miskolc, 2007. november 29 december 1. Konferencia helyszíne: Művészetek Háza (Rákóczi u. 5.) Szekcióülések helyszíne: Művészetek

Részletesebben

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben Dés, Transilvania Camping Szervező - Ábrok László - Debrecen - tel.:06 20 939 0271 Társszervező - Transilvania Camping - Erdélyi Lakókocsisok - Peti tel 0040 722 509492

Részletesebben

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát 2012. május 04. péntek 19.00 óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft SZEZONBÉRLET Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.29. - 2012.11.04. / 2012. október 29. hétfő 17.30 óra Magic Boys című magyar film közönségtalálkozóval egybekötött vetítése Vendégek: Koltai Róbert,

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július

IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, július IX. CSALÁDKONGRESSZUS Veszprém, 2018. július 11-15. Programterv Általános információk: A központi sátor ad helyet a regisztrációnak és a reggeli osztásának (minden reggel 07:00-08:00 óra között a szobaszám

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 1/2011. számú körlevél Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 2011. január 1. szombat Újév. Az év első délutáni sétájára

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmail.com Telefon: 6 06 70/59-323-59 XVI. évfolyam - 1. szám 2015. Január január 28. (szerda) 16:00 Derekegyház régen és ma Előadás és kisfilm vetítése Derekegyház

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÉRTÉKTÁR NYILVÁNTARTÁSA

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÉRTÉKTÁR NYILVÁNTARTÁSA I. AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERGAZDASÁG 1 I/1 Cigándi apróbéles 2/2014. (II. 5.) Hvt. 1. (1) bekezdés j) pontja alapján került felvételre 2 I/2 Szomolyai rövidszárú feketecseresznye 7/2014. ( II.5.) Hvt. 1. (1)

Részletesebben

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja DECEMBER 2. Advent első vasárnapja BAJAI VÁROSI SZÍNHÁZTEREM 15.00 Melyiket a 9 közül? Zenés karácsonyi történet egy felvonásban Jókai Mór novellája alapján. Jegyek válthatók: Bácskai Kultúrpalota Jegyiroda

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10.

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10. A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) Péntek: (2015.06.12.) Helyszín: Óvoda Piactér Központ - Óvoda 10.00 Karneváli

Részletesebben

XIII. évfolyam - 9. szám 2012. Október (a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár előtti kopjafánál rossz idő esetén a nagyteremben) október 24. (szerda) 17:00 Könyvtár TOP lista - szeptember 1.

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

/ 2012.08.20. - 2012.08.26. /

/ 2012.08.20. - 2012.08.26. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.08.20. - 2012.08.26. / 2012. augusztus 20. Államalapításunk ünnepe ÁLLAMALAPÍTÁSUNK ÜNNEPE 2012. augusztus 20., Szent István tér 9.00 Ökumenikus Istentisztelet

Részletesebben

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft).

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft). 2007. SZEPTEMBER KÖNYVTÁR ISKOLAI PROGRAMOK SPORT KLUBOK, FOGLALKOZÁSOK ZENÉS RENDEZVÉNYEK EGYHÁZI ÉLET MOZI, SZÍNHÁZ OÁZIS KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK A MÛVELÕDÉSI KÖZPONTBAN: Szeptemberben

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014

HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 HERMAN OTTÓ EMLÉKÉV MISKOLC, 2014 Február 3. hétfő Herman Ottó élete kiállítás a felnőtt részlegben A kiállítás megtekinthető: 2014. február 28-ig II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Petőfi Sándor

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Koncert a MOM Kulturális Központban Kísér: Türjei Zoltán. indulás:14:15 Kísér: Türjei Zoltán. Rend a csoportokban

Koncert a MOM Kulturális Központban Kísér: Türjei Zoltán. indulás:14:15 Kísér: Türjei Zoltán. Rend a csoportokban Októberi programok: Faliújság: 3.csoport október 1. szerda este október 2. csütörtök október 3-4-5. A zene világnapja Shakespeare az opera színpadán Koncert a MOM Kulturális Központban Kísér: Türjei Zoltán

Részletesebben

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK KIEMELT AJÁNLAT! Április 16./szombat Október 2./vasárnap Csók István Életmű Kiállítás Bálványok és démonok I. Csók István halálának 50. évfordulója alkalmából rendezett életmű-kiállításon

Részletesebben

Forrás: www.starity.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember

Forrás: www.starity.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember Forrás: www.starity.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. szeptember Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára

Részletesebben

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ Debrecen - Erdőspuszta 2010. szeptember 18. szombat I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ 2010. szeptember 18. szombat A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány "Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd." Unique 2010. május- június havi programajánlat 2800 Tatabánya, Kodály tér

Részletesebben

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5.

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5. KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA 2015. szeptember 4-5. www.nemzetisegitalalkozo.eu élkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai

Részletesebben

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt,

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, Múzeumok Éjszakája 2015. június 20. MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, utána indulás a város vmely kirakatában elhelyezett művekhez

Részletesebben

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 1 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3304 Eger, Sánc út 6. - Levélcím: 3301 Eger, Pf.: 116. Ig. közv.: (36) 422-700 Tel.: (36) 411-581 Fax: (36) 412-791 E-mail: bnptitkarsag@bnp.kvvm.hu 2007. JÚNIUS 18-24.

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Programok. szeptember 16. (vasárnap) óra Elégedetten az élettel Pál Ferenc atya előadása Helyszín: Sári Zarándok és Kulturális színtér

Programok. szeptember 16. (vasárnap) óra Elégedetten az élettel Pál Ferenc atya előadása Helyszín: Sári Zarándok és Kulturális színtér Programok szeptember 14. (péntek) 18.00 óra MÚLTUNK, LAKÓHELYÜNK, FELSŐDABAS hely és ipartörténeti tárlatok megnyitása koncert a Pátria Énekegyüttes előadásában Helyszín: a volt felsődabasi iskola szeptember

Részletesebben

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE 19.00 Neil Young Sétány koncert Városi Hangverseny- és Kiállítóterem MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK 17.00 Kiállítás (fesztivál) megnyitó Város-képkiállítás megnyitója Megyei Művelődési

Részletesebben

kattintson ide. Hírek

kattintson ide. Hírek Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Hírek A NESZ közreműködésével s tagjai által felajánlott alkotásokból nyílt kiállítás a New Yorki Magyar

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL. Nemzeti Kulturális Alap

KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL. Nemzeti Kulturális Alap KÖZÉPPONTBAN A BIZÁNCI RÍTUSÚ ZENE CON SPIRITO EGYHÁZZENEI FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA DEBRECEN PÉCS SOPRON Nemzeti Kulturális Alap A Con Spirito Egyházzenei Fesztivál évente ismétlõdõ esemény, amelyen a nagy

Részletesebben

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV 2016. június-július Az önkormányzat havi programajánlója SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok,

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets

Nap/Day Időpont/Time Program Helyszín/Venue Jegyek/Tickets Ezt ajánljuk! 2015.06.20-tól 2015.08.09-ig 2015.07.19-ig Pécsi Nyári Színház (http://www.pecsinyariszinhaz.hu/) Örmény képzőművészek jelene és jövője (Megnyitó: július 3. 17.00 óra) Király u. 24. 2015.07.04

Részletesebben

1073 Budapest Akácfa u. 56. fsz.4. Adószám: 19667544-2-42 Főv. Bíróság bejegyzés: 3653. ,,Kilométer falók védőnők gyalog, kétkeréken. TÚRAKIÍRÁS.

1073 Budapest Akácfa u. 56. fsz.4. Adószám: 19667544-2-42 Főv. Bíróság bejegyzés: 3653. ,,Kilométer falók védőnők gyalog, kétkeréken. TÚRAKIÍRÁS. MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE Közhasznú Szervezet 1073 Budapest Akácfa u. 56. fsz.4. Mottó: Védőnők az egészséges boldog családokért Adószám: 19667544-2-42 Főv. Bíróság bejegyzés: 3653,,Kilométer falók védőnők

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas kedd" akció.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben